Lördag och matlagning

Hallå på er!
Idag har det varit en sån dag med massor roligt att berätta om, men jag väljer att berätta om en rolig maträtt som jag har lagat idag dagen till ära. I julklapp fick jag plankor för planktstek i julklapp. Idag kände jag att det var dags att använda dom, eller det var ju inte en slump bara. Har planerat under en tid att ge det ett försök att fixa ihop plankstek. Så idag var det dags att göra det nu. Det blev mycket lyckat. Trodde innan att de skulle vara extremt svårt att göra, sanningen var att det inte var så svårt faktiskt. Mitt tips är att ge det lite tid och ta tid på dig när du ska göra det. Men nu efteråt är jag helt slut, känns som att det kommer bli en tidig kväll idag. Så jag orkar inte skriva mera nu utan jag låter bilderna från min matlagning tala till er. Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord!


Man var tvungen att "steka" plankorna innan man skulle använda dom.


Såhär fina blev dom efteråt, nu är det dags för mat på plankorna.


Nu har jag fixat lite, så nu ska de bara in i ugnen igen.


Smaklig måltid!

It's workday!

Det är lördag. Jag har faktiskt varit duktig idag också. Sitter och ska skriva rent 3 intervjuer nu med personer som ni kommer få lära känna i framtiden. Verkligen roligt med alla dessa intervjuer man lär känna massa roligt folk lite bättre. Sen hoppas jag att ni gillar det jag skriver om. Alltid roligt med bra respons från sina läsare. Men jag har faktiskt tänkt att göra om lite i dessa intervjuer och nu kommer ni få träffa en person under en vecka. Ni kommer upptäcka hur det ser ut under nästa vecka. Jag har faktiskt redan hunnit skriva ett utkast på en av intervjuerna. Bara kämpa vidare för jag ska som sagt hinna med två till under dagen. Viktigt att ta vara på varje dag hädanefter så idag är jag uppe tidigt och fixar. Chockade mina föräldrar med att ställa fram frukost och hämta tidningen. Jag har en ny taktik här hemma nu, kallar den för steget före. Den går ut på att jag alltid ska ligga steget före mina föräldrar så man slipper höra deras gnäll om allt som ska göras. Vi får se om den fungerar elelr inte.

En sak är säker iallafall och det är att nu ska jag fortsätta skriva sedan svara på era kommentarer.

Vad har ni för er idag?


Blir det USA för Emelie?

Om 6 månader väntar studenten sedan väntar en framtid, kanske, i USA för Emelie. För det kan mycket väl bli så att hon drar över Atlanten till Washington för att vara Au Pair i ett halvår. Hon har inte bestämt sig för hur hon ska göra men har hon inget viktigt kvar här i Sverige så bär det av. Allt är klart med en plats i en familj med tre barn och hon har alltid velat åka till USA. Det är en plats som hon alltid drömt om att att åka till så länge hon kan minnas. Sen har hon aldrig varit där tidigare, det verkar vara en otrolig plats att bo och vistas på. Så där skulle hon vilja vara ett tag.

Dessutom så känner Emelies mamma en familj där. En svensk/amerikansk familj som de känner ganska väl då hennes mamma jobbat tillsammans med Eva, mamman i familjen i Washington. Allt är ok för dom och egentligen är det bara att åka iväg när hon tagit sitt beslut.


Om det inte blir av så vill hon skaffa sig ett jobb för ett år bara för att känna på hur arbetslivet är. För att sedan efter ett år plugga vidare, men det beror helt på hur hon känner sig då och vart hon står i livet. Så framtiden är väldigt oviss just nu men kommer säkert ge sig med tiden, det är ju trots allt 6 månadet kvar av gymnasietiden på medieprogrammet. När Emelie ska beskriva sig själv med tre ord som de andra som jag intervjuat tidigare också fått göra så blir det envis, omtänksam och klumpig.

Hon redogör för varför just dessa ord på ett mycket bra sätt. ”Envis – för att hon inte ger sig i första taget när det gäller något som hon brinner för, omtänksam – för hon tänker på andra före sig själv och klumpig – hon snubblar, halkar, ramlar, slår sig, skär sig...ja allt du kan tänka dig, varje dag!” Jag kan ju inte säga så mycket annat där.


När det gäller idrott så har hon provat på cirkus, handboll och fotboll. Men ingen av dessa passade för henne och nu håller hon inte på med någon idrott. Ett gymkort är något som hon skulle vilja skaffa sig för att hålla igång lite, kanske blir det inom en snar framtid. En sak är säker och det är att en idrott som är för tävlingsinriktad passar helt enkelt inte för Emelie.

Hur är den perfekta dagen för Emelie? Hon beskriver den som följande, ”Jag vaknar upp. Hela familjen + min pojkvän + syrrans pojkvän, sätter oss ner vid matbordet och äter en god frukost. Därefter fixar vi i ordning oss och sätter oss i bilen och styr mot Stockholm. Vi spenderar hela dagen tillsammans på Gröna Lund, vi är där när dom öppnar och går när dom stänger. Vi åker allting som finns att åka, både en och två gånger. Vi äter en god nacho-tallrik och umgås hela dagen. Vi spelar spel, lyssnar på musik, skrattar, pratar och har det så trevligt vi bara kan. En bra kombination mellan de saker jag tycker om allra bäst helt enkelt, nöjesfält och umgås med de jag tycker mest om!”

Dessa ord får avsluta intervjun och jag tackar för att hon ville ställa upp här på bloggen. Jag passar på att önska henne lycka till med allting nu när det börjar närma sig studenten. Kanske bär det sedan av till USA eller kanske ett jobb. Ingen som vet. Förhoppningsvis får vi i framtiden se en bok som bär författarnamnet Emelie Björk på framsidan. Vi håller tummarna!


God morgon, it's friday!

Så sitter jag här redan nu. Blev en tidig kväll igår och en tidig uppgång idag. Precis som jag skrev igår faktiskt och jag mår väldigt bra idag. Skönt att komma upp skapligt så man kan piggna till lite på morgonen. Och äntligen kunde jag somna utan några som helst problem igår. Det var väldigt skönt. För ni vet hur det blir när man inte kan somna. Man ligger där och rullar runt i sängen, blir frustrerad över att man inte kan somna. Som värst är det när man dagen efter ska upp tidigt och bara måste sova. Vid såna tillfällen kan man verkligen inte somna.

Jag ska upp tidigt imorrn. Måste somna nu. Åh! Varför kan jag inte sova?!

Ni vet hur tankarna brukar gå när man inte kan somna. Blir mer och mer frustrerad över problemet, till slut inser man någonstans där att nej nu får jag slappna av. Helt plötsligt faller man i sömn....Är det inte märkligt?


Här uppe bor jag.

Hushållssysslor

Nu får ni hålla i er. Jag ska berätta lite vad jag har gjort idag och jag lovar er att det är saker som jag vanligtvis inte brukar ägna mig ut. Men efter att ha diskuterat lite med en utav er läsare, du vet säkert själv vem du är, så har jag tagit tag i det här med hushåll. Eftersom att man snart kommer bo själv så är det bra att lära sig saker varje dag. Därför har jag idag under eftermiddagen ägnat mig åt strykning, tvättning och diskning. Ni läste rätt. Jag har under dagen tvättat kläder. Strykit kläderna efter att jag tvättat dom. Självklart kunde jag tvättmaskinen tidigare men jag kan ju säga att jag inte ägnat mycket tid åt den. Men nu ska det bli ändring på detta. Mamma ska faktiskt inte behöva göra allting när jag är så lat. Och någon gång måste man ju lära sig sådana saker innan det är försent. Då sitter man där i en lägenhet och vet inte vad man ska ta sig till. En tvätthög som är skyhög och fullt med disk. Nej så vill jag inte ha det.

Mat kan jag också göra. Här ser ni vad gott!

Sen har jag bestämt mig för att gå upp tidigare på dagarna. Efter att inte kunnat sova i två dagar nu så måste det vara något fel. Kan det kanske vara att jag sover till 10 om dagarna? Jag tror faktiskt att det är så illa. Är inte bra att sätta det i system att sova så länge. Bättre om man går och lägger sig skapligt och går upp tidigt. Annars blir man alldeles för lat!

Jag ska bli lika glad som Homer!

Nu ska jag fortsätta med det jag gjorde. Stryka lite mer kläder men det är inte så jobbigt när man har bra musik i form av A Camp att lyssna på.

A Camp

Gömda och min åsikt

Visst har jag väl nämnt att jag någon gång ska skriva om debatten som har varit kring Liza Marklunds bok ”Gömda” och nu är det så dags. Har under några dagar försökt diskutera detta ämne med flera olika personer för att kunna bolla mina tankar lite och se vad andra har för åsikter. Kan vara intressant att få fler perspektiv på problemet. Många jag har pratat med håller med om det jag har att säga. Till att börja med så hoppas jag ni förstår vad jag pratar om men jag kan lite kort nämna att boken har blivit ifrågasatt till sin trovärdighet då det på framsidan av boken går att läsa att det hela baseras på en sann historia. Detta har senare visat sig inte stämma utan delar av historien har Liza hittat på själv, alltså fiktivt som många andra romaner. En person vid namn Monika Antonsson utifrån detta skrivit en bok med titeln ”Sanningen bakom Gömda”.

Det jag tycker är väldigt märkligt är att kritiker har börjat ifrågasätta Liza Marklund på ett sätt som jag anser är obefogat. Självklart är det helt fel att säga att en bok bygger på verkliga händelser men vi måste väl också kunna tänka efter ibland. Samtidigt som det mesta i boken faktiskt är sant så finns det delar som inte är det, men finns det inte fler böcker som har samma problem? Se på ett annat exempel som jag tog upp häromdagen ”Arn” som inte heller är baserad på en verklig händelse utan en är en fiktiv historia. I ”Arn”-fallet kan man till och med tjäna ännu mer pengar på boken då det först går ett program på tv ”I Arns fotspår” sedan har man även satsat stort på att köra runt turister i bussar i det området ”Arn” rörde sig i samt inspelningsplatserna för filmerna. Jag ska vara helt ärlig och säga att personligen trodde jag att ”Arn” var en person som funnits, det är jag nog inte heller ensam om att tro. Men nu i detta fall med ”Gömda” så blir det kritiserat på ett sätt som jag anser är helt konstigt. Visst är det väl bra att folk reagerar över faktum att delar är påhittade och inte verkliga händelser, det visar ju på att folk är vakna i samhället.

Men det är ju inte vilka personer som helst som väljer att belysa just detta utan en författare, Monika Antonsson, som säger att hon verkligen inte vill kritisera Liza personligen utan endast väcka folks intresse med att den inte är baserad på sanning. Bra så långt. Men ett av hennes argument som jag stör mig på är att man faktiskt visst börjar kritisera Marklund personligen, helt fel. Håll er till boken och inte något annat. Jag ser det på ett annat sätt än vad Monika väljer att göra. Tänk er hur många kvinnor idag som blir misshandlade av sina män, och hur många är det som vågar skriva någonting om det? Här kommer Liza och faktiskt tar upp problemet, säljer mängder med böcker och samtidigt kommer problemet med kvinnomisshandel upp i debatt. Kan vi inte istället se det på detta sätt istället, varför ska vi alltid hugga på någon som lyckats. För det är faktiskt så jag ser på det hela, här en författare i form av Liza Marklund som har mycket pengar innan. Skriver en bok som hon hävdar är baserad på verkliga händerlser. Säljer mängder med böcker. Tjänar mer pengar. Blir nu ifrågasatt och personligt påhoppad.

Typiskt Sverige.

Men och om det nu är så att hon tjänade mycket pengar så får det väl vara så men hon skrev ju samtidigt en bra bok. Jag tycker Antonsson är ute på tunn is här, för är inte hon verkligen ute efter att tjäna pengar?

Ni kan läsa mer om detta på Monica Antonssons blogg,    
Liza Marklund bemöter kritiken

Vilket tema?Har fixat lite med min bilduppgift. Vad tycker ni om resultatet?

Stolt far till.....Till dessa två är jag stolt far till. Ni ser kanske vad det är för någonting som är på bilderna. Självklart är det mina underbara bärbara datorer. En stor dell och en mini acer, och det är mina två mest använda prylar här hemma. Åtminstonde mini acer datorn, men även dell som jag brukar använda mig av när jag fixar lite med bilder på photoshop. Eftersom att jag är så rädd om min små grabbar så har jag inte installerat några konstiga program som msn eller något annat. Utan dessa två är enbart till för viktiga saker. Annars blir det lätt så att man ska jobba med någonting, eller jag vill inte kalla det jobba, utan skapa någonting så loggar man in på msn. Då blir det ingenting gjort.


Jag minns det som igår när jag fick min dell, studenten, det var till och med så att jag fick en tår i ögat. Det var så stort ögonblick för mig just då. Hade aldrig haft en bärbar dator tidigare. Jag satt alltid på den istället för att sitta på en stationär, sedan en dag så kraschade den. Alla mina bilder som jag hade sparat på den var borta, inte allt för roligt då det var bilder från semester, studenten och annat roligt. Samtidigt var det mitt egna fel då jag inte hade lagt över några utav bilderna på en extern hårddisk. Mycket dumt gjort, men man lär sig av sina misstag.

Lillebror acer minns jag också när jag fick. Det var julen 2008 alltså inte så länge sedan. Han är knappt en månad gammal och han har redan fått vara med om mycket. Det är honom jag använder mig av när det är dags att skriva alla dessa intervjuer som jag ägnar mig åt här på bloggen. Nylingen fick jag också igång det mobila bredbandet på acer så nu kommer han får med på mängder av äventyr.

Som sagt jag är en stolt far till dessa underverk!

Facebook, och diskutera

Som ni märkte så har jag varit lite deppig under gårdagen. Det kanske var lite konstigt från min sida, jag som alltid är glad och så. Nu ska jag säga att jag verkligen inte är deprimerad på något sätt utan jag vill enbart skapa lite diskussion här på bloggen kring vissa viktiga ämnen som jag ser det. Vilket jag också lyckades med, stolt över det. Jag tycker personligen att det är mer intressant att skriva om sådana saker som rör livet och inte massa ointressant saker. Det kan vara intressant, självklart men just nu är jag inne i någon period där jag vill diskutera med mina läsare, hoppas ni är med på vad jag menar.

