Ny gästbloggare - Cecilia

DET KOMMER BLI MER förändringar här på slipsens under december. Idag kan jag stolt presentera en ny gästbloggare som kommer skriva varannan vecka med fokus på träning. Ni kommer även ha möjlighet att ställa frågor till henne om ni har funderingar. Hennes namn är Cecilia och nedan följer en presentation av henne, läs och njut. Nästa vecka får ni se hennes första "riktiga" inlägg...


FRÅN BÖRJAN TILL SLUT I FÖRKORTAD VERISION
Det började på sista året i gymnasiet, jag bodde ensam i egen lägenhet och var extremt rastlös på dagarna efter att skolan var slut. Året innan jobbade jag och hade fullt upp med det och första året på gymnasiet bodde jag fortfarande "hemma" vilket egentligen inte var hemma men fortfarande inte själv utan jag bodde hos vuxna människor, som att vi var en familj.


År tre började som sagt och redan på sommarlovet innan hade jag bestämt mig för att skaffa någon typ av hobby eller fritidsintresse jag kunde sysselsätta mig med. Vi började i augusti men jag velade till och från och sen var det ju det här med att ta tag i saken också. I september, den 6 september bestämde jag mig för att ta mig till ett gym här i stan och med mig hade jag två kompisar, den ena som jag också lyckades väcka något typ av intresse för och den andra av ren tvång. Tjejen jag tvingade med mig skapade inte något medlemskap men den andra gjorde tillsammans med mig det, vi tyckte både att det lät riktigt kul då vi satt där med ägaren och gick igenom de olika gruppass som fanns och var helt fashinerad över utbudet. Samma kväll tog vi båda bussen tillbaka in, superexhalterade testade vi för första gången ett pass som heter AfroPowerDance och vi tyckte båda att detta var superkul. Jag började sedan gå på boxning och spinning och blev fast i det. Någon vecka senare testade jag ett pass som heter BODYPUMP, jag minns det fortfarande som igår; musiken, koreografin, instruktören och några utav deltagarna. Jag blev HELT fast, det var helt sjukt vilket grymt pass var! Jag fick med mig min kompis och hon blev lika fast hon. En vecka senare testade jag och min kompis BODYCOMBAT och detta var ju helt obegripligt, detta var ju exakt lika roligt och DÅ, då blev jag fast för evigt.

Sedan dess har jag tränat BODYPUMP och BODYCOMBAT regelbundet i två ½ år. Jag har också under en period kört BODYATTACK regelbundet och nu kör jag BODYBALANCE. Från maj till augusti i år bodde jag i Australien och passade då på att besöka New Zeeland där dessa pass har sitt huvudkontor. Företaget som skapar dessa pass heter LesMills vilket är ett världsomfattande företag och ligger i Auckland NZ. Jag deltog på filminspelningarna för BP 76 och BC 46 samt var åskådare till BODYSTEP och BODYBALANCE.

Det har varit aktuellt ett antal gånger nu att jag själv skulle utbilda mig till intruktör för antingen BODYPUMP eller BODYCOMBAT (BC som blev aktuellt på senare tid) men av olika anledningar har det inte blivit av. Jag kände att jag ville utvecklas i min egen träning på en mycket högre och avancerad nivå och även kunna se mer tydliga resultat av min träning, samtidigt tycker jag body fitness är väldigt intressant och har tyckt det i ca 1 år men det har mer varit en dröm än verkliga handlingar fram tills idag. Nu har kommit på att jag vill bli stor, jag vill synas och kunna tävla inom något, jag vill utvecklas och jag vill ha stora mål att sträva efter så jag bestämde mig för att jag helt enkelt vill bli riktigt fit och så småning om tävla inom det.

Just nu läser jag ett program på högskolan som heter idrottstränarprogrammet med inriktning hälsa. I och med att jag numera tränar för att bygga massa tränar jag inte längre några gruppass mer än BODYBALANCE vilket är en typ av yogaklass. Att inte längre träna BP och BC känns jättetråkigt i sig men samtidigt trivs jag jättebra med styrketräningen och vill satsa allt på det. Till gruppträningspassen kan jag alltid komma tillbaka till senare.

Nu har jag dessutom även fått chansen att gästblogga här hos Slipsen vilket känns jätteroligt! Ska göra mitt alldra bästa till att insperera er så mycket som jag bara kan utifrån mina egna kunskaper och erfarenheter kring ämnet träning, ge tips också hoppas jag på att ni kan ställa frågor över sådant ni funderar över och uifrån det kan jag styra upp inläggen lite de gånger jag kanske sitter med idébrist eller så, blir inte det bra?! ;D

Ha det bra så hörs vi snart i första inlägget!

Tisdag 30.11.10


Tröja - Ljung , Chinos - MQ , Skor - Vagabond , Klocka - Triwa
Dagens humör: Stressad
Dagens utseende:
Vardagligt
Dagens känsla:
Nervositet för slutseminarium
Dagens irritation: --

Dagens roligaste:
Träna lite med Stoneriver
Dagens önskan:
Att seminariet går bra
Dagens borde:
Städa i ordning här hemma
Dagens låt:
Oskar Linnros - Genom Eld
Dagens textrad: "Mitt namn är mycket och jag vill ha mer"

Idag är det främst slutseminarium som står i centrum för min dag, håll tummarna för att det kommer gå bra. Känns väldigt bra nu innan men man vet ju aldrig hur det kommer gå....

Lugnet sprider sig

Vinterlandskapet ligger framför mig. Det är vit snö som fallit från en himmel som nu är blå. Här är bara du och jag, helt ensamma. Det är en känsla av frihet som infinner sig. Någonting jag inte känt på väldigt länge. Inga krav. Inga måsten. Bara du och jag i lugnet. Kan inte bli så mycket bättre. Där och då spelas detta på radion som bidrar till vår känsla….

 


Rösta, rösta!

Jag har två bloggvänner, Emma och Jackeline, i Stockholm som tillsammans tävlar om att göra gästrecensioner på Apollo och jag vet att dessa två skulle göra ett riktigt bra reportage om de vinner detta. Tävlingen pågår fram till 13 december. Så rösta på dem för de är väl värda detta!

Nytt ansikte

Då var man tillbaka för ännu ett gästbloggsinlägg. Tänkte presentera mig lite över vem jag är och vad jag pysslar med!

 

Eleonore heter alltså jag och är hela 18 år gammal. Myndig och allt! Jag bor i Ängelholm (tre mil utanför Helsingborg) med min familj! Här pluggar jag sista året på gymnasiet där jag går teknisk linje med inriktning byggteknik/arkitektur & design. Dock har jag väldigt lite lektioner både nu och till våren och söker alltså ett deltidsjobb att ha bredvid!

 

På min alltså väldigt lediga tid som jag har nuförtiden så lägger jag ner ganska många timmar på träning! Jag tränar kondition och styrketräning och detta gör jag varje dag (yes jag är beroende av det). Annars springer jag runt i klädesaffärer och IKEA också för den delen, då inredning och kläder är något jag älskar. Sen bloggar jag ju också och just nu går många funderingar på vad som händer efter studenten!

 

Jag är en väldigt driven person som älskar att ha många bollar i luften. Jag har en massa energi och kämpaglöd och ger aldrig upp! Till detta har jag väldigt många drömmar och mål som jag vill/ska uppnå! Liksom jag har ett budskap med min blogg, liksom har jag ett budskap med mitt liv och det är något som jag vill nå och fightas på vägen till!

 

Mina inlägg hos Marcus kommer nog vara ganska mycket varierande men framförallt kommer jag prata om det här med livsstil och hälsa!

Därför vill jag ha lite idéer/förslag/frågor från er kring detta så jag kan smälla ihop någonting bra utav det!

 

Vi hörs igen på måndag!

Ta nu hand om er!

Puss&kram Eleonore

Rätt taktik till att få sin favorit

SNART ÄR DET JU JUL, tiden går väldigt fort nu. Det finns ju många saker som hör julen till alltifrån prinskorv, till dans runt grannen och Kalle Anka. Men det finns ju en chokladask som enligt mig och många andra är starkt förknippad med julen. Jag talar självklart om Aladdin som man bara måste ha nu när det närmar sig jul, den är alltid lika älskad. Ni har säkert sätt detta på tv med Aladdinasken och olika taktiker. Vet ju själv hur det brukar vara med detta, alla har ju sin personliga favorit som man ser till att skydda från alla andra. Detta går ju göra på olika sätt och i det som jag hittade får man rösta på sin favorittaktik, kanske är kör du med hot, ljuger eller bara tar den du vill ha. Är offensiv. Jag röstade på en taktik men kommer inte avslöja vilken och jag tycker du också ska gå in och rösta för den taktik som vinner kommer visas på tv.


Ni hittar pralintaktiken här eller genom att trycka på bilden.


Ryckande start på veckan

EN SÅN LYCKAD avslutning på helgen igår med Oskar Linnros i Norrköping. Ny vecka innebär också nya möjlighet, jag fylldes av energi av spelningen han bjöd på igår. Många som kommer till Norrköping för att spela ser det säkert som en tråkig stad, glöm det, vilket ös det var trots en söndag. Eftersom jag är lite nördig av mig sjöng jag med i varje låt han bjöd på. Med undantag för en låt som faktiskt är helt ny vilket gjorde det svårt för mig att kunna den. Nog om honom nu kanske. Men det gav mig så kraft till att ta mig in i en ny vecka att jag direkt när jag kom hem satte mig ner och skrev massa bra texter som kommer läggas upp här på bloggen. Jag ska inte göra mig långrandig nu utan nu tar jag och önskar alla mina läsare en grym start på veckan!För nu kör vi väl som vi aldrig gjort förut, för vi kan gå igenom eld!Ta chansen i slipsens-live!

IDAG ÄR DET DAGS igen att lotta ut platser till panelen. Redan nu är det rekordmånga som är med och tävlar om just sin plats under hela december. Låt inte detta hindra dig från att ta chansen att få synas varje fredag här på slipsens för det är en attraktivplats att synas på. Allt kommer ske när jag sänder live vilket rullar igång klockan 16,00. Då kommer ni kunna se mig live samtidigt som ni kan prata med mig genom chatten.

Ni tittar genom att trycka i rutan som kommer upp nedan vid ca 15,30. Välkomna in då.


Planering för dagens sändning
16,00 Programmet rullar igång
16,10 Tänder första ljuset i första advent
16,20 Presentation av samtliga tävlande
16,30 Allmänt om bloggande
16,45 Lottning av panelen
16,55 Summering av programmet
17,00 Eventuellt övertidVäxande molnighet

FÖRSTA ADVENT. Väldigt mysigt att bo på landet som jag gör när det är snö och allt, dock betyder det också att det blir en del jobb för att kunna ta sig fram på vägen. Ser det som en viktig del i att höja myshetsfaktorn ännu mer. Hade varit på topp om man myst med någon annan också...
Vad gör ni idag?

Glöm inte att kika in idag vid 16,00 då sändningen är i fullgång!

Min träningsvecka

Denna vecka har jag bestämt mig för en sak i min träning, det är dags att få in mer mängd i träning istället för att enbart bara köra snabba intervaller. Jag kan vara lat ibland när jag lägger upp min träning nuförtiden. Förr kunde jag lägga ner mängder med tid på ett pass, eller vad sägs om 2 timmar löpning. Eller varför inte mer än 2 timmar. Det var min vardag. Idag kör jag lite lugnare men får ändå massa träning med olika pass varje dag. Det är fortfarande min vardag, träningen kommer jag aldrig överge.

 

Att få in mer mängd innebär inte att jag kör 2 timmar utan runt 1 timme. Dock lägger jag in ett intervallpass för att hålla uppe farten. Därför ser veckans upplägg ut enligt följande:

 

måndag: Spinning och x-fit

tisdag: Crosstrainer och löpning på löpband (4 min/km) 60 min

onsdag: 60 minuter löpning på löpbandet (5 min/km)

torsdag: 20 minuter löpning + styrka

fredag: Intervaller på löpband 6*2 minuter*1 minuter med 1 min/30 sek vila

lördag: vila

söndag: vila


Veckans träningstips från mig. Många av de som börjar träna har orealistiska planer med mer än 5 pass i veckan. Nej, nej, nej! Det är helt fel, försök istället få det till en rutin att köra antalet pass som passar dig under veckan. Det behöver inte vara många pass utan 2-3 pass är bättre än inget. Tveka inte på att utnyttja de möjligheter som finns på många gym också med pass. Det är inte farligt!


Äntligen!


Lördag 27.11.10

Jacka - MQ , Skjorta - Boomerang , Jeans - Nudie , Skor - Vagabond

 


 

Dagens humör: Glad
Dagens utseende:
Snyggt och enkelt
Dagens känsla:
snart jul...
Dagens irritation: Vissa människor

Dagens roligaste:
Njuta av ledigheten med familjen
Dagens önskan:
Att få njuta av ledighet
Dagens borde:
Läst igenom uppsats
Dagens låt:
Daniel Adams-Ray - Förlåt att jag aldrig sagt förlåt
Dagens textrad: "våra brister gör oss till människor"

Haft en riktigt mysig dag med mamma och pappa på julmarknad idag. Ikväll blir det också att bara vara hemma för att se på film. Märkt lite på sista tiden att jag gillar hemmakvällar.... Vad föredrar du helst utekväll eller hemmakväll?

 Ett år för Faster Gunhild

Hur firar man det? Jo, genom att gå tillbaka och kolla vad det handlat om under året förstås. Julminnen, barndomsminnen, allmänt prat, lite allvar, foton…

Gott och blandat”??         eller          ”Surt och beskt”??

 

Och varför inte fira med något gott (från min generation). Kanske Glace Au Four kan vara nåt?

Receptet är enkelt;

Några skivor sockerkaka i botten på ett ugnsäkert fat. Lägg t.ex. frysta/färska hallon (eller andra bär eller frukt - efter tycke och smak) ovanpå skivorna. Sen (helst) ca 0,5 l vaniljglass på det. Kanske några hallon till, och toppa med maräng (vispa 3 äggvitor och 3 msk socker) runt om. Dekorera med flagad mandel. In i ugnen (ca 275 grader) med hela härligheten och grädda marängen i några minuter. Supergott!!!

(Recept med exakta mått finns säkert i kokboken, annars: var lite vilda och testa er fram).

 

Som avslutning på den här stora dagen, undrar jag: tycker ni att det räcker med ett år? Dags att dra sig tillbaka?

Hälsningar Faster Gunhild


SÅKLART VILL VI SE MER AV GUNHILD, eller hur?!


Mer av mig?

JAG MÅSTE BARA BÖRJA MED att erkänna en sak som många kanske inte vet om mig. Under veckan tog jag chansen att delta i tävlingar på olika bloggar, tror ni att jag vann nått? Nej! Inte på någon av dessa platser som jag deltog kunde jag inkassera något pris. Aldrig vunnit något på bloggar så nu är det fan slut tävlande för mig blir bara på dåligt humör när jag inte vinner. När jag var mindre var det mycket värre det där med mitt humör, väldigt dålig förlorare kan jag väl sammanfatta. Något som har blivit bättre när jag blivit äldre. Dock kommer det tillbaka nu igen och fy fan säger jag! Skäms lite över detta men så är det.

