Tävling - DIN plats i panelen
Hur gör man för att tävla?

Jo, man lämnar helt enkelt en kommentar till detta inlägg och i kommentaren ska det framgå varför just du ska vara med. Sedan kommer jag lotta ut 3 personer som kommer få ett mejl under kvällen. Svaren publiceras imorgon, söndag
Vad gör man i panelen?
Som redan nämnt får man svara på 3 frågor kring ett ämne sedan publicerar jag svaren här på bloggen. Varje vecka är det olika medlemmar i panelen. Ni kan kika på gamla paneler under "Veckans panel".
Veckans ämne: Aktuella händelser, lite diffust men kan handla om lite allt möjligt som hänt under den gångna veckan.

Tävlingen avslutas 22,00 ikväll, och lottning sker 22,15....

Update!! 22,10
Dags att dra vilka som ska vara med i panelen, 10 deltagare

Lottningen är klar....
....och följande personer är med i veckans panel:
Rebecca

Anna
Sofia


Mejl kommer till er under morgondagen!


Om kommentarer

Har upptäckt att många av oss bloggare gnäller lite över alla dessa kommentarer som vi får. De flesta tycker det är jobbigt att svara på dom, att det tar mycket tid. Jag kan också hålla med om detta, men samtidigt är det ju underbart att få kommentarer, funkar ju som en form av bekräftelse på att någon läser det man skriver. Väldigt skönt att få respons direkt på något sätt. Sedan har det ju gått lite för långt ibland. Ni vet när folk bara går in och jagar läsare till sina egna bloggare. En stereotyp finns för de flesta som ägnar sig åt sån typ av "marknadsföring". De är:
1. Ofta tjejer i 14-17 års åldern.
2. Desperata på läsare.
3. Lägger ut 100 olika outfits på en vecka.
4.Skriver egentligen inte om något vettigt i sina bloggar.


Jag tänker inte nämna några personer som jag stör mig oerhört mycket på när det gäller denna typ av kommentarer. Det jag vet är att de är fruktansvärt jobbiga att få. Sedan har jag ett mål med mitt bloggande också, vilket innebär att jag ska svara på ALLA kommentarer jag får. Som går att svara på. Gillar inte folk som ska "spela" dryga genom att helt enkelt skita fullständigt i att svara. Bloggande handlar ju trotsallt mycket om att kommunicera genom sin egen och se skriva till andra genom kommentarer. Då kommentera något man reagerat på eller kanske ett svar på en fråga man fått. Hur roligt är det på en skala att få kommentarer som: "Vilken fin blogg! Kolla gärna in på min...."
Ligger ju verkligen en känsla i det man skriver. Eller hur?

Kommentarer är ett fantatiskt verktyg. För mig fungerar det som bensin, bränsle och glädje. Tänk er att få kommentarer där läsarna tycker texterna/bilder är bra. Sånt gör att man mår bra och är glad. Glädje är ju viktig del av livet.

Så ni läsare, tack för era kommentarer. Det går rakt in i mitt hjärta.


Neonskyltar och trevligt sällskap

När mina ögonlock öppnades imorse möttes dom av en blå himmel och en stor sol. Visst kan det var underbart med äntligen lite vackert väder. Termometern visar -2 grader, en strålande dag att vistas ute i det fria. Men idag vill jag inte möttas av en tidig morgonsol. Efter en lång och hård natt är sömn något man längtar efter. Efter en hemkomst vid 5-tiden känns det konstigt att vakna redan vid 9,35, samtidigt som att vakna tidigt är jobbigt så finns också något bra med det. Ett plus i att hela lördagen inte kastas bort med att ligga fram till 12-13 och sova. Ännu större plus att det faktiskt går ta en promenad för frisk luft och njuta av det vackra vädret, allt medan de andra fortfarande sover. Minus är att kvoten av sömn inte fylls, däremot går det ta igen någon annan dag. Egentligen borde jag må dåligt idag, det gör jag inte. Igår var en fantastisk kväll, vi tog oss mot neonskyltar, glatt folk och fulla dansgolv. Hade nästan glömt hur trevligt det kunde vara. Är helt inne att bo på landet nu, därför blir en resa till stan på fredagen som en stor utflykt. Ena stunden sitter man i sin koja och njuter av utsikt över skogen för att i nästa stund njuta över utsikten vid dansgolvet. Ungefär samma sak. Same, same,but different.

Och idag är det enbart 1 dag kvar till den stora dagen. En dag då mitt projekt jag jobbat med under ett tag nu i bloggvärlden äntligen sätts i bruk. Ni kommer upptäcka imorgon vad det är. Så länge kan ni läsa fantastiska texter av Kalle samt mina två kommande "kollegor" Nathalie och Sofia.

Carita är ung men har kloka ord och val.(tryck på bilden för att besöka Caritas blogg)

Carita berättar för mig att hon tycker det är viktigt att skilja på vad som är verklighet och det som händer i cybervärlden. Detta markerar hon oerhört kraftigt där hon själv aldrig hänger ut nära och kära via sin blogg, vilket är något andra börjat ägna sig mer åt. Utvecklingen går mer och mer åt det hållet att fler väljer att hänga ut andra, skriva om sitt privatliv med mera, allt för att få fler läsare. Frågan är om det är värt det priset i slutändan.
- Jag vet inte riktigt varför andra skriver om det privata, däremot tycker jag att det är extra viktigt att inte hänga ut sig. Och framförallt inte när det gäller nära och kära.
Du själv väljer att inte skriva om hela ditt liv, är det medvetet val?
- Självklart. För mig handlar det om att inte låta cybervärlden gå ut över verkligheten liksom. Därför berättar jag ju långt ifrån allt om mitt liv på bloggen.

För sin ålder är hon oerhört klok i sin ord och agerar på helt rätt sätt. Många unga idag är på jakt efter uppmärksamhet, de väljer helt fel väg genom att hänga ut sig själv för andra. Att dra en gräns för vad som är privat och offentligt är viktigt. En dag kanske man ångrar något som man en gång gjorde, men då kan det vara försent.

Carita som även är enda barnet i familjen vet säkert precis som jag att man många gånger kan få höra ord som ”bortskämd” och ”du är...” i samma mening. Något som många andra inte tänker på när det säger så är att kanske drömmen om ett syskon finns där. Att alltid få vara med sig själv, inte ha något syskon att leka med helt enkelt. I vissa lägen är det tufft, jag har precis som henne erfarenhet av detta.
Hur känns det att vara ensambarn?
- Nja, sådär faktiskt. Jag skulle väldigt gärna vilja ha ett syskon.

Ibland vet ni som har syskon inte hur bra ni har det egentligen. Det finns någon där att prata med om jobbiga händelser, eller kanske om kärlek. Är man ensambarn får man kämpa på i det ensamma, men som man säger ensam är stark. Visst finns det fördelar med att vara enda barnet också.
- Att jag är bortskämd? Nej, det får jag inte höra speciellt ofta. Däremot har jag väldigt många avundsjuka vänner som skulle göra allt för att vara ensambarn.

Att drömma om syskon och att i verkligheten ha syskon kan ju vara annorlunda, eftersom att vi människor ser ju ofta allt bättre på den andra sidan. Det vi inte har.
Vad tror du skulle vara annorlunda om du hade ett syskon?
- Jag vet inte riktigt...Men det hade varit himla mysigt i alla fall!

Identiteten formas ju utifrån det man växt upp med och det man ägnar sig åt i tidig ålder, kanske i den åldern Carita är nu. Att hon försöker lägga mindre tid på bloggen för att hinna med sitt liv har hon varit inne på, men vad gör hon då annars?
- Jag umgås med folk, fotograferar, tecknar, promenerar, skriver och så vidare.
Hur beskriver du dig själv för nya personer?
- Jag är inte alls duktig på att beskriva mig själv, så därför ber jag min kompis beskriva mig med tre. Då blir det glad, omtänksam och skrattig.
Ett problem som många har. Lättare att beskriva andra än sig själv, jag har det också. Lyfta fram tre bra respektive dåliga är säkerligen en fråga som kommer dyka upp för henne i framtida anställningsintervjuer. Kanske till ett jobb på en tidning.
Vad jag vill göra i framtiden?
- Jag vet att jag vill syssla med något kreativt, och träffa mycket olika människor.
Skulle det vara roligt att driva din egen tidning?
- Ja, absolut.
Vad skulle ni ha för inriktning på den?
- Hjälp, nu blev det svåra frågor här. Så långt har jag inte hunnit tänka än, du väckte ju min tidningsidé till liv bara för några sekunder sen!

Om det nu blir någon tidning eller något annat yrke får framtiden utvisa, Carita har hela livet framför sig.

               

Äntligen fredag!

Yeah! Nu har Matej och hans mamma landat i Sverige. Mycke trevligt! Just nu ligger dom och sover medan jag har ätit frukost och nu sitter och laddar inför fredagen med Håkan .
Känns underbart!

Äntligen ska jag ha roligt med mina vänner ikväll igen, det var verkligen inte igår. Och i dessa tider när jag fått diagnosen, löparknä igen på mitt höger ben så krävs det nog att ha lite roligt. Inte så roligt att hela tiden vara skadad....

Idag är det fredag, jag har ett möte med en klasskompis sen är jag ledig! Är det inte underbart?!

Men först är det massage och på bussen in till stan får jag ta tag i alla dessa kommentarer som jag får från mina underbara läsare! Tack!


Notera min snygga IFK-tröja!

Andrum

Vad gott det kan vara med en fika ibland. Avnjuter en caffe latte på mitt favoritfik nu mellan pauserna. Ska ta mig ner till bussen för en tur hem sedan in i bilen och en tur till Skavsta. Nu undrar ni säkert vad jag ska göra där. Tycker det är kul att köra bil sen ska jag se hur långt tid det tar att åka till närmsta flygplats. Nej, då. Så är det inte. Utan idag kommer min "brorsa" med mor på besök för att stanna till tisdag. Nu kan ni som vill träffa honom under vistelsen i Sverige hör av er till mig. Håller på med planering för vad vi ska hitta på under tiden, några förslag kanske?

Ni har ju kunnat läsa om Matej tidigare i intervjuer, men han betyder så mycket för mig. Det är verkligen som en bror för mig hoppas den närmsta tiden när han är kommer vara fantatisk. Som den brukar vara. Jobbar på en text till min kära bror och en intervju med Carita.

Det är mycket nu. Gott med bakelse!

Finbesök

Vad kommentarer jag verkar få nu alltså. Hinner inte med att svara på alla just nu men ska göra det under dagen när jag har lite mer tid. Idag är en oerhört stor dag! Vi får nämligen besök från Slovakien idag. Min "brorsa" Matej och hans mamma kommer hit och stannar till tidag. Efter skolan idag blir det att åka till Skavsta för att hämta våra gäster. Vad trevligt vi kommer ha det nu i några dagar. Alltid lika roligt när Matej kommer hit.
Vi ska ta det lite lugnt eftersom att de har en heldel att stå i hemma i Slovakien med deras företag. Det verkar gå bra för dom nu och de ska expandera till Sverige. Nu får väl jag hjälpa dom lite på traven med att berätta för er vad det är för företag, det är en resebyrå som fixar resan till Slovakien, Tjeckien och Ungern.
Ni kan besöka deras hemsida här.


Jag med Matejs mamma som kommer till oss idag.


Matej och jag....

Carita - "Måste skilja på verklighet och cybervärlden"

Namn: Carita
Ålder: 13 år
Bor: Stockholm
Familj: Mamma och pappa
Civilstånd: Singel


(Tryck på bilden för att besöka Caritas blogg)

I inledningen av min intervju med Carita
känns det väldigt trevande, dels har inte jag tidigare intervjuat någon så ung, men det uppstår även problem med vår mejlkontakt. Efter ett tag visar det sig att jag suttit och skickat frågor till helt fel adress, sedan lossnar det. Frågor med medföljande svar strömmar in i min inbox. Att Carita har bloggat under en längre tid har ni säkert inte kunnat missa, om jag nämner minicookie kanske ni vet vem det är. Någon gång har ni säkert varit inne på också läst, kanske kollat på hennes bilder. För fotografering och glädje till att skriva är det som ligger bakom själva uppkomsten av bloggandet.
- Jag har alltid tyckte om fotografering och att skriva, sen tänkte jag att jag kan väl ge det ett försök eftersom att det kändes som att ungefär hela världen redan bloggade, förutom jag, berättar Carita för mig.

Som vi har varit inne på i tidigare intervjuer så är bloggandet en stor del av livet, för många fungerar det som en drog. För en del blir det som terapi. I kan säkert redan nu inse att det tar mycket tid till att sitta och skriva inlägg. Men Carita försöker att inte lägga ner allt för mycket tid framför datorn, för det finns ju ett liv utanför också.
- Jag lägger säkert ett par timmar om dagen åtminstone på bloggandet. Jag försöker att inte lägga ner allt för mycket tid heller, man har ju ett riktigt liv som är mycket viktigare.

En sund och klok inställning, som jag personligen tycker fler borde ha speciellt unga idag som lägger ner mer tid framför datorn för att läsa om andras tankar och liv. Självklart blir studierna lidande av detta. Varför det har blivit så är en fråga som hon kanske har ett svar på.
- Jag har ingen aning, men det är nog en så pass enkel förklaring som att bloggar är himla mycket roligare än skolböcker, förklarar hon.

Kanske är det faktiskt så enkelt. Vad unga bör tänka på är också att utbildning kanske är bra att ha för framtiden. Kan ju inte direkt söka jobba och skriva i CV:t ”Har varit bloggare”. Visst kan det ge chans till jobb men utbildning krävs alltid. Vad har hon själv för mål i framtiden, är ju ett tag kvar till gymnasiet men finns det finns planer redan nu.
- På gymnasiet vill jag läsa samhälle med någon estetisk inriktning tror jag, svarar en tveksam och fundersam 13-årig tjej.

Med långt tid kvar till gymnasiet kommer säkert mycket att ändras. Att Carita är ung jämfört med de andra som jag intervjuat är något jag reagerar lite över. När jag själv var inne och läste hennes texter och såg bilderna fick jag en känsla av att det var en tjej runt 16-18 år som satt bakom tangenterna. Så fel jag hade.
Hur känns det att vara så ung och blogga?
- Jadu. Det funkar fin fint. Jag tror det är viktigt att man inte blandar ihop verkligheten och cybervärlden liksom, så att det inte går överstyr.

Intresset för fotografering måste komma någonstans ifrån, brukar ju ofta vara någon familjemedlem eller släkting som kanske smittar av sig. I detta fall stämmer det också.
- Min farbror är utbildad fotograf, men annars vet jag inte riktigt...
Vilken typ av bilder gillar du att fotografera?
- Allt möjligt! Människor, macro och naturbilder, säger hon.

Eftersom att hon tagit mängder med bilder bör hon nästan ha någon favorit bild. Men samtidigt som man har många bilder blir det också svårt att välja ut just en favorit. Att välja ut bara en bild är för svårt istället ger hon mig två bilder som hon själv anser sig tycka bäst om.
Vilken är din bästa bild?
- Oj, beslutsångest! Men det måste vara någon utav dessa bilderna som jag bifogar. Det är alldeles för svårt att endast välja ut en bild.

Hennes egna favoritbilder

Kanon i stan

Vilken tur att jag åkte in till stan idag. Har fått massa viktigt uträttat. Först träning, sedan massören och nu snart frisören. Allt detta hade jag inte kunnat göra hemma. Hade blivit att sitta framför datorn hela dagen. Nu blir jag istället snyggare, rörligare och mer fit. Nu sitter jag här i matsalen på spetsen, helt ödelagt. Ganska skönt faktiskt.

Ska hinna få i mig lite näring i form av potatis och falukorv. Alltid lika gott och samtidigt måste jag ju ta chansen till att blogga lite. Som sagt tur att jag också har en minidator med mig vart jag än går. Klockan 15,30 ska jag fixa till håret lite snyggt hos frisören. Kommer bli skönt att bli av med lite hår på skallen. Tror att det är håret som har gjort att det går långsamt på träningen. Och nu har det ju blivit klart att jag ska eventuellt tävla på JSM i Göteborg nästa helg. Så alla mina kära läsare nere på västkusten kan boka in att se på mig nästa helg. Missa inte det!

Dags för mat nu sen ner på stan klippning och förhoppningsvis växla några ord med Tyra...Ledigt idag, det ska firas!

Sovmorgon idag. Måste ju på något sätt uppmärksamma att det är lill-lördag idag. Jag väljer att fira med att sova en timme längre än vanligt. Gick upp vid 8 annars brukar det bli vid 7. Är ledig idag faktiskt, oerhört skönt. Ska ändå ta bussen in till stan vid 10,30 för att träna lite, gå på stan och boka tid till massage. Kan behövas nu eftersom att jag tränat ganska hårt nu ett tag. Skönt att jag redan är klar med litteraturuppgiften som ska in på fredag. Varför njuter jag extra mycket när jag ser alla ändra sin status på facebook till exempelvis "Litteraturuppgiften is killing me" eller "snart ger jag upp med detta". Statusfunktionen har jag aldrig gillat så mycket som nu. Kan bara njuta över att alla andra i klassen sitter och plågas in i det sista med uppgiften. Nu låter jag lite kaxig, hoppas jag gjort rätt nu.