Angående åldernojan som jag skrev om igår så menar jag mer så att idag ska man leva upp till så mycket. Du ska ha ett perfekt liv som du glatt ska berätta om. I och med en ökande internet-värld så är det ännu viktigare att det ska se bra ut mot alla andra. Ta ett exempel som facebook, varför väljer vissa att skriva meddelande så som "Jag älskar dig" öppet så att alla ska se? Är verkligen förhållandet så bra då, eller vill man bara visa alla andra att just de har det jättebra? Jag menar inga specifika personer nu, utan bara överlag. Något som jag har tänkt på under en tid. För egentligen gäller ju ett sådant meddelande bara dessa två personer, går ju skicka internt så bara de två ser.

Likadant med alla bilder folk ska lägga ut. Måste ju vara för att vi är beroende av att visa upp hur bra vi har det och hur mycket saker vi hinner med att göra. Jag vet mycket väl att det inte behöver vara så, men ibland kan man ju faktisk undra. Någon utav er läsare kanske också har tänkt på detta?

När ni läser detta så får ni tänka på att jag överdriver lite...


Ser ni vad duktig jag är på gitarr...

Lägger mig ner igen på en gravsten

Hjälp! Vad många kommentarer jag får om min ålder nu. Som om jag inte innan hade lite åldersnoja så blir det inte bättre av det här nu också. Tyckte jag var gammal i min ålder, jag är 20 år, och har egentligen inte kommit någonstans. Detta faktum får jag faktiskt panik över! Jag har inget jobb. Bor kvar hemma. Fortfarande ensam.

Ingen stress.

Glädje.

För mig är bloggen verkligen viktig och har kommit att betyda mycket i mitt liv. Detta faktum trodde jag inte när jag började blogga. Jag var då en kille som vill berätta om vad jag gjorde om dagarna. Jag var helt bombsäker på att det skulle komma och handla om min träning, vilket det inte gör idag. Knappt att ni vet att jag tränar på elitnivå. Att inte skriva så mycket om löpning är något jag själv har valt. Har alltid haft den stämpeln att bli kallad "Löparn" och det är inte så roligt alla gånger, faktiskt!

Ta ett exempel som jag tycker är väldigt jobbigt. Det faktum att jag kanske går ut någon gång då och då, snabbt undrar folk varför jag går ut när jag tränar så mycket. Ja, inte är det för att supa mig full och göra bort mig kan jag säga på en gång. Utan för mig är det j-vligt socialt att gå ut. Då kommer ett till problem. Många av de gånger jag har gått ut så har jag valt att vara nykter. Det blir ifrågasatt. Då är vi uppe i två frågeställningar.

Dags att fara iväg nu igen!

Vem sa ordet stress?

Man växer med er läsare

Det är spännande det här med min ålder. Nu är det säkert fyra personer som har trott att jag är äldre än vad jag är. De har sagt att de trodde att jag var 25 eller nått. Jag blir lite rörd av det, för jag tolkar det som en komplimang. Tänk ifall andra också tror att jag är äldre, vilket vore ganska skönt vid vissa tillfällen. T.ex. i en diskussion om något viktigt ämne så kan ju jag få lite mer auktoritet, och vem vill inte ha det. Man får ju ett överläge direkt!

Liza Marklund.

Gömda.

Också roligt att det redan har uppstått en liten diskussion i kommentatorsfältet angående det jag skrev om igår, Liza Marklund och "Gömda". Verkar vara så att det är två läger, ganska logiskt, ett där man gillar boken trotsallt och ett där man inte gillar Liza alls. Kanske är det så att lägrena kommer fortsätta stå så mot varandra. Häromdan såg jag ett program där de diskuterade detta ämne, just detta kom de fram till. Folk har under långt tid stört sig på Marklund för att hon var väldigt kontroversiell redan i början av sin karriär, bl.a gjorde hon tv-reklam. Detta hade ingen journalist gjort tidigare och ja det kanske är att sticka ut hakan lite väl mycket.


Frågan är, ser jag äldre ut?

Gömda i jmfr med Arn

Idag är första dagen på en vecka som jag känner mig pigg igen. Och känslan av att vara tillbaka igen i verkligheten, där man inte bara ligger i en soffa hela dagarna. Den är fantastisk! Dagen till är hade jag också riktigt lugnt på schemat, endast en föreläsning om historiebruket och hur vi använder historien. Ganska skönt när man kan börja veckorna på ett lugnt och skönt sätt istället för att allt kommer på en gång. Dessutom började föreläsningen klockan 15 så inget att man behövde tänka på att gå upp tidigt. Men det enda som kan vara lite tråkigt är att föreläsningen i sig var inte särskilt intressant egentligen, för hon var lite osäker verka det som. Men. Nu ska jag säga men! Vi kom in på en väldigt intressant diskussion i slutet av dessa två timmar som föreläsningen varade, typiskt att det alltid är så. Det intressanta kommer i slutet när alla ska resa sig och gå. Vi kom in på skillnaden mellan verklighet och fiktion, alltså det påhittade. Ett ämne som är väldigt på tapeten när det gäller detta är ju debatten om Liza Marklunds bok "Gömda". Så automatiskt kom vi in på det. Jag har ju självklart följt allas åsikter kring ämnet och tycker det är oerhört intressant. Föreläsaren nämde en annan bok som är inne inom samma område, nämlingen "Arn" som också rör sig i området, fiktion-verklighet, inget som blir ifrågasatt. Frågan jag ställer mig är då, var ligger skillnaden?

Jag kan säga som så mycket att jag inom en snar framtid kommer yttra mig i frågan kring Liza Marklund och tala om för er vad jag tycker om detta som framkommit. Men detta vid ett senare tillfälle.

Olika synsätt

Yes.

Det är måndag.

Kan tänka mig att det är många som vaknar med en stor suck idag, en ny vecka väntar. Det går att se det på massa olika sätt. Antingen så väljer man att tänka att det är långt till helgen. Vissa vet jag börjar med att räkna ner till lördag idag. Då far många av mina vänner till Åre. Hade verkligen varit kul att följa med men just nu är det mycket i skolan. Andra ser den nya veckan till att göra nya saker, nya möjligheter. Jag är en av dom som ser nya veckor så. Glöm det förflutna och ta vara på den nya tiden.

Frisk.

Pigg och glad.

Hoppas ni också har haft en strålande helg som jag har haft. Varit hemma hela helgen med mamma och pappa, tagit det lugnt helt enkelt. Riktigt uppskattat. Jag hade ärligt talat glömt hur skönt det kan vara att bara få vara. Nu när jag vaknar på morgonen saknar jag mina föräldrar. Dags att vara ensam nu till imorrn kväll. Börjar förstå hur Matej har det ibland. Kan inte vara så roligt i längden, men jag tycker ofta det är skönt att vara själv.

Jag är rätt mycket med mig själv.

Som Winnerbäck skrev. Om det var någon mer än jag som såg filmen med honom så förstår man att han är mycket med sig själv. För vilken djupmänniska. Jag gillar verkligen såna människor. Precis som Lukas Moodysson som var med på Skavlan i fredags. En kille med djup och analytisk i allting han gör.Stoneriver, var är du? Här är han...

Nu väntar jag på ett mejl från Stoneriver med ett veckoinlägg. Ni vet att jag pratar om gästinlägget som han skriver varje vecka. Ska bli intressant och se vad han har att berätta om idag....

Jaha då var det redan söndagkväll! Usch vad fort helgerna går! Vet inte vad det beror på, men nåt är det väl? Har varit en helg fylld av tränande o fikande o lite öldrickande. (I måttlig mängd förståss...) I dag blev jag lite lurad, åkte ut till lilsjön här i norrköping för att träna trodde jag. Är det nån där när man kommer dit då?? Inte en käft! Tydligen så var träningen någon annanstans. Man måste tydligen kolla hemsidan med träningsprogrammet titt som tätt... Så det blev att åka hem o springa ensam. Utan sällskap av trevliga människor att slänga käft med. Lite trist faktiskt.

Helgträningarna gillar jag!

Sen ägnade jag en del av eftermiddagen åt att köpa ett par nya fingervantar(!) Det var inte så lätt. Slutsålt på många butiker som jag slank in i.
Blev ett par "one size fits all" med dödskallar på från stadium till slut... 19 spänn. Sen har jag varit duktig toffelhjälte och haft tvättstugan i dag! Är det verkligen något en man ska göra i ett förhållande...? Jag gör det i alla fall... Min son hade en kompis här på eftermiddagen oxå, o det var bara tjat om data o tv-spel! Leker ALDRIG ungar ute nuförtiden?? Får väl acceptera att det är så.

Har för övrigt beställt biljetter till en "schlagergala" på Louis de geer här i stan den 8/3. Kan nog bli kul. Ska ditt med några bekanta, varav en är precis tokig i karaoke som det tydligen ska bli där framåt kvällen. Själv ligger mina framträdanden på karaokescenen långt tillbaka i tiden. För tio år sen ungefär. Sjöng bland annat en bejublad(?) version av madonnas "like a virgin" på palace. Men det är nog preskriberat nu! Hoppas ni alla haft en skön helg o är sugna på en ny måndag i morgon, och då studsar upp ur sängen och säger YES!!

Ha det gott!

/Stoneriver

Det är svårt att bli äldre (man får ont överallt)

Jag är uppe tidigt denna söndag.

Tänker på de tappra som är ute i skogen.

Längtar.

Benen gör ont.

Igår kväll var inte heller något bra på tv. Fanns ingenting att roa sig med förutom 5 minuters Rocky som gick på någon av SVT kanalerna. Jag fick inte nog av att se på Rocky av ett avsnitt så jag var en lite pirat. Ja, jag laddade ner hela säsong 1 av Rocky. Nu ska ni vet att det inte är någon Rocky film jag pratar om utan det är serien av Martin Kellerman, ni vet hunden och hans vänner. Ni borde känna till vad det är. En i mitt rinkbandylag berättade stolt en gång att det var hans favoritserie under resorna till jobbet på bussen, så länge "det inte är för mycket text". Han förklarade att då hade han så svårt att se vad det stod. Det sägs ju att synen blir sämre när man blir äldre, men varför har jag också sämre syn? Är 20 år en högålder, tänk i år när man fyller 21.

Värk.

Tablett.

Nu har jag varit sjuk i nästan en vecka. Har inte alls varit så roligt och skönt som kan tro att det kan vara. Tvingas ta sig upp ur sängen på morgonen, åka in på föreläsning, åka hem, läsa ny text. Ungefär så har min vecka sett ut och nu äntligen börjar jag komma tillbaka. Då får jag fruktansvärt ont i benen. Det smärtar konstant. Omöjligt att det är så att jag suttit stilla för mycket. Mamma säger att det är av sjukdomen som jag får ont. Hon nämner någonting om att man får ont i lederna av influensan. Ett problem bara. Det är ju inte influensan jag har. Ännu en gång så kan jag reflektera till en äldre man, min morfar, som har så ont i fötterna. Nu är väl han och jag i samma klass. Han med sina fötter och jag med mina ben. Det måste vara åldern.

Bilduppgift, klurigt

Jag har varit ute och fotograferat lite som jag brukar göra på lördagar. Anledningen denna gång är att jag ska göra en bild som uppgift till skolan. Den ska utgå från temat som vi har just nu vilket är tid,rum och identitet. Inte världens lättaste kan jag tycka men nått måste jag ju komma på. Jag har en tanke att använda mig av bilden högst upp och sedan lägga på olika saker som är jag. Kanske något från idrotten men jag vet inte. Känns som att man får en stämpel för att vara en idrottsnörd om jag genomför min tanke. Det är ju lite vad jag är också, men det kan i sin ände bidra till att jag blir begränsad när vissa inte gillar idrottare. Hur skulle ni beskriva mig?Åh, fråga på....

Jag har suttit och skrivit upp några välvalda kommentarer som jag skulle vilja diskutera lite kring och svara på. Det är lite blandat från det som jag skrivit om i veckan som gått när jag varit sjuk och haft mängder med föreläsningar. Alltid roligt när man får kommentarer sen kunna reflektera lite kring era tankar om det jag skrivit om. Alltid lär man sig något nytt av varandra....

"Homer är döpt efter Matt Groenings far. De andra medlemmarna av familjen är även dem döpta efter hans släktingar. (Syns vi på träningen imorgon?) Keep up the good work ! ;)"
- Gusten, kommentar från i torsdags.
I detta område har jag sökt efter svar på din fråga eller påstående. För du säger ju faktiskt att namnet Homer kommer från Matt Groenings far, vilket du har helt rätt i. För er som inte vet vem Matt Groeing är så kan jag tala om för er att han är grundaren till The Simpsons. Namnen på figurerna kommer som sagt från Groenings far Homer, mamma Margaret, systrarna Lisa, Margaret och Patty. Andra namn i serien så som Flanders, Lavejay och Kerney är gator från Groenings hemstad Portland.


"Du kan inte kalla dig filosof förän du har gett dig på att läsa något av t.ex: Ludwig wittgenstein,Friedrich Nietzsche,Jean-Paul Sartre. Svåra filosofer, men givande om man orkar tränga in i texterna. Nu börjar slipsens blogg bli intellektuell!!" - Stoneriver, kommentar från i torsdags.
Även på dessa filosofer har jag suttit och läst lite om, men det var minst sagt djupa texter. Här måste man nog tänka väldigt mycket, det är svåra filosofer som jag hade svårt att få grepp om. Men jag fick fram ett citat som Fredrich Wilhelm Nietzsche sagt "Gud är död" ett av hans mest kända citat. När jag sökte på Jean-Paul Sartre så kom det fram att han är grundaren till existentialismen.

"Har aldrig riktigt fattat vad filosofi är, men jag har det inläggt i min kursplan nästa år. Hoppas man inte måste tänka allt för mkt :P" - Sofie , kommentar från i torsdags.
Nej, en del filosofer är väldigt svåra att förstå sig på. Ibland kanske man får bli lite bohem och speciell för att kunna tänka så mycket som de gjorde. Kan ni tänka er en filosof som har ett supermodernt hus och bor ute på Lidingö eller något annat flott område? Nej, det tror man inte men....

