Dejta tjejer

SOM NI VET HAR JAG JU ANNIKA SOM SKRIVER OM relationer på min blogg. Det fungerar som så att hon och jag tar upp olika ämnen som vi diskuterar tillsammans. I mitt förra inlägg kring detta slängde jag iväg en fråga om hur man börja dejta en tjej, och här är svaret....


“The only girls with good personalities who are smart or maybe funny or halfway intelligent or talented, though god knows what the fuck that means, are ugly chicks.”


Såhär skriver en högst intelligent klasskamrat till mig i sin status från Facebook. Min första reaktion på texten var att, men hallå, är du helt knäpp eller? Sen funderade jag vidare. Kanske stämmer det? Kanske tycker killar att tjejer som går på klubbar i kortkort, urringning ner till naveln och smink som skulle passa bättre på prostituerade, är korkade? Men varför klär vi tjejer upp oss till tänderna när vi går ut då? Ger vi ett intryck av att vi är mindre begåvade än vi egentligen är? Min klasskamrats ord lämnar många möjligheter till olika tolkningar.


Vad är det då som bestämmer om en kille går fram till en tjej eller inte? Mitt råd till killar är att om ni är ute efter att dejta en seriös, trevlig och enligt er idealtjej så ragga inte på krogen eller uteställen. Det är en myt att alla desperata singlar går till uteställen och bara väntar på sitt livs kärlek. De som går till uteställen gör det för att de har ett behov av bekräftelse, för att de är kåta eller för att de helt enkelt vill ha en rolig kväll. Jag har vänner som går ut för att hitta någon att spendera längre tid med, men de är sällsynta. Det är dessutom sällan och aldrig de hittar någon. Och helt ärligt, hur många av er killar går ut för att hitta en flickvän och inte en tillfällig förbindelse eftersom era lustar kräver det? Vill man som kille ha en tjej som har bra personlighet och som söker efter ett stadigt förhållande finns det många andra ställen som är betydligt bättre. Börja t.ex. med dagliga omgivningen. På jobbet, på gymmet, på biblioteket eller var ni nu tycker om att vistas. Då har ni redan ett försprång; ni vet att ni har antingen samma eller snarlika intressen. Dessutom ges det många möjligheter till första kontakt. Hur kliché det än må vara så förväntar vi tjejer oss att ni ska ta första steget. Gammalt och förlegat? Romantiskt och uppmuntrande! Ni kan t.ex. fråga om tjejen har koll på när nästa personalfest är, när gymmet stänger eller om hon vet var Strindbergs samlade verk står någonstans. Töntigt? Smickrande! Det visar att ni har uppmärksammat tjejen, tar henne på allvar och är intresserade. Det är steg nummer ett i dejtingtrappan. Åter igen; bekräftelse. Så enkelt, så lite energi och så stort resultat. Genom det har ni redan vunnit en liten bit av tjejens hjärta. Dåliga raggningsrepliker och knip i baken är, och förblir, sämsta sättet att försöka få en tjej intresserad…

 

Så för att återknyta till min klasskamrats status; döm inte efter utseende. Surprise, surprise. Tjejer kan vara jäkligt intelligenta även om de ser bra ut och de kan vara jäkligt trevliga och mysiga även om de inte ser ut som Paris Hilton, Pamela Anderson eller Angelina Jolie. Eller vem nu ni killar än föredrar. Första steget till att få dejta en bra tjej är att våga satsa, uppmuntra och inte ragga på uteställen… Prata med tjejen istället för att bara titta och anta. Bilder säger mer än tusen ord; nja, inte i det här fallet. Och kom igen, nog inser ni att vi tjejer är gjorda av kött och blod..?

 

Skrivet av Annika






Postat av: A Meths

Om ändå fler läste, tog åt sig och levde efter det här!



Svar: Jag vågade, jag vann och nu snart ger jag upp ett tag till, för att orka våga igen.

DATUM: 2011-01-14 | TID: 12:12:11
HEMSIDA: http://meths.blogg.se/
Postat av: Sandra Lindholm

sv: tack så mycket :) nej, jag har inte lyckats hinna se det än....

haha, jag räknar inte direkt med at få se min bloggg där x)

men annars är det bra, fredag ju. Själver då, allt bravo? :)

DATUM: 2011-01-14 | TID: 12:28:31
HEMSIDA: http://ssssunshine.blogg.se/
Postat av: Sara Gadd.

allt är fint de. hur är de själv? händer de någe kul ihelgen? ne inget speciellt.

DATUM: 2011-01-14 | TID: 12:34:19
HEMSIDA: http://saragaddii.blogg.se/
Postat av: SABINA JUHLIN

härligthärligt :) snart blir det jobb, själv då?



DATUM: 2011-01-14 | TID: 12:44:05
HEMSIDA: http://saaabinas.blogg.se/
Postat av: Shabbi

Oh tack, hoppas du har en bra dag du med :)

några speciella planer för idag?

DATUM: 2011-01-14 | TID: 12:58:24
HEMSIDA: http://shabnaam.blogg.se/
Postat av: Sandra

Det här var riktigt bra! Jag måste gå in på hennes blogg och skriva till henne!

DATUM: 2011-01-14 | TID: 13:04:37
HEMSIDA: http://sandrawik.blogg.se/
Postat av: PAUSE

skönt! går bra på praktiken... dock mkt

DATUM: 2011-01-14 | TID: 14:06:07
HEMSIDA: http://www.finest.se/pause
Postat av: ALICE

sv; Jag är femton :)



Nu är det dags för frågestund på min blogg, så passa på att fråga! Kram

DATUM: 2011-01-14 | TID: 14:28:36
HEMSIDA: http://aalicejunman.blogg.se/
Postat av: susy

de funkar, sj da?

DATUM: 2011-01-14 | TID: 14:53:45
HEMSIDA: http://susys.blogg.se/
Postat av: Linnea

Vad arg jag blir över det där citatet att det bara skulle vara fula tjejer som är roliga smarta eller intelligenta... Det är väl klart att man inte klär upp sig för bekräftelse, man kan göra det av hur många andra anledningar som helst.. Tex för att man själv känner sig bättre eller för att man har ett intresse av mode och stil... Och varför skulle man inte kunna ragga på uteställen!? Det är väl ett optimalt ställe att träffa nya människor, bra miljö med musik och glada människor, sätta sig och ta en drink med någon man tycker verkar intressant?!

DATUM: 2011-01-14 | TID: 14:57:54
HEMSIDA: http://linnealujak.blogg.se/
Postat av: fanny

word up! så sant så:)

DATUM: 2011-01-14 | TID: 14:58:17
HEMSIDA: http://ssistersbeforemisters.blogg.se/
Postat av: VERONICA

Så sant! Man kan vara intelligent/ointelligent/ oavsett hur man ser ut......det är ju rätt självklart :D

vad ska du göra i helgen?

DATUM: 2011-01-14 | TID: 15:23:31
HEMSIDA: http://livetivitavillan.blogg.se/
Postat av: mysan

härligt, inte så mkt ska vara med några du då?

DATUM: 2011-01-14 | TID: 16:12:54
HEMSIDA: http://myedenvad.blogg.se/
Postat av: Nicole

sv: Jag har en riktig chill dag idag! Behövligt kan jag lova! ;)

DATUM: 2011-01-14 | TID: 18:34:19
HEMSIDA: http://xnicolex.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0