Gott Nytt År!

Även detta år börjar gå mot ett slut precis som alla andra år gör. För ett år sedan befann jag mig i Åre när jag skrev en summering av 2009, Åre har istället blivit Sälen. När jag nu sitter här ser jag tillbaka på ett år som började helt underbart när jag träffade en vacker flicka från Västerås. Något som tog slut när vi växte ifrån varandra och det är nog första gången jag fått uppleva kärlek återigen.

 

Då, när jag befann mig mitt i att allting tog slut mellan oss kände jag bara sorg och var väldigt nere efter att vi gick skilda vägar. Nu i efterhand ser jag det mer som något positivt, det gjorde mig starkare och bäst av allt är att vi fortfarande kan vara vänner. Ser bara framåt mot att träffa någon ny fantastisk tjej något som också kommer hända. Försöker att inte skriva speciellt mycket om mitt privatliv, samtidigt vill jag bara klargöra detta för er som läser. Jag bär inte på en sorg för detta förhållande längre utan lever mitt liv nu och kommer alltid göra. Man lär sig av sina misstag som Kalle skrev, kan skriva upp mig på den listan.

 

Sommaren blev det bästa på flera år när jag jobbade på med samma jobb som förra året och sedan blev det en resa till Slovakien där jag fick uppleva något riktigt roligt. Nära döden upplevelsen som jag alltid kommer ha med mig i mitt minne. Det blev även en resa till Stockholm under juli med min kusin Eddy, något som var riktigt roligt. Kände mig som ett litet barn igen när vi gick runt på Gröna Lund. I slutet av sommaren blev det också Blog Awards, vilka fantastiska bloggare det finns. Alla är så öppna, trevlig och alldeles fantastiska. Kommer till det senare.

 

Skolan rullade också igång under sensommaren, augusti, något som har gått riktigt bra hela hösten.  Tillsammans med Rickard har jag skrivit en C-uppsats som nu också är färdigställd. En spännande resa från start till mål. I vår väntar praktik som också avslutar mina studier. Känns riktigt skönt att komma ut i arbetslivet. Riktigt underbart! Under året var jag också en av de drivande till att starta upp en webbtidning där jag idag är chefredaktör, men det kommer jag sluta med under våren för att släppa fram nya och skapa nya projekt.

 

Detta går hand i hand med bloggen som också har utvecklats oerhört mycket under 2010. Ni som läst min blogg under en längre tid minns säkert att jag förra året skrev om min framtid som bloggare. Detta skulle bli mitt sista år. Det är fel. Helt fel. Slipsens har fått väldigt många läsare, inte i samma klass som de stora men varje unik läsare betyder mycket för mig, ni har fått mig att tänka i andra banor. Vad spelar det för roll om man har 700 läsare i veckan eller 140 000 läsare, för mig spelar det egentligen ingen roll. Huvudsaken är att man har roligt när man gör det. Där ligger nyckeln. Det ska jag hitta tillbaka till under 2011.

 

Flera spännande projekt är på ingång som kommer märkas här på bloggen under en snar framtid. Tillsammans med alla mina gästbloggare ska något helt nytt skapas i blogosfären. Det kommer också resultera i ett magasin, något jag kommer utveckla under januari och februari. Jag ser verkligen fram emot ett nytt år med allt vad det innebär.

 

Nya tag, nya möjlighet.

 

Välkommen 2011 och Gott Nytt År alla läsare!


Nyårslöften, minnen och mycket annat i panelen

FÖR SISTA GÅNGEN 2010 FÅR NI PANELEN OCH DET ÄR MYCKET FOKUS PÅ det nya året men även det som har varit. Själv är jag iväg på trevligheter med min släkt när detta publiceras men jag har skrivit lite inlägg som kommer upp senare under kvällen. Vill önska alla ett Gott Nytt År!

Johanna 28 år från Kristianstad

1. Hur skulle du vilja summera ditt år?
- Jag skulle vilja summera 2010 som ett riktigt bra år.

2. Vad har du för planer för nyårsafton?

- Då skall det ätas middag, dricka god dricka och vara med underbara vänner.

3. Vad minns du från 2010?

- Absolut att jag klarade min utbildning och att jag fick jobb inom området direkt. Kommer även minnas äventyret jag och Sandra gjorde den 2maj. Och självklart att Spanien vann VM guld!  Och säkert en massa massa mer!

4. Har du några nyårslöften för 2011?
- Nej, tror inte på det så det är inte ens lönt

5. Hur har julhelgen varit annars?
- Julen var kanonbra! Mys!

6. Snart börjar det bli dags att lämna över till en ny panel, hur har det känslan varit så långt?
- Jätte bra! skönt och få dela med sig av sina tankar och åsikter till andra som kanske inte följer en dag efter dag.


Alexandra 16 år från Motala
1. Hur skulle du vilja summera ditt år?
-
Fartfyllt. Med både up's and down's, helt klart. I början av året bytte jag helt umgänge och blev på köpet starkare i mig själv, och det har gjort att jag växt otroligt mycket. Dessutom kommer alla höjdpunkter som alla sköna (dövarma) dagar i Varamon, och Peace & Love 2010 gör att jag verkligen kommer minnas detta år. Dessutom att jag lärt känna nya fina människor denna sommar, får mig att tänka gott om året.

2. Vad har du för planer för nyårsafton?
- Nyåret skålar jag in med vännerna!

3. Vad minns du från 2010?
- Som sagt, sommaren var underbar, så den absolut. Men även alla mysiga dagar med pojkvännen, eller bara fina stunder med vänner!

4. Har du några nyårslöften för 2011?
- Nej, faktiskt inte. Man säger väl samma varje år ungefär, men det händer ingenting. Så i år ska jag inte ha ett löfte "bara för att".

5. Hur har julhelgen varit annars?
- Jättemysig! Jag blir lätt uttråkad i mellandagarna, så känner mig dock otroligt redo för ett nytt år nu!


6. Snart börjar det bli dags att lämna över till en ny panel, hur har det känslan varit så långt?
-
Det har varit otroligt roligt att få vara med i panelen! Man ser verkligen fram mot nya frågor varje vecka! :)
Veronica, 30år, Nordmaling
1. Hur skulle du vilja summera ditt år?
- Åh att året gått alldeles för fort. Haha!  Året har varit helt underbart med semester i Norge, valpköp och en massa annat skoj. Året började dock med dödsfall i familjen och det tog hårt på mig men trots allt går livet vidare fastän man aldrig trodde det då.

2. Vad har du för planer för nyårsafton?
- Planerna var att fira med grannarna, spela spel, äta gott m m men det fick ställas in idag pga att barnet i familjen fått magsjuka. Jag firar istället med sambo, hund och katter hemma med god middag och lite spel och det blir garanterat bra det med :D

3. Vad minns du från 2010?
- Framför allt askmolnet som vi trodde skulle resultera i att vi på min arbetsplats skulle bli arbetslösa. Jag har aldrig varit med om något liknande och det tror jag de flesta håller med om. prinsessbrölloppet är en annan stor händelse som var helt fantastisk.

4. Har du några nyårslöften för 2011?
- Ja det har jag men vill behålla det för mig själv.

5. Hur har julhelgen varit annars?
- Lugn och skön. Jag har varit både ledig och jobbat, umgåtts med familjen och tagit det lugnt.

6. Snart börjar det bli dags att lämna över till en ny panel, hur har det känslan varit så långt?
- Det känns som om det är dags för andra att ta över men det har varit skoj att vara med och kul att läsa de andras svar. Hoppas att man har bidragit med några vettiga svar :)

Årets bästa låtar

(Tryck på bilden för att lyssna på spellistan)

Låtarna från 2010

Svart – Daniel Adams-Ray

Lilla Lady – Daniel Adams-Ray

Gryningspyromanen – Daniel Adams-Ray

Shelley – Håkan Hellström

River en vacker dröm – Håkan Hellström

Vid protesfabrikens stängelse – Håkan Hellström

Från och med du – Oskar Linnros

Annie Hall – Oskar Linnros

Indestructible – Robyn

Time Machine – Robyn

Hang with me – Robyn

One – Swedish House Mafia

Luminary ones – Rebecca & Fiona

Dead end - Johnossi

What’s the Point – Johnossi

Seglaren – Monty

Kärlek slutar alltid med bråk – Ludwig Bell

Toast to M – Britta Persson

If you don’t love him – Britta Persson

He flies a jet – Britta Persson

 

Det blev bara svenska artister i denna spellista och det har släppts väldigt mycket bra musik under året. Daniel Adams-Ray släppte sitt första soloalbum under 2010 och det går bara inte undvika hans underbara låtar. Det finns väldigt många bra låtar att välja mellan från hans skiva men jag har tagit ut 3 som jag gillar extra mycket. Hans album var ett av de bästa under året. Under året släppte även Håkan Hellström sitt album ”Två steg från Paradise” också det ett helt underbart. Håkan fortsätter leverera, tyvärr var jag inte på spelningen under Way out west. Svårt att inte tycka att detta album var riktigt bra. Även här har jag tagit ut tre låtar. Även Oskar Linnros släppte sitt debutalbum som soloartist. Och vilken debut. Helt underbart med bland annat årets låt ”Från och med du”.  Min personliga favorit är dock Annie Hall. 2010 var också året som Robyn visade världen, men framförallt Sverige, vilken grym artist hon är genom att släppa hela 3 (!) album. Det stora är att varje enskilt album innehåller minst 2 hitlåtar. Jag har tre favoriter.

 

Sedan är det lite house också från året som jag gillar. Lyckade samarbeten kan man sammanfatta det som när Swedish House Mafia släppte en av mina favoritlåtar från 2010, ”One”. Även Rebecca & Fiona kommer jag minnas från 2010.

 

Åter till lite mer rock och med två herrar som verkligen kan det där med att leverera, Johnossi släppte ett mycket bra album under året. Främst två låtar som jag fastnade för. En annan låt som jag bara älskar efter att ha sett en reklamfilm på tv är Monty med Seglaren. Lyssna och njut. Och avslutningsvis har jag tagit ut två artister som jag personligen har fått förmånen att intervju, två artister som kommer gå långt. Kom ihåg var ni läste det först. Ludwig Bell och Britta Persson.

 

Måste tillägga att jag hade väldigt svårt att sätta ihop denna lista men här har ni mina 20 favorit från året som gått.


Sofia siktar högt med sin blogg

DENNA VECKA FÅR NI LÄRA EN TJEJ SOM ligger på mest aktiva lista och lägger ner väldigt mycket tid på sin blogg. Målen är högt satta med ett mål på att ha tusentals läsare dagligen. Jag bestämde mig att ta ett samtal med Sofia för att lära känna henne bättre, nu får också ni lära känna henne ännu bättre. Möt Sofia Larsson i veckans intervju här på slipsens.

Du har väldigt många läsare på din blogg, eller hur?

- Ja det skulle jag vilja säga. Fast det varierar ju från dag till dag. De senaste dagarna har jag haft runt 400 /dag men det har även vart under det.. Jag har väl haft någon svacka kan jag känna men nu är jag redo att komma tillbaka!

 

Hur många har du haft tidigare?

- Då har det legat på 2000 och då har man ju vart glad! Under min mest "aktiva" period så hade jag en dag 3200 besökare

Känns inte som en press?

- Jo det måste jag faktiskt erkänna .. Det är både skitskoj men samtidigt kan det vara jobbigt.. Man måste alltid tänka på att leverera vilket man kanske inte alltid hinner men jag gör så gott jag kan.

 

Hinner du med att ha något förhållande, skola och så?

- Ja det gör jag. Dock har jag inte något förhållande så där tjänar jag in mer tid… Skämtosido.. Men skolan måste ju självklart komma i förstahand även fast det inte är det roligast.

Men du har haft förhållande som påverkats av ditt bloggande kanske? Alltså att killen stört sig på det?

- Ja på sättochvis. Mitt ex påpekade att jag satt mycket vid bloggen och han förstod inte riktigt meningen med det. Han tyckte mest att jag var fjantig men jag antar att han aldrig kommer förstå det roliga med bloggar!

 

Vad är det roliga med bloggar då?

- Jag älskar att skriva själv och jag tycker om att läsa vad andra skriver. Dessutom gillar jag bloggar som är fullproppade med bilder eftersom det drar mer blickar! Det är därför jag försöker använda mig så mycket som möjligt av bilder.

 

Gillar du att lägga ut mycket bilder på dig själv?

- Ja det gör jag verkligen! Jag lägger ofta ut bilder på mig själv. Inte för att jag är egenkär på det sättet utan för att jag tycker om att visa upp mig. Som vanliga bilder, det är det jag lägger ut. Jag tycker det är viktigt att göra det eftersom då får nya läsare en blick på vem bloggaren faktiskt är. Hellre för många bilder på sig själv än för lite kan jag tycka.

Redigerar du dina bilder mycket?

- Jag gjorde det till en början men jag har tröttnat. Och jag kan själv bli lite småirriterad på andra som gör det , redigerar alldeles för mycket. Där har vi en av anledningarna till att jag själv minskat/slutat med det. Det kan vara bra att tänka till ibland! Dessutom blir det inte mitt riktiga "jag" som kommer ut om det är massa kladd på bilderna.

 

Vad har du för mål med ditt bloggande?

- Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ville komma längre med min blogg, för det vill jag. Jag blir glad när jag ser hur många som läser min blogg dagligen och man blir peppad på något sätt. Att försöka driva den vidare så långt som möjligt men samtidigt vill jag ha min blogg så att jag har något att blicka tillbaka på. Så ja, jag vill se hur långt jag kan komma helt enkelt !

 

Vad är att komma långt för dig då?

- Att se hur statistiken höjs från att vara hög till att växa och bli ännu högre. Jag tycker om den uppmärksamheten så om jag kan fortsätta med det jag gör och att folk faktiskt fortsätter att läsa den, då skulle jag säga att jag nått mitt mål. Men jag skulle aldrig kunna se mig själv som något större, om det nu skulle inträffa. Då tror jag faktiskt att jag skulle backa några steg. Jag vill hitta en fin balans i det hela om du förstår vad jag menar.

 

Är det inte lätt att fastna i en bubbla av att man är så stor och har så många läsare. Att man tenderar till att glömma bort den man var från början?

- Jag var rädd för det när jag märkte att jag fick mer läsare men jag kommer aldrig försöka föreställa någon annan. Folk läser uppenbarligen min blogg idag för att den är bra, att jag visar vem jag och om man nu skulle börja trixa med det så tror jag att man skulle förlora mycket på det. Mina kompisar skulle helt klart märka att det inte var jag och troligtvis mina trogna läsare också.

 

Men jag menar utanför bloggen? Förändras man inte som person?

- Jaha, du menar så. Jag tror inte att jag förändrats speciellt mycket och jag har inte direkt fått höra det av andra heller.

 

Vad gör du annars när du inte bloggar?

- Jag umgås med min familj och mina fina vänner. Jag tycker om att shoppa så det blir en tur ut till affärerna när jag har möjligheter till det.

 

Vad är det du pluggar?

- Jag läser på omvårdnadsprogrammet , andra året.

Hur trivs du med det?

- Jag trivs förvånansvärt bra! Vi får ju vara ute mycket inom äldreomsorg och omsorg över huvudtaget. Det är väl inte direkt därför jag började där men man lär sig handskas med människor och det är ju viktigt!

 

Vad vill du jobba med sen?

- Vad roligt att du tar upp den frågan! Jag vill bli polis. Jag tänker följa min dröm jag haft sedan jag var liten och inget kommer kunna stoppa mig!

 

Har du alltid velat bli polis?

- Ja det kan man säga. Jag har minnen från det att jag var 5 år och att jag och min bästa vän satt och snackade om just poliser. Man kan väl inte påstå att det var då jag gjorde mitt val men jag har ändå haft den viljan sedan jag var så ung.

 

Om du får se framåt i tiden, hur är ditt liv om 10 år?

- Då bor jag uppe i Stockholm med sambo och barn. Jag tror inte att jag kommer vara gift om 10 år eftersom jag vill gifta mig lite senare i livet. Och jag kommer arbeta inom polisyrket såklart!

Om vi ska ta upp det där med kärleken, hur går det med den?

- Just nu står det still och jag kör mitt egna race! Nej men jag träffar ingen på det sättet nu. Men jag antar att det kommer när man minst anar det.

 

Vad är det du faller för hos en kille då?

- Oj det var en svår fråga. Men jag tycker om charmiga killar så det är nog det jag faller för först och främst tror jag.

 

Hur ser du på ditt 2011, några nyårslöften?

- Jag ser ljust på det nya året! Jag har dock inga nyårslöften, inte vad jag kommit på i nuläget. Men jag tror att det kommer bli ett fint år!

 

Då tackar jag för att du ville vara på en intervju och önskar dig lycka till i framtiden!

- Jag får också tacka att jag fick förfrågan!


Årets bästa

ÅRET BÖRJAR GÅ MOT SITT STORA SLUT och jag jobbar på med min spotify lista med årets bästa låtar vilket kommer upp senast imorgon. Dock sitter jag ju i bilen hela dagen idag när det är hemfärd från Sälen men jag har tagit fram en av årets absolut bästa låt i mina öron...


Mellandagsrea är som att gå på jakt

Julens tid är snart över och det nalkas mellandagar. Ni vet de dagarna som fylls av att springa på stan för att göra fynd på rean, för det är precis vad som hör till som en tradition varje år. Men varför denna hets?

 

Jag och min morfar skulle på juldagen försköna vår dag med att fynda en ny dator på en välkänd elektronikbutikskedja. Tyvärr blev det inget av detta när det var minst 30 meter (!) kö bara för att komma in i butiken. Allt för att få spara några ynka tusenlappar. Min morfar som är en typisk svensk pensionär, en expert på att jaga efter fynd och bra priser såg märkbart chockad ut. ”Jag har aldrig varit med om något liknande” kunde han konstatera när vi satte oss i bilen för att åka tillbaka hem.

 

Det var med lite sorg i mitt hjärta som jag tog mig ut från parkeringen. Jag som hade satt över alla pengar på mitt konto för att äntligen köpa den där datorn som jag trånat efter så länge. Dessutom skulle jag ju spara hela 2000 kr (!) men nej, det blev inget av det. Först när jag kommer hem börjar jag fundera på det där med att bedriva en hetsjakt. Vad är det för fel på oss människor? Sedan ska vi sitta och skryta om vilka bra fynd vi har gjort på mellandagsrean under detta år, sedan att vi egentligen inte behövde köpa alla dessa saker spelar ingen roll. Nu är det fynd och inte onödiga saker.

 

När jag kommit hem sätter jag mig och läser på nyheterna att det tydligen var mycket bråk i kön in i butiken, antagligen folk som försökt tränga sig eller kanske hunnit före att ta den där 50 tums tv:n som var så eftertraktad. Det är ett stort problem i världen. Ett typiskt i-landsproblem. Själv lider jag mycket av att mina pengar nu sparades till ett senare tillfälle då jag får betala fullpris för datorn jag ska köpa. Det är med sorg i hjärtat jag tvingas göra det.

 

För jag ska ALDRIG bli en sådan jägare som syns på stan nu i mellandagarna. Jag ska aldrig ta fram mitt vapen för att slåss för några ynka hundralappar eller tusenlappar. Hellre att jag shoppar i lugn och ro, får hjälp och råd än att stå och trängas. Springa in. Ta det jag ska ha och skynda ut.