Hade en bra pluggdag förra veckan och då tog jag mig igenom allting, det känns väldigt bra. Det bör ju tilläggas att jag är oerhört effektiv när jag väl kommer igång. Som idag har jag en uppgift att göra, vilket innebär att jag ska skriva rent en intervju med en väldigt ung bloggare. De jag intervjuat tidigare har varit i min ålder ungefär men nu intervjuar jag en 13-åring, spännande!
Om jag kunde säga som Mando Diao en gång sa i en intervju "Jag ska inte sticka under stolen med att jag är jävligt snygg!".


Kloka ord inatten, precis som din röst i natten

Bilden jag la ut imorse ska jag nu ge er svar på vem det var. För er som trodde att det var min pappa så kan jag meddela att ni hade fel. För er som trodde att det var ett gammalt skivomslag kan jag meddela att ni hade helt rätt. På bilden kan vi se Ulf Lundell....


Visst är han väl kung ändå, tänk så här alla tjejer. Utan Lundell skulle inte heller Winnerbäck varit så stor som han är idag. Detta är inte ett påstående utan jag har tagit det från en vetenskaplig undersökning. Själva undersökningen i sin helhet har jag inte några som helst ifrågasättningar på. Utan jag litar på allt jag läser. Men nu kommer ni vara väldigt kritiska till vilken empiri som jag har i denna texten. Snälla ni det är en blogg inte vetenskapens värld eller något annat.

Välkomna ni läser slipsen blogg och jag heter Marcus som sitter bakom tangeterna. Idag är jag på ett sådant humör att jag ger er ett kvälls inlägg. Ni kommer märka att det inte har så hög nivå. Kan stolt meddela för er att den 1 Mars kommer något stort hända. Nedräkningen har börjat. Har fått mängder med frågor om vad som egentligen hände i söndags när jag ramlade i duschen och skadade foten.

Ska fatta mig kort.
1. Jag halkade på tröskeln ut ur duschrummet.
2. Slog i foten i dörröppningen.
3. Fick ett litet jack men kändes inte så farligt då.
4. Ja, jag var nykter så det är ingen fylleskada.

Hoppas ni har fått lite klarhet i vad som egentligen hände. Måste avsluta detta inlägg med en kommentar som jag också fått under dagen med anledning av det inträffade i kungahuset idag.

Känns inte detta med kungahuset om något lite förlegat och 18-1900 talet till?? Det är 2009 nu!!

Tänk på det ni!

Min dag

Hemma igen efter en dag i stan. Riktigt tuff dag måste jag säga att det varit. Imorse kände jag mig så glad och pigg men det förstördes ganska snabbt med träningen. Fick lite ont i knäet, och inte det knäet jag haft ont i tidigare utan det andra. Måste vara att jag ramlade i helgen och springer lite konstigt med foten nu. Klantigt att ramla i duschen så jag fick ett sår precis vid stortån. Inte speciellt skönt när man springer. Hoppas att det är så annars kanske jag får vila 1 månad igen. Nej, jag ska tänka positivt nu. Sitter och lyssnar på denna skönheten nu. Hon kommer dessutom till Norrköping på lördag, skulle gärna vilja gå men har besök från Slovakien till helgen. Mycket trevligt!Det här gjorde mig glad imorse. Utanför badrumsfönstret står ett rådjur och ser allmänt förvirrad ut. Just detta faktum att man blir ett med naturen när man bor som vi gör är en av anledningarna till varför jag älskar att bo såhär. Hur många av er i stan får uppleva sådant på morgonkvisten?
Ingen kan väl ha missat två saker idag. Ett det är fettisdagen idag. Två Victoria och Daniel har förlovat sig. Själv har jag mest lagt tid på att fira det första genom att låta en semla sjunka ner och lägga sig i magen.

Det var gott!

Giss-tisdag

Tisdag. Sitter och lyssnar på Morgonpasset som varje dag. Idag är mat-Niklas på besök i studion. SKa tydligen bli någon typ av tävling i studion nu (läs 8) blir spännande och se vem som vinner. Idag känns som att det är lite av min dag. Vaknade pigg idag, eller allt är ju relativt. Mängder med snö har det kommit här över helgen. Kommer inte bli härligt att gå till bussen. Brukar ta ungefär 20 minuter ut till bussen men nu är det ju dåligt väglag, lär ta längre tid.

Börjar bli dags att söka sommarjobb nu också. Satt igår och kikade över vad jag kan tänka mig att söka. Helst vill jag nog jobb inom media på en tidning eller så. Finns inte mycket tjänster inom detta ute ännu. Tänkte faktiskt söka till Kolmården i år för första gången. Har ju haft det så bra tidigare när min far är egen företagare, målare, då har jag kunnat jobba där. Vilket jag säkert kan nu också men jag måste ju lära mig att söka jobb själv också. Annars kanske jag sitter där när jag ska söka jobb efter utbildningen och fattar noll. Ett problem är att jag måste skriva peronligt brev. Sånna saker tycker jag är väldigt svåra, bara ta tag i det. Kanske under dagen.

Dags att kila iväg till bussen nu!


Gissa vem det är på bilden?

Bilder helt enkelt


Mitt kommande hem?

Skjuts kanske?

Notera Krunegårds fina regnjacka, jag har samma.

Firande och snöbollskrig

Åter en måndag. Grå vardag igen. Den här helgen har jag firat födelsedag. Säger inte hur många år som firades… Var lite trött i söndags. Kom upp före 12 på söndagen i alla fall! Sen blev det lite sunda aktiviteter. Pulkaåkning samt snöbollskrig med min son. Skitkul faktiskt! Kämde mig som barn på nytt. Är nog bra att göra det ibland.

Senare på söndagseftermiddagen fick jag ett ryck och drog iväg för att nyttja en av mina presenter. Ett presentkort på Stadium. Blev lite ny löparutrustning. Väldigt välbehövligt faktiskt, den gamla såg ut som någon form av gammal punkaroutfit med hål o sådär överallt…

Sportlovet slut nu för alla som varit lyckliga och haft det! Själv hade jag i alla fall semester i fredags. Blev en slö dag med fikasväng på stan o frisörbesök. Lagom jobbigt. Blev även ett simpass senare på eftermiddagen. Simmade i alla fall längre tid än jag satt i bastun…Någon av er som gjort nåt särskilt under sportlovsveckan?

Önskar alla en härlig fortsättning på veckan! Tänk på att det bara är en månad tills det är dags för sommartid. Underbart!

PS. Orkar inte ens kommentera melodifestivalen. Säger bara BWO er tid är ute….


/Stoneriver

Stjärnorna visar vägen

I detta hus där min farmor växte upp, här lever jag nu. Så mycket historia som finns, så mycket historia
det kommer bli. Tänk alla generationer som kommit och gått.

På samma väg som jag vandrar, vandrade också mina förfäder. Grindarna är för länge sedan borta och nu kan jag släppa in dig. Precis som Lundell en gång skrev "Jag ska försöka släppa in dig, så jag får veta vem jag är." Att folk är osäkra över stora val är inte konstigt alls. Jag vill inte använda mig av ord som "förr" och "bättre", nej. Det var inte bättre för. Försöker intala mig själv detta, men ibland undrar man. Att vi idag har mängder med val att göra är jobbigt ibland. Ganska ofta blir det huvudbry, vet inte alls vad som är rätt och fel. För det finns inget rätt eller fel längre.

Hade jag fötts för 80 år sedan hade jag haft min plats som bonde eller jordbrukare men idag har jag inte denna säkra plats. Kanske var det en trygghet, kanske var det en press. Hur mycket kunde du som individ bryta mönster förr? Vi som är unga idag har mängder med möjligheter men vi ser allt för ofta riskerna.

Jag försöker mig på en ny möjlighet som jag aldrig gått tidigare. Ger mig ut i mediavärlden utan att veta vad jag ger mig in på. Sökte kultur, samhälle och mediegestaltning, kom in, nu sitter jag här. För varje dag som går hör jag fler röster som säger "Får se hur jag gör till hösten..." Rösterna är inga inre röster utan det är mina klasskompisar som är tveksama på framtiden. Förra veckan hoppade ännu en tjej av för att sedan ångra sig och komma tillbaka.

Detta gör mig fundersam.

Har jag hittat rätt i en djungel utav val?

Utbildningen känns bra och jag hoppas den kan leda mig rätt på någon ny stig genom buskar och snår. Jag drömmer drömmar om livet, framtiden och de stora visionerna. Senast igår fick jag kommentaren "Du har stora planer". Har alltid levt efter det mottot att man måste sikta mot stjärnorna för att nå trädtopparna. Sån är jag.

En sak jag är säker på är att i detta hus kommer jag starta, och här ska jag också sluta. Historierna och minnena kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Idag är en ny dag, en ny vecka. Imorgon kommer en ny dag. Och för varje dag som går medföljer också nya val. Nya svåra val. Vi tvingas välja.

Rätt eller fel.

Bra eller dåligt.

Vi kan alltid skylla på stjärnorna, utifall det skulle gå fel.

Veckans panel vecka 8


Denna veckan består panelen av:
   
Malin                       Lisa                                                   Emma

Vad väljer du att se på en fredagkväll, TV4 eller SVT varför?

Malin: - Jag skulle nog isf välja TV4 då det är lite mer av en film kanal enligt min uppfattning. Så ja TV4 får min röst där och som ett exempel visas Beck på TV4 ikväll!
Lisa: - Det är sällan jag är hemma och tittar på tv en fredagskväll, men om jag gör det så väljer jag TV4. Let's dance visas ju på TV4 på fredagar, vilket brukar vara rätt underhållande
Emma: - Helst kollar jag ju på film, men det blir TV4. Let´s Dance, Körslaget osv.
Finns det något program du inte bara får missa under en vecka?
M: - Det finns massa serier som jag följer men Bones och Criminal Minds är två som jag verkligen inte får missa.
L: - One Tree Hill, Grey's Anatomy, Gossip Girl, The City och Desperate Housewives när det visas. Är en riktig sucker för serier!
E: - Desperate Housewives och Grey's Anatomy är de enda serierna jag följer. Då och då kollar jag på vad som finns just då. Men de är de enda tv-tiderna jag passar, tror jag.
Kollar du mycket på det senaste sättet att se på tv, genom nätet. Vad tycker du om den möjligheten?
M: - Jag har faktiskt aldrig kollat på tv genom datorn, är inte så insatt i just detta ämne om jag ska vara ärlig. Men det är väl en bra idé man kommit på och något som kan vara väldigt händigt om man inte har tillgång till en tv men tillgång till en dator, då är ju denna möjlighet perfekt.
L: - One Tree Hill och The City tittar jag på genom nätet. Anledningen är främst att Sverige är så sega med sina sändningar och eftersom jag har svårt att vänta så använder jag internet till hjälp. MTV.com, som visar The City, har ju så att man kan se deras program genom deras hemsida, vilket är superbra. Lagligt också.
E: - Jag har kollat på lite, eller ja, jag kollade på alla avsnitten av Barnmorskorna. Haha.
Hur många timmar per dag/vecka kollar du på tv?
M: - Oj, jag vet inte. Skulle nog säga 1-3 timmar varje dag men det kan variera, ibland kan jag sitta en hel dag framför tvn medan jag nästa dag inte alls kollar på tv.
 L: - Jag slötittar nästan aldrig på tv. När jag har tråkigt väljer jag istället att sätta mig framför datorn. I genomsnitt blir det cirka 5 timmar per vecka.
E: - Jag kollar väldigt sällan på Tv - alltså vanlig television. Så 2-3 timmar kanske. Däremot kollar jag en hel del på film. Det är vad jag föredrar, då slipper man reklampauserna dessutom så är det roligare att kolla när ljudet är maxat och på top.

Tack för att ni ville vara med!

Vy från ett badrum

Idag är verkligen en sån tråkigdag. Kom på att jag kanske kan visa er hur vacker vy vi har från vårat badrum rakt ut i skogen. På nedersta bilden ser ni också ett hönshus ditt jag ska flytta när jag flyttar hemifrån. Jag är ju lite av en hönshjärna....


Inte min dag!

Hemma efter träning. Gick inte vidare bra på hemresan. Punktering på ett däck på bilen.
Jag ska vara helt ärlig och säga att jag kan inte byta däck, något man borde kunna i min ålder och eftersom att jag är man. Det måste ju vara något av det manligaste man kan göra, byta däck. Som tur var hade jag med mig mer folk som åkte med mig så vi ringde efter hjälp. Samtidigt som detta sker så dör också min mobiltelefon. Alltså batteriet tog slut. Brukar det inte vara så allting kommer på samma gång? Dessutom lyckades jag på något sätt halka i duschen och slå i foten i dörren så nu har jag ett litet sår på foten.

Men nu är jag äntligen hemma. Idag är inte min dag helt enkelt. Kanske bäst att sätta sig med en filt framför tv:n och stanna där hela dagen. Nej, tydligen inte. För nu skriker mamma igen om någonting jag ska göra. Ett uppdrag väntar.

Spännande!Tävling - Veckans panel

Det är dags att tävla om plats i.....
Hur gör man för att tävla?
Jo, man lämnar helt enkelt en kommentar till detta inlägg och i kommentaren ska det framgå varför just du ska vara med. Sedan kommer jag lotta ut 3 personer som kommer få ett mejl under kvällen. Svaren publiceras imorgon, söndag
Vad gör man i panelen?
Som redan nämnt får man svara på 3 frågor kring ett ämne sedan publicerar jag svaren här på bloggen. Varje vecka är det olika medlemmar i panelen. Ni kan kika på gamla paneler under "Veckans panel".
Veckans ämne: TV-program

Avslutas 22,45
Så sätt igång och tävla om just DIN plats i panelen!

Nu är det avgjort vilka som är med i veckans panel.

Lisa

Emma

Malin

Seger mot Sirius

Nyss hemkommen från dagens träningsmatch mot Sirius, 1-0 till IFK Norrköping med bud på mer. Tyckte det såg riktigt bra ut idag. Är lite osäker på hur man ska spela i serien eftersom att det finns en hel del bra att ta av. När de kan göra 7 byten idag utan att det märks på spelet är det riktigt bra. Kan bli en rolig säsong det här. Första 30 minuter var lite trevande och Sirius lyckades skapa några målchanser men ingen större fara. Sedan lyckades IFK Norrköping äta sig in i matchen och tog över spelet helt. Det märks att Pierre Gallo som spelat i IFK tidigare nu i Sirius börjar komma upp i åren. Han orkade leverera fina passningar i 60 minuter sen tar han ganska slut.

För IFK's del såg det tryggt ut i försvarsleden. Första halvlek ställde man upp med en oprövad backlinje men gästande lag skapade ingenting, fanns inga luckor. Mittfältet såg också bra ut i första men i andra halvlek hände det mycker Bamberg, Rönneklev och Racu spelade mycket bra tillsammans. För mig är det ett självklart val till startelvan att ha med Bamberg och Racu de är helt klart stabila. Roligt att se Racu på en defensivroll på mittfältet tillsammans med Dybendal men han slarvar för mycket kanske växer han in i rollen. Tränare Bergort verkar tro på dessa två (Dybendal, Racu) på ett mittlås på mittplanen defensivt. Dessa två herrarna spelade hela matchen bör tilläggas. I anfallet såg det stabilt ut med Haglund som skapar chanser tillsammans med Bamberg. Dessutom fungerar Russel bra i anfallet tillsammans med Bamberg. Här finns också ett dilemma vem ska man spela med. Samma sak på ytterkanterna på mittfältet finns fyra bra alternativ i Telo, Cakic, Khalili och Rönneklev. Frågan är hur tränarna resonerar men jag har tagit ut en tänkbar startelva nedan till premiären borta mot Assyriska 13 April.

