Ljus i tillvaron

Ljus i tillvaron… det kan vara många olika saker som får ens liv att se ljust ut. Exempel på ljus kan vara människor, njutning, träning och många andra saker! Jag satt och tänkte lite på min tillvaro i lördags när jag var ute och körde bil.

 

Som jag har nämnt tidigare har jag två personer som står mig riktigt nära mig! Dessa två personer är en stor del av mitt ljus i tillvaron. Och människor tycker jag är så himla fantastiska. Vissa kommer in på en direkt och kommer alltid stå bredvid ens hjärta medan andra är bara sådana man säger ”Hej” till och kanske utbyter några ord men inte mer.

 

Man kan börja undra vad det är som gör detta. Jag skulle gissa på personkemi. Personkemi är himla viktigt att ha i relationer såväl förhållande som vänskapsrelationer.  Denna stämmer antagligen himla bra när en människa kommer så långt in på en själv och man känner att man faktiskt kan öppna upp sig själv inför dem.

 

Att ha så närstående människor i sin tillvaro gör också att man bryr sig oerhört mycket om dem. Skulle dem inte må bra, då mår man inte så bra själv och bär på en viss oro i kroppen som ligger och trycker. Det är fantastiskt ändå tycker jag, att man som människa kan bli så påverkad av bara en människa. Och sådana finns det gott om i denna värld! Ljus i tillvaron är värdefullt, take care!

Skrivet av Eleonore

Det vackra i snön


Nu gäller det!

Måndag igen och en ny vecka. Har ni läst det förut på min blogg? Såklart ni har dock är det en stor skillnad denna vecka då min praktik rullar igång. Är faktiskt lite nervös till att åka iväg denna dag för jag vet inte riktigt vad det är som väntar utan det är en helt ny utmaning som väntar för mig. Kanske bäst att tillägga att jag vet ungefär vad jag ska göra men inte riktigt till 100 procent så det blir verkligen spännande. Samtidigt som det är en viss nervositet som infinner känner jag att detta är helt rätt. Att äntligen komma ut i arbetslivet även om det bara är en praktik. Det känns också som att jag kommer trivas väldigt bra med mina arbetsuppgifter. Ser verkligen fram emot dagen och denna vecka mycket mer än jag brukar göra. Verkligen kul också att det varit en väldigt trevlig helg precis som alltid med en stor skillnad att det bara blir fler och fler läsare av min blogg. Det gillas!Hur har ni haft det i helgen? Och hur redo är ni för en ny vecka?Proteinshakers och andra kosttillskott

I Slipsens live här i söndags förra veckan talades det en del om träning vilket ju är mitt favoritämne. När ämnet sedan byttes till något annat var vi några som fortfarande inte riktigt kunde släppa träningsdelen och spann vidare på det. Några frågor angående Kreatin och proteinshakers kom upp och såg då därför som en utmärkt idé att ta upp det här i mitt gästinlägg i stället för att vara ”ur fokus” under livesändningen vilket skulle kännas en aning respektlöst.

 

Hur som haver, vi börjar med en vanlig traditionell proteinshaker, vad är det och vad används det till? Vilka passar det för och hur ofta bör en sådan tas?

 

Det finns många olika proteinshakers med många olika märken. Återkommer om det. De vanligaste är dem innehållande antingen 100% protein eller 80% protein. Dem med 80% innehåller även 20% kolhydrater vilket ger extra energi till muskeln. Dem innehållande 100% ger alltså bara återuppbyggnad vid nedbrytning.

 

En proteinshakers passar dem som tränar mer än 3-4 gånger per vecka på motionsnivå. För dem som tränar på en högre nivå är en proteinshaker bra i alla lägen då kroppen bryter ner en sån pass stor mängd muskler som kroppen inte klarar av att bygga upp igen på egen hand utan tillskott (så länge man inte har hemskt många vilodagar emellan varje träningspass), för att då hjälpa kroppen på traven med uppbyggnadsprocessen är en proteinshaker utmärkt.

 

Proteinshaker passar för alla idrottsgrenar, för dem med inriktning kondition är absolut en med 80% att rekommendera. Även för dem som känner att de har ett underskott av kolhydratintaget i den övriga kosten.

 

Ett annat välkänt kosttillskott är Kreatin vilket används i syfte att bygga massa. Genom kreatin (vilket är ett ämne som faktiskt redan finns i kroppen men i en ytterst liten mängd) blir vi starkare och orkar mer, vilket på sikt ger en större massa. För dem som vill prova kreatin är monohydrat att rekommendera, utan det binder nämligen kreatinet vatten/vätska och man går kraftigt upp i vikt pga allt dessa vatten som ansamlas i musklerna. Kreatin används främst av tyngdlyftare eller i annan styrketräning då man lyfter väldigt TUNGT, alltså inte för vem som helst att använda då det inte kommer göra någon nytta i annat fall. I övrigt är kreatin någon som de flesta också är väldigt känsliga för i magen, då man med kreatin går in i olika perioder och börjar med en ”uppvärmning” vilket kan vara en 5-dubbling av dosen i flera dagen kan man bli väldigt ”sjuk” eller dålig i magen, vissa klarar det, andra inte. Tror också att det är en vänjingssak det där.

 

För dig som är sugen på att testa ett proteinpulver eller någon annan typ av tillskott, här kommer några tips:

  1. Rådfråga först någon kunnig som vet vad just du skulle behöva, det finns MÄNGDER av produkter!
  2. Jag brukar alltid då jag ska testa en ny produkt leta reda på stora kända profilers (som sysslar med den idrottsgren jag är intresserad utav och sysslar med själv) bloggar och ta reda på vad dem använder sig utav. Dessa blir dock oftast sponsrade och har därmed inte så mycket att ”välja på” men samtidigt är det bara bra och stora företag som sponsrar vilket garanterar bra produkter (annars skulle ju inte stjärnorna använda sig utav dem heller!)
  3. Jämför de olika produkter du hittat av samma innehåll, läs omdömen om sådana finns och ta reda så mycket som möjligt om produkten innan du använder den.

 

Två märken jag kan rekommendera och som jag vet är bra

WNT/Twinlab och Sport Nutrition (sistnämnda finns endast hos speciella återförsäljare)

Lycka till!!Skrivet av Cecilia


Nya inköp

Efter mötet i fredags kunde jag inte hålla mig ifrån att göra lite nya klädinköp. Dessutom var det väldigt bra rea så jag är väldigt nöjd med dessa båda inköp. Högst upp en kofta från Fifth Avenue Shoe Repair och nedanför en tröja från knowledge cotton apparel. Visst var de snygga också...?

Här börjar allt


Välkomna in i mitt rum. För att ni ska få veta lite mer om mig kan vi börja där allting en gång startar, för här börjar faktiskt varje dag när jag vaknar upp. Det är självklart mitt rum som jag pratar om och jag ska erkänna att jag har städat lite för att lägga upp bilder på det. Märkte också nu att bilderna blev lite skakiga som måste vara för att jag var lite nervös när jag fotade....

Lördagsmusik

Detta är en låt som jag bara älskar just för stunden, nu kör vi!Brist på…

…tid och fantasi gör att veckans besök här hos Slipsen inte blir som det brukar. Man kan ju inte vara likadan jämt, eller hur. Inga uttråkande utläggningar om nånting egentligen, utan bara en liten hälsning från en trött gammal halvgrinig faster. Som inte önskar nåt annat än att komma in i gamla gängorna och hitta tillbaka till skrivglädjen igen.

 

Istället för att tråka ut er mera bjuder jag på en vacker syn från mitt köksfönster, från början av veckan. Hela himlen brinner.

Jag gillar att titta på himlens alla skiftningar. Och min högsta dröm är att kunna väva ner alla färgskiftningar (för rita och måla kan jag inte) på en matta eller duk. Tror inte det nånsin blir av, men väva är roligt kan jag tala om. Att vara med om att tillverka en nyttosak, att få bestämma hur det ska bli och att se det växa fram och sen det färdiga resultatet. Fantastiskt kul!!! Tänk att gå på en trasmatta man själv gjort; med mammas klänning, mina tröjor och pappas jeans nerklippta till trasor och hopvävda till den finaste prydnaden i hemmet. Eller färga in gamla lakan i nån favoritfärg, och klippa trasor av för att sen få den perfekta färgklicken som inte går att hitta i affären. Nån som blir sugen??? Prova, säger jag då.

 

Oj, nu kom jag på mig själv; jag lovade ju inga långa utläggningar.  Jaja, det är smällar man får ta. Ha en skön vecka så kanske vi ses här snart igen.

 

Hälsar Faster Gunhild


Efter raggning

Det finns tjejer som gillar killar som är uppvaktande och det finns de som gillar att jaga själva. Eller? Så som samhället ser ut idag ska ju allting vara jämlikt. Barnen ska inte få veta sina kön, en tjej ska få heta Kalle för att ta bort ”typiskt tjejnamn”-stämpeln och tjejer får inte ha rosa och killar får inte ha blått eftersom det anspelar på en förtryckt och gammeldags sed. Eh, okej. Så jag ska inte få vara tjej då? Jag ska inte få raka mina ben och mina armhålor för att det är för tjejigt? Jag ska inte få döpa mitt barn till Sofia för att det är för tjejigt? Och gud nåde mig om jag klär mitt barn i rosa för det vore ju verkligen förödande för hur mitt barn blir behandlat i framtiden… Så med andra ord, killar, RAGGA FÖD GUDS SKULL INTE! Låt tjejerna komma till er istället. Det är ju betydligt mer jämlikt. Inte sant?

 

I alla tider har killen, eller snarare mannen, förväntats vara den som uppvaktar och friar o.s.v. Numer är det för många otänkbart. Varför ska mannen göra jobbet? Varför ska han få all ära i ett förhållande? Varför kan inte kvinnan ta första steget och göra hela jobbet? Det är ju mer jämlikt?

 

Kom igen, är det bara jag som ser paradoxen här? Mer jämlikt blir det inte av att klä killar i rosa och tjejer i blått, det vänder bara på problemet. Samma sak med att tjejen ska ragga, tjejen ska uppvakta, tjejen ska fria. Situationen blir ju precis den samma, bara omvänd. Helt plötsligt så har kvinnan fått hela bördan på sig. Hon ska inte bara föda barn, jobba heltid(för varför ska hon vara mammaledig, det är ju inte jämlikt?) och vara en god mor. Nej, hon ska även sköta raggandet, uppvaktandet och frieriet… Okej, men ska vi göra om männen totalt då också? Så att de föder barnet, städar, tvättar och diskar? Helt ärligt, är det verkligen bara jag som ser hur det här artar sig?

 

Nej, när det kommer till raggning, uppvaktning och frieri så vill jag slå ett slag för att ni killar, ni får faktiskt stå ut med den till er givna uppgiften. En tjej, feminist eller ej, älskar innerst inne att bli uppvaktad. Så är vi skapta och så fungerar vi. Även om en tjej verkar svårflörtad, prova igen. Och säger hon nej en andra gång, ja då får ni kanske ge upp. Men att spela svårflörtade är, i många fall, en del av vår upplevelse. Knäppt? Nja, snarare än försäkran om att ni verkligen är intresserade. Är ni verkligen angelägna om att få lära känna oss, eller är ni bara ute efter ett löst förhållande, ett one-nightstand eller någon ni kan ringa när ni inte hittar någon annan? Om tjejen dock gör lysande klart att hon inte är intresserad första gången så ja, då ska jag inte plåga den stackars själen med att säga att hon trots allt är intresserad. Men om hon bara tackar nej och sen inget mer, våga då ge det en chans till en stund senare eller någon dag senare. Men som sagt, bara en chans till, sen är det nog definitivt. Som jag skrev tidigare, tjejer älskar att bli uppvaktade, att få känna sig eftertraktade och uppskattade. Oavsett vilka jämlikheter vi förespråkar så finns en inbyggd del av oss som älskar att få känna erkännande från en man och älskar att få känna oss attraktiva. Så kom igen killar, uppskatta oss tjejer. Ge oss en chans trots vårt avvisande, ibland så är det precis det vi vill…

Skrivet av Annika

 


Som alltid kommer jag svara på detta...

 


Perfekta starten

Helgen är här vilket är fantastiskt för många, så även för min del. Ska ge mig iväg tidigt även denna lördag för att börja med spinning som byggs på med löpning. Det är nog den bästa starten på dagen, eller vad säger ni? Har varit väldigt mycket fokus på den bästa starten under denna vecka på min blogg, kanske fler än jag som lagt märket till detta. Men det är ju ett väldigt intressant ämne. Nästan i klass med att tas upp på Debatt eller något liknande. Ska inte tjata om det nu i en evighet.

 

Utan jag tänkte fokusera lite mer på att berätta för er att jag bestämt mig för lite förändringar här på bloggen. Dels kommer det bli en ny header men jag ska även göra fler förändringar för att lyfta allting. Låter motsägelsefullt när jag börjar praktik och får mindre tid till bloggen, men så är det. Under helgen kommer en fantastisk tjej vid namn Emma, som också är med i panelen, gör en ny design åt mig. Räknar med att den kommer bli riktigt bra för hon är helt grym på designer så om någon av er läsare behöver hjälp med det. Kontakta henne!

 

Nu ska jag bege mig iväg. Kommer upp tidsinställda inlägg under dag medans jag är ute och tränar för att avsluta kvällen med en utgång på Trappan i Norrköping. Kanske fler som ska dit av er läsare. Kom gärna fram och hälsa då!Musik, favoritbloggar och ideal i veckans panel

Fredagar innebär att panelen kommer med sina svar på aktuella frågor. Denna vecka är det bland annat musik, favoritbloggar och mycket annat som kommer på tals. Snart är det också dags att utse en ny panel där du har chansen att sitta i panelen, tveka inte om detta. Skicka bara ett mail till mig eller skriv en kommentar att du vill vara med....
Cecilias svar

1. Vilken musik föredrar du att lyssna på just nu under vintern?

- Jag är jättedålig på att följa "trender" i musik, lyssnar aldrig på svenska musikradiostationer utan de få gånger jag lyssnar på musikradio lyssnar jag på den australiensiska kanalen Nova100 som sänds från Melbourne. 98% av de gånger jag lyssnar på musik gör jag det under träningspass och då är det mörk tung musik med mycket power i som gäller, oavsett säsong. Sen är man ju LesMills-freak också så de spellistorna brukar ju kunna gå på repeat några gånger ;)

 

2. Hur ställer du dig till bandet Hoffmaestro, är det musik som faller för din smak?

- Har hört typ 1-2 låtar, inte min grej.

 

3. I söndags diskuterade vi kring detta fenomen att vi människor alltid fastnar vid det negativa. Sett till vardagen kan vi se till att man får 9 positiva åsikter men 1 negativ och då väljer vi ofta att fokusera på det dåliga. Varför är det så?

- Beror ju helt på vad den negativa är, har pojkvännen gjort slut? En nära släkting/bekant dött? Fick du U på tentan? Naturligtvis väger ju det upp. Handlar det om mer alldagliga saker gör jag själv inte alls det så det kan man ju fråga sig varför folk gör det? Deprimerade över något kanske?

 

4. Du ska utse en blogg som är din favoritblogg. Och varför?

- Min favoritblogg är en stor (en av de största kvinnliga i Sverige) fitness profils blogg, därför att den här personen inte bara har en grym fysik utan vet även hur man skriver på ett underhållande sätt och får texten att alltid bli väldigt intressant fast att det inte alltid handlar om hennes träning.

5. Nyligen visade en undersökning att hela 53 % av svenska män är överviktiga. Varför tror du att det har blivit så många som är överviktiga? Och hur ser du på denna diskussion överlag i samhället kring vikt och ideal?

- 53% av sveriges män låter väldigt mycket och jag känner mig nog en aning skeptisk till denna undersökning? Hur är den gjort på för sätt tex? Men om vi nu låssas att det är så är det ju verkligen hemskt, jag tror att det beror på stress i vardagen vilket lett till mycket skräpmat och lite fysisk aktivitet. Kring viktidealen vill väl många tjejer vara top model smala (gissar att det är det du syftar på?) vilket är för mig chockerande, att inte vilja ha en enda muskel på hela kroppen är för mig helt ofattbart och tycker att det är synd att folk inte har mer vett än då..

 


Emmas svar

 


1. Vilken musik föredrar du att lyssna på just nu under vintern?

- Ingen alls. Jag lyssnar nästan aldrig på musik för att vara helt ärlig. Jag gillar tystnaden eller att lyssna på när andra runt omkring mig pratar. Har aldrig riktigt förstått charmen i att kunna namnen på alla band i hela världen (typ) och veta exakt vem som sjunger låten som spelas på radion. Det är inte jag, helt enkelt! Himla tur att vi är så olika ändå, don't you think? ;-)

 

2. Hur ställer du dig till bandet Hoffmaestro, är det musik som faller för din smak?

- Jag lyssnade lite på dem för många år sedan och tycker att de är helt ok. Har inte hört dem på länge så jag vill inte säga för mycket, men det jag hörde för flera år sedan gillade jag då! :-)

 

3. I söndags diskuterade vi kring detta fenomen att vi människor alltid fastnar vid det negativa. Sett till vardagen kan vi se till att man får 9 positiva åsikter men 1 negativ och då väljer vi ofta att fokusera på det dåliga. Varför är det så?

- Därför att man vet att många ofta skriver snälla/fina kommentarer på till exempel ens blogg för att vara just snäll - inte alltid för att personen som skriver menar det han/hon säger. När man däremot får en negativ kommentar eller åsikt så vet man att personen som säger det gör det för att den antagligen tycker så, eller för att personen i fråga ogillar en väldigt mycket - och vem vill egentligen vara ogillad? Jag tror i alla fall att det är så. Och sedan finns det ju givetvis de som skriver/säger fina och snälla saker till en för att de menar det också, men eftersom de kommentarerna ofta är fler så blir det helt enkelt vardagsmat att få dem och tillslut så blir man inte överlycklig längre (även om man såklart blir glad!!). När det då sedan kommer en dålig kommentar eller åsikt så blir det lite av en chock eftersom att det händer så sällan, och då undrar man vad man har gjort för fel eller varför någon vill vara elak/göra en ledsen.

 

4. Du ska utse en blogg som är din favoritblogg. Och varför?

- Linnealindblad.blogg.se skulle jag nog vilja säga då. Därför att hon är duktig på att skriva, tar underbara bilder, har en fantastisk stil, publicerar intressanta och välgjorda inlägg, verkar ha båda fötterna på jorden och så verkar hon vara grymt snäll och omtänksam som person! :-)

 

5. Nyligen visade en undersökning att hela 53 % av svenska män är överviktiga. Varför tror du att det har blivit så många som är överviktiga? Och hur ser du på denna diskussion överlag i samhället kring vikt och ideal?

- Stressen ökar ständigt, skräpmat blir mer och mer lättillgängligt och jobben kräver mer och mer tid så att man kanske inte riktigt känner att man hinner vara hälsosam. Jag tycker att man ska väga exakt vad man själv vill, så länge man är nöjd och trivs med sin kropp. Om man vill vara tjock för att man trivs bäst så, ja, då ska man vara det! Om man däremot vill vara smal för att kunna trivas med sig själv, då är det inget fel med det heller. Alla vill vara olika och alla har olika syn på vad som är vackert och inte. Jag tycker att det är upp till var och en av oss att avgöra hur vi vill forma våra kroppar. Det är ingen annans problem!

 


 

1. Vilken musik föredrar du att lyssna på just nu under vintern?

- Jag gillar det mesta egentligen, är i stort sett allätare i musik (nästan) men nu på vintern blir det ju lätt nått lite lugnare. Ane Brun, Anna Ternheim, Little Marbles, Lasse Lindh, Lars Winnerbäck, Melissa Horn ah you named it!

 

2. Hur ställer du dig till bandet Hoffmaestro, är det musik som faller för din smak?

- Jag tycker dom är bra, härligt "gung" i musiken om man nu får säga så när man är 17 år, haha! men jo, det är skönt att lyssna på deras musik!

