Funderingar

Nu har jag tänkt lite igen och jag måste först inleda detta inlägg med att hoppa in i duschen. Jag har inte duschat på hela dagen och i vanliga fall brukar jag duscha minst 2 ggr/dag så det här känns inte bra. Kan verkligen inte sitta här och lukta svett när jag ska skriva ett inlägg på bloggen.

Återkommer straxNu är jag tillbaka efter duschen.
Skönt att spola av sig med lite vatten och göra sig ren, man blir som en ny människa efter att ha duschat. Dagen har bestått i skolan där vi fick lära oss om bilder. Hur man får till en bra bild utan att använda sig av automatiska inställningar på kameran. Det var svårt eftersom att vi inte hade någon som helst aning om hur kameran fungerade då vi saknade manual. Det är inte så lätt då. Dessutom tyckte läraren att mina bilder blev riktigt bra. Kan ju vara kul att veta hur man gick tillväga. Det visste jag inte denna gången. Nu har jag lånat med en systemkamera hem så jag ska träna lite och så. Allt för att bli en bra fotograf, det kan vara kul att kunna.

Sedan har jag funderat lite över vårat projekt.
Imorrn har vi projektmöte igen med projektledaren och då måste vi ju kunna fråga honom om de sakerna vi är osäkra på. Det kommer lösa sig till slut det är jag säker på.

Även tagit del av andra bloggar som är oerhört intressant och roliga att läsa. Det är där igenom jag får hela min inspiration till att skriva. Dessutom så älskar jag ju att förmedla en känsla och att skriva. Så då är ju blogg det utmärkta verktyget.

Hur har det då gått i dagens börs?
Det har sett lite ljusare ut på börsen idag...... Självklart talar jag inte om börsraset som går att läsa om i varje tidning just nu. Utan mer om hur det har gått för mig med mina 500 kr som jag har att spendera. Dagens utgifter har sett ut enligt följande:
30 september  Utgifter: 0 kr

Ni ser jag inleder starkt! Alltså har jag hela 38,46 kr med mig till morgondagen. Får se om det blir något inköp då.

Kvinna/Man

Nu ska vi se om jag blir kvinna eller man i detta lilla test eller lista som jag har fyltt i.

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[ ] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[ ] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[ ] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[ ] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[ ] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[ ] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[ ] Känt mig sugen på en kopp te?
[ ] Känt glädje över att få blommor i present ?
[ ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om någons affär val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 9 poäng

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[ ] Ätit en blodig stek?
[ ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[ ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[x] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[x] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[x] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?

Totalt: 12 poäng

Vilken tur att jag blev man då.....


Hello!

Idag är jag lite trött men jag lägger ut en låt som ni bara inte kan ha missat!

Bild

Nu bär det av till skolan för en heldag. Bild ska vi gå igenom idag, kan bli riktigt roligt att lära sig. Något man kommer ha användning för i framtiden. Det är det ända jag ska ta mig an idag. Trött eftersom att jag får gå upp så tidigt.

Men framförallt så börjar börskrisen idag och min väg till att leva på 500 kr under en månad. Fr o m idag så gäller denna deal med mig själv.

Ha en bra dag!


Börskrisen startar

Jag satt här hemma och såg över min ekonomi och insåg att detta ser inte bra ut helt enkelt. Dessutom är det ju börskris! Alldeles för mycket onödiga utgifter som jag har varje månad och det håller inte när jag har som mål att spara pengar.
Därför har jag tänkt att göra en rolig sak denna månaden, fr o m imorgon 30 september fram till 25 oktober så ska jag försöka leva på så lite som möjligt.

Här är förutsättningarna:
- Jag bor hemma hos mina föräldrar ute på landet så därför krävs det att jag har busskort och det kostar 570 kr varje månad.
- Jag har en mobilräkning på i snitt 600 kr varje månad.
Dessa två poster är så kallade fasta och kan inte tas bort och det är inte dessa jag vill få bort utan det är mina rörliga som är helt onödiga ibland.
- Jag startar med en budget på 500 kr för denna månaden och ska nu under denna period redovisa allt jag köper för dessa 500 kr. Då menar jag verkligen allt ska redovisas.

Såhär kommer det alltså att se ut:
600 + 570 + 500 = 1670 kr för denna period ska jag klara mig på.

Saker som inte räknas in i utgifter
- Mat som jag äter hemma som alltså familjen har köpt.
- Andra utgifter som el etc eftersom att det ingår i boendet som är gratis i och med att jag bor hemma.

Kommer jag överleva denna månad?!Detta går verkligen inte ut på att bli snål utan bara att försöka tajta till utgifter som en rolig grej så uppfatta mig inte som snål nu utan det är en utmaning!


IFK Norrköpings ordförande har ordet

Något som verkligen rör mig in i hjärtat är hur det går för stadens lag IFK Norrköping. Jag har slutat spela fotboll själv men intresset är inte borta. Jag har inte varit allt för trogen i år hemma på Parken men det beror på att jag helt enkelt inte har haft råd eller tid till att gå. Det är mitt försvar. Trots att jag inte sitter på Parken varje hemmamatch så är det oftast så att pappa och jag alltid diskuterar laget, arenan, tränarna och allt som hör till spelet. Som ni märker är vi lite väl överdrivna kanske. Vi är trogna vårat lag men självklart så tycker jag det är kul när det går bra för andra lag internationellt så som för Kalmar FF i UEFA-cupen. Det är bra för svenska fotboll att komma ut i Europa och det tjänar alla lag på.

Ikväll är för IFK Norrköping ännu en viktig match för att rädda kontraktet i Allsvenskan till nästa år. Det gick ju bra sista matchen här hemma mot Malmö FF. Frågan är nu hur det kommer gå mot Örebro SK som har sett starka ut i serien. Det kan nog gå vägen ändå för laget i mitt hjärta. Jag tippar seger för IFK Norrköping och målet görs av Kevin Amuneke.

Men det är en sak som gör mig fruktansvärt trött.
Det är när en ordförande uttalar sig om spelarna samma dag som en oerhört viktig match. Det är inte första gången detta händer. Läs detta som idag står att läsa i Aftonbladet. Vilka singnaler sänder detta uttalande till truppen?!
Det värsta var när man värvat Russel Mwafulirwa. Då uttala sig herr Lundin "Vi hoppas på den här nye afrikanen". En liten sak men för fan som ordförande lär man sig väl namnet?!
Jag tycker inte problemet ligger på planen utan man ska nog börja kolla på att ha en styrelse som tänker och lever sig in i fotbollen.

Ännu en klassiker av Hans Lundin:

Svar på frågan hur det känns under sommaruppehållet med att laget ligger sist i Allsvenska:
- "För mig är det ganska lugnt jag har semester just nu. Så det är fint med mig."

Min kommentar:
Är man ordförande är man det året om inte bara under tiden man är på jobbet, eller har jag fel?


Good day

Hemma igen efter en dag på gymmet och i skolan. Allting gick verkligen jätte bra idag. Visserligen så känner vi i vår projektgrupp att vi inte har riktig koll på allting. Det tror jag faktiskt hör till lite när det gäller projektarbetet. Jag tror och hoppas att vi kommer reda ut det här tillsammans. För denna projektgrupp tycker jag och säkert de andra också känns riktigt bra att arbeta i. Det finns en vilja att skapa någonting. Anledningen till att det kör ihop sig lite nu är nog att vi måste få ihop allting till något bra. Vad vi ska göra tänker jag inte avslöja.

På gymmet sedan så träffade jag min tränare och det var inte igår. Sprang 5 minuter på löpbandet och kände ingenting i knäet. Sprang 5 minuter till. Ingen känning. 5 minute till. Inget. Och så ännu 5 minuter. Då fick jag lite känning men inte mycket så det var ju positivt. Vi la även upp hur jag ska träna nu under 2 veckor framöver. Det kändes verkligen hur skönt som helst att äntligen kunna komma igång igen. Om inte ute än men det kommer med tiden.

Allting förändras och så även min skada förhoppningsvis. Vad tycker ni om hösten förresten? Är inte den vacker med alla olika färger i naturen!!

Måndag 29 september

Nu samlar jag ihop mig för en ny dag och en ny vecka! Jag tycker varje vecka är en ny utamaning och det finns så mycket nytt som man kan hitta på. Möjligheterna till att skapa något bra finns!


