NatureTrevlig med läsare på tv

EN AV MINA TROGNA läsare som jag vet ofta brukar kommentera och läsa min blogg såg jag igår på Webb-tv vilket var spännande. Hon medverkade på Stimorol-TV som tydligen sänder hela veckan. Kolla in det. Nu undrar ni säkert vem jag pratar om eller? Claudia såklart, som var med och pratade om mode för kvinnor. Något jag saknar är någon som pratar om mode för herrar. Får inte vi några tips eller hur är det fatt egentligen?! Lite besviken blev jag också över att du inte nämnde min blogg. Nu skriver jag till dig, jag är besviken. Nej, då jag är inte besviken på dig! Du gjorde en bra insats... Någon mer som såg det?


Ordning och reda


BJUDER PÅ EN LITEN inblick i min garderob nu när vi har kommit fram till veckans andra dag. Även idag väntar en dag som börjar klockan 8 med genomgång av massa intressanta saker i form av kravspecifikationer. Inte lika roligt som kläder kanske. Efter denna lilla genomgång ska jag iväg på möte med VentureZone här i Norrköping. Vad var det då med bilden? Jo, som ni ser börjar jag få till en bra garderob med rätt mängd skjortor till veckans alla dagar, men ni får inte tro nu att jag har slips varje dag. Det stämmer inte. Även om jag kanske ska köra en sån vecka igen när det börjar bli dags. 
Och som ni kanske märker på
bilderna gillar jag att ha ordning och reda på mina kläder så jag kan hitta lätt på morgonen när det är dags. Dags att bestämma vad jag ska ha på mig och det brukar inte vara en så lång process egentligen. Brukar bli ganska bra varje gång och ni brukar ju gilla mina outfits som jag lägger ut. Det får mig att växa lite med mitt självförtroende som inte alltid varit på topp. Detta kommer vi till senare....

Ska jag börja lägga upp mer tips på kläder och så kanske?

Att gå vidare och resa igen, vad kallas vänner?

Det är inte lätt att veta vem det går att lita på och inte lita på. I många fall tar jag det som en självklarhet att kunna prata med alla för att sedan ha tillit till folk. Ofta är det faktiskt inte så i den värld vi lever i. Och jag vet också att jag är en del av detta spel som pågår under allas tysta medvetande. Frågan kvarstår ändå, vem går det lita på?

Tänk hur många vänner som passerat förbi under hela livet som idag bara kostar på sig ett enkelt hej på stan och ibland kanske inte ens det. Kanske är allt det där som en gång förena oss borta från vårt minne och nu har vi gått vidare i livet. För visst gör vi det. Alla vill ju ta sig framåt i livet, inte bli stående på en fast punkt och kanske falla in i mönster som inte går att ta sig ur. Vi lämnar varandra för att ta ett kliv vidare. Jag har svårt att göra detta. Har en förmåga att hänga kvar i det gamla och förflutna utan att ta mig vidare. Sedan har jag högt flugna planer på framtiden som aldrig kommer till verkligheten. Det förflutna sitter kvar i mina tankar i allt jag gör. Att bli lämnad och sviken tar hårt på både kropp och själ. Folk som stått mig nära har kommit, gått och försvunnit för alltid.

 

Men jag vill riva dessa murar och ta mig vidare. Därför startade jag en blogg för att kunna skriva av mig, dela med mig av mina drömmar. För visst ska man vara sig själv i varje läge vilket jag försöker att vara hela tiden men ibland är det faktiskt svårt. Jag är en av pjäserna i spelet kring tillit och svek trots att jag försöker att inte vara det. Med vetskapen om detta borde jag kunna läsa igenom spelet men klarar inte av det utan går ofta på detta med att luras med i spelets regler i tron om att alla har något gott att komma med. Nu fungerar det inte riktigt så längre. Faktum kvarstår vi är nog alla likadan med brister om att ibland svika men vad är det för vän?


