Ny blogg

BESÖK MIN NYA BLOGG PÅ HTTP://SLIPSENS.SE

Sista dagen på blogg.se

Idag, lördag, kör jag sista dagen här på blogg.se sedan går jag över till scenbloggen men som sagt inga problem för er för ni hittar mig på slipsens.se precis som alltid. Nu kör vi så det bara rycker om det!

Respons ger alltid resultat

Visst är det bra för självförtroendet när man får positiv respons, när någon uppskattar det man gör eller säger. Att bli accepterad, sedd eller bara få en känsla av att man duger. Tyvärr är det alldeles för många som faller utanför ramarna p g a omgivningens åsikter. Men vem är det som säger att alla andra runt om vet vad jag tycker är bäst. Eller kan avgöra om jag kan/inte kan göra det jag gör, till belåtenhet.

 

För vi är ju så olika, alla vi människor i samhället, att vi måste få leva våra egna liv utan att bli nerslagna av andra som kan bäst. Tänk om vi kunde peppa varandra istället, när det behövs. Ett enda litet positivt ord kan få vem som helst att växa. Att få tag på det där halmstrået mot självförtroendet, att våga… Att orka stå emot viljan att lägga av.

 

Det är ju lite som att vakna på måndagsmorgonen och tänka; åh nej inte en ny vecka igen. Då är det ju liksom kört!!! Visst är ju måndan lite ångestbetonad för de flesta, men alla har hittills överlevt det. Tänk på något positivt som kommer att hända – kanske på måndan eller nån annan dag – i veckan. För det finns alltid något!!

 

En sak jag lärt mig genom åren är att fredan är den dag som borde vara värst. Man har ju en tendens att skjuta upp allting till sista minuten. Och det som ska vara klart den här veckan blir oftast klart just på fredagen. Tänk på vilka dagar som posten har mest räkningar med sig, inte är det fredagar i a f. Inte så konstigt att många vill gå ut och äta efter jobbet, eller bara ta en öl, och fira att veckans problem är lösta. Tror inte det sker på måndagarna, det heller.

 

Lite (underdrift) ångestladdade känslor var det när vi, ca 35 personer på samma industri, blev arbetslösa p g a konkurs för några år sen. Visst var det en jätteomställning; den sociala vardagen försvann, lönen försvann, rutinerna försvann och framtiden fruktansvärt oviss. Vår medelålder låg runt 45-50 år. Men de som tog det hårdast försökte vi peppa med just det att alla som upplevt liknande före oss hade överlevt. För hittills har inget blivit hotad till livet för att ha blivit arbetslös, och jag tror aldrig det kommer att hända. Vi hjälptes åt att hitta det positiva tänket trots situationen, och det gäller nog alltid - i hela samhället - att försöka lyckas med det.

 

Så fram för mera positiva tillrop, hur små som helst. Där finns en värdestegring i livsglädjen för varje litet ord som kommer ut ur strupen, eller blir nerskrivet på en liten papperslapp på köksbordet, eller kanske via ett mejl till någon man ser behöver det.  Till och med ett leende i butiken mot någon man inte känner, kan vara livsavgörande för just den personen den dagen.

 

Så passande förresten att jag skriver det här just nu. Det är ju Alla Hjärtans Dag på måndag!!! Då ger vi järnet med positiva tankar och ord – och fortsätter av ohejdad vana resten av året . Eller ska vi säga resten av livet.   J

Hälsar Faster Gunhild


Lördag 12.02.11

Dagens planer: Ha en skön och ledig dag för att ikväll åka på kalas när min kusin Eddy fyller 14 år vilket ska bli väldigt trevligt. Blir även att fota en hel del idag när det är så vackert väder.

Dagens borde: Denna lista med borde idag existerar inte alls för jag har inget jag borde göra idag. Känns riktigt bra faktiskt!

Dagens mående: Efter en vecka fylld med feber och förkylning börjar jag må riktigt bra igen. Back on track!

Dagens fundering: Var kommer all energi ifrån jag har fått tillbaka? Kan det vara så att det faktiskt var bra att jag blev sjuk så jag kunde ladda på med mycket mer kraft och energi? Kanske kommer det hända riktigt bra saker inom en snar framtid också, vem vet?

Dagens textrad: "Jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen nu vet jag vad du kommer att säg', och det känns som första gången, kom vi visar dom att det är vi, men det visste alla redan, ut springer du iväg med mig, jag hör nu hur dom sjunger"

Dagens outfit: Tröja från Knowledge Cotton Apparel, Chinos - MQ

Lyckas med din blogg

Det är många läsare som hyllar min blogg dagligen något som gör mig väldigt glad. Under en längre tid har jag jobbat upp till det jag har idag med alla dessa roliga inslag som ni kan läsa om under veckorna. Samtidigt är det också många som kommer med frågor på hur de själva ska lyckas nå ut med sitt bloggande, inte för att jag är någon expert på området, däremot har jag några tips.

 

1. Bryt mönster

Det finns extremt många bloggar idag som ser nästintill likadana ut, du ska inte bli en av dessa. Ingen kommer komma ihåg en blogg som ser exakt likadan som alla andras utan man måste våga sticka ut lite. Skapa någonting nytt som inte finns sedan tidigare eller skapa din egen stil på bloggen.

 

2. Skapa ett nätverk

Bloggande går väldigt mycket ut på att bygga upp ett nätverk av folk som du pratar med dagligen, eller nästintill. Genom att du skapar detta nätverk med 5-10 personer har du några du kan bolla lite idéer med, skriva kommentarer till och gör massa utbyten. Här kan ni också skapa olika samarbeten med gästbloggning och så vidare.

 

3. Låt det ta tid

Många vill nå ut till många läsare direkt men det är nästintill omöjligt om du inte har massor med pengar som du kan lägga på marknadsföring eller spamma sönder massa bloggar. Nej, det gillar ingen annan bloggare. Jag har själv sett hur många bloggar skapas, når många läsare sedan försvinner. Mycket handlar om att hitta en balans mellan att det ska vara roligt och INTE ta för mycket tid. Då kommer du trötta!

 

4. Inspirerande

Den stora punkten som jag ser det är att du ska vara inspirerade inför uppgiften annars kommer det märkas direkt. Säg att du startar en blogg och har massa ämnen som du inte alls är intresserad av egentligen utan många tycker bara om att läsa om det. Då kommer det aldrig bli bra. Samma sak när du skriver inlägg utan känsla kommer också genomskådas direkt. Du ska kunna hitta det roliga i det du gör.

 

 

 


En helt ny panel!
Idas svar

1. Nu har det blivit dags för dig att göra debut i panelen. Kan du berätta vem du är?

- Absolut! Jag heter Ida Sandell Stålsjö, pluggar andra året på samhällsprogrammet på Alströmergymnasiet i Alingsås. Fyller 18 till sommaren. På fritiden är jag gärna med min pojkvän eller mina vänner, bloggar på idavendela.blogg.se, shoppar eller fotograferar! Försöker leva livet så gott det går!

 

2. Protesterna i Kairo pågår för fullt. Hur väl insatt är du i detta?

- Inte särskilt insatt måste jag erkänna. Har snappat upp lite smådetaljer men inte riktigt haft tid att ta reda på så mycket, i alla fall vet jag inte tillräckligt mycket för att känna att jag kan uttala mig om det!

 

3. Under veckan skrev Aftonbladet om hur lata 80- och 90-talisterna är. Håller du med om detta?

- Har missat det också, woops.. Men jag kan nog tro att det stämmer. Lite latare åtminstone. Tidigare generationer levde i ett lite mer slitsamt samhälle och kanske är vana vid att jobba lite hårdade. Idag har vi kanske blivit lite bortskämda. Men det skiftar ju från person till person, det finns ju 90-talister som är hundra gånger driftigare än en 60-talist till exempel. Det handlar nog mest om inställning och motivation tror jag.

 

4. Melodifestivalen sparkade igång förra helgen, följer du detta?

- Var faktiskt på fest men vi slog ändå troget på tv:n. Schlager är inte riktigt min grej men Melodifestivalen är ju ändå en klassiker! Jag kommer nog kolla nästan varje gång tror jag.