Ärligt talat får ju ni inte så inblick i vem jag är som person genom min blogg. Istället kör jag ju mycket med gästbloggare, intervjuer och annat där jag lyfter fram olika personer. Detta har jag tänkt på och kanske vore det kul att få veta lite mer om mig och vad jag egentligen gör om dagarna. Vad det är jag gör med tidningen jag ofta skriver om. Finns det något intresse för detta?

Fundera lite på det denna lördag och ge mig svaret.Julkänslor, På Spåret och mycket annat i Panelen

DENNA VECKA ÄR DET SISTA gången vi får se Lisa, Marcus och Girly i panelen. November har gått väldigt fort dessutom är veckans panel bara en person då jag inte fått svar från två av dessa, tyvärr. Detta kan jag inte göra något åt heller. Till December har du chansen att bli en del av Slipsens när jag ska lotta ut platserna till tre nya personer. Intresset är väldigt stort för detta och jag kommer sända live på söndag där jag lottar. Vill du vara med i lottning kan du kontakta mig via mail eller kommentar. Lottningen kommer ske live i programmet på söndag med starkt klockan 16,00.

Marcus 22 år från Borlänge

1. Mindre än en månad kvar till jul, har du julkänslor?

- Ja, faktiksk. Det är första gången på flera år som jag känner att julen bara är runt hörnet i princip. Sedan har jag en stor julstjärna i mitt fönster som jag
fick av min mamma för någon dag sedan, så då blev julkänslorna stärkta lite extra ;-)

2. Ikväll har det klassiska programmet på SVT, På Spåret nypremiär. Är det något du kommer titta på?
- Kan hända. Men jag vet inte alls. Jag tycker inte att det är samma sak när Kristian Luuk och Fredrik Lindström sitter där. Det var roligare med Ingvar Oldsberg.

3. Nu kommer kylan till Sverige. Är du redo att ta emot den?

- Man kan väl inte vara annat än redo. Jag har väl inget val. Ska jag vara ärlig så tycker jag att det är både bra och dåligt med kylan.

4. Hur tycker du din tid i panelen har varit?
- Den har varit inspirerande och rolig. Man har fått svarat på många olika frågor med bra blandning, och jag lämnar över stafettpinnen till nästa panel, för
jag vet hur kul det är att vara med :-)

5. Vad har du för planer nu under december?

- Oj...eeehhhm. Det blir väl mycket julbak och så. Sedan är det praktik på fritidsgården som gäller. December är vilken månad som helst till en början, men från och med
den 13 decemeber så får man den där julkänslan i hela kroppen. Jag ska umgås en del med familjen. Dock så blir det inte så mycket med min bror och hans familj, för
de sticker till Teneriffa i tre veckor, och kommer hem två dagar innan jul. Så de kommer jag sakna.

6. Är det någon fråga du har saknat i panelen under din tid?

- Hmmm? Inte vad jag kan komma på nu i alla fall. Som sagt: En bra bredd på frågorna den här gången. Keep it up, Slipsen!
Lisa 17 år från Örnsköldsvik

1. Mindre än en månad kvar till jul, har du julkänslor?
- Inte direkt.

2. Ikväll har det klassiska programmet på SVT, På Spåret nypremiär. Är det något du kommer titta på?
- Nej, det gjorde jag inte.

3. Nu kommer kylan till Sverige. Är du redo att ta emot den?
- Alltid redo! Bor ju i norrland.

4. Hur tycker du din tid i panelen har varit?
- Helt okej!

5. Vad har du för planer nu under december?
- Kanske lite mer djupare frågor.


Girly 32 år från Stockholm (denna gången svar från Spanien)

1. Mindre än en månad kvar till jul, har du julkänslor?

- Har i Àguilas/Spanien har man borjat julpynta pa gator & torg.
Men vadret ar inte det minsta juligt, i gar lag jag ute pa terassen i bikini och solade.
Helt underbart....

2. Ikväll har det klassiska programmet på SVT, På Spåret nypremiär. Är det något du kommer titta på?

- Eftersom jag befinner mig i Spanien har jag inte tillgang till Svenska tv program. Men "pa sparet" hade jag i alla fall skippat om jag varit hemma i Sverige.

3. Nu kommer kylan till Sverige. Är du redo att ta emot den?

- Jag hatar kylan. Vill helst stanna har i Spanien och varmen fram till sommaren kommer igen hemma i Sverige.
Men maste tyvarr aka hem i morgon kvall. Men aker tillbaka till Spanien i December.


4. Hur tycker du din tid i panelen har varit?

- Den har varit jatte rolig. Hoppas jag far vara med flera ganger.

5. Vad har du för planer nu under december?

- Nar jag kommer hem vantar en lucia kryssning med vanner. Sedan blir det att fira julafton med min kara familj.
Har kopt massvis av fina julklappar till nara och kara. Efter julafton aker jag tillbaka till Âguilas/Spanien.


6. Är det någon fråga du har saknat i panelen under din tid?


- Jag tycker att Slipsen har stallt de perfekta fragorna. Tack och hej fran Girly<3

Killar, klä er i skjorta..

JAG FÖRESPRÅKAR JU ALLTID att man ska vara välklädd i alla väder. Därför ligger det ju helt i fas med min stil att tipsa om skjortor denna fredag. Jag tog fram några i olika prisklasser så det finns något för alla mina läsare, trots att det är mest tjejer som läser min blogg vill jag nu höra och se vilken som är snyggast. Alltid roligt att få lite respons från er läsare för det är ni ju helt grymma på. Och jag hoppas alla ni håller med om att det verkligen är snyggt med skjorta på killar.. Har jag rätt?

Det snurrar på

IGÅR KVÄLL VAR DET dags för en ny konsert för min del. Såg Familjen som spelade i Norrköping vilket var riktigt bra drag på, imponeras varje gång över hur bra utelivet är i Norrköping. Eller ska väl inte påstå att utelivet är bra egentligen men det erbjuds väldigt mycket bra konserter. Som exempelvis kan jag ju nämna att Christian Kjellvander spelar ikväll och på söndag kommer Oskar Linnros till stan.. Äntligen fredag igen också, underbart!

Vad ska ni hitta på denna fredag?

Isabelle är den målvetna tjejen som vet vad hon vill

Denna vecka får ni lära känna Isabelle som har gått igenom en tuff tid men har nu kommit dit hon alltid velat komma. Med hjälp av sin envishet och drivkraft är hon på en tryggpunkt i Borås tillsammans med sin pojkvän och hans familj. Till vardags satsar hon mycket tid på sin musik och drömmer om att föreläsa för att hjälpa andra i samma situation som hon befann sig i. Möt Isabell i veckans intervju här på slipsens.Skulle du kunna börja med att berätta om dig själv?

- Jag är en väldigt målmedveten tjej, jag vet vad jag vill och jag kämpar för att de ska bli som jag vill. Jag hade länge som mål att flytta till Borås och nu bor jag här i en egen lägenhet. Det är en stor 1a på 45kvm och jag trivs väldigt bra. Här har jag mina vänner och min pojkvän och hans familj som jag träffar dagligen. Jag jobbar extra inom hemtjänst på olika ställen i stan och ska snart börja som servitris på en ny öppnad restaurang.  Jag är väldigt omtänksam och generös, jag vill ge alla jag känner så mycket som möjligt. Mitt motto i livet är den gyllende reglen, “Så som jag vill att andra ska vara emot mig ska jag även vara emot dom.”

 

Har du alltid haft det mottot i hela livet?

- Nej det har jag inte, jag minns att vi hade det i klassrummet i mellanstadiet, men jag började själv tänka mycket efter de i gymnasiet.

 

 

Du lägger ner mycket tid på musik, har du alltid haft det intresset?

- Musik har alltid varit ett stort intresse! Jag började sjunga i tidig ålder och jag älskade att stå på scen och uppträda även fast jag var nervös och blyg. Det började med mängdvis med framträdanden i förskolan och lågstadiet då jag och vänner uppträde på klassens timme och gick sedan till egna solo nummer på skolans uppträdanden, musikskolan och teater. Musik har varit med mig hela livet och jag har även skrivit egna texter sen jag gick i 4an. Musik är även något som lugnar mig när jag är ledsen, upprörd osv, det kan även göra mig gladare om jag redan är glad! Det känns som att musik är en del utav mig! Då faller de sig bara naturligt att lägga ner så mycket tid.

 

Minns du första gången du uppträdde?

- Det minns jag jätteväl! Det var en gång i 5an när jag skrivit en egen låt som jag sjöng inför hela klassen.. Den hette "flyga till månen" och jag minns hur stolt jag var när jag tog emot deras applåder. Första gången jag rappade var förra året på en välgörenhetsgala, då var jag nervös men efteråt fick jag hur många fina kommentarer som helst utav folk som gillade min text! Då uppträde jag med låten" den kärlek du ger mig".

Du säger att du var blyg och så tidigare. Hur övervann du den rädslan?

- Jag tror jag övervann min största blyghet när jag började jobba inom äldrevården tror jag. Då fick jag lära känna nya människor och prata med folk varje dag hela dagarna och jag fick ta intiativ och ansvar. Där gick det inte att gå omkring att vara blyg. Så jag har lärt mig mycket att öppna mig där, själva blygheten och detta på scen har jag besegrat genom att se varje som en utmaning, och när jag klarat det har jag tagit mig ett steg längre fram. Jag kommer alltid vara smånervös när jag går ut på en scen, men efter en stund när det lägger sig njuter jag bara utav att stå där!

 

Vad är det för musikgenre som du gillar bäst?

- Musikgenre är svårt, för det växlar dagligen. Men jag faller alltid tillbaka på svensk hiphop. Jag berörs utav musiken och texterna i såna lugna tunga låtar, där folk berättar sina historier inför alla andra och blottar sin själ. Men jag gillar dom flesta musikgenrens som finns, förutom kanske riktig hårdrock, klassiskt och dansband.

 

Var får du din inspiration till att skriva?

- Min inspiration kommer ifrån hjärtat. Jag skriver oftast när jag är ledsen eller deppig, om något hänt eller om jag känner mig lite nere. då försöker jag tömma mina känslor så jag slipper känna så mycket, vilket oftast resulterar i långa texter. Likadant händer om jag är i lyckorus eller kär, då skriver jag också ner mina känslor.

 

Föredrar du musik på svenska?

- Ja jag föredrar på svenska, varför vet jag inte! det känns bara mer äkta för mig.

 

Har du några favoritartister, svenska?

- Lätt Gyllende Tider och Per Gessle! Det är sån musik jag njuter utav.

 

Hur mycket tid lägger du på musiken?

- Just nu har jag haft en paus, iomed att jag har flyttat, jobbat för att kunna betala min hyra osv, samt att både min mic och min dator är sönder. Men jag ska köpa både ny dator och en egen hemmastudio efter nyår! Så då kommer jag lägga ner mycket mer tid! Ska lära mig producera mina egna beats, och försöka komma ännu lite längre än vad jag är idag. Förr la jag ner åtminstonde 1 timme om dagen på min musik. Oftast längre.


Vad har du för framtidsdrömmar?

- Mina framtidsdrömmar är oklara idag, men jag drömmer om att få resa mycket. Jag vill verkligen uppleva världen. Jag vill se saker och historiska verk. Jag vill kunna sitta där som gammal sen och se bilder från alla länder jag besökt och ha massa minnen att berätta om. Jag drömmer om en egen familj och kanske en hund. Men det är längre fram.

 

Hur hinner du med att ge någonting till alla?

- Det känns som en enkel fråga men har andå inget bra svar, jag har inte så många nära i mitt liv. Så de få jag står nära ger jag extra mycket istället. Jag vill att dom ska veta att jag uppskattar dom.

 

Finns det speciella händelser som påverkat dig som person?

- Det finns flera saker som påverkat mig, mest min barndom och allt drama inom min familj. Min mamma som övergav mig som liten, pappa som gifte sig med den elaka styvmamman och mitt askungeliv jag levt fram tills vändpunkten då jag sa ifrån och stack hemifrån. Nu bor jag långt ifrån dom alla i min egna lägenhet och det har påverkat mig enormt. Jag känner mig fri och självständig! Jag klarar att stå på mina ben vad som än händer känns det som.

Om du får drömma 10 år framåt, vad gör du då?

- Om jag får drömma helt fritt så har jag om 10 år kommit nånstans i livet. Jag håller fortfarande på med musik, men kanske inte som artist utan jag kanske hjälper andra eller skriver texter? Något annat jag skulle vilja göra att att få åka runt på olika skolor och föreläsa om depression och hur man kan må under tonåren. Jag mådde själv väldigt dåligt under min högstadie/gymnasietid och jag vill inte se någon annan i samma sits som jag.


Överraska någon du tycker om

Löning idag och allt, underbart! Då hoppas jag att ni passar på att fynda lite på Hoof Store där ni får 15% rabatt genom min blogg.


ALLT DU BEHÖVER GÖRA är att gå till Hoof Store för att göra en beställning. Sedan fyller du i en rabattkod som lyder: slipsen vilket ger dig 15 % rabatt på din beställning.


KOD: slipsen

GER: 15% rabatt på hela beställningen.
GÄLLER: Från idag till och med fredagen den 26/11 kl 23:59

Det går en vind över vindens ängar


Jag tävlar!

NU LAGOM TILL JUL TYCKER JAG det är bra att delta i lite tävlingar. Därför är jag med i en tävling som Gizmo har där man kan vinna presentkort värt 500 kr på dalala.se. Lätt värt att ta denna chans och nu hoppas jag att det är jag som står som segrare i denna tävling. Men har inget emot att DU utmanar mig. Tävlingen pågår fram till fredag 26 november, så ta chansen!

Vägen in i slipsen familjen

Igår nämnde Marcus den lilla Slipsenfamiljen i ett inlägg. Jag måste säga att jag är så glad att jag får vara en del av denna familj. En familj där vi samarbete över våra bloggars gränser och skriver några ord i ett inlägg då och då. Det känns som att man tar allt ett steg längre på detta sätt. Det handlar inte längre om att lära känna varandra och fler skaffa läsare som man gör om man skriver ett gästinlägg här och ett gästinlägg där. I dessa samarbeten får man lära känna någon på djupet, man får följa en historia och ett öde.

 

Detta hade jag inte trott för några år sen när jag först började blogga. Det började med en musikblogg. Jag var 15 och älskade musik som fick mig att känna något. Jag slutade uppdatera efter ett par veckor. Passionen fanns inte där. Musik gillar alla och min kunskap var väldigt begränsad.

Jag blev 17 år och startade min andra blogg. I denna skrev jag små dikter eller meningar ur vardagen. Detta hade fungerat om jag funnit glädjen i det. Nog för att jag älskar att skriva, men dikter var inte min grej. Bloggen försvann efter någon månad.

 

En dag för snart 2 år sedan väcktes en idé inom mig. Jag skulle bli den folk vände sig till för att få tips om nya produkter, på bra caféer och hitta goda recept. Jag startade min tredje blogg. Här hade jag en brinnande passion, jag hittade en glädje i att skriva. Och framför allt ville jag kämpa med detta för att lyckas. Så nu sitter jag med min blogg, Fika med Eleonore, som är starkare än någonsin. Inte för att mitt läsarantal är högt och att läsarna gärna kommer tillbaka och tar del av mina tips. Utan för att det är något jag kämpat och lagt ner så mycket glädje i.