Måndag 29.08.10

Dagens humör: Fylld av glädje och energi
Dagens utseende: Randig och svart
Dagens känsla: Redo för nya utmaningar!
Dagens irritation:
Varför upprop 8 för att sedan sluta klockan 10?!
Dagens roligaste:
Träffa alla i klassen igen
Dagens önskan:
Att tjejen på gymmet tränar idag, hehe
Dagens borde:
Städa på datorn
Dagens låt:
Kärlek slutar alltid med bråk - Ludwig Bell
Dagens textrad:
"Jag står och väntar på min skjuts, men jag har glömt bort var jag ska, så jag flyter bara med."Back to school

SÅ VAR DAGEN HÄR. Idag när jag vaknade var det inte samma sak som förra veckan för då hade jag ett jobb att gå till eller så var det ledigt. Nu är det över. Sommaren har sprungit iväg. Jag minns maj med Göteborg. Minns hur underbart det var att åka till Stockholm med min kusin i juli. Hur mysigt det var tillsammans med M i Västerås skärgård. Jag fick äntligen träffa Matej i Slovakien och fick också uppleva en nära döden upplevelse. Nu är allting det där historia, fina minnen från sommaren 2010. Klockan 8 är det dags för upprop för kultur, samhälle och mediegestaltning på Linköpings universitet, jag kommer vara där. Nytt år. Sista året. Underbart. Jag är redo att köra nu!

Nu åker vi och hoppas ni alla får en underbar måndag!

Lite senare kommer jag lägga upp den nya panelen som vi fick fram igår, redan nu kan jag meddela att det har skett en liten förändring i antalet medlemmar. Kommer säkert gillas oerhört mycket.


Äntligen söndag!

ÅTERIGEN HAR DET BLIVIT dags för att sända live, vilket alltid är lika trevligt. Jag pratar självklart om slipsens-live som har blivit lite av en tradition för många på söndagarna. Klockan 19,30 rullar allting igång och under 60 minuter ska vi hinna med att få fram en ny panel för september, presentera en ny lista och tillsammans prata om hur det är att gå tillbaka till vardagen igen. Mycket på schemat, men vi hinner med allt. Dessutom kan ni som tittar prata med mig via chatten, men framförallt prata med alla andra som tittar via chatten. Kan det bli bättre? Tror inte det!

Upplägg för kvällen
19,30
Välkommen till programmet
19,35 Presentation av samtliga som tävlar om en plats i panelen
19,45 Åter till verkligheten eller var det vardagen? Hur känns det....
20,05 Veckans lista
20,15 Dragning av panelen
20,25 Summering och överraskning
20,30 Programmet slut

Ni kollar som alltid i rutan nedan och ni som inte orkar vänta kan börja kolla lite på förra veckans avsnitt för att se hur det funkar.


Lyssna på musiken!

Söndag och vi laddar

NÄR DET ÄR söndag väntar och slipsens-live denna veckan är starten 19,30 precis som första veckan. Mycket bra tid som vi fortsätter köra på. Ikväll kommer vi hinna med mycket saker, men en väldigt viktigt sak. Eftersom att det är sista helgen i Augusti ska vi lotta en ny panel och nedan ser ni vilka som tävlar, framför dessa står också en siffra den gäller självklart till lottningen. Dessutom tar vi upp det här med att återgå till vardagen igen samt en lista från veckan som har gått. Tveka inte att skicka in något roligt du har sett under veckan och då skickar du det till slipsens@gmail.com

Hela schemat för kvällen kommer senare under dagen...

De som tävlar ikväll och nummer:
2. Sanna
3. Alex
4. Ella
5. Emma
6. Alexandra
7. Sara
8. Maya
9. Kim
10. Molly
11. Emma
12. Ida


Sista svaren i frågestunden

DAGS FÖR MIG ATT RUSA IVÄG idag igen till en ny dag fylld av friidrottstävlingar, jobbar som sagt som speaker så ikväll lär jag vara i form till live-sändningen. Har några frågor kvar att svara på från den frågestund som jag har haft. Och dessa svar får ni idag...