 

5. Vilka ämnen skulle du vilja säga är dina starka områden?

- Starka ämnen.. Det var en svår fråga, haha. Rent allmänt är jag intresserad av mode och kläder. Jag skulle nog kanske våga kalla mig lite allmänbildad i alla fall, och om jag känner att jag har tillräckligt med underlag brukar jag vara ganska säker när det gäller att ta ställning till vissa saker. Vi får väl se hur det går för mig, time will tell!

 


Amandas svar

 


1. Nu har det blivit dags för dig att göra debut i panelen. Kan du berätta vem du är?

- Jag är en målmedveten glad 17-åring som går andra året på naturlinjen på Jensen gymnasium norra i Stockholm. Jag älskar kläder, skor, skönhetsprodukter, resa utomlands, träning, att umgås med en massa vänner & familj, gå ut och äta goda middagar, ha myskvällar, blogga och träffa bloggläsare, gå på bio, festa, åka på weekendresor... ja allt möjligt alltså! Jag lever ett väldigt aktivt liv och har alltid en massa saker för mig vilket jag tycker är super roligt! Min pappa bor i Dubai city så dit åker jag varje lov och där spenderar vi dagarna på olika hotell och solar & badar, shoppar i obeskrivligt stora galna shoppingcenter och gör andra häftiga saker. I min blogg skriver jag rätt mycket om mina resor dit. 


2. Protesterna i Kairo pågår för fullt. Hur väl insatt är du i detta?

- Jag bloggar ju, då sitter man vid datorn på kvällen istället för att titta på nyheterna, haha. Nej, jag vet vad som pågår men är inte mer insatt än så.


3. Under veckan skrev Aftonbladet om hur lata 80- och 90-talisterna är. Håller du med om detta?

- Äh, det där tror jag inte stämmer, jag är ju 90-talist och jag är inte lat alls, haha ;-) Att inte ha något att göra är det värsta jag vet! Okej, vi kanske är lata i den bemärkelsen att vi googlar upp saker på mobilen istället för att slå det i telefonkataloger, men det handlar ju inte om lathet, utan snarare bekvämlighet som att vi t.ex. är mer vana med avancerad teknik än de som föddes tidigare. Idag pratas det mycket om hälsa, kost och träning och jag hoppas och tror många av oss som är yngre än medelåldersmänniskorna tar åt oss mycket av det, försöker äta hälsosamt och sund samt leva aktivt. Jag tror inte heller vi är lata i skolan/jobb, utan snarare jobbar vi hårt för att nå våra mål och drömmar! Jag tror inte vi 80- och 90-talister nöjer oss med vad som helst. Och det som Aftonbladet tog upp angående att vi sjukskriver oss från jobb/skola utan att vara fysiskt sjuka kan bero på att vi inte mår bra psykiskt. Jag tror 80- och 90-talister (om man drar alla över en kant) har höga krav på sig själva och lever stressiga liv, risken att "gå in i väggen" eller känna sig helt slutkörd är nog tyvärr stor och om vi känner att det är på gång kanske vi sjukskriver oss för att samla kraft så att vi inte blir sjuka.


4. Melodifestivalen sparkade igång förra helgen, följer du detta?

- Nej, på lördagkvällar gör jag faktiskt annat än att titta på melodifestivalen. Om jag har en hemmakväll med mys så lagar jag hellre stor middag med ett gäng vänner, sitter och äter och snackar länge och sen ser en bra film, än att titta på svenska artister jag knappt känner igen med fula outfits på melodifestivalen... För mig räcker det att se finalen med de bästa bidragen, tycker det är så många pinsamt dåliga bidrag i deltävlingarna :)


5. Vilka ämnen skulle du vilja säga är dina starka områden?

- Resor, resor, resoooor! Jag har rest väldigt mycket eftersom båda mina föräldrar arbetar inom flyget, min pappa bor utomlands och alla i min familj älskar åka utomlands. Andra ämnen som intresserar mig och som jag bloggar om är bl.a. hälsa, mat, en massa shopping, mode, kläder, skönhet & träning. Jag tycker allt detta är jätte roligt och kan mycket om det mesta av det!

 


Gårdagens outfit


Rösta på mig!

Jag ber sällan om er hjälp men nu är det dags. Hos Sofia är jag med och tävlar om att bli helgens blogg där jag behöver er hjälp för nu ska vi visa vad slipsens går för. Ni trycker på bilden nedan för att komma till inlägget där ni röstar....
Hur är ni läsare?

Äntligen är det fredag även om min vecka inte varit speciellt lång. Självklart har den varit precis lika långa som alla andras men skillnaden är ju att jag har legat hemma med feber stora delar av veckan. Inte alls roligt. Dock är jag tillbaka på praktiken nu vilket jag var även igår vilket känns väldigt bra. Har massa roliga saker att ägna mina dagar åt. På tal om något annat vill jag ta upp en sak med er läsare. Något jag ofta glömmer bort att göra på min blogg är att tacka alla er som kommer med positiva kommentarer till mig, ni ska veta att det betyder väldigt mycket. Till de texterna jag skriver, bilder jag tar och outfits som jag lägger ut strömmar det alltid in glad och positiva kommentarer från er som läser. Skulle jag dra en slutsats av detta kan vi konstatera en sak......

NI LÄSARE AV SLIPSENS ÄR POSITIVA OCH GLAD MÄNNISKOR!Malin skulle inte klara sig utan sin familj

Denna vecka får ni lära känna Malin i veckans intervju, en tjej som säkert många känner till. Hon beskriver sig själv som en familjekär person som värderar familjen väldigt högt även om hon själv bor i Uppsala och familjen i Örnsköldsvik har de daglig kontakt. Mode är också ett stort intresse som Malin bär på. Lär känna henne i veckans intervju här på slipsens.se.Skulle du kunna börja med att berätta om dig själv?

- Åh, mitt namn är Malin Rönnquist, är 22 år gammal och bosatt i Uppsala. Jag kommer ursprungligen ifrån Örnsköldsvik där min familj fortfarande bor kvar i en villa utanför staden. Jag är en typisk singeltjej som prioriterar saker jag tycker om att göra i första hand, vilket gör att jag älskar i stort sett ALLA mina dagar. Jag jobbar inom H&M och har gjort det sedan år 2007. Min blogg är en del utav mitt liv där jag delar med mig av saker och människor för att ge inspiration till mina läsare.


Mode är ett stort intresse för dig. Vad har du mer för intressen?

- De sekunder om dagarna då mina tankar INTE kretsar kring mode och blogg är troligtvis de då jag gymmar för fullt. Jag planerar alltid mina dagar utifrån att hinna träna för att det gör mig så himla lycklig. Sedan är böcker, i genre chiclit, någonting som intresserar min skalle. Jag måste ha ordning och reda i hemmet så städning är någonting jag gör ungefär 2 gånger i veckan då jag älskar känslan av nystädat (det kanske dock inte är ett intresse! haha!). Såklart tycker jag om shopping och mina vänner också. Massor.

 

Vad gör du en vanlig dag?

- En helt vanlig dag är jobbet det som är prio 1, sedan kommer bloggen och efter det träningen.. och efter den är tv:n min bästa vän!

 

Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord?

- Glad, jag skrattar jämt! Familjekär, min familj betyder precis allt för mig och ärlig, jag står för mina egna åsikter och agerar i det sätt jag själv vill bli behandlad - på ett ärligt sätt!

 

Vad var det som gjorde att du bosatte dig i Uppsala?

- Jag har alltid velat flytta ifrån älskade Örnsköldsvik och Uppsala var ett givet val då jag hade en massa vänner och även min släkt, bästa kusiner och faster här nere. Stockholm är ett mål en vacker dag men just nu trivs jag som fisken i vattnet i den här vackra staden. Man måste våga för att vinna, jag ångrar mig inte en dag.
Har träning alltid varit en viktig del i ditt liv?

- Både ja och nej. Jag har alltid tyckt om idrotten i skolan men annars har träningen inte haft så stor påverkan på mig förrän i gymnasietiden då jag började att gymma. Sedan dess har jag inte kunnat sluta. Jag är fast.