"Krunegård skulle jag lätt vilja se igen. verkligen. utbudet i kalmar är inte ens 1 sjättedel av det där... är inte norrköping å linköping typ samma stad snart, ihopväxta?" - Kalle , kommentar från i onsdags.
Jo, visst är det så. Norrköping och Linköping ska växa ihop till en stad, fjärde storstadsregionen, man skulle kunna tro att detta fått mycket positiv reaktion men med tanke på all historia som finns städerna imellan så har det stött på mycket motstånd. Många norrköpingsbor anser att de inte vill uppleva en ihopslagelse städerna. Ett tydligt exempel på detta är ju flygplatserna, då båda städerna har egna flygplatser som kostar miljoner. Hur genomtänkt är det?


"hur väljer du ut personerna för dina intervjuer?" - Sofia, kommentar från i fredags.
Jadu. Jag har egentligen inget bra svar på denna frågan utan jag tar bara personer som jag har pratat med ett tag via bloggen. Och som ni säkert har sett så är det en heldel bloggare som är med i intervjuerna som jag har gjort. Men nu har det blivit så många att jag har fullt in i maj/juni med personer varje vecka. Sedan tänkte jag göra om detta system har du något bra tips?
 
Emma Malmlöf                                          Emelie Björck

Intervju med Emelie Björk

Namn: Emelie Elisabeth Björk
Ålder:
18 år, fyller 19 i april
Bor:
I en liten by som heter Edsbro,
ligger ungefär 8 mil från Stockholm.
Familj:
Mamma, pappa, lillasyster,
tre katter och två hundar.


Emelie är en tjej som har stor passion för att skriva,
hon berättar att hon är en periodare. När hon var yngre, högstadiet och början på gymnasiet, var det mycket poesi och dikter. Vilket hon fortfarande gör men det är inte där som inspirationen finns. Journalistiska texter är också något som hon skriver mycket och då i form av artiklar, reportage och liknande. Detta kommer säg eftersom att det ingår i jobbet på Norrtelje tidning. Även på hennes inriktning på medieprogrammet ingår mycket utav journalistiska texter. När hon känner sig motiverad till att skriva så händer det också att det blir låttexter, noveller och textrader.

Norrtelje tidning som hon numera jobbar kom hon in på genom en praktik som hon hade där. I början fick hon först och främst arbeta med en hemsida som handlade om förra årets melodifestival, ett område Emelie är ett stort fan av! På arbetsplatsen stormtrivdes hon och i slutet av praktiken fick hon även rycka in på den allmäna avdelningen på tidning då arbetet med hemsidan började ta slut. Under sin tid fick hon ringa och göra korta intervjuer med människor, skriva artiklar och göra research. Hon fick ett gott rykte bland arbetskollegorna och så när sista dagen kom berättade hennes handledare att hon gjort ett bra arbete och var omtyckt. Han nämde också att han skulle vilja ha henne i Ungdomsredaktionen som fanns på tidningen, om jag var intresserad av det. Självklar var hon det. En månad senare ringer det på telefonen hemma hos Emelie hon har en plats i ungdomsredaktionen.

Att jobba som journalist är ingenting hon vill göra i framtiden utan drömmen är att bli författare. Däremot var det journalist som hon hade i åtanke när hon var yngre, men detta har ändrat sig när hon fått chans att prova på yrket. Nu känner Emelie att det endast är något hon vill hålla på med just nu. Men om hon skulle vilja jobba på en tidning som journalist senare i livet skulle hon vilja jobba på en skvaller eller modetidning. Kanske veckorevyn, FRIDA eller Hänt Bild. Men författare är drömmen då hon tycker det är mycket roligare att skriva litterära texter.

Jag frågor om uppväxten i ett samhälle som Edsbro har påverkat henne till den person hon är idag och hon svarar att det är en svår fråga att svara på. Eftersom hon kan inte svara på hur livet hade sett ut om hon växt upp i en storstad. Men hon trivs bra i Edsbro, det ligger i mitten av allt. Hon har nära till Stockholm, Norrtälje och Uppsala vilket inte är helt fel när man kan välja till vilken stad man vill åka när man ska shoppa, gå på bio eller festa. Hon tror inte att det påverkat henne att bo där hon bor nu. Däremot tror hon att om hon hade bott i Stockholm skulle hon inte vara lika "rädd" för att åka tunnelbana som hon är idag.

Eftersom att jag själv är uppväxt på landsbygden kan jag ibland uppleva att storstaden är tuff och hård, kanske känner Emelie samma sak. Och hon säger att ibland gör hon det och berättar vidare att det känns som att människor i en storstad är lite respektlösa. Går man på stan med någon kompis och det är massa folk som går på samma gata så är det alltid vi "bondläppar" som får flytta på oss. För stadsborna vägrar göra det. Självklart finns det undantag.

När det kommer till musik så lyssnar hon på det mesta men en genre som hon älskar är musikal-musik så som Hairspray, Grease, Grease 2, Hair, High School musical, Sound of music m.fl. Där kan hon alla låtar utantill. På frågan om tre favoriter så svarar hon följande topp 3:
This is me - Demi Lovato
Darin - Roadtrip
John McLaughilin - So Close


 


Grattis Håkan

Sitter och kikar lite på Rockbjörnen. Att Håkan Hellström har haft ett lyckat år på scenen kan man ju ganska lätt konstatera när han ikväll också tog pris i "Årets bästa liveakt". Vilken tur att jag hann med att se honom i somras i Linköping. Då har jag ju inte missat något riktigt bra. För riktigt bra tyckte jag också att hans konsert var så han är mycket värd alla dessa priser för året som gått. Nu håller jag bara tummarna för att Kent också plockar hem ett pris under kvällen, för jag ska nog inte följa galan längre nu. Skönare att sitta i soffan faktiskt.


Imorgon är det då fredag och ni vet vad som händer då? Självfallet är det en ny intervju som kommer upp här på bloggen som brukligt! Förra veckan och veckan innan det kunde ni läsa om Emma och imorrn är det en ny person som kommer dyka upp här....Ni får se imorrn vem det blir!

Filosofi är lite min grej..?

Så har man ätit. Blev en sen lunch idag då jag inte orkade göra matlåda igår till dagen. Som ni säkert vet så åt jag pannkakor idag, vilket är heligt på torsdagar. Har alltid varit och kommer alltid vara. Jag har säkert sagt det tidigare men jag skulle nog kunna kalla mig för expert inom området när det gäller just pannkakor. Med mitt silvriga pannkaksjärn så gör jag underbara pannkakor. Ni som inte vet vad pannkaksjärn är så är det som ett våffejärn men här gör man pannkakor. En viktig och nog så viktig uppfinning. Den har åtminstonde rätt många minuter i mitt liv, speciellt torsdagar. Vi skulle nästan till och med kunna säga att det har gjort mig så extremt mycket effektivare. Nog om mina pannkakor och expertisen inom området.

Idag hade vi en sån intressant föreläsning som jag blev helt såld på. Inget märkvärdigt egentligen. Vi pratade lite om filosofer. Jag tror faktiskt jag skulle vilja lära mig mer om dessa manliga filosofär så som René Descartes och John Locke, det är oerhört intressant att läsa om dessa två. Ni känner säkerligen redan till dessa två om ni någon gång läst filosofi, men om ni inte har det kan jag ju dra en lite och kort sammanfattning. Kanske dra två citat eller grundstenar som deras teorier inom filsofin grundar sig på. René Descartes upptäckte en sats som löd "Cogito, ergo sum" med den betydelsen "Jag tänker, alltså finns jag". All kunskap vi får grundar sig på vårat förnuft ansåg Descartes och räknas till rationalismen där all kunskap utgår från förnuftet.

Descartes

Motsatsen till rationalismen är John Locke som hade ett annat uttryck för vad kunskap var. Hans filosofi grundande sig på uttrycket "Tabula rasa" som är "oskrivet blad", då han ansåg att människan föds som ett oskrivet blad. Tvärtemot Descartes så säger Locke att all kunskap kommer från erfarenheter. Detta kallar man inom filsofin för empiricism.

John Locke

Jag vet att under gymnasiet var jag också intresserad av detta område, fiosofi, men fick inte riktigt fram de sidorna hos mig då men nu så. Det var till och med så att jag satte mig på ett fik här i stan för att hitta lite mer fakta och lär mig mer om det vi fick veta under föreläsningen. Nu får ju ni lära er lite vettigt också i en djungel av bloggar med ointressant innehåll, finns ju en del såna också.... Men vad skulle vi göra ut dem?God morgon!

En sak känns riktigt bra just nu. Jag är påväg tillbaka till att vara helt frisk igen. Febern har jag lyckats skrämma iväg men nu är det någonting som sitter kvar i halsen. Måste bara lyckas få iväg det och sen är jag på banan igen. Men som ni kanske har märkt så kan jag inte hålla mig borta från bloggandet. Utan det är så fruktansvärt roligt speciell när man får den responsen man vill ha! Och har man underbara läsare vilket jag har förmånen att ha så är det extra trevligt.
Ni undrar säkert vad jag gör upp så tidigt på torsdagsmorgonen, självklart är det så snart dags för ännu en föreläsning på KSM, denna gång en gästföreläsning. Man skulle kunna tycka att det är väldigt jobbigt med alla dessa föreläsningar men jag personligen tycker det är väldigt intressant. Äntligen tänker jag istället. Från att inte ha haft så mycket att göra så kommer vi få supermycket att göra. Som jag brukar säga och har sagt hundratals gånger förut så är det då man känner att man lever.

Dessutom har jag nog insett en sak som jag inte trott på tidigare. Ni har nog alla hört talas om ett ordspråk innehållande orden "Makt" och "Kunskap". Tror ni på detta? Faktiskt så börjar jag göra det nu, för tänk efter träffar du en person som har mycket kunskap så kommer den personen också kunna styra dig, varför? För du litar på denne, personen är kunnig och har kunskap. Fundera på det ni. Men hur är citatet eller ordspråket, kanske ett motto. Jag är lite osäker på vad jag ska definera det som, men det lyder "Kunskap är makt".Vårens konserter i Norrköping

"I Norrköping är det tråkigt!"
Det är ett uttryck man alltid fått leva med speciellt när det kommer folk från Linköping som ska tala om för oss hur fin deras stad är jämfört med våran. En rivalitet har alltid funnits mellan dessa två städer där Linköping har varit den akademiska staden där alla har fin utbildning, i Norrköping har vi fått arbeta. Precis det har alltid varit en arbetarstad. Nu har man kommit fram till något som kallas för Fjärde storstadsregionen vilket nog är bra för båda städerna. Men ni som kommer utifrån kanske från storstaden som Göteborg, Stockholm eller Malmö. Ni bör veta det att Norrköping är mycket bättre än grannstaden. Kolla bara på allt som händer i vår här i Norrköping och inte i den så "fina" staden Linköping.

Våren inleds den 31 Januari när Anna Ternheim besöker staden. Hon spelar på Flygeln.

I Februari kommer yttligare en stor kvinnliga artist som vi också kunde se på P3 Guldgalan i helgen tillsammans med Markus Krunegård. Jag pratar såklart om Hello Saferide som står på Flygelns scen den 18 februari.

Hugo vill inte vara sämre med sina spelningar så om ni vill se Petter ska ni bege er till Hugo den 27 Februari. Då bjuds ni garanterat på en storslagen klubbspelning då Petter fira 10 år som artist.I årets tredje månad är det relativt lugnt men du kan ändå avnjuta Melodifestivalen som går av den 6-7 Mars i Himmelstalundshallen, dessutom kan du i Mars se After DarkLouis De Geer detta 20-21 Mars.
  
April är en fin månad som bjuder på mycket bra musik i vår vackra stad. Den 9 april spelar A CampLouis De Geer och dagen därpå, 10 april så står Sahara HotnightsFlygelns scen.
 
Det är inte stopp här. Utan 16 april kommer Maia Hirasawa till Flygeln. Inte att missa!
Ja, vem sa att Norrköping var en tråkig stad?


(Alla bilder är tagna från Norrköping CityGuide)

The Simpsons i studiesyfte

Är det inte en dröm att få se The Simpsons i studiesyfte? Det är precis det vi får göra på KSM, nu ska ni inte tro att detta är allt vi gör inget mer. Utan just nu har vi massor att läsa på till alla föreläsningar men då är det roligt att vi får se ett Simpsons avsnitt, detta ska vi sedan ha seminarie på nästa vecka. Eftersom att jag är sjuk så kollade jag på avsnittet här hemma istället för att åka in till stan för att se film 20 minuter. Hade varit väldigt onödigt i min mening. Huvudsaken är ju trotsallt att jag ser på avsnittet så jag kan delta i seminariet. Personligen tror jag faktiskt att många av The Simpsons avsnitten har en tanke och ett syfte. Inte bara slumpen som avgör handlingen utan det är säkerligen välgenomtänkt. En tes jag har iallafall. Min svenska lärare på gymnasiet var det som gav mig denna tes som jag glatt höll med om. Han lärde oss att namnet till bl.a. Homer kommer från författaren Homeros. Ni som inte vet vem Homeros är så är han enligt tradition författare till Iliaden och Odysséen, han tros ha levt under 700-talet f.Kr.

Homeros, kommer Homers namn härifrån?

Jag vet faktiskt inte om detta stämmer, men mycket väl kan det vara så. Jag ska försöka spånna lite mer i detta ämne nu när jag ändå har lite tråkigt. En sak kan jag iallafall konstatera, det avsnittet jag såg, avsnitt 16 i säsong 7 Lisa the Iconoclast, var mycket bra och lärorikt. Det handlar om hur Lisa ifrågasätter hur Springfield grundades och om själva grunadaren av staden. Kortsagt handlar det om att våga ifrågasätta historien och hur det kan påverka samtiden.