Dagens planering
10-12 Projektmöte
12 Lunch
12-14 Projektmöte
14-15 Möte med Peter Holgersson

Hoppas ni får en bra måndag!


Hösten


Promenad

Tillbaka hemma efter en promenad på 2 timmar med mamma och pappa. Riktigt trevligt vi gick runt massa hus som ligger här runt omkring vårat. Hade även med kameran och tog massa bilder men tyvärr tog batterierna slut så jag kan tyvärr inte lägga ut dom nu. Får bli imorrn på förmiddagen innan jag åker till skolan. Börjar vid 10 imorrn men det är ganskt fullt upp redan första dagen. Därför är det skönt att ha tagit det lugnt i helgen. Fått ladda batterierna. Jag vet att jag lovade förra veckan att åka på yoga varje söndag. Men idag blev det promenad istället. Lika bra träning det tror jag? Imorrn ska jag iallafall träffa min tränare Peter Holgersson. Det var inte igår!

Låtar att springa till

Här kommer 3 låtar som jag tycker är mycket bra att lägga in på Mp3 när man ska ut och springa det får en att komma igång och höja farten och få mer krafter.

1. Promoe - Longdistancerunner

Säger inte texten allt? Nej, jag tycker det är en bra taktkänsla på denna låt som stämmer så oerhört bra överens med när man springer. Man kan lätt hitta vilket flyt man ska ha.

2. Maskinen - Segertåget

När man kommit igång lite efter första låten går det höja tempot till denna låten som automatiskt gör att du höjer farten. Det blir bara så och det är även bra taktkänsla i denna låt också.

3. Coldplay - Clocks

Sista fartlåten på ett pass. Coldplay har många bra låtar men jag tycker personligen att denna låt är helt underbar att springa till. Speciellt när man kör en uppvärmning med högmusik på och man vet att man sedan ska in på banan och göra sitt allra yttersta inför publik!


Söndagsbilder

Var ute och tog lite bilder nu på morgonen. I detta hus som vi ser här ovan alltså den andra bilden ska det bli en vedeldad bastu i. Detta någon gång i framtiden.

Lidingörapport

Imponerande resultat från helgens lidingöloppet.

Igår kväll så lyckades Lithesyra försvara titeln i mixedklass på staffeten och lyckades även ta en tredje plats. Detta är imponerande av laget och jag längtar till att få vara tillbaka. Två starka lag de ställde upp med och nu visa dom att Linköping har något starkt att komma med. Utan den största stjärna på startlinjen, eller hur?

Resultat från mixedstafett och vi ser Lithe Syra på plats 1 och 3!

Idag fyllde Oskar upp med ett starkt lopp över 15 km. Tydligen enligt rapporter som jag har fått så hade han en lucka på50 meter med 3 km kvar att springa. Då fick han magont och tappade men slutade ändå på en fin andra plats. Kan detta varit årets bästa lopp för Oskar? Frågan är hur han ändrat i sin träning den senaste tiden för att får det att vända till något mycket imponerande!


Oskar på en mycket fin andra plats med en rejäl lucka mer till 3:an.

Grattis alla löpare för fina lopp!

Onenight

Lördag igen. Det är så skönt med helg faktiskt. Egentligen kan man ju säga att mina helger redan börjar på fredagarna eftersom att jag mindre sällan går i skolan fredagar om jag inte har någon box-uppgift som måste färdigställas. Så har jag inte haft det än så länge.

Beckman, Ohlson & Can
Någon som såg på Beckman, Ohlson & Can igår kväll? Nej, antagligen inte för ni var väl ute och festade antar jag men om ni såg det vad tyckte ni om det? De pratade kärlek igår och att det bara väller in olika kurser i hur man ska lära sig ragga och träffa någon. Har vi blivit så dåliga på relationer idag? Kanske har vi det. Går man en kurs i hur man ska ragga hur stor är då sannolikheten att man träffar någon som man kommer vara med livet ut. Går inte det bara ut på att få med någon hem från krogen? Om man inte är ute efter det, då går det inte alls eller?

Ska jag lägga in min personliga åsikt till detta ämne så måste jag säga att jag är verkligen inte intresserad av att få med mig någon hem från krogen. Det är verkligen inte min åsikt att gå ut så ska man ha med sig någon hem. Båda är skitfulla så vaknar man dagen efter med ångest. Vilket förtroende man får för varandra då i framtida förhållanden. Jag är inte någon exptert på detta och får väldigt ofta höra att jag "borde" skaffa mig någon, men vaddå skaffa? Är det en produkt man bara plockar upp som vad som helst. Vi är ju människor med miljontals tankar och känslor. Jag tror det handlar om att helt enkelt vara sig själv utan att ta på sig någon roll. Är man bara sig själv så tror jag att det kommer dyka upp någon till slut. Varför anstränga sig för mycket!

Det hela gäller att hitta sig själv och den man är sedan kommer det andra till en automatiskt.


Rolig lista

Vad har du på väggarna?: Bokhyllor
Hur gammal var/kommer du vara när du flyttar hemifrån?: Jag kommer nog vara 21 eller 22 år tror jag.
Hur många timmar sover du per natt?: 8-10 timmar lite olika.
Beskriv dig själv med tre ord?: Positiv, engagerad, pratsam
Vem betyder mest för dig?: Min familj!
Föredrar du att vara singel?: Faktiskt ganska skönt!
Är du singel?: Japp..
Senaste hångel?: Minns inte.
Är du nöjd med dig själv?: Ja, självklart är jag nöjd med mig själv. Jag är bra på en mängd saker och jag älskar livet!
Hur mår du just nu?: Jag mår utmärkt!
Senaste program du såg på?: Videokväll hos Luuk med Carolina Gynning
Senaste film?: Gudfadern
Vad var det senaste du sa?: "Vi ses på måndag!"
Hur ofta tvättar du ansiktet?: 10 gånger per dag minst :P
Vem vet mest om dig?: Jag själv..
Vad har du i ditt fönster?: Gardin, kaktus, ljus och en väckarklocka
Vem var den senaste personen du umgicks med?: Pappa
Hur dags gick du och la dig igår?: Jag gick och la mig 23,30
Och klev upp?: 08,00-08,30
Vad behöver du mest just nu?: Ett träningspass
Har du fler kort på dig själv än dina vänner?: Nej, det har jag inte.
Har du bra minne?: Ja, det tycker jag med det mesta.
För eller emot plastikoperationer?: Beror på från fall till fall.
Vad ska du göra ikväll?: Träna, sedan se på tv hemma.
Svårt eller lätt för att sitta still?: Hade svårt förut men har blivit mycket bättre!
Är du enkelspårig?: Det tror jag inte.
Hur vill du avsluta det här?: Vet inte hur man ska avsluta, kanske genom att bara publicera? :P


Intervju med Matej Lisý

Denna gång är det en slovak som deltar i fredagsintervjuen. Och inte vem som helst, här får vi träffa på en 22-åring som bor i en liten by som heter Láb.


Namn: Matej Lisý
Bor: Láb, i närheten av huvudstaden Bratislava, Slovakien.
Ålder: 22 år.
Familj: Två systrar, mamma och pappa.
Aktuell: Företagsledaren som bedriver resebyrån Diffriend, http://www.diffriend.eu/


När jag intervjuar Matej och frågar honom om han skulle kunna berätta om hur en vanlig dag ser ut så ger han mig två olika svar. Han berättar för mig att dagarna kan bero på många saker men ger mig 2 typiska dagar.
  1. Skol dag - Jag gar pa universitet I banská bystrica i Slovakien, jag studerar FBI - finance, banking, investments. Jag brukar plugga 3 - 4 dagarna i veckan. Fast det gar inte säga hur länge jag är i skolan. Jag gar inte till alla ämnen, ibland kan man plugga själv hemma. Pa tisdagarna o onsdagarna är det dags att gå ut, alla som pluggar gör det. Då gar vi till en bar och dricker lite och har kul fram till 3 - 4 kl pa nätten, ibland kan det vara längre också.
  2. Arbetsdag - Då går jag till jobbet kl 9 och går hem ungefär vid kl 4 på kvällen. Jag jobbar i en bank.