 

Så känner jag även nu när jag och min blogg blivit en del av Slipsenfamiljen. Vi är starkare än någonsin och kämpar för det vi gör, skriver bloggar som inspirerar. Här på Slipsen får du nu följa fem starka personer, deras passioner och deras öden. Marcus, Faster Gunhild, Eleonore, Kalle och Eleonore. Gå även in på våra bloggar och läs visare och vem vet, kanske bjuder även Marcus på några ord eller bilder.

Jag vet iaf att Marcus just nu lagar mat inne på min blogg, http://fikamed.blogg.se.

Puss och kram, Eleonore

http://fikamed.blogg.se


 

Denna vecka vill jag dela med mig av ett recept som ligger mig varmt om hjärtat.

Kärleksmums

150g smör
3dl socker

2 ägg
2tsk vaniljsocker
2msk kakao
4½dl mjöl
2tsk bakpulver
1½dl mjölk

75g smör
1-2msk kallt kaffe
1msk kakao
2tsk vaniljsocker
3½dl florsocker

Kokosflingor
Strössel

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Häll smeten i en form. Grädda i mitten av ugnen (175grader) i ca 15 min. Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna inder omrörning. Bred glasyren över kakan och garnera.


Satsa på detta...

JAG GER MIG IN I en tuff bransch igen med tjejkläder. Sist visa ju Kalle var skåpet ska stå men jag ger inte upp för det utan här kommer nya tips....


Så vad tycker ni?

Vinnare i Chokladkoden

Fram till igår hade jag en tävling här på bloggen där ni kunde göra Chokladkoden och komma så nära mig som möjligt med er profil. Nu har jag suttit och kollat igenom alla bidrag vilket har resulterat i tre vinnare. Två av dessa hade 69 % likt min profil, medan segraren hade hela (!) 82 %.

 

Dessa tre är:

Gun-Britt, My och Sandra.


Ni kommer få mail från mig för jag behöver era adresser så jag vet var jag ska skicka choklad nu lagom till jul.Slipsens sprider julglädje som ni redan vet!


Tove Styrke

IGÅR SKREV JAG ju om Tove Styrke och att hon vuxit i mina öron. Här har ni två bevis på att hon gjort det även om jag brukar vara emot allt det där med Idol. Vet att hon kommer därifrån....


Håller ni inte med mig?

Tove Styrke - White Light Moment

Tove Styrke - Himlen så oskyldigt blåVåga vinna. Våga släppa någon in. Våga bli sviken.

Väldigt symboliskt att jag skriver en text om att lyckas med kärlek där jag pratar om att våga misslyckas. Skriver den, känner mig nöjd. Då. Då händer det som inte får hända, min dator får rycket och stänger av sig. Så långt kom jag med att skriva min text om att våga. Ska jag ta steget från att drömma till att fullfölja en dröm jag har. Tydligt svar från min sida. Inte en chans att jag vågar utmana det som är utanför mitt säkerhetsområde. Det som är utanför min kontroll vågar jag inte närma mig.

 

Denna gång gör jag det. Du är tjejen som jag alltid drömt om men aldrig vågat ta kontakt med. Jag närmar mig dig på ett sätt som jag bara sett på film och du ger mig småvinkar. Det här kommer gå vägen. Jag vågar ta steget med dig. Ett leende. Några ord. Vi är där. Dina ögon är de vackraste jag har sett. Din röst är som en sommarvind. Vad dina ord säger bryr jag mig inte om. Bara du är mig nära.

 

Friskt vågat hälften vunnet brukar man säga. Jag har vunnit allt. Efter att jag vågade ta steget hände något. Jag släppte in dig i min värld och nu är jag en del av din. Är det här nyckeln ligger?

 

Våga vinna. Våga förlora. Våga göra bort sig. Våga bjuda på sig själv.


Växer med glädje

BLEV JU EN ENORM succé igår när Eleonore gjorde debut här på bloggen. Nu växer sig slipsen-familjen bara större och större för varje vecka som går vilket är väldigt kul. En sak som börjar försvinna allt mer är kanske min vardag, men så får det inte bli. Igår satt jag hela dagen i skolan för att först jobba med uppsatsen vi skriver följt av lite jobb med tidningen som jag faktiskt är chefredaktör för. Känns väldigt kul! Idag är det fullt upp precis som alltid med skola, möte och träning. Ibland förstår jag inte riktigt hur jag orkar med allt faktiskt men finns nog ett svar. För det första är allt väldigt roligt och vad är det man brukar säga, att man får kämpa för att komma någonstans i livet. Sedan bidrar ju min träning väldigt mycket till den energi jag har hela tiden. Vila får man göra när man blir gammal nu är jag ung och frisk.


Nu fick ni lite av hur jag mår och allt. Hur är det med er alla idag?

PS.... Glöm inte tävlingen!Hej på er!

Eleonore heter jag och driver bloggen lifebyeleonore.blogg.se . Nu är det så att jag och Marcus gör ett samarbete där vi skriver hos varandra en gång i veckan vilket jag tycker ska bli jättekul!

 

I min blogg läser du om mitt vardagsliv, mycket kring hälsan och vad det innebär, kläder, skönhetsprylar, media och så vidare. En allt i allo – blogg helt enkelt! Precis som Marcus bloggar jag för jag har en dröm och ett budskap: Att nå ut till många personer och samtidigt vara en inspirationskälla.

 

Det är alltså det här jag ska försöka förmedla till er som läser Marcus blogg och återigen tycker jag det ska bli riktigt kul. Samtidigt kan ni som är tjej (även killar) fråga mig saker som ni kanske inte ställer till Marcus, vore jätteskoj och jag är väldigt glad för att få hjälpa till och pusha!

 

Vi hörs alltså en gång i veckan och sköt om er nu gooingar!

 

Eleonore


2 steg från Paradise


Vad gör vi? Nu kör vi!

MÅNDAG MORGON och många suckar säkert över att det är en ny vecka. Måndagar är en dag som många har mardrömmar om, värsta dagen på veckan. Allting börjar om igen. Vardagen. Vilken tur att du läser slipsens och får en positiv start på veckan! Min inställning är inte att måndagar är tråkiga, tvärtom! Måndagar är bra på flera sätt. Man får chansen att göra något riktigt kul under en ny vecka och det är starten på mängder av möjligheter. Jag är taggad för en ny helt ny vecka, vilket kanske märks. Helgen har gått i lugnets tecken så nu är jag redo att ge mig ut på banan igen!Är ni lika redo som mig?

Glöm inte att tävla om choklad från Marabou!

Slipsen tipsar avsnitt 6 - Träning

SÖNDAGAR ÄR VÄLDIGT speciella här på slipsens. Då får ni se ett nytt avsnitt av slipsen tipsar som är mycket populärt hos mina läsare. Denna vecka får ni också en nyhet där jag presenterar en ny gästbloggare så skynda er in och kolla på klippet nedan.
Det avsnittet jag pratar om där jag visar övningarna kan ni se här.
Tävlingen jag pratar om kan ni hitta här.

Award

♣ Utmanad av fina Veronika

-Som vinnare ska du kopiera in denna i din blogg.
-Tacka och länka till den du fick priset av.
-Skriva 7 saker om dig själv.
-Skicka vidare awarden till 7 av dina vänner


◊ Jag är född i Norrköping

◊ Jag har flera JSM-medaljer i friidrott och medeldistanslöpning

◊ Jag bor hemma med mina föräldrar

◊ Jag gillar att vara kreativ

◊ Jag gillar att spela gitarr

◊ Jag är duktig på att planera

◊ Jag älskar träningJag utmanar:


Eleonore


Sara


Emelie


Mimmi


Isabelle


Bex


Marcus


Lämna gärna en kommentar om ni antar utmaningen :)


Godmorgon söndag!

HOPPAS NI HADE DET trevligt igår vad ni än gjorde. Många kanske var ute och svirrade på krogen vilket kan vara väldigt trevligt. Själv tog jag det bara lugnt här hemma på landet som var väldigt skönt, känner mig utvilad till tusen idag när jag ska ut och filma. Dagens avsnitt kommer handla om träning men vet faktiskt inte helt ärligt vad jag ska prata om. Dåligt av mig! Det kommer bli bra som vanligt kan jag i alla fall lova. Igår när jag var hemma lyssna jag också på Tove Styrke som är riktigt bra alltså!

Händer hos er idag då?

Utfryst…

Nu vet jag vad det är att vara utfryst!

Inte så att jag blivit hackkyckling eller mobbad – utan utfryst temperaturmässigt. På riktigt. En stor port är trasig på jobbet, och där intill ska vi försöka jobba. Skulle kunna tro att vi är på väg mot sommaren, för idag var det faktiskt över +10 grader. Rekord för den här veckan.

Men, men… de lovar bättring…. nån gång… men när vet vi inte…

 

Hur som helst, situationen får en ju att tänka på de som är utfrysta av andra anledningar. Helt i onödan! Den vanligaste orsaken till det är nog avundsjuka. En sjukdom, tror jag det räknas som, som borde vara utrotningsbekämpad för länge sen. För till vilken nytta är den? Ingen!! Inte för den som plågar – och definitivt inte för den som blir plågad.

 

Orsakerna kan nog vara lite olika, men de som är nöjda och lever ett harmoniskt liv är nog mindre benägna att mobba eller frysa ut andra.

 

OM det är så är det ju ganska lätt att börja kampen; se till att leva DITT liv med DINA intressen och bry dig inte om ifall andra har sina värderingar i livet som skiljer sig mot dina. Varje människa är unik! Och har rätt till sitt eget liv. Precis som DU har.

 

Det är ju inte säkert att den du tror ”har allt” och kanske mer än dig, verkligen har det. Det kan ju vara ytan som är bra och bakom ridån är det helt annorlunda. Eller tvärtom också för den delen.

 

De du känner att du inte vill umgås med; låt dem leva sina egna liv i fred. Och satsa på bra relationer med dem du verkligen vill umgås med. Då är hälften vunnet för alla.

 

Vartefter man utökar kompiskretsen, lär man ju känna nya personligheter och öppnar upp nya portar (tänk på ”min” port med kylan) som kan ge värme och något gott tillbaka för bägge parter. Istället för att ta fram de dåliga sidorna om det inte ”klickar”; bryt upp från bekantskapen och gå vidare utan dåliga följder.

 

För en sak är ju säker, livet är inte spikrakt. Man byter intressen, arbeten, bostadsort, skolor m.m. Och då byter man, ofta ofrivilligt, ut en del av sina gamla kompisar/bekanta mot nya. Med nya utmaningar som följd…

 

En sak jag blivit övertygad om i min ”utfrysningsperiod” är att: i kyla blir man mer benägen att gnälla och tänka negativt än man är när det är varmt (i varje fall normal värme).

Undrar om det inte är så att hjärnans ”positiva sida” kräver en viss värme för att hållas aktiv och mota bort den gnälliga och småirriterande ”negativa sidan”. I min fantasi tror jag att varje människa har båda delarna, och vad det handlar om är att hitta den rätta balansen. Den negativa behövs för att locka fram den positiva. Men låt aldrig den negativa ta över kommandot!

 

Nu undrar ni säkert om jag blivit helt galen. Icke! Och jag har ingen utbildning, befogenhet eller ens tillräckligt med ”upplevd egen kunskap” om ämnet och därmed ingen rätt att påverka andra i ett så stort och allvarligt ämne. Så ta det bara som En vanlig (?) människas rättighet att fundera över livets gåtor, och kanske dra sina egna slutsatser. För det är just vad jag gjort.

 

Om en vecka ses vi igen – kanske med något roligare ämne då.

Hälsar Faster Gunhild


Julstök

NÄSTA HELG ÄR det ju faktiskt första advent och tiden går fort. Här hemma har det blivit lite julbak igår med lussebullar. Egentligen var det mamma som bakade men självklart hjälpte jag till lite. Plockade även fram kameran för att ta lite bilder, visst ser det gott ut!

Ledighet för min del - passa på och tävla!

TVÅ VÄLDIGT BRA låtar får inviga lördagen... Själv ska jag njuta lite av att vara ledig idag vilket kommer innebära att det kommer bli kommentarer som ska svaras på. Det kallar jag för att vara ledig. Ni får absolut inte glömma bort att fynda på Hoof Store där ni har 15 % genom koden som finns i inlägget längre nedan. Dessutom är det tävlingen om god choklad som pågår under hela helgen och fram till tisdag. Det är verkligen värt att läsa slipsens denna helg!
OK GO - Here it goes again

Monty - Seglaren

Galor, sex och zlatan i veckans panel

DE ÄR INNE PÅ sin tredje vecka i panelen vilket betyder att de verkligen är varma i kläderna. Precis som varje fredag bjuder Slipsens på åsikter från personer som läser bloggen i form av veckans panel. Under denna helg är det också mycket som händer på Slipsens, tävlingen pågår hela helgen så ta chansen och vinn choklad från Marabou.
Marcus 22 år från Borlänge

1. Galornas tid är nu. Är du mycket för alla dessa galor?

- Det beror på. Jag är inte så mycket för galor faktiskt, men intresset kommer och går. En gala som jag gillar är Idrottsgalan :-)

 

2. Mycket av vårt samhälle idag kretsar kring sex. Tycker du att det gått till överdrift?

- Ja, det tycker jag. Det är ju helt sjukt hur vissa bedömer andra kring det ämnet. Sex ska ju vara något fint, men eftersom det kretsar kring allt numera så känner man sig ju nästan dum när man pratar om det.

 

3. Zlatan fick Guldbollen under fotbollsgalan i måndag, din reaktion?

- Det var väntat. Han är klart värd varenda guldboll som han har fått. Han är ju otrolig fotbollsspelare, och en bra personlighet som visar vad han vill. Zlatan har ju blivit en ikon inom internationell fotboll, helt klart. Ibracadabra!

4. Vad är dina tips till att hålla upp ett gott humor nu under vinterhalvåret?

- Hmm? Ja, man kan hitta på massor av saker. Men jag håller humöret uppe tack vare mitt ishockeyintresse, men sedan finns det andra saker. Bara en mysig hemmakväll med film och lite god mat är alltid något, sedan ser man snön falla utanför fönstret. Det är två bra exempel..hehe!

 

5. Mona Sahlin meddelade i veckan att hon lämnar sitt uppdrag som partiledare för Socialdemokraterna. Hur ser du på detta avhopp?

- Det var på tiden. Jag blev dock inte förvånad. När ett parti gör sitt sämsta val på 100 år, då ska ju partiledaren bytas ut, annars så begår man ett misstag. Jag personligen tycker

att Mona Sahlin är en bra människa. Mer folklig än Fredrik Reinfeldt. Men hon är dock inte så bra på retoriken. Jag tror det var där det tog slut någonstans. Sedan så måste ju Socialdemokraterna

förändra sin politik. Man måste vända uppochner på varenda sten och förändra. Det återstår att se vem som efterträder Mona. Jag skulle vilja se Margot Wallström som ny partiordförande.

 

6. Hur ser planen ut för helgen?

- Fredag: Ishockey på kvällen. Lördag: En tripp till Gävle för att hälsa på min bror och hans familj :-) Söndag: Ser ut att bli som vanligt, nämligen en vilodag. Men det är då en fullspäckad helg.

