Aldrig ensam

Sitter här i min ensamhet och har Jonathan Johansson på i bakgrunden. Hans ord är oerhört vackra att lyssna till. Musiken likaså, det skapar en helhet som är magisk. Han spelade faktiskt här i Norrköping i torsdags, typiskt att jag åkte iväg då, men jag har ju faktiskt sett honom spela här en gång också. Då hade jag förmånen att även få möta honom för en intervju. Du var med under den intervjun. Du var väldigt nöjd över att få träffa honom.

 

Jag. Jag var stolt över att ha fått till denna intervju speciellt med tanke på att jag visste att du gillade honom väldigt mycket. Nu när jag lyssnar på honom är det med dig i åtanke. Du finns i varje tanke. Jag är inte ensam som jag trodde att jag var, utan du finns med hela tiden. Kanske inte rent fysiskt men psykiskt finns du där. Det är slags magi med det hela.

 

Här i min ensamhet kommer jag tänka på alla som lämnat mig på olika sätt. Ett min syster som finns i himlen. Hon är alltid med mig. Du är alltid med mig i tanken även om du inte finns. Två min mormor som också alltid kommer ha en plats i mitt hjärta. Tre min farmor och farfar som var helt underbara människor. Ni finns kvar i mitt hjärta.

 

Jag är aldrig ensam. Aldrig ensam.


Countryside
Till erHAR BLIVIT EN DEL SPORT hpå bloggen under de senaste dagarna, vilket jag tror många av er gillar. Men lika många gillar det nog inte lika mycket. Idag har vi lördag och veckan har varit helt underbar fram tills nu. Och det kommer bli bättre och bättre även om jag jobbar mycket denna helg. Jag skrev av mig lite igår angående kärleken som inte går riktigt som den ska för stunden men kommer vända. Ni får mig att växa som människa och ta mig tillbaka. Har sagt det förut men säger det igen. NI ÄR UNDERBARA! Ska strax sätta mig i bilen för att ta mig till jobbet.

Vad ska ni göra denna lördag?

Fredag kväll

NJUTER AV EN FREDAGKVÄLL hemma på landet med en kopp kaffe. Mycket skönt efter en lång dag i stan med bland annat besök på Visualiseringscentret i Norrköping och sedan träning på det.

Handboll betyder mycket för Emma

DENNA VECKA FÅR VI träffa en tjej som bor i Stockholm, Lidingö och spelar handboll på elitnivå. Jag bestämde mig för att ta reda på mer om Emma Petersson som alltså spelar i Skuru i Elitserien och dessutom jobbar heltid som sjukgymnast. Att det blir mycket tid ägnat åt idrott står klart men vem är Emma Petersson. Lär känna henne ännu bättre i veckans intervju här på slipsens.1. Skulle du kunna börja med att berätta lite om dig själv?
- Jag heter Emma, 25 år, utbildad sjukgymnast som spelar i elitserielaget Skuru IK, Nacka, Stockholm. Tränar 5 (oftast dubbla pass) dagar i veckan + match under säsong. Har en tvillingsyster (enäggs) som heter Anna-Carin (blogg: annacarinpetersson.blogg.se) Spelar frisbeegolf som hobby när det finns tid. Älskar djur! Har papegojan Gonzo, som för tillfället bor hos mamma och pappa. Och sharpeiflickan Ebba som är familjens vovve.

2. Du spelar alltså handboll, hur länge har du gjort det?

- Jag har spelat handboll sedan jag var 6 år gammal. Började med de som var ett år äldre innan jag gick över till de i min egna ålder. Har Lidingö Sk som moderklubb men har sedan spelat 3 elitseriesäsonger med Skånela och 4 med Skuru IK.

3. Vad kör ni för träning nu under sommarhalvåret?
- Under sommarhalvåret är det mycket fokus på fys. I början av sommaren kombinerar vi kollektiva handbollspass med individuell fysträning, men i mitten av sommaren har vi 4-5 veckor med enbart fys. Då tränar alla på sitt håll och det är då man har chansen att ta semester för att åka utomlands, åka till landstället etc.4. Har du alltid haft stort intresse för idrott och att träna?

- Jag har alltid gillat att röra på mig. Redan som liten var jag intresserad av sport. Spelade alltid fotboll med grabbarna på lunchrasten i lågstadiet, och ägnade eftermiddagarna åt liknande aktiviteter. Har aldrig varit någon som suttit inomhus utan har alltid varit i behov av att röra på mig.

5. Vad gör du när du inte tränar handboll?

- När jag inte tränar handboll umgås jag med min tvillingsyster, familj, pojkvän, vänner. Har börjat kasta frisbeegolf och gör det så fort jag har tid! Riktigt kul sport. Annars älskar jag djur och träffar så ofta som möjligt papegojan Gonzo och sharpeiflickan Ebba som mamma och pappa har hand om. Älskar att baka, men hinner det sällan.

6. Hur skulle du beskriva dig själv som person?

- Jag är väldigt envis och ambitiös. Har jag bestämt mig för något går jag för det fullt ut även om det kostar blod, svett och tårar. Extremt tävlingsinriktad, men ingen dålig förlorare. Har dock fått det bekräftat X antal gånger att min envishet ibland kan bli för stark, något som jag dock jobbar på.

7. Vad gör du annars på din fritid?

- Samma svar som fråga nr 5. Fritiden för mig är självklart handboll. Jag älskar att spela handboll och att träna löpning/styrketräning. Det är helt enkelt en livsstil jag har. Skulle aldrig klara mig utan träning i livet.

Läs Emmas blogg här.

Verkligheten.

Många av er har säkert redan räknat ut vad som har hänt de senaste två månaderna, egentligen är det ingenting jag vill prata om eftersom jag mått väldigt dåligt av det. Jag och M var alltså tillsammans under 3 månader men nu är det slut. Något jag har haft svårt att släppa. Flera nätter har jag gråtit mig till sömns eller rentav inte sovit någonting utan bara tänkt, tänkt och tänkt på hur jag ska få tillbaka henne. Jag måste nog inse någonstans där att det aldrig kommer bli vi igen utan allting är förbi och historia.

 

Jag vill absolut inte göra det här till någon slags smutskastning för sån är inte jag och även om det skulle vara ett bråk mellan oss så skulle jag aldrig hänga ut någon. Ett förhållande är något som ska stanna mellan oss två. Nu är det ju inget förhållande längre även om jag kände väldigt starkt för M. Kanske inte kommer göra det så länge till vem vet. Jag trodde jag visste vad jag ville med allt detta, i mina ögon var hon den rätta för mig. Något som visade sig vara fel, kanske.

 

Det som jag har insett den senaste tiden är hur skör jag egentligen är. Jag som trodde att jag är stark igenom allting men det här med kärlek är inte lätt, och inte blir det lättare när M är den första som jag verkligen öppnat mig för. Verkligen öppnat mitt hjärta för, något jag aldrig vågat göra tidigare och frågan är om jag kommer våga göra det igen. Jag känner en så otrolig rädsla för första gången i mitt liv. Jag är fortfarande ung och har hela livet framför mig så egentligen borde jag inte vara ledsen. Hur kan man säga det då? Att egentligen borde jag inte vara ledsen, det är ju bara att ljuga för mig själv, för innerst inne är jag tömd på allt innehållet men måste resa mig upp och gå vidare.


IFK Norrköping - skrällen?

DET ÄR DAGS ATT AVSLUTA kollen av Superettan för denna gång med att jag kliver fram och berättar lite om hur jag ser på säsongen så långt. Det är ganska lätt för mig när mitt lag, IFK Norrköping, fortfarande är serieledare trots att vi bara fick 1 poäng igår mot Assyriska. Får väl försöka vara lite ödmjuk men fan vilken säsong det har varit så långt!

1. Inför säsongen var det ingen som tippade IFK Norrköping som ett topplag. Nu efter halvsäsongen är de serieledare. Hur kommer sig detta?

- Jag vet faktiskt inte vad som har hänt, jag befinner mig i lite chock faktiskt om jag ska vara ärlig. Kunde aldrig tro att laget skulle spela så bra som de gör men efter en bra start på säsongen har det bara gått bra. Nu har ju laget också bevisat vilken potential som finns.

2. Många pratar om brassen Daniel Bamberg som gjort succé under året. Hur länge blir han kvar i klubben?

- Han har ju inte skrivit på något nytt kontrakt ännu, däremot hoppas jag verkligen på att han blir kvar. Kapten och allt som han blivit i år. Samtidigt måste jag erkänna att Bamberg nog är för bra för att spela i Superettan.

3. Vilket lag har överraskat på dig efter halv säsongen?

- Egentligen vill jag ju säga att IFK Norrköping överraskat på mig. Det låter kanske lite kaxigt att säga så därför säger jag Degerfors som verkligen har levererat och imponerat på mig. Ett lag som bjuder på mycket bra fotboll.

