Spontan summering av året

Nyårsaftons morgon. Jag ska väl försöka att ge mig på att skriva en krönika från året som har gått. Förra året så firade jag det nya året i Linköping med lite vänner och vi mötte det nya året, 2008, på ett trevligt sätt. Under året har jag försökt att klara mig igenom en kurs i ekonomi. Samtidigt så har jag kämpat på med friidrotten. Det har varit ett missat år på tävlingsfronten och förhoppningsvis blir inte 2009 likadant.

Alla lägger ut bilder från året som har gått men tyvärr så kraschade min bärbara dator med alla bilder på under sen sommaren så jag har tyvärr inga bilder kvar. Men lite bilder har jag trotsallt lyckats rädda. I somras gjorde jag en trevlig resa till Slovakien. För första gången så besökte jag landet som turist och lyckades lura med mig 3 nya resenärer. Eller jag lyckades ju inte lura med dom utan ville att dom skulle upptäcka en ny kultur och ett fantastiskt land. De stannade i Bratislava tillsammans med mig torsdag-söndag.

Efter att de åkte tillbaka till Sverige så kom Henrik ner och spendera de första dagarna av hans semester nere i Slovakiens huvudstad tillsammans med mig. Mycket trevligt och vi hann avverka massor med roliga aktiviteter. Bland annat träffade vi min bror som hade väldigt mycket att stå i vid denna tidpunkt. Ett stressigt jobb 3,5 timme från huvudstaden. Att planka på spårvagnarna är något vi kommer minnas från resan, eller vad säger ni andra?

Henrik soldat som under December har stoltserat kring slottet.

Väl hemma i Sverige igen så hoppade jag för första gången på ett program på universitetet. Mycket spännande och jag började som sagt på KSM, kultur, samhäll och mediegestaltning. En väldigt flummig och otydlig utbildning enligt många men jag tror faktiskt att det kommer passa mig väldigt bra. Skillnaden mot gymnasiet är extremt stor och här måste man verkligen börja ta för sig lite mera. Det är ingen som kommer till dig och säger vad du ska göra hela tiden, här får man ta tag i det själv. Något jag måste bli bättre på. Annars tycker jag den här utbildningen verkar intressant och någonstans kommer den säkerligen ta mig.


Året avslutades med en underbar julafton här hemma på landet med släkten på mammas sida. Helt fantastiskt att få fira julen med släkt och vänner, det är nog det bästa som finns.

Nu har jag försökt göra en lite spontan summering av året 2008, nu möter vi ett nytt år 2009. Glöm det som varit och starta ett nytt kapitel, det tänker jag göra!
All den här tiden

Märker att allt fler bloggare börja summera året som gått. Hjälp tänker jag. Hur ska jag ha tid att göra något sånt, speciellt nu när jag har hur lite på mig som helst. Jag undrar om ni kan vänta tills jag firar 1 år här på bloggen. Jag svarar mig själva att självklart går det bra. Det är så bra när man bloggar att man kan svara sig själv sådär bara. Men med ord skulle jag vilja sammanfatta året så länge växa. Trots att jag varit skadad större delen av året så känns det som att jag vuxit som människa. Vet inte vad det är men jag känner att det har gått ett år helt enkelt. Jag har dels fått lära mig att tentor är väldigt svåra och tuffa, än har jag inte lyckats övervinna 2 kurser. Men alla dessa gånger jag har vandrat in med huvudet högt, lämnat lokalen med sänkt huvud så har jag lärt mig någonting. Det krävs mer än man tror för att klara dessa tentor och det stämmer nog att det är 40 timmar som krävs. Jag har även sett hur bloggen har vuxit till något som jag vill ska bli ännu större. Varje dag så upptäcker jag att fler och fler gillar min blogg och att jag skriver på ett bra sätt. Detta är helt underbart att ha när man haft en dålig dag (läs igår) då får man se era positiva kommentarer, det värmer. Som tredje punkt har jag lärt mig från skador kan man växa. Det är förjävligt att en dag inse att det inte fungerar. Knäet säger ifrån och jag kan inte fortsätta. Många gånger har jag funderat starkt på att lägga av helt, men så inser man att det är mitt liv. Eller är det verkligen det? Utanför finns så mycket annat, sen sitter jag här och gråter tårar när folk svälter. Någonstans där ser man gnistan tillbaka.

Man växer in i uppgiften så att säga...


Ser ni vad fin bild jag tog igår.....Har jag vuxit i dina ögon?

I-landsproblem

Vilken tid det tog i stan. Ändå åkte vi svintidigt imorse för att komma hem skapligt. Ändå kommer vi hem 14,30 efter att ha suttit 1 timme på mediamarkt för att få hjälp med bredbandet. Inte. Inte. Det gick inte ihop sig där heller utan då skulle jag få lämna in den och det skulle ta uppemot 1 vecka och kosta 500 kr. Men jag blir riktigt irreterad nu alltså, för man ska väl ha all teknik så det fungerar med mobiltbredband direkt, annars kan man väl inte sälja det? Speciellt inte marknadsföra det som att det ska vara smidigt att ha en minidator med mobiltbredband. Sen går det ändå inte koppla in det...

Det roligaste utav allt är att först säger dom "det går inte", men du kan googla på det själv. Alltså går det ju men dom orkar inte, eller vad är det?
Jag kan iallafall konstatera en sak som är säker. Detta är ett typiskt I-landsproblem som jag egentligen inte borde bli så upprörd över eftersom att jag har ju klarat mig bra tidigare. Men lite arg får jag väl bli..

Men jag lovar er jag ska inte skriva mer om mitt bredband hädanefter, jag låter så negativ och tråkig då...

Godmorgon!

Här är man uppe tidigt idag. Det är till och med så att min mamma blir chockad. Men eftersom att hon sa igår att jag skulle upp skapligt så tänkte jag att då går jag upp extra tidigt, bara för att chocka henne. Sen hinner jag skriva lite på bloggen, ta det lugnt vi frukosten och så. Men skönt är det ju inte, fy fan! Jag hade nog glömt hur det var att gå upp såhär tidigt på morgonen och ändå är klockan 8. Sen när skolan börjar igen så är det uppgång klockan 6 igen, puh! Det kommer inte bli roligt! Med allt finns det något positivt och det är att när man går upp så tidigt så går man även och lägger sig tidigt. Eller rättare sagt man går inte och lägger sig utan man somnar framför tv:n. Så det är ju ganska skönt faktiskt.

Men egentligen är anledningen till att jag är uppe redan nu att vi ska in till stan och handla mat samt att jag ska träna. Det kan vara skönt att ha gjort det skapligt så man kan ta det lugnt här hemma sen. Nej, nu måste jag nog ställa fram frukosten, men vi hörs senare!

Monster under

Nu har det lagt sig lite. Jag menar att jag blev upprörd över att mitt mobila bredband inte fungerar på min minidator, men så farligt är det egentligen inte. Självklart blir man ju arg när det inte fungerar, men inom en snar framtid kommer det ju att göra det. Så det är bara ta det lugnt och vänta tills allt är klart hos Tre, då kommer allting fungera. Nog om detta.

Idag har jag faktiskt hand om tvätten här hemma och det fungerar bra såhär långt. Mamma skulle vara hemma och göra det men istället åkte hon iväg, så då fick jag nått att göra helt plötsligt. Förutom att jag också skrivit frågor till alla intervjuer som jag ska ha i vår här på bloggen. Det kommer säkert märkas lite mer att det är en kille på 20 år som drömmer om att bli journalist som skriver här. Jag pratar självklart om mig själv och min blogg. Jag har snart läst klart ännu en bok, denna gån om hur man lyckas som journalist. Mycket av det som jag läst är väldigt lärorikt!

Kanske kommer också jag lyckas trots att jag bor på landet och bara umgås med får hela dagarna? Vem vet....


Fy fan för Tre, vilket skit!

Det verkar vara en helt vetskap det här med att installera mobilt bredband på en minidator. Har suttit nu ett tag och försökt men det är nog ingen mening med det. Resultatet av alla försök blir ingenting förutom att jag blir arg och förstör hela dagen. Men visst är det väl sjukt att det stora och starka mobilföretaget Tre inte har stöd för Linux?! Här kommer de och säger att alla ska skaffa en minidator för att lätt kunna ta med sig jobbet ut, men var fan är tekniken då? Den finns inte än, den kommer snart! Hur sjukt är inte det?! Ja, ni märker kanske att jag är väldigt upprörd över detta faktum. Men det roligaste utav allt har jag inte kommit till än.

Igår gick jag in i butiken och frågade hur man skulle göra, där säger man att jag ska ringa support så kan dom guida mig fram så att det fungerar. Idag ringer jag support och gissa vad, idioten väljer jag att kolla dom, att jag ska googla fram till hur man går tillväga. HUR FAN TÄNKER DOM?! Jag betalar faktiskt för deras tjänst då ska dom väl för fan också kunna säga hur jag ska installera det?!

Nu är jag riktigt arg!!!!!!!!!!!

Känner ni mig tillräckligt bra?

Somnade rätt tidigt igår. Skönt som tusan att få lite lagom med sömn inatt, har blivit så slarvig med när jag går och lägger mig på kvällarna. Det borde bli en ändring på det nu, jag får ta tag i det där igen och inte vara uppe längre än 23 på kvällarna. Eftersom att efter det klockslaget så blir det ändå inget vettigt gjort utan man sitter bara upp för att sitta uppe liksom. Jag såg en rolig sak som min vän Ida Björck hade gjort på sin blogg, hon beskriv sig själv på 3 olika sätt sen fick läsarna gissa vilket som stämde in på henne. Ska göra samma sak nu, hur väl känner ni mig egentligen? Ni röstar genom att skriva alternativ 1,2 eller 3.

1.
Jag är en kille på 15 år som bor i Malmö. På fritiden ägnar jag mig åt poesi och läser böcker. Musik är också ett väldigt stort intresse jag har och då är det självklar Tokio Hotel som går mest på datorn här hemma. Jag går i nian men ska söka till gymnasiet till hösten och då vill jag gå estet här i Malmö. Min familj består av 2 storebröder och så en mamma och en pappa som alla andra också har, Fråga gärna mer om mig...

2. Jag är 30 år och arbetar som journalist på den lokala tidningen här i Göteborg. Har tidigare bott i Norrköping med mina föräldrar men flyttade ner till Göteborg när jag fyllde 22 år. Bott här i nu i 8 år och trivs som fisken i vattnet. På min fritid så ägnar jag mig åt att gå på IFK Göteborgs hemmamatcher eller annars nu under vinterhalvåret är det Frölunda som gäller. Självfallet jobbar jag på sportavdelningen på Göteborgs Posten, ni har säkert läst några av mina artiklar. Fråga gärna mer om mig....

3. Jag är en 20 årig kille som bor 40 km utanför Norrköping tillsammans med min mamma och pappa. På fritiden ägnar jag mycket av min tid till träning och sport. Mest fotboll där jag håller på Liverpool i PL och IFK Norrköping i superettan. Själv tränar jag friidrott på elitnivå. Annars pluggar jag på KSM här i Norrköping och har som mål att bli journalist men jag får se lite var utbildningen tar mig. Fråga gärna mer om mig....

Vilken av dessa tre alternativ beskriver mig?

Grattis Melinda!

Kom nyss hem från ännu ett kalas, eller ännu ett kalas. Vad menar jag med det. Jag har ju inte varit på kalas på rätt länge nu utan jag måste blanda ihop det med julen. I vilket fall så var det min kusin Melinda som fyller 7 år idag. Grattis!Träffade även en annan av mina kusiner, Emmie, och hennes barn Noah. Så söt! Han fyller 1 år snart också, då är det dags för kalas igen. Jag blev nog lite av hans idol, fick gå runt och leka hela tiden. Så roligt. Önskar att jag också hade haft ett småsyskon ibland. Det hade nog varit roligt, men ibland hade det säkert varit jobbigt också, men mest roliga.


Då hade jag
inte behövt leka med mig själv när jag var liten, tänk att ha en syskon. Jag har aldrig fått känna hur det är, men man har ju alltid fått höra att jag har det så bra som ensam barn. För jag får ju allting jag pekar på och har det så mycket bättre än alla. Ibland kanske det är så men ofta har jag det precis lika tufft som er andra. Kan man inte hyra ett syskon bara för en dag. Då skulle jag lätt göra det, men förhoppningsvis kanske jag får ett ansvar för att vara barnvakt för Noah i framtiden.

Priserna gör att jag saknar friidrotten


Mängder med priser

4 lag-SM guld i terrän här är det senaste, 2007

När jag blir framgångsrik journalist ska jag få många priser, som i friidrotten!

Journalistdrömmar

Söndagen den 28 december.
Sista söndagen detta året. Jag är inte iväg på någon träningen, har inte tränat på 6 dagar nu. Lite lat börjar jag kanske bli men det är så skönt med lite ledigt och bara vara med familjen. Gissa om det blev läsning av en bra bok igår kväll? Kanske hos er men inte här Istället satt jag vid datorn hela kvällen och kikade runt på nätet efter onödiga saker. Nu däremot har jag gått in på andra boken ifrån julklapparna. Denna gång är det "Byt namn och andra sätt att lyckas som journalist". En mycket bra bok som visar på hur verkligheten ser ut i medievärlden. Inte så som man tror att den ska se ut att det är viktigt med fina beyg och bra utbildning etc. Utan är man framåt och har rätt kontakter kan man nog få sig ett jobb. Jag säger inte att detta är dåligt utan det öppnar mängder med dörrar.

Frågan är var jag ska börja? Som nämts tidigare så skulle jag vilja jobba med nöje eller sport. Kanske ska försöka söka lite på lokalblaskan NT. Det lär ju inte vara det lättaste men som sagt någonstans måste man börja....


Stjärnor på slottet

Någon mer än jag som kollade på Stjärnor på slottet? Där har vi ett bra tv program enligt mig, men jag antar att alla kollar på tv4 och Körslaget eller vad det nu heter. Som vanligt en firmafest som alltid på den kanalen. Usch säger jag! Däremot är det roligt att se stjärnorna på slottet. Underhållning på hög nivå. Väldigt personligt, och man lär ju känna de personerna som är med. Sen får ju kvällstidningarna något att skriva om.

Jag som så fint skrev om hur jag skulle drunkna i en bra bok ikväll men så blev inte fallet. Istället hamna jag framför tv:n med mor och far. Riktigt trevligt! Jonas Gardell drar en rolig anekdot om hur han slapp göra lumpen efter att psykologen ansåg att han var förvirrad. Själv slapp jag också undan det där. Har ju problem med knäna och så får jag utslag vid ansträngning. Jag tror inte lumpen är något för mig faktiskt.

Kanske ska göra något vettigt nu istället...

Några funderingar:
- Hur fungerar mest aktiva listan på blogg.se?
- Följer alla Körslaget förutom jag?
- Är man alltid helt slut efter en tuff julafton?
- Hur f-n får man igång mobilt bredband på minidator?


Jag sitter framför Stjärnor på slottet2009 kommer bli ett ovanligt år

Hallå på er!
Fan vad gött med att det är lördag. Ska bara sitta hemma ikväll och mysa lite med mig själv framför en bra bok. Har inte hunnit med att läsa klart boken Nextopia har ni läst den? Mycket bra bok så jag funderar på om jag ska börja hype mitt nya projekt. Nu ska jag ta tag i min framtid det är det som är det nya. Att se framåt i tiden. Att alltid göra något bra i framtiden, eller visst är det så om ni tänker efter. Allt blir stort innan det ens finns någon produkt. Kolla bara på Iphone när blev det stort? Långt innan den kom ut på marknaden. Någon som har införskaffat en Iphone av mina läsare?

Men jag ska väl stolt presentera att mitt projekt som handlar om att vi är 5 bloggare som ska blogga på samma ställe, vad tror ni om det? Det som är kvar att göra är endast att komma på ett namn, men jag har inte sett något intresse från de övriga som ska vara med. Visst ska ni vara med på detta?