 


 

Lisa 17 år från Örnsköldsvik

1. Galornas tid är nu. Är du mycket för alla dessa galor?

- Inte direkt. Men inte helemot heller. HAHA! (Sämsta svaret någonsin)


2. Mycket av vårt samhälle idag kretsar kring sex. Tycker du att det gått till överdrift?

- Äh, mer sex till folket! Kan aldrig gå till överdrift.


3. Zlatan fick Guldbollen under fotbollsgalan i måndag, din reaktion?

- Bryr mig inte... men ingen överraskning


4. Vad är dina tips till att hålla upp ett gott humor nu under vinterhalvåret?

- Festa galet och mys med bästa vännerna. Och shoppa!


5. Mona Sahlin meddelade i veckan att hon lämnar sitt uppdrag som partiledare för Socialdemokraterna. Hur ser du på detta avhopp?

- Samma svar som på 3. Fast, det här var väl varken en överraskning eller inte en överraskning.


6. Hur ser planen ut för helgen?

- På Fredag blir det mys och lugnt hemma då jag ska upp tidigt på lördagmorgonen då det är öppet hus på min skola. Sedan på lördagskvällen blir det förhoppningsvis party, söndagen blir det mys & måndagen (ja, det blir lång helg för mig då vi är lediga på måndagen på grund utav öppet hus-grejen) så har jag inte bestämt något ännu.


 

Girly 32 år från Stockholm


1. Galornas tid är nu. Är du mycket för alla dessa galor?

- Jag älskar verkligen galor, Girly ÄR glitter och glamour. Hoppas att jag en dag får vara med på galornas gala dvs Ocsarsgalan.

 

2. Mycket av vårt samhälle idag kretsar kring sex. Tycker du att det gått till överdrift?

- Jag tycker att det är bra att vi i dagens samhälle kan prata öppet om sex och samlevnad. Eftersom sex är en del av livet, en mycket viktig del. Det blir allt lättare att komma ut som bi eller homosexuell och dagens ungdomar får svara på sina vanligaste undringar via nätet. Har själv ofta sex & samlevnads spalter i min blogg http://girlysworld.blogg.se, eftersom jag är utbildat apotekstekniker är jag väldigt van vid intima frågor så ser ingen fråga som dum eller konstig. Sex säljer så är det bara. Lägger i bland ut utvikningsbilder på mig själv i bloggen och då stiger alltid läsarantalet rejält. Mina bilder är enligt mig fina och inte för mycket, utan det är bilder jag kan stå för. Bilderna är helt oretuscherade och visar mig som jag är med veck och lite mage. Är viktigt att visa upp en "naturlig" kropp, och jag är inte perfekt, inte helt i alla fall ;)

 

3. Zlatan fick Guldbollen under fotbollsgalan i måndag, din reaktion?

- Ingen kommentar, gillar inte fotboll så jag har faktiskt ingen åsikt här.

 

4. Vad är dina tips till att hålla upp ett gott humor nu under vinterhalvåret?

- Att åka utomlands till varmare breddgrader är mitt enda tips. Kyla och mörker gör den positivaste människan deppig

 

5. Mona Sahlin meddelade i veckan att hon lämnar sitt uppdrag som partiledare för Socialdemokraterna. Hur ser du på detta avhopp?

- Jag tycker Mona gör rätt val, nu behövs det nytt fräscht blod för att sätta fart på Socialdemokraternas politik. En ny Maria Wetterstrand skulle göra susen....

 

6. Hur ser planen ut för helgen?

- Jag lämnar kala Sverige för varmare breddgrader. På Lördag flyger jag till familjens hus som ligger i Àguilas/ Spanien. Ska stanna där en vecka och sola, bada och ha det skönt......


Chokladkoden - tävling

Jag gjorde ett Chokladtest häromdagen och fick SPF05753 som min kod, alltså Självälskare. Och du som läsare av slipsens kan också göra detta test. De tre personer som kommer så nära samma profil som mig som möjligt vinner choklad från Marabou.

Instruktioner för att tävla:
-         Gör testet och ta reda på din chokladkod.
-         Kopiera din chokladprofilslänk och skicka den i en kommentar till mig.
-         Rekommendera tävlingen på din blogg och skicka med även den länken i kommentarerna till mitt inlägg.
-         Har du ingen blogg, tipsar du 3 vänner om tävlingen via mejl och skickar en kopia till mig på: slipsens@gmail.com


Bara sätta igång och tävla! Ni har fram till tisdag 23 november på er!


Fredag 19.11.10

Halsduk - GAP , Skjorta - Ljung , Chinos - MQ , Klocka - Triwa , Jacka - MQ

Dagens humör: Trött men det är fredag!
Dagens utseende: Fredagsfin
Dagens känsla: Snart helg!
Dagens irritation: Inga!
Dagens roligaste: Göra det sista med uppsatsen
Dagens önskan: Avsluta arbetet med uppsatsen
Dagens borde: Städa i ordning lite i mitt rum
ÄNTLIGEN FREDAG och snart helg! Kan inte bli så mycket bättre faktiskt... Eller jo! Vad som är bättre är att jag kommer ha en tävling över helgen där ni kan vinna godsaker från Marabou. Sedan får ni passa på att fynda på Hoof Store! Igår såg jag Britta Persson här i Norrköping, helt magiskt! Hur mår ni idag?

Olessia ser ljust på framtiden

Denna vecka får ni lära Olessia som till vardags bloggar på finest där hon också ska göra sin praktik under vårterminen. Under veckan blev det även klart att hon har den stora äran att följa idol på nära håll via sin andra blogg. Jag hade en föreställning om att det var en tjej som hängde mycket på Stureplan, brydde sig mycket om yta men det visade sig var helt fel. Olessia är en jordnära tjej som älskar att många bollar i luften och drömmer om hitta jobbet hon älskar. Möt Olessia i veckans intervju.

Skulle du kunna börja med att berätta om dig själv?

- Jag är en glad, social och en jordnära tjej. Älskar att arbeta och lära mig nya saker. Jag mår som bäst när jag har många bollar i luften.

 

Med vilka tre ord skulle du beskriva dig själv?

- Glad, social, envis.

 

Vad gör du om dagarna?

- Jag pluggar men ska snart börja praktisera på http://www.finest.se där jag bloggar. JÄTTE KUL!!!

 

Kan du beskriva en dag i ditt liv?

- Går upp och käkar frukost, viktigaste måltiden och det är min absoluta favorita måltid på dagen. Tar en lång och härlig promenad, förhoppningsvis i solen. Direkt efter promenaden träffar jag en kompis. Vi sätter oss på något café vid Stureplan. Sitter där ett tag. Våra ben är nu så spralliga så vi går ut och shoppar lite. Därefter säger vi hej då till varann. Jag går och träffar någon annan kompis. Vi sätter oss och käkar på Vapiano och efter måltiden går vi och ser en bra film på bio i 3D.

 

Vad är det du pluggar?

- Grafisk design och kommunikation.

Har du alltid tyckt om att jobba med grafisk formgivning?

- Jag har alltid varit kreativ av mig. Ritade mycket när jag var liten. I gymnasium valde jag medialinjen och där hade jag mvg i foto och grafisk design. Tyckte det var roligt så då bestämde jag mig för att satsa på det.

 

Hur kom det sig att du ska göra praktik på Finest?

- Jag har bloggat där i så många år. Att söka praktik var bara en självklarhet.

 

Hur lång praktik är det du ska göra på Finest?

- En hel termin!

 

Du har en blogg, vad skriver du om där?

- Jag har ingen speciellt kategori i min blogg. Skriver det som faller mig in. Men eftersom design är något jag brinner för har jag bestämd mig för att ha mer design i min blogg.

 

Hur länge har du haft din blogg?

- Jag började blogga 2004 som första gången. Bloggat på finest i några år.

 

Har ditt bloggande utvecklats sedan 2004 och på vilket sätt?

- I början skrev jag väldigt öppet och skrev detaljerat. Ganska så tråkigt och mycket text! Sedan blev det roligt och då blev jag även intresserad av att få läsare. Började skriva provocerande och ljög hur glammigt liv jag hade. Lekte dum också. Plötsligt hade jag jätte många läsare på några dagar. Folk kände igen mig och än idag vet folk vem jag är pga den där första bloggen. Så jag la ned den och började blogga på finest. Är ganska privat av mig idag. Mer bilder och mindre text.

 

Lägger du ner mycket tid på din blogg?

- Det tycker jag inte! Sedan kan man ju definiera vad mycket tid är. Jag lägger inte ned 8 timmar på bloggen som blondinbella gör iallafall.

 

Har du något mål med bloggandet?

- Nej, det har jag väl inte!


Hur många läsare har du ungefär nu?

- Jadu, den här månaden har jag 27819 läsare just nu!

 

Du pratar om många bollar i luften, vad gör du just nu om dagarna?

- Den här veckan har det varit lov. Varit med mina kompisar och lite intervjuer.

Hur ser en helt vanlig helg ut för dig?

- Finns inga vanliga helger för mig. Alla ser olika ut. Sista helgen såg ut så här. I fredags var det en spårad kväll som var den roligaste kvällen på lääänge. I lördags kunde jag inte ta mig upp ur sängen för jag var så sliten. Gick upp för att äta. I söndags gick jag ut på Djurgården. En lång men absoluta favorita promenaden.

Hur är den perfekta helgen då?

- Perfekt och perfekt! Gillar inte det ordet. Det ordet borde inte få existera. Tror inte på det. Men en BRA helg är väl få ta del lite utav allt och må bra. Lite familj, lite vänner, lite fest, lite lugn och ro.

 

Varför tror du inte ordet perfekt finns?

- För jag tycker det är ett löjligt ord. Speciellt på människor. Ingen människa är perfekt. Alla har vi brister och egenskaper som är mindre bra. Även livet är inte perfekt men däremot kan en dag vara ett minne för livet eller mycket bättre dag än någon annan dag man upplevt.

 

Har du aldrig haft planer på att skapa något eget?

- Det har jag absolut haft! Var på kurs att starta eget företag. Hemligheten är att först komma in i den branschen och skapa kunder. Lättast att företaget ska rulla.

 

Vad drömmer du om i framtiden?

- Jag drömmer om att tjäna pengar och självklart få göra det jag älskar. Jobba på finest hade ju varit en dröm eller en tidning. Men tyvärr är det en tuff bransch. Men jag ger inte upp. Jag är envis och vill verkligen hålla på med grafisk design.

 

Vad är det du tycker om att skriva om? Vilken typ av journalistik?

- Gillar att skriva om mina känslor. Att få uttrycka sig på ett speciellt sätt. Exempel: "Jag orkar inte bli misshandlad hela tiden!" den meningen kan man tolka hur som helst. Men jag menar att jag inte orkar bli sviken hela tiden.

 

Har du blivit sviken många gånger i livet alltså?

- Ja det har jag! Alldeles för många gånger men det har ju också gjort mig starkare. Kanske kan bero för jag varit alldeles för snäll. Eller så finns det inget äkta i dagens samhälle. Alla vill ha ut något utav alla.

 

Handlar det om kärlek eller vänskap som har gjort dig besviken?

- Båda delarna! Men det tänker jag inte gå in på.

 

Var det inte märkligt när folk kände igen dig på stan?

- Det var jätte konstigt och ovant! Folk kom fram, ville ta kort, folk kunde skrika ut mitt namn. Det blev för mycket tyckte jag. Mina kompisar fick ju också lida för det.

 

På vilket sätt har du blivit sviken och hur har det påverkat dig till den du är idag?

- På alla möjliga sätt du kan tänka dig! Vissa saker ser du endast på film men jag har upplevt det. Idag är jag kritisk, iallafall mer kritisk och är inte lika snäll. Min linje på gräns var längre förut men idag mycket kortare.

Hänger du mycket på Stureplan?

- (haha) så skulle folk uttrycka. Men det tycker inte jag!

 

Är en fin yta viktig för dig?

- Maybe... ;) maybe not... (haha)

 

Varför är yta så viktigt?

- Yta är viktigt men innehållet är viktigast!


Om du drömmer framåt om 5 år, hur ser ditt liv ut då?

- Jag hoppas att jag har jobb som jag älskar och kanske eventuellt en kille.


Fynda hos Hoof Store


ALLT DU BEHÖVER GÖRA är att gå till Hoof Store för att göra en beställning. Sedan fyller du i en rabattkod som lyder: slipsen vilket ger dig 15 % rabatt på din beställning.

KOD: slipsen
GER: 15% rabatt på hela beställningen.
GÄLLER: Från idag till och med fredagen den 26/11 kl 23:59

Något till dig

TORSDAG IGEN. Dagarna går så fort att man knappt hinner med att tänka och här på min blogg händer det nya saker hela tiden också. Igår gick ju Kalle in och visade var skåpet ska stå när det gäller kläder. Nu är det upp till mig att bevisa att jag också kan det där med kläder och mode för han har ju grymt bra koll på det som ni kanske märkte vilket också blev väldigt uppskattat. Det är väldigt roligt att ni uppskattar min blogg så mycket som många av er verkar göra, känns väldigt kul att få alla de kommentarerna som kommer in med hyllningar. Nu är det som så att ni som läser min blogg kommer ha spännande saker framför er med spännande erbjudanden samt en högintressant tävling. Detta kommer mer information om.

Jag har också lyckats knyta till mig en till gästbloggare som ni kommer få se här en gång i veckan, slipsen-familjen växer för varje dag. Detta innebär också att jag kommer skriva hos henne en gång i veckan vilket jag redan gjort. Ni kan gå till Eleonore och läsa det jag skrivit. Sedan tycker jag även att ni ska vara med i hennes tävling där ni kan vinna underkläder.
Passa på!Hela tiden spännande saker på gång!

Kalle tipsar....

Denna vecka är Kalle med och tipsar om snygga detaljer till outfiten... Njut av bilderna!

Halsband från Alex Cloe för tjej eller kille.

Killkängor från Jack & Jones.

Killkängor från Silent

Kjol från Object.

The Local Firm halsband unisex.

Tights från Kill City.

Tjejsko från Surface 2 Air.

 


Frostigt


Bredvid ditt namn...

ONSDAGEN ÄR KOMMEN till oss vilket känns bra. Igår var det fullt upp med massa roliga saker, men även jobbiga saker. Satt i skolan med uppsatsen där jag gör SWOT-analys som ska sammanställa hela uppsatsen sedan blir det samma sak idag. Var även nere på stan för att sätta upp affiscer till webbtidningen som jag jobbar med. Nu kan alla Norrköpingsbor gå in och läsa! På kvällen var det basket med pappa. Vilken match det blev också när Dolphins slog ett turkiskt mästarlag. Otroligt!

Nog om min gårdag. Nu är det en helt ny dag med nya möjlighet som jag laddar för med min sedvanliga frukost med gröt och smörgås. Åter till skolan, sedan träning för att vara hemma skapligt idag. Måste ju faktiskt spela in till ett nytt avsnitt hos Eleonore där jag lagar mat... Det är ju dags nästa vecka igen.