 

Mellandagsrean är ingenting för mig.


Att vända något negativt till positivt - lär av livet!

Ännu ett år med många felbeslut. Och alla dom kryptiska tankarna som kryper in under huden har jag lärt mig att stöta bort. Ibland. Hon var där, jag var där, vi var nära, flera gånger om. Och jag funderar ofta på om vi männsiskor ser saker på rätt eller fel sätt. Det är så lätt att låta det felaktiga beslutet bli negativa när man också kan se det från en positiv synvinkel. Det går alltid lära sig av händelserna genom livet. Jag har 28 VM-guld i att kasta bort eller hitta fel människor. Jag var precis likadan 2010 som alla andra år. Dom felaktiga besluten, dom felaktiga valen av människor som ska kunna komma nära. Antingen fel människor - eller rätt men då väljer man att vända ryggen till. Och det är när det börjar blåsa och vinden blivit klar igen som man förstår att det va fel att göra ryggen fri. År 2011 ska jag använda mina misstag till det bättre; jag ska se det positivt av det som varit fel. Alla saker som man lärt sig av kan vi ha nytta av. Vi människor är för dåliga på att ta för oss. Och vi är också dåliga på att lära oss av historien. Det vi gjort, gör vi om. Ibland krävs mer än en förändring för att bryta mönstret. Det är precis vad jag har bestämt för att göra. För att bryta ett mönster måste man göra saker på andra sätt, leta nya vägar, testa nya andetag och röra sig bland nya människor. Och det spelar ingen roll vad det handlar om; jobb, studier, relationer eller annat. Det är så klart inga revolutionerande nyheter, men ibland behöver vi människor en påminnelse om att vi faktiskt kan, borde eller ska göra en förändring. Med en posivit tanke i ryggen går steget framåt lite fortare, lite bättre och lite längre. Det är en kliché men nästa år ska vi lova oss att göra till det bättre. Vad ska du förändra?


Skrivet av Kalle

Gabbi tipsar inför Nyårsafton

NYÅR NÄRMAR SIG MED stora steg och Gabriella hjälper er med tipsen på hur man ska klä sig.

skor - H by Hudson, skjorta - Emilio, kostymbyxor - Bläck, fluga - Slipskungen, skinnjacka - H&M

 

Då killar ofta fastnar i kostym och slips-träsket så fort de ska klä upp sig så valde jag att inspireras av Andreas Wijk som är en mästare på att klä upp sig utan att det blir tråkigt. Även fast ni väljer en vanlig kostym tycker jag att ni ska skippa slipsen, flugor är inte bara festligare utan också snyggare och sexigare. För håller ni inte alla med om att slipsen känns lite 90-tal (förlåt Marcus)

klackar - Versace, klänning - Camilla & Marc, armband - Eric Beamon, lösögonfransar - Make up Store

 

Det är mycket lättare för tjejer att klä upp sig utan att det blir tråkigt än vad det är för killar. Vi kan i princip bara sätta på oss ett tigth fodral och rött läppstift så är vi fit for figth. Men glöm för guds skull inte klackarna! Allt för ofta ser jag tjejer komma till fester i ballerinaskor eller vanliga vardagsskor, varför då? Klackar gör inte bara benen längre och snyggare utan man får högre självförtroende. Många skippar klackarna nu i vinter men gör inte det. Visst det är svårare att ta sig fram men desto större anledning att hitta en snygg kille att hålla i sig i ;)


Favoriter

ONSDAGEN ÄR KOMMEN OCH JAG tänkte börja dagen med att bjuda på lite godbitar ur mitt arkiv med bilder. Har ni kanske någon personlig favorit?

Cecilia svarar på frågor om träning

DENNA VECKA ÄR CECILIA TILLBAKA här på bloggen och svarar på era frågor denna vecka. För det har faktiskt kommit in en del frågor vilket är väldigt roligt och ni är välkomna att komma med fler frågor till träningsexperten som jag har valt att kalla henne. Ställ era frågor till detta inlägg eller maila till mig på slipsens@gmail.com.


Cecilia svarar...


1. Har du några bra motivations tips?
- Oj, det är nog svåraste frågan jag kunnat få. I och med att jag aldrig haft problem med omotivation till träning har jag så svårt att sätta mig in i den situationen men jag skulle nog säga att sätta upp mål. Mål beroende på vad för träning det kan vara. Vid löpning skulle kunna vara att springa snabbare på en viss tid, det har jag i och för sig haft problem med då jag skulle springa tjejmilen i sommras och löpning är väl egentligen inte riktigt min grej. Så tyvärr så har jag inte alls några bra motivationstips mer än att sätta upp personliga mål kring träningen.

2. Många tränar för att gå ner i vikt sedan finns det personer som tränar för att gå upp i vikt. Vad är ditt tips till dessa personer?
- Det du syftar på i nergång tolkar jag som "traditionell" viktminskning i fett för vanliga personer. Om man vill tappa fett är det bästa sättet att först köra intervallträning i en period, det sätter igång fettförbränningen och sedan går man över till lågintensiv träning, det vill säga promenader i rask takt (helst med stavar då man arbetar med hela kroppen). Skulle också rekomendera att köra lite styrka i gymmet, behöver inte alls vara någon avanserad styrketräning utan bara så att man bygger upp en liten grund till muskler som sedan också hjälper till att snabbare och effektivare bränna bort fettet. För viktuppgång tolkar jag det i muskelmassa. Då beror det helt på vilken nivå vi pratar om men gymträning är ju naturligtvis vad personen behöver träna. Det gäller att köra låga repeditionsantal, aldrig mer än 8 men 5-6 är att rekomendera. Orkar man mer än så är det läge att höja på vikten. Fler repeditioner än 8 skapar i stället uthållighet i stället för styrka och massa. Var noga med tekniken så att rätt muskel kopplas in och periodisera träningen. Personligen kör jag efter ett upplägg som heter Doggcrap men som jag periodiserar med vanliga 6 repeditioners i 3-4 veckor och sedan har jag 1 vecka med 12 repeditioner med väldigt låg vikt som jag har i stället för att helt och hållet ta ledigt 1 vecka. Detta är "viloveckan" alltså. Viktigt är också om man vill bygga muskler är att komma ihåg att arbetet sker på vägen tillbaka i en övning och aldrig på "dit-vägen" tex. i en biceps curl är det arbetet på väg ner du jobbar och inte när du går upp. Släpp alltså aldrig efter på vägen tillbaka utan håll imot, sakta.


3. Du brukar köra många pass om jag förstått det rätt? Varför är det så bra?
- Jag kör inte så många pass i dagsläget då jag splittar på min kropp på tre, ben och axlar - dag ett (måndag) rygg, triceps och mage - dag två (onsdag) bröst, biceps och mage - dag tre (lördag) sen kör jag också en dag bodybalance (torsdag) men det är inget som är nödvändigt för mina mål eller så. Det är väldigt viktigt att kroppen får sin vila, framför allt om man kör styrka är det bra att ha en vilodag imellan träningsdagarna. Att köra mer än så eller att köra dubbelpass eller flera timmar (som jag själv faktiskt gjort en massa gånger det måste jag erkänna) är inte alls optimalt om man vill se några positiva resultat med sin träning då det endast kommer bryta ner muskelmassan pga att kroppen inte har hunnit återuppladdat sig vilket gör att den tar från proteindepåerna i stället för fett och kolhydraterna och det är inget vi vill! Dock är ju en förutsättning om vi vill se några som helst resultat att man åtminstonde kör 2-3 pass i veckan oavsett vad för pass det gäller.Svar till Annika...

Annika har väldigt rätt i att många killar inte tänker speciellt mycket men i många fall kan det också vara så att även vi tänker alldeles för mycket, precis som tjejer. Skillnaden är den att vi vägrar erkänna det för andra för att inte framstå som fåniga och larviga. Jag kan ju utgå ifrån mig själv som exempel, jag tänker alldeles för mycket, och det får jag höra rätt ofta också. Det har alltid varit så att jag har varit en person som bär på mycket tankar men på senare tid har jag börjat prata med folk om vad jag tänker på. Tidigare har jag stängt det inom mig. Och jag börjar faktiskt märka att det är fler killar som är precis som jag.

 

Väldigt intressant att Annika tar upp det där exemplet med att gå och shoppa vilket väldigt många killar avskyr att göra, och gör man det får man en stämpel av att vara homosexuell. Jag vet det kan vara lite generaliseringar här i mina åsikter, det får ni ta.  Precis det som hon skriver om känner jag igen så väl från att man går med tjejkompisar på stan eller när jag gått med flickvännen. En standardfråga är, ”Ser jag för tjock ut i den här” och vad ska man svara på den frågan? Det är ett stort mysterium för där finns inga bra svar egentligen. Svarar man att ”ja, det gör du” blir hon ledsen, eller svarar man ”nej, den sitter bra” tror hon att man säger det bara för att man vill gå vidare. Det där är ett stort dilemma som vi killar bär på mot tjejer. Men vi är nog likadana också, tror jag. Att få bekräftelse från en tjej är något som gör en glad och lycklig. Och vem vill inte vara det?

 

Samtidigt tycker jag inte att man ska vara som alla dessa ideal för det är faktiskt ingen tjej som är som dem, alla är unika på sitt sätt och det gillar jag. Vet att andra gör det också. Sedan tycker jag inte att man ska spela något spel mot den andre perso nen utan bara vara ärlig hela tiden för det kommer man långt på.


Sedan vill jag slänga iväg en fråga till Annika. Hur tar man det där första steget till att börja dejta en tjej?


Bra bloggar efterlyses!

BEFINNER MIG I SÄLEN VILKET ÄR helt underbart. Men kan inte hålla mig ifrån att blogga även om jag borde hålla mig ifrån det och vara ledig istället. Bloggandet är så fruktansvärt roligt även om det kommer bli väldigt många gästbloggare under veckan. De ställer verkligen upp när jag behöver dem. Detta vill jag tacka för genom detta inlägg om ni nu läser det. En annan sak som jag gör nu när jag är i Sälen är att sortera upp alla dessa bloggar som jag läser då jag tröttnat på några och vill ha tips på nya spännande. En del av de bloggar som jag prenumererar på börjar bli riktigt tråkiga att läsa, nämner dock inga namn, men jag vill helt enkelt ha ny spännande läsning. Så kom med era tips nu! Dags att ge mig ut i backen för en ny dag med skidåkning.

Satsa på jeans...

... SVARTA JEANS SKA DET VARA OCKSÅ. Då har ni tjejer är säkert kort för att vi killar ska tycka att det är riktigt snyggt och ni kommer säkerligen trivas i det också. Eller vad tror ni?

Våga vara dig själv!

Det är ny vecka och måndag vilket innebär att jag gästbloggar hos Marcus idag, lika trevligt som alltid! Idag tänkte jag faktiskt ta upp det här med att våga vara sig själv! Jag är en person som alltid har varit mig själv, vilket jag också har fått ”lida” för genom den här mobbingen på högstadiet – ren avundsjuka just för att jag vågade vara mig själv!

 

Att våga vara sig själv och stå för det man själv tycker och tänker gör också att man som egen person har en grym självsäkerhet vilket är bara positivt! Och faktiskt förstår jag mig inte riktigt på folk som inte är sig själva, varför vara någon annan? Varför tycka och tänka någonting man egentligen inte gör? Det utsöndrar snarare mer osäkert än säkert!

 

Och självklart är det så! Folk som inte är sig själva och som gör saker dem kanske egentligen inte vill har en ren osäkerhet på sig själv och sitt inre. Detta är bara något personen i fråga kan ändra, och det handlar just om det här med våga.

 

Folk idag är så himla rädda för vad folk ska tycka och tänka om dem. Jag hör ibland att jag är egotrippad och i annat fall hör jag att jag bara bryr mig om andra. Jag är en blandning faktiskt, klart att jag är lite ego (men det ska man vara!) men jag bryr mig också oerhört mycket om andra! Är det så att folk inte gillar mig, då får dem väl bryta kontakten med mig för jag tänker inte vara någon annan för deras skull!

 

Att våga vara sig själv och ha en tro på sig själv, då vet man också var ens gränser går och också för vad som är okej respektive inte okej! Be yourself!

Skrivet av Eleonore

Vilken tjej!

UNDER ÅRET HAR det blivit mycket intervjuer här till bloggen, men även för webbtidningen som jag är chefredaktör för. Något som jag ser som en stor utveckling i min väg fram till ett mål som journalist. Det finns en intervju som jag blev väldigt nöjd med under året. En artist som spelats mycket på P3 under året, som jag också haft förmånen att träffa. Britta Persson. Ett speciellt samtal hade jag med henne som jag minns än idag, riktigt trevlig person. Och ja, det blev en väldigt lyckad intervju som ni kan läsa.


Bilder från året April - Juni

JAG FORTSÄTTER MIN SUMMERING AV 2010 MED BILDER FRÅN APRIL, MAJ OCH JUNI. Hoppas ni har haft en riktigt trevlig julafton också.
Under april kom våren på riktigt, och det var väldigt varmt!


För att inte tala om Maj som var riktigt varm. Då åkte vi ner till Göteborg för Göteborgsvarvet och jag övervann min rädsla för karuseller på Liseberg.


Götelöpare var riktigt på gång under Göteborgsvarvet i maj. Här är delar av gänget.


I juni fick vi tillskott här hemma med kattungar.


Under sommaren spenderade jag mycket tid här... Underbart!


Midsommaren kom som vi firade här hemma på landet.

Inga problemJAG HAR FÅTT EN NY LÅT som jag lyssnar på varje dag för att komma i form. Vissa dagar kan vara mörka, tråkiga och allmänt trista men då blir det mycket bättre efter att ha lyssnat på denna låt och sjungit med. Eller vad säger ni om låten?

Sälen

Dagen är kommen. Det bär av till Sälen under några dagar, tar självklart med mig datorn för att blogga lite däremot kanske det inte blir lika mycket som alltid. Skönt med en lite paus faktiskt. Snart är jag tillbaka i samma gamla vanliga form som alltid.


Vill tacka alla er som önskat mig en God Jul!


Fantastisk jul


Min juloutfit

Tomten kom i år också...

Släkten var spända på om de hade varit snälla.

JAG BRUKAR SÄLLAN bjuda på bilder från högtider med bilder på släktingar.
Denna gång gör jag ett undantag för jag vill tacka alla som var med här hemma igår för en helt fantastisk julafton. Det var lite spänning hela dagen över om vi hade varit tillräckligt snälla för att tomten skulle komma på besök, men det hade vi. Det blev många fina julklappar till alla. Så mysigt med denna högtid. Ikväll ska säkert många också gå ut för att träffa alla som är hemma över jul. Själv ska jag packa för imorgon bär det av till Sälen.

Tjejer och tankar

Hur ska det här gå? Det var min första tanke när jag satte mig ner för att skriva det här. Var ska jag börja? Då kom jag att tänka på hur typiskt det här är för tjejer. Alltså det här med att tänka. Vi tjejer har en förmåga att vända och vrida på allt så många gånger att vi till slut nästan glömmer bort vad det ursprungliga problemet var…

 

Det mest klassiska är väl kanske när vi shoppar. Killar verkar kunna gå rakt in i en butik, hitta en tröja, välja storlek och sen betala. Vi tjejer går in i en butik, spenderar 20 minuter att leta, hittar en snygg tröja, hittar en snygg kjol, hittar ett par snygga jeans och så ska vi naturligtvis prova kläderna. Vilket inte brukar uppskattas av den stackars pojkvännen. När vi väl gått in i provrummet och har fått på oss kläderna så vill vi klart visa hur vi ser ut och få ett andra utlåtande. DUM idé! Killar bryr sig inte om hur något ser ut om det inte ligger på golvet… Eller så kan det åtminstone verka ibland. Vi hinner knappt öppna provrumsdörren innan vi får höra att ” Det där är ju jättesnyggt! Ta det!” Och när vi då vill visa upp jeansen kommer naturligtvis frågan; ”Ser min rumpa stor ut i den här?” Den värsta fråga en tjej kan ställa! Oavsett hur ni killar svarar så kan det bli fel, inte sant? Precis, och det är just för att vi helt enkelt tänker för mycket. Om ni svarar att nej, den är perfekt som den är, så tänker tjejer att det säger han bara för att vara snäll eller för att ni ska kunna lämna affären så fort som möjligt. Och säger ni att ja, den ser stor ut (eftersom ni gillar stora, läckra rumpor) så ja… Jag tror inte jag behöver avsluta den meningen. Men sanningen är den att svaret vi vill ha för det mesta är; ”Nej, den ser absolut inte stor ut. Du är så vacker oavsett vad du har på dig, men jag kan hämta en annan storlek eller modell om du vill?” Enkelt, avskalat och utan missförstånd. Uppmuntrande och (förhoppningsvis) ärligt. Vi tjejer suktar ständigt efter bekräftelse. Inte för att vi har för stort ego, utan för att vi mår bra av det. Med den galna idealbild som finns där ute idag så känner vi ständigt att vi måste se ut som tjejerna i tidningar, reklamer och filmer. Ännu ett bevis på att vi tänker för mycket.

 

Vart jag vill komma är till den slutsatsen att ja, vi tjejer tänker för mycket, men med medhåll, komplimanger och smicker kommer ni långt. Alla kan naturligtvis ha en sämre dag än vanligt, men det är en annan sak. Överlag hjälper det att lyssna, intressera sig och försöka förstå. Om ni engagerar er känner vi oss uppskattade och problemen blir färre för oss när vi märker att ni bryr er.  Med ärlighet når man längst.

 

Skrivet av: Annika

http://nanikkan.blogg.se

 

Senare kommer mitt svar....


God Jul önskar Gunhild!

Har julen varit bra så här långt? Bra! Vit jul har vi väl allihop, gissar jag. Lite väl vit, enligt min mening. Men OK, bara Tomten hittar fram så…

 

Jag tror inte ni orkar läsa så djupa inlägg så här mitt i smältandet av all julmat. För att inte tala om allt julgodis som gör en söt och seg – men nöjd. Så jag tänkte bjuda på lite foton istället – om det går bra?

Även en tomte behöver stöd i livet…

Hohoho, finns det några snälla barn?


Man ser det man vill se…


Pyntat för utebruk…

 

God fortsättning på julen!

Önskar Faster Gunhild


God Jul!DEN STORA DAGEN ÄR HÄR OCH snart kommer släkten hit till landet så ska vi fira jul. Hoppas att ni alla får en underbar dag så hörs vi någon dag framöver. Dock behöver inte vara oroliga för uppdateringar för det kommer under kommande dagar också... God Jul!

Panelen på självaste Julafton

DENNA VECKA BLIR DET VÄLDIGT SPECIELLT NÄR PANELEN kommer med sina svar under självaste julafton, så är det helt enkelt. Självklart handlar frågorna om denna dag men även lite annat... Läs och nju sen önskar jag er alla en riktigt God Jul!


Alexandra 16 år från Motala

1. Är du redo att ta emot julafton nu?
-
Ja! Nu vill jag ha julafton och allt mys det innebär!

