Ny blogg

BESÖK MIN NYA BLOGG PÅ HTTP://SLIPSENS.SE

Sista dagen på blogg.se

Idag, lördag, kör jag sista dagen här på blogg.se sedan går jag över till scenbloggen men som sagt inga problem för er för ni hittar mig på slipsens.se precis som alltid. Nu kör vi så det bara rycker om det!

Respons ger alltid resultat

Visst är det bra för självförtroendet när man får positiv respons, när någon uppskattar det man gör eller säger. Att bli accepterad, sedd eller bara få en känsla av att man duger. Tyvärr är det alldeles för många som faller utanför ramarna p g a omgivningens åsikter. Men vem är det som säger att alla andra runt om vet vad jag tycker är bäst. Eller kan avgöra om jag kan/inte kan göra det jag gör, till belåtenhet.

 

För vi är ju så olika, alla vi människor i samhället, att vi måste få leva våra egna liv utan att bli nerslagna av andra som kan bäst. Tänk om vi kunde peppa varandra istället, när det behövs. Ett enda litet positivt ord kan få vem som helst att växa. Att få tag på det där halmstrået mot självförtroendet, att våga… Att orka stå emot viljan att lägga av.

 

Det är ju lite som att vakna på måndagsmorgonen och tänka; åh nej inte en ny vecka igen. Då är det ju liksom kört!!! Visst är ju måndan lite ångestbetonad för de flesta, men alla har hittills överlevt det. Tänk på något positivt som kommer att hända – kanske på måndan eller nån annan dag – i veckan. För det finns alltid något!!

 

En sak jag lärt mig genom åren är att fredan är den dag som borde vara värst. Man har ju en tendens att skjuta upp allting till sista minuten. Och det som ska vara klart den här veckan blir oftast klart just på fredagen. Tänk på vilka dagar som posten har mest räkningar med sig, inte är det fredagar i a f. Inte så konstigt att många vill gå ut och äta efter jobbet, eller bara ta en öl, och fira att veckans problem är lösta. Tror inte det sker på måndagarna, det heller.

 

Lite (underdrift) ångestladdade känslor var det när vi, ca 35 personer på samma industri, blev arbetslösa p g a konkurs för några år sen. Visst var det en jätteomställning; den sociala vardagen försvann, lönen försvann, rutinerna försvann och framtiden fruktansvärt oviss. Vår medelålder låg runt 45-50 år. Men de som tog det hårdast försökte vi peppa med just det att alla som upplevt liknande före oss hade överlevt. För hittills har inget blivit hotad till livet för att ha blivit arbetslös, och jag tror aldrig det kommer att hända. Vi hjälptes åt att hitta det positiva tänket trots situationen, och det gäller nog alltid - i hela samhället - att försöka lyckas med det.

 

Så fram för mera positiva tillrop, hur små som helst. Där finns en värdestegring i livsglädjen för varje litet ord som kommer ut ur strupen, eller blir nerskrivet på en liten papperslapp på köksbordet, eller kanske via ett mejl till någon man ser behöver det.  Till och med ett leende i butiken mot någon man inte känner, kan vara livsavgörande för just den personen den dagen.

 

Så passande förresten att jag skriver det här just nu. Det är ju Alla Hjärtans Dag på måndag!!! Då ger vi järnet med positiva tankar och ord – och fortsätter av ohejdad vana resten av året . Eller ska vi säga resten av livet.   J

Hälsar Faster Gunhild


Lördag 12.02.11

Dagens planer: Ha en skön och ledig dag för att ikväll åka på kalas när min kusin Eddy fyller 14 år vilket ska bli väldigt trevligt. Blir även att fota en hel del idag när det är så vackert väder.

Dagens borde: Denna lista med borde idag existerar inte alls för jag har inget jag borde göra idag. Känns riktigt bra faktiskt!

Dagens mående: Efter en vecka fylld med feber och förkylning börjar jag må riktigt bra igen. Back on track!

Dagens fundering: Var kommer all energi ifrån jag har fått tillbaka? Kan det vara så att det faktiskt var bra att jag blev sjuk så jag kunde ladda på med mycket mer kraft och energi? Kanske kommer det hända riktigt bra saker inom en snar framtid också, vem vet?

Dagens textrad: "Jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen nu vet jag vad du kommer att säg', och det känns som första gången, kom vi visar dom att det är vi, men det visste alla redan, ut springer du iväg med mig, jag hör nu hur dom sjunger"

Dagens outfit: Tröja från Knowledge Cotton Apparel, Chinos - MQ

Lyckas med din blogg

Det är många läsare som hyllar min blogg dagligen något som gör mig väldigt glad. Under en längre tid har jag jobbat upp till det jag har idag med alla dessa roliga inslag som ni kan läsa om under veckorna. Samtidigt är det också många som kommer med frågor på hur de själva ska lyckas nå ut med sitt bloggande, inte för att jag är någon expert på området, däremot har jag några tips.

 

1. Bryt mönster

Det finns extremt många bloggar idag som ser nästintill likadana ut, du ska inte bli en av dessa. Ingen kommer komma ihåg en blogg som ser exakt likadan som alla andras utan man måste våga sticka ut lite. Skapa någonting nytt som inte finns sedan tidigare eller skapa din egen stil på bloggen.

 

2. Skapa ett nätverk

Bloggande går väldigt mycket ut på att bygga upp ett nätverk av folk som du pratar med dagligen, eller nästintill. Genom att du skapar detta nätverk med 5-10 personer har du några du kan bolla lite idéer med, skriva kommentarer till och gör massa utbyten. Här kan ni också skapa olika samarbeten med gästbloggning och så vidare.

 

3. Låt det ta tid

Många vill nå ut till många läsare direkt men det är nästintill omöjligt om du inte har massor med pengar som du kan lägga på marknadsföring eller spamma sönder massa bloggar. Nej, det gillar ingen annan bloggare. Jag har själv sett hur många bloggar skapas, når många läsare sedan försvinner. Mycket handlar om att hitta en balans mellan att det ska vara roligt och INTE ta för mycket tid. Då kommer du trötta!