Alltså innebär det att Matej alltid är i farten och pysslar med någonting, inte många döda stunder här inte. Det är ju som ett ordspråk säger Carpe Diem. Detta uttryck har han verkligen tagit till vara på och engagerad i mitt runt om skolan och inom arbetet på banken. Vistelsen i Sverige var för 5 år sedan och då bodde Matej i Norrköping och gick på Kungsgårds gymnasiet. Jag frågade om kulturkrockarna mellan de olika länderna, Sverige och Slovakien.


         Folk i sverige är mycket trevliga, mer än i Slovakien fast det är svarare att få kompisar i Sverige än i Slovakien.

Detta svar fick mig att tänka efter. Är det verkligen så som Matej säger om oss svenskar. Det jag själv kom fram till var att det stämmer mycket bra på hur det ser ut. Många vänner har man och folk är trevlig men man har inte speciellt många nära vänner. Vänner som man växt upp och levt med hela livet. Han berättar också att i början av hans tid i Sverige var det inte många som bjöd in till samtal. Alla var i sin egna värld.

Jag frågar också om vad han tyckte om utelivet i Norrköping eftersom att jag vet att han älskar att vara ute och festa. Vilket också framgår i svaren om hur dagarna ser ut i Slovakien. Så vad tyckte då en erfaren festare om utelivet i Norrköping?

      Fina klubbar dit det går mycket folk och fina tjejer. Fast dyra drycker.

En bra bedömning av Norrköping. Ett gott betyg för att vara den lilla storstaden som man vill vara och kanske lyckas med om man ska tro Matej. Det starkaste intrycket han fick av Sverige var ett enkelt svar att ge utan några svårigheter. 
      
      Det var när jag drack Bin Laden sist på deli.

Nästa vecka får ni veta varför han valde Sverige att åka till och då berättar Matej också mer om hans projekt som han sysslar med just nu.

Vad ni gör, missa inte detta!


Tips för studier

Igår hade vi en föreläsning om studieteknik och jag har ju också skrivit mycket om att jag börjat planera allt mer på senare tid. Tänkte att jag kunde dela med mig av det fick veta under föreläsningen. Inte för att det är några nya saker, detta vet man redan men att använda det är mer sällan.

Mål
Det är viktigt att sätta mål och arbeta efter detta, skriv ner vad drömmålet är om 10 år. Allt är realistikt tänk inte "Jag skulle vilja nå hit men det går inte därför att". Utan ändra det till "Jag skulle vilja nå hit".
Sätt även upp olika delmål exempelvis;
"Om 2 år ska jag ha...."
Har du ett mål att arbeta mot blir det lättare att genomföra arbetet. Än om du inte har något mål alls.

Varför planering?
- Bättre överblick.
- Realistisk inställning till hur mycket tid du har på dig.
- Du skjuter inte upp arbetet.
- Mer målinriktad.
- Man får inte tid - man tar sig tid.

Planering ger dig bättre studieresultat med mindre arbetsinsats eftersom att:
-
Det hjälper dig att prioritera.
- Minimerar "tidstjuvar"

Detta är lite tips på hur man kan påverka sina studier endast genom att ta 10 minuter på t.ex. Söndagar och planera hur veckan ser ut. Det hjälper så mycket!


Vännerna väntar

Nu är jag äntligen hemma. Blev tidigt som det blir varje torsdag. Får hoppa upp vid 6-tiden och då är jag inte så himla sugen på att blogga det första jag gör direkt. Det blir duschen frukost sedan iväg mot bussen.
Så ser min torsdagar ut, oandrasidan kommer jag hem lite tidigare än mot vad jag brukar komma hem. Vilket är skönare faktiskt. Det bästa med att komma hem är att det alltid är någon som väntar på en. Speciellt en av mina vänner här hemma. Vad tycker ni att han ska ha för namn?Världens bästa video?


Dåligt humör

Vet ni att jag är lite på dåligt humör idag. Vet inte varför. Jag var jättepep på att komma hem och styra upp lite här hemma med allting. Främst på hur jag ska bli bättre på att blogga och samtidigt studera. Men. Någonting hände när jag anlände hem. Det bara dog allting. Det topphumör som jag hade hela dagen i skolan bara försvann. Det bara dog helt plötsligt och nu känns allting så jobbigt liksom. Morsan går och tjatar om att hon ska hjälp med en de ena och andra. Det bara försvann allting. Vet inte riktigt vad det kan vara. Ibland kan man ha det så, ni kanske känner igen er?

Jag hoppas någon gör det iallafall. Ni vet när man är sådär jättepigg och sen bara dallar det neråt och slutar i att man blir vresig och arg mot alla. Fattar ni hur jag menar?

Behöver er hjälp

Ska vi ta tag i det här nu? Ska vi berätta för mig vilka ni är och hur ni hittade till min lilla blogg?

Skriv en kommentar med erat namn, hur ni hitta hit och vad ni saknar på sidan samt även
vad för slags tävling ni skulle vilja ha.

Vore oerhört tacksam för er hjälp!

Filmtips

Hittade en riktigt bra sidan när det gäller filmer. Googlade lite som jag brukar göra. Hittade igår kväll denna med massa filmtips och listor på filmer som man borde ha sett. Jag har verkligen inte varit någon kung på att se på mycket film men man kan ju faktiskt ändra sig. Det ska jag försöka göra. Vissa filmer måste man ju bara se liksom eftersom att det är gamla klassiker. Frågan är bara när man ska hinna se dem.
Har ni någon klassiker som jag bör inleda med att se?


Planera och planera

Fan vad glad jag är nu faktiskt, igen! Idag när jag kom hem efter att ha fikat med Henka så blev det bara lite snabbt mellanmål i form av en Swebar, proteinbar. Ibland när det är riktigt stressigt i skolan och jag inte hinner äta lunch på lunchtiden så brukar jag ta en sån. Allt för att inte missa något i projektgruppen. Jag gör verkligen allting för att lyckas med allt just nu. Anledningen till att det börjar lossna med allting och jag kan få lugn och verkligen kunna hoppa i sängen 22-tiden varje kväll stavas planering. Det finns inga genvägar. Skadan känns inte mycket bättre än tidigare men det går så bra med träningen nu utan att jag springer. Har satt en regel i dagarna vilket betyder att jag inte får springa före 1 November. Först ska det kännas bra innan jag sätter igång. Enbart dumdrastiskt att sätta igång tidigare när det känns halvbra. Har en egen teori enligt nedan:
Träna när det känns halvbra = Skadad igen inom ½ år.

Jag kan säkert ha helt fel med detta men man måste få prova på någonting nytt. Hjälper inte detta så dör jag ju inte utav det heller. Jag har absolut inget att förlora på att försöka!

Ännu ett glädjebesked idag, IFK Norrköping tog 3 poäng mot Malmö FF. Inte så svårt egentligen när Malmö säkerligen kommer bli indraget i bottenstrid.

Vilket skämt Malmö FF är!


Planering är vägen till att lyckas!

Listutmaning

Så fort du läser detta har du blivit utmanad!

Namn
- Marcus.
Födelsedag - 17 April.
Ögonfärg - Grön.
Hårfärg - Blond.
Längd - 174 cm.
Högerhänt/vänster -  Höger.
Stjärntecken - Vädur.
Skostorlek - 40/41.
Är dina föräldrar skilda - Nej, vilket är unikt idag.
Sport - Självklart, varje dag nästan.
Helgdag - Julafton är helt klart min favorit. Så mysigt med hela släkten här hemma på landet.
Årstid - Sommar!

HAR DU NÅGONSIN
Varit kär - Ja. 
Blivit dissad - Ja.
Skolkat - Ja, 2 gånger och då har jag mått dåligt efteråt.
Sett en död människa -  Nej, tack för det.
Använt droger - Nej.
Retats - Ja.

THIS OR THAT
Cider/Öl - Öl.
Pepsi/cola - Cola.
Kärlek/sex - Kärlek först.
Jordgubbar/blåbär - Jordgubbar. 
Kött/veg - Kött.
Tv/film - TV.
Gitarr/trummor - Gitarr.
Adidas/Nike - Helt klart Nike!
Kinesiskt/mexikanskt - Kinesiskt, mat då hoppas jag.
MTV/VH1 - MTV.

