Söndag

Stänger butiken för denna veckan, imorrn är det måndag igen och nya tag!Slipsens live

Många säger att söndagar är värdelösa dagar. Men oj vad fel dom har! Det är dags för ett nytt avsnitt av slipsens-live idag som är tillbaka på ordinarie sändningstid denna söndag alltså start klockan 18,00. Veckans ämne kommer behandla planering och krets kring själva programmet och hur just DU kan påverka.

Upplägg för kvällens sändning med ungefärliga tider
18,00 Jag rullar igång hela sändning
18,10 Presentation av veckans ämne
18,30 En lista och överraskning från Caroline
18,50 Är det dags för ännu en tävling i programmet
19,10 Presentation av panelen för Mars
19,30 Avslut


Självklart sitter du bänkad framför din dator och du tittar i rutan nedan:

Ni bestämmer

Outfit nummer 1
Outfit nummer 2
Outfit 3
Vad ska jag ha på mig under kvällens sändning? Nu kan ni rösta fram till klockan 17,00 idag.

Tre personer, men vad har dom gemensamt?


Svaret är enkelt! Alla dessa tjejer har varit med här på slipsens och det kan även du också vara men först vill jag se dig som tittare av bloggosfärens bästa broadcast imorgon klockan 18,00.

Lite av varje…

Hej svejs i snödrivorna!!

Jag vet, jag nästan lovade att inte ta upp ämnet snö igen. Men jag ska snabbt dra vidare. Måste bara beklaga mig lite, -27 grader i morse och snövallar som liknar en riktig äkta Norrlandsvinter. Samtidigt måste jag ju erkänna att det är väldigt vackert!!! Så stannar vi där.

 

Min ambition var att ventilera lite tankar om våren, men det får vänta ett tag. Det ligger för långt borta i min sinnesvärld just nu. Melodifestivalen däremot är ganska aktuell, eller hur? Det är väl ett program som många har åsikter om, rätt låt/fel låt? Med så många olika sorters låtar som är med numera i uttagningen är det ju inte precis lätt att hitta ”rätt”. Däremot är det nog en stor marknad för alla i musikbranschen, som ingen vill vara utan skulle jag tro. Erik Linder med "hur kan jag tro på kärlek”, som var med i lördags, gillade jag. Plus några till, kalaset är ju inte över än så vi får väl se vad det slutar med.

 

En annan aktuell sak är väl OS. Sport är ju inte mitt favoritämne, men det har blivit lite bättre på senare år. Gissa varför, jo Gubben förstås. Friidrott, skidor, hockey, backhoppning förstås (han är ju från Finland). T.o.m. fotboll kan jag titta på och tycka är kul, men inte så slaviskt att jag måste se allt. Det är ganska bra att ha ”varsin” TV, alltid är det något bra program (min definition) som krockar med idrotten.

 

I vilket fall, Sverige har ju inte fått så många medaljer som de hoppats på så här långt. Men vadå, det är ju Sveriges bästa som tävlar – mot Resten Av Världens bästa. Bara det är ju en vinst - och en prestation att komma så långt. Och jag tror nog att de tävlande är väldigt införstådda med det, trots att de mentalt alltid är inställda på att vinna. Vad som trissar upp förväntningarna är ju media! Det är på nåt sätt också förståeligt, alla vill ju ha ett SCOOP. Och helst alla tittare/lyssnare/läsare!  Kontentan av det här resonemanget verkar bli att alla gör sitt jobb, och vill dra det längsta strået.

 

Fortsätter jag att gräva i funderingarna, kommer jag fram till att det är nog så vi människor fungerar. I stort och smått har vi något som driver oss framåt, ett mål vi vill nå. Vi ska ju inte trampa på någon annans fötter på väg mot målet, men hur lätt är det inte att slinta lite. Att åka lite snålskjuts, att skryta lite mer än nödvändigt, trängas lite grann för att ta sig fram. Även om ingen är villig att erkänna det, eller ens är medveten om att man gör det p.g.a. fokuseringen framåt. OBS: det här är bara en fundering! Någon som tror att det skulle kunna vara så?

Helt plötsligt slog det mig, en liten sann historia om ärlighet. En gammal avlägsen släkting, bodde i sitt föräldrahem med sin sambo. De levde enkelt; ingen el/vatten inne, utedass, några kor, julgris och några höns. Telefon hade de däremot, och det var ju bra. De kunde ringa affären och beställa varor, så tog posten med dem dagen efter. (Nu pratar jag början av 60-tal, igen). Då fanns det fortfarande rätt många små butiker kvar här omkring, men de hade ju naturligtvis inte allt. Bara nästan - och lite till! Hur som helst, en gång hade tant Anna beställt varor på katalog – och det var inte så ovanligt. Den här gången var det bl.a. ½ dussin frottéhanddukar med extrapris på. När paketet kom hade de istället för handdukar skickat ½ dussin badlakan, med notering: handdukarna tyvärr slut, badlakan som ersättning till samma pris. Tant Anna, som var en mycket ärlig – och naiv, förmodligen – människa kunde inte ta emot det utan skickade tillbaka badlakanen. Hon hade beställt handdukar och det var det hon skulle ha, oavsett att hon tjänade på affären. Rätt skulle vara rätt! Hon var nog ärligheten personifierad! Min fråga är: skulle det kunna hända idag?? Själv tror jag knappast det.

 

Oj då, vad fort och lätt det gick idag att få till det. Måste knyta ihop säcken: viktigast i livet just nu är melodifestivalen, OS och ärlighet i valfri ordning. Om ni tycker det verkar flummigt, beror det på kylan i morse – hjärnan har inte tinat upp helt än. Men till nästa vecka, då…Hälsar Faster Gunhilda

 


Helgen.

Då var det dags för helg igen, jag sitter hemma och laddar för morgondagen när jag ska vara speaker på min första tävling någonsin. Jag har gått ifrån att tävla till att berätta för publiken om hur det går och leverera resultat från ett papper. Lite nervös faktiskt.
Sedan tänkte jag berätta lite om vad som händer i helgen här på bloggen och det är flera viktiga punkter.


Det börjar med att Gunhild skriver som vanligt imorgon (läs: lördag) sedan fyller det på med lite spännande läsning på kvällen och lite bilder kanske från dagen. På söndag är det som vanligt dags för er att hjälpa mig med vad jag ska ha på mig i slipsens-live som sänds på söndag. Innan jag drar iväg på tävlingarna lägger jag upp tre outfits som ni kan rösta på. Slutligen är det slipsens-live på söndag efter klockan 18 någon gång och denna veckan är det flera överraskningar. Och det kommer handla mycket om hur live kommer se ut i framtiden nu på söndag. Alltså planering överlag. Det missar du inte va? Ni kommer även få vara med och påverka med musikvalet denna vecka...


Sen vill jag bara skicka en hälsning till min älskling som har jobbat idag och jag saknar dig!

Panelen vecka 8

Veckans frågor
1. Tågtrafiken, kollektivtrafiken och all trafik har påverkats av vädret den senaste tiden. Har du råkat ut för något när du varit ute och rest?
2. Är det någon fråga du har saknat under dessa veckor?
3. Det finns mängder av bloggar som vi kan läsa, men skulle du kunna ge oss dina 3 favoriter?
4. Musik lättar ofta upp tillvaron. Hur ser din spellista ut?
5. Slutligen vad har fått dig att rynka på näsan den senaste tiden och vad retar du dig på?

Renée 23 år från Arvika
1. Jag pendlar mellan Arvika och Karlstad med tåg varje dag men har inte råkat ut för någon större försening. Värmlandstrafik har skött sig bra måste jag säga!

2. Näe, det tror jag inte. Tycker det varit en skön variation.

3. Tyra Sjöstedt - har allt, Garderobsgrubbel & Byråbekymmer- för hennes otroliga illustrationer och söta kommentarer och Spiderchick - hennes humor är kärlek!

4. Hårdrock, hårdrock, hårdrock.. och lite psychobilly och diverse annat skönt gung.

5. Jobbiga människor som inte kan hålla käft på föreläsningar retar mig kopiöst!

Sofie 21 år från Umeå
1. Har inte rest något alls den senaste tiden så jag har klarat mig undan det :)

2. Nej jag tycker att du har fått in det mesta :)

3. Finns så många bloggar jag gillar och här är 3
av domlinnlowes.comkarinolofsson.se och tyras.se

4. Har inte uppdaterat min lista på länge men det är denna som finns.

5. Att det bara kommer mer och mer så och att det är kallt. Vart kommer allt ifrån?
Claudia 18 år från Stockholm
1. Ja, tyvärr så har jag det. Mina bussar
hemifrån har inte kommit alls och igår på väg till UF-mässan så fick jag & mina vänner ta taxi sista biten eftersom tågen hela tiden var mer och mer försenade (vi väntade 40 min innan vi tog taxin!). Så det har kännts av kan man säga, hoppas bara allt ordnar sig snart!

2. Hmm.. nej faktiskt inte. Det har varit aktuella frågor med olika teman, så bra jobbat från din sida! :D

3. Oj, så svårt! Skulle nog säga:http://fabiofonzie.blogg.se/http://mulattobee.se och sen sist men inte minst måste jag nog säga http://kenzas.sefast just nu så kan jag inte gå in på hennes blogg från min data så blir inte mycket läsande där :P

4. Har tyvärr ingen spotify lista men ska förklara lite med ord. Min musiksmak är rätt så blandad, mycket hiphop och rnb är det som gäller för min del. Just nu har jag Jason DeRulo - In my head om och om igen :P

5. Många saker! Haha! Nej men nu under mässan så har jag bör jat störa mig på hur folk är instängda i sig själva! Ingen bjuder på sig alls känns det som. Och då menar jag inte bara dom kunder jag har försökt locka för att köpa av mig & mitt UF-företag, utan andra företag också. Finns ju dock många som är jättetrevliga och söta och dom har ett stort plus hos mig! =)
Jag tackar Renée, Sofie och Claudia för denna gång. Nästa vecka har vi en ny panel som består av Emelie, Caroline och Christian

Slipsen tipsar...

Jag tänkte inleda dagen med att ge lite tips på hur man lyckas med att få sin blogg framgångsrik. Jag utgår inte ifrån att min är den mest framgångsrika så ni inte tolkar mig som dryg och inte har någon självdistans. Utan det jag vill bara tipsa er om hur ni kan göra för att kanske bli en av dessa storbloggare som vi har i Sverige. Jag har fått lite frågor om hur jag gör för att bland annat komma högt upp på listor och andra spännande saker. Detta har jag funderat väldigt mycket på och kommer fram till 4 punkter som jag tänkte ta upp.


1. Gör det med glädje
Det märks tydligt om du gör någonting bara för att du måste utan att du har någon glädje i det du gör. Ibland kan det till och med vara bättre att kanske hoppa över att uppdatera när du bara är trött på allt. Varför inte vänta till du har mer energi istället och kan göra det helhjärtat. Allt detta gör att läsaren får inspiration från dig, och det är ju kanon!

2. Allt du gör noterar folk, tänk på det!
Precis allting du gör noterar folk. Skulle du någon gång göra ett misstag kommer folk ihåg det längre än du kan tro. Det kan handla om inlägg men även hur du besvarar kommentarer eller skriver kommentarer. Här har jag många gånger gjort misstag. (Som jag ber om ursäkt för) Så tänk på att göra rätt ifrån dig i varje lite situation för det är extremt viktigt!

3. Skaffa dig ett bra nätverk
För att komma ut hos fler människor är det bra om du har en bra grund som du alltid återkommer till. Att följa 100 bloggar dagligen klarar ingen människa om man ska göra det ingående. Därför är det bra om du skapar dig ett lite mindre nätverk av personer som du kontaktar dagligen. Dessa personer kommer att bli dina stammisar och dom ska du värna om. Det är något jag jobbar mycket med och det blir nog vänner för livet också, kanske?