Ta väl hand om er denna söndagen så hörs vi ikväll!


Från Matilda

När ska du börja skriva på din bok och vad ska den handla om?

Svar: Jag har faktiskt kommit igång lite dock har jag väldigt svårt att bestämma mig för vad jag ska skriva om. Har faktiskt nu i dagarna haft lite brainstorm med mig själv med olika alternativ. Mitt mål är att denna bok ska komma ut inom 3 år. Vi får se helt enkelt, jag ska göra mitt bästa. För ni vill väl se en bok från mig?

Från Pernilla

Hur kom du på idèn till att göra Slipsen live?

Svar: Idé föddes när jag upptäckte att möjligheten fanns att göra streaming över internet vilket jag ser en mängd möjligheter med. Sedan ville jag ge mina läsare chansen att lära känna mig ännu bättre samtidigt som jag utvecklar mig med att prata för andra ungefär som radio. Något jag vill jobba med I framtiden.

Vilket är ditt dröm resemål?

Svar: Min dröm är att få åka till Hawaii och bara njuta av livet.

Vad tror du att du gör om 10 år??

Svar: Jag tror att jag sitter med en fru, ett barn och en lägenhet någonstans I Sverige. Jobbar som producent på radio kombinerat med att skriva för ett magasin som frilansande. Lever livet och planerar framtiden tillsammans med min fru.


Från Bella

Vad har du för planer till hösten?

Svar: I host blir det sista året på mitt program här på Linköpings Universitet. Blir även en hel del jobb med bloggen samt en webbtidning som jag är väldigt delaktig i. Mycket planer som ska genomföras.


Från Minda

Hur kommer det sig att du kallas slipsen?

Svar: Det är en ganska rolig historia. Allting grundar sig i att jag ofta hade slipsen när jag festade och då fick jag det smeknamnet, sedan i samma stund ungefär. Runt 2007 så skulle jag skapa en ny blogg och då fick det bli slipsens. Där av heter jag alltså slipsens.se numera.Någon som orkar…?

Tänker fortsätta tortera er med mina sommarminnen/skolminnen, bara så ni är förberedda. Förra veckan var jag ju i lagår´n och härjade. Var ska jag fortsätta nu? Kanske med skolstarten…

Vet inte riktigt hur det är nu med nya kläder och skolväska tills skolan börjar, men förr var det jätteviktigt. Kläderna från förra hösten hade blivit lite för små – modet fanns men var inte så slaviskt som det är nu (vad jag tror i a f).

Minns speciellt ett år, när jag gick i 3:an eller möjligen 4:an. Det kom en gammal farbror på moped, med en resväska på pakethållaren med kläder som han sålde. Jag skulle få ett par elastabyxor (får ni nog slå upp i nån historiebok eller kolla med museet) och en tröja – för det hade kompisen -2 år äldre - fått (från samma resväska). De var gröna, ganska mörkgröna, med band under foten! Alla hade såna. Oj vad vi var fina!

Det var ju praktiskt att kunna handla hemma – upp med varorna på bordet och känna på kvaliteten, nära till provhytten. Jag gissar på att det var den siste gårdsknallen (eller vad han kunde kallas) i Östergötland, för vi pratar ju trots allt om modern tid (nåja, 60-tal).

Väska fick vi ny till varje hösttermin, helst nån snygg färg och praktisk modell (gärna billig). Det fanns faktiskt en del, mest killar, som hade samma väska i flera år. Eller ännu värre ( :D )fick ärva av sina syskon.  Vi tjejer skulle ju helst har ett nytt pennfodral också, om vi inte hade ett som var så inklottrat att det inte gick att byta ut. Det kunde ju stå nåt killnamn som absolut inte fick komma bort… Tjejer var tjejer även på den tiden.   J

 

Oftast fick vi åka till stan och handla nån vecka innan skolan började. Inte så mycket tidigare, för det var svårt att låta bli att ”prova” de nya kläderna. Och de skulle ju vara nya och fina till uppropet första skoldagen. Förekommer det idag; upprop??