2. Kylan och snön har ställt till det i trafiken, påverkas du av detta?
-
Bussförbindelserna blir såklart påverkade, så på det sättet har jag stått rätt långa stunder ute i kylan och väntat på bussar som aldrig kommit, men annars har jag klarat mig rätt fint.

3. I veckan var det final i Ung och bortskämd på SVT. Är det något du har tittat på?
-
Har kollat på play, men inget jag suttit bänkad framför. Har väl sett halva serien ungefär, så vet inte vem som vann. Får kika faktiskt!

4. Redan nu börjar oron vara stor för alla dessa istappar som faller från taken. Är det något du tänker på?
-
Det är absolut inget jag oroar mig för på det sättet, men såg häromdagen att det var folk som höll på att ta bort meterlånga istappar mitt i stan. Det är faktiskt rätt läskigt när man ser hur stora de kan vara, och vet att de kan göra skada.

5. Vad ser du mest fram emot idag under julafton?
-
Framförallt att se hur glada mina småsyskon (0,5 , 3 , 5 år gamla) kommer vara över klapparna under granen, tomten och allt annat! Sen ser jag fram emot att åka till pojkvännens släkt och äta middag, det ska bli väldigt mysigt.
Johanna 28 år från Kristianstad

1. Är du redo att ta emot julafton nu?

- Jajamensan det är jag!

2. Kylan och snön har ställt till det i trafiken, påverkas du av detta?
- Inte så mycket. Man får klä på sig ordentligt och snön älskar jag. Man får fokusera på det positiva.
Kör man bara efter måtta är sällan snön något problem.

3. I veckan var det final i Ung och bortskämd på SVT. Är det något du har tittat på?
- Nej det är det inte.

4. Redan nu börjar oron vara stor för alla dessa istappar som faller från taken. Är det något du tänker på?
- Nej jag tycker de flesta fastighetsägare varit duktiga med ställa upp varningsskyltar för det. I alla fall här i min stad.

5. Vad ser du mest fram emot idag under julafton?
- Den goda julmaten och det trevliga sällskapet. Och kalle får man ju inte glömma!

Veronica, 30år, Nordmaling
1. Är du redo att ta emot julafton nu?


- Ja absolut! Vi har firat "lilla julafton" idag (23:e) med lite julmat och trevlig sällskap hos mina föräldrar.

2. Kylan och snön har ställt till det i trafiken, påverkas du av detta?


- Jag är glad att jag slipper köra runt jul. Går bara ett par hus bort så är jag framme hos mina föräldrar där jag firar. Men till er som måste köra till julfirande: ta det lugnt, håll avståndet och undvik att göra crazy omkörningar.

3. I veckan var det final i Ung och bortskämd på SVT. Är det något du har tittat på?

- NEJ!

4. Redan nu börjar oron vara stor för alla dessa istappar som faller från taken. Är det något du tänker på?

- Nej inte direkt, men brukar tänka på det ibland när jag ser några riktigt vassa.

5. Vad ser du mest fram emot imorgon under julafton?

- Att få umgås med nära och kära. Det är allt jag önskar!

Julkänslor och stress

BARA EN DAG KVAR TILL JUL NU ELLER KNAPPT DET. Jag som trodde att vi skulle komma hem tidigt idag från stan i och med att vi vara iväg så pass tidigt, så fel jag hade. Först var det inhandling av mat följt av en tur på stan för att köpa servetter och lite nya stolar till imorgon. Mitt tålamod rann verkligen över efter att mamma, som alltid var väldigt omständig och strulig. Så är nog alla kvinnor kring jul. Stress, stress och åter stress. Själv har jag också hjälpt till med julmaten faktiskt, kors i taket. Nu ska jag sätta mig med kommentarer för att kunna vara helt ledig imorgon från kommentarerna vilket jag får ta igen på lördag....Har ni mycket julkänslor nu?

Lär känna mig i veckans intervju

Nästintill varje vecka under 2010 har ni kunnat läsa nya intervjuer med spännande personer, så även denna vecka. Dock är det väldigt speciellt denna gång när det faktiskt är jag själv som medverkar i intervjun och ni har fått ställa frågor till mig. Nu har ni chansen att verkligen lära känna mig mycket mera så passa på och läs denna intervju. För det är jag, Marcus Åberg, som står bakom slipsens som är med i veckans intervju.


Vad har du för musiksmak?

- Det är en väldigt bra fråga. Jag skulle säga att pop är den musik som jag lyssnar allra mest på och har alltid gjort. Sedan har jag ju också en väldigt stor kärlek till svensk musik som jag lyssnar väldigt mycket på så om jag skulle beskriva min musiksmak får det bli svensk pop. Med det menar jag inte att de enbart sjunger på svenska men det är svenska artister. Sätter ihop en spellista under slutet av året så får ni se, så länge kan ni lyssna på denna och se vad ni tycker. Den beskriver min musikstil väldigt bra.


Det är inte alltid det roligaste när andra får fel intryck av en, men det fick mig att undra hur du skulle beskriva dig själv.

- Det här är en fråga som jag alltid ställer till de som jag intervjuar, fast då med enbart tre ord. Så tänker jag göra nu också. Som person är jag väldigt positiv, folk ser mig som den personen som alltid har ett leende på läpparna och alltid är glad. Ambitiös, att jag alltid har höga mål som jag strävar efter är något som driver mig framåt utan det skulle jag inte ta mig någonstans. Och jag tror att alla måste ha något mål i livet. Omtänksam. Att jag ser till andra fore mig själv många gånger, vilket också kan vändas till min nackdel i vissa lägen.


Jag skulle vilja veta hemligheten bakom din blogg, slipsens? Vart e det ifrån? Diggar du slipsar? :D

- Denna fråga har jag fått många ganger så det kanske är dags att jag förklarar var namnet kommer ifrån. Det var så att under en period, strax innan jag startade denna blogg, hade jag slips på flera fester som jag var på. Några av de personerna som jag festade med då började helt enkelt kalla mig för slipsen. Detta gjorde att jag kom på att det är ju faktiskt ett bra namn som folk också kommer ihåg, så därav blev det slipsens. Jag kan ju inte säga att jag bär slips varje dag men det hander att jag gör det och jag trivs väldigt bra i det.

Vilken person har haft störst inverkan på dig?

- Jag skulle ljuga om jag sa någon kändis som många kanske skulle göra på denna fråga. Men det är faktiskt två personer som gjort väldigt stor inverkan på mig, två släktingar som inte finns längre. Min mormor och farmor.


Vilken är din drömresa?

- Drömresan skulle vara att få åka till Karribien på kryssning. Bara få njuta av god mat, värme och bra service.


Vad drömmer du om?

- Jag drömmer väldigt mycket om olika saker men framförallt drömmer jag om att hitta ett jobb som jag trivs väldigt bra med och sedan hitta den stora kärleken. Det är mina största drömmar just nu.


Vad är dina största mål i livet och hur planerar du att uppnå dom?

- Mitt största mål i livet är att kunna starta något eget företag och lägga grunden för ett helt nytt magasin som är inriktat mot mode, sport och musik. Nu kommer folk säga att det finns redan men jag skulle vilja vara med att skapa något helt nytt, även om det redan finns.

Vad gör dig glad?

- Det finns mycket som gör mig glad. Att få vara med min underbara familj och vänner. Men framförallt träningen gör mig glad.


Vad gör dig ledsen?

- När folk sviker en.


Vad gör dig arg?

- Folk som går bakom ryggen på en och att  barn utnyttjas.


Hur tycker du man ska ge mer uppmärksamhet till manliga bloggare? på blogg.se eller övrigt!

- Detta är en väldigt svår fråga som jag funderar väldigt mycket på hur vi ska lyckas ändra på. Mitt tips är att alla vi män som bloggar för det första vågar stå för det och att det inte är lite tabu som det är idag. Antingen är man homosexuell eller bara konstig om man bloggar som kille, där måste vi börja. Sedan måste alla dessa manliga bloggare få chansen att synas precis lika mycket som tjejer. Allting är upp till dem cheferna som lyfter fram olika bloggare, de måste lägga ner den där grejen med att bara lyfta fram kvinnliga intressen.


Vad har du för planer efter praktiken?

- Efter min praktik som jag ska göra på Skandevall Media här I Norrköping har jag flera planer. En är att söka till Stockholm och Kaggeholms Folkhögskola. Alternativt flytta till Stockholm och läsa lite fristående kurser samtidigt som jag söker job. Lite öppet än så länge, tiden får utvisa.


Vad har du önskat dig i julklapp?

- För den uppmärksamma läsaren la jag upp min önskelista för en tid sedan men det är träningsskor, kalender, diktafon och lite nya kläder. Kommer inte på mer faktiskt.

Hur tror du ditt liv kommer att se ut om tio år?

- Om tio år kommer jag bo i Stockholm och jobba som skribent. Jag kommer att ha en fru och ett barn. Träningen kommer fortfarande vara en stor del av mitt liv precis som skrivandet. Resten är svårt att svara på.


Vad kommer du minnas från året 2010?

- Det är mycket som jag kommer minnas från året som gått men jag har valt två saker som jag kommer ta med mig. Att jag hade en underbar resa till Slovakien under sommaren där jag återigen fick träffa Matej. Bland annat fick vara med om en nära döden upplevelse. I övrigt kommer jag också minnas hur kul det är att studera faktiskt. Kan låta väldigt konstigt men under hösten har studierna gått riktigt bra och jag har haft en fantastisk kollega  som fått mig att växa som person kring mitt arbete.


Och sist men kanske viktigast..
Hur välplogad är eran lilla privata väg? (Har kört fast ett par gånger i år och vill unvika att fastna i skogen på julafton :P)

- Jag kan bara meddela att vägen är riktigt bra plogad för det är ju faktiskt jag som hjälpt till detta året. Kan redan nu lova att du INTE kommer köra fast med din bil, då måste du vara riktigt dålig om du lyckas med det.


Tidigt uppe

IDAG ÄR JAG UPP VÄLDIGT TIDIGT FÖR att åka med mamma in till stan, handla det sista inför julen. Samtidigt som det är jobbigt att gå upp tidigt är det också skönt, då är jag hem rätt skapligt igen för att laga lite julmat. Riktiga julkänslor börjar komma nu också. Under dagen kommer ni också få en väldigt speciell intervju med mig också, riktigt intressant och under morgondagen. På självaste julafton, kommer ni få läsa panelens svar, precis som alltid. Här rullar livet på som alltid med bloggen. Dock kommer kanske kommentarerna bli lite seg att jag inte svarar på dem lika snabbt som alltid. Men så är det över jul.
Håll ögonen öppna idag, för intervjun kommer upp när du minst anar det!

Våga vinna. Våga släppa någon in. Våga bli sviken.

Väldigt symboliskt att jag skriver en text om att lyckas med kärlek där jag pratar om att våga misslyckas. Skriver den, känner mig nöjd. Då. Då händer det som inte får hända, min dator får rycket och stänger av sig. Så långt kom jag med att skriva min text om att våga. Jag ger inte upp denna gång. Utan ta steget från att drömma till att fullfölja en dröm jag har. Tydligt svar från min sida. Inte en chans att jag vågar utmana det som är utanför mitt säkerhetsområde. Det som är utanför min kontroll vågar jag inte närma mig.

 

Denna gång gör jag det. Du är tjejen som jag alltid drömt om men aldrig vågat ta kontakt med. Jag närmar mig dig på ett sätt som jag bara sett på film och du ger mig småvinkar. Det här kommer gå vägen. Jag vågar ta steget med dig. Ett leende. Några ord. Vi är där. Dina ögon är de vackraste jag har sett. Din röst är som en sommarvind. Vad dina ord säger bryr jag mig inte om. Bara du är mig nära.

 

Friskt vågat hälften vunnet brukar man säga. Jag har vunnit allt. Efter att jag vågade ta steget hände något. Jag släppte in dig i min värld och nu är jag en del av din. Är det här nyckeln ligger?

 

Våga vinna. Våga förlora. Våga göra bort sig. Våga bjuda på sig själv.


Julgodisfavoriter

Som ni ser ovan har jag sammanställt resultatet av frågan jag hade i mitt senaste inlägg här hos Marcus. Vilket är er favorit bland julgodiset? Det var inte så svårt att räkna ut att dessa tre är något som säkerligen kommer finnas på vartenda julbord i år.

Här nedan tänkte jag bjuda på ett bra grundrecept på hemgjord kola som du sedan kan smaksätta som du själv vill. Om du vill göra chokladkola, lakritskola, pepparkakskola är det bara att tillsätta kryddor. Om du vill ge bort några i julklapp är det bara att köpa lite tjockare papp, forma till en kon, lägg i kolorna och stäng igen med ett fint klistermärke. Detta är en present alla blir glada för!

 

God kola

 

(Cirka 50 stycken)
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

 

2tsk kryddning/smaksättning

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.

 

Med detta inlägg vill jag tacka för mig för detta år. Jag vill önska er alla en god jul och ett gott nytt år! Så hörs vi igen när jag är tillbaka hos Slipsens 5 januari.


Kramar, Eleonore

http://fikamed.blogg.se


Sista slipsen tipsar

JAG VAR UTE OCH SPELADE IN ETT SISTA AVSNITT AV slipsen tipsar i måndags som jag faktiskt hade glömt att lägga upp. Därför får ni det nu och detta är alltså det sista avsnittet för i år men det kommer att komma tillbaka under 2011 kan jag lova. Ni får mer än gärna komma med åsikter kring hur jag kan göra det ännu bättre, för det är ju bra nu men kan alltid bli bättre! Denna vecka bjuder jag på lite julklappstips så kolla in klippet!

Bilder från året Januari-Mars


2010 inleddes i Åre på bilden Jan och jag...

Jag lekte mycket med "the kick"

vinylspelaren här hemma gick på högvarv i januari

Vinterlandskap även förra året

Under februari och mars hade jag besök av denna trevliga tjej...

.... och jag besökte även henne i Västerås


Intervju med mig!

FÖR ATT NI SKA FÅ EN ÄNNU BÄTTRE bild av vem jag är har jag tänkt ha en intervju med mig själv. Detta går ut på att ni får ställa frågor till mig, vad som helst, och jag sätter ihop det hela till en intervju. Denna intervju kommer upp på torsdag precis som en vanlig intervju. Vad säger ni om detta förslag?


Kör på med frågor nu. Vad vill ni veta om mig?Bilder från helgen

BOR MAN PÅ LANDET SOM VI GÖR innebär det också att man måste sköta sin väg för att komma hem. Detta brukar min pappa gör, men så i helgen bestämde jag mig för att ta tag i det där, är ju faktiskt 22 år och borde hjälpa till lite när jag bor hemma. Köra lite traktor för att röja undan all snö som kommit. Röja undan lite träd som fallit över vägen. Det ni. Något ni inte behöver göra va?

Mer om mig?

JAG PRATADE MED EN TJEJ IGÅR OCH frågade om vilken bild hon har fått av mig via min blogg. Och det är ju faktiskt en väldigt intressant fråga att ställa till er läsare. Dock gjorde hennes svar mig väldigt fundersam på vad jag egentligen har gett för bild av mig själv. Den överens stämmer inte över hur jag är, nu kan det ju vara så att hon kanske har fått fel bild av mig av en slump. Men detta gjorde mig väldigt orolig för vad ni har för bild av mig. Jag vill ju ge en sann bild av den jag verkligen är för jag försöker inte spela någon annan utan jag är mig själv hela tiden och det vill jag ju också att ni ska få som läser min blogg. Kanske rentav blir att jag kör den där 30 dagar som alla verkar köra på sina bloggar. Då får ju ni veta mer om mig eller så ställer ni frågor till mig. Vad skulle ni tycka vore bäst?

Några av er har också frågat om opponeringen som jag hade igår och jag kan lugna er. Det gick riktigt bra och nu ska vi bara fixa till det allra sista sedan är allt klart vilket innebär jullov. Nu räknar jag dagarna inför julen när det bara är 3 dagar kvar till Julafton. Kanske blev ett konstigt inlägg detta med mycket av allt. Men jag kände att jag bara behövde skriva av mig lite, därför jag har en blogg också.


Åh, monki!

NÅGOT SOM JAG TYCKER är väldigt snyggt på tjejer är blus/skjorta. Detta är något Monki har väldigt mycket av i sin kollektion. Den som jag tycker är allra snyggast av dessa tre är den som är transparent. Alltså skjorta som ni ser längst till vänster. Har ni någon favorit kanske?

Tillsammans utövar vi energi

Som Marcus många gånger har skrivit så blir det allt fler gästbloggare på hans blogg vilket är trevligt och kul! Han kallar sig själv och oss för en enda familj och vi är ungefär som det faktiskt.

 

Vi är olika personer allihop och vi känner inte varandra rent fysiskt och bor på olika ställen i Sverige gör vi men det vi har gemensamt är att vi har budskap med det vi skriver om. Oavsett om det handlar om mat, träning eller livsstil så har vi alla ett budskap med vårt skrivande.

 

Detta bidrar också att det finns rejält med energi i den här familjen. För vi utövar ett projekt tillsammans. Vi vill göra andra bloggar stora samtidigt som vi själva får ta del av det.  Det känns himla roligt att jag är en del utav det här och vem vet, en vacker dag kanske vi sitter tillsammans och diskuterar nästa projekt.

 

Ju fler människor man är desto mer energi bidrar det till! Och inte bara det, det uppstår en gemenskap och vänskap också bland oss!  Folk som ger varandra energi, det är bra grejer det. Tillsammans utövar vi energi, budskap och glädje! Tillsammans är vi ännu starkare!

Skrivet av Eleonore


Måndag 20.12.10


Tröja - Cheap Monday , Skjorta - Boomerang , Slips - H&M , Chinos - MQ

 


 

VÄLKOMNAR DEN NYA VECKAN MED att bjuda på en outfit. För detta har jag på mig idag när det är dags att ha opponering på Universitet faktiskt det sista som händer innan det är jullov. För det är ju faktiskt på fredag julafton är här vilket känns helt underbart. Igår var vi faktiskt i kyrkan för att sjunga in julen och då fick jag faktiskt julkänslor för vad vackert det är när de sjunger julsånger i kyrkan. Det är nog det bästa som finns. Att det är opponering idag känns också väldigt bra, laddad till tusen. Annars blir det julshopping och träning på World Class för min del denna måndag. Kommer hem framåt kvällen men självklart kommer det upp spännande inlägg på bloggen.


Ni kanske redan har lov eller?

Veckan som gått

TÄNKTE ÅTERINFÖRA EN SAK SOM JAG FAKTISKT hade tidigare på min blogg. En liten summering av veckan som har gått för det har ju hänt väldigt mycket spännande på bloggen under veckan. Nu med alla fantastiska gästbloggare som jag har tycker jag att detta kan bli intressant att införa igen. För denna veckan har bjudit på mycket spänande läsning. Måndagen var inte bara lucia utan här på slipsens kom Eleonore med en text om att våga säga ifrån vilket många kommenterade och själv måste jag säga att det var en gripande text som många borde läsa! Själv bjöd jag på bilder från sommaren och tänkte tillbaka, känns avlägset idag. Tisdagen innehöll en nyhet för er bloggläsare då Annika gjorde sin debut som gästbloggare genom en presentation. För min egna del kom jag med tips på kläder till er tjejer och skriv en text om tre ord. Onsdagen kom Kalle in i bilden när han tog upp det där märkliga med att det nästan enbart är tjejer som lyfts fram på blogg.se startsidan något som också fick folk att reagera, och jag kan lova att här på min blogg kommer jag fortsätta kampen. Torsdagar på slipsens innebär intervju vilket det också blev denna vecka när fantastiska Eleonore medverkade, Stockholmaren som flyttat ner till Karlskrona. Fredagen levererade Cecilia mer fakta kring träning och visst är det perfekt att ha en så kunnig tjej som hjälper er och ni får mer än gärna ställa frågor till henne. Även panel levererade som alltid under fredags eftermiddagen. Lördagen kom en text från Gunhild som kanske var lite deppig men vi får stötta henne så får vi se fler bra texter från hennes sida också.