 

4. Inspirerande

Den stora punkten som jag ser det är att du ska vara inspirerade inför uppgiften annars kommer det märkas direkt. Säg att du startar en blogg och har massa ämnen som du inte alls är intresserad av egentligen utan många tycker bara om att läsa om det. Då kommer det aldrig bli bra. Samma sak när du skriver inlägg utan känsla kommer också genomskådas direkt. Du ska kunna hitta det roliga i det du gör.

 

 

 


En helt ny panel!




Idas svar

1. Nu har det blivit dags för dig att göra debut i panelen. Kan du berätta vem du är?

- Absolut! Jag heter Ida Sandell Stålsjö, pluggar andra året på samhällsprogrammet på Alströmergymnasiet i Alingsås. Fyller 18 till sommaren. På fritiden är jag gärna med min pojkvän eller mina vänner, bloggar på idavendela.blogg.se, shoppar eller fotograferar! Försöker leva livet så gott det går!

 

2. Protesterna i Kairo pågår för fullt. Hur väl insatt är du i detta?

- Inte särskilt insatt måste jag erkänna. Har snappat upp lite smådetaljer men inte riktigt haft tid att ta reda på så mycket, i alla fall vet jag inte tillräckligt mycket för att känna att jag kan uttala mig om det!

 

3. Under veckan skrev Aftonbladet om hur lata 80- och 90-talisterna är. Håller du med om detta?

- Har missat det också, woops.. Men jag kan nog tro att det stämmer. Lite latare åtminstone. Tidigare generationer levde i ett lite mer slitsamt samhälle och kanske är vana vid att jobba lite hårdade. Idag har vi kanske blivit lite bortskämda. Men det skiftar ju från person till person, det finns ju 90-talister som är hundra gånger driftigare än en 60-talist till exempel. Det handlar nog mest om inställning och motivation tror jag.

 

4. Melodifestivalen sparkade igång förra helgen, följer du detta?

- Var faktiskt på fest men vi slog ändå troget på tv:n. Schlager är inte riktigt min grej men Melodifestivalen är ju ändå en klassiker! Jag kommer nog kolla nästan varje gång tror jag.

 

5. Vilka ämnen skulle du vilja säga är dina starka områden?

- Starka ämnen.. Det var en svår fråga, haha. Rent allmänt är jag intresserad av mode och kläder. Jag skulle nog kanske våga kalla mig lite allmänbildad i alla fall, och om jag känner att jag har tillräckligt med underlag brukar jag vara ganska säker när det gäller att ta ställning till vissa saker. Vi får väl se hur det går för mig, time will tell!

 


Amandas svar

 


1. Nu har det blivit dags för dig att göra debut i panelen. Kan du berätta vem du är?

- Jag är en målmedveten glad 17-åring som går andra året på naturlinjen på Jensen gymnasium norra i Stockholm. Jag älskar kläder, skor, skönhetsprodukter, resa utomlands, träning, att umgås med en massa vänner & familj, gå ut och äta goda middagar, ha myskvällar, blogga och träffa bloggläsare, gå på bio, festa, åka på weekendresor... ja allt möjligt alltså! Jag lever ett väldigt aktivt liv och har alltid en massa saker för mig vilket jag tycker är super roligt! Min pappa bor i Dubai city så dit åker jag varje lov och där spenderar vi dagarna på olika hotell och solar & badar, shoppar i obeskrivligt stora galna shoppingcenter och gör andra häftiga saker. I min blogg skriver jag rätt mycket om mina resor dit. 


2. Protesterna i Kairo pågår för fullt. Hur väl insatt är du i detta?

- Jag bloggar ju, då sitter man vid datorn på kvällen istället för att titta på nyheterna, haha. Nej, jag vet vad som pågår men är inte mer insatt än så.


3. Under veckan skrev Aftonbladet om hur lata 80- och 90-talisterna är. Håller du med om detta?

- Äh, det där tror jag inte stämmer, jag är ju 90-talist och jag är inte lat alls, haha ;-) Att inte ha något att göra är det värsta jag vet! Okej, vi kanske är lata i den bemärkelsen att vi googlar upp saker på mobilen istället för att slå det i telefonkataloger, men det handlar ju inte om lathet, utan snarare bekvämlighet som att vi t.ex. är mer vana med avancerad teknik än de som föddes tidigare. Idag pratas det mycket om hälsa, kost och träning och jag hoppas och tror många av oss som är yngre än medelåldersmänniskorna tar åt oss mycket av det, försöker äta hälsosamt och sund samt leva aktivt. Jag tror inte heller vi är lata i skolan/jobb, utan snarare jobbar vi hårt för att nå våra mål och drömmar! Jag tror inte vi 80- och 90-talister nöjer oss med vad som helst. Och det som Aftonbladet tog upp angående att vi sjukskriver oss från jobb/skola utan att vara fysiskt sjuka kan bero på att vi inte mår bra psykiskt. Jag tror 80- och 90-talister (om man drar alla över en kant) har höga krav på sig själva och lever stressiga liv, risken att "gå in i väggen" eller känna sig helt slutkörd är nog tyvärr stor och om vi känner att det är på gång kanske vi sjukskriver oss för att samla kraft så att vi inte blir sjuka.