+ Petru Racu
+ Daniel Bamberg
- Eirik Dybendal


--------------------------------------Nuredin Baliu -----------------------------------
Mikael Roth------Kristoffer Arvhage-----Djordje Mrdjanin-----Mikael Blomberg

Viktor Rönneklev-------Petru Racu--------Eirik Dybendal-------------Riki Cakic

                                            Daniel Bamberg

                                            Andreas Haglund

Men det är inte lätt att ta ut men så ser min startelva ut, finns mängder med spelare att tillgå. Vilket är mycket lovande!Supporter på riktigt

Sitter här och laddar inför årets tredje träningsmatch med mitt hjärtelag. Har någonstans bestämt mig för att i år lägga mer fokus på laget än vad jag gjorde förra året. Kunde ju knappt kalla mig supporter då. Men i år tar jag nya tag precis som hela staden verkar göra. Förra helgen var det dubbelmatch mot Smedby och Motala totalt kom ungefär 850 personer och kollade på dessa matcher. Suget finns kvar i staden trots att alla man pratar med är väldigt negativ. Verkar ligga någon hatkärlek till laget som är stadens hjärta. Pratar självklart om IFK Norrköping. Att förra helgens resultat som slutade med 7-0 på båda matcherna (5-0 Motala respektive 2-0 Smedby) visade på hur truppen ser ut när motståndet inte var det bästa. Men det är en liten indikator. Att jag dagen efter kunde läsa "Detta säger ju inte ett skit om var IFK står just nu, kommer säkert gå dåligt i år igen" på forumet i lokalatidningen NT. Uttrycket säger lite om hur den typiske supportern ser ut. Bättre att vi erkänner direkt att vi inte är så bra, för det kan ju komma gå dåligt i framtiden. Där har vi ordet hatkärlek ännu en gång. Kan mycket väl tänka mig att personen bakom inlägget är en som går på varje hemmamatch, kanske åker på några bortamatcher under en säsong.

Detta faktum hör till helt enkelt. Alla har lärt sig detta och en struktur över hur man ska agera i sina uttalande kring klubben är hårt ifrågasatt. Gör rätt uttalanden till rätt personer. Var kritisk i ditt läger, men inte mot externa parter. Skulle exempelvis en Elfsborgs-supporter påstå något i termer som "Fan, vad dåliga ni är alltså!" Här gäller försvarsposition. Helt plötsligt är IFK Norrköping inte alls dåliga utan man älskar sitt lag över allt annat. Ta aldrig skit från de så kallade topp-5 lagen. Hatkärlek. Internt kan vi ogilla vissa saker i spelet eller hur vissa agerar, men utåt är allt bra.

Denna atmosfär är något jag gillar i klubben. Så över till dagens match. Sirius kommer på besök till Idrottsparkens Konstgräs. Här kommer det garanterat bjudas på bättre motstånd än förra helgen, efter att Sirius spelade 1-1 mot Djurgården. Men frågan är mer hur pass bra Djurgården är just nu, men det är ett bra resultat.

Personligen ser jag framemot matchen och laddar med att läsa matchpuls och höjer pulsen.

Jag tippar: 3-1 till IFK Norrköping

Gossip GirlInleder lördagen med tre oerhört vackra bilder. Alla bilder är från flickr. Är inte Gossip Girl en mycket bra serie?

Tre år - sen har Nina sitt drömjobb

Vägen fram till lärarprogrammet som Nina läser idag på Mälardalens högskola har inte varit spikrak utan den har gått igenom bland annat samhäll-media i Flen. Vidare genom jobb som städerska på hotell och även en textil på högskolan i Eskilstuna men det var genom ett jobb på en förskola som hon bestämde sig för att förskollärare var jobbet för henne.


Du läste samhäll-media under din gymnasietid i Flen, var det media du ville jobba med då?

- Stämmer bra. Under gymnasiet pluggade jag Sam/Media i Flen. Jag var väldigt skoltrött & tyckte att det kändes soft helt enkelt. Dessutom slapp jag pendla. Jag är INTE morgonpigg kan jag ju säga, haha. Jag hade världens bästa klass på gymnasiet, tyvärr var flera av lärarna dåliga.

Jasså, var lärarna dåliga med klassen var bra?

- Lärarna brydde sig knappt om vad man hade gjort. Då blev vi elever likadana, på lektionerna gick vi & fikade istället för att plugga. Men jag fick helt okej betyg ändå, så jag är nöjd!

Efter gymnasiet blev det jobb inom det området du läst eller?

- Efter gymnasiet har jag jobbat på en förskola & som städerska på ett hotell. Jag har även gått en textilkurs på en folkhögskola här i Eskilstuna.

En blandning av lite av varje låter det som. Textilkursen du läste, den läste du ensam eller tillsammans med någon kompis?

- Det var jag, syrran & 10 härliga gamla tanter som gick den kursen. Haha. Helt perfekt, dom hade ju hembakade bullar & kakor med sig varje dag!


Det låter inte helt fel att varje dag få avnjuta hembakade bullar och kakor, kanske skulle man söka en textilkurs och hoppas på samma tur som Nina och hennes syster Roxy hade. Att det blev förskollärare var inget hon hade i tankarna från början utan det ena lede till det andra. En ren slump helt enkelt.


Du hade inga tankar på vad du ville jobba med i framtiden efter att din utbildning var klar på gymnasiet?

- Nej jag har nog aldrig riktigt vetat vad jag velat bli. Jag började jobba på en förskola av en slump & på den vägen är det.

Hade du några föreställningar om hur det skulle vara att jobba med barn innan?

- Jag trodde det skulle vara jobbigt att arbeta med barn, men jag har nog aldrig mått så bra som jag gjorde då. Jag gick till & från jobbet med ett leende på läpparna. Att komma dit på morgonen & höra barnen ropa "Heeej fröken Nina!" och komma & krama om en är det bästa sättet att börja sin dag med.


  

Framtiden började ljusna och hon tog steget till ansökning till Mälardalens Högskola, lärarprogrammet. Eftersom intagningspoängen är relativt höga trodde inte Nina att betygen skulle motsvara det som krävs för att komma in men så kom beskedet, hon hade lyckats. Nu hade hon funnit vägen fram till drömjobbet. Något hon inte hunnit greppa än idag, fortfarande tror hon att det inte är sant. Trots att det gått nästan ett halvår sedan beskedet kom.


Hur kändes det innan när du inte visste om du kommit in eller inte?

- Jag trodde inte att jag skulle komma in när jag sökte till lärarlinjen, så jag blev helt chockad när jag fick beskedet att jag kommit in. Tror inte riktigt att jag fattat det ännu. Om 3 år är jag färdigutbildad & då kommer jag ha mitt drömjobb, det är fantastiskt.

Att arbeta med barn är något som brinner starkt inom henne. Det märks tydligt i allt hon skriver i mejlen som jag skickar under denna intervju. Glädje till jobbet, att varje dag mötas barnen i dörren och mottas av kramar varje morgon. Hur ser hon själv till att i framtiden skaffa barn.


Att du älskar att jobba med barn är självklart, men när kommer du själv bli mamma tror du?

- Ja, jag älskar barn och vill jätte gärna ha barn! Dock inte just nu, men om några år kanske. Just nu måste jag koncentrera mig på mina studier.


Framtiden är ljus, nu väntar 3 år på utbildningen sen är hon redo för sitt drömjobb. Sedan kanske det väntar barn, Volvo och kanske en villa. Eller vad tror hon själv om hur livet ser ut om 10 år.


Vad ägnar du dig åt om 10 år?

- Om 10 år jobbar jag på en förskola och har egna barn. Jag bor i en mysig villa & har fortfarande kvar mina underbaraste vänner, vi kommer aldrig att skiljas från varandra. Jag tror att jag kommer njuta mycket mer av mitt liv om 10 år, jag kommer vara lycklig och känna att jag har allt jag behöver i mitt liv.


Hur det verkligheten blir får tiden utvisa....


Ni kan även läsa första delen av intervjun med Nina här.  


Fredag igen!

Woho, det är fredag!
Har att avsluta mitt pluggande idag, kommer säkerligen gå mycket bra. Känner mig inte riktigt lika peppad som i onsdags när jag pluggade. Känns som att jag tömde alla krafter där och då. Hann ju också med att göra klart nästan allt redan då. Så idag handlar det bara om att avsluta det jag påbörjat. Uppe på 3 sidor och då har jag en text kvar att skriva. Sitter här hemma i min ensamhet och lyssnar på Morgonpasset diskuteras kring På spåret, mitt favoritprogram. Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg ska inte fortsätta som programledare efter denna säsong, då tycker jag att man ska lägga ner. De hör till hela programmet, detta är kult. Jag kanske är ensam om att istället för att gå ut på fredagkvällen så är den helig till På spåret med mor och far. Där sitter vi bänkade varje fredag och följer resorna. Ikväll är det så dags för final. Spännande!

Finns det någon mer som är som mig och stannar hemma principt fast och ser På spåret istället för att gå ut och festa på fredagarna? Och nej, jag är inte 50+ utan jag är 21 och inte pensionär. Men visst är det väl vanligt?

Ska försöka sätta ihop en intervju med Nina idag också mellan pluggandet. Men nu är det på med hög musik, lite kaffe och svara på kommentarer. Så börjar jag varje morgon numera.

Först vill jag bara berätta att här har ni min nya mobil....Update Härligt, nu går det inte kommentera heller..... Blogg.se måste ha en bra server!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Johanna.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Mattias

2. Ett ord på fyra bokstäver: Måla

3. Flicknamn: Malin

4. Pojknamn: Martin

5. Yrke: Musiker

6. Färg: Marinblå

7. Klädesplagg: Munkjacka

8. Mat: Makaroner

9. Sak i badrummet: Munsköj

10. Plats/stad: Malmö

11. En orsak att vara sen: Mycket att göra

12. Något man skriker: MÅL!!!

13. Film: Män som hatar kvinnor

14. Något man dricker: Must

15. Band: Metallica

16. Djur: Myra

17. Gatunamn: Malmgatan

18. Bil: MG

19. Sång: Mamma Mia

Jag utmanar:
Jonna

Angelica

Sofia

Ida

Matilda

Så kan det gå

Gick nere på stan förut hade tänkt avsluta mitt mobilabbonemang men det slutade med att jag kom ut med en påse med ny mobil och en förlängning av mitt mobilbredband. Så kan det gå. Nu sitter jag här uppe och berättar för alla om min nya telefon. Kommer bli min nya leksak i ett antal veckor nu. Jag läste i en bok att man kan vara lycklig i 3 månader så nu kommer jag leva som i ett rus genom hela uppsatsen. Det känns väldigt bra!

Ni får se vad det blev för någon ny mobil när jag kommer hem. Snart dags för ännu en träning på gymmet och tantmaskinen....

Litteratur + städning

Som ni kanske märkte igår blev det inget bloggande. Ägnade min tid till att göra en litteraturuppgift som ska vara inne nästa fredag. Något som är skönt är att jag nästan är klar redan. Ska bara fixa lite på det imorrn igen. Igår blev det åtminstonde en intervju med Nina, hoppas ni gilla den. Försökte att få till det på ett bra och personligt sätt, vet inte om jag lyckades så bra. Jaha, och idag är det torsdag det är värst vad tiden bara springer iväg, om en vecka får jag besök från Slovakien. Kommer bli väldigt trevligt. Att äntligen få träffa min "brorsa" igen. Var inte igår!

Här har blivit min nya studieplats. Underbart när solen lyser in och man får krafter till att lösa uppgifterna. Blev ganska nöjd med två av texterna jag skrev igår, men den sista blev inte alls bra.

Igår hann jag även med att städa lite i min garderob, den såg verkligen inte bra ut innan. Så stökigt men nu ser det mycket bättre ut. Började med att riva ut allting och då blev det vädligt rörigt i mitt rum.


Ut med allting för att sedan sortera upp allting och resultatet blev jag väldigt nöjd med. Ni ser nedan hur det blev efteråt...


Nu: Dags att svara på kommentarer från gårdagen samt lyssna på Those Dancing Days.

Nina har en historia bakom sitt namn

Namn? Rozaleen Ljungkvist
Ålder? 22 härliga år
Bor? I Eskilstuna. Kommer från början från Flen, men flyttade till Eskilstuna på grund av kärleken!
Familj? Min familj har jag inte så mycket kontakt med, men jag har min pojkväns släkt som är världens bästa!
Civilstånd? Sambo sedan 1½ år tillbaka


Denna vecka är det Nina som finns med här i veckans intervjuer. Trevligt att få intervjua en person som kommer från en liten stad, Flen men nu bor i samma stad som har ett av Sveriges bästa rockband som frontmän. Från Eskilstuna kommer inte bara stoltheter som Kent utan här bor som sagt också en tjej som vi den senaste tiden fått se på topplistorna i bloggosfären. Nina har klättrat uppåt och får nya läsare för varje dag som går. Men hennes namn är inte Nina, utan hennes namn är en historia i sig.


När jag var inne och läste på hennes blogg kunde jag ganska snart upptäcka att det inte alls är någon Nina som sitter bakom tangenterna utan hennes namn är Rozaleen. Men hur kommer det sig att alla känner henne som Nina, jag såg inget samband.

Hur kommer det sig att du kallas för Nina? Ditt riktiga namn är väl Rozaleen om jag inte är helt fel ute?

- Du har så rätt! Det var min storasyster som inte kunde säga Rozaleen när hon var liten, så hon kallade mg Nina istället. Likheten är slående, right? Haha. På den vägen är det, alla kallar mig Nina.

Är det någon som har synpunkter på detta?

- Nej, ingen förutom min mamma, hon gillar det inte riktigt.

Visst är det slående likt att från börja heta Rozaleen till att istället få namnet Nina, det är ju verkligen ingen större skillnad. Verkligen inte. Att det är ett speciellt namn är inget att sticka under stolen med, men jag undrar mig som säkert många andra hur det kommer sig att hon fick det unika och speciella namnet. Var det kanske bara en slump eller fanns en idé bakom.

Hur kom det sig att du fick bära namnet Rozaleen?

- Det finns en låt som heter Rosalyn som David Bowie har gjort, därifrån kommer mitt namn Rozaleen. Men pappa & mamma ändrade stavningen lite, coolt med Z och två E:n ju...


Då har vi löst en fråga som många läsare gått och burit på. Och för er som hänger med i svängarna så vet ni också att Roxy är anledningen till att det blev Nina, då det är hennes storasyster. Alltid roligt med en historia bakom ett namn, det visar på att föräldrarna är väldigt uppfinningsrika och kreativa. Detta har även Nina ärvt då hon gillar att sy, inte då egna kläder utan sy upp sina kläder så de får en personlig touch.


Stämmer det att du syr dina egna kläder precis som t.ex. Lena PH?

- Jag syr inte egna kläder, men jag brukar sy om en del av mina kläder jag köper. Dels för att dom kan vara för stora eller för att jag vill ändra dom och få någonting lite mer "eget".

Hur skulle du vilja beskriva din stil?

- Jag vet inte hur jag ska beskriva min stil.... Den är ganska "Svensson" tror jag, men ändå lite egen. Det beror ju på hur man bär upp sina kläder också. Jag har aldrig brytt mig om vad som är inne, jag köper det som jag själv gillar & passar i.

  

Finns det någon speciell plats som ger dig inspiration, kanske modetidsskrifter etc?

- Min inspiration får jag överallt. Från människor på stan, TV, bilder... ja, överallt.

  

Att det är en kreativ tjej jag har valt att intervju är inte en slump, då de flesta jag intervjuat tidigare också varit oerhört kreativa. Alltifrån att skriva, måla och sy. Men hur skulle Nina själv vilja beskriva sig som person. En svår uppgift är att endast svara på denna fråga med 3 ord, lätt att uttrycka sig om andra men när det kommer till en själv blir det svårt.


Med vilka 3 ord skulle du beskriva dig själv?

- Tre ord som beskriver mig är positiv, flummig & unik.

Men om jag ställer om frågan och försöker finna vad som är viktigt i livet. Internet är något självklart som Nina använder sig av dagligen precis som många andra. Om det nu skulle bara finnas möjlighet till att enbart besöka fem sidor under en dag. Det skapar en hel del problem.


Vilka fem sidor skulle du besöka?

- Då får det bli mailen, blogg.se, Mälardalens högskolas hemsida, youtube & google. ;)

Motivering?

- Allt man behöver!

  
Detta beskriver väldigt mycket av vilken person Nina är och vad hon räknar som viktigt här i livet. Att hon har en populär blogg är väldigt roligt, men hur ser då en vanlig helg ut i hennes liv just nu.


Hur är då en vanlig helg i livet just nu?

- Just nu är det mycket med skolan men jag vill inte bara sitta hemma och plugga hela dagarna. Man måste ju ha roligt också! På helgerna träffar jag vänner, äter goda middagar och dricker ett glas vin eller två, spelar sällskapsspel, går ut och dansar eller bara njuter av att få vara ledig.

Hur är den perfekta dagen?

- Den perfekta dagen skulle jag spendera tillsammans här hemma med mina nära & kära. Det ska vara sommar & solen ska skina. Vi ska sola, bada & äta mängder med glass. Sedan ska vi alla sitta på våran uteplats & grilla hela kvällen. Vi ska äta & dricka gott och bara umgås. Det är då jag mår som bäst.


Kojbyggare

Sitter här hemma och försöker skriva ihop en intervju med Nina som ska publiceras imorgon. Det är inte lätt kan jag tala om för er. Vill försöka lägga in en personlig touch i hela texten. Men det är mycket svårt när intervjuerna sker över mejl. Får helt enkelt göra mitt bästa. För att få ett litet break så tänkte jag nu bjuda på lite bilder som jag tog i helgen.