4. Något lag som du är besviken på?

- Skulle vara naturligt att säga Hammarby kanske. Jag säger istället Örgryte också ett lag som hade höga förväntningar på sig innan säsongen drog igång, med den trupp man har borde man vara högra upp i tabellen. Samtidigt är det en jämn serie i år så allt kan hända.

5. Nu väntar två tuffa matcher för IFK Norrköping när man först ska till Borlänge för att spela mot IK Brage följt av en match mot Hammarby på Parken. Hur många poäng tror man tar på dessa två matcher?

- Nu ska jag vara lite kaxig och säga 6 poäng. Fullpott blir det!

 

 


My shoe
JAG KAN
vara lite knäpp ibland, som med dessa bilder. Jag älskar verkligen att knäppa bilder på mina skor. Hur normalt är det på en skala?

Berör

Melissa Horn - Vår sista dans

Joel Alme - If you got someone waiting

Frida har koll på Jönköping Södra

DAGS FÖR NÄSTA LAG ATT VARA med i kollen av Superettan och denna gång är det Frida från Jönköping som följer just Jönköping Södra. För övrigt verkar det ha varit något konstigt ibland med vissa inlägg som inte går att kommentera men ni får ta sikte på de övriga inläggen. Nu över till Frida och hennes svar kring Södra, eller för att vara tydlig Jönköping Södra.

1. Jönköping har efter 17 matcher placerat sig precis ovanför kvalplats, hur tycker du säsongen varit så långt?

- Nja, det har väl varit en rätt så svängig säsong hittills, har gått från 3 raka segrar till 4 raka förluster etc, det svänger lite för mycket för min smak.

2. Nyförvärvet Pär Cederqvist har verkligen levererat för er. Är det en överraskning eller var det väntat?
- Pär Cederqvist har verkligen levererat! Det var väl lite meningen när dom värvade honom, han är sen innan en känd målgörare och det var en sån södra behövde, så han har levt upp till förväntningarna.

3. Tung förlust i senaste omgången hemma på Stadsparksvallen, hur är intresset i stan för fotbollen?
- Jodå, intresset är väl okej, med tanke på att södra inte vunnit hemma sen i slutet på maj så är jag imponerad över att folk fortfarande kommer dit, men det är klart, det svalnar väl om dom inte börjar leverera bättre snart, så är det väl med alla lag.

4. Finns det något lag som har överraskat på dig så långt in på säsongen?
- Jag måste vara ärlig och erkänna att jag inte (fortfarande) har så jättebra koll i år på dom andra lagen, vet knappt vem som ligger etta!? Men det är starkt av Degerfors att ligga uppe i täten efter svängen nere i div. 1 förra året.

5. Något lag som du ser som en besvikelse?
- Nje, eftersom jag bara håller på södra så finns det inga andra besvikelser ;)

6. Nu väntar först Ängelholm borta sedan Sundsvall hemma, hur många poäng tar Södra i följande matcher?
- Södra har en tendens att spela bättre mot lagen över dom i tabellen än lagen under dom så jag hoppas på 6p dom kommande två matcherna, men samtidigt är ängelholm revanchsugna sen förlusten mot Bajen häromdagen och Sundsvall är ju Sundsvall. Men jag hoppas!Shopping is the shit


Blev lite shopping under gårdagen samtidigt som jag hann med en fika med min kära kusin Mikaela som jag inte träffar så ofta. Tur att det är lite rea och så i stan nu, alltid trevligt. Några av er har också påpekat att jag borde skriva lite mer om träning här på bloggen, självklart lyssnar jag på er och ska ta tag i det. Tänkte på en annan sak angående bloggen. Nu rullar det på väldigt bra med bloggandet och allting igen, kan det bero på en speciell sak...? Kanske blir att jag växer mer och mer. Måste också passa på och tacka er för alla kommentarer kring inlägget om dejting. Tänkte lägga upp lite kommentarer i ett inlägg på tips. Lite som Café.

Senaste tidenBild 1. Västerås
Bild 2. Moneybrother i Norrköping
Bild 3. Allsång på skansen

DET HAR HUNNITS MED EN hel del även om jag har jobbat mycket denna sommarn så långt. Bland annat blev det ju en resa till Västerås för att hälsa på M vilket var trevlig där och då. Vet inte hur jag står till det idag. Hann med att se Moneybrother här i stan under Munken in the Park. Sedan blev det ju även en resa till Stockholm med kusin Eddy och där gick vi på Allsången. Mycket trevliga aktivititer i mina öron och ögon. Jag blir faktiskt mer effektiv när jag har den pressen på mig att jobb väntar och jag måste hitta på någonting. Märkligt det där.

Hammarby - besvikelse i superettan?

DAGS FÖR LITE FOTBOLL OCH superettan ännu en gång här på bloggen. Som vanligt har jag tagit hjälp av två experter som följer sina lag på nära håll. Det är Sandra och Frida som alltid ställer upp när det nalkas lite koll på hur det går i den serie som är precis under Allsvenskan. Och som ni vet vi det här laget har Sandra ett lag från Söder i Stockholm nära sitt hjärta, Hammarby IF. Medan Frida följer Jönköping Södra. Själv är jag inbiten IFK Norrköping fantast. Jag tog kontakt med Sandra och frågade lite om Hammarbys säsong så långt.

1. En härlig seger i senaste omgången mot Ängelholm hemma på Söderstation. Nöjd med 3 poäng?
- Självklart är jag nöjd med 3 poäng, det sitter aldrig fel med en vinst! Dock tyckte jag inte vi spelade så bra. Slarvade allt för mycket och lät Ängelholm komma igenom allt för mycket. Det kunde lika gärna ha blivit en förlust men nu vann vi som tur var.

2. Hammarby har varit mycket upp och ner denna säsong. Vad beror det på?
- Jadu, jag antar att det skulle vara lätt att skylla på alla skador hammarby dragit på sig men jag tror faktiskt inte det beror på det om jag ska vara ärlig. Jag tror faktiskt det beror på att lagen i superettan backar hem mer än vad de allsvenska lagen gör, vilket gör att det blir svårare för hammarby att skapa dem där ytorna som behövs för att göra mål. Det är bara och kolla på hur mycket bättre Hammarby spelar i Svenska cupen!

3. Linus Hallenius som du trodde på innan säsongen började har verkligen levt upp til kraven. Hur länge blir han kvar i Hammarby tror du?
- Det är faktiskt en väldigt svår fråga. Hammarby befinner sig i en väldigt svår ekonomisk kris och skulle verkligen behöva alla pengar dem skulle kunna få för Linus men jag hoppas innerst inne att dem behåller honom ett tag till. Samtidigt som Hammarby behöver pengarna så behöver dem Linus för att kunna ta steget upp till allsvenskan.

4. Efter att ha haft publiksiffror på över 10 000 hemma har det blivit färre. Hur låter det bland fansen på Söder?
- Jag tror folk är väldigt besvikna på hammarbys spel, det har inte imponerat riktigt om man säger så. Nu är det semester tider också så det är självklart att publiksiffrorna sjunger då men jag tror faktiskt att dem kommer höjas snart igen. Hammarby har börjat visa en glöd man inte sätt på länge och de lockar nog mer folk. Sen att tv4sport sänder nästan varenda hemma match är inte till en sån stor hjälp heller, man förlorar mycket publik på det.

5. Finns det något lag som imponerat på dig så långt? Respektive gjort dig besviken?
- Nja, Norrköping är väl det laget som gjort mest intryck på mig. De går ju som tåget för dem! Det skulle inte förvåna mig om dem går och vinner superettan faktiskt fast egentligen borde jag inte yttra mig för superettan är så oerhört jämn och nästan alla lag slår varandra.


Stressen

Jag bär på en stress. En stress som jag själv har skapat utan att egentligen tänka på det. Man är fan tillgänglig hela tiden var man än går och det är faktiskt vi själva som har skapat detta. Ta exempelvis Facebook. Hur många gånger om dagen händer det att man loggar in bara för att kolla vad som har hänt sedan sista man var inne? Och då kanske det har gått 20 minuter sedan man var inne förra gången. Hallå! Vad tror man liksom?

 

Kanske är det bara jag som fungerar så, eller gör ni också så?


Det där med dejting

I DET SENASTE NUMRET AV CAFÉ är den kända bloggerskan Kenza med och ger sina tips på hur man får henne på fall. Jag läste det med stort intresse med tanke på att jag är nybliven singel. Gäller ju att suga ut allting som går att suga ut när det gäller hur tjejer tänker, kanske rent av kan skriva ni när det är väldigt många tjejer som läser min blogg.

Jag kan inte riktigt förstå hur tjejer tänker men efter att ha läst hennes tips kanske jag förstår lite mer. Dessutom jobbar jag ju redan på att bli en bättre man för min kommande flickvän. Jag menar all matlagning som jag börjat med även andra saker som jag tror tjejer gillar och som ger plus i kanten. Men man vet ju aldrig det där med kärlek är svårt och speciellt bra på att dejta är jag inte heller. Kanske kommer jag ett steg längre med Kenzas bra tips. Läs tidningen så får ni reda på vad hon har att bidra med.