Laddar med lite bra musik i detta inlägg också. Hur mår ni idag då?
Britta Persson - Toast to M

Oskar Linnros - Från och med du

Utvecklingen framåt

NÄR JAG STARTADE SLIPSENS trodde jag aldrig att möjlighet till att göra så många intervjuer som jag gjort var stor. Nu har det blivit ett antal eftersom jag har publicerat en intervju nästan varje vecka sedan jag började, det är en del. Minns första gången jag skulle genomföra en intervju med en person. Då var jag väldigt nervös och visste inte hur jag skulle lägga upp det. Idag kan jag erkänna att i början var jag inget vidare på att göra det heller. Tvärtom idag, nu är jag riktigt bra på det samtidigt som det känns mer naturligt. Det har varit en utveckling i rätt riktning där folk idag kommer in ofta och kommenterar dessa intervjuer som gör mig glad. Självklart kommer jag fortsätta det så ni behöver inte vara oroliga!

För visst är det väl ett trevligt inslag?

Tar död på drömmar och revanschlusten

Jag bär på många drömmar om att lyckas bra med mitt liv, men vad är egentligen att lyckas bra? Är det att ha en underbar familj, ett jobb som jag känner mycket pengar på eller att resa jorden runt? Det finns så mycket som går att precisera som ”lycklig”. Folk brukar säga att pengar gör en lycklig, jag är skeptisk.

 

De gånger som jag börjar prata om mina drömmar med vänner och bekanta får jag en blick som talar om för mig, ”snälla lilla vän var lite realistisk”. Inte för att de säger det rakt ut men det är en känsla som kommer till mig. I Sverige får vi inte sticka ut någonting från mängden med tanke på att vi har vår jantelag vilket faktiskt kan vara bra ibland. Från början hade jag tänkt skriva denna krönika kring hur jantelagen förstör människor, hindrar folk från att förverkliga sina drömmar. Ibland måste vi kanske vara realistiska också då är det bra att vi har jantelagen och folk talar om för dig ”Nej, nej, det där går inte!”.

 

Nej, jag tänker inte vara en sådan person som tar ner folk från sina högt svävande framtidsplaner. Tvärtom vill jag uppmuntra till att ha drömmar, eller inte bara ha drömmar utan uppfylla dessa genom att gå sin egen väg samtidigt lyssna på vänner som vill hjälpa dig. Det finns faktiskt riktiga vänner som vill ditt allra bästa. Genom att ha visioner tar vi oss framåt i livet.

 

När kommer min vändning till att jantelagen skulle vara bra? Jo, den kommer faktiskt när jag läser alla dessa bloggar som finns idag. Ofta fungerar de största som företag med stora intäkter större än många andra egna företag som finns i samhället. Det gör mig mörkrädd och nej, jag ska inte dra alla över en kant för det finns faktiskt många som lyckats bra samtidigt som de gör någonting vettigt. Vem är jag egentligen att döma om de gör rätt eller inte? Jag tar mig bara friheten att göra, och tänk efter visst skulle det vara underbart om någon kunde ta ner dessa människor.

 

Något som driver många till att ha drömmar stavas r-e-v-a-n-s-c-h där kan jag också skriva upp mig. Läste nyligen en intervju med Håkan Hellström där han pratade om just detta om att det är som en revansch för honom att lyckas. Tänk om han inte skulle följt sina drömmar, hade han någonsin varit där han är idag? Nej. En annan person, Stefan Holm, var inne på samma sak när han pratade i sitt Sommarprogram på radion. Jag kan ta ytterligare ett exempel, Marcus Birro, författaren som syns mycket i tv. På högstadiet fick han höra att han inte skulle skriva för det kunde han inte. Revansch.

 

Jantelagen kommer vi aldrig bli av med i Sverige för den kommer alltid finnas där men den kanske får oss att tänka efter innan vi gör någonting. Men att döda drömmar får den inte gör det har vi redan personer som gör. Idol-juryn. Och det verkar ju folk gilla.


My room

NI HAR SÄKERT MÅNGA GÅNGER funderat på hur jag bor. Tidigare har ni fått se lite hur det ser ut på kontoret och vårt gästrum här hemma. Nu är det dags att få en liten inblick i mitt sovrum. Som ni ser så har jag städat undan det värst. Här bor jag helt enkelt.

 

Här trivs jag bra!


Träningsupplägg för veckan.

Förra veckan blev det ingen bra träningsvecka då jag hade besök av Matej och hans flickvän. Känns lite fel att skylla på dem också men så är ju faktiskt fallet. Inte så roligt att få främmande och säga ”hej, nu ska jag gå och träna”. Nu är det bara ta igen det under veckan…

 

Börjar självklart med dagens givna pass tillsammans med pappa på spinnigen och xfit för er som vet vad det är. Bra träning för hela kroppen och en perfekt start på veckan. Resten av veckan kommer bestå av en mängd pass, siktar på att få ihop 6 träningspass.

 

måndag: Spinning och xfitexpress
tisdag:
Intervallträning på löpband (6*2 minuter: 1 minuter)
onsdag:
20 minuter löpning och styrka
torsdag:
Badminton med pappa eller intervallträning
fredag:
Styrka
lördag:
vila
söndag:
Löpning 60 minuter


Hur ser er träningsvecka ut?


 


 

Träningstips för veckan

Förra veckan fick ni ju tips på att stärka upp mage, ben och rygg vilket jag fortsätter med denna vecka. För att bygga på med plankan går det lyfta ett ben åt gången och hålla där i 30 sekunder. Det gör att du blir starkare i mage, rygg och ben. Varva detta med att köra armhävningar 20 upprepningar. Mycket bra träning!

 


Lyfter med er

God morgon läsare!


Vill börja veckan med att säga tack till er för ni är helt underbara ni gör mig glad varje dag. Helgen har gått i fina spår och allting har bara blivit bättre och bättre hela tiden. Nu är det en ny vecka också, kan bli svårt att toppa förra veckan med besök av Matej och allt. Jag ska försöka göra denna vecka till något minnesvärt också, har massa med spännande saker att göra. Lite skola, träning och konsert bland annat. Om jag är redo för en ny vecka? Det är jag självklart!

Hur har du haft det i helgen?

Söndag + Slipsen tipsar = Sant

SÖNDAG INNEBÄR SOM alltid att det är jag som kommer med tips. Denna vecka har jag hållit mitt löfte om att vara nere i Norrköping och filma. Resultatet av detta kan ni se i detta klipp och jag vill passa på att tacka alla som ställde upp. En enkelfråga och nu fick ni vara med i Slipsen tipsar. Det är mäktigt!

Kom med era tips till nästa vecka genom att maila mig på slipsens@gmail.com

Slipsen tipsar avsnitt 5:


Vad kärlek är.

Börjar tröttna på det här att alltid hitta massa bloggar där de uttrycker sin kärlek till pojkvän eller flickvän. Absolut inget fel med det egentligen, men har man varit ensam så länge sätter det djupa spår. Aldrig våga släppa någon in i det innersta rummet. Alltid hålla ett visst avstånd till andra människor, bygga upp en fasad ut mot andra. Långt där inne är det inte så perfekt som allting verkar. Långt där inne gnager en osäkerhet, en känsla av att inte räcka till.


Känslan av att ha någon annan som alltid finns där för en är stark. Nu är det inte så och sakta rinner en tår ner för min kind. Kan jag lita på denna människa eller kommer jag bli sviken igen? Vågar jag ta steget in i det svåra och jobbiga. Det där som kallas kärlek.

Besök från Slovakien

Matej och jag.

Jimmy och Matej är redo för en utekväll.

Jag och Matej laddar för utgång.

Jana, Matej och Mamma.

JAG HADE BESÖK FRÅN Slovakien under denna vecka. Matej och hans flickvän, Jana, har bott hemma hos oss men igår åkte de tillbaka. Känns tråkigt att de inte är här längre men jag är säker på att vi ses snart igen. I fredags blev det också en trevlig utgång i Norrköping. Bjuder på lite bilder från besöket....

Relationer – hur svårt är det?

Sitter här och funderar lite på relationer, både till nära och kära nu levande – och de som inte finns med längre. Varför då kanske ni undrar. Men allhelgonahelgen är väl den tid på året när man som mest blir påmind om saknaden av de som gått bort. Även om julen ligger nära i rankingen, när man märker att familjen förändras och traditionerna byter riktning till något nytt.

 

För mig är föräldrarna de jag saknar mest. På något sätt är det nog en ”lättare” form av sorg, föräldrarna är ju generationen före oss och som i rättvisans namn ”ligger före i kön”. Men känslorna tänker inte så logiskt alltid. Att vara tvungen att vara med om att ta avsked av sina barn måste nog vara bland det värsta som finns. Livets orättvisa kommer verkligen upp i dagen vid de tillfällena. Inte konstigt att många nästan ”går under” av livssorgen.

 

Orkar man prata om sorg och saknad kan det nog underlätta lite. Däremot kan det nog vara svårt för omgivningen att våga ”tränga sig på”, och istället går man runt varandra i vardagen. Kanske inte det bästa alltid, men en vanlig företeelse. Att söka sig till andra som varit med om samma upplevelser, att få en relation till någon likasinnad, är nog för många lättare än att prata med de närmaste. Alla grupper och stödföreningar som finns fyller säkert sin funktion!

 

Relationer i vanliga levande vardagslivet kan ju också vara svåra. Eller lätta, men med små svackor ibland. När jag hör par som varit gifta/sambos i många år som säger att de alltid varit överens får jag bara en tanke i huvudet: vem är det som är manipulerad. Så ska jag nog inte tänka, men två människor kan inte ha så exakt samma värderingar och tankar att det inte varit åtminstone en mindre dispyt nån gång ibland.

 

Det senaste halvåret har jag mött flera personer som berättat om sina relationsproblem. (Verkar som att generationerna efter vår, är mer öppna mot även nya bekanta).

Antingen nån som varit kär i en speciell person en längre tid, men inte fått minsta svar på de vibbarna. Eller par med olika bakgrund och nuvarande liv men som ändå lever tillsammans, och lyckas få det att fungera. Några vill leva tillsammans och bilda familj, men det slår för mycket gnistor för att få det att fungera – och ingen av dem vill ge upp. Sen finns det ju en del som inte vill annat än träffa en ny partner och få ett liv tillsammans med någon, men som har svårt att komma ut bland andra människor. Och det är väl inte så vanligt att ”Den stora kärleken” kommer hem och ringer på dörren? Eller….

 

Frågan löd: Relationer – hur svårt är det?

Svaret är (kanske): Rätt så svårt!

 

För om det hade funnits en ”Bruksanvisning för relationer” hade många fler människor varit lyckligare och mått mycket bättre. Men hur mycket tråkigare hade det inte varit då. Det är väl, som i allt annat, att det är erfarenheterna man lär sig av. Och det är nog många gånger så nya relationer skapas, man delar med sig av sig själv och sina erfarenheter. Det kan öppna en dialog, och vara början på något nytt.

Att våga prata är nog bland det viktigaste att komma ihåg. Inte antalet ord eller kanske ens innehållet i en mening, utan just att våga bryta tystnaden. Dörren genom muren kan faktiskt vara ett enkelt: Hej!

 

Och detta ska komma från mig, som varit ganska tyst och blyg (åtminstone utåt) mina första 30 år i livet. Men det är aldrig för sent

Hälsar Faster Gunhild


Klä er i detta...

RIKTIGT SNYGGA kläder som jag hittade när jag kikade runt på nätet. Inte så farligt dyrt heller, förutom jackan från Whyred. Kommit fram till att det är väldigt inspirerande och kul att göra dessa collage som jag börjat göra på sista tiden. Inte lika mycket text längre som jag själv skriver utan mer mina gästbloggare som skriver längre texter. Kanske skulle ta och börja göra det igen.

Vad tycker du om kläderna?

Trevlig kväll igår

EN TRÖG START på lördagen efter en trevlig utekväll igår. Vaknade precis efter att ha sovit kanske 5 timmar, skulle behöva mer sömn men det går inte somna om. Bara upp för att äta frukost, duscha och sedan ladda för en dag med julmarknad. Ni läste rätt det är dags för julmarknad. Känns som att det var igår som vi var på julmarknad med hela familjen. Gud vad tiden går fort! Nu faller jag också för trycket av Bruno Mars som är riktigt bra!Hur mår ni denna lördag?Snö, tv-program och 1 miljon i Veckans Panel

DET ÄR DERAS andra vecka, men det blev succé redan förra veckan när dessa personer var med första gången. Den ultimata läsningen till helgen hittar du på slipsens och den börja med Veckans Panel...
Girly 32 år från Stockholm
1. Snön är här igen, vad tycker du om det?

- Jag hatar verkligen snön och kylan, vill ha sol och värme året om. Som tur är har min familj ett hus i Àguilas /Spanien dit jag åker om åtta dagar. Adjö kalla Sverige....

 

2. Tv-programmet "Så mycket bättre" hyllas av alla. Har du sett det och vad tycker du?

-  "Så mycket bättre" är helt klart årets skönaste program enligt mig. Ett underhållande program där du får komma nära och lära känna b la Petter, Lasse Berghagen och Petra "September" Marklund. Tycker alla medverkande har visat sig ha otroligt mycket mer att ge än man tidigare kunnat ana. Speciellt September överaskade med sin egen tolkning av Petters Mikrofonkåt. Grymmaste låten ever....

 

3. Vi rör oss runt bland mängder av bloggar, men vad är det som får dig att fastna för en blogg?

- Jag gillar bloggar som är öppna och ärliga. Där man får följa med bloggaren bakom kulisserna och se verkligheten.

 

 

4. "Ung och bortskämd" hade premiär i måndags. Hann du titta på det och vad är din reaktion?

- Jag har sett det första avsnittet av "Ung och bortskämd" och tycker verkligen att namnet är passande på programmet. "Ungdomarna/barnen" i serien lever verkligen ett helt ansvarslöst liv, där deras föräldrar gör precis allt. Även de av dem som flyttat hemifrån, daltas det med som om de vore småbarn. Jag skulle nog också kunna kallas för bortskämd av en del i min närhet. Mina föräldrar har givit mig allt jag behöver,både kärlek och materiella ting. Har skjutsat, hämtat samt överöst mig med jul/födelsedags presenter. Men jag har alltid varit väldigt tacksam för allt de har gjort och gör för mig. Och till skillnad från ungdomarna i programmet har jag alltid hjälp till i hemmet med tex att städa, lagat mat (det jag klarar av ;P), tvätta, passat mina yngre syskon osv. Lika bortskämd som deltagarna i detta program  känner jag nog ingen som är i närheten av.

 

5. Andra veckan i panelen, känner du dig varm i kläderna?

-  Jag det gör jag verkligen det här är riktigt skoj. Väntar redan med spänning på nästa veckas panelfrågor. Ös på bara!!!!!!

 

6. Om du vann 1 miljon vad skulle du göra med pengarna?

- Jag skulle investera en stor del av pengarna i mitt klädföretag. Resterande skulle jag använda till att bjuda hela familjen på en resa. Och bara ha det mysigt och äta och dricka gott.


Lisa 17 år från Örnsköldsvik

1. Snön är här igen, vad tycker du om det?

- Har lite blandade känslor. Snö är extremt mysigt fast jävligt kallt och kan vara drygt också.


2. Tv-programmet "Så mycket bättre" hyllas av alla. Har du sett det och vad tycker du?

- Jag älskar det! Man blir så glad när man ser att artisterna blir på riktigt rörda utav varandra. Väldigt fint program.


3. Vi rör oss runt bland mängder av bloggar, men vad är det som får dig att fastna för en blogg?

- Det brukar faktiskt vara olika. Men en viktig grej är att det är bra stavning. Exempelvis stor bokstav, punkter och liknande. Sedan kan det vara intressanta, roliga eller fina texter, snygga foton, humor, ja, lite sånt som får mig att bli intresserad.