När vi kom till skolan skulle vi vara i ”vårt” klassrum, vid ”våra” platser i bänkarna. ”Fröken” ropade upp alla klasskamraterna i bokstavsordning, med alla dopnamnen, och då skulle var och en säga ”ja” när namnet lästes upp. Vissa hördes väldigt bra; då visste man vilka som var de tuffa i klassen. En del, tror nog jag tillhörde dem) viskade fram sitt ja och rodnade nästan av skam att heta  som jag Gunhild S M (mer får ni inte veta; vad S M betyder).

Sen blev vi utrustade med penna, suddgummi och skrivböcker och räkneböcker – och schema! Skolböckerna fick vi vartefter ämnena dök upp. Allt skulle ligga prydligt på skolbänken; pennorna i pennfacket och det andra under locket. När det var dags för läxor skulle böckerna med hem, och inte glömmas bort. (Minns att en av brorsorna fick glömma sin läxbok hemma ganska länge – en katt hade pinkat på den, så den var tvungen att torka. Vet inte vilket som var värst skämmigt; att glömma den eller ”bekänna”. Men han blev ju en bra människa trots det missödet :D )

 

Matrasten var ju också lite annorlunda mot vardagen hemma. Hela klassen skulle ställas upp på led i klassrummet och gå så till matsalen i en annan byggnad. Där var det köbildning, med ”årskursranking”. Småskolan först, sen mellanstadiet och sist sjuorna (det här var innan det blev 9 år i grundskolan). Lika dant där som i klassrummet; alla hade ”sin plats” hela det läsåret. Mattanterna la upp maten på tallriken, och allt skulle ätas upp. Ingen fick gå från bordet innan alla ätit klart. (Blir lite osäker på, men jag tror att det var bordsbön innan vi gick från klassrummet).

När man ser på TV från dagens matsalar i skolorna, känns det som att det var 100 år sen jag själv var i den miljön. Men, men … Hur mycket är det inte som hänt sen 60-talet? V Ä L D I G T mycket.

 

Om ni orkar och vill kanske det blir mera minnen nästa vecka! Nu är jag spänd om Slipsen får några läsare kvar. Men han är tuff som vågar sig på utmaningar, eller vad tycker ni?

Hälsar Faster Gunhild

 


Uppsnärjd i det blå
Speakeruppdrag, check!

NU BÄR DET AV FÖR MIN DEL och det blir hela helgen som jag är borta. Nej, jag ska inte resa bort någonstans som många verkar göra just nu eller precis kommit hem ifrån. Nej, jag ska bara åka till Norrköping för att jobba som speaker hela helgen på en friidrottstävling. Från 9-17 både lördag och söndag, kommer bli väldigt roligt. Lite nervös är jag dock precis som alla gånger jag sänder live här på bloggen. Dock känns detta lite större, ursäkta alla läsare, här har jag lite krav på mig att leverera bra när det är mängder med föräldrar och släktingar på plats. Några saker som kan gå helt fel är följade:

1. Det finns ingen musik som kan spelas under tävlingarna
2. Jag glömmer bort helt vilka som tävlar
3. Uttalar namn fel
4. Jag svimmar under tiden som jag står i speakerbåset på grund av nervositet.


Ja, ni hör ju själva vad som kan hända när jag är speaker. Bör väl tillägga att detta aldrig har hänt ännu. Och det ska inte hända i helgen heller. Åker iväg med det självförtroende som IFK Norrköping visade igår när de vände 0-1 till seger 2-1. Underbart! Och nu fick jag med mycket.