Ni vet att jag har skrivit om att jag ville bli kojbyggare under mina yngre år, fram till för 3 år sedan. Jag och min kusin spenderade mycket tid till att bygga för det är inte lätt. Vi började med en liten koja för att sedan avancera upp till lite tuffare byggen. Vår andra koja blev denna som ni ser på bilden ovan, och som ni ser har vi också en stege för att ta sig upp på taket. Där gick det fika vid vackert väder men....

....vid dåligt väder fanns det plats under tak. Här ovan ser ni "köket" med ett bord och sittplatser. Vi tänkte på allt när vi var yngre, här har man suttit många gånger efter att ha fått saft och bullar med sig från farmor. En lång sträcka att ta sig ner till vårat bygge, tar ungefär 2 minuter att gå. Något vi också tänkte på när vi byggde var läget och nedan ser ni utsikten som vi har över skogen.

Inte illa va?

Längtar bort...

Det var ännu en dag i skolan som passerade. Träning och föreläsning har jag ägnat min tid åt idag. Kom igång väldigt bra på gymmet idag så nu känns det ganska bra i benen igen, efter att ha varit väldigt seg. Blev lite gångmaskin och styrka dagen till ära. På föreläsningen fick vi lära oss något så intressant att allt kommer någonstans ifrån. Så som att potatisen kommer från USA som man hela tiden har trott varit svenskt... Läraren verkade helt fascinerad av detta faktum. Vi fick lära oss var exempelvis gitarren kom ifrån. 2 timmars prat om det och mitt huvud är trött, jag vill bara åka hem nu och ladda inför morgondagen. Nu låter det som att jag verkligen lever i Nextopia. För er som inte vet vad det är kan jag sammanfatta det enligt följande: Det som är just nu är inte viktigt, har du precis haft en föreläsning så kommer nästa föreläsning vara mycket bättre. Ett annat exempel är att du håller på med ett projekt just nu och har ett projekt som sätter igång om 3 månader. Du bara längtar efter nästa projekt för det kommer bli så mycket mer intressantare att arbeta med.
Ungefär så kan vi väl sammanfatta lite kort vad Nextopia är. Morgondagen är viktigare än nuet. Kanske är fler som jag är just nu?

Ska nu försöka ge en bild på där jag sitter just nu, längs med strömmen....

Kyligt väder

Gud vad  det var kallt idag. Fick promenera ut till bussen imorse. Inte sån värme direkt och mina vantar som ska vara varma och sköna släpper igenom alla kyla. Sitter på bussen nu inne i värmen. Skönt. Fingrarna ärr väldigt frusna så det går lite segt med skrivandet, förhoppningsvis värms de upp snart. Idag är det dags för en ny dag, nya möjligheter och nya föreläsningar. Börjar inte förän 13 dagen till ära ändå sitter jag påväg in redan nu. Måste hinna med ett pass på gymmet innan skolan börjar. Blir att köra lite kondition på ellips. Visst låter det lite tantigt. Jag ska köra på gångmaskin, själv tycker jag det är sköna pass men vissa tycker säkert att det är larviga pass. Ni som tycker det kan ju följa med mig nån gång och köra så får vi se vad ni säger efteråt.

Så är vi framme i Östra Husby, det stora samhället. Här finns ICA, en pizzeria samt två beninstationer. Ja, ni ser här har vi utbud så det skriker om det. Dessutom finns det också ett apotek. Stort. Lite skillnad mot de platser som ni bor på kan jag tänka mig, eller var bor ni?Stoneriver avslutar måndagen

Hej alla glada människor!
Hoppas även denna helg varit bra för er? Har haft en skön helg för egen del. Firade en mig mycket närstående persons 40-årsdag i lördags. Mycket god mat o dryck o presenter blev det. Kul med lite fest ibland! På söndagen blev det en skön löprunda i kolmården, bl.a på ett par sjöar.

Helt underbart att springa på isen i solgasset! Blev nästan snöblind…

Senare samma dag drog vi till badhuset. Jag och junior. Fast jag orkade inte bada så mycket. Satt mest o fikade och åt glass… Sen måste man väl säga nåt om melodifestivalen också. Tyckte det var ok att Zelmerlöv och Heat gick till final. Särskilt Heat. Alltid kul att se o höra lite pudelrock igen! Blir sådär 80-talsnostalgisk då…

I dag känner jag mig lite smått risig i kistan och allmänt olustig här på jobbet. Hoppas bara det inte är vinterkräksjukan på gång! Får väl se om man pallar hela dagen. Har inte stannat hemma från jobbet o varit sjuk sen slutet av 2007, så det kanske är dags nu? Till sist får vi väl för alla fildelare hoppas att The pirate bay klarar sig bra i dagens rättegång. Själv hittar jag det mesta jag vill se o höra på Youtube!

Härlig måndag på er!

/Stoneriver.

Resor och gamla minnen

Andra punkten för dagen avklarad. Träffat Henke som varit i Australien, Bali och Nya Zeeland. Hamnade på McDonalds av alla ställen i stan. Bra uppladdning inför den stundande träningen. Mycket trevligt att träffa gamla vänner som har varit iväg och sett stora världen. Själv hamnade jag på Vikbolandet, det är stort i sig. Vi pratade om massa gamla minnen från förr, om hur det hade varit på resan och annat smått och gott! Trevligt hade vi iallafall. Nu sitter jag här i Stadium Arena och väntar på ett träningspass.

Har varit en mycket bra dag såhär långt, får hoppas att träningen går i samma tecken. Känner mig lite seg men det kommer säkerligen bli ett bra pass. Trött efter en hård och tuff dag. Så mycket som jag gjort idag har jag inte gjort på hela helgen, nästan. Men nu är det bara fortsätta i samma tempo hela veckan ut!

Nu hoppas vi träningen går bra!

Vinden har vänt

Då var det överstökat med presentationerna. Gick riktigt bra att framföra det jag skulle framföra. Samtidigt var det intressant att lyssna på de andra grupper och se vad de ska skriva om i sina uppsatser. Lite segt var det också kanske att sitta så länge och bara lyssna, jag är inte den person som är talför i stora grupper. Rent av ogillar jag att prata inför hela klassen. Vet inte varför riktigt men det är bara så. Något jag tänker mycket på under lektionerna, nu borde jag säga vad jag egentligen tycker, men inte. Istället sitter jag helt tyst. Sån är jag.

Min dag är inte över bara för att presentationerna är över, långt ifrån! Gnällde lite förut över min situation med en i klassen, men jag gillar den skarpt. Pratar just nu mycket om hur bra jag mår och att alla mina rutiner börjar falla på plats. Vad kan vi dra för slutsats utifrån detta? Jo, jag börjar se en vändning i att sett allt negativt till att se det positiva i allt. Ta mig inte på orden nu utan det jag menar är att jag funderat väldigt mycket på sistonde och börjar nu se vad som är bra med mitt liv. Inledde med att skriva om att jag inte kommit någonstans tills där jag är nu. Rutinerna är bra och allting fungerar. Jag trivs i min livssituation.
Varför sitta och skriva om detta?

Kanske är roligt för er att läsa om. Ser ni vad jag ska göra resten av dagen nu? Nej, det kan ni verkligen inte se eftersom att jag inte skriver om det utan uttrycker min glädje till livet. Strax ska jag sätta mig på bussen ner till Söder Tull för att promenera till min fars arbetsplats, byta väska och promenera tillbaka. För att klockan 15,30 ta en fika med en gammal bekant som varit iväg till Australien och andra spännande platser. Ska bli väldigt intressant. Men först ska jag ladda min dator med mer kraft.

Oj, nu blev det lång text igen. Hoppas ni orkar läsa....


Härliga rutiner

Godmorgon på er!
Själv har jag varit vaken sedan klockan 6 imorse, vilket innebär att 2 timmar av den nya veckan har passerat förbi. Trodde det skulle vara mycket värre att tvingas gå upp så tidigt. Var verkligen inte igår som jag var tvungen att gå upp redan vid 6, men iofs så brukar jag kliva upp runt 7 annars. Skillnaden kanske inte är så stor, en timme hit eller dit. Sitter upp på spetsen helt ödelagt. Inga är här före 9 känns det som. Jo, förresten det är en städerska här uppe så helt ensam är jag ändå inte. Idag är det sån där lång dag igen. Ska inleda med att ha presentation av våran uppsats, vi har skrivit en idépresentation som ska bli sågad totalt. Sedan ska vi försöka fin justera den till något bra. Vi kommer säkerligen lyckas väldigt bra. Metod är området jag ska tala om under presentation, borde kanske ta och träna lite på vad jag ska säga. Det löser sig nog.

Ganska skönt att vara igång tidigt på morgonen, visserligen kommer jag garanterat somna tidigt ikväll. Men vad gör väl det, skönt det också. Något som jag skrivit om tidigare är tryggheten i att falla in i rutinerna. Detta är en av de rutinerna som är sköna att falla in i. Tänk jag hinner sitta här, äta lite frukt, skriva lite samt svara på kommentarer. Detta innan jag ens har börjat skolan egentligen. Undra hur mycket man kan hinna med under en dag?

Ha en bra måndag!

Gillar söndagar

Tänkte jag skulle sätta mig och skriva lite igen. Kan börja med att tanka mina läsare, alltså er, att ni är så underbara och alltid finns där! Också väldigt trevligt att ni gillar min nya idé som jag skrivit oerhört mycket om. Ni förstår säkert vad jag menar, panelen såklart. Massor med idéer bär jag runt på, men många av dessa har jag inte tagit tag i ännu, men med lite spark på rumpan så skulle jag kunna ta tag i det.
Jag tror faktiskt att det är söndagarna som ger mig fler idéer, eftersom att då kan man ladda upp inför kommande vecka, fundera över veckan som gått. Ger utrymme till att reflektera över vad som går att göra bättre. Därför gillar jag dessa dagar så mycket. Speciellt nu när jag har kommit in i söndagsrutinerna med träning klockan 10 varje söndag morgon. När jag sitter i bilen påväg på morgonen tänker jag ofta på alla de personerna som ligger hemma bakis och möter en dag som består av sängliggande och kanske ångest. Har aldrig varit en sådan person som hamnat i den situation någonsin. Tycker inte att det är fel att göra det, alltså gå ut och festa på helgerna. Kan faktiskt sakna det ibland, men just nu lever jag i min värld där ingår inte utgång. Inte för att jag är osocial av mig utan det har helt enkelt fallit så. Tradition på fredagarna har blivit att först träna sedan "På Spåret" följt av "Skavlan" helt och hållet SVT. På lördagarna har det den senaste tiden blivit en tradition av att som miljoner andra bänka mig framför Melodifestivalen. Sedan kommer söndagen med morgonträning samt grubblande.

Lite så ser mina helger ut. Vilket jag trivs väldigt bra med. En plats som också är självklar är tiden till att svara på era kommentarer som jag får. Alltid lika roligt att kolla in på bloggen, mötas av mängder med kommentarer. Men något jag vill punktera är att skriva skulle jag ändå göra så läsare ser jag som ett plus, samtidigt kan jag motvilligt erkänna att det blivit en "match" att få läsare. Ena dagen har jag hundra nästa dag har jag tjugo. Och tävlingsmänniska som jag är vill man hela tiden bli bättre.

Som ni ser nu blir det mycket att läsa och det leder ingenstans, eller kanske. Kanske får ta och avsluta det här på ett bra och värdigt sätt. Försöker med ett humoristisk sätt genom att sjunga "Saft, saft, hallonsaft. Bättre saft har ingen haft..."


Veckans panel vecka 7


Denna vecka består panelen av:
       
Lovisa                         Roxy                            Mikaela                 

Nästa vecka börjar rättegången mot Piratebay, laddar du själv ner musik och film?

Lovisa:  - Det har väl hänt att jag har laddat ner musik ibland, men aldrig filmer. Jag brukar inte vara olaglig på andra sätt, men det känns inte som man bryter mot någon lag då man laddar ner tex. musik och det kanske fler känner och är därför så många laddar ner? Fast det är väl inte speciellt sjyst mot låtskrivare, artister osv som vill tjäna på sin musik..
Roxanne: - Ja, jag laddar ned både film och musik enormt mycket från piratebay, musik är ju mitt liv. så jag hoppas rättegången går bra!
Mikaela: - Nej det gör jag inte, möjligen frågar jag runt hos mina vänner ifall dom har den och den låten ;) Men även om jag skulle göra det så skulle jag inte säga det här, man vet ju aldrig ifall "fel" personer läser bloggen.

Ser du framemot filmen "Män som hatar kvinnor"? Har du läst böckerna?

L: - Jag har inte läst böckerna, men jag har precis fått ljudboken av mamma som kom fram då vi städade i vardagsrumshyllan. Ska väl lyssna någon dag, men nu har jag inte tid.. Så eftersom jag ej är insatt i böckerna och handlingen så berör filmen mig inte mycket heller just nu.
R: - Har inte hört talas om filmen män som hatar kvinnor, så kan inte direkt säga att jag längtar ;) och nej, inga böcker lästa heller.
M: - Jag ser jättefram emot den filmen! Den verkar sjukt bra och är precis en sån film som jag gillar. Jag har inte läst böckerna men det kanske man borde göra innan man ser filmen.

Följer du melodifestivalen?

L: - Ja, tyvärr säger jag i år. Jag är sjukt besviken, det blir så lätt att man jämför med andra år och i år suger jämfört med förra året! Men jag känner ändå att jag ''måste'' följa programmet för man vill ju se om det man är besviken på förbättras och det finns faktiskt några bra låtar och dom vill man ju få höra! :)
R: - Eftersom jag ej har någon tv hemma hos mig så har jag ej följt melodifestivalen i år, blir väl att man pysslar med annat, en tant som jag gillar att sitta i soffan och pyssla.
M: - Ja! Det har jag gjort sen jag var väääldigt liten och det programet överger jag inte så lätt! Dock tycker jag inte att programet är lika bra längre, speciellt inte iår när dom gjort om så mycket. Allt är så jäkla krångligt nu, det blir för mycket! Dessutom en jobbig programledare gör ju inte saken bättre. Har inte hittat något bidrag än efter 2 deltävlingar som jag fastnat för än.

Tack för era svar!

SöndagLena "
jag skulle snarare säga att fler pratar med varandra på landet.. som till exempel här hemma i byn vinkar jag till alla bilar jag ser utan att veta vilka som sitter i dem, det skulle jag aldrig göra någon annanstans!"

Jag håller med dig om detta, men när jag skrev detta inlägg ville jag få folk att tänka lite mer. Sen såg du ju igår på melodifestivalen att det liknade min dröm. Alla hälsa på alla, så är det på landet. Dessutom om det dyker upp nya som inte folk i bygden känner igen blir det lite problem.

Emelie:  "En fråga: Vad tycker du om Melodifestivalen? ;) hehe"

Jag har en hatkärlek till Melodifestivalen. Följer det slaviskt och precis som förra året för jag statistik över de olika deltävlingar då jag har en teori om att placering i startfältet påverkar om du får vidare eller inte. Så här långt har jag kommit fram till att position 2 samt 3 är de sämsta startplatserna. Ni kommer säkerligen får läsa mer om min teori i framtiden.


anna: "gillar du lilys första album? det är myyycket bättre :)"

Jag får helt enkelt ta och lyssna igenom hennes första album också men det verkar vara andra personer som inte riktigt håller med dig om att första albumet är bättre. Själv har jag lyssnat för lite på båda dessa albumen för att kunna yttra mig i denna fråga.Tävling - delta i panelen!

Nu har ni chansen att tävla om att vara med i veckans panel igen. Varje söndag har jag denna panel och då är det NI läsare som kan svara på några enkla frågor. Så missa inte chansen att delta i morgondagens panel, det ni behöver göra är att lämna en kommentar till detta inlägg och skriva att ni vill vara med.


.....Denna vecka om Nöje

Nu får ni sätta igång och tävla!

Update! Ni har fram till 23 på er att kunna delta i lottningen till panelen, så skynda på er nu!
Dessutom kommer "Frågor ger svar" imorgon istället!

Då var det färdigt, vilka som kommer vara med imorgon i panelen och vinnarna är:
Roxanne
Lovisa
Mikaela

Grattis!

Lantliga bilder

Nu har jag tillgång till den stationära så nu kan jag bjuda er på bilder. Nu kör vi!


- Vad gör du?

Ska vi ta en tur om det kommer mer snö...?

Vilken skogsmulle.

Här har någon varit före mig...

Gott med fika...


Alla hjärtans dag

Det är alla hjärtans dag idag, jag har tyvärr ingen att fira detta med. Men jag har en underbar familj! Idag har jag varit ute i skogen och fotat lite. Jag fullkomligt älskar att gå ut i skogen, promenera runt och fotografera. Så firar jag min alla hjärtans dag. Läser på massor med bloggar om hur de ska fira för mig blir det att bara ta det lugnt. Skönt med helg! Hade tänkt att plugga lite idag, som sagt har jag en litteratur uppgift att skriva. Ska vara in den 27/2 så jag har ju ett bra tag på mig....