Slut på veckan, imorgon väntar en ny och då är det speciellt med julafton och andra trevligheter!

Det där med tjejer och killar

Att det skulle bli så stora reaktioner på min text om det där med tjejer hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Mitt val av rubrik skapade kanske lite förvirring, eller åtminstone bidrog det till att många tjejer reagerade med att skriva ”killar är precis likadana”. Och visst är det så. Alla ingår vi i ett spel som är ganska svårt att tolka och jag tror nästintill alla är mystiska när det gäller kärlek.

 

Mycket handlar om känslor när det kommer till kärlek vilket kan vara väldigt svårt, inte minst för en själv, sedan är det någon annan som också påverkas av detta. Å andra sidan vem har sagt att livet ska vara enkelt hela tiden.

 

En intressant vinkel som kom in också till inlägget var också en som har exakt samma problem som mig, med tjejer faktiskt. Hur blir man vän med tjejer egentligen? Detta har ju jag väldigt mycket erfarenhet för det är faktiskt inte så svårt att bli vän med tjejer, jag tror bara det är svårare för tjejer att bli vänner med tjejer och killar att bli vänner med killar. Ja, det låter väldigt konstigt men det är en liten teori jag har. Tror ni det stämmer?

 

Diskussionen går vidare, kom med din åsikt.


Några av många kommentarer....Prenumeration på tidning

MED BARA NÅGRA DAGAR KVAR TILL jul kan det var svårt att komma på någonting att köpa i julklapp. Jag har länge tänkt på det där med tidningar som är bra att ge bort, men det är ju tråkigt att bara ge bort en tidning. Det är ju roligare att ge bort en prenumeration vilket man också kan göra hos tidningskungen. Varför inte gå in och beställ en prenumeration? Finns något för alla och det perfekta när det gäller julklappar.
Nu kan du också få en gratis prenumeration på en valfri tidning om du bloggar om just tidningskungen.se Och vem vill inte det? Det enda som du behöver göra är att blogga något om tidningskungen.se och länka till deras hemsida via ordet "julklappar". Skicka sedan ett mail till ted@tidningskungen.se och skriv vilken tidning du vill ha!

Kent - VinterNoll2

LYSSNA PÅ LÅTEN OCH NJUT!

Tid för eftertanke?

Så här en vecka före jul kanske man ska sätta sig ner och tänka efter vad man håller på med egentligen.

Eller vad man vill att livet ska gå ut på.

Eller inte tänka alls utan bara ”köra på”.

Ja vad tror ni är bäst???

 

Jag är nog inne i en liten svacka i mitt liv för tillfället. Mycket händer och sker. Mycket från förr hälsar på igen. Och mycket ansvar för sådant som egentligen kanske inte är ”mitt bord”. För att inte prata om all snö som irriterar, bara genom att finnas där!

Som om inte det var nog; utan telefon – och därmed dator – i en vecka! MEN det kanske har varit bra! Man märker hur lugnt och behagligt det är utan deras MÅSTEN. Och börjar tänka i lite andra banor. Hur mycket tid man lägger ner framför datorn egentligen. Alldeles för mycket med tanke på hur lite vaken tid man är hemma. Och hur mycket annat det finns att göra som är viktigare.

 

Som ni märker är jag inte riktigt samma Faster Gunhild som för en vecka sen. Undrar om det går över, eller om det blir den sidan av mig som tar överhanden. För jag – precis som alla andra – har ju en bättre och en sämre sida. Där vill jag inte vara annorlunda.   J

 

Men jag lovar att hälsa på er året ut i a f. Julen får bli min ”överman” och tid att bestämma.  I bästa fall (???) kan ju nyårslöftet bli att fortsätta….

 

En sak skulle jag bli glad om ni kunde svara på; hur många av er känner så här ibland om just bloggande och datorns betydelse över livet??? Svar, tack snälla. Om inte annat så för att jag inte ska behöva fundera på om jag är ensam i de här tankarna.

 

Vet att det här kan vara lite deppigt att läsa, men ni klarar nog det också. Speciellt så här före jul, med allt roligt att se fram emot med det.

 

GOD JUL


Önskar Faster Gunhild


Bambi hälsar på

DET BÄSTA MED ATT BO PÅ LANDET är att det kan dyka upp oväntat besök precis utanför fönstret. Så som igår när jag satt och pluggade i vardagsrummet. Utanför mitt fönster stod ett rådjur, vi kan kalla henne Bambi, snabbt var jag framme med kameran för att få en bra bild. Som vanligt fick jag till ganska bra bilder tycker jag så nu ska ni få lära känna min nya bekantskap.

Juloutfit

Med mindre än en vecka kvar till julafton är det dags att börja fundera på vad man ska ha på sig. Jag kommer köra det säkra kortet med skjorta och chinos. Här är ett annat tips...

H&M, relationer och bästa låten i veckans panel

Fredagar innebär som alltid att veckans panel kommer med sina svar. Så även denna veckan och nu har vi ju bara en vecka kvar till jul också, vilket är sjukt. Hur ska panelen fira jul och vad har de för sista tips till dig som är ute i sista stund. Här får du svaren!

Johanna 28 år från Kristianstad

1. Självmordsbombare i Sverige hur ser du på detta?

Det är klart att det är tråkigt, men sen samtidigt känns det inte helt oväntat. Varför skulle Sverige slippa bli drabbad av sånt som resten av världen råkar utför.

 

2. Återigen får H&M kritik för att de använder sig av alltför smala modeller. Vad är din åsikt kring detta?

- Jag tycker överlag alla modeller är för smala. Det är inget bra ideal och vara så smal, jag har själv varit det och mådde extremt dåligt, så jag gråter nästan när jag ser bilderna för det ger mig massa hemska minnen tillbaka.

 

3. Sista veckan nu innan jul och många är på jakt efter julklappar. Vad är dina julklappstips?

- Utan tvekan så är personliga julklappar det bästa man kan få!

 

4. Hur kommer du fira din jul?

- Jag kommer fria jul med hela familjen i år hos mina föräldrar i Ystad och bo på hotell, super mysigt kommer det bli!

 

5. Nu vill jag ha din bästa låt från 2010?

- Kent - Passagerare

 

6. På min blogg har jag skrivit mycket om relationer och kärlek. Vad är dina råd till alla som är deppiga över att vara singlar och på gränsen till att ge upp det där med kärlek?

- Jag är nog fel person och fråga det, eftersom jag varit singel i 4år och bara lyckat springa på diverse stolpskott, men jag vet det finns någon för alla så det är väl mitt råd till dem som deppar, själv känner jag ingen stress över utebliven kärlek!

 

7. Bara en vecka kvar till jul, har du julkänslor?

- Nej, tyvärr inte. De kommer nog när uppsatsen är inne.

 


 

Veronica, 30år, Nordmaling


1. Självmordsbombare i Sverige hur ser du på detta?

- Det är klart att det är allvarligt om nu avsikten var att bomberna skulle detonerat senare i större folkmassa och trots att man kan tycka att det förstoras för mycket så är det bra att man gr till botten med saken. Samtidigt tycker jag det gjorts ett hyfsat bra jobb i media att framhäva islams "egentliga" åsikter som inte alls är så extremistiska. Okunskap är bland det farligaste som finns  och det är viktigt att framhäva att alla inte kan dras över en kam även inom islam.

 

2. Återigen får H&M kritik för att de använder sig av alltför smala modeller. Vad är din åsikt kring detta?

- Ja, sorgligt tycker jag. att man aldrig lär sig. Detta påverkar ju oundvikligen en stor massa och idealet är ju rent fysiskt ouppnåeligt för de flesta. Alla kan bli anorektiker och smala men alla kan int et ex  få bort en kraftig benstomme och få sjukt smala höfter för att uppnå ett sjukt smalt ideal. Kanske man borde blanda smala/långa/korta/långa modeller för att minska "klyftorna" och göra ett ideal mindre "utstickande". Att alla duger som de är.

 

3. Sista veckan nu innan jul och många är på jakt efter julklappar. Vad är dina julklappstips?

- Köp inte många klappar utan hellre en med  mening/nytta.

 

4. Hur kommer du fira din jul?

- Med sambo hos mina föräldrar. Vi brukar ha lilla julafton dagen före och provsmaka på några av rätterna till julaftons bord. Det är mysigt att mjukstarta lite före.

 

5. Nu vill jag ha din bästa låt från 2010?

- Gahh jag kan inte bestämma bara en. Bästa covern i år är iallafall Maia Hirasawa med "Tusen bitar". Den är magisk!

 

6. På min blogg har jag skrivit mycket om relationer och kärlek. Vad är dina råd till alla som är deppiga över att vara singlar och på gränsen till att ge upp det där med kärlek?

- De flesta har ju blivit brända av kärleken och det gör så ont och det får göra ont. Tillåt dig själv att vara ledsen för det är som vilken sorg som helst, det byts ut mot andra känslor efter ett tag och alla människor är inte lika. Våga tro igen även om det kan ta tid Det låter klyschigt men man KAN ta sig ur det och det går fler tåg. Du är inte ensam...prata med andra, vänner, familj m fl. Det hjälper. Your time will come - trust me!♥

 

7. Bara en vecka kvar till jul, har du julkänslor?

- NEJ! haha ♥

 


 

Alexandra 16 år från Motala

1. Självmordsbombare i Sverige hur ser du på detta?

- Det finns så otroligt många teorier, redan idag på varför det hände, och mer kommer det komma. Själv tycker jag det är så oerhört svårt att skapa sig en uppfattning genom media, då de alltid ger en sådan skev bild av allt. Men det är klart att det är skrämmande. Dock är jag inte orolig över att det här var ett startskott för något större, det tror jag inte. Men vad vet jag, jag kan ju lika gärna ha fel.

 

2. Återigen får H&M kritik för att de använder sig av alltför smala modeller. Vad är din åsikt kring detta?

- Ja, och H&M's tvåfingerring är ett knogjärn. Måste erkänna att H&M inte fått mig att reagera på att de har alldeles för smala modeller. Visst, modellerna är smala. Men hur många så stora kedjor har inte tunnare modeller än dem, då?

 

3. Sista veckan nu innan jul och många är på jakt efter julklappar. Vad är dina julklappstips?

- Jag är nog inte rätt person att ge tips på hur man julhandlar på bästa sätt, då jag fortfarande inte köpt en enda. Nej, men jag tror att det är bäst att sitta hemma och fundera lite över vad man är ute efter på ett ungefär. Gör inte som jag och irra omkring i butiker och inte ha en blekaste aning, för det är absolut inte effektivt.

 

4. Hur kommer du fira din jul?

- Om det inte blir några ändringar så vaknar jag upp hemma, äter en stor mysig julfrukost med familjen, öppnar julklappar och umgås lite. Efter det ska vi upp till kyrkogården, för att lämna en liten "julklapp" till min bror. Runt ett är det tänkt att jag och pojkvännen ska till hans farmor och farfar, för att äta middag och se Kalle Anka med hans släkt! Hoppas att det blir som planerat, för det känns som det kommer bli rätt mysigt :)

 

5. Nu vill jag ha din bästa låt från 2010?

- Men oj, ett år är lång tid och många bra låtar kommer ut, och många gamla låtar blir nya favoriter. Sway med The Kooks, var en favorit hela våren/sommaren, och kommer alltid kännas lite extra i hjärtat. Dock ingen låt som kom ut 2010 men. White light moment med Tove Styrke är grymt bra med! Känns ny och fräsh. Favorit just nu. Sen finns ju Seeking bromance med, så grymt bra. Förlåt Marcus, och alla ni andra, men jag kan inte hantera denna fråga..

 

6. På min blogg har jag skrivit mycket om relationer och kärlek. Vad är dina råd till alla som är deppiga över att vara singlar och på gränsen till att ge upp det där med kärlek?

- Kärleken dyker faktiskt upp när man slutar leta, det ÄR sant. Lev livet och var lycklig över hur mycket tid du får att bygga upp relationen med dig själv. Den viktigaste relationen du har!

 

7. Bara en vecka kvar till jul, har du julkänslor?

- Absolut. Nu vill jag inte vänta längre. Låt mig bara få hitta julklappar först! :)


Äntligen!

ÄNTLIGEN FREDAG SÄGER JAG. Och äntligen ska jag tillbaka till skolan igen, något som kan låta väldigt konstigt att säga men jag menar det verkligen. Efter att ha haft en relativt seg vecka är det återigen dags att ge sig ut i hetluften igen och göra någon nytta. De senaste dagarna har jag varit lite nere på grund av detta, och ja jag har blivit lite förslappad också känns det som. Många bloggare gör den där 30 dagars grejen och om jag inte minns fel är en av punkterna "Min mardröm" och min skulle vara att bli arbetslös. Det ska ALDRIG ske. Då skulle jag gå ner mig helt faktiskt. Nej, nu ska jag inte låta negativ i detta inlägg för jag är väldigt glad idag!

Som ni sett denna veckan har det inte blivit någon outfit från mig. Det får jag ta igen i helgen. Idag är det ju faktiskt också bara en vecka kvar till julafton vilket känns väldigt märkligt. Har inga julkänslor för fem öre. Men det kanske kommer, slutligen en sak. Nu ska det vara ett slut på min deppiga sida för nu kan jag inte hålla på om det där som hände i somras. Bara gå vidare.

Hur mår ni idag kära läsare? Önskar er alla en underbar fredag för det ska jag ha!Cecilia utvecklar om träning...

Hej igen!

 

I detta inlägg tänkte jag redogöra för vad som egentligen sker under ett träningspass rent fysiologiskt. Jag tänkte börja med att berätta att under ett träningspass, oavsett av vilken form så bryts vår muskulatur ner. I form av kost och saker som händer i våra celler bygger vi sedan upp den igen och muskler är även en föresättning för att vi ska kunna förbränna fett. Ju mer muskler som finns på kroppen ju högre fettförbränningsförmåga har den. Många (tjejer framför allt) är rädda för att lägga på sig muskelmassa vilket är ganska komiskt. Helt okej om man inte vill vara muskulös men att tro att det är något som kommer ske av gymträning bara sådär är HELT FEL då man behöver ett speciellt gymprogram (som vem som helst definitivt inte får) och en speciell kost för att bli det "om det hade varit lätt att bygga muskler hade Anabola Steroider inte funnits!" som min PT sa till mig. Det är heller inget som sker över en natt utan tar flera år med endast fokus på just styrketräning. Kan också avslöja att kroppsbyggare (body builders och de personer som tävlar i body fitness och figure) går upp i snitt ETT kg i muskelmassa per år..!

 

Så vad som händer under ett träningspass (väldigt kortfattat) i våra celler kallas proteinsyntesen. Träningen i sig skickar signaler till våra celler direkt till cellkärnan. Där delar vårt DNA upp sig och kopieras vilket kallas PRE PRNA. Det finns dock onödiga delar i denna PRE PRNA som inte behövs, därför klipps det bort (med hjälp av enzymer) och den slutliga produkten kallas PRNA som är vårt nya protein och är redo för att skickas ut ur cellen för att bli "självständig" för att sedan själv kunna göra samma sak.

 

Alla människor vill ha muskler på sin kropp, synliga eller osynliga. Det är nämligen musklerna som gör att vi bland annat kan röra våra olika skelettdelar mellan de ställen vi har leder (exempelvis armbågsleden som gör att vi kan röra underarmen) då muskelfäste och ursprung sitter på olika skelettdelar vilket vi med styrka av muskeln kan böja på exempelvis armen. Utan muskler har vi heller ingen kraft även om de i vissa sammanhang kan vara till nackdel i och med att muskler väger mer än fett och vissa idrotter kräver smidighet.

 

Ett exempel för dem som oftast har väldigt lite muskler på sin kropp är löperskor/löpare. Anledningen är för att de oftas löper länge och väldigt snabbt vilket resulterar i att kroppen direkt efter kolhydrat- och fettförådet går över till vårt proteinföråd vilket är det dyrbaraste vi har. Detta i sin tur resulterat då i att de bryter ner sin muskulatur och i och med att de oftast inte tränar styrka bygger de heller aldrig upp något vilket får dem att att se på gränsen  till anorextiska ut. Det finns dock en anledning till att de inte styrketränar, styrketräning i samband med konditionsträning bryter nämligen ner muskelmassan. Det mest optimala en löpare kan göra är att periodiera sin träning och endast fokusera på en utav dem två sakerna i taget.

 

För att bygga upp vår muskulatur som jag nämde tidigare behövs rätt form av kost. De som specifikt bygger upp vår muskulatur är protein men energin musklerna får är kolhydrater, därför kan kolhydrater i kosten aldrig uteslutas. Jag skulle rekomendera alla, oavsett idrottsgren eller mål med träningen ta någon form av proteinshakers som komplement till sin träning, i förutsättning dock att man minst tränar 3-4 dagar i veckan för att inte få ett överskott. Dock ger ett överskott av protein inte en viktuppgång i form av fett då det krävs extrema mängder som ingen kommer uppnå. För den som ändå känner för att testa kan jag berätta att man kommer bli sjuk och därmed bli tvungen att sluta innan det sker i alla fall. Med andra ord är det omöjligt. Kost i form av protein SKA intas som max 60 minuter efter träningen och då är en proteinshakers att rekomendera, du vet att du får i dig protein av hög kvalité och dessutom en mängd som är exakt. Rådfråga dock av någon som vet exakt vilket proteinpulver just du ska använda för det finns massor att välja bland!

 

PS. Glöm inte att ni får komma med frågor till mig, jag svarar gärna! DS.


Eleonore flyttade till en småstad

Denna vecka får ni möta en tjej som ofta dyker upp här på min blogg. Hennes största intresse är att bjuda på godsaker och på hennes blogg får man ta del av allt gott hon skapar. Jag gjorde en intervju med henne när hon bodde i Stockholm men nu har flyttlaset gått till Karlskrona. Hennes namn är Eleonore och ni möter henne i veckans intervju här på slipsens.se.
Skulle du kunna börja med att berätta om dig själv?

- Jag är en glad, lite galen tjej på 22 år. Jag kommer ursprungligen från Stockholm men bor just nu i Karlskrona sen 2 månader tillbaka. Jag är en riktig stadstjej som gärna går runt i timmar på stan bara för att känna stadens fart och fläkt. Efter det sätter jag mig på ett café med en vän eller en bra bok. Jag brukar i smyg leka recencent av caféerna då jag är lite själv utnämn expert på ämnet fika.

 

Jag intervjuade ju dig när du bodde i Stockholm, hur är det att bo i en småstad?