4. Melodifestivalen sparkade igång förra helgen, följer du detta?

- Nej, på lördagkvällar gör jag faktiskt annat än att titta på melodifestivalen. Om jag har en hemmakväll med mys så lagar jag hellre stor middag med ett gäng vänner, sitter och äter och snackar länge och sen ser en bra film, än att titta på svenska artister jag knappt känner igen med fula outfits på melodifestivalen... För mig räcker det att se finalen med de bästa bidragen, tycker det är så många pinsamt dåliga bidrag i deltävlingarna :)


5. Vilka ämnen skulle du vilja säga är dina starka områden?

- Resor, resor, resoooor! Jag har rest väldigt mycket eftersom båda mina föräldrar arbetar inom flyget, min pappa bor utomlands och alla i min familj älskar åka utomlands. Andra ämnen som intresserar mig och som jag bloggar om är bl.a. hälsa, mat, en massa shopping, mode, kläder, skönhet & träning. Jag tycker allt detta är jätte roligt och kan mycket om det mesta av det!

 


Gårdagens outfit


Rösta på mig!

Jag ber sällan om er hjälp men nu är det dags. Hos Sofia är jag med och tävlar om att bli helgens blogg där jag behöver er hjälp för nu ska vi visa vad slipsens går för. Ni trycker på bilden nedan för att komma till inlägget där ni röstar....




Hur är ni läsare?

Äntligen är det fredag även om min vecka inte varit speciellt lång. Självklart har den varit precis lika långa som alla andras men skillnaden är ju att jag har legat hemma med feber stora delar av veckan. Inte alls roligt. Dock är jag tillbaka på praktiken nu vilket jag var även igår vilket känns väldigt bra. Har massa roliga saker att ägna mina dagar åt. På tal om något annat vill jag ta upp en sak med er läsare. Något jag ofta glömmer bort att göra på min blogg är att tacka alla er som kommer med positiva kommentarer till mig, ni ska veta att det betyder väldigt mycket. Till de texterna jag skriver, bilder jag tar och outfits som jag lägger ut strömmar det alltid in glad och positiva kommentarer från er som läser. Skulle jag dra en slutsats av detta kan vi konstatera en sak......

NI LÄSARE AV SLIPSENS ÄR POSITIVA OCH GLAD MÄNNISKOR!



Perfekt till våren


Håna oss vi rör oss ni står still


Minnen av dig

Det kom in väldigt många förslag på varför denna nalle som är på bilden nedan skapar så mycket känslor hos mig. För det första var det inte meningen att denna nalle skulle tillfalla mig utan någon helt annan. En person som aldrig fick komma till jorden, om en för några få minuter, för att sedan lämna oss. Detta skedde för 20 år sedan då jag skulle bli storebror men något gick fel och min syster kom aldrig till jorden. Dock kom denna nalle att bli som ett minne till henne för mig där den nu står i min bokhylla i mitt sovrum. Att en nalle kan betyda så mycket. På huvudet har jag satt dit min första keps som jag fick för väldigt länge sedan. Vackra minnen som alltid kommer leva kvar i mitt hjärta.


Jag flyttar inom de närmsta dagarna

Som några av er kanske märkte under en stund på eftermiddagen håller jag på med en liten flytt av min blogg. Det kommer bli en flytt från blogg.se som jag har bloggat på väldigt länge nu. Istället kommer jag hålla till på scenbloggen vilket kommer bli riktigt bra. Jag har haft min blogg vilande där ett tag nu men har tagit beslutet om att flytta över helt. Ny header har jag fått hjälp med och det kommer bli riktigt bra detta. Vet ni vad det bästa är? Att ni kommer bara behöva använda er av www.slipsens.se så kommer ni dit!


Flytten kommer inte ske just idag utan under denna vecka men ni följer väl med mig?




Åt rätt håll

God förmiddag!
Onsdag och veckan går riktigt fort även om jag är sjuk vilket jag är trött på. Börjar komma på bättringsvägen nu i vilket fall så det känns faktiskt bättre och bättre hela tiden. Sitter här hemma och tittar ut på det vackra vädret som bjuder på en stor sol och en blå himmel, synd att jag är sjuk annars hade jag gett mig ut på en promenad. Istället får jag hålla mig inomhus hela dagen även denna dag sedan tänkte jag faktiskt ta mig iväg till praktik imorgon om allting går som jag har tänkt mig att det ska gå. Febern är alltid lurig för igår var jag helt säker på att den var borta på eftermiddagen men det visade sig att den inte alls var borta. Nyss när jag tog tempen hade jag 37,3 så det borde ju vara på rätt väg nu. Bara hålla tummarna.

Kunde inte hålla mig borta från att plocka fram kameran för att fota därifrån jag sitter just nu kanske bygger det på det positiva med att bo på landet, eller vad säger ni?




För mig är du underbar

Regnet slår mot rutan och ljudet av vattnets slag mot fönsterbrädan hörs tydligt och klart i rummet där jag sitter. I flera dagar har solen legat på latsidan och inte visat sig för oss, utan istället har det bara varit regn och åter regn. Vi säger att det här kallas för en typisk svensk sommar, kanske stämmer det också. Försvann inte även den här sommaren alldeles för snabbt? Nästan som när du lämnade mig för någon annan, gick inte allting väldigt snabbt. En sak som jag tänker på när jag har ljudet från regnet är hur många tårar som har fallit från min kind under sommarhalvåret. När solen stod som högst på himlen kunde jag inte njuta av det utan mina tankar var någon helt annanstans. Långt borta tillsammans med dig. Jag ville känna den där känslan av att få ha dig nära igen men det kommer inte ske. Inte med dig i alla fall även om jag alltid kommer ha dig i mitt hjärta.

 

Precis lika snabbt som solen försvann kom också en ny fantastisk person in i mitt liv. En person som precis som solen lyser gjorde dagen lättare. Allting gick väldigt snabbt plötsligt fanns hon bara där för min skull. Regnets slag hörs nu tydligare och mitt hjärta slår i samma takt som regnet. Det som jag trodde hade dött i och med dig började slå igen. Nervositeten. Pirret i magen. Känslan av tillit. Den kommer tillbaka till mig. Regnet som faller utanför mitt fönster bryr jag mig inte om, bara jag får vara med dig.