Tyvärr kan jag inte lägga ut bilderna jag tagit idag än då den stationära datorn är upptagen av min far som sitter. Ni vet hur det kan vara ibland och ibland skulle det vara oerhört skönt att ha en lägenhet där man kan vara själv för en stund. Nej, usch vad negativ jag låter nu. Nu får jag väl ta och dra upp något positivt. När jag var ute och skogen lyssnade jag också på Lily Allen efter att jag läst och sätt mycket om henne på vissa bloggar. Speciellt på en av mina bloggar som jag besöker dagligen, Pelle, så var jag bara tvungen att lyssna igenom hennes nya album. Det gjorde mig positivt överraskad. Låtarna var så bra att jag började sjunga med. Skönt att få sjunga lite! Samtidigt vet jag att albumet kanske innehåller ett tungt budskap, ska tydligen vara ett uppbrott med hennes far som inte fanns där för henne under uppväxten. Den gav mig glädje och jag till och med dansade på tillbaka vägen hem från skogen.

Vilken tur att jag var helt själv så ingen såg mig. För ni som läser min blogg kanske uppfattar mig som oerhört deppig och mörk, men det stämmer inte. Ni som känner mig vet hur jag är, men man måste ju prova sina vingar....

Ikväll ger jag er "Frågor ger svar" så bomba mig med frågor och påståenden nu!

Drömmar

Inatt drömde jag en sådan underbar dröm. Den handlade om att alla människor var vänliga och öppna. Inte så oerhört svenska och instängda i sig själv. Folk brydde sig om mer än sig själva, det fanns annat än egoism. Men så vakna jag med ett ryck. Det var ju bara en dröm.

Eftersom att jag var så trött somna jag om igen. Drömmen som jag haft fanns kvar i min hinna och återuppföddes precis som Jesus återuppstod. Denna gång börja det med att jag som varje morgon stod vid kylan längs med riksvägen där jag alltid får vänta på bussen. Ingenting var sig likt, solen sken och fåglarna kvittrade sin ljuva sång. En fantastisk morgon och jag stod där klädd i en färg glad t-shirt, ett par vanliga jeans och blå skor. Något stämde inte. Blå skor, det som jag inte ska passa i. I bilarna som passerade förbi satt det glada människor som vinkade glatt åt mig. Borta i horisonten kom den buss jag väntade på. Bussen var på ingång.

Dörrarna på bussen öppnades och det första man möttes av var en busschaufför som glatt sade ”God morgon, vad pigg och glad du ser ut”. Det stämde inte. På bussen satt också människor som var vakna och log när jag passerad deras platser. På en plats satt en man som bad mig sätta mig slå mig ner bredvid honom. Jag tvekad eftersom att jag tänkte att han säkerligen har någon baktanke med hans påstående. Men dum som jag var satte jag mig där bredvid honom och jag kände direkt att här är det nått som inte stämmer. Han pratade glatt och öppet om allt möjligt. En tanke som slog mig var att denna person är inte nykter. Men det luktade inte om honom som det brukar göra. Han var nykter och pratade så fritt och glatt.

När vi började närma oss slutdestinationen var jag tvungen att fråga var han kom ifrån, det visade sig att han kom från Stockholm och flyttat till landet. Där hade vi svaret. Är man från landet ska man inte prata med varandra det kan vara farligt. Sånt får man se upp med. Jag vaknade och hade den dagen ett stort leende på läpparna. Kan det vara bra att bo i en storstad, ja kanske.

Liene älskar musik

Vad är inspirationskälla till det du gör?
- Nästan allt jag gör förknippas med musiken, om jag har en särskild låt på min hjärna som spelas upp om och om igen kan jag bli inspirerad till att göra en viss sak och om jag gör en sak men lyssnar på fel musik så kan jag inte göra det.
Påverkar musiken i annat så som klädsel etc?
- Ja, även kläder och fotning går efter musiken, dvs att jag klär mig och fotar efter en känsla, för låt är en känsla för mig oftast. Så klart skriver jag mina låtar när jag inspirerats av andra artister.

Vad för kläder gillar du att använda, vill du uttrycka dig en speciell känsla genom kläderna?
- Jag måste alltid ha på mig något som är sött och rockigt, eller enkelt och lite udda. Det beskriver nog rätt mycket av min personlighet eftersom jag är lite unik, även om alla är det på sina sätt men man ska se att jag är en sån, att jag lyssnar på rock, men ändå är ingen som är fastbunden vid en musikstil.
Är kläder viktigt för dig?
- Det är viktigt men dock inte så viktigt som håret, för är håret risigt en dag så känner jag mig inge bra och inte som mig själv. Och jag går inte efter märkeskläder eller dyra, eller billiga, jag köper det jag vill mest ha och det som passar mig.

Ett stort intresse för dig är musik, men vad lyssnar du på och vad för typ av musik spelar du själv?
- Ja, man kan nog säga att jag inte skulle kunna leva utan musiken. Jag lyssnar mest på rock, men även pop, metal och ibland vissa hiphop/r'n'b låtar. Sen så kan det komma fler blandstilar där emellan. Men det jag mest lyssnar på just nu är tokio hotel, flyleaf och the veronicas. Vad jag spelar själv för musik är svårt att förklara, lyssna på mina låtar på bloggen så hör ni. Men om jag hade ett band skulle det defenitivt vara rock.

Har du något drömyrke i framtiden?
-
Det har jag och har haft så länge jag kan minnas, även om jag har funderat på många saker. Men närmast står mig ändå musiken, så att stå på scen, sjunga och spela skulle vara det roligaste. Så jag vil bli sångerska, eller kanske kommer jag få ett band, man vet aldrig.
Om du inte lyckas med musiken?
- Då så har intresset för att designa kläder funnits där. Om jag får säga så har jag även en liten dröm om att bli stilikon en vacker dag.

 

Smurfar - LPskivor

Vad glad jag är nu. Farsan kom hem med en skivspelare imorrn och den har gett mig lycka. Satt hela kvällen igår och lyssnade på gamla LP-skivor från mamma och pappa. Det här kallar jag för musik. Sitter nu och lyssnar på Cat Stevens och njuter. Ångrar lite att jag inte tidigare varit så mycket för att ha LP istället för vanliga skivor. Soundet blir lite finare på något sätt. För att inte tala om omslagen på många utav skivorna. Här snackar vi känsla. Säkerligen var det 4 år sedan som jag köpte en vanlig skiva också, men nu blir det nog att inhandla lite nya LP-skivor istället. Hittade en favorit som jag alltid lyssnade på som liten, Smurfarna med Klasse Möller.

Ser ni alla smurfarna i byn, sen Klasse Möller som hälsar på.

Denna skiva är näst intill sönder spelad. Man skulle kunna säga att den skivan har format mig till den jag är idag. Fast då är vi inte helt ärliga utan det var väldigt länge sen. Kanske ska sätta på den nu och lyssna för att fira att det äntligen är fredag! Hittade också ett häftigt skivomslag med Status Quo som jag diggar oerhört mycket.


Status Quo

Jag är ingen som helst expert på området men fy fasen vad härligt det är med musik! Och dessa skivomslag gör att jag bara vill strunta i skolan och stanna hemma för att lyssna igenom massor med bra musik.... Men nej, sista dagen för veckan sen får jag ta helgen till att spela musik.


Busig kattKände att det var lite ensamt nu när jag sitter här och väntar på mina föräldrar. Tog därför in Trollet och busade lite, alltid roligt. Väldigt synd att mamma är allergisk mot pälsdjur annars skulle jag vilja ha en hund eller kanske en katt. Då har man någon att umgås med. Lite segt är det ju ibland faktiskt. Men ni ser ju vad söt han är. På bilden längst ner är det godis som jag köpte av i måndags. Nästa slut redan, väldigt bra köp helt enkelt.

Borde bli bättre på att lägga ut bilder, blir för sällan.Varför?

Sitter uppe på Spetsen, vår våning på universitetet. Här uppe håller vi på KSM till, mycket fin utsikt över min vackra hemstad. Läser lite kommentarer som jag fått från er läsare, ni verkar tolka det jag skrev imorse på lite olika sätt helt klart! Verkar som att vissa av er är väldigt negativa till allt jag gör. Funderar på varför det finns såna människor. Allt man gör får man skit för. Fastnade framförallt för en kommentar som jag valde att ta bort. Anledningen är att jag anser att den är för konstig enligt mig, endast ett personligt påhopp. Anledningen till att jag väljer att ta in ännu en bloggare är att det ska tas upp intressant ämnen som berör. Och för att kunna göra det tar jag in andra som är mer kunniga inom området. Sen till den kommentaren som jag tog bort, kan säga till er att personen ansåg att jag tog min blogg på för mycket allvar. Snälla ni jag får väl lägga ner hur mycket energi jag vill på att blogga? Helt ärligt tycker jag det är min ensak vad jag väljer att skriva om etc. Nog om detta nu. Bara tråkigt när jag tvingas läsa sådana kommentarer, inte för att det är ofta men när det händer är det inte så roligt faktiskt. Ni förstår nog vad jag pratar om....


Torsdag 12 februari

Dags för en ny dag igen. Idag känner jag att jag är pigg och glad igen. Var lite trött igår efter mycket träning. Med anledning av detta har jag idag valt att vila från träningen. Blir lite pluggande istället. Har inte halkat efter på något sätt i studierna utan kan vara skönt att börja med en litteraturuppgift som ska vara färdig till 26/2 kanske jag slipper sitta där sista dagarna i panik.

Jag kan även berätta för er att jag har stora planer på gång med bloggen. Många av er kanske tror att jag börjar tappa mark nu efter det jag skrev igår. Så är verkligen inte fallet, utan jag fyller hela tiden på med nya idéer som jag går och bär på. Och det är snart dags att knyta till en ny bloggare så ni får lite mer intressant att läsa av. Kan avslöja att det kan komma att handla om politik och andra viktiga ämnen. Jobbar på att få med en person som är oerhört insatt i detta område.

För nu ska jag växa och ta ännu större steg upp mot toppen. Jag tänker verkligen inte ge upp i första taget, men egentligen är ju inte heller målet att komma upp bland de största utan jag siktar på att ha fantastiska läsare. Vilket jag redan har. Bara hoppas på att ni stannar kvar.

Idag blir det skolan för min del. Hoppas ni får en bra dag!


Vilket mästerverk!

Rasar..

Oj, vilket fall jag har gjort nerför med läsare idag. Kan det kanske bero på att jag inte haft riktigt med tid till att skriva lite under dagen? Det går verkligen i ett hela tiden. Har väl kanske börjat inse att det finns ett liv utanför det här med bloggandet. Förut var det ju mitt allt, nästa iallafall. Tog hand om det som mitt lilla barn. Nu är det andra bullar, det kanske krävs att man gör lite annat här i livet än att bara sitta och drömma. Kanske kräver att man lär sig någonting istället. Nu kommer det faktiskt vara såhär en tid framöver. Skolan börjar komma igång på riktigt känns det som. Förut har det varit en mjukstart och nu kör vi på för fullt. Men jag vet att ni saknar mig under dagarna så snart som jag har tid kommer jag sätta fart här igen och skriva lite roliga saker. Kanske kommer det nya idéer som jag går och bär på....
Sånt får man se!


Godmorgon!

Dags för en ny dag. Idag är det precis som igår en dag i stan som står på schemat. Något som är positivt är att jag har med min minidator så jag ka gå in och blogga var och när jag vill. Kan ju inte bli bättre. Får jag en känsla som jag bara måste skriva av mig är det bara ta fram datorn ansluta sig och skriva. Kan mycket väl bli att jag tar fram den på bussen in till stan och skriver lite texter. Att sitta på bussen har på något sätt gett mig inspiration till att skriva.
Sen har jag mängder med kommentarer att svara på under dagen, men som sagt det är mycket i skolan nu. Ska skriva en idépresentation till våran uppsats och detta ska vara färdigt fredag 16,00. Rätt mycket att stå i.

Vet ni vad det bästa med morgonen är? Jo, att man får en kommentar från Nina som gör att jag blir glad. Fortsätt med att skicka denna kommentar som du börjat göra!


Jag är unik

Just nu är det väldigt mycket att stå i. Haft fullt upp hela dagen men något som är väldigt positivt är att det blir tidigt som man somnar och vips har du halkat in i vissa rutiner. Det går att gnälla över att jag knappt hinner vara hemma. Jag ser inget negativt i det faktiskt. Känns faktiskt oerhört bra när jag halkar in i dessa rutiner igen. Kanske kallas dessa rutiner vardagsrutiner nu vet jag vad det är. Efter en heldag i stan, idag, är jag helt färdig. Trots detta känner jag så starkt för att sätta mig framför bloggen och skriva av mig lite. Blir ju faktiskt lite av terapi på något sätt. Tror att många av er läsare känner igen sig i detta, framförallt ni som själva bloggar. Känns så skönt att sätta sig och tömma ut lite tankar som uppstått under dagen eller bara rent av skriva av sig.
Idag var jag också på ett träningspass med klubben. Väldigt trevligt. Inte för att det var mycket folk på dagens pass men några var det och dessa var mycket trevliga. Gusten, Oskar, Stoneriver och jag. Blev mycket diskussion kring olika intressant ämnen. Väldigt bra för det gör att jag kan ha något att skriva om. Diskuterades allt ifrån facebook, fiktiva nationer till politik och att vi alla någon gång blir som alla andra. Förr försökte människan, individen, var som alla andra och vara så lika som möjligt. Hur är det idag? Kanske är det så att vi försöker att vara unika och folk kommer ihåg oss för att vi är speciella och sticker ut från mängden. Ofta slutar det trotsallt med att vi är som dom andra.

Minns ni vilken grupp som sjöng det, vi blev som dom andra. Ett av mina favoritband. Nämner inga namn på detta band ni får själva räkna ut vilka det är. Ni ser själva hur mycket jag har att skriva av mig från dagen som gått. Och nu börjar batteriet på min dator blinka om att det är påväg att ta slut. Detta innebär att jag inte kan skriva längre men ni har ju fått något att fundera på!

Hörs vi imorgon? Ja, det hoppas jag om jag har tid och lust.....

Vissa dagar


Vissa dagar går det bra. Andra dagar går allting emot dig. Du vaknar på rätt eller fel sida när väckarklockan ringer. Den senaste tiden har jag haft turen att få vakna på rätt sida. Ni vet när du känner för att hoppa upp ur sängen och ta tag i den nya dagen som väntar men så inser du så lika snabbt som tanke slagit dig. Nej, vad ska du kunna göra. Att bo 4 mil utanför en stad som Norrköping inger inget hopp om att ta sig någonstans. Det är en ständig kamp för att komma någonstans i livet. Jag lyckas ta mig till universitetet för att lyssna på ännu en föreläsning kring temat ”Tid, rum och identitet”. Ser inget mönster i ämnet som jag lyssnar till allt känns bara som ett enda stort pussel. Men så ser jag det. En lösning på min framtid, nu har jag en idé. Friheten står framför mig som en öppen dörr. Du är fri att göra vad du vill, men hur lätt är vägen dit. Omöjlig.

Alla säger att allting är bra när man frågar hur det är men hur skulle det kunna vara. Skulle vi leva i en tid där man går runt och mår bra hela dagarna. Frågan är bara ett rop på att vara trevlig och vänlig mot sin omgivning. Om du skulle bryta mot detta mönster och säga att du inte alls mår något vidare finns det ingen som vill prata med dig. Skäms. Dela inte med dig av att du har sidor som ingen vet om. Avslöja inte de saker som tynger dig. Hålla uppe din fasad och låt ingen ta sig igenom den som du lyckats bygga upp. Spela med i samhällets uppbyggda strukturer och var glad. Att vara olycklig är livsfarligt. Har du tidigare haft vänner är de snabbt borta, vad är väl en riktig vän.


Utmanad

Jag fick en utmaning av Clara förra veckan. Tänkte att jag kanske skulle kunna inleda dagen med att göra denna utmaning som består i att berätta 7 saker om mig som ni kanske inte visste.

1. Skulle egentligen ha haft en syster.

2. När jag är ensam hemma spelar jag gitarr och sjunger väldigt högt.

3. Älskar att sjunga när jag kör bil.

4. Missar ALDRIG sporten 22,00 på svt2

5. Jag är väldigt morgontrött!

6. Har en gång haft årskort på Kolmårdens djurpark.

7. Har flera vänner i Slovakien.

Jag utmanar alla er som läser detta!

Godmorgon!