Ta hand om er vänner!Augustipanelen tackar för sig

Amanda, 15 år från Jönköping

1. Under veckan har diskussionen om övervakning på våra skolor var het. Är du för eller emot?
- På min skola är det rätt mycket förstöring av barackerna vi går i. Hela min skola byggs om, och dom pratar om att det kommer bli sveriges modernaste skola. Men nu går vi hela skolan i barackar, inte så kul med tanke på att dem eldar, smäller raketer och klottrar överallt, så jag tycker det skulle vara rätt bra med övervakning. Tråkigt dock att man ska behöva ha det.

2. Runt om på våra biografer har många filmer premiär nu och hösten är här. Brukar du gå på bio ofta
och är det någon speciell film du vill puscha för?

- Självklart går jag på bio ibland. Vem gör inte det lixom? Nejmen, om det går nån bra film en kväll så är det ju himla mysigt att dra med sig ett gäng till bion. Jag ska lätt se vampires suck, !

3. Aftonbladet satsar mycket på Live-löpet nu i samband med Rockbjörnen. Har du sett detta?
- Hehe, som vanligt nej. Jag är inte särskilt in to allt som händer här i samhället. Ärlig talat vet jag inte ens vem rockbjörnen är..?

4. Vad längtar du extremt mycket efter denna höst?
- Höst, usch jag gillar inte hösten. Inte vintern heller, är sommar människa.. Men jag får väl säga att jag ser fram emot höstlovet. Haha, tycker hösten jämt är så seg.

5. Planer för helgen?
- I helgen ska jag bla. vara servitris på min mamma och några av hennes kompisars fest. Så det blir väl rätt kul. Dom andra gångerna jag vart det har det ju trillat in lite cash, så jag är fullt taggad.

6. Sista veckan som du är med i panelen nu, hur känns det? Och vad har du för tips till kommande medlemmar?
- Det känns skit bra! inte att det är slut alltså, men att det har gått så bra. Ja vad ska jag tipsa er om.. ÄÄ det är väl bara att skriva vad ni tycker. Första gången skrev jag nog om mina svar 23 gånger innan jag va nöjd. Helt onödigt. Men ah, va bara er själva. Brukar funka för det mesta. Så jag bugar för mig, eller jag är ju tjej, så jag niger så hjärtligt för mig.
Sandra 21 år från Köping

1. Under veckan har diskussionen om övervakning på våra skolor var het. Är du för eller emot?
- Visst kan det vara bra medövervakning för att kunna minska vandalisering och sånt. Men att ha kameror bara för att hålla koll på eleverna är fel.

2. Runt om på våra biografer har många filmer premiär nu och hösten är här. Brukar du gå på bio ofta
och är det någon speciell film du vill puscha för?

- Jag älskar att gå på bio när hösten knackar på. Det är härligt att sitta bredvid någon man älskar i biomörkret och njuta av en bra film. När vi går på bio brukar det bli komedier eller romantik.

3. Aftonbladet satsar mycket på Live-löpet nu i samband med Rockbjörnen. Har du sett detta?
- Nej det har jag inte. Jag håller mig till tidningen i pappersform.

4. Vad längtar du extremt mycket efter denna höst?
- Jag längtar efter att skolan ska dra igång samt min födelsedag i oktober.

5. Planer för helgen?
- I helgen har vi inga speceilla planer. Bara njuta av varandras sällskap och ledigheten.

6. Sista veckan som du är med i panelen nu, hur känns det? Och vad har du för tips till kommande medlemmar?
- Det känns tråkigt att det är slut. Hade gärna suttit med i panelen varje vecka. Det är sååå kul. Till andra medlemmar vill jag säga att ni ska ha kul. dt är en erfarenhet som är kanonkul.

Kalle 28 år från Kalmar

1. Under veckan har diskussionen om övervakning på våra skolor var het. Är du för eller emot?
- Jag vet inte riktigt, övervakning är nog att ta i. Ska jag vara ärlig så har jag missat djupet i ämnet och har inte bästa koll! Jag tror såna här ämnen lätt blir överdrivna och lite av moralpanik.