4. Gå din egen väg
Kör på det du tycker är roligt och gör det fullt ut. Det finns alldeles för många människor som gör samma sak redan vilket gör det extra viktigt att hitta sin egen väg. Gör detta till 110 % i varje läge!


Håll utkik efter denna tjej i framtiden

Att Angelica lägger ner mycket tid på sin musik är självklart. Frågan är vad hon får för respons på det hon gör. Jag är väldigt nyfiken på vad hon själv har fått för reaktioner från folk i sin närmiljö.

 

Hur har folk tagit emot din musik?

- Jag har mest fått positiv feedback på min musik faktiskt. Visst, alla kan inte gilla allt men jag gör musiken för min egen skull och inte för någon annan. Men det är jätte roligt om man har varit på någon fest eller liknande och så kommer en helt främmande människa fram och säger ”Är det inte du som gör musik? Du är ju verkligen skit grym!”

Om du får negativ feedback, är det något du tar åt dig av?

- Nej, oftast inte för de har ingen bra kritik som gör att jag utvecklas utan det är bara tomma ord enligt mig. Många är väldigt avundsjuka också.

Hon berättar också att hon råkat ut för att folk har tagit hennes musik och bytt titel för att sedan använda som sig själva som upphovsmän. Detta finns säkert många som gör men frågan är varför? Allt för att ta åt sig äran av någon annans arbete. Personligen tycker jag det är helt fel, lika mycket stöld som att sno någonting från en butik.

 

För att få spridning på sin musik använder hon sig av flera olika kanaler på internet som gör att fler får upp ögonen för musiken. Några av dessa som hon själv nämner är Myspace, youtube och facebook. Bara genom att skriva in ”Angelicah” på YouTube får du upp hennes musik.

- Det går att sprida på flera olika sätt men dessa är några sidor som jag tycker går väldigt bra. Ett annat verktyg som är bra är MSN där det blir en väldigt bra kedja där folk skickar vidare till varandra.

När det handlar om att använda sig av MSN har det till och med gjort att Angelica har två stycken för att hålla isär det privata med arbetet kring musiken. På den ena är det kontakter som är relaterade till musikbranschen och vise versa.

- På min ”musik-msn” som vi kan kalla det har jag fans, andra musiker, människor som producerar beats och även sådana som har kontakt med egna skivbolag.

 

Blickar vi framåt har hon flera mål, för det första att satsa mer på R’nb och pop under året men också att få ut sin musik till fler och förhoppningsvis få ett skivkontakt. Vilket är hennes största dröm i livet och något hon kämpar för dagligen. Men om hon själv är den som gör musik som idag är hon osäker på.

- Det är svårt att säga idag att jag gör egen musik om 10 år så det vet jag inte. Däremot kommer jag absolut att jobba med musik även då. Nu närmast hoppas jag som sagt på att bli upptäckt av något skivbolag.

Jag håller tummarna för Angelica, under tiden får vi njuta av hennes musik på andra sätt än på skiva.


Angelica skapar sitt egna sound

Angelica är en tjej som gör sin egen musik och drömmer om att i framtiden sprida sin musik över hela världen. Något hon faktiskt redan har gjort tillsammans med en kille som går under namnet Kremer. Jag bestämde mig för att ta reda på lite mer kring hur hon kom in på denna bana, hur hon ser på framtiden och vad det är för musik hon ägnar sig åt. Möt henne i veckans intervju.

 


 

Snabbfakta:

Namn: Angelica Gardell

Ålder: född 1993 (17 i februari)

Bor: Vikingstad, utanför Linköping

 


 

Angelicas väg till musiken började redan när hon var liten, hon älskade musik och det var en stor del av hennes liv. Från detta var det mer av en slump att hon lärde känna rätt folk som öppnade upp ögonen på henne att prova på att göra egen musik. Hon berättar för mig att allt började med en vän som skickade över en beat som hon skrev text till.

- Jag var med en vän, Sofijah, som gjorde hiphop musik. Hon skickade över ett beat till mig och så började det komma upp en text i mitt huvud så jag tog datamicken och spelade in det i ljudinspelaren på datorn, säger hon och skrattar lite.

 

Det var just där och då som hennes första låt skapades och ja, ni läste rätt allting började med en datamick och det enkla programmet som finns med på de flesta datorer, ljudinspelaren.

Hur tog du dig vidare från detta, för jag antar att du inte använder dig av denna teknik idag?

- Nej, det gör jag inte utan jag fick en riktig studiomikrofon i julklapp något år som gjorde att jag kunde spela in på riktigt istället.

Detta var grunden för en karriär inom musiken som Angelica nu jobbar väldigt hårt med just nu. Sedan dess har det bara rullat på som hon själv säger när jag pratar med henne, vad är det för musik som hon skapar, hiphop eller?

- Jag har aldrig hållit mig till en och samma musikstil riktigt. När jag började med musiken var det mest sång-rapp, hiphop, som jag sysslade med. Det lät som en blandning av sång och rapp. Ett exempel är en låt jag gjorde 2008 som heter ”Har du nån gång känt”.

Hur har du gått vidare från hiphopen?

- Förra året började jag komma in mer på R’nb spåret. Det var nog mest för att jag blev så nöjd med ”Everlasting” som jag gjorde tillsammans med NME. Den uppskattades oerhört mycket av lyssnarna och sändes även på East FM.


East FM som är en lokalradio kanal i Norrköping och Linköping där lokalmusik får chansen att komma ut på marknaden. Därigenom spelades alltså denna låt.

 

Vad har du provat på mer för genrer inom musiken?

- Jag har provat på hands up och electro tillsammans med en kille som går under namnet Kremer. Låten heter ”Come Back To Me” och den var jätte rolig att göra eftersom den nu ägs av ett skivbolag nere i Tyskland. Det som fick mig att tappa hackan lite grann var att låten har spridits över hela världen på så kort tid.

 

Under 2010 har hon planer på att satsa mer på R’nb och pop.


 

Fortsättning följer...

Gå din egen väg, men var?

Det är på något sätt väldigt vackert med snön, men jag skulle samtidigt vilja få bort den snabbt. Har precis sett klart på hockeyn som slutade med seger för Slovakien. Så jag får gratulera Matej att de helt enkelt var bättre idag, men nu lämnar vi det och går vidare med dagen. Torsdag och veckorna bara springer iväg må jag säga. Och som vanligt när det är torsdag innebär det att det kommer upp en intervju med en person på min blogg, ett återkommande trevligt inslag. Denna vecka får vi möta en tjej som gör sin egen musik och sprider den över hela världen genom internet. Alltså ingen intervju med någon utlandssvensk denna gång utan en intervju som kanske får fler att inspireras till att göra något eget. Ett stort plus med detta är ju mitt citat som jag har i min header "Gå din egen väg".
Vad skulle du vilja göra om du fick drömma dig bort för en sekund?

Slutet?

Var uppe tidigt imorse, som vanligt för övrigt, och kollade på hockeyn mellan Slovakien och Norge.Självklart är det OS som jag pratar om nu också, för er som inte är med på att det är just detta som pågår i Canada just nu. Väldigt trevligt att kliva upp på morgonen, slå på tv:n för att se bra hockey. Många trodde säkert Slovakienskulle gå vidare lätt mot vårt granland. Men de fick verkligen kämpa på för att ta sig vidare genom att vinna medenbart 4-3. Det jag såg kändes det som att de gick lite på halvfart genom att bara göra det man var tvungen att göra, vinna. Imorrn är det dags igen men nu är det Sverige som man ställs mot i kvarsfinalen. Start klockan 06,00 imorgon bitti och jag tror det kommer bli slutet för Tre Kronor. Efter att ha hört lite från experterna som uttala sig om att Slovakien inte alls såg bra ut kommer det nog vända. Min tes grundar sig i att det vore smart att gå på halvfart i åttondelsfinalen och sedan öka. Kan det var så som Slovakien gör? Jag bör väl tillägga att jag INTE håller på våra motståndare utan är supporter till Sverige däremot tror jag att det kommer ta slut imorgon bitti för vår del.


Vad tror du?
Har du följt OS-hockeyn?

0-0 efter första.
Slovakien ser som väntat lite piggare ut än igår mot Norge, men vad hade vi väntat oss? Det är en välspelad match så långt men det är verkligen krig idag. Slå Slovakien nu!
Kommer mer uppdatering i nästa periodpaus. Och där kom 1-0 till Slovakien, nu gäller det att ta igen detta snabbt! Så kommer 2-0 också... Vad gör ni nu Slovakien, tappar 2-0 till 2-2 och nu du Matej om du läser detta blir det åka av! Jaha, så kommer ännu ett powerplay mål till 3-2... Nu ska det bli spännande att se sista perioden.

Jag är jävligt imponerad av Slovakien och hur de spelar idag. Bara väntar ut Sverige när de går lite på halvfart och slår till när möjligheterna ges. 4-2 nu med bara 10 minuter kvar och nu kommer det 4-3 också. Spännande nu! Dock tror jag fortfarande att det blir tufft!

Jag har sagt detta förut men säger det igen. Vad var det jag sa redan igår?! Slovakien var helt enkelt mer effektiva än oss, inte så konstigt enligt mig de spelar taktiskt helt rätt och nu behöver vi inte hitta alla fel vi gjorde! Nu krossar Slovakien Kanada också!

Platsen

Många av er undrar säkert var jag håller till när jag skapar underverk på min blogg. Och svaret har ni på bilden, här håller jag till dagligen när det handlar om bloggen. Ni vill säkert göra ett besök hos mig för att få följa med en dag med slipsen men tyvärr hinner jag inte detta eftersom ni är många fans där ute. Nu vet ni hur stiligt och fint jag har på mitt "kontor" som jag trivs med.


Måste du också ha rent där du sitter?

Arkivet


Faller

Jag söker lycka och framgång i allt jag åtar mig att göra men oftast slutar det i att jag bara når halvvägs fram. Sedan sitter jag där med min ångest över att inte ha tillräckligt med kraft att slutföra det jag älskade.

 

Allt jag gör blir bara samma mönster av att hela tiden gå vägen fram till att det bara är en tredjedel kvar att färdigställa. Där faller jag. Jag faller ner djupt och långt ner som i en dal av frustration och ångest. En del av mig viftar lite med armarna och slår för att inte ge upp. En annan del av mig är borta. Precis som när döden tränger sig på, en rädsla alla bär på trots att det är det enda som inträffar alla. Vi alla föds och dör. Vad vi gör däremellan är upp till oss själva.

 

Vad är då lycka och framgång? Är det att göra någonting man inte riktigt vill men bara gör för att nå fram till slutdestinationen. Precis som många har sex med första bästa bara för att ha det överstökat. Att finna någon man älskar och litar på existerar inte längre. Alla har vi bråttom någonstans. Är det inte bort från någonting vi skäms över är det bort från punkt A till B.

 

Ska jag inte lyssna på den där delen av mig som skakar av vilja och inspiration eller ska jag slå ihjäl den också?

 

”Kasta inte bort din talang”


Åh, vad man längtar dit

Tisdag igen, denna dag kommer ju faktiskt en gång i veckan, och den är alltid lika trevlig. Bara kämpa på och ta sig igenom denna dag också. Inte lika kallt idag åtminstone så det är ju ett steg i rätt riktning. Bara minus 7 grader denna morgon jämfört med minus 27 igår. Ganska stor skillnad faktiskt om man jämför. Idag tänkte jag chocka er lite med att visa lite bilder som jag tog från i somras som man längtar till just nu. Och sedan döljer sig lite överraskningar bakom varje bild om du trycker på den. Börjar bli lite av en tradition detta. Men det är ju så spännande också!
Har ni fått en bra start på veckan förresten?