SENAST
Du skrattade - I lördags på krogen.  
Du grät - Förra veckan efter ett träningspass.
Filmen du såg - Wanted.
Tuggade tuggummi - Länge sedan sist.
Du drog ett skämt - I lördags på krogen.
Du sjöng en sång - Igår när jag cyklade hem.
Du drack alkohol - I fredags. Lagom mycket.
Du tog droger - Aldrig gjort!
Du sov tillsammans med någon av det motsatta könet - Ett år sedan.
Du sov tillsammans med någon av samma kön - Räknas samma rum? Isåfall i lördags.
Du bakade - För 3 veckor sedan och då bakade jag sockerkaka.

Länge sedan jag gjorde detta, så kul att göra det igen!

Outfit tisdag

Nu ska jag sätta mig i bilen och åka in till stan.


Vad tycker ni om dagens outfit?

Dagliga besök

Godmorgon på er!
Jag har hittat lite roliga saker att fylla mina dagar med. Det blir inte mycket tid över till nöjen under veckorna men jag försöker. Jag tänkte berätta lite om de sidorna som jag besöker dagligen när jag surfar runt på nätet. Det är 4 sidor som jag valt ut och tänkte tips er om. Vissa av sidorna skäms jag lite över att jag går in på varje dag, men det har blivit en vana och jag tycker dessa sidor är bra.


1. Blondinbella
Minst 1 gång/dag så kollar jag in på Blondinbellas blogg, men det är verkligen inget jag berättar för andra. Eller nu gör jag ju det men inte tidigare. Anledningen till att jag gör det är att den är en förebild till alla oss som skriver, iallafall för mig. Hon har lyckats lyfta bloggandet till en helt annan nivå och hon är snart 18 år. Imponerande av en tjej som verkligen lyckats med det hon vill. I sin blogg så ger hon också väldigt bra tips på olika saker, exempelvis hur man ska lyckas och hur man ska må bra.


2. 1000 apor
Går jag åtminstonde in på varannan dag, tycker den är rolig att läsa. En dröm jag har är att skapa en sådan webbplats där man samlar fler bloggare så folk kan gå in och läsa om flera personer på samma ställe. Det går dels läsa om bröderna Schulman vilket jag brukar roa mig med. Men framförallt så vågar de lyfta fram nya personer hela tiden vilket jag tycker är spännande och det ger ett bevis på att de lyckas få in folk i branchen hela tiden.


3. Youtube
Självklart kikar jag in här minst 1 gång/dag. Jag har faktiskt en idé om att varje gång jag undrar över någonting så brukar jag istället för att som så många andra googla fram det så brukar jag youtuba-fram det. Funkar väldigt bra faktiskt. Använde det senast igår på vårat projektmöte för att hitta de som ligger bakom reklamfilmen om flodhästar. Svaret blev http://www.mediasmart.se


4. Blogg.se
En sida som besöks mycket mer än 1 gång/dag. Inte för att jag på sistonde har haft tid att skriva så mycket själv så finns här kanalen till alla andra bloggare. Efter att de gjort om sidan kan man även läsa olika saker om vissa bloggare. Vilket är väldigt skoj att göra. Man skulle kunna kalla det för en community för de som älskar att skriva, vilket jag också gör när jag har tid.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Hejsvejs!

Glädje i vardagen


Låt som gör mig glad nu när det är lite stressigt!

Skynda iväg

Nu ska jag strax iväg till skolan. Bussen går om 25 minuter men det tar lite tid att ta sig ut till hållplatsen. Det är ju 3 km att cykla för att ta sig dit. Gäller att vara ute i god tid så jag inte missar den. Har gjort allting ordentligt nu här på morgonen. Planeringen som jag skulle göra till dagéns projektmöte är klart och utskrivet. Mycket nöjd med min insats för gruppen. Nu kan jag stolt komma till mötet och visa upp vad jag presterat.

Det är full fart hela dagen, schemat ser ut;
10-12 Projektmöte
12-13 Spinning
13-15 Projektmöte
15-17 Boxarbete
Sedan ska jag fara hem med bussen förhoppningsvis vid 17,30. Annars blir det en lång dag!


Snygga vi är va?

Positivt

Den här veckan har det blivit mycket nytt. Miljövänlig har jag blivit. Åker buss varje dag till och från skolan. En ny intervju del om Bella har publicerats. Mycket intressant har uppstått i skolan. Det börjar fylla på nu med uppgifter att göra men mer kommer det bli. Och sist men inte minst så har jag provat en ny träningsform. Yoga. Det var ganska avancerat att göra alla övningar det var ju trotsallt första gången. Det känns riktigt bra just nu med allting förutom löpningen som går sisodär. Tack Stenbäck för din kommentar den värmer och stärker! Såna kommentarer vill man bara skriva ut och sätta upp på en positivvägg i sovrummet. Det funderar jag på att fixa nästa vecka, en positiv-vägg med allting bra!

Mycket planering blir det nu för att hinna med allt, mycket bollar i luften som man brukar säga.


Från sova till dansa

Igår sluta det på Hugos och det började på en stol i Kättinge. Jo, när jag vaknade igår så fick som hastigast reda på att jag skulle vara med på matchen som var igår. Det innebar att jag fick sitta på en stol i 90 minuter utan att göra något inhopp. Det är fruktansvärt roligt. Sitta där och bara sova, typ. Inte sova men det kändes segt att vara där för att fylla upp platser för laget.
Vi fick även besök av släktningar från Arboga på dagen igår, vilket var trevligt och lite chockande att de brukar läsa min blogg. Vilket gjorde mig lite fundersam. Nu kan jag inte skriva vad som helst? Det kanske automatiskt blir lite censur i det jag skriver men det får vi väl inte hoppas. På kvällen drog jag förbi hos Simon som fyller 20 år på torsdag, GRATTIS!

Sedan bar det av till stan. Där hamnade vi på Hugos där det var Karateklubben. Brukar vara bra stämning så även denna gången. Det är favoritstället att gå till helt klart. Kom hem vid 3 och somnade nästan med en gång.

Nu kom jag nyss hem från Linköping där Tore och jag gick runt lite på Siba. Eller lite, 1 timme. Bara runt, runt. Till slut inhandlade han en Ipod Shuffle, till ett bra pris på 420 kr för 2 gb. Det gjorde mig lite sur.


Ikväll är det träning igen!

Mediadag på flygeln

Hallå på er!
Igår blev det att gå på NewMediaMeeting i flygeln här i Norrköping. Vi såg på Simon Gärdenfors om ni vet vem det är. En utav delarna i Las Palmas. Om ni nu vet vilka det är också. Mycket svårt att förklara men ni får helt enkelt leta reda på det själva. Först var det Simon sedan Maskinen som det blev mest röj på till "Våltäksman". Då dansade alla där uppe på dansgolvet. Riktigt bra drag blev det till slut efter att det hade fyllts på och framåt småtimmarna. Runt halv 1 klev Slagsmålsklubben upp på stora scenen ner i flygeln. Vilken besvikelse. För det första 30 minuter försenade. För det andra 4 av 6 låtar helt playback. För det tredje de lyckades få rundgång trots att det var playback. För det fjärde det var det sämsta jag har sett. De trodde själva att de var kungar av Norrköping. Men det där hade man kunnat göra hemma, alltså få en livespelning. Bara vrida upp volymen på datorn och dansa lite, det hade varit likadant.
Nu kanske jag låter tråkig men så är det. Jag skämdes lite över att de är från Norrköping och ska vara stoltheten. Det lät också som att många var besvikna på detta. Kvällens höjdpunkt blev inte kvällens höjdpunkt.
Nu ska jag kila iväg och se på fotboll i Kättinge, vad ska ni hitta på idag?

 

Motgångar nyttigare

Ingen har väl idag kunnat missa skrällen som Kalmar FF stod för igår. Genom att slå Feyenoord på bortaplan dessutom. Det är stort och starkt gjort. Minns för bara några år sedan när KFF höll till i superettan och byggde det laget som man har idag och det spelsystemet. Det är ju bara hoppas på att min kära klubb IFK Norrköping ser och lär hur det ska fungera nästa år. Bygg någonting nytt, något starkare. Det är bara inse fakta att i år är inte vårat år, vi kommer åka ner i superettan igen. Vilket många ser som en nedgång. Självklart är det ett misslyckande, men vad hade hänt om man håller sig kvar? Då är det att harva i botten nästa år igen och året på det. Bara ett kämpande i botten av tabellen. Ibland kan det vara ett bra knep till framgång genom att misslyckas. Det är de som misslyckas som kan förbättra sig och jobba sig till framgång. Når man framgång direkt vet man inte riktigt vad man ska förbättra. Det är bättre att misslyckas.