 

Om några få dagar kommer en av dina fantastiska texter finnas ute på internet och jag känner en stolthet. En trygghet. En glädje över att få skänka dig detta. Första gången vi pratade läste du upp en av flera dikter som du skrivit. Jag föll. Jag gick sönder. Innan tyckte jag att mina texter var bra, självgod jag vet, men här fanns en tjej som kunde skriva mycket bättre. Du imponerar på mig på ett sätt som ingen annan tidigare har gjort. Jag ser verkligen upp till dig.

 

Regnet avtar men mitt hjärtas slag slår för dig. Snart ses vi och jag hoppas allting känns lika bra då som nu.


Stor betydelse


Ibland kan en bild säga mer än tusen ord. Precis så känner jag för denna bild även om ni kanske har svårt att förstå varför men det ska jag förklara för er. Först kanske ni kan börja fundera på varför denna nalle väcker starka känslor hos mig…

Ska jag kämpa lite, eller?

Var ett bra tag sedan som jag la upp texten som Annika skrev om efter raggning, lika bra som alltid. Självklart väckte det också tankar hos mig när jag läste igenom det hon skrev om raggning som oftast ligger som ett ansvar hos killen. Vi lever i ett samhälle där allting ska vara allt mer jämlikt mellan kvinnan och mannen ändå finns denna stereotyp kvar av att det ska vara mannen som tar initiativet till kontakt. Är det inte väldigt konstigt egentligen?

 

Tjejer älskar att bli uppvaktade på alla sätt kan vi helt klart konstatera. Jag vet flera av mina vänner som hela tiden gör allt för att tjejen ska ha det så bra som möjligt. Det kan handla om alltifrån att bjuda på mat till småsaker i vardagen. Tjejer är säkerligen lika duktiga på att ge tillbaka på detta område när det gäller uppskattning. Ska jag utgå ifrån mig själv har jag också åtskilliga gånger gjort mitt bästa för att en tjej ska känna sig uppskattad och älskad trots det misslyckas jag nästintill varje gång. Det kommer till en viss gräns där det liksom tar stopp, att tjejen säger ifrån att det är bra. Helt enkelt är avvisande vilket Annika också tar upp. Självklart lägger jag ner när det kommer till denna punkt, kanske helt fel av mig.

 

Efter att jag läst det som Annika skrev inser jag att det kanske är målet för många tjejer att vi killar ska tvingas kämpa lite. Kanske är det en typ av utrensning från de killarna som bara är ute efter något tillfälligt och de killarna som verkligen kämpar för någonting på riktigt. Vad vet jag? Kan det vara så eller?

 

 

Annika, ge mig svaret! Eller någon av er som läser min blogg kanske har svaret på detta?


Drömoutfiten till våren

Gabriella är tillbaka igen på slipsens och tipsar om drömoutfiten till våren och sommaren....


Detta måste vara den ultimata outfiten i vår. Shortsen (som jag själv köpte i veckan) är helt perfekta i vår. Jag vill bära dem till allt! Helst av allt till färg. Jag som vanligen är helt svartklädd tänker gå all in på färg i vår och de borde ni också göra. För kom igen, de finns inget finare än bruna ben till riktigt färgglada kläder.

Be Proud!

Som jag har sagt tidigare eller nämnt så tycker jag att svenska folket är lite ”mesiga”, kan inte just i den bemärkelsen mesiga men man står rätt mycket på sin vakt. Jag har många gånger märkt folk som egentligen vill säga vad dem tycker men vågar inte för att någon annan ska börja tycka illa om dem bara för att dem tycker just så och därför faller för grupptrycket

 

Alltså det jag själv har märkt, det är att man måste våga stå på sig och våga säga vad man tycker i vårt samhälle idag. Vi lever i en konkurrens allihop, ungefär som en soppa. Alla är bra på olika saker, det är vi eniga om. Någonstans måste man ju slå in en fot och satsa, till exempel på en karriär om så önskas. Jag själv har insett att jag är grym på det här med träning, hälsa och kost och det tycker andra också. Då går ju inte jag och sänker mig i graven utan jag visar upp det istället!

 

Då kan man i vissa fall kallas för egoist för att man ”tänker på sig själv”. Men det ska man ju också. Man kan ju inte bara tänka på andra och sopa vägen för dem. Man måste ju sopa sin egen med. Jag har blivit egoist några gånger, visst dem får gärna tycka det men så är ju inte fallet. Jag enbart satsar på det jag tycker är kul för jag vill komma någonstans i mitt liv och jag är stolt över att jag är kunnig inom just det ämnet. Jag är knappast bäst i allt, tro mig!

 

Så med andra ord tycker jag att man ska vara stolt över det man gör och våga stå på sig och tro på sig själv. Annars hamnar man kanske på ett ställe där man helst inte hade velat vara!


Skrivet av Eleonore


Närhet till naturen




En av de bästa sakerna med att bo på landet är närheten till naturen som bjuder på fantastiska hemligheter. Jag längtar verkligen till att våren ska komma, samtidigt som det är tråkigt att snön försvinner så tidigt. Vill kunna åka skidor men vad är väl inte vackrare en våren när allting börjar blomma igen.

Vill bli frisk!

Vilken fruktansvärt tråkig helg det har varit med noll saker på planeringen eftersom att jag har varit sjuk. Inte är det bättre idag heller när jag tvingas vara hemma när det inte släpper helt, börjar tröttna på detta även om det bara varat sedan i fredags. Klarar verkligen inte av att vara sjuk. Men det är väl bara lyssna på kroppen, vila och låta den må bra igen. Kan kanske hitta på något skoj här hemma under dagen vi får se....

Något som var kul igår var åtminstone att så pass många kikade in på slipsens-live som jag kämpade mig igenom vilket gick bra också. Fick fram en ny panelen som kommer bli intressant att följa. Drog iväg ett mail till dessa under morgonen så nu får vi se om de har tid och lust. Håller tummarna för detta sedan får ni slutligen se på fredag vilka tre som ska vara med under denna månad.

