Emma är ärlig - och lite bitter



Många har säkert någon gång varit inne och läst hennes blogg. Kanske rentav stört sig lite på val av namn, ett namn som man inte glömmer bort. Bloggens namn är bitterfitta och hon kallar sig själv för just Fröken Bitterfitta. Läser man hennes header går det läsa ”Bitter? Nej, bara ärlig”. Jag minns själv första gången jag var inne och läste bloggen. Namnet fastnade direkt. Kvinnan bakom bloggen heter Emma och denna vecka är det hon som är med i veckans intervju.





Personligen har jag läst Emmas blogg under en längre tid och har ofta haft tankar på att hon vore väldigt rolig att intervju. Inte bara namnet på hennes blogg utan de åsikter som hon verkar bära på, det stämmer verkligen att hon är väldigt ärligt i sina texter på sin blogg. Något som jag verkligen gillar. Sedan är ju namnet också något som självklart fastnar i ens minne, otroligt smart av denna 23-åriga tjej från Malmö. När jag nu får chansen att lära känna Emma lite mer kan jag inte undgå att fråga var detta namn kommer ifrån. Det visar sig var mer än perfekt.

- Jag letade efter ett bra bloggnamn och då kom Fröken Bitterfitta upp i mitt huvud. Det beskriver mig och min blogg perfekt.

Bloggandet har hon ägnat sig åt i nästan 2 år nu, eller 1 och halvt år för att vara petiga, och det ska vi ju vara.  Det har blivit flera olika portaler där hon skrivit bland annat Katrinsgoodiebag.se och blogg.se men nu har hon hittat hem säger hon själv. Numera huserar hon på devote och trivs otroligt bra. Och visst märks det också mycket på hennes bloggande att detta är helt rätt portal för henne, det bara känns på något sätt.

 

Som hon själv berättar för mig beskriver hennes bloggnamn väldigt mycket om hur Emma är som person. Vid en första anblick kan man tro att det är en otroligt bitter tjej jag har att göra med, men i själva verket är hon ju faktiskt bara ärlig. Och vem har sagt att man inte ska vara det. Men finns det ingen sanning i att hon är bitter då överhuvudtaget?

- Ja, jag är bitter men jag ser på ett bra sätt. Jag har helt enkelt ett stort behov av att kommentera personer och situationer som jag tycker är totalt fucked up, vilket behövs i vårt störda samhälle. Vi behöver fler som går emot strömmen istället för att bara svälja allt som media säger.

När jag pratar med henne märker jag att det finns väldigt mycket bra i det hon framför. Samtidigt som vi idag är så godtyckliga i vårt omdöme utan att vara kritiska är det oerhört bra med personer som Emma. Som ifrågasätter samhället vi lever i idag. Var det just detta som fick henne att börja blogga, eller?

- Lite är det så faktiskt. Jag blev otroligt irriterad på alla fjortisbloggare och ville helt enkelt ha någonstans att skriva ner mina åsikter.

 

Sagt och gjort. Nu finns bloggen där som går att läsa fylld med åsikter kring händelser och personer. Något som jag har tänkt på sista tiden är alla dessa hyllningar till Henry som hon skrivit om under fotbolls-VM, men jag väljer att inte ta upp det i vår intervju. Istället frågar jag om det finns något som Emma är bitter och sur över just nu. Det visar sig också handla om alla dessa fjortsbloggare som finns i den stora blogosfären.

- Just nu är jag jävligt bitter på alla småbrudar som spammar sönder min blogg. Vilket jag blir väldigt irriterad över!

 

Fröken bitter lyfter nu fram sin sida av att uttrycka sina åsikter i mitt möte med henne, alltså anledningen till att det blev en blogg. Har hon något mål med sitt bloggande är en fråga som jag ställer till henne.

- Jag vill nå ut till så många människor som möjligt och visa att det faktiskt är okej att ha starka åsikter och vara annorlunda. Man behöver inte se ut som Dessie och spela korkad för att bli accepterad i samhället.

Vad läser du själv för bloggar?

- Eftersom jag blir hjärntvättad av att vara inne på bloggar a la Kissie style, så balanserar jag upp det genom att läsa bland annat Hanna Fridéns blogg.

Hon fortsätter:

- Jag gillar bloggar som får en att tänka efter lite. Det är även något som jag försöker få in i mitt eget bloggande, vilket kanske inte alltid går så bra.