 

3. I söndags diskuterade vi kring detta fenomen att vi människor alltid fastnar vid det negativa. Sett till vardagen kan vi se till att man får 9 positiva åsikter men 1 negativ och då väljer vi ofta att fokusera på det dåliga. Varför är det så?

- Det är ofta så att människan ser det negativa och det dåliga, och det är ännu mer vanligt med osäkra människor som tar åt sig ännu mer på det dåliga. jag har nog ingen förklaring till varför det blir så men det har nog mycket med vintermörkret att göra. framåt våren när solen kommer fram mer så har vi lättare att ta åt oss av det positiva, tänka positivt, säga positivt och framförallt VARA positiv!

 

4. Du ska utse en blogg som är din favoritblogg. Och varför?

- Egentligen är det väll min väns blogg, orlinnea.blogg.se för att den är personlig, aggresiv (haha), och rolig, intern osv. men om man ska ta en mer känd blogg som folk känner igen så måste det vara egoinas.se för att hon har så mycket humor och verkligen inte bryr sig om hur det SKA och BORDE vara.

 

5. Nyligen visade en undersökning att hela 53 % av svenska män är överviktiga. Varför tror du att det har blivit så många som är överviktiga? Och hur ser du på denna diskussion överlag i samhället kring vikt och ideal?

- Oj det var mycket! jag tror det har mycket med utvecklingen av teknik att göra, mycket med att man sitter vid datorn blir sugen på nått gott eller inte orkar göra nån ordentlig mat så man tar första bästa vilket blir godis, läsk, pizza osv. det är varken hälsosamt eller gott i längden. visst kan man unna sig ibland (vilket jag kanske gör lite för ofta) men det är väldigt viktigt att samtidigt hålla igång och röra på sig. man mår inte bra av att vara fet och man kan inte va särskilt nöjd med sig själv då heller, och man måste ju älska sig själv för att andra ska kunna älska en, eller hur är det man säger? själv tycker jag inte det är så farligt att vara lite mullig eller ha sina små skavanker, för mig är det även ohälsosamt att vara FÖR SMAL. Tycker det varken ser snyggt eller nyttigt ut! Idealen för en snygg kropp i nuläget (inte för mig) är smal, äta lite, undvika sötsaker. idealet för mig är att vara normalviktig och ha mycket och fina muskler, äta mycket och lagom egentligen. äta tills man blir mätt och sen unna sig lite godis. sålänge man inte blir tjock fet eller onöjd. 

 


Fredag 28.01.11

Dagens outfit: Pippi tröja, blåjeans och min favoritjacka.

Dagens humör: Överväldigad och glad

Dagens roligaste: Umgås med familjen och laga pizza ikväll

Dagens planer: Fota lite, fixa med bloggen och bara ta det lugnt. Ska iväg på lunchmöte i skolan för att sedan åka hem igen och bara umgås med mina föräldrar. Blir en lugn fredag, skönt!

Dagens tråkigaste: Finns inte mycket tråkigt med denna dag

Dagens borde: Borde tvätta lite och plocka i ordning lite här, ser lite stökigt ut något som jag inte gillar men det är bara gilla läget just nu. Får ta det någon dag.

Dagens fundering: Funderar väldigt mycket kring praktiken som jag börjar på måndag. Vad kommer jag få för uppgifter? Kommer jag fixa det? Hur kommer det förändra min vardag? Ja, det är mycket frågor inför en förändring.

Dagens materiella vill ha: Återigen, lite nya kläder...

Det är livet som leker

Äntligen är det fredag och gud vad jag har längtat. Denna veckan har känts som en riktig transport fram till det som väntar mig med start på måndag då min praktik drar igång. Det är något jag verkligen har sett fram emot under stora delar av hösten och så även nu under vintern. Vill bara komma igång med någonting på riktigt även om jag har gjort en hel del annat som var väldigt roligt och spännande. Är oerhört glad över att det händer roliga saker hela tiden. Helt ärligt var det väldigt länge sedan jag mådde så här bra som jag gör just nu. Allting går bra med skolan, bloggen flyter på och träningen går bättre än på länge. Och ja, det kan låta som att jag har fått lite hybris eller att allting har gjort att jag svävar som på moln vilket också kan stämma. Eller det stämmer, känner bara en stor glädje över att njuta av livet.


Tog även en lite ledig dag under gårdagen med bloggen gällande kommentarer något som var väldigt skönt även om ni läsare betyder väldigt mycket för mig och jag hoppas att ni läser min blogg även om jag kanske inte hinner med att svara på kommentarer. Kan hända att det blir väldigt mycket så när jag kommer igång med min praktik också. Då blir det verklighet av att ha mycket att göra, sånt som jag älskar!

Kände bara för att skriva mig lite som en start på dagen. Har ni kanske några speciella planer för denna fredag?

Erica har alltid haft stort intresse för hästar

Denna vecka får lära känna Erica i veckans intervju här på slipsens. En 21-årig tjej som har ett stort intresse för ridning som varit en stor del av hennes liv sedan lågstadiet. Till vardags ägnar hon sig också åt studier där hon drömmer om att jobba som polis i framtiden. Någon gång har ni säkert varit inne på hennes blogg där hon delar med sig av sitt liv. Lär känna Erica i veckans intervju.


Skulle du kunna berätta lite om dig själv?

- Jag är en 21 årig tjej (född -89) som med ett ord skulle beskrivas som glad. Vissa frågar om jag kan vara sur och arg, och jo det är klart att jag kan det men det är inte så ofta, vilket är skönt både för mig och omgivningen. Allt går så mycket lättare om man ser det ljusa före det mörka. Jag tycker om att ha saker planerade en tid i förväg så att allt kan förberedas bra, kanske beror det på att jag under större delen av mitt liv har varit djurägare och man kan inte bara släppa allt och åka iväg då, även om spontana saker också såklart är roligt! Om jag kommer försent så har det troligtvis hänt någonting. Att vara i tid är min grej, kanske började det redan när jag föddes eftersom jag då hade väldigt bråttom ut från mammas mage, hela 9 veckor tidigare tittade jag ut och sedan dess har jag nog alltid haft bråttom och varit en aning stressad;) Jag studerar just nu kriminologi på högskolan i Gävle, en distanskurs som snart är slut och då ska jag försöka skaffa mig ett jobb. Bor gör jag i en by utanför Hudiksvall med min mamma, min lillebror och mammas sambo/lillebrors pappa då jag endast lever på studiebidrag utan lån just nu. Inkomsten jag får går åt till kläder, smink, hårprodukter, nöjen och min häst. Jag har även en hund, en liten chihuahua som betyder väldigt mycket för mig.

 

Ridning är en stor del av ditt liv, har du alltid haft det som stort intresse?

- Fanns det hästar i närheten så skulle jag alltid rida, på cirkus, ponnyridning o.s.v. Någon gång under lågstadietiden började jag på en liten och usel ridskola med en kompis. Vi fick hästar som inte var anpassade för små nybörjare men kämpade på ändå. Efter ett uppehåll, minns inte hur lång tid men några år tror jag, så började jag rida på en bättre ridskola där även min mamma red en gång i veckan. När jag var runt 12 år köpte jag och mamma våran första häst från just den ridskolan, ett sto som verkligen var ett typsikt sto inifrån och ut! Inte någon bra första häst direkt men vi klarade det och vi har nog henne att tacka för våra kunskaper. Som sällskap till henne skaffade vi några år senare en mager, ful, ovårdad men otroligt snäll valack. Ett varmblod som blev min bästa vän och med kärlek, rätt mat och motion blev han otroligt vacker, i bloggen kallas han för J. Första hästen blev halt och fick tas bort och hem lånade vi ett kallblod, ett sto som var riktigt trevligt. Men hon tog inte över Js plats, han var och är min favorit! Dessa hästar red jag till och från under gymnasiet då tiden inte riktigt räckte till. Jag slutade även på ridskolan i gymnasiet. Efter studenten hade jag mer tid men kände att tiden ändå bara räckte till en häst så sedan ca. 1 år tillbaka så hyr vi boxplats åt J eftersom jag inte vill ha två hästar hemma och han behöver sällskap. Vi har även hunnit byta stall en gång p.g.a. lite olika anledningar men där vi står nu trivs vi alla 3, d.v.s. jag, mamma och J. Även om mamma inte rider längre så hjälper hon mig väldigt ofta och följer gärna med ut när jag ska rida fast hon istället går bredvid:) I våras och i sommar tog jag och J privatlektioner. Hoppning är våran grej och nu har vi även börjat på ridskola igen och hoppar en gång i veckan:) Häst är ett djur som jag förmodligen kommer ha i min närhet större delen av mitt liv.

 

Vad hittar du på annars om dagarna?

- Förutom studier just nu och hästen så försöker jag hinna med bloggen. Vilket senaste tiden har gått sådär men jag är nog snart tillbaka i venlig ordning igen hoppas jag;) Träning, mest löpning är någonting som jag älskar. Även om jag måste erkänna att jag under vinderhalvåret blivit lite lat. 2011 ska jag dock börja springa igen, det blev mitt nyårslöfte! Jag är också med min bästa vän en hel del och vi gör det mesta tillsammans, Emma heter hon och ni som har läst min blogg har nog inte missat henne. Andra vänner och lite partyn är också saker som min tid går åt till:)

 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

- Jag beskrev nog mig själv rätt bra i fråga 1 men jag skulle beskriva mig själv som glad och aktiv.

 

Vad vill du jobba med i framtiden?

- Kriminologi läser jag för att i framtiden söka till polishögskolan så i bästa fall blir polis mitt yrke? Jag vill också gärna utbilda mig till makeup artist så det är också ett yrke jag kan tänka mig. Jag vet att jag vill jobba med människor och ha ett yrke där jag får röra på mig. Sitta på ett kontor är absolut inte jag!

Om 10 år, hur ser ditt liv ut?

- Jag hoppas att jag har ett jobb och att jag bor i ett litet hus granne med ett stall så att jag kan äga en häst och ha den uppstallad men så nära att det känns som att jag har den hemma. Jag vill inte behöva vara tvungen att åka bil till stallet! Jag har förmodligen en hund också och kanske har jag hittat kärleken så att jag har ett barn? Vem vet;)


Den kursen du läser just nu, är det ett intresse du alltid har haft?

- Ja jag har sagt länge att jag ska söka polishögskolan någon gång och kriminologi är en merit men helt ärligt så började jag plugga i höstas för att jag var less på att vara arbetslös. Men snart är det dags att leta jobb igen.

 

Var kommer din positiva inställning ifrån?

- Jag har ingen aning. Det är för jobbigt att vara negativ;) Även om jag också kan ha dåliga dagar ibland såklart, men oftast är jag positiv:)

 

Kan du beskriva känsla av att ha ett sådant intresse som du har till hästar?

- Känslan skulle jag beskriva som underbar. När man kommer till stallet släpper man allt jobbigt och fokuserar på hästen. Det går inte annars och det är riktigt härligt att man kan ha en sådan kontakt med ett djur.

 

Din blogg - betyder den mycket för dig?

- Bloggen betyder mycket! Jag kan skriva av mig, visa bilder, ge tips och det

bästa av allt, få respons på mina inlägg:)

 

Hur är känslan när man är arbetslös och bara vill ut och jobba?

- När man verkligen försökt och ändå inte får napp så känner man sig rätt värdelös. Sedan blir man otroligt rastlös också! Haha

 

Finns det något som gör dig riktigt arg?

- Djurplågeri och föräldrar som inte tar hand om sina barn.

 

Vad gör dig glad?

- Mina vänner, mina djur, söta bloggläsare o.s.v.

Har du alltid haft den känslan när du kommer till stallet?

- I gymnasiet hade jag inte den tiden jag ville och hade ibland dåligt samvete när jag inte hann med de två hästarna jag hade då. Det var jobbigt. Men har jag stått i ett stall där jag trivs och känner att jag har tid att ge till hästen/hästarna så är det bara positiva känslor, till och med mocka är skönt ibland;)

 

Hur ser du på framtiden?

- Det blir nog vad man gör den till. Men jag hoppas att jag får ett fint hem, ett jobb som jag trivs på, att jag kommer bo i ett mindre hus nära ett stall där jag kan hyra en plats åt min häst och sedan skulle det ju inte vara helt fel att hitta drömprinsen heller. Det sistnämna kan man ju dock inte styra men det andra kan i alla fall påverka och det ska jag göra så gott jag kan:)


Kommer din blogg finnas kvar länge tror du?

- Bloggen kommer nog finnas kvar. Sedan blir uppdateringen lite si och så men jag bloggar när jag känner för det och det går så bra så:) Sedan är det roligt att gå tillbaka och titta i bloggen så den kommer nog finnas kvar på ett eller annat sätt tror jag.


Färgen var blåFullt upp i schemat

Idag är en sådan dag som jag bara känner kommer bli riktigt bra, vet inte riktigt varför det känns så. Egentligen borde jag egentligen vara hemma och bara ta det lugnt denna dag då det är tomt på schemat kring skolan. Visserligen en föreläsning men istället väljer jag att ge mig ut på förmiddagen för att åka skidor. Vill komma åt den där känslan av frihet som bara går att få där i spåret i skogen. Igår skrev jag att Morgonpasset är den perfekta starten på en dag.

 

Får jag ändra mig?

 

Ja, det är klart jag får. Att få ge sig iväg på förmiddagen och röra på sig i friska luften är nog den ultimata starten på en dag. Andas in frisk luft i lungorna är helt underbart, och bara lyssna på naturens ljud. Vilken känsla.

Min tanke för dagen är också att hinna med mycket annat, så som lite med tidningen och träffa en vän för att diskutera helgen. Avslutning på denna dag kommer också bli riktigt intressant när jag ska iväg på möte med IFK Norrköping. Vad det kommer handla om får ni reda på senare, kanske är jag ett nytt nyförvärv till klubben. Den som lever får se…


Om Eon's Goodbye Standby-kampanj

Kampanjen som E-on just nu driver som heter Goodbye Standby har en del goda poänger, den syns och utmärker sig mot traditionell urvattnad och trist reklam för elbolag. Den marknadsföringen som vi är vana att se från elbolagen handlar ofta om miljöval eller nöjda kunder. En reflektion som slog mig är dock riktningen på budskapet i Goodby Standby. Förutom att det handlar om att spara pengar för konsumenten och minska belastningen på miljön finns det en märkligt underliggande faktor. Mellan raderna ber E-on sina kunder att handla mindre av dom. Hur många företag idag önskar att kunderna spenderar mindre pengar hos dom? Det är få branscher som tjänar så mycket pengar som elbolag och banker.
Är det därför dom har råd att göra reklam för att kunderna ska handla mindre? Elbolagen är alltid ett svart får för allmänheten. Vilken vinning har staten på att ändra förutsättningarna eftersom dom tjänar pengar på prishöjningarna genom momsen? Om el vore momsfritt skulle förutsättningarna säkerligen bli helt andra.


Skrivet av Kalle Nilsson

Mot något bättre

Folk runt omkring mig verkar ständigt ha bråttom. De bär på en stress över att ta sig bort. Bort härifrån. Ingen vill vara kvar längre. När man stannar upp för att studera alla andra är det bara massa fötter som rör sig i högt tempo framåt. Nästan så att de springer fram men ändå inte.  Jag undrar var de är på väg?

Varför har vi så bråttom? Jag försöker verkligen vara där och då.  Försöker befinna mig i nuet.

 

Nyligen gick från det gamla och in i ett helt nytt år. En sak som väldigt många pratar mycket om, det är nyårslöften här och förändringar där. Allting ska bli nytt med det nya året. Nyårslöften för att bli mycket bättre människor. 18-åriga Sara har som mål att få den där vackra kroppen till sommaren. 22-åriga Per ska bli bättre att hålla kontakten med sina vänner och 52-åriga Marie ska äntligen våga ta steget till studier igen. Våga bryta ett mönster och prova någonting nytt.

 

Hela tiden har vi en strävan mot någonting bättre bort från där vi befinner oss just nu. När jag stannar upp på min väg från punkt A till B är det extra tydligt. Är det vad livet går ut på? Har vi ett förhållande kan det alltid bli bättre, eller är vi ensamma vill vi träffa tjejer med stort T eller varför inte killen med stort K. På jobbet ska det uppåt, framåt och högre. En väg fram mot lycka. Men vad är lycka?

 

Svaret på frågan är olika från person till person, för någon kan det vara att äntligen kunna köpa den där tröjan man kollat på i en månad. För någon annan kan det handla om att kunna springa den där milen som man aldrig klarat tidigare. För ytterligare någon kan det handla om att äntligen inleda ett samtal med tjejen du spanat in i flera veckor.  Tänk att få det jobbet som man så länge drömt om, nu är det sant. Lycka är svårt att finna.

 

Hela livet är en jakt fram till vårt mål, att lyckas är någonting alla vill göra oavsett vad det handlar om. Jag kollar ut över folket som springer fram. De är på väg mot ett mål. Vem är egentligen kvar i nuet? En värld som vi springer som om det skulle vara i periferin utan vår uppmärksamhet.

 

Bra eller dåligt.  Det vet inte jag.


Här och där

Som ni kanske har märkt så dyker jag upp lite här och där runt om på olika bloggar numera. Detta beror på att jag inte kan hålla mig på en plats för då blir jag väldigt rastlös. Kanske inte, men lite ligger det i denna förklaring. Om jag ska försöka förklara varför jag dyker upp på andra bloggar är för att jag älskar att synas helt enkelt. Nej, det är också fel svar. Anledningen är att jag tycker det är väldigt roligt med olika samarbeten av olika slag vilket ni också märker på min blogg här på slipsens då jag har mängder med gästbloggare. Dessutom är det underbart för då kan jag vidga mina vyer med olika ämnen som jag är intresserad av.

Bara de senaste dagarna har jag varit med hos Eleonore där jag skriver om hur man ska våga ta nya steg. Att stå inför nya utmaningar och våga ta klivet ut. Hos henne har jag skrivit under en längre tid, vilket är otroligt roligt. Nyheten är att jag även skriver hos Tove om träning. Hennes blogg är väldigt inriktad mot just träning därför passar det bra med min bakgrund och allt. Det är inte alls säkert att jag fortsätter där utan det är upp till hennes läsare. Gå gärna in där och kommentera. Tryck bara på bilderna nedan.Skön morgon - bra start på dagen

Godmorgon!
Sitter här på morgonkvisten och lyssnar på P3 Morgonpasset precis som varje morgon. Det är verkligen den perfekta starten på varje morgon, kan inte bli så mycket bättre. Trots att jag inte börjar först vid 10,00 så är jag uppe tidigt som jag tycker är väldigt skönt. Att få ta det lite lugnt innan dagen drar igång skulle man kunna säga. Dock är det en del som ska fixas innan jag sätter mig i bilen för att åka till stan. Just nu håller jag på med några artiklar till LiNoPressen som jag är chefredaktör för. Efter det blir det kommentarer som ska svaras på. För det kommer in väldigt många varje dag, väldigt kul! Förhoppningsvis hinner jag till skolan även om jag har en del att stå i.
Hur mår alla ni idag när det är lill-lördag och allt..?Hur kan jag missat?!

JAG ERKÄNNER det. I ärlighetens namn var jag väldigt dålig på att hitta de absolut bästa låtarna från Robyns album men nu har jag äntligen gjort det. En låt som jag inte lyssnade alls mycket på i början har bara växt och växt för varje gång jag har hört den. Därför har jag tänkt tipsa er om den för er, precis som mig, har missat den för den är riktigt grym. Den finns här nedan. Sedan vill jag bara tillägga en sak till alla er som tycker att hon fick för många priser på P3 Guld i helgen bevisa hon inte i och med sitt framträdande vilken stor artist hon är? Jag kan ha fel men jag tvivlar på att någon kommer säga emot mig.

