Tisdag igen





Idag blir det en dag vid havet igen följt av jobb. Ganska skönt att jobba kväll faktiskt speciellt när man är en morgonmänniska som jag är. Och idag ska pengarna in till bloggträffen i Stockholm som är den 15 Augusti och självklart är jag ute i sista stund med betalningen. Men nu är det i alla fall klart att jag åker på den, har haft lite svårt att bestämma mig därför jag är sent ute. Nu kommer jag alltså åka dit och jag blir 470 kr fattigare men jag kommer säkerligen få en hel del nya kontakter! Spännande!

Ni kan läsa mer om denna bloggträffen här...

Vågar du vara nykter?



Äntligen är har det börjat uppmärksammas att man faktiskt kan vara nykter när man går på fester vilket jag tycker är helt underbart. För visst har jag själv många gånger stannat hemma från fest för att jag inte haft möjlighet till att dricka när jag varit tvungen att köra bil. Och jag vet att det låter väldigt larvigt, men problemet är att få frågan om varför man inte dricker ett antal gånger. Inte bara därför heller.

Utan dricker man inte räknas du till tråkig och torr. Det hör kanske till våran kultur men det måste ju faktiskt gå att ändra på.

När jag satt på jobbet och läste DN som jag ofta gör nu förtiden när NT aldrig har några roliga nyheter eller reportage, så läste jag just om detta där tre personer svarade på varför de är nykterister. Intressant att läsa enligt mitt tycke. Inte för att jag ska bli nykterist på något sätt men däremot tycker jag det är väldigt jobbigt att det liksom är en självklarhet att du ska dricka. Speciellt vid svenska högtider, då ska stora flaskan fram. Med detta sagt dömer jag inte heller ut folk som gör det för jag är säkert precis likadan när det väl kommer till kritan. Då är jag inte den som tar avstånd och säger ifrån utan är säkert en av de drivande. Men visst ska vi väl acceptera alla. Bara för att någon är förnuftig och håller sig nykter under en kväll så ska man inte tro att personen är tråkig. Kan säkert vara tvärtom.

För hur många har modet att åka på en fest med bara främlingar, inte många. Istället kan vi väl se det på andra sättet och verkligen se det kloka som personen väljer att göra, ett bra beslut. Att hålla sig borta från spriten helt.

Tänk alla fördelar som finns med det, ingen bakfylla, inga pinsamheter, ångest – glöm det! Så egentligen undrar jag varför vi väljer att utsätta oss för alkoholens baksidor. Kanske är det för att det tillhör vår kultur, det hör till så att säga. Ett svar som jag väljer att acceptera. Precis som jag ska acceptera någon som avstår spriten jag vill bjuda på. Det kanske vi alla kan göra så leder det säkert till ett tryggare samhälle i längden.

Ställ absolut inte frågan ”Varför dricker inte du?” följt av ett hånflin efter ett klokt svar. Nu ska inte jag bli nykterist men jag ska ta en funderare nästa gång.

Julipanelen kommer här....



Vi går in i en ny månad och därför är det också dags för nya medlemmar i Panelen. Hittills har jag haft mycket fina personer som suttit under 4 veckor var och svarat på frågor och så även denna gång. När vi går i juli så söker jag mig lite söder ut för att finna medlemmarna. Och eftersom att det är semester tider kan det komma att bli så att den presenteras lite olika dagar, men vi utgår ifrån att det blir varje fredag under juli som dessa tre personer kommer svara på frågor som de fått under veckan. Denna gång får vi även fint inslag från Slovakien, söker oss alltså ut i Europa. De övriga kommer från Lund och Helsingborg. Som ni märker så är det de södra delarna jag tar upp denna gång.

Men vilka kommer då sitta i panelen denna månaden?

Matej, 23 år från Slovakien. För första gången har jag en deltagare utanför Sveriges gränser och förhoppningsvis kommer det fortsätta så ockås. Att jag tar mer kliv ut i Europa. Matej bor en bit utanför Bratislava som är huvudstad i Slovakien.


Nathalie, 21 år från Lund. Här har vi en tjej som jag till och med startat en gemensam blogg men nu ligger den ganska nere. En väldigt glad tjej som brinner för bland annat mode. Stor ära att ha henne med i panelen!


Sofia, 20 år från Helsingborg. En till tjej som också var med i vårat lilla projekt med en gemensam precis som Nathalie, projektet gick inget vidare. Nu gör hon debut i panelen precis som de andra två. Sofia är en glad som ofta håller till bakom kassan på ICA.

Välkomna till panelen och deras första uppdrag får vi se på fredag!






Tävling och annat gott




Vilken underbar dag jag har haft i solen! Nu sitter jag in och tar igen mig samtidigt som jag laddar inför att ta steget ut igen för att springa 10 km nu på kvällen. Än så är det för varmt för att ge sig iväg men det lär ju bli lite kallare senare på kvällen. Jag väntar, och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som det brukar sägas. Dessutom är jag med och deltar i en tävling hos Jackeline som ni kan delta i genom att trycka på bilden här ovan. Och det bör ju tilläggas att jag sällan är med i sådana typer av tävlingar men nu är det så dags.

Senare under kvällen kommer ju också en presentation av Juli-Panelen till veckans panel. Håll tillgodo så länge!

Summer feeling





En sådan dag som denna borde det vara förbjudet att sitta inomhus och trycka. Termometern står redan på 26 grader i skuggan, bara ge sig ut i naturen och njuta. Må säga att det känns bra när besökarantalet minskar så här under sommaren vilket måste innebära att ni är ute istället för att sitta framför en skärm. Feel great! Feel free!

Amanda om...

Nedan får ni andra delen i intervjun med Amanda som ni kunde läsa den första delen under torsdagen.



....Framtiden
- Jag har en klar plan som jag haft sedan jag var liten och det är att bli polis. Därför blir det efter gymnasiet som jag har 1 år kvar på att läsa förberedande till polishögskolan i Allingsås under 1 år. Sedan ska jag söka till Polishögskolan i hela Sverige och jag ska nå mitt mål.

....Att träffa nya människor
- Jag har alltid tyckt om att träffa nya människor. Att skapa nya kontakter är det mest intressante som finns. Och jag anser att varje människa är intressant att man måste utforska dem, dvs. lära känna dem både ytligt och nära.

.....Vad hon ägnar sig åt
- Oftast tränar jag. Annars läser jag ofta böcker och lyssnar på musik samt tänker på annat.

.....Vad hon tänker på
- Jag tänker ofta på hur jag skulle vara för att passa in. Om jag tvingas anpassa mig till någon jag inte är. Varför jag inte får ha en avsikt. Varför jag måste dricka för att bli accepterad.

.....Att anpassa sig
- Jag har funderat på det många gånger och svaret är aldrig riktigt givet. Jag tror man väljer själv vad som definerar ordet passa in. Jag tycker att man ska få vara själv och att ordet passa in är överskattat.

......Att gå sin egen väg
- Jag beundrar alltid folk som går sin egen väg. Så det är aldrig fel, kommer aldrig någonsin bli. Det krävs mycket för att göra det och det fattas hos många.

......Förebild
- Ara Abrahamian.

5 val
Landet eller stan? Landet
Natt eller dag? Dag
Singel eller sällskap? Sällskap
Sommar eller vinter? Vinter
Fest eller hemma? Hemma





Animal friday





Fredag kväll, jag ska lägga mig strax. Jobb imorrn 9-17, ni kan ju tänka på mig kanske?
Bjuder på den sista delen av intervjun med Amanda imorrn som jag nyss skrivit ihop, den kommer se lite annorlunda ut. Hoppas ni kommer gilla det. Bjuder på lite bilder som ni kan njuta av!


Veckans Panel - avslutning



Här kommer veckans frågor till Panelen..
1. Följer du med i händelserna i Iran? Någon kommentar? Om nej, varför inte?
2. Mycket sport på tv:n nu under sommaren, men hur gör du själv för hålla dig i form?
3. Tagit årets först dopp i det blå ännu?
4. Sista gången i panelen, hur har din tid varit? Som du hade tänkt dig innan?
5. Några tips till kommande medlemmar?