Nytt samarbete

Jag har bestämt mig för att ge en blogg som tipsar om böcker genom sin blogg. Kort och gott kommer det komma en recension varje vecka och den första kommer nästa vecka, först tänkte jag berätta lite om tjejen bakom bloggen bokbloggen.Namn: Emelie
Ålder: 20 år
Du har alltså en blogg där du tipsar om böcker, hur länge har du gjort detta?
- Jag startade min bokblogg på finest för bara någon vecka sedan. Innan hade jag en "vanlig" blogg som jag hade sedan 2008. Jag tröttnade på att känna en ständig press på uppdatering, i bokbloggen skriver jag bara närt jag läst en ny bok.
Har du alltid läst mycket böcker?
- Ja, därav anledningen till bloggen. Jag läste mycket som barn och jag läser mycket nu. Visst går det i perioder men i överlag läser jag väldigt mycket.
Vad för typ av böcker är det du kommer tipsa om?
- Böcker jag tror bloggläsarna vill läsa helt enkelt. Böcker jag själv gillar och böcker som är väldigt aktuella.

Elsas Mode

Elsa 21 år är trött på hemstaden Borås. Efter att ha tillbringat några månader i New York känner Elsa att storstadslivet är hennes grej och flyttar till Stockholm. Hon börjar jobba på ett Café och startar modebloggen Elsas mode då hon insett att en blogg kan bjuda in en till det glamourösa stureplanslivet hon drömmer om. Snart är Elsa ett namn inom Stockholms mediavärld. Elsas mode är en mycket underhållande Chic-lit som jag tycker alla som är intresserade av bloggfenomenet ska läsa!
(Läs hela recensionen här)

Blandning

Måndag och jag känner mig sjukt effektiv. Många av er kommenterar mina bilder som jag tar vilket är roligt och denna gång är det lite av varje. Den högst upp är på ett rådjur som stod bara några meter utanför mitt fönster häromdagen när jag åt frukost. Mysigt att bo på landet! I mitten har ni min nya väska som jag fick hem förra veckan. Helt perfekt till att bära datorn i. Längst ner har vi plutten som ligger på soffan hemma i köket och har det bra. Så som livet kan vara.


Någon favoritbild kanske?

Underbart

Jaha, då var det måndag morgon igen och kylan är tillbaka ännu en gång. Minus 27 grader ute vilket gör att man helst inte vill gå ut men det måste jag göra i vilket fall idag eftersom skola väntar idag. Sitter uppe nu och kikar på Sverige som spelar utan Finland. Härligt! Ett stort plus är ni läsare som fortsätter vara helt underbara med fina kommentarer som får mig att bli oerhört glad. Och det kan nog inte bli bättre just nu, helgen var underbar när jag fick umgås med den mest underbara tjejen och hennes familj. Jag har tidigare sagt att bloggen betyder mycket för, det gör den, men det finns en person där ute som betyder väldigt mycket mer än så. Tror inte det finns några ord som kan beskriva vad jag känner för henne. Ni som såg live igår märkte det på mig att allting går min väg just nu... Ni får inte veta vem det är men hon vet själv vem hon är när hon läser denna text. Bara ta nya krafter och skapa en ny fantastisk vecka, nu kör vi!


Har ni haft en bra helg?
Redo för en ny vecka?

Slipsens live 21 februari

Det blir slipsens-live ikväll dock med en lite senare starttid och det rullar igång 18,30...

Upplägg för kvällens sändning
18,30 Jag drar igång sändningen med veckans ämnen
19,00 Hemlig gäst
19,15 Dragning av panelen för Mars månad
19,20 Avslutning
19,30 Slut eventuell övertid


Vad du än gör missa inte kvällens sändning!

Titta i rutan nedan:

Snökaos

Får se idag om det blir någon live-sändning eftersom jag sitter fast på hemlig ort och kan inte ta mig hem när tågen är inställda. Men håll ett öga på bloggen under dagen så får vi se...

Fortsättning följer…

…borde jag slutat med förra veckan.  För så blir det nu i alla fall. Inte mera tjat om snö (fast det skulle jag kunna hålla på med länge, känns det som) utan om ”min lilla leksak”. Ja alltså min Ford Dexta, visade upp sig förra veckan. Min härliga lilla veterantraktor. (Knappt att Gubben får köra den). Egentligen ska jag inte skryta över den, för då kanske den går sönder av högfärdighet. Men jag får väl ta risken. Den här vintern har den gjort skäl för sig ordentligt, med snöröjning. När ”Gudrun” var (stormen, alltså) körde vi stockar och ved .  Var t.o.m. inne bland träden och körde, lite läskigt – men en utmaning. Och vi överlevde, både Dextan och jag.

 

Den har varit min morbrors, men jag köpte den av dödsboet. Dels för att jag själv ville/kunde men också ivrigt påhejad av mamma, som säkert hade köpt den själv om hon varit yngre och frisk. Det låter säkert jättekonstigt att jag kan tycka att det är så kul. Men är man född och uppväxt på en lantgård, har ”bondblod” (vet inte vilken färg det har – grönt ?, troligen inte blått i alla fall) sedan flera generationer och haft förmånen att få jobba med det på fritiden – då är det inte ett dugg märkligt. Började köra traktor när jag var rätt ung, tyckte då och tycker nu att det är kul.

 

Jag brukar säga ”att jag borde nog blivit född till karl”. Gillar maskiner/teknik, fast jag inte har någon utbildning på det. Tycker om att snickra, samma där - ingen utbildning. Det kanske är en förklaring till att jag trivdes på mitt jobb de 32 år jag var på fabriken. Tryckmaskiner, andra stora maskiner, köra truck. Typiskt manliga jobb (bra lön), i 7 år var jag ensam tjej på en manlig avdelning. En viss inkörningsperiod (vi har ju lite olika sätt att tänka och ta problem), men sen trivdes jag bra. Det är oftare ”raka puckar” mellan män, mindre med intriger. Men visst, det var kul att jobba med tjejerna också naturligtvis.

 

Om jag varit 18 år idag skulle säkert mitt liv och min framtid sett annorlunda ut. Tänker på utbildningen; skulle kanske ha gått nån teknisk linje, på väg att bli ingenjör (ska man drömma kan man lika bra ta i ordentligt) istället för ekonomi/kontor som jag gjorde då på 70-talet. Samma tanke med jobbet; vi kanske hade varit 5 tjejer och 1 kille de där 7 åren på ”monteringen” i stället för tvärtom.

 

Tack och lov, står ju inte utvecklingen stilla. Det finns en valmöjlighet på ett helt annat sätt idag än när jag var ung, och då är det ju ändå inte alltför länge sen. Lite avundsjuk kan man ju faktiskt bli på er – alla unga människor med livet framför er. Men vadå förresten, jag har ju också många (?) år kvar att utforska nya saker på.

 

IT fanns ju inte när jag gick i skolan, då var det skrivmaskiner och diktafoner som gällde. Med en grundkurs för ca 12 år sen i botten, tycker jag att jag tränat upp mig själv till ”jätteduktig” på datorn. Brukar säga att ”har jag inga tonåringar i huset får jag göra det själv” och det sporrar till att försöka gå vidare. (Envis och nyfiken). Självberöm, just det – vi lever ju i en ego-värld eller hur. Tyvärr.

 

Fast jag vill berömma er bloggare! Skulle tro att det är rätt mycket tid och energi ni lägger ner på era bloggar. Med bra resultat! Och där är ni och jag lite lika (!?) Hur då? Jo, ni gillar teknik precis som jag. Fast vi har olika uttryckssätt och arbetsredskap. Lite spännande, kul, en utmaning…

Grattis Marcus på klättringen mot toppen! (Gör inget om stegen är lång, bara pinnarna håller).Hälsar Faster Gunhild

P.S. Jag gillar även; att baka, handarbeta, läsa, naturen, era positiva kommentarer m.m.  + Gubben! D.S.

 

 

 

 

 

 


Trevlig helg!


Panelen vecka 7


Veckans frågor
1. I veckan har vi kunnat läsa om Elisabet Höglund som fick sparken från Förkväll. Hur mycket bryr du dig om detta?
2. Fler högt uppsatta personer utnyttjar sin position i flera syften. Bland annat till sextrakasserier, vad tycker du om denna fråga?
3. Många har sportlov i dagarna, brukar du röra mycket på dig?
4. Vad längtar du mest till när våren kommer?
5. Är det inte väldigt få män i blogosfären, skulle du vilja se fler killar som bloggar?

Claudia 18 år från Stockholm

1. Alltså, om det inte vore för The Voice som jag lyssnar
på varje morgon när jag gör mig redo för dagen, så skulle jag inte ens hängt med i svängarna. Sånt här är verkligen inte något som jag bläddrar i tidningen för att läsa.

2. Jag tycker att folk som utnyttjar andra för vad som helst, inte bara sex, är helt ärligt bara dumma i huvudet. Jag förstår inte hur andra kan se folk lida för sin egna vinning.

3. Nu ska jag erkänna och säga som det är...jag är en riktig latmask! Men nu på senaste tiden så tränar jag lite hemma, gör situps, armhävningar osv :) Så i dagsläget rör jag på mig en del, ja!

4. Solen! Jag är så himla trött på snö och moln.
Jag vill kunna sitta på en parkbänk och känna solen i ansiktet och bara ta det lugnt. Dessutom vill jag ha alla mina vårkläder! :P

5. Hmm.. jo faktiskt! Jag följer inte många bloggar allmänt men av de bloggar
som jag kikar in på då och då, så är killbloggarna faktiskt tusen gånger mer underhållande än tjejbloggarna! Känns som om killar är mer sig själva än vad tjejer är (nu jämför jag bara personliga bloggar). Ett exempel är ju såklart Slipsens ;)

Sofie 21 år från Umeå

1. Inte så mycket alls med tanke på att jag inte kollar på det men
anledningen till att hon blev sparkad är ju helt korkad!

2. Sextrkasserier är alltid fel! Det spelar
ingen roll hur högt uppskattat man är.

3. Jag rör mig flera gånger i veckan.
Det är så skönt och man blir mycket piggare :)

4. Solen! Och att äta
mjukglass utomhus med vänner.

5. Ja varför inte?
Renée 23 år från Arvika

1. Alltså, jag har inte kunnat koncentrera mig på annat än hennes hår de gånger jag kollat på Förkväll!
2. Det är självklart tragiskt och hemskt för de som blir utsatta.

3. Ja, en kompis har fått mig att skaffa gymkort på Hälsokompaniet här i stan. Brukar köra några svettiga pass 2-3 gånger i veckan lite beroende på hur mycket jag har att göra studiemässigt. Längesen jag hade "skollovsåldern" inne så det gäller att pussla!

4.
Jag längtar efter värme! Att kunna sitta mot en solvägg på kafferasten, fågelkvitter och att möta leende människor och inte frusna, påbylsade, bittra människor som nu vintertid.
5. Det kvittar vilket kön bloggaren har så länge jag finner bloggen intressant. Men självklart kan det vara kul att få läsa ur en killes perspektiv.

TGIF

Tack alla ni som kommenterar och läser min blogg. Kul att ni bara blir fler och fler för varje dag, men jag ska inte hålla på och tjata om detta. Kan kännas väldigt tråkigt för er kanske. Vill bara tala om hur glad jag är för att ni kikar in här och läser, kollar bilder eller vad ni nu gör. Slutet på denna veckan kommer se precis likadan ut som alltid. Snart är det dags för Veckans panel att svara på frågorna följt av Faster Gunhild som har skrivit om något spännande även denna vecka. Detta får ni läsa på lördag. Avslutningsvis är det som alltid slipsens-live på söndag med start klockan 18,00. Denna gång kommer vi prata om framtiden och självklart melodifestivalen. Dessutom får vi en inne- och utelista med mycket annat spännande. Vad tycker du om dessa områden. Börja diskutera redan nu vilket ni gjort på ett av ämnena i inlägget nedan. Dessutom kommer jag också dra vilka tre personer som kommer sitta i panelen under Mars månad. Det får ni ju inte missa. Får ni inte nog av att läsa texter kan jag rekommendera att läsa dessa som handlar om lite olika saker som tillhör livet.