Vad är det roligast med att blogga?

- Det roligaste med att blogga är all positiv, och negativ, respons man får. Jag älskar verkligen mina läsare.

Låter inte det bara som en kliché?

- haha, jo men det är ju faktiskt så jävla sant också.

Nog om bloggandet det är ju faktiskt en person som också finns bakom bloggen, något jag vill veta mer om och jag kan tänka mig att det finns fler som också vill veta vem Emma är.

 

Vi lämnar bloggen bakom för en stund för att prata mer om vem Emma är, och nu har jag ju chansen att ta reda på mer om henne. För att få igång henne att tänka lite på sig själv och hur hon är som person ber jag henne beskriva sig själv med enbart tre ord. Efter en stunds betänkande är det också tre ord som kommer ut som svar.

- Jag skulle nog beskriva mig själv som omtänksam, envis och rolig.

 

Emma jobbar till vardags extra inom en bransch som är ett riktigt slitigt jobb med äldre som kanske visar på de sidor som hon själv lyfter fram. Hennes jobb som timvikarier inom äldreomsorgen är oerhört kämpigt berättar hon för mig, även om hon till hösten hoppas lägga mer fokus på studier istället. Och självklart är det i hemstaden Malmö som hon vill plugga.

- Stämmer. Jag har sökt in till Lärarhögskolan här i Malmö och om allt går som planerat börjar jag där till hösten. Men det vet man aldrig.

För att få lite mer om hennes vardag frågar jag om hur hennes dagar ser ut, jag får två svar. Ett som handlar om dagar när det bara är ledigt, och ett om dagar med jobb.

- De dagar jag jobbar går jag upp tidigt, bloggar, svettas på jobb och sedan bara raka vägen hem för att dö och blogga i soffan.

Och när du är ledig?

- Då sover jag lite längre, bloggar, äter, bloggar, är med min karl, bloggar och sover igen.


 

Vill man ha chansen att träffa Emma är det till de södra delarna som man får bege sig, Malmö är hennes hemstad och här håller hon till väldigt mycket. Jag är lite nyfiken på vad som finns att tillgå i staden, och det visar sig vara en hel del. Samtidigt kryper den där lilla Skåne patrioten in i henne när jag frågar om Malmö och vad de erbjuder.

- För att göra lite reklam för speciellt Malmö så är det en riktigt bra stad. Den har allt från små roliga svartklubbar på Möllan till stora stränder där man kan vara året om. Och skåningar är ju ett underbart folk, det vet väl alla?

Vad är det som gör skåningar så fantastiska?

- Vi är öppna, hjälpsamma och pratar roligt. Det kan väl inte bli bättre?


Jag får en jobbig motfråga som jag inte vet hur jag ska ställa mig till, men jag kan ju inte annat än att hålla med. Vet inte tillräckligt mycket om skåningar så jag kan inte vara negativ känner jag, speciellt inte mot henne i detta läge. Jag lämnar det fort och går över till höstens planer och framtiden. Eftersom det förhoppningsvis väntar studier till hösten som lärare kanske det är just lärare som Emma vill bli i framtiden, eller?

- Ingen aning faktiskt. Jag funderar oerhört mycket över mitt drömyrke men ändrar mig varje dag faktiskt. Däremot är barnmorska ett återkommande alternativ. Vi får se.

 

Något som är säkert just nu är i alla fall är att familjen, vänner och hennes karl är något som Emma lägger mycket tid på när hon inte bloggar. Dessa aktiviteter fyller hennes dagar i Skåne, när hon inte jobbar eller bloggar. Mitt möte med Bitterfittan är på väg att ta slut, det var faktiskt inte en så bitter tjej som man kunde tro innan. Äntligen har jag också fått veta lite mer om anledningen till bloggen och vem som döljer sig bakom texter.

 

Lycka till i framtiden och tack för att du vill medverka på min blogg!

- Tack själv!





Postat av: idah| Extremesport,foto,äventyr,utmaning

några gånger :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 12:31:41
HEMSIDA: http://emilssonidah.blogg.se/
Postat av: Girly

Tack det kändes roligt att höra:)

Bitter fittan är bäst

Pöss Girly

DATUM: 2010-07-01 | TID: 12:36:10
HEMSIDA: http://girlysworld.blogg.se/
Postat av: J O S E F I N E

Sv; Haha kan förstå det!