Julia, Ystad
1. Nej, jag har så mycket som pågår i mitt eget liv just nu att jag inte hinner hänga med i vad som händer ute i världen. Jag vet inte ens vilken dag det är?

2. Jag har ju min passion, hästar, och de håller mig i rörelse! Tränar fyra hästar för tillfället varav tre hingstar som kräver både lek och träning. Plus stalljobb på det och massa springande mellan olika platser.. så jag har nog så jag klarar mig!

3. Yes! i förrgår faktiskt. Strandade med en kompis på ystads kritvita sandstrand och tog ett KALLT dopp i havet. En pina själva doppet, men skönt när man kom upp på land igen!

4. Det har varit ungefär som jag tänkte mig innan :)

5. Tips, öh nej? skriva sina svar utifrån sin egna synvinkel räcker.

Emma, Göteborg/Ulricehamn
1. Jag får väl erkänna att jag har varit urusel på
att följa nyheter överhuvudtaget på sista tiden. Inte försent att sätta sig in i det kanske.. Men jag är för lat - finns ju så mycke annat att ägna tankarna åt.. (Såg förresten en demostration förra veckan vid Kungsportsplatsen som hade nåt med Iran att göra..)

2. Nu när jag arbetar heltid har jag varit väldigt lat
, till och från vagnen i princip. MEN jag brukar promenera och hålla igång med mitt "hemma-pass"..

3. JA JAG HAR BADAT. (Dock efter bastun.. Men får väl skryta om att jag varit i så länge att jag hunnit tvätta håret..) Haha

4. Tycker att det är roligt att vara med i paneler.. Jag är ju en skrivande själ :) Frågeställningar som kräver uttänkta svar är speciellt kul.

5. Några tips? Ta det som de kommer och svara ärligt, med glimten i ögat förstås. Sånt gillar ju alla.


Lena, Utanför Karlstad
1. Jag är väldig selektiv när det gäller nyheter och
väljer halvt omedvetet vilka jag har bra koll på eller inte, hur detta val går till finns det absolut ingen logik i. Händelserna i Iran är inte något jag satt mig in i ordentligt, jag vet i stora drag vad det handlar om och jag har väl läst lite om det, men insatt skulle jag inte kalla mig.

2. Just nu är det väldigt dåligt med det, jag
är en riktig periodare faktiskt. När jag väl kommer igång så är jag igång länge och riktigt ordentligt och är hur duktig som helst, men när jag kommer av mig så gör jag också det ordentligt. Just nu är jag i en "komma-av-mig"-period.

3. Nej, jag har bara badat fötterna i älven (Klarälven) här hemma och det gjorde jag på midsommarafton - hemskt kallt! Fast egentligen är jag sån som brukar gilla att bada tidigt, men iår har det inte blivit av.

4. Jag hade nog inte tänkt så mycket, men det har nog varit bra, det tycker jag.

5. Oj, jag vet inte. Kanske att hänga med i vad som händer,
så man vet vad man snackar om.. Men nja, jag har nog inte så mycket till tips, faktiskt.


Vi säger tack till denna underbara panel och på söndag presenteras 3 nya medlemmar!

Amanda har vägen klar men den innehåller berg och dalar

Amanda som kommer från Mariestad har en bestämd åsikt kring framtiden som redan är uppmålad, även vägen dit är klar med vissa undantag och motgångar. Inom bara några månader (läs September) finns ett av dessa mål. Att lyckas springa SM i orientering som är hennes stora passion. Denna intervju kommer inte bara handla om framtiden utan även om livet i sin hel het fylld av motgångar och om att gå sin egen väg. Möt Amanda i veckans intervju.

Jag börjar med att fråga henne hur det går med kärleken som är hett ämne så här under sommarhalvåret när kärlek sprudlar ute och alla älskar varandra på alla sätt i det fina vädret. Hon befinner sig i en dejting-situation för att finna den rätta i livet, kanske är hon på rätt väg.
- Upp och ner. Ibland flyter det på, precis som livet gör, för att helt plötsligt byta håll och rinna ut i sanden.
Något som ibland kan uttryckas med en synonym till berg och dalar. Ena dagen sitter du högst upp på toppen och ser ner för att sedan nästa dag befinna dig längst ner i en djup dal och tvingas kämpa dig uppåt.
- Jag tror aldrig att ens liv går spikrakt framåt. Utan hela tiden ändras det, på både positiva och negativa håll.

Skulle livet gå i en enda positiv spiral hade vi säkert inte lärt oss någonting heller, finns det flera ordspråk/uttryck som gör anspråk på och visst har du säkert också hört det flera gånger när du har det tufft. Visst brukar det talas om att motgångarna får att växa som människor vilket också många gånger går att hålla med om efteråt, detta känner Amanda igen sig i av egen erfarenhet.
- Det vet jag att dem gör av egen erfarenhet.
Utveckla...
- Jag har princip mål att alltid satsa helhjärtat vad det än gäller och kommer det en motgång, faller jag och tar mig sedan upp igen. Jag lär mig av mina misstag men jag behövde dem också. För den gör mig starkare.

Amanda studerar på gymnasiet, där hon läser samhällsprogrammet med specialidrott orientering som borde passa henne perfekt. En dröm att kunna lägga tid på sin idrott under skoltid, speciellt när man är som Amanda och lägger ner mycket tid under veckorna med 13 pass i veckan. Bild av att hon skulle trivas verkar inte stämma överhuvudtaget när jag frågar henne.
- Jag skulle vilja säga att jag trivs, men att ljuga är fel. Samhällsprogrammet är en bra linje men jag trivs inte i klassen.
Ser du någon anledning till varför du inte trivs?
- Det är mycket grupperingar i våran klass som är svåra att komma in i, det är i alla fall så jag uppfattar det. Men visst jag har kompisar i andra klasser men det hjälper mig inte alla gånger.

Jag uppfattar hennes svar som att hon kom in i klassen senare efter att ha gått på någon annan skola eftersom att hon talar om att det är svårt att komma in. Tydligen är inte fallet så heller utan anledningen till det är att alla andra i klassen hade någon som de kände innan de började medan hon kom själv in i klassen som ofta skapar denna jobba situation som hon har lyckats hamna i. Att komma in i grupperingar som redan existerar är inte alls lätt och själv uppfattar hon det som väldigt jobbigt. Men att hon är mycket själv är en diskussion som vi kommer in på där det gäller att skilja på själv och ensam som låter som samma sak men kan ha olika innebörder.
- Själv är jag inte. Jag går min egen väg och anpassar mig inte och det får jag mycket skit för, och ja, det kan nog vara därför jag blir lite själv. Men som sagt har jag vänner i andra klasser men det hjälper mig inte alla gånger, tyvärr.
Är detta något du mår dåligt över?
- Ja, jag avskyr det helt klart. Det är riktigt jobbigt och jag vet inte hur många gånger jag är förbannad på träningar på grund av skolan.




Forsättning i intervjun kommer på lördag


Uppmärksamt av er



Vilken tur att några av er är väldigt uppmärksamma på saker som jag lägger ut här. Igår skriv jag lite om två herrar som håller sig instängda resten av året. Ernst och Anders såklart men det verkade vara fel bild på Ernst. Detta var ju Kristoffer Lundström på Kobra och Kulturnyheterna, men det såg vissa av er.

Försökte göra mig lite rolig igår genom att testa och se hur många som reagerar över detta. Och två fick jag kommentarer ifrån.
Roligt, roligt! Var mer uppmärksamma nästa gång.

Idag väntar jobb nu strax och i eftermiddag kommer ni kunna läsa en intervju precis som varje torsdag, denna vecka med en tjej vid namn Amanda.


28 timmar senare...

....Är jag tillbaka och skriver. Har jobbat kväll och förmiddag vilket gör att jag inte har någon som helst möjlighet till att skriva. Visst går det men då blir det ju bara jävligt dåligt. Idag har det tydligen varit sjukt varmt ute då har jag suttit inomhus väldigt skönt faktiskt om jag ska vara helt ärlig.

Nog om värmen nu, men det finns ju faktiskt vissa personer som verka hålla sig inomhus och borta under vinterhalvåret, det tänkte jag på idag när jag åkte hem. Ni vet ju säkert alla dessa tävlingar om att vinna tittarna under sommarhalvåret och nu är det igång. Vissa av dessa personligheter ser vi ju även under vintern men jag kom fram till två tv-personligheter som fungerar lite som björnar och håller sig inne under den kyliga vintern.