Fler elitklasser

Tidig uppgång. 7 mil i bilen. 10 kr i parkeringsavgift. Inställd föreläsning. Det skulle kunna sammanfatta hur min början på onsdagen har varit. Det var faktiskt lite roligt att åka in till stan och sen åka hem igen. Lite baksidan av att bo så pass långt ifrån skolan som jag nu råkar göra. Man får helt enkelt åka in för att få reda på om det är föreläsning eller om föreläsaren har blivit sjuk, vilket var fallet nu. I bilen lyssnade jag på ett mycket intressant Hallå P3 där de diskuterade om elitklasser i skolan på gymnasiet. Allting grundar sig i att Sverige ska starta tio skolor med elitklasser. Detta skrev SvD om den 15 januari och ni kan läsa artikeln här.

Hela grejen med att starta elitklasser ställer jag mig positiv till. Vi svenskar har en förmåga att leva efter jantelagen där du aldrig får lyfta fram någon och säga "Han är duktig inom detta ämne" utan vi ska istället fokusera på att alla ska lära sig samma saker i samma takt. Vi bör nog tänka i dessa termer som det görs nu. Lyft fram de eleverna som har en förmåga att lära sig nya saker väldigt snabbt, låte inte dem stå och vänta på 25 andra elever som inte har samma inlärningsförmåga. Självfallet är det viktigt att även ta hand om de elever som har det tufft i skolan också, men inom detta område tycker jag svenska skolan är bra. Jag kan ju bara utgå ifrån de situationer som jag själv upplevt. Under min gymnasietid så var jag inte speciellt bra på engelska, vilket i sin tur gjorde att jag fick gå i en mindre specialgrupp. Vilket jag är oerhört tacksam för idag. För att återgå till ämnet, elitklasser, så kan jag också avslöja att den bästa tid jag hade i grundskolan var tiden på en friskola. Under 6-9 gick jag nämlingen på Kunskapsskolan här i Norrköping. Många kan kalla det för en moderatskola och de får folk också göra, men en sak ska man ha klart för sig. Här släppte man fram de som hade det lätt i skolan. Inte så att en person var tvungen att sitta och vänta på resten av klassen för att gå vidare, utan här jobbade alla i sin egen takt. Automatisk blev det en elitklass där alla duktiga höll till, dvs. på föreläsningar då man inte har lektioner på Kunskapsskolan.

Skulle vi göra likadant på gymnasiet, vilket tio klasser ska göra, så tror jag utvecklingen kommer gå åt rätt håll. De elever som har lätt i skolan kommer lära sig ännu mer och behålla sitt intresse för att studera istället för att tröttna på att alltid få vänta på alla andra. Glöm jantelagen som vi alltid ska leva efter. Våga säga "Den här eleven är duktig i matte därför går han/hon i elitklass i detta ämne." och var inte rädd för det. Våga tänka nytt och spännande för morgondagens skattebetalare och vår framtid!

Hur ställer ni er till denna frågan om elitklasser? Bra eller dåligt?

/Marcus Åberg

Ingen lyckad måndag

Nu är jag tillbaka. Det var inte länge som jag var riktigt sjuk men när jag var det igår så var det jobbigt. Jag hatar verkligen att ha feber och inte kunna göra någonting åt det. Nu har jag efter en mängd med C-vitamin och andra tabletter blivit lite piggare iallafall och då kan jag inte hålla mig ifrån bloggande. Det går bara inte! Jag måste passa på att tacka för alla "krya på dig"-kommentarer som jag fått. Helt frisk är jag dock inte än men jag är på god väg. Igår blev det bara att ligga framför tv:n hela eftermiddagen så fick mina föräldrar ta hand om mig. Lite roligt det där med att så fort vi killar är sjuka så är vi rejält sjuka enligt oss själva. För att igår kändes det som att jag inte skulle kunna göra någonting utan jag låg bara och tyckte synd om mig själv. Inte blev det bättre av det som hände på kvällen.

Det var så dags för derby mellan Liverpool mot Everton. En tung match för att Liverpool ska hänga på i tabelltoppen men även en tung match då jag håller på Liverpool och min far på Everton. Trots min feber höll jag mig upp för att se denna match som jag väntat på i flera veckor. Lycka. Ja, lycka blev det när Steve Gerrard tog tag i matchen och gjorde 1-0 till Liverpool, då trodde nog alla att det var klart. 3 poäng. Inte, inte. Cahill lyckades efter en frispark kvittera till 1-1, och nu måste de andra lagen i toppen börja tappa poäng. Mycket typiskt att både Chelsea och United också vann på övertid i sina matcher i helgen. Ser tungt ut....

Min åsikt om matchen:
- Varför går man ner och spelar på resultat med 15 minuter kvar?
- Hur smart är det att göra alla byten med 10 minuter kvar?
- Nu lär Liverpool få äta upp det utspel man gjorde mot Sir Alex i United....
- Är det inte bra att ta sina 3 poäng innan man kan snacka?

Febersjuk

Jag tar det lite lugnt med bloggandet nu några dagar. Det var som jag trodde jag hade feber. Rättare sagt 39 grader och jag har massor att göra i skolan denna veckan. Så bloggen får hamna lite i andra hand då. Men jag kommer tillbaka så fort som jag piggnat till lite.

Ha det så bra så länge!Bär av till skolan!

Nu bär det av till skolan! Mår faktiskt lite bättre nu också. Har ätit alltifrån vitlök till att dricka C- och B-vitamin. Jag måste verkligen bli frisk snabbt! Får inte vara sjuk just nu. Eftersom att vi går in i den tuffaste och hårdaste perioden hittills på KSM och då får jag inte missa nått. Typiskt om jag skulle bli riktigt sjuk nu och missa massa viktiga föreläsningar. Skulle faktiskt inte förvåna mig ett dugg om det blev så.

Men vi får hålla tummarna för mig och att jag inte blir mer sjuk. Kanske har ni några tips på hur jag ska klara mig ifrån att bli sjuk, har ni några bra huskurer som ni brukar använda er utav?

Hörs senare!

Är jag sjuk?

Vilken natt det har varit. Varmt, svettigt och ont precis överallt. Jag tror det var år och dar sedan jag mådde såhär pass dåligt som jag gör just nu. Vet inte vad det kan vara som är fel. Härligt är det iallafall inte, allt annat än härligt. Hade en så konstig dröm att jag låg på sjukhus och var jätte sjuk. Det drömmer jag alltid när jag mår det minsta dåligt. Halsen känns trång och jag har svårt med andningen. Får nog bli te, någon värktablett så jag orkar med att ta mig till skolan idag. Vilken tur att det endast är 2 timmars inledning idag. Men det hade ju varit roligare om man mådde bra då också. Usch det är bara bita ihop och vara glad. Jag menar det kunde ju varit värre.

Nej, jag orkar inte kliva upp ur sängen än. Det är tur att jag har min minidator så jag kan sysselsätta mig med någonting under tiden som jag vilar. Det här är faktiskt helt otroligt att jag kan må såhär dåligt! En sak är säker, det blir ingen träning idag. Visserligen hade jag tänkt att vila men det hade ju varit trevligt om man var pigg då också.

Hur mår ni idag?

Stenbäck har ordet

Jaha, då sitter man ner nu äntligen! Har varit en AKTIV söndag faktiskt. Upp redan  8.30 Inte så bakis.. Frukost (ägg,rostat bröd med stark ost på o kolsvart kaffe...) o sen iväg o skena runt i kolmårdsskogarna i ca: 2 timmar. Med massa unga snabba filurer som om dom ville säkert lätt kunde dra ifrån. Men det törs dom inte för då hittar dom inte vägen! Tur för mig! Låter lite knäppt för en del säkert, men det är inte så dum sysselsättning en söndagförmiddag. Bastu o dusch sen mådde man gott! Sen slank jag in på Stadium på vägen hem. Där blev det lite inköp faktiskt. Halva reapriset hade dom på utvalda varor. Det blev: Ett par korta svarta tights (ord. pris 200 jag betalade 50..) En t-shirt med löpartryck på (ord. pris 100 jag betalade 40...) Ett par kallingar svart-röd randiga... (ord. pris 100 jag betalade 25..)  Kände mig ganska nöjd med min lilla shoppingrunda..

Sen blev det efter lite käk, tvätt av en skitig Toyota. Tvättar alla människor bilen på söndagar?? Vilka köer! Men till slut blev det min tur i alla fall. (Har blivit så slö att jag nästan alltid kör automattvätt. Förut gned jag själv med svamp o bilschampoo...) Nu sitter jag här och funderar på kommande vecka. Blir det lugnt o skönt på jobbet som det brukar vara så här års, eller ska man få jobba  för lönen?

Sen funderar jag på det här med mode som många  verkar vara intresserade av: Vad är det som är mest ute att ha på sig numera?? Kan det vara skinnväst?
Det hade ALLA (nästan) killar på tidigt 90-tal. Har själv en hängande i garderoben. Och där har den hängt länge....Är det nån som har det på sig numera?? Vad gäller den här debatten om jogging/mysbyxor. Det är väl för f-n ett plagg man bara har på sig om man såsar omkring hemma, eller om man går ut med soporna! Det tyckar jag i alla fall. Men vem bryr sig om vad en stenåldersmänniska tycker?.. Hoppas ni alla haft en SKÖN söndag och att ni inte har ångest inför måndagen!

Utan vardag fanns det inte fest heller!


/Stoneriver

Slår mig för bröstet och är stolt

Hallå mina vänner!
Idag har jag varit riktigt duktig, jag ska klappa mig själv på huvudet nu och så slå mig för bröstet. När jag vaknade imorse kände jag verkligen inte för att åka iväg och träna. Gick som sagt upp redan vid 8 allt för att hinna iväg till träningen som börjar klockan 10 varje söndag. Ni märker att jag låter väldigt negativ, men det finns en väldigt god poäng i med att gå upp tidigt. Du hinner göra mer saker under en dag än om du sover till 12. Väl där på träningen så går det ju hur bra som helst, skönt att få träna med andra och inte springa själv i 2 timmar. Idag var det dessutom en ny tjej som sprang med oss i skogen. Nu ska vi se om jag minns vad hon hette....Alexandra Svensson, och nu när jag googlar på henne så hittar jag ett ljudklipp med henne. Gå in och lyssna!

Efter att ha tränat så åkte jag hem och lagade lite klassisk mat som jag alltid gjorde förr. Makaroner och köttbullar. Det är en riktig snabb och enkel måltid som man står sig en hel dag med. Inte nog med det. Jag har även pluggat 2 timmar denna söndag och notera en sak. Klockan är bara 17,00 och jag har redan hunnit med massa saker. Nu ska jag väl fundera lite över vad Stoneriver kommer att skriva i veckans "Stenbäck har ordet" borde ramla in ett mejl snart i min inbox som det gör varje söndag.

Vad har ni haft för er denna ångestdag?


Tidiga söndag + pluggande

Uppe tidigt denna söndag igen. Ni vet jag har så tidig träning varje söndag vilket jag inte gillar men samtidigt gör det. På ett sätt är det jobbigt, man tvingar sig sjäv att gå upp redan vid 8 på en söndag. På ett annat sätt är det skönt för då är man klar vid 12-13 tiden och har hela eftermiddagen att göra något vettigt. Och jag har faktiskt hittat något som jag måste göra upptäckte jag igår. Shit jag har typ mycket att läsa till veckans föreläsningar. Det hade inte jag sett tidigare så då har jag lite att göra denna eftermiddag. Sen kom jag också på att jag skulle skicka frågor till en av personerna som ska vara med i en kommande intervju här på bloggen. Ja, som ni kanske kan läsa er till har jag fullt upp denna söndag. Jag ska inte klaga, absolut inte! Skönt att ha mycket att göra, då vet man att man lever!

Nej, nu är det dags att ge katterna lite mat de väntar här utanför dörren.

Hörs!

ps. Jag har upptäckt att jag saknar mina föräldrar nu när dom er bortresta .ds

Inget vidare

Jag var inte speciellt bra på att tippa kan vi väl lite lätt konstatera. Jag pratar självklart om min tippning till kvällens P3 Guldgala. Gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Endast 2 rätt av 9 möjliga. Ingen vidare utdelning men jag skiter faktiskt i det en kväll som denna. Anledningen är att Markus Krunegård fick äntligen ett pris! Det kallar jag för lycka, som jag har snackat om att han ska ta många priser i dessa galor men jag fick ju rätt nu, ÄNTLIGEN!


För övrigt vill jag summera kvällens gala enligt följande:
- Rock/metal är inte min musiksmak, usch säger jag!
- Håkan Hellström var värd sina priser, hans spelning som jag var på i Linköping var nog den bästa i år som jag sett!
- Kul med en mix Krunegård/Hello saferide.
- Varför hyllade man Maskinen så mycket?
- Hur kan man inte ge Veronica Maggio något pris?


Och så en hälsning till Mr Stoneriver som säger att han kanske ska träna imorrn. Mitt svar är, klart du ska träna men ska du gå på avslutningen på kvällen. Har själv ångest över det. Hur ska jag göra?

P3 Guldgalan

 Ikväll är det så äntligen dags för P3 Guldgalan. Håller med Anna fullständigt om att detta är den riktiga galan där de riktiga artisterna får komma fram. Detta eftersom attdet är en jury som kan sin sak som väljer ut vilka artiser som ska nomineras och vinna priser. Inte som det är på vissa andra galor där alla fjortistjejer kan bestämma vem som vinner. Jag ska försöka ladda upp inför kvällen med att äta lite mat, kolla lite bloggar och tippa lite inför kväll. Vilket jag tänkte börja med att göra nu, ni kan kika in här för att se alla nominerade.

Årets grupp
Jag tippar att Sugarplum Fairy tar hem det.

Årets artist
Jag tippar att Markus Krunegård tar hem det.

Årets nykomling
Jag tippar att Kleerup tar hem det.

Årets låt
Jag tippar att Markus Krunegård tar hem det.

Guldmicken (tilldelas årets bästa liveakt)
Jag tippar att Kent tar hem det.

Årets dance
Jag tippar att Eric Prytz tar hem det.

Årets hiphop/soul
Jag tippar att Veronica Maggio tar hem det.

Årets pop
Jag tippar att Frida Hyvönen tar hem det.