Jag har badat två gånger i år och det för några dagar sedan, i havet. Fast det var faktiskt rätt varmt när man hade varit i konsigt nog.



Jag mår bra! Imorgon åker jag till Mallorca. Hur mår du?

DATUM: 2010-07-01 | TID: 12:37:11
HEMSIDA: http://jjossues.blogg.se/
Postat av: E m e l i e | Mode och vardag

sv: jag jobbar på coop :D

DATUM: 2010-07-01 | TID: 12:46:47
HEMSIDA: http://emeliepetterssson.blogg.se/
Postat av: Annika

tja, just nu är det pga ekonomin... lite skillnad på att bo i ett hus på landet och en tvåa i stan;) men nån gång i framtiden blir det helt klart!

DATUM: 2010-07-01 | TID: 13:01:08
HEMSIDA: http://nanikkan.blogg.se/
Postat av: bitterfittan

det här måste vara din bästa intervju ever ;)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 13:05:51
HEMSIDA: http://frokenbitterfitta.devote.se
Postat av: Annie

Ja, lite har jag allt fått :D

Det är bara bra med mig! :) självdå?

DATUM: 2010-07-01 | TID: 13:17:09
HEMSIDA: http://anniepannii.blogg.se/
Postat av: eroooticaaa

tack:D



nej, jag det vill jag inte :/ men svara på skrivna frågor kan jag :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 13:35:58
HEMSIDA: http://eroooticaaa.blogg.se/
Postat av: Nathalie

nej faktiskt inte:) klart det är flest tjejer men några killar finns det alltid:)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 13:49:11
HEMSIDA: http://liborius.blogg.se/
Postat av: Amanda Rieem - EN MASJÄVEL

hallå när ska du intervjua mig då? :D



ja det va jättekul när jag fick mail om att jag va med i en iten artikel!

DATUM: 2010-07-01 | TID: 14:05:37
HEMSIDA: http://mandyego.blogg.se/
Postat av: CLASSY - KEEP ON READING BITCHES!

Allt bra? :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 14:07:39
HEMSIDA: http://classys.blogg.se/
Postat av: lovisa

sv: ja absolut, sj? :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 14:24:12
HEMSIDA: http://chaitjej.blogg.se/
Postat av: christin

Fin blogg :D

DATUM: 2010-07-01 | TID: 14:34:46
HEMSIDA: http://christinsss.blogg.se/
Postat av: Maria

NYTT BLOGGPROJEKT!



-Visa en bild på dig och din kropp (utan anstikte och så avklädd du själv vill - dock minst underkläder)



-Skriv din längd, vikt & BMI samt en kort kommentar om hur du ser på din kropp



- Ta chansen att få ärlig och positiv kritik för DIN kropp och hjälp därmed till att motarbeta de osunda ideal och förvrängda kroppsbilder som existerar hos allt för många i dag



Maila: [email protected]



Ps. Ursäkta detta “spam-meddelande”, men det är för en god sak. Ber även om ursäkt på förhand om någon får detta meddelande två ggr.

DATUM: 2010-07-01 | TID: 15:10:23
HEMSIDA: http://toppkroppens.blogg.se/
Postat av: HEVE DOSKI

visste inte att hon bodde i malmö! kanske bodde ha en bloggfika med henne :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 15:11:43
HEMSIDA: http://www.nattstad.se/Doski
Postat av: Pam :)

sv: jadå det var den! :D

DATUM: 2010-07-01 | TID: 15:19:42
HEMSIDA: http://soetpam.blogg.se/
Postat av: €lin --> Fotografi & Design | En tonårings liv

sv: jo allt är bra med mig!:) själv då?:)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 15:55:16
HEMSIDA: http://elinadiary.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Rolig läsning, bitterfittan är en toppenblogg!



Haha jadåm jag solade så det räckte och blev över, nu är man kräfta :P

kram

DATUM: 2010-07-01 | TID: 16:00:06
HEMSIDA: http://fikamed.blogg.se/
Postat av: your dream closet

jag har varit ledig idag så jag sov hur länge som helst imorse ! HAr mest suttit inne och kollat på polisern utanför.... en man har tydligen blivit mördad i lägenheten mitt emot mig såg jag på löpsedlarna på aftonbladet imorse. hm.