Kan ni räkna ut vilka två jag talar om?


Ernst Kirchsteiger


Anders Lundin


Vad gör dessa två under vintern funderar jag på. Tar det så långt tid att planera sommarens program eller är det så plågsamt?

Min förmiddag










Nu blir jag borta ett tag men njuta av dessa bilder och lyssna på låten nedan.


Sammanfattning och solljus

Godmorgon!
Möter en sol och blå himmel idag igen när jag vaknar vilket är det bästa som kan vänta på en när man vaknar och nu vill man ju bara ut i solen och njuta. Jag har lite saker som jag måste fixa med innan jag kan ge mig iväg. Lite ansvar måste jag tar här hemma också med kläder och lite städning innan jag kan sticka iväg och koppla av vid vattnet. Har ju varit nere och badat redan två gånger i år och idag blir nog den tredje. Denna gång en miljövänlig tur på cykeln ner till vattnet och kanske lite sol för att få lite färg, gäller ju att passa på när solen är framme.

Hittills har jag inte gjort mycket denna dag. Sitter fortfarande kvar i sängen och njuter av att vara ledig vilket är väldigt skönt eftersom att jag jobbar till 22,00 ikväll och börjar 8 imorgon och på torsdag. Tre intensiva dagar följt av en hyfsad lön på torsdag, underbart!

Igår gjorde vi ju en lista på vuxenpoäng och den blev så här:
- ICA-kort
- Bygga villa
- Låna pengar på bank
- Ta hand om stryktvätt
- Blommor i lägenheten
- Bo själv
- Parmiddagar istället för fest med vänner
- Storhandling
- Skaffa barn
- Ha gardiner i lägenheten

Har du några fler vuxenpoäng?


Dags igen....



Jag hoppas ingen av er missar detta ikväll 18,00! För er som inte vet hur det fungerar kommer en liten förklaring till vad det är och hur ni går tillväga för att kolla på det.

Till vänster ser ni en ruta med klipp och där kommer jag sända live klockan 18,00 ni kan dessutom delta i chatten genom att trycka på den lilla rutan.

Det är alltså inget radioprogram utan jag sänder genom Ella (min minipc) i camerna där igenom så ni kan följa hela programmet och ni kan självklart se det i efterhand när just DU har tid. Alltså håller det på från 18,00-19,30 hoppas på många tittare ikväll!

Radion åker fram idag


Vad är väl mer sommar än att lyssna på sommar och helst ska det var vid vattnet. Har gått igenom listan ett antal gånger här hemma och på jobbet för att välja ut några som jag inte bara får missa. Brukar alltid ha några favoriter, som säkert ni också har. Sen vet jag inte om det är vuxenpoäng att kika in på P1 och spana in vilka som är med och framförallt lyssna på det. Kanske är det ett vuxenpoäng. Idag får ni inte missa Hanna Hellquis som har blivit en utav mina stora favoriter främst för henns fantastiska krönikor och kåseri som hon skriver på DN. Riktigt jävla bra! Ursäkta ordvalet men det är riktigt bra läsning. I den klassen ska jag kämpa mig upp i.

Jag är ju en bit på vägen.

Stoneriver stänger veckan...

Så var det dags för ett litet inlägg av the oldman igen. Det har ju varit en av sveriges största festarhelger nu, midsommar! Måste säga att det blev rätt lugnt för egen del. Åt sill o potatis på dan o grillade fläskkarre på kvällen. Jordgubbar o grädde blev det oxå. Gott så in i h-e! Blev öl o snaps därtill. (Bellman o Svenska nubbar!) Men även en del träning faktiskt. Löpte 20km på midsommarafton o 17,5 på midsommardagen.

Tycker säkert många verkar lite stört, men det var faktiskt bara skönt att rensa hjärnan o kroppen på detta sätt!

Vet inte hur det är om man är runt 20 nu, men när jag var det i forntiden var det ett jäkla röj på midsommar. Skärgården gällde för min del.(Sankt Anna) Ut med båt o fara runt till massa olika öar o festplatser. Nyktrast körde båten... Kan sakna den tiden ibland! Men det var ju inte alltid så kul på midsommardagens morgon...Jag tycker nog att man borde gjort midsommar till sveriges nationaldag. Vem festar o firar 6 juni??

I morgon börjar för övrigt min semester! Fyra långa veckor. Ska bli underbart. Förutom lite turer runt om i sverige som bl.a Gröna Lund o lite camping här o där har jag garderat med en vecka till Cypern. Törs inte lita på den svenska sommaren...

En fråga gällande stil o klädsel inför sommaren tänkte jag ta upp här: Hur långa/korta ska kortbrallorna vara för en karl nu? Över eller under knät?? Vad gäller för badklädsel? Små tajta badbrallor eller stora badshorts?? Vore kul att få lite tips så man inte skämmer ut sig på Cypern! Tänk på att råden ska funka för en oldman.


Önskar alla läsare av denna blogg en underbar o het sommar på alla vis! Sköt om er o gör inget jag skulle göra....



/Stoneriver.

Mobbarna är alltid vinnare

En färg som är stark och tar plats är den som syns på en tavla. Ingen, förutom den uppmärksamma, ser den färgen som ligger i bakgrunden. Den som lyfter fram den starka. Nej, den får ta alla ära och berömmelse. Precis så verkar det också fungera i detta samhälle. Spelar ingen roll hur mycket du än kämpar för att jobba dig någonstans i det tysta, det är den som hörs och skriker mest som kommer till sitt mål. Jag vill inte tänka så men verkligheten verkar tala emot mig helt och hållet. Att träffa någon gammal klasskompis som alltid var den som hördes i klassen men hade usla betyg på någon arbetsplats är inte ovanligt. Alltid undrar man hur personen kunde ta sig dit, antagligen är det för att han/hon kunde skrika högst. Är du ärlig och öppen i dina texter eller som person kommer du också få ångra det.

Du ska fungera precis som den mobbare som finns på alla svenska skolgårdar. Politiker, myndigheter och ansvariga inom skolan försöker alltid blunda för det. Men det är sant mobbare finns precis överallt på alla skolor. Har inte gått på någon skola där mobbare inte existerade, däremot hoppas man att de ska försvinna ju längre tiden går. Helt fel igen. De finns alltid kvar och når längst i kampen om att uppnå drömmar som alla människor har. Tror inte någon lever utan drömmar, något jag hoppas i alla fall att ingen gör. Däremot kommer säkert endast få uppnå sina drömmar och vilka är det? Jo, mobbarna som slår sig fram i leden. Skolgården byts bara mot nya kanaler och den nya platsen för anonyma mobbare har blivit kommentators fälten hos många bloggare.

De slår sig fram, klättrar upp på skalan tills dom är allra högst upp på toppen. Då har alla glömt deras väg upp till tronen som de kämpat så hårt för. Den starka svarta kostymen lyser starka och syns över alla. De andra lägger ingen märket till, förutom den uppmärksamma. De står där i bakgrunden. Får ta all skit för att några starka (läs svaga) lyckats slå sig fram i samhället. Det värsta utav allt. Vi är alla en del av det.

För en tid sedan slocknade ännu en blogg efter att personen bakom bloggen inte längre stod ut med allt hat som anonyma samt andra bedrivit. Alltså ren mobbning. Kommer personligen att sakna denna blogg men vet att personen är så mycket större än mobbarna så dom kommer aldrig komma ifatt honom, det får mitt hjärta att le, men en dag kommer glöden ta slut och då har mobbarna vunnit. Igen.


Landet - underbart på sommaren






På sommaren är det skönt att bo på landet om man ska vara helt ärlig. Igår kväll satte jag mig på cykeln och tog mig över skogen för att komma till Mauritzberg för att fiska lite. Vi hade ingen lycka med fiskandet men Björn lyckades dra upp en i alla fall så det kan han väl leva på nu ett tag. Men alltid trevligt när folk från stan kommer ut och hälsar på dessutom fyllde Björn 21 igår så GRATTIS TILL HONOM!