- Det är ju definitivt som natt och dag. Stockholm var fartfyllt medan rusningen i denna småstad känns som söndagslunk. Det har tagit lång tid för mig att komma ner i tempo och att trivas med det lilla utbudet av affärer och saker att göra.

 

Du tror inte många kommer vända sig emot dig nu när du säger så om en småstad?

- Jo det tror jag absolut. Det är absolut inget illa menat då småstäder har sin charm också. Det blir mer personligt, man kan hälsa på kassörskan i affären, bli vän med grannen och säga hej till någon på stan utan att det känns konstigt. Detta går ju inte i en storstad. Det är bara det att jag inte är van med det.

 

Har det blivit en stor omställning för dig alltså?

- Ja det har det verkligen. Från att ha varit en tjej som jobbade mycket, träffade familj och vänner en del och kunde åka till 10 olika köpcentra. Till att inte jobba alls, inte känna någon utom min sambo och ha ett centrum att åka till. Så jo det har blivit en omställning.

 

Har det påverkat dig som person? Din personlighet?

- Inte egentligen, är fortfarande samma glada, fartfyllda tjej som gillar tempo men jag har väl blivit mer lugn och mindre rastlös.

 

Om vi lämnar det och går in på din blogg. Hur kom du på att inrikta dig mot godsaker?

- Jag har alltid gillat att baka sen jag fick vara med min mamma lät mig vara med vid bullbaket. När jag sen valde restaurangprogrammet på gymnasiet insåg jag att det inte riktigt var min grej utan ville bli konditor istället. Men det blev att jobba på café och mitt intresse för godsaker har bara växt. Så att blogga om godsaker och fikatillbehör kom ganska naturligt.

 

Nu i juletid måste du ju vara i himmelriket eller?

- Oh ja, jag älskar julen och alla godsaker som hör därtill. Det är ju nu man träffas och bakar som mest. Här hemma har det än då länge blivit runt 10 sorters julgodis inkl lussebullar och pepparkakor.

Om du måste utse en favorit nu till jul, vilket julgodis gillar du bäst?

- Jag skulle välja Rocky Road som blivit populärt de senaste åren. Där i finns allt jag tycker om, god choklad, kola, nötter och marshmallows.


Utöver att baka, vad har du för intressen?

- Jag är som de flesta tjejer, gillar skor och kläder men shoppar helst på webben. Jag tycker om att läsa böcker och skriva, förhoppningsvis en egen bok. Filmer gillar jag också, gärna romantiska komedier.

 

Hur skulle du beskriva din stil när det gäller kläder då?

- Oj jag känner mig väldigt mixad, har nog ingen direkt stil utan köper sånt jag tycker är fint. Om det blir bohemiska tunikor, chica blusar, ballerinaklänning eller en rockig t-shirt spelar ingen roll så länge jag trivs i den.

 

Sist när jag intervjuade dig hade du inte hunnit träffa många andra bloggare för att fika. Har du hunnit göra det nu?

- Nu har jag hunnit träffa några trevliga tjejer och killar för att fika. Även träffat fler bloggare under mingel på Blog Awards, kul att få en bild av de man bara läser om och läsare som inte riktigt fått en bild av mig.

 

Då hade du också fler spännande projekt på gång, hur har det gått med det?

- Ett projekt var att satsa med på bloggen och att öka läsarantalet vilket lyckats. Har även inlett ett par samarbeten. Några gick inte att genomföra pga vissa omständigheter..

 

Hur mycket betyder bloggen för dig då?

- Den betyder en hel del. Dels för att jag fått kontakt med så fina människor och dels för att det blivit en bra sysselsättning och lite av ett jobb då jag är arbetssökande.

Du skriver ju faktiskt här på slipsens också, hur kommer sig det?

- Ja precis, det är ett av mina trevliga samarbeten. Vi började som en gästbloggning som fortsatte med att skriva hos varandra varannan vecka. Jag kommer nog synsas mer här också så småningom.

 

Som avslutning hur ska du fira din jul?

- I jul kommer jag fira med min sambos familj som bor drygt 10 mil ifrån oss. Kul att få uppleva en annan jultradition.

 

God jul Eleonore!

- Tack detsamma, God jul!


Studierna kallar

SITTER HÄR HEMMA IDAG IGEN OCH PLUGGAR FAKTISKT. Har haft tre väldigt tråkiga dagar med förkylning och ingenting att göra egentligen på dagarna. Tacka vet jag musikhjälpen som har varit på nästa hela tiden här hemma på landet. De har verkligen räddat mina dagar. Idag däremot har jag lite att stå i. Ska läsa igenom en uppsats som jag ska opponera på tills på måndag, verkligen intressant läsning må jag säga. Helt inne på det området som jag tycker är väldigt intressant. Marknadsföring. Samtidigt som jag sitter och läser har jag en näsa som rinner hela tiden vilket inte är speciellt roligt. Däremot har jag upptäckt en sak som är väldigt intressant och rolig med min blogg. Att det blev stora reaktioner på det Kalle skrev igår och min stor fråga är när det kommer upp på blogg.se startsida. För det är ett ämne som borde uppmärksammas mer. Dock tror jag ju inte att det kommer komma upp där. Eller rättare sagt jag är helt säker på att det inte kommer upp där. ALDRIG.Nu ska jag återgå till mitt läsande för att sedan redigera en intervju ni kommer få läsa i eftermiddag. Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Söta kläder

DENNA GÅNG HAR JAG SATT IHOP en väldigt söt outfit till tjejer. Min personliga favorit är den blå klänningen med en rosett, den kanske ni också gillar?

Fantastiska människor

HÄR PÅ MIN BLOGG HAR ni som läser fått möta en mängd olika personer. Däremot känner jag lite att jag går emot det Kalle skrev tidigare idag nu med att bara lyfta fram tjejer, men jag vill se fler manliga bloggare. Det är inte bara genom att jag har flera gästbloggare för att skapa en bra helhet utan även lyfta fram personer genom intervjuer. Detta har varit ett återkommande inslag som hyllats väldigt mycket av er läsare och något jag kommer fortsätta med. Under den senaste tiden har ni fått se en bra blandning på olika personer dock ofta med ett stort intresse för mode. Däremot är varje person som jag intervjuat helt unik på sitt sätt. Det handlar bara om att få dessa personer att prata om det som är unikt för dem vilket kan vara svårt ibland, lättare att prata om ytliga saker.

Ett utbud av de intervjuer jag gjort senaste månaderna. Först har vi Jennifer som blev ett intressant samtal där vi pratade om kärlek och vikten av att leva i nuet. Vidare har jag också tagit del av Elins liv som består mycket av mode något som också blev centralt i vårt samtal. Ni fick också lära känna Joanna som tagit sig en lång väg tills där hon är idag. Väldigt inspirerande tjej enligt mig. Slutligen fick ni chansen att lära känna en alldeles fantastisk tjej, Linnea. En tjej som alltid ser det positiva framför det mörka.

Självklart kan ni se fler av mina intervjuer under kategorin "Intervjuer"...

Vem blir nästa veckas kvinnliga blogg på startsidan av blogg.se?

Pacemakers skrev för några veckor sedan om fördelningen mellan kvinnligt och manligt på blogg.se's startsida. Den fördelning är ungefär 99% mot 1%. Ganska tråkigt när många manliga bloggare där ute, inte bara Pacemakers, gör det riktigt bra men aldrig får synas på samma sätt som tjejerna. Kom igen, släpp lite på pubeshårets betydelse. Vi skulle kunna gissa vem som blir nästa veckas kvinnliga bloggare, men det gör vi inte. Istället kör vi en variant och tipsar om manliga bra bloggare här.

Några av många manliga bloggare:
Anderas Mode
Martin Nilsson
Dennis Olivendahl
Style by Lindberg
Pär Lärnström
Pacemakers
Dusko Sinik
Skrivet av Kalle

White snow

VISST GÅR DET GNÄLLA på snön att den inte är rolig och allt. Men tänk vad fina bilder man kan ta med det vita landskapet. Har ni någon favorit av dessa?

Låt mig presentera Annika

VI BLIR BARA FLER HELA TIDEN i slipsen-familjen som jag väljer att kalla det. Denna gång är det Annika som kommer börja skriva för mig här på slipsens. Nedan följer en liten presentation över vad hon ska skriva om men jag tror, eller är säker på, att ni kommer gilla det hon skriver om. Allting grundar sig i en text som jag skrev förra veckan med rubriken "Det där med tjejer".

Kvinnor är från Venus, män är från Mars. Har ni hört den förut? Ett i vår tid flitigt använt uttryck. Men vad står egentligen uttrycket för? Jo, jag förstår att de syftar på att det här med att förstå varandra är som att komma från två skilda planeter. Men jag skulle vilja kritisera det här uttrycket lite. Varför? Tänk efter själva, två skilda planeter, men en och samma galax. Alltså, det finns ett samband, något som båda planeter har gemensamt. Språket skiljer, men i grunden så finns något som binder samman, Vintergatan. Så är det med kvinnor och män också. De är på samma planet, men har svårt att förstå varandra. Hur kan det bli så här? Varför har vi så svårt för att förstå varandra?


Som Marcus skrev i sin blogg för ett tag sedan kan kvinnor uppfattas som svåra, players och tvåsidiga. Jag vet att vi kvinnor kan vara svåra och helt obegripliga, det har jag själv råkat ut för. Men killar erkänn, ni är inte så lätta att förstå heller.


Jag tänkte en tid framöver försöka räta ut några frågetecken och slå hål på en och annan myt om oss kvinnor. Förhoppningsvis så kan det här få igång en diskussion och kanske underlätta dels för er män, men även för oss kvinnor…


Min inspiration hittar jag i självupplevda eller av vänner upplevda scenarier med män. Skicka gärna mail med era erfarenheter med respektive kön så får ni förhoppningsvis svar på just era funderingar.


Första scenariot kommer nästa vecka…

http://nanikkan.blogg.seTre tomma ord

Tre enkla ord som jag aldrig kommer ta ur min mun. Tre ord som kan betyda så mycket, men också så lite. Bara tomma ord som inte betyder någonting. Jag trodde jag visste vad det betydde men jag hade så fel. Tre ord som egentligen inte spelar någon roll. Dessa ord förstörde mig en hel sommar, fick mig att vilja tro. Fick mig att hoppas. Orden var just bara ord utan känsla. Jag viskade till dig och du viskade tillbaka. Det betydde så otroligt mycket.

 

Tre enkla ord som jag aldrig kommer våga tro på igen.

 

Jag älskar dig.Tillsammans är vi starka

Min hals har börjat bråka lite med mig, vilket inte är speciellt kul, men finns inte mycket att göra än att bara dricka mycket te och knarka halstabletter. Hoppas på att det släpper till imorgon när vi har vår andra match i rinkbandyn. Vi får se hur det blir med det helt enkelt. Jag har även börjat fundera på att summera detta år som är på väg att gå mot sitt slut. Det har hänt mycket roligt, flera tråkiga saker och mycket däremellan. Kanske blir en årskrönika eller någonting, vi får se helt enkelt.

 

En sak som har hänt här på min blogg är ju att jag fått helt fantastiska gästbloggare som jag fortsätter imponeras av för varje gång de skriver. Igår var det ju Eleonore som skrev en helt grym text som många av er som läser också verkade tycka väldigt mycket om. Jag vill uppmana er alla till att besöka Eleonores egna blogg som är riktigt bra. Det är inte bara hon som är riktigt grym bloggare utan det finns fler som skriver hos mig som är minst lika bra. Ni kommer få se under veckan.

 

Själv är jag ju också aktuell för lite andra bloggar som gästbloggare. Redan nu skriver jag hos Eleonore, Eleonore och Adara Magazine. Det kommer bli ännu mer gästbloggning när jag också ska börja hos Tove där jag ska skriva lite mer om träning och kost, något jag är väldigt intresserad av. Händer mycket när det gäller bloggen. Känns väldigt bra.

 

Jag kommer så väl ihåg hur jag kände för det här med att blogga när vi gick in i detta år, jag såg slutet och ett ljus. Nu ser jag inte det slutet längre utan jag vill bara ha mer hela tiden. Bygga upp en stark blogg som alla kan läsa och finna något av intresse. Och visst kan det låta lite dumt att jag satsar så mycket tid på det här med bloggen men det jag har är ingen vanlig blogg enligt mig därför blir det att jag lägger ner mycket tid på det.

 

Nu blev det ett väldigt långt inlägg hoppas ni står ut med det. Kan ju avsluta med att avslöja en till nyhet… Om allt går i hamn kommer ni få se ytterligare en bloggerska här på min blogg inom en snar framtid. Nu återgår jag till musikhjälpen.


Vinteroutfit

Man kan hitta snygga, trendiga kläder även på de billigaste kedjorna. Här är en outfit för alla tillfällen i vinter.

Våga säga ifrån!

Det finns väldigt många i vårt samhälle som är missnöjda med olika saker här i livet och så är det, det är nog ingen större grej vi kan ändra på. Men tyvärr finns det också människor som går runt och mår dåligt, är ledsna och vet inte riktigt vad dem ska göra.

 

Av egen erfarenhet som har varit mobbad under hela min högstadietid och varit mycket ensam har känt en ganska hög press med att sätta skolarbetet i fokus och samtidigt höra på snack från elever som satt i samma klassrum.

 

Jag hade några kompisar som gick bakom ryggen på mig men en vacker dag så satte jag ner foten och sa att detta är inte okej! Jag lämnade dom helt och hållet och pratar inte ens med dom idag, ensamheten har dock gjort mig väldigt stark i mig själv.

 

Att säga nej är att våga sätta ner foten när någonting går över din gräns för vad som är okej och inte okej! Hade jag hängt med dem personerna än idag, då hade jag inte heller stått där jag står idag och jag är glad för det jag gör idag och framförallt för den jag är.

 

Man ska inte umgås med folk man inte tycker om! Du ska inte behöva det. Våga vara ensam också och ta reda på vem du faktiskt är egentligen! Är du dig själv eller är du inte? Spekulera i det hela!

 

Att inte våga säga nej är lite fegt och grupptrycksföljande tycker jag och jag tycker grupptryck är oerhört fegt.  Man vinner respekt om man vågar säga nej.
Skrivet av Eleonore

Memories


Nostalgi

God morgon!

Måndag och ny vecka. Igår var bara en sådan seg dag som det kan vara ibland när det handlar om söndagar därför känns det väldigt kul att en ny vecka kommer. Min helg har varit bra förutom en seg söndag, hade en liten nostalgi utgång med min kusin i lördags, spelade rinkbandy och tog det lugnt med familjen. När vi var ute i lördags gjorde vi något som man alltid gjorde när man var 18 år. Det finns ett ställe i Norrköping som heter Deli och dit gick vi för att enbart beställa en shotkanna. Något man alltid gjorde i yngre dagar vilket var väldigt trevligt. Idag när det är måndag har jag faktiskt inte mycket planerat ännu när jag är klar med allt till skolan vilket är väldigt skönt. Ska väl fixa lite här hemma och sedan träning ikväll.

Har tänkt lite på en annan sak som har med bloggen att göra. Finns det något ni saknar på min blogg? En annan sak, bloggar jag för ofta tycker ni? Vill höra er åsikt nu.Hoppas ni får en underbar måndag!"Le om du vill ligga"

DENNA SÖNDAG FÅR NI ÅTERIGEN se en repris av ett avsnitt på slipsen tipsar. Jag gav mig ju faktiskt ut på stan för att ta reda på hur folk raggar... Ni ser hur det gick i detta klipp!

Sommarkänslorna

Även fast snön faller utanför är det en känsla av sommar som återfinner sig i min kropp så fort musiken går igång. Skivan jag lyssnade på under hela sommaren var Oskar Linnros och nu får jag höra honom igen. Från kylan in i värmen som Winnerbäck sjunger, det här verkligen så. Jag har vandrat på Norrköpings gator fyllda med snö för att ta mig hit. Kommer tänka på alla gånger skivan gått varv på varv i bilen varje biltur in till jobbet.

 

Midsommardagen. Jag vaknar upp trött och nedstämd över att tvingas gå till jobbet tidigt på morgonen. På med skivan och allt är löst.

 

Varje liten takt, varje textrad lärde jag mig ut och innan. Att från och med du skulle bli sommarens låt visste jag redan, i alla fall för min del, varje ord i den beskriver min sommar till punkt och pricka.

 

Efter att ha lyssnat på skivan en hel sommar blev jag infann sig en känsla av att du förknippades med den, därför stoppade jag undan den en period. Klarade inte av allt helt enkelt, blev för mycket. Lite som Linnros själv sjunger ”Mitt namn är mycket och jag vill ha mer…”

 

Nu när den åter kommer fram är det den där glädjen som infinner sig. Inte det mörka som jag såg då. Nu är allting annorlunda, jag ska ta mig genom eld och skapa någonting nytt. Här och nu. Från och med du.

 


Gästbloggare - Kalle

LÅT MIG PRESENTERA EN AV MINA GÄSTBLOGGARE...


Kalle Severin Nilsson, 28 år, bloggar på
kallenilsson.com och jobbar med marknadsföring och som möbelrådgivare i en av sydöstra Sveriges största inredningsbutik. Älskar saker som kan klassifcieras som "unika" och är extra svag för färgen blå. Gillar ödmjuka männsikor som vågar vara sig själva, är lättsamma och håller igång sin kropp med träning. Stiger oftast upp klockan 08:14 men vaknar lagom till lunch.

Festa loss ikväll!


Förr och nu – har ni hört det från mig förut??

*Ibland känner jag mer än vanligt av att förr och nu hör ihop, eller går armkrok med varandra genom mitt liv. Idag t.ex. fick jag ett brev med posten. Ett blått kuvert med snöflingor på, med en avsändare jag inte har haft kontakt med på säkert 30 år! En av mina gamla brevvänner från ungdomen. En märklig känsla! När jag kom hem la jag brevet på köksbordet, kollade på det några gånger innan jag öppnade det. Och nu har jag skickat iväg ett mejl till Astrid, som hon heter. Undrar vad det kan ge? En enda kontakt för att sen rinna ut i tomma intet igen, eller kanske att vi kan hålla kvar den upphittade tråden. Spännande (mitt favoritord!) att se vad det ger, men roligt att vi båda vill ”känna av” vart vi är i livet. Ett tecken på att vi betytt något för varandra en gång i tiden, annars hade väl allt fallit i total glömska?

 

*En annan lite mer tragisk koppling mellan förr och nu, är en kusins man som nyligen gått bort. Begravningen är strax före jul, och jag kommer nog att gå på den. Hans dotters barndom är en del av min ungdom också. Jag var med och passade henne och brodern när de var små, några somrar var vi även på Öland tillsammans med deras mormor. Det är länge sen, och kontakten har väl inte varit så tät på många år. Men ändå känns det som att det var igår, när jag känner efter nu. Tiden emellan har liksom ”gått upp i rök”, och vad jag förstår har inte Karin glömt heller.

 

*Förr och nu är det ju den röda tråden med jobbet jag har börjat på nu också. Ett annat företag, men med erfarenheten från alla mina år inom industrin som det allra bästa bagaget. Det är nog sant att kunskap inte väger speciellt mycket att bära runt på!! Men kan ge så mycket mera i utbyte! Ett nytt jobb t.ex. Eller ett bra självförtroende, kontakter eller något annat minst lika viktigt.