Igår mot Feyenoord var det ännu en gång bröderna Elm som låg bakom segern. Tre syskon i samma förening som känner varandra utan och innan. Så bygger man framgång. Nu är frågan stor hur länge dessa herrar blir kvar i klubben om den fortsätter såhär lyckat.

Vad lär vi oss av detta? Motgång föder framgång.


Bilden är tagen från MSN.                           Foto: Scanpix

Intervju med Izabelle Hillerström del 2

Bellas blogg som har vuxit och blivit en stor del av Bellas liv handlar om hennes liv och hur det är att bo i Falun. Att den har blivit så pass stor märker hon genom att nu känner folk på stan igen henne det gjorde inte folk tidigare. Detta ser hon som roligt men samtidigt så har hon som målatt efter gymnasiet lämna staden och upptäcka någonting nytt. Hon vill att det ska hända nya saker hela tiden.


Samtidigt som hon bloggat har hon också utvecklats som person och lärt sig vara mer självständig än hon var tidigare. Som hon själv beskriver det så är tänkandet runt att vara "egen företagare" blivit en del av bloggandet då hon fått tänka mer på att tjäna pengar men även marknadsföra sig själv. Samtidigt som hon är ung så vet hon nu hur det går till när man ska starta eget, vilket är en oerhörd fördel i framtiden. Hon själv säger att hon vet känslan av att vara äldre och ibland känner hon sig äldre än 16 år. Självklart finns det även nackdelar med detta. Att vara barn är något man vill vara så länge som möjligt men i och med bloggen har steget till vuxenlivet kommit tidigare. Att vara barn var något hon lämnade tidigt.

Livssynen har inte förändrats bara för bloggandet utan hon ser på livet som något positivt och bra. Skillnaden med för 1 år sedan är att hon dels börjat gymnasiet och sedan har bloggen blivit en stor del. Efter en studs tänkande så ser hon till slut att mycket har hänt under bara 1 år. Att gå tillbaka i tiden är inget som Bella skulle vilja göra utan hon är glad och stolt över att hon kommit så här långt i livet.


Om 1 år hoppas hon att mycket kommer hända och att hennes liv ser helt annorlunda ut mot vad det gör idag. Då vill hon ha lämnat Falun för ett nytt liv i Stockholm. Där vill hon ta storstaden med storm.
När sedan hon ska beskriva sig själv och hur folk uppfattar henne med enbart 3 ord så blir det svårt att svara. Alla ser henne på olika sätt men det finns två alternativ som hon själv ser det. Antingen hatar man henne eller annars älskar man, det finns inga alternativ.

Bekrivningen av henne själv lyder:
"Jag är en tjej som är mig själv till 100%. Jag har mer än ett yttre. Jag är en känslomänniska och visar känslor enormt mycket. Jag bjuder på mig själv! Jag bryr mig inte så mycket om vad alla andra ska tycka och tänka om det jag gör. Jag kör mitt race... Jag lever livet!"


4 snabba:
Morgon/kväll?
Morgon, då har man hela dagen på sig!
Journalist/bloggare? Båda två!
Falun/Stockholm? Stockholm, men älskade stad! Staden gör mig lycklig. Men jag komer alltid återvända till trygga Falun.
Tåg/Fl

Perspektiv

Idag har jag äntligen försökt med en sak jag inte kunnat göra på väldigt länge. Jag var ute och sprang en runda, 15 minuter. Inte långt med tanke på hur långt jag brukar/brukade springa när jag var på topp. Tyckte det kändes skitdåligt. Eller jag ska uttrycka mig enkelt. DET GICK ÅT HELVETE! Dessutom så får jag bara ont av att springa så nu ska jag ta det lugnt på den fronten. Så när jag kommer hem så tänker jag tillbaka på alla fina minnen som man fått på löparbanorna men det känns så oerhört långt borta. Just nu känns det bara helt tungt och det har gjort det under långt tid nu. Vet inte om jag kommer att komma dit jag vara för bara 4 månader sen. Det känns som en lång väg att vandra. Det är precis som en vandrare jag är, med ett mål i horisonten. Så fort jag får ett steg framåt så tar jag två tillbaka känns det som hela tiden. Försöker verkligen hålla uppe humöret och allt, det går bra men jag saknar verkligen att träna!!!
Finner inte ord för hur man ska beskriva känslan. Tänk er att ni försöker jobba er sakta framåt med någonting som ni verkligen brinner för men för varje steg ni tar er uppåt på denna tidsperiod som glider ni 2 steg bakåt i hela arbetet. Ni tar er aldrig framåt. Det går bara inte. Just då är det extremt jobbigt! Där sitter jag idag.

Självfallet ska jag inte klaga på någonting men det känns bara tråkigt att inte kunna ta sig tillbaka.
Då, just då när jag befinner mig i denna känslan av tomhet så finner jag denna sida. Plötsligt känns allting så mycket lättare. Tänk er att vara 20 år och gå bort i sjukdom, cancer i detta fall. Då är jag långt långt ifrån hennes situation. Det känns mycket lättare. Jag har en underbar familj, underbara vänner, kan leva mitt liv som jag vill och behöver inte leva med en dödssjukdom utan jag har enbart problem med en skada. Detta tycker jag ger perspektiv på livet. Jag är bra på att klaga på min situation vid många tillfällen och många med mig. Men tänk på en sak. Det kunde varit värre, det lovar jag er!

NJUT AV VARJE DAG OCH PASSA PÅ OCH LEV UT ALLT NI VILL GÖRA! Det tänker iallafall jag gör fast jag inte kan träna, jag njuter att få vara i den tillvaron jag är i och varje dag är underbar att leva trots att det kan vara tungt ibland, men tänk på detta!
Uppdrag Barn

Kom igen nu alla bloggare och hjälp Childhood.

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här med bidrar jag med 20 kr till uppdrag barn genom att länka till http://www.uppdragbarn.se och jag hoppas ni läsare gör samma sak!

Med bussen

[Varning för flummigt inlägg]
Sitter här hemma i min ensamhet och undrar var alla tagit vägen. Var är min mor och far? Trodde de skulle vara hemma men inte det inte. Så nu får man sitta här själv och gå in på de där sidorna man inte hunnit gå in på under dagen. Jag talar självfallet om min stora förebild, Blondinbella. Eller kanske inte kanske. Vem vet vem min förebild är.
Men skitsamma, jag surfar alltid in på blogg.se det första jag gör. Det måste ju kollas om man fått några påhopp under dagen eller något beröm för det man gjort. Inte det inte. Ingenting helt dött trots att jag haft läsare. Men inga kommentarer. Folk lever sina liv och läser blondinbella och kenza för att dom ser så bra ut, har jag hört från många killar i min ålder. Det är bra, då ser man att det verkligen finns en möjlighet att själv bli en storbloggare, men är det verkligen drömmen också? Jag trodde det förut, naiv som man är. Jag ska bli nästa storbloggare i Sverige. Varför inte nöja sig med att bjuda sina vänner på lite glädje och kanske ett skratt. Jo, det känns som en idé.
Satt på bussen idag och läste lite Rocky som jag inte läst så mycket tidigare utan bara i tidningen ibland då och då.

Att läsa ger en verkligen chans att tänka och samtidigt kan man tjuvlyssna på folk som sitter runt om en och hör om de snackar om något roligt. Det är en hobby jag har kan man säga. Spänna öronen och bara lyssna. Jag vet inte varför det har blivit så men så är det iallafall. Samtidigt som jag satt där på 440 ut mot Arkösund med en mängd skolelever och ett jobbigt ljud som konstant lät. Liksom man fick svårt att fokusera på att man egentligen läste. Ni vet säkert hur det kan vara, man läser fast man tar inte in allt utan bara skummar. Då. Precis då. Så slog mig tanken att det här blir inte bra när jag tvingar mig själv att skriva om saker som jag inte gillar bara för att jag måste få många läsare. Det går liksom inte. Nu ska jag samtidigt säga att intervjuerna jag gör är det roligaste med detta och få bjuda på sig själv. På det sättet är det kanon att blogga, men man ska göra det som är roligt. Målet med hela mitt liv är att bli bra på förmedla en känsla och väcka en känsla hos er som läser, det hoppas jag att jag lyckas med.