Jag tycker att ni borde kika in på Pelles bloggskola som jag diggar väldigt hårt och funderar starkt på att skriva ut och sätta upp på väggen i mitt rum. För nu har det också blivit klart att jag blir kvar i Norrköping 2 år till. Jag vet att många av er jublar, framför allt min mor....

Idag väntar en tennismatch mot Oskar.


Veckans Panel - Midsommar


Veckans Frågor till panelen

1. Hur kommer du fira din midsommar?
2. Har du något fint minne från någon sommarfest?
3. Försäljningen av skivor har ökat, köper du mer cd-skivor nu?
4. Vad gör du en regnig och tråkig dag? Några tips på aktiviteter?


Emma, Göteborg/Ulricehamn

1. Vi kommer fira på traditionellt vis i en röd liten stuga vid Norasjön.
Sill, snaps och midsommarstång. Nattbad, snapsvisor och trevligt sällskap. Kan det bli så mycke bättre? En strålande sol kan man ju hoppas på såklart..

2. Jag är usel på att komma ihåg saker på kommando, och jag har försökt att tänka ut ett riktigt klatshigt svar sen jag fick frågan..
Självklara ingredienser för en lyckad sommarkväll är goda vänner, god mat och ljuvlig musik. Men ett speciellt minne? Hm - midsommar 2005 i Smögen kanske: Min bästa vän snapsade tills att stolen välte och både hon, flaskan och snapsglaset fullkomligen FLÖG iväg.. Kanske inte så fint, men jävligt roligt!

3. Allvarligt talat vet jag inte när jag köpte senaste skivan..
Måste vara åratal sen! Däremot så fick jag en skiva, eller snarare "inträde" till Live Metallica.com för att plocka ner live-inspelningen från konserten i början av maj. Fin gest - ett minne för livet.

4. Regniga dagar kan omvandlas till nåt fantastiskt med hjälp av en serie-box, mysiga filtar och nåt gott att snaxa på.
En kik i bloggvärlden brukar också stå på schemat under en sådan dag.

Lena, Utanför Karlstad

1. Jag kommer vara hemma med familj och grannar. Vi brukar alltid fira en väldigt traditionell midsommar med stång och sill och hela baletten!

2. Oj, jag har väl massor, men inget jag kommer på sådär på rak arm.

3. Jag har alltid köpt mycket skivor, det är en av mina största passioner och utgifter.. Men jag tror inte att det blivit varken mer eller mindre på sista tiden.

4. Regn är ju ganska mysigt, så varför inte sitta inne och mysa? Eller gå ut och bli blöt, för all del! Se bara till att inte ha med dig saker som blir förstörda (elektronik eller något du är hemskt rädd om), ta på dig gummistövlar och strunta i hur blöt du blir, det går alltid att torka när man kommer in! Men annars gå och fika, gå på bio, bjud hem vänner eller res. Det är hemskt mysigt att sitta på ett tåg och titta ut på regnet!

Julia , Östersund

1. Kommer fira min midsommar tillsammans med en av mina bästa vänner, emma,
vi planerar en picknick och senare middag hemma tillsammans med min familj. Något festande blir det nog inte, men vi ska baka cupcakes (dagen kommer innehålla mycket mat känner jag rent spontant)

2.Jag har bara dåliga minnen av midsommar.
Dåligt väder och medtvingad till en jävla midsommarstång. Iår testar jag en ny väg!
 
3. Jag har inte köpt en CD på flera år.

4. Jag pysslar i photoshop, tittar på film, läser böcker och åker till stallet.

Midsommar - på jobbet


Vi närmar oss en stor helg innehållande Midsommar vilket är av de största högtiderna vi har i Sverige och vad ska jag göra? Jo, sitta på jobbet men jag är faktiskt inte ett dugg bitter över det tvärtom. För vi vet ju ofta hur det brukar sluta när det kommer till en högtid där alla ska vara uta och festa.

Slutar ofta med en tråkig fest – med ett tråkigt slut. Visst kan jag låta tråkig nu men om ni tänker efter så stämmer säkert det för er också.

Någon gång har ni säkert haft höga förväntningar på en lyckad fest just på midsommar, men sedan blir det inte riktigt som man tänkt sig. Det kan ju vara jag som har haft en himla otur i mitt liv och inte riktigt lyckats hitta den där perfekta midsommarfesten eller annars är det så överlag för fler. Minns speciellt vissa firanden som jag kan se tillbaka till som mindre lyckade men ändå trevliga. Speciellt en ligger nära till hands, jag och kusin Björn skulle ut till några klasskompisar till honom mitt ute i skogen visa det sig. Självklart hade jag klätt upp mig eftersom att det var midsommar liksom men tydligen skulle vi vara utklädda till tjejer och tjejerna till killar vilket jag missat totalt. Kvällen fortgick långsamt men sakta. Ölen fylldes på hos alla, där satt jag nykter som jag skulle vara men till slut gick det inte. För första gången började jag också dricka efter att vissa redan försvunnit. Där satt jag med mina höga förväntningar med en öl i handen. Inget fel på de andra utan de var inte riktigt min typ däremot var det trevligt att jag fick komma dit. Minns allt i minsta detalj från den festen känns det som vilket måste säga en del om hur roligt jag hade. Men visst var det en lyckad högtid som slutade på ett fint sätt. Sovandes i en husvagn på deras stora tomt.

Nej, jag tror inte midsommar är någonting för min del. Jag nöjer mig med att vara på jobbet med att vara med goda vänner här hemma under en stor sol skulle jag inte säga nej till. Vissa säger att det är överskattat med högtider – ibland är jag beredd att hålla med. Men i vissa fall inte. Bara man inte har för höga förväntningar utan tar det som det kommer blir det säkert riktigt bra.

Med detta sagt vill jag önska er alla en trevlig midsommar och gör det bästa av situation så att ni slipper låta lika missnöjd som jag gör. Ha i er åtanke att jag ska jobba hela kvällen och kanske låter lite negativ över högitden bara därför, visst får jag bra betalt men hade hellre spenderat lite tid med nära och kära vilket hör midsommar till. Men nu får man prova någonting nytt, kanske blir det väldigt trevligt, vem vet. Däremot har jag inga högre förväntningar på kvällen.

Njut av midsommarmaten för mig också! Och tro inte nu att jag är en tråkig och bitter gubbe som avskyr alla högtider som vi har utan tvärtom. Helt underbart, vackert med högtider men inte om man jobbar kanske.




Effektiv och seg

Godmorgon!
Ligger fortfarande kvar i sängen men ska strax ta mig upp för att äta lite frukost men jag har faktiskt varit duktig och skrivit rent första delen i en intervju som kommer upp under dagen. Men jag ska inte säga att jag var duktig nu för jag hade ju faktiskt skjutit fram det här rätt länge. Gjorde intervjun för två veckor sedan men nu är det dags att skriva rent, bättre sent än aldrig.
Även idag verkar det som att solen är fram men det är ganska molnigt. Idag ska ju jag jobba så vad gör väl det. Efter 15 får det gärna börja regna så man inte missar något av det fina vädret. Innan jobbet ska jag hinna med en hel del och jag är ju ganska effektiv om man säger så.

Träningsrapport för dagen...
Kommer säkert köra intervaller idag igen som i måndags men får se hur pigga benen är efter gårdagen. Känner mig ganska seg men lyckas jag köra 6*1 km med 2 minuters vila så är jag nöjd, och det ska jag väl klara av utan större problem. En slutgiltig rapport kommer senare följt av första delen i intervjun som jag skrivit.


Vad ska ni hitta på idag?



Träningen gick inte riktigt kanon idag, men jag överlevde och jag körde 6*1km med 2 minuters vila precis som jag sa innan att jag skulle göra. Däremot var inte vädret det bästa samt att underlaget var lite sämre än tidigare. Detta är bara dåliga ursäkter för att det inte gick som jag vill...

Bjuder på paj

Jag lovade en bild på resultatet av pajen som jag överraskade min föräldrar med idag när de kom hem. Och självklart håller jag vad jag lovar, i de allra flesta fall om inte något oväntat inträffar, men i detta fall håller jag mig till mitt ord.



Tror dom blev ganska glada över att jag hade bakat paj när de kom hem för de åt av den och såg glada ut. Ska nog försöka göra det fler gånger för så svårt var det ju inte.