Nu kör vi! Ikväll tänkte jag också skriva mängder med frågor inför alla vårens intervjuer och mejla ut till alla er som ska vara med för nu ska jag som sagt höja nivån på hela bloggen. Om ni tyckte att 2008 var ett bra år för mig så ska 2009 bli ett ännu bättre år för mig. Jag ser framtidens ljusa sidor så nu kör vi! Är alla med mig?Bilder från dagen

Hemma igen från Söderköping. Var mycket trevligt att träffa Nyman igen. Inte varje dag man träffar honom nu förtiden när han bor i London och jag bor kvar här hemma på landet. Vi inledde vår träff med att gå runt i den gamla huvudstaden och tog lite bilder. Det är lite skillnad mot storstaden som han är van vid. Fanns ett café som var öppet, men Nyman och hans flickvän hade tydligen varit där innan. Sedan tog vi oss ut till en outlet som finns där. Mycket roligt att Nyman lyckades hitta ett par manchesterbyxor som han provade i 10 minuter innan expediten berätta att det vara tjejmodellen. Lite pinsamt kanske. Men vi tyckte dom var lite lågt skurna, man såg nästan halva paketet om ni förstår vad jag menar....

Här kommer lite bilder från vårat möte


Är detta något märke ni känner till, Claes Göran?

Hittar Nyman nått roligt?

Schyssta skor, eller?

Så var jag påväg hem igen....

Vad har ni haft för er?

Fika i Söderköping

Nu åker jag iväg till Söderköping för att träffa Nyman och hans flickvän. Återkommer senare under dagen.

Ha det bra!


Jag ska bli stor !

Tjohej!
Har ni haft en bra lördagsförmiddag? Själv har jag legat i sängen fram till nu, har fastnat för en bok som är så himla bra och tänkte faktiskt läsa klart den idag. Sedan ska jag iväg och träffa en kompis som är hemma över jul. Han bor annars i London, så nu får man ju passa på att träffa honom. Det är nog det bästa med julen, att alla kommer hem. Synd bara att jag inte gick ut den 25:e i år. Det hade tydligen varit helt fullt överallt och alla hade haft jätte trevligt. Och då var inte jag där, någon som kan spola tillbaka tiden?

Igår efter att vi kommit hem från bion så var jag helt slut. Hade tänkt se klart Arn men istället gick jag och la mig. Inte likt mig, vet inte riktigt vad som är med mig just nu. Kanske är man trött efter allt kring julen. Det tar verkligen på krafterna sedan får man äta rester från julbordet. Det är jag trött på nu!!! Är inte ni också det?

Hatar att äta rester från julbordet, fy fan det är så j-vla äckligt!

Dags att läsa lite igen....


Nextopia läser jag klart idag! :)

Allt flyter

Har ni haft en bra annandag jul? Själv har jag först fått avnjuta en underbar match där Liverpool lyckades ta 3 poäng mot Bolton. Mycket bra! Hade det blivit förlust eller bara 1 poäng idag hade jag varit oerhört missnöjd. Nu känns det bra igen. Däremot blir jag fruktansvärt arg när jag ser Christiano Ronaldo i United. Fy fan vilken filmare han har blivit igen, han kanske har fått något erbjudande om en skådespelarkarriär igen, eller vad tror ni?

Nu har jag nyligen kommit hem från bion med släkten på mammas sida, vi var och kollade på ”Allt Flyter”. Riktigt bra film som hade sina poänger, jag kan varmt rekommendera att ni ska gå och se den, lätt värt 95 kr för att se den. Då kan ni skratta gott under filmen! Förresten är det någon som vet hur man installerar mobiltbredband på en minidator som jag har? Har försökt och försökt men det går verkligen inte! Någon som kan hjälpa mig?


/Marcus Åberg

Mycket legobitar, aj!

Hej och god fortsätning på er!
Hoppas ni  varit någotsånär snälla under året så tomten kom med några paket till er! Här har det varit en himla massa paket. Brukar vara så när det är små barn i släkten. Snacka om att det kryllar av legobitar på golvet hemma hos mig nu. Aj! För min del fick jag faktiskt också lite öl. Fyra stycken av olika sorter. Alltid trevligt! Sen blev det lite kontanter också. Inte fel det heller! Men vad gäller rean så väntar jag nog med att ge mig ut o trängas. Fick nog av det före jul. På tal om att vända när men är på väg till julfirandet. Det fick jag med göra. Från Lindö in till stan p.g.a glömd julgrupp. Klumpigt!

Nu funderar jag på att ge mig ut o ta en löprunda på 15km. Måste ta mig i kragen och komma iväg! Man blir så slö så här i mellandagarna. Ingen av er som var ute på krogen igår förresten? Det lär ju vara en av de största "festdagarna"på hela året. Själv fick jag en förfrågan om att ta en pubrunda igår. Hade dock karraktär och tackade nej. Lite tråkigt av mig kanske?

Ha en fortsatt bra helg alla!


/Peter Stenbäck

Fredagarna kommer ha DIG i fokus!

Nu har jag under förmiddagen suttit och planerat in alla nya personer som ska vara med i fredagsintervjun i början av 2009. Det har varit lite blandning av tjejer och killar som jag intervjuat tidigare men just nu ser det ut som att det blir en klar majoritet tjejer som kommer delta. Inte helt fel det heller men det vore trevligt att kanske få med några killar. Så när ni läser det killar så vill jag att ni frågar er själva om ni skulle vilja vara med. Sedan skriver ni en kommentar eller mejlar mig om detta, sedan bokar vi in det. Kom igen nu!

Det är trevligt att folk har börjat göra så, vill vara med i en intervju, för varje gång lär jag mig någonting nytt. Jag hoppas också att ni har fått en trevlig läsning varje fredag med dessa intervjuer som jag har gjort, det är fruktansvärt roligt att göra iallafall. Det är ett steg framåt för varje gång jag gör det i steget fram till att bli en framgångsrik journalist. Tveka inte, jag gör alltid intervjuerna till något läsvärt utifrån det ni har att berätta.

Det är DU i fokus och inte jag. Denna gång kan jag stolt presentera fyra tjejer som kommer bli intervjuade. Vilka är dessa och när komma NI kunna läsa intervjuerna här på bloggen?
Här kommer svaren:
Vecka 2,3 : Emma (http://platine.blogg.se)
Vecka 4,5 : Emelie (http://emeliesplace.blogg.se)
Vecka 6,7 : Carita (http://minicookie.blogg.se)
Vecka 8,9 : Malin (http://malinhedblom.blogg.se/)

Så ser det ut framöver, kanske vill du också synas här på slipsens? Mejla mig då på marcusaberg@live.se eller lämna en kommentar!

Resumé av julen

Sitter och läser om alla som ska ut på mellandagsrean idag. Jag ska inte ut och trängas på stan idag för att hitta fynd utan det är precis som Anna skrev i sin blogg. Jag väntar tills allt folk är borta och plaggen ingen ville ha är kvar i butikerna. Då kan man slå till med riktigt roliga fynd. Jag kom på en sak idag. Jag har ju inte berättat så mycket om hur min julafton var i år. Därför tänkte jag ge er en kort resumé av hur det var i år, med några roliga höjdpunkter.

Sen ankomst: Familjen Karlsson/Johansson tvingades vända tillbaka åter till stan 4(!) gånger under resan ut till oss på landet. Det gjorde att de blev lite sena....
Tronskifte: Det blev tronskifte i släkten i år då inte jag fick flest julklappar vilket jag brukar få, utan i år blev det Eddy som fick flest i släkten.
Missat Karl-Bertil: Vi har alltid hunnit bli klara med alla julklappar till Karl-Bertil men i år missade vi det, man får väl ladda ner det istället.
Dålig förlorare-stämning: Uppstod när det skulle spelas Monopol, först var det jag och sedan min kusin Eddy.
Jultomten: Ingen visste vem det var men hon/han hade en hel del julklappar att dela ut.
Julgodiset: Mamma och jag hade gjort mängder med julgodis för att ha något på julafton, men tror ni vi ställde fram det? Nej, vi glömde bort det.
Kalle Anka: Någon som vet vad det nya var på Kalle Anka i år, Bolt eller nått hette det, stor funderingar i släkten över detta.
Alkohol öl: I år fick jag avancera uppåt efter att i 3 år fått fyra alkholfria öl så fick jag i år 2 starköl och 2 alkoholfria, jag kanske börjar bli äldre?
Kulturfrågor: Det blev en heldel diskussioner om hur kultur ska finansieras och vad som är ful- respektive finkultur, något andra skulle tycka vara ointressant och för seriöst att diskutera på julafton.

Lite av det som hände på julafton hos oss. Nu ska jag hoppa in i duschen efter att ha sett ännu ett avsnitt av Gossip Girl och det blir bara bättre och bättre för varje avsnitt jag ser! Lite dumt att fråga om någon ser det kanske?

Undra när man får höra från Stoneriver?


Ser ni att det är 2 starköl i år?

Det är en annan dag

Hej och godmorgon!
Visst känns det lite som att det är söndag idag. Det tycker jag iallafall. Känns som att det varit fredag och lördag nu dagarna innan, men så kollar man i kalendern och ser att idag är det fredag. Det är en annandag, eftersom att det är ju annadag jul idag. Nu kan jag tänka mig att många ska ut och kolla på bandy, denna dag till ära. Själv ska jag ägna mig åt att plocka i ordning här hemma. Kika lite på fotboll senare. Men först av allt vill jag tacka för era fina kommentarer. För det andra vill jag rekomendera er till att skaffa en minidator, den är riktigt bra!

Med det sagt ska jag ta mig ner till köket och äta lite frukost.Ser ni vad pigg och glad jag ser ut idag...

Julklappar

Vad har ni för er idag egentligen? Själv sitter jag och bara leker lite med min nya dator. Den är så superskön att använda sig utav. Lite skillnad mot min andra bärbara som jag har. Den var man tvungen att ha en stor datorväska för att ta med sig någonstans. Nu kan jag lätt ta med mig en dator när man åker på morgon, det är ju helt enkelt en ren dröm för en person som mig. Som verkligen älskar att skriva av mig och blogga av mig. Så kan man väl säga. Det ligger ju inom samma område ungefär, skriva och blogga. Men ni inser väl vilka dörrar det här öppnar för att lätt kunna blogga vart som helst utan att behöva släppa med sig en tung dator.

Så nu kommer ni inte bli av med mig så lätt...Det är väl bra? Förresten vad fick ni i julklapp igår? Här kommer ett urval av det jag fick...Lite böcker är alltid kul, och ni ser ju. Nu ska jag lyckas som journalist!

Planeringstavla, godis, öl och Gudfadern.

Här ligger en fin liten dator...

Lite kläder också.

Fick ni också något roligt? :)

God jul på er, haft en bra jul?

Hej på er!
Nu klarar jag inte av att hålla mig ifrån bloggen längre. Som Kalle sa det, det är som julskum på julafton det går helt enkelt inte vara utan det. Har ni haft en lika bra jul som jag har haft? Det har varit helt underbart här hemma och till slut fick vi snö och en vitjul. Det blev som vi hoppades på. Jag fick massa fint från mina föräldrar och släktingar. Gissa om jag fick en minidator som jag hoppades på?

Jag ger er svar på det direkt. Jag fick en minidator och sitter på den nu och skriver. Den är fantastiskt bra, det blev en acer med 8 gb. Den kommer jag använda mig av väldigt mycket. Så glad över denna jul! Kan visa er senare vad jag fick mer...


Mysteriet på greveholm del 24God Jul

En timme. En timme kvar av Bingo Lotto. Men framförallt en timme kvar till julafton. Nu börjar jag verkligen få julkänslor igen. Ni vet när man var 10 år och inte kunde sova på natten för man var så nervös för vad som kunde dölja sig bakom julklappspappret. Ungefär så börjar jag känna nu. Fast jag är inte nervös för julklapparna, utan det är mer för hur allt ska gå imorrn när släkten kommer. Halva släkten är det som kommer, på mammas sida alltså. Ser framemot det med stora ögon. Jag har nog tänkt att då blir det inget bloggande utan helt och hållet ägna sig åt familjen. Det behövs ju ibland, men jag antar att Stoneriver vill skriva en rad? Så jag får kika in och publicera det han vill ha sagt, kanske är det att önska alla er läsare en riktigt god jul?

För det tänker jag gör nu, ALLA MINA LÄSARE. JAG ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL, HOPPAS NI FÅR EN HELT FANTASTISK JULAFTON! Ni får gärna dela med er sedan hur er julafton blev? Kanske berätta om någon julklapp, något speciellt som hände? Kom in hos mig och berätta efter jul. Så länge, från oss alla till er alla en riktigt GOD JUL!

Årlig tradition, det bryter man inte

Nu har jag laddat allting inför uppesittarkvällen på bingolotto. Det är en tradition som vi har haft i vår familj under väldigt långt tid. Jag minns tillbaka när jag vara liten och vi åkte ut till farmor, som bodde här där vi bor nu, vi bodde då i stan. Den 23:e december varje jul så åkte vi ut till henne, då hade hon laddat upp med lite mat. Nej, så var det ju inte. Så taskiga är vi faktiskt inte. Utan vi kom ut hit och hjälpte henne med julpyntet och julmaten. Så man fick verkligen julfeeling som man förhoppningsvis får ikväll också. Det börjar faktiskt komma lite julfeeling hos mig också, men var är snön?! Det är egentligen inte en riktig jul utan snö. Men det är sånt man får leva med i en tid som denna.

Vad har jag då ställt fram för att klara uppesittarkvällen? Det är glögg, julgröt, julgodis och lite vin. Låter det inte gott? Självklart låter det gott! Nu är det bara hålla tummarna för att Lotta Engberg ger oss ett bra Bingo Lotto, som på den gamla goda tiden med Loket. Nu vill jag ha lite julfeeling i luften!Någon mer som ska ha uppesittarkväll?


Mysteriet på greveholm del 23


Julledigt!

Vill ni veta vad jag har kommit till insikt med idag? Att jag borde vila lite från bloggandet, det börjar gå mig upp över öronen det här med att blogga. Det är ju så super kul! Och nu kring juletid så vill man ju ha mer tid med familjen och nära och köra. Ja ni vet hur det är det där. VAd har jag då kommit fram till? Jo, att jag tar lite ledigt, kommer inte blogga lika mycket som jag gjort förut, detta fram tills det att jag känner att jag är på "banan" igen. Ha det så bra nu över jul sen kommer jag tillbaka och tar över efter Krunegård, men lite bloggande blir det över ju när jag har tid...

Jag önskar er alla GOD JUL!Godkväll!

Ikväll är jag riktigt trött. Legat och kikat på Gossip Girl fram till nu men innan det har jag varit och tränat. Idag gick det riktigt bra igen. Sista passet innan jul så nu är det bara ladda inför julmaten. Ser att Stoneriver haft det tufft idag med allt inför julen. Här hemma är vi redo inför den stundande högtiden. Trots det ska jag gå upp redan 7 imorrn(!). Anledningen är att mamma och jag ska iväg för att fixa det sista. Inte för att jag vet vad det är egentligen. Därför ska jag gå och sova nu redan så jag är pigg imorrn. Vet ni vad det bästa är med att vi åker iväg så tidigt? Då kan jag blogga och svara på kommentarer efter det!

Sov gott!

Vi har något gemensamt, vi heter Marcus

Har ni kommit fram till vilka 3 Marcus som jag pratade om förut? Ni har säkert kommit på två Marcus som är kända och kommer från min hemstad. Om jag börjar med att säga såhär "Vaknar på rygg på en kyrkogård....". Vem har skrivit denna textrad? Det är en ledtråd. Han har blivit nominerad i massa kategorier i olika musiksammanhang. Och han stavar med k och inte med c. Självfallet talar jag om Markus Krunegård. Han är från Norrköping och ni som läser min blogg känner troligtvis till honom. Hans största låt i år är Jag är en vampyr. Säger det nått?

Där har ni en utav dessa tre Marcus som är kända. Den andra var med i "På spåret" för någon veckan sedan. Har fått mängder med priser i året, bland annat för Sveriges bästa fotbollsblogg. Hans fru väntar barn och han är överlycklig. Bröderna S brukar driva med honom men får alltid stå sitt kast mot denna person. Jag är ett riktigt fan av honom precis som med Krunegård. Hans namn är Marcus Birro. Ni måste bara vet vem det är?!