2. Runt om på våra biografer har många filmer premiär nu och hösten är här. Brukar du gå på bio ofta
och är det någon speciell film du vill puscha för?

- Jag går på bio ungefär vartannat eller var tredje år. Sista filmerna jag sett är i ordning Borat, Casino Royale, Män som hatar kvinnor och senaste Beck. Jag hade antagligen också klarat mig utan tv haha!

3. Aftonbladet satsar mycket på Live-löpet nu i samband med Rockbjörnen. Har du sett detta?
- Det är intressant och ett spännande försök, musikbranschen måste förnya sig. Och Skivbolagen och framförallt bokningsbolagen kännar massor med pengar och har jobbat smart, bokningsbolagen har varit smartast och kan ta ut stora pengar, se bara på festivaldöden där arrangörer har svårt att betala. Man gör ofta paketpriser och får med flera band.. på sätt får man upp priserna, eller totalpriserna. Livelöpet är ett intressant test att distribuera livemusik!

4. Vad längtar du extremt mycket efter denna höst?
- Mallorca, nya uppgifter på jobbet och att faktiskt på riktigt få jobba med marknadsföring som jag är utbildad till! Mallorca ska bli underbart och Palma är europas trevligaste stad! Sen ser jag fasen fram emot riktigt kärlek, faktiskt. Det är nog dags nu, känner jag för första gången - i hela mitt liv.

5. Planer för helgen?
- Jobb igen så klart! Sen blir det säkert ut bland folk och festa! Mina helger består oftast av jobb och fest, är det inte en bra kombination? ;)

6. Sista veckan som du är med i panelen nu, hur känns det? Och vad har du för tips till kommande medlemmar?
- Jag gillar dom som har egna åsikter och vågar såga men samtidigt inte glömmar att vara positiv! Det är roligast att läsa om positiva inställningar och framåtmänniskor! Jag skulle gärna se lite mer manliga bloggande bland frågorna. Det är ett ämna som måste växa på alla sätt!

Mitt lag är snart hemma!

Idag är det dags att bege sig till Nya Parken igen för att se IFK Norrköping ta emot Ljungskile och gud vilken säsong det varit så långt. En serieledning med en lucka ner till tvåan GIF Sundsvall, vem trodde det när säsongen började? Jag skrev ju faktiskt lite om att jag verkligen trodde på laget denna säsong men hade inte många med mig, nu ska inte jag låta som en expert, men jag har rätt ofta rätt. Efter den starten laget fick i år har det bara gått bättre och bättre, värvningarna har också gått hem i år. Eller vad sägs om Westberg som sprider lugn i försvaret, som dessutom håller nollan match efter match. Sedan Wiklander som fungerar bra på vilken position som helst. Helt underbart efter att vi fått se en hel del mindre bra värvningar genom åren.

 

Nu är det riktigt nära att Norrköping äntligen får det allsvenska laget som staden är värd också, samtidigt är det mycket bra för alla oss som skriver om laget och följer laget. Det innebär att intresset i media kommer växa för laget om man nu tar steget upp i Allsvenskan och det är ju målet. Tidigare har jag tyckt att det inte var någon bra idé att gå upp i år när truppen kändes ganska tunn. Detta har man motbevisat gång på gång i år. Visst är det också lätt att spela i ett lag med framgång och självförtroende det får man inte glömma bort.

 

Kvällens match tror jag kommer bli en lätt omgång för hemmalaget som säkerligen kommer gå för att få till en målfest en fredagkväll och allt vad det är, tv-sändning också. 3 poäng ikväll är steget till att vinna serien inte långt borta. Nu håller vi tummarna och denna gång går jag som vanlig supporter utan att skriva för någon tidning vilket ska bli lite skönt samtidigt som det är tråkigt.