 

*Att det snart är jul har väl ingen missat? Förr firade vi jul på ett helt annat sätt än idag. Mera gammaldags med slakt, mycket julklappar – inte dyra, men mera uttänkta för varje person-, många sorters kakor och mycket annat som vi inte gör idag. Gubben och jag köper inte längre några julklappar och lagar bara till den mat vi gillar bäst. Några sorters bröd måste finnas, men inte 7 sorters kakor och definitivt ingen julgris! Men julen brukar bli bra ändå!!!

 

*Jag tror nog att de flesta skulle må bättre till jul om julskyltningen började 1 advent, som förr, istället för sept/okt. Om affärerna slog på den LILLA trumman om vad de vill sälja, stället för all reklam och alla jippon! Visst kan man bli glad av att shoppa! Men lika besviken när man märker att man köpt något man inte behöver eller inte blir så uppskattat som man hoppats. Eller när pengarna inte räcker till!

Det finns ett ord som borde rationaliseras bort, speciellt till julen: MÅSTE. Den gränsen kan bara du sätta själv. Ingen annan har rätt att säga emot. Jag vet att det är svårt, och kan kosta på! Men stå ut – om du vill må bra måste du själv ta kommandot över din vilja. Belöningen kommer, var så säker!

 

*En annan sak; julkort! Vi har köpt några fina som ska skickas till släkten i Finland och till några äldre personer. Annars blir det väl mest via datorn. Tyvärr!!! Tänk alla gamla kort som man kan ta fram och titta på ibland. Inte skriver jag ut bilderna från datorn, och förresten hur länge håller de sig? Nej, där är det Förr som vinner över Nu. Definitivt!!!

 


Hälsar Faster Gunhild


Premiär och Idol

VÄLDIGT MYCKET GOD SAKER som jag har bakat nu fram till jul. Dock har jag inte bakat någonting än idag men tänkte faktiskt göra det lite senare, mozartkulor blir det nog. Har varit iväg hela förmiddagen på rinkbandy som inte gick riktigt som jag ville. En förlust men jag bör ju tillägga att det var premiär så nästa match tar vi. Då är det mot Stadium som vi slog förra året. Ska inte vara speciellt tuff match. Det är nästan så jag dör nu när jag ska sätta mig och svara på kommentarer, undra hur många som skriver om Idol idag? Bara jag som är allergisk mot det programmet? Tacka vet jag musik som inte skapas efter en mall. Nu lär ni hoppa på mig för detta. Men nu får titta på det hur mycket ni vill, jag kommer då aldrig göra det.Hur mår alla idag förresten?Godsaker


Julklappar, tågtrafik och träning i veckans panel

ÅTERIGEN ÄR DET FREDAG vilket betyder ledighet för många, en helg väntar. Men lika självklart som att helgen stunda kommer också panelen tillbaka och svarar på frågor. Nu önskar jag alla en riktigt trevlig fredag kväll framför Idol eller något annat bra. Här ger jag er....Alexandra 16 år från Motala

1. Julen närmar sig med stormsteg, har du börjat köpa julklappar än?

- Jag önskar jag kunde svara ja på den frågan, men det kan jag tyvärr inte. Antar att jag inte är den enda som tycker att december flyger förbi och helt plötsligt står man där, med urplockade butiker dan före dan. Gills det om man redan bestämt sig för vad man ska köpa? Fast det har ju knappt gjort det heller..


2. Kritik är stor mot tågtrafiken i vintern. Vad tycker du om den? Har du blivit drabbad av någon av dessa händelser?

- Ja, jag ska väl inte yttra mig så mycket i den frågan då jag inte själv är utsatt. Jag pendlade med buss den tiden jag gick i skolan i Linköping. I dagsläget åker jag endast stadsbuss, så jag är inte påverkad över huvudtaget. Men det är klart jag inte tycker om hur SJ behandlar sina kunder - för det hör man ju dagligen om hur det går till..

3. Nu har du chansen, vilken är din bästa jullåt?

- Jöback är väl för go! Finns faktiskt en hel del bra. Nästan enklare att säga vilken jag absolut inte står ut med - mer jul. Den ger mig lust att kräkas.

 

4. Idag (fredag) är det nobelmiddag. Men nu är min fråga om du bara fick ge en bloggare ett pris för en bra blogg. Vem skulle du ge det till? Motivering också.

- Nu ska jag väl göra mitt val efter vem som gjort finast insatser mot dåliga ideal och massor sådant, men rent spontant, skulle jag vilja ge Dollyblond.se ett pris för skönaste bloggen! Jag vet inte varför, men den ger mig må bra-vibbar.


5. På min blogg skriver jag mycket om träning och hur viktigt det är. Brukar du träna regelbundet? Vad tränar du och ger det dig mycket tillbaka?

- Måste svara nej där också.. Finns inga undanflykter, jag kan absolut inte säga att jag tränar. Planerar dock att börja dansa efter årsskiftet.. vilket är bra träning det med!

 

6. Hur ser planerna ut inför helgen?

- På mitt schema står det jobb och jobb till helgen. Men det ska bli rätt skoj, då det blir första gången jag jobbar helg på KappAhl!


Johanna 28 år från Kristianstad

1. Julen närmar sig med stormsteg, har du börjat köpa julklappar än?

- Har köpt en så det är några kvar, Brukar vara klar vid den här tiden annars, men skolan har tagit för mycket tid detta året

 

2. Kritik är stor mot tågtrafiken i vintern. Vad tycker du om den? Har du blivit drabbad av någon av dessa händelser?

- Denna vinter?! Tycker inte det varit så farligt ännu. Att det blir bekymmer med mycket snö förstår jag i alla fall. Jag har inte blivit drabbad i år  blev drabbad  många gånger förra året, klart det är störigt men finns värre saker och irritera sig på än sena tåg i min värld i alla fall.

 

3. Nu har du chansen, vilken är din bästa jullåt?

- Gillar alla jullåtar, har ingen som är mer favorit än någon annan

 

4. Idag (fredag) är det nobelmiddag. Men nu är min fråga om du bara fick ge en bloggare ett pris för en bra blogg. Vem skulle du ge det till? Motivering också.

- Oj vad svårt, jag skulle vilja ge alla de som läser min blogg ett pris för de är så otroligt underbara. Men om jag måste ge ett pris till någon så blir det till Josefine http://wiilow.blogg.se/ eftersom jag tycker hon är en otroligt stark person som kämpar varje dag för hålla huvudet överytan och för att hon är en underbar person som är värd all lycka som finns!

 

5. På min blogg skriver jag mycket om träning och hur viktigt det är. Brukar du träna regelbundet? Vad tränar du och ger det dig mycket tillbaka?

- Just nu är jag knäskadad men annars tränar jag regelbundet för jag älskar att hålla igång och jag mår mycket bättre av att röra på mig. Förut var det mycket fotboll nu blir det en del spinning, simning och gym. Men just nu bara vila, vila, vila!  Det gick mig massor tillbaka, jag får en sådan otrolig energi av det och så orkar jag mycket mer om dagarna.

 

6. Hur ser planerna ut inför helgen?

- Idag skall jag fira min underbara vän Sandra som fyllt 22 men pompa och ståt. Lördag eventuellt fixa lite mer julklappar, men det beror på hur väl måendet är och söndagen är det handboll i Ystad som gäller.


Veronica, 30år, Nordmaling

1. Julen närmar sig med stormsteg, har du börjat köpa julklappar än?

- Åhh borde jag bli stressad? Har hittils bara köpt två klappar och ska i och för sig inte köpa så många fler. Tycker mängden paket är oviktigt. Skulle köpa klappar i måndags men kom mest hem med julpynt till hemmet. Haha!

 

2. Kritik är stor mot tågtrafiken i vintern. Vad tycker du om den? Har du blivit drabbad av någon av dessa händelser?

- Eftersom jag aldrig åker tåg så har jag inte det men det är dåligt ändå att det inte ska kunna fungera bättre även på vintern. Om man nu ska åka tåg istället för andra färdmedel t ex flyg, för miljöns skulle måste det fungera bättre. Att det inträffar fel ibland förstår man men att det händer ständigt är en annan femma. Tid är pengar och ska man jobba eller annat har man inte tid att sitta på ett tåg i fem timmar varje gång man ska till jobbet och tåget står still. Flygförseningar hör ju till min vardag så det har jag dock drabbats av eftersom jag arbetar för ett flygbolag och en och annan utskällning får man.

 

3. Nu har du chansen, vilken är din bästa jullåt?

- Ingen slår "O Helga Natt" med en bra sångare såklart då. Då går det rysningar genom kroppen :)

 

4. Idag (fredag) är det nobelmiddag. Men nu är min fråga om du bara fick ge en bloggare ett pris för en bra blogg. Vem skulle du ge det till? Motivering också.

- Åh svårt för det finns så otroligt många! Emmelist (http://emmelist.blogg.se) får mitt pris för att hon har en tuff och rolig attityd och samtidigt ett stort hjärta av guld.

 

5. På min blogg skriver jag mycket om träning och hur viktigt det är. Brukar du träna regelbundet? Vad tränar du och ger det dig mycket tillbaka?

- Jag tränar på gym sedan ett par veckor tillbaka. Jag har tränat ett antal lagsporter, innebandy m m men pga en hälskada kan jag inte springa lika mycket som förr och då är gymmet perfekt. Till motion kör jag cykel, cross trainer och sen styrka under/överkropp. Det är perfekt. Sedan promenerar jag mycket eftersom vi har hund.

 

6. Hur ser planerna ut inför helgen?

- Oj, mycket kalas :D Idag (fredag) ska jag på glöggmingel hos ett par kompisar och på lördag fest i stan med de andra flygbolagen på mitt jobb. Jag jobbar dock både lördag och söndag.

 


Tack.

VILL PASSA PÅ ATT tacka alla er som läser min blogg och kommenterar. Ni betyder väldigt mycket för mig och det kanske också innebär att denna blogg kommer finnas kvar även 2011 dock i en annan utformning. Det ser jag fram emot väldigt mycket faktiskt, nu har jag ju ett starkt team som jag jobbar med. Det kommer bli ett underbart arbete. Okej, fredag idag då. Precis varit iväg på träning vilket kändes väldigt bra såhär dagen efter Daniel Adams-Ray som förövrigt inte var så bra som jag trodde. Han har en bit kvar tills han är lika säker som Oskar Linnros på scenen. Eller vad sägs om att enbart framför 4 låtar för att sedan gå av scenen(!). Riktigt illa!

Ska också ut på julklappsjakt nu med min kära vän Henrik. Och självklart vet jag precis vad jag ska köpa till mina föräldrar som jag ska köpa till. Kommer bli en fin fredag. Och här på bloggen kommer också panelen upp lagom till kvällen då alla säkert ska se idolfinalen. INTE JAG! Allergisk mot det....

Önskar alla en fin, fin fredag!Gabbi tipsar..

MODEINTRESSERADE GABRIELLA KOMMER börja ge sina tips på vad som gäller just nu med start denna vecka. Hon kommer tips om kläder till både honom och henne. Nu kör vi igång det...

Till honom:
tröja, linne och mössa - weekday. kängor - vagabond, jeans - levis, klocka - mont blanc


Till henne:

kappa - moschino cheap and chic, stövlar - gucci, diadem - louis mariette, väska - reed krakoffHärlig kväll...

INTE FÖR ATT VARA SÅN DRYG IDIOT, men ikväll kommer bli en grym afton tillsammans med denna kille....


Ha en trevlig torsdagkväll!

Nicole fick åka till Madrid på EMA

Denna veckan får ni möta Nicole som fick chansen att åka på EMA i Madrid. Till vardags pluggar hon samhälle-media men har redan stora planer för framtiden. Jag bestämde mig för att ta reda på mer kring henne, hur det kom att hon fick åka iväg, hur framtiden ser ut och mycket annat. Möt Nicole i veckans intervju här på slipsens.
Skulle du kunna börja med att berätta om dig själv?

- Jag heter Nicole och bor som sagt i kalmar, där jag får sista året på Stagneliusskolan - samhälle/media. Jag skulle egentligen tagit studenten förra året men jag tog ett sabbatsår direkt efter 9de klass pågrund av olika skäl. Jag bor hemma med min mamma och syster och med min lilla ögonsten Kenzo såklart. Jag är väldigt modeintresserad och älskar att springa omkring på stan för att hitta det där lilla extra, vare sig sen vågar använda det eller inte, hehe. På min fritid så umgås jag ju mycket med vänner och sånt som en vanlig tjej  min ålder gör.


Du gjorde ju en stor sak under EMA, vad?

- Ja, jag och en kompis fick ju åka iväg till Madrid för att uppleva en one's in a lifetime upplevelse. Mitt "jobb" var att fotografera och filma så mycket jag bara kunde så ni där hemma i Sverige, kunde få ta del av dem och se de jag såg osv. Det var verkligen sjukt häftigt att få stå där, när man så många gånger tidigare suttit hemma, fastklistrad framför TV:n och drömt att man kunde få vara där. Jag fick även träffa väldigt betydelsefulla människor inom MTV branschen, och jag kan inte säga något annat än att det var sjukt inspirerande! Jag vet nu vad det är jag vill göra med mitt liv.


Hur var det att få göra detta?

- Som sagt så var det helt galet roligt att jag fick denna chansen, denna upplevelse är en som jag förresten av mitt liv kommer att komma ihåg. När jag precis fått reda på att jag vunnit så blev jag helt extatisk, jag kunde inte fatta att jag, lilla Nicole skulle få åka och se sina idoler, och att jag had blivit vald att blogga för Sverige. Sjukt säger jag bara.

 

Många röstade på dig, varför tror du folk gillar dig så mycket?

- Jag tror att folk röstade på mig för att jag delvis gick in i tävlandet, jag la ofta upp bilder där man såg att det var mig dom skulle rösta på, men jag tror även att dem gillade mig för att jag behöll mig själv i det hela. Jag skrev som jag brukar göra, om vad som hände mig idag eller outfits eller annat roligt och inspirerande, all min fokus hamnade alltså inte bara på tävlingen, vilket jag tycker är viktigt, för hur skulle annars någon få veta vem jag var eller ens kunna tycka om min blogg?

 

Vad gör du annars om dagarna?

- Jag umgås mycket med mina vänner när jag inte är fast i skolan. Men vissa dagar kan jag uppskatta att vara helt själv, ligga i soffan och titta på en bra film, det är underbart, då det är min koppla-av tid från allt och alla hehe.

 

Finns det något som är unikt med dig som person?

- Något som är unikt med mig? hmm.. jag vet inte, alla människor är ju unika på något sätt. Men en sak som kanske är lite udda med mig är att jag är sjukt överrörlig i händerna. Fått höra flera gånger av vänner och andra som sett vad jag kan göra att jag är benlös, haha! Kan tex. göra vågen med min hand, lite creepy kanske :P

 

Har du något nytt spännande på gång nu då?

- Ja faktiskt! Så fort skolan slutat så flyttar jag till Stockholm för jag har nämligen fått en praktikplats på MTV inom PR. Vilket är jätte kul verkligen! Så det ser jag fram emot!


Är detta något du vill jobba med i framtiden?

- Ja detta är verkligen något jag kan se mig själv jobba med, det passar mig och min livstil. Jag gillar höga tempon och måste alltid ha något att göra, så därför tror jag att det skulle passa mig perfekt!

I övrigt, läser du många bloggar? Några favoriter bortsett från din egna?

Ja, jag läser en del bloggar, mycket modebloggar då jag tycker det är kul att finna inspiration från någon annan. Men min absolut favoritblogg är itsmeyourdani.se/. Hennes blogg är väldigt intressant och hon låsas inte vara någon annan än sig själv, vilket är häftigt och kanske lite ovanligt i bloggvärlden?


Värdesätter du egen tid mycket i ditt liv?

- hmm, ja du. Jag skulle nog faktiskt säga att jag är värdelös på att ta tid till mig själv. Som jag nämnde tidigare så är jag en tjej som gillar höga tempon och bollar med dussintals olika saker samtidigt nästan hela tiden. Vilket kanske inte är så bra, då jag tillslut sen inte orkar mer och ligger i sängen i några dagar utan att jag knappt rör mig, hehe.

 

inns det någon speciellt egenskap som utmärker dig som person?

 

- hmm.. jag vet inte, jag är väldigt viljestark och jag gillar inte att ha fel:P Jag skulle väl säga som mina kompisar skulle sagt att jag är förbannat envis, om det är en bra eller dålig egenskap kan jag inte svara på, haha!

 

Är det inom pr som du siktar på att jobba inom i framtiden?

 

- Ja alltså det skulle ju vara jätte kul verkligen att jobba inom PR. Men visst, min framtid är ju inte huggen i sten, så man vet ju aldrig vad jag kanske vill göra om något år eller två?

Skulle du beskriva dig som en rastlös person?

- Jag är en grymt rastlös människa, jag måste alltid hålla igång. Dock kan det vara väldigt skönt att ta det lungt också:)

 

Vad är det som gör att du fastnar för vissa bloggar?

- hm.. Jadu, jag uppskattar bloggar/bloggare som är inte låsas vara något dom inte är. Jag tycker det är jätte kul när dom kan bjuda på sig själva och inte vara så döseriösa som tex. Blondinbella. Hennes blogg är sjukt tråkig.

 

När du väl är ledig, de få gånger som du är det, vad gör du då för att koppla av från allt?

 

- Jag ligger i min säng och äter skräpmat och godis;) haha ja men typ, sen gillar jag myskvällar med vännerna, det är alltid trevligt!


En bra dag

BJUDER INTE PÅ SPECIELLT många bilder på mig själv här på bloggen. Nu skulle jag ge det en chans och då går det ju inte så himla bra faktiskt. Min kamera bråkar lite med mig så dessa bilder blev absolut inget vidare som jag tog igår ser jag nu. Men ni ser ju lite om vem jag är, och det är jag som skriver på denna blogg. Idag har jag hittills suttit med massa collage som ska upp lite överallt och läst igenom era kommentarer som jag också ska svara på i eftermiddag. Väldigt kul att det blev sådan respons på det inlägget jag skrev imorse, kul att så många är engagerade med kommentarer. Tidigare har det ju varit lite si och så med att läsa det man skriver men detta vill verkligen ni diskutera. Och ja, jag kan erkänna själv att jag slarvar lite med att läsa allt innehåll i inlägg ibland. Så nu kan ni inte beskylla mig. Nu ska jag dra in till stan för att utföra lite intressanta artiklar.

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag!

Det där med tjejer

Det här med tjejer är och kommer alltid vara ett mysterium som jag nog aldrig kommer lära mig något om. Visst jag kommer säkert lära mig någon gång men just nu känns det bara hopplöst. Att förstå hur en tjej tänker är ju nästintill omöjligt, och att kunna förstår hur de menar ibland är också nästintill omöjligt. Detta är också någoting jag skrivit väldigt mycket om på min blogg, med blandade reaktioner. Vissa säger att jag borde vara eftertraktad på singelmarknaden, får man kalla det så, och vissa säger att jag ska vara mig själv så kommer det automatiskt. Och ja, det är väl nyckeln där någonstans. Sen ska jag väl tillägga att jag större delar av mitt liv varit singel och trivs någon ganska bra med den, även om jag vill träffa någon. Det vill nog alla.