Min träning

TRÄNINGSVECKAN SOM GICK var väldigt bra, det samma ska det bli denna veckan. Tanken var ju faktiskt att jag skulle uppdatera denna kategori varje vecka - verkligheten blev annorlunda - bästa att ändra på det. Om jag ska börja med att summera alla pass som jag körde vecka ser det ut enligt följande:

Måndag - Löpning (20 min) Spinning (30 min) Core (30 min)
Tisdag - Crosstrainer (30 min) Löpning (20 min)
Onsdag - Intervaller på löpband (10*2 min:1 min)
Torsdag - Rodd (2000 m) Mage och rygg
Fredag - Vila
Lördag - Spinning (60 min) Rinkbandy (60 min)
Söndag - Skidåkning (13 km)

Som ni märker blev det väldigt mycket löpning förra veckan, eller kanske inte om man ser till längden på passen dock blev det väldigt hårda pass. Detta ska jag bygga på under denna vecka som också kommer innehålla mer skidor. Gäller att passa på nu när snön fortfarande är kvar. Min plan för veckan finns i mitt huvud men den kommer jag inte avslöja ännu. Ni får hålla utkik för att få veta den.

Listan vecka 4

DET HELT NYA INSLAGET här på min blogg är ju alltså listan som jag lägger upp varannan vecka. Nu är det andra gången jag gör detta och självklart innehåller den enbart positiva saker för här ska vi inte vara negativ det får man vara på andra bloggar. Finns tillräckligt av dom. Så denna veckan vill jag lyfta fram detta...


1. Praktik

Som jag har längtat och väntat på detta tillfällen. Redan i höstas fick jag svar från min praktikplats att de var redo för att ta emot mig under våren. Sedan har dagarna spenderats med C-uppsats som är klar nu. Och äntligen är tiden kommen, 31 januari börjar jag på min praktik som också avslutar mina tre år på Linköpings Universitet. Jag kommer vara på en kommunikationsbyrå i Norrköping, vilket kommer bli alldeles underbart bra! Säkert mycket att göra men det älskar jag.

2. Träning

I söndags blev det väldigt mycket snack om träning i Slipsens-Live för er som tittade och lyssnade då. Personligen kan jag inte få nog av att träna, det är bara helt underbart. All den energi som det ger tillbaka är guldvärd i vardagen utan den skulle jag inte överleva. Och ja, jag erkänner. Det har blivit som en drog för mig som jag inte kan vara utan men det är en bra drog.


3. SVT

Förra listan som jag la upp här på bloggen innehöll en serie som SVT har producerat, Våra Vänners Liv, och de fortsätter leverera mycket bra program. Tänk deras fredagkvällar till att börja med där de har På Spåret och Skavlan. En bra avslutning på en arbetsvecka. Under veckorna fyller de på med Bibliotekstjuven, Uppdrag Granskning och Jakten på lycka. Detta är bara några av de produktionerna som SVT lyckats riktigt bra med. Lägg därtill underbara SVT Play som också har fantastiska program. Nej TV4 ni är inte bäst för det är SVT.

Uppmärksamhet

HEMMA HOS MIG har vi massa katter som tillhör familjen. Från att ha varit en liten familj, jag och mina föräldrar, har vi blivit en ovanligt stor familj. Nästan så att vi kan vara med i Familjen Annorlund. Men bara nästan. Det jag vill komma till är att de alltid slåss om att vara med på bild när jag ska fota dom, kanske vet de om var bilderna kommer hamna. Eller vad tror ni?

Fantastiska gästbloggare

Alla dessa gästbloggare som skriver på min blogg tycker jag är alldeles fantastisk på alla sätt och vis. JAg tror på alla dessa som är med och gör slipsens till vad den är idag. Kan låta lite larvigt men jag är riktigt nöjd med alla förvärv jag har gjort. Sedan vill jag också tacka alla dessa som ställer upp på intervjuer, är med i panelen och tittar på mina sändningar. Kanske börjar detta låta som ett tacktal precis som alla dessa tal vi ser på tv i dessa galatider. Det är absolut inte meningen utan det jag vill lyfta fram är alla de som skriver här på min blogg och en av dessa är faktiskt med i en intervju i Helsingborgs Dagblad.

Läs denna intervju genom att trycka på bilden.

Ny vecka!

Ny vecka vilket också innebär nya tag! Vi börjar närma oss februari, bara det känns smått sjukt. Första månaden av 2011 är snart slut! Igår var jag ju med och gjorde ”debut” hos Marcus i hans livesändning, det var himla roligt! Hoppas ni också tyckte det?!

 

Denna vecka blir det bara tre skoldagar vilket är himla skönt. Fick studiedag en dag och är ledig en gång i veckan så det passade ju bra. Är himla skoltrött och vill bara liksom ta studenten och vidare i livet. Hatar att stå och trampa på samma platå. Så i veckan ska jag umgås lite med min pappa – vi ska på en liten shoppingtur. Jag ska vara smakråd bland annat och införskaffa mig lite nytt jag med! Tyvärr jobbar min mamma så vi får klara oss utan henne.  Annars en massa träningar, vila och plugg skulle jag tro!

 

Det börjar bli fler och fler som frågar mig om viktminskiningstips, hur man ska träna och äta och sådant! Jättekul tycker jag! Ni får gärna kika in på bloggen och komma med olika förslag, idéer och tankar kring vad ni vill se för inlägg hos mig (gärna olika inlägg som mode, hälsa, outfits, ja ni fattar). Önska på! Vill samtidigt passa på och tacka för all respons jag får av er som är läsare hos Marcus, tack! Det är guldvärt!

Skrivet av Eleonore


Snyggt även på vintern


Tveka inte, kör!

Ny vecka med nya möjligheter. Detta är ord som jag använder mig mycket av när jag skriver här på min blogg och det är ju sant också. Jag älskar verkligen måndagar för då börjar allting igen, vilket kan vara tråkigt, men jag gillar det. Det är dagen på veckan som man kan lägga upp allt för hur det kommer se ut under resterande vecka något som jag gillar väldigt mycket. För varje vecka som går lär man sig allting någonting nytt. Man vågar prova nya saker, hela tiden upptäcker man nya saker.

 

Min vecka kommer bestå av föreläsningar, träningar och redovisningar. Kan låta lite betungande men jag ser det bara som väldigt intressant. Att hela tiden få nya intrycka är väldigt trevligt! Att träffa nya människor och få nya kunskaper. Allt detta är helt underbart enligt mig och säkert många andra. Efter en väldigt trevlig helg är jag också väldigt taggad för denna vecka. Det kommer bli riktigt bra!

 

 


Närheten

Det var aldrig mening att det skulle bli som det blev. Du och jag gick från två till en och kallade oss för vi, i all hast glömde vi bort verkligheten. I efterhand kan vi kalla oss för naiva men det som hände var underbart. Varje litet steg med dig, varje liten rörelse. En dag med dig var som en evighet. Som att tiden stannade upp.

 

Första gången jag fick dig att skratta. Första gången du fick mig att känna känslor, minns det som igår. Att gå från "du och jag" gick väldigt fort. Plötsligt var det vi och faktiskt var det vi mot världen. Ingen skulle kunna stoppa oss utan vi var helt enkelt för fantastiska för att någon skulle kunna plocka ner oss.

 

Men så en dag. Växte en osäkerhet fram hos oss båda. Tiden som vi försökte fly ifrån kom ikapp oss. Verkligheten. Vi förbyttes till du och jag igen men jag är lika glad för det. Jag kan ju bara tala för mig själv i detta fall.

 

Hela livet ligger framför oss, vi är unga och det här är bara början. Visst kan vissa dagar vara jobbiga men jag har lärt mig av uttrycket som säger "det som inte dödar det härdar". Det stämmer verkligen. Jag är starka nu än någonsin tidigare.


Låt mig ge er LIVE!

OJ VAD VECKORNA GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT. Återigen är det söndag och återigen är det en sådan söndag som är riktigt toppen. Då undrar ni säkert varför det är så? Ett enkelt svar på denna fråga är att man får bara göra vad man vill, slappna av och ladda för en ny vecka. Men ett bättre svar är att jag är tillbaka med ännu ett avsnitt av slipsens-live som har blivit en succé! Dagen till ära har jag också lyckats få med en av panelmedlemmarna som ska vara med i en kort intervju under programmet. Annars blir det precis som vanligt olika ämnen som tas upp vilket är alltifrån överviktiga personer, P3 Guld, utmaningar och mycket annat. Det kommer bli riktigt grymt att göra detta igen och bäst av allt, ni kan prata med mig direkt via chatten...
..... När börjar detta? Jo, klockan 18,00 rullar allting igång här på slipsens.se men du kan även titta på Bambuser.com eller Facebook. Jag finns överallt!Väl mött!

Namn och chat...


Promenad


Godmorgon söndag!

SITTER HÄR HEMMA NU OCH KOLLAR PÅ NYHETSMORGON. Igår blev det en heldag borta med massa roliga äventyr, först spinning på gymmet på förmiddagen följt av rinkbandy match. Årets första seger blev det också när vi vann med hela 8-3(!) och jag gjorde även mål. Riktigt skönt! Direkt efter matchen bar det av till mina kusiner för att äta lite god paj, alltid lika trevligt hemma hos dom. Men det som var trevligast av allt var avslutningen på dagen som var i en badtunna. Där satt vi hela kvällen varvat med bastu och väntade på månen som till slut kom upp i horisonten. En riktigt mysig kväll tillsammans med mina släktingar. Därav blev det inte så mycket svar på kommentarer under gårdagen, något jag får ta igen under dagen. Idag blir det återigen Slipsens-live med start klockan 18,00.... Missa inte det!Hur är det med er idag?


Solen går i moln över...

Hejsan!

Idag tänkte jag göra det lätt för mig – och för er – och inte skriva en massa onödigt. Bara försöka tyda ut bilden ovanför…

… som är tagen i vårt sovrum. Med utsikt rakt över skogen mot Marcus hem. Huset ligger precis i riktning där molnen (så nära) bildar ett hjärta med solen i fokus. Rätt så tjusigt om jag får säga det själv.

 

Men visst är det väl så ibland att solen går i moln i ens eget humör också.  Nog är det väl skönt då att tänka sig att det ändå kan ta form av ett hjärta, även om man har svårt att se det då -just när man behöver det positiva som bäst.

 

Efter att själv vara på väg tillbaka från en period med olika toner av grått, blir jag så glad över solen och värmen som den har med sig. Och av en sån här syn när jag tittar ut från fönstret. Härligt!

 

Tyvärr är jag nog inte ensam om det. Så ta tillvara på solen när den dyker upp. Tina upp – både i själ och hjärta – och tänk på hjärtemolnet när solen försvinner en stund.

 

Ha en skön vecka så ses vi nästa lördag igen.

 

Hälsar Faster Gunhild


Några av mina kategorier

EFTERSOM ATT DET ÄR många nya läsare på min blogg tänkte jag ägna detta inlägg till att utveckla lite kring de olika kategorierna jag har. Vissa är ju lite speciella då de återkommer varje vecka på speciella dagar och är inte riktigt som andras kategorier. Men varför är dessa speciella? Det får ni veta nu.

2. Intervjuer
För varje vecka får ni som läser min blogg lära känna en ny person som ofta är bloggare. Denna kategori har blivit mycket populär med tiden samtidigt som det blivit väldigt många intervjuer också. Ni kan läsa alla genom att bara trycka på "Intervjuer" i menyn här på sidan. Personligen är jag riktigt nöjd med att göra dessa då det blir win-win för båda parter. Jag vill i framtiden jobba som journalist så då får jag träna på det samtidigt som personen jag intervjuer får chansen att berätta mer om sig själv för sina läsare.

4. Texter av mig
Anledningen till att jag började blogga är mitt stora intresse för att skriva, vilket jag också gör väldigt ofta även nu. Här handlar det oftast om texter som är fiktiv men även tagna från mitt liv. Det varierar helt enkelt från fall till fall dock kommer denna kategori öka mycket under våren kan jag lova redan nu.

5. Panelen
Under varje månad är det tre nya personer som får svara på frågor varje fredag. En kategori som bara har vuxit och vuxit för varje gång som jag haft det. Ett tag var jag påväg att ta bort den från min blogg men eftersom att intresset är väldigt stort nu kommer den självklart vara kvar och jag älskar den. Och det verkar ni också göra.


Läs dessa bloggar del 4

NU ÄR DET DAGS ATT lyfta fram lite bloggar som jag läser dagligen. Som ni säkert redan har märkt varierar det väldigt mycket med innehållet som jag fastnar för, alltifrån bloggar med bra texter till inspirarande bilder. Det beskriver nog väldigt bra vad jag är intresserad av. Tyvärr läser jag ju inte speciellt många manliga bloggar, något jag får bli bättre på. Nog om detta. Här kommer två bloggar som jag läser...


Sara Gaddi

För något år sedan upptäckte jag denna blogg som skrivs av en tjej på Gotland vilket gör det hela lite roligare. Det går verkligen se skillnaden på när det är sommar och håll igång jämfört med vintern. Hon bjuder också på mycket bra inspiration genom fantastiska bilder och bra tips på kläder. Sara är också en väldigt trevlig tjej som jag fått ett positivt intryck av.

Linnea Lujak

 

Jag läser ju väldigt mycket modebloggar, och detta är en tjej som kan det här med stil och mode. Varje gång jag går in har hon bjudit på någon nya spännande outfit vilket jag tycker är väldigt trevligt. Linnea är också en väldigt trevlig person som jag brukar prata med väldigt ofta genom bloggen. Dessutom har jag också fått äran att intervju henne som ni kan läsa på min blogg.


Grammis, Jerring-pris och stress bland unga i veckans panel


Julias svar

 

1. I måndags fick Therese Alshammar ta emot Jerring-priset. Var hon värd detta?

- Jag måste säga att jag har ingen aning om vem hon är tyvärr, och inte heller vad det är för pris hon vunnit.

 

2. På Grammisgalan i början av veckan blev Robyn den som tog hem flest priser, rätt eller fel?

- Jag kollade inte på galan och vet inte vilka hon vann över så har inte så mycket att säga på den frågan heller faktiskt.

3. Andra veckan i panelen, lite varm i kläderna?

- Nja känns inget speciellt, jag har inte tänkt riktigt på det sättet. Tycker det är en kul grej och bryr mig inte så mycket om hur bra det blir, det jag skriver är ju jag så varför känna sig obekväm?!

 

4. Jag publicerade en artikel om att unga tjejer mår allt sämre. Tror du bloggarnas intåg har påverkat unga tjejer till att må ännu sämre och känna sig stressade?

- Det kan mycket väl vara så att dagens ungdomar påverkas av bloggar och känner sig stressade. Många bloggar är väldigt utseendefixerade och får unga tjejer att tro att skönhet är att vara smal, ha stora bröst och en liten voffsing. Förstår inte grejen och jag tycker det är väldigt synd att det är så, jag hoppas det är många som har vett i skallen och står emot trycket!

 

5. Många har kört igång med sina nyårslöften. Har du kommit igång med dina? Eller har du inga nyårslöften?

- Man märker att det är mycket mer folk på gymmet och man många runt omkring mig kör med soppdieter, godislöften osv. Får se hur långt det räcker! Mitt nyårslöfte är att få magrutor till sommaren men jag går inte in särskilt mycket för det, jag har en helt okej bas och tänker inte sluta äta göttigheter för det. Tränar när jag har tid och lust och får se om jag lyckas.

 

6. Är det någon nyhet under veckan som gjort dig upprörd?

- Nja, nyhet och nyhet. Min mobil har gått sönder, det gjorde mig sur. Men det kanske inte räknas, haha ;)

 


 

Cecilias svar

1. I måndags fick Therese Alshammar ta emot Jerring-priset. Var hon värd detta?

- Vem är Therese Alshammar och vad är Jerring-priset? Kollar som sagt inte på tv. (Gissar att det är något som sänts på tv).

 

2. På Grammisgalan i början av veckan blev Robyn den som tog hem flest priser, rätt eller fel?

- Haha ja samma svar här, kollar inte på tv och är inte helt hundra på vad Grammisgalan innebär heller men Robyn (sångaren väl?) gillar jag inte så nej, det var fel ;)

 

3. Andra veckan i panelen, lite varm i kläderna?

- Min vecka har gått galet snabbt med galet fullproppad kalender för var och enskild dag så har inte tänkt så mycket på det måste jag erkänna.

 

4. Jag publicerade en artikel om att unga tjejer mår allt sämre. Tror du bloggarnas intåg har påverkat unga tjejer till att må ännu sämre och känna sig stressade?

- Just stressen vet jag inte men vad gäller utseende ja. Jag läser Kissies blogg ibland, ENDAST för att den är så sjuk och jag tycker det är synd att så många drabbas negativt utav det (för det gissar jag att massor av småtjejer gör) när Kissie inte är Kissie utan en helt annan person i verkligheten, alltså drabbas hon inte själv utan endast tjänar pengar på det. Jag tycker det är jättetråkigt att unga tjejer ska bli så pass påverkade och ta till sig allt skit hon skriver då hon antagligen (som sagt) inte alls ens lever så själv som hon uppger, ex. bantning på tea osv vilket är helt orealistiskt och absurt. I situationer som dessa är det ju verkligen tur att vi har en åldersgräns på 18 år för vissa saker ex. operationer för vad hade hänt annars liksom. INGEN vet vad man vill i en 12-18 års ålder. Nej gud, vissa männiksor vill man bara skaka liv i haha (syftar på läsarna som inte fattar bättre)!

 

5. Många har kört igång med sina nyårslöften. Har du kommit igång med dina? Eller har du inga nyårslöften?

- Jag har inga nyårslöften, är rätt nöjd över hur mitt liv ser ut eller hur jag ska säga så känner inte att det är något jag behöver sätta upp något löfte för.

 

6. Är det någon nyhet under veckan som gjort dig upprörd?

- Skulle jag hängt med om vad som har hänt den senaste veckan skulle jag säkert varit det, nu har jag inte alls gjort det så kan inte svara på frågan tyvärr.

 


 

Emmas svar

 

1. I måndags fick Therese Alshammar ta emot Jerring-priset. Var hon värd detta?

- Ärligt talat så har jag ingen aning. Jag är inte så insatt.

 

2. På Grammisgalan i början av veckan blev Robyn den som tog hem flest priser, rätt eller fel?

- Jag hinner sällan lyssna på musik (tyvärr!!) så jag har ingen aning om detta heller. Gillade dock Robyn väldigt mycket när jag var mindre, så vi säger rätt ;}

 

3. Andra veckan i panelen, lite varm i kläderna?

- Njaa, nästa vecka så! ;} Fast jag tycker det är väldigt roligt att vara med i panelen :} Det är roliga frågor att svara på och sedan är det väldigt roligt att läsa de andra tjejernas svar i slutet av veckan!

 

4. Jag publicerade en artikel om att unga tjejer mår allt sämre. Tror du bloggarnas intåg har påverkat unga tjejer till att må ännu sämre och känna sig stressade?

- Ja, säkert en aning, och det är förståeligt på ett sätt, men samtidigt så anser jag att varje människa har ansvar för sitt eget liv. Om man känner att man påverkas så mycket av en person att livet blir jobbigt så bör man pausa från den personen ett tag och se efter vad som verkligen är viktigt och betyder någonting på riktigt. Jag tycker det är en svår fråga att svara på, för jag påverkas själv inte så lätt av sådana här saker och känner själv ingen stress eller press när det kommer till bloggvärlden. Kan dock tänka mig att många drömmer om att bli som Blondinbella, Kenza, Kissie, Foki och alla dem, och ett mål som det blir lätt svårt att uppnå då konkurrensen idag är riktigt hård. Man måste tänka på att många av de här tjejerna slog igenom med sina bloggar INNAN bloggen var så stor i Sverige, och därför var det enklare än vad det är idag!

 

5. Många har kört igång med sina nyårslöften. Har du kommit igång med dina? Eller har du inga nyårslöften?

- Jag har en del nyårslöften, ja, men det går väl sådär med dem... Var riktigt taggad precis dagen innan nyår, men sedan blir det alltid mycket svårare än vad man trott att hålla fast vid sina löften och verkligen fullfölja dem! Varför är det så!? Viljan finns där och målet är tydligt - varför är det ändå så förbaskat svårt!?

6. Är det någon nyhet under veckan som gjort dig upprörd?