Nu är det sent och jag ska strax lägga mig för att läsa lite innan jag somnar imorrn måste jag inleda min dag med att skriva rent en intrervju som skulle varit klar idag men istället blir det att skriva den imorrn. Ni kommer kunna läsa resultatet imorgon och på lördag. Som vanligt är det fullt upp här på slipsens, alltid något nytt!

Timing och jag funkar bra

Vad bra att blogg.se hade en uppdatering imorse när jag hade planerat att svara på alla kommentarer. Mindre lyckat kanske men det är bara att ta nya tag och nu är jag redo. Har varit inne i stan och tränat lite. Körde först spinning sedan stack jag ut i det vackra vädret som äntligen har kommit. Benen var helt slut men med tanke på den vackra miljön kring strömmen gick det ganska lätt. Tog mig runt 3 km på ungefär 13 minuter vilken inte är en kanontid alls men hallå jag hade faktiskt kört spinning innan.

Nu har jag även hunnit slänga ihop en paj tills mamma och pappa kommer hem, alltid trevligt att överraska dem när det kommer hem trötta från jobbet och en annan har varit ledig. Men för det sitter jag inte och slappar utan det har varit full fart hela dagen. Klippa gräs på morgonen följt av HallåP3 med Anna Odell som jag tycker att ni ska lyssna på. Sedan träning på det, spinning och löpning (räknas det som två pass) och nu hemma och lagat paj. Är jag lat? Tror inte det!

Och nu funkar det kanske att publicera eller hur är det nu?


Bild har inget att göra med inlägget men kolla var du hamnar om du trycker på den.

Saknat mig? Ja, det tror jag...

Vilken underbar morgon det är idag. Vaknar av att solen lyser in i mitt rum och när jag tittar ut möts jag av en stor sol och blå himmel. Och sen blir det ju inte sämre av att jag är ledig idag och kan äntligen ta igen allt jag missat. Jag säger bara att det känns som äntligen faktiskt. Har varit väldigt usel på att ta hand om bloggen den senaste tiden men jag får försvara mig med att mycket annat har hänt. Har varit iväg på student, 50-års fest, haft besök och slutligen jobbet. Tiden har inte riktigt räckt till för att sitta framför datorn, samtidigt har det varit skönt att ta igen sig. Men jag vet att ni har saknat mig och nu är ju vädret ett tydligt tecken på att jag ska ta tag i det här igen.

Igår tog jag min kreativa kväll och fick ihop ett antal texter som kommer publiceras inom en snar framtid. Innan såg jag på Sverige mot Vitryssland i U21-EM och vilken match. Riktigt imponerad av Sverige som bjöd på fantastiskt spel, underhållande och det är inte ofta det händer. Nu hade inte jag så stor koll på laget innan men det här kan ju gå riktigt bra. Bara att hålla tummarna!


Drömmar - kämpar på...

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er, ni har väl märkt en stor nyhet idag. Solen lyser och himlen är blå för första gången på väldigt länge, men man vet ju inte hur länge det håller heller. Bara att hoppas på att det håller i sig fram till 15-tiden idag eftersom att jag ska jobba. Har en ganska intensiv vecka denna vecka men det följs av en ganska lugn vecka nästa. Ni kanske märker att jag har rätt mycket annat att ägna min tid åt när jag inte hinner med att skriva eller svara på kommentarer. Imorgon är jag ledig och i eftermiddag ska jag ta en kreativafton där mängder av texter ska skrivas.

Fick en fråga igår om hur det går med mina journalistdrömmar. Svaret är väl ganska uppgivet just nu, går inte så jättebra just nu men det kommer väl. Har ganska mycket annat som sagt. Men ikväll kommer jag som sagt ta tag i det lite och försöka utveckla mitt skrivande till det bättre, och förhoppningsvis lyckas jag.

En sak som jag väntar på nu är besked från Göteborgs Universitet om det blir en flytt till hösten eller inte. Väntar med spänning!

Nya tag och ny vecka

Det är en ny vecka vi går in och inatt har jag inte fått mycket sömn. Är något konstigt med kombinationen söndagnatt och jag, har allt för ofta svårt att somna när jag tänker för mycket på allt som ska göras under veckan. Ändå försöker jag att koppla av genom att använda mig av kalendern för att hålla koll på allting utan att behöva oro mig över att jag missar någonting. Trots detta blir det alltid samma sak. Men nu ska jag inte gnälla över hur dåligt jag har sovit, utan se det positiva med att en ny vecka startar. För min del väntar träning, stan och jobb idag. Måste hinna med att träffa lite vänner innan jag sätter mig på jobbet fram till 22 ikväll följt av jobb imorgon också.

Är ju ett tag sedan jag bloggade nu, nästan 24 timmar och det var inget bra inlägg vilket det inte har blivit de senaste dagarna, men får ta och skärpa till mig. För er som också har sett senaste avsnittet av slipsen live tycker säkert att jag är väldigt oseriös men då får ni tycka det. Personligen tycker jag att man borde kunna bjuda lite på sig själv, eller hur?




Ett steg tillbaka

Idag är jag uppe tidigt igen för att ta igen lite som jag har missat under veckan när det varit fullt upp med annat och träningen har blivit lidande. Men idag ska jag ta tag i det igen och kör en vecka med träning varje dag det kräver sin planering men det ska väl klara av. Den här helgen är jag som sagt ledig vilket är väldigt härligt, dessutom har vi ju besök från Slovakien här hemma. Och igår var det ganska mycket folk här ute för att vara på landet och ni som såg på avsnittet igår kunde också se hur trevligt vi hade. Blev lite dåligt ibland under programmet när de äldre invarderade "studion" och pratade i mun på varandra.

Idag är det som sagt söndag och som vanligt sitter jag och kollar på Nyhetsmorgon och jag funderar på att min blogg har blivit lite annorlunda den senaste tiden, men nu ska vi väl gå tillbaka till det som en gång var. För faktiskt var ju det bra men jag gillar ju att prova på lite annat också men nu tar vi ett steg tillbaka till det mer återhållsamma och mer seriösa. Kanske finns det folk som inte gillar det men nu har ni fått lite annat också. Vad är det jag brukar säga, kontrastrer älskar jag.



Avsnitt ikväll, LIVE

Som jag sa i förra avsnittet av Slipsen Live så kommer vi kör en live-sändning ikväll. Ni får kika in under kvällen om ni inte har något bättre för er. Denna gång kan jag lova att jag inte kommer vara ensam under sändningen.


MISSA INTE DETTA IKVÄLL!


Klockan 21,00 sänder vi live med gäster!!

Spekat schema, underbar vän


Tältet står redo här ute idag, allt är klart inför kvällens fest här hemma. Pappa har fyllt 50 och det måste ju firas rejält, själv har jag tagit det lugnt dom senaste dagarna på utspringen för att vara redo till kvällen. Har varit fullt upp dom senaste dagarna och därför har bloggen hamnat lite i skymundan. Finns ju faktiskt viktigare saker här i världen än att sitta här och skriva. Samtidigt är det helt fantastiskt att ha er underbara läsare. Trots att jag inte är aktiv så kikar ni ändå in, det värmer.

Jag har under studenten upptäckt hur vackert det är att springa ut. Har en bra vän som är helt underbar som tog studenten i torsdags hon är helt underbar. Tänkte att jag skulle skriva lite till henne i ett inlägg lite senare för hon är nog en av mina bästa vänner. Helt underbar och fantastisk som helst, Martina är hennes namn och i detta nu sitter hon på en cykel på Vätternrundan. Håller tummarna för henne.

Kommer vara borta ett tag nu igen eftersom att vi även får fin besök från Matej under dagen men vi ska även hinna med att träffa Sandra under dagen som kommer upp till Norrköping för att se på fotboll. Ja, ni märker att det är fullt upp, men ta hand om er!





Festival? Sommarmusik? Artist? Svaren är här....



Frågorna till veckans panel..
1. Ska du på någon festival i sommar?
2. Vilken musik hör sommaren till?
3. Vilken konsert minns du bäst?
4. Vad innebär bra musik för dig?
5. Finns det någon artist som betytt mycket för dig?