Årets rock/metal
Jag tippar att In Flames tar hem det.


Äntligen lördag!

Nu är det lördag igen. Det är en stor och lycklig dag. Är ensam hemma hela helg men idag ska jag iväg till Östra Husby och få lite distans med GöteLöpare. Blir mycket trevligt att komma iväg lite och springa med några andra än de som jag brukar träna med. Skönt med lite variation faktiskt. Igår kväll blev det en lugn och trevlig hemmakväll med pizza och öl. Tyckte jag var värd det. Kikade som vanligt på "På Spåret" och jag tror inte många andra bloggare gör det. Eftersom att alla lär väl kolla på Let's dance och jag ska vara helt ärlig. Jag kollade på utröstning så jag vet vem som fick lämna. Denna gång blev det ju Linda Haglund om jag har rätt?

Det har skett en stor skillnad med min minidator, jag har ett fungerande mobiltbredband. Äntligen! Så nu blir ni inte av med mig så lätt, då kan jag rapportera överallt ifrån. Jäkligt bra! Så ni har helt fel på Tre och Mediamarkt, mobiltbredband fungerar visst på Acer Aspire One. Samtidigt är det tur att jag inte bytte min daror till en asus, för då hade jag ångrat mig så fruktansvärt mycket nu.

Förresten vad tyckte ni om gårdagens intervju med Emma?

Ha en bra lördag!!!

Ha en bra fredag!

Jippi det är fredag!! Jag firar min fredag med att gå upp tidigt på morgonen, för man måste ju ta vara på dygnets alla timmar. Klockan 5:45 ringde vi väckarklocka och då är man inte speciellt sugen på att kliva upp ur sängen. Helst av allt vill man bara stänga av klockan och sova vidare. Låg säkert och drog mig fram till 6:00 då jag var tvungen att kliva upp för att inte missa bussen. Käkade en god frukost och lyssnade lite på P3 som är lite av morgonens räddning. Utan radion på morgonen skulle jag nog gå under. Jag skojar inte nu utan detta är allvar. När jag så sitter där och äter och lyssnar på radion så kommer alltid pappa och för lite liv så man inte hör. Det gör mig lite småarg men jag vill inte visa det. Har tydligen blivit så att jag är morgontrött nu förtiden. Vilket jag inte var för. kunde jag hoppa upp vid 5,30 och vara hur pigg och glad som helst men nu är det helt annorlunda. Får dra mig upp. Anstränga mig för att verka glad. Anstränga mig för att inte visa att jag bli lite småarg på pappa när han för sånt liv.

Nog om mina frukostvanor. Vidare ut till bussen och dagen till ära fick jag skjuts ut till hållplatsen som ligger 2 km från vårat hus. Tänk på det nästa gång ni stadsbor när ni gnäller om att det är långt till bussen! Denna sträcka brukar jag antingen gå eller cykla varje morgon. Självklart så lyckades jag ta fel handskar när vi åkte hemifrån. Fick med mig ett par skinnhandskar som var hur kalla som helst. Värmde gjorde dom inte. Mycket bra funktion. Efter att ha väntat på bussen i 10 minuter så kom den så äntligen. 4 mil och 45 minuter senare var jag så framme i Norrköping, Söder Tull.

En promenad upp till universitet för att vänta på en föreläsning som börjar klockan 9. Ja, där har ni min morgon. Har ni klivit upp än ur era sängar? Sovit gott?

Jag önskar er ett riktigt fin fredag och idag lovar jag er riktigt bra läsning i den avslutade delen i intervjun med Emma Malmlöf.

Så länge kan ni ju läsa förra veckans intervju här
Lite bilder


Vad säger ni om mina skor?

En fin bil som står i solen!

Här bor fåglarna...

Vi är män, vi är bloggare

Vad dålig jag har blivit på att uppdatera. Jag har ju massa roligt jag vill skriva om men kommer inte riktigt på var jag ska börja om jag ska vara helt ärlig. Nu har jag iallafall suttit och gjort det sista på essän. Om ni vill ha ett exemplar av våran essä så kan ni säga till mig. Måste ju passa på att göra lite reklam för det jag gör i skolan. Har inte heller blivit någon tur till redaktionen på NT heller. Tänkte faktiskt ta och vänta lite med det då jag ska träffa en person i helgen som jag tänkte ta med i referenser. Kan vara bra att ha med henne då hon jobbar på tidningen redan. Det ser liksom lite bättre ut om de har någon person de kan fråga om hur jag är och så.

Ett CV har jag ju nu åtminstonde.

Sen har jag ju även fått förfrågning om att starta ett manligt nätverk för oss manliga bloggare. Vi är ju inte direkt lika många som tjejerna direkt. Frågan kommer från Kalle och jag är lätt sugen på att göra det. Frågan är ju bara hur man ska göra det hela...? Det är ju alltid lätt att säag "Jag är på" men sen hur man ska göra det får man ta i ett senare stadie. Men är det någon mer läsare som är intresserad av detta "Manliga nätverkande"? Jag ser oss i framtiden sitta på någon fin uteservering och dricka en eller ett par öl tillsammans. Kanske införa att man har 1 träff i månaden och gör lite manliga saker som att dricka bärs och se på fotboll. Eller är det inte något av intresse?


Tandläkarbesök

Idag är det dags. Det är ett besök hos tandläkaren som väntar. Egentligen ska jag inte behöva vara speciellt orolig då jag aldrig i hela mitt liv har haft några hål. Men det skulle inte förvåna mig om dom hittar något nu när jag själv får betala. Om dom gör det så kommer jag bli lite fundersam faktiskt. Ni kan ju hålla tummarna för mig att jag inte har några hål denna gången heller. Klockan 11 ska jag vara där så jag måste säert göra mig i ordning nu snart.

Igår hade vi oppositionsseminarie och det gick hör och häpna bra. Ganska nöjd med våran essä men det vr några ordval som vi kunde ha ändrat på, tyvärr. Jag hade bl.a. tagit till med att "Kulturen försvinner från klubbar när företag köper upp laget.". Det var lite fel ordval från min sida då ordet kultur är lite för stort. Man vet inte riktigt vad jag menar egentligen. Skulle jag däremot ha skrivit traditioner hade det varit bra. Bäst att tänka på till nästa gång....

Vad ska ni hitta på idag?

Hemma igen. Det gick som väntat hos tandläkarn. Mycket bra helt enkelt, inga hål denna gången heller. Så nu kan jag notera att jag under 20 års tid inte haft några hål. Hur många utav er andra har lagat tänder nån gång?

Stadens stolthet

Jag satte mig och skrev lite under tiden jag väntade på bussen och det här blev resultatet:

Jag går en promenad ner från universitet till resecentrum. Den börjar på kungsgatan som leder mig ner till promenad och ner till resecentrum. Jag har nästan glömt hur vacker min hemstad är. Med dess vackra alle som går på norra promenaden, nerifrån hamnen upp till Haga. Kan bara bygga upp en bild om hur vackert det bör vara
uppifrån. För att inte tala om hur vackert det måste se ut ovanifrån när det gäller södra promenaden. En vacker alle som i mitten innehåller det vackraste utav allt, en arena vid namn Idrottsparken. Det är inte långt tid kvar nu innan det är dags för avspark på denna vackra arena.

Bygget är i fullgång, vilket lyft för staden, men oj vilken debatt det är om ”Nya Parken”. Ständigt ifrågasatt. Alltid samma argument, ”borde man inte satsa på ett lag först?”. Frågan är helt befogad då man förra året tog steget ner från
Allsvenska till Superettan, men nu kan verkligen göra så som man skulle gjort från början. Satsa på talangerna och inte värva ihop ett lag. Jag tror detta är starten på något bra. Medan många andra ställer sig starkt kritiska till klubbens ordförande, Hans Lundin, vilket jag också har gjort tidigare så ställer jag mig i leden bakom honom. Han ska stå i fronten för detta tåget som ska ta stadens stolthet tillbaka. Att han är rätt man till ansvaret kan jag ju stärka med att han har lyckats med sina uppgifter i arbetslivet på Riksbyggen.

Att vara ordförande kräver så mycket som du ska kunna stå för och vara 100% säker på att du har rätt i. Hans Lundin visar i sina uttalanden att han är den som kan bygga upp någonting bra i en tidigare misslyckad klubb. Att vara stark i motgång är en av de viktigaste egenskaperna som ordförande i den anrika föreningen. Det räcker med
att kolla på Norrköpings Tidningar, som är den lokala tidning som de flesta av stadens invånare läser, där diskussioner om IFK Norrköping kan ha 10-tal sidor medan frågor om t.ex. Gaza består av 2 sidor med åsikter. Fotbollen är stor. Klubben har en mängder traditioner, rentav lagar som ska följas för att supportrarna ska finnas där i motvinden.

Nu senast så har det tydligen blivit problem om arenabygget och Peking Fanz, supporterklubben i Norrköping, har valt att bojkotta årets hemmamatcher. Det måste nästan vara så att herr Lundin gråter tårar efter detta val. För
vilken stämning det har varit under det senaste året i Superettan. Många ser det säker som ett steg i fel riktning. Jag väljer att se det som ett steg i helt rätt riktning, det kanske lättar lite på pressen på spelarna. Gå istället ut och bjud publiken på underhållande fotboll, då kan jag lova er att Peking Fanz kommer tillbaka.

Låt 2009 bli ett år att minnas i positiv bemärkelse. Låt det bli året då publiken kom tillbaka till Parken. Låt det bli lika vackert som promenaderna i staden. Låt det bli det bli den mäktiga trädkronan som smälter in i de andra trädtopparna.

Godmorgon!

Som ni märker är jag uppe tidigt idag. Vilket inte är likt mig den senaste tiden alls eftersom att jag har haft lov rätt länge nu och då hoppar jag inte upp vid 7. Idag har jag ett fullspäckat schema igen. Men det är härligt när det är så för då vet man att man lever helt enkelt. Nej, nu blir det väldigt mycket "man" i den här texten. Jag får väl skylla på att klockan är tidigt och att jag vill skriva lite i talspråk. Väldigt dålig bortförklaring men ändå ett försvar. Det kommer min dag handla om lite idag, försvar. För idag ska vi försvara våran essä som fick obefogat med kritik. Jag ska försvara mig från att bli sjuk. Kände mig lite seg igår kväll men tror bara att det är för jag inte gjorde nått igår.

Sitter och laddar för dagen med en kopp kaffe och kikar på The Voice på Kanal 5 som står på i vardagsrummet och till höger hörs ljud från P3 morgonpasset. Det gäller ju att suga ut det bästa med morgonen nu när man är uppe såhär tidigt.

Dagens schema
10-12 Träning
12 Lunch
12,30 Inför seminarie
13-16 Oppositions seminarie
16,25 Bussen hem igen (förhoppningsvis)Vad ska ni göra idag?

Min dag

Vissa dagar är jag helt slut och kan inte orka med någonting. Idag har det varit en sådan dag där jag inte gjort någonting, tror jag. Men egentligen har jag skrivit CV och läst lite essä. Men ingenting viktigt enligt mig själv. Jag är sådär självkritisk och trycker ner mig själv. Jag börjar kunna se ett samband med de dagarna som jag har helt tomt på min kalender på väggen och de dagarna som blir som idag. Jag går upp skapligt, fastnar framför datorn. Skriver med roligt folk blir kvar, kommer inte ut och tränar. Kommer sedan ut men då går träningen inget vidare. Äter lite ser på film och duscha samt inväntar familjen som kommer hem från stan. Det borde ju finnas tusen saker jag skulle kunna hitta på, men nej. Det står ju inte i kalenderna att jag ska göra det. Kanske är jag ensam om detta, kanske är det någon mer som känner som jag. Nu ska jag absolut inte måla upp mig själv som en person som är lat och inte gör någonting, utan det är en illution som jag har om mig sjäälv ibland. Trots att jag har gjort massa saker har jag inte gjort nått. En sån dag har det varit idag.


vid tangenterna Marcus S Åberg

Fritidsmode och mjukiskläder

Fritidsmode, GAP, shorts, t-shirts etc. 1969 grundades märket associerar till en sen 80-tals stil då man stoppade t-tröjan i jeansen. Casual luxury är lite högre klass, ett märke från 1892 som har blivit ett trendigare märke. De spelar mycket på sex i sin marknadsföring för att dra till sig fler kunder, då är det män som är barbröstade. Ett märke som har gjort att mjukismodet kom med i modetidningar är Juice Couture som gjorde att kändisar började använda dessa mjukiskläder. Vilket gjorde att allmänheten följde efter och märket växte sig snabbt till en stor industri. Nu så omfattar det mer än mjukiskläder. Grunden är trotsallt att det fanns ett stort behov av mjukisbyxor.

Många som använder mjukisbyxor tycker det är skönt med det för att jeans och andra kläder sitter åt så mycket och gör sig svårt att röra sig. Dessutom har hip-hop stilen lite inspiration till att bära mjukis för då blir man lite hip-hop som man vill vara. Där det förekommer mest mjukisbyxor är på högstadieskolan. Argumenten för att använda mjukis är framförallt att det är lättare att röra på sig och man kan göra lite som man vill som t.ex. springa.

Stil är ändå viktigt för många som har mjukis så det handlar om att matcha rätt med tröjan, skorna eller något annat som du har på dig som passar till byxorna. Jag personligen tror att det är en majoritet av tjejer som använder mjukisbyxor och många med mig håller säker med om att det inte är speciellt snyggt att ha. För mig är det något jag har på mig när jag är hemma och är sjuk eller städar eller någonting, aldrig annars.

Något som är viktigt för många är att kläderna är sköna att ha på sig. Det skapade ett fritidsmode som folket gillade och det kom från Paris. Men det var inte alla som hade råd att klä sig i dessa sportiga kläder så det blev lite finare att ha råd med dessa kläder som man hade när man åkte skidor, skridskor eller vandrade vilket var populärt förr när man motionerade. Då var det viktigt att ha kläder som var lätt att röra sig i.