Då har vi två Marcus på listan över kända personer från Norrköping som har det vackra namnet Marcus. Vem är den tredje person då? Jag ska ge er en ledtråd, han bor på landet. Kommer ni på? Tänk. Tänk. Tänk. Tänk.
Nu måste ni ju ha det på tungan? Det är ju självklart jag! Vad egoistisk den där männsiskan är tänker ni säkert nu, då får ni göra det också. För det är jag inte. Jag är bara självgod och det får man väl vara?Ni känner väl till alla, elelr hur?

Julstämning + Ida Björck's jul
Här försöker jag ge er lite julkänslor, längtar ni inte? Det gör iallafall Ida Björck, men hur ska hon fira?

Vad är det bästa med julen?
- Det bästa med julen är gemenskapen 

Hur ska du fira? Har ni några traditioner i din familj?
-  Oj, vi har en massa traditioner. Brukar alltid vara att vi firar den med några släktingar, och under julafton blir det kyrkan, gröt, kalle anka, pyssel, julbord, tomten, utgång och lite så :)

Vad skulle du vilja lägga till på julbordet?
- Kyckling skulle inte vara dumt att ha på julbordet 

Vad hoppas du tomten kommer med till dig i år?
-  En ny ipod skulle sitta finfint, men jag kan ärligt säga att jag hellre ger saker till andra än att jag får :)

Mysteriet på greveholm del 22


Lugnet före stormen

Jaha, det är 2 dagar före jul. Jag sitter ensam här hemma. Det känns lite som lugnet före stormen i en positiv bemärkelse, för det är underbart när släkten kommer. Längtar. Längtar. Inatt hade jag en sån fantastisk dröm som jag bara inte kan undvika att berätta för er.
Jag har en vän, Disa, som jag inte träffat på jättttte länge. I min dröm så hade hon planerat med min kusin Mikaela att hon skulle med mig hem till landet och vi skulle hitta på nått. Jag hade ingen aning om detta så hela grejen kom som en chock för mig. En positivdröm. Men som vanligt så vaknade jag där någonstans så jag vet inte vad vi gjorde när vi kom hem till mig. Hon har iallafall tränat med mig tidigare och det är där igenom jag känner henne. Ett tag hängde vi varje helg, det var tider det. Det var bara en dröm tänk om det skulle hända i verkligheten.

Idag är det förresten slut med att ha skjorta varje dag som jag hade förra veckan. Så skönt faktiskt, det fick den effekten som jag räknade med, nu längtar jag efter en vanlig t-shirt!

Har ni tänkt på att det kanske kommer bli 3 kända Marcus från Norrköping hädanefter? Gissa vilka dessa är....


/Marcus Åberg

Godkväll!

Nylingen hemkommen från träningen. Det första jag gör är att blogga lite. Anledningen är att det är så fruktansvärt just nu, speciellt då läsarantalet bara ökar för varje dag som går. Och så närmar det sig jul också för varje dag som går. Idag har jag fått lite mer julkänsla då vi klätt granarna här hemma. Ja, ni läste rätt i år har vi två granar. En i vardagsrummet och en på överhallen. Pappa tyckte det verkade bra och han hittade en liten gran som passade perfekt där uppe. Så då slår vi på stora trumman och har två. Någon mer som har det kanske?

För övrigt så gick inte träningen något vidare bra idag. Det kan ju inte gå bra varje dag. Men ikväll ska jag vila upp mig så man kan ta ny tag in i en ny vecka innehållande jul. Tänkte avsluta med att sprida lite julstämning med bilder på julgranarna.
Vad ska ni göra ikväll?


Nu närmar sig julen

Jaha, så var man hemma efter en lång löprunda i kolmården. Funkade hyfsat att springa. Första långrundan på över en månad. P.g.a skavankerna efter min cykelolycka. Få en sadelspets in i ryggen är inget jag rekommenderar någon! Kanonväder o trevligt sällskap var det också.Härligt att se lite sol dessutom! Det är ju vintersolståndet i dag, om nu någon vet vad det innebär.
Nu vänder det åt rätt håll igen! Sitter nu och smuttar på en kopp nybryggd espresso och smaskar mozartkulor därtill. Börja göra nya slipsen... Sen funderar jag på vad man ska köpa för julklappar i morgon. Har inte köpt en enda ännu... Lär bli ett springande i olika leksaksaffärer tror jag. Vi har slutat ge klappar åt dom vuxna i släkten. Nu är det bara barnen som får. Men köper naturligtvis nåt till morsan o farsan ändå. (brukar bli något från butiken med grön skylt) Syrran o jag ger varandra inget i alla fall. Skönt att slippa det bekymret. (vad man ska hitta på)
Hur brukar ni andra göra? Julklappar  till alla eller? Ska dessutom köpa gran  också. Dom är visst dyra i år läste jag. Kanske skulle smyga ut i skogen o såga ner en själv lite diskret så där? Nej, det är jag nog för feg för. Sen får man hoppas att julgransbelysningen är hel i år också. Brukar vara ett ormbo när man ska ha upp den...Ska nog försöka hitta nån ny skjorta eller tröja på stan också. Med lite rött i. Inte så lätt nu kanske? Ett par röda mysbyxor kanske man kan ta i stället....

Jag slipper alla fall att vara tomte på julafton. Det sköter min svåger om. Han väger 100+ en annan 67. Så jag har inte riktigt någon tomtepondus än. En tomte ska väl ha lite mage? Har inget skägg heller. Hade det i lumpen ett tag. Såg ut litegrand som kapten rödskägg. Inte vackert.

Ha en skön söndag alla glada människor! Nu ska jag börja fixa till min hemlagade glögg!


/Peter Stenbäck

Mysteriet på greveholm del 21


Jul i Iran och Slovakien

Hur firar min "brorsa" julen i Slovakien där han annars bor? Men just nu så bor han i Iran och hur firar man där? Två frågor som jag tog reda på och fick dessa svara. Svar som är börjar med "A:" är från Slovakien och "B" är från Iran. Här har vi svaren!
1. Vad är det bästa med julen?

A: Tiden med familj, jul mat o att gora ingenting, kolla filmen, träffa kompisarna o njuta av fritiden


B:
Jul firar man inte in Iran, sa jag ska jobba under hela julen, jag far inga presenter, ska inte äta ingen jul mat. Fast vädret ser ut som under jule, kallt o sno


2. Hur ska du fira? Några traditioner som ni har i er familj?
  A:
Vi firar med varan familj. Under juldag, vi äter speciell fisk frukost, sen äter vi inget under hela dan. Jul mat - fisk soppa och fisk med sallad äter vi rund 5. Efter detta, ska vi sitta under julträdet och öppnar vi alla presenter vi fick. Vi har ingen jultomte i Slovakien. Efter presenter vi brukar kolla pa gammal filmer, sen träffar vi alla andra i familjen o sen pa midnatt gar vi till kyrkan


B:
Som jag sa, ingen jul här i Iran, sa inga traditioner.


3. Vad skulle du vilja lägga till på julbordet?

A: Jag älskar jul fisk med sallad o sen jul tårta. Bara min mamma kan gora sa gott!


B:
Detsamma skulle jag vilja ät här. Fast det är omojligt.


4. Vad önskar du dig att tomten kommer med till dig denna jul?

A: Jag skulle vilja hitta nått jobb i China, det skulle vara härligt!


B:
Att nan skulle laga julmat for mej.

Tack Matej för svaren och God Jul på dig!

Matej och Henrik från Slovakien i somras, saknar Matej för varje dag som går!


/Marcus Åberg


Julgrans jakt

Nu känner man att det börjar bli jul. Men det syns inte i skogen, det är jätte grönt och fint ute på marken och det är 3 dagar före julafton. Det kan man verkligen inte tro när man ser bilderna. Nu har pappa och jag varit ute och hittat årets julgran ute i skogen. Inte det lättaste. Finns mängder med granar men inga som vi gillar. I vår familj har vi höga krav!
Till slut hittade vi en som vi tog med oss hem!


Fint det är i skogen!

Träd som rättar sig efter omgivningen.

Pappa vid vår julgran.

Jag sågar av den och tar med den hem.

Frågar man får man svar

Godmorgon!
4e advent idag, 3 dagar kvar till Julafton. Äntligen börjar jag få julkänslor, iallafall när jag sover. Börjar ha svårt att sova på nätterna för jag är nervös inför det som väntar. Inget att vara nervös för egentligen. Jag är lite larvig sådär och längtar verkligen till alla julklappar och alla glada släktingar som kommer hem till oss. Förresten igår fick jag ett brev från Iran, kan ni gissa vad som fanns där i? Svar på hur man ska fira där borta. Tänkte lägga ut det senare idag men först ska jag svara på lite frågor som jag fått. Dags för "Frågor ger svar".
Första kommer från Gusten: "Bästa vi ! ;) Tack för en trevlig träning & härliga diskussioner! :)
God Jul & Gott Nytt År på dig ! :)"

Min kommentar: Tack så mycket, det är klart att vi är bäst, vem skulle annars vara det? Ja, nu börjar det verkligen komma igång här på bloggen. Du får ha en fin jul och gott nytt år i Mexico! Sen har vi någon fest när du kommer hem....eller vad säger du?
Nästa kommer från Lina: "Macke för faan! Lägg ner! Man har väll på sig vad man vill även om man nu skulle komma i mjukisbyxor so what??"
Min kommentar: Klart man får komma i vad man vill. Men min åsikt är att mjukisbyxor hör hemma på träningen, eller hemma när man städar etc. Inte när man ska iväg till någon vän eller så. Tycker det tillhör vanligt hyfs att inte ha det på sig offentligt. Det är förfärligt som det ser ut idag. 
Sista kommer från Stoneriver: "Krönikör på vilken tidning helst då? Och vad för krönikör? Sport,nöje,mode,samhälle etc..Är ju nyfiken vet du!"
Min kommentar: Jag skulle först och främst vilja vara krönikör för nöje eller sport. Det är dom områdena som jag gör mig bäst enligt mig själv. Skulle vara kul att arbeta på en tidning som Sportbladet eller Nöjesbladet. Trots detta är jag emot kvällstidningar, jag vet jag har dubbelmoral. Men jag tror att på den vägen får man gå, det skulle vara jätte kul. Vi får se var bloggen tar mig!
Får man ett nytt inlägg idag från Mr. Stoneriver?


/Marcus Åberg

Godkväll!

Vad ska man göra en lördag kväll? Jag sätter mig framför datorn. Tänker lite, "vad ska jag blogga om ikväll?". Kommer på en tanke och skriver ner den. Så jobbar jag med min blogg. Sjukt kul idag att jag äntligen lägger ut lite bilder på mig själv, var så kul att göra det. Sen har jag blivit imponerad av mina föräldrar som har städat köket idag och det blev jätte fint. Det såg mörkt ut ett tag, det var grejer överallt. Men dom lyckades lösa det. Nu är det strålande fint, så kallad julstädning tror jag dom gjorde. Nu är köket redo för att släkten ska komma.

Men jag svarar ju inte på frågan, vad gör jag ikväll? Jag tänkte vara så sjukt tråkig och lägga mig framför tv:n och se på Harry Potter och Fenixorden som börjar om 30 minuter på canal+. Kommer säkert somna men då får man en tidig kväll, så det är ju skönt. Till följd får man en tidig söndag morgon också. Här tar man vara på dagarna. En fråga till Stoneriver, har smakade mozartkulorna?Vad ska ni göra ikväll?

Vad är det fulaste som finns?

Hoppas ingen tog åt sig av det jag sa förut angående att kvinnor är sämre bilförare, för det stämmer säkert inte. Det är bara något jag och Matej brukar köra med ibland för att reta folk. Alltid retar det ju någon och det är ju roligt! Har fått lite frågot om jag har haft tråkigt idag när jag tagit massa egobilder. Och jag har haft super kul idag. Kände för att vara lite egoist för en gångs skull. Blev väldigt nöjd med bilderna också, tycker inte ni också att de blev fina? Något som kanske inte framgår så tydligt här på bloggen är att jag verkligen ÄLSKAR KLÄDER! Nu kanske ni har sett det, och jag ska snart visa er fler fina kläder som jag har i min garderob. Något som skulle vara extremt roligt är att komma iväg på en riktigt fin fest och kunna klä upp sig riktigt stilrent. Känns så överdrivet att göra det i den här staden jag bor i nu! Då sticker man ut för mycket och känner sig som värsta snobben. Eller så får man höra att man försöker vara någonting.

När Gusten och jag pratade igår efter träningen så kom vi fram till en sak. Att det fulaste som finns är mjukisbyxor, det var vi överens om. Jag avskyr när man bjuder hem nån så kommer personen, ofta tjejer, i mjukisbyxor. Fy vad upprörd och arg jag blir då. Kan man inte bjuda till lite. Gusten drog en anekdot kring detta. Han bjuder hem en tjej. Han klär upp sig lite. Hon kommer i linne och mjukisbyxor. Gissa vad han gjorde? Jo, han spelade sur hela kvällen. Så det slutade med att hon gick hem redan vid 22-tiden. Helt rätt.
Så lämna helst mjukisbyxorna i hemmet!


/Marcus Åberg

Kolla, kolla på mig!


Blåjeans!

Kolla vad jag kan göra!

Vad tänker jag på?

Var tog huvudet vägen?

Här sitter jag och funderar....

Ska någon med ut?


Vad f-n gör jag en lördag?

Hallå på er!
Vad pysslar ni med denna lördag 4 dagar innan den stora dagen, julafton. Kan tänka mig att det är många som fixar inför julen med allt vad det innebär. Jag ser ju bara mina föräldrar som städar och står i. Själv har jag inte ägnat mig åt något sånt. Fy fan vad tråkigt att städa. Det är nog det värsta som finns att göra. Tur att man har diskmaskin här hemma annars skulle det se förjävligt ut när jag varit ensam hemma. En sak ska jag iallfall skaffa mig när jag blir äckligt rik, det är städhjälp så man kan ägna sig åt viktigare saker. Det värsta som finns är att dammsuga och diska. Två saker som jag verkligen inte ägnar mig åt, istället kan man ägna sig åt kläder och jobb. När jag sitter på någon av de stora tidningarna som Sveriges bästa krönikör, då ska jag f-n inte städa.

Har ni tänkt på en annan sak, att om man kör bil och någon kör konstigt så ska jag i fortsättningen ALDRIG säga vad gör han Utan det heter ju faktiskt "vad gör hon?". Eftersom att i 9 fall av 10 så är det ju kvinnor som kör så dåligt, vi män är ju helt perfekta. Och vad har jag gjort när mina föräldrar har städat? Jo jag har tagit massa med egobilder på mig själv i olika outfits som det så fint heter i bloggosfären. Jag skulle vilja byta det där ordet till något annat.... Hm.... Vad kan man säga istället.? Jag kom på en smart sak nu, dagens blåställ. Jag bor ju på landet så där har vi blåställ.....?

Lägger strax ut bilder på mig själv, vad ego!


/Marcus Åberg

Mysteriet på greveholm del 20
Hur firar jag jul?

Igår fick ni ju läsa om hur personerna jag intervjuat såg på julen men hur ser jag på denna högtid? Det kanske också kan vara nog så relevant att få svar på då detta är min blogg. Vilket innebär att man borde få veta vad jag tycker och tänker....

Vad är det bästa med julen?
Jag tycker det bästa är att man bara kan ta det lugnt och bara umgås med släkt och vänner. En högtid som man tillbringar med släkten förhoppningsvis med snö utanför fönstret. Det är mysigt att sitta hela släkten och dricka glögg, äta julmat och bara ha trevligt. Det är även bra att alla som pluggar i någon annan stad kommer hem till jul så man får träffa alla gamla vänner.

Hur ska du fira? Några traditioner i din familj?
Vi har infört en tradition som det blir andra året för i år. Vilket innebär att vi kommer fira hela släkten på mammas sida här hemma hos oss på landet. Kul att få ut alla stadsbor på landet. Här träffas vi  klockan 13 och äter julbord sedan flyter det på. En speciel sak som vi har är en paketlek som också har blivit lite av en tradition.

Vad skulle du vilja lägga till på julbordet?
Jag har berättat om det tidigare men jag skulle nog vilja hålla med Bella och införa pannkakor på julbordet, och då blandat med lite karamellfärg så de får en röd fin färg.