Tre fiktiva texter som du kanske känner igen dig i eller inte?

Nu får ni hjälpa mig också så jag kan vinna tävlingen jag är med i här!

Fundering.

Kan jag tappat min ödmjukhet som fanns där innan jag gick och fick många läsare. Eller så är det bara att jag mår väldigt bra just nu. I denna stund när jag skriver mår jag bättre än vad jag aldrig gjort tidigare även om jag har haft min träning, varit i grym form och krossat mina motståndare. Men det är inte samma känsla i kroppen.

 

Utan nu går man runt med leende på läpparna konstant. Sjunger lite för sig själv för att nästa sekund sitta med något seriöst arbete. Allting bara flyter på i ett fint och rytmiskt tempo. Precis som musik.

 

Kan livet vara underbart? Ja. Kan livet vara jobbigt? Ja. Ska man kämpa på för att ta sig uppåt hela tiden? Ja.

 

Men något vi inte bör göra är att slå oss fram på någon annans bekostnad utan sprida glädje till våra medmänniskor även om du är extremt mycket bättre än dom. Men varför ska du skylta om det, du vet väl det själv och inte trycka ner andra för att själv använda det till din fördel.

 

Det är min filosofi.


Funderar du mycket över din framtid?

 


Dags för arkivet


Australien kryllar av svenskar

När jag första gången upptäckte Claras blogg visste jag många av mina vänner som tidigare gett sig av till just Australien och via rykten hört att det kryllar av svenskar. Därför tyckte jag att det verkade roligt att se om det stämmer. Och om det är någonting hon märker av när hon själv befinner sig därnere. Eftersom det inte är någonting jag kan svara på när jag sitter i Sverige. Och faktiskt visar det sig att ryktet stämmer när jag frågar henne om detta.


Är det väldigt mycket svenska ungdomar i Australien som jag tror?

- Det är helt rätt! Australien kryllar av svenskar och ibland undrar man om svenska inte är det näst vanligast språket här. När man handlar mat är det som att gå igenom alla Sveriges dialekter.  Alltså man går igenom affären och börjar med Skåne för att sedan komma fram till Norrland när man nått kassan.

Jag tycker detta låter intressant när hon berättar om detta.

 

Eftersom Clara är en av många som åker iväg undrar jag lite över vad hon har för tips till oss andra som sitter hemma och drömmer oss bort. Kanske vill ta tag i drömmarna och göra det till verkligheten och visst borde väl hon ha lite tips att dela med sig av. Med tanke på att hon aldrig tidigare gjort någon långresa och nu befinner sig på andra sidan jordklotet.

- En sak man bör tänka på är att det är vänstertrafik, även i rulltrappan, säger hon och skrattar.

Hon fortsätter:

- Jag gjorde misstaget att packa väldigt lite kläder eftersom jag tänkte handla kläder här på plats. Det var ett stort misstag, visst har jag shoppat lite men man har inte råd att lägga mycket pengar på kläder.

 

Förutom detta kring kläder har hon några tips på vad du absolut inte får glömma bort, en kort checklista helt enkelt.

- Min lilla checklista lyder. Visum, reseförsäkring, boende och adapter. Det finns säkert fler saker men jag kommer inte på något just nu.

 

Hur är shopping annars i Australien jämfört med Sverige?

- Bättre och dyrare. Det finns hur mycket klädaffärer som helst och tjejerna är väldigt modemedvetna här. Men jag har ändå inte shoppat särskilt mycket eftersom det är lite dyrt för en traveller som jag.

 

När hon sedan kommer hem till Sverige i maj är det dags att börja med lite semester följt av att återgå till sitt arbete på kontoret. Till nästa höst har hon planer på att söka in till universitetet.

 

Slutligen var det där som gjorde att hon sökte sig iväg till Sydney och Australien, det där med surfing. Som hon bara var tvungen att lära sig under sin tid i landet, och jag undrar vad hon har hunnit med att göra under sin tid?

- Min första månad skulle man kunna säga att jag kopplade av, jag festade en hel del och lärde känna landet. Samtidigt hade jag panik över att jag inte hade något jobb efter en månad. Så särskilt avkopplad var jag inte.

Hur ser det ut nu?

- Jag har ett deltidsjobb och på min lediga tid njuter jag bara av livet. När jag fått ihop lite mer pengar ska jag åka till Melbourne med en kompis och jag hoppas kunna resa runt lite mer innan jag åker hem.

Har du hunnit lära dig att surfa?

- Nej, det har inte blivit av än faktiskt.

 

Kanske hinner Clara med detta under de sista månaderna innan hon återvänder till Sverige igen.


Clara söker utmaningar i Australien

Clara är tjejen som ensam tog steget ut i världen och landande i Sydney, Australien. Där har hon befunnit sig i två månader och beräknar att stanna kvar fram till maj när det vänder tillbaka till Sverige och hemstaden Stockholm. Denna vecka får vi veta varför det blev Australien, vilka tips hon har och hur det går att uppleva hela Sverige i en helt annan del av världen. Lär känna 19-åriga Clara i veckans intervju denna vecka.


Många svenska ungdomar kommer till ett stadium i livet när man vill uppleva något nytt när man tröttnat på sin närmiljö och ger sig därför av till ett varmare land långt borta. För många blir det Australien, vilket det även blev för Clara, men hon har faktiskt andra anledningar att just åka till denna underbara plats. Svaret på frågan om varför hon valde att ta sitt pick och pack för att prova sina vingar i Sydney finns i hennes intresse för idrott.

Hur kom det sig att du hamnade i Australien och Sydney?

- En bra fråga! Jag hade en period av träningshysteri när jag ville prova massa nya sporter, jag kom på att jag ville lära mig surfa och det var på den vägen jag bestämde mig för Australien.

Är det enda anledning?

- Nej, det finns flera. Främst verkade det vara ett spännande land att leva i.

Varför just Sydney?

- Det kan jag inte svara på faktiskt, utan det blev en slump och någonstans ska man ju börja.

 

Hennes plan är att stanna kvar i landet fram till maj då det är dags att ta sig tillbaka till kontorsjobbet i Stockholm. När jag pratar med henne har hon spenderat två månader i landet och tycker själv att tiden har gått väldigt fort.

 

Det är lätt att tro att Clara skulle vara en person som har rest mycket innan det var dags att ge sig av så långt bort, men det är helt fel och detta är första landet hon besöker utanför Europa. Vilket är väldigt intressant med tanke på att hon nu också åker helt själv.


- Innan hade jag faktiskt aldrig varit utanför Europa. Min familj har väldigt sällan åkt på semester och så på sommaren. Det har varit mer korta resor till bland annat Hamburg, Budapest och London.

Att ge sig iväg helt ensam är någonting jag beundrar oerhört mycket eftrsom de flesta som åker iväg ofta gör det med vänner. Dock visar det sig att hon i själva verket har en vän som bor i landet.

De flesta som jag känner till åker ner i gäng men du åkte ner själv. Varför?

- Jag valde att åka helt själv, men jag har en kompis som hämtade upp mig på flygplatsen och lät mig bo hos henne min första vecka här, så det var lite trygghet. Jag ville åka själv för att få en utmaning och liksom starta om på nytt.

Fortsättning följer....

Slarvigt

Jag upptäckte en sak igår som jag måste rätta till. Varje gång som jag har länkat till Caroline så har jag skrivit fel adress. Vilket inte är bra, att jag är så slarvig! Det kan man inte tro men ibland händer det att även jag är mänsklig och missar vissa saker. Dock har jag ju chansen att rätta till detta, och jag gör det rejält. Caroline är på bilden nedan och trycker ni på den kommer ni till en hennes blogg. Det tycker jag att ni ska göra!
Nu har jag gjort det, känns bra! Idag får ni också ta del av en intervju från en tjej som just befinner sig i en helt annan del av världen, undra var? Jag har verkligen fastnat för det här med svenskar utomlands vilket är trevligt tycker jag personligen. Ni kanske inte håller med, men så kan det vara ibland. Hittills har vi varit på besök i Dubai och nu åker vi vidare..


Allt bra med er idag? Har ni några roliga planer för denna dag?

OS

OS pågår för fullt i Canada. Jag är långt ifrån någon expert men jag har tänkt ta ut tre intressanta personer som jag verkligen ser fram emot att titta på. Det börjar självklart med skidskytte där det finns två kandidater till att ta medalj. Jag tror främst på Helena Jonsson som kommer ta hem guld till Sverige även om hon fått en dålig start..  Sedan kommer nästa kandidat till att ta medalj som alla räknar bort. Här kommer också min lilla vadslagning med Caroline in i bilden. Jag tror starkt på Anja Pärson även under detta OS. Hon kanske inte tar guld men på pallen kommer hon garanterat dock skulle inte ett guld förvåna mig det minsta. Sedan laddar ju hennes konkurrenter på flera andra speciella sätt. Nästa tjej som kommer kör hårt och redan tagit guld är Charlotte Kalla som jag tror mycket på under detta OS:

 

Verkar inte som att alla följer OS, men gör du det?


Riktigt otäck krasch för Anja, tur att det inte blev värre med henne! Men är OS över nu för hennes del?


Nya idéer

Jag har fler spännande saker på gång kan jag redan nu avslöja för och ni vet ju att jag jobbar på att utveckla min blogg ännu mer. Allt för att underhålla er läsare. Men lite är det faktiskt min tanke att jag ska utveckla min sida för att komma på nya idéer och vara nytänkande. Många gånger får jag också höra att jag lyckas bra. Hela mitt koncept handlar ju faktiskt om att just DU som läser ska kunna vara med och påverka innehållet. Detta ges tillfälle på flera sätt.
1. Med kommentarer som alla bloggar har, inget unikt.
2. Panelen som 3 personer får sitta i under en månad och svara på några frågor varje fredag.
3. Interjvuer som presenteras varje torsdag.
4. Slipsens-live som sänds varje söndag klockan 18-19,30
Unika punkter för slipsen.


Nu har jag upptäckt ett litet problem med detta. Ni är alldeles för aktiva genom att vara med i panelen i framtiden, därför kommer detta vara svårt att uppfylla eftersom någon alltid kommer ifrågasätt att det går till när jag väljer ut panelen, svaret är enkelt just nu. Slumpen avgör och att DU hör av dig till mig. Just nu är listan lååång på kommande personer som ska sitta med och jag har svårt att bestämma mig för hur jag ska välja ut personer. Därför kommer jag lotta ut platserna i live sista söndagen i månaden. Denna gång blir det alltså på söndag som jag kommer göra detta. Därför är det viktigt för er som känner er träffade att kika in söndagens dragning, kanske är det just din tur att sitta i panelen?


Vad tycker du om denna idé?

Vill du ha en plats i panelen, skicka ett mail till slipsens@gmail.com så är du med i utlottning.

Ferry - vilken kille!

Precis som jag skrev igår efter damernas jaktstart som inte gick något vidare, så kom vändningen. Björn Ferry tog hem Sveriges andra guld i detta OS och på det sättet han gjorde det. Jag är mycket imponerad över honom samtidigt som jag bara inte kan sluta le varje gång jag ser honom. Vilken kille! Hur rolig som helst efteråt och när han kliver upp på prispallen direkt efter loppet kör han björndansen. Riktigt kul! En annan sak jag gillar med honom är att han vågar sticka ut från de andra och att han är lite kaxig inför tävlingarna. Nu ger det ju också resultat så det är ju väldigt befogat.


2 OS-Guld så långt. Hoppas detta fortsätter nu och ja, det kan hända att det blir lite mycket OS nu på min blogg men jag var bara tvungen. Även sportnörden i mig måste få sitt..