I Sverige där vi är väldigt aktiva blev detta plagg oerhört stort snart hade alla ett specifikt plagg för olika typer av aktiviteter. Senare så hade också alla råd att införskaffa sig dessa kläder då det tidigare bara var överklassen som hade pengar till det. Och idag ser vi ju hur det är med mjukiskläder, jag har tagit upp det tidigare men var och varannan person går omkring i det men framförallt det är accepterat. Det är ingen som blir arg på dig om du har mjukisbyxor men det kanske inte är någon stil att skryta med direkt, inte som det var förr iallafall när bara vissa hade råd med det.

Olika åsikter

Hej mina bloggvänner! Första dagen i skolan idag efter ett långt lov. Så skönt faktiskt att komma igång med allting precis som jag skrev i mitt förra inlägg. Så jag ska väl inte vara långrandig och berätta om hur mycket jag har längtat efter detta nu hela tiden. Vad har jag haft för mig idag? Det har gått i ett hela dagen. Träffat Henrik "soldat" vilket var mycket trevligt. Han ringde lägligt idag när jag hade 3 timmar och slå ihjäl. Så det blev en fika med honom. Blev en hel del snack om fotboll som vi båda är intresserade av. Lite olika åskter hade vi om gårdagens match, Manchester United - Chelsea. Han var glad över en seger för United med 3-0 medan jag bekymrar mig över att de nu förmodligen kommer återta första platsen i PL framför Liverpool. Det kostar när man inte tar poäng mot lag som Stoke. Det ska bara vara 3 poäng, inget annat! En sak kom vi åtminstonde fram till och det är att fler tränare borde våga chansa lite mer när det gäller att spela defensivt mot t.ex. United på Old Trafford. Tänk som en match igår att man skulle chocka och ställa upp med en offensiv uppställning. Chocka helt enketl! Gör det ingen förväntar sig från dig.

Nu fick jag in lite sport också. Det var inte igår, men sport är något som ligger mig varmt om hjärtat som kanske inte märks här på bloggen. Det ska bli mer av den varan under det kommande året och kanske lite mer mode också. Kan jag våga säga att imorrn kommer ett inlägg angående något som jag inte gillar inom modet. Mjukisbyxor. Det får ni se imorgon när jag har lite tid över att döda.

Vi går mot ljuset

Det är måndag och en ny vecka väntar. Inte vlken vecka som alla andra. Det drar igång lite smått med skolan igen efter ungefär en månads lov. Nu är vi redo att möta alla dessa föreläsningar som vi ska ha under våren. Vi är redo att gå på seminarium och diskutera essäer som vi skrivit under hösten. Vi är redo att göra oppositioner. Vi är redo för att skriva uppsats. Kort sagt, vi är redo för en vårtermin. Själv längtar jag tills allt kommer igång på riktigt, då denna veckan blir lite mer som en mjukstart. Vilket jag inte ska klaga på när det är skönt att vakna upp lite efter en mörk december och nu möter vi lite ljusare tider. Snön är borta från marken. Det kanske är ett tecken. Termometern visar inte längre minus grader. Kanske är även detta ett tecken. Det går att cykla ut till bussen utan att man behöver ha pannlampa. Kanske ännu ett tecken. Ett tecken på att vi går mot ljusare tider äntligen som Gert Fylking skulle säga.

Och inte nog med detta. Nu nås man av nyheten att Patrick Ekwall inte kan simma. Kanske är även detta ett tecken. I detta fall ett tecken på att vi är inte perfekta. Ingen människa är perfekt, men man kan ju alltid försöka vara det. "Siktar man stjärnorna når man ofta trätopparna." Slutcitat.

Nu bär det av mot bussen för att möta den ljusnande framtiden. Jag ser ljuset efter en mörk och tråkig höst och vinter, hoppas ni känner samma sak.

Nu åker vi igen!

Så är det då definitivt SLUT på jul o nyårshelgen! 12 hårda veckor kvar till nästa ledighet för oss som knegar. Påsk. Är ni alla inspirerade att ta nya tag efter en skön jul o nyårsledighet eller suger det? Själv känner jag mig väl som så att ok, slut på ledigheten men vi går för f-n mot ljusare tider! Hatar verkligen detta mörker som vintern innebär!

Funderar på att börja med någon ny typ av träning till vårvintern.
Nämligen lite box-out! Vet inte om det är nåt för mig men bekanta påstår att det är j-ligt jobbig o bra träning, passar mig i så fall... Har förresten börjat äta lite mer skräpmat efter nyår. Hämtpizza blev det två gånger denna vecka. Dåligt va?? Men det är ju gott!! Kunde haft det som ett nyårslöfte: Mer skräpmat i år o mer tid för annat än matlagning...

I morgon är i alla fall mina förmiddagar på jobbet räddade! Gert,Titti o Roger börjar jobba igen på Rix morgonzoo! Äntligen!! Ha ett underbart liv as usual alla!!  


/Stoneriver

De första stegen

Den ena dagen är inte den andra lik. Så skulle jag kunna säga faktiskt. Igår förmiddag befann jag mig inne på ett fint gym, en av Norrköpings finaste gym faktiskt, World Class. Idag på förmiddan har jag hållt till ute i skogarna runt Åby strax utanför Norrköping. Det är en stor skillnad. Från att alla går omkring i sina märkesträningskläder till att man kommer ut i skogen där ingen bryr sig om vad du har på dig. Bara du själv inte fryser i det du bär. Funktion går före klass så att säga. Där det på gymmet är klass går före funktion. En väldigt fin kontrast.

När jag som så många gånger för springer ute i skogen så dyker en tanke om min framtida dröm upp. Inte en gång på ett pass utan ett tiotal gånger. Tänk att få gå i de fina lokalerna på en modetidskrift och inte hålla till ute i skogen med ett par tights och en träningsjacka. Det är en hårfin kontrast. Inte så stor skillnad egentligen. Ungefär samma sak. Det ständiga svaret på hur jag ska ta mig till min dröm finner jag aldrig. Ett första steg är att kanske visa sig lite mer på tidningarna här i Norrköping. Ett annat steg är att röra sig mot storstäderna. Ännu en kontrast.

Lämna landsbygden, och jag bor som sagt mitt ute i ingenting. Mitt i skogen med våra katter och lite traktorer. Hur är det då att komma till en storstad som Stockholm. Nu är inte den extremt stor heller om man jämför med städer som London, Tokyo eller New York. Samtidigt får man ha i åtanke att jag börjat vänja mig med att Östra Husby med sina tusentals invånare är en av de platser med flest invånare. Självklart är ju Norrköping också en stad som är stor om man tar det i förhållande till Helgetorp där jag bor nu. Baksidan är att där finns inte de jobb som jag är ute efter. Utbudet är inte stort men någonstans måste det börjas och det är ju absolut ingen som kommer hem till mig med jobb.

Så nu tar jag tag i det här veckan som kommer. Resan börjar med en busstur till NT och ser vad de kan erbjuda mig.

Vem är nu detta?Har ni det bra. Jag har en förträfflig dag. Varit inte tänkt att jag skulle träna men jag blev så sugen imorse på att träna så jag åkte in till gymmet. Så fick man ett pass idag också. Så skönt efteråt! Efter att jag tränat åkte mamma och jag ut till Ingelsta och Nordik. För hon skulle köpa någonting där ute, något till köksbordet eller så. Där ute är det en av personalen som tydligen kände igen mig. Så när vi klev in genom dörrarna mötes man av ett glatt "Hej, kan jag hjälpa till med nått". Som vanligt svarar vi att vi skulle kolla runt lite. Han gav tydligen inte upp där utan gick efter, och efter att mamma sade Marcus till mig så slår han till. "Hur går det med löpningen?" frågar han och jag blir lite rädd. Hjälp vem är nu detta. Efter ett tag visar det sig att jag köpt skor av honom på Team Sportia. Mycket trevligt. Det resulterade i att vi stod där och pratade ett bra tag allt medan mamma gick runt och kollade på möbler. Han berättade att han tröttnat på sportbranschen efter ett antal år och hade nu utbildat sig inom inredning. Vi avslutade samtalet och jag tipsade om bloggen och berättade om mina journalist drömmar. Så om du läser detta kan du ju lämna en kommentar.

Vad har ni gjort idag?

Underbara dagar

Det är lördag igen. Roligt att så många gick in och läste gårdagens intervju med Emma. Nästa vecka kommer del 2 i denna intervju som jag gjort.
Igår kanske jag inte var så aktivi här på bloggen men jag gjorde massa annat nyttigt och kanske onyttigt. Bestämde mig för på morgonen att det skulle vara en bra fredag och den blev faktiskt kanon också! Bästa dagen på väldigt länge. Fixade det sista med intervjun, la ut den. Tog en promenad runt "samhället" här där jag bor. Samtidigt som jag lyssnade på Stil i P1. Ett mycket intressant program i min mening, där prata de om familjer som lyckats med sina klädmärken. Tänkte ta och skriva lite om det någon dag, kanske denna helg eller i veckan. Sedan när jag kom tillbaka från min promenad satte jag mig och skrev ihop intervjuerna med Emelie, då jag kommer ha oerhört mycket i skolan senare så gäller det att vara lite förutseende.

Att jag kom alldeles försent till träningen på kvällen gjorde mig faktiskt ingenting. Och att någon åkte med hel lyset på hela vägen hem gjorde mig inte ens arg. Det var verkligen min dag igår! Hoppas lördagen går i samma underbara tecken.


Aktivera mig

Godmorgon!
Jag är så trött idag, och vet inte varför. Kanske är det något som är i kroppen något virus eller nått. Eller annars är det bara för att jag inte är van att göra något på dagarna. Borde faktiskt ta och aktivera mig nu innan skolan drar igång, då kommer det bli en riktig chock. Gå upp tidigt och vara aktiv i skolan igen. Det är faktiskt underbart enligt mig att det kör igång i skolan igen för våren. Många av er tycker säkert att jag låter helt knäpp nu men jag jublade igår när jag såg att vi fått lite arbete att göra på KSM. Nu är det opposition på essä som gäller. Låter kanske inte så roligt för er men jag tycker sådant har blivit väldigt intressant. Den essän vi ska läsa handlar om Halal-TV. Ni vet säkert vad det är mer än vad jag vet om det, jag har bara sett om det i tidningarna under hösten. Det fick väldigt mycket kritik när det visades på SVT då det inte är objektivt enligt kritiker och många anser också att SVT har brutit mot de regler och lagar som finns gällande public service. Jag vet inte riktigt själv vad jag ska tycka om det, känner att jag har för lite vetskap om detta för att yttra mig i fråga.

Igår kväll spelade vi även vår tredje rinkbandy match för säsongen och på bästa sändningstid, klockan 21,30. Visst är det väl underbart att spela så sent på kvällen. Jag vet inte men det kanske är så att man måste utnyttja dygnets alla timmar så optimalt som möjligt? Så jag har tänkt inför att träna 6,30 på morgonen för då hinner man med ett pass 14 och sedan ett på kvällenvid 21-tiden. Då blir det 3 pass och 7 timmars vila mellan. Låter väl som ett bra förslag.

Idag ska ni få läsa min intervju som jag har gjort med stockholmstjejen Emma som jag tidigare berättat om här på bloggen. Vad ni än gör denna fredag så får ni inte missa den!Ännu mer bilder

Bjuder er på lite mer bilder som jag tog igår...Det är Börskris igen!

Jag kikar in på internetbanken och möts av endast 400 kr på kontot. Det kanske är dags att köra en börskris igen och denna gång är det verkligen på riktigt. Det stundar ett tandläkarbesök nästa torsdag som kommer kosta 300 kr så det här blir väldigt tufft. Nästa gång jag får pengar är den 25 Januari och det är ju inte imorrn.

Ni vet reglerna i en börskris, då får man inte köpa vad som helst. Skillnaden mot förra gången jag hade ne börskris så hade jag ju faktiskt pengar jag kunde röra mig med vilket jag inte har denna gånge så det hela blir ju lite svårare och samtidigt lite lättare. Hela januari kommer jag rapportera dagligen med hur det går med Börskrisen.


Detta är symbolen för Januaris börskris....

Skam enligt mig

Hur kunde jag vara så naiv och tro att det skulle bli en storkväll för Krunegård på gårdagens Grammisgala. När jag satte mig framför tv:n hade jag laddat upp in i det sista med att lyssna på de välgenomtäckta texterna från Markusevangeliet. Framför tv:n börjar galan och kamerorna skyndar förbi en finklädd Krunegård som sitter med en fluga och fina kläder. Han trodde nog också att han skulle ta hem något pris. Tyvärr blev det inte så. Istället kunde Kleerup briljera med att dricka lite för mycket, synas i kameran konstant och dra lite roliga anekdoter uppe på scenen. Kvar satt en besviken Krunegård utan några priser. Däremot fick ju Håkan Hellström pris vilket är oerhört roligt. Speciellt när det finns så många som bär på den åsikten att han inte kan ta en ren ton. Hur förklarar vi då att han plockar hem pris?

Åter till Krunegård. Det blev en tredje plats i kategorin "Årets låt". Men här kommer vi till ett väldigt stort problem enligt mig som alltid är när folket får rösta speciellt när Tv4 sänder. De har lite yngre tittare som ringer in och lämnar sin röst, men nu ska jag generalisera alla över en kant. Alla dessa fjortistjejer och killar som ringer in och röstar på EMD. Jag tycker det är en skam att det sker ännu en gång att de vinner. Det är bara bita ihop och ta nya tag till kommande galor...Då ska Krunegård visa vem som bestämmer och tills dess, ibland gör man rätt ibland gör man fel....


Ännu en trasig bil

Just som jag ska sätta igång med middagen ringer telefonen. Det är mammas röst jag hör på andra sidan, första tanken jag får är att det bara är för att tjata om att jag ska börja med maten. Jag vet att det låter dumt att jag tänker så varje gång jag hör min mammas röst. Men ni vet hon hade det tonläget, men istället för att säga det som jag förväntat mig få höra så säger hon att det har uppstått ett problem. Hon och pappa sitter på en parkering, bilen har börjat låta konstigt så det går inte köra. Det här är ju märkligt. Först så går vår bil sönder och nu är det dags för pappas firmabil att gå sönder. Vet inte vad felet kan vara men hon berättar att en verkstadskille är påväg för att kolla vad det kan vara. Vi lägger på och jag återgår till det jag höll på med. Att ta fram alla saker till middagen men nu får jag ju vänta ännu längre tid. Maten jag ska göra tar ju inte heller speciellt långt tid, det är omelett som ska ätas ikväll. Mycket gott!