Det är iallafall huvudsaken med att man lever, man ska njuta av det man gör och gör det bra på sitt lilla egna sätt.

[Varning för flummigt inlägg]

Shoppingbekymmer

13 timmar sedan sist. Sedan sist jag bloggade alltså. Jag känner lite av en panik när jag ser sånt. Vet inte varför men jag vill ju ha mer tid att  göra bra inlägg. Och det har jag inte i veckorna så ni får inte ha för höga förväntningar på att det kommer uppdateringar varje dag i veckorna.
Idag är det onsdag vilket innebär lill-lördag och det måste firas. Detta gör jag genom att efter två dagar med träning så tar jag en vilodag denna onsdag. Vilken fest det kommer bli!
Igår när jag gick på stan hände det som alltid brukar hända. Går in i en liten affär med de fina kläderna och kollar på ett par chinos som jag känner att jag bara måste ha. Står där kanske 5 minuter tills expediten kommer fram:
- Hej, kan jag hjälpa till?
- Ja, vad är det för pris på dom här?
- 1200 kr. 
(Jag blir tyst)
-Jaha, tack så mycket.
(Det uppstår pinsam tystnad och man vet inte vad man ska säga när expediten bara står kvar och tittar på en, så fick jag ur mig)
- Jag ska fundera lite på det. 
Vilket är standardsvaret när det blir lite dyrare än man tänkt sig men man ser så såld ut på just dessa byxor, har ni också råkat ut för detta och hur löser ni situationen?


 

Utan bild med text

Det kommer ännu ett tråkigt inlägg utan bilder. Anledningen är att det tydligen inte går att lägga ut bilder på min bärbara för internetuppkopplingen här hemma inte är så snabb. Men jag hoppas ni klarar er ändå.
Ännu en dag på universitetet är förbi och ännu ett pass på gymmet är avklarat. Första dagen som bussresenär. Kändes bra, med en liten miss. Bara för att inte missa bussen imorse så var jag där 10 minuter innan bussen ens gått från Arkösund vilket är 20 km ifrån där jag går på. Får försöka försvara detta med att jag inte ville missa den. Då hade jag ju kommit försent.
Väl i skolan så gick vi igenom lite hur man ska organisera upp ett projekt, vilket var intressant att lyssna till. Kan vara användbart även här på bloggen. Sedan berätta jag lite om att jag har en blogg för några klasskamrater så de kanske kommer kika in nu. Gäller att jag skärper till mig och skriver bra. Annars får jag väl höra det i skolan resten av studietid, kanske inte så roligt.

Nej, nu ska jag faktiskt sätta mig och läsa lite. Till ett grupparbete vi ska göra två och två men jag har inte hittat någon att jobba med ännu. Det är lite scary.


Ångest

Grattis Sverige. Jag är vaken såhär pass tidigt och jag är inte pigg direkt. Jag får väl ta och hoppa in i duschen så jag vaknar innan jag ska cykla iväg till bussen. 
Hade så svårt att somna igår så ag somna väl närmre ett trots att jag gick till sängs redan 22,30. Fick någon sorts panik när jag skulle sova och tänkte bara på alla dessa intervjuer jag ska göra. Det är ju mycket arbete men det går att fixa till efter och före skolan. Alltså på bussen. Så egentligen borde det inte vara någon panik, det är ju långt tid jag har på mig. På samma sätt som det är lite stressigt är det också sjukt kul att göra sånt här. När man är klar kommer det kännas helt underbart. Precis som det förhoppningsvis kommer kännas när jag har fullföljt Göteborgsvarvet 2009. Som jag för första gången kommer att springa, nu har jag också anmält mig. Eller rättare sagt pappa har anmält mig. Självklart ska jag springa tillsammans med honom när han nästa år dels fyller 50 och har själv bestämt sig för att springa. Det tycker jag är oerhört starkt av honom att bara gå och anmäla sig. Självfallet så har han även en träningsplan fram till tävlingen men den tänker jag inte avslöja. Precis som jag har en plan för hur dagen ser ut idag. 

Inleder med att åka buss i 1 timme för att sedan ha genomgång i skolan i "Planering och organisering". För att sedan äta en god lunch samt gå till biblioteket för att införskaffa sig en Galago. Sedan tillbaka till skolan för "Eget Arbete" i projektgruppen fram till 17,00. Min dag kommer inte vara slut där utan jag avslutar starkt med ett träningspass på gymmet, bodypump. 
Så ser planen ut för dagen, men nu ska jag hoppa in i duschen och när jag kommer hem ikväll hoppas jag på mängder med kommentarer! 

 


Intervjuobjekt

Nu har jag planerat in kommande intervjuer till fredagarna:

Vecka 38: Izabella del 2 (Hennes blogg kan ni spana in här: http://bellablogg.se

Vecka 39/40: Matej Lisý (En 20-årig som tillbringar sina dagar i Slovakien där han bor. Ni kan läsa mer om hans företag här:

http://diffriend.eu

Vecka 41/42: Ida Björck (Bloggar om mode och kläder på sin blogg. Spana in den här: http://idahbjork.blogg.se/)

Vecka 43/44: Garbomannen (Som också är bloggare men av det manliga könet. Spana denna: http://garbomannen.blogg.se)

Vecka 45/46: Emma Ida Mi (Ännu en bloggare som skriver om allt möjligt. Kika in på hennes här: http://platine.blogg.se)

Vecka 47/48 Anna (En 26-åring som är egen företagare inom grafisk design. Besök hennes blogg här: http://pyttis.blogg.se

Så ser planeringen ut framöver. Mycket nöjd med detta. Och har ni något speciellt som ni vill veta om dessa personer så hör gärna av er på marcusaberg@live.se , ser framemot en spännande höst!

      


Ingen bok här inte

Vilken dag. Har haft fullt upp hela tiden. Verkligen. Känns hur bra som helst just nu allt börjar äntligen rulla min väg och det går bra just nu. Projektgruppen i skolan är kanon. Bloggen är igång igen. Jag kan träna, äntligen.
Mycket går bra just nu kan man konstatera. En sak som gick lite emot mig idag var på biblioteket. Följande uppstod, jag ville låna en bok men har inte bibliotekskortet med mig:Jag: - Jag har ett kort hemma, men det går väl lösa ändå om du får mitt personnummer?

Mannen i disken: - Nej, då får du åka hem och hämta ditt kort.

Jag: -Jaha, då köper jag ett nytt då, vad kostar det?

Mannen i disken: -Det blir 20 kr.

Jag: (tar fram kortet och ska betala)

Mannen i disken: -Vi tar enbart kontanter.

Jag: -Jaha, då får jag hoppa denna gången.Så jag fick blygsamt smyga ut från biblioteket utan någon bok. Samtidigt vet jag inte hur många kort jag har köpt, man glömmer det alltid!

Laakso - VästerbronGillar ni läsare denna låt?

Dagens aktiviteter

Vad peppad jag är inför dagen. Det är träning som gäller vid 12 på world class. Där jag inte tränat något pass på flera månader så är det dags igen. Känns bra. Har laddat upp med lite stadig frukost. Nu ska ingenting kunna stoppa mig ifrån att kunna spinna på hårt. Samtidigt kommer jag nog bli tvungen att hålla igen lite eftersom att jag precis har varit sjuk. Det är ändå härligt att vara igång igen. Någon konstig känsla är det som sprider sig i kroppen när man inte tränar. Känner ni igen det?

Planering för dagen
10,50 - Buss till stan
12 - Träning på WC
14 - Fika med Eva på skafferiet
15,20 - Bussen hem igen


Späckat schema

Äntligen en ny vecka. Med mängder av nya spännande saker att hitta på. Jag kommer ha ganska så fullt upp denna veckan, satt och planerade igår kväll och det är fullspäckat schema. Vilket jag tycker är underbart roligt! Det är nu det hela sätter igång. Det är nu man verkligen märker att det är höst. Snart kommer också mörkret och då gäller det att vara beredd på det värsta och ha saker att göra hela tiden. Annars blir man bara deprimerad av vädret. Det ska man inte bli. Ska hoppa ner och äte lite frukost, har massor att berätta för er om fredags intervjuerna sedan.