Skidskytte OS

Har precis kollat på skidskyttet damerna, jaktstart. Ingen rolig start på detta OS direkt med inga medaljer så långt men jag tror det kommer vända. Lite oroväckande när Helena låter lite skeptisk och bara vill åka hem. Det kan inte vara roligt när det går tungt men något som är positivt är att hon ändå åker bra. Personligen tror jag att det kommer en vändpunkt i nästa tävling. Annars fokuserade eftersnacket mycket på den miss som arrangören stod för när de inte släppte iväg Anna-Karin när de skulle utan fick stå kvar 13 sekunder längre. Visste jag kan hålla med om att det inte är bra under ett OS, men precis som hon sa själv. Det kan hända när det är den mänskliga faktorn dessutom måste vi ju se till att loppet kommer ju inte köras om. Trots detta lät hon ju nöjd över ett bra lopp. Och återigen kommer nog vändningen...


Eller vad tror du?

Titt i arkivet


Transportdag

Tisdag ännu en gång och en transportdag till onsdag. Som jag så fint kom fram till förra veckan, nu är det dags igen att kämpa sig igenom tisdagen. Jag inleder faktiskt dagen med att träna eller har redan gjort det faktiskt. Gick inte så bra som jag tänkt mig. Väldigt roligt att ni är många som kikar in hos mig igen, välkomna hit. För att vi inte ska behöva lida hela dagen tänkte jag tipsa om lite bra musik. Ni trycker bara på bilden ovan, för övrigt mitt hus, sedan kommer det upp en väldigt bra playlist. Ni får även tycka till om den, bra eller dålig.
Hur mår ni annars denna tisdag?

Nytt spel på gång

I dagarna kommer det ut ett nytt spel som jag tycker du som läsare borde läsa lite mer om och prova. Verkar vara riktigt grymt. Se själva videon så förstår ni. Spelet släpps 24/2, tänkte bara att jag skulle tips om det och se gärna video, blev väldigt imponerad!

En bussresa att minnas

Ni känner säkert igen det där med att man ska börja ta sig hem från skola, arbete eller vad man nu gör om dagarna, på en måndag eftermiddag. Alla är lite sega och trötta efter att ha varit lediga en hel helg och komma tillbaka i vardagen igen. De flesta är instängda i sig själva och det sista man vill är att någon ska prata med en. Speciellt inte när det gäller någon form av kollektivtrafik. Där ska vi helst sitta själva på varje stolsrad för att kunna stirra ut i den vackra naturen som syns genom fönstret.

 

Sedan finns det personer som vill ha någon att prat med. Bara längtar efter att någon ska sätta sig bredvid och berätta om hur dagen har varit. Kanske bara prata för att vara trevlig och social.

 

Just en så person har jag träffat på min buss som jag åker med dagligen till och från universitetet. Jag vill minst av allt hänga ut någon i ett blogginlägg men jag tycker bara det är så trevligt. Varje dag sitter han på samma plats när bussen lämnar Norrköpings resecentrum prick fem i halv fem. Där sitter han vid mellandörren och ler åt alla som går förbi.

 

Sprider glädje helt enkelt.

 

Varje gång jag åker med samma buss tar jag chansen till att prata av mig om allt möjligt mellan himmel och jord. Även denna måndag som jag kommer med tunga steg går det lättare när jag ser att platsen bredvid ho nom är ledig. När jag sakta tar mig ombord på bussen håller jag ett litet öga på platsen, ingen sätter sig där. Jag håller liksom tummarna utan att visa det. För utåt vill jag ju inte att detta ska synas. Sedan när jag kommer fram ställer jag frågan som han säkert väntat på, lika mycket som mig, ”är det ledigt här?”. Glatt svarar han att det är grönt ljus för att slå mig ner.

 

Jag sätter mig bredvid honom och vips är vi igång och pratar, plötsligt känns den där långa och tråkiga resan hem väldigt kort. Nästan att jag vill sitta kvar bara för att.

 

 


 

Kanske har du också råkat ut för detta?


Ny vecka

God morgon!
Inte speciellt vanligt att jag börjar ett inlägg på detta sätt, men någon gång måste ju vara den första. En helt ny vecka som vi går in och visst är väl det trevligt. Tror faktiskt att det är många som har lov denna vecka om jag inte är helt ute och cyklar nu. Har jag rätt några som har sprortlov? Denna vecka ser ganska skön ut för min del, lite redigering av radioreportage, föreläsning och inledande seminarie i skolan. Sedan fyller jag på med träning nu eftersom jag är frisk igen och på det lite möten. Låter ganska lagom om jag får säga det. Förra veckan var ju faktiskt en underbar vecka när jag seglade upp på mest aktiva och fick fler trevliga läsare. Hoppas det fortsätter även denna vecka. Annars har min helg varit väldigt trevlig med lite blandade aktiviteter.


Hur ser er vecka ut? Haft en bra helg?

Vinter

Det går att gnälla över att vintern är tråkig och allt, men visst kan det vara vackert också..

Glöm inte att rösta här!

Slipsens live 14 februari

Söndagar innebär slipsens-live, så även denna vecka. Denna vecka kommer det säkerligen var väldigt många nya som tittar men detta är ett program där just DU kan vara delaktig. Jag kommer diskutera kring alla hjärtans dag som är dagen till ära. Sedan kommer ni också kunna ställa frågor till mig i detta avsnitt så det är väldigt öppet till stor del av dagens program.

Upplägget för programmet
18,00 Jag sätter igång ämnet för veckan och presenterar outfit samt summerar veckan
18,20 Sätter igång tävlingen kring Spotify
18,30 Levereras listan av Caroline som du inte får missa!
18,55 Gäst denna vecka Therese
19,10 Du kan ringa in till programmet

Sedan den ständiga frågan, blir det övertid eller inte? Alltså om programmet slutar 19,30 eller 19,45 det är du som avgör!

Hur gör man för att titta?
Ni tittar genom att trycka i rutan som kommer dyka upp nedanför under denna text. Det rullar igång strax innan 18,00 så ni kan sätta er till rätta framför era datorer och även kliva in i chatten. Strax innan klockan 18,00 trycker ni på rutan och då spelas lite musik för att när det kör igång gör jag entré. En sak som jag skulle uppskatta är att ni kliver in i chatten genom att helt enkelt bara trycka på chat i rutan. Där skriver ni in ert namn för att sedan delta i diskussionen som uppstår i programmet.

Tryck i rutan nedan:

Sänder live ikväll!

Snart är det dags för att starta en ny omröstning på vilka kläder jag ska ha i kvällens slipsens-live som jag sänder ikväll klockan 18,00. Håll tillgodo så sätter jag ihop tre outfits som ni kan rösta på under dagen fram till 17,00. Ikväll kommer vi prata om alla hjärtans dag och sedan lite om det som hänt i veckan. DU som tittar kan vara delaktig i allra högsta grad genom att kliva in i chatten. Och som varje vecka kommer en ny lista levereras från Caroline som faktiskt befinner sig i Idre just nu och är på väg hem. Dessutom kommer en gäst från Kalmar medverka över telefon. Slutligen kommer jag lotta ut 2 invites till spotify...


Är det fullspäckat schema ikväll? Ja, verkligen.

Vilken outfit röstar du på?

Nummer 1:


Nummer 2:


Nummer 3:


Rösta genom att skriva en kommentar. Omröstningen pågår fram till 17,00

Sommar

Någon mer än jag som längtar?

Vinter och kyla

Vad tiden går fort när man har roligt! Det är redan mitt 12:e bidrag som Slipsens gästbloggare. Och fortfarande lika roligt! Men …

 

Känner ni igen fenomenet? Vad ska jag skriva om nu? Det finns ju egentligen hur mycket som helst, men vad…. Ibland är det ju total ”brainstorming” och allt pluppar upp samtidigt, som kolsyran i en läskflaska.  Så är läget just nu, saker som händer och minnen som jag kanske inte vill dela med mig av just nu. De får ligga i en mapp och mogna, kanske till mina ”memoarer”  – haha.

 

Men något som ligger nära hjärtat är vintern och SNÖN. Jag tror inte jag skottat och plogat så mycket nånsin på en vinter. Det sista som kom nu i veckan, som nästan ställde in Marcus bloggande, var nåt i hästväg. Vi, Gubben och jag, har handskottat stora delar av byvägen  - där inte traktorn tog bort det. Så vi går nu på små moln av liniment och värktabletter, och försöker komma tillbaka ”i form” till nästa snöväder. För det är väl säkert snart här. Det är tur att jag har min gamla trotjänare, annars vet jag inte hur det skulle gå.

Inte nog med att snön ställer till besvär för oss ”tvåfotingar”. Kom två älgar igår och försökte ta sig över det igenblåsta gärdet utanför huset. Det gick inte fort kan jag säga, tyckte lite synd om dem faktiskt. Rådjuren har det ju ännu värre, och det har vi rätt gott om runtomkring här. Så nu har vi köpt vilt-saltsten och lagt ut foder åt dem. T.o.m. skottat fram lite ris i skogskanten så de kan komma åt lite mat på marken. De har ju samma rätt till ett bra liv som vi människor faktiskt.

 

När det blir såna här lite oväntade (?) väder börjar man tänka efter; vad skulle jag tänkt på innan vintern?  Kanske gjort lite bättre avstjälpningsplatser, satt upp snöpinnar (känner ju igen vägen ändå, haha), satsat på lite bättre snöskyffel etc. Med andra ord, varför är det lättare att vara efterklok än att vara klok för jämnan? Det gäller väl nästan i alla situationer (egen erfarenhet). Till nästa gång, då minsann ska det bli bättre. Då ska jag göra det och det och det.  Pyttsan, om jag känner mig själv rätt, det blir nog likadant. Är det nån annan som känner igen sig? Jag vet att det inte är roligt att erkänna, så jag förstår om ingen vill svara. Det är OK, jag känner mig ändå inte ensam i situationen.

 

(Undrar om vintern är ett svar på klimatmötet i Köpenhamn?)

Syrran och jag pratade lite gamla snöminnen häromdan. Jag minns, måste varit nån gång på 60-talet, en vinter när snövallarna var så stora att vi gjorde snögrotta i diket där hemma. Med små fönster där vi tände ljus. Hon kom ihåg från småskolan, där de gjorde tunnlar i snödrivorna  på skolgården som de kunde gå genom. Det skulle man kunna göra i år med. Hoppas att alla ungar (och vi andra) passar på att leka och njuta av vintern, för vi vet aldrig när det händer igen.

 

Som jag skrev en annan gång. Ta mycket vinterfoton, vet flera i min ålder som har kameran med sig på promenaden bl.a. och tar jättemycket kort. Tänk när vi sitter på hemmet och berättar om vintern 2009/2010. Jämför våra minnen, då är korten bra som bevis  - för minnet är säkert väldigt osäkert. Men det är långt dit!!!! Ska ta vara på resten av ungdomen innan dess


Hälsar Faster Gunhild


Birro var grunden... nu är det nära!

Minns ni att jag skrivit mycket om min stor idol, Marcus Birro, och att han var en del av att jag började blogga faktiskt för att skriva mer. Nu är jag nästan lika stor som honom. Alltså inte sett till "kändis-status" utan antalet läsare på bloggen. Fråga om jag är stolt? Svar: JA!

Veckans Panel


Veckans frågor
1. Nu är Melodifestivalen igång. Såg du första avsnittet? Vad är dina intryck?
2. Mängder med bra film rullar upp på våra biografer just nu, har du någon favorit?
3. Till denna bifogar jag en länk,  med frågan såg du detta?
4. OS har invigning idag. Kommer du vara fast framför tv:n nu?
5. Många ger sig ut och reser så här års. Var går din drömresa och varför dit?

Sofie 21 år från Umeå
1. Jag kollade aldrig på det.

2. Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. Älskar dom filmerna!