Så länge kan jag ställa frågan till er vad faller ni tjejer för hos killar? Hur ser den perfekta dejten ut i dina ögon?

Take me back

DÅ VAR DET DAGS IGEN. En ny måndag, ny vecka och allting vad det innebär. För min del innebär det att jag ska komma igång med min träning igen som har varit lite dålig under en tid nu under sommaren. Vill ju faktiskt hinna med att njuta när man är ledig, så nu är det dags igen. Har beslutat mig för att investera i en Nike+ för Iphone som jag kan ha när jag springer vilket kanske kan göra träningen roligare. Har ju aldrig tidigare varit i så dålig form, tror jag, nu verkligen drar det i benen när jag vill komma igång igen. Först väntar lite jobb för min del följt av träning på gymmet. Nu ska jag verkligen ta mig tillbaka till en fin form och hinna med allting annat också. Krävs säkert en hel del planering. Det ska jag klara av utan problem.

Off to work!

Färgen den var blå
Nära döden


KOMMER LITE TREVLIGA BILDER FRÅN Slovakien redan nu innan det är dags att åka in mot stan. Som ni ser på bilderna hann vi med lite olika saker. Högst upp ser ni mig och Matej bara en stund innan vi skulle köra mot varandra på fyrhjuling. Mycket roligt! Den grenen som passar mig bäst, vilket jag också visade när jag körde ifrån Matej på den banan som vi körde på. Även om ni kan se att Matej är före mig på bilden i mitten. Högst upp är också en bild på mig precis innan jag skulle skjuta med pistol, ni kan säkert se att jag är väldigt nervös. Den sista bilden är från när vi åkte hydrospeed vilket var en nära-döden upplevelse. Har mängder med bilder kvar på datorn som kanske kommer upp någon gång. Gud vad mycket vardagsliv det är här nu för tiden. Så kan det vara.


Home again

SÅ VAR JAG HEMMA igen efter en helt underbar resa till Slovakien där jag äntligen fick träffa min kära bror, Matej. Eftersom jag bara hann vara där i 3 dagar blev det väldigt intensivt och jag är fortfarande lite trött efter resan. Och det ska kallas för semester. Är ju mer trött nu än när jag åkte hemifrån, tur att jag har en ledig dag idag innan det är dags för jobb ännu en gång. Men det är alltid fint med jobbet för då vet man att pengarna rullar in på kontot vilket de gjorde i fredags så därför måste jag fira med lite shopping idag. Vad gjorde jag i Slovakien då? Hann med en hel del roligt faktiskt. Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från min vistelse under kvällen när jag lagt över alla bilder från min kamera till datorn, som sagt är lite seg fortfarande men ska göra mitt bästa. Underbart skönt att se alla kommentarer från er när jag kom hem också. Ni är alltid lika fantastiska samtidigt fick ju en av bloggsfärens trevligaste tjej vara med i veckans intervju som ni kunde läsa under långt tid denna gång. Jag talar självfallet om Maria som alltså var med under veckan. Nog om allt nu, jag är hemma. Lever. Och mår bra.Hur är det med er kära vänner?

"Mitt shoppande är och kommer förbli ett problem för mig. Dock försöker jag slippa all ångest genom att sälja något plagg på Tradera då och då."

När jag intervjuade Maria förra gången fick jag veta några saker som jag är väldigt intresserad av att veta mer om nu. Hur har det gått med hennes planer på att åka till USA till exempel. Eller det där med shoppingen som hon då såg som ett stort problem men skulle ta tag i. Då är det ju tur att jag har chansen att fråga om detta nu.


 

Vi börjar prata lite mer om shopping och hon har som sagt varit iväg på en shoppingresa till USA med sin syster för inte så länge sedan. Så visst shoppar hon mycket men är det fortfarande ett problem så som hon ser det. Det blir lite tyst och hon funderar ett tag när jag frågar, men till slut får jag ett svar på frågan.

- Jag skulle vilja säga att det blivit bättre dock skulle jag ljuga ganska hårt då.

Jaha, det har inte gått bra alltså?

- Mitt shoppande är och kommer förbli ett problem för mig. Dock försöker jag slippa all ångest genom att sälja något plagg på Tradera då och då.

Lite framåt har det i alla fall gått även om hon är medveten om att det kommer kvarstå som problem, och visst är det svårt att ta sig ur det. Jag märker tydligt att hon kommit till insikt med detta och liksom gillar läget på något sätt.

 

Nog om shopping nu, istället pratar vi lite om det som hon också nämnde förra gången. Det där med USA drömmarna. Maria som alltså har dubbelt medborgarskap, dels i Sverige men även i USA och därför står också just det väldigt högt upp på önskelistan över länder att besöka. Och nu har hon ju även hunnit med att besöka landet med systern. Hur ser framtiden ut blir det fler resor?

- Visst jag skulle vilja åka dit, suget att åka kommer och går, men nu har man ju en liten hund att tänka på också.

Hon fortsätter:

- För att stilla begäret få man helt enkelt åka dit flera gånger om året istället.

Vad är det för hund du skaffat?

- Det är en liten tibetansk spaniel, Doris.

Denna gång blir det väldigt mycket återkoppling från den intervju jag gjorde i höstas med Maria, men man vill ju veta hur det har gått för henne. När vi pratades vid i samband med förra intervjun frågade jag lite mer om vad hon hade för drömmar för framtiden. Då visade det sig att hon väldigt gärna skulle vilja skriva krönikor för någon tidning eller liknande, något jag tyckte lät väldigt intressant och spännande. Men har det gått framåt på den fronten? Nej, det verkar ligga på is helt eftersom det blir en hel del resande mellan Norge och Sverige istället. Planering som tar väldigt mycket tid och kraft. Jag funderar lite över detta och frågar om detta inte borde vara något som inspirationen och idéerna kan komma ifrån.

- (haha) Kanske det. Jag får väl sätta mig ner och skriva nu då kanske, det kanske vore det bästa just nu. Vi får se!

Vi får hålla ögonen öppna på hennes blogg för snart kanske vi får läsa hennes krönikor där, och det vill man ju inte missa.

Vår intervju börja gå mot sitt slut och vid skrivandets stund står midsommar runt hörnet och sommaren har äntligen kommit till oss. Vad har hon då för planer för sommaren 2010?

- Just nu laddar jag för midsommar då jag äntligen ska få umgås med mina nära och kära igen. Sedan ser jag otroligt mycket fram emot att dra till Göteborg för en tid och plugga till Spaterapeut, innan jag drar till Thailand med några tjejkompisar.

Fullt upp alltså?

- Ja, det skulle man lätt kunna säga!


 


Maria bor kvar i Norge och trivs


Denna vecka är det en person som vi lärde känna redan förra hösten här på bloggen som är med i veckans intervju. Då löd rubriken ”Maria fann sin plats i Trysil” är hon kvar där fortfarande? Ja. Trivs hon lika bra nu som då? Ja. Nästintill ett år har gått sedan den gången så mycket lär ha hänt. Träffa Maria Carlsson i veckans intervju här på slipsens.se.Redan förra hösten var Maria med i veckans intervju för första gången och nu har det blivit dags för ett nytt möte och en ny intervju. Sedan tidigare vet jag att Maria numera bor i Norge, en plats hon älskar och finner lugnet i. Trysil är platsen som man får bege sig till om man vill träffa henne nu över sommaren. När jag sist frågade om det bästa med vårt grannland Norge blev det ett svar om att det handlar om pengar, jag frågar om det är så fortfarande.

- Ja, så är det, pengarna är helt klart det bästa med Norge. (haha) Men visst finns det andra saker också, säger hon.

Vad är det mer som är bra med Norge som du syftar på?

- Naturen är toppen och vädret brukar för det mesta vara tipptopp.

 

Trysil som alltså är Norges motsvarighet till Sälen som vi har i Sverige har mängder med turister på vintern och det är även då det är fullt drag och håll igång. Nu under sommarhalvåret är det helt annorlunda. Istället för högt tryck är det oerhört lugnt och stilla. Något som hon tycker är väldigt tråkigt, till och med att hon frågar sig var alla gömmer sig.

- Just nu här i Trysil är det överdrivet dött faktiskt, många gånger har jag undrat var allt folk gömmer sig? De får gärna komma fram nu!

Att hennes pojkvän nu under sommaren jobbar i Sverige innebär också att hon är själv kvar i staden där hon hittade lugnet. Anledningen till att hon är kvar stavas så enkelt som j-o-b-b. För nu över sommaren är det ett väldigt intressant och spännande jobb som hon ägnar sig åt i form av surfinginstruktör/badvakt på ett av hotell, Radisson BLU.

Vad har du hunnit med mer sedan sist då?

- Det har hänt en hel det och ingenting egentligen.

Jasså, vad menar du?

- Jo, men en del har hänt faktiskt. Jag har varit i USA med min syster på en shoppingresa. Sedan även en månads chill med min sambo och några vänner även det i USA då.