Matlagning och jag = sant

Idag har jag hunnit med mycket här hemma. Jag har dels rensat ogräs hur ute i trädgården samt lagt tegel över så att katterna inte ska använda detta som toalett. Eftersom att igår när jag rensade så dröjde det endast 1 minut innan första katten satte sig och la en korv. Inte så trevligt kanske. Så vi har fått lägga tegelpanor över för att de inte ska komma åt jorden. Idag har jag gjort något som inte händer ofta. Jag har hjälpt till med maten här hemma. Eller rättare sagt jag gjorde mat själv. Och då inte pannkakor eller snabb makaroner som är min specialitet. Utan idag blev det köttfärssås. Så nu har jag lagt på mig lite mer kunskap om matlagning. Är ni tjejer som läser inte imponerade av mig? Reslutatet blev riktigt bra.

 

Intervju med Izabelle Hillerström del 1

Tycker Bella är värd att läsa om igen, försvann så långt ner men här har ni Bella från http://bellablogg.se/ .Fullständigt namn:
Izabelle Rebecka Hillerström
Ålder: 15 fyller 16 i oktober
Familj: Mamma, pappa och 3syskon
Bor: Falun

Izabelle eller bella som hon kallas har haft sin blogg sedan april i år och den har vuxit och blivit en oerhörd stor och läsvärd blogg. Bella som jag väljer att kalla henne föddes för 16 år sedan i Falun där hon har bott hela sitt liv, då tillsammans med båda föräldrarna som idag är skilda. Beskrivningen av sig själv säger hon att hon är pappas flicka i alla lägen! Anledningen till att hon började blogga kommer ifrån att hon fick inspiration från alla andra bloggar som lästes varje dag innan den egna startade.

Bella har precis börjat på gymnasiet där hon går Mode och Styling på en helt ny skola som precis har slagit upp portarna i Falun. Intresset av mode gjorde att hon valde att hoppa på denna utbildning men innan hon blev antagen var hon oerhört skeptisk till att hon med sina betyg skulle komma in. Glädjen blev stor när det visade sig att dessa halvdana betyg, som hon själv säger det, räckte till för att bli antagen. Bella är en tjej som verkligen får slita för sina betyg i skolan och är ingen slappis.
I framtiden skulle hon vilja jobba med mode men inget direkt som hon kan sätta fingret på. Antingen som stylist eller kanske make up artist. Målet är att denna gymnasieutbildning ska ge svar på denna fråga.

Drömjobbet är iallafall att få möjlighet att jobba med människor. Samtidigt som arbetet med mode pågår så har hon en dröm om att kunna hjälpa människor som har det jobbigt. Anledningen till detta är att Bella själv känner att hon hela tiden har fått kämpa på i livet. Det har inte varit en räkmacka där hon är idag utan under åren har hon haft mängder med motgångar. Motgångarna har bidragit till att hon blivit starkare och nu vill hon hjälpa andra som har hamnat i samma sits. En stark egenskap hos Bella är att sätta sig in i andras situationer.


Att växa upp i Falun har varit oerhört bra. Att hitta själv är något som man har fått lära sig genom att bo i en liten stad, inga regler om var man får gå och inte gå. Hon berättar även att fast hon trivts så bra börjar hon tröttna på staden och vill gå vidare i livet. Att vara kvar i en stad för länge har gjort att hon nu vill ha större möjligheter i en annan stad, och gissa vilken?
Det får ni reda på nästa vecka.....

Jippi, tour de vardagsrum

Efter 5 veckor ifrån träning så är det äntligen dags. För imorrn ska jag göra comeback på spinningcykeln så då måste jag känna lite på det här hemma först. Så jag inte går in i väggen direkt imorrn. Det blir 30 min på cykeln idag och vi får hoppas att hostan är borta.

 

Dagens Outfit

Vad tycker ni?

Kultur i kläder

"Kultur har främst två betydelser; andlig (konstnärlig) odling eller socialt överförda levnadsmönster; i talspråk är den första betydelsen den vanligare."

"Ordet kultur är ett lånord från latinet, cultura av cultus, som betyder odling, och som etymologiskt hör samman med ordet kult. I sin ursprungliga betydelse förekommer det i till exempel bakteriekultur."

Det är så svårt att sätta fingret på vad kultur innebär. Jag väljer att räkna kläder som en sorts kultur och det är ju faktiskt så enligt mig. Ska jag stärka mina grunder så räcker det väl med att säga att kläder har alltid varit en del i vår vardag. Det är en sorts kultur över vissa klädstilar. Ska vi gå tillbaka i historien kan vi börja med att gå tillbaka till andra världskriget och Tyskland. Titta på dessa bilder nedan drar du då slutsatsen om att så var man klädd under detta krig?

Denna bild gör ju att vi tänker på andra världskriget och bilden förstärker ondskan och hatet som rådde medan vi såg på hur vi rensade av på judar, homosexuella och övrig minioritet.
En bild säger mer än tusen ord. Ett välanvänt uttryck som man hört hundratals kanske tusentalsgånger.

Vad säger denna bild som jag har tagit från Stockholm Street Style.


Här stannar jag kvar!

Vad skönt att det är lördag. Lediglördag. Bara tagit det lugnt och slappat. Dels fotboll men jag har även varit duktig och rensat ogräs här hemma. Vilket gjorde mamma väldigt nöjd.

Hade en diskussion förut om jag ville flytta vilket resulterade i att jag bestämde mig för att bo kvar hemma ett tag till. Det är kanske skönt att bo själv men det kostar ju också. Är det så värt att ha studieskulder sen när jag är klar? Känns inte så lockande om jag ska vara ärlig. Det värsta med att bo på landet nu är att man inte kan gå ut när man vill och det är ganska långt till staden. Samtidigt tror jag att jag hade varit ute mera och festat om jag hade lägenhet. Det kostar ju också pengar och det sliter på kroppen verkligen. Så det är även bra i hälsosyfte att bo på landet. Då blir det tidigt mörkt och man blir tidigt trött. Vilket innebär att man sover tidigare. Mycket fördelar med att bo på landet faktiskt enligt mig. Vet inte riktigt vad som skulle väga tungt för att flytta till stan redan nu. Jag trivs bra där jag befinner mig just nu.

Kan njuta av att bli serverad mat varje dag och ha en underbar familj samt få tillräckligt med sömn för att orka med livet som filfakare.


mmmmmm mat!
Såhär ser det ut varje dag på landet när katterna får mat. Är det så i stan också? :)

Lördagsgodis

Lördagar är den skönaste dagen på veckan. Då är det fotboll som gäller allt som oftast. Har precis varit iväg och kikat på Kättinge - Gusum. Det slutade med en seger 4-0 till kättinge. Nu är dom verkligen på gång. Hela behållningen med att åka och kolla är att få se Calle när han kör sin show. Pratar med motståndaren hela tiden för att psyka och dra på sig gula kort eller något annat onödigt.

Nu på eftermiddagen så är  det ju också fotboll. Mamma tycker inte om när jag inte gör något utan tittar bara på tv och gör ingenting här hemma. Jag behöver faktiskt vila ibland. Liverpool - Manchester United är det som gäller nu på eftermiddagen på canal+. Så gött att ha denna kanal. Visserligen är de flesta i min klass emot sport så jag får väl hålla mig till helgerna och njuta av sportens värld.


Filosofiskt samtal?

Godmorgon på er! Klockan är visserligen mer än bara morgon, men ni år inte glömma en sak. Jag är filfak elev och då går man aldrig upp tidigare än man är tvungen till. Jag vet inte var ni himlans tekfak har fått det ifrån faktiskt. Ett påstende som verkligen inte stämmer. Vi får slita på varje dag i skolan, hårdare än ni kan ana.
Det är ett tufft liv att läsa filosofiska ämnen som jag gör. Ni kan inte inse detta och ni vill säkerligen inte göra det heller, men jag känner att jag bör försvara mig mot dessa anklagelser. Det är väldigt hårt och tufft att anklaga oss för att vara lata?! Stämmer verkligen inte. Hur mycket hinner ni med att göra på en dag?

Staden, mytenOm staden jag växt upp i och alltid levt i, underbar stad! Med Laakso och vem är det vi ser på filmen som är sångare?

Livet på landet

Ikväll blir det att gå på biopremiär. Så det är ju bäst att klä upp sig lite snyggt. Speciellt när man ska gå med sin kusin Lisa. Vi får hoppas på att filmen är riktigt bra och det blir gott med godis.