3. Nej jag missade det totalt!

4. Haha nej verkligen inte.

5. Maldiverna, Bali eller Karibien tror jag. Har sett bilder och det ser underbart ut! Dessutom vill jag förverkliga min dröm att simma med delfiner i ett varmt land :)Renée 23 år från Arvika
1. Jag och min sambo var på en pub och drack ett par öl när de satte på Melodifestivalen. Vi såg två bidrag, blev generade över programledarnas pinsamma dialoger och drog sedan hem. Som jag sa förra veckan så blir det nog inget tittande förrän svenska finalen och sedan Eurovision.

2. Jag har siktet inställt på the Wolfman och Alice i Underlandet!

3. Nope, inga bloggerskor jag följer och mode är inget
som intresserar mig nämnvärt. Visst är det kul med skor och kläder men inte mode i sig!

4. Jag har inga planer att följa OS
men jag ser gärna hockeyn!

5. Drömresemålet är Italien med maten, kulturen och människorna.
Australien hade också varit roligt men det är tveksamt om jag pallar en så lång flygresa!
Claudia 18 år från Stockholm

1. Nej, tyvärr. Jag var inte hemma och glömde bort faktiskt. Tror nog att jag väntar till finalen!

2. Snabba Cash vill jag se och Farsan haha. Såg Avatar 3D förut, riktigt bra! :)

3. Alltså, känns lite som att Sveriges befolkning verkligen har sänkt sina krav på tv haha. Inget jag tror att jag kommer titta på.

4. Nope, för mycket i skolan för att följa det tyvärr.

5. Oj, svårt... I mars ska jag till Italien för några dagar med min italienskaklass (läser steg 2 på gymnasiet) och eftersom jag alltid velat åka till Italien så blir det som en dröm resa. Har skyhöga förhoppningar!


Vill du också sitta i panelen och svara på frågor. Skicka då ett mail till slipsens@gmail.com

Kreativa, ja visst!


Igår skrev jag ju om lite musiktips som ni kan komma med. Sedan satt jag och surfade runt lite på nätet så fann jag den här. Jag som tycker jag är väldigt kreativ, men jag är ju hästlängder ifrån dessa personer. Eller vad säger ni? Går att skapa musik av bra lite verktyg...

Award

Jag har fått en Award av Frida, thank you. Den som får den ska kopiera den till sin blogg, länka till personen som givit den till dig, berätta sju intressanta fakta om dig själv, välj ut sju andra bloggare du vill ge awarden till, länka till deras bloggar och kommentera hos dem att de har en award att hämta!

1: Jag bor mitt ute i skogen
2:
Jag brukar måla tavlor
3: Jag älskar pannkakor
5: Jag har flera JSM-guld i terräng löpning
6: Jag har vunnit lilla Göteborgsvarvet
7: Jag spelar gitarr


Och jag ger denna award till Eleonore , Nathalie , Joakim , Therese , Maria , Cicci och ArminFölj mig!


Elisabet Höglund som jag skrev om igår fortsätter sin jakt på.... Upprättelse kanske? Jag vet inte riktigt vad hon håller på med faktiskt, men något måste det ju vara som hon är ute efter. Kanske är det väldigt ointressant att följa upp något så larvigt. Det jag reagerar över är att hon hoppar på sina kollegor i Förkväll. Det tycker jag är väldigt lågt faktiskt, väldigt lågt.
Gör man verkligen så?


bloglovin
Ni glömmer väl inte att trycka på denna knapp eller?
Musiktips!

På söndag är det dags att sända ännu en gång, alltså slipsens-live, och jag skulle vilja ha er hjälp med detta. Jag planerar ju innehållet men nu skulle jag vilja att ni kom med tips på musik. I chatten som finns i programmet som jag sänder genom brukar folk alltid ha åsikter om den musiken jag spelar. Vad är väl då bättre än att ni får chansen att sätta ihop veckans spellista? Ni behöver bara skriva en kommentar till detta inlägg så kanske jag väljer ut just DIN låt som spelas i live på söndag.
Sedan till er som inte har spotify har ni chans att ändra på detta genom att jag också lottar ut från detta inlägg en vinnare av en invite till programmet. Så ni vinner ju på att lämna ett tips för att sedan ha chansen att vinna spotify. Kan det bli bättre? Tror inte det!


Tobias - mannen bakom grymtroligperson

Namn: Tobias Lindqvist

Blogg: http://grymtroligperson.blogg.se

Ålder: 19 år

Bor: Söder om Stockholm


I veckans intervju här på slipsens får vi lära känna Tobias lite bättre och jag är stolt över att äntligen få göra denna intervju. Vi får bland annat veta tre saker som du aldrig hade någon aning om dessutom får vi veta mer om hans bloggand. Och framförallt, var finns det störst chans att springa på Tobias? Alla svar får du I veckans intervju med mannen bakom grymtroligperson.


Hur länge har du bloggat?

- Jag startade min blogg mars 2007, men började bli aktiv med den först oktober 2007.

Vad var det som gjorde att du börja?

- Det var min syster som tyckte att jag skulle börja blogga och sedan fortsatte jag att blogga för att jag tyckte det var så himla kul!

Du är en av de stora bland mängder av tjejer hur känns det?

- Det känns faktiskt bara bra. Jag har överlag enbart fått positivt bemötande!

Vad har du för mål med bloggandet?

- Jag har inget konkret mål med bloggen, utan kommer att blogga så länge glöden finns.

Vad är det roligast som hänt när du bloggat?

- Det finns mycket roligt, men det roligaste är när folk vågar sig fram på stan och öser en med komplimanger.

Har det gett dig mycket nya vänner?

- Ja, jag har fått vänner för livet tack vare bloggen.

Nu har du en grupp på facebook som vill se dig i Let's Dance nästa år. Vad tror du om dina chanser?

- (Haha), jag tror jag aldrig kommer att vara med i Let's Dance, men jag tycker det är jätteroligt att gruppen har startats.

Kan du berätta lite mer om dig själv också. Vad gör du annars?

- När jag inte bloggar träffar jag kompisar, är ute och reser eller tränar.

Kan du inte berätta tre saker vi inte vet om dig?

- Jag är perfektionist, svårflörtad och har lätt för att lära mig siffor. Kan alla busstider utantill, telefonnummer  och så vidare.

Händer det ofta att folk kommer fram till dig på stan?

- Inte så ofta att folk kommer fram, mycket mer ofta är det att jag får kommentarer på kvällen att dom har sett mig på stan.

Du har ju schysst klädstil, var får du inspiration ifrån?

- Jag får inspiration från andra bloggare och hemsidor med kläder

Just nu pluggar du inte, jobbar du eller nått istället?

- Just nu varken jobbar jag eller pluggar, men det kommer det bli ändring på snart...

Var är det störst chans att man springer på dig när du är ute och träffar kompisar?

- Det är nog på Sergel bion eller när jag sitter och fikar på Espresso House
Näthat

Fler läsare innebär alltså också att det kommer till fler som har åsikter om vad som är bra och dåligt. En blogg ska väl fyllas med det man själv ville fylla den med eller har jag missuppfattat det hela? Jag blir lika fundersam varje gång jag får kommentarer om att jag gör fel saker på min blogg. Den är inte tillräckligt intressant, tydligen. Detta kan jag ta, men att folk bara skriver taskiga saker kan jag inte ta.

 

Visst om folk har åsikter om innehåll på det jag skriver men att hoppa på mig och många andra tycker jag är väldigt lågt. Det här med näthat bara växer och växer för varje dag. Visst jag har inga som helst bevis på detta dock kan jag bara hänvisa till hur det ser ut i många sociala medier idag. Vad hände egentligen med den där glada och trevliga atmosfären som fanns tidigare? Personligen tycker jag att det hela går ut på att dra ut den gränsen för vad som är okej och inte hela tiden. Vilket jag tycker är hemskt.

 

Hur kommer det se ut om några år om detta fortsätter?

 

En fråga till jag ställer mig är varför dessa personer lägger ner så mycket energi på att trycka ner andra hela tiden. Ett, jag tvingar ingen att läsa min blogg. Två, du behöver inte kommentera om du inte vill. Tre, om du nu ska kommentera, varför inte skriva något upplyftande då?

 

Skärpning!


Idel arkiv med överraskning


Sedan får ni skriva vilken ni gillade bäst... Alltså om ni trycker på bilderna döljer sig en överraskning!

Elisabeth Höglund rasar

Tycker att det är väldigt underhållande att läsa om Elisabeth Höglund som talar ut i Aftonbladet angående sitt avbrott från Förkväll som TV4 visar. Enligt henne har hon rätt och slät fått sluta eftersom hon förstör produktionen, som hon själv uttrycker det. En typisk produktion av TV4 som följs gladligen av kvällstidningarna. Själv kan jag hålla med kanalen eftersom hon känns väldigt gammalmodig och detta ska väl vara lite mer ungdomligt. Inte nog med det, de få avsnitt som jag har sett har varit riktigt pinsamma när hon inte gjort bra reasearch och vräker ur sig fel information. Höjden var när programmet hade besök av en person som gått ner 28 kg enligt Elisabeth men i verkligheten 32 kg. Eller varför inte när hon spontant vräker ur sig "Ja, ni är ju från Bohuslän" för att i nästa sekund visa sig att de inte alls kommer därifrån utan ett helt annat område i Sverige. Kanske är hon dålig på andra saker än att vara gammalmodig, men även jag kan ha fel.Vilka sida står du på i denna fråga? Den är ju livsavgörande...

Läs detta så vet ni vad jag menar!

Bara ett litet tips

SVT har gjort det igen. Om ni har tid måste ni se detta!

Bjuder på detta!

Onsdag, eller lill-lördag som folk brukar kalla det också. Tänk bjuda på lite gammal trevlig läsning till att börja med idag, bara som tack för att ni är så många som har börjat läsa min blogg. Idag gäller det bara att behålla alla er läsare och jag vet inte riktigt hur, men jag kör nog på som vanligt. Bara blogga på precis som vanligt. Och idag kan ni läsa gamla intervjuer som jag gjort med folk. Intressant att läsa kanske under tiden som jag går i skolan och redigerar radio. Tryck bara på bilderna nedan för att läsa respektive intervju. 

Trevlig läsning!

Therese som flyttade till Dubai


Jessica som vågar stå för att hon gillar yta.


Michaela som spenderar mycket tid i ishallen, men varför?

Färger
Vad passar väl bättre än att avsluta dagen med lite bilder.... Haft en bra dag?

Spännande intervjuer

Har nu upptäckt att jag är med på mest aktiva-listan på blogg.se, verkar som att min efterlysning som jag gjorde härom dagen gick hem. Eller kan det bero på att jag är en riktig nörd framför min dator hela dagarna kanske? Väldigt roligt att ni besöker min blogg iallafall men jag ska väl inte heller hålla på och tjata om det hela tiden nu utan kan avslöja en rolig sak.


Alla dessa intervjuer som jag gör är väldigt roliga och intressanta. Nu har jag äntligen lyckats få med den stora manliga bloggare Tobias i en intervju som ni kommer kunna läsa på torsdag. Är så stolt över detta faktiskt! Sedan fyller det bara på med intressanta intervjuer. Jobbar med två personer från Australien, alltså två olika intervjuer. En som kommer handla om distansförhållande och en att våga prova på nya saker. Väldigt spännande, eller hur? Och sedan en som handlar om att våga utveckla sin egen musik och gå sin egen väg. Alla dessa intervjuer kommer inom de närmsta veckorna här på min blogg.


Dags att vara lite ego igen kanske? Är jag helt grym på att hitta intervju-personer kanske?
Vilka spekulationer det blev nu då...

Välkomna alla nya!

Ser att ni är många som kommer in idag. Skulle ni inte kunna berätta lite mer om er själva och hur det kommer sig att ni besöker min blogg?

Samtidigt vet jag att ni gjorde det förra veckan, ni trogna läsare, men kul med nytt folk och då vill man ju få lite mer information eller hur? Skriv vad ni heter, bor och hur ni kom till min blogg i en kommentar. Tackar på förhand för detta!