 

Du beskriver dig själv som en typisk singeltjej. Men om du mot förmodan skulle falla för en kille, vad är det som får dig intresserad?

Åh, den här är så makalöst svår men ändå så fantastiskt lätt. Jag har väldigt svårt för att öppna upp mig helt och hållet för människor och allra helst då män. MEN om jag skulle falla är hans leende och ögonkontakt väldigt viktigt, likaså charm och humor. Han ska helt enkelt få mig att skratta, då jag själv värdesätter den egenskapen mycket högt. Utseendet är egentligen inte så viktigt då alla ändå kommer bli fula vid äldre dagar (HAHA!) men såklart fint yttre är ett plus. Jag skulle kunna fortsätta med att skriva att han ska vara si och så många cm lång, ha den där perfekta ögonfärgen, håret på rätt sida av huvudet osv men det är petitesser som man inte bryr sig om i det stora hela. Huvudsaken för mig är att han inte bär vita byxor (kanske det värsta jag vet?) och att han älskar barn.

 

Inte för att bli för ingående på ditt jobb men vad är det du jobbar som på H&M?

- Jag jobbar med det som är bäst för mig och mer vill jag faktiskt inte skr iva om i min blogg.. eller i denna intervju :) Jag är glad!

 

När du är så familjekär, hur är det att bo så långt ifrån familjen?

- Det är faktiskt det värsta med att bo här i Uppsala. Avståndet. Dock har jag lärt mig att uppskatta de dagar man verkligen träffas istället och njuta av att bara vara. Min mamma och jag ringer varandra varje dag och så kommer det förbli. Helst av allt önskar jag att bara kunna åka hem till mormor och morfar för en söndagsmiddag eller kanske hälsa på min lilla kusin och busa med henne en tisdagskväll MEN jag uppskattar de alla och jag älskar att träffa dem.
Man får intrycket av dig som en oerhört härlig person. Är det något du får höra ofta från folk?

- Haha, det är det faktiskt. Jag får ofta höra att jag alltid har ett leende på läpparna och sedan frågar många om jag får betalt för varje ord jag säger (riktigt så är det dock inte, isåfall skulle jag vara miljardär just nu). Faktum är att även jag har dåliga dagar - jag vill bara inte dela med mig utav dem! Jag vill sprida glädje och energi runt omkring mig.

 

Vad är det som lockar i Stockholm?

- Atmosfären, all stress och de vackra butikerna. Vetskapen om att veta att snart går någon känd människa förbi i krokarna nära en är underbar och lite spännande. Jag tycker om Stockholm om våren då solen står högt och alla människor bara går omkring och ler. Såklart finns det även baksidor - men det gör det ju om allting. Man ska tänka positivt!

 

Varför börja du träna?

- Jag började träna för att jag ville ha någonting att göra om dagarna, helt plötsligt blev det någonting jag gillade som mest. Träningen får mig att slappna av och tänka på annat. Att träna är en hobby och jag gör det helt enkelt bara för att jag tycker det är roligt.

 

Kommer inte en eventuell pojkvän ha hög press på sig att bära snygga kläder?

- HAHA. Nej verkligen inte. Han behöver icke vara orolig. Har han en dag blivit min kommer jag förse honom med kläder till dess döden skiljer oss åt så nej, jag tycker att han ska ha sin egen stil men att jag får sätta pricken över i:et ;)

 

Har familjen alltid betytt mycket för dig?

- Alltid! De är de absolut viktigaste människorna i mitt liv, och så alltid varit. Vi är en familj som alltid ställer upp för varandra, skjutsar varandra och hämtar varandra, ringer varandra och umgås med varandra. Det är en sådan härlig känsla att veta att jag helt enkelt har. världens. bästa. familj!

 


 

Vad är dina förväntningar på 2011?

- Mina förväntningar är nog att skratta och njuta av livet.. kanske hoppa fallskärm (okej, då ska grisarna flyga.. det kommer aldrig ske!) eller varför inte köpa en ny lägenhet.. bara för att? Jag ska verkligen ta vara på alla dagar och umgås med mina nära och kära i den mån jag hinner.. och kanske, förhoppningsvis, hitta en man som tar mig med storm!

 

Hur skulle du beskriva atmosfären i Uppsala där du bor nu?

- Jag gillar staden då det är en bra storlek, inte för stor - inte för liten, härliga människor, det finns allt man behöver och ändå är det nära till ex stockholm. Jag känner mig trygg och lugn här i Uppsala och det uppskattas.

 

Vilket föredrar du, att träna tillsammans med vänner eller träna själv?

- Absolut att träna själv, tränar man med andra blir det kanske mer snack och lite verkstad så att säga!? :P

 

Då måste jag bara fråga ännu en gång. Har det hänt något nytt och spännande på killfronten? Vi har ju kunnat läsa väldigt mycket om en viss Idol-deltagare på din blogg den senaste tiden.

- Det enda nya på den fronten är väl att jag skriver mer öppet om kärlek i min blogg - men bara tills alla hjärtans dag! haha :P

 

Vad skulle hända om du inte hade din familj tror du?

- Jag skulle låsa in mig i ett rum och aldrig mer öppna dörren! ABSOLUT!

 

Hur har inledningen på 2011 varit för dig då?

- Den har varit perfekt! Trots att jag börjar nyårsaftonen hemma i soffan har det bara varit toppen. Det kommer hända mycket detta år - det kan ni alla räkna med ;)

 

Läs Malins egna blogg här.

 


Perfekt till våren


Håna oss vi rör oss ni står still


Minnen av dig

Det kom in väldigt många förslag på varför denna nalle som är på bilden nedan skapar så mycket känslor hos mig. För det första var det inte meningen att denna nalle skulle tillfalla mig utan någon helt annan. En person som aldrig fick komma till jorden, om en för några få minuter, för att sedan lämna oss. Detta skedde för 20 år sedan då jag skulle bli storebror men något gick fel och min syster kom aldrig till jorden. Dock kom denna nalle att bli som ett minne till henne för mig där den nu står i min bokhylla i mitt sovrum. Att en nalle kan betyda så mycket. På huvudet har jag satt dit min första keps som jag fick för väldigt länge sedan. Vackra minnen som alltid kommer leva kvar i mitt hjärta.


Jag flyttar inom de närmsta dagarna

Som några av er kanske märkte under en stund på eftermiddagen håller jag på med en liten flytt av min blogg. Det kommer bli en flytt från blogg.se som jag har bloggat på väldigt länge nu. Istället kommer jag hålla till på scenbloggen vilket kommer bli riktigt bra. Jag har haft min blogg vilande där ett tag nu men har tagit beslutet om att flytta över helt. Ny header har jag fått hjälp med och det kommer bli riktigt bra detta. Vet ni vad det bästa är? Att ni kommer bara behöva använda er av www.slipsens.se så kommer ni dit!


Flytten kommer inte ske just idag utan under denna vecka men ni följer väl med mig?
Åt rätt håll

God förmiddag!
Onsdag och veckan går riktigt fort även om jag är sjuk vilket jag är trött på. Börjar komma på bättringsvägen nu i vilket fall så det känns faktiskt bättre och bättre hela tiden. Sitter här hemma och tittar ut på det vackra vädret som bjuder på en stor sol och en blå himmel, synd att jag är sjuk annars hade jag gett mig ut på en promenad. Istället får jag hålla mig inomhus hela dagen även denna dag sedan tänkte jag faktiskt ta mig iväg till praktik imorgon om allting går som jag har tänkt mig att det ska gå. Febern är alltid lurig för igår var jag helt säker på att den var borta på eftermiddagen men det visade sig att den inte alls var borta. Nyss när jag tog tempen hade jag 37,3 så det borde ju vara på rätt väg nu. Bara hålla tummarna.