Lena, från landet utanför Karlstad
1. Jag ska på Way Out West i Göteborg, men det är nog också den enda. Så inget riktigt festivalande med tält och hela grejen.

2. Glad musik, somrig musik, svensk musik.
Tänker man sommar är det bästa sånt som är glatt och dansant.

3. Ojojoj, det finns nog hur många konserter som helst! Men första gången jag såg Håkan Hellström, kanske. Eller Simon & Garfunkel i Globen 2004, eller Morrissey eller... Ja, det finns hur många fina minnen som helst.

4. Bra musik ska ha mening och ett budskap. Gärna något man kan relatera till, något man kan sjunga med i eller något man blir glad av. Det är svårt att säga för det finns så många olika typer av bra musik!

5. Det finns det absolut, men det är svårt att välja bara en sådär. Simon & Garfunkel är såna som jag haft med mig sen jag var liten och sjöng med i låtarna redan när jag var sisådär fyra år. Håkan Hellström har nog haft en del i processen att forma mig till den jag är idag. Annika Norlin har berört mig mer än någon annan, låten "Long Lost Penpal" kan jag fortfarande idag inte höra utan att det verkligen hugger till i hjärtat. Men som sagt, det finns så mycket!

Julia, Östersund
1. Yes! jag flyttar upp till min hemstad östersund lagom till Storsjöyran, egentligen inte jättebra artister som ska dit iår men några guldkorn som Johnossi och Sugarplum fairy!

2. Det är en väldigt individuell fråga, det beror helt på vad man själv har för musiksmak. Sen finns det ju mängder av sommarlåtar, och de hör ju inte direkt till hösten..

3. Konsert. Oj, det måste vara när jag och Emma såg Mando Diao på Olympen i Lund förra året. Helt sjukt bra ös och bra stämning! Plus att Mando Diao är tidernas bästa band ;)

4. Bra musik är låtar man spelar om och om igen tills man lessnar på dem, sen när man inte lyssnat på dem på ett tag fastnar för dem igen..

5. Inte mer än att jag varit väldigt fast för personens/gruppens musik.



Emma, Ulricehamn/Göteborg
1. Ingen festival för mig i sommar, är väldigt rädd för smuts och tror inte att jag skulle våga.. Däremot har jag tre storkonserter kvar att gå på: AC/DC, U2 och Madonna.

2. Sommarmusik: Vad jag än lyssnar på så hör det humöret till..
Och det gäller vinter som vår, sommar som höst. Däremot får jag väl lov att påstå att en och annan sommardänga spelas under grillkvällarna.

3. Jag har varit på en hel del konserter, men vilken jag minns bäst vet jag inte riktigt.
Däremot någon som överraskade speciellt och imponerade på mig enormt var James Hetfield och hans Metallica.

4. Bra musik är musik som påverkar mig till det positiva, eller som får mina tankar att fokusera på rätt osv..
Vilken typ av musik det kan vara varierar från dag till dag. Jag är allätare, om man bortser från synth och dansband.

5. Det finns många artister som påverkat mig speciellt, och oftast är det med utvalda låtar som fastnat vid tillfällen där starka minnen finns. Så ja: Det finns artister som betyder extra för mig - någon specifik kan jag däremot inte uppge.

Grattis Emma till studenten!

Som jag nämnde igår och har nämnt tidigare så har jag väldigt mycket just nu. Därför får ni läsa lite gamla texter som jag har skrivit så ni får någonting att läsa. Jag har under vintern/våren gjort en mängd intervjuer och en av dessa är Emma som nu tar studenten. Sedan väntar journaliststudier för henne. Ni får hålla tillgodo med att vissa uppgifter i intervjun som jag gjort i januari har ändrats lite. Sen kan jag inte säga att denna blev helt klockren när jag skrev på ett lite annorlunda sett men ni har ändå lite att läsa.

Jag ger er Emma Malmlöf och säger grattis till studenten!





Vi hörs när studenten är över!

snart dags

10 minuter kvar nu....Spänningen stiger!

Gick ju bra denna gången också...

Tack ni som tittade!

Avsnitt 2 imorgon!


Jakten på pengar


Eftersom att jag lever i en västerländsk kultur så blir jag också formad efter den kulturen vad gäller saker som gör mig lycklig. Pengar har en stor nyckelroll i samhället när många anser att det är just pengar som gör dig lycklig. Visst kan det vara fint att ha mycket pengar men det kan ju också finnas en dålig poäng. Har du haft dåligt med pengar och får tillgång till mycket pengar kan det nog vara väldigt farligt. Visst skulle man blåsa alla pengar då första bästa tillfälle ges. Sen skulle du säkert svika vänner du tidigare haft.

Sedan kan jag också se något bra med att ha lagom med pengar, kan ju bara gå till mig själv. Nu när jag har börjat jobba så rullar pengarna in på kontot den tjugofemte varje månad vilket gör mig lycklig. Inte går jag och blåser alla pengar första dagen som säkert många gör. Nej, jag gillar den känslan av att veta om att jag har pengar som jag kan spendera.

Är man annars fattig student där du verkligen får tänka på varje inköp, från ett inköp av godis tjugo kronor till stora inköp som måste planeras flera månader innan. För att överhuvudtaget ha råd att köpa den där tröjan, byxorna eller kanske tekniska prylen som du trånat efter ett halvår. Nu däremot kan du göra lite vad du känner för. Har du en dag där solen lyser och uteserveringen lockar mer än en matlåda är det bara köra. Inte tänka på om jag har råd eller inte hela tiden, utan bara njuta av livet. Visst blir det en helt annan syn på tillvaron där pengar kan spenderas till höger och vänster utan att man blir det minst bekymrad.

Däremot tror jag verkligen inte att pengar är vägen till lycka för vem f-n blir lycklig över att ha mycket pengar men inga vänner. Ingen familj. Inga nära och kära. Ingen släkting. Det tror jag är ganska viktigt om jag ska vara ärlig. Mycket handlar om pengar men att ha människor i sin närhet som alltid ställer upp är nog tusen gånger viktigare.

”Lycka kan inte köpas för pengar”


Men visst kan jag förstå folk som jagar den där känslan av att ha lyckats vinna stora summor på t.ex. trav eller något annat spel, men slutar du spela för att du vunnit? Nej, jag tror inte det utan jakten fortsätter för nu har du ju lyckats en gång varför inte lyckas två gånger, inte omöjligt. Jakten tar aldrig slut. Vi i västvärlden kanske borde tänka på ett annat sätt, men det är svårt att sätta sig in hur det är i andra världsdelar när man inte upplevt det själv. Men är det verkligen vår kultur som är den viktigaste?

Så är det. Vi lever ju här och inte i Asien därför bryr vi oss om pengar för att alla andra gör det. Jakten på lyckan, jakten på pengarna.

"Det är väl rätt okej, vi är nog alla ganska lika Det finns dom som tror på Gud, och dom som ägnar sig åt spel Alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel"

Seg idag...









Lugn start, sedan ökar jag

God morgon!
Och idag är det verkligen en god morgon. Sov faktiskt fram till tio vilket var länge sedan jag kunde göra men denna vecka är ganska lugn inledning på för att sedan öka. Jobbar tisdag, onsdag och torsdag sedan är det dags för lite studentfester. Avslutningen på veckan innebär att vi får besök från Slovakien. Mycket trevligt och veckan avslutas med festande. Ser med stora förväntningar fram emot den här veckan. Kommer bli riktigt bra känner jag på mig.

Martina, Lisa och Tore tar studenten som jag ska gå på. Frågan är bara vad man ska köpa för presenter. Är svår fråga som måste lösas senast onsdag eftermiddag.

Ni undrar säkert över när nästa avsnitt av Slipsen live ska visas och eventuellt blir det på onsdag men jag återkommer. Nu ska jag återgå till min frukost för att sedan hacka lite i trädgården samt svara på era kommentarer. Har ju en del att göra när man är ledig som jag är idag.
Bäst att utnyttja tiden till fullo, eller hur?

Who I'm

"Du vinner du förlorar. Du har medgång och du har motgång. Livet går upp och ner hela tiden. Det är då man får känslan av att man är vid liv."