Vad önskar du dig att tomten kommer med till dig denna jul?
Jag önskar att han kommer med ett jättefint 2009, och att jag får ett fantastiskt år nästa år. Att alla människor på jorden får ta del av denna underbara högtid och kunna umgås med sina nära och kära. Det tycker jag är viktigt!

Mysteriet på greveholm del 19


Sälj dig, sälj dig dyrt

Hej på er!
Oj, det blev en lång dag idag. Var inte riktigt mening men det var ju en trevlig och bra dag. Var så härligt idag på träningen, det var jag och Gusten helt själva i den nya hallen. Hur lyxigt är inte det? Att vara själv i Sveriges modernaste friidrottshall, hur många har chansen till det? Inte många tror jag inte. Passet gick riktigt bra också, fram till 15 intervallen men jag tar med mig det positiva från dagens pass, grymt nöjd! Usch, jag måste sluta skriva sådär grymt, jag låter ju som en gris. Träning bestod i att vi först träna en timme sen så snacka vi massa skit i en timme, mycket trevligt pass! Fick lära mig mycket av yngre Gusten som är ganska lik mig själv. En social glad prick. Det blev allt ifrån viktig politik till olika stekarfester som vi fått uppleva. Viktiga saker helt enkelt! Nästa bloggfest som kommer ska jag LÄTT åka på det verkar vara så underbart roligt!

Efter träningen blev det en fika med min favoritkusin, Mikaela, som snart flyttar till Halmstad. Lite sorgligt är det. Hon lärde mig också en hel del. När vi diskuterar blir det heta diskussioner skulle jag vilja säga! Vi kan till och med skrika åt varandra, så illa är det! Nu kanske jag överdriver det vet man aldrig! Ingenting ni får reda på heller!

Vad har ni haft för er idag?Ljus som lyser upp och att umgås med släkt och vänner är bäst med julen


Anna                                                                    Johan "Garbomannen"

Anna "Avanna" Larsson                         Bella

Hej på er! Jag lyckades få med 4 personer i veckans julspecial inför den stundande högtiden som inte alls är långt borta nu. Vilka är med då? Det är Anna Larsson, grundaren till klädmärket Avanna. Bella från bellablogg som nyligen kommit tillbaka till Sverige efter tre veckor i paradiset. Johan eller ska man säga Garbomannen som nyligen gått över till en ny adress och satsar stort på sin blogg. Till sist Anna som vi säkert alla någon gång har läst, hon kämpar på med pluggandet. Alla dessa fick jag med till dagens "Inför jul". Jag ställde fyra frågor till dessa och fick därefter svar på dessa, om hur de ser på julen.
Här har ni svaren:

Vad är det bästa med julen?

Anna: En riktigt svår fråga till någon som inte riktigt gillar julen, men jag måste nog säga alla ljus och lampor som lyser upp mörkret.


Johan:
Det är julklapparna så klart! Men inte bara utan även stämningen så klart, det är något speciellt med hela december och julen tycker jag.


Anna Larsson:
Att man får chansen att verkligen umgås med nära och kära samt att jag
tycker man märker av en generositet bland allmänheten man kanske inte
ser annars..Folk vill inte bara få julklappar utan även ge och sprida
glädje.


Bella:
Att man träffas och umgås så mycket med vänner, släkt och nära och kära.

Hur ska du fira julen? Några traditioner som ni har i eran familj?

Anna: Vi är vartannat år hos min familj och vartannat hos mina kusiner. I år blir det hemma hos oss. Farmor + farfar, kusiner, faster + farbror, mamma + pappa + storasyster. Alltid samma sak varje jul: jullunch hemma med familjen, kalle anka, julbord, julklappsöppning, myskväll med syster. Själv föredrar jag det sista mest. Det är absolut det bästa med julafton. När lugnet lagt sig, julklapparna öppnats och det bara är att sjunka ner framför brasan med någon mysig film.


Johan:
Vi börjar alltid på morgonen med att öppna ett paket som ligger i en så kallad jul strumpa, det är tradition och trots att jag är sexton så vill jag fortfarande inte bryta det. Därefter väntar man, äter vid ett eller två och så delas julklapparna ut under kvällen. Jag tycker också det är viktigt att man gör det senare under dagen och inte på förmiddagen då jag tycker att hela väntan, tiden man går omkring med den pirriga känslan i magen är värd att ta vara på.


Bella:
Jag har inte precis en tradition det är mera. Först är jag med mammas släckt sedan pappas.


Anna Larsson:
Jag och min sambo hoppas kunna bjuda våra respektive föräldrar samt min
bror på jullunch i vår nya lägenhet och premiärtända vår öppna spis och
njuta av vår strålande plastgran, hehe.
 Brukar fira sedan en stund separat med min sambos föräldrar , sen äta
julemiddag och titta på Karl Bertil hemma hos mina föräldrar för at
slutligen ha en liten privat julklappsutdelning nästan vid midnatt,
hemma bara min sambo och jag.
 Jag brukar försöka se ett antal julfilmer den 23:e varje år. Medan du
sov, et päron till farsa och gärna ett speciellt julavsnitt av Beverly
Hills 90210. Det är mina egna traditioner som får mig att komma i Da
christmas spirit!


Vad skulle du vilja lägga till på julbordet?

Anna: Jag skulle vilja ha mer fisk. Halva min tallrik brukar bestå av lax. Gravad, rökt you name it.


Anna Larsson:
Jag älskar massor som finns på julbordet - ostar, skinka,
köttbullar,rödbetssallad,bröd, lax,bruna bönor...men skulle gärna lägga
till fler vegetariska alternativ.


Johan:
Svår fråga men kyckling kanske? Vet annars inte utan tycker det är mer än bra som det är nu redan. Men fler ostar istället för enbart den traditionella julosten vore inte helt fel!


Bella:
Pannkakor som inte alls passar in för att bryta hela allt.


Vad önskar du dig att tomten kommer med till dig denna jul?

Anna: Mina främsta önskemål är: Berlin-resa, Kent-box och kläder. Min mamma är ganska förutseende så jag brukar kunna lista ut vad jag får redan innan julafton.


Bella:
Tandblekning!


Anna Larsson:
Lite lycka och framgång för mitt företag - ett succeartat 2009, en
beatlest-shirt och en snygg servis ifrån Indiska....och om tomten så vill
- en Canon Eos 50D med 17-85mm objektiv och batterigrepp.


Johan:
Jag tycker det viktigaste är självklart att och om man får vara frisk och tillsammans med nära och kära, men helt fel vore det inte med en systemkamera som jag gärna vill ha!

Tack för alla svaren och jag önskar er en riktig god jul!


Det har jag verkligen förtjänat

Godmorgon!
Idag är det fredag och jag är så himla glad och lycklig idag. Känner att det kommer bli en fantastisk och bra dag. Vet inte varför men jag har bara en sån känsla i kroppen. Gick upp tidigt idag för jag har massor att fixa innan jag ska iväg och träna. Har inte börjat skriva ihop intervjuerna ännu och det måste göras nu på förmiddan, sen ska jag väl försöka hinna med och äta lite gott innan jag åker. Borde också lämna tillbaka en bok samt köp julklappar till paketleken. Vi får se hur mycket jag hinner med under förmiddan. En sak är säker att jag hinner med det är att hoppa in i duschen och ta på mig "arbetskläder". För det ska jag göra nu!Jag har blivit utmanad och jag utmanar!

Jag har blivit utmanad att svara på detta av Natalie

Här kommer en lista!
(En del av frågorna är tolkningsfrågor som du får besvara efter hur du tar dom. Efter att du har fyllt i listan, utmana 7 blogglada vänner och meddela dom i respektive blogg!)

Vem ( med motivation)
Vem är din käraste flickvän?
- Kusin Mikaela
Vem är din käraste pojkvän?
- Oskar, Marcus, Jimmy och Matej
Vem litar du mest på ?
- Pappa, Mamma
Vem vänder du dig till när du behöver någon?
- Mamma
Vem är dig likast till sättet?
- Pappa, eller jag kanske är lik honom :P
Vem skulle du vilja ta med utomlands ?
- Anna och se Liverpool krossa Chelsea på Anfield!
Vem var du med senast ?
- Minns inte... Tror jag fika med Mikaela senast..
Vem saknar du mest ?
- Matej, mest av allt!
Vem älskar dig mest av dina vänner?
- Inget svar

Vad ( rangårdna 1-3)
Vad önskar du dig just nu?
1 Snö
2 Lycka
3 Pengar
Vad önskar du dig inte alls just nu?
1 Sjukdomar
2 Bråk
3 Skador
Vad betyder mest för dig?
1 Min familj
2 Mina nära & kära
3 Mina katter
Vad får dig på bättre humör?
1 Glada komplimanger
2 Trevliga människor
3 Lyckad resultat
Vad får dig på sämre humör?
1 Falska människor
2 Lögner
3 Misslyckanden
Vad saknar du?
1 Matej
2 Pengar
3 Flickvän
Vad är dina nyårslöften?
1 Kontakta mina vänner oftare
2 Bli bättre på att skriva träningsdagbok
3. Ta tag i universitetslivet
Hur vill du att din framtid ska se ut?
- Jag ska bli en famgångsrik journalist kanske en krönikör på någon av de stora tidningar och ha inflytande på befolkningen.
Hur vill du leva ditt liv?
- Glad, positiv och alltid se ljuset i det mörka!
Hur delar du med dig av dina känslor?
- Genom att visa det till dom jag träffar.
Hur mår du?
- Trött

Nu utmanar jag:
1 Katta
2 Nina
3 Roxanne
4 Sofia
5 Pelle
6 Karolina
7 Anna

Kommer den lätt alkholiserade o överviktig mannen i rött i år?

Hej på er alla glada!
Mycket godis på denna blogg nu! Bra pris på mozartkulor också. Tänkte ta upp något som också har med ätbart och jul att göra:
Vad måste man helst ha på ett julbord och inte?

Själv har jag några absoluta krav: Skinka,lax,sill,köttbullar,prinskorv,julost,brysselkål,glögg.

Lite mindre viktigt: Revbensspjäll,lutfisk,risgrynsgröt,julsylta,sillsallad.

Går bort: Grisfötter,tunga,dopp i grytan (om nån nu vet vad det är)

 Grisfötter, någon?
Att dricka till: Julmust (absolut inte coca-cola) julöl o snaps för dom som önskar (jag t.ex..)  


Läste nånstans att helt vegetariska julbord förekommer. Vad tusan äter man då??

Sen för att hålla sig till julen: Riktig gran eller plastgran? Givetvis riktig! Inte f-n doftar en plastgran jul? Eller ska man hänga upp några gröna wunderbaums i den... Barren på golvet får man väl stå ut med.

Ska man se Kalle Anka kl 15.00 då? Var helt otänkbart att inte göra det när jag var liten på stenåldern. Nu vete tusan hur det är? Sen är det ju min favvo Karl-Bertil lite senare på kvällen. Den bör man se tycker jag.


Jag kan förresten avslöja att jag har tre(3) grejer jag alltid gör innan jul: Fixar egen ischocklad,bakar pepparkakor samt blandar till egen glögg. Nu blev väl alla imponerade? OK då, får väl erkänna att jag köper pepparkaksdegen... Har ni förresten varit snälla o präktiga i år allihop? Annars blir det kanske inget besök av den lätt alkoholiserade o överviktiga mannen i rött...

Nu måste jag säga att jag bara längtar så fett efter min julledighet. Är ledig hela nästa vecka! Tänk så bra man hade det när man fick jullov. Saknar det grymt mycket!

Ha det gott allihop! Hoppas någon orkar kommentera lite...

/Peter Stenbäck


I trängelsen utanför, sen december ingen snö

Det är något skumt med mina kommentarer har jag upptäckt. Eller rättare sagt ni har upptäckt det åt mig, och jag ska försöka åtgärda det. Vet inte riktigt hur men jag får väl mejla blogg.se och se vad dom kan göra åt problemet. Inte så roligt att ni inte kan lämna era kommentarer. Ingen annan som kanske har problem med detta? Jag ska testa och se om det fungerar att kommentera detta inlägg då.

För övrigt så har jag varit iväg och tränat kom nyss hem från WC, ellips 60 minuter och det kändes riktigt bra. Det är en tjej som tränar på gymmet dit jag går som verkar spana in mig känns det som. Men blyg som jag är så tar jag ingen kontakt. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra det liksom. Känns dumt att stänga av mp3:n och börja prata istället. Jag är ju där för att träna liksom. Någon som vet hur jag ska göra? Nu kommer ju ni inte kunna ge mig tips på detta då det inte går att kommentera! Så jävla sur på blogg.se!!!!

Nu funkar det att kommentera igen! Det var tydligen något tillfälligt fel, vet inte vad det kan ha varit. Behövde aldrig mejla till blogg.se det löste sig ändå. Nu sitter jag och dricker lite glögg och ska nog slå på julmusik och få lite julkänsla, det är ju mindre än en vecka kvar nu!

Mysteriet på grevholm del 18


Mozartkulor, det var svårt!

Här kommer en liten rapport från min mozartproduktion. Det har gått riktigt bra och fy fan vad roligt det är att baka. Om det är någon som vill ha mozartkulor som jag håller på och gör så kan ni säga till mig. Helst ska ni ju bo i Norrköping, vi kan säga att ni får 15 kulor för 30 kr. Någon intresserad? Stenbäck kanske vill ha lite julgodis nu till juletid?

Jag säger bara det, detta skulle jag kunna jobba med helt ärligt varför gjorde man inte det här när man fick göra UF-företag i trean på gymnasiet. Så sjukt roligt!


Här ligger dom och väntar på att få choklad på sig.

Det var ganska lätt fram till att jag skulle rulla kulorna i chokladen, då blev det riktigt svårt! Hittills har jag gjort 35 stycken och jag har hållt på i nästa 1 och ½ timme. Det tar tid det här, men det är roligt!


Ni ser, här kom det svåra!

Lyxproblem

Godmorgon!
Idag är jag ledig, jippi, och det fira jag med att gå och lägga mig vid 2 inatt. På något sätt kände jag att jag vill fira att man äntligen har lov nu. För igår gick det kanon bra med vår essä, vår handledare var imponerad av vårat arbete och sa "Nu tar ni jullov och tänker inte mer på denna essä". Så det kändes ju bra att vi fick sån bra kritik. Vår handledare som förövrigt är Johannes Klenell är nog lite känd inom vissa kretsar och han pratade om att de hade panik på hans förlag, eftersom att de nyligen har släppt en ny bok som Joakim Pirinen skrivit. Titeln på bok är Döda paret och deras "vänner". Denna har fått oerhörd bra omdömen överallt så den är tydligen slutsåld och idag är sista dagen att beställa från adlibris etc. Problemet var att de inte hade fått hem några nya böcker. Så det var lite jobbigt nu förklara Johannes. Jag förstår honom. Vi kom fram till att kalla det för lyxproblem.Jag satt här hemma igår och tänkte lite att jag kanske också har ett lyxproblem. Egentligen ska man ju inte prata om hur många läsare man har och så vidare men jag tänker göra det. Det är roligt att det kommer fler läsare hit till mig varje dag, men det blir precis som en drog. Jag jagar läsare, men varför kommer ni in till mig och läser. Är det för att svara på kommentarer som jag har skrivit eller läser ni det jag skriver? Man brukar ju prata om att man vill ha aktiva läsare och det vill jag också. Så fortsätt kommentera, jag ville bara fråga om ni läser det jag skriver också. Inte så roligt när folk bara kommer in och skriver "Hej, vad har du gjort idag?". Så har man i ett inlägg skrivit om dagens aktiviteter. Ja, ni vet vad jag menar.

Våra katter

Så var jag hemma igen och jag har lovat att berätta lite mer om våra katter som vi har här ute på landet. Alla är utekatter eftersom att min mamma är allergisk mot pälsdjur. Men vi är glad ändå. Det är alltid roligt att ha några som kommer och möter upp när man kommer hem om dagarna!


Grolle
Mamman i familjen som ständigt sitter i fönstret i köket och håller koll på allt vi gör här inne. Jag skulle kunna tänka mig att hon är en skvallerkatt som berättar för alla dom andra vad händer och sker i köket. Den som ger rapport om det är dags för mat!

Trollet
En av tre kattungar som vi har sett växa upp från att de vara små, små kattungar. Den enda katten som får vara inne och ibland händer det att hon somnar på soffan i köket. När det gäller maten så är hon alltid snabbt där och tar det hon vill, väldigt bortskämd!