- Nja, jag vet inte om det var denna vecka eller förra veckan eller någonting sånt, men "Aftonbladet granskar" hade ju någon slags undersökning kring oupptäckta cancerfall och tumörer, och det upprör mig en hel del eftersom att det på sätt och vis rör mig också. Blir riktigt irriterad över sådant här och hur svensk sjukvård fungerar! Tycker inte att det är ok och jag blir väldigt ledsen när jag läser att folk faktiskt dött på grund av brister i den svenska sjukvården. Sedan gillar jag inte riktigt sättet som Aftonbladet (inte helt oväntat) gottar sig i andras olycka och sjukdomshistorier bara för att få en bra story. Tycker de är respektlösa (inte heller helt oväntat).


Vågar jag anta en utmaning?

FÖRRA VECKAN SKREV Annika ett mycket bra och klokt svar på min fråga om att dejta tjejer. Precis som alltid har jag bestämt mig för att svara på det hon skrivit om genom att ge min syn på det hela. Och kanske kommer detta resultera i ett utmaning.


 

Jag ställde en fråga till Annika förra gången kring dejting och fick också ett väldigt bra svar från henne också. Nu ska jag också lyssna på hennes ord och göra som hon skriver. Jag är inte den som går ut speciellt ofta för att ragg men när jag väl går ut är det för att gå på något spännande event. Ett ypperligt tillfälle egentligen, men jag tycker det är helt fel miljö att ragga där. Min känsla av den miljön är inte att folk är ute efter något seriöst utan bara något roligt för tillfället. Precis som Annika också är inne på. Däremot var det några som kom med andra åsikter kring detta och när jag tänker efter är det ju faktiskt bra ställe att ta en drink med någon eller liknande. Däremot tror jag denna kultur skiljer mellan en småstad och en storstad (läs: Stockholm).

 

Flera gånger har jag också tänkt ta kontakt med tjejer som jag sett på gymmet eller på stan men det finns ett problem. Jag vågar inte riktigt ta steget till att gå fram till en tjej och inleda en konversation, känns bara onaturligt för mig. Vet inte riktigt varför det är så men det är helt klart något jag får jobba mer på under detta år. Samtidigt tror jag inte heller att man ska tänka på detta hela tiden som jag gör kanske men är man singel vill man ju träffa någon. Kanske låter konstigt men man vill faktiskt träffa någon, alla andra har ju någon. Kanske inte är så men känns bara så.

Kanske är det dags för mig att anta en utmaning med Annika, eller vad tycker ni? Hon får komma på något roligt som jag ska göra i uppdrag varje vecka för att utveckla mig själv som person. Ett bra förslag?


Snow


Missa inte på söndag!

På söndag kör vi igen med slipsens-live.
Joel - en av få manliga bloggare

Torsdagar innebära alltid intervjuer här på slipsens och denna vecka hör till ovanligheter på ett sätt, för det är en kille som medverkar i veckans intervju. Nylingen bytte han till Scenbloggen där han nu har sin blogg och hans namn är Joel Lindblad. Anledningen till att han startade sin blogg grundade sig i en skilsmässa mellans hans föräldrar. Och en vän gav honom förslaget att skriva av sig, visst blev det lyckat också. Möt Joel Lindblad i veckans intervju på slipsens.


Du är kille och har blogg. Hur känns det?

-Jaa, jag är kille och bloggar. Och det känns faktiskt bra. Visst man får ju negativ anonyma kommentarer från folk som säger att man är gay bara för att man är kille och bloggar, men det är bara till att bita ihop och tänka att det finns massa tjejer som uppskattar att vi killar bloggar.

 

Vem är då Joel Lindblad. Kan du berätta lite mer om dig själv?

-Jag är en kille på 17 år, lever inte det vanliga livet som många andra ungdomar gör, jag bor hos mina kusiner i deras hem. Mina föräldrar är skilda och mamma bor 6 timmar bort och pappa har flyttat till sin nya fru som inte jag kommer överrens med. Så det har blivit ett litet fel i det hela. Så därför valde jag att flytta. Jag går andra året på Hotell & Restaurang med inriktning på hotell på John Bauer gymnasiet i Halmstad.

 

Varför tror du att det är så få killar som bloggar?

- Jag tror att det är så få killar som bloggar just för dom faller för grupptrycket "det är ju bögigt att blogga" som jag sa tidigare. Men sen jag kom upp på mest aktivalistan så har faktiskt fler och fler killar kommit in till min blogg och lagt en kommentar att det är kul med killar som bloggar. Och det känns faktiskt bra för mig, jag blir liksom positiv och vill få fram flera killbloggar. (många av dessa killbloggar som har kommenterat min blogg är nystartade med, och det är väldigt kul)

 

Vad gör du annars om dagarna?

- Om jag inte bloggar så är jag i skolan. Är jag inte i skolan så bloggar jag eller umgås med familjen. jag lever ett simpelt liv på landet så här händer faktiskt inte så jättemycket.

 

Vilka drömmar har du för framtiden?

- Vilka drömmar jag har. Hmm… Jag vill jobba på ett stort hotell, ha familj, ha en egen våning, gärna takvåning i Stockholm. Ha en bra ekonomi.

 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

-Jag är en lugn och snäll kille färsöker tänka på min omgivning och vill gärna ha ordning och reda runt omkring mig. Oftast glad med för den delen, bortsett från när något inte är som jag vill då är det inte kul att heta Joel Lindblad haha.

Vad var det som gjorde att du började blogga från första början?

- Det som som gjorde att jag började blogga var som jag sa tidigare, pga. mina föräldrar. Jag mådde så dålig den perioden , det var liksom inte en vanlig skiljsmässa. Polisen och Soc blev inblandade, eftersom det blev falska anmälningar och det började gå rykten i byn där jag bodde. Så en god vän till mig bad mig att börja blogga så att jag kunde skriva av mig, sagt och gjort. Men dessa inlägg är nu borta från bloggen, då jag insåg att jag inte använde bloggen till att skriva av mig.

 

Har du fått många negativa kommentarer genom din blogg?

- inte jättemånga faktiskt, där kommer en anonym kommentar då och då, men eftersom dom är anonyma så är det bara till att bita ihop och tänka att det är någon avundsjuk. Jag menar vad ska man göra när det är en person som sitter och kommenterar anonymt.

 

Hur har det påverkat dig som person att du flyttat till Halmstad?

- Vet inte vad alla fått de ifrån att jag bor i Halmstad, haha jag bor i Laholm men jag pluggar i Halmstad, men plugget i Halmstad har påverkat mej som person, ja! Jag har märkt att jag bryr mej me om mej själv utseende mässigt osv. Jag är mycket mer vuxen i mej själv.

 

Har du några bra förslag på hur vi ska ändra på denna bild som finns mot killar som bloggar?

-Det är svårt att få bort "bögstämplen" för killar som bloggar, men jag tror det e sjukt bra att allt fler killar tar sig igenom denna tjejsvärm av bloggar och verkligen går framåt. Vi ser ju bara på listorna , allt fler killar klättrar upp, och vi är en del killar som har legat där i över 3 månader i rad! Och bara det tror ja kan hjälpa flera killar att börja blogga.


Trivs du med att bo på landet?

-Självklart trivs ja, (måste bara tilläga jag bor inte på en bondgård ). Jag bor i en gammal skola som är en villa nu som vi äger, och det är så lugnt här vi kan ju göra precis hur vi vill utan att någon klagar, vi spelar hur hög musik vi vill, vi har hur vilda fester som vi vill utan att någon kan klaga. Men självklart är jag en stadsmänniska, jag kommer flytta in till stan när jag bli näldre vem vet ja kanske till och med kommer till stockholm ;) Flyttar ditt jobbet befinner sej.

 

Hur ska du nå fram till detta mål?

-Det viktigaste för mej  nu med detta målet det är att göra det bästa jag kan av mina studier, skapa kontakter vilket jag redan är på väg att göra. Utöver detta så får man j ta det i små steg. Men som det ser ut nu så ser min framtid ljus ut.

Vad är dina råd till alla som befinner sig där du var förut?

-Svår fråga faktiskt, Det är hemskt att säga men jag tog mej igenom allt som var förut själv. Visst jag hade vänner jag pratade med, men vad kan dom hjälpa mej mer än att prata. Men dom betydde mycket faktiskt! och jag är skylldig alla en tjänst. Men alttså när det gäller Socialen och allt sånt som va inblandad så säger jag bara "blanda inte in dom" dom gjorde allt värre för mej. Till sist gick dom så lång så jag ringde och skällde ut social kontoret här i kommunen och sa rätt ut vad jag tyckte och tänkte om dom och hur  mycket dom hade förstört mitt liv. Jag var riktigt förbannad på dom och det va faktiskt där allting slutade med.  Dom ville inte ha något med oss att göra längre efter jag skällt ut dom och nu kan det inte bli mycket bättre, jag känner mej fri. Så va inte rädd för att säga vad du tycker och tänker. Alltså fan ja vet inte vad jag ska säga jag kände att detta va en riktigt svår fråga!


Hur har bloggen påverkat dig som person?

-Jaa det har den verkligen. Alltså jag tror inte jag är ensam om jag säger att jag fått bättre självförtroende med hjälp av bloggen och vilken plats jag har nu. Jag tror dem flesta som ligger på någon slags topplista och har många besökare känner samma sak.

 

Nytt år och nya möjligheter. Har du några nyårslöften?

- Jag har faktiskt ett nyårslöfte som jag har varje år. och det är "att inte skaffa några nyårslöften inför kommande år". Så det blir mitt nyårslöfte i år med och jag har hållit det änsålänge.

 

Slutligen, vad vill du säga till dina läsare och de som läser slipsens?

-Till mina läsare vill ja säga. Tusen tack. det är ni som tagit mig så här långt. Det är ni som peppar mig till att blogga. Det är era kommentarer som gör så att min blogg lever vidare. Och nu i dom kommande veckorna kommer jag att byta portal, så jag hoppas ni kommer att fortsätta läsa min blogg. Och till Slipsens läsare vill jag bara säga, Ni har verkigen hittat rätt blogg. Slipsens blogg är grym och läsvärd. Och en dag under de kommande åren ska jag träffa Slipsen, thats it.


Riktigt bra köp

ACNE JEANS är ett märke som jag gillar enormt mycket, som ni säkert har upptäckt om ni läser min blogg. Visst deras kläder kanske kostar lite mer än H&M som exempel men de levererar ju också kvalité och grym design, ni kan ju inte annat än att hålla med om det?

Spännade dagar

Värst vad dagarna går fort denna vecka. Plötsligt är det torsdag och det innebär att jag ska ställa mig i köket för att göra pannkakor i matlåda till skolan. Blir en väldigt intressant dag förövrigt när Anna Odell kommer till Linköpings Universitet för att hålla en föreläsning för vår klass, kommer bli väldigt spännande! Denna vecka har också varit en vecka fylld med massa spännande föreläsningar som gett mig mer inspiration till att kanske våga starta eget i framtiden. Man måste ju våga i livet. Det jag skrev igår om att prata med den söta tjejen på gymmer vågade jag dock inte. Jag vet att det är riktigt dåligt av mig men det känns bara fel på gymmet eller nått. Inte en bra ursäkt, jag vet. Bara ta nya tag!

Nu måste jag rusa ut i köket så jag hinner göra klart innan jag ska iväg. Önskar er alla en underbar torsdag vad ni nu ska göra!Talang

Jag får ofta tillfälle att skriva hos andra för att de gillar mina texter. Gillar mig som person. Detta är alltid roligt när tillfälle ges att skriva hos någon annan än sig själv, Då försöker att hela tiden dela med mig av min talang jag har till att skriva. En väldig gåva som jag är stolt och glad över men visst går det utveckla hela tiden. Så är det nog med allt när det handlar om talang.

 

Ett ord som jag får höra ofta är talang. Låter som att jag inte har någon självdistans när jag skriver detta, att ha talang är väl bra? Ja, det är ett bra ord samtidigt är det ett ord som får mig att rysa lite. Ett ord kan göra så mycket. Jag är välmedveten om att jag ska vara stolt över att få höra det ordet från människor i min omgivning, vilket jag också är på ett sätt samtidigt som det är lite press. Personligen tror jag att alla människor bär på en talang utan att veta om det.  Allt handlar om att hitta ett område som just du brinner för och älskar att göra.

 

Madicken vet jag är en tjej som älskar att vara med sina hästar, det kanske är hennes talang. Eller annars är hon vass på att skriva på sin blogg. Kanske är hon helt grym på att sjunga eller något helt annat. En talang på sitt sätt helt enkelt utan hon kanske får höra det varje dag.

 

Tänk på ordet talang. Har du fått höra det någon gång? Har du reflekterat över vad det egentligen innebär att ha talang för någonting? Kanske är det något väldigt nyttigt att reflektera över detta.


Ta hand om varandra

Nu känns det som att året kommit igång ordentligt. De flesta skolor har satt igång igen, folk är tillbaka på jobbet från julledigheter och folk har börjat hårdträningen igen inför beach 2011. Det är härligt att året börjat så bra och att alla är peppade. Men jag hoppas ingen glömmer bort att ta det lugnt med. Det är inte bra att börja med alldeles för många projekt och träning så vi inte hinner ta hand om oss själva.


Att bara sätta sig ner och vila eller ta sig tiden att träffa vännerna är så oerhört viktigt. Det är lätt annars att vi tappar bort oss själva och tiden som bara rusar ifrån oss. En vän sa en gång ”Tiden går så fort att man en dag kommer vakna upp och så är man 80 år och allt är slut”. Och det är så rätt. Vi kör på i vår vardag, dagarna kommer och går. En vacker dag kommer vi vakna och inse att vi inte levt till fullo, vi lät vänskaper rinna ut i sanden för att tiden inte fanns till. Allt för att jobba hårt och träna ännu hårdare.


Så ta er tiden och ring en kompis ni inte sett på länge. Stäm träff för en fika och sätt er bara för att prata och umgås. Stäng av alla mobiler och titta inte på klockan. Det finns en dag imorgon också då du kan ta igen träningen. Men bara för att man ska fika behöver det inte bli en onyttig historia. Bjud hem vännerna istället och bjud på denna läckra bärdessert. Nyttigt och gott i ett och du slipper dåligt samvete dagen efter när du får träna dubbelt. Det slipper du med denna godsak!


Ta hand om er själva och varandra nu!


Kram, Eleonore

http://fikamed.blogg.se

 


Lättaste bärdesserten

Det du behöver:

250gr kesella vanilj

250gr kesella jordgubb/lime

225gr frusna björnbär

225gr frysta hallon och blåbär

6msk råsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman de två Kesellasorterna i en skål.
Lägg upp bären i 4 portionsskålar. (Bären behöver inte tinas) Klicka över Kesellablandningen. Strö över råsockret jämt fördelat över Kesellan.
Gratinera ca 10 - 15 minuter eller tills anrättningen fått fin färg.

Onsdag 19.01.11

Skjorta - Boomerang , Jeans - MQ , Halsduk - CAP , Jacka - MQ , Boots - Vaga Bond

Dagens humör: Lugn och glad

Dagens roligaste: Få köra hårt på gymmet igen

Dagens önskan: Att prata med söta tjejen på gymmet

Dagens materiella vill ha: Lite nya kläder skulle ju inte vara helt fel

Dagens planer: Fixar lite med bloggen just nu sedan ska jag iväg på möte med Linopressen. Efter det blir det en intressant föreläsning med Reidar Svedal, avslutning på dagen är träning.

Dagens fundering: Varför ska snön försvinna nu? Alla jublar säkert åt att snön smälter bort men jag är ledsen för detta nu när jag äntligen har kommit igång med mina längdskidor. Varför? Varför?

Läs dessa bloggar del 3

Inleder onsdagen med att tipsa om bra bloggar. Detta har ju blivit som en liten serie på min blogg och det är dags för tre nya bloggar som jag följer dagligen. Snart är hela listan klar med 10 bloggar som ni kan lägga in på bokmärken på er dator. Nu kör vi, läs dessa...

 


Jennifer Nylund

Detta är en blogg som är fylld med inspiration. Det rör sig om alltifrån inredning till kläder, till detta får man också följa Jennifer i hennes liv. Jag har på senare tid börjat följa bloggen som jag tycker är bra då man får det som man väntat sig. Inspiration i stora mängder med mycket bilder, collage och annat smått och gott. Denna blogg kan jag rekommendera starkt.

 


Eleonore

Eleonore är en av de gästbloggarna som jag har på min egen blogg. Hon är också den tjejen som jag har träffat ett antal gånger nu, alltid lika trevlig. Hennes blogg har jag läst under flera år och den blir bara bättre och bättre. Är man riktigt sugen på något gott behöver man inte längre sitta och slå på recept på internet utan det är bara gå in på hennes blogg så hittar man något riktigt gott att göra. Dock är jag ju inte lika bra som henne i köket, men det är ju en annan sak.

 

Cimon Lundberg

Cimon var med i Paradise Hotel för en tid sedan och jag fastnade för hans personlighet direkt, precis som många andra. Och visst hade jag också fördomar emot honom om att han enbart var en person som bara festar hela tiden men det har han motbevisat. På hans blogg fylls det på med bilder och texter, det är framförallt texter som jag har fastnat för.


Fina reklamfilmer som kommer bli klassiska

Satt och kollade igenom alla dessa reklamklipp som jag har gjort för slipsens-live och jag minns tillbaka hur allt detta startade. Minns hur jag kom på idéen att göra något roligt av dessa livesändningar som jag gör, därför blev det lite reklam för mina sändningar. Egentligen har de inte haft speciellt många visningar på YouTube där de ligger men för mig betyder dessa filmer väldigt mycket. Ni som är trogna läsare kommer säkert ihåg dessa två klassiska. Först ut är reklamen med mina gamla Saab. Sedan det klassiska när jag kommer in på cykel.
En av mina första filmer

Jag cyklar och sjunger lite

Den bästa musiken

INLEDER VECKAN MED ATT bjuda på en uppdaterad playlist med de bästa låtarna från 2010. Nu börjar det riktigt ta bra form detta med att jag har fått in hela 30 låtar i spellistan men jag kommer fortsätta fylla på med de bästa låtarna från året som gick. Har fått ta emot väldigt många hyllningar på att jag har bra musiksmak vilket gör mig glad. Ni kanske också har märkt att det är mycket P3-musik som är med på min lista. Det är just den radiokanalen jag lyssnar mest på. Tryck bara på bilden för att lyssna på listan.

Uppe tidigt

God morgon!

Det här börjar bli en tradition att jag börjar varje dag med ett litet inlägg om hur jag ser på dagen som kommer och idag har det blivit tisdag. Denna vecka är ju också lite speciell när det är skolan som kommer igång igen efter ett långt uppehåll för min del, verkligen skönt att komma in i rutiner igen. Lite jobbigt att jag måste gå upp tidigt igen men det är bara vänja sig vid det också. Igår kväll var det Idrottsgalan som jag självfallet satt bänkad framför och visst var det en trevlig gala. Therese Alshammar var ju verkligen värd att få Jerring-priset tycker jag efter allt hon har presterat i bassängen.

Idag är en ny dag med en trevlig föreläsning om entreprenörskap som jag ska iväg på för att efter den ta ännu ett träningspass på World Class. Alltid lika skönt med träning som är grund till att jag får energi till att orka med allting.

Nu: Frukost.


Ska ni hitta på något spännande idag?
Ordet ”Ensam”

Ensam… det låter väldigt tragiskt och i vissa lägen är det tragiskt och i andra fall är det inte det. Det beror lite på vad man gör det till själv. Jag har varit mer eller mindre ensam nu i sex år och jag har två personer som står mig väldigt nära, som jag litar på till 1000%, som jag kan lätta mina känslor för med mera. Och dessa personer är väldigt värdefulla för mig! Jag är glad att jag har två, och ibland kan bara det räcka, veta att man har någon.

 

Ibland är det också skönt att vara ensam. Få göra saker i sin egen takt, slippa missuppfattningar som leder till bråk och tjafs, ha vänner som kanske rent av är falska vänner med mera. Egen tid tycker jag är viktigt och som jag också prioriterar, det gäller både såväl vänner som om man har en partner eller egen tid ifrån sin familj!