 

Tjejer ska vara så svåra att förstå sig på när de ofta spelar något slags spel mot oss killar, och jag tror killar göra likadant mot tjejer. Har jag fel? Detta spel är jag otroligt dålig på att tolka. Hur gör man liksom? Många tjejer upplever jag som väldigt otrevliga och dryga mot killar, som om de vore bättre än oss. De vill att killar ska ha en hård och tuff attityd. Speciellt är det så när det är en tjej som ser bra ut som också vet om det själv. Är det likadant vi killar agerar mot tjejer kanske?

 

Personligen har jag väldigt lätt att bli vänner med tjejer överlag dock har jag väldigt svårt att ta nästa steg in i någonting mer. Nu kommer ni säga att det handlar om att våga. Men våga vaddå? Jag kan uppfattas som trög och dum men vad är det jag ska våga? Hur gör man liksom, ska jag bjuda ut någon för att ta nästa steg eller hur gör man liksom? Hur ofta säger man ”vill du gå på dejt med mig?”, inte ofta….

 

 

Ibland kan jag också uppleva det som att folk bara vill ha kul med att ligga lite bara, ni vet ONS eller one night stand, utan att ta det ett steg vidare. Nej, jag vill inte det nu är det dags för något seriöst. Någon jag vill ha mys med men samtidigt kunna spendera tid med under livets tråkiga stunder. Ha någon att hålla hand samtidigt som jag ha ett intellektuellt utbyte. Ja, ni förstår kanske vad jag menar. Hur ofta händer det att man träffar dessa personer som man vill göra detta med? Inte ofta. Kanske är det rent utsagt omöjligt att träffa denna tjej.

 

Jag tror inte det, jag vill inte tro det. Kärlek övervinner allt och så länge har jag min familj som jag älskar av hela mitt hjärta. En dag kommer kanske det bli tillskott i familjen med en tjej som finns vid min sida dag som natt. Precis som jag finns där för henne dag som natt. Till dess ska jag fortsätta fundera.

 

Det där med tjejer kommer alltid vara ett mysterium.

 


Rädslan - Andreas Grega


Eleonore efterlyser era favoriter!


Nu är fikatokan och julgalningen tillbaka med ännu ett inlägg här på Slipsens. Julen närmar sig mes stormsteg och jag får äntligen kombinera mina två största passioner. Bakning och jul. Alltså julbak. Jag vet att många av er redan börjat med julgodis, lussekatter och pepparkaksbak. Många av er är riktigt kreativa och hittar på egna recept. De är ju lite charmen kan jag tycka bakom ett bra julbak. Man tar de ingredienser man tycker om och blandar ihop. Julgodis är som bäst när det är lätt och gott.


Förra året introducerade Leila Lindholm(tjejen bakom boken One more slice och A piece of cake) ett julgodis som slog igenom enormt, nämligen Rocky Road-godis. Det är ett bräck med mörk choklad, dumlekolor, marshmallows och nötter. Detta blev synligt i var och varannan blogg oavsett vad man bloggade om. Troligtvis kommer det bli likadant i år om inte något annat godis kommer och tar över utmärkelsen årets julgodis. Men jag kommer ha Rocky road som stående tradition bland julbaket här hemma tills jag glömmer hur man gör.


Nu tänkte jag låta er läsare berätta om er favorit när det kommer till julgodis! Är det chokladgodis, knäck, pepparkakor, kola eller något annat gott? I nästa inlägg jag skriver här hos Marcus, vilket blir den 22 december kommer jag dela med mig av några av era favoriter med recept.


Till dess kan ni gå in och läsa min blogg, http://fikamed.blogg.se där Marcus just nu bjuder på receptet till en annan av mina favoriter nämligen Mozartkulor.

 

Ha det så fint tills vi hörs igen!

Kramar, Eleonore


 

Vill du baka Rocky road-godis? Här är receptet!

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda samtliga ingredienser.

Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Tipsa till att lyckas


Award

Godmorgon! Jag fick en liten award från Liene som jag tänkte inleda dagen med att svara på, riktigt kul att jag fick den och jag hoppas att ni som jag utmanar nu godtar den. Ni får gärna meddela mig då också.

6 saker jag vill ha:
- Glada människor kring mig. 
- Nya träningsskor till gymmet. 
- En trevlig jul
- Pengar.
- En ny snygg skjorta.
- En resa utomlands. 

6 personer som betyder något för mig:
- Min familj
- Mina vänner. 
- Alla mina läsare. 
- Alla som finns där för mig. 
- Mängder med bloggare. 
- Släkten. 

6 bloggar:
Emilia
Sandra
Malin
Eleonore
Eleonore
Cecilia

Tack för mig!

Skön vinteroutfit

Tröja - Weekday, Skjorta - Weekday, Skor - Din Sko, Halsband - Cheap Monday, Chinos - Acne

Vägen till ett hälsosammare liv

STEG ETT - KOST
Personligen tycker jag att det är jättesvårt att hålla koll på kosten så länge jag inte är aktiv, så i stället för att börja med kosten börjar vi med..

STEG ETT - TRÄNING
Träning, så fort man kommit i gång med sin träning inser man rätt snart att kost kommer bli intressant automatiskt. Förhoppningsvis VILL man prestera bra på sin träning och där igenom kommer man då tänka på vad man stoppar i sig.
Men först bör man hitta en träningsform man själv tycker är rolig. Om man aldrig tränat förr brukar jag rekomendera gruppträningspass som finns på de flesta gymanläggningar. Superkul och supereffektiv kcalori(energi)förbränning! Välj ett gym som har ett stort utbud av gruppass så snåla inte med gymavgiften då du väljer gym. "Man får vad man betalar för" och det gäller allt!
Tänk på att ge de pass du provar fler än en chans, ju bättre du kan passet, det vill säga koreografin, ju roligare upplever man det och ingen kan ett pass första gången.
Om du inte gillar gymvärlden utan vill testa olika lagsporter (eller någon individuell sport) gör det! Det är aldrig försent att testa nya saker! Testa testa testa tills du hittar din grej för det hela handlar ju trots allt i grund och botten om att ha roligt och det är väldigt viktigt!

STEG TVÅ - KOST
Japp då var det kost. När du har kommit igång med din träning så kommer du snart upptäcka att du presterar olika beroende på vad du ätit både före och efter passet. Ät det DU presterar bra på, exprementera i köket och använd dig utav hälsosamma produkter. INGEN presterar bra på en pizza exempelvis. Viktigt att tänka på oavsett träningsform är att få i sig av både kolhydrater fetter och proteiner, detta är A och O för att din kropp ska orka helt enkelt.

STEG TRE - VÄTSKA
Att dricka mycket är jätteviktigt. Den viktigaste komponenten i vår kost för att vi över huvud taget ska överleva vår vardag, tänk er då hur viktigt det är vid träning! Du förlorar otroliga mängder vatten i kroppen under ett träningspass. En vätskeförlust på 7% dör man av och under ett träningspass förlorar man ca 1 ½ %. Redan vid en förlust på 2% känner man sig illamående. I mängd förlorar man ca 2.5dl vatten under ett tungt pass. Därför ar det alltså väldigt viktigt att få i sig en bra mängd vätska dagligen. En rekomendation brukar ligga på 1 ½-2 liter per dag. För mycket vätskeintag bidrar dock till en utspädning av saltnivåerna i kroppen vilket inte är bra.
--------------------------------------

Tre stycken "visste du att?"

Visste du att... Under ett träningspass oavsett vilket bryter du ner din muskulatur. För att sedan bygga upp den igen krävs kost i form av protein. Det är viktigt att äta innom ett lopp på max 60 minuter efter avslutat pass. Ju fler dagar per vecka du tränar ju mer behöver du äta för att du ska orka ett ytterligare pass plus att kroppen ska få en chans att hinna bygga upp sin muskulatur igen. Vid träning över 4 dagar per vecka krävs ett extra tillskott i form av proteinshakers men det kommer jag ta upp i kommande inlägg!!

Visste du att... Svettet du svettas kommer från vårt vätskeintag. Om du druckit dåligt innan ett träningspass betyder det att du inte har något vatten att svettas ut. Då är vi tillbaka på föregående punkt igen och du kommer ligga på en ca 2% och må fruktansvärt dåligt.

Visste du att... Ju mer du svettas betyder ju mer vältränad är du, INTE motsatsen som de flesta tror! Det är alltså ett väldigt bra tecken att du svettas!

Skrivet av Cecilia

Här och där...

NI HAR KUNNAT se att jag dyker upp lite överallt runt om bland bloggar. Personligen tycker jag det är väldigt roligt att få vara med på andra bloggar, precis på samma sätt som andra också får vara med hos mig. En sak som jag tycker ska bli extra rolig, och utmanande, är att tipsa om tjejmode på Adara Magazine. Blir en riktig utmaning för mig men det gillar jag. Annars skriver jag ju också hos två Eleonore. En där jag faktiskt inte skriver utan gör spännande filmklipp där jag lagar mat och på den andra om att folk inte ska ge upp sina drömmar.


Ni kanske finner ett mönster i detta. Man ska alltid följa sina drömmar.

Hjälp


Det här med drömmar

Idag ska vi prata drömmar och det är ju någonting som dem flesta har i sina liv.  Faktiskt är det rätt viktigt att ha drömmar, att ha någonting som man verkligen vill som du själv har bestämt. Det finns både realistiska och orealistiska drömmar men det spelar faktiskt ingen roll, dem är lika viktiga att ha.

 

Personligen har jag en massa drömmar, såväl realistiska som orealistiska. Detta är ju någonting som jag själv prioriterar och som jag vill lägga energi på. Jag vill kunna försörja mig som jag vill, jag vill ha en underbar familj och så vidare. Och det är någonting som jag varje dag jobbar för.

 

Hade jag inte haft drömmar så hade jag nog heller inte riktigt levt ett liv, för ett liv utan drömmar är som lussebullar utan saffran – värdelöst (i mina ögon). Jag menar inte att ni därute lever värdelösa liv för att ni inte har drömmar men för mig som vill väldigt mycket skulle aldrig kunna leva utan dem.

 

Drömmar är någonting som alla borde ha, en vacker dag kan dem bli din verklighet. Våga vara orealistisk i ditt drömmande, det är bara bra!

 

Text skriven av Eleonore

 


Måndag 06.12.10

Bjuder på lite mysiga bilder denna måndag.

Dagens humör: Lugn och glad
Dagens utseende:
Vardagligt
Dagens känsla:
Hur skönt det är att vara lite ledig
Dagens irritation: Folks intresse

Dagens roligaste:
Köra ett pass med pappa igen!
Dagens önskan:
Att jag får en bra start på veckan
Dagens borde:
Läsa uppsats
Dagens låt:
Swedish Housemafi - One
Dagens textrad: "Vi är fulla för kärlekens skull"


Morgonpigga!

God morgon i snön!

Hoppas ni alla har haft en väldigt trevlig helg och är redo för en ny vecka för det är jag. Känns riktigt bra att jag har en lugn vecka framför mig, något som inte hänt på väldigt länge så det känns bra. Har lite småsaker som ska bockas av men mest roliga saker faktiskt. Igår tog jag också lite "paus" från bloggen med kommentarerna vilket gav mig kraft idag igen, bara ta tag i det idag. Får lite dåligt samvete när jag låter er få vänta alldeles för länge på svar från mig vet själv hur det är när man kommenterar hos någon och aldrig får svar. Så drygt. Om jag ska vara lite hård mot vissa bloggare tycker jag det är förjävligt att de stora aldrig har samma kommunikation med sina läsare för ni betyder ju allt för en blogg. Nu ska det inte bli så att jag är negativ och tråkig för det är jag inte, tvärtom. Glad och pigg efter en bra helg är jag redo att ta emot en ny vecka.

Hur har ni haft det i helgen? Önskar er en trevlig måndag!Slipsen tipsar hör till söndagen

JAG HAR VARKEN HAFT tid eller lust att göra något nytt slipsen tipsar till ikväll, men jag är inte den som sviker er läsare. Därför bjuder jag idag på en repris av ett avsnitt som ni kan njuta av denna underbara söndag kväll och ni för höra mig spela gitarr bland annat. Så tveka inte om att titta på detta avsnitt för det är riktigt bra.Önskar er alla en trevlig söndag kväll!
Gästbloggare - fikamed.... Eleonore

Jag passar på att lyfta fram mina gästbloggare och idag får ni lära känna Eleonore lite mer och bättre! 

Ni har säkert redan läst mina inlägg med recept här på Slipsens men för er som missat vem jag är så ska jag berätta det här och nu. Jag är en av Slipsens gästbloggare och kommer synas här en del framöver.


Eleonore heter jag och är 22 år gammal. Jag bor sedan en månad tillbaka i Karlskrona. Min sambo började plugga här så jag sa upp mig från jobb och bostad och hängde på. Lämnade Stockholm bakom mig för att hitta charmen i en småstad. Men är det så charmigt så här på vintern? Nja inte riktigt… Bara att hålla ut till sommaren.


Just nu är jag arbetssökande men anser mig vara ideell heltidsbloggare. Stora delar av min tid går åt till min blogg, Fika med Eleonore. Där delar jag med mig av recept, tips, caféer, roliga prylar och mycket annat. Jag skriver denna blogg för att det är så roligt att få skriva och fixa ihop roliga collage och gör det gärna gratis så länge ingen betalar mig något. Men även för att få lära känna massa härliga människor som Marcus här t ex. Att få inleda trevliga samarbeten som kan leda till roliga planer och även få vänner!


Men när jag inte bloggar så spenderar jag en del av min tid med att baka. En del undrar hur jag kan vara så liten som jag är trots allt onyttigt, tricket är att äta mycket nyttigt, lite av det onyttiga och röra sig mycket. Det där sista är jag inte den bästa på men nu kommer det ju så bra tips här på Slipsen så det är dags att sätta igång. Men det får bli efter jul. Detta är ju en tid att njuta av all god mat, godis, bakverk och annat!

Spana gärna in min blogg http://fikamed.blogg.se för tips och recept inför julbaket!

Ha det så bra tills vi hörs igen!

Kramar, Eleonore


Stilrent

Tights från Kill City

 

T-shirt från Acne


Tröja från Acne till tjej


Tröja till tjej från Fifth Avenue Shoe Repair


Armband från Weekday till tjej


Tröja till kille från Fifth Avenue Shoe Repair


Festa loss ikväll med Slipsens!


Som en gammal presumtiv arvtant…

Faster Gunhild är nyfiken på sin brorson, så nu kommer ett antal frågor som kräver svar.

Så klart jag vet vem du är, men inte VEM du är. Tänk efter noga innan du svarar, det kan vara avgörande för framtiden vet du.   :D

 

Du är en trevlig kille, som gillar idrott bl.a. Men vad hade du haft för intressen om inte idrotten kommit in i ditt liv?

- En mycket bra fråga faktiskt. Då hade nog festande haft en större del av mitt liv vilket det inte har just nu. Genom att jag hade idrott som stort intresse har det också blivit att jag lever ett sunt liv utan mycket festande. Så mitt svar blir att uteliv och fest hade varit ett stort intresse.

 

Jag vet ju att du bytt inriktning i studierna genom åren. Om du hade läst till något mera praktiskt kroppsarbete, vad hade det blivit i så fall? Och varför?

- Från början hade jag en inriktning mot ekonomi som numera är med media och skrivande, kreativt skapande kan man säga. Skulle jag istället läst till något praktiskt hade det säkert blivit i samma fotspår som min pappa, målare. Inte bara för att han är det utan jag tycker faktiskt det är väldigt spännande och kul att göra någonting nytt. Förändra från grunden.

 

Trots (?!) att du är stadskille från början trivs du bra på landet (inte förvånad med tanke på att du bor i mitt föräldrahem, som är helt OK). När du blir ”gammal”, dvs hittat rätt i ditt arbets/livsval, kan du då tänka dig att bo på landet eller ser du storstan som framtiden?

- Jag kan inte se mig bo på landet när jag är 25 år och är inne i det jag vill jobba med. Tror att det är väldigt svårt att träffa någon tjej som också trivs med det. Som ung vill jag ha närhet till ”hetluften” om ni förstår mig rätt. Det är väldigt ansträngande att behöva planera hela tiden om man ska ut på någonting, dock trivs jag väldigt bra på landet just nu men kommer nog flytta snart till någon storstad. När jag blir äldre skulle jag kunna tänka mig att bo på landet igen. Så Gunhild du behöver inte vara orolig för att ditt föräldrahem hamnar i otrygga händer. Kanske bor jag här igen om säg 30 år.

 

Radio, TV eller tidningar. Vilken typ av media är viktigast för dig? Och varför?

- En bra fråga men ett lätt svar. Alla tre medier är lika viktiga för mig. Som journalist tror inte jag att man enbart kan verka inom ett medium, utan det gäller att hålla igång när man är ung och frisk genom att synas i varje. Tillsammans bidrar dessa till en bra helhet.

 

Allt i livet kan man inte välja, eller ens påverka, men önska. Stor egen familj eller satsa på ”sitt eget liv”? Du behöver inte förklara varför på den frågan, om du inte vill.

- Oj, nu kommer du in på stora frågor och viktiga frågor. Jag önskar att jag satsar på mitt egna liv sedan kommer det andra automatiskt. Hellre ha mindre familj som står en nära än en stor familj som man aldrig har kontakt med. Tolka mig rätt nu också.

 

Jag minns nog hur petig du var med maten när du var liten (lite skvaller måste jag ju få med…) Om/när du kommer att få en ”Lill-Marcus” hur skulle du tackla det matproblemet tror du?

- Jag är helt säker på att jag en dag kommer få en ”Lill-Marcus” som kommer vara lika petig med maten som jag var, tror det ligger i generna. Vet att min pappa var likadan. Detta problem kommer jag tackla genom att vänja mitt barn vid att äta saker som han/hon inte tycker om och på det sättet lösa problemet. Har pratat rätt mycket med min mamma om det här som är förskollärare, det är bästa sättet enligt henne också.

 

Till sist har jag en känslig fråga. Om nån gammal släkting (läs gärna: gammal faster) nån gång i framtiden skulle behöva stöd och hjälp, skulle du då tveka att ställa upp? (Ta frågan med en klackspark, ska inte skriva avtal – än).

- Självklart skulle jag göra det, utan tvekan!

 

Ser fram emot svaren......


Hälsar Faster Gunhild

 


Julpyssel


Nervöst

IDAG KOMMER NI FAKTISKT FÅ veta lite mer om mig. Kan bara avslöja lite om detta men inlägget från Gunhild kommer vara lite som en intervju med mig, hoppas ni kommer gilla det. Kändes lite ovant för mig att vara på "andra sida" när det brukar vara jag som ställer frågorna. Jag är verkligen nervös för att lägga upp mina svar om jag ska vara helt ärlig. Kanske inte kommer något inlägg från Gunhild... Vi får se under dagen!Måste säga en annan sak med tanke på ett inlägg jag skrev igår. Verkar som att många av er läsare är oroliga över mig men jag mår bra, allt är fint. Kan bara vara lite nere ibland vid vissa stunder efter saker som har hänt....

Decemberpanelen gör debut!