Kunde inte hålla mig borta från att plocka fram kameran för att fota därifrån jag sitter just nu kanske bygger det på det positiva med att bo på landet, eller vad säger ni?
För mig är du underbar

Regnet slår mot rutan och ljudet av vattnets slag mot fönsterbrädan hörs tydligt och klart i rummet där jag sitter. I flera dagar har solen legat på latsidan och inte visat sig för oss, utan istället har det bara varit regn och åter regn. Vi säger att det här kallas för en typisk svensk sommar, kanske stämmer det också. Försvann inte även den här sommaren alldeles för snabbt? Nästan som när du lämnade mig för någon annan, gick inte allting väldigt snabbt. En sak som jag tänker på när jag har ljudet från regnet är hur många tårar som har fallit från min kind under sommarhalvåret. När solen stod som högst på himlen kunde jag inte njuta av det utan mina tankar var någon helt annanstans. Långt borta tillsammans med dig. Jag ville känna den där känslan av att få ha dig nära igen men det kommer inte ske. Inte med dig i alla fall även om jag alltid kommer ha dig i mitt hjärta.

 

Precis lika snabbt som solen försvann kom också en ny fantastisk person in i mitt liv. En person som precis som solen lyser gjorde dagen lättare. Allting gick väldigt snabbt plötsligt fanns hon bara där för min skull. Regnets slag hörs nu tydligare och mitt hjärta slår i samma takt som regnet. Det som jag trodde hade dött i och med dig började slå igen. Nervositeten. Pirret i magen. Känslan av tillit. Den kommer tillbaka till mig. Regnet som faller utanför mitt fönster bryr jag mig inte om, bara jag får vara med dig.

 

Om några få dagar kommer en av dina fantastiska texter finnas ute på internet och jag känner en stolthet. En trygghet. En glädje över att få skänka dig detta. Första gången vi pratade läste du upp en av flera dikter som du skrivit. Jag föll. Jag gick sönder. Innan tyckte jag att mina texter var bra, självgod jag vet, men här fanns en tjej som kunde skriva mycket bättre. Du imponerar på mig på ett sätt som ingen annan tidigare har gjort. Jag ser verkligen upp till dig.

 

Regnet avtar men mitt hjärtas slag slår för dig. Snart ses vi och jag hoppas allting känns lika bra då som nu.


Stor betydelse


Ibland kan en bild säga mer än tusen ord. Precis så känner jag för denna bild även om ni kanske har svårt att förstå varför men det ska jag förklara för er. Först kanske ni kan börja fundera på varför denna nalle väcker starka känslor hos mig…

Ska jag kämpa lite, eller?

Var ett bra tag sedan som jag la upp texten som Annika skrev om efter raggning, lika bra som alltid. Självklart väckte det också tankar hos mig när jag läste igenom det hon skrev om raggning som oftast ligger som ett ansvar hos killen. Vi lever i ett samhälle där allting ska vara allt mer jämlikt mellan kvinnan och mannen ändå finns denna stereotyp kvar av att det ska vara mannen som tar initiativet till kontakt. Är det inte väldigt konstigt egentligen?

 

Tjejer älskar att bli uppvaktade på alla sätt kan vi helt klart konstatera. Jag vet flera av mina vänner som hela tiden gör allt för att tjejen ska ha det så bra som möjligt. Det kan handla om alltifrån att bjuda på mat till småsaker i vardagen. Tjejer är säkerligen lika duktiga på att ge tillbaka på detta område när det gäller uppskattning. Ska jag utgå ifrån mig själv har jag också åtskilliga gånger gjort mitt bästa för att en tjej ska känna sig uppskattad och älskad trots det misslyckas jag nästintill varje gång. Det kommer till en viss gräns där det liksom tar stopp, att tjejen säger ifrån att det är bra. Helt enkelt är avvisande vilket Annika också tar upp. Självklart lägger jag ner när det kommer till denna punkt, kanske helt fel av mig.

 

Efter att jag läst det som Annika skrev inser jag att det kanske är målet för många tjejer att vi killar ska tvingas kämpa lite. Kanske är det en typ av utrensning från de killarna som bara är ute efter något tillfälligt och de killarna som verkligen kämpar för någonting på riktigt. Vad vet jag? Kan det vara så eller?

 

 

Annika, ge mig svaret! Eller någon av er som läser min blogg kanske har svaret på detta?


Drömoutfiten till våren

Gabriella är tillbaka igen på slipsens och tipsar om drömoutfiten till våren och sommaren....


Detta måste vara den ultimata outfiten i vår. Shortsen (som jag själv köpte i veckan) är helt perfekta i vår. Jag vill bära dem till allt! Helst av allt till färg. Jag som vanligen är helt svartklädd tänker gå all in på färg i vår och de borde ni också göra. För kom igen, de finns inget finare än bruna ben till riktigt färgglada kläder.

Be Proud!

Som jag har sagt tidigare eller nämnt så tycker jag att svenska folket är lite ”mesiga”, kan inte just i den bemärkelsen mesiga men man står rätt mycket på sin vakt. Jag har många gånger märkt folk som egentligen vill säga vad dem tycker men vågar inte för att någon annan ska börja tycka illa om dem bara för att dem tycker just så och därför faller för grupptrycket

 

Alltså det jag själv har märkt, det är att man måste våga stå på sig och våga säga vad man tycker i vårt samhälle idag. Vi lever i en konkurrens allihop, ungefär som en soppa. Alla är bra på olika saker, det är vi eniga om. Någonstans måste man ju slå in en fot och satsa, till exempel på en karriär om så önskas. Jag själv har insett att jag är grym på det här med träning, hälsa och kost och det tycker andra också. Då går ju inte jag och sänker mig i graven utan jag visar upp det istället!

 

Då kan man i vissa fall kallas för egoist för att man ”tänker på sig själv”. Men det ska man ju också. Man kan ju inte bara tänka på andra och sopa vägen för dem. Man måste ju sopa sin egen med. Jag har blivit egoist några gånger, visst dem får gärna tycka det men så är ju inte fallet. Jag enbart satsar på det jag tycker är kul för jag vill komma någonstans i mitt liv och jag är stolt över att jag är kunnig inom just det ämnet. Jag är knappast bäst i allt, tro mig!

 

Så med andra ord tycker jag att man ska vara stolt över det man gör och våga stå på sig och tro på sig själv. Annars hamnar man kanske på ett ställe där man helst inte hade velat vara!


Skrivet av Eleonore


Närhet till naturen
En av de bästa sakerna med att bo på landet är närheten till naturen som bjuder på fantastiska hemligheter. Jag längtar verkligen till att våren ska komma, samtidigt som det är tråkigt att snön försvinner så tidigt. Vill kunna åka skidor men vad är väl inte vackrare en våren när allting börjar blomma igen.

Vill bli frisk!

Vilken fruktansvärt tråkig helg det har varit med noll saker på planeringen eftersom att jag har varit sjuk. Inte är det bättre idag heller när jag tvingas vara hemma när det inte släpper helt, börjar tröttna på detta även om det bara varat sedan i fredags. Klarar verkligen inte av att vara sjuk. Men det är väl bara lyssna på kroppen, vila och låta den må bra igen. Kan kanske hitta på något skoj här hemma under dagen vi får se....

Något som var kul igår var åtminstone att så pass många kikade in på slipsens-live som jag kämpade mig igenom vilket gick bra också. Fick fram en ny panelen som kommer bli intressant att följa. Drog iväg ett mail till dessa under morgonen så nu får vi se om de har tid och lust. Håller tummarna för detta sedan får ni slutligen se på fredag vilka tre som ska vara med under denna månad.

Hur har er helg varit annars?
Slipsens-live kör vi ikväll!

Ligger här med feber just nu men det ska jag trotsa. Blir lite av en klassisk sändning ikväll när jag ska utsätta mig själv för något så spännande som att sända live trots denna feber. Eftersom jag har varit sjuk hela helgen har jag bara legat i sängen hela tiden, eller till stora delar. Nu kommer det fram till söndag kväll och många trogna tittare har säkerligen gått med en stor oro över att det ska bli inställt. Nu får ni beskedet! Det kommer bli en sändning ikväll om nått lite kortare. Självklart kommer också Eleonore vara med på skype som min sidekick.