 

Man ska våga vara ensam, våga gå sin egen väg.  Känner man sig tveksam och någonting inte känns rätt, då ska man heller inte bli tvinad till det. Jag har varit med om ett antal såna fall och då har också mina ”kompisar” hotat med att säga upp vänskapen, låt dom göra det då. Vill jag inte så vill jag inte. Jag klarar mig ändå, och ännu bättre utan såna vänskapsrelationer.

 

Nu är jag van vid att vara själv och i vissa människors öron låter det hemskt men det är inte så att jag lider av det. Jag är en vanlig människa med ett litet annorlunda tänk och prioriterar lite annorlunda jämfört med folk i min ålder. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv som jag är glad att jag vet om nu.  Jag står på två stabila ben, våga vara ensam du med och ta inte emot kritik som bygger på avundsjuka!


Bra köp

Nu står den äntligen här hemma och har gjort så i en veckan, nästan. Vår nya iMac som är helt underbart bra och jag ångrar absolut inte att vi slog på stor trumman när det blev en bra investering. Mina föräldrar verkar också vara väldigt nöjd med denna dator som inte tar speciellt mycket plats. För visst är man van vid det där att först en stor skärm sedan miljoner med sladdar. Här är allting sladdlöst vilket är riktigt grymt. Men det bästa av allt är ju att själv datorn är i skärmen vilket innebär att man INTE behöver ha en stor burk stående på golvet. Nej, detta var ett riktigt bra köp. Och nej, det är inte mina föräldrar som enbart betalt denna utan jag har också varit delaktig i betalning. Bara så ni vet.

Nu kanske det är någon som blir sugen på en iMac eller?

Ny vecka

HEJSAN OCH VÄLKOMMEN TILL EN NY VECKA. Känns riktigt bra att det är en ny vecka som börjar denna dag och jag känner mig riktigt taggad. Efter att ha varit ledig nu, alldeles för länge, är det äntligen dags att bege sig tillbaka till skolan igen. Visst kan det låta väldigt konstigt men jag har verkligen längtat efter detta då vi går in i en vecka fylld med intressanta föreläsningar. Men veckan börjar faktiskt med att jag ska träffa Rickard för att sammanställa det absolut sista i uppsatsen som vi skrivit under hösten och vintern. Kommer bli riktigt bra. Sedan innebär också måndagar träning på World Class. Det är en perfekt start på veckan, nu kör jag så det ryker för en ny vecka innebär mängder med möjligheter!


Arkivet


Någon favorit?

Min första artikel

Under den senaste tiden har det hänt väldigt mycket spännande. Jag har skrivit det tidigare för året har börjat fantastiskt bra dessutom har jag vågat göra någonting som jag aldrig skulle vågat göra för bara något år sedan. För första gången har jag skrivit en artikel på en sida på internet med namnet Newsmill självklart blev det ett ämne som är kopplat till bloggare. Ni kan läsa det genom att trycka på bilden nedan. Och ni måste inte hålla med mig för även jag kan ha fel dock är det ett intressant ämne.

Sedan vill jag även tacka för en ny vinst som dagens blogg hos Claudia. I och för sig var det några dagar sedan men har inte hunnit skriva om det.

Rullar på

DÅ VAR SÖNDAGEN HÄR OCH JAG SÄGER GOD MORGON TILL ER! Många av er har säkert inte vaknat än utan ligger kanske och sover extra länge idag. Kanske någon som var ute och hade en trevlig kväll på krogen, kanske någon som vill passa på att njuta av en ledig med att sova lite längre. Och visst, det låter väldigt skönt i mina öron dock är jag redan upp och har varit ett tag trots att jag kom hem sent igår. Måste ta vara på dagen. Vad har jag gjort de senaste dagarna då? I fredags var jag på en trevlig fest i Norrköping med en annan bloggerska här i stan faktiskt. Träffade även en vän, Christoffer, vilket var väldigt trevligt. Igår på kvällen bar det av till stan igen för en ny fest. Denna gång hos en klasskompis till mig vilket också var väldigt trevligt! Nu tänkte jag inleda denna söndagen med att plocka i ordning i mitt rum sedan ta hand om lite kommentarer.Hur har er helg varit så långt?I huvudet på en gammal tant

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, men så kom jag på nåt …

Ta ett foto, helst ett med positiv betydelse för dig, och skriv vad som kommer upp i ditt huvud för tillfället – om just det fotot.  Hänger ni med??

Vi provar.

 

Vad jag först och främst ser är ju en fågel. En ”vippstjärt” som vi kallar den här hemma, en Sädesärla, naturligtvis. (Men nog vippar den på stjärten alltid, så den får skylla sig själv att den fått det öknamnet).

För mig – och många till – är den VÅR!!!  Alltså den bästa årstiden på året. Då när allt börjar få liv igen, och solen börjar värma upp en frusen själ.

 

Vad ser jag mer? Jo en stolpe som den sitter på, med härlig ådring och en vacker kvist mitt i sågkanten. Brädan ser lite snedsågad ut, nästan som om den vore avhyvlad i toppen.

 

På björkgrenarna i bakgrunden ser man att det är tidig vår, inte ett löv i sikte. Kanske, om man kollar riktigt noga, man kan se att skotten börjar svälla lite som att nåt är på gång.

 

Den rödfärgade väggen är vår gamla lagård. Vet inte när den är bygd, men vore den gjord de senaste åren skulle det nog inte varit mönstersågat på det sättet. Tyvärr vet jag att den behöver rödfärgas igen, så vi kan väl hoppas på en bra sommar. Med målarväder och mycket energi. Inget av det är nån självklarhet, så vi får väl ta det som det kommer.

 

Färger ja, det är ju inte som en regnbåge precis. Men grått och svart är faktiskt rätt snyggt, och praktiskt. Inte minst i garderoben, passar både på fest och till vardagsbekymmer. Förr (nu pratar jag om länge sen) skulle det alltid finnas en svart klänning/dräkt i garderoben ifall att… Och en svart kostym för herrarna…  Och konstigt nog, den grundtanken har hållit i sig genom tiderna . Den lilla svarta, ni vet…

 

Om vi bortser från att det är vitt ute och mitten av januari nu; visst är väl våren härlig. Men jobbig!

Har läst på flera ställen, nu i veckan, om nödvändigheten att komma i baddräkten till sommaren. Och att kunna gå smal och rakryggad på stranden och vänta på att den bruna färgen ska fastna på skinnet.

Känn ingen press; det finns flera storlekar och solen är inte alltid snäll mot skinnet. Det avgörandet kan bara ligga hos dig själv, vad du vill/inte vill.

Hälsar Faster Gunhild


Läs dessa bloggar

FÖRRA GÅNGEN TOG JAG UPP 3 bra bloggar som jag läser dagligen. Nu har det blivit dags igen att presentera några fler av dessa bloggar som jag läser och är fast i. Detta känns faktiskt riktigt roligt att göra men jag är lite rädd att några kanske tar illa upp när ni inte kommer med, men jag läser så många bloggar och självklart kommer jag presentera ännu fler. Vissa av er syns ju också på min blogg genom panelen eller intervjuer. Men här kommer lite fler tips på bra bloggar!

 Eleonore

Denna blogg upptäckte jag under förra året, nu läser jag den dagligen. Som ni vet är också Eleonore en av gästbloggarna hos mig och jag skriver även hos henne. Det som får mig att läsa hennes blogg är att hon är dels en fantastisk person som sprider glädje och positiv energi. En annan anledning är att hon skriver om träning något som jag verkligen älskar.

 

Alex Schulman

Ja, jag vet att många läser hans blogg på Aftonbladet, och jag är av dem. Jag kan faktiskt inte påstå att jag läser den lika ofta nu som förr. Men det händer nästan varje dag att jag halkar in på hans blogg för att se om något roligt har hänt. Många uppfattar säkert honom som dryg och så men efter att ha läst hans bok fick jag en annan bild av honom. Mycket bra blogg!

 

Amanda Rieem

Vet inte var jag ska börja med denna blogg. Det har skett väldigt stora förändringar på sista tiden med hennes bloggande, till det bättre alltså. Men detta påverkar inte mig och varför jag läser hennes blogg utan hon kommer med sköna tips på saker och ting. Sedan är Amanda en väldig spontanperson som hela tiden har nya saker på gång. Något hon också skriver om på sin blogg, skynda in och läs den säger jag bara för nu i vår har hon massa spännande saker på gång!


Kul med nya ansikten

VERKLIGEN KUL ATT SÅ MÅNGA kommer in och läser min blogg. Det kanske vore värt att jag skulle berätta lite mer om mig själv nu när det är många nya. Just nu har jag inte tid med det eftersom att jag strax ska dra på mig lite träningskläder för att ge mig ut i skidspåret igen. Helt underbart! Dock är inte vädret det mest optimala men sådan kan man inte vara som bara åker i vackert väder. Då kommer man ingenstans här i världen.
Nu när jag inte har tid att presentera mig själv tänkte jag ta tillfället i akt och bjuda på lite tips till er som är nya i bloggvärlden. För hur lyckas man egentligen få många läsare och göra det bra? Jag har några tips på detta, dessa tips går även ta med ut i arbetslivet eller skolan. En bra start på er lördag. Nu ger jag mig iväg för nya äventyr. Ha en riktigt trevlig lördag och här är mina tips....

Tips till att lyckas

En ny panel gör debut...Cecilias svar

1. Du är helt ny i panelen, men vem är du? Berätta om dig själv.

- Jag heter som sagt Cecilia och är 20 år, läser första terminen på högskolan ett program som heter Idrottstränarprogrammet vilket är treårigt med drömmen om att starta mitt eget gym. Är träningsnarkoman och hela mitt liv präglas kring träning och hälsa. Är född och uppvuxen i en liten by utanför Hudiksvall men är numera dalkulla ;)


2. Ett nytt år har precis börjat. Har du höga förväntningar på detta år?

- Väldigt stora förväntningar på mig själv som rör min egna träning faktiskt med uppsatt mål att debutera i Luciapokalen, en gigantisk grej för mig som gör mig otroligt motiverad till träningen nu. I övrigt att jag kommer lära mig väldigt mycket i skolan och även ha någon typ av praktik innom de område jag verkligen brinner för.

 

3. Nu under vintern är det många bra program som går på tv. Har du någon favoritserie som du följer?

- För det första har jag ingen tv, eller jag har en tv med DVD men inga tvkanaler då jag inte riktigt kan kontrollera begäret som medföljer då man börjar följa en serie eller så, dessutom sänds det så mycket annat konstigt på tv inte minst all reklam, i stället fokuserar jag på att leva livet och upptäcka saker, resa, träffa vänner etc som oftast annars kan bli inställt då man allt för ofta prioriterar sändninstiderna de specifika programen har och missar då i stället verkligheten. Men åter till frågan.. Jag följer serier ja, Desperate Housewives och CSI Miami gillar jag, köper boxarna och tittar då jag själv anser att tiden finns och även som belöning och "morot" då pluggningen känns tung eller så.

 

4. Snön har ställt till mycket i år igen. Blandat annat med tågen, är det något du har drabbats av?

- Ja en gång, två dagar innan julafton blev det rätt kaotiskt, både med bussar, tåg och skjuts från anländarplats vilket var mindre kul men som tur var så var jag utrustad med mat så överlev ändå haha ;)

 

5. Vad har du för planer inför helgen?

- Inga speciella planer än så länge, med tenta och lite annat smått och gott i skolan nästkommande vecka lär nog mycket fokus ligga kring det. Dock får jag främande på igår, torsdag, om nu det räknas till helgen..


Julias svar

1. Du är helt ny i panelen, men vem är du? Berätta om dig själv.

- Ja och det är jätte spännande, jag är väl ingen speciell direkt. Ingen som folk uppmärksammar så värst, förutom då jag pratar ihjäl dem. Jag är en väldigt glad, positiv och sprallig tjej på 17 år. Går första året på film och musikgymnasiet i Norrköping där jag trivs jätte bra! Har väldigt lätt för att prata och bubbla så blir ganska ofta så att jag pratar och den andra får stå tyst. Mina vänner har lärt sig hur man tystar ner mig, men jag ser det inte som ett problem. Jag älskar att hitta på saker med mina vänner (spelkvällar, pulkaåkning, sena sommarkvällar, första doppet osvosv) och mina småsystrar betyder allt i världen för mig! Så mycket som jag älskar dem älskar jag ingen annan! Jag tränar på friskis och svettis och jag och min kompis har ett avtal att till sommarlovet ska vi ha magrutor så nu kör jag på hårdträning och går med ständig träningsvärk. Visar gärna (och ofta) upp mina muskler och har det lite som ett party trick att kavla upp armarna och dra igång en armbrytartävling. Haha! Jag är nog väldigt lättsam och öppen och gillar spontana saker, ska försöka vara mer spontan men det är ganska svårt. Skulle kunna skriva hur mycket som helst, men antar att ni fått en liten inblick i vem jag är. Min blogg är ingen modeblogg och inte heller nån kändis blogg. Den är nog mest en Julia blogg, den handlar om mig och vad jag gör inte mycket annat.


2. Ett nytt år har precis börjat. Har du höga förväntningar på detta år?

- Jag har väldigt höga förväntningar, året har börjat riktigt bra och jag hoppas verkligen att det fortsätter i samma banor annars blir jag nog riktigt besviken. I år ska jag försöka få mitt första sommarjobb, jag ska ta vara mer på tiden med mina vänner och jag ska leva mer (vara mer spontan). Ta vara på allt mer och jag ser verkligen fram emot 2011!


3. Nu under vintern är det många bra program som går på tv. Har du någon favoritserie som du följer?

- Jag ÄLSKAR halv åtta hos mig. Jag älskar själv mat, och att göra mat (men mest att äta den). Har ett album på facebook som heter "vad min kropp begär, vad hela jag begär" som består av 63 bilder på bara mat och göttgheter! Har matlagningsdag hemma så då är det alltid kul att trixa ihop nått lite eget och vara fantasifull, alltid kul att få beröm för sin mat! Jag har även luskat ut att säsong 2 av True blood ska komma här snart och det programmet älskar jag också! Men sen är det nog bara det, kollar inte på tv så mycket annars :)


4. Snön har ställt till mycket i år igen. Blandat annat med tågen, är det något du har drabbats av?

- Nja, ställt till och ställt till. Jag åker inte tåg eftersom jag har så nära till allt, men spårvagnarna har ju varit väldigt sena och det har gått mycket ersättningsbussar och sånt. Som mest fick jag vänta en timme på spårvagnen (utan överdrift) och det var 15 minus ute, efter det var jag väldigt tjurig. Tycker det är dålig stil...


5. Vad har du för planer inför helgen?

- På fredagen hade jag faktiskt tänkt plugga, hur tråkigt det än låter, men jag har prov i veckan sen så måste ha hjälp med vissa saker. Efter det ska jag och min vän unna oss massa göttigheter från hemmakväll (mm göttig affär!!!), lördagen och söndagen ska jag träna och på lördagen ska jag även fira min farmor som fyller jämnt. Alltid lite mysigt att träffa släktingarna :)

 


Emmas svar


1. Du är helt ny i panelen, men vem är du? Berätta om dig själv.

- Ja, det känns spännande! Jag heter Emma, är 19 år gammal och bor i Helsingborg tillsammans med min pojkvän och vår lilla hundkille Kevin :-) Jag pluggar för tillfället några fristående kurser, samtidigt som jag jobbar som barnvakt och ska börja jobba som juristsekreterare den 1 februari. Jag är en (för det mesta) glad och positiv tjej som tycker om att shoppa, umgås med nära&kära, blogga och att pyssla med inredning i vår fantastiska lägenhet! :'D Det är jag, kort och gott :-)

 

2. Ett nytt år har precis börjat. Har du höga förväntningar på detta år?

- Ja, ganska höga förväntningar har jag faktiskt, mest på mig själv. Har en massa nyårslöften som jag verkligen vill hålla, och så var 2010 inte det bästa året för mig av olika skäl, så därför hoppas jag verkligen på att 2011 blir bättre nu!

 

3. Nu under vintern är det många bra program som går på tv. Har du någon favoritserie som du följer?

- Nja, inte direkt. Jag ser mina serier på boxar istället, och då är favoriterna Desperate Housewives, Sex and the city, Grey's Anatomy, One Three Hill och Gossip Girl. Tycker det är så jobbigt att behöva passa vissa tider på tv och att bara få se ett enda avsnitt åt gången, så därför väntar jag hellre på boxarna. Då kan jag ju se mina serier när jag vill, och så kan jag dessutom se 10 avsnitt på rad om jag känner för det – toppen!

 

4. Snön har ställt till mycket I år igen. Blandat annat med tågen, är det något du har drabbats av?

- Nej, jag åker aldrig tåg då jag oftast reser tillsammans med min pojkvän, och då tar vi bilen J

 

5. Vad har du för planer inför helgen?

- Inga speciella alls. Jag ska mysa, kanske gå på bio med kärleken, gå ut och gå långa härliga promenader med vovven, laga god mat, se en massa filmer, städa lägenheten (kanske) och ha min ätardag, haha! Det ser jag fram emot vill jag lova ;-)

 

(Besök deras bloggar genom att trycka på respektive namn)


Dejta tjejer

SOM NI VET HAR JAG JU ANNIKA SOM SKRIVER OM relationer på min blogg. Det fungerar som så att hon och jag tar upp olika ämnen som vi diskuterar tillsammans. I mitt förra inlägg kring detta slängde jag iväg en fråga om hur man börja dejta en tjej, och här är svaret....


“The only girls with good personalities who are smart or maybe funny or halfway intelligent or talented, though god knows what the fuck that means, are ugly chicks.”


Såhär skriver en högst intelligent klasskamrat till mig i sin status från Facebook. Min första reaktion på texten var att, men hallå, är du helt knäpp eller? Sen funderade jag vidare. Kanske stämmer det? Kanske tycker killar att tjejer som går på klubbar i kortkort, urringning ner till naveln och smink som skulle passa bättre på prostituerade, är korkade? Men varför klär vi tjejer upp oss till tänderna när vi går ut då? Ger vi ett intryck av att vi är mindre begåvade än vi egentligen är? Min klasskamrats ord lämnar många möjligheter till olika tolkningar.


Vad är det då som bestämmer om en kille går fram till en tjej eller inte? Mitt råd till killar är att om ni är ute efter att dejta en seriös, trevlig och enligt er idealtjej så ragga inte på krogen eller uteställen. Det är en myt att alla desperata singlar går till uteställen och bara väntar på sitt livs kärlek. De som går till uteställen gör det för att de har ett behov av bekräftelse, för att de är kåta eller för att de helt enkelt vill ha en rolig kväll. Jag har vänner som går ut för att hitta någon att spendera längre tid med, men de är sällsynta. Det är dessutom sällan och aldrig de hittar någon. Och helt ärligt, hur många av er killar går ut för att hitta en flickvän och inte en tillfällig förbindelse eftersom era lustar kräver det? Vill man som kille ha en tjej som har bra personlighet och som söker efter ett stadigt förhållande finns det många andra ställen som är betydligt bättre. Börja t.ex. med dagliga omgivningen. På jobbet, på gymmet, på biblioteket eller var ni nu tycker om att vistas. Då har ni redan ett försprång; ni vet att ni har antingen samma eller snarlika intressen. Dessutom ges det många möjligheter till första kontakt. Hur kliché det än må vara så förväntar vi tjejer oss att ni ska ta första steget. Gammalt och förlegat? Romantiskt och uppmuntrande! Ni kan t.ex. fråga om tjejen har koll på när nästa personalfest är, när gymmet stänger eller om hon vet var Strindbergs samlade verk står någonstans. Töntigt? Smickrande! Det visar att ni har uppmärksammat tjejen, tar henne på allvar och är intresserade. Det är steg nummer ett i dejtingtrappan. Åter igen; bekräftelse. Så enkelt, så lite energi och så stort resultat. Genom det har ni redan vunnit en liten bit av tjejens hjärta. Dåliga raggningsrepliker och knip i baken är, och förblir, sämsta sättet att försöka få en tjej intresserad…

 

Så för att återknyta till min klasskamrats status; döm inte efter utseende. Surprise, surprise. Tjejer kan vara jäkligt intelligenta även om de ser bra ut och de kan vara jäkligt trevliga och mysiga även om de inte ser ut som Paris Hilton, Pamela Anderson eller Angelina Jolie. Eller vem nu ni killar än föredrar. Första steget till att få dejta en bra tjej är att våga satsa, uppmuntra och inte ragga på uteställen… Prata med tjejen istället för att bara titta och anta. Bilder säger mer än tusen ord; nja, inte i det här fallet. Och kom igen, nog inser ni att vi tjejer är gjorda av kött och blod..?