Positiv

Tisdag morgon igen, och vad är det egentligen som är bra med tisdagar? Ingenting! Absolut ingenting! Jag vet att det kan låta väldigt tråkigt att läsa detta nu när ni sakta kanske vaknar upp på morgonen och kikar in här för att bli lite glada. Så möts ni av att jag är så negativ som det bara går att vara. Men det finns alltid något positivt med varje dag. Tisdagar kan kännas som en transportsträcka mellan måndag och onsdag, vilket det också är. Samtidigt kan det kännas som en bra dag med mängder av möjligheter. Jag försöker se det så för att vara lite positiv, vilket jag alltid försöker vara. Idag är andra dagen på min vecka med att ha stilig klädstil och därför bär jag slips även denna dag. Allt för att göra folk lite gladare.


För visst är det roligare med positiva människor än negativa?

Efterlyses...

Direkt när jag kom hem idag loggade jag in på bloggen som jag brukar göra och möts av en startsida som är fylld med inlägg från kvinnliga bloggare. Jag ställer mig frågande till detta, var är alla killar? Samtidigt vet jag att det är en majoritet av tjejer som skriver på något så larvigt som bloggar. Men det borde väl gå att hitta några bra manliga bloggare och jag skulle kunna räkna upp många bra manliga bloggare på rak arm nu, men ändå kommer de inte till tals på startsidan. Med detta vill jag absolut inte kritisera någon men jag tycker det är konstigt att folk ena stunden vill se fler killar i denna sfär, men får vi chansen? Detta visar ju uppenbarligen att vi, för jag pratar för alla nu, inte får det utrymme vi behöver. Kanske ska jag börja bomba min blogg med shopping istället?


Då kanske jag får vara med där också...

Hemligt brev

Första gången vi pratade kändes det bra. Första gången vi sågs kändes det underbart. Allting kändes så rätt på något märkligt sätt, och jag känner fortfarande likadant idag. Ditt leende får mig att smälta, ditt skratt får mig att le och att få vara i din närhet gör mig lycklig. Jag som har gått och väntat i 22 år på dig, plötsligt står du där mitt framför mig och bara ler. Du säger "Jag är grym på allt" medan jag bara håller med samtidigt som jag lyssnar på allt du säger till mig. Plötsligt känns det där jobbiga i livet mindre jobbigt. Allting känns så lätt. Vi träffas, pratar och umgås med varandra. Känns som att vi känt varandra hela livet trots att det är en vecka sedan vi pratade första gången. Vissa kommer säga att det går alldeles för fort för oss men det skiter jag i för du är den mest underbara som jag träffat, ever.


Du har en sann plats i mitt hjärta.

Arkiv från veckan.


Slipsens live 7 februari

Nu då..
Jag ber om ursäkt för att tekniken inte funkade som jag ville idag, men det gick ju fint ändå! Tack ni som kollade!

Slipsens live 7 februari

Snart är det dags att avsluta omröstningen om vilken outfit jag ska ha ikväll. Det är väldigt jämt mellan de olika så det är bara rösta på. Ikväll kommer vi alltså prata om raggningsrepliker vilket alltid är roligt att diskutera, nu skulle jag vilja få hjälp från er.

Har ni några roliga raggningsrepliker?
Eller någon rolig historia att berätta kring detta?


Hur gör man för att titta?
Ni tittar genom att trycka i rutan som kommer dyka upp nedanför under denna text. Det rullar igång strax innan 18,00 så ni kan sätta er till rätta framför era datorer och även kliva in i chatten. Strax innan klockan 18,00 trycker ni på rutan och då spelas lite musik för att när det kör igång gör jag entré. En sak som jag skulle uppskatta är att ni kliver in i chatten genom att helt enkelt bara trycka på chat i rutan. Där skriver ni in ert namn för att sedan delta i diskussionen som uppstår i programmet. Ni kan även ringa till mig på 0720016295..

Veckans ämne: Raggningsrepliker och frågor till mig

Kommer även få en lista från Caroline som vanligt..

Tekniska problem just nu!

Outfit till kvällen

Idag är det dags för slipsens-live ännu en gång och vi kommer prata om två ämnen. Eller egentligen är det bara ett ämne, raggningsrepliker och sedan kommer ni kunna ställa frågor till mig. Självklart kommer också en lista levereras från Caroline vilket jag ser fram emot! Dessutom kommer ni få hjälpa mig denna vecka med vad jag ska ha på mig under sändningen. Jag har tagit fram tre olika outfits som ni kan rösta på fram till klockan 17,30 idag sedan får ni se vad som vinner när programmet rullar igång klockan 18,00.
Ni röstar genom att skriva:
"Jag röstar på outfit 1" Detta är bara ett exempel.

Nedan ser ni outfit 1:
Nedan ser ni outfit 2:
Nedan ser ni outfit 3:

Slipsens-live är en broadcast som jag gör varje söndag som denna vecka kommer handla om raggningsrepliker och jag kommer ha minst två gäster med mig på telefon. Detta ser vi fram emot, med start klockan 18,00 och håller på fram till 19,30..

Nu ska ni få se på andra bullar

Allt bra med er? Mina dagar knallar på, rätt så OK -  trots allt.

 

Om det blir alltför trist kan man ju alltid börja baka, en av mina ”depparventiler”.  Visst är det gott med hembakat bröd! Och lukten, mmm… Frysen full. Självkänslan stiger; jag kan, jag duger till. Baksidan (hahaha) är väl disken, speciellt som min diskmaskin består av 2 händer och en diskborste. Men tiden går fort och man blir trött, och vet varför. Då har det ju fyllt många funktioner!

 

Tänk förr; minns när jag var liten och var hos farmor (jag var ca 5 år när hon dog). Hon bodde i ett litet soldattorp, vatten ute, ingen el (naturligtvis), vedspis, fotogenlampor. Det var ett ”stort ” kök och liten kammare. Vid ena köksväggen stod den uppbäddade sängen med fint överkast. Spisen med vedlår tar en stor del av ytan och köksbord och några pinnstolar resten av rummet.

Hon var duktig på matlagning och på att baka. Minns faktiskt när hon bakade vetebröd; släta bullar, släta längder och kringlor. Fick alltid en egen, lite större kringla när jag var där. (Köksutrustning: storförkläde och snibb på huvudet).”Slätvetebröd” håller sig ju längre i brödburken, men när bullarna blev lite torra penslade hon med smör och satte in i ugnen en stund. Kanske lite strösocker på. Vips: färska bullar, gott. En annan av hennes `specialiteter´ var mandelkubb. Just det receptet har jag nerskrivet och bakar själv ibland. Saft och sylt var hon också duktig på, enligt mamma. - Jag har en fin glaskaraff med slånbärssaft från 1959 som jag fick av henne, oanvändbar idag men ett minne/kuriosa.

Det jobbiga i hennes vardagsliv måste ju ha varit, just det: DISKEN. Och tvätt. In med vatten, värma på vedspisen, ut med spillvattnet (inget avlopp inne), både sommar och vinter. Hon var ju inte ensam om att leva så då, och jag tror inte hon varit lyckligare av att leva i vår ”lyxtillvaro”. Men säkert mindre utarbetad.

Soldattorpet finns kvar än i familjen, som sommarbostad. När vi får reparera lite kommer det att bli så där mysigt igen, som bara ett 1700-talstorp kan bli. Med vedspisen, fotogenlampor (gasol) och utedass kvar.

 

Intresset för att baka kanske ligger i generna, mormor jobbade i bageri inne i Söderköping när hon var ung - runt 1900 (jag har inte skrivit fel). Hon tyckte det var roligt och nyttigt att få lära sig, enligt mamma. En rolig, ska vara sann, historia därifrån: Bageriet hade ett fönster ut mot gatan, där de hade en papegoja i en bur. Ungarna kunde på den tiden också, så de hade lärt den några (nyttiga?) meningar. En dag kom prästen med fru och gick förbi utanför och papegojan började prata upprepande: ”Ho´ va´ de´ som sket...” Det blev inte så bra, bagaren fick be om ursäkt och förklara sig.

Den här veckan har jag varit så där duktig att frysen är full nu: surdegslimpor, ”Sverigelimpor”, potatislimpor, ”tant Alice-bullar” och vanliga kardemummasnurror - trots att jag inte varit jättedeppig. Kanske det dröjer länge innan energin flödar nästa gång, men inte med att skriva så

”We´ll meet again…”

/Faster Gunhild


Nöjd med livet

När Michaela inte befinner sig i ishallen, med familjen eller vänner är det studier som tar upp mycket av hennes tid när hon gick direkt från gymnasiet till en folkhögskola där hon läser till fritidsledare.

- Jag valde att ta steget direkt efter att jag tog studenten och just nu läser jag en utbildning till fritidsledare på Ljungskile Folkhögskola.

När är du klar med den?

- Den är klar maj 2010 så den är inte speciellt lång men bra att ha.

Om vi ska blicka lite framåt, har du något drömyrke som du jobbar med om, låt oss säga tio år?

- Det är svårt att säga, finns många yrken att välja mellan. Jag skulle dock kunna tänka mig att arbeta på ett behandlingshem i framtiden.

Om du ser utifrån det du gör idag, hur tänker du då kring detta mål du har om tio år?

- Jag vet ju att jag vill jobba med barn och ungdomar redan nu i alla åldrar. Sedan får vi se om jag specialiserar mig på barn/ungdomar med interaktuellt funktionshinder.

Vi börjar även prata lite om hur hon ser på sitt liv i framtiden där hon kan se sig själv som något inom konståkningen. Eller åtminstone någonting hon hoppas på, vilket visar på hur mycket den betyder.

Annars, bortsett från jobb, var ser du dig själv om tio år?

- Förhoppningsvis har jag stadgat mig med familj och arbete. Jag hoppas verkligen att jag är kvar inom konståkningen som tränare eller domare. Hoppas att jag har hälsan i gott skick och att mina nära och kära mår bra.


 

Visst går det blicka mycket in i framtiden som vi gjorde men det kan ju också vara intressant att veta hur hon själv ser på sitt liv idag.

- Jag tycker det ser stabilt ut. Det har varit en berg-och-dal-bana under en period, men nu börjar allt falla på plats. Det känns väldigt bra att kunna blicka framåt. Jag har bra miljö omkring mig och jag mår väldigt bra.

Vad är det bästa med ditt liv just nu?

- Det bästa med mitt liv är att jag har hittat mig själv. Ingen kan leva mitt liv som jag gör. Bara jag!


Konståkningen betyder mycket för Michaela

Om du bara fick leta på en plats för att hitta Michaela skulle det var väldigt smart att ta dig till ishallen. Där lär hon befinna sig. Antingen sitter hon på läktare när hon kollar på sin pojkvän under tiden som han tränar eller spelar match. Eller så skulle hon själv befinna sig på isen som tränare för konståkningen. Att ishallen spelar en viktig roll i hennes liv går inte undgå men vad har Michaela mer att berätta om sig själv, vad pluggar hon? Var ser hon sig själv om tio år? Detta är bara några av de frågor jag sökt svaren på i veckans intervju.


 

Vi börjar med att prata mycket om just det som är hennes stora intresse, konståkningen, som hon själv tränat men numera är tränare för. Efter hela 14 år som aktiv bestämde hons sig för att förra året att bli tränare, detta för att kunna lägga ner mer tid på sina studier. Själva konståkningen är en idrott som hon halkade in på genom en kompis.

- Jag fick helt enkelt följa med en kompis på ett träningspass när jag var mindre och sen dess har jag fortsatt.

Från att ha haft en aktiv karriär har hon nu gått vidare till att istället coacha andra och vara tränare i klubben. Ett arbete som hon ägnar sig åt två dagar i veckan och som hon själv trivs väldigt bra med.

Vad är det som är så bra med detta?

- Det bästa är ju att jag träffar nya människor hela tiden och att man knyter upp kontakter i hela Sverige.