Findus
Den finaste katten i min mening. Är väldigt lydig och sitter ofta under dagarna på trappen utanför dörren. Springer ibland in i hallen för att vara lite busig. Annars gillar hon att jaga fåglar och möss.

Krabat
Den svart-vita katten som är omöjlig att få en bra bild på. Var i början väldigt blyg men är starkast av alla våra kattungar. Kan lätt ta sig upp i ett träd långt före de andra två. Nu börjar han bli modigare och det går dessutom att klappa henne som inte gick tidigare!

Där har ni några av våra 8 katter som vi har här på landet!

Mysteriet på greveholm del 17 + dagens planer


Idag får ni njuta av Mysteriet på greveholm så hör ni från mig ikväll igen. Ska först till skolan och förhoppningsvis så kommer det vara sista dagen som jag behöver åka dit detta år. Ett halvår har redan gått, känns som att jag började igår. Tiden går väldigt fort när man har roligt! Vi har inte fått någon respons på våran essä utan vi ska få det idag, och om det vill sig illa så blir det mer jobb. Tanken är iallafall att jag ska hinna med att gå på stan efteråt. Mamma och jag ska inhandla de sista julklapparna. Det är ju endast en vecka kvar till den stora dagen! JULAFTON!!
Sen ska jag också hinna med att träna innan jag ska åka hem igen. Så det blir fullt upp idag. Så länge kan ni njuta av dagens avsnitt och skriva en kommentar! :) Då blir man glad när man kommer hem!

Musikhjälpen

Godmorgon!
Har precis hoppat ur sängen, skönt med ännu en sovmorgon! Sitter och kikar lite på Musikhjälpen och gör i ordning lite frukost för att alldeles strax ska jag sätta mig och kika på en film. Allt om min buske, har hört att den ska vara bra och en sån film man ju inte missa. Någon utav er som har sett filmen?

Kanske någon som också följer Musikhjälpen, jag har sett det varje dag nu så länge som det har visats på tv, och sedan lyssnar jag på radion när jag är ute och åker bil. Tycker Henrik Torhammar är så skön alltså. Man kanske skulle gå och bli bög för att lära känna honom. Dags för frukost nu framför en bra film!


Trött som tusan

Puh, trött efter en lugn dag. Det är sjukt men jag har hållt igång hela tiden idag, men jag vet inte riktigt vad jag har gjort. Jag har lagat mat och gjort lite julgodis. Ja, just det jag har varit och tränat också. Kan ju vara det som gör att jag blev så trött nu. Skönt då att jag börjar sent imorrn igen! I skolan finslipa vi lite på våran essä och jag håller verkligen tummarna för att det inte blir massa åsikter från vår handledare imorrn. Utan jag vill verkligen vara klar med det här nu och kunna gå på jullov. Det är ju inte långt kvar till jul nu heller. Imorrn är det en vecka kvar. Har inga direkta julkänslor än, men det kanske kommer. Trots att jag gjort massa julgodis här hemma men jag saknar att det inte är någon snö ut. Det ska vara snö när det är jul, enligt mig och säkert många andra.

Är det någon mer än jag som kollade på Blondinbellas nya program igår på tv400? Jag tyckte det var riktigt roligt att titta på, kul att hon är sig själv. Hon kommer förmodligen få mycket skit för det där. Kanske är det hon vill ha. Inte skit men att folk pratar om henne, det stärker ju hennes varumärke menar jag. All publicitet är bra publicitet.
Nej, nu låter jag som värsta marknadsförings experten, och det kanske jag är också? På tal om något annat så har jag också ett nytt projekt på g. Nu har jag fått ihop alla bloggare som jag vill ha med i mitt projeket, så egentligen är det bara att köra igång men det återstår lite grejer att göra. Vad är det för projekt jag har på g? Det får ni se inom en snar framtid!

Vad ska man hitta på ikväll då? Jag tänkte kika på The Simpsons movie som går på Canal+. Det är fantastiskt att ha den kanalen, det finns alltid något att titta på. Men som vanligt så kommer det säkert bli att jag gör någonting annat, vi får se!
Vad ska ni göra denna kväll?


Bumbibjörn vad tycker du om min skjorta idag då?

Mysteriet på greveholm del 15


Någon som vill ha julgodis?

Sådär ja. Nu har jag gjort ett nytt försök att göra god chokladkola och denna gång blev jag riktigt nöjd. Hur gör man då om man vill göra lika gott godis som jag gör?
Jo, det är enkelt! Blanda 50 gram smör, 3 msk kakao, 2 dl socker samt 1 dl ljus sirap i en kastrull. Koka upp det och blanda ihop det, låt det sedan koka i 5-7 minuter. Häll sedan upp det i formar, var mycket bättre än att hälla upp det på en bakplåtsform måste jag säga! (Tack för tipset!) Ställ sedan in det i kylen och låt det stelna. Sen kan du njuta av 40 stycken chokladkolor, skriver man så? Eller vad heter det i plural?

Kakao, sirap, socker och smör är allt som behövs!

Igår fick jag många kommentarer om att det såg äckligt ut men idag är jag riktigt nöjd med resultatet. Nu har jag ju trots allt gjort det 2 gånger på två dagar. Så jag måste ju gå framåt. Nästa gång jag bakar julgodis ska jag göra något så svårt som Mozartkulor. Det ni!


Vill ni smaka en kola? :)

Vilken tajming!

Vad stolt jag är! Sa jag inte att jag skulle vara hemma vid 14? Jo, jag har för mig det och nu sitter jag här hemma igen. Håller på och lagar lite lunch. Det blir klassikern, makaroner och köttbullar. Varma köttbullar förhoppningsvis! Jag har en förmåga att ibland misslyckas, som är ett under att man kan göra, med köttbullarna som jag värmer i mikron. Men nu har jag ju blivit bättre på matlagning så nu ska jag väl lyckas med även detta. Annars är jag ju helt värdelös! Tänkte gå en match efter maten mot julbakningen här hemma. Igår försökte jag mig på att göra kola, eller skriver man cola? Det blev inte så lyckat då jag lyckades sätta fast rätt mycket i formen. Har fått ett tips om att det kan vara bra att göra dom i formar istället. Tack för det tipset! Ska försöka med det sen efter lunchen, kanske blir det bättre, vi får se!

Nu måste jag göra färdigt maten och svara på era kommentarer! Kommer med rapport om bakningen senare!

Håll tillgodo!Bättre resultat idag?

Tack alla läsare!

Godmorgon!
Hoppas ni har sovit gott i natt. Det har iallafall jag gjort, eller iofs så vakna jag rätt tidigt av att mina föräldrar stod och pratade utanför mitt sovrum. Inte allt för roligt, ska nog ta ett snack med dom sen när de kommer hem. Jag vill ju faktiskt kunna sova på morgonen. Tack för alla kommentarer som jag fick under gårdagen, ni är guldvärda!

Idag har jag fullt upp igen, ska iväg till skolan och fixa ihop det sista med essän. Sedan blir det träning på WC. Men jag borde väl vara hemma runt 14-tiden. Vi hörs då!


Nyårslöfte!

Träningen gick väl sådär idag. Tänkte för mycket på annat tror jag, det var ett lite orosmoment som alltid kommer finnas där från och med nu. Jag vill inte riktigt gå in på vad det är. Men nu över till vad Stoneriver vill få sagt idag.

I dag har det varit en hektisk o typisk "vuxenmittilivetdag". Jobb 7-16 hem (cykel!) 16.30 ut o löpa. 30min (dåligt men vad gör man med tidsbrist) Dusch o göra sig i ordning o sedan julspel med sonen i skolan på kvällen.
Ibland känner man att det blir för mycket! Men när man tänker efter: Beror inte tidsbristen som många i dagens samhälle känner på att dom jämt tänker sig att göra så himla massa saker?

Måste man jämt va så j-la fulltecknad i kalendern? Kan man inte bara sitta ner o dega o göra ingenting? Kände att jag kunde det oftare när jag var ung. Nu vete f-n hur det är? Det kanske är lika mycket tidsbrist o känna att man inte hinner med när man är ung oxå numera?

Det är inte konstigt att en del flippar ur o går in i väggar... Nej fram för att våga softa o inte göra ett enda dugg ibland! Tror många skulle må bra av det! Nu inför julen är det väl extra speedat för en del, men försök i alla fall att softa till det ibland o njut av ledigheten(?) och bara va nån gång!

För övrigt har jag ännu inte kommit iväg o köpt några julklappar. Typiskt mig! Måste rycka upp mig o ta tag i det tror jag. Får vila sen...

I morrn ska jag i alla fall försöka träna med träningsgruppen. Får se om man orkar hänga med några av junisarna.  Distans runt stan i ca 60-90 min. Tokigt va?! Sen har jag redan börjat fundera på ett nyårslöfte:
SLUTA SNUSA! Blir nog svårt att hålla det. Har hållt på i 24 år, så snart har man väl stifttänder.. Har ni andra funderat på något att lova börja/sluta med till nyår??


Peter Stenbäck

Träning igen!

Nu åker jag iväg och tränar. Hoppas det kommer gå bra för mig. Känner mig väldigt trött och seg idag men intervaller ska jag väl orka med. Om inte annat så är det kul att träffa lite folk. Alltid roligt med träningsgruppen!

Undra när man får höra från Stoneriver?


Julgodis, någon som vill ha?

Det gick väl sådär med mitt julgodis. Jag gjorde chokladkola och jag har två bilder, en bild där ni kan se hur det skulle se ut när det var färdigt och en ur resultatet blev när jag gjorde det.
 
Enligt boken                                             Mitt resultat

Man ser väl ingen större skillnad eller hur. Men man brukar ju säga att det inte är det yttre som räknas utan det är insidan som är det viktiga. Och det blev faktiskt jätte gott! Har ätit upp nästan allt nu också, redan. Men jag lyckades ju självklart sätta fast colan på formen som jag hade. Inte så bra! Så nu får den stå med vatten så kanske jag får bort det senare. Orutinerat av mig att göra så!


Så ser det ut på diskbänken nu, och ni ser ju tydligt att det sitter fast där!


Men man lär sig ju av sina misstag!

Arbetskläderna på, nu kör vi!


Jag har inte gjort något vettigt nu på förmiddan. Så jag tog tag i mig själv, tog en dusch och klädde upp mig i mina "arbetskläder" för att nu ta tag i den här dagen. Ska sätta igång med att göra knäck, vi får se hur det kommer gå. Sen har jag även skickat ut frågor till alla som ska vara med i fredagens "Inför jul". Det är de som jag har intervjuat som är med. Bortsett från Bella, från bellablogg.se som är lite svår att få tag på just nu. Hon är nämligen utomlands. Jag är lite knäpp ibland men nu har jag kommit på att jag ska ha enbart skjorta denna veckan. Jag vet inte varför men ibland får jag för mig någonting knäppt och denna gång ska jag fullfölja in i kaklet!

Mysteriet på greveholm del 15


Nya utmaningar

Godmorgon!
Det är måndag och ny vecka, ännu en gång. Jag sitter här och funderar på vad jag ska hitta på idag. Ännu en ledigdag och det känns helt underbart skönt. Sov 10 timmar inatt. Skönt med sovmorgon. Och då verkligen rejäl sovmorgon när det gäller mig som brukar gå upp tidigt som f-n. Men vad ska jag göra idag? Ledig en hel dag igen och jag vill verkligen ha någonting att göra. Jo, nu vet jag vad jag ska hitta på. Måste skriva frågor till fredagens intervjuer, så det kommer nog ta lite tid tror jag. För jag har verkligen ingen idé om vad jag ska fråga.

Det ska vara en julspecial men vad ska jag ha för frågor?


Wallander -

Fick just reda på att det blir ledigt imorrn. Ganska skönt, elelr rättare sagt j-vligt skönt! Då kan man sova ut lite imorrn och fixa lite med bloggen, ska ha en lite rolig sak på fredag. Jag tänker inte berätta vad det är utan det får ni se senare, dvs. på fredag!

Någon mer än jag som sitter och kollar på Wallander denna söndagkväll? Vem tror ni är mördaren?


Trevligt med adventsfika

Tack Mr. Stoneriver för dina värmande ord i förra inlägget. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med min karriär inom löpning, det är något framtiden får utvisa. Jag vill verkligen bli riktigt bra men det tar ju också mycket tid och jag vet inte riktigt om det är värt det. En fråga jag får fundera på och det kommer säkert visa sig inom en framtid.

I övrigt så har vi idag haft besök av våra grannar från Såneby idag. Mycket trevligt vill jag lova! Det bjöds på glögg, lussebullar och annat gott. Lite seg i huvudet är jag sen gårdagen men det gick väldigt bra under fikat. Kände att jag hängde med i de flesta samtalen även att huvudet inte var med riktigt.

Blir så imponerad över en utav dem som var här. Lars som är 90 år och är så pigg och glad. Så vill jag också vara när jag blir så gammal! På sommaren brukar jag se honom när han sitter på åkgräsklipparen. Helt sjukt skulle jag vilja säga. Det är verkligen något att sträva efter att vara så pigg och glad! Han berättade anekdoter om när han var ung och cyklade hela vägen in till stan, vilket är en sträcka på 40 km. Hur många ungdomar skulle ens komma på tanke att göra det? Nej, då tar vi bussen istället. Inget fel med det säger jag inte. Jag är precis likadan själv.

Jag är missbrukare!

Hallå där!
Måste ge herr Åberg en stor eloge för ett mycket bra genomfört 1500m lopp nu i dag på luciadagen! Trots skador mm under stor del av året gör han trots det ett så bra lopp! Stort grattis! Med obruten träning är du först!! 

För övrigt skulle jag vilja ta upp en annan sak här: jag är beroende! Missbrukare, fanatiker you name it! Av: Youtube! Kan sitta alldeles för länge o leta efter gamla musikvideos på än det ena än det andra! (Som sagt, musik är ett av mina STORA intressen utöver träningen. Och lite fest ibland...)
Är det någon som har liknande beteende eller ska jag söka hjälp? (Det kanske är ett medelålders fenomen??) När jag ändå har några unga o data kunniga läsare: Hur f-n gör man för att spara ner godbitarna på sin egen burk?? Någon som vet? Finns det nåt program för det? Ibland tar dom ju bort en del klipp p.g.a upphovsrätt mm...Skulle uppskatta om nån  har ett litet tips... För övrigt hatar jag snön som har kommit! Nån som håller med? Eller är ni såna där vintersportsfanatiker allihopa? Tacka vet jag sol o 30+! 

Hoppas att ert Luciafirande slutade lyckligt! Och att ni somnade där ni ville...;-) 
Önskar gubbskrället: Stoneriver.


Peter Stenbäck

Mysteriet på greveholm del 14


Inget trappan

Hallå, hallå!
Söndag igen! Ni vet vad det är för dag idag, en dag som alla kallar för ångestdagen. Det är inte en ångestdag för mig iallafall, har massor att göra idag. Som varje dag annars också. Det är full fart.

Igår var vi ute då, jag och Micke. Vi hade tänkt gå till trappen men tydligen fanns han inte med på gästlistan. Så han kom inte in där så vi fick gå vidare till deli istället. Där var det verkligen helt dött. Alla kanske var ute på luciavaka under fredagen, för igår var inga där iallafall. Dessto mer folk var det på Hugos, stället som alla går till nu förtiden. Så tillslut blev det en lyckad kväll. Bara skönt att komma ut lite och inte bara sitta hemma varje helg. Men igår insåg jag hur blyg jag är när det gäller tjejer. Visserligen vågar jag ju prata men inte med såna som jag tycker ser bra ut. Usch för mig! Någon mer som känner igen sig? Borde ta tag i det problemet snart, annars kommer det ju aldrig bli någon flickvän för min del. Man måste ju våga misslyckas för att lyckas, som man brukar säga.

Efter en natts sömn och en bilfärd hem till tonerna av Kent live från Eskilstuna så sitter jag nu här igen. Ska strax sätta igång med maten, idag blir det kyckling och ris. Vilket jag ska göra eftersom att det är min matdag.


Förresten Anna, här är resultatet av det jag gjorde igår till designen, det blev ju inte så bra!