 

Skrivet av AnnikaOrdning och reda

HEJ PÅ ER! Äntligen är det fredag något som är väldigt skönt. Denna veckan har inte gått speciellt fort tycker jag inte och inte blir det bättre av att jag har haft så lite att göra. Vill bara att skolan ska komma igång nu så att vardagen rullar igång på riktigt. Men jag ska inte klaga, har hunnit med väldigt mycket trots allt om jag tänker efter. Köpt ny dator, städat på mitt rum, skrivit lite nya intervjuer och tränat nästan varje dag.

Det var en läsare som kommenterade att man inte lär känna mig på min blogg, detta tar jag nästan som rent skitsnack. För om man lägger ner lite tid på att läsa mina texter. Kolla på bilder och kikar in på söndagar när jag sänder live så lär ni känna mig hyfsat bra. Okej, jag har massa gästbloggare som också skriver hos mig men det tycker jag bara ger mer intressant läsning då det inte bara är min åsikt som kommer fram hela tiden. En sak som är typiskt mig är att jag vill ha ordning och reda runt mig. Häromdagen när jag städade mitt rum blev det riktigt bra ordning bland alla tidningar jag läser. Eller vad säger ni?

Njut av fredagen nu!

Hanna vill alltid vara bäst

I Linköping bor många av de stora bloggerskorna bland annat Angelica Blick men där bor även Hanna som ni får möta i veckans intervju. Denna 16-åriga tjej lägger ner mycket tid på att träna handboll och har väldigt höga krav på sig själv. Oavsett om det handlar om att vinna över syrran i kortspel eller betyg i skolan så vill Hanna alltid vara bäst. Mode är också något som ligger henne varmt om hjärtat. Denna vecka får ni chansen att lära känna Hanna ännu bättre i veckans intervju här på slipsens.Du kanske kan börja med att berätta om dig själv?

- Jag heter Hanna, är 16 år ung (17 i januari). Jag bor och är uppvuxen i Linköping och pluggar just nu natur på en skola mitt i stan. Jag är för det mesta en väldigt positiv tjej, som ibland sätter lite för höga krav på sig själv. Jag har alltid älskar känslan av att vara bäst, oavsett om det gäller betygen i skolan eller när jag spelar "finns i sjön" med lillasyrran. Jag är en tjej som tänker väldigt mycket, oftast lite för mycket. Vrider och vänder på saker och försöker förstå allting, vilket jag nu har börjat inse att det kanske inte alltid funkar.

 

Om du skulle beskriva dig själv med 3 ord. Vilka blir det?

- Hm, överambitiös, positiv och sprallig skulle nog beskriva mig ganska bra.


Du tränar handboll väldigt mycket, hur länge har du spelat?

- Jag har spelat sedan jag var 6år, alltså drygt tio år. Jag har spelat i RP Linköping hela mitt liv, tills jag i höstast bytte till ett lag som heter Opal, där jag trivs galet bra!

 

Vad är det du pluggar?

- Jag pluggar natur och kommer nästa år välja till internationell, alltså natur-internationell. Jag älskar språk, speciellt spanska och jag vill resa mycket när jag blir äldre. Innan jag skulle börja på gymnasiet sa jag "Aldrig att jag tänker gå natur!", men eftersom jag vill prata mycket spanska fick jag tänka om. Natur är inte roligt, jag skulle antagligen inte välja det nu med "facit i hand". Men va fan, tre år av mitt liv orkar jag väl? Jag vet ju att jag kommer få igen allt senare i livet!


Hur många år har du kvar att plugga?

- Jag har gått en termin i ettan. Så två och ett halvt år kvar på gymnasiet.


Vad vill du göra i framtiden?

- Efter gymnasiet vill jag ut och resa/jobba ett år. Då vill jag jobba som "entertainer", sjunga och dansa och underhålla människor som är på semester. Det är verkligen en dröm! Senare ska jag så klart plugga vidare, fixa mig en bra utbildning. Jag ska ha ett bra jobb, tjäna mycket pengar, resa, bo i olika delar av världen o.s.v. Jag har just nu ingen aning om vad jag vill jobba med, men som sagt, något så att jag får resa! När jag är klar med allt det där ska jag väl skaffa familj och allt det där. Men jag vill inte leva ett vanligt svenssonliv, det är jag rädd för.


Du bor i Linköping, vad gör man där om dagarna?

- Bra fråga! Det händer inte speciellt mycket här, Linköping är nog som vilken stad som helst. Men man ska inte klaga, det blir vad man gör det till!


Där bor ju också flera storbloggare, några du känner till?

- Nae, ingen jag känner personligen, men man springer väl på dom lite då och då. Till exempel jobbar Angelica Blick på H&M i stan. Hon är grym!


Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?

- En vanlig dag. Eftersom jag går i skolan de flesta dagar så beskriver jag en skoldag. Jag bor lite utanför Linköping, så jag tar tåget in till stan, skolan ligger hundra meter från tågstation, slutar oftast runt två. Då blir det ofta att jag svänger förbi stan, tar en fika med en vän och springer i affärer. När jag kommer hem försöker jag komma på orsaker till att inte plugga, men jag har väldigt bra självdiciplin, så det slutar ändå alltid med att jag sitter med näsan i skolböckerna. Ibland tycker jag till och med att det kan vara kul att plugga, haha. Annars är jag väldigt duktig på att titta på tv. Finns inget bättre än att krypa ner i sängen med en kopp te och titta på bra tv-program. Sen tränar jag som sagt handboll 2-3 gånger i veckan. Träningarna är ganska sena, så när jag kommer hem är det bums i säng, för att jag överhuvudtaget ska reagera på alarmet morgonen därpå. Sedan kör vi igen!Har du alltid haft ett stort intresse för mode? Något som framgår tydligt på din blogg.

- Alltså, ja det har jag väl. Oftast plockar jag ut delar av vad som anses vara "inne" just då, och kombinerar det på mitt egna sätt. Vi har en film hemma när jag är typ 6 år gammal och kommer ner jätteförbannad på mamma. När pappa frågar varför jag är arg svarar jag "Mamma tycker jag är ful i håret, med alla mina hårspännen." Jag hade alltså satt upp håret med typ tusen hårspännen, skitfult! Men det visar kanske att jag inte alltid bryr mig så mycket om vad andra tycker. Jag tycker inte man ska följa modet slaviskt, bara för det är "mode". Man måste komma ihåg att det är skillnad mellan mode och stil.


Hur länge har du haft din blogg?

- Jag har haft min blogg i snart 3 år. Oj, 3 år! Den startades i mars 2008.


Vad vill du förmedla med din blogg?

- Jag har väl aldrig tänkt att jag vill förmedla något speciellt. Jag ser det mer som min dagbok, som jag kommer kunna titta tillbaka till senare. Jag skriver om sådant som intresserar mig, och förhoppningsvis är det andra som också gillar det!


Har du provat några andra idrotter?

- Yes, jag har dansat i 8år, och jobbar fortfarande som danslärare. Jag har blivit förfrågad att jobba en dag i veckan, men känner att jag inte har tid, med tanke på skolan och handbollen. Så det är mest på lov jag jobbar!

 

Trivs du bra i skolan?

- Jag trivs jättebra på skolan. Lärarna är bra och klassen kunde varit värre. Jag går på en friskola, med inte allt för många elever vilket gör att sammanhållningen och gemenskapen på skolan är väldigt bra, och ovanlig.

Vilka bloggar läser du?

- Jag läser såklart mina vänners bloggar. Men de stora bloggarna jag läser dagligen är Kenzas, Angelica Blicks och Lisaplace!

 

Vilket är ditt absoluta favoritprogram?

- Oj svårt, jag lever ju typ framför tv:n i perioder. Men alltså, Paradise Hotel är grymt bra. Annars är Gossip Girl och Top Model två favoriter. Och juste, Svenska Hollywood fruar. Därifrån får man sig alltid ett gott skratt!

 

Hur länge kommer du ha kvar bloggen tror du?

- Hm, jag tror faktiskt jag kommer ha kvar den ganska länge, ett par år till. Sedan kanske uppdateringarna kommer variera, det kanske inte kommer ett inlägg varje dag, men kvar ska den vara!

 

5 år framåt i tiden. Hur ser ditt liv ut då?

- Hur gammal är jag då.. 21 år. Då pluggar jag antagligen till något roligt som jag hade tänk jobba med senare i livet. Jag bor och pluggar i Stockholm och förhoppningsvis har jag en fin pojkvän som tar hand om mig!

 

Slutligen, är det något du vill säga till läsarna av slipsens?

- Ta inte allt på för stort allvar och sätt inte så hög press på dig själv, något som jag själv verkligen måste tänka på då och då!

 

Vad har du för förväntningar på 2011?

- Jag har höga förväntningar på det här året! Jag ska träffa massor nya människor, vara mer spontan och våga mer. Det kommer bli grymt!


Veckans lista

ETT HELT NYTT INSLAG här på min blogg... Varje vecka kommer jag ta ut tre saker som jag gillar just nu, då får ni en liten inblick i vad jag uppskattar i livet.


1. Vinterlandskap
Detta kan låta lite tråkigt men jag älskar verkligen att det är snö under vintern något som det inte var när jag var liten. Eller visst var det snö men inte lika mycket som det är just nu. Vad är då anledningen till att jag älskar det så mycket? Jo, jag är ute och leker väldigt mycket i snön. Nej. Fel. Utan jag älskar att fota i detta vackra landskapet därför får vinterlandskap en första plats i veckans lista.


2. Våra vänners liv
Nu kan det låta som att jag ligger väldigt mycket efter här, men så är inte fallet. För er som inte vet vad "Våra vänners liv" är för någonting kan jag säga att det är en serie som gick på SVT med sista avsnittet i december. Det handlar om fyra män som man får följa i deras liv och deras tankar. Jag kan inte sluta titta på det på SVT Play trots att jag vet hur det slutar. Helt grymt!
3. Skidåkning
Hänger ihop lite med första platsen, med vackra vinterlandskap med en stor skillnad. I julklapp fick jag längdskidor som jag använder flitigt nästintill varje dag. Och det är bara så underbart att ge sig ut i kylan för att åka några kilometer, speciellt känslan efteråt. Detta kan jag kalla för frihet!

Robyn - så grym!

Denna låt kan jag inte sluta lyssna på... Riktigt bra!

Tips under rean!

Rea brukar vara en ganska trist idé, det är oftast bara ett sätt för butiker att bli av med sina lager, men ibland finns det riktiga guldkorn. Jag tycker det är bäst med märkesreor för dessa plagg känns ofta rätt under längre tid, sen att prisvärdheten stiger massor! Här kommer två plagg vardera för tjej och kille!

 

1. Jumpsuit från One teaspoon hos Ish/Webish


2. Tights från Fifth avenue shoe repair hos Ish/Webish


3. Stickad tröja från Gant Rugger hos PUB


4. Morotsbyxor från Fifth avenue shoe repair hos Selvage

 


 

Tipsen kommer från Kalle


Min favorit

SOM NI KANSKE VET SÅ HAR vi ett antal katter här hemma, vi bor på landet. En av min absoluta favorit är denna katt som heter Frässis och visst är han väldigt söt? Nästan som mig..

Bloggar jag läser

TÄNKTE ATT JAG SKULLE köra lite på med några bloggar som jag dagligen läser. Tyvärr har jag inte fått med alla som jag läser, för det är väldigt många, dessutom har jag valt att dela upp detta i olika inlägg för att annars kommer det bli för långa inlägg. Jag har helt enkelt gjort som så att jag tagit ut 10 bloggar som jag läser dagligen. Sedan har jag skrivit lite om varje blogg/bloggare. Inget mer att tillägga nu så vi kör!


Kalle Nilsson

 

Dagligen läser jag Kalles blogg vilket jag också gjort under flera år. Minns inte exakt hur det blev så men jag antar att jag bara halkade in på hans blogg och blev fast för hans otroliga texter. Vi började prata via kommentarerna och numera har vi nästan daglig kontakt, dessutom skriver Kalle här hos mig. En fantastisk kille som, hör och häpna, är singel. Där tjejer har ni någon att stifta bekantskap med.

 

Emma Malmlöf

 

Också en av de bloggarna som jag har läst väldigt länge och läser än idag. Det är alltid svårt att minnas när och varför man börjar läsa en blogg desto lättare är det att uttrycka varför man fastnar. När det gäller Emmas blogg handlar det om att hon jobbar med det jag drömmer om, journalistik, dessutom skriver hon precis som Kalle helt magiska texter. Detta kompletteras med bra bilder. Där har vi det.

Anna

 

Anna är också en av de personerna som jag har känt till väldigt länge och hennes blogg var bland de första jag började läsa. Hon fyller på med mycket bilder, tips på kläder och hennes vardag. Dessutom är hon frälst i fotboll vilket jag älskar att hon är, även om hon håller på fel IFK-lag. Lägg till att Anna också har grym koll på den senaste och bästa musiken, där har ni henne och hennes blogg. Fantastiskt bra!


Kärleken

Kärlek. Ett ord som betyder så mycket, och vad det betyder för dig vet jag inte. Vad det betyder för mig vet inte du. Ändå är det något vi alla vill ha men vad det innebär är svårt att definiera. Ordet är som en drog. Något alla vill uppleva men är få förunnat.

 

När jag hade dig vill jag inte ha dig. När du var borta var du allt jag ville ha. Varför kan jag inte bestämma mig någon gång. Då var du här hos mig nu är du med någon annan. Kärleken försvann mellan oss. Den gnista som en gång fanns försvann. Som om någon hällde vatten på det vi hade. Ljuset som vi en gång hade bara slocknade. Ett hjärta träffade en annat. Ett hjärta var krossat.

 

Det tar tid att läcka en sådan sak. Kärlek. Gör ont men även ger det mycket till en när det är som bäst. Då fylls en hjärta av lycka. Hela kroppen känns lätt. Vardagen blir lättare. Kärlek. Så mycket och så lite.

 

Jag vill ha det igen.


Tisdag 11.01.11


Dagens outfit: Tröja - Knowledge cotton apparel, Jeans - Nudie, Klocka - Triwa, Boots - Vagabond

Dagens mående: Väldigt lycklig över att allting går min väg just nu även om det finns en känsla av att det kommer ett bakslag snart. Det kan inte flyta på så bra som det gör just nu.

Dagens borde: Denna dag ägnar jag åt att rensa ur gamla saker i mitt rum som inte används. Det som jag borde göra är att plugga lite. Dock är det inte mycket som ska göras dessutom ska det vara klart i slutet av januari.

Dagens materiella vill ha: En dator, vilket jag också kommer få till kvällen. Då kommer äntligen vår nya iMac hem till landet. Underbart!

Dagens tråkigaste: Inget är tråkigt idag egentligen. Bara lite långtråkigt att vara ledig.

Dagens planer: Håller på och städar i ordning på mitt rum senare ska jag in till stan för att hämta ut vår nya iMac. Efter det blir det rinkbandymatch, förhoppningsvis en seger.

Dagens fundering: Kan låta som en väldigt konstig fundering. Men vad är det egentligen som gör att alltid grundlig journalistik och magasin med vettigt innehåll har så få läsare? Samma sak när det gäller bloggar, varför är alla bloggar på topplistorna om så ytliga saker?

Dagens textrad: "nu har jag rensat ur nu spelar ingenting nån roll, nu kan det blåsa vart det vill för nu är allt tillbaks på noll och här kan allting börja om nu kan jag se vad jag förträngt nu ska jag passa mig för dom som aldrig gjort vad dom har tänkt för jag vill inte bli en sån så har jag lärt mig det igen
det kanske passar nån men inte mig och inte än" -
Aldrig riktigt slut, Lars Winnerbäck

Varma tröjor

KYLAN HAR JU SLAGIT TILL PÅ RIKTIGT DENNA VINTER ÄVEN OM DET har varit lite mildare de senaste dagarna. Själv satsar jag mycket på tjocka tröjor för att hålla värmen och det finns ju väldigt mycket att välja på. Ett av mina favoritmärken är ju faktiskt Acne, där har de också väldigt bra utbud av tröjor. Personligen gillar jag tröjan högst upp. Ni kanske också har någon favorit av dessa?

 


På tal om det här med mobbing

Mobbing är någonting som förekommer i oacceptabel form både i skolor och på arbetsplaster runtom i både Sverige och världen. Folk mobbas för att dom vågar att inte vara som alla andra, har ”bättre” förutsättningar än andra, klär sig annorlunda med mera!

 

Som jag sa i intervjun hos Marcus så tror jag personligen av egen erfarenhet som gammal mobbad person att folk blir så himla osäkra på sig själv just för en annan vågar sticka ut med saker och ting.  För att då ”bevisa” att man är bättre än den andra så måste man samla ihop ett gäng människor och trycka ner den andra. Det är mer bevis på feghet enligt mig!

 

Så vad ska man då göra åt dessa mobbar som varje dag trycker ner andra?  Det finns ju olika typer av organisationer såsom Friends och Bris och det är väl bra att dom finns men jag tror inte dem kan påverka så mycket som dem kanske vill. Jag tror snarare att man faktiskt måste våga ta steget att sätta ner foten själv och säga ifrån, antingen till själva mobbarna eller till en vuxen person som man litar på och som verkligen gör något åt saken!

 

Mobbing har också gjort att folk slänger sig framför tågen eller på annat vis tar sitt liv, helt i onödan! Jag tycker alla ska få vara som dem vill vara. Vill dem ha ”konstiga” kläder, fine! Vill dem ha bra betyg och plugga sig till det, då ska dem få det! Alla är olika och det finns både plugghästar, punkare, skolkare och så vidare i samhället och kommer alltid finnas med! Det är bara att acceptera det! Man ska våga vara sug själv och stå upp för sig själv, det är ett bevis på bra självkänsla!

Skrivet av Eleonore


Året som gick, 2010 november-december

November
November var månaden som jag köpte nya skor. Några som jag är riktigt nöjd med!

Matej kom på besök och visst är vi lika?!

Självfallet var Matejs flickvän med också. Första gången hon besökte Sverige.

Jag gjorde premiär som modell....

December

Med december kom också snön på riktigt! Och vad vackra bilder jag kunde ta...

Vi laddade inför julen och jag var väldigt delaktig i allt denna jul. Bland annat baka lusskatter.

Tomten kom till oss även i år. Här tillsammans med min kusin Melinda

Går bra nu

GOD MORGON OCH VÄLKOMMEN EN NY VECKA! Får börja denna vecka med att tacka alla er som gjorde slipsens-live riktigt bra igår, ni är fantastiska. Visst det är jag som gör det bra som "programledare" men utan er skulle jag ju sitta och prata utan att få någon respons därför betyder ni väldigt mycket. Och igår blev ett riktigt succé program när jag gjorde min första sändning för 2011, bra start? En kanon bra start! Idag är det måndag och många börjar skolan igen, inte jag, även om jag längtar efter att börja igen. Komma in i rutiner igen. Istället ska jag vara hemma för att sedan åka in till stan för att köpa ny dator och träna. En riktigt bra start på veckan.

Fick en svår uppgift att göra kring bloggande som jag ska sätta ihop under veckan. En lista med 10 bloggar som jag läser och jag har valt att ta ut 10 bloggar som jag läser dagligen utan att jag gör någon värdering i vilken som är bäst och så vidare. Detta har jag tänkt göra kanske någon gång varje månad så att ni får veta vilka bloggar jag läser dagligen.