Idag har jag förövrigt skrivit klart båda delarna i intervjun som jag gjort med Emma hade även skickat iväg ett utkast till henne, trodde jag. En klassiker. Skickat ett mejl med texten "Jag har bifogat..." utan att ha just det bifogat. Denna tjejen, Emma är nog en av de trevligaste personerna jag pratat med. Nu menar jag absolut inget illa mot er andra som jag intervjuat men hon är i min drömvärld inom media. Självfallet är det hennes drömvärld också. Det som gör mig så imponerad av henne är hennes sätt att vara. Det är ju inte så att jag lärt känna henne kan jag inte påstå men efter att ha läst hennes inlägg, krönikor och andra saker som hon skrivit så ser jag en helt underbart trevlig tjej. Hennes sätt att skriva är rörande, det berör på ett sätt som få kan lyckas med. Jag med fördomar trodde självklart att det skulle vara en dryg tjej efter alla framgångar som hon fått under 2008, tvärtom är hon genomsympatisk. Jag rekommenderar er starkt till att gå in och läsa hennes blogg.

Bilder från vintern
Onsdag

Här har ni mina bästa vänner för att få någonting gjort. Nu på förmiddan har jag inte skrivit upp nått i någon av dessa planeringskalendrar. Alltså har jag inte heller gjort ett skit! Men nu ska jag kanske ta tag i onsdagen och göra något vettigt. Jag gör som jag brukar göra. Börjar med en dusch sen ska jag ut och ta lite fina bilder här ute i naturen. Har hittat min kamera nu igen! Så länge kan ni ju passa på och läsa min krönika nedanför detta inlägg...

Bloggosfären växer för varje dag

-         Hej mitt namn är Marcus och jag är beroende av bloggandet.

Alla i kör:

-         Hej Marcus!Så kanske det kommer att låta i framtiden när det slår tillbaka för alla att det här med att blogga har gått över huvudet på alla. Jag tycker ibland att jag spenderar mycket tid framför datorn bara för att jag måste gå in och svara på kommentarer, kolla om fler har besökt min blogg eller kanske locka till mig läsare. Jag ligger säkert långt efter många andra med att lägga ner tid på mitt bloggande. Trots allt hinner jag med mycket annat. Jag bedriver bl.a. en elitsatsning i friidrott vilket innebär att jag tränar nästan varje dag. Så jag sitter ju inte stilla framför skärmen hela dagarna, vilket jag tror många andra gör.


Något som skrämmer mig är varje dag som jag upptäcker nya bloggare och oftast är det yngre tjejer som skriver och de ligger ofta med på listor som "Mest aktiva". Hur hinner de med allting i skolan undrar jag. Det är så mycket som man ska leva upp till i dagens samhälle. Vi tyckte förut att ungdomar hade det jobbigt men med Internet och den växande bloggosfären blir pressen bara större. Tidigare var det skönhetsideal som var i fokus men idag är det en hel livsstil som måste passa in med alla andra. Problemet är det så mycket större, det är nästan en förväntning för många att man ska ha en blogg där man lägger ut dagens outfit och sedan berätta om hur underbart liv man har. Frågan är hur bra tjejer egentligen mår idag?


Personligen tycker jag det är en väldig bra utveckling med att de som gillar att skriva kan nu skriva av sig men det finns ju också baksidor. Titta bara på de förebilder som många unga tjejer får idag i form av Kenza och Blondinbella, nu ska alla vara som dem. Är du inte det passar du inte in. Är det verkligen så bra då? Varför inte lägga ner mer tid på skolan och få en bra utbildning istället för att vara med på "Mest aktiva" listan på någon sida. Så jag uppmanar till att tänka er för vad ni egentligen vill ha ut med ditt intresse skrivande innan det är för sent och du halkar efter i skolan och blir utbränd p.g.a. för mycket stress. Då kommer du säkert ångra dig eller kommer du säga "Jag var ju mest aktiv åtminstone". Är det verkligen värt priset?


Bloggande på gott och ont.


/Marcus S Åberg


Så j-vla kallt!

Vad trött jag är idag alltså. Sen blir det ju inte bättre av att det är svinkallt ute. Inatt fick jag sova med 3 täcken för att det var så j-vla kallt i mitt rum. Så är det att bo i ett gammal hus. Men fy vad kallt det är, har varit iallafall för nu när jag kollar på termometerna så visar den bara (!) -1. Tidigare har det varit -17 och det är inte speciellt skönt. Inte blir det heller bättre av att de flesta börjar visa upp sina vårkläder, som t.ex. H&M fick jag hem igår. Bläddrade lite i den men jag hittar verkligen inga snygga kläder där längre. Det är roligt att det är 200 sidor för damer och sen 20 för herrar. Det är verkligen att satsa på herrkollektioner. Sedan är det inget direkt som jag vill ha just nu heller. Men att se bilderna där de går omkring i shorts och t-shirt, set mycket härligt ut. Jag är ingen vinterhatare men nu vill jag faktiskt ha värme och sol. Är fruktansvärt att skrapa bilrutan på morgonen i minus 15 grader, usch! Värme. Värme. Kom till mig.
Men nu ska det ju vara såhär ett tag till så det är ju bara bita i det sura äpplet och leva med det. Samtidigt är ju vinter ganska bra att vi får, jag menar snön lyser ju upp väldigt mycket på kvällarna. För det är ju så mörkt varenda kväll, eller nej eftermiddag. Ni kanske märker att idag är inte min dag riktigt. Trött. Kallt. Arg på Kanada. Arg på domare. Tanksprid. Mycket som kan berätta om mina känslor just nu.

Inte blir det heller bättre av att någon har tagit min kamera? Vet inte vem denna någon kan vara..... Därför kan jag inte bjuda er på några lantliga och snöiga bilder här utifrån. Nej utan ni får nöja er med mina texter som jag skriver, det räcker väl?


/Marcus S Åberg

Grattis Kanada, ni lyckades igen...

Ni vet att jag har som nyårslöfte att jag ska bli mer effektiv. Jag tänkte sammanfatta lite vad jag har hunnit under dagen, dessa 4 timmar som jag har varit vaken. Hunnit med att skriva klart essän, alltså varit i skolan. Jag har även varit på gymmet och tränat ett mycket bra pass. Ja, ni ser det kanske inte är stora saker jag har gjort men nu har jag iallafall gjort massor på förmiddan och klockan är bara 12. Vad har ni hunnit göra?

Dessutom har jag varit uppe inatt och kollat på när Sverige förlorade JVM-finalen i ishockey mot Kanada. Även detta borde ju räknas till dagen, eller hur. Lite tråkigt att de inte lyckades slå Kanada på deras hemmaplan. Men för er som såg matchen så måste ni väl hålla med om att det är konstigt att andra regler gäller när Kanada gör något fult på isen. Tycker inte ni det är väldigt lustigt också?

Jag vet att man inte ska skylla på domarna när man förlorat, men igår var ännu ett tecken på att det är Kanada som är med och bestämmer allting. Skulle en domare göra en "dålig" match mot Kanada och ge för många utvisningar resulterar det i att domare inte är med och dömer nästa stora turnering. Så funkar det och man får helt enkelt acceptera och leva med det, inget att göra åt. På tal om detta ämne när jag ändå talar om sport kan man dra en parallell till Ara, ni vet brottaren som vägrade ta emot sin OS-medalj p.g.a. att han ansåg att domarna var mutade. Han tyckte att det var för mycket korruption i brottningen. Han fick massa beröm för hans agerande men jag ställer mig frågande till det han gjorde. Jämför vi med matchen igår så skulle alltså Sverige strunta i att hämta sin silvermedalj. Fånigt i min mening! Ibland har du domarna på din sida och ibland inte, de är inte mer än människor, det är inga maskiner. Bara inse att världen är väldigt orättvis, sånt är livet.Försvarstal

Nu ska jag inte låta negativ över dagen som har varit, utan den har varit helt fantastisk. Bortsett från att vissa saker inte riktigt gick min väg, men ibland är motgångar bra. Det gör en starkare. En sak som jag är riktigt dålig på just nu är att höra av mig till mina vänner. Minns ni att jag skrev ett nyårslöfte om detta? Jag kommer iallafall ihåg det när jag läser det men inte f-n har jag blivit bättre.

Oskar måste tycka att jag är en fruktansvärd vän. Han kom hem i fredags och jag har inte hört av mig än och frågat hur han haft det. Är det en riktig vän? Nej, det tror jag verkligen inte. Men jag ska försvara mig lite med att säga att det har varit väldigt mycket nu. Helgen bara sprang förbi med träningar och annat. Den bara försvann helt enkelt, men just nu har jag ångest över det. Idag har sprungit iväg också. Vilken måndag! Och vilken show det bjöds på där jag befann mig som konfrencier. (Jag är så osäker på stavning, förlåter ni mig för detta?) Det jag vill säga är att det var verkligen roligt att jag fick chansen att vara med! Hör av er nästa gång ni behöver hjälp med något...

Två saker som jag borde ta tag i inom en snar framtid är att ett ringa Oskar, två läsa essän vi har skrivit ska på möte om den imorrn. Så egentligen borde jag inte sitta här men jag är helt slut....Nu låter jag sådär negativ igen, ja ni märker att det blir väldigt konstigt inlägg det här. Jag gör som jag gjort tidigare några gånger. Låter fingrarna dansa över tangentbordet, det brukar bli ganska bra (läs oftast).


En dag att minnas

Vilken dag det har varit! Vet inte riktigt var jag ska börja, men jag kan börja med att berätta att jag nu åker runt i en colt och inte en citroen som jag brukar åka runt. Anledningen till varför får ni svar i  texten nedan.

Imorse när jag vakna var jag pigg och glad. Det var en stor dag som hade kommit, dels skulle jag vara , med A hela dagen då hon skulle vara med som stöd på min träning och på voltige showen. Gick ut och skulle starta bilen men det visade sig att det var något fel, så det kom upp någonting i form med System faulty. Fattade ingenting så jag började med att åka till verkstan för att kolla med dem vad det kunde vara. Självklart är det borta när jag kommer dit. Men lika självklart så kommer det tillbaka efter min träning.

Åker dit igen och denna gång säger dom att jga inte kan åka runt i den, de måste hitta felet så jag får nu åka runt i en liten colt nu. För övrigt har dagen varit väldigt bra. Jag hinner faktiskt inte få med allt som har hänt under dagen, men i vilket fall kommer det bli en dag jag minns. Showen ikväll gick mycket bra och som tack för hjälpen fick jag lite choklad som jag ska njuta av efter att jag ätit och svarat på alla era kommentarer.

Har ni haft det bra idag?


/Marcus S Åberg

Måndag 5 Januari 2009

Ni vet att jag pratade om att bli effektiv under 2009. Nu på morgonen har jag bevisat för mig själv att det verkligen går att vara väldigt effektiv. Jag har varit vaken i 50 minuter ungefär och har hunnit med att göra pannkakor, äta frukost, bädda och svara på kommentarer. Ni märker ju hur effektiv jag är. Och nu ska jag packa ner mina kläder som jag ska ha på kvällens voltige show. Börjar faktiskt bli lite nervös men egentligen ingenting att vara nervös över. Nu flyger det upp någon häftig fågel i mitt fönster, med gul mage . Ser riktigt cool ut, undra bara vad det är för fågel...

Ikväll klockan 18 kommer jag stå där uppe på scenen och inleda årets voltige show. Spännande eller hur? Ni vet säkert inte vad voltige är för någonting. Det är när man är i ett lag och är uppe på en hästrygg och gör akrobatiska övningar, de följer till ett program. En mycket märklig sport i min mening. Därmed inte sagt att jag tycker den är larvig eller så. För jag är mäkta imponerad av att ens komma på tanken, jag skulle aldrig göra det. Inte ens om jag fick 10 000 kr direkt in på mitt konto. Nej, det skulle nog gå pengar till sjukvård efteråt.

Hm....Sitter och funderar på om jag ska skita i att raka mig idag. Skulle vara rätt häftigt att ha lite skägg men det kan ju samtidigt se lite ovårdat ut. Kan inte komma fram till nått här, så jag går nog upp och duschar. Får se vad jag kommer fram till.

Vad ska ni göra idag?


Vad är skräpmat?

Det börjar fylla på med saker att göra nu, det är verkligen roligt. Då känner man att jag tar mig någonstans i rätt riktning åtminstone. Det har varit en dag fylld av träning, fick ihop 100 minuter i skogen, sen har jag varit och kollat på voltigeträning. Att göra det är ett fritidsintresse jag har. Kollar upp var och när det är träning sen åker jag dit. Har ju verkligen inget bättre för mig, sedan sitter jag där i några timmar och skriver lite på datorn, inspirationssökande kallar vissa det, så vi kallar det för det i mitt fall också.

Vi kom fram till en väldigt intressant diskussion idag på träningen. Många har ju som nyårslöfte att inte äta så mycket skräpmat men vad definiera vi som just skräpmat. Jag vet ju att McDonalds räknas under denna klass, men säg att jag går till en elegant restaurang och köper mig en plankstek som går på över 100 kr. Räknas också detta till skräp mat eller är det så att detta säger vi någonting annat om. Vi hör ju ofta folk som säger att ”igår var jag på stan och åt skräp mat”.
I 9 fall av 10 så gäller det just McDonalds eller pizza. Däremot säger vi ju inte om vi varit ute och ätit middag med vänner på en restaurang ”igår var jag ute och åt skräp mat”.
Det kan ju fortfarande vara onyttig mat men här har vi betalat ett högre pris. Jag kommer inte fram till något svar. I mitt fall så tycker jag faktiskt att billig mat som pizza och McDonalds hör hemma hos skräp maten medan plankstek tillhör fin mat. Det är säkert lika onyttigt men det känns ju bättre att köpa något till högre pris, men det är ju jag.