Stenbäck tar upp en viktig fråg

Så var det då måndag igen! Känns som det är det oftare än fredag av nån anledning. Hoppas er helg varit lika skön som min. Var på bio i lördags faktiskt. Händer alldeles för sällan! Såg en film som hette Bolt med min son. Och vräkte i mig alldeles för mycket popcorn o cola. Men det hör väl till ett biobesök?

Hann även med att simma en dryg timme på förmiddagen. Skönt, men det blir lite tradigt att plaska fram o tillbaks i 25-metersbassängen! Glodde sen på melodifestivalen på lördagkvällen. Tyckte faktiskt att rätt låt vann, men det var inga höjdarlåtar tycker jag. Söndagen blev det en löprunda på 90minuter i kolmården. Snöigt! Sen blev det en enormt seg o degig eftermiddag. Skönt att ha såna stunder ibland. Tänkte fråga er läsare en aktuell fråga: Kärnkraft. Bra eller dåligt? Ska vi ha det eller inte? Själv var jag emot kärnkraft när jag var ung. Nu är jag nog lite mera för trots allt. Jag menar så länge det funkar är det ju en ren o säker energikälla. Men visst, avfallet är ju ett problem. Vad säger ni?

Hoppas till sist att alla är friska o klarat er från vinterkräksjuka o annat.

Ha en härlig vecka! Snart är det sportlov! (för en del…)


/Stoneriver

"- Jag ville få uppmärksamhet"


Namn: Liene, (om man undrar så är namnet Lettiskt för jag kommer därifrån och det uttalas Lene, som svenskt Lena fast med kort e på slutet.)
Ålder: 15, men fyller 16 4 januari
Bor: Bor 2,5 mil utanför lilla staden Avesta i dalarna. Men själva ställets namn kommer jag inte avslöja.
Familj: Mamma, syster och bror, bägge syskonen är äldre än mig.
Civilstånd: Singel

En längre beskrivning av vem Liene är får man på hennes blogg där hon utger sig för att vara en 15-åring från Dalarna. Att hon intagit en position högt upp på många listor som rankar de olika bloggarna är inte en slump. En hel del arbete och tid ligger bakom. Länge var det inte heller någon självklarhet för henne att skriva av sig utan ägnade större del av sin tid till att läsa andras texter och låta sig bli inspirerad istället för att befinna sig på ”andra sidan” och vara den som inspirerar. Men så en dag tog hon beslutet att själv börja dela med sig av sina tankar.

Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Det är en rätt lång historia men ska försöka sammanfatta det kort. Jag hade en blogg förut som är raderad nu, den startade jag för att jag kom in på olika bloggar under 2007 som skrev om tokio hotel, alltså mitt favoritband.
Var det längtan efter att själv skriva om liknande saker som gjorde att DU startade en ny blogg?
- Ja, det var då fick jag en idé om att göra en blogg själv, för att skriva av mig och dela med mig av mina tankar, men jag tröttnade fort.

Efter flera försök till att själv ha en sida där hon kunde skriva av sig egna tankar och förhoppningsvis inspirera andra så gav hon inte upp. Att inspirationen kommer från en annan ganska känd person är inget som hon sticker under stolen med. Men det dröjde lite drygt en månad innan det var dags ännu en gång att skriva själv.

Vad gjorde att du började igen?

- Efter en månad började jag läsa Kenzas blogg, fast jag hade läst den tidigare. Jag fastnade vid den och hon inspirerade mig. Så då ville jag starta en blogg igen för att inspirera andra på samma sätt som jag inspirerats av henne. Men det finns även fler orsaker.

Steget från tanke till handling är alltid stort att ta men efter mycket tankar fram och tillbaka var hon igång. Skrivandet har bara vuxit sig allt starkare och läsarna har strömmat in till sidan. Liene har lyckats bli ganska känd via sin blogg. Tanke från början var att inspirera andra, kanske har hon lyckats med detta men var tanke någon gång att hon skulle bli stor och få uppmärksamhet.

Vad finns för fler orsaker till att just du började blogga?
- Jag ville väl ha lite mer uppmärksamhet, och det genom bloggen. I min vardag får jag uppmärksamhet enbart av mina kompisar. Ingen vet vem jag är och jag var väl trött lite på det, tänkte väl att blogg kunde göra mig iallafall lite känd och så skulle jag kunna visa upp min musik bland annat.
Tycker du själv att du blivit känd?
- Nej, jag är nu säker på att jag aldrig kommer bli "lite känd" genom bloggen, även om vissa kan säga att min blogg är känd.

Att det tar mycket tid till att skriva, få inspiration och inspirera andra är något bland annat Manus Uggla någon gång har sagt under sin relativt korta tid som bloggare. Att det var som ett jobb att skriva eftersom att det tillkom så mycket mera. Att komma på 3 inlägg/dag kräver mer än enbart utförande att sätta sig vid datorn och skriva inläggen. Det krävs att du hela tiden kommer på bra idéer som kan levereras till läsarna. Men fritid har även Liene, tid då hon inte sitter framför tangenterna och levererar bra texter.

Vad gör du när du inte sitter och skriver?
- Jag är en sån som gillar att göra massor men tyvärr blir det inte för ofta för mig som bor långt ifrån stan, då kan jag inte gå lika ofta på stan eller träffa mina kompisar. Men dansar, sjunger, spelar gitarr och piano gör jag.
Går du på någon träning eller håller på med någon sport?
- Jag kan styrketräna ibland om jag känner att jag har mycket energi i kroppen, jag är rätt så energisk person av mig. Skriver du andra texter än inlägg på din sida?
- Ofta blir det noveller som jag kan göra då och då, sist började jag skriva en bok.
Många uppfattar säkert dig som en väldigt kreativperson finns det något nytt som du skulle vilja lära dig för att få ut mer av din kreativitet?
- Om jag hade en bättre symaskin skulle jag säkerligen sy också....

 

Fortsättning följer.....

(Bilderna är lånade från Lienes blogg)

Bussresa

Sitter på bussen påväg hem från skolan. Tre väldigt störande personer sitter längst bak i bussen och skickar mängder med sms till varandra. Måste vara en ny funktion som de nyss har funnit på sina mobiltelefoner. Kolla grabbar man kan skicka sms till varandra. Inte så roligt att höra deras prat hela tiden om hur många de skickat till varandra. Däremot finns det en väldigt trevlig sak på bussen Två platser framför mig sitter Östra Husbys sötaste tjej enligt mig. Går ju alltid drömma sig bort till att jag går fram och inleder en konversation med henne. Något jag är alldeles för feg för att göra. Annars hade jag gjort det. Istället sitter jag och skriver på en intervju med Liene som ska publiceras här på bloggen under dagen. Fick som sagt lite tips på vad jag kan tänka på när jag skriver dessa intervjuer. Därför tar det lite längre tid och inte blir det lättare av att det sitter 2 bönder och tjaffsar om något så patetiskt som sms. Förhoppningsvis ska jag väl bli klar under eftermiddagen. Kanske redan nu under bussturen. För det är inte speciellt mycket kvar att finjustera. Dessutom började dagen på ett mycket bra sätt. Kunde beskåda ett mejl från Slovakien imorse där jag fått frågan om jag vill få besök av Matej och hans mamma under nästa vecka.

Sånt blir man glad av!

Nya tag

Dags för en ny vecka. Allas våran favoritdag måndag är det idag. Härligt att komma igång med nya saker denna vecka, vi har massor med trevliga saker som ska sättas igång denna veckan. Efter en kanon helg som passerat har jag mängder med krafter för den nya veckan. Igår så körde jag min taktik här hemma fullt ut med att ligga steget före med allt. Gjorde mat till mamma och pappa tills de kom hem från deras promenad. Och efter maten var vi iväg till mina kusiner och firade min fasters sambo. Alltid trevligt att träffa kusinerna och andra glada vänner. En av mina kusiner har också ganska nylingen kommit hem från en resa till Teneriffa. Hon har varit där 3 veckor på praktik med skolan. Det är skillnad mot där jag hade praktik, en bilfirma i Norrköping. Roligt att få höra lite om hur resan hade varit.

Igår kväll var jag helt slut och somnade framför tv:n till Beck. En klassiker från förr och nu kanske jag har börjat falla in i gamla rutiner igen. Idag är det skola 10-12, blir säkert trevligt något nytt kommer man säkert lära sig.


Panelen pratar idrott....
Denna veckan består panelen av:

      
Kalle Nilsson              Matilda Södergren   Mikaela Gabrielson

1. Hur tror du det kommer gå med Peter Forsberg i hans comeback?
Kalle: - Han borde lägga av, vad har han att bevisa? Han kunde slutat på topp för gott. Enda anledningen jag ser att han börjar om i Modo är för föreningens, fansens och juniorernas skull.
Matilda: - Han gjorde egentligen sin comeback i onsdags mot KB65, och det blev inte alls någon succé. Han kände smärta i foten och han kritiserade t.om sig själv i sitt spel. Det blev en flopp! Jag tror inte att det kommer bli någon comeback i elitserien för honom för hans kropp orkar inte med hockeyn. Men om jag skulle ha fel och det skulle bli att han spelar matchen mot Skellefteå AIK på torsdag, då tror jag ändå inte att han kommer göra så mycket bättre ifrån sig än vad han gjorde i onsdags. Tyvärr!
Foppa har varit en av Sveriges största spelare genom tiderna, och det är väldigt kul att en sån person fortfarande verkligen vill spela hockey. Men det är just därför som det är väldigt synd att han troligen kommer måsta lägga av med sporten helt. Men man kommer såklart fortfarande att minnas honom som den proffsiga svensken!
Mikaela: - Jag tror faktiskt han kommer floppa. Eller hur höga krav har man på han egentligen? En skadad NHL spelare behöver ju inte vara bra. Men han var ju en jävligt bra NHL spelare. Med tanke på hans comeback mot division 1 laget KB65 slutade i fiasko så känns det ju lite oroande.. Kan han inte ens prestera mot ett div 1 lag? Men nu var det här hans första match och man ska väl inte ha för höga krav - än. Tror dock han presterar MAX 16 poäng i elitserien - om han ens håller.

2. Tror du Anja Pärson kan vända den negativa inledningen och ta något guld i alpina-VM?

K: - Han har ju erfarenheten och tävlingsinställningen, men det räcker inte. Hon verkar ha sviktat senaste åren och jag tror hon haft sin bästa tid.
Ma: - Hon har verkligen inte haft turen med sig än, och det har inte alls blivit en rolig start! Vi vet många att hon kan bättre än så här, och som det säkert har sagts i intervjuer så måste hon tänka på det positiva för det kan vara väldigt svårt att bryta en dålig trend annars. Jag har en känsla av att hon också kommer göra det, men om det kommer bli guld vågar jag inte säga. Får se hur det går i dag. Heja heja Anja!
Mi: - Det beror helt och hållet på hennes inställning. Det är lätt att få negativa tankar när det går så pass dåligt som det gör för henne just nu. Speciellt när man åker ur för jämnan. Men tyvärr så tror jag inte det kommer vända, inte i detta VM. Hon får släppa detta och ladda om till nästa tävling istället.

3. Vem vinner Allsvenskan 2009? Försvarar Kalmar FF guldet?
K: - Kalmar kommer få det tufft, alla vill slå dom nu och alla äldre i laget borde tappat motivationen. Jag tror Kalmar få nöja sig med 3-5 som bäst i år. I år vinner Göteborg eller Helsingbord guldet. Men jag vill ju inte annat än hoppas på mitt gamla lag, laget är vår stads stolthet.
Ma: - Jag är ingen fotbollskunnig alls så jag kan tyvärr inte svara på dom här 2 sista frågorna! Jag kan vara så ärlig att säga att jag ligger under medel när det gäller kunskap inom just fotbollen. Jag kan ställa så dumma frågor som "Finns det en icing-regel i fotboll?". Dom flesta kan nog lista ut att jag blev ganska så utskrattad i det läget! Nä, för mig är det alltså andra sporter som gäller, och i första hand hockeyn! :)
Mi: - Tror inte Kalmar klarar av att försvara titeln, tror därimot att Elfsborg lyckas lägga vantarna på bucklan iår. Elfsborg har ett så pass bra lag och dom var så nära förra säsongen och jag tycker Kalmar känns en aning mer ojämna. Så nej, Elfsborg tar det!

4. Kommer IFK Norrköping lyckas ta sig tillbaka till Allsvenskan?

K: - Jag har inte koll på förstärkningarna, men känns som man behöver en föryngring dock, hitta talanger som kan växa ut på 3 år sikt. Då kan man långsiktigt ta sig upp och etablera sig. Men i år, nej.
Mi: - Det svider i mitt ÖSK-hjärta att säga att ja, det tror jag absolut dom kommer göra. Norrköping är ett bra lag som inte lyckas slå sig in i allsvenskan riktigt, men dom hör inte hemma i superettan. Norrköping är en så pass stor stad så dom behöver ett allsvenskt lag i fotboll. Dom kanske inte går upp iår, eller året efter det. Men inom 3 år så tror jag man kan kalla Norrköping för ett allsvenskt lag igen.

Tack panelen för denna veckan!

Visst kan man vara nöjd, det är jag nu!

Ställning 1-0 till hemmalaget Portsmouth och jag väljer att byta kanal efter att ha blivit besviken på Benitez då han valde att ha Torres på bänken. Varför ska pool använda sig av detta rotationssystem som de har. Kan kosta titeln. Klassisk kommentatorn Arne Hegerfors påpekar också detta faktum gång på gång. Inte gör det att mina ordval blir mildare, utan det blir bara värre. Pappa kommer in och kan glatt konstatera att laget i mitt hjärta ligger under och slänger snabbt ur sig en kommentar – bra då kan vi se på melodifestivalen istället. Arg och besviken som jag är går jag med på det. Kommer trotsallt bli en förlust så då är det ingen idé att se vidare.

Men det skulle jag aldrig ha tänkt. Denne man Benitez är en sann strateg han väntar med de starka korten till slut. Först in med Kuyt och sedan in med Torres. I den 68 minuten lyckas Aurelio få in en kvittering till 1-1 på en indirekt frispark. Hemmalaget ger sig inte ändå efter att ha inlett det nya året utan 3 poäng på någon av matcherna. De går upp i ledning igen, 2-1 men inhopparen Kuyt krigar in 2-2 det är match igen. Allt detta sker utan min närvaro framför tv:n för jag valde att se på melodifestivalen. Det är nu frälsaren kliver in i bilden. För det väljer jag att kalla honom. Torres slår till med en nick i 91:e matchminuten. Det är 2-3 till Liverpool, det är som en dröm. Som jag sågade Benitez tidigare nu blir han istället hyllad och vilken spelare Torres är. Helt sanslöst.

Sov riktigt gott inatt efter detta resultat och nu har pool återtagit serieledningen i Premier League före Manchester United. Allt missade jag för att istället se Alcazar och Emilia gå
till Globen i Melodifestivalen. Visst det känns tungt men vad gör väl det i en stund som denna. Helt plötsligt känns det lätt att åka iväg på träningen som jag strax ska åka på. Och idag har jag bara en tanke i mitt huvud, snälla West Ham slå United idag. Benitez är en strateg. Torres är en frälsare.


Lottning av panelen

Nu efter melodifestivalen som ni säkert alla har sett har jag lottat fram vilka som ska vara med i morgondagens panel. De som var med och tävlade var: Kalle , Mikael , Mikaela , Malin , Matilda , Lena . Lottning gick till så som det brukar göra när det kommer till stora sammanhang. Sex lappar med allas namn på sedan ner i en skål med alla lappar.

Här ser ni alla lappar.

Sedan blunda jag och drog 3 deltagare och vinnar blev följande personer:
Nu har vi en stark panel till morgondagen, det är alltså Mikaela, Matilda och Kalle som ingår i den första panelen någonsin här på bloggen.

Har jag rätt ofta?

Ännu en lördag är påväg att passera förbi. Skönt med en ledig dag, då kan man för en gångs skulle bara sitta framför tv:n och datorn. Behöver inte ta tag i någonting utan bara slappa. Var länge sen jag hade en sådan skön dag. Har suttit och skrivit lite texter till bloggen idag. Fick feeling som jag skulle kunna formulera det. Satte på Winnerbäck efter att inte lyssnar på honom på väldigt länge. Det ger en känsla, ger mig kraft till att kunna skriva ner lite fina texter. Jag är inte poetisk på något sätt men kan ju var värt ett försök. Kan ju försöka vara lite poetisk ibland och det öppnar ju dörrar genom en blogg. Faktiskt därför jag från början startade denna blogg. Från det att jag kom igång har jag förhoppningsvis blivit något bättre. En sak jag ångrar är att jag raderade gamla inlägg då jag bestämde mig för att starta om från början. Ville då höja nivån på allting här på min sida. Hade varit oerhört trevligt att se utvecklingen i mitt skrivande.