Här är jag, här är fredagen


IGÅR LEVERERADE JAG ÄNNU en intervju som ni verkade gilla väldigt mycket, sånt gör mig alltid glad. Något som gör mig ännu gladare är att jag faktiskt fick lite tips på hur jag ska tänka när jag sätter rubriken också. Så kallade konstruktiv kritik och det får man inte ofta må jag säga. Därför blir jag extra glad, dessutom är det ju fredag idag vilket inte gör det hela sämre. Lite roligt att folk som läser min blogg en gång kikade in igår och skrev att jag passar i glasögon när det var bilder på Ellinore. Hur noga läser man då?! Jag skulle kunna bli upprörd över detta men jag vet att jag kan göra samma misstag ibland.

Som ni ser idag ger jag er en bild på mig efter att flera av er har tjatat om detta så nu får ni se hur jag ser ut. Nu kan ni ju börja fundera på om ni ska komma till Norrköping och fika med mig och Sara. För nu vet ni ju hur jag ser ut också, nu kommer ni ju inte tveka!

Hoppas ni alla får en fin fredag!

Ellinore har vuxit som person när hon flyttade

Denna vecka får ni träffa en tjej som flyttade till Uppsala för att satsa på det hon verkligen brinner för, att skapa. När jag läste hennes blogg första gången fastnade jag direkt för att det verkade vara en kreativ och glad tjej som skrev på bloggen. Bakom den står Ellinore och jag bestämde mig för att ta kontakt med henne, det visade sig vara en underbart trevlig tjej med båda fötterna på jorden. Vi pratade om hennes kreativa sida, livet i stort, att flytta hemifrån och om att elit toppa i idrott. Möt Ellinore i veckans intervju på slipsens.

Skulle du kunna börja med att berätta om dig själv?

- Jag är en konstnärlig tjej med båda fötterna på marken. Med familjen mil bort, bor jag själv i en liten etta i Uppsala, där jag pluggar på GUC. De som intresserar mig är psykologi, musik och konst. Jag spelar också gärna innebandy.

 

För oss som inte vet vad GUC är, kan du berätta?

- GUC är en gymnasieskola i Uppsala som har inriktningar med endast media. Det finns allt från Foto till design (arkitektur).

 

Har du alltid haft ett stort intresse för konst?

- Mer eller mindre har jag nog det. Har alltid älskat att skapa saker.

 

Vad är det du skapat?

- När jag var mindre gillade jag att göra smycken, designa om kläder och måla. Nu mer är det digital art (använder datorn som verktyg) som jag håller på med.


Var kommer detta intresse ifrån?

- Jag tror de har kommit ifrån att min mamma alltid hållit på att pyssla och virkat som gjorde mig intresserad av att också velat göra något eget verk.


Så när du var mindre gjorde du dina egna kläder?

- Gjorde egna kläder kanske man inte kan säga men jag gjorde om kläder så de blev egna :) Sydde om och satte på massa krimskrams osv

 

Nu har du alltså gått över till att jobba mycket med datorn, vad gör du?

- Ritar i illustrator och fotograferar och redigerar bilder i photoshop, är det jag mest håller på med. Men jag kan också genom skolan göra olika webbdesigner och flashprojekt.

Ellinore flyttad till eget för att studera i Uppsala vilket har inneburit väldigt mycket för henne. Detta har jag läst om på hennes blogg och när jag pratar med henne förstår jag ännu mer hur mycket detta betyder för henne och vad det gett henne.

 

Hur kändes då att flytta till eget?

- Jag älskar det! Jag gillar att ha ansvar och sköta om mitt eget. Har växt enormt som person sen jag flyttade. Självklart kan de bli lite ensamt ibland men jag har ofta vänner och min pojkvän här som gör mig sällskap.

 

Vilken är den största skillnaden mot att bo hemma?

- Att kunna göra det man vill, när man vill. Sen är det ju så att nu är det ju jag som tar hand om allt i hemmet. Förut hjälpte jag knappt till. Så det är nog en stor skillnad.

 

Har du mindre tid nu till att vara kreativ?