Hon fortsätter:

- Har även utbildat mig till surfinginstruktör på inomhusvågor som jag jobbar med nu.

När jag precis tror att Maria berättat det viktigaste som hänt sedan sist kommer en sak upp som hon höll på att glömma. En hund.

- Just det, jag har skaffat hund också. Det får jag inte glömma bort!

Eftersom jag har intervjuat henne tidigare är jag oerhört nyfiken på vad som har hänt med vissa saker som vi kom in på förra gången. Bland annat pratade vi om shopping som var och kanske är ett problem för henne. Men även det här med att åka till USA och skriva krönikor. Hur har det gått med detta egentligen? 


Mot SlovakienNu tar jag mina steg och ger mig av mot Slovakien, ta hand om er och snart kommer även en intervju upp som ni kan läsa med en underbar tjej! Nu njuter jag av att få umgås med Matej igen och ni får ha det underbart bra här hemma i Sverige....

Hörs på söndag igen!

Allsången - kanske en historia snart?

Till sommaren hör ju faktiskt Allsång på Skansen som visas varje tisdag under högsommartid, men jag börjar bli skeptisk till detta program och jag vet att många är med mig. För det första så känns det inte som att Anders Lundin är medverkande i programmet. Han ska vara den självklara programledaren som tar oss igenom programmet men han känns inte riktigt närvarande. Jag vet också att många andra har varit kritiska mot honom den senaste tiden och att Allsången verkar stå och falla med honom Det måste nog till en förändring. Låt mig ta ett exempel.

 

Igår när den super hypade Oskar Linnros var gäst i programmet känns det inte som att det blir något vettigt samtal, utan allting faller ut helt platt och planlöst. Det hela resulterade i en snabb allsång som också drogs igenom utan någon känsla. Och detta fortsätter, Anders Lundin är någon annanstans genom hela programmet. Det märks tydligt att han inte är närvarande. Nu ska inte jag låta som en expert efter att ha haft slipsens-live men han verkar inte ha någon inlevelse till sitt manus. Jag vet de gånger som jag har sänt och varit stressad, det märks tydligt och precis så agerar Lundin.

 

Man ska inte vara kritisk mot honom heller för det är ju faktiskt SVT som verkar misslyckas totalt med årets Allsång vilket gör lite ont i mig. Ta till exempel gästerna också som inte håller tillräcklig klass i mina ögon. Nu går jag lite mot mig själv när jag hyllar Oskar Linnros och Salem Al Fakir som är fantastiska artister, men får de något utrymme i programmet? Nej. Istället lägger man fokus på artister som har haft sin tid. Ännu en gång vill jag ta exempel från gårdagens program med bra utbud för att jämföra med förra veckans program.

 

På scen kunde vi se två av Sveriges mest hyllade artister just nu i form av Salem och Oskar Linnros. Hur blir dessa placerade i upplägget? Jo, först ut är Linnros som framför sin hit ”Ack, Sundbyberg”, så långt mycket bra. Detta följs upp med ett mellansnack som inte fyller någon som helst funktion i mina ögon, på det en allsång som är väldigt kort sedan är allt över. Salem då? Hur såg hans öde ut på Skansen? Jo, han är sist ut och framför sin låt ”Keep on walking” som publiken tar emot med stort jubel. Någon slags intervju med honom? Nej. Då är programmet slut.

 

Däremellan får vi ta del av Drängarna som hade en hit 1996. Någon som kommer ihåg dessa herrar? Såklart ni gör. Men känns de aktuella just nu? Nej.

 

Tack gode gud att TV4 är ännu sämre med sitt Allsång program i form av Sommar med Lotta, men snart kanske det här med Allsång på Skansen som är en självklarhet varje sommar bara är historia. Något vi kommer läsa om i historieböckerna, men nej, det vill jag inte ska ske. Så snälla SVT ta tag i det här NU för snart är det försent!


Blicken

Sakta gick jag in där på fiket som du jobbade på, där tillsammans med mina båda föräldrar stod jag nu framför dig och sade lite blygt mitt vanliga "Hej" och du tittade upp. Du verkade ha varit upptagen med någonting sekunden innan men det glömde du bort. Våra blickar mötes och jag blev så nervös som jag ofta blir när jag möter söta tjejer som jobbar på fik, eller annars också för den delen. Ditt leende fastnade jag för och ditt blonda hår lyste så vackert i solen som strålade in genom fönstret. "Vill du smaka" frågade du och sträckte fram någon slags choklad som innehöll kaffebönor, självklart ville jag göra det. Men min nervositet ställde till det för mig. Jag tog tag i en av pralinerna men tappade den snabbt på golvet. För att inte verka dum tog jag ingen ny utan åt upp den du gav mig. Självklart var det dummare för tänk vad du tänkte om mig då. Är han helt dum i huvudet eller?

Du log igen och jag sa att jag skulle vilja beställa en kaffe, eller rättare sagt Latte för jag är inte tillräckligt vuxen än för kaffe. Det är bara för riktiga män. Du vände dig om och gjorde en underbart god Latte till mig. Även om den var klar när jag hade betalat och allt ville du komma ut med den till mig. Så jag gick ut och satte mig tillsammans med mina föräldrar för att invänta dig. Och den tiden kändes extremt lång, så äntligen dök du upp där i solskenet. Inombords sken jag upp och kände en lycka över att få se dig, samtidigt som jag inte ville visa dig detta. Jag tackade så mycket och du försvann därifrån. Nu har jag dig bara kvar i mina tankar och kanske någon gång när jag åker någon mer gång får jag möta din blick.

För den känslan som kommer där och då går inte beskriva i ord.

Visingsö
1. Häst och vagn 2. Vacker sommar på Visingsö 3. Vad vore en resa till Gränna utan polka?

Idag när jag var ledig blev det en ny spontanresa med mina föräldrar över dagen ner till Gränna och Visingsö vilket var mycket trevligt. Eftersom jag jobbar så mycket vill mina föräldrar också få sin del av mig, för min tid är ju värdefull. Nej, men klart man vill hitta på något tillsammans med sina föräldrar. Väl ute på resan blev det mycket trevligare än jag trodde innan, ett väldigt mysig dagsutflykt. Tyvärr hade jag inte tid att blogga imorse därför fick det bli det inlägg som jag la upp imorse som inte riktigt hade rätt känsla kanske? Men så blev det. Ikväll fick man ju också se Oskar Linnros på Allsången.

Någon som tittade?

Minns varenda scen ifrån vår film

Jag minns de dagarna vi haft tillsammans. Nästan allting. Nu känns det så långt bort och här har tiden bara stått still. Flera månader sedan det som va r vårat tog slut och blev till ingenting. Jag minns dagen då en skiva släpptes som jag länge väntat på. Spelade den på repeat lyssnade och förstod. Många av låtarna var väldigt fina, men det var en som fastnade direkt. Hur kunde han lyckas beskriva en känsla som jag bara på. Den kom så lägligt på något sätt att jag kände igen varje ord. Det gör jag i rätt så många texter, men denna gång kändes extra stor. Oskar Linnros var artisten och hans låt ”Från och med du” träffade mig helt. Läste på varenda textrad, lyssnade och förstod. Såg en intervju med honom i tidningen där han pratade om kärlek och hur svårt det kan va. Kände igen mig i de ord han sa. Det är inte lätt när det är svårt. Jag minns dagarna vi haft tillsammans nästan som på film.


Vad är min tystnad värd?

Det är väldigt många som skriver om Kents nya album som släpptes för en tid sedan "En plats i Solen". Jag har lyssnat oerhört mycket på detta album och det växer för varje gång samtidigt som jag hela tiden hittar nya favoriter på albumet. Finns så många bra att välja på. Men den senaste tiden har jag fastnat för slutspåret på albumet "Passagerar" som är extremt bra i mina öron. Eftersom jag lyssnar väldigt mycket på texten kanske den också är en hälsning till den senaste tidens tankar som jag burit runt på. Vem vet. Inte jag i alla fall. En sak vet jag. Den är sjukligt bra. Eller vad tycker ni?

Jag tror det är början på något stort

Dags för en ny vecka och nya tag, precis som jag brukade säga förut och säger det nu igen. Måndagar är en sådana dag som många har ångest för jag är tvärtom. Alltid skönt med en ny vecka och nya möjlighet. Denna vecka känner jag också kommer bli helt underbar precis som veckan som gick. Tänkte efter lite igår kväll och vad mycket saker man hinner egentligen på en vecka. Blev ju som sagt några dagar i Stockholm med bland annat Gröna Lund och Allsång på Skansen. Att det blev mycket jobb gör ingenting för jag hann även med att träffa några vänner, bland annat Jimmy i Arkösund. Mycket trevligt! Hans föräldrar bjöd på lite mat och det är alltid gott. Nog om förra veckan nu. Denna vecka kommer bli ännu bättre känner jag på mig för då får jag äntligen träffa Matej då det blir en resa till Slovakien.