Huvudpunkten med sändningen är att vi ska få fram en ny panel och redan nu är det hela 18 tävlande, vilket är nytt rekord. Men DU har fortfarande chansen att delta i denna utlottning genom att skriva till mig att du vill vara med i lottningen sedan är det bara hålla tummarna.


Klockan 18,00 kör vi igång!Stilrent till män

Jag gillar ju väldigt stilrena kläder som ni säkert har räknat ut. Här har jag också hittat väldigt snygga skjortor som jag lätt skulle tacka ja till!

Ps. Det blir slipsens-live ikväll med start 18,00 .Ds

Konsten att ta det lugnt

Förstår inte hur jag hinner med vissa saker alltså. Skriva lite här och där.

Hela tiden är det olika ämnen som jag ska skriva om, dock har dessa alla någonting gemensamt. Jag lägger ner lika mycket tid och energi på alla. Samtidigt som jag brinner för alla ämnen som jag skriver om. Mycket av kraften går till att komma på nya idéer för att hela tiden utvecklas. På bara några få minuter kan jag komma på mängder med olika idéer på vad jag kan skriva om. Sedan är det bara sätta sig ner för att skriva, skriva och skriva. Det är absolut det bästa som finns sedan när det är klart ska texterna antingen läggas upp på min blogg eller på någon annans blogg. Ibland kan det också handla om artiklar som ska publiceras någonstans.

 

Efter detta har jag en lång väntan på reaktioner kring texterna. För visst vill jag ha det oavsett om det är positiva eller negativa.

 

Men så en dag kommer tiden ifatt mig, plötsligt säger kroppen ifrån. Infektioner smyger sig på mig och jag blir sjuk. Istället för att befinna mig ute på fältet med fantastiska människor blir jag liggande i min säng något som jag inte tycker om. Ligger där och tycker synd om mig själv. Söker sympatier hos andra. Får det också till min stora glädje plötsligt känns allt lite lättare.

Egentligen är det ju inte så att jag ligger i sängen hela tiden när jag är sjuk, för det har jag verkligen inte ro till, utan istället sätter jag mig med min älskade MacBook för att skriva nya texter. Samtidigt funderar jag på massa teorier kring varför jag blev sjuk. Kanske är det alla dessa bastubad som fått igång kroppen på ett negativt sätt. Eller så kanske det är för att jag träffat mycket folk den sista tiden där jag tagit i hand med väldigt många.

 

Ni märker kanske att jag är lite av forskare på detta område. Någon anledning måste det vara. Eller så är det så enkelt som att man blir sjuk ibland, även jag.

 

Egentligen är det bara koppla av, lägga sig i sängen, se någon bra film eller serie för att ladda på med ny energi. Det ska jag göra också för att snart är jag på banan igen. Lita på mitt ord.

 


Njutning

En liten rapport från mig. Ligger fortfarande kvar i soffan och kollar på nyhetsmorgon med feber. Inte speciellt roligt men det är bara gilla läget, ta det lugnt och dricka mycket vatten. Hade tänkt sända live ikväll men vi får se hur det blir.... Hoppas ni mår bättre!

Oviss framtid

… en undran; påverkar datorerna människans sociala liv?

 

Dum fråga; javisst.

Motiverad fråga? Javisst.

Till det bättre? Javisst – för de flesta, men inte alla.

 

Varför tänker jag så här? Rent personligt känner jag att det tar bort en stor del av sociala vardagen. För mycket tid går åt till datatid. Bloggar, facebook, mejl eller vad det nu är tar bort den mänskliga kontakten människor emellan. Många gånger kan det vara en enkelspårig konversation, utan svar. Och då är det ju inte mycket till konversation! De personer jag pratar med i telefon numera är de som inte har dator. (Inget ont om dem!) Eller alla försäljare förstås! Dem kommer man ju inte undan nånstans, tyvärr.

 

Den positiva sidan, som inte alls är liten, är ju alla människor man kommer i kontakt med som man förmodligen aldrig ens fått vetskap om att de finns annars. Alla nya via bloggar m.m. och alla gamla man hittar tillbaka till via cyberrymdens alla gömställen. Allt nytt man lär sig och information man kan få om allt mellan himmel och jord. Så visst är det en spännande värld, även där ute!! Och jag är glad att den finns, tro inte det. Den är en del av min dag, och kommer att så vara…

 

Vår generation är ju inte uppväxt med datorer, så vi har ju en referens till den gamla världen. Med papper och penna, pärmar, lukten av gamla uppslagsverk och andra böcker. På gott och ont. För vi ligger ju hela tiden efter i utvecklingen, men jobbar oss uppåt så gott vi bara kan. Och det där med att få upptäcka nytt och gå framåt i sin egen takt – fort eller sakta – är ju faktiskt stimulerande för en gammal hjärna.  J

Men en sak; jag tycker fortfarande att en bok har en själ och det kommer jag nog aldrig att tycka om en dator… Flummigt??? Njaaa….

 

Just nu är det nya tider som gäller i mitt liv, kort sagt, som medför vissa förändringar. Hälsan är viktigast, och jag kan inte sitta stilla så långa stunder. Med tanke på hur fort klockan går när man sitter framför datorn, måste det till nya rutiner. Samtidigt känner jag inte samma motivation för att skriva för tillfället, det kanske är det som petar in en massa nya frågor i mitt huvud. Kanske blir lite avbrott här ibland, med chans för andra att ”låna” min tid. Men är det inte bättre med kvalitet än kvantitet?

 

Ett litet hot; gillade ni förra veckans bild med ”drömtexten” till? I så fall kanske ni inte blir av med mig så lätt. Reflektioner till olika bilder finns ju i varje hjärna, även i min.  ;)  Vill ni??? I så fall lovar jag att göra mitt bästa, på min korta datatid. Jag laddar kameran och köper nytt minneskort, så jag blir arbetsklädd för nya uppdrag. J

 

Tror jag börjar direkt, annars är det risk att det inte blir gjort förrän det är två torsdagar i samma vecka (gammalt uttryck för sånt som lovas men aldrig blir gjort). Så ha en skön och bra vecka.

Hälsar Faster Gunhild


IFK Norrköping sätter igång idag

Idag rullar säsongen igång igen för IFK Norrköping. Även om det bara är en träningsmatch kommer den vara oerhört viktig för utgången av denna säsong i Allsvenskan. Laget åker ner till Åtvidaberg för att spela mot lokalkonkurrenten Åtvidaberg FF, något som hade varit kul att åka ner och titta på, men min feber hindrar mig. Tyvärr. Personligen tycker jag att IFK Norrköping har värvat bra till denna säsong som kan bli riktigt rolig, även om de inte kommer ligga med i toppen.

 

Ni som följer IFK Norrköping på nära håll vet säkerligen vilka nyförvärv som har kommit in till denna säsong. Tydligen är det två till som ska spetsa truppen ännu mer om jag har förstått det hela rätt. Så långt tycker jag klubben har satsat på helt rätt spelare när defensiven har kommit i första hand. Eftersom där låg faktiskt styrkan förra säsongen och det är bäst att satsa vidare på det i Allsvenskan sedan kommer det säkerligen lossna framåt också med tiden.

 

Idag när ställer de upp med en väldigt intressant uppställning med 4-3-3 som kanske blir årets formation, vad vet jag. Kan bli oerhört intressant match när Åtvidaberg spelade 2-2 mot Kalmar FF förra helgen som säkerligen stärkte lagets självförtroende inför denna match. Om jag ska tippa ett resultat tror jag det blir 0-1 till IFK Norrköping.


Se det ljusa bakom febern

Skönt med en helg som inte innebär massa stress utan min dag kommer vara väldigt lugn. Började faktiskt inget vidare igår efter att jag kommit hem från jobbet började jag känna mig dålig, fick ont i lederna och frös. Bara det inte är feber tänkte jag men var ändå tvungen att kolla efter vilket kanske var bra för det visade sig att jag hade 38,3 grader. Inte bra. Blev att ligga i sängen hela kvällen för att försöka bli av med det och ni vet hur härligt det är att ligga i sängen när man svettas som en tok. Inget roligt direkt. Hela natten har jag vaknat till och från av värmen.