Genomfört lopp - check

Hemma igen efter tävlingen. Det gick ganska bra för mig faktiskt, men det gick riktigt bra för Erik Johansson som tävlar för tjalve. Nytt banrekord (eftersom att det var första tävling) men det var en bra tid, 3,58 sluta han på. Imponerande.

Riktigt roligt att springa på hemmaplan, inte varje dag man får göra det. Självklart var Mr. Stenbäck där och kikade. Alltså var hela "redaktion" för slipsens blogg på plats i den nya fina arenan. Såklart var det ju försenat en timme när jag kom dit så det blev lite att sitta där och vänta. Inte allt för roligt kanske men det gick. Sedan var man igån och jag värmde upp i 60 minuter tror jag, vilket var helt onödigt!


Men nu är jag hemma ett tag sedan ska jag in till stan igen. För att gå ut till trappan, och det var inte heller igår. Har blivit en hel del hemmakvällar denna senaste tiden. Inget tråkigt det heller men nu ser jag verkligen framemot kvällen. Den börjar närma sig med stormsteg! Dags att försöka få tag på Micke bonde som jag ska sova hos.

Vad ska ni hitta på ikväll?


Ser ni mina fina slipsar? :D

Mysteriet på greveholm del 13


Veckans lista vecka 50 - Var lite mer osvenska!

Det var ett tag sen som jag uttryckte mina åsikter i en så kallad lista men nu känner jag att det är dags igen. Har varit tvungen att fundera ett tag på hur jag ska lägga upp denna listan, här kommer den!


1. Stadium Arena

Hur skulle jag inte kunna placera denna högst upp på listan. Vilken jättehall vi har fått äntligen! Och idag ska jag själv kliva in i denna arena och genomföra ett 1500 meters lopp. Kommer bli underbart att få springa inför hemmaplan vilket jag aldrig fått göra tidigare. Nu kanske man kan sätta mina planer i verk och ha en megastor bloggfest i Stadium Arena. Det vore väl mäktigt?


2. Peter Stenbäck
Den gamle går in och visar sig bära på världens kunskaper och bloggar, inte bara det utan drar massor med kommentarer och upprör! Så ska det se ut. Fortsätter han i samma goda stil så kommer ju jag få lägga ner och han tar över hela bloggandet, vem vet?


3. Julen
Nu när julen är här..... Det är en fin högtid, passa på och njut!1. Vara så fruktansvärt svenska!
Härom dan när jag åkte buss så var det 5 grabbar som berättade roliga historier för varandra , väldigt underhållande för alla på bussen. Absolut inget som störd, men vad händer? Jo, det kommer en lärare och ber, nej inte ber, skriker åt dem att vara tysta. Detta gör mig upprörd man måste väl få höras?!

2. ----------
I juletid så kommer jag bara på en sak att vara upprörd över!
Luciavaka(laddning)

Hallå på er!
Vad har ni för er denna fredag kväll. Antar att mängder utav er är iväg på luciavaka och festar. Ingenting jag håller på med speciellt inte då jag har tävling imorrn i nya Stadium Arena. Det får ni inte missa, jag räknar kallt med att ni alla kommer finnas på plats klockan 15,00 och eldar upp stämningen inne på arenan för att klockan 15,20 går starten. Vi ska få Stadium Arena att koka imorrn, är ni med mig?

Ja, är det självklara svaret!

Det blev mycket reaktion över det Peter Stenbäck skrev förut om att han ville ha en blondin till lucia. Något jag måste hålla med om men egentligen ska det ju inte vara så. Men det kan ju vara kul att bryta traditioner, eller hur? Hoppas ni alla får en trevlig luciavaka och tar det lugnt med drickandet. Själv sitter jag och dricka glögg, alkoholfri! Jag laddar inför morgondagen för då ska jag vara laddad, och ni ska vara där!


Blond lucia ska det vara!

Lucia! Hur många unga vaknar redlösa i en snödriva denna helg?

En hel del tror jag... Antar att ganska många av denna bloggs läsare ska ut o parta denna helg. Hoppas det blir lyckat för er! Själv ska jag försöka träna lite o ta mig lite gott rödtjut. Det ena utesluter inte det andra... Nu när det ändå är Lucia så funderar jag på en annan sak: Ska killar också kunna vara Lucia? Har ju varit en debatt om det i media i veckan. Förstår inte vad det skulle vara bra för. Blir det mer jämställdhet mellan män o kvinnor då? Ska kvinnor vara jultomte då också? Nej personligen tycker jag det hela är lite patetiskt. Några saker här i världen är väl endast för kvinnor o andra för män. Eller är jag en patetisk gammal mansgris när jag skriver så? Möjligt. Men då accepterar jag det. Blir väl ännu värre om jag skriver att jag tycker Lucian ska vara en blondin.

He-he, nu kanske jag retade upp någon lite...

För övrigt funderar jag på att börja köpa julklappar denna helg. Brukar alltid göra det typ den 23:e december annars. Är oftast en sån där person som väntar med det mesta till sista sekunden. Någon som är likadan?

Önskar er alla en härlig helg! Och undvik att hamna i en snödriva...


Peter Stenbäck

Vad är det här?


Har suttit nu i en timme och försökt göra en sak på photoshop. Är det någon som ser vad det ska föreställa?

"Att leva utan musik skulle jag inte klara av" - Anna, tjejen bakom bloggen vi alla någon gång besökt

Förra veckan fick vi ju lära känna en Anna som brinner för fotboll och framförallt Liverpool FC, men vem är egentligen kvinnan bakom framgångarna med addspirit.blogg.se? Denna vecka försökte jag ta reda på detta.

Anna började blogga på fashionblogg.se för drygt ett år sedan och där var det mest för att få utlopp för hennes stora modeintresse. Den bloggen hon har idag startades också för ett år sedan och då för att skriva av sig tankar, och också dela med sig av vackra bilder. Självklart även för att dela med sig av sitt intresse för mode. Att många ser bloggandet som en drog håller hon med om. Och det är inget att sticka under stolen med att det lätt blir ett beroende att gå in varje dag och skriva av sig, samtidigt så har det hjälpt henne igenom otroligt mycket det senaste året. En glad och positiv drog helt enkelt.

Hur ser en vanlig dag ut i Annas liv? Jo, hon säger att just nu är det alldeles för tidigt på morgonen för att ta sig iväg till praktik eller förläsningar på universitetet, där hon läser till lärare. Efter plugget blir det fika och lite shopping för att sedan avsluta dagarna med en soft hemmakväll framför serier eller bloggen. När hon ska beskriva sig med 3 ord så blir det envis, trasig och fnittrig. Jag ställer mig frågande till vad hon menar med trasig? Något som jag inte heller fick något svar på, tyvärr.


Ett intresse utöver sport som intresserar henne är musik och som hon själv säger det "jag skulle aldrig kunna leva en dag utan musik". Jag kan inte annat än att hålla med henne, ni kan ju själva testa att leva en "musikfri"-dag och se hur det går. Musiken som går hemma hos Anna just nu är The Killers, Kent, Bloc Party, Damien Rice och Babyshambles. Musik och sport är en viktig del i livet, men vad är det för sport mer som hon intresserar sig av? Ingenting slår fotboll men under de stora turneringarna i hockey så blir hon som besatt, nästan tokigt besatt. Själv har hon sysslat med dans men det räknar inte folk till sport, trots att man svettas som en gris. Nu förtiden är det alldeles för lite motion på schemat, något hon vill försöka ändra på. Förkylningar och stressmagar kommer i vägen hela tiden för detta, kanske skulle jag rycka ut och göra en insatts här och hjälpa henne igång.

Avslutningsvis så trodde Anna en gång att hon skulle åka i fängelse i Thailand, sådant fängelse som Bridget Jones hamnar i. Anledningen var att hon snodde en flaska vin på en restaurang tillsammans med en engelsk kille hon träffat där. Men sanningen är att de båda klara sig fint även då.

Jag tackar Anna så mycket för att hon vill ställa upp för en intervju här hos mig, och nästa vecka får vi möta alla som jag intervjuat under hösten och se hur de förbereder sig inför julen. 


Dagens att göra!

Godmorgon!
Det är fredag och idag ska jag ta tag i saker och ting här hemma! Ska överraska mamma lite med att dammsuga av hela huset så det blir fint på golven. Har faktiskt precis plockat lite i mitt rum. Det såg så stökigt ut enligt henne men jag tyckte inte att det var så farligt. Men ni vet hur föräldrar är!

Vad ska jag då hitta på denna fredag?
[ ] Dammsuga huset
[ ] Skriva ihop intervju med Anna
[ ] Skriva ett utkast till mitt nya projekt
[ ] Fixa en julskiva
[ ] Plocka i ordning i hallen här nere
[ ] Laga någon mat, inte nudlar!
[ ] Gå på lucia
[ ] Svara på kommentarer

Vad ska ni hitta på idag? :)

Nu är jag klar med tre punkter 10,50
[X] Dammsuga hela huset
[X] Skriva ihop intervju med Anna
[X] Plocka i ordning i hallen här nere

[X] Fixa en julskiva
[X] Laga någon mat
[X] Svara på kommentarer

Mysteriet på greveholm del 12


Skärpning

Godeftermiddag! Eller ska jag säga godkväll!
Kom hem för ett tag sedan, varit och spelat rinkbandy. Denna veckan var ett fall framåt i rätt riktning. Efter att vi förlorade förra veckan så fick vi idag med oss 1 poäng. Det blev 5-5 till slut. Jag trodde vi hade förlorat så jag var besviken efteråt men sen sa de andra att det blev lika. Så kan det vara ibland. Jag hade inte koll på det helt enkelt. Idag har jag faktiskt inte haft koll på nått om jag ska vara helt ärlig. Nu har jag även tappat bort mina vantar på bussen. Varför ska det alltid hända mig?

Vad har jag mer gjort idag då? Ska jag vara helt ärlig, inte ett skit. Så idag måste jag ta tag i mig själv och göra något åt min situation. Det håller inte att sitta framför datorn och döda tid hela dagarna. Imorrn tänkte jag börja med att göra en lista på saker som jag kan göra. Lägga ut den listan här på bloggen och sedan bocka av allt jag gör. Visst låter det som en bra idé?


Här inne har jag suttit idag, men inte lika mycket imorrn!

Nu är jag igång!

oj, oj. Vad jag skulle blogga idag, på min ledig dag. Har inte blivit alls mycket. Skrev av mig lite tidigare under dagen angående det att vi är rädda för döden. När jag är ensam hemma så passar jag på att njuta av att bo på landet och inte ha några grannar. Jag vrider upp volymen i musiken och lyssnar på hög musik och glömmer allt. Vad är det då jag glömmer? Jo, allt det där jobbiga. Alla måsten här i livet. Det finns ju så mycket som jag vill göra och verkligen brinner för. Som det där projektet som jag har skrivit massa om ett tag nu. Frågan är bara när jag ska ta tag i det. Behöver någon som sparkar igång mig för sen rullar allt på. Nu tycker ni säkert att jag är väldigt flummig och konstig. Det är jag. Det här är den riktiga Marcus som sitter och skriver. Alla tror att jag är den "perfekta" känns det som ibland. Att jag aldrig gör något dumt och går utanför ramarna men det gör jag ibland. Det är tufft att leva ett liv på landet vissa dagar men oftast är det j-väligt underbart!

Mesta dels är det fantastiskt underbart att bo här ute på landet, men det finns inte många man liksom kan vara spontan social med. Och ni som känner mig vet hur socialt sjuk jag är! Jag måste träffa och umgås med folk annars mår jag skit. Då kan man ta till musiken och låtsas att man pratar med någon. Jag hade faktiskt glömt hur djupt Kent texterna kunde beröra mig. Den bästa låten någonsin är Mannen i den vita hatten (16 år senare). Jag vet inte vad det är men nått är det!


Rädsla för döden

Godmorgon på er!
Måste börja med att säga en sak. Det är jättekul att det varje dag kikar in nya läsare här på bloggen. Underbart är rätt ordval att uttrycka vad jag känner för det. Som sagt igår var jag på teater Svarta Vykort - En läkares försvarstal mycket bra monolog där de ifrågasatte sjukvården i Sverige. Alla säger att vi ha världens bästa sjukvård, men det skulle jag inte hålla med om. Har flera gånger råkat ut för hur dålig den egentligen är. I svensk sjukvård ser vi inte människor som människor utan som maskiner som ska fungera. Samtidigt är vi livrädda för att möta döden. Så fort vi får någon i vår släkt som ligger inför döden så försvinner släkt och vänner. Framförallt vänner. Jag minns när min farmor låg på sjukhuset, det var många som besökte henne då och det var väldigt uppskattat. Det räcker med så lite som att komma dit, köpa en tidning och någon chokladbit. Det lilla är så mycket i det läget. Jag tror man lär sig att uppskatta livet mer när man befinner sig i en sådan situation. Att vara dödligtsjuk idag är lika tabu som att prata om sex på någon släktmiddag. Det är helt enkelt något man döljer och inte vill visa för att då försvinner alla. Ska det verkligen vara så?!

Här sitter jag och ibland gnäller över att mitt knä inte ger med sig. Men sen när jag tänker efter så lever jag ett mycket fint liv som många skulle vara avundsjuka på. Ändå har jag mage att sitta här och försöka få upplyftande ord från mina nära och kära. Självklart finns de där för mig då. Jag tar det som en självklarhet. Frågan är hur någon skulle ta det om man istället låg på ett sjukhus med svårartad cancer? Skulle någon ha tid att besöka en då? Många gånger tänker jag på just min farmor att jag hade viljat tacka henne för så mycket men det gjorde jag inte. Jag trodde aldrig att hon skulle dö utan hon var oövervinnlig. Men när man inser att någon är så dålig blir man rädd. Man vill bara gömma sig för problemet och komma på något att vara glad över. Man stänger in sig i en glaskupa och stänger ute allt annat men försöker att hålla fasaden uppe. Allt för att inte visa hur svag men egentligen är som människa.

Det är som dem sa igår på teatern. Jag läser till kulturproducent och där kanske jag bli klar om 3 år, men samtidigt så lär jag mig att vara människa och där kanske jag aldrig blir klar.?

Mysteriet på greveholm del 11


Vinterlandskap

Har varit och kollat på teater som Marcus Birro skrivit. Den byggde på boken Svarta Vykort om ni vet vilken bok det är. Mycket bra pjäs med mycket djup och man tänker verkligen efter på allting som de tog upp, tänkte skriva lite mer om teatern imorrn. Då är jag ledig hela dagen så då kan jag blogga på förstår ni. ÄNTLIGEN!
Var ute och tog lite bilder tidigare innan jag åkte, visst är det fint på landet även vintertid?


Gissa vad det är i det där huset...?

Vad säger ni om våran trädgård?

Snö, presenter och minnen

Nu sitter jag här igen. Framför datorn och bloggar. Utanför mitt fönster så börjar det äntligen bli vitt på marken. Ja, ni kanske förstår vad som händer. Det snöar, igen. Förhoppningsvis får det ligga kvar nu fram till jul. Så långt är det ju inte kvar nu fram till denna stora högtid. För att vara precis så är det ju 14 dagar, två veckor. Jag har verkligen inte börjat få någon julkänsla så som man fick när man var lite. Då gick jag bara och väntade, längtade och hade världens förväntningar på vad jag skulle få i julklapp. Förhoppningsvis något som man stolt kunde gå till skolan och berätta om för sina polare. Kommer så väl ihåg när Playstation kom, minns inte vilket år. Men då var alla som hade det populära i klassen. Alla hängde med denne person hem och spelade efter skolan, extra mycket minns jag 1998, det var ingen julklapp utan bara present. VM 1998 som dataspel. Det kunde jag och min dåvarande bästa kompis, Kalle, spela i flera timmar. Hade vi tid över så spelade vi hela turneringen, alltså VM, på en eftermiddag. Det var tider det. Inget dödande och skjutande som det är i dagens dataspel. Kort och gott. Här skulle man vinna matcher och man hade en halvlek på sig varje match så båda fick spela lika mycket. Jämlikt. Det ni!

Vilken grafik det var på den tiden! Oj, oj, det här nostalgi. Är det någon som minns vilken låt som var med på introt i spelet?Stoneriver gör debut här hos mig!