Hur har er helg varit annars?




Slipsens-live kör vi ikväll!

Ligger här med feber just nu men det ska jag trotsa. Blir lite av en klassisk sändning ikväll när jag ska utsätta mig själv för något så spännande som att sända live trots denna feber. Eftersom jag har varit sjuk hela helgen har jag bara legat i sängen hela tiden, eller till stora delar. Nu kommer det fram till söndag kväll och många trogna tittare har säkerligen gått med en stor oro över att det ska bli inställt. Nu får ni beskedet! Det kommer bli en sändning ikväll om nått lite kortare. Självklart kommer också Eleonore vara med på skype som min sidekick.

Huvudpunkten med sändningen är att vi ska få fram en ny panel och redan nu är det hela 18 tävlande, vilket är nytt rekord. Men DU har fortfarande chansen att delta i denna utlottning genom att skriva till mig att du vill vara med i lottningen sedan är det bara hålla tummarna.


Klockan 18,00 kör vi igång!



Stilrent till män

Jag gillar ju väldigt stilrena kläder som ni säkert har räknat ut. Här har jag också hittat väldigt snygga skjortor som jag lätt skulle tacka ja till!

Ps. Det blir slipsens-live ikväll med start 18,00 .Ds

Konsten att ta det lugnt

Förstår inte hur jag hinner med vissa saker alltså. Skriva lite här och där.

Hela tiden är det olika ämnen som jag ska skriva om, dock har dessa alla någonting gemensamt. Jag lägger ner lika mycket tid och energi på alla. Samtidigt som jag brinner för alla ämnen som jag skriver om. Mycket av kraften går till att komma på nya idéer för att hela tiden utvecklas. På bara några få minuter kan jag komma på mängder med olika idéer på vad jag kan skriva om. Sedan är det bara sätta sig ner för att skriva, skriva och skriva. Det är absolut det bästa som finns sedan när det är klart ska texterna antingen läggas upp på min blogg eller på någon annans blogg. Ibland kan det också handla om artiklar som ska publiceras någonstans.

 

Efter detta har jag en lång väntan på reaktioner kring texterna. För visst vill jag ha det oavsett om det är positiva eller negativa.

 

Men så en dag kommer tiden ifatt mig, plötsligt säger kroppen ifrån. Infektioner smyger sig på mig och jag blir sjuk. Istället för att befinna mig ute på fältet med fantastiska människor blir jag liggande i min säng något som jag inte tycker om. Ligger där och tycker synd om mig själv. Söker sympatier hos andra. Får det också till min stora glädje plötsligt känns allt lite lättare.

Egentligen är det ju inte så att jag ligger i sängen hela tiden när jag är sjuk, för det har jag verkligen inte ro till, utan istället sätter jag mig med min älskade MacBook för att skriva nya texter. Samtidigt funderar jag på massa teorier kring varför jag blev sjuk. Kanske är det alla dessa bastubad som fått igång kroppen på ett negativt sätt. Eller så kanske det är för att jag träffat mycket folk den sista tiden där jag tagit i hand med väldigt många.

 

Ni märker kanske att jag är lite av forskare på detta område. Någon anledning måste det vara. Eller så är det så enkelt som att man blir sjuk ibland, även jag.

 

Egentligen är det bara koppla av, lägga sig i sängen, se någon bra film eller serie för att ladda på med ny energi. Det ska jag göra också för att snart är jag på banan igen. Lita på mitt ord.

 


Njutning

En liten rapport från mig. Ligger fortfarande kvar i soffan och kollar på nyhetsmorgon med feber. Inte speciellt roligt men det är bara gilla läget, ta det lugnt och dricka mycket vatten. Hade tänkt sända live ikväll men vi får se hur det blir.... Hoppas ni mår bättre!

Oviss framtid

… en undran; påverkar datorerna människans sociala liv?

 

Dum fråga; javisst.

Motiverad fråga? Javisst.

Till det bättre? Javisst – för de flesta, men inte alla.

 

Varför tänker jag så här? Rent personligt känner jag att det tar bort en stor del av sociala vardagen. För mycket tid går åt till datatid. Bloggar, facebook, mejl eller vad det nu är tar bort den mänskliga kontakten människor emellan. Många gånger kan det vara en enkelspårig konversation, utan svar. Och då är det ju inte mycket till konversation! De personer jag pratar med i telefon numera är de som inte har dator. (Inget ont om dem!) Eller alla försäljare förstås! Dem kommer man ju inte undan nånstans, tyvärr.

 

Den positiva sidan, som inte alls är liten, är ju alla människor man kommer i kontakt med som man förmodligen aldrig ens fått vetskap om att de finns annars. Alla nya via bloggar m.m. och alla gamla man hittar tillbaka till via cyberrymdens alla gömställen. Allt nytt man lär sig och information man kan få om allt mellan himmel och jord. Så visst är det en spännande värld, även där ute!! Och jag är glad att den finns, tro inte det. Den är en del av min dag, och kommer att så vara…

 

Vår generation är ju inte uppväxt med datorer, så vi har ju en referens till den gamla världen. Med papper och penna, pärmar, lukten av gamla uppslagsverk och andra böcker. På gott och ont. För vi ligger ju hela tiden efter i utvecklingen, men jobbar oss uppåt så gott vi bara kan. Och det där med att få upptäcka nytt och gå framåt i sin egen takt – fort eller sakta – är ju faktiskt stimulerande för en gammal hjärna.  J

Men en sak; jag tycker fortfarande att en bok har en själ och det kommer jag nog aldrig att tycka om en dator… Flummigt??? Njaaa….