/Marcus S Åberg

Stenbäck har ordet...

Så har man då firat nyår! Hur lyckat blev det för er? Mycket lyckat för mig i alla fall. Lugnt o ganska (nåja) städat o kul! Hemma 3 timmar tidigare än förra året. (02.00 i år 05.00 förra året, man börjar bli alldeles för gammal!) Hur har ni det med era nyårslöften då? Någon som ger några sådana numera?? Själv tänkte jag som sagt sluta snusa, men la ner det sen tjejen påpekade att jag lagt in en ny prilla då klockan var 00.15....Har ni lyckats hålla några av era nyårslöften om ni nu lovat några? Jag kan ju t.ex inte lova att börja träna eller så. Kanske lova att sluta träna och bli lite bitigare? 67 kilo skulle ju kunna bli 97 med lite annan kost o mer softande vid datan o tv:n...

Har någon av er förresten gjort några fynd på rean i mellandagarna? Själv har jag legat lågt. Var nära o köpa lite nytt lukta gott o så där men det var fortfarande lite dyrt tyckte jag... Hoppas ni haft bättre tur än jag på årets mellandagsrea! Någon som ska på trettondagsbal eller så förresten? Har sjäv aldrig varit på nån. Kanske är skitkul?

Ha ett underbart 2009 alla glada!


/Peter Stenbäck

Söndag - hurtig

God Morgon!
Här är man uppe tidigt denna söndagen. Ska iväg och träna nu på morgonen, börjar bli väldigt hurtig nu igen. Precis som i gamla dagar. Då var det alltid så att man gick upp extremt tidigt (läs 8) för att äta frukost och sedan åka iväg och springa i skogen 1 ½ timme. Och nu är det dags igen. Skillnaden är att idag är jag sådär äckligt härligt trött men jag måste ändå ge mig av eftersom att jag har bestämt med en annan att jag ska komma dit. Jag vill ju inte svika folk. Så det är bara ta tag i detta och åka iväg, kommer kännas bra efteråt.

Har ni sett att det har blivit en ändrig här på bloggen. Mycket snygg design som Sofia fixade åt mig under gårdagen. Blev mycket, mycket nöjd med resultatet. Nu kan jag verkligen vara stolt över min design vilket jag inte var tidigare, då såg den ärligt talat förskräcklig ut. Men nu ni, nu kör jag på stenhårt rakt in i 2009. En ändrad slogan är det också, tidigare "Livet på landet" men nu siktar jag på "Journalistdrömmar från landet". Så nu har jag bara ett rakt spår uppåt till mediebranschen med denna fräscha blogg.

Vad ska jag mer göra idag? Fullt upp kan man väl ganska lätt säga. Först träning fram till 13 eller nått och då ska jag snabbt vidare på repetition i voltigeshowen. Förhoppningsvis ska jag väl inte behöva vara där så länge, ska bara checka av lite saker som jag behöver veta inför morgondagens show. Någon gång på eftermiddan kommer jag väl hem och berättar för er hur allting har gått.

Överraskning

Vad gott det var att få i sig lite mat. Det är lycka att få i sig lite mat. Självklart så blev så att jag gjorde för många pannkakor så nu får man väl äta det i några dagar som matlåda. Är så spännande ikväll, Stjärnorna på slottet börjar strax men det är egenligen inte det jag menar. Utan det kommer hända stora saker här på bloggen. Ny design är på ingång.
Ska bli spännande hur den kommer att se ut, förhoppningsvis mycket bättre än vad den är idag. Det är Sofia som fixar designen åt mig. Mycket snällt av henne!
Har fått besked om att ikväll eller under natten så kommer hon färdigställa det sista och ändra designen på sidan. Så ni får sitta inne under lördagkvällen och uppdatera på sidan, någon gång kommer en förändring.

Som sagt nytt år och ny design. Punkt ett för 2009. Kan berätta en annan rolig sak som jag har åtagit meig att göra, jag ska vara konfrencier på en Voltige show här i Norrköping. Det blir mitt första "jobb" detta år. Inte för att jag får betalt för att göra det men jag tycker det är fruktansvärt roligt och allt behöver man inte få betalt för att göra. På måndag är det dags för Voltige Showen och min debut. Förhoppningsvis kommer det bli grymt mycket folk så man blir nervös och gör ett underhållande framträdande.

Nu är det Stjärnorna på slottet, får se vilken underhållning Jonas Gardell bjuder på ikväll...

Lördagen 2 Januari 2009

Så var man hemma igen. Nu är jag piggare igen. Skönt! Började med en tur till gymmet och där var det faktiskt ganska mycket folk idag. Kan tänka mig att det kommer fylla på med folk nu i början på året när alla avlagt sina nyårslöften om att börja träna. Och som brukligt så kommer det säkerligen tunna ut med folk dessto längre tid det går. Man ser alltid massor med folk som kommer dit i januari och köper sig ett årskort. Sedan går det 1 månad så är det dåligt med folk igen. Måste vara en bra period för gymen nu när de drar in massor med pengar på sålda årskort.

Efteråt har vi åkt runt lite överallt och hälsat på hemma hos folk. Först hos min moster, som även är mormor, Lise-Lotte. Jag skriver hela namnet så låter hon lite äldre. Sedan stanna vi även hos min faster på hemvägen i Östra Husby. Alltid trevligt att hälsa på hos folk när man ändå är ute och åker.

Nu ska jag
sätta igång med middagen och ni kan inte gissa vad vi ska äta på en lördag. Ärtsoppa och pannkakor. Vilket verkligen är en lördagsmiddag. Eller hur.

Lite tråkigt
att det är en helg som inte är fylld med Premier League fotboll på tv, men då kan man ju passa på att göra andra vettiga saker. Då blir ju mamma glad när jag hjälper till i hushållet och det är ju en aktivitet som jag verkligen älskar att lägga ner tid på.


/Marcus S Åberg

Snö och sängproblem

Godmorgon på er!
Nu snöar det som sjutton här utanför mitt fönstret, och det är inte små snöflingor som faller. Nu kommer snön när man inte vill ha den. Jag ville ha snö i december inte nu. Då kanske det blir snöpulsning imorgon på träningen. Inte speciellt roligt faktiskt utan rättare sagt j-vligt jobbigt! Samtidigt är det ju fruktansvärt jobbigt att träna och det skulle vara bra att köra nu hela vinterhalvåret. Tänk vad stark man skulle vara då när säsongen kör igång.

Igår kväll efter min träning kändes det som att jag var påväg att bli sjuk. Jag frös och var helt slut, kan vara passet som jag körde också men det tvivlar jag på. Jag la mig och kolla på Gossip Girl för att sova och då var jag hela tiden trött. Men sen kommer det typiska. När jag ska gå och lägga mig då är jag inte ens trött längre. Får ligga och rulla runt ett antal varv innan jag somnar. Det är nog det värsta som finns!
"Nu måste jag somna" - "Jag ska ju upp tidigt imorrn" - "Varför somnar jag inte?!" - "Fan, nu blir jag så arg!"

Så tänker jag alltid när jag inte kan somna.

2/1 fredag 19,34

Hemma igen. Efter en mycket trevlig dag i stan. Först träffa jag A men självklart kom jag försent, fan hatar att jag alltid gör det. Eller annars kan man ju vända på det och säga fintfolk kommer sent. Men idag ville jag verkligen inte komma försent eftersom att det var första gången jag träffade A som ni ännu inte vet vem det är. När vi väl hade träffats så bestämde vi oss för att gå lite på stan först, vi valde en varsin butik att gå till så man fick visa vilka klädaffärer vi brukar handla från. Då fick jag också en anledning till att äntligen gå in på Monki eftersom att hon ville gå dit. Där verkar dom ha så snygga kläder, lite egna liksom. Efter att vi hade varit där så begav vi oss till Skafferiet. Ett av mina favoritcaféer i Norrköping.
Måste säga att det vara mycket trevligt med A, hoppas du tyckte likadant.

Sen var det dags för träning. Inte mycket folk där inte, vi var väl 7 personer varav 1 som var skadad. Till slut var vi iallafall som körde ett bra pass bestående av 15*200 m med succesivt kortare vila. Den första intervallen med 3 minuters vila mellan, så det gick j-vligt snabbt. Eller rättare sagt de första 5 gick snabbt. Sen var jag lite taktisk och slog av på farten för att orka alla femton, vilket var klokt också nu i efterhand. För jag blev ensam kvar efter 12 intervaller. Tur att de andra vara där och gav mig lite stöd annars hade jag ALDRIG orkat!


Fredag 2/1 2009

Nu har jag gjort mig i ordning för att åka in till stan. Ska in och träffa A och det ska bli väldigt trevligt, det blir den första personen som jag fikar med 2009. Det borde vara en ära att få fika med mig. Kanske är det så att det är tvärtom att det är en ära för mig att fika med A. Märker ni att det kanske börjar bli lite hemlighetsfullt här nu, jag tänker faktiskt inte avslöja vem det är jag ska träffa rikitigt än.

Annars har jag inte gjort mycket nu på förmiddan. Suttit och lyssnat lite på Maia Hirasawa, så underbar musik! Det kommer bli min nya favorit detta år!
Efter fikan ska jag iväg och träna så jag kommer väl hem igen framåt kvällen, och under dagen kanske designen kommer förvandlas lite här på bloggen. Förhoppningsvis till något bättre än vad den är just nu....

Vad ska ni göra idag?

Jakten på lyckan

Igår när jag satt här hemma och funderade så hade jag ett ord i tankarna, lycka. Har nyligen läst en bok, Nextopia, som tar upp just detta område. Att vi hela tiden kämpar om att vara lyckliga eller att finna lyckan. Detta sjunger Håkan Hellström i en av sina låtar "Jag ska mot lyckan". Vad är då lyckan? För att fundera lite mer på detta så ställde jag mig i duschen för att se vad jag kommer fram till. Huvudet snurrade runt med miljoner och åter miljoner svar på vad lycka är.

Vissa skulle säga att lycka är när man har familj, låt sig att du är ensam. Träffar en underbar kvinna, skaffar villa och skaffar barn. Du får det typiska svennelivet. Då ska vi dra Sverigepaketet, i detta ingår villa, fru, 2 barn och en volvo på garageuppfarten. Även kanske en lite mindre bensinsnål bil som används av frun under dagarna. Det skulle många anse är lycka, här har man funnit lyckan! Något som Michael Dahlén tog upp i sin bok är just ett sådant exempel och det visade sig att man är som mest lycklig innan man gifter sig och stadgar sig. Efteråt dallar det neråt på skalan och man faller in i en vana.

Andra skulle säga att pengar är svaret på lycka. Skulle man vara ekonomiskt oberoende skulle det automatiskt leda till att man blir lycklig. En situation att vara ekonomiskt oberoende är säkert ett gyllene läge men man blir säkerligen inte lyckligare bara för det. Du kan ju vara lika lycklig om du tycker att du har det bra i kylan på Grönland som om du skulle ha 15 miljoner på bankkontot och bo i USA. Vad är det som säger att du är lyckligare med mycket pengar. Tänk hur många "vänner" det skulle dyka upp som vill ta del av din förmögenhet. Med pengar blir det ofta problem.

Ett tredje svar jag kom fram till är att lyckas inom ett område som intresserar dig. För min del skulle det vara att lyckas i friidrotten och ta ett JSM-guld. Lyckan av att vinna över alla i min klass skulle vara oerhörd, frågan är hur länge. Det skulle hålla i sig några månader. Sedan skulle det istället bli en press att varje gång jag tävlar kommande JSM-tävlingar så ska jag vara bäst. Förväntningarna skulle höjas så fort det kommer en framgång. Blir man lyckligare?

Fjärde fallet är om du lyckas med något så stort som att bli Sveriges mest lästa blogg, gör det dig till en lyckligare människa? Skulle det nya året, 2009, visa sig bli just ditt år och allt går din väg. Då blir du lycklig. Visst har ni väl många av er nyårslöften, och vad går dessa ut på egentligen. Har du något med lycka med i något av dina löften?
"://..Jag ska mot lyckan..."


/Marcus Åberg

Vimmelbilder från nyårsafton 2008

Vid ytterdörren kom alla gäster och såhär såg det ut när alla kom till en oförglömlig nyårsafton.

Sedan var det dags att sätta sig till bords för att avnjuta en treätters middag.
Efter maten gav vi oss mot lite Guitar Hero och läsning av roliga magasin.Vissa ägnade sig åt att sitta och diskutera, kanske det nya året?


Tiden närmade sig, klockan slog 24 och Gott Nytt År!Så fira vi det nya året med lite poker.Efter en trevlig kväll gick vi och sov in det nya året!

Välkommen till det nya

Gott nytt år och god fortsättning!
Jag hoppas alla mina läsare hade en underbar nyårsafton. Här ute på landet hade vi en trevlig kväll bestående av guitar hero, fyrverkerier och lite pokerspel. Blev en mycket lyckad sista kväll som avslutning på 2008. Nu går vi mot en ljusnande framtiden och tar nya tag in i det nya året. Något som alltid kommer på tapeten när det går in i ett nytt år är alla dessa nyårslöften som man ska avlägga. Jag har faktiskt funderat lite på detta jag också. Något löfte måste man ju ha in till det nya, glöm det gamla och välkomna det nya.

Jag har en lista på saker som jag skulle vilja genomföra detta år, ni kan se det som löften eller något annat,
- Utveckla mitt bloggande till något större, bli mer effektiv.
- Ägna mer tid med nära och kära.
- Kämpa på med mina studier på KSM
- Försöka få något extraknäck på någon tidning och kunna utveckla mig mer åt det journalistiska hållet.
- Bli bättre på att skriva träningsdagbok.
- Vara bättre på att planera mitt liv.

Ni ser säker ett samband mellan alla dessa punkter, det mesta handlar om att få ett bättre liv och bli mer strukturerad i det som jag sysslar med. Med bättre planering så hinner man också mera har jag hört någonstans. Så kanske man kan summera hela mitt löfte. Bättre planering och bli effektivare!

Har ni något ni ska ta tag i under 2009?

bloglovin

RSS 2.0