DATUM: 2010-07-01 | TID: 16:09:31
HEMSIDA: http://yourdreamcloset.blogg.se/
Postat av: maria

sv: händer inte så mycket idag, mina låtsassyskon har jobbat så jag har bara tagit det lungt. vad har du hittat på hittills på dagen? :D

DATUM: 2010-07-01 | TID: 16:26:00
HEMSIDA: http://mariadaos.blogg.se/
Postat av: LOWA

Hoppas du har haft en bra dag och får en bra start på den nya månaden.

Kram! :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 16:38:43
HEMSIDA: http://musiklowa.blogg.se/
Postat av: therese

sv: Jaa det stämmer bra det. Har du fått den?

DATUM: 2010-07-01 | TID: 17:03:52
HEMSIDA: http://smilelikeyoumeanitt.blogg.se/
Postat av: silveria

aa sj :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 18:06:53
HEMSIDA: http://silveria.blogg.se/
Postat av: Anna

En av mina favoritbloggar faktiskt!

Som tur är har vi sagt att vi ska bli ihop och bli världens hetaste lesbopar. Måste bara få henne att lämna sin man...

DATUM: 2010-07-01 | TID: 18:51:38
HEMSIDA: http://annanas.devote.se
Postat av: LISOU

Åh, ja, han var grym!!!!:D

DATUM: 2010-07-01 | TID: 19:12:51
HEMSIDA: http://lisou.blogg.se/
Postat av: ONE OF A KIND - Tävling pågår !

Härligt att höra :)

DATUM: 2010-07-01 | TID: 20:02:47
HEMSIDA: http://itsyouandme.blogg.se/
Postat av: Emma

sv: haha, när jag använder den, kommer den alldeles säkert upp :D

DATUM: 2010-07-01 | TID: 21:34:35
HEMSIDA: http://emmabacks.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Finalisterna till veckansblogg tävling är nu publicerade! Börja rösta!

DATUM: 2010-07-01 | TID: 22:39:23
HEMSIDA: http://liborius.blogg.se/
Postat av: Sandra

Idag har jag jobbat!

Du då?

kram

DATUM: 2010-07-01 | TID: 22:48:09
HEMSIDA: http://thisissandra.blogg.se/
Postat av: Sweet Life Style

kul att du gilla de! :) jadå sj?

DATUM: 2010-07-01 | TID: 23:17:50
HEMSIDA: http://sweetlifestyle.se
Postat av: Monkey

ja idag var jag ledig =) men jag hade ett ton ärenden att uträtta haha så det kändes inte som att jag var det ^^ men jag längtar tills jag jobbat klart imorgon .. helg!! =) har du några roliga planer?

DATUM: 2010-07-02 | TID: 00:14:46
HEMSIDA: http://www.monkeypig.se
Postat av: ANGELICA

sv idag har jag suttit på bryggan med några vänner, sen var jag med min pojkvän :) du då?

DATUM: 2010-07-02 | TID: 00:19:47
HEMSIDA: http://fleratimmar.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Svar: Nja, mina planer för sommaren är väl att va så mycket med vänner och familj jag bara kan, sola, bada, äta massa glass, festa, spela volleyboll och minigolf mm = allt som hör sommaren till för mig!

Sen blir det släktträff i helgen, besök hos farmor och farfar med pappa och hans pojkvän.. och sen blir det liseberg såklart, shopping mm :)



Vad har du för sommarplaner? :)

DATUM: 2010-07-02 | TID: 01:58:28
HEMSIDA: http://caffeineaddict.blogg.se/
Postat av: Daniel

Hon e supercool!!!

DATUM: 2010-07-02 | TID: 06:52:16
HEMSIDA: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: dusko.s

Halo! Var har du tagit vägen? Bra intervju. ;)

DATUM: 2010-07-09 | TID: 11:28:18
HEMSIDA: http://duskoo.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vet du hur det är att dömas och sitta i fängelse? Vet du vad ett frihetsberövande innebär? Det gjorde inte jag heller. Inte innan jag själv dömdes till 1 år och 2 månaders fängelse och placerades på Sveriges största säkerhetsklassfängelse för Kvinnor. Läs min blogg där jag skriver om domar, Hinseberg, Kriminalvården och brott. Läs, kommentera och ställ gärna frågor =)

DATUM: 2011-04-22 | TID: 15:41:45
HEMSIDA: http://tiohundraarton.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0