 

4. "Ung och bortskämd" hade premiär i måndags. Hann du titta på det och vad är din reaktion?

- Jag har inte kollat på det.

 

5. Andra veckan i panelen, känner du dig varm i kläderna?

- Svetten droppar ner från pannan.

 

6. Om du vann 1 miljon vad skulle du göra med pengarna?

- En miljon.... Förut var en miljon en förmögenhet men nu så ser man ju på TV att det numera är vanligare med typ 150 miljoner. Så egentligen är inte en miljon SÅ mycket. Men jag skulle nog spara, flytta till en lägenhet, shoppa, ge lite till mina nära och kära, skänka lite till Rädda Barnen (som alla andra) eller något annan fond.


Marcus 22 år från Borlänge

1. Snön är här igen, vad tycker du om det?

- Varje år när snön faller så får jag en mysig känsla. Men jag kan inflika med att framemot februari - mars så börjar man tröttna. Men huvudsaken snön är tillhands runt jul och nyår :)

 

2. Tv-programmet "Så mycket bättre" hyllas av alla. Har du sett det och vad tycker du?

- Jag har sett lite bara. Av det lilla jag sett så tycker jag att det verkar väldigt bra. En bra blandning av artister.

 

3. Vi rör oss runt bland mängder av bloggar, men vad är det som får dig att fastna för en blogg?

- Det ska till mycket för att jag ska fastna. Bloggen ska sticka ut rätt mycket och ska innehålla variation. Jag följer inte bloggar som innehåller bara mode, för det är inget för mig sedan blir det lite enformigt. Utan jag vill läsa en blogg som tilltalar fler läsare. Bloggaren kanske skriver om hur det är i skolan till att skriva om hur bion var i lördags. Så variation är receptet anser jag.


4. "Ung och bortskämd" hade premiär i måndags. Hann du titta på det och vad är din reaktion?

- Det var nog det värsta jag sett. Jag har aldrig varit med om något liknande. Att ungdomar servas av sina föräldrar till milda grad. Visst, föräldrarna vill väl hjälpa sina barn, men någonstans så måste man dra en gräns. Jag anser att det här sättet som föräldrarna har satt i system, det är inte kärlek. Man ska som t ex 24-åring veta hur man tvättar, städar och diskar. Det är föräldrarna som ska skämmas. Det är klart att ungdomarna blir bekväma när päronen serverar allt på guldfat.

 

5. Andra veckan i panelen, känner du dig varm i kläderna?

- Jodå, det har börjat bra :). Jag ser redan nu framemot nästa veckas frågor.

 

6. Om du vann 1 miljon vad skulle du göra med pengarna?

- Oj, vilken svår fråga. Först så skulle jag nog skänka en hel del till välgörenhet. Det anser jag är ens skyldighet när man en gång har mycket pengar, för då kan man verkligen känna att man kan bidra. Sedan skulle jag nog dela med mig av pengarna till familjen. En resa till t ex New York skulle nog vara på plats också :)


Snyggt till tjejer

FREDAG IGEN, tiden går verkligen fort när man har roligt. Jag har gjort det igen här till blogg. Alltså satt ihop ett litet collage med kläder till tjejer, enligt mig är det riktigt snyggt och nu vill jag höra vad ni tycker!

Syns här och där numera

HELT FANTASTISKT MED EN ny dag. Nya möjligheter och mängder med spännande innehåll. Får säga till god morgon till alla som läser det nu på morgonkvist denna fredag och hoppas ni har sovit gott. Själv som jag väldigt bra, dock är det alltid segt att gå upp tidigt. Men har man en rutin ska den också följas. Detta kanske blir ett långt inlägg är jag rädd för. Vill börja med att berätta att jag setts mycket på andra bloggar under denna vecka. Bland annat hos Eleonore där det var premiär för "Slipsen lagar.." som var väldigt roligt att göra. Även hos Laura har ni kunnat se mig, eller läsa det jag skrivit rättare sagt. Hon ville ha en kille som skrev om känslor och kärlek. Då ställer jag självklart upp! Gå in och läs den vet jag.


Väldigt kul att få vara med på andra bloggar också samtidigt som ni vet om hit är ni alltid välkomna om det är något spännande som ni vill dela med er av. Igår la jag också upp intervjun med Esmeralda som jag blev väldigt nöjd med och som ni såg har jag gått tillbaka lite till reportageform i upplägget. Hoppas ni gilla det!

Nog om mig nu... Hur mår du och vad har du för plan för denna fredag?Esmeralda i veckans intervju

Denna vecka får ni träffa Esmeralda i veckans intervju. Till vardags driver hon sitt egna företag som frisör, hon skriver också dagligen på sin blogg som finns på Nyheter24. Att Esmeralda älskar kläder går inte undgå när man besöker hennes blogg. Men vad är det för tjej som döljer sig bakom bloggen? Jag bestämde mig för att ta en pratstund med henne.Esmeralda är 21-åringen som numera bor i Malmö tillsammans med sin syster. Hon är född och uppvuxen i Växjö men sedan har det blivit en hel del olika platser runt om i Sverige men även utomlands som hon bott på.
- Jag är född och uppvuxen i Växjö sedan har jag bott i Stockholm, Afrika och så nu i Malmö där jag bott i snart två år tillsammans med min lillasyster Bianca.
Esmeralda är också halv filippinsk och halv svensk då hennes pappa är svensk och mamma är från Filippinerna.
Att bo med sin syster tycker hon är väldigt skönt efter att ha bott själv i ett halvår är det stor skillnad. Även om det blir en del tjafs om saker och ting ibland så som disken, städningen och soporna. Men de positiva sakerna övervinner de dåliga berättar hon för mig.

Att Esmeralda har bott på så många olika platser är något jag tycker är väldigt intressant så jag frågar henne hur det har påverkat henne som person.
- Svår fråga faktiskt, men jag har nog aldrig riktigt tänkt på det. Jag tror inte det har påverkat mig så jätte mycket.

Efter att ha bott själv i ett halvår tröttnade hon alltså på det, så till undsättning kom lillasyster Bianca. Jag ber henne utveckla vad det är för skillnad på att bo som hon gör nu jämfört med tidigare. Hon är säker på sitt svar, ensamheten är inte rolig.

- När man bor själv som jag gjorde blir det lätt ensamt. Man äter själv, tittar på tv själv och så vidare. Nu är det skillnad, man gör allt sådant tillsammans. Bara att veta att hon finns i lägenheten gör väldigt mycket.

När Esmeralda beskriver sig själv är det kläder som hon älskar men även mat står högt upp på listan. Det finns ett problem berättar hon för mig och hon är inte så bra på matlagningen. Kanske är det hennes syster som får rycka ut här?
- (haha) Nej! Min syster är världens nyttigaste människa om man ska jämföra med mig. Jag är ett kakmonster! Äter en jäkla massa kakor, vaniljbullar och kanelbullar till frukost,
säger hon.
Hon är självklart medveten om att det kanske inte är det bästa att äta men eftersom hon är lat när det gäller matlagning blir det också en hel del snabbmat om dagarna. Helt tvärtemot sin syster.
- Bianca hon är hur nyttig som helst och äter fullkornsbröd och andra nyttigheter som jag inte riktigt tycker om.
Det är en väldigt kontrast mellan dig och din syster när det gäller mat, är ni lika varandra i andra avseenden?

- Förutom utseendet så tycker vi båda om att shoppa, så vi delar samma intresse för kläder. Men dock inte samma sorts kläder. Vi tycker om att resa och vi är båda väldigt enkla människor, vi kan tycka att det är hur skönt som helst att bara vara hemma en fredagskväll och titta på en film. Och det gillar jag,
berättar Esmeralda.

Så var det där med shopping och kläder som hon har ett stort intresse för, vilket inte går att missa när man besöker hennes blogg. Speciellt är det fransar, mocka och fjädrar. Men även smycken är hon helt tokig i. Har hon alltid haft detta intresse?
- Nej, eller jo. Jag har alltid tyckt om mode och kläder men inte på samma sätt som jag gör idag. Jag är inte tjejen som följer trender slaviskt eller har koll på senaste inom modevärlden. Jag älskar kläder och att klä mig,
förklarar hon.
Vilka tips har du till tjejer som vill matcha sina outfits lika bra som du gör?
- Att våga! Jag tror många är fega när det gäller att matcha kläder.

Att få så många fina komplimanger som hon får genom sin blogg är väldigt kul och något som gör henne väldigt glad säger hon.

Vi kommer automatiskt in på det där med bloggen som alltså sedan 3 månader tillbaka finns på Nyheter24. Tidigare var det blogg.se som Esmeralda skrev på men blev alltså ”värvad” till Nyheter24, en sida som hon trivs väldigt bra på.
- Det känns jätte bra här faktiskt. Roligt att vara en del av en sida och man känner sig lite extra speciell, typ.
Hur gick det till när du började?

- Inte så svårt. Dem frågade om jag vill börja blogga där och jag svarade ja.

Bloggandet tar också rätt mycket tid berättar hon för mig. Det är bilder som tas, uppdateringar och så vidare, minst blir det 3 timmar per dag som läggs på den. Utöver detta är det också företaget som ska drivas vilket också tar mycket tid eftersom hon också är ny i branschen. Finns tid över gillar hon att träffa vänner men oftast blir det rätt lugnt för hennes del vilket hon trivs bra med. Men vad gör hon helst en ledig helg?
- Har jag jobbat mycket så är jag hemma och bara tar det lugnt framför en bra film, annars blir det fest med vänner.

Mitt samtal med henne börjar gå mot sitt slut vilket jag tycker är väldigt tråkigt för det är en så glad och positiv tjej som jag fått chansen att lära känna. Många bollar i luften men har ändå fullkontroll på allt och tar sig tid för min intervju. Jag är lite nyfiken på hur hon ser på framtiden, säg 5 år framåt.
- Oj, om fem år är jag alltså 26 år gammal. Jag hoppas att jag har samma intresse för frisöryrket som jag har nu. Att jag jobbar mycket och mår bra av att göra det. Har min egen salong, och gör en massa olika jobb inom hår/styling. En liten dröm jag har är också att designa smycken, så det hoppas jag att jag sysslar med.

Läs Esmeraldas blogg här.


Vilsen i en värld


Torsdag 11.11.10


Halsduk - Atlas Design,Tröja - Acne, Chinos - MQ, Jacka - MQ, Skor - Vaga Bond

Dagens humör: Pigg och på gång
Dagens utseende:
Enkelt är nyckeln
Dagens känsla:
Nu gäller det!
Dagens irritation: Vissa människor

Dagens roligaste:
Få umgås med Matej
Dagens önskan:
Att snön försvinner
Dagens borde:
Avsluta mina SWOT-analys
Dagens låt:
Hurts - Happiness
Dagens textrad: "och han fick resterna av Magdalena, när hon blitt dumpad av Ola,
dom var snart i slutet av Casablanca" - Håkan Hellström


JAG HAR TÄNKT en del kring det här med min blogg. Numera har jag stor hjälp av många andra som bidrar till allting jag fyller den med vilket jag är oerhört tacksam för. Som jag skrev förra veckan betyder bloggen väldigt mycket för mig och ni läsare är helt underbar med alla era kommentarer med mera. Nu har läsarantalet också börjat öka igen vilket gör mig extra stolt. Den stora frågan är, saknar ni någonting hos mig? Kanske mer av min vardag eller nått? Kom med tips!


Märkliga händelser

DE SENASTE DAGARNA har det hänt en del märkliga händelser som är kopplade till bloggen. Först fick jag lite konstiga kommenterar angående en tjej som har spanat in mig på Linköpings Universitet. Sedan fick jag ett väldigt märkligt samtal under helgen från några tjejer som jag inte har någon aning om vilka det är. Vet inte riktigt vad det är som händer. Bör jag vara orolig eller?


Jag har också en deal till Amanda som skrev kommentaren under förra veckan. Säg en dag så bjuder jag på fika på Bagarstugan som du vill. Nu är det upp till dig! Tar du chansen eller inte?


Önskar alla en trevlig onsdag kväll!Glöm inte att kika in när jag lagar mat...

Hej alla Slipsensläsare!

Nu är det två veckor sen jag dök upp här och sen dess har vi gått från sommartid till vintertid. Snön har börjat falla över landet och som varje år hänger inte snöröjningen med. Olyckor har redan skett och troligtvis kommer det bli fler. Det är otroligt hur vi blir förvånade varje år att det faktiskt kommer ännu en vinter, ännu ett snöoväder. Förhoppningsvis kan folk ta sig till och från sina hem.


Häromdagen gick jag min dagliga powerwalk som det ändå blivit. Powerwalk är något av min favoritsyssla här i Karlskrona och det perfekta sätter att upptäcka den nya staden. Under denna promenad häromdagen hamnade jag i något som heter Wämöparken. En mysig liten park med kaffestuga(här kommer det spenderas många fikastunder), minidjurpark och en dansbana. Kan tänka mig att det blir oerhört mysigt på sommaren med alla grönska och härliga danskvällar(nej jag dansar inte) och evenemang.


Denna dansbana fick mig att tänka på sommarstugan familjen och en midsommar för några år sen som blev något att lägga på minnet. Det var första sommaren efter gymnasiet och jag hade precis börjat jobba. Familjen hade redan åkt upp till sommarstugan så jag fick åka upp med tåg ensam efter jobbet. Jag gick och köpte mig en dricka och en chokladmuffins som jag alltid gör när jag reser. Jag var i god tid och kunde gå på tåget som redan rullat in. Jag gjorde mig bekväm på min fönsterplats, överlycklig att jag fått första klass trots att jag bokat andra klass. Bullar upp med min muffins och en modetidning.


Efter en stund hör jag röster bakom mig och får till min förvåning syn på Oscar Linnros och Veronica Maggio. Det var på den tiden när de fortfarande var ett par och skulle på spelning på Peace and Love i Borlänge. Till ännu större förvåning sätter sig Oscar Linnros sig bredvid mig. Jag fortsätter läsa min tidning och försöker spela oberörd. Kändisar får mig otroligt nervös. Veronica Maggio står undrande bredvid Oscar, kollar sin biljett och letar efter sin plats som tydligen ligger flera rader bort i tåget. Jag ser min chans och säger till Oscar att jag gärna kan byta plats med Veronica så de kan få sitta tillsammans.

 

Tacksamt tar de erbjudandet och jag flyttar mina tillhörigheter till en plats som även den är fönsterplats. Sätter mig leende och är glad att jag lyckades smöra in mig hos kändisarna som jag nu uppskattar även musikaliskt.

 


Men nu väcks jag igen ur mitt sommarminne av regnet som smattrar mot fönsterrutan. Ingen snö har kommit hit och så länge får jag göra mina egna, ätbara snöbollar. Ett lätt och gott recept som passar fint fram till jul.

 

Vi hörs igen om 2 veckor, till dess kan ni spana in min blogg på http://fikamed.blogg.se och bl a se när Slipsen lagar mat!