Nu kör vi!

Till er, vänner

En sak jag nästan aldrig nämner här på bloggen är alla mina fantastiska vänner som alltid ställer upp för mig. Jag försöker verkligen visa min uppskattning till dom för att de orkar lyssna på mig. Speciellt den senaste tiden när mycket handlat om svåra och jobbiga saker, men då har ni alltid varit där och hjälpt mig. Fått mig på banan igen, fått mig att känna glädje igen. Ni är verkligen helt fantastiska för mig. Jag tror vi är ganska dåliga på att visa vår uppskattning mot våra nära och kära som alltid finns där, jag är säkert likadan. Därför är det ju bra att jag har bloggen kanske, känns också lite opersonligt kanske men jag ger det ett försök.

 

När jag var nere på botten hade jag någon jag kunde prata. Personer som gav mig stöttning i form av råd och hjälpande ord. Ni krävde ingenting tillbaka utan lyssnade på det jag hade att berätta och agerade sedan utifrån situationen. Jag lyssnade, hörde era råd och tips. Ni kom med flera olika saker att göra för att inte tänka så mycket. Det är jag oerhört tacksam över. Att ha vänner som er är en känsla som inte går att beskriva i ord, även om jag försöker. Ni får mig att växa som människa. Jag vet hela tiden var jag har er, om man behöver någon att prata med så finns ni där. Och jag hoppas ni känner likadant för mig. Ett stort tack till er alla, ni vet vilka ni är! Ta åt er nu! 

 


Jobbar påJag har aldrig varit någon grym kok men nu har jag verkligen lagt in en ny växel för att lära mig så mycket som möjligt innan jag flyttar. Inte för att jag ska göra det än men snart är det väl dags även för mig att lämna mitt barndomshem. Dessutom är det ju ett stort plus om man skulle träffa en trevlig tjej så man kan bjuda på lite god mat, och igår forsatte jag min träning med att laga kyckling med rabarber. Mycket lyckat blev det. Mina föräldrar är nog lite chockade över att jag börjat laga så mycket som jag gör. Tidigare har jag varit rätt dålig på det där med mat överhuvudtaget faktiskt, något som det ska bli ändring på nu. Man måste ju lära sig nya saker eller hur.

Idag väntar jobb igen, 11-19 idag. Annars är allting bra med mig, även om vissa saker påverkar mig men bara kämpa på. Det sköna är att jag bor kvar i stan nu när jag jobbar så jag slipper pendla. Rätt skönt i några dagar. Hur mår ni annars? Vad ska ni göra för spännande idag?

Samvete

Ni kanske märker att jag inte hinner svara på era kommentarer just nu, något jag har dåligt samvete över också anledningen är enkel. Jag jobbar väldigt mycket just nu och så snart jag är ledig ska jag ta tag i alla. Förresten är ni helt underbara med era kommentarer, och jag är dålig som inte svarar. Ska strax sätta mig i bilen igen för att ta mig till jobbet ännu en gång. Bara kämpa på. Samtidigt tycker jag det är rätt avkopplande att jobba på något sätt, vet inte hur jag ska förklara. Det är inte bara jobb som har stört mitt bloggande denna vecka heller utan jag har faktiskt hunnit med en hel del under veckan. Stockholm i måndags, tisdags och onsdags. På det blev det jobb två dagar var det tänkt men blev tre. Igår var jag i Arkösund tillsammans med Jimmy och hans föräldrar. Mycket god mat och bra underhållning på stället vi var på. Jag har sagt det tidigare, att nu på sommaren får bloggandet bli som det blir. Men sluta kommer jag inte göra!

Grattis Patrick!

Lite sent är jag ute nu med att presentera en värdig vinnare av VMelvan. För drygt en vecka sedan spelades finalen mellan Holland och Spanien där, som ni alla vet, Spanien spelade hem guldet. Det var en spännande final där jag tycker att domaren hade kunnat visa ut flera Holländska spelare efter oerhört fulla tacklingar. Och visst var VM spännande i år men något som var mer spännande var VMelvan. I slutskedet var det mycket prestige som stod på spel och tyvärr visade jag mig svag av andra saker som påverkade utgång för mitt lag. Väldigt dåligt av mig. Och en väldigt usel ursäkt till varför jag hamnade på en femte plats. Däremot kan jag påstå att alla de som kom framför mig är värdiga dessa placeringar. Om vi börjar med plats nummer tre som alltså Henrik tog hem efter en bra och stark avslutning. Där visade han verkligen prov på fingertoppskänsla, jag som hade starka förhoppningar på att slå honom. Det ville sig inte. På en fin andra plats kom ett lag med namnet FC Viking. Tyvärr vet jag inte riktigt vem som hade detta lag, du får gärna höra av dig. På en fin första plats i gruppen kom Patrick Geiborg och jag får gratulera stort! Kanske blir det en storslagen prisutdelning eller vad säger du Patrick? Ska vi ses någon dag så du kan ta emot ditt pris?Du, min vän.

Det sägs att tiden hinner ikapp en när man väl tror att man gått förbi den, eller när man tror att allting är bra. Verkligheten har också samma förmåga att jaga och jaga för att sedan komma upp framför ögonen på en. Jag lyckades fly allt detta om bara för några få dagar, men det var en underbar känsla. Kanske var det för att glömma, gå vidare och skapa någonting nytt. Eller så var det för att inte behöva tänka så mycket som jag gör. Det är något jag gjort extremt mycket den senaste tiden, tänkt och tänkt, men egentligen inte kommit fram till något vettigt. Nu gjorde jag något spontant och oerhört roligt istället vilket nu i efterhand var värt att göra. Lite avkoppling och något som verkligen inte faller in i mitt vardagliga mönster.

 

Jag tog bilen upp till Stockholm, staden alla unga människor drömmer om att bo i så även jag, och jag blev verkligen förälskad. Bodde på öster med närhet till centrum, helt underbart och fantastiskt. Att jag lyckades lämna allt var också skönt, det där tråkiga och jobbiga lämnade jag kvar här hemma för att bara njuta över att få vara. Bara få vara mig själv och gör det jag vill göra. Även om det bara var några dagar gav det mig nya krafter till att återigen möta verkligheten.

 

Tiden gick väldigt fort, den bästa tiden på veckor. Inte månader för när jag hade dig tidigare var allting så underbart och enkelt. Det är historia nu och det känns faktiskt riktigt bra just nu. Jag vill be om ursäkt för att jag varit så konstig den senaste tiden mot dig. Förlåt. Vi försökte tillsammans att fly tiden men den hann ikapp oss. Denna tiden gav mig mycket nytt och du har lärt mig mängder med nya saker som jag vill tacka för.

 

Att ta en spontanresa som jag gjorde nu gav mig mycket gott och nu känner jag äntligen att jag vet vad jag ska göra. Den verklighet som kommer efter mig nu kan jag hantera och fånga upp på mitt sätt. Denna gång är jag starkare än att bryta ihop, nu kan jag stå upp med rak rygg och ta emot. Utan att behöva tänka allt för mycket och från detta ska jag ta mig tillbaka.

 

Men du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Det vet du.


Jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls
"Hoten är det tråkiga"

Att Joakim brinner för sitt bloggande och att självförtroende är på topp märks tydligt när jag pratar med honom. När han ska beskriva sig själv med enbart tre ord visar han sin ödmjuka sida och svarar.

- Snäll, humor och charmig är tre ord som beskriver mig bäst skulle jag säga.

 

Egenskaper som lär passa väldigt bra för det jobb han har som assisten. Ett jobb som han hoppas lämna för studier redan till hösten, om allt går vägen. Vad är det du ska plugga?

- Tanken är att plugga modé i Stockholm. Det hoppas jag verkligen på!

Vi får hålla tummarna för att det blir som han vill också. Jag ber honom berätta om en typisk dag och hur det ser ut för honom. Men det visar sig vara väldigt svårt att svara på när varje dag ser olika ut även om det finns vissa saker som är likadana dagligen. Kanske förstår ni vad jag syftar på när hans bloggnamn avslöjar en sak. Just det diabetes.

- Jag tar alltid mina sprutor, sedan startar jag alltid dagen med en kaffe. Så lite är ju samma sak varje dag kanske, hehe.

Utöver jobb och blogg blir det en hel del annat som Joakim hinner med. Vänner, träning, fester, shopping, fotografering är några av de saker som står med på Joakims agenda. Fullt upp kanske. Men vad är det han tränar?

- Det blir väldigt mycket tennis och styrka just nu men under vintern spelar jag också innebandy.

Du gillar också att fotografera och fotograferas. Var trivs du då bäst, framför eller bakom kameran?

- Helt klart är det framför som jag trivs allra bäst!

 

Återigen kommer vi in på det som gjorde att vi två började prata med varandra. Och det som gjorde att Joakim är med i denna intervju, bloggande såklart. Något som vi inte kan lämna bara sådär, för när man bloggar som han gör blir man också en offentligperson. Något som medför vissa problem i form av hot som man kan få motta, och det har även inträffat för Joakim. Baksidan så som mänga ser det och pratat mycket om runt om i media. Även om det är en hel del positiv respons som också strömmar inte, som vi inte bör glömma bort.