Filmen vi ska se är Wanted. Den ska vara bra har jag hört och det skulle ju inte vara helt fel med en bra film. Vill ju inte bryta trenden, med tanke på att förra gången jag var på bio och såg Arn blev jag inte besviken!

Vad ska ni hitta på ikväll?


Peter, Bjorn and John

Det var inte bara Beermile som stod på schemat igår, utan kvällen avslutades med att kika in på Hugos där det var Klubb Republik. Vilket brukar innebära att det är något extra. Det kan man ju lätt säga att det var igår. Redan som jag berättade om igår så uppträdde Peter, Bjorn and John kvällen till ära. Det var lite långdraget fram till den låten som vi kände igen, Young Folks. Gissa vem som döck upp och gästade under denna låt? Till min stora glädje så inleddes snacket om att de kände en i Norrköping. Frågan var lätt att svara på. Självklart dök Markus Krunegård och medverkade i Young Folks. Mycket bra. Dessutom tog jag mig till mod och pratade med Isabelle ifrån min klass. Vem detta är säger jag inget om.
Bjuder på lite bilder från gårdagen, där jag hade bättre plats för fotografering än vimmelfotograferna. Det ni!

Peter, Bjorn and John stod för underhålningen.

Krunegård ville inte missa detta tillfälle.


Norrköping stod som värd

Gårdagen bjöd på mycket av det goda och härliga som livet kan innerhålla. Det första beermile-mästerskapet avgjordes i Norrköping och värd för detta var Borgsmo. Som under långt tid sökt om detta men fått avslag. Självfallet fanns slipsen på plats för att följa denna händelse.


Intrycken från mästerskapet blev att orienterarna ínte riktigt levde upp till förväntningar och bjöd inte friidrottarna på speciellt mycket motstånd. Det visade sig också att herr Wallden bar på en doldtalang som inte vi övriga visste om. Han tog förra helgen hem segern på 800 m, nu krönte han detta med att ta hem ännu en seger. Nu i Beermile, och vilken tid han visade upp! Märktes tydligt att han toppat formen lagom till mästerskapet. Mycket imponerande. Och tiden för segraren dvs. för Johan Wallden blev 7,00 vilket är nytt svenskt rekord!

Nedanför er ni placeringarna och tider från gårdagens stora mästerskap.

Rykten efter gårdagen:
.......om att Linköping ska ansöka om att ha nästa tillfälle. Frågan är om detta går igenom.
.......om att Wallden planerar att delta i stockholms beermile.

Johan W   7,00
Johan K    7,27
Fidde        9,13
Henning   9,16
Johan H   11,04
Emil A       15,06
Jossan     15,35
Anton        16,19
David N    17,18
Erik B        ??,??
 
    
   
 

Intervju med Izabelle Hillerström del 1

Tycker Bella är värd att läsa om igen, försvann så långt ner men här har ni Bella från http://bellablogg.se .Fullständigt namn:
Izabelle Rebecka Hillerström
Ålder: 15 fyller 16 i oktober
Familj: Mamma, pappa och 3syskon
Bor: Falun

Izabelle eller bella som hon kallas har haft sin blogg sedan april i år och den har vuxit och blivit en oerhörd stor och läsvärd blogg. Bella som jag väljer att kalla henne föddes för 16 år sedan i Falun där hon har bott hela sitt liv, då tillsammans med båda föräldrarna som idag är skilda. Beskrivningen av sig själv säger hon att hon är pappas flicka i alla lägen! Anledningen till att hon började blogga kommer ifrån att hon fick inspiration från alla andra bloggar som lästes varje dag innan den egna startade.

Bella har precis börjat på gymnasiet där hon går Mode och Styling på en helt ny skola som precis har slagit upp portarna i Falun. Intresset av mode gjorde att hon valde att hoppa på denna utbildning men innan hon blev antagen var hon oerhört skeptisk till att hon med sina betyg skulle komma in. Glädjen blev stor när det visade sig att dessa halvdana betyg, som hon själv säger det, räckte till för att bli antagen. Bella är en tjej som verkligen får slita för sina betyg i skolan och är ingen slappis.
I framtiden skulle hon vilja jobba med mode men inget direkt som hon kan sätta fingret på. Antingen som stylist eller kanske make up artist. Målet är att denna gymnasieutbildning ska ge svar på denna fråga.

Drömjobbet är iallafall att få möjlighet att jobba med människor. Samtidigt som arbetet med mode pågår så har hon en dröm om att kunna hjälpa människor som har det jobbigt. Anledningen till detta är att Bella själv känner att hon hela tiden har fått kämpa på i livet. Det har inte varit en räkmacka där hon är idag utan under åren har hon haft mängder med motgångar. Motgångarna har bidragit till att hon blivit starkare och nu vill hon hjälpa andra som har hamnat i samma sits. En stark egenskap hos Bella är att sätta sig in i andras situationer.


Att växa upp i Falun har varit oerhört bra. Att hitta själv är något som man har fått lära sig genom att bo i en liten stad, inga regler om var man får gå och inte gå. Hon berättar även att fast hon trivts så bra börjar hon tröttna på staden och vill gå vidare i livet. Att vara kvar i en stad för länge har gjort att hon nu vill ha större möjligheter i en annan stad, och gissa vilken?
Det får ni reda på nästa vecka.....

Ikväll kommer....Ikväll kommer skaparna av denna låt, alltså Peter, Bjorn och John till Klubb Republik. Vet inte så mycket om detta band sedan tidigare men det jag hört är denna låt. Det är ju trots allt deras ena spelning av 2 i Sverige. Det är stort att dom spelar i Norrköping av alla ställen. Det får man ju inte missa! Som uppladdning blir det att kika på beermile som går avstapeln 19,00 på Borgsmo IP. Det kommer bli oerhört spännande, räkna med en rapport senare ikväll!

Någon som är sugen på en biopremiär imorgon?

Datorn är tillbaka!

Nu har man fått tillbaka sin bärbara dator som helt plötsligt dog. Anledning var att hårddisken inte orkade med att leva längre så den tog livet av sig. Alla bilder borta men vad gör väl detta? Minnena finns ju kvar i huvudet på saker som man gjort det senaste året. Det viktigaste nu är att jag kan använda mitt mobila bredband igen och surfa var jag vill. Lite svårt att bära med sig en stationärdator lite överallt. Det går säkert men det skulle bli oerhört tungt och slitsamt. Dessutom skulle det se väldigt roligt ut.

Nu kan min nördstatus leva igen!

Hon är skyldig mig detta

Igår var jag och inhandlade hostmedicin för jag vill verkligen bli av med denna hosta som jag har haft nu i drygt 1 vecka, vilket hindrat mig från att träna. Tror ni denna hjälper något? Det som händer är att jag mår illa men inte får jag bort hostan. Visserligen har det bara gått en dag, jag väntar fortfarande på resultat. Kvinnan i butiken sa tydligt att det max skulle ta 4 dagar innan det gav effekt. Så den har ju 3 dagar på sig.

Är det mirakelmedicin som ska rädda mig?


Alla människor är olika

Alla människor är vi olika. Alla har vi har olika sätt att uttrycka oss. Uttryck våra åsikter, vår bild av verkligheten. 
Jag väljer att uttrycka mig i min blogg. Historian ifrån min förra blogg är borta och här kommer den nya roligare versionen av slipsens blogg. Jag saknar redan det gamla men folk brukar säga att man ska gå vidare.
Tänkte berätta lite för er vem jag är.


Hejsan på er alla nya och glada läsare!

Mitt namn är Marcus Åberg och jag kallas då för slipsen där av namnet på denna blogg. Jag studerar just nu i Norrköping på Linköpings Universitet och läser KSM. Det står för kultur, samhäll och mediegestaltning. Vilket jag är intresserad av och vill jobba inom i framtiden. Det är svårt att säga exakt inom vilket område jag kommer jobba, men helst i en projektgrupp och då som projektledare. På min fritid så tränar jag friidrott på elitnivå och jag tävlar för IK Norrköping Friidrott. Just nu är jag skadad så jag tränar mest rehabträning.

Vad är kultur för er?
Hjärtligt välkomna!Välkomna tillbaka till slipsens.blogg.sebloglovin

RSS 2.0