 

Tog också tempen under natten när det visade sig att jag hade 39,8 grader något som nästan aldrig händer att jag har. Kanske inte så konstig denna tid på året för det verka som att väldigt många är sjuka just nu. Dock fick jag ju direkt tankar på att det kanske är svininfluensan eftersom tempen steg trots att jag tagit värktablett. Men jag överlevde natten och nu sitter jag här med avbokade planer för dagen. Skulle ha tränat gått på stan och middag ikväll hos vänner till familjen. Istället blir det bara en lugn och skön dag hemma, känns faktiskt rätt skönt ändå. Nu har tempen lagt sig lite också som gör att jag kan sätta mig och skriva hela dagen.

 

 

Perfekt!IKEA, näthat och annat i veckans panelEmmas svar

1. Tiden har gått fort här i panelen och detta är sista gången vi ser dig i panelen. Hur har din tid varit?

- Det har varit jätteroligt att vara med, men nu lämnar jag med glädje över till tre nya tjejer eller killar! :-)


2. Under de senaste två veckorna har SVT granskat IKEA. Vad tycker du om detta?

- Jag har ingen aning, faktiskt. Jag visste inte ens att de granskade IKEA :b Men ärligt talat så struntar jag i vad de kommit fram till (om de kom fram till någonting) för jag älskar IKEA ändå. Billigt, snyggt, bra, enkelt... vad mer kan man begära liksom? Haha!


3. Förra veckan tog vi upp det här med att vi ofta ser det negativa framför det positiva. Något som också varit aktuellt, och ständigt aktuellt, är näthatet. Varför är folk så hatiska på nätet?

Det beror säkert på massor av olika saker, men framför allt så tror jag att det har att göra med att vi över internet inte behöver stå upp för det vi säger på samma sätt som vi är tvungna att göra i verkligheten. På nätet är det lättare att våga säga allt man tycker och tänker, för att man slipper se/handskas med folks reaktioner på samma sätt... Jag själv säger dock väldigt sällan någonting över internet som jag inte kan säga i verkligheten, då det enligt mig är ganska fegt. Jag tycker man ska stå upp för sina åsikter, vad det än handlar om. Om åsikterna är elaka kan man hellre hålla dem för sig själv, för det gör varken Dig eller någon annan gott att dela med sig av elaka saker.

 

4. Är det någon fråga du har saknat i panelen?

- Nej, jag har tagit frågorna som dom kommer och inte funderat så mycket på vad som skulle kunna ha frågats :-)

 

5. Vad har du för tips till de som tar över i panelen nästa vecka?

- Inga alls, egentligen. Säg vad du tycker bara, svara ärligt och gör det bra! ;-)


 

Cecilias svar

1. Tiden har gått fort här i panelen och detta är sista gången vi ser dig i panelen. Hur har din tid varit?

- Det har varit kul men jag har varit så fruktansvärt oförberedd/opåläst varje vecka så känner mig ganska besviken över mig själv på mina korta och tråkiga svar. Förlåt mig.

 

2. Under de senaste två veckorna har SVT granskat IKEA. Vad tycker du om detta?

- Vet inte vad du snackar om, har fortfarande ingen TV (remember?!)?


3. Förra veckan tog vi upp det här med att vi ofta ser det negativa framför det positiva. Något som också varit aktuellt, och ständigt aktuellt, är näthatet. Varför är folk så hatiska på nätet?

- Skulle gissa på att folk tror att de är anonyma på nätet vilket man minst sagt inte är! Annars har jag ingen aning, det enda jag upplevt är negativa kommentarer hos större offentliga bloggar, ex. Linda Rosings för en massa år sedan (läser den inte längre så har ingen koll om det fortfarande är så) vilket ju är väldigt tråkigt. Annars har jag inte märkt det alls. För mig känns det i alla fall som att folk inte har något eget liv som känner att de måste lägga sig i andras på det sättet och klanka ner på folk, fullständigt idiotiskt!

4. Är det någon fråga du har saknat i panelen?

- Nej det kan jag inte påstå, dock skulle det varit nice med lite färre TV-frågor då jag inte kollar på tv..!

 

5. Vad har du för tips till de som tar över i panelen nästa vecka?

Var påläst om de aktuella nyheterna, både inom Sverige och mer globala skulle jag säga.

 


 

Julias svar

1. Tiden har gått fort här i panelen och detta är sista gången vi ser dig i panelen. Hur har din tid varit?

- Alltså har inte tagit det som världens grej, har mer sett det som en kul sak. Men det har väl varit bra?! Roligt att synas i någon annans blogg och få chans till lite fler läsare osv.


2. Under de senaste två veckorna har SVT granskat IKEA. Vad tycker du om detta?

- Jag såg nått om det häromdagen, men jag har inte sett programmet.

 

3. Förra veckan tog vi upp det här med att vi ofta ser det negativa framför det positiva. Något som också varit aktuellt, och ständigt aktuellt, är näthatet. Varför är folk så hatiska på nätet?

- Jag tror att många känner sig modigare på nätet mot vad dom är i verkligheten, ser man inte personens reaktion vågar man kanske säga elaka saker utan att känna sig illa till mods. jag vet faktiskt inte egentligen, men nått sånt måste det ju vara.

 

4. Är det någon fråga du har saknat i panelen?

- Nej inget jag tänkt på

 

5. Vad har du för tips till de som tar över i panelen nästa vecka?

- Inget speciellt, skriv inget du inte menar eller inte står för bara annars är det väl bara att tuta och köra!


Enkelt och snyggt


Fredag, äntligen!

Äntligen fredag! Som veckan har gått fort dagarna bara flyger iväg, kanske är bra på ett sätt men det kan också ha att göra med min praktik som fyller upp mina dagar. Känns riktigt bra även om jag bara varit där i en vecka nu. Kanske tjatar väldigt mycket om detta, förlåt för det, bara roligt att ha något att göra om dagarna. Förövrigt har det varit väldigt intressanta dagar här på bloggen också när jag igår publicerade en intervju med Matilda som verkligen brinner för miljöfrågor. Blev lite annorlunda mot tidigare intervjuer som jag har gjort när det handlade om ett ämne något som jag kanske borde satsa lite mer på. Eller vad säger ni?

Verkar som att ni tyckte om det i vilket fall kanske blir en fortsättning på detta. Andra saker som har varit intressant under veckan så långt är de smycken jag la upp från Cheap Monday som många av er gillade också. Så fort jag får tid över ska jag kolla upp var ni kan köpa dessa. Det kommer jag lovar!

Nu ska jag ge mig av för en fantastisk fredag fylld med spännande saker. Vad ska ni hitta på för spännande denna fredag? Bjuder på en outfit från gårdagen.

Njut av dagen nu!
Matilda tänker på miljön

Miljön är viktig för framtiden, något som också diskuterats väldigt mycket de senaste åren. Därtill har också second hand ökat. Slå detta ihop så har ni veckans ämnen i intervjun. Denna vecka har jag pratat med Matilda som brinner för frågor kring miljö och second hand. Jag bestämde mig för att ta reda på mer kring hur detta intresse dök upp, vad hon tycker om samhällets syn på miljön och mycket andra. Träffa Matilda i veckans intervju. Tjejen som brinner för miljön.
Du är väldigt intresserad av miljöfrågor har du alltid varit det? Hur kom det sig att detta intresse dock upp hos dig?

- Miljöfrågor har alltid varit något som intresserar mig, framför allt när det kommer till överkonsumtion. De vanor vi har i vår vardag är inte hållbara i längden och det vet varje människa om tack vare den miljödebatt som är igång. Samtidigt har vi svårt att ta miljöproblemen till oss eftersom de är så abstrakta, ingen kan ju exempelvis se på luften att den innehåller mer koldioxid. På detta är vi dessutom så pass vana med våra rutiner att vi får det svårt när vi ska ändra på dem. Efter en lyckad shoppingtur på stan är det nog inte många som tänker "Behöver jag verkligen det här? Hur har egentligen dessa inköp påverkat andra människor och miljön?" när de tittar ner i sina fullproppade påsar. Troligen gör vi inte det eftersom vi inte lärt oss att tänka i de banorna eller så gör vi det bara för att vi inte vill. Det är något vi borde lära oss och faktum är att vi faktiskt kan komma hem med likvärdigt innehåll i påsarna och våga tänka på varornas miljöpåverkan om vi lär oss att handla miljövänligt. Här kan det handla allt ifrån att gurkan jag köpt är närodlad eller att jeansen är second hand. Jag vill kunna inspirera personer att leva miljövänligt. Ett interesse som ligger nära mig och många andra i min ålder är mode, att få fram sin personlighet genom kläder. Det är nog min specialitet när det kommer till att inspirera. Man kan klä sig snyggt och enligt trenderna och vara miljövänlig samtidigt. Det är därför jag pratar så mycket om second hand.