Läste under dagen en av mina favoritbloggar, Anna , läs det inlägget ni kommer till genom att trycka på länken. Hon är inne på precis samma sak som jag också varit inne på. Lite åtminstonde. Personligen blir jag trött på alla dessa "stora" bloggar som skriver om precis samma saker som 100 andra men trots det läser alla. Verkar som att majoriteten gillar att läsa om kläder, mode och framförallt dagens outfit som alla drar med. Sådant kan vara kul ibland men att lägga ut det varje dag blir ju tråkigt och enformigt. Har upptäckt att de bloggar jag läser ger mig inspiration till skrivande, analyser och lite hjärnarbete. Alltså som sammanfattning kan vi säga att jag gillar bloggar som får mig att vilja blogga, skapa någonting och vara kreativ. Det kanske är jag som är konstig för dessa bloggar verkar inte majoriteten gilla lika mycket. Däremot har jag också upptäckt att de saker jag har skrivit om tidigt har blivit populärt bland den stora massan. Vi kan ta Birro, Krunegård och Lykke Li. Jag var tidig med att säga att dessa personer är bra på det de sysslar med. Det är jag stolt över!


(Bild tagen från flickr.com)

Nu får ni chansen att delta

Nu ni ska jag ha en liten tävling här på bloggen. I prispotten kommer det ligga att ni får vara med i intervju här på bloggen inom en framtid. Ni har ju kunnat läsa om olika personer i fredags läsningen men nu ska jag faktiskt ta och göra en lite rolig sak där jag ska ha med två personer som får svara på 3 aktuella frågor inom idrott. Men jag vet inte riktigt hur jag ska välja ut dessa personer och det är där ni kommer in i bilden. Jag har valt att kalla denna kategori för Veckan panel. Där kommer dels två av mina läsare ingå och sedan kommer jag finnas med på ett hörn. Låter det inte väldigt spännande? Så vad väntar du på?

Hur ska ni gå tillväga för att vara med i panelen denna veckan? Jo, ni får lämna en kommentar här på detta inlägg och motivera till varför just du ska vara med. Sedan kommer jag under dagen välja ut 2 personer och kontakta er med de aktuella frågorna för denna veckan.
Malin siktar på att jobba med barn

I Hofors bor 7000 invånare bland annat kommer Lars Sandlin, en legandarisk sportjournalist, och Lasse Åberg som vi nog alla kommer ihåg från filmerna ”Sällskapsresorna”. Men det finns även en flicka nylingen 18 år fyllda som bor där, Malin Hedblom. Kanske kommer hon bli den nya stora idolen från det lilla samhället. Ni kunde i förra intervjun få reda på hur hon spendera sin fritid, det framkom att innebandy, vänner och ishockey var några av de saker som intresserar när det inte är skrivande på bloggen som gäller. I framtiden räknar hon också med att ha ett arbete som hon kommer trivas med, vilket är mycket viktigt för henne. Hellre ett jobb med lägre lön än ett jobb hon vantrivs med och högre lön.
 


Malin går andra året på gymnasiet där hon går barn och fritid. En linje hon säger sig trivas mycket bra på vad hon vill göra i framtiden är hon säker på. Ett jobb som hon kommer att trivas med, detta påpekar hon om gång på gång. Viktigare att trivas än att få lite mer pengar på kontot varje månad, en inställning fler borde ha. När tiden var inne för att välja linje på gymnasiet var det aldrig någon tvekan utan det var barn och fritid som gällde, hon älskar att arbeta med barn. Hon framför till mig att närheten till barn är något som värderas väldigt högt. Hon berättar vidare att hon har mycket tålamod med barn, åtminstonde för barn i förskoleåldern. En arbetsplats där hon ska ta hand om de riktigt småbarnen skulle hon nog inte klara av eftersom att det är svårt att hantera de yngre men att ta hand om de lite äldre har Malin lättare för.

Vad är då ett jobb att trivas med?
- Ett jobb där man kan gå upp varje morgon och se framemot arbetsdagen, dels ha bra arbetskamrater och en bra chef. Något som också är viktigt är att man trivs med det man gör. Man ska absolut inte bara jobba för pengarnas skull.

En beskrivning på vad ett trivsamt jobb är kan variera från person till person men Malin menar att det är bra kollegor och att varje dag är en ny upplevelse. Många tänker ungefär på samma sätt när det kommer till denna fråga angående framtiden. Det viktiga är att se att man trivs på arbetsplatsen före hur mycket pengar man får in varje månad, sen är det nog viktigt att ha en sysselsättning som man trivs med och tycker om att göra. Annars blir man nog inte långvarig.

För att avsluta intervjun med Malin Hedblom så undrar jag vad hon skulle ta med sig till en öde ö om hon bara fick ta med sig två saker. Svaret blir Signe och solskyddskräm. Ett bra svar, för då finns ju det bästa av två världar. Du har en bra kompis och det går att sola hur mycket man vill för att få en fin brun färg.

Hur känns det då att få vara med på en intervju på slipsens?
- Jo, det känns bra! Intressant eftersom att jag aldrig har varit med i en intervju tidigare, säger Malin. Och dessa ord får avsluta intervjun för denna vecka.

Jag tackar Malin för att hon ville vara med i en intervju och önskar henne lycka till med allt i framtiden, så som jobb, utbildning och även att hon får fler underbara kvällar tillsammans med vännerna uppe i Hofors!


Blå himmel och vit snö

Idag kan vi prata om att det är mängder med snö ute. Här sitter man med förhoppningar om att få möta en vår inom en snar framtid och då kommer detta. Skulle kunna kalla det för ett rejält bakslag. Känns lite som att man står där med en ring på knä och den man friar till svar med ett argt "Nej". Lite som att man sitter här och tänker att så fel man kan ha. Något som är positivt är den vita färgen som ligger på marken och lyser upp vintermörkret. Det fattas bara att det skulle vara en stor gul sol och en blå himmel. Kan det vara ett tecken. Känn på känslan att ta vit snö och blå himmel. Personligen tar dig mina tankar iväg till fjällen. Du är uppe tidigt på morgon, äter din gröt, tar dig ut i backen och åker hela dagen. Kallas känsla. Just nu sitter säkerligen några av mina vänner uppe i en stuga i Åre och njuter av livet. Det är så vackert det kan bli. Själv sitter jag på en buss och gnäller över hur träligt det kan vara med snö. Att man kan se en sak så olika, antingen är snö synonym till glädje och känsla eller också är det frustration över att det förstör.

Ta dig nu tillbaka till det jag var inne på tidigare. Blå himmel och vit snö. Tänk er, det kanske kan vara ett tecken på att 2009 kommer bjuda på något stort. En dag i April kommer man vara tillbaka på stadens stolthet, Idrottsparken. En byggarbetsplats för stunden men vilken syn det kommer vara för ögat när allt är klart. Kanske kan våra tappra kämpar få ta Norrköping tillbaka på kartan. Jag kämpar på genom min blogg och jag vet hur svårt det är i en bloggosfär med mängder av tjejer och en klick av killar. Kämpa på! Finns inte mycket man kan göra i dessa tider. Och så passerar helt plötsligt ett blått hus förbi utanför bussen, det är så tydligt det kan bli. Vi går mot ljusare tider, alla vi som kämpat. 2009 kommer bli ett minnenas år. Tänk er året har bara börjat och redan har massor hänt. Birro har blivit far till sitt efterlängtade barn. Kleerup har skämt ut sig på en gala. Hasse Aro har varit med i Let's dance. Och jag, jag har fått en uppenbarelse.

Jag lever i Nextopia

Det är fredag igen! Underbart, fantastiskt, skönt! Det finns massa ord som kan beskriva hur jag känner just nu, det väntar en helg. Men jag måste ju ta vara på dagen, kan inte redan börja tänka på vad jag ska göra i helgen. Det är ju faktiskt så att det inte är helg ännu. Idag har jag en föreläsning 13-15 och efteråt ska jag iväg på träning. Så firar jag att det är fredag igen. Medan andra drar iväg på förfester så befinner jag mig i Stadium Arena för att genomföra ett träningspass. Jag skulle ju faktiskt kunna gå ut efteråt på kväll, men det är ett problem. Brukar bli så trött efter träningen så oftast blir det en tidig kväll dessa dagar. Skönt faktiskt.

Nej, hallå, nu sitter jag ju här och lever mig in i framtiden, in i nextopia. En bok som jag har börjat läsa nu för andra gången, tycker den är så intressant. Också ett område som jag skulle kunna prata om i timmar kanske till och med i dagar. För hur kan det vara så att t.ex. Iphone var som störst innan den ens hade kommit ut på marknaden. Helt otroligt att det kan vara så i dagens samhälle. Hade det varit möjligt för 20 år sedan? Själv tror jag inte att det hade varit möjligt för som det är idag så möts vi av mängder med information varje dag och en nyhet når miljoner människor på bara några timmar. Helt enkelt är det den nya trenden att börja prata om en ny produkt eller tjänst som kommer om några år för att få upp intresset för just denna. Och det jag fick lära mig under min tid som marknadsförings-student stämmer ju inte alls. Där menade författarna till boken samt läraren att varje produkt tog lite tid på sig för att komma upp och bli populär bland befolkning. Hypen som alla pratar om kom efter en viss tid på marknaden, vilket verkligen inte stämmer! Hypen är ju innan produkten har kommit ut och finns tillgänglig.
Intressant diskussion det här också, kanske någon som håller med mig?

Utmaning

Jag blev utmanad av Malin vilket innebär att jag ska skriva 8 fakta om mig, ska göra mitt bästa!

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du kommer att utmana.
1. Vaknar alltid tidigt, ofta innan 10 när jag har varit ute och festat.
2. Är beroende av min träning - träningsnarkoman helt enkelt!
3. Ville som liten bli byggare - av kojor
4. Vaknar till låten Stonger than Jesus varje morgon
5. Om jag finner en bok som faller mig i smak tar det max en vecka tills jag läst ut den
6. Flyttade till landet samma år som jag fyllde 20 år
7. Spelar ofta gitarr i min ensamhet och sjunger högt
8. Blev årets spelare ett år i fotboll

Jag har valt att utmana:
Emma, Jenna , Liene , Jossi , Kalle , MimmiAnna och Amanda

Då var det gjort!

Med glädje kämpar jag på

Är så glad över en nyhet som nått mig via Marcus Birros blogg. Han och hans sambo Jonna har nu blivit föräldrar. Jag läser nyheten med ett stort leende på läpparna. Skulle gärna vilja skicka iväg ett mejl med lyckoönskningar men jag vet inte. Kanske skulle ta min tanke till handling för att ta steget är svårt. Ofta är det tankar som dyker upp i huvudet på mig, att detta ska jag verkligen genomföra. Från tanke till handling är inte lätt. Något som nog många känner igen sig i, tror jag.

Imorse när jag vaknade kände jag att det skulle bli en bra dag. Vilket det varit hittills. Var inne i stan lagom till 10 precis som beräknat och tog en tur genom staden. Utanför alla butiker stod folk och väntade på öppningsdags. Till och med en som lyckades ta sig igenom dessa grindar som skyddar butikerna, då är man verkligen frustrerad och stressad. Ta sig in 5 minuter tidigare för att hinna med hela dagens planering. Vid ett öppnat café sitter en tjej och en kille med varsin kaffe eller rättare sagt säkert någon form av kaffe. Kanske caffe latte eller något annat. Visst blir jag också sugen på att skita i allt för en stund sätta mig där och njuta. Tanken slår mig flera gånger.

Tar mig vidare och doften av gott kaffe lämnar jag bakom mig. Vid systembolaget står också mängder med folk och väntar på öppning. Majoriteten ska säkerligen efter inhandlning sätta sig på en av bänkarna i hörsalsparken. Parken som ska vara en vacker park i central miljö men har istället blivit en park för de utslagna. Visst är det sorgligt, det är synd om dessa personer ändå får de utstå mycket påhopp från stadens invånare....

Men vad ska man göra? De har säkert fått mängder med chanser att ta sig in i samhället. Morgonens tystnad bryts av att min telefon ringer. Erik har kommit hem dags för plugg, på schemat står det intervjutekniker. Någor jag kanske bör lär mig mer om med tanke på vilken respons jag fick från en journalist-student häromdagen. Här sitter man och är självgod men det kanske inte var så bra...

Jag ler och kämpar vidare.

Tiden försvinner

Utmaningar har jag fått nu, men jag tänker inte göra dom nu. Tror att man måste vara mer vaken för att göra dom men det är roligt när jag får utmaningar. Det innebär att ni får veta lite mer om mig. Det vill ni väl också. Ja, det är klart att ni vill göra det! Jag sitter här och har precis ätit frukost och tänker på att nu har Birro blivit pappa. Ni har säkert missat hela nyheten att han ska bli det idag. Men idag är det så dags, han och Jonna ska bli föräldrar efter att ha förlorat två barn tidigare. Och till alla er som undrar varför jag är så otroligt förtjust i just hans blogg är att jag känner igen mig. Jag har inte själv förlorat något barn men jag vet folk som har blivit. Mer om detta får ni veta i min utmaning.

Idag är det torsdag, veckorna bara springer iväg. Näst sista dagen i skolan idag, sen väntar en ny helg. Känns verkligen som att det var helg igår, var tar all tid vägen? Och igår var jag riktigt duktig och gjorde plugget jag skulle göra angående olika intervjutekniker i forskningen. Intressant det också. Nu börjar de här områdena som jag tycker är intressant ploppa upp i kursen. Äntligen! Då kan man verkligen känna att man valt rätt utbildning. Tack för lite tips på hur jag skulle motivera mig med energi till att klara av att plugga. Det hjälpte mig!

Så hur ser min dag ut? Idag är det stan och träffa en klasskompis för att göra klart denna uppgift som jag började med igår, ska vara inne på fredag. Hoppas på att det inte ska ta allt för långt tid, men det tror jag inte. Ska i vilket fall vara inne i stan till klockan 10 så vi kan köra igång då.

Vad ska ni hitta på idag?

Torsdag=Pannkakor

Mark på månen

Sitter här på biblioteket vid universitetet efter en väldigt intressant föreläsning. Den handlade om vad som är verklighet och vad som är fiktion. Jag har också tidigare tagit upp detta ämne här men kan inte släppa det, tycker ämnet och området är intressant att diskutera. När man har ett bra forum där jag kan få lite respons i vad andra tycker och tänker blir det ju extra roligt. Under föreläsning kom vi dels in på att folk har börjat köpa mark på månen, men vem äger egentligen rättigheterna till dessa? Jag tycker nog att det är lite av en status-grej att mer kunna säga "Jag har en tomt på månen". Vad betyder det egentligen. Innebär det att du får en kontrakt på en markplats på månen som vi inte vet någonting om och vem är det som äger månen. Skulle DU eller jag kunna starta ett företag få lite sponsorer, ha samarbetspartners inom detta område sedan utge oss för att ha rättigheterna till marken. Säljer mark till folk men egentligen så är det ju inte ett bevis på vad man äger och inte äger. Platsen finns men inte vem som äger den. Är det den personen som är först på månen som äger månen eller går det köpa hela månen?

Det går diskutera fram och tillbaka runt detta ämne och område en bra stund men denna diskussion tänker inte jag ta vidare, har viktigare saker för mig. Eftersom att jag tror inte att själv kommer jag ingenstans. Om jag nu skulle komma fram till något svar skulle det påverka andra i min omgivning. Där är svaret enkelt, nej ingen skulle bry sig.


Effektivt arbete

Vilken morgon det har varit. Hunnit med mycket saker redan nu. Har hunnit laga mat till dagen, ätit frukost, läst en text till dagens föreläsning och lyssnat på "Morgonpasset"  P3. Och jag har enbart varit vaken i 45 minuter. Fortsätter jag så här idag kommer jag hinna med väldigt mycket. Har ju blivit väldigt effektiv på sistonde men igår bröts hela min plan. Problem med bloggen igår igen så det gick inte svara på kommentarer som jag hade planerat in 30 minuter för igår. Då sade servern på blogg.se ifrån eller någonting men det förstörde schemat. Så jag kom av mig helt igår. Det blev istället en kväll framför tv:n med Mästarnas mästare och jag ska vara ärlig och säga att jag blir rörd av att se på det programmet. Ara, ni vet brottaren, måste blivit väldigt omtyckt hemma i stugorna. Vilken revansch för honom efter att ha fått utstå mycket kritik mot det han gjorde under OS men jag förstår honom mycket väl. Att bli utdömd av domarna två OS i rad måste vara väldigt tungt och frustrerande, skulle inte ni också bli arga då?