 

Just nu är det nya tider som gäller i mitt liv, kort sagt, som medför vissa förändringar. Hälsan är viktigast, och jag kan inte sitta stilla så långa stunder. Med tanke på hur fort klockan går när man sitter framför datorn, måste det till nya rutiner. Samtidigt känner jag inte samma motivation för att skriva för tillfället, det kanske är det som petar in en massa nya frågor i mitt huvud. Kanske blir lite avbrott här ibland, med chans för andra att ”låna” min tid. Men är det inte bättre med kvalitet än kvantitet?

 

Ett litet hot; gillade ni förra veckans bild med ”drömtexten” till? I så fall kanske ni inte blir av med mig så lätt. Reflektioner till olika bilder finns ju i varje hjärna, även i min.  ;)  Vill ni??? I så fall lovar jag att göra mitt bästa, på min korta datatid. Jag laddar kameran och köper nytt minneskort, så jag blir arbetsklädd för nya uppdrag. J

 

Tror jag börjar direkt, annars är det risk att det inte blir gjort förrän det är två torsdagar i samma vecka (gammalt uttryck för sånt som lovas men aldrig blir gjort). Så ha en skön och bra vecka.

Hälsar Faster Gunhild


IFK Norrköping sätter igång idag

Idag rullar säsongen igång igen för IFK Norrköping. Även om det bara är en träningsmatch kommer den vara oerhört viktig för utgången av denna säsong i Allsvenskan. Laget åker ner till Åtvidaberg för att spela mot lokalkonkurrenten Åtvidaberg FF, något som hade varit kul att åka ner och titta på, men min feber hindrar mig. Tyvärr. Personligen tycker jag att IFK Norrköping har värvat bra till denna säsong som kan bli riktigt rolig, även om de inte kommer ligga med i toppen.

 

Ni som följer IFK Norrköping på nära håll vet säkerligen vilka nyförvärv som har kommit in till denna säsong. Tydligen är det två till som ska spetsa truppen ännu mer om jag har förstått det hela rätt. Så långt tycker jag klubben har satsat på helt rätt spelare när defensiven har kommit i första hand. Eftersom där låg faktiskt styrkan förra säsongen och det är bäst att satsa vidare på det i Allsvenskan sedan kommer det säkerligen lossna framåt också med tiden.

 

Idag när ställer de upp med en väldigt intressant uppställning med 4-3-3 som kanske blir årets formation, vad vet jag. Kan bli oerhört intressant match när Åtvidaberg spelade 2-2 mot Kalmar FF förra helgen som säkerligen stärkte lagets självförtroende inför denna match. Om jag ska tippa ett resultat tror jag det blir 0-1 till IFK Norrköping.


Se det ljusa bakom febern

Skönt med en helg som inte innebär massa stress utan min dag kommer vara väldigt lugn. Började faktiskt inget vidare igår efter att jag kommit hem från jobbet började jag känna mig dålig, fick ont i lederna och frös. Bara det inte är feber tänkte jag men var ändå tvungen att kolla efter vilket kanske var bra för det visade sig att jag hade 38,3 grader. Inte bra. Blev att ligga i sängen hela kvällen för att försöka bli av med det och ni vet hur härligt det är att ligga i sängen när man svettas som en tok. Inget roligt direkt. Hela natten har jag vaknat till och från av värmen.

 

Tog också tempen under natten när det visade sig att jag hade 39,8 grader något som nästan aldrig händer att jag har. Kanske inte så konstig denna tid på året för det verka som att väldigt många är sjuka just nu. Dock fick jag ju direkt tankar på att det kanske är svininfluensan eftersom tempen steg trots att jag tagit värktablett. Men jag överlevde natten och nu sitter jag här med avbokade planer för dagen. Skulle ha tränat gått på stan och middag ikväll hos vänner till familjen. Istället blir det bara en lugn och skön dag hemma, känns faktiskt rätt skönt ändå. Nu har tempen lagt sig lite också som gör att jag kan sätta mig och skriva hela dagen.

 

 

Perfekt!



IKEA, näthat och annat i veckans panel



Emmas svar

1. Tiden har gått fort här i panelen och detta är sista gången vi ser dig i panelen. Hur har din tid varit?

- Det har varit jätteroligt att vara med, men nu lämnar jag med glädje över till tre nya tjejer eller killar! :-)


2. Under de senaste två veckorna har SVT granskat IKEA. Vad tycker du om detta?

- Jag har ingen aning, faktiskt. Jag visste inte ens att de granskade IKEA :b Men ärligt talat så struntar jag i vad de kommit fram till (om de kom fram till någonting) för jag älskar IKEA ändå. Billigt, snyggt, bra, enkelt... vad mer kan man begära liksom? Haha!


3. Förra veckan tog vi upp det här med att vi ofta ser det negativa framför det positiva. Något som också varit aktuellt, och ständigt aktuellt, är näthatet. Varför är folk så hatiska på nätet?

Det beror säkert på massor av olika saker, men framför allt så tror jag att det har att göra med att vi över internet inte behöver stå upp för det vi säger på samma sätt som vi är tvungna att göra i verkligheten. På nätet är det lättare att våga säga allt man tycker och tänker, för att man slipper se/handskas med folks reaktioner på samma sätt... Jag själv säger dock väldigt sällan någonting över internet som jag inte kan säga i verkligheten, då det enligt mig är ganska fegt. Jag tycker man ska stå upp för sina åsikter, vad det än handlar om. Om åsikterna är elaka kan man hellre hålla dem för sig själv, för det gör varken Dig eller någon annan gott att dela med sig av elaka saker.

 

4. Är det någon fråga du har saknat i panelen?

- Nej, jag har tagit frågorna som dom kommer och inte funderat så mycket på vad som skulle kunna ha frågats :-)

 

5. Vad har du för tips till de som tar över i panelen nästa vecka?

- Inga alls, egentligen. Säg vad du tycker bara, svara ärligt och gör det bra! ;-)


 

Cecilias svar

1. Tiden har gått fort här i panelen och detta är sista gången vi ser dig i panelen. Hur har din tid varit?

- Det har varit kul men jag har varit så fruktansvärt oförberedd/opåläst varje vecka så känner mig ganska besviken över mig själv på mina korta och tråkiga svar. Förlåt mig.