Hejsan! Så ska man då bli gästbloggare! Den eminenta bloggaren "slipsen" har gett mig den stora äran! Först ska jag väl säga, vilket de flesta listat ut att jag tillhör inte den generation som är uppvuxen med nätet och dess möjligheter o avarter... Tycker däremot att det är helt suveränt, (mestadels) och skulle absolut önskat att det funnits under min ungdomstid någon gång där i forntiden! Blogg, vad är det? Skulle nån frågat mig så där på stan (fem som svarar brukar det väl vara i tidningen...) Hade jag nog svarat för ett tag sen: Ja, det är visst nån som heter blondinbella tror jag. Som skriver om vad hon har på sig eller inte...

Men sen har jag upptäckt att det finns massor med andra kul o intressanta bloggar. Själv brukar jag ofta glida in på en som kallar sig "blogge bloggelito" Oerhört provocerande åsikter om tryck o åsiktsfrihet mm. Man hajar till när man läser hans långa utlägg om än det ena och än det andra. Håller inte alltid med, men man får tänka till. Vilket jag tycker är viktigt med bloggandet! Ska jag kanske presentera mig själv då? En medelålders (nära på exakt 16.000 dagar gammal) man med sambo o liten grabb på 8år. Bor i lägenhet. Jobbar med logistic (7-16...) Älskar att slösa pengar på resor,god mat o dryck,musik, upplevelser. Kort sagt: ingen prylmänniska. Och ingen "Martin Timell typ".. Intressen då: Som nämnts: Musik! framförallt då punk samt alternativ rockmusik. Där trivs jag! Men ett lika stort intresse är: Idrott! (Läs löpning o orientering) Älskar att känna att man tar ut sig totalt. Ger en kick som är lika  skön som bra sex eller en lagom fylla...(censurera inte detta nu Marcus!) Men naturligtvis är min son nummer ETT! Finns inget häftigare än att bli förälder.
Ja, detta var väl en presentation av mig. Hoppas ni kommer med synpunkter på vad jag ska ta upp för ämnen. Har en del ideèr men tips är alltid välkommna!

Sköt om er o ha ett underbart liv!


Mysteriet på Greveholm + Nyheter!

Godmorgon!
Uppe tidigt idag, eller skapligt tidigt. Sedan tänker jag på alla som jobbar och har börjat för en timme sedan då är ju det här rena sovmorgonen. Idag är det onsdag och vi ska vara kulturella ikväll och gå på Marcus Birro. Ni vet ju att det är min största förebild. Han är så stor i min värld att det kommer bli oerhört stort att överhuvudtaget få se honom. Han fick nylingen pris som bästa sportblogg, och bästa sportkrönikör. Sedan är han verksam inom teater också, det är så jag vill bli också. Kanske inte exakt som honom men det är verkligen stort av honom. Vad ska jag då hitta på idag? Jo, först och främst ska jag äta lite frukost och ta mig ut till bussen. Ska vara i skolan vid 10. Idag kommer jag också starta en ny kategori här på bloggen, det är dags för "Gästbloggning" och det är Stenbäck som börjar här hos mig. Jag stärker upp hela bloggosfären och det kommer bli ett lyft för mig. Nu får ni inte bara läsa om mitt liv utan även om en 20 år äldre "gubbe" (Peter ta inte det här personligt). Jag kan lova er att det kommer bli mycket att det var bättre förr, men lite så börjar ju jag också bli. Det var bättre förr, t.ex. Mysteriet på greveholmVarför bor jag på landet?

Godkväll!
Har ni haft en bra dag? Jag har haft en bra tisdag. Blev lite att gå på stan idag igen eftersom att jag slutade tidigt, de andra två i min grupp undrade varför jag inte flyttar till stan för så dyrt är det ju inte. Jag tycker faktiskt det är ganska skönt att i sin ensamhet kunna reflektera över dagen och ta en kaffe på något fik eller nått. Sen finns det så mycket att göra när man ändå har tid över liksom. Jag får vänta 2-3 timmar på bussen men då går det hitta på massor som att träna, köpa julklappar, fika eller träffa vänner. Så farligt är det ju ändå inte. Folk är ju så bortskämda idag. Och förresten om jag nu skulle ha en lägenhet och gå dit direkt efter skolan, hur kul skulle det vara? Då skulle jag sitta och stirra in i en vägg skulle bara bli grymt frustrerad över min situation. Nu trivs jag väldigt bra med den. Man tänker inte så mycket på att när man flyttar hemifrån blir det väldig ensamt, är det inte så? Nu har man ju ändå föräldrarna som man kan prata med och så...
Jag kan ha fel, jag har ofta fel men ofta rätt också. Detta är en fråga som många ställer sig varför jag väljer att bo kvar hemma, på landet. Är det något fel på att bo här, det är ju bara 3,5 mil att åka....


Här är mitt fönster!

In med pastasalladen på julbordet!

Sitter på skolan nu och förbereder mig inför vårat möte om essän. Det går riktigt bra med essä skrivandet måste jag säga, fram till nu. Vi står helt stilla och vi saknade en gruppmedlem igår. Men det gör ju inget tänker ni säkert. Jo, faktiskt! Det är hon som har den sista delen som vi ska ha med i essän sedan är vi klara. Tråkigt att det ska bli såhär men det är bara hoppas på att hon dyker upp idag med något riktigt bra. Hoppas på en överraskning.

Det verkar vara ganska lugnt här uppe på KSM-avdelningen. Inte mycket folk alls. Alla kanske är nere på stan därför att där var det fullt med folk. Mitt på dagen också. Då brukar det ju vara lugnt men inte såhär års. Det märks att det börjar närma sig jul. Skönt det. Jag älskar verkligen julen. Att få öppna julklapparna är en sak men att få umgås med släkt och vänner. Det gillar jag mest faktsikt. Detta år fick till och med jag en uppgift till julbordet. Det är stort! Känns som en ära, får jobba mycket på att hålla kvar min plats i julbordet. Tänk er att få chansen att påverka julbordet. Det är lite av min höjdpunkt på julen. Ett år lyckades jag få med pastasallad. Det är också en bedrift. Anledning var att annars åt jag ingenting på jul för jag var väldigt kräsen på den tiden. Vilket jag inte är idag. Utan idag äter jag det mesta som bjuds. Förutom fisk och andra äckliga saker.

Brukar ni också vara med och påverka julbordet?

Söker en manlig bloggare!

Hej på er!
Lyssna på det här som jag kommer berätta nu, jag tränade 8 imorse. Är ni inte imponerade av mig? Jag skulle egentligen ha haft sovmorgon men jag tvinga mig upp för att träna. Det blev inte så långt som det var tänkt (60 min) utan enbart 40 min. Men jag är nöjd med att jag tränade överhuvudtaget. Har gjort klart med en gästbloggare nu också. Kommer bli kul att se lite annat här på bloggen. Har lite planer på att "värva" ihop ett roligt gäng och skriva tillsammans med dem. Vad tror ni om det då?

Just nu söker jag en kille som skriver någonstans på någon blogg, finns du där ute?
Helst ska du finnas i södra Sverige. Någon som känner någon som skulle vara intresserad av detta? Hör av er till mig!Dagen till ära så lägger jag ut en outfit idag! Vad tycker ni?

Mysteriet på greveholm del 9


Stoneriver, vad säger du?

Hej!
Nu är jag hemma igen. Träningen gick kanon bra. Eller man kanske inte ska överdriva nu utan den gick bra helt enkelt. Skönt att köra i ett helt ny hall och vara tillbaka lite mer i gruppen. Det var grymt skön känsla att ligga i klunga och inte behöva dra själv hela tiden. Absolut inget illa menat mot de som tränar i ishallen utan ni som tränar med mig vet säkert vad jag menar. Det är liksom lättare att träna med de som är bättre. Det är väl lite så med allting. Man får ju mer adrenalin av att få jaga folk än att hela tiden bli jagade. Testa och lek med dessa ord, vilket ord gör er lugnare, jaga eller jagad.

Lite konstig är jag, jag vet. Men jag är mig själv. Sen får man tycka vad man vill om mig, allting är öppet för åsikter liksom... Det är j-vligt roligt att folk börjar komma fram till mig och säga att de läser min blogg. Det gör mig verkligen lycklig, lycka med stort L. Man försöker ju att inte visa det så mycket men det är svårt. Ja ni förstår nog!

Vet ni vad jag har glömt, del 2 av dagens avsnitt Mysteriet på greveholm och jag lägger ut det nu, men jag väntar fortfarande på svar från Stoneriver, vad säger du? Gästbloggning eller inte?Jullovet är nära...

Sitter på farsans jobb och äter min matlåda. Har gått på stan hela dagen, typ varit i skolan enbart 2 timmar. Ganska skönt att man kan snart kan säga att jag har jullov. Nästa vecka så har vi endast 1 lektion och den är på 1 timme så då är det lov! Hur skönt som helst. Redan kände man lite av att vara ledig. Varit på stan tillsammans med min kusin med stort M. Har börjat umgås allt mer med henne på sistonde, mycket trevligt. Köpt massa julklappar idag till min kära mor.

Ikväll ska jag då göra första träningsasset i nya hallen. Snacka om att jag ser framemot det. Nu börjar verkligen suget komma tillbaka. Ni vet det känns som man är beroende av någonting, och det är jag verkligen. Kan inte säga annat. Funderar på när jag får höra något från Stenbäck om mitt erbjudande....Frågor ger er svar

Hej på er!
Sitter på bussen påväg in till stan för ännu en låååååååång dag. Tänkte skriva av mig lite när jag ändå har lite tid över. Det var ju inte igår som jag hade svar på olika frågor som jag har fått i kommentarerna. Så det är väl inte mer än rätt att jag sätter igång och ger lite frågor ger svar, eller hur!

Första frågan kommer från Febb
Men gud va du är snäll, ser ju helt hemsk ut. Tack! Ja gör det, killarna måste ta över bloggandet lite tkr jag. Men ja måste fråga dig en sak, vill du bli en stor blogg? Eller skriver du BARA för att det är kul?

Mitt svar:
Jag älskar att skriva så själva starten till att jag började blogga var att jag tycker det är kul att skriva. Sen är det ju självklart roligt att få respons på det man gör. Att bli en storbloggare kanske är något av en dröm jag har, men vägen dit är lång att gå och jag gör mitt bästa i mitt skrivande. Om jag däremot skulle lyckas skulle jag hellre bli känd för att jag skriver om något viktigt och intressant än att jag bara få folk som skriver för kommentarer för att få folk till sina bloggar. Inget illa menat för folk som gör det men jag skulle vilja kunna påverka min läsare mer som storblogg.

Andra frågan kommer från Pelle
Vad händer nästa helg?

Mitt svar: Nästa helg så är det dels lucia, men samma dag så är också den första tävlingen i nya Stadium Arena. Jag talar självklart om friidrottstävling. Jag ska själv tävla på 1500 m och det vore jätte kul om så många som möjligt kunde komma och heja fram mig. Eller inte bara mig utan alla som ska tävla. Tänk er att fylla upp friidrottshallen och ge alla ungdomar i Norrköping som håller på med friidrott erat stöd. Jag vet själv hur peppad jag blir av sånt, så då kan väl ni hjälpa mig med detta?


Tredje och sista frågan kommer från Peter Stenbäck
Blev det några löpsteg på banan då?? Saknar löpningen som satan för egen del. Det blir som ett gift när man är van att kunna träna. Börjar vänja mig vid soffpotatislivet vilket oroar mig. Satt vid datan flera timmar i dag i stället för att träna. Tragiskt! Får väl börja blogga myself. "The pathetic middleaged runner" kunde kanske min blogg heta. Why not?

Mitt svar: Jag vet hur det är det där som du pratar om. Efter att ha vilat en månad som jag gjorde upptäckte jag hur stor del det är i mitt liv. Därför är det skönt att ha någonstans där man kan skriva av sig lite och göra lite "nytta". Det beror ju på hur man ser det också... Jag har ett litet erbjudande som jag kan ge dig, du kan få göra en gästbloggning här hos mig om du vill. Vad säger du?

Mysteriet på greveholm

Godmorgon!

Tänkte bjuda er på dagens avsnitt i Mysteriet på greveholm del 8 (1/2) del 2 lägger jag ut i eftermiddag.


Vilken hall vi har fått!


Vad har jag gjort?

Det är dags att pricka av vad jag har gjort idag och vad jag har kvar att göra.

[x] 60 minuters distans
Så stolt över mig själv har inte lyckats på 2 veckor att dra mig runt i 60 minuter i skogen. Men idag lyckades jag, jippi! Och jag förstår inte varför jag inte gör det oftare, hur skönt som helst!

[x] Julbak med mamma
Har hunnit hjälpa henne dels med pepparkakorna och med maten idag igen. Trots att det inte var min dag att göra mat på. Men man måste ju hjälpa sina föräldrar!

Då har jag gjort lite idag. Har även hunnit med att spela en hel del Guitar Hero som inte ingick i planeringen, men det råkade bli så att jag hamna där. Bäst att sätta sig med essän nu så jag får någonting gjort där också!Planer för dagen

Godmorgon!
Söndag, en så kallad ångestdag för många. Inte för mig faktiskt har jobbat bort det där med att ha ångest på söndagar, istället försöker jag att hitta på nått viktigt. Idag har jag massa planer igen ska vi se hur mycket jag hinner med så jag har gjort en liten lista:
[  ] 60 minuters distansträning
[  ] Julbak med mamma
[  ] Skriva på essän
[  ] Städa mitt rum
[  ] Blogga lite under dagen
[  ] Wallander

Hur många punkter tror ni jag hinner med under dagen?


Bli smartare med hjälp av sömn

Vad tråkig jag har varit idag! Inte alls någon rolig läsning på bloggen. Ändå har jag haft en dag full med roliga händelser, jag har sett Jonas Jakobsson. Ni vet han skytten från Krokek som i veckan fick bragdguldet. Det var riktigt stort, visserligen gick jag förbi honom men det är såna ögonblick som man vill stanna och prata men vågar inte. Jag är för feg helt enkelt!
Samma sak när jag var på Krunegård nu i höstas på Hugo. Jag har ett ypperligt tillfälle att växla några ord med honom, då blir jag helt stum. Inget större egentligen men det blir bara helt fel. Man vill säga så mycket men i självaverket får man inte ur sig nått. Hade man däremot druckit lite mer så hade man säkert sagt nått, men hur seriöst ser det ut? Jag skulle iallafall tänka att det var en idiot som är tystlåten i nyktert tillstånd. Det stämmer ju ofta också. Ni vet uttrycket att man super skallen av sig, det spelar egentligen ingen roll. Eller jo, det gör det ju men det är faktiskt såhär det ligger till. Att efter 35 så dör 7000 hjärnceller/dag. Lite skrämmande att veta men ni bör också veta att vi har miljarder med hjärnceller så egentligen är det ingen större förlust. Det beror ju på hur man ser det.Som ni märker så kanske jag skriver lite längre idag, det är för att testa er lite. Det är intressant det där med hur hjärnan fungerar. Ni kommer säkerligen bli mer uppmärksamma på ord som ser ut såhär. Eller har jag fel? Sen kommer ni säkert tänka "usch, vad tråkigt och segt inlägg". Har jag inte rätt? Men vet ni en sak, om ni läser detta kanske ni blir smartare. För sanningen är den att ju mer intryck man får dessto smartare blir man. Samtidigt är det inte bra med för mycket intryck. Men vill ni bli smart så ska ni inte vara uppe så sent. En person som sov hela 12 timmar/natt är Einstein och vi vet ju hur smart han blev.


Varför är det så? Jo, därför att det är på natten som vi programmerar alla våra intryck från dagen och allt vi fått lära oss, men hur kommer det sig då att studenter ofta pluggar på nätterna? Jo, för att få in allting. Ett smartare sätt är alltså att plugga 6 timmar på dagen och sedan få mycket sömn för att lägga in allt. Tänk på det nästa gång ni ska plugga inför ett prov. Men hur lite kan man sova/natt och ändå må bra då? Jo, forskning visar att det går att sova 3 timmar/dygn mindre så mår man inte bra alls.

Vad är en "Mormors cell"? Fundera på det ni!


Alla på plats i Stadium Arena!