Nej, nu ska jag ta och svara på era kommentarer som jag har fått. Det är nog det bästa med att blogga, att man har underbara läsare som inte är sena med att kommentera. Fortsätt med det så är jag glad!Problem och kärlek

Jag har ett problem när jag ska sätta mig och skriva. Inledning. Hur ska jag börja skriva. Jag avskyr att alltid börja med ett "Hej" låter för tråkigt, "God kväll" vet inte känns fel på något sätt. Helt enkelt inleder jag med att skriva om detta problem med att börja ett inlägg. Visst är jag väl smart. Väldigt lätt att sitta här ute i skogen, slå sig själv för bröstet och säga till sig själv
- Vad jag är bra!
Sen kommer man ut i verkligheten och är inte så tuff längre. Då sitter jag inte där och säger till alla andra ni är dåliga och jag är bra. För jag tänker i dom banorna, vi mot dom, tror det är väldigt många med mig som tänker så. Påståendet har jag inga som helst belägg för på något sätt. Utan jag sitter här ute i min stuga och påstår detta, sen får ni tycka vad ni vill. I mycket av det jag gör blir att jag jämför mig med alla andra.
Ta bara ett exempel jag skrev om för någon vecka sen, om att jag inte har kommit någonstans utan fortfarande bor kvar hemma utan flickvän samt arbetslös. Är det inte fruktansvärt jag lever? Jo, jag kan få det att framstå som det men vad förväntar jag mig. Eller rättare sagt vad tänker jag på att alla andra tänker på. Finns ju ingen som kommer tycka illa om mig för att jag är singel, bor kvar hemma och är arbetslös utan det är ju bara jag som vet om det. Ändå blir det något jag bär på varje dag. Varje gång jag möter nya personer. Ni kan säkert tro att jag är den där supersociala personen som har miljoner med vänner och kan skaffa nya vänner på 5 minuter. Så är det inte, tror jag inte. Men skulle det vara så är det nog en jakt på en biljett till att bli populär, kunna hänga med de coola och stolt kunna berätta att jag minsan har mängder med kontakter. Vilket jag är snabb med att tala om. I andetaget efteråt är jag också snabb med att berätta om hur snabbt jag tar mig runt en rund på 5 km. Allt för att vara bättre än andra, som inte är jag.

En sak som inte har något som helst med detta att göra egentligen eller kanske har det ett sammanhang. Iallafall så har jag blivit kär i en blogg, och det är en helt underbart vacker blogg. Jag har intervjuat denna person för några veckor sedan och innan trodde jag det skulle vara en självupptagen tjej som bara brydde om sig själv. Skulle vara snabb med att berätta om hur bra hon är jämfört med andra, för det är ju så jag tänker. Men sanningen var helt annorlunda och nu har det blivit bloggen jag bara måste gå in på varje dag. Självklart talar jag om Emma Malmlöf och hennes blogg, http://platine.blogg.se och jag tycker verkligen att ni också ska kika in och läsa hennes texter. Där snackar vi om Birro-klass enligt min åsikt.

Skönt när fler håller med...

Tisdag morgon. Gick upp som vanligt vid halv 8, och det har blivit lite tradition över att jag ligger kvar i sängen och snoozar i en halvtimme. Det är ju något som är inne just nu så jag vill ju inte missa denna trend. Väldigt skönt sen när man bestämmer sig för att gå upp. Däremot har jag många gånger tänkt att det vore oerhört skönt att bara ligga kvar och somna om igen, så var det inte förut. Då var jag verkligen en morgonmänniska som bara flög upp ur sängen så fort väckarklockan ringde. Varför kan det inte vara så nu också? Samtidigt är det en bra sak med att gå upp tidigt på morgonen, man hinner med fler saker innan man sak till skolan, sedan kan man ta det med lugn och ro på morgonen. Hatar verkligen att stressa innan skolan. Det ska finnas gott om tid för att plugga lite, äta frukost, blogga och svara på kommentarer. Det är nog en perfekt morgon för mig.

För övrigt var ju stora bloggpriset som Aftonbladet anordnade. Märkte igår att många bloggare skulle dit, väldigt många av de bloggar jag brukar läsa. Hoppas ni hade en trevlig kväll och jag är inte ett dugg avundssjuk på er....Verkligen inte! Eller jo, lite kanske. Hade varit roligt att träffa alla bloggare och skaffa lite nya kontakter men det får väl bli nästa gång. En sak jag blev väldigt glad över är att Marcus Birro tog hem ännu ett pris med sin blogg som han har på Expressen. Alltså det är hans sportblogg jag pratar om. Skönt att han tog hem det framför bloggare som Glenn Hysén, Robert Laul och Henrik Rydström. Och jag som hela tiden skrivit om Birro och hur bra han är enligt mig. Detta är ju ett bevis på att jag inte är ensam om att bära på den åsikten.


På tal om en annan sak så vet ni ju att jag under en längre tid alltid tagit upp hur illa jag tycker om många produktioner som TV4 står för. Även i denna frågan verkar jag inte vara ensam längre. Dels var det en kvinna på ekonominyheterna som skämdes över sin egen kanal. Dessutom har Schulman nu även skrivit om detta i en krönika. Ni får gärna kika in och läsa hans krönika genom att trycka på bilden nedanför. För att undersöka om det han skrev stämde bestämde jag mig för att kolla på nyhetsmorgon i söndags. Där fick jag det verkligen bekräftat. Det är som ett reklamforum för kommande produktioner i TV4. Pinsamt!

Grattis Malin, 18 år!

Namn? - Malin irene Hedblom
Ålder?
- 17 år .. fyller 18år den 1/2
Bor?
- I en liten håla bredvid gävle vid namn Hofors
Familj?
- Pappa johnny, Mamma irene, Lilla syster emma och lillebror markus. samt chihuahuan Kiara
Civilstånd? -
Är tilsammans med min pojkvän Viktor Pettersson sen två år tbx

(Tryck på bilden så kommer ni till Malins blogg)

Malin är en tjej som i dagarna fyller 18 år då kan vi räkna med att hon var ute och firade med vännerna i Hofors. Vi kan också tänka oss att Signe och Stina hade planerat någon fin present till sin kära vän på 18 års dagen. Inte nog med det utan nu får hon även synas här hos mig i veckans intervju, kan det bli bättre? Jag tror inte det. Bloggen hon har idag började hon med i oktober 2008 men har tidigare skrivit på andra bloggar men dessa har hon raderat. En sak är klar hon har hunnit växa in i rollen som en bloggande tjej. Denna roll är hon verkligen inte ensam om i dagens Sverige där var och varannan person skriver på en blogg. Men vem är då personen bakom tangenterna. Hon heter Malin Hedblom bor i en liten håla utanför Gävle, denna hålan heter Hofors och här bor hon tillsammans med sina föräldrar, två syskon och sin hund Kiara. Hon är äldst i syskonskaran med sina 18 år. Sen två år tillbaka är hon tillsammans med Viktor Petterson.

När det inte är bloggen som står i fokus så blir det många underbara kvällar tillsammans med hennes underbara tjejkompisar. Och när inte det står på schemat så är det innebandy i Hofors damlag som gäller. Det är inte bara innebandyn som finns i hennes idrottsliga intresse utan hon är ett fan till Brynäs också, i ishockey. Dessutom blir det en hel del hockey då hennes pojkvän, Viktor, spelar i Hofors A-lag. Hur det går för hennes favoritlag vill hon inte prata om då de i skrivandets stund ligger på en slutspelsplats men får nog kämpa på för att hålla sig kvar över strecket. - Det kunde ju gått bättre om man säger så, säger Malin.

Innebandy är trots allt sporten som står högst upp på listan och hon har själv spelat i 9 år och tycker det är en jätte rolig sport. Anledningen till att hon började var just att det verkade som en rolig idrott och på den vägen är det. Idag är hon helt fast. Det finns så många minnen från alla säsonger och cuper som laget har varit på. Utan innebandyn hade nog inte Malin varit den personen hon är idag utan det har gett henne många nya vänner och de har alltid roligt tillsammans på varje träning.

Vänner är som sagt en viktig del i livet och så även för Malin som spenderar mycket kvällar och dagar tillsammans med tjejkompisarna. När de träffas brukar det bli en hel del film med tillhörande onyttigheter så som godis och chips. Men ofta blir det också så att de går och kollar på hockey eller innebandy. Någon enstaka helg i månaden blir det också fest.

Men vilka är då de vännerna som står allra närmast? En mycket känslig och svår fråga att svara på tycker Malin men till slut blir det Signe Landström och Stina Dannberg. Det är hennes bästa vänner och dessa tre har alltid hållit ihop och förhoppningsvis kommer det även vara så i framtiden. Att välja ut bara en skulle inte gå att göra utan det är dessa två som förgyller Malins dagar och så pojkvännen såklart.

Efter att igår(läs 1 feb.) ha fyllt 18 år så måste jag även passa på att säga grattis och hoppas att hon har haft en underbar helg tillsammans med vännerna, Signe och Stina, och så självklart fått fira med familjen samt Viktor. Kanske får Malin också fira året med att Brynäs missar kvalserien och tar sig vidare i till slutspel, men då måste man nog be till Gud om det ska lyckas.

 

Strykjärnet och jag

Så var man uppe tidigt denna dag helt i onödan. Skulle precis ta på mig min jacka gå ut och sätta mig i den underbara citroen som skulle ta mig till stan. Men vänta. Bäst att kolla mejlen innan jag åker så att inte föreläsningen är inställd. Vilken tur att jag gjorde det för precis, föreläsningen som skulle börjat klockan 10 hade blivit inställd. Inte första gången den blir inställd heller, jag undrar hur många som kommer gå på den sen när den verkligen är. Börjar faktiskt tappa lusten på att åka på den där tantens föreläsningar när hon jämt ställer in. Nu ska jag inte låta så negativ för jag har egentligen ingen aning om vad som hänt henne. Men lite frustrerad får man väl vara.

Strykjärn.

Vän.


Istället blev det att ställa sig vid strykbräddan för att stryka lite tvätt när jag vet att jag borde sätta mig och läsa lite texter till veckans föreläsning. Sånt är något som hinns med senare, känner inte för det just nu. På något sätt känns det som att jag har funnit en ny vän, en som förstår mig, som man inte kan bli osams med eller nått. Dennes namn är strykjärnet. En fantastisk vän, tack för att du finns i såna stunder som denna. Men så kommer jag tänka på en vän som jag hade för några år sedan, ja vi är väl vänner fortfarande men hon har varit i Australien under en längre period. För att inte nämna några namn så kan vi kalla henne "tjejen med en röv nedstigen från himlen" och det säger ganska mycket om hur vacker hon var. Inte bara på ytan utan ett fantastiskt inre. Under en period var det hon och jag som hängde med varandra många helger men sedan tog det slut. Vi var bland annat på filmpremiär i Östra Husby, det var stort! Denna tjej lärde jag känna genom friidrotten och jag saknar henne för varje dag som går. När vi en gång diskuterade tjejer så sa hon - Marcus, du kommer träffa en estettjej som har sin egen stil. Detta har jag levt efter under något år nu. Dessa ord ekar i huvudet precis som det ekar när du ropar "HALLÅ!" i ett badrum.

Drömma kan vi ju alla få göra....Så länge hänger jag tillsammans med strykjärnet.

Måndag morgon

Jaha, då var det dags för en ny vecka. Börjar dagen med att upptäcka att alla, ALLA, kommentarer är borta från bloggen. Vad är det som har hänt?! Sånt gör mig riktigt upprörd faktiskt. Här har man ju en blogg på ett säkert ställe men det verkar tame fan vara problem hela tiden på blogg.se. Men samtidigt har jag inte tillräckligt med ork för att flytta över min blogg till någon annan adress. Aja, det löser sig säkert under dagen hoppas jag!

Men det hade kunnat vara värre, hela bloggen kunde ju ha kraschat och så är inte fallet. Så egentligen borde jag ju vara väldigt glad. Just nu sitter jag och äter min frukost bestående av gröt, två smörgåsar och B-vitamin. Låter det inte väldigt nyttigt?

För övrigt så har jag väldigt fullt upp idag igen, men det är ju härligt. Som jag alltid brukar säga. Då vet man att man lever eller hur?

Stoneriver har ordet...

Februari redan! Våren närmar sig. Det gillar jag! Är ingen vän av vinter alls. Vill hellre ha sol o värme. Ljusa sommarkvällar. Lite kläder. Grilla. Visst längtar man väl dit? Har varit en vanlig standardvecka för mig. Inga tjänsteresor eller så på jobbet. Vardagslunk. Var på lite fest i fredags. Blev en hel del rödtjut så lite segt var det på träningen på lördagen...Inte värre än att man orkade runt! Var senare på lördagen på en utställning på arbetets museum här i Norrköping. Brukar vara lite kulturell ibland o gå dit. Kollade på en ny utställning om England under 70-80 talet. En hel del kul o intressanta foton faktiskt! Kan rekommendera er att gå dit o kolla nån gång om ni får tid över.

Lördagskvällen spenderades mycket på Youtube. En vanlig sysselsättning för mig på helgerna. Sen var det helt plötsligt söndag o då var det dags för veckans skogsrunda i lillsjön. Blev en trevlig o lugn sväng i snackfart 90 min med självaste huvudtränaren i gruppen. Blev en hel del tuggande om gamla tider o även lite nutid! Sen var man på eftermiddagen o kollade in framtidens hopp inom friidrotten på stadium arena. Bra fart på en del av ungtupparna! Nu sitter man här o har lite måndagsångest..... Nej, faktiskt inte måsta jag säga. Vardagarna går att hantera dom oxå. Med rätt inställning. Tycker jag. Har man ångest inför måndagen på söndagkvällen bör man nog fundera vad man slänger bort sitt liv på!

Hoppas ni haft en härlig helg alla!

/Stoneriver

Stressig dag

Så skön avslutning på helgen! Har haft fullt upp hela dagen, dels träning och tävling men framförallt 3 poäng för Liverpool mot Chelsea. Det satt långt inne men tillslut lyckades man få in 2 mål bakom Cech. Fy fan vad skönt!
Nu hänger de på i toppen och tar rygg på Manchester United. Innan matchen var jag inne i stan för att se på 800m men självfallet så kom jag iväg lite sent här hemifrån så missade kvinnor senior. Sedan när jag kom dit så visade sig att Johan Wallden som jag hade stora förhoppningar på är skadad. Vilket jag borde haft koll på, men det hade jag inte en aning faktiskt. Så istället blev det andra förutsättningar. Dessutom blev jag kvar för att kika på 3000m och jag förstår inte hur de orkar rent psykiskt att springa inomhus så långt. Äntligen fick Fredrik Johansson från Växjö ta en seger i vår nya fina hall. Olle Kalered kom 2:a och 3:a kom Oskar Danielson.

Men så kommer vi till avslutningen. Så snabbt som de hade gått i mål så kastade jag mig in i bilen. Nu bar det hem till tv:n där Liverpool tog emot Chelsea på hemmaplan. Som sagt de tog 3 poäng, äntligen, efter två mål av Torres. Skönt att han börjar göra mål igen. Där mellan träning och stan hann jag dessutom med att stryka, så det har varit fullt upp idag också. Och imorrn börjar en ny vecka.....Kanske får vi också ett inlägg från Stoneriver?


Tur att man är så bra att planera nu mera!

En tur till Östra Husby

Jag lyckades dra mig ut i skogen och springa även denna gång. Blev en tur upp till det stora samhället här ute, Östra Husby. Tog ungefär 60 minuter att ta sig dit, vilket var en alldeles lagom tur för dagen. Väldigt seg i benen var jag, mycket märkligt det måste vara att jag haft feber och varit sjuk. Skönt att vara tillbaka och kunna springa igen. Dessutom får man uppleva väldigt mycket på en löparsväng här ute. Alltid upptäcker man några nya hus som man inte visste fann och dagen till ära hade jag med mammas mobil för att ta lite bilder. Så här får ni se vad jag upplevde under dagens tur.


Ett gulligt litet hus i skogen.


Det blev mycket grusväg.


En gammal elcentral längs vägen.


Hästar fanns det också...


2 km kvar till målet!

I-landsproblem och viktig match

Så sitter man här igen. Söndag och jag är inte iväg på träning idag. Ska köra ett pass här hemma istället tänkte, om jag nu orkar komma iväg någon gång. Det är alltid svårt att ta steget ut. Det blir lätt att man hittar andra saker som är mer intressanta att ägna sig åt. Inte så roligt att springa ut i skogen faktiskt, men det är en härlig känsla.
Men sen är det ju roligt att få läsa alla kommentarer som jag får från er läsare!


Nervöst.

I-landsproblem.

Som vanligt när det nalkas söndag så är det dags för super-söndag på canal plus. Och idag är det inte vilken match som helst som väntar, Liverpool - Chelsea. En oerhört viktig match för Liverpool då Manchester United just nu har en ledning på 5 poäng i PL. Så allt annat än 3 poäng är ett stort misslyckande idag. Däremot har jag ett litet i-landsproblem idag, då det är tävlingar i Norrköping samtidigt som matchen visas på tv, får se hur jag kommer göra. Jag funderar på att enbart se på 800 m som är klockan 15,15 för då hinner jag hem till matchen som börjar 17,00. Ibland är det jobbigt att bo ett i-land där man har massor med olika valmöjligheter.bloglovin

RSS 2.0