Ibland händer det att jag slår mig på bröstet för stolthet över att ha presterat på mitt allra yttersta. Samma sak gör jag inte när det gäller motgångar utan då kryper jag ihop och skäms över min dålig prestation. Precis på samma sätt fungerar nog alla människor men jag försöker att ransaka mig själv från grunden för att ta mig vidare från båda situationerna. För att vara stark som människa måste man också kunna känna sig själv och sina begränsningar, egenskaper och sin egen person. Sedan lära sig acceptera sig själv, det kan vara svårt men det är en fas alla går igenom.

"Jag var länge ensam enda barnet"

Att få leva sitt liv i en familj med endast mig som barn är lätt och skönt enligt många, men det finns ju också en baksida med det. Jag ska absolut inte gnälla över min uppväxt men ibland kan man inte låta bli att undra om den 19 januari hade blivit lite annorlunda och Gud hade låtit min syster få komma till ett värdigt liv. Istället för att bara få leva några få minuter. Då hade hon funnits här och livet kanske hade sett lite annorlunda ut, men det vet man ju inte heller.

"Den där pojken jag aldrig kände"

Men jag lever vidare i den tron att om man går till sig själv finner man de bästa svaren. Därför väljer jag att gå från mig själv och ta mig härifrån. Inget jag behöver försvara, utan bara förklara. En ransakan av verkligheten och hur den ser ut. Jag lever, jag lär. Har underbara vänner som alltid finns där. En fantastisk familj som alltid ställer upp för mig och jag mår allmänt bra över att få ta del av denna värld även om den kan vara grym. Men tänk den känslan av att inte vågat ta några svår beslut i livet för att man inte kände sig själv. Det måste vara stor ångest med stort Å att se tillbaka på sitt liv som man skulle vilja göra annorlunda. Så ska jag aldrig tänka. Allt jag gör nu och har gjort tidigare och kommer göra i framtiden tar jag stort ansvar för. Allt för många skjuter över skulden på någon annan, helt fel enligt mig.

"Vad jag bryr mig om nu, är att du kommer nära mig."



"Nya" panelen gör debut...


Veckans frågor till panelen..

1. Studenten närmar sig för många, har du något studentfirande som du kommer gå på?
2. Imorgon (läs lördag 6/6) är det nationaldagen hur ska du fira?
3. Första gången du är med i panelen, vad har du några förväntningar?
4. Har du hunnit njuta av sommarens första stora sol, vad hittar du på under solskenet?

                                                      
Lena, från landet utanför Karlstad

1. Min bästa väns lillasyster tar studenten och jag har halvt om halvt lovat att komma och fota, så hennes student kommer jag antagligen gå på. Men det är nog också det enda, känner inte längre så många så unga.

2. Jag ska fira en vän till familjen som fyller 50. Det innebär att halva dagen kommer gå åt till bilresa till uppsala och andra hälften kommer spenderas med födelsedagsfirande. Alltså ingenting som egentligen har med själva nationaldagen att göra.

3. Ja, massor! Jag förväntar mig att mina egna besökssiffror kommer tiodubblas,
att stora bilder kommer tryckas upp på mig på löpsedlar och att jag kommer få en hel del skamliga förslag. Eller, nej förresten, jag tror nog bara att besökarantalet tredubblas. Eller...?

4. Åh, jag har njutit massor! Jag har varit ledig massor, och hunnit se karnevaltåg i Gislaved, hänga i parker i Stockholm och ta fotopromenad med min bästa vän. Är det fint väder är det bästa jag vet att träffa goda vänner, sitta ute i en park eller liknande och dricka lite öl, det är sommar!


Julia, från Ystad men befinner sig i Norr.

1. Jag är i min hemstad Östersund right now för att fira min bästa vän Thea som tar studenten denna fredag! Jag har köpt mig en ursnygg klänning, använt all min kreativa tankeverksamhet till att komma på den snitsigaste presenten och gjort ett alldeles eget plakat. Så jag är definitivt redo för studenten 2009!

2. Jag fick reda på igår att det är nationaldagen vilket talar för hur viktig jag ser den. Men okej, jag ska sjunga nationalsången en gång bara för att. Annars tänkte jag mig en sovmorgon efter studentfirandet..

3. Förväntningar... hummel.
Nej egentligen inte, tyckte det var jätteroligt att bli tillfrågad för jag har något understimulerat behov av att skriva av mig. Typ.

4. Solsken? *tittar ut genom fönstret* Här ösregnar det och blåser. Men om jag skulle tänka mig vad jag skulle gjort om det var strålande solsken så blir svaret att jag skulle köpt mig en glass (eller kanske gjort hemmagjord polkagrisglass!) och legat på gräset i en park och njutit av kvalitetstiden med bästa vän thea :)


Emma, från Ulricehamn/Göteborg

1. Dessvärre inte. Jag älskar verkligen studenttider men i år har jag inte någon konkret att fira. Däremot hör jag varje dag tutorna, lastbilarna och de härliga "för vi har tagit studenten" när de rullar utanför kontoret vid Avenyn.

2. Jag är ingen direkt firare av nationaldagen, har mer fokus på fotbollsmatchen som spelas mellan Sverige och Danmark.

3. Förväntningar, hm.. Roliga frågor som ger roliga svar..

4. Sommarsolen har jag hunnit njuta av på många sätt: Solandes i bikini, promenerandes längs vattnet, öldrickandes på bryggan.. Det finns många härliga sätt att tillbringa tiden i solen.


Ledig men fullt upp ändå

Godmorgon kära läsare!
Idag är det äntligen fredag och lite ledigt för min del. Alltså innebär det att jag inte har något jobb som står på schemat idag men för den sakens skull så är det inte tomt. Utan jag har faktiskt ganska fullt upp trots ledighet. Håller på med frukosten just nu och ska strax sätta mig för att äta. Sedan är det lite stryktvätt som väntar på mig följt av träning. Sedan bär det av in till stan för att hitta studentpresent......Så rullar dagen på.

Igår hade jag alltså en repris av intervjun med Rebecca och ni kommer självklart få en fortsättning på intervjun under morgondagen. Många har blivit väldigt rörda av innehållet och berättelse som hon hade. Ibland kan vi faktiskt underskatta att vi har det nog ganska bra. Tänk att det kunde vara värre.

Idag kommer premiären av "nya" panelen som har fått nya medlemmar. Håll utkik!

Multitasking överallt, når som helst


Idag har jag lite ledigt på förmiddagen. Ganska skönt måste jag säga och då får man passa på att göra lite spännande saker som tillhör bloggen. Hade ju min första tävling igår någonsin i min blogghistoria, ni märker att mycket nya saker händer här hela tiden. Är det inte livesändningar så är det tävlingar. Alltid trevligt att prova på nya saker ibland för att inte hamna i samma gamla vanor. Igår var jag på gymmet och bredvid mig var det en tjej som tränade. Inget konstigt med det, men en sak noterade jag. Hon läste en tidning hela tiden. Ögonen lämnade aldrig tidningen utan överallt hade hon med tidningen. Vid crosstrainerna, rodmaskinen och även när hon stretcha. Frågan är om man kan räkna detta till att träna när man inte ens blir så trött att du hela tiden kan läsa. Samtidigt som det är väldigt smart att ägna sig åt multitasking även på gymmet. Det gäller ju att vara effektiv, var som helst, när som helst.

Idag kommer ni kunna läsa en intervju med Rebecca som haft anorexia, ni har kunnat läsa den tidigare under våren men det är sommar och då blir det lite repriser.

Vinnaren i tävlingen


Som jag utlovade igår under livesändningen så kommer ni idag kunna tävla om att vinna boken som ni ser här till vänster. Alltså "I huvudet på Zlatan" och allt du behöver göra för att delta är att svara på några frågor som jag har skrivit nedan. Tre frågor som du svarar på genom att lämna en kommentar med dina svar.

Här kommer svaren och vinnaren:

Fråga 1
Vad tror Zlatan själv att han skulle blivit om han inte hade blivit fotbollsproffs?
Svar: Vanlig arbetare.

Fråga 2
Hur många mål gjorde Zlatan under säsongen i Serie A?
Svar: 25 mål

Fråga 3
Hur många matcher spelade Zlatan under sin första säsong i Ajax?
Svar: 24 matcher


Vinnare: Eftersom att jag har två samma poäng så blir det så att den med närmaste svaret på första frågan och det är Loof som svarade, "vet inte planerar inte så mycket...".
Alltså har vi Loof som vinnare!