Har du blivit hotad många gånger?

- Ja, en hel del faktiskt. Varannan dag så får jag kommentarer som jag uppfattar som hot. Vilket är väldigt tråkigt!

Hot är någonting som vi inte tycker om och hoppas verkligen att folk slutar med detta omgående. Men så länge får han helt enkelt leva med detta, för det kommer ändå inte stopp honom i vägen fram till sitt mål. Innan vi avslutar vårat möte måste jag bara fråga vilka bloggar han själv läser.

- Jag följer två bloggar dagligen i form av Tobias och Cimon som jag tycker är riktigt bra. Sen många fler men dem två följer jag dagligen.

 

Jag tackar Joakim för att han ville vara med i en intervju hos mig och kanske får vi i framtiden se honom uppe på toppen av listorna. Då när det inträffar får ni inte glömma bort var ni läste om honom först!Diabetesmannen siktar högt


En trend som vi börjar se mer av är att allt fler killar tar tag i det här med att blogga och vi får fler manliga bloggare. En av de stora just nu är Alex Schulman, men även Paradise Hotel-deltagaren Cimon är också oerhört populär. Kanske blir det en ändrig på detta i framtiden, denna vecka har jag träffat en kille som siktar högt. Att bli Sveriges största manliga bloggare. Lär känna Joakim i veckans intervju.
Att allt fler killar börjar blogga är en oerhört positiv utveckling så som jag ser det, när det annars en bloggosfär fylld av mängder utav tjejer. Därför är det roligt att fler killar också börjar blogga. En av dessa är Joakim från Uppsala, hans bloggnamn avslöjar vilken sjukdom han har, diabetes. Jag träffar honom för att fråga lite om bloggandet och vem som döljer sig bakom bloggen. Jag ber honom beskriva sin blogg med en mening, och det är ett självsäkert svar jag får.

- Jag älskar mig själv!

Anledningen till att det är väldigt få killar som bloggar kommer vi också in på. Varför är det så enligt Joakim?

- hm.. Svår fråga! Från början kan man tycka att det är tjejgrej liksom.

 

Han själv har haft sin blogg sen december 2008, så snart firar han 2 år som bloggare. Och kanske blir det att fira för på senaste tiden har också framgångarna börjat komma när han idag når ut till allt fler läsare. Dessutom har Joakim fått mycket beröm från andra för det arbete han lägger ner. Anledningen till att allting började finns i jakten till uppmärksamhet.

- Då ville jag få någon sorts uppmärksamhet av polarna. Låter fult men jag har varit väldigt oseriös i mitt bloggande. Förut alltså, säger han.

När jag pratar med honom lyser hans goda självförtroende igenom, speciellt märks det extra tydligt när jag frågar om vilka förebilder han har när det gäller bloggande.

- Är det kaxigt att inte säga någon alls?! Kenza är min bloggfavorit faktiskt.


Många som bloggar idag har egentligen inget speciellt mål med sitt bloggande, men här skiljer sig Joakim. Han har ett tydligt mål som han siktar på att uppnå och det är inget litet mål. Med tanke på storbloggare som dels Alex Schulman och kanske Cimon har han ett mål. Att bli störst helt enkelt. Inga konstigheter här inte, eller vad säger hans svar?

- Mitt mål är självklart att bli den största manliga bloggaren i Sverige!

 

Fortsättning följer…


Hemma bäst

Vad skönt det var att äntligen komma hem igår efter att ha varit borta under några dagar. Inte för att det har varit tråkigt att vara på semester ett tag tvärtom om, helt underbart. Samtidigt är det alltid skönt att komma hem till sitt egna och bara kunna vara med sig själv igen och bara njuta över att bo där vi bor. På landet. Även om jag inte hinner vara hemma speciellt mycket idag heller utan jobb väntar för min del. Bara bita ihop och gilla läget. Och i eftermiddag kommer det två personer hem hit som ska kolla på katterna. Förhoppningsvis blir vi av med några eftersom vi har så många vore det oerhört bra. Dock känns det väldigt tråkigt att lämna bort dessa kattungar när de är så otroligt söta, men vad ska man göra, vi kan ju inte ha hur många katter som helst. En annan sak. Min blogg börjar liknas mer och mer med en dagbok och det kanske är bra på ett sätt, ni verkar gilla det eller? Idag kommer ni också få läsa en intervju med en trevlig kille som jag har pratat med. Missa inte detta!
Vad ska ni göra idag då?

Glad och nöjd med resan

Min vistelse i Stockholm är på god väg att ta slut, vilket känns väldigt tråkigt även om det har varit helt underbart att befinna sig här i två dagar. Blev ju också längre än vad jag hade räcknat med då tanken var en natt men slutade med att vi stannade fram till idag, onsdag, vilket gjorde att vi hann med lite mer än vi skulle hunnit annars. Lite sjukt bara att jag är uppe redan nu när jag är ledig och allt. Så är det ibland har lite svårt att sova faktiskt men jag har fått mina 8 timmar så jag är nöjd. Under tiden som vi har varit här jag och min kusin Eddy har vi hunnit med en hel del spännande och roligt. Kaknästornet, Nationalmuseumeet, Tekniska Museumeet, Allsång på Skansen och Gröna Lund är några av de stora sakerna som vi gjort.

Hann även med att träffa Natalie som även fixade hotellet till oss. Hon är helt grymt bra! Bor förövrigt på Mornington som jag också kan rekommendera starkt om ni ska till huvudstaden någon gång. Nu ska jag inte bli för långrandig i min text för snart är det dags för en fet hotellfrukost sedan slappa lite för att rulla hemåt mot Norrköping igen där jobb väntar 15-22. Bara gilla läget och med denna resa i ryggen blir det lättare. Frågan är var det bär av nästa gång...


En katt kanske?Ni har sett dessa katter tidigare men nu undrar jag om någon av er läsare är intresserad av att köpa en av dessa. Jag bor en bit utanför Norrköping så det vore ju oerhört smidigt om du bodde i närområdet men det är inga problem om du bor en bit bort heller. Katterna är inte rumsrena just nu men kan bli. Är du intresserad så kontakta mig på slipsens@gmail.com eller via en kommentar.

Tveka inte om du vill ha söta katter!

Semester...

Semester i två dagar nu. Underbart men jag tänker ta med mig allt som jag har med mig när jag skriver för nu är saker på gång vill jag lova. Kanske ingenting här till bloggen vi får se för det känns som att det är alldeles för utlämnande att lägga upp vissa saker känns allt för känsliga att lägga upp så alla kan läsa. En annan sak som jag har tänkt lite på de senaste dagarna är hur dålig bloggare jag har blivit, eller? Jag uppdaterar inte lika ofta och svarar inte på kommentarer som jag brukar. Det är ju sommar och då måste man få njuta tycker jag! Dessutom har ni säkert märkt att mina känslor är lite sådär just nu, också en orsak till att det ser ut som det gör just nu. Nu lite avkoppling och det ska bli skönt!

Så länge tycker jag att ni ska ta hand om er!

Insikt

Mörkret fyller sakta rummet och det drar in en kall vind. Dagen gick så fort, nu sitter man där och ser tillbaka på allting. För bara några få minuter sedan var jag fylld av glädje men nu. Nu är det bara helt tomt. Sakta kommer mina tankar, känslor och glädje tillbaka. Just där och då fylls jag av en fantastisk känsla av att vara helt oövervinnlig. Denna känsla sprider sig i kroppen som vinden gör i rummet.

 

Även om solen är på väg ner känns det som en början på någonting nytt. En ny start på ett liv som kommer bli fantastiskt och underbart. Folk brukade skratta åt mig när jag gick där ensam. Nu kommer alla fram igen efter allting som har gått.

 

Vinden sveper genom rummet. Det känns i hela kroppen att någonting har inträffat denna kväll. En händelse som kanske kommer förändra hela mitt liv. Jag kom att omvärdera allting. Saker som betydde så mycket tidigare är inte lika viktiga längre. Intrycken från dagen har gjort mig till en ny människa. Känslorna är nya för mig, vilket gör att det känns otroligt märkligt.

 

Sakta går solen ner vid horisonten. En dag tar slut och en ny dag börjar, precis som jag. En del av mig lämnar mig och en ny kommer till mig.


Ego


FärdigT-shirt - Cheap monday, Chinos - Boomerang, Klocka - Triwa, Solglasögon - Polaroid

Äntligen har jag jobbat klart så nu bär det av till Munken för att se Moneybrother och Timo Räisänen. Helt underbart att dessa artister kommer till just Norrköping och att Munken in the park är helt gratis att gå på. Kan ju inte bli mycket bättre egentligen om man tänker efter. Kanske bra om jag bryter av oss med den musik som jag lyssnar oerhört mycket på just nu hemma om dagarna (läs:Melissa Horn). Men hennes texter är fantastiska och jag känner igen mig i många ord i texterna. Nu måste jag rusa iväg.