Dags för lite frukost nu sedan ska jag svara på lite kommentarer. Hoppas ni alla får en fantastisk start på veckan!I'm back, slipsens-live

ÄNTLIGEN ÄR SLIPSENS-LIVE TILLBAKA! Ni som aldrig har sett detta tidigare tycker jag ska ta chansen nu när ni har det för klockan 18,00 kör det igång. Det fungerar som så att det kommer upp en ruta här nedan som ni trycker i för att kolla, eller så hoppar det igång av sig själv. I programmet kan ni också chatta med mig direkt bara genom några enkla tryckningar på "more" och "chat". Detta program är till för er läsare att lära känna mig bättre och jag får ett tillfälle att lära känna er. Denna vecka är det ju också stor spänning när en helt ny panel ska lottas fram. Missa som sagt inte detta! Start klockan 18,00.....


.... Riktigt kul att hela 13 personer tävlar om 3 platser i panelen. Ni sitter säkert på helspänn nu!


Stockholms vistelse och live

Torsdag

När jag kom till Stockholm började jag självklart med att söka mig ut mot östermalm för att checka in på mitt hotell. Senare träffade jag Eleonore under dagen vilket var väldigt trevligt. Blev en tur på stan för att sedan hitta en bra lunchrestaurang. Efter att vi ätit upp blev det bara att söka upp ett bra café där vi diskuterade ett nytt spännande projekt. Ni kommer få veta mer om detta. På kvällen hängde jag också med Eleonore då blev det en väldigt trevlig middag på Stureplan. En middag på Vapiano. Sammanfattningsvis en oerhört trevlig dag.

 

Fredag

Njöt av en god frukost på Mornington, hotellet där jag alltid bor. Sedan blev det en liten tur på stan. Efter att jag själv gått på stan utan att hitta någonting blev det dags att möta upp en god vän som jag kommer kalla för S utan att nämna några namn. Vi två gick runt på stan för att försöka hitta något att köpa men det blev ingenting. En helt fantastisk dag med S som åkte hem på eftermiddagen. På kvällen blev det en liten utgång med Mimmi och hennes kompisar. Eller inte en utgång utan mer att vi satt på en pub någonstans i Stockholm där det blev lite god öl och vin. En väldigt trevlig kväll då också som avslutades med en liten guidning över Stockholms nattklubbar. En tur genom huvudstaden mitt i natten, oerhört bra avslutning.

 

Lördag

Jag var riktigt trött när jag vaknade på lördagen men det var bara gilla läget. Mitt tåg gick redan på morgonen så jag kom hem skapligt. Och kors i taket, SJ skötte sig väldigt bra med tiderna. Punkt och pricka. Efter en väldigt trevlig vistelse var jag väldigt trött under hela gårdagen.

 


 

Ikväll kommer ni också få chansen att se mig i en livesändning här på bloggen. Slipsens-live är tillbaka och då ska jag dra fram en ny panel för januari. Sändning rullar igång klockan 18,00 ungefär och håller på i ungefär 1 timme. Missa inte det!

Lykke Li - Get Some

ÅTERIGEN ÄR DET SÖNDAG. Men denna söndag skiljer sig från andra för idag är slipsens-live tillbaka som jag förstår att ni längtat efter. Kommer upp mer kring detta senare men nu börjar vi dagen med en riktigt bra låt!

Det var en gång…

Historien om den gamle Tomten, han som står till höger på bild 1 – med det gråa skägget.


… en ung flicka, som gick i småskolan. I en skola på landsbygden, tillsammans med en massa andra pojkar och flickor. Fröken var lite äldre, och med den gamla tidens pedagogiska utbildning. En snäll och bra Fröken, tror jag nog de flesta tyckte.

Hennes man var den som var ansvarig för det lilla lokala bankkontoret i närheten. Om det var den enda orsaken, eller om det var en vanlig företeelse då vet jag inte; men vi fick lära oss att spara pengar på skoltid. I en svart sparbankslåda med små fack, ett för varje elev i klassen. Minns inte att nån inte var med på det, men skulle säkert kunna varit så. Det var ju inga stora pengar det handlade om, och det ingick i ”Roliga timmen”. (Kan jag återkomma till nån annan gång).

 

Vi höll på med detta några år, och varje år till jul var det en utlottning bland dem som sparat. Ett år hade TUREN kommit till MIG! Första och enda gången. Jag fick högvinsten, just den här gamle grå tomten. Blev oerhört stolt och glad!!

Sedan dess, i mitten av 1960-talet, har den hittat sin plats i julfirandet varje år. Alltid lika självklar. Sen några år tillbaka har den flyttat hem till mig, tidigare hade mamma ansvaret för den. Även om det inte är en äkta dyrgrip, så är den värdefull för mig – på flera sätt. Dels en påminnelse om min barndom, men också en fin prydnad på pianot här hemma. Sen är det ju en fjäder i hatten att ha sparat en liten slant och samtidigt haft roligt. Och så är jag så innerligt glad att vi fick lära oss att spara. Att det kan vara roligt och ge en belöning, på den tiden i form av sparränta (det är sämre med idag) och t.o.m. en Tomte (får man inte heller idag).

 

Det fanns ju en tidning, Lyckoslanten tror jag den hette, med information till oss yngre (nu pratar jag i dåtid  J )om vikten med att spara och tips och idéer. Spara och Slösa (tecknade) var ju de som verkligen skulle få oss förstå att Spara mådde bra och Slösa var den som hade det svårast.

 

Nu undrar jag: finns det över huvud taget något som liknar min ”sparhistoria” idag? På 45 år har det ju hänt rätt mycket… eller???  Joo, det har det!!!

 

Hur som helst, min gamle Tomte har med åren fått sällskap av nya, yngre Tomtar. En av dem ser ni på första bilden. Men också en tjej (bild 2), för rätt många år sen, och hon har fått flytta med hem till mig också. Så de har blivit sambos, under julen: på mitt piano och under resten av året: på en hylla uppe på förrådet. Men de ser ut att trivas. För vem har väl sett en sur och besviken Tomte nån gång?? Har de inte lite ”äktenskapstycke” också? Båda är lite sneda i ryggen och lutar lite lätt, så står de bara på rätt sida så kan de stötta varandra genom livet.

 

Och vet ni, jag tror det ska vara så i människovärlden också! Att vi stöttar varandra och tar vara på vars och ens olika sidor och gör något bra tillsammans av den gemensamma tillvaron…

Hälsar Faster Gunhild

 


Skaderisker med teknikfel och utrustning

DENNA VECKA TAR CECILIA UPP NÅGOT SÅ VIKTIGT SOM vikten av att ha rätt utrustning när man träna.En sak jag tycker är väldigt viktigt när jag tränar, oavsett vad för träning är teknik. Bra teknik vill man ha av olika skäl då en bra teknik ger

- En korrekt utförd övning vilket ger bästa möjliga optimala träning med resultat därefter
- Skaderisken sjunker drastiskt om den ens existerar  
Ja man kan faktiskt få både förslitnings- och belastningsskador med en felaktig teknik vilket i värsta fall kan bli kroniskt, MEN man kan också få förslitnings- och belastningsskador med fel eller dålig utrustning, exempelvis skor vilket är väldigt vanligt. Skor kan vara dyrt men ack så värd var enda öre de kan vara (om man nu väljer rätt). Av egen erfarenhet kan jag berätta att jag under en inte alls speciellt lång period körde väldigt mycket BODYATTACK (vilket innehåller väldigt mycket hopp och spring) och utöver det sprang jag även - MED HELT FEL SKOR! Vilket resulterade i en väldigt kraftig benhinnsinflamation. Det gjorde ondare och ondare för varje pass jag körde och till slut kunde jag inte gå längre pga den fruktansvärda smärtan. Efter mycket om och men (ja jag är en envis människa som vägrar ge upp träningen..) så uppsökte jag till slut en läkare, han behövde i princip bara titta på benet utan några andra vidare djupare undersökningar för att konstatera att jag hade en väldigt allvarlig benhinneinflamation och i och med att det gått så pass långt fanns en risk för att detta kunde bli kroniskt. Även fast jag hade ett par svindyra Nikelöparskor med pronation anpassat till "mig" var de ändå inga bra skor för just mig. Man bör rådfråga en kunnig person om vad för typ av exakt sko man bör ha innan man ger sig in i den där världen på egen hand..

Sport BH är också ett bra exempel som vissa personer inte alls prioriterar och med stora bröst kan en sådan person drabbas av både bröst och ryggsmärtor, det är viktigt att ha en bra sprt BH anpassat för rätt endamål!

För övrigt, visste ni att...
- När du hoppar (vid ex. aerobicspass/basketbollträning) lägger du pa en tyngd pa dina fötter som ar mellan 5-8 gånger din kroppsvikt, och att när du springer, förbubblas din kroppsvikt med 3-4 gånger. Även nar du går dubblas den med ca 1-1.5 gånger.

- Att de det bästa underlaget att springa på för att undvika att skada fötterna är speciallagda löparbanor (rubberised athletic tracks) och det aldra sämsta är asfalterade vägar.


Skrivet av Cecilia

Back to Norrköping

MIN VISTELSE I STOCKHOLM ÄR ÖVER FÖR DENNA GÅNG. Dags att ta sig tillbaka till Norrköping om nu tåget går som det ska anländer jag klockan 11,30 för att ta mig direkt hem där träning väntar. Ännu en gång ska vi ha löparträff med lite trevligt folk. Kan ju säga att jag tar mig från en trevlig plats till en annan. Nu kommer säkert frågorna komma om vad jag gjorde i Stockholm vilket jag kommer berätta om imorgon när jag sänder live. Något ni inte får missa. Ta även chansen att sitta i panelen då. Trycket är stort men du har chansen, ta den! Skicka bara ett mail till mig där du skriver att du vill vara med.


Ta hand om er mina kära läsare!

Let's dance, dåligt humör och mycket annat i veckans panel

JANUARI OCH HELT NY MÅNAD SKA OCKSÅ INNEBÄRA EN NY PANEL. Denna vecka är det lite annorlunda då jag har varit iväg dels i Sälen och på andra trevligheter vilket gjort att jag inte haft möjlighet till slipsens-live. Därför är det sista gången för december/januari panelen idag för att på söndag kommer jag sända live och lotta fram en ny panel. Missa inte den chansen. Nu får vi se hur Johanna, Alexandra och Veronica svarar på veckans frågor....

Johanna 28 år från Kristianstad

1. Hur har inledningen på 2011 varit för din del?
- Mitt år började tyvärr inte alls bra då en nära anhörig somnade in för gott.

2. Idag börjar Let's dance. Är det något du kommer titta på?
- Jag kommer inte följa det slaviskt men kommer absolut se det. Fast så sa jag med idol 2010 med och vad hände då? Jag såg varje fredagsfinal! Så vi får väl se ;)

3. Hur vill du sammanfatta din tid i panelen?
- Jag vill sammanfatta det som ett bra tillfälle och synas för andra bloggare som inte följer mig dagligen och få tycka och tänka lite.

4. En undersökning visar att vi svenskar är på sämre humör under vinterhalvåret, december och januari. Har du märkt av detta?
- Nej, det är det inte. December är en månad jag tycker julen lyser upp och i år även snö! Januari brukar springa iväg, Februari är mer en sådan trist månad i väntan på våren!

5. Vad vill du säga till alla läsare av slipsens nu när du har chansen?
Just nu är jag ganska tom på ord, men ta vara på tiden som du har med dina nära och kära, en dag tar det slut!


Alexandra 16 år från Motala
1. Hur har inledningen på 2011 varit för din del?
- Bra! Det har varit lugnt och skönt, precis som jag ville att året skulle börja. Nu längtar jag tills "vardagen" drar igång igen.

2. Idag börjar Let's dance. Är det något du kommer titta på?
- Nej. Möjligtvis en repris. Ska fira mig själv ikväll med mat och lite festligheter, så ingen tv för min del!

3. Hur vill du sammanfatta din tid i panelen?
- Spännande, absolut. Det har varit så himla skoj att få vara med!

4. En undersökning visar att vi svenskar är på sämre humör under vinterhalvåret, december och januari. Har du märkt av detta?
- Om jag personligen blir det? Ja, haha. Nej, men ärligt talat så ser vi alla lite färre glada miner under julstress och januaridepress., inte sant?

5. Vad vill du säga till alla läsare av slipsens nu när du har chansen?

- Antar att jag ska säga något klokt och genomtänkt nu, men det är inte riktigt min stil. En sak kan jag säga om panelen, det är att ni verkligen ska söka, för det är hur kul som helst! God fortsättning, gör detta året till DITT år, alla fina!! :)

Veronica, 30år, Nordmaling
1. Hur har inledningen på 2011 varit för din del?

- Bara bra! Det känns inte mer annorlunda än förra året ;) Året började med jobb och träning. Har inte kört stenhårt men pallrat mig till gymmet ett par ggr i veckan och långa promenader iallafall.

2. Idag börjar Let's dance. Är det något du kommer titta på?
- Kommer säkert se något avsnitt men kommer inte sitta bänkad direkt.

3. Hur vill du sammanfatta din tid i panelen?
- Skoj! Roligt att se våra olika svar och få uttrycka sina åsikter.

4. En undersökning visar att vi svenskar är på sämre humör under vinterhalvåret, december och januari. Har du märkt av detta?
- Nej inte direkt...men har kompisar som känner av del väl. Blir nedstämda och extremt trötta. Jag bor ju i Västerbotten och det är ju väldigt mörkt i den delen av landet under vintern.

5. Vad vill du säga till alla läsare av slipsens nu när du har chansen?
- Fortsätt kika in och kommentera. Ta hand om er och era nära och kära.

Mångade lyckade intervjuer

LÄSER IGENOM ALLA DE KOMMENTARER som kom in kring intervjun igår med Eleonore. Vad kul att ni gillade den intervjun och det är verkligen en grym tjej som har lyckats vända något negativt till positivt. Det borde fler lära sig utav och det är också anledningen till att hon skriver här på min blogg också, för att bidra till att ni som läser får en spark i rumpan för att komma igång. Inte tänka negativt utan se möjligheterna istället för problemen. Under åren som jag har haft bloggen har det också blivit en hel del intressanta intervjuer.

Noterade att Linnea ligger upp som veckans bloggare på startsidan också en tjej som ni har kunnat lära känna här på min blogg för en tid sedan. Läs gärna den intervju genom att trycka på bilden nedan.
Söt outfit

GOD MORGON!
Fredagen är här och jag börjar dagen med att avnjuta en underbar hotellfrukost. Igår var en riktigt trevlig dag med Eleonore här i Stockholm. Vi gick till Vapiano och åt på kvällen vilket var väldigt trevligt! Idag blir det att ge sig ner på stan igen kanske för att spana in dessa kläderna. För visst är de snygga?

Eleonore vill hjälpa mobbade ungdomar

DENNA VECKA FÅR NI CHANSEN att lära känna ytterligare en av mina gästbloggare. Hon har hyllats väldigt mycket av er läsare med hennes fantastiska texter. Jag har också blivit väldigt imponerad av henne i allt hon gör, och hennes namn är Eleonore. Träningstjej som tagit sig igenom en tuff tid i skolan med mobbning. Idag hjälper hon många att stärka sitt självförtroende genom hennes texter på bloggen. Lär känna Eleonore i veckans intervju.


Du har ju börjat skriva här på slipsens och har hyllats. Har du haft en så bra förmåga att skriv

- Skriva har väl alltid funnits med någonstans i resväskan men det är först nu som jag verkligen har tagit upp det på allvar och jag tycker det är fantastiskt kul! Jag skriver ju inte bara för att skriva av mig utan jag har ett budskap med det jag skriver och det budskapet driver mig oerhört mycket!


Vad är det för budskap som driver dig?

- Budskapet är att nå ut till så många som möjligt och hela tiden växa, men budskapet har också en del i det här med välmående att göra. Jag vill att folk ska må bra och vara glada/positiva. Och utifrån mina egna erfarenheter som gammal mobbad person vill jag visa att det går att förändra! Helst av allt skulle jag vilja bli en Blondinbella två, det är min största förebild!

 

Precis som du säger är dina texter väldigt positiva och bidrar till att folk känner sig starkare. Samtidigt är du själv en person som blivit mobbad. Vad var det som fick dig att vända till en stark person som du är idag?

 

- Jag har alltid varit mig själv och alltid gått min egna väg enda sen jag gick på dagis. Det var väl också det som gjorde att jag blev mobbad för att folk blev avundsjuka på att jag inte tog emot negativa kommentarer. Sen har jag oerhört mycket vilja och jag ger mig aldrig! Det är klart att jag varit mycket ensam men nu i efterhand har det gjort att jag känner mig själv bra och vet var mina gränser går. Men jag gav aldrig upp helt enkelt. Och sen har jag också gjort mycket muskulär avslappning som fått mig att bli stark rent pysiskt!

 

Har du alltid haft en stark vilja?

- Ja det har jag. Jag vet dock inte om den är medfödd eller om den bara har uppkommit men jag är otroligt viljestark och det är jag glad för!


Varför tror du mobbing existerar i skolorna?

Jag tror att många har svårt att acceptera att vissa sticker ut. Och det gör att mobbarna blir otroligt osäkra på sig själva och går ihop för att såra den som vågar sticka ut. Så jag tror mobbing idag handlar om egen osäkerhet och ren avundsjuka!


Vad tycker du skolan ska göra för att motverka detta?

- Det finns ju olika mobbinggrupper på skolorna runtom i sverige men jag tror faktiskt det handlar om att man själv måste ta steget att våga säga nej eller gå och prata med någon man litar på, dessa grupper verkar ju tyvärr inte riktigt fungera.


Detta skrev du också om för några veckor sedan på min blogg och fick stor respons. Hur vågar man ta det steget?

- När jag själv tog steget var jag otroligt ledsen, arg, förbannad med mera och jag accepterade helt enkelt inte att folk skulle styra mitt liv. Det enda jag gjorde var att bara säga upp kontakten med dom. Jag tänkte mycket kring det innan jag tog beslutet men jag ansåg att det var bättre att vara ensam än med falska vänner. Jag hade ju trots allt min ipod som vän!


Om vi ser till det klimat som ofta råder i samhället och inte minst bland bloggar är det ett hårt klimat. Eller hur ser du på det?

- Det är ju som företagen ungefär, man konkurrerar men förhoppningsvis tänker man på vad man trots allt skriver! Och det finns oerhört mycket konkurrens, inte minst bland tjejer!

 

Hur menar? Vad är det för konkurrens som du pratar om?

- Just med alla ideal som finns i vårt samhälle idag! Bland tjejer som man konkurrens med kroppar, smink, hårfärger, allt. Det ser hela tiden jämförelser. Och samma sak är det med bloggar, man jämför sin egen blogg med andras.


Om vi ska lämna den diskussionen, skulle du kunna berätta lite mer om vem Eleonore Sellgren är?

- Jag är en 18 år gammal tjej med mycket energi. Jag är en väldigt målmedveten tjej med många drömmar. Just nu går jag sista året på gymnasiet och tar studenten till sommaren och då börjar mitt liv på riktigt. Jag älskar kläder, shopping, inredning och träning med mera! Jag har inom kort två jobb bredvid skolan och jag är alltid glad!

 

Ditt liv börjar efter studenten säger du. Vad vill du göra då?

Som även mina lärare tycker börjar mitt liv först nu efter studenten just med tanke på all framförhållning jag har med mera. Tanken är att jag ska flytta från Ängelholm, och plugga och jobba samtidigt! Senare kanske jag tar och reser men det är bara en tanke.


Vad ska du flytta och göra då?

Tanken är att jag ska flytta till stockholm. Där har jag släktingar, några kompisar, en timmes resa med flyg hem, stort utbud! Och där har jag tänkt att leva, jobba och plugga!

 

Vad vill du jobba med?

- Jag vill jobba med så mycket. Jag har tankar kring ekonomi/ledarskap samtidigt som jag vill bli coach inom hälsan samtidigt som jag vill hålla på med inredning och design.


När man läser din blogg får man intrycket av att du lägger mycket tid på träning?

- Helt rätt, jag lägger ner ofantligt många timmar på mina träningar varenda dag.Hur mycket betyder träningen för dig?

- Otroligt mycket eftersom det är en stor del av mitt liv, jag funkar inte utan den.