(Frakten betalar vinnaren)

Rösta på söndag!





Jag hoppas ingen av er över 18 år har missat att det är val till Europaparlamentet nu på söndag, 7 juni. Själv är jag inte en person som brinner för politiken men tycker det är viktigt att vi tillsammans är med att bidrar till att världen blir bättre för då kan vi göra lite skillnad. Dessutom finns det många idag som gnäller över allt som är dåligt men går ändå inte och röstar när de har chansen. Då tycker i alla fall jag att man inte kan gnälla efteråt. Har du deltagit i valet kan du också gnälla. Det är min egna åsikt och därför uppmanar jag alla er som läser att ta er till närmast röstlokal på söndag för att rösta till Europaparlamentet.

Vilket parti jag röstar på tänker jag inte avslöja, men tänk igenom ditt val så att du inte bidrar till något som kan få fruktansvärda konsekvenser.

Fotbollstävling om Zlatan

Avslutad!

Lyckad premiär

Blev en bra premiär för Slipsen live som ni också kan kolla på när ni vill. Precis som alla andra stora så som SVT så kan du kolla på det dygnet runt när du vill. Men det blev som sagt mycket lyckat när folk började ramlade in på chatten och kunde delta i diskussionen men då tappade jag också lite fokus på ämnena som skulle diskuteras.

Hade ju tänkt att prata om trogna supportrar som jag skriv lite om igår men det glid jag ifrån ganska snabbt. Istället började jag ringa till massa folk utan lyckat resultat. Bättre lycka nästa gång. Hoppas alla ni som såg det live gillade det ni såg och till nästa gång kommer jag meddela lite tidigare för att fler av er kommer ha möjlighet att planera in. För nu ska jag försöka köra detta åtminstonde en gång/vecka. Även Pelle kikade in ett varv men var tvungen att äta lite. Då får han göra som er andra, se det när just Du har tid!




Live chatt ikväll?



Självklart menar jag vänstra sidan, bra att ni är uppärksamma!



Vad tjock du är



Ibland får jag höra en fras som säkert många skulle bli oerhört glad över att höra. "Vad smal du är" är en fras som kommer ur folks munnar då och då. Frågan är bara om jag ska tolka det som något positivt eller negativt. I vissa fall kan till och med folk säga att jag är för smal. Tydligen har jag då inte lagt på mig tillräckligt. Till följd av detta får jag ofta också tips på hur jag ska gå tillvägaför att lyckas lägga på mig lite vikt. Alltså lägga på mig lite mer vikt för att inte vara så smal.

Men det är ju ingenting jag valt själv dessutom har vissa svårt att gå upp vikt. Och detta gällerinte bara mig utan har hört flera säga samma sak som jag är inne på. För att man är smal skaman vara glad och nöjd. Sedan är det ju ingen fara om någon säger till dig att du är smal.

Samhället framställer många unga att vara smal ska vara underbart samt vägen till framgång. Mendu får inte heller vara för smal. Sedan är ju vikt en fråga som man inte alls pratar högt om speciellt inte när det gäller tjejer. Du går ju aldrig fram till en tjej för att ta reda på vikten, speciellt inte om det är en lite överviktig, nej då ska du vara tyst. Pratade med en tjejkompis om detta för någon dag sen där det visade sig att hon hade fått samma kommentar som jag fått ta emot. "Vad smal du är, du borde kanske gå upp lite" hade hon fått ta emot. Hade detta gjort henna glad? Nej, tvärtom.

Du går väl aldrig fram till någon som du anser väger för mycket och uttrycker detta följt av tips på hur hon/han kan gå ner i vikt. Skulle du göra det så blir du säkert stämplad som idiot men när detgäller åt andra hållet är det inga problem utan då ska man vara stolt.

Precis likadant gäller om du är lite blyg och tillbaka dragen, då är det istället "vad tyst och blyg du är" som är en standardfras som vräks mot en. Vänder vi på det här också så går väl inte någon fram till någon och säger "Fan vad du pratar. Kan inte du vara tyst nu?". Och skulle någon göra det skulle du säkerligen bli stämplad som idiot.

Jag ser inte heller något rätt och fel i att väga för lite eller för mycket. Alla är vi ju olika därför borde vi väl också acceptera detta. Men nästa gång du kanske träffar en smal person eller kanske blyg så behöver du väl inte tala om det. Tror du inte personen redan vet om detta? Tror du att han/hon mår bättre av att få höra det hela tiden?

Testa någon gång att säga "Vad tjock du är, du borde börja träna" följt av att säga till någon lite mindre "Vad smal du är, borde du inte gå upp?". Vilken fras tror du flest kommer rynka på ögonbrynen åt?


Håller du med mig om det jag skriver i veckans krönika, kanske har du en helt annan åsikt kring just denna fråga. Tveka inte om att tycka till med just Din åsikt.

Var tog solen vägen?


Är det inte typsikt att när jag är ledig så försvinner solen. Jobbade igår och i söndags när
solen har varit uppe så man kunde sitta ute för att få lite färg. Och så idag när jag äntligen är
ledig, igen, så försvinner solen all världens väg. Konstigt det där. Istället får ag sitta kvar inne
och skriva av mig lite, Bäst att passa på när jag har tid. Gäller också att vara väldigt effektiv
denna förmiddag för att hinna med allt. Ligger fortfarande kvar i sängen och kikar på nyhetsmorgon
har blivit lite av min morgonvana. Snart dags för frukost sedan är listan lång på allt som ska hinnas
med innan det är dags för massage klockan ett. Ska bli väldigt skönt.


Hade tänkt lägga in en bild, men går det på blogg.se? Svar NEJ!

Medgångssupporter som jag

När jag idag sitter i min bil på väg hem från jobbet är det med vemod och
ångest som pressar sig mot mina axlar. En börda över att jag inte kommer
gå till Idrottsparken ikväll heller. Har inte blivit många matcher i år trots att jag
lovade mig själv att ta tag i det nu och vara en trogen supporter. Men det tar emot.
Den glädjen och förväntningen jag hade innan säsongen är precis som
bortblåst. Allt som skulle bli så bra i år och man hade inga förväntningar från klubben,
uttalat, att ligga med i toppen men ändå måste det nog funnits där undermedvetet. I
nte säger man inför en säsongen att vi ska ligga i topp för då går det åt
andra hållet. IFK Norrköping försökte hålla en låg profil och tippade sig själva
som ett lag för mitten. Istället ligger man näst sist inför kvällens match.

En seger. Det säger väl allt om hur säsongen har sett ut så här långt.

Nu vet jag att många kommer tycka att jag är en typisk medgångssupporter som
kommer söka mig till hemmamatcherna när det vänder. Och ni har lite rätt, för visst
kommer jag gå när dom börjar vinna men jag skulle också kunna gå nu, men vill
inte vara arg i en vecka efter varje match. För varje gång går man dit med förhoppningen
om en seger och blir besviken precis varje match. Däremot skulle jag lätt kunna
tänka mig att betala för en biljett utan att gå dit, enbart för att bidra med min del i
det ekonomiska.

Men vad skulle min del hjälpa en klubb som håller på att rasa ihop? Kanske skulle
jag kunna hjälpa till att bidra till ännu en resa som ledare i klubben gör till något land
i öster för att hitta nyförvärv. Kanske skulle jag kunna bidra till att betala ännu mer hyra
på Nya Parken när man inte har råd att ha kvar sitt klubbhus. Eller kanske skulle jag
kunna bidra till att pengarna går till en säkerhetsansvarig som vaktar 20 supportrar varje match.

Det handlar om att prestera på planen och då måste man också lyckas få fram bra
talanger från sina egna led. Då kanske mina pengar och allt stöd från supportrarna
kunna gå till något viktigt, att heja fram lokala kändisar.


Ikväll hoppas jag att pressen lättar från mina axlar så jag kan vandra utan att
känna tyngden av att inte våga säga vilket lag jag stödjer, eller var jag kommer ifrån.

Stå upp för IFK Norrköping ikväll.

bloglovin

RSS 2.0