Vem är då Matilda?

- Matilda är en tjej på 18 år som bor och pluggar på gymnasiet i Stockholm. Mitt liv består av massor med musik, foto och design. När jag inte sitter i skolbänken syr jag gärna eller hänger med mina grymma vänner!


Köper du mycket Second hand och varför?

- Haha den här frågan fick jag senast idag för några timmar sen! Ja det blir en hel del second hand. Dels för att det är miljövänligt men också för att det är otroligt kul. Du kan göra grymma fynd och oftast är du helt ensam om plagget du köper. Förra året hade jag som nyårslöfte att inte köpa något nyproducerat under hela året. Skulle jag köpa kläder, skor, väskor, smycken och så vidare skulle det vara second hand eller egengjort. Det blev med andra ord en hel del second handfynd och egensydda toppar och klänningar under det året. I år lär det inte bli någon större skillnad fastän löftet inte är kvar. Jag är fast i second handvärlden, haha!


Men hjälper det verkligen speciellt mycket om vi i Sverige ligger i framkant när andra länder inte bryr sig?

- Det är inte riktig sant att andra länder inte bryr sig. Självklart finns det många länder som prioriterar miljön alldeles för lite och satsar mer på utveckling som bygger på resurser jorden inte kan förse dem med. Men det handlar inte alltid om det. Detta märks tydligt i de miljötoppmötena som hålls. Titta bara på de senaste resultaten från cop 15 och 16, det är alldeles för svårt att få igenom förslag och besluta om saker. Ofta faller idéer på tvistefrågor mellan i- och u-länder. Vissa menar att u-länderna inte ska behöva prioritera miljön eftersom i-länderna inte behövde det i sin industrialisering. Samtidigt går det inte att alla världens länder är industrialiserade om vi inte tänker på miljön. Alla länder står på olika grunder och det är svårt att kompromissa. Här är det då viktigt att i-länderna tar sitt ansvar, visar vägen och värnar om miljön.

 

Du pratar väldigt mycket om att bryta vanor kring shopping. Vilka vanor är det mer som måste ändras?

- Vi måste bli mer medvetna när det kommer till vår konsumtion av mat. Här har vi kött som en tung miljöbov. Sen har vi palmolja där skogsavverkningen som sker för att bland annat bygga palmoljeplantager står för en mycket stor del av jordens utsläpp av koldioxid. Skogsavverkningen står för 18 procent av utsläppen av växthusgaser, det är mer än hela transportsektorn! Sen ska vi som bor i storstäder givetvis åka mer kollektivt. Den stora användningen av bilen måste minskas, bilarna måste förnyas och miljöbilar ska gynnas mer.


Är det många som har börjat tänka som dig av dina vänner?

- Mitt löfte jag hade förra året som innebar ett köpstopp på nyproducerade saker hade jag faktiskt gemensamt med en vän. Många säger att de ser mig som en inspiration och jag hoppas verkligen att det är så också.

 

Vad är det du pluggar?

- Jag pluggar naturvetenskaplig linje på gymnasiet. Min inriktning är miljö såklart!


Det har ju blivit allt fler som börjat handla second hand. Har du märkt en ökning?

- Ja absolut det är mycket mer vanligt nu! Det är otroligt roligt. Jag har faktiskt inte handlat på second hand så länge som många tror utan det har kommit på senare år. Förut tyckte jag att det kändes lite småjobbigt att ha kläder som andra hade använt. Så tror jag dessutom att många tänker, men till er vill jag säga att så är det inte! In med dem i tvättmaskinen bara så är det lugnt!

 

Tror du att fler kommer börja tänka på samma sätt som dig?

- Det tror jag, annars skulle jag inte kämpa och brinna så mycket som jag gör för det här!

 

Tycker du att Sverige är bra på att ta sitt ansvar kring miljöfrågor?
- Om man jämför med världen har Sverige kommit långt men det räcker inte med att bara några länder tar ett stort ansvar. Nu när vi kommit en bit måste vi visa framfötterna ännu mer, sätta press på och leda andra länder.

Känns inte det väldigt kul att dina vänner följer dig?
- Det är ju inte så att alla har börjat handla enbart second hand men hos vissa har intresset ökat och det glädjer mig!

Åker du alltid kollektivt?
- Själv har jag inget körkort just nu men ska snart börja ta det. För mig har det inte varit nödvändigt med ett körkort eftersom jag bor där jag bor men det kommer att behövas i framtiden. Om jag ska någonstans tar jag alltid tunnelbanan eller bussen om inte sträckorna blir för långa och det inte finns möjlighet att åka kollektivt längre.När tror du det kommer slå igenom med miljöbilar?
- Jag är inte så kunnig på det specifika området för miljöbilar men vad jag tror är att samhället är för dåligt anpassat för miljöbilar i nuläget. Det finns miljöbilar men det finns inte tillräckligt många utspridda stationer som krävs för att bilarna ska kunna fortsätta att köra när bränslet är slut. Det är oftast dyrt för en bensinmack att utvidga sortimentet och erbjuda exempelvis biogas. Det är något som måste lösas först och när det sker kan jag tyvärr inte svara på. Det är en politisk fråga där partierna har olika åsikter.     

Läser du mycket om dessa frågor i din utbildning?
- Det har jag delvis gjort. I skolan jobbar vi med både med miljöpolitik och hur miljöproblemen uppstår, vad dess konsekvenser blir och hur det ser ut i världen etc.

Är detta något du skulle vilja jobba med i framtiden?
- I framtiden tror jag att alla arbeten mer eller mindre kommer att vara kopplade till miljön. Jag har många framtidsdrömmar och många skiljer sig från varandra men man jag kan väva in miljöproblem i alla faktiskt. Så ja, även om jag inte bara kommer att syssla med miljöfrågor kommer det vara en del av mitt arbete.


Idag lever vi ju mycket i ett slit och släng samhälle. Hur ska vi komma ur detta?
- Jag tror att vi måste inse att en vara vi köper inte bara handlar om prislappen som sitter på den utan även om varans påverkan på samhället och miljön och dens egentliga nödvändighet för oss. Det är vanligt att vi bara köper för att det är billigt eller för att vi vill mata vårt ständiga köpsug. Det är en inställning och ett beteende vi måste ändra på. Här har hela samhället ett ansvar, politiker när det kommer till större områden och individen vid enklare val i vardagen.

 

Hur ser du på framtiden för miljöfrågor?
- Det ligger redan mycket fokus på miljöfrågorna. Även om vi ställer höga mål och uppnår dem och de mål som redan är ställda kommer såklart miljöfrågorna fortfarande att existera. Miljöfrågorna kommer alltid att finnas men förhoppningsvis kan vi minska hysterin genom att göra en förändring nu!  

Finns det något du skulle vilja tillägga?
- Det enda jag vill tillägga är att jag tycker att alla borde sätta sig in mer i miljödebatten och bli mer medvetna. Små val i vardagen kan ge så mycket om vi alla gör det!

 


Otroligt vackert

I senaste avsnittet av "Dom kallar oss artister" på SVT var en favorit med, Salem Al Fakir. Efter att jag såg programmet fastnade jag för just en låt som spelades i programmet. Riktigt vacker låt!