Puss och kram


Eleonore

 


 

Snöbollar
1 Portioner1/2 dl Vispgrädde
1 1/2 msk Smör
200 g Vit blockchoklad
6 msk Kokosflingor
1 dl Florsocker

Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka. Rör ner smöret i grädden. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Rör ner chokladen i gräddblandningen. Blanda i kokosen och rör ordentligt. Häll upp smeten på ett fat och ställ att stelna lite i kylen i 10-15 minuter. Forma små bollar av smeten och rulla dem i florsockret. Ställ dem i kylen så att de blir helt hårda. Förvara dem svalt.


Daniel Adams-Ray

FÖRRA VECKAN SLÄPPTE Daniel Adams-Ray sitt debutalbum, mycket bra. Det finns en låt som jag fastnade extra mycket för och nu undrar jag om någon mer håller med mig? 

Lyssna och njut!

Min träningsvecka och tips

HÄRLIG START PÅ VECKAN igår och flera av er verkar verkligen vara på gång också. Körde det sedvanliga passet igår på gymmet med först spinning följt av xfit om ni vet vad det är. Riktigt sköna pass att börja veckan med och idag rullar det på med lite löpning på löpband också det på gymmet. Ibland känns det nästan som att jag har bosatt mig på World Class där jag kör, men det är ju bra! Stammis på två ställen i Norrköping skulle man kunna säga. Ett, Bagarstugan. Två, World Class. Inga dåliga ställen att vara stammis på eller vad säger ni?


Resten av denna veckan får jag se lite hur det blir eftersom jag får besök från Slovakien när Matej kommer hit för att stanna till lördag. Men några pass ska jag allt försöka få in. Inte så bra start med min nya kategori träning kanske, men här kommer vändning!

Jag har satt ihop ett bra tips till er som vill träna lite hemma utan att köpa ett dyrt gymkort. Det finns några enkla övningar som ni kan göra varannan dag.

För att stärka upp styrkan i mage och rygg kör plankan, stå rak i ryggen i 30 sekunder. Upprepa detta 4 gånger med 30 sekunders vila. Till detta kan du också köra utfallssteg där du upprepar det 20 gånger totalt, vilket innebär att det blir 10 på varje ben. Kör utfallsstegen med 4 upprepningar också.  Varva detta med lite kondition.

Ett bra tips hoppas jag, sen blir ni kanske lika vältränade som mig... Eller vad tror ni?


Skräck för vitt

IDAG KOMMER DET! Ni vet det där vita som kommer varje år men som vi alltid blir chokade över att det kommer. Det stavas med tre bokstäver och heter snö. Nu är det på ingång och jag har verkligen rustat upp här ute på landet för att ta emot snön... Frågan är bara hur mycket det kommer bli...


Är du redo?!Vilka är snyggast?

BRUKAR JU KÖRA DET HÄR med olika outfits som ni gillar. Nu är det dags igen, vilken av dessa är snyggast?

Så sjukt bra!

JAG HAR JU SOM ni märkt börjat tipsa om snygga kläder till tjejer. Nu är det också dags att lyfta fram tre tjejer som jag fastnat väldigt mycket för, läser deras bloggar varje dag. Många tjejer som bloggar kan ibland uppfattas som dryga ibland men det gör ingen av dessa. Nu ska jag tillägga att det finns väldigt många trevliga också, inte så jag menar men ni fattar. Bäst att tillägga att jag har väldigt många andra bloggar som jag också gillar dock är dessa tre väldigt bra. Det är Malin, Fredrika och Esmeralda jag pratar om. Helt fantastiska! Ni kan besöka deras bloggar bara genom att trycka på bilderna nedan.

Till er, keep up the good work och alla andra också!


Malin...

Fredrika...

Esmeralda

Ny vecka!

MÅNDAG OCH NY VECKA vilket är underbart! Jag är hur taggad som helst för denna vecka och efter den helgen jag har haft fick jag ny energi. I fredags hade jag filmkväll tillsammans med Jimmy som jag inte träffat på länge. Hann prata om massa roliga saker också. Vi ser ljust på framtiden kan vi sammanfatta det som. I lördags var det löpningen som var i centrum som kändes väldigt bra. Jag orkade runt utan några som helst problem, dessutom fick jag ju igång kategorin här på bloggen. Finns ju vissa som har tjatat om det så nu hoppas jag ni är nöjda.Nu sparkar vi igång veckan tycker! Är ni med mig?!


Söndag kväll med slipsen

SÖNDAG KVÄLL INNEBÄR ATT slipsen tipsar kommer upp igen. Se avnittet och säg vad du tycker!

Bloggen - en del av min vardag

EN SAK SOM JAG TÄNKER PÅ nästan varje dag är vilken resa det blivit med bloggar. Jag minns när jag började för 3 år sedan så var det ingen som kände till det, nästan. Idag har alla en blogg som de skriver på. Vilken utveckling och det gäller väl sociala medier överlag. Jag tänker också på den resan jag har gjort med min egna blogg, alla människor jag lärt känna, hur många som känner till min blogg med mera. När jag är ute med vänner för att fika eller något sånt är det nästan första frågan jag får "Hur går det med bloggandet?". Jag kan välja att se det som lite tråkigt men bloggen är en del av mig. En väldigt stor del också. Trodde aldrig att det skulle bli så stor del av mitt liv som det är idag. Och vad roligt det är!


En riktig resa har jag gjort!

Inspelningsdag

IDAG BLIR DET INSPELNING för hela slanten hemma hos mig. Ska dels spela in det populära "slipsen-tipsar" som kommer upp under kvällen. Sedan är det också "slipsen laga mat" som ska spelas in till Eleonore på fikamed. Kommer bli mycket spännande att göra detta men första ska jag börja lite med era kommentarer. Måste säga att det är väldigt roligt att ni verkar tycka om när jag tipsar om lite tjejkläder. Och nej jag är inte besatt av tjejkläder men det är ju faktiskt många tjejer som läser min blogg därför får jag också anpassa mig dock ska jag inte ljuga för jag tycker om det väldigt mycket också.. Nu kommentarer och lite nyhetsmorgon för att få inspiration.Har ni några planer för dagen?Upptäckte nu att det här med att kommentera inte fungerar på det här jävla blogg.se... Hur många gånger ska man behöva stå ut med problem på denna sida?! Menade inte att låta upprörd förut men blev bara lite trött när det inte funkade..

Viktiga ord för dagen!

Nå, gillade ni bilderna förra veckan bättre än mina gamla ord? I så fall kanske det är det vi ska satsa på ett tag framöver... Men, vi gör väl ett nytt försök igen.

 

Spännande. Det är ett ord som jag använt jättemycket på senare tid. Inte bara för att det fastnat på tungan, utan att jag har fått vara med på en ”resa” som varit just – spännande. Pratar förstås om mina månader på bemanningsföretaget! Provat på olika sorters jobb, och sett nya miljöer från insidan. Och, som jag tjatat om, har jag fått göra en massa nya bekantskaper. Unga, studerande, extraarbetande, svenskar, européer och andra nationaliteter, och även några lite äldre (dvs lite yngre än mig, men lite äldre än de flesta andra där). Så mycket spännande samtal vi haft, samtidigt som vi jobbat hårt. Och så mycket kulturutbyte det har varit; spännande. Önskar att flera får samma möjlighet, som jag har haft förmånen att få vara med om.


Ansvarshöjning. Vadå? Jo, ett nytt jobb där min gamla erfarenhet ska vara med och driva på i en produktionsuppstart på min nya arbetsplats. Det är också spännande, men med lite extra ansvar. Tror nog det kommer att bli bra. Det man bygger på en positiv grund, och där alla har samma mål brukar inte misslyckas så lätt. Så jag ser framtiden an med tillförsikt!

 

Vintertid. Njaa, inget trevligt ord  J. Men det är ju så långt vi kommit på året, så det är väl bara att acceptera. Kan vi bara härda ut så är det ju snart vår igen, och det är ju inte helt fel – eller hur? Men jag vet ju att många, speciellt ni yngre, gillar det här med snö och skidor. (Tänker bl.a. på Chrille, som ska till Österrike i 6 mån).Och alla måste ju få sin beskärda del av kakan, så varsågoda och njut några månader framåt!! Vi andra tänder väl lite stämningsfulla ljus och lampor och kurar ihop oss i soffan så länge…  J

 

Dansbandskampen. Antar att det inte är ert favoritprogram, egentligen knappt mitt heller. Men det är nog mera min åldersgrupps favorit, och så går det ju från Norrköping – ”för tjyven”. För varje vecka som går hittar man ju favoritbandet, som växer med tiden liksom. Håller fortfarande på att analysera årets bidrag, men första året var det Lars Kristerz - ända från första framträdandet. Inte för att de var bäst sång/musikmässigt – men de var ”naturbarn”. Köra sin egen stil och våga gå mot strömmen – det bör uppmärksammas och uppmuntras. Inte bara i det sammanhanget, utan i verkliga livet också!

 

Foton. Ja förra veckan fick ni ju verkligen en fotoupplevelse utan dess like, eller hur? (Hihi…) På min egen blogg använder jag mig av bilder vid varje inlägg. Inga personfoton, men sånt som på något sätt (mer eller mindre kryptiskt) speglar innehållet för dagen.  Och nåt som är kul är att ta så där lagom fula bilder och försöka få ihop dem till nåt sammanhang. Borde väl inte vara nån svår uppgift, de flesta foton man tagit har väl varit mer eller mindre dåliga. För mycket tak/himmel, eller en konstig grimas/blunda istället för ett leende. Och sen då; det där riktigt lyckade kortet som man vågat visa för folk eller satt in i en fotoram i bokhyllan. Men digitalkameran har ju gjort livet lättare – även att misslyckas. Fram för mera foton!


På återseende. Ja, det är dags för det nu. Så, jag upprepar väl mitt budskap från 2 veckor bakåt: har ni några tips så skriv en kommentar, tack. Annars får ni ta vad som bjuds nästa vecka….

 


Hälsar Faster Gunhild


Löpning i solskenet

EN HÄRLIGT SOLIG DAG IDAG och jag ska iväg på "löparträff" vilket innebär att vi träffas, springer lite och sedan har en trevlig kväll tillsammans. Kommer bli mycket trevligt känner jag på mig dock är jag lite orolig om jag kommer orka runt på rundan vi ska springa. Jag har kört väldigt mycket pass på 20-40 minuter nu på gymmet men nu är det dags för längre pass. Måste ju komma igång med det nu under vintern...

Många av er som läser min blogg vet säkert inte att jag tränar väldigt mycket, därför drar jag igång en "ny" kategori. Sport och träning där jag ska skriva upp vad jag kört under veckan. Det blir bra för mig också då jag lätt kan följa mitt träningsschema.


Ha en trevlig lördag nu!

Tjejer, detta gillas!


Novemberpanelen gör debut!

DET HAR BLIVIT dags att presentera panelen som kommer sitta under hela november. Det är som nästan som vanligt med 1 kille och 2 tjejer som sitter med i denna panelen själv skulle jag vilja se fler killar som är med men jag har inget emot det här heller. Det är inte så mycket att vänta på... Här är....
Marcus 22 år från Borlänge

1. Första veckan med dig i panelen. Vem är du?

- Jag heter Marcus, 22 år, bor i Borlänge. Är en energisk person som använder humor mest i vardagen. Därav min blogg som jag ändrade konceptet på för någon månad sedan. Jag tycker att jag har fått till den rätt bra. Vad kan jag säga mer? Jag tar en dag i taget och lever här och nu. Vill någon veta mer om mig, så besök bloggen.

 

2. Bloggar och sociala medier är ju någonting som har vuxit sig allt större i samhället. Vad tycker du om denna utveckling?

- Själva utvecklingen har ju gått så himla fort. Skulle någon fråga mig för några år sedan vad en blogg eller sociala medier är, då skulle jag inte veta var det var då. Men jag tycker att det mer ska utvecklas. T ex Facebook har ju blivit en del i mitt liv. Jag har rätt många kusiner som är spridda över hela landet, så det blir genom Facebook man har den mesta kontakten.

 

3. Det är dags att presentera årets julvärd och vem vill du helst se, och varför?

- Jag skulle vilja se Marcus Birro, helt klart! Han är som en liten idol för mig. Just hans sätt att framföra saker och ting gillar jag skarpt. Hela han är som en saga, dikt eller en text.

 

4. Idol är i fullgång, är det något du tittar på? Varför/ varför inte?

- Ska jag vara ärlig så följer jag bara Idol i början och på slutet. Jag tycker att det är så segdraget med dessa fredagsprogram. Men självklart så kan jag se ett program lite då och då. Dock är det kul och se när programmet glädjer andra människor. Det gör mig glad. Geir Rönning har då slagit alla tidigare rekord när det gäller ålder. Men han har bevisat att åldern bara är en siffra. Karln ser ut som 37 år.

 

5. Vad vill du helst ha för frågor under din tid i panelen?

- Jag vill ha väldigt blandade frågor. Jag tänker nog väldigt brett känner jag. Så alltifrån politik till humor.

 


Lisa 17 år från Örnsköldsvik

 


1. Första veckan med dig i panelen. Vem är du?

- Jag har ju faktiskt varit i panelen förut. Men jag är en glad, galen, fundersam bloggnörd som kommer ifrån och bor i Örnsköldsvik. Jag fyller 17 år alldeles snart (11 november!!) och går andra året estet musik där jag har som första instrument sång och andra instrument ukulele.

 

2. Bloggar och sociala medier är ju någonting som har vuxit sig allt större i samhället. Vad tycker du om denna utveckling?

- Det är väl bara kul. Har faktiskt inga riktiga synpunkter på det.

 

3. Det är dags att presentera årets julvärd och vem vill du helst se, och varför?

- Jag vill se... Egoina. För att hon är bäst.

 

4. Idol är i fullgång, är det något du tittar på? Varför/ varför inte?

- Nja, ibland. Om vi säger så här; fest eller Idol blir fest. Sitter jag bara hemma och inte gör något speciellt så kollar jag oftast på Idol. Typ så.

 

5. Vad vill du helst ha för frågor under din tid i panelen?

- Inga speciella. Fråga vad du vill, Marcus! Bring it on!

 


Girly 32 år från Stockholm

 

1. Första veckan med dig i panelen. Vem är du?

- Girly är en galen och livsglad girlygirl. Som de flesta andra bloggerskor är hon mode och skönhets intresserad, älskar rosa och Hello Kitty. Men till skillnaden  från de flesta är hon 30 +,(32) bor inte i innerstan hos sina föräldrar utan i en egen lägenhet norr om Stockholm, i en så kallad förort. Är utbildad apotekstekniker, driver ett eget företag med sin syster, deras egen klädes kollektion presenteras inom kort.

 

2. Bloggar och sociala medier är ju någonting som har vuxit sig allt större i samhället. Vad tycker du om denna utveckling?

- Men för er flesta är hon Girly tjejen bakom bloggen http://girlysworld.blogg.se. Att bloggar och sociala medier växer sig allt starkare i vårat samhälle är något de flesta av oss känner till. Personligen tycker jag att det är  en positiv utveckling. Hela livet kretsar i stort sett kring nätet. Det är där du söker arbeten, håller kontakt med vänner och bekanta över hela världen. Hittar information till uppsatsen i skolan eller till inlägg i din blogg. Att blogga är ett sätt att dela med dig av dina tankar och upplevelser. Alla har chansen att skapa sig en personlig blogg, oavsett utbildning eller status. Alla kan göra sin röst hörda och få ut sitt budskap.