Vilken dag alltså! Vaknade redan vid 6 och var hur pigg som helst. Åkte hemifrån vid 6,30 och kom hem nu för bara 20 minuter sedan. Snacka om att jag är trött. Först var det Linköping för att skriva tenta och jag ska inte prata mer om det nu för det vet man aldrig hur det gick. Men det kändes hyfsat. Bättre än tidigare iallafall.
Direkt efter tenta i 5 timmar åkte jag tillbaka till Norrköping. Nu var det dags för invigning av Norrköpings nya idrottshall, Stadium Arena. Och jag är imponerad av bygget. Det består av en baskethall, friidrottshall och träningshall. Friidrottshallen såg hur härlig ut som helst. Nej, hela hallen var hur härlig som helst! Nu kommer det bli tufft att hålla sig borta från att bli övertränad. I den där hallen kommer det bli många fina idrottsögonblick. Imorgon börjar det hela med premiär för Dolphins herrar och damer. På måndag är det dags för oss att gå in i den nya hallen. Rejält lyft att gå från gamla ishallen till denna mäktiga arena. Säga vad man vill om kostnaden, tänk på hur många som kommer nyttja hallen.

Norrköping är en underbar stad!

Nästa helg är det dags för första friidrottstävlingen och jag tänkte göra en liten kampanj under veckan. Jag uppmanar alla mina läsare att finnas på plats nästa lördag eftermiddag och heja fram alla som ska springa 1500 m. Men det hoppas jag att alla Norrköpingsbor som läser min blogg kommer vara där. Vi ska tillsammans se till att fylla friidrottshallen och göra denna dag till något stort i friidrottshistorien!

Julkalendern 1972


På begäran från en läsare, här kommer Barnen i höjden, är den inte bra?

Laddar batterier

Tjohej på er!
Fredag kväll igen. Då ska man väl festa till det kanske? Nej, inte för min del. Med tanke på att jag ska upp tidigt imorrn och att jag ska skriva tenta klockan 8 imorrn så blir det lugnt. Kanske kika lite på "På Spåret" med mamma och pappa. Ha en myskväll framför tv:n helt enkelt.  Ladda batterierna inför tentan imorrn helt enkelt. Har suttit hela dagen med min kusin samt Johan och pluggat så nu blir det inget mer ikväll. Isåfall upptäcker man något som man inte är så bra på och stress uppstår. Så vill vi inte ha det. Nu ska jag finna harmoni och lugn.

Ni undrar säkert varför jag inte är iväg på Marcus Birros teater. Svaret är enkelt, dels hade vi inga biljetter och för det andra så har jag som sagt tenta imorrn bitti. Jag låter säkert tråkig nu men så är det. Allt för att ladda upp mig inför morgondagen.


Anna står alltid upp för Liverpool!

Intervju med Anna om ett intresse som ligger varmt om hjärtat. Just det fotboll ska vi prata om något Anna är fantast av!

Varifrån kommer ditt fotbollsintresse?
- Jag är uppvuxen i en riktigt fotbollsbesatt familj (om man bortser från min syster som knappt vet vem Zlatan är). Det har alltid varit en del av gemenskapen att se matcher tillsammans på helgerna, även om vi i stort sätt aldrig har hållit på samma lag, förutom i landskamper.

Har du själv spelat?

- Nej jag har aldrig spelat fotboll. När jag tänker efter har jag inte ens varit intresserad av att själv ge mig ut på planen. Jag är nog bäst på att sitta vid sidan om och skrika och hetsa upp mig.

Vilken position skulle passa bäst för dig om du spelade?
- Om jag skulle spela skulle jag vilja vara anfallare.
Jag skulle vilja känna den där känslan som kommer efter ett riktigt viktigt mål. Självklart är det inte bara anfallare som gör mål, men det är ju deras främsta uppgift och det skulle nog passa mig.

Vilken liga följer du?
- Den viktigaste ligan för mig är Premier League. Den följer jag verkligen slaviskt. Sen älskar jag Champions League, särskilt i slutskedet. Allsvenskan följer jag också, men inte på samma sätt som PL.

Världens bästa fotsspelare enligt dig?

- Just nu - Fernando Torres. Han har länge varit en stor favorit hos mig, men på senaste tiden har han växt något otroligt. Det han gör på planen går inte ens att beskriva. Han förändrar hela spelet, fintar bort de bästa försvararna och gör helt fantastiska mål. Han är ju trots allt den som gjorde det avgörande målet som gav Spanien EM-guld i somras. Och i PL är han helt överlägsen, synd bara att han har haft sådana skadeproblem den här säsongen.


Vilken fotbollslåt ger dig rysningar?

- You'll never walk alone, får rysningar varje gång jag hör hela Anfield stämma in i den.
 Vilket lag ligger dig varmast om hjärtat?
- Liverpool, utan tvekan.
När det gäller Sverige är jag verkligen blåvit.

Hur länge har det varit så?
- Jag har hållit på Liverpool sen jag var liten,
men det har blivit större de senaste åren. Innan var det mest för att störa mina föräldrar som håller på Arsenal och Man United. Nu är det annorlunda.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?
- Hela fotbolls-VM 94 och semifinalen i champions league 2007
där Liverpool slår ut Chelsea på straffar. Det var nästan lika skönt att se Liverpool ta sig till final som att se Chelsea inte göra det.

Till sist vad är det viktigaste för en bra match?
- Jag tycker inte det behöver bli så jätte många mål egentligen,
men självklart är inte en 0-0 match särskilt rolig. Däremot räcker ett mål om spelet är kreativt och båda lagen satsar framåt och inte enbart på att försvara sig. Det är bland det tråkigaste jag vet.

Sista dagen

Godmorgon!
Ska sätta mig och skriva ihop svaren som jag fått från Anna. Denna vecka om fotboll. Sista dagen att plugga idag inför tentan imorrn. Vet ni vad det värsta är? Den börjar klockan 8 i Linköping(!) vilket innebär att jag måste väl gå upp 5,30 eller nått! Hur skönt är det då?

Vilken tur att jag ska träffa min kusin och plugga in det sista idag då! Nu ska vi köra på att göra vårat bästa och vårat bästa ska f-n räcka till godkänt. Annars får jag åka i mars igen....

Ska fixa ihop frågorna nu. Det blir inget större komplicerat utan en liten enklare intrevju. Sånt är kul också!

Matlagning...igen

Nu har jag varit igån och lagat mat igen. Denna gången blev det något så nyttigt som broccolisoppa. Det kanske blir det som jag kommer bjuda Emma på när hon kommer hit? Oj, så fin mat....eller inte!
Strålande humör!

Nu är jag hemma igen. Har varit i skolan och så har jag tränat innan det. Egentligen hade jag tänkt att vila idag men eftersom att jag förmodligen ska på Marcus Birro imorrn så missar jag troligtvis träningen i ishallen. Så då fick det bli att träna idag istället. Idag fick vi respons på vår essä som vi håller på och skriver. Det var bra kritik från vår handledare Johannes. Det är en riktigt bra handledare vill jag bara säga. Kanon!
Den förra vi hade var mindre bra, men han blir inte heller kvar till nästa år.

Jag är på så strålande humör just nu så jag vill inte åka iväg och förstöra mitt självförtroende på lördag på tenta, skulle jag kunna säga. Men nej det känns riktigt bra där också. Ligger helt i fas med var jag borde vara och vad jag borde kunna vid det här laget. Nu ska jag inte säga att jag är 100% säker på att klara den men det är en god känsla jag har iallafall. Alltid något.

Aja, nu börjar katterna föra lite liv så det är dags att ge dom mat nu!

Julkalender

Många bloggare diskuterar om vilka som är klassiska julkalendrar. Jag har några favoriter och det är följande:

Sunes Jul


Mysteriet på GreveholmNär karusellerna sover

Minns att vi spelade Mysteriet på greveholm, alltså dataspelet hur många gånger som helst. Det var så himla roligt. Själv hade jag också spelet till När karusellerna sover. Det var tider när man kollade på detta. Nu orkar jag inte ens upp på morgonen för att kolla på julkalendern. När man var liten var det ett måste på morgonen innan man åkte till skolan.

Vilken är eran favorit?

Kära läsare, nu är jag här igen!

Hej på er!
Vilodagen är över, puh, vad skönt. Jag har verkligen stora problem med att hålla mig borta rån bloggandet. Det är så j-vla roligt att skriva av sig lite. Idag hade jag tänkt ta lite sovmorgon, fram till 8, och så blev det också så nu sitter jag här. Det första jag gör när jag vaknar är att blogga. Kanske lite extremt men jag har varit borta från det så länge nu....


Passande låt!

Nu ligger jag i fas igen med allting så det känns väldigt bra att jag tog en vila igår. Kände att jag fick lite panik inför helgens tenta men nu känns det riktigt bra. Börjar kunna allting även när det gäller överavskrivningar. Det vet ni väl vad det är? Nehe, inte. Var lugna det visste inte jag heller tidigare, men ni får fråga mig vad det är om ni vill ha en förklaring. Vad har jag då gjort under gårdagen? Jo, jag har varit i skolan pluggat med essän som börjar gå riktigt bra. Vi får se vad vi får för åsikter från våran handledare Johannes Klenell idag. Sedan var jag kvar i stan och pluggade med min kusin Mikaela som också har tenta på lördag. Och nu känner båda att vi börjar kunna det hela.
Min dag var inte slut där utan jag var kvar i stan till klockan 20,30 då vår match i rinkbandy satte igång. Skönt att vara igång igen och åka lite skridskor. Det var väl ett år sedan förra gången. Förlust i premiären men jag tycker vi spelade riktigt bra! Resultatet skrevs till 7-3. Det är bara att ta nya tag.

Nu ska jag äta en ordentlig frukost och göra en matlåda. Jag undrar var svaren tog vägen från förra veckans intervju med Karin?


Trevlig bloggträff

Hemma igen från en trevlig kväll på Teaterbaren. Mycket bra initiativ att fixa en bloggträff. Nästa gång kanske det får bli en slips som fixar det där. Vi får se hur det blir med det. Är så trött nu och så har jag bestämt mig för att ta en fridag imorrn från bloggen. Hinner inte riktigt med allting som ska göras så då är det bättre att ta en dag vila och hinna ifatt. Jag kan inte ge allt i grupparbetet som vi gör och jag förstår att de andra blir arga på mig. Så imorrn får ni skicka mängder med kommentarer och ni missa inte morgondagens rinkbandymatch vid Mässhallen klockan 20,30.

Vi hörs på torsdag! En liten hälsning till Tyra, tack för en trevlig kväll och alla som var där!

Nordea köper upp globen

Sitter i skolan och slår lite på alla möjliga databaser i mitt jakt på att finna svaret på en fråga. När försvinner trovärdigheten för sporten med all sponsring som sker idag? Ni kanske inte förstår min frågeställning men det jag frågar mig är när vi tappar den kultur och tradition som har funnits i en klubb. Finner till min stora förvåning att Swedbank har köpt rättigheterna till arenanamnet på 4 olika arenor. Det är Malmös nya fotbollsarena som ska ha namnet Swedbank Stadion, det är Västerås nya fotbollsarena som ska ha namnet Swedbank Arena. Som redan MODO hockeys hemmaplan heter uppe i Örnsköldsvik. Inte nog med det, Sveriges nya nationalarena ska ha namnet. Ni kan ju gissa vad namnet ska vara? Självfallet föll man för Swedbank Arena. 4 arenor och 1 företag, tappar man inte trovärdigheten?
Jag är inte rätt man att svara på detta men konstigt låter det. Men billigt är det inte heller utan man har valt att satsar 153 miljoner på att namnsätta arenor.
Undra vilken som blir nästa arena att få namnet?

Vi i Norrköping går väl också lite i väntans tider. Dels har vi en multihall som har fått namnet Stadium Arena som invigs nu till helgen, jag kommer självklart vara där. Idrottsparken genomgår också en total makeover. Frågan är vad kommer den ha för namn efter bygget? Jag hoppas iallafall inte på Swedbank Arena. Då tappar det traditionen. Men hur många arenor finns det i Sverige som har sitt ursprungsnamn. Jag kommer på en nu på rakarm, Olympia i Helsingborg. Där finns hjärtat kvar.

Eller kan man säga så, hjärtat finns ju alltid kvar i klubben men tycker supportrarna att klubben säljer sig? Svår fråga men det finns säkerligen tusentals svar. Ska vi ta någon folkkär arena som många känner till som Globen Arena. Den skulle vi ju faktiskt kunna sälja ut. Varför inte gå med i konkurrens med Swedbank och försök att få Nordea som huvudsponsor. Det skulle bli en intressant match att följa nu i finanskrisen.


Nordea vill vara med i matchen precis som Swedbank.

Vi siktar på att plugga!

Godmorgon!
Det är så dags eller dax för en ny dag. Tisdag och jag ser att det är 2 december så det är ännu en lucka som ska öppnas i min chokladkalender. Det är mycket god choklad som finns där inne. Det ger mig en god start på morgonen. Idag blir det en hel dag i stan, likadant imorrn. Så då har jag världens tid till att plugga ekonomi och jobba med essän. Det är ju bra det, elelr hur!

Kul att mina läsare är så aktiva, fortsätt med det under dagen är ni jätte snälla. Då har jag någonting att göra kanske när jag tar paus med pluggandet senare under dagen. Alltid trevligt med en upplyftande kommentar, hela dagen går mycket lättare då på något sätt. Så roligt är det att få kommentar!

Hopp in i duschen nu och iväg! Vad ska ni göra idag?

En fin dag

Godkväll kära bloggvänner!
Hoppas ni haft en lika bra dag som jag har haft idag. Allt börjar gå min väg, äntligen, och det känns hur bra som helst! Tog en långdusch idag efter middagen så skönt att bara ta det lugnt på kvällarna. Det börjar bli till en vana att ha fullt upp om dagarna och sedan njuta av kvällarna. Vad har jag då haft för mig och vad i hela friden har gått så bra? Skolan börjar falla på plats med KSM. Inte många som håller med mig säkert, men som folk säger det blir vad man gör det till. Det stämmer verkligen in på min utbildning. Vill man vara inaktiv kan man vara det men det finns även stora möjligheter till att påverka och skapa egna saker. Det låter väl utmärkt? Det är utmärkt. Däremot är det tråkigt att höra alla som är kritiska till utbildningen, hoppa av då om ni inte trivs? Kanske lite dumt sagt men så tycker jag. Även mitt pluggande inför ekonomitenta på lördag börjar falla på plats. Kom på att det finns ju whiteboards att skriva på idag. Mycket smart uppfinning det där! Så hädanefter ska jag lösa uppgifterna på tavla och inte i blocket. Går åt 100-tals sidor som bara blir liggande efteråt. Sen har jag inte sagt att det är säkert att jag klarar tentan. Utan jag går dit och gör mitt bästa som med allting.

Som ni ser nu börjar det gå min väg....

Imorgon är det så dags för Bloggträff här i Norrköping och som sagt det är Tyra som fixar detta. Mycket bra gjort! Kommer säkert bli superkul! Hoppas ni också kommer dit. Det gör ni väl eller? :)

Julpyssel och annat


Tomten är påväg!


Julgrisen och trollet.


Kolla vad fint det blev!

Bokat in årets sista tävling

Hej på er!
Sitter på skolan nu som vanligt på måndag och väntar på att få åka på min träning. Laddat upp med en drickyoghurt och 2 kexchoklad. Nu är jag verkligen på g! Det bara rycker i hela kroppen, inte.

Aja, det är bara tända till lite inför träningen för snart är det dags för tävling också. 13 december så gör jag comeback på löparbanan i Stadium Arena. Det får ni inte missa skriv in det i era mobiltelefoner och sätt på påminnelse för då jävlar smäller det och ni ska vara där och bära mig framåt!!

Måndagmorgon

Dags att plugga. Har tenta på lördag så denna vecka få bli lite stressig när det gäller pluggandet. Får ta varje chans jag får helt enkelt. För nu ska jag verkligen göra mitt bästa för att klara detta men samtidigt måste jag hinna med att plugga på mitt program också. Det blir inte lätt men ska jag vara helt ärlig så lägger jag nog min själ i KSM-arbetet. '


Vårat pepparkakshus
Förresten vinnaren i min tävling blev Emma.

bloglovin

RSS 2.0