Stressig vecka

Hinner knappt med bloggen denna veckan, men jag gör mitt bästa. Ni har säkert kollat in hos Eleonore där jag slängde iväg en fråga på recept som jag behöver för att fullfölja mitt nyårslöfte, något som i nuläget inte går så bra. Inte blir det bättre av att jag numera knappt är hemma under dagarna utan har fullt upp i schemat hela tiden och när jag väl är hemma somnar jag nästan direkt. Menar absolut inte att låta negativ mot att det är så för jag tycker om att ha mycket att göra. Just nu är det praktik, träning, skrivande som hela tiden kallar på mig men jag tycker det är väldigt roligt. Det bästa är att jag somnar direkt på kvällarna när jag lägger mig i sängen. Sedan är det bara hoppa upp igen tidigt precis som idag för att köra på igen. Så ser mina dagar ut just nu.

Idag får ni också läsa en väldigt intressant intervju som kretsar kring något så viktigt som miljön, blir väldigt spännande! En sista sak bara. Jag mår väldigt bra så ni vet...Hur är det med er kära läsare?

Här börjar Eleonore sin väg mot...

De senaste veckorna har det varit väldigt stor fokus på träning och välmående här hos Slipsens. Eleonore(lifebyeleonore) gästade Slipsen live i söndags via telefon och då ägnades mycket tid åt träning, motion och kroppsförändringar. I chatten kom diskussionen igång ordentligt!

 

Jag är inte sämre jag, i veckan tog jag mig i kragen och köpte ett gymkort och ska smått börja konditionsträna ett par gånger i veckan. Jag har sedan grundskolan varit väldigt dålig på detta. Jag kom alltid sist på idrottslektionerna när det var löpning, jag springer ogärna till bussen även om jag skulle hinna om jag tog lite snabbare steg och jag är en sån som ger upp när det blir för jobbigt och flåset blir för påtagligt. Men någonstans i denna vägran att röra på mig känner jag nu att det är dags. Och visst har jag alla motiverande skribenter att tacka för det. Jag har inte känt mig dålig som inte tränar utan jag har funnit motivationen och insikten att det kan vara skönt och givande att träna. Så nu ska jag inte längre ha kondition som en 60-åring som inte orkar gå uppför backen. Nu vill jag kunna springa upp.

 

Men att börja motionera kräver ju lite också att man ändrar sina kostvanor om man vill se resultat. Jag har därför halverat mitt intag av socker och annat onyttigt(nej, pastan håller jag kvar vid) och äter bättre mat. En sak jag äter varje kväll istället för godsaker är grönsaker och dip. Det är toppen att skära upp stavar av gurka, morötter och paprika och ha en god dipp till. Nedan ser du en av mina favoritdippar


Kolla in min blogg där Marcus nu behöver er hjälp med en sak!

Kram, Eleonore

http://fikamed.blogg.se

 


Het dip

 


2 dl matyoghurt
2 msk chilisås
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
1-2 tsk sambal oelek

Blanda matyoghurt med chilisås, vitlök, salt och sambal olek. Låt gärna såsen stå och dra 1/2 timme. Servera som dipsås till färska grönsaker.


Att ta upp vissa ämnen

Vissa ämnen talar vi sällan om. Vissa ämnen väljer vi inte att berätta för andra utan hålla inom oss själva. När det handlar om känslor är det ofta svårt att uttrycka sig då det kan vara väldigt känsligt. Sedan finns det vissa som har väldigt lätt för öppna sig genom att skriva och berätta om sina innersta känslor. Dessa personer beundrar jag. Själv har jag också lätt för att göra det när jag skriver.

 

Jag tycker det är oerhört fascinerande när folk verkligen vågar skriva om sina känslor kring ämnen som vi alltid annars väljer att vara tysta om. Väldigt ofta sägs det att dessa personer enbart gör det för att få sympatier, och visst är det så. Men tänk efter hur många har egentligen mod till att öppna sig för allmänheten. Det handlar väldigt mycket om en själv, i mångt och mycket, men samtidigt handlar det om att kunna stå för sina personliga tragedier öppet. Alex Schulman är en person som har gjort just detta i sin bok om sin far, likaså Marcus Birro som gjort det genom flera böcker men även genom sin blogg. Ämnen som är svåra att tala om. Lättare att skriva om, de har gjort det väldigt bra. Kunna sätta ord på känslor.

 

Vi har ofta en förmåga att skämmas över det vi har uttrycket i en text, jag har råkat ut för detta flera gånger. Jag har suttit hemma på min kammare. Skrivit en text om mina känslor. Någon läser upp det för mig under ett helt annat sammanhang, då vill jag bara försvinna och det är så fel. För det är ju faktiskt precis så jag känner även om det ibland kan vara helt fiktiva texter så är det jag stolt över att ha den förmågan att sätta ord på känslor. Att folk känner igen sig. Det är då jag har kommit dit jag vill komma. Många ser också upp till denna förmåga därför ska jag från och med nu sträcka lite extra på mig när jag får höra att folk läser mina texter.

 

Tidigare kunde jag krypa ihop som om det är något jag inte vill veta av. En sida som jag har hållit för mig själv och inte vågat släppa fram. Det krävs verkligen mod för att våga göra detta och jag vill också kunna göra det och sen kunna stå för det. Visst står jag för det dock kan det vara väldigt jobbigt när det är känslor vi talar om. Herr Birro och Schulman blir alltid väldigt rörda när det kommer på tals att prata om känslor och händelser de gått igenom. Glädje och sorg. De vågar släppa fram det helt öppet inför väldigt många människor.

 

För att återgå till mig själv har jag alltid haft en dröm som inte många vet om att jag bär på. En stor dröm om att få skriva en bok. Den behöver absolut inte bli känd för folk i allmänhet utan mest för mig själv som ett bevis på att jag kan göra det. Detta har jag aldrig kommit till skott med men det är kanske dags att ge det en chans. Våga prova nya väger som jag aldrig gått på tidigare. Låta det ta tid.

 

Kunna skriva om något självutlämnande med sorts distans. Något som är skör och tunn tråd som handlar om en balansgång. Att det är personligt samtidigt som det inte är alltför privat. Hur kommer man dit?


Det går bra nu

Dagarna bara springer iväg och plötsligt har det kommit till onsdag. Praktiken rullar verkligen på som om jag inte har gjort någonting annat, jag trivs verkligen bra med detta. Idag blir det först möte nu på morgonen sedan rullar det på hela dagen. Ni som läser min blogg får höra mycket om min vardag nu men det är bra också för det har inte varit mycket om det tidigare. Det kommer även in mycket frågor via kommentarer kring olika inlägg som jag har lagt upp de senaste dagarna, när jag får tid över ska jag också ge svar på tal kring dessa. Så länge får ni njuta av alla dessa inlägg som finns nu blir det också lite nygamla bilder!De absolut bästa låtarna

Som ni vet så älskar jag musik och nu har jag satt ihop den bästa spellistan som ni någonsin har sett. Denna spellista har jag lagt upp i några veckor nu, dock med nya låtar för varje vecka, nu är den helt klar. Jag ger er två timmar med riktigt bra låtar och ni är fri med att komma med era åsikter kring min musik. Tryck bara på bilden nedan för att lyssna och njut!

Läsning att roa sig med

Mitt uppe i praktiken just nu vilket känns väldigt bra. Äntligen får jag ge mig ut lite i arbetslivet som jag väntat efter under två år nu och det känns också väldigt bra. Det är ju väldig tur att jag haft bloggen tidigare där jag lärt mig väldigt mycket kring skrivande samt sköta kontakter med folk hela tiden till intervjuer, panelen och så vidare. Trivs redan nu efter endast en dag, kommer bli en bra tid nu fram till slutet av april. Jag har lyft fram det tidigare men kan göra det igen. Här på min blogg har ni ju fått lära känna väldigt många olika personer i form av intervjuer som jag tycker fler ska läsa. Här nedan har ni några av de intervjuer jag har gjort med bloggare runt om i hela Sverige och på torsdag kommer också en ny, spännande.

Smycken från Cheap Monday

Cheap monday är ett märke som många känner till. De har även väldigt snygga smycken till både herr och dam som jag har hittat. Dessa smycken är väldigt snygga på tjejer vill jag lova...

bloglovin

RSS 2.0