 

Har träningen alltid betytt mycket för dig?

- Efter min kroppsförändring har den gjort det!


Vilken kroppsförändring?

- När jag gick från en kroppstyp med fett på 70 kg till nu när jag är ganska vältränad med muskler på 63 kg.

För att inte bli för personlig nu men hur mycket har du minskat i vikt? Är det 7 kg om jag förstår rätt?

- Ja, jag pendlar rätt mycket i vikt och eftersom mina muskler väger mycket så ökar också kroppsvikten. Men nu ligger jag på normalt! Pendlar mellan plus och minus 2 kg.

 

Om du ser på framtiden. Hur ser ditt liv ut om 5 år?

- Om 5 år är jag 23 år gammal och jag skulle tro att jag bor i stockholm och läser och jobbar. Kanske har jag en pojkvän/sambo.


Slutligen en fråga, hur känns det att skriva här på slipsens?

- Det känns fantastiskt roligt! Vi har en sådan gemenskap allihop trots att vi inte känner varandra och bor på olika orter, riktigt roligt!

 

Jag önskar dig lycka till med allt i framtiden!

- Tack desamma Marcus! Jag tror vi båda kommer långt i våra liv!
Torsdag 06.01.11

Dagens klädsel: Skjorta från Acne, Chinos från Cheap Monday


HAR KOMMIT FRAM TILL STOCKHOLM NU och checkat in på Mornington. Riktigt fint rum som alltid, knäppte lite outfitbilder nu innan jag ska ner och träffa Eleonore. Blir säkert en trevlig vistelse här i huvudstaden för ikväll ska vi ut och äta också, väldigt trevligt! Alltid skönt att komma iväg lite från min hemstad Norrköping även om jag trivs riktigt bra där.

 

Vad hittar ni på för spännande idag?


Nya favoriter

JAG GJORDE EN NY PLAYLIST med de bästa låtarna från 2010 som jag också la ut på bloggen förra veckan. Jag har gjort en liten uppdatering och lagt in 4 låtar som inte kom med från början så nu är det 24 bästa låtarna från året som gått. Bara genom att trycka på bilden så kan du lyssna på min lista. Gör det och säg vad du tycker...


Bloggarnas nya älskling, Afternoon Tea?

Hej igen alla fina läsare!


Nu var det inte många dagar sen jag dök upp, blev en liten nyårstext i söndags som ni gärna får gå tillbaka och läsa. En sak jag tog upp då var bloggarnas älskling när det kommer till godsaker. Länge har det pratats om macaroons och cupcakes. Dessa har serverats på en mängd olika bloggfester och träffar bla Veckorevyns Blog Awards.


Men nu tycker jag att det är dags för något nytt. Och denna nya älskling kommer inte bara i en form utan fler. Jag talar om att gå på Afternoon Tea. Många har redan börjat anamma denna företeelse och jag hoppas på att den kommer ännu starkare i år. Afternoon Tea består oftast av en buffé av scones, marmelader, småkakor, minimuffins och tesmaker i all oändlighet. Att gå ett gäng till en av dessa bufféer är inte bara väldigt gott utan även väldigt mysigt. Att sitta med ett fint kakfat framför sig och dela på kakorna ger en bra samtalsämnen och en anledning att sitta länge för att umgås. Ett av de ställen jag kan rekommendera är Lady Hamilton, Stockholm. För 195 kr får du äta hur många småkakor du orkar.


Men du behöver inte gå ut och avnjuta dessa godsaker. Du kan lika bra hålla ett litet Afternoon Teaparty hemma genom att baka kakor och scones själv och sen bjuda hem dina vänner. Duka fram med ett stort kakfat, gärna i flera våningar, med småkakor, minimuffins, små snittar, scones, marmelader och en fin burk med olika tesmaker.


Här nedan får du receptet till en bra grunddeg på kakor som du sen kan göra en mängd olika varianter på. Syltkakor, chokladrutor, kanelkakor, och en massa annat. Bara fantasin sätter gränser.


Så är ni med mig nu och börjar bjuda hem till Afternoon tea?


Grundrecept till småkakor, ca 50st

5.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300 g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.

Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.

Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.

Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.

Välj din egen smaksättning till kakorna

 


Skrivet av Eleonore


Ett nytt tidsfördriv

Att växa upp i en småstad sätter sina spår, att bo på landet förändrar folk. Det har både sina för- och nackdelar att bo som jag gör. Jag trivs verkligen bra här men kroppen börjar fyllas av känsla. En längtan bort. Bort härifrån till någonting annat, någonting nytt. Det sägs att bakom horisonten finns någonting spännande och nytt. Där bakom väntar nya utmaningar.

 

Dagarna går. Nätterna lika så. Dygnets alla timmar är likadan. Från måndag till fredag. Från lördag till söndag. Att vara kvar i något gammalt. Nu är det dags att upptäcka nya vägar. Gå på nya stigar. Få uppleva någonting nytt.

 

För min del är det som ett driv framåt, att lära känna nya människor. Upptäcka nya sidor hos mig själv. Precis som en jakt. En ständig jakt. Något som går att se som negativt, aldrig vara nöjd, aldrig kunna vara nöjd med det jag har. Men istället älskar jag detta liv. Göra vad jag vill. Gå de vägar jag vill gå. Ett driv.

 

Det är mitt mål. Det är min väg.


Är det sant?!

HELT GALET att året kan börja så bra som detta gjort. Vet inte var det kommer sluta när det börjar ta sig ännu mera. Började dagen med att ringa min praktikplats på Skandevall Media för att bestämma lite mer kring hur upplägget kommer se ut för våren när jag ska vara där från och med 31 januari till slutet av april. Blir alltid lika taggad på att börja när jag pratar med Lina som driver företaget. Hon låter alltid så trevlig och glad. Nu vet jag lite mer om det, och ser verkligen fram emot att börja. Dessutom har jag fått ett annat trevligt mail som jag måste svara på till ett annat skrivuppdrag. Riktigt glad nu alltså! Nu blir det att ta tag i lite kommentarer, boka tågbiljett till Stockholm och lite annat smått och gott.Vad ska ni hitta på idag?

Kontraster


Snart är den min

Jag har kollat på en iMac väldigt länge nu och snart är det dags. Mamma och jag kommer gå ihop för att köpa denna dator vilket jag gillar väldigt mycket. Bättre att betala hälften var så får vi en rejäl dator som sedan kommer bli kvar här hemma på landet när jag flyttar. Då kommer det inte bara bli att man sitter på en bärbar hela tiden. Visst det är skönt också men en helt annan känsla att sitta vid en stationär men tangentbord och en stor skärm. Kommer bli en riktigt bra investering.


Kanske någon av er läsare som har iMac? Isåfall vad tycker ni om den?

Annika om killar

FÖRRA VECKAN STÄLLDE JAG EN FRÅGA KRING HUR MAN SOM KILLE TAR FÖRSTA STEGET TILL ATT BJUDA UT PÅ dejt. Det kommer ni få svar på till nästa vecka. Denna vecka har Annika skrivit en text som är som en kommentar till hur jag beskrev killar och att vi tänker väldigt mycket också. Ni kan läsa det jag skrev här...


Är det bara jag som blev imponerad av Marcus svar på min text? Jag vet inte om det är ett bevis på hur ”tjejig” min tankegång är, men jag vet att många håller med mig när jag skriver att killar inte förväntas ha ett behov av bekräftelse. Naturligtvis brukar jag ge min pojkvän massor med komplimanger, beröm och kärleksförklaringar. Men jag har aldrig tänkt på att han behöver det. Jag har i några fall även tänkt tanken att han kan tycka att jag är tjatig.

 

Att få höra att även killar tänker för mycket gör mig lugnare, samtidigt som jag anser att den gruppen av killar är väldigt liten. Ja, nu generaliserar jag också, men jag har bevis för det. En tjej jag känner träffade en kille som hon föll pladask för. Han var allt hon ville ha och han sa tidigt att han älskade henne och ville vara med henne. Ju längre tid som förlöpte av förhållandet, desto konstigare blev situationen. Han svarade inte alltid på sms och ringde inte alltid eftersom han tyckte att de visste var de hade varandra. Han tyckte inte att kärleksförklaringar var så viktiga, de hade ju sagt att de älskade varandra. Han tyckte inte att de behövde träffas varje dag, de hade ju bestämt att de skulle vara tillsammans för alltid. Min kompis blev såklart helt förkrossad och förstod inte vad som hände. Han hade varit hennes drömkille, men så fort hon släppte efter, blev förälskad och sa att hon älskade honom, då försvann all romantik och allt behov av kärleksförklaringar. Jag har fler vänner som råkat ut för samma sak. När förhållandet nått ett visst stadium så försvinner killens behov av kärlek. Nu menar jag inte att han känner att det är fritt fram att vara otrogen eller så, men att allt med romantik lämnas utanför. Vid det stadiet anser killen att förhållandet är så stadigt att han inte längre behöver anstränga sig. Precis som jag skrev i min förra text så har tjejer ett behov av bekräftelse och detta behov slutar inte vid ”Jag älskar dig”.

Text skriven av Annika.


Stilrent till våren


Nytt år och nya möjligheter

Vi är inne på den tredje dagen på det nya året! 2011 – ett år som kommer bli väldigt spännande för mig!  För mig innebär detta året att jag ska ta steget in i vuxenvärlden. Jag tar studenten i år vilket för mig är en stor sak och väldigt skönt ska det bli. Förhoppningsvis kommer jag också flytta till en helt ny stad med helt nya människor – behövligt!

 

 

Det är nu man kan sätta upp mål som man tänker följa! Själv har jag ett vilket innebär att jag kommer hårdträna riktigt mycket och genomföra en kroppsförändring nummer 2. Men också leva överhuvudtaget hälsosamt med god nyttig mat!

 

2011 kommer alltså vara ett stort år för min egen del och det hoppas jag att ni också kommer att få! Min blogg kommer också att utvecklas och det kommer komma lite nya grejer där!

 

2011 – HERE WE COME GOOINGAR!

 

Det kommer bli ett underbart år, nu kör vi!

Skrivet av Eleonore

Lovely day

VILKEN VACKER DAG! Vaknade imorse av att himlen var helt blå och solen var på väg att tränga igenom bortom horisonten. Bestämde mig för att inleda denna vecka med ett träningspass på skidorna som jag fick i julklapp och vilket pass det blev. Solen lyste över mig där jag tog mig fram på mina nya skidor, helt vindstilla. Ett varv är 7 km har jag fått veta idag hade jag bestämt mig för två varv. Dock blev det inte så. Efter ett varv var jag verkligen trött i benen så det fick bli enbart 7 km denna dagen. Ändå en fin start på veckan. Ikväll väntar också spinning plus x-fit med pappa så det går lätt att säga att detta år har startat bra även sett till träningen.


Laddad och redo

YES, ÄNTLIGEN ÄR EN NY VECKA HÄR! Jag börjar veckan med att se tillbaka till det som var förra veckan när vi var i Sälen och har tagit mig friheten att bjuda på bilder där min moster är med även mina föräldrar. Brukar inte hända speciellt ofta men någon gång måste ju vara den första. Veckan var underbar med mycket skidåkning vilket toppades med att vi en kväll gick ut och åt. Eller nej, vi åkte faktiskt skoter upp till toppen där vi fick avnjuta en riktigt god middag med ett glas vin. Helt fantastisk avslutning på 2010. Och som ni kanske redan har märkt har även 2011 börjat i samma anda.
Jag och min moster Pia tillsammans med våra vänner.
Pappa tar sig fram i backen
Jag, min moster Pia och mamma

Jag och pappa väntar på maten

Riktigt god planka fick vi avnjuta.


Leka av mig

KOM NYSS HEM FRÅN MIN KUSIN som fyllde år när vi var i Sälen. Riktigt trevligt att hälsa på hos henne, och hon fyllde 9 år för er som undrar. Självklart fick jag vara den som återigen fick känna på hur det är att vara liten igen genom att leka lite. Brukar inte vara en sån person utan bara sitta med de vuxna och vara tråkig. Men denna gång lekte jag med Melinda, min kusin, och hennes kompis Denise. Väldigt roligt! Vid 23 års ålder inser jag igen hur kul det är att leka av sig ibland. Glädje.


Inte blir det sämre av att komma hem igen och läsa alla fantastiska kommentarer som ni kommer med hela tiden kring dagens outift. Tack det betyder mycket för mig! Bara 2 dagar in på 2011 känner jag att året kommer bli helt grymt och redan nästa vecka har jag massa spännande saker på schemat. En resa till Stockholm bland annat. Tänkte också bjuda på lite bilder från Sälen där jag var under denna vecka med min mamma, pappa och moster. Det får komma imorgon för nu är det en tv-kväll som väntar.Eleonore ser fram emot året

Vill börja denna text med att välkomna det nya året 2011. Detta år känns extra välkommet till skillnad från många andra år. 2010 var ett spännande och livsavgörande år. Jag blev biträdande butikschef på mitt jobb, jag reste runt i Sverige på semestern för att uppleva landet, jag sa upp mig från mitt jobb och flyttade till Karlskrona. Detta var inget jag hade planerat i början av året. Likt många andra år var det inför 2010 ovisst hur året skulle te sig. Jag trodde jag skulle arbeta på samma ställe, bo på samma ställe och jag tog lite livet som det kom utan direkt mål. Kanske har det att göra med mitt återkommande nyårslöfte att göra ”Lova inget du inte kan hålla”. Ett perfekt löfte för den som är lite osäker på sin sak och inte är beredd att satsa 100 %.

Men inför 2011 ser mitt nyårslöfte annorlunda ut. Denna gång lovar jag faktiskt mig själv att börja träna, det är dags att komma i form och ut och röra på sig ordentligt då 2011 känns som ett hälsans år. Mitt andra löfte är att ge järnet och genomföra varje projekt jag tar mig an. Att ha klara planer och ett tydligt mål är otroligt viktigt i dagens samhälle för att lyckas. Fokusera på målet.

 

Så likt Marcus så tror jag ljust om framtiden och detta år. Det är fler roliga och nödvändiga projekt på gång och för en gångs skull vet jag hur året kommer se ut.

Men en sak kan jag inte låta bli att fundera över, vad kommer bloggarnas nya älskling bli bland godsakerna? Det känns lite som att Macaroons och cupcakes har gjort sitt. Jag hoppas att Afternoon teapartyn blir allt mer populära. Att sitta med ett gediget kakfat med små smörgåsar kommer slå stort i år.

 


Gott nytt år önskar jag alla Slipsen-läsare!


Kramar från EleonoreSöndag 02.01.11


Dagens humör: Strålande glad
Dagens utseende: Lagom fin, ska på kalas
Dagens känsla: Att allt löser sig bara man kämpar lite
Dagens irritation: Vi kan stryka denna punkt. INGET!
Dagens roligaste: Kika lite på stan och fira min kusin.
Dagens önskan: Att livet alltid var så fint.
Dagens borde: Meddela att jag inte kan jobba på torsdag
Dagens låt: Lykke Li - Get Some
Dagens textrad: "Nu har vi nog förstått att det sista tåget gått"

Friheten

Himlen är blå när jag vaknar och ser ut genom mitt fönster. Det är återigen dags att ge sig ut i det vackra vädret för att suga in den friska luften. En nystart känns det verkligen som. Att någonting nytt är på gång bakom hörnet. Något som döljer sig bakom bergets kant i form av en stor sol som stiger uppåt. I solens skugga skapas färger i himlen. Rött, gult och orange. Känns som att jag befinner mig mitt i ett vykort, men det är min verklighet. Jag är mitt i det. Där och då.

 

Vinden blåser mot mig där jag sakta tar mig framåt. Att termometern visar minus 20 grader bryr jag mig inte om. Jag trivs av att befinna mig i nuet. Det biter i mitt ansikte av kylan som slår mot mig.

 

Frihet. En känsla av att vara fri sprider sig i kroppen. Som att bara vara i stunden. Att njuta av att bara få vara den jag är. Mitt i frihetens behag.

 

Där är jag. Bara jag mot nya vägar och möjligheter. I början av något.


Bra start på 2011

2011 BÖRJADE RIKTIGT BRA med denna trevliga lördag. Såg också att jag fick en trevlig utmärkelse på Sandras blogg under december. Hela tiden kämpar jag på med min blogg och göra den bättre för varje dag som går. Väldigt bra att det kom ett nytt år nu också som gör att jag bara känner hur energin får utlopp. Ni har säkert märkt att jag varit lite lat med att svara på kommentarer, men jag tar igen det lite då och då för att jobba mig tillbaka in i den riktiga "blogg-vardagen". Redan nu känner jag att detta år kommer bli det bästa på väldigt länge! Inte bara när det gäller bloggandet utan ALLT.


Utmärkelsen som jag har fått från Sandra lyder som månadens intressantaste blogg. Tackar så mycket för det samtidigt som jag lovar att allt kommer bli bättre. Fan vad jag ser fram emot detta år!2011 Nytt år – igen!

Milde himmel!

Det är ju inte länge sen jag satt här och skrev min fiktiva 10-årskrönika till Slipsens. Nån som kommer ihåg? Nä, strunt samma. Den var ända inget att lägga på minnet.

 

Hur som helst; vad är viktigt att berätta om nu? Kanske inget? Eller väldigt mycket?

I själva verket kanske det inte alltid är innehållet som är det viktigaste, utan att man tar sig tid för andra människor. Både med att, som nu, skriva till bloggen. Eller tillsammans med andra människor, i levande livet i vardagen, bara finnas där. Hur många gånger önskar man inte att det kunde finnas nån som man kunde dela just den här stunden med – just här och nu. För allt som händer en i livet, händer ju inte alltid när man är med dem som man verkligen vill uppleva livet tillsammans med. Och att berätta vad som hänt, och få den där spontana reaktionen, blir ju aldrig detsamma.

 

Efter den där utläggningen har ni säkert lagt ner och gått vidare. Förstår!

 

Ska vi ta en snabb resumé över 2010, så här innan vi vant oss vid att skriva 2011.

Snön förra vintern har väl ingen av oss glömt. (Om inte annat har vi blivit påminda den här vintern). När våren äntligen kom, ja då började jag jobba. Så många sköna lediga sommardagar minns jag inte. Däremot när vi stod inne i en lagerlokal och jobbade så svetten rann nerför ryggen och byxbenen – det kommer jag ihåg! Och i augusti när skörden skulle dra igång; vad hände då? Jo då kom regnet! Vi träffade många bönder under 1½ månad, och de kunde nog hålla sig för skratt de flesta: den sämsta skörden på länge. Men mot oss var de trevliga; vi hade ju inte stuckit hål på molnen… Nästa period, som jag brukar gilla, är svamp- och bärsäsongen. Blev inte mycket med det heller; skiftarbete och helger… Och nu i vinter har det också varit mycket jobb, både nu och då.

 

Låter det som ett jobbigt år? På ett sätt kanske det varit det, men samtidigt inte. Kul att komma ut och jobba, träffa en massa nya personligheter, prova på lite olika saker och miljöer, och naturligtvis tjäna pengar.

 

Privat har det växt fram några nya bekantskaper, som delvis djupnat pga liknande värderingar och intressen. Både unga och mindre unga.   J

 

Jag har gjort släktforskningen på pappas sida (mammas var redan klar), och fått en lite klarare bild av: vem är jag? Viktigt att veta? Kanske inte, men en viss nyfikenhet blev stillad. Och känslan av att tillhöra trakten så långt tillbaka som mitten på 1700-talet är ju lite faktiskt lite häftig.

 

En sak till som gjort mig glad är att ni fortfarande orkar stå ut med mina gästinlägg här! Visst är det svårt att veta, ibland; vad ska jag skriva om nu? Men det är inspirerande att veta att åtminstone nån känner för en gammal faster och hennes gamla ord

 

Så min sammanfattning av 2010 är: ETT BRA ÅR!

 

Och till 2011 säger vi: VÄLKOMMEN!!! Vi ska ta hand om Dig på vårt bästa sätt!

Eller hur allihop??

 

GOTT NYTT ÅR


Hälsar Faster Gunhild


bloglovin

RSS 2.0