Utöver konståkningen så tränar hon också gym regelbundet och har även provat på dragkamp under två år, som hon helt enkelt slutade. Tidigare var målet att bli bäst i Sverige på konståkning men idag handlar det mer om att må bra och stärka upp för de problem hon har Som hon själv säger det.

- Jag vill bygga upp min kropp så den mår bra. Eftersom jag har problem med mina knän och min rygg så vill jag bygga upp muskler så jag slipper ha ont längre fram.

Är dessa problem orsaken till att du själv slutade tävla?

- Nej, skadorna har jag inte lagt märke till utan jag har tränat på som vanligt. Så det är ingenting som påverkat mitt beslut att sluta träna konståkning även om det är en sport som tar stryk på kroppen.

 

Vi lämnar detta med träning och jag undrar hur hon skulle vilja beskriva sig själv med endast tre ord. Det resulterar i glad, positiv och jordnära och hon utvecklar det hela för mig på ett kort och bra svar.

- Jag tycker det är ord som beskriver min personlighet väldigt bra. Det är även så folk uppfattar mig har jag fått höra.

Så ute och cyklar är hon inte helt enkelt.

 

Michaela som bor i Stora Höga är adopterad från Filippinerna och har tidigare bott i Göteborg i 5 år innan det blev en flytt. Hon trivs väldigt bra i Sverige berättar hon för mig och har inga minnen från tiden i Filippinerna . I Stora Höga trivs hon också väldigt bra, speciellt att det är bra förbindelser till Göteborg som hon alltså bodde i tidigare.

- Vi flyttade från Göteborg när jag var 5 och minns det som en bra stad även om jag trivs väldigt bra där vi bor nu också. Anledningen? Det är nära till allt och har bra förbindelser in till Göteborg.

På sin fritid är det pojkvännen, vänner och familjen som står på schemat, men fritid är något hon skulle vilja ha mer utav än vad som finns idag. När hennes tid inte räcker till för allt hon skulle vilja göra och visst finns drömmen om en resa utomlands där.

- Det skulle vara skönt med mera fritid så jag kunde åka iväg på en längre utomlandsresa.Fortsättning följer i denna intervju senare under dagen. Faster Gunhilds text kommer upp lite senare idag till följd av detta och information om morgondagens program kommer upp under morgondagen. Redan nu kan jag tala om för er att Caroline kommer leverera listan och att jag efterlyser fler killar som kan konkurrera lite med tjejerna.


Home
Idag var jag ute och fotade lite här hemma och det hela resulterade i bilder ovan!

Panelen - FebruariFrågor till panelen
1. Vad skulle du säga är ditt favoritområde?
2. Under veckan avgjordes Paradise Hotel, något du följt?
3. Februari innebär att Melodifestivalen kör igång igen. Har du någon favorit?
4. Snö och storm även denna vecka. Vad tycker du om vädret vi har just nu?
5. Vad ska du göra i helgen?


Renée 23 år från Arvika
1. Jag skulle säga att musik och film är de områden som ger mig mest och det är även de ämnen jag intresserar mig mest för. Festivaler, filmkvällar och bra serier är ren och skär lycka. Har nyligen hittat en ny serie "Sons of Anarchy" som är bland det bästa jag sett!

2. Nope, jag har faktiskt inte sett ett enda avsnitt. Dumma, lögnaktiga människor intresserar mig inte.

3. Inga favoriter i nuläget. Jag har ingen aning om vilka som kommer att vara med. Jag brukar titta på svenska finalen och sedan stora Eurovision. Tacos, öl och familjen är tradition då.

4. Ångest! Jag gillar inte vintern alls och speciellt
inte när man får frostskador bara av att tänka tanken på att gå ut. Nä, jag stannar inne med varm choklad, en bra film och en mysig filt!

5. Jag har faktiskt inga planer än så länge. Det brukar bli någon fredagsöl och lite god mat och när vädret är såhär så stannar jag som sagt inne. Blir säkert något träningspass ex. bodyjam eller liknande. Hoppas ni får en fin helg!

Claudia 18 år från Stockholm
1. Hmm..lite svårt att bara svara en sak eftersom jag har lite blandade intressen, men får nog säga mode, bildredigering och sport!

2. Nja, inte direkt. Men jag erkänner att jag inte kunde låta bli att titta på finalen haha.

3. Oj, nej tyvärr. Jag vet inte ens vem som ska ställa upp! Brukar inte titta på det förrän finalen och sen Eurovision såklart.

4. Verkligen tummen ner för vädret!
Vill bara att all snö ska smälta och att det ska bli varmare. Är så himla trött på alla vinterkläder, har fått nog.

5. Har inte riktigt planerat det än, men kanske ska jobba på lördagen och senare gå ut för en drink med några kompisar.
Sofie 21 år från Umeå
1. Är lite allt-i-allo. Har inget direkt favoritområde men jag älskar allt som har med resor att göra

2. Har inte sett ett enda avsnitt
och jag är inte ledsen över det.

3. Brukar inte kolla på Melodifestivalen. Har gjort det något år men då har jag bara somnat eller blivit less för att det är så dåliga låtar.

4. Är lite less på snö nu. Vill gärna ha mycket varmare väder men vad kan man förvänta sig av den här årstiden? En utlandsresa skulle inte sitta hel fel.

5. Hade tänkt städa lite och plugga. Och sen en massa mys hemma med pojkvännen!

Skor

Alla bloggare verkar gilla skor, så även jag. Dessa båda använder jag till olika tillfällen men kan ni gissa när jag har dessa skor?

Back!

Back on track igen efter enbart en dag med lite lugnare på bloggen, men idag kör vi igen och rullar igång med tre dagar fullpackade med roliga saker. Idag är det en ny panel som kommer presenteras och självklart deras svar. Imorgon lördag får ni som vanligt läsa vad faster Gunhild har att säga om livet eller vad det nu kan kalla handla om denna vecka. Ni får även läsa en intervju på lördag som skulle publicerats igår, torsdag. Helgen avslutas med slipsens-live med start 18,00 och mer information kring detta kommer söndag förmiddag...


Nu kör vi igen!

Arkivet


Snön

Det faller snö fortfarande utanför fönstret vilket ställer till det lite... Därför blir bloggen lite vilande, men jag kommer tillbaka så fort det är läge och därför skjuter jag på intervjun som skulle kommit upp imorrn. Kan hända att den kommer upp imorrn, men inget jag kan lova. Jag säger som någon sa till mig "Det är ju bara en blogg" dock lägger jag ner mycket tid på det och nu kommer snön och förstår!

Katt- Var ska jag titta?

Snö

Veckan rusar fram i en väldig fart, onsdag idag och ännu mer snö. Inte speciellt roligt om jag ska var ärlig och säga det. Börjar tröttna på att det kommer snö hela tiden vilket gör att det blir ännu svårare att ta sig till skolan när man bor på landet som jag gör. Vägarna är ju inte de bästa direkt, men man får åka extra tidigt och ta det väldigt, väldigt lugnt. Vet vissa som tycker det är härligt med snö, men dom är väldigt få. Speciellt här nere i söder ska det faktiskt inte vara snö. Det kan väl vara i norra Sverige som snön kan falla, men inte här.

Usch och fy för snö!

Tack för er hjälp, lyssna och njut

Som tack för att ni har hjälpt mig väldigt mycket idag har jag som tack satt ihop en låtlista som ni kan lyssna på om ni trycker på bilden. Kan ju inte avsluta dagen på ett bättre sätt faktiskt. Jo, det är ju final ikväll faktiskt i Paradise Hotel och jag ska faktiskt se det även om jag vet vem som vinner redan.


Har ni haft en bra dag?

Och om ni vill rösta på mig här, ännu en tävling!

Hjälp mig!

Ni som följer min blogg noga vet att jag ska samla ihop namn under hela året på nya personer som jag aldriga har pratat med tidigare. Och det ska vara tjejer eller kvinnor vad ni nu väljer att kalla det. Motsatt kön är meningen att det ska vara. Detta går inget vidare och jag har kommit till en punkt där jag överväger att lägga ner hela min idé eller försöka ta tag i en omöjlig uppgift. För hur fasen samlar man ihop lite drygt 30 nya namn under bara några få dagar. Det hade säkert gått väldigt bra i ett annat land eller en annan tid.
Jag har bara lyckats samlat ihop ett 20-tal namn men nu står jag helt stilla och behöver er hjälp, för jag vet ju att ni ställer upp för i vått och torrt. Frågan är enkel till er. Hur tar jag mig ur denna kris som jag har med mitt nyårslöfte? Ni som är tjejer, många av er är ju det, hur vill ni att en kille, som jag är, ska närma sig och fråga efter era namn. Alla tips är välkomna! Eller ser jag så farlig ut?

Vem där?

Det är trevligt och roligt att ni som läser min blogg blir fler och fler för varje dag. Det betyder verkligen väldigt mycket för mig, eftersom jag lägger ner ganska mycket tid på detta men även älskar att göra det. Så ni inte tror att jag gnäller lite över detta nu utan tvärtom. Däremot har jag tänkt på en sak vilket handlar om er och vilka ni är som läser min blogg. Vore väldigt kul att få veta lite mer om er och ni kan ju faktiskt hjälpa mig med detta genom att svara på några enkla frågor, vilket jag hoppas att DU som läsare har tid med.


Helt enkelt, vem är du? Ålder och bor?
Skriv exempelvis "Hej, mitt namn är Marcus, 21 år från Norrköping" Så kan jag summera lite under morgondagen/kvällen och se vilka delar av landet som läser samt hur gamla/unga ni är.

I Arkivet

Har varit på bio ikväll mycket trevligt! Kul att ni också reagerar på min text som jag skrev förut men jag vill bara tillägga att den är fiktiv så ni inte tror att jag mår sjukt dåligt nu! Ville bara säga det...


Har ni haft en bra dag?

Naiv

Jag springer och springer. Ändå hinner verkligheten alltid ifatt mig på något sätt utan att jag förstår hur detta går till. Helt plötsligt är den bara där och skrämmer mig för då kommer sanningen fram. Allt det som jag försökt dölja både för mig själv och andra, nu är det så uppenbart. Hur naiv kan en människa vara egentligen?

 

Att hela tiden vara på en jakt där man själv ser sig som ett offer att behöva dölja någonting tar mycket av ens livskraft, för att inte säga all kraft som egentligen skulle gått till vänner. Nu tvingas jag kämpa med att bygga upp en fasad av att ha det bra och inte ha några fel och brister. Men sedan kommer jag tänka på alla saker som jag ångrar att jag någonsin gjort. Vem har sagt att jag skulle vara perfekt? Ingen faktiskt, bara jag själv.

 

Ärligt talat vem är det och varför ska vi då springa? Varför inte stå upp mot allting vi gjort i våra liv och ta vara på det till något positivt. Visst går det lära sig någonting från detta, eller är det bara jag som är naiv som vanligt?

 


Vecka 5

Då går vi in i en ny månad igen. Februari kliver vi in i och snön ligger fortfarande kvar på marken och enligt rykten ska det komma lite mer nysnö under dagen. Bara hålla tummarna för att det inte stämmer, rykten brukar ju ha en förmåga att inte vara sanna. Hoppas. Det är inte bara ny månad utan även ny vecka som ger nya möjligheter vilket jag gillar. Dessutom är det vecka 5 som vi går in i, känns som att det var igår det var nyårsafton men tiden går fort när man har roligt. Idag är det också lite mildare här i Norrköping enbart -1 och det är ju ganska skönt. Kanske blir att ta på sig kort byxor och t-shirt idag när det är sån värme. Eller nej, jag tror inte det faktiskt. Vill ju inte bli sjuk. Denna vecka ser likadan ut som vanligt bestående av skola, träning och lite annat smått och gott.Hur ser din vecka ut?

En annan sak som ni kan hjälpa mig med, rösta på mig här!

bloglovin

RSS 2.0