FÖRRA VECKAN LOTTADE JAG FRAM EN helt ny panel för december och idag är det dags. De gör premiär för månaden, tre helt nya personer här på slipsens. Som alltid på fredag kommer de svara på frågor om allt mellan himmel och jord. Jag ger er bra läsning på fredags eftermiddagen i Veckans panel!

Veronica, 30år, Nordmaling

1. Hur känns det att få sitta i panelen här på slipsens?

 

- Jättekul! Kul att få vara med och hoppas på blandade frågor!

 

2. Det närmar sig jul, har du fått julkänslor?

 

- NEJ! Har inte ens fått ner adventspyntet från vinden. Julkänslan brukar infinna sig när julafton närmar sig. Jag tycker julen har blivit så långdragen med jul i affärerna i augusti redan...

 

3. Det ser ut som att vi kommer få en vit jul vad tycker du om detta?

 

- Vit jul SKA det vara! Annars blir jag besviken!

 

4. Bloggandet kryper allt längre ner i åldrarna, själv har jag kunnat se att allt fler som bloggar är enbart 10-12 år. Vad tycker du om denna utveckling?

 

- Klart att alla ska få blogga men jag tycker egentligen att man ska vara något äldre och om inte annat försiktig när man är så ung och inte lämna ut för mycket av sitt liv eftersom man faktiskt (utan att låta som en morsa) kan råka illa ut. Jag tycker även att föräldrar borde engagera sig i vad deras barn pysslar med på nätet.

 

5. Finns det någon nyhet under veckan som fått dig att börja fundera på vart samhället är på väg?

 

- Ja, problemen med tågtrafiken som känns som en hopplöst oändlig historia. Så fort det blir lite snö och kallt lamslås tågtrafiken. Det känns som om i dagens samhälle borde det kunna fungera så mycket bättre.

 

6. Nu har du chansen, berätta lite kort om dig själv...

 

- Nyss fyllda 30 år. Har just börjat träna på gym för första gången i mitt liv efter att ha hållt på med X antal bollsporter som jag fick sluta med pga av hälskada.. JAg bor sedan två år med min sambo  i en nybyggd villa vid havet. Vi har en liten valp och två katter och bor mellan Umeå och Örnsköldsvik. Ogillar skitsnack, jobbar på flygplats, gillar att resa, åka skidor och fotografera. I min blogg kan du läsa om min vardag, foto, inredning och mycket tips och tricks.


Johanna 28 år från Kristianstad


1. Hur känns det att få sitta i panelen här på slipsens?

 

- Det är klart att det känns kul och inspirerande att få vara med och får dela med sig av sina tankar, idéer och åsikter.

 

2. Det närmar sig jul, har du fått julkänslor?

 

- Både och. Att snön kom så tidigt som den gjorde har hjälpt mycket, men allt slit med sista terminen på högskolan gör man inte riktigt hinner känna efter.

3. Det ser ut som att vi kommer få en vit jul vad tycker du om detta?

 

- Underbart. Skåne är sällan bortskämt med vita jular så varje gång det sker jublar jag av glädje.

 

4. Bloggandet kryper allt längre ner i åldrarna, själv har jag kunnat se att allt fler som bloggar är enbart 10-12 år. Vad tycker du om denna utveckling?

 

- Jag tycker det är skrämmande. Eftersom i den åldern är man ganska osäker på sig själv, hur man skall vara och så vidare. Av egen erfarenhet vet jag att det finns människor där ut som skriver rent av elaka kommentarer och jag tror inte de här unga tjejerna och killarna kan hantera det lika bra som vi som är lite äldre. Vi kan ta det lite mer med nya salt.  Men annars har jag väl inget emot det, de har lika stor rätt och få dela med sig av sitt liv och sina åsikter som jag!

 

5. Finns det någon nyhet under veckan som fått dig att börja fundera på vart samhället är på väg?

 

- Ja, det är den här sajten som öppet erbjuder folk att vara otrogna, jag tycker det är en skam att det ens får finnas. Otrohet är något av det värsta jag vet och skall man nu tvungen ha mer en åt gången skall man minsann  får slita hårt för det.

 

6. Nu har du chansen, berätta lite kort om dig själv...

 

- Ät en glad och sprallig tös på 28år som läser till specialpedagog. Bor i Kristianstad sedan många år tillbaka och trivs kanon med det. Har bloggat sedan 2006 och har med åren ökat mitt skrivande mer och mer. Bloggen är underbar man får lära känna så många olika människor man aldrig skulle få träffat annars! Annars är jag en fotbollsgalen blondin som åker Skåne (och ibland landet) runt för se bra fotboll.


Alexandra 16 år från Motala

1. Hur känns det att få sitta i panelen här på slipsens?

 

- Det känns jättekul. Det var så pass länge sen jag sökte så jag blev lite förvånad! Ser fram mot dina frågor som kommer komma framöver.

 

2. Det närmar sig jul, har du fått julkänslor?

 

- Oj, julkänslor. Absolut att jag fått! Är inte den som brukar se fram mot jultider, men i år gör jag det! Eftersom jag hör julmusik i öronen hela dagarna på min praktik så skulle jag nog fått det efter ett tag om inte annat.

 

3. Det ser ut som att vi kommer få en vit jul vad tycker du om detta?

 

- Jätteroligt, såklart. Julen ska absolut vara vit. Bara jag slipper slask och sådant tråkigt väder så är jag mer än nöjd. Sen kan jag tycka att snön ställer till det, om man tänker på väglaget och alla andra problem som uppstår.

 

4. Bloggandet kryper allt längre ner i åldrarna, själv har jag kunnat se att allt fler som bloggar är enbart 10-12 år. Vad tycker du om denna utveckling?

 

- Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om detta. Jag har själv en syster som bloggar, och visst, så länge det inte handlar om att de gör det på ett sätt som är inte är provocerande eller helt bygger på att visa upp sig så känner jag att det inte är så farligt, men tyvärr så vet vi alla att det är precis det dem vill. När jag tänker igenom det är det egentligen inte bra, men tyvärr inget vi kan stoppa.

 

5. Finns det någon nyhet under veckan som fått dig att börja fundera på vart samhället är på väg?

 

- Inget jag reflekterat på sistonde direkt..

 

6. Nu har du chansen, berätta lite kort om dig själv...

 

- Mitt namn är Alexandra! Är en glad tjej som spenderar den mesta av min lediga tid på vänner, men även familjen såklart. Min familj består av min mor, styvfar och tre småsyskon i åldrarna halvåret till fem år, och såklart min pojkvän sen lite mer än ett år tillbaka, som även han är här väldigt mycket. Jag bytte nydligen linje på gymnasiet och går nu lärling med inriktning på handel, vilket innebär att jag nu har en praktikplats på KappAhl här i Motala, där jag verkligen stortrivs än så länge! Jag bor i Motala som är en liten men mysig stad som är väldigt död under vinterhalvåret, men livfull på sommaren med tanke på att vi har vårat älskade Varamon, där jag helst spenderar en solig dag under de varmaste månaderna på året! Och så något speciellt med mig.. Jag kan äta hur mycket som helst, haha!


Min önskelista

MED FÖRHOPPNINGAR OM ATT mina föräldrar läser detta nu lägger jag upp min önskelista till jul. Dessutom fick jag ju en fråga från flera av er läsare om vad jag önskar mig och här är svaret. Ett par träningsskor från Nike, tubescarf från Cheap Monday, prenumeration på Café, databord från IKEA, Daniel Adams-Rays skiva, kalender, diktafon och så en remote till min MacBook.
Där har ni min lista dock fattas säkert lite saker...

Glädjen som försvann

Innan dig brukade jag vara en person som såg det ljusa i allting. Den som alltid såg något positivt i allting som hände. Om alla andra var deppiga och nere var det alltid jag som fick folk att vara glada, utan problem. Det var jag som fanns där för dig när du var nere under isen. När du var nere för räkning fanns jag där för dig. Nu är det inte så längre. Du kom in i mitt liv, jag gav dig nyckeln till mitt hjärta. Du tog din chansa att krossa det. Mitt positiva inre är sig aldrig likt sedan dess.

 

Ett krossat hjärta kommer läcka men det tar tid.

 

Det tog också tid för mig att komma över sviket, nu står jag där igen i ruta ett inför någonting jag inte kan veta säkert. En osäkerhet precis som i början. Kan jag lita på dig? Jag har ingen aning, efter att jag spelade mina kort mot dig har denna osäkerhet blivit större. Hitta tillbaka till grunden som jag hade tidigare när mitt hjärta var fyllt av glädje. Nu kan det kännas långt borta. Men en dag kommer det tillbaka.

 

Då är allting som förut. Precis som det en gång varit, precis som det alltid kommer att bli.


Fantastiska Linnea i veckans intervju

Linnea är tjejen som har hunnit med väldigt mycket i sitt liv. Just nu bor hon i Stockholm och jobbar som receptionist på en frisörsalong. Denna vecka får du möjlighet att lära känna Linnea ännu bättre när hon är med i veckans intervju här på slipsens. Vi kom att prata om hennes liv så långt, hur dagarna ser ut i Stockholm och lite kärleksliv. Det och mycket annat. Möt Linnea Lujak i veckans intervju här på slipsens.Med vilka 3 ord skulle du vilja beskriva dig själv?

- Social, impulsiv och glad passar nog rätt bra in..

 

Vilka är din största intressen?

- Modevärlden, kläder och shopping ägnar jag mycket tid åt! Men även kost och en hälsosam livsstil har blivit ett viktigt intresse i mitt liv för att kunna må bra!

 

Vad gör du annars om dagarna? Jobbar/pluggar?

- Just nu jobbar jag som receptionist på frisörsalongen VITA som ligger på Östermalm i Stockholm.


Hur skulle du sammanfatta ditt liv så långt?

- Jag skulle nog sammanfatta mitt liv som att jag har hunnit med en hel del, men ändå inte kommit hela vägen dit jag vill.. Är uppvuxen i Malmö där jag tog studenten, sedan jobbat tre säsonger på den Grekiska party ön Rhodos och flyttat till storstaden Stockholm där jag just nu jobbar och lever livet.. Som sagt, har hunnit en del men det finns så mycket kvar som jag vill göra och uppleva!

 

Hur skulle du beskriva en vanlig dag i ditt liv just nu?

- Det finns ingen speciell mall i mitt liv och kanske är det de som gör mig intressant! Men, sedan finns det såklart saker som går på rutin. Till exempel att jag varje dag stiger upp och gör i ordning en stor frukost, älskar frukost och anser att det är bästa målet på hela dagen. Utan en rejäl frukost fungerar inte min hjärna som den ska, haha.. Efter att ha valt dagens kläder är det dags att ta sig till jobbet. Hoppar av på Östermalmstorg där frisörsalongen ligger. På jobbet sköter jag allt i receptionen, svarar i telefon, tar emot bokningar till de olika frisörerna, beställer och får in nya färger och produkter gör scheman, tar betalt, ja, sådant som en receptionst ska göra. När jag inte jobbar kan det hända lite olika saker. Antingen tar jag en shoppingrunda på stan, eller så träffar jag några vänner, tar en fika eller ett glas vin..  Jag brukar inte planera in så mycket, men konstigt nog har jag alltid fullt upp! Jag är spontan och mår bra av att alltid ha någonting att göra!

Tränar du mycket också?

- Har alltid tyckt om att vara aktiv och röra på mig. Jag har provat på massor med olika aktiviteter. Det började med balett och konståkning när jag var fyra år gammal. Jag har haft en egen ponny och tävlat en hel del i hoppning.. Efter att ha sålt min ponny tränade jag flera dagar i veckan på gym.. Nu när jag bor i Stockholm har det tyvärr inte blivit av att jag köpt mig ett gymkort. Det är alla trappor jag springer i, shoppingrundorna som är så nödvändiga och dansandet i höga klackar som håller mig i form!

 

Så det blir ingen träning alls i Stockholm? Är det inte något du saknar?

- Det händer att jag går promenader eller tar en joggingtur i området, sedan har jag ett par hantlar liggande här hemma också... Men annars är träning något jag borde bli bättre på här uppe!

 

Blir det mycket festande för dig nu när du bor där uppe?

- Livet är en fest! Att ha kul, umgås med vänner och träffa nytt folk är en del av livet, så ja det blir en hel del festande :)

 

Du har hunnit med mycket i ditt liv, är du nöjd så långt?

- Ja, absolut. Ju mer man hinner med desto mer livserfarenhet får man. En erfarenhet som inte går att läsa eller plugga sig fram till. Att resa, upptäcka nya saker och möta nya människor ger så mycket mer.. Jag är nöjd hittils men har mer kvar att ge!

Du har en framgångsrik blogg, hur har den påverkat dig som person?

- Jag tycker att mitt bloggande har påverkat mig positivt.. Det är kul att kunna inspirera andra och se att det uppskattas av så många!

 

Hur länge har du haft din blogg?

- Jag började blogga i början av året, så drygt ett år har jag haft den! Men det är inte förrän nu som jag kommit igång lite mer på "riktigt"..

 

Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Jag började för att det verkade kul att ha en blogg! Att vara kreativ och skapa är kul, älskar fotografi och att kunna inspirera andra med min stil. Det kan vara skönt att skriva av sig och uttrycka sin åsikt någonstans ibland.. Det är ju också kul att man kan använda bloggen som en dagbok och titta tillbaka på vad man gjort..  Sedan är det ju bra att familj och de vänner som bor i Malmö kan följa min blogg och se vart jag håller hus och hittar på!

 

Hur ser du på framtiden, vad är ditt drömjobb?

- Jag ser ljust på framtiden, det ska man göra! Har dock inget speciellt jobb jag drömmer om, utan tar allt som det kommer. Men, så fort jag kommer på vad jag vill göra finns det ingen som kan stoppa mig!

Om vi ska prata lite privat, hur går det på den fronten med killar?

- Hur det går på killfronten, haha.. Jag trivs bra med att vara singel, men ibland dyker det väl upp någon dejt. Jag tar det som de kommer helt enkelt. Ingen brådska :)


Har du alltid haft den positiva inställningen till livet?

- Livet är som en bergochdal bana. Det finns såklart perioder då man mår sämre, men man ska försöka att tänka positivt ändå!

 

Hur ser ditt liv ut om 5 år?

- Jag önskar att jag hade ett bra svar på den frågan, men det är faktiskt väldigt oklart.. Jag hoppas i alla fall på att jag har pluggat upp de ämnen som behövs och skaffat mig en bra utbildning eller ett jobb som jag trivs och vill fortsätta med! Sen vill jag ju också hinna med att leva och upptäcka mer av världen vi lever i :)

 

 


Vinterlandskap

FOTADE LITE HÄR HEMMA IGÅR. Det är rejält med snö som kommit men det gillas faktiskt! Har ni någon favorit av dessa bilder?

Åsikter, nu!

VILKEN STARK OCH BRA TEXT som Kalle skrev igår. Läste igenom lite av era reaktioner bland kommentarerna nu på morgonen och igår kväll. Han är inne på något väldigt intressant, spännande samtidigt något som vi borde diskutera mera. Vissa saker verkar vara helt tabu att göra som kille även om det börjar bli bättre. Ta ett sånt exempel som att tycka om shopping, helt tabu för några år sedan nu har det blivit lite bättre. Ett annat exempel som ligger bra i tiden är det här med bloggande. Jag kommer ihåg i början när jag hade min blogg att det var jobbigt att berätta för folk att jag bloggade. Alla har såna fördomar mot att det är någonting tjejer gör, inte killar. Vilket jag tycker är väldigt märkligt. Detta har också blivit lite bättre men långt ifrån bra. Utgår jag från mig själv kan jag idag vara stolt över vissa av dessa saker, det har gjort mig starkare som person. När jag var mindre sysslade jag mycket med dans något som också är pinsamt att säga, speciellt när man är 12 år ska vara cool. Tror ni att jag sa till någon att jag sysslade med dans? Nej, det gjorde knappast utan det kom aldrig på tals. Jag sysslade med fotboll, bandy och andra manliga sporter utåt. Lite märkligt det där faktiskt.


Men har det verkligen skett så stora förändringar i samhället kring detta? Finns det inte vissa saker som man inte ska göra som kille respektive tjej. Ta ett sånt exempel som att dricka öl, en manliga sak, men jag tycker även att tjejer kan göra det. Absolut inget fel. Vi måste få ett mer jämställt samhälle där alla törs och vågar få utlopp för sina intressen och inte bli mobbad för det. Till en förändring NU!

Är det manligt med öl, tatueringar, ryamattabröst eller fotboll på lördag?

Ibland förstår jag inte människor. Ibland har det manliga könet så svårt att vara trygga i sin person. Det är synd om dom som är så klena att dom måste tänka könsmässigt. Det är synd om dom som mot sin vilja måste gilla öl, tatueringar, ryamattabröst eller fotboll på lördag. Det är synd om dom som tror dom kallas bög av den snyggaste tjejen på festen om han skulle lyssna på Backstreet Boys, som exempel. Det syns och hörs på en person om det är jobbigt eller lätt att säga någonting, om det är obekvämt att föreställa en person eller vara sig själv. Det spelar egentligen ingen roll vad en person försöker säga - det verkliga jaget sitter i kroppspråket, trodvärdigt eller inte. Va fan grabbar, slappna av. Det är inte så farligt om ni gillar gå på julmarknader, skriver bloggar eller dikter, visar känslor, gillar inredning och så mycker mer det nu kan vara som exempel. Jag förundras verkligen hur svårt många har att vara sig själva och samtidigt trygga i det.


Skrivet av Kalle

Bra musik

SÅHÄR MITT I VECKAN är det alltid härligt att få höra lite bra musik. Jag har själv några vänner som kör på med sitt band här i Norrköping. Själva är det väldigt blygsamma och vågar inte riktigt ta åt sig av ära hur bra de egentligen är. För det är riktigt bra tycker jag, vet inte om ni andra håller med mig om det. Ni får mer än gärna gå in på deras Myspace och lyssna.

Lite annan bra musik som går på högvarv hemma hos mig just nu är ingen mindre än en klassisk låt som heter Your love. Riktigt riktigt bra därför tar jag och lägger upp den så ni alla får en riktigt bra dag!

Spännande projekt

NI SOM LÄSER MIN BLOGG har säkert sätt att det blir lite förändringar. Det kommer in fler gästbloggare som ska skriva hos mig men det innebär inte att jag kommer försvinna iväg. Jag kommer vara den personen som fortfarande driver bloggen och står i centrum, precis som alltid. Det kommer inte bli några förändringar på detta även om det kommer bli mycket andra förändringar och hela bloggen är ett spännande projekt som kommer ta ny form till nästa år. Jag bara älskar det och hoppas att ni som läser också gör det. Förövrigt kanske ni som läser inte känner mig så bra och vet vad jag gör om dagarna då kan jag berätta för er att jag pluggar just nu på Linköpings Universitet. Drömmer om att bli journalist i framtiden. Därför driver jag också en webbtidning som jag kan tipsa om. En spännande sak som vi har där är något som heter "Modepanelen" som jag är ansvarig för. Kika gärna in och titta på det genom att klicka på bilden nedan.
En annan sak är att dagarna går väldigt fort och det är redan onsdag. Dessutom är det ju faktiskt 1 december samt att det är hela - 17 grader. Hur ska man klara av att gå ut idag?!

bloglovin

RSS 2.0