Ha en trevlig lördag kväll!


Allting far runt

En dag som jag inte bloggade på nu, lite dåligt av mig kanske. Har inte riktigt haft tid att slå mig ner här för att skriva någonting de senaste dygnet. Hunnit med att se underbara artister så som Melissa Horn, Winnerbäck och Oskar Linnros. Sedan har det blivit en hel del jobb på det så ni kanske förstår att det har varit fullt upp men jag lovar, jag försvinner inte. Lägg därtill att mina tankar just nu är konstig. De tar olika turer för varje dag som går och egentligen behöver jag nog en paus från allt men vissa saker kan jag inte lämna. Så som jobb till exempel. Ändå är det lite skönt att jobba för då är den gången jag slipper tänka på någonting. Och nu kommer denna text bli helt konstig också, ingen som helst struktur, då kan ni tänka er hur det ser ut i mitt huvud...Igår när Melissa Horn spelade var det så vackert att jag nästan grät. Och ja, det är inte likt killar men så är jag helt enkelt. Alla hennes texter känner jag igen mig i just nu.

Sötisar


Vänskap

Solen står högt på den blåa himlen, och som vi längtat till denna stund. Varje liten sekund känns som en evighet, varje liten rörelse känns som enorm. Det är äntligen du och jag. Äntligen är det vi. Dina läppar rör sig som vinden i ditt hår, sakta men ljuvligt. Min blick iakttar dina läppar. Du säger något viktigt om vad man borde göra just nu eller vad vi skulle kunna göra. Men jag, jag bara sitter där och njuter av denna stund. Att få vara i din närhet.

 

Vi är väldigt dåliga på att njuta av ögonblicket när det väl sker, utan inser alltför ofta efteråt hur mycket det betyder för oss. I vissa fall kan det också vara för sent att säga allt det där. Innerst inne känner vi så mycket men har svårt att uttrycka det. Innerst inne finns alla dessa ord som inte kan komma ut.

 

Din mun rör sig fortfarande men nu i ett högre tempo. Du verkar upprörd över någonting men jag vet inte över vad. Egentligen är jag nog inte närvarande i denna stund rent fysiskt, mer psykiskt när jag tänker på dig och allt vackert du gjort i livet. Du har ställt upp för mig och jag har ställt upp för dig. I alla dessa ögonblick när man behöver någon att prata med har vi alltid haft varandra.

 

En vänskap som betyder så mycket i livet.


Bra musik och jag ska se alla dessa kommande dagarna


Uppe med tuppen

'


Underbart väder idag och visst är det väl bra att jag är ledig idag också. För att inte säga helt underbart. Även om klockan bara är halv nio när jag skriver detta har jag redan hunnit med en del. Eftersom det är så varmt på dagarna har jag börjat springa på morgonen. Så hittills har jag hunnit träna faktiskt, även om jag är lite chockad själv. Hade jag inte gjort det hade jag aldrig kommit ut för när det är som varmast är det svårt att komma ut, sedan rinner det lätt ut i sanden. Ni känner säkert igen vad jag menar. Dessutom är denna veckan ganska fullbokad när jag jobbar, ska på konsert och annat smått och gott. Idag får jag besök av en vän som ska med ner till Bråviken och bada sedan blir det att se fotboll. Låter som en skön dag eller hur. Kom på en sak också, det är ju faktiskt onsdag redan och shit vad dagarna går fort!

VM-fotbollIkväll är det så dags för semifinal i fotbolls-VM. Då är det också dags att redovisa hur det ser ut på VM-elvan som jag har en egen liga på men 12 andra deltagare. Som ni ser ligger inte mitt lag på någon av de tre första platserna vilket känns oerhört tråkigt. Nu är det bara en kamp att slå Henrik som ligger precis över mig på samma poäng men hans lagnamn gör att han ligger före. Riktigt prestige nu!

I övrigt leder fortfarande Patrick och två är Claes. I botten befinner sig fortfarande en viss kaxig herre vid namn Marcus och jag undrar fortfarande när hans ska komma igång? Hoppas bara att Holland går vidare ikväll också och sen Spanien i final...

Vad tror ni?

I love it
1. Fantastisk sommarbild 2. Västerås är fruktansvärt vackert 3. Lite av vacker, vackrare, vackrast och här är Sveriges vackraste tjej....

Trevlig sommar Marcus och alla andra!

Sitter här i mitt datorhörn, midsommardagen 2010. Klockan är 10.04. Kan inte låta bli att undra över hur ni mår där ute just nu. Känner mig lite som en orolig mamma, varför gör jag det egentligen? Ni är väl så stora att ni kan ta vara på er själva. Naturligtvis! Men håll med om att midsommar är en helg där vad för tokigt som helst kan hända. Och tyvärr gör det ofta det också. Men nu går vi vidare och ”tror Gud om gott”. (Törs man skriva så nu för tiden?)

 

Egentligen är jag ju på semester från Slipsen, men ni vet hur det är. Svårt att hålla sig från det som är roligt. Det är faktiskt fyra veckor nu, sen jag började mitt nya jobb. Ganska olikt – men ändå lite likheter – mitt gamla jobb. Här är jag dubbelt så gammal, minst, som de flesta av arbetskamraterna. En riktigt ung styrka, de flesta är kompisar med varandra eller kompisars kompisar. Det verkar fungera bra. Själv tror jag ju att ”frigående” är bäst. Men det kanske är det där gamla generationstänkandet som slår igenom igen. Hur som helst så jobbar vi på, är nu på ett stort lager. Men det kan bli annat när som helst. Lite spännande det med, att får prova på lite olika. Så är det för många idag. På AF sa de att man kanske måste ha 2-3 olika jobb för att få ihop full tid, 38-40 tim/vecka. En arbetsgivare och byta jobb inom det är helt OK, då vet jag ”vart jag är rotad” i a f.

 

Kul med blandningen av människor. Har bl.a. jobbat med en fotbollskille från Kenya. En f.d. affärsman från Egypten, han berättade om sina erfarenheter av turister; jättespännande. En annan kille med erfarenheter från kriget i ”Jugoslavien”. En tjej som jobbat på fiskfabrik i Norge. Plus alla andra personer, som också är intressanta. Här finns det möjligheter att knyta kontakter och byta erfarenheter.

 

Har det hänt något annat speciellt under min semester? Säkert, det händer ju saker hela tiden. Men något av vikt att ta upp här? Jo en sak, fast det bara indirekt berör mig; Bröllopet! Viktoria och Daniel. Visst var det fint. Jag tyckte det kändes som att kungligheterna kom ett eller ett par trappsteg ner mot ”oss vanliga svenskar”. Kanske bara är jag som känner så. Men festen var så ”privat” som jag tror den bara kan vara, trots att den var offentlig. Det var rätt mycket ”Du och Bror” och inte bara ”Kronprinsessan”. Inte alls den där Nobelstelheten som jag trodde det skulle vara. Tack för det!

Nu har ju tidningarna fullt upp med att ”gräva i” deras smekmånad. Vem som betalat vad och vem som äger den båten eller det huset. Att de bara orkar? Men det är klart; de har ju betalt för dynggrävandet. Tänkte inte på det  J

 

Nej vet ni vad, mina vänner (för det är ni väl). Nu tänker jag återgå till mitt semesterfirande och lämna er i fred ett tag igen. Ha en fortsatt bra sommar och ta hand om er!!!!

Hälsar Faster Gunhild

 

 

 

 

 

 

 


Back home!

Så var jag hemma igen efter en väldigt mysig helg i Västerås. Visste inte speciellt mycket om den staden innan känner jag nu, för vad vacker den var och vilken tur vi hade med vädret. Även om vi gnällde lite om att det var lite för varmt kanske. Men så ska man absolut inte göra. Blev mycket sol och bad med andra ord tillsammans med Michaela, som för övrigt är helt underbar också. Ni märker vilka superlativ jag använder mig av när jag skriver detta. Jag är bara så lycklig att hon och jag träffade varandra, blev ett par men gjorde slut. Tråkigt. Det tar inte slut där utan vi är väldigt bra vänner och det är fantastiskt.

Har ni haft det bra i helgen?

Västerås i helgen!Idag bär det av till Västerås för att besöka denna underbara person. Blir kvar där hela helgen och vi får ju för andra gången bra väder. Sist vi sågs var i Göteborg även då var det underbart bra väder och så även denna helg, hoppas vi. Men väderprognosserna säger det. Kommer i vilket fall bli en väldigt mysig och trevlig helg, det är jag säker på. Så hand om er i helgen så återkommer jag på måndag...

Trevlig helg!