 

3. Det är dags att presentera årets julvärd och vem vill du helst se, och varför?

- Julafton är högtid som ligger mig varmt om hjärtat. En dag jag längtar efter. Så länge jag kan minnas har hela familjen samlats framför tvn då årets julvärld ska påa kalle. Är en tradition jag kommer att fortsätta med. Men vem som är julvärld spelar mindre roll för mig. Gillad verkligen Arne, men resterande julvärldar har redan glömts bort. Kanske Petra Mede kunde vara nått. Det skulle i alla fall röra om i grytan.

 

4. Idol är i fullgång, är det något du tittar på? Varför/ varför inte?

- Jag älskar Idol, tycker konceptet är genialiskt. Min favorit är helt klart Jay Smith vilken fucking star quality Han har rösten, utstrålningen och "det där"...som man inte riktigt kan sätta fingret på. Jay äger scenen vecka efter vecka.

 

5. Vad vill du helst ha för frågor under din tid i panelen?

- Jag vill ha frågor om det mesta som rör vårat samhälle. Skönhetstips, sex & samlevnad, min åsikt i  specifika samhällsfrågor samt dagsaktuella händelser.

 


Kvar i något jag inte lämnat

Jag gick under en hel sommar kvar i något jag inte kunde lämna. Med förhoppningar om att allting skulle bli bra igen, det var bara en mardröm som jag upplevt. Så var det inte. Allting var sant, jag var ensam igen. Lika ensam som jag varit tidigare. Du började prata om framtiden med din nya kille, själv kunde jag bara se det förflutna. Såg dig gå vidare. Såg dig ragga upp en ny kille, hade mardrömmar om hur bra ni hade det. Hela tiden med en tanke ”Vad gjorde jag för fel?”. Dina ord när du sa att det inte kändes bra minns jag som igår. Jag stod nu ensam kvar på perrongen med ett krossat hjärta, du var min första kärlek.

 

Var det verkligen kärlek? Det är lätt att vara efterkloka men ibland gör känslor en blind för att se hur det verkligen var. Jag ser på det nu i efterhand och förstår precis vad du menade när du sa ”Vi känns mer som vänner”. Då blev jag bara upprörd, ledsen och besviken. Idag ser jag vad det var du ville säga. Vi var väl inte mer än vänner, för kärlek var det inte. Och du kommer för alltid vara min vän.

 

När jag trodde att allting var dött efter att äntligen ha lämnat allt som varit händer någonting märkligt. Från ingenstans kommer du.

 

Likt en svala finns du plötsligt där. Efter en sommar fylld av tankar instängda inom mig trodde jag aldrig det skulle kunna hända. Det brustna hjärta som jag har haft känns inte längre lika trasigt. Det är på väg att läcka. Det är du som har fått mig hel igen.


Woho! Fredag!

DET ÄR FREDAG ÄNNU EN GÅNG märkligt det där att veckorna bara rullar på och dagarna försvinner hur fort som helst innan man ens hinner blinka. Jag har börjat fredagen med att svara på kommentarer, kollar lite på tv och nu ska jag se SVT Play där det är mycket bra program numera. Avslöjar inte vad jag ska titta på... Men det är väldigt mycket bloggrelaterat. Igår hände en liten märklig sak som jag funderar lite över, någon person skrev till mig angående en fika på Bagarstugan. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta, jag som får spara mina sista pengar för att ha råd där. Då kan jag ju inte bjuda någon annan. Nej, så illa är det faktiskt inte.Kul att ni gillade intervjun som jag hade gjort med Lollo och Micke som publicerades igår. Jag är väldigt avundsjuk på dom som lyckats hitta kärleken. Själv är jag fortfarande singel men det kommer väl. Ska faktiskt ta och skriva en text om kärlek till en annan blogg under dagen. Lite nervöst faktiskt för bloggen jag ska skriva till är större än min, då måste jag prestera. Jag får lära mig av Kalle som skriver fantastiskt.

Vad ska ni göra idag när det är fredag och allt?


Kärlek på distans i veckans intervju

DENNA VECKA HAR det blivit väldigt mycket om kärlek här på slipsens och vi fortsätter i den andan med veckans intervju. Jag har pratat med Micke och Lollo som faktiskt träffade varandra via facebook och har varit ett par sedan april 2009. Vi kom att prata om hur det är att ha distansförhållande, vad det var som gjorde att de föll för varandra och mycket annat i veckans intervju.Kan ni berätta om er själva?
Lollo: -
Jag är en ganska livlig tjej som är otroligt bra på att drömma sig bort haha, jag trivs bäst när jag har något att göra, helst praktiskt och hatar att ha tråkigt!

Micke: - Jag är en lugn och livsglad kille som spelar innebandy på fritiden och lirar en del xbox, helst med min bror. Jag är någelunda slö och tar de helst lugnt!


Hur träffades ni?

Lollo: - Genom facebook faktiskt, det finns en applikation som heter "are you intressted". där hittade vi varandra från början, sen la Micke till mig som vän, men jag som precis hade tagit mig ur ett ganska jobbigt förhållande var i stadiet "hata killar, jag ska bli lesbisk". Men Micke började skriva då och då, och slutade inte för att jag var kall. Sen började jag väl fatta lite tycke för honom så vi började prata på msn, som sedan ledde till telefon och sen Skype. I april 2009 skulle Micke på en cup nere i Göteborg och vi bestämmde att han skulle komma ner två dagar tidigare (den 8 april) för att träffa och bo hos mig. Och vi blev tsm den dagen!


Vad var det som gjorde att ni föll för varandra?

Micke: Jag föll för hennes lekfullhet, att hon inte riktigt var som alla andra, man kunde prata och skämta med henne som en killkompis. andra tjejer tar åt sig för skit saker, men lollo är mer som en kille och kan skratta åt det.

Lollo:- Jag som var i ett ganska förvirrat stadie i mitt liv fattade tycke för hans lugna och trygga personlighet.

 

Kändes det som att ni hittade tryggheten?

- Ja precis. jag har alltid varit en vädigt osäker person så när jag väl kände av hans trygghet ville jag aldrig släppa den.


Hur långt ifrån bor ni varandra?

- 48,27 mil exakt mellan våra hus (haha)


Hur håller ni kontakt med varandra?

- Vi sms:ar varje dag, väldigt ofta. Ringer när vi kommer hem frår skolan/jobbet och skypear på kvällarna om vi hinner.

Finns det några fördelar med att ha distans till varandra?

Micke: - Det är svårt att tröttna på varandra haha

Lollo: - Man tar vara på tiden mer när man träffas, myser mer, pussas mer osv


Tveka ni aldrig i början?

- Såklart att man gjorde, framför allt var man väl rädd för att binda sig med någon som bor så långt bort och har enkelt att svika en.


Hur känns det nu?

Micke: - Nu ser man ju en framtid, det gjorde man ju egentligen inte då, det var liksom förlångt bort.

Lollo: - Håller med Micke där, i början va man ju väldigt osäker, men nu har man ju inte bara en trygghet för att man litar på varandra utan även för att båda ser en framtid tillsammans.


Vad är det viktigaste till att det ska lyckas?

Lollo:- Hålla kontakt, prata ofta och framförallt prata öppet, gå inte rut och tänk på saker för dig själv utan prata med din respektive.

Micke: - Det krävs ett bra tålamod eftersom man inte ses så ofta.


Hur ser framtiden ut mellan er?

Lollo: - Än sålänge ser det väl ljust ut, jag har ju panerat att dra österut såfort jag avslutar gymnasiet. Men man vet aldrig vad framtiden har att bjuda på, men om det fortsätter som vi har det nu, ser vi absolut en framtid med varandra


Men vad har ni för tips till alla där ute som tvekar till att ha ett distansförhållande?

Lollo: - Våga, våga satsa, är ni rätt för varandra så kommer det fungera. Se det ljusa i förhållandet och inte bara distansen, och sen även ta vara på eran besök till en max nivå

Micke: - Allt går så länge båda vill, om båda vill så kommer det funka helt enkelt


Om ni tillsammans får komma på 3 saker som är viktiga att tänka på...

- Öppen kommunikation, vilja, kärlek


Något mer ni vill tillägga?

- Ingenting är omöjligt, kärlek övervinner allt...till och med distans.


Läs Lollo och Mickes gemensamma blogg.


Torsdag 04.11.10

Skjorta - Ljung , Chinos - Cheap Monday , Skor - Vaga Bond


Dagens humör: Glad och lycklig!
Dagens utseende: Stilrent.
Dagens känsla: Det kommer gå bra!
Dagens irritation: Hur ser egentligen planen ut för idag?
Dagens roligaste: Dags att se hockey igen..
Dagens önskan: Fika på Bagarstugan
Dagens borde: Skriva klart om Norköping till uppsatsen
Dagens låt: Robyn - Hang with me

Som ni ser så kunde jag inte hålla mig ifrån att köpa bootsen från Vaga Bond så är dom mina och jag älskar skorna redan. Tycker de passade min stil perfekt! Eller vad tycker ni?

"Kaffekungen" är här

FÖRRA VECKAN ELLER NÅGONTING skrev jag om mitt favoritställe här i Norrköping, Bagarstugan, som jag besöker flera gånger i veckan. Det var så roligt när jag var där sist nu i måndags så kliver jag som vanligt in genom dörrarna och personalen är lika trevlig som alltid. Denna gången var det lite speciellt för när jag skulle beställa började de med att konstatera "Åh, är det kaffekungen som är här!". Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera men jag log och såg glad ut och svarade "Ja, det är jag". Det känns väldigt bra att få det mottagandet. Idag ska jag dit igen, får se vad de säger denna gången..

På tal om någonting annat kan jag ge er en liten uppdatering i det här som jag ska göra till på söndag med slipsen-tipsar avsnitt 4. Det kommer bli två avsnitt som handlar om raggning så ni får se på söndag hur jag har tänkt lägga upp det. Senare idag kommer en ny intressant intervju här på slipsens med ett par som har distansförhållande. Mycket trevligt!

Vad har ni för planer för dagen? Och framförallt har ni någon gång blivit mottagna på ett fik på samma sätt som jag har blivit?

Hur fungerar kärlek?

Jag längtar ofta tillbaka, jag är fantasins svagaste svar på nostalgi. Och samtidigt är jag expert på att inte reflektera i nuet, syna nyanserna i stunden eller ens tänka på vad jag gör eller ger mig in i. Även om dom flesta av oss människor har ett filter om vad som är rätt och fel att ge sig in i är det nog ingenting som vi alltid tänker igenom, det finns där i det omedvetna. Och man behöver inte alls vara djup för att tänka på såna här saker. Jag får en konstig känsla i hela kroppen när någon kallar mig djup. Jag känner mig inte det minsta djup, bara enkel och okomplicerad. Och jag antar att mitt sätt att skriva ibland för med sig fler nackdelar än fördelar, men jag kan samtidigt förstå dom, jag har mig själv att skylla. Alla orden jag fomrluerar kommer ju trots allt från mig och ingen annan. Jag önskar bara fler kunde se mig som enkel människa med ett hjärta lika vanligt och blodigt som alla andras.

 

När Marcus frågade mig vad det blir för text denna vecka svarade jag "jag vet inte än". Skriv om kärlek replikerade han. Jag är sämst i landet på kärlek. Jag är sämst i landet på att få det till en brinnande saga. Och på något konstigt sätt verkar många människor tro att jag en kärleksdoktor. Ibland kommer mail, frågor eller liknande på vad hon borde göra (ja det är av nån anledning bara tjejer) med kärleksbekymmer. Kan ibland känna att mina ganska varma och målade (iaf tidigare) texter kan få människor att tro saker som inte stämmer, människor skapar egna bilder, det är väl kanske en komplimang, men istället skulle jag nog själv vilja lära mig. Hur fan lyckas man? Hur släpper man alla tankar, filtrerar bort alla blockeringar i huvudet eller tar steget ut och känner att nu är det rätt? Hur fan gör man? Hur fan gör man?

Visst är det vackert? Jag väntar.

Skrivet av Kalle Nilsson


Höstens färger


Njuter av livet

MITT I VECKAN igen och jag är gladare än på länge. Anledning? Jo, allting bara går min väg just nu och då menar jag verkligen allt. Skolan går väldigt bra, träningen har jag kommit igång bra med, tidningen jag jobbar med har äntligen börjat få de läsarantalet som den förtjänar och sen finns det mängder med saker att lägga till. Dels går bloggen väldigt bra nu vilket är tack vare er, tack! Men det finns en sak som gå mindre bra. Jag tänker på inspelningen av "Slipsen-tipsar" som på söndag kommer att handla om raggningstips där jag ska ut på stan och film, det tar emot. Men det ska göras så ni behöver inte vara oroliga utan jag kommer leverera som alltid. Slipsen kan du lita på! Låten som jag la in i detta inlägg är gammal men beskriver mina känslor just nu.Hur är det med dig idag?

Platser

PÅ DESSA PLATSER ÄR alla underverk sker när jag sitter och bloggar. Kommer på massor med idéer när jag går sitta hemma och bara tänka på nya spännande saker. Det är också från dessa platser som jag sänder slipsens-live som ni kunde titta på igår, eller kan göra nu också, men igår var det verkligen live. Det kändes väldigt bra att vara tillbaka igen. Kanske har ni några platser där ni tycker om att sitta?

Tisdag 02.11.10


Tröja - Cheap monday, Jeans - Nudie, Halsduk - GAP, Jacka - MQ


Dagens humör: Lycklig!
Dagens utseende: Ledigt och slappt
Dagens känsla: Glädje över att allt flyter
Dagens irritation: Vissa människor som är oärliga
Dagens roligaste: Tillbaka i skolan, uppsats!
Dagens önskan: Köpa nya boots
Dagens borde: Laga lite paj ikväll
Dagens låt: Swedish House Mafia - One
Dagens textrad: "Vi går ut och brinner upp i natten Och skyller allting på våra fyllehuven" - Håkan Hellström

Kläder jag vill ha just nu...


Ny måndag, ny månad

NY MÅNDAG OCH MÅNDAG, IGEN. Jag skriver detta varje vecka men tiden går verkligen fort nu när man har roligt, redan inne i november. Känns ju som att det var sommar nyss. Eller nästan i alla fall. Kommer ihåg hur mycket spännande och roligt jag gjorde denna sommaren. Mycket fint. Även om jag gjorde slut med M i maj så gjorde jag mycket roliga saker... Ska väl inte skriva om massa minnen nu utan se framåt. November är här igen och tiden går väldigt snabbt snart sitter vi här igen i väntan på tomten. Denna vecka är det fullt upp igen med vår C-uppsats som ska färdigställas för att sedan gå igenom det absolut sista, alltså toppa den så den är helt perfekt. Helt sjukt att det flyter på så bra med den faktiskt men mycket beror på att jag pluggar med en underbar person som tillsammans med mig hela tiden tar det framåt. Det känns väldigt skönt att säga!


När vi talar om ny månad är det också en ny panel som gäller vilket jag lottade fram i gårdagens Slipsens-live. Det slutade med att vi fick 1 kille och 2 tjejer i Novemberpanelen, de glada vinnarna är Girly, Lisa och Marcus. Redan på fredag kommer de göra sin debut.


Nu kör vi ny vecka med lov eller hur var det nu?Gryning


bloglovin

RSS 2.0