 

2. Under de senaste två veckorna har SVT granskat IKEA. Vad tycker du om detta?

- Vet inte vad du snackar om, har fortfarande ingen TV (remember?!)?


3. Förra veckan tog vi upp det här med att vi ofta ser det negativa framför det positiva. Något som också varit aktuellt, och ständigt aktuellt, är näthatet. Varför är folk så hatiska på nätet?

- Skulle gissa på att folk tror att de är anonyma på nätet vilket man minst sagt inte är! Annars har jag ingen aning, det enda jag upplevt är negativa kommentarer hos större offentliga bloggar, ex. Linda Rosings för en massa år sedan (läser den inte längre så har ingen koll om det fortfarande är så) vilket ju är väldigt tråkigt. Annars har jag inte märkt det alls. För mig känns det i alla fall som att folk inte har något eget liv som känner att de måste lägga sig i andras på det sättet och klanka ner på folk, fullständigt idiotiskt!

4. Är det någon fråga du har saknat i panelen?

- Nej det kan jag inte påstå, dock skulle det varit nice med lite färre TV-frågor då jag inte kollar på tv..!

 

5. Vad har du för tips till de som tar över i panelen nästa vecka?

Var påläst om de aktuella nyheterna, både inom Sverige och mer globala skulle jag säga.

 


 

Julias svar

1. Tiden har gått fort här i panelen och detta är sista gången vi ser dig i panelen. Hur har din tid varit?

- Alltså har inte tagit det som världens grej, har mer sett det som en kul sak. Men det har väl varit bra?! Roligt att synas i någon annans blogg och få chans till lite fler läsare osv.


2. Under de senaste två veckorna har SVT granskat IKEA. Vad tycker du om detta?

- Jag såg nått om det häromdagen, men jag har inte sett programmet.

 

3. Förra veckan tog vi upp det här med att vi ofta ser det negativa framför det positiva. Något som också varit aktuellt, och ständigt aktuellt, är näthatet. Varför är folk så hatiska på nätet?

- Jag tror att många känner sig modigare på nätet mot vad dom är i verkligheten, ser man inte personens reaktion vågar man kanske säga elaka saker utan att känna sig illa till mods. jag vet faktiskt inte egentligen, men nått sånt måste det ju vara.

 

4. Är det någon fråga du har saknat i panelen?

- Nej inget jag tänkt på

 

5. Vad har du för tips till de som tar över i panelen nästa vecka?

- Inget speciellt, skriv inget du inte menar eller inte står för bara annars är det väl bara att tuta och köra!


Enkelt och snyggt


Fredag, äntligen!

Äntligen fredag! Som veckan har gått fort dagarna bara flyger iväg, kanske är bra på ett sätt men det kan också ha att göra med min praktik som fyller upp mina dagar. Känns riktigt bra även om jag bara varit där i en vecka nu. Kanske tjatar väldigt mycket om detta, förlåt för det, bara roligt att ha något att göra om dagarna. Förövrigt har det varit väldigt intressanta dagar här på bloggen också när jag igår publicerade en intervju med Matilda som verkligen brinner för miljöfrågor. Blev lite annorlunda mot tidigare intervjuer som jag har gjort när det handlade om ett ämne något som jag kanske borde satsa lite mer på. Eller vad säger ni?

Verkar som att ni tyckte om det i vilket fall kanske blir en fortsättning på detta. Andra saker som har varit intressant under veckan så långt är de smycken jag la upp från Cheap Monday som många av er gillade också. Så fort jag får tid över ska jag kolla upp var ni kan köpa dessa. Det kommer jag lovar!

Nu ska jag ge mig av för en fantastisk fredag fylld med spännande saker. Vad ska ni hitta på för spännande denna fredag? Bjuder på en outfit från gårdagen.

Njut av dagen nu!




Otroligt vackert

I senaste avsnittet av "Dom kallar oss artister" på SVT var en favorit med, Salem Al Fakir. Efter att jag såg programmet fastnade jag för just en låt som spelades i programmet. Riktigt vacker låt!


Stressig vecka

Hinner knappt med bloggen denna veckan, men jag gör mitt bästa. Ni har säkert kollat in hos Eleonore där jag slängde iväg en fråga på recept som jag behöver för att fullfölja mitt nyårslöfte, något som i nuläget inte går så bra. Inte blir det bättre av att jag numera knappt är hemma under dagarna utan har fullt upp i schemat hela tiden och när jag väl är hemma somnar jag nästan direkt. Menar absolut inte att låta negativ mot att det är så för jag tycker om att ha mycket att göra. Just nu är det praktik, träning, skrivande som hela tiden kallar på mig men jag tycker det är väldigt roligt. Det bästa är att jag somnar direkt på kvällarna när jag lägger mig i sängen. Sedan är det bara hoppa upp igen tidigt precis som idag för att köra på igen. Så ser mina dagar ut just nu.

Idag får ni också läsa en väldigt intressant intervju som kretsar kring något så viktigt som miljön, blir väldigt spännande! En sista sak bara. Jag mår väldigt bra så ni vet...Hur är det med er kära läsare?





Här börjar Eleonore sin väg mot...

De senaste veckorna har det varit väldigt stor fokus på träning och välmående här hos Slipsens. Eleonore(lifebyeleonore) gästade Slipsen live i söndags via telefon och då ägnades mycket tid åt träning, motion och kroppsförändringar. I chatten kom diskussionen igång ordentligt!