Emma är ärlig - och lite bitterMånga har säkert någon gång varit inne och läst hennes blogg. Kanske rentav stört sig lite på val av namn, ett namn som man inte glömmer bort. Bloggens namn är bitterfitta och hon kallar sig själv för just Fröken Bitterfitta. Läser man hennes header går det läsa ”Bitter? Nej, bara ärlig”. Jag minns själv första gången jag var inne och läste bloggen. Namnet fastnade direkt. Kvinnan bakom bloggen heter Emma och denna vecka är det hon som är med i veckans intervju.

Personligen har jag läst Emmas blogg under en längre tid och har ofta haft tankar på att hon vore väldigt rolig att intervju. Inte bara namnet på hennes blogg utan de åsikter som hon verkar bära på, det stämmer verkligen att hon är väldigt ärligt i sina texter på sin blogg. Något som jag verkligen gillar. Sedan är ju namnet också något som självklart fastnar i ens minne, otroligt smart av denna 23-åriga tjej från Malmö. När jag nu får chansen att lära känna Emma lite mer kan jag inte undgå att fråga var detta namn kommer ifrån. Det visar sig var mer än perfekt.

- Jag letade efter ett bra bloggnamn och då kom Fröken Bitterfitta upp i mitt huvud. Det beskriver mig och min blogg perfekt.

Bloggandet har hon ägnat sig åt i nästan 2 år nu, eller 1 och halvt år för att vara petiga, och det ska vi ju vara.  Det har blivit flera olika portaler där hon skrivit bland annat Katrinsgoodiebag.se och blogg.se men nu har hon hittat hem säger hon själv. Numera huserar hon på devote och trivs otroligt bra. Och visst märks det också mycket på hennes bloggande att detta är helt rätt portal för henne, det bara känns på något sätt.

 

Som hon själv berättar för mig beskriver hennes bloggnamn väldigt mycket om hur Emma är som person. Vid en första anblick kan man tro att det är en otroligt bitter tjej jag har att göra med, men i själva verket är hon ju faktiskt bara ärlig. Och vem har sagt att man inte ska vara det. Men finns det ingen sanning i att hon är bitter då överhuvudtaget?

- Ja, jag är bitter men jag ser på ett bra sätt. Jag har helt enkelt ett stort behov av att kommentera personer och situationer som jag tycker är totalt fucked up, vilket behövs i vårt störda samhälle. Vi behöver fler som går emot strömmen istället för att bara svälja allt som media säger.

När jag pratar med henne märker jag att det finns väldigt mycket bra i det hon framför. Samtidigt som vi idag är så godtyckliga i vårt omdöme utan att vara kritiska är det oerhört bra med personer som Emma. Som ifrågasätter samhället vi lever i idag. Var det just detta som fick henne att börja blogga, eller?

- Lite är det så faktiskt. Jag blev otroligt irriterad på alla fjortisbloggare och ville helt enkelt ha någonstans att skriva ner mina åsikter.

 

Sagt och gjort. Nu finns bloggen där som går att läsa fylld med åsikter kring händelser och personer. Något som jag har tänkt på sista tiden är alla dessa hyllningar till Henry som hon skrivit om under fotbolls-VM, men jag väljer att inte ta upp det i vår intervju. Istället frågar jag om det finns något som Emma är bitter och sur över just nu. Det visar sig också handla om alla dessa fjortsbloggare som finns i den stora blogosfären.

- Just nu är jag jävligt bitter på alla småbrudar som spammar sönder min blogg. Vilket jag blir väldigt irriterad över!

 

Fröken bitter lyfter nu fram sin sida av att uttrycka sina åsikter i mitt möte med henne, alltså anledningen till att det blev en blogg. Har hon något mål med sitt bloggande är en fråga som jag ställer till henne.

- Jag vill nå ut till så många människor som möjligt och visa att det faktiskt är okej att ha starka åsikter och vara annorlunda. Man behöver inte se ut som Dessie och spela korkad för att bli accepterad i samhället.

Vad läser du själv för bloggar?

- Eftersom jag blir hjärntvättad av att vara inne på bloggar a la Kissie style, så balanserar jag upp det genom att läsa bland annat Hanna Fridéns blogg.

Hon fortsätter:

- Jag gillar bloggar som får en att tänka efter lite. Det är även något som jag försöker få in i mitt eget bloggande, vilket kanske inte alltid går så bra.

Vad är det roligast med att blogga?

- Det roligaste med att blogga är all positiv, och negativ, respons man får. Jag älskar verkligen mina läsare.

Låter inte det bara som en kliché?

- haha, jo men det är ju faktiskt så jävla sant också.

Nog om bloggandet det är ju faktiskt en person som också finns bakom bloggen, något jag vill veta mer om och jag kan tänka mig att det finns fler som också vill veta vem Emma är.

 

Vi lämnar bloggen bakom för en stund för att prata mer om vem Emma är, och nu har jag ju chansen att ta reda på mer om henne. För att få igång henne att tänka lite på sig själv och hur hon är som person ber jag henne beskriva sig själv med enbart tre ord. Efter en stunds betänkande är det också tre ord som kommer ut som svar.

- Jag skulle nog beskriva mig själv som omtänksam, envis och rolig.

 

Emma jobbar till vardags extra inom en bransch som är ett riktigt slitigt jobb med äldre som kanske visar på de sidor som hon själv lyfter fram. Hennes jobb som timvikarier inom äldreomsorgen är oerhört kämpigt berättar hon för mig, även om hon till hösten hoppas lägga mer fokus på studier istället. Och självklart är det i hemstaden Malmö som hon vill plugga.

- Stämmer. Jag har sökt in till Lärarhögskolan här i Malmö och om allt går som planerat börjar jag där till hösten. Men det vet man aldrig.

För att få lite mer om hennes vardag frågar jag om hur hennes dagar ser ut, jag får två svar. Ett som handlar om dagar när det bara är ledigt, och ett om dagar med jobb.

- De dagar jag jobbar går jag upp tidigt, bloggar, svettas på jobb och sedan bara raka vägen hem för att dö och blogga i soffan.

Och när du är ledig?

- Då sover jag lite längre, bloggar, äter, bloggar, är med min karl, bloggar och sover igen.


 

Vill man ha chansen att träffa Emma är det till de södra delarna som man får bege sig, Malmö är hennes hemstad och här håller hon till väldigt mycket. Jag är lite nyfiken på vad som finns att tillgå i staden, och det visar sig vara en hel del. Samtidigt kryper den där lilla Skåne patrioten in i henne när jag frågar om Malmö och vad de erbjuder.

- För att göra lite reklam för speciellt Malmö så är det en riktigt bra stad. Den har allt från små roliga svartklubbar på Möllan till stora stränder där man kan vara året om. Och skåningar är ju ett underbart folk, det vet väl alla?

Vad är det som gör skåningar så fantastiska?

- Vi är öppna, hjälpsamma och pratar roligt. Det kan väl inte bli bättre?


Jag får en jobbig motfråga som jag inte vet hur jag ska ställa mig till, men jag kan ju inte annat än att hålla med. Vet inte tillräckligt mycket om skåningar så jag kan inte vara negativ känner jag, speciellt inte mot henne i detta läge. Jag lämnar det fort och går över till höstens planer och framtiden. Eftersom det förhoppningsvis väntar studier till hösten som lärare kanske det är just lärare som Emma vill bli i framtiden, eller?

- Ingen aning faktiskt. Jag funderar oerhört mycket över mitt drömyrke men ändrar mig varje dag faktiskt. Däremot är barnmorska ett återkommande alternativ. Vi får se.

 

Något som är säkert just nu är i alla fall är att familjen, vänner och hennes karl är något som Emma lägger mycket tid på när hon inte bloggar. Dessa aktiviteter fyller hennes dagar i Skåne, när hon inte jobbar eller bloggar. Mitt möte med Bitterfittan är på väg att ta slut, det var faktiskt inte en så bitter tjej som man kunde tro innan. Äntligen har jag också fått veta lite mer om anledningen till bloggen och vem som döljer sig bakom texter.

 

Lycka till i framtiden och tack för att du vill medverka på min blogg!

- Tack själv!


Längtar

Tack för alla fina kommentarer. Får jag börja med att säga för ni är helt fantastiska med kommentarerna just nu och läsarna bara ökar. Det gillas extremt mycket. Ni kanske har märkt att bloggen bjuder på lite vardagliga inslag i form av dessa inlägg där jag skriver lite om min vardag. Hoppas ni tycker om det för jag börjar gilla den här blandningen. Nu saknas bara Dagens som jag inte hunnit att göra de senaste dagarna, men det får bli någon dag nästa vecka. Imorgon åker jag till Västerås också. Längtar så sjukt mycket till att åka dit. I helgen blir det därför ingen bloggning i helgen och det är nog första gången på flera månader som jag ska vila från att blogga. Kommer kännas bra men konstigt. Detta innebär också att jag kommer vara helt grym nästa vecka när jag har massor med ny energi. I Västerås ska jag träffa Universums underbaraste person.

Var ute och cyklade häromdagen också, såg dessa söta ankor. Har ni det ni som bor i stan?

bloglovin

RSS 2.0