 

Jag är inte sämre jag, i veckan tog jag mig i kragen och köpte ett gymkort och ska smått börja konditionsträna ett par gånger i veckan. Jag har sedan grundskolan varit väldigt dålig på detta. Jag kom alltid sist på idrottslektionerna när det var löpning, jag springer ogärna till bussen även om jag skulle hinna om jag tog lite snabbare steg och jag är en sån som ger upp när det blir för jobbigt och flåset blir för påtagligt. Men någonstans i denna vägran att röra på mig känner jag nu att det är dags. Och visst har jag alla motiverande skribenter att tacka för det. Jag har inte känt mig dålig som inte tränar utan jag har funnit motivationen och insikten att det kan vara skönt och givande att träna. Så nu ska jag inte längre ha kondition som en 60-åring som inte orkar gå uppför backen. Nu vill jag kunna springa upp.

 

Men att börja motionera kräver ju lite också att man ändrar sina kostvanor om man vill se resultat. Jag har därför halverat mitt intag av socker och annat onyttigt(nej, pastan håller jag kvar vid) och äter bättre mat. En sak jag äter varje kväll istället för godsaker är grönsaker och dip. Det är toppen att skära upp stavar av gurka, morötter och paprika och ha en god dipp till. Nedan ser du en av mina favoritdippar


Kolla in min blogg där Marcus nu behöver er hjälp med en sak!

Kram, Eleonore

http://fikamed.blogg.se

 


Het dip

 


2 dl matyoghurt
2 msk chilisås
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
1-2 tsk sambal oelek

Blanda matyoghurt med chilisås, vitlök, salt och sambal olek. Låt gärna såsen stå och dra 1/2 timme. Servera som dipsås till färska grönsaker.


Att ta upp vissa ämnen

Vissa ämnen talar vi sällan om. Vissa ämnen väljer vi inte att berätta för andra utan hålla inom oss själva. När det handlar om känslor är det ofta svårt att uttrycka sig då det kan vara väldigt känsligt. Sedan finns det vissa som har väldigt lätt för öppna sig genom att skriva och berätta om sina innersta känslor. Dessa personer beundrar jag. Själv har jag också lätt för att göra det när jag skriver.

 

Jag tycker det är oerhört fascinerande när folk verkligen vågar skriva om sina känslor kring ämnen som vi alltid annars väljer att vara tysta om. Väldigt ofta sägs det att dessa personer enbart gör det för att få sympatier, och visst är det så. Men tänk efter hur många har egentligen mod till att öppna sig för allmänheten. Det handlar väldigt mycket om en själv, i mångt och mycket, men samtidigt handlar det om att kunna stå för sina personliga tragedier öppet. Alex Schulman är en person som har gjort just detta i sin bok om sin far, likaså Marcus Birro som gjort det genom flera böcker men även genom sin blogg. Ämnen som är svåra att tala om. Lättare att skriva om, de har gjort det väldigt bra. Kunna sätta ord på känslor.

 

Vi har ofta en förmåga att skämmas över det vi har uttrycket i en text, jag har råkat ut för detta flera gånger. Jag har suttit hemma på min kammare. Skrivit en text om mina känslor. Någon läser upp det för mig under ett helt annat sammanhang, då vill jag bara försvinna och det är så fel. För det är ju faktiskt precis så jag känner även om det ibland kan vara helt fiktiva texter så är det jag stolt över att ha den förmågan att sätta ord på känslor. Att folk känner igen sig. Det är då jag har kommit dit jag vill komma. Många ser också upp till denna förmåga därför ska jag från och med nu sträcka lite extra på mig när jag får höra att folk läser mina texter.

 

Tidigare kunde jag krypa ihop som om det är något jag inte vill veta av. En sida som jag har hållit för mig själv och inte vågat släppa fram. Det krävs verkligen mod för att våga göra detta och jag vill också kunna göra det och sen kunna stå för det. Visst står jag för det dock kan det vara väldigt jobbigt när det är känslor vi talar om. Herr Birro och Schulman blir alltid väldigt rörda när det kommer på tals att prata om känslor och händelser de gått igenom. Glädje och sorg. De vågar släppa fram det helt öppet inför väldigt många människor.

 

För att återgå till mig själv har jag alltid haft en dröm som inte många vet om att jag bär på. En stor dröm om att få skriva en bok. Den behöver absolut inte bli känd för folk i allmänhet utan mest för mig själv som ett bevis på att jag kan göra det. Detta har jag aldrig kommit till skott med men det är kanske dags att ge det en chans. Våga prova nya väger som jag aldrig gått på tidigare. Låta det ta tid.

 

Kunna skriva om något självutlämnande med sorts distans. Något som är skör och tunn tråd som handlar om en balansgång. Att det är personligt samtidigt som det inte är alltför privat. Hur kommer man dit?


Det går bra nu

Dagarna bara springer iväg och plötsligt har det kommit till onsdag. Praktiken rullar verkligen på som om jag inte har gjort någonting annat, jag trivs verkligen bra med detta. Idag blir det först möte nu på morgonen sedan rullar det på hela dagen. Ni som läser min blogg får höra mycket om min vardag nu men det är bra också för det har inte varit mycket om det tidigare. Det kommer även in mycket frågor via kommentarer kring olika inlägg som jag har lagt upp de senaste dagarna, när jag får tid över ska jag också ge svar på tal kring dessa. Så länge får ni njuta av alla dessa inlägg som finns nu blir det också lite nygamla bilder!



De absolut bästa låtarna

Som ni vet så älskar jag musik och nu har jag satt ihop den bästa spellistan som ni någonsin har sett. Denna spellista har jag lagt upp i några veckor nu, dock med nya låtar för varje vecka, nu är den helt klar. Jag ger er två timmar med riktigt bra låtar och ni är fri med att komma med era åsikter kring min musik. Tryck bara på bilden nedan för att lyssna och njut!

Smycken från Cheap Monday

Cheap monday är ett märke som många känner till. De har även väldigt snygga smycken till både herr och dam som jag har hittat. Dessa smycken är väldigt snygga på tjejer vill jag lova...

bloglovin

RSS 2.0