- Nu när plugget kört igång skulle man kunna tro att jag inte har tid men jag har många ämnen i skolan där jag får skapa. Så det blir mest nu att jag håller på med det i skolan. Efter att skolan slutat för dagen, är det läxor, vänner och innebandy samt att hålla rent och fint i lägenheten som gäller. Denna illustration gjorde jag i skolan som ett litet arbete t.ex - http://ellinorejonsson.blogg.se/2010/january/do-you-wanna-play-a-love-game.html#comment

 

Du kanske får utlopp för din kreativitet i plugget också?

- Ja, det kan man säga. Har ämnen där vi bara skapar.


Hur många år är det du har kvar att plugga?

- Har precis börjat andra året, så man kan säga 2 år. Tar studenten 2012.

 

Om du får drömma fritt, vad vill du jobba med sen?

- Jag har bestämt mig för att skriva en bok. Om vad är jag inte helt säker på än. Sen så skulle jag gärna vilja jobba med människor.

 

Vad vill du skriva en bok om?

- Jag skulle vilja skriva en bok om livet och hur vi människor ska göra för att leva det som vi vill. Efter att ha läst Självkänsla nu! med Mia Törnblom så inspirerades jag mycket i sättet hon skrev och hur hon påverkade ens tänkande med det. Jag skulle också vilja skriva om något sådant aktuellt. Allt för många mår dåligt i samhället. Vi måste börja ta ansvar för vårt mående.

 

Detta är något du skriver mycket om på din blogg. Har du haft det svårt i livet?

- Ja, det kan jag erkänna. Det var också en anledning till varför jag flyttade hemifrån. För att få en nystart på livet. Börja om och försöka bygga upp de som vart sönder inuti mig. Jag är glad för att jag tog det valet. Nu har jag byggt upp allting och mår bättre än någonsin.

 

Var det inte svårt att ta detta steg?

- Nej, jag trodde det skulle vara tuffare än vad de var. Vissa stunder hade man lite ”neråt-gångar" men jag har mest bara fått positiva saker av det. Jag var väldigt redo när jag väl flyttade.

 

På vilket sätt känner du att du vuxit?

- Jag har mognat. Tagit ansvar för mitt liv och mitt mående.

 

Hur länge har du bott själv nu?

- Ett år och en vecka för att vara exakt. I början bodde jag på elevhem men efter jul fick jag min egna lägenhet. Vilket också var en stor lättnad. Att bo på elevhem var inget för mig.


Om vi ska gå över till ditt idrottande. Hur länge har du spelat innebandy?

- 8 år

 

Vilken nivå är det på?

- Division 2 i ett damlag

 

Är det inte en väldig kontrast till dina övriga intressen i skapande och skrivande...?

- Egentligen inte, det får mig att må bra vilket mina andra intressen gör.


Har du  provat på andra idrotter också?

- Ja, spelade fotboll när jag var mindre. Men när man kom in i tonåren blev det en sån tävling om vem som skulle vara bäst och vilka som skulle få spela på matcherna. Jag var dock väldigt duktig men gillade inte alls när mina vänner ständigt blev bänkade. Jag spelade bara av anledningen till att ha roligt.

 

Du tänkte alltså mer på dina vänner än att du själv skulle nå framgång?

- Jag ville inte nå framgång, te.x bli bäst av alla. Jag var duktig och kämpade så klart för att bli bättre, men jag gillade inte alls sättet tränarna pressade alla.  Det blev varken bra stämning, många fick dåligt självförtroende och kände sig otillräckliga.


Känns det annorlunda nu med innebandyn?

- Ja faktiskt, fast det kan också bro på att jag har blivit äldre. Då får man ta att om man inte tar ansvar för sin egna träning och tränar bra, så att man kan få bli bänkad. Nu när man spelar i damlag får man ta sånt. När jag spelade i flicklag så var det mycket mer fairplay om man jämför mot hur det var på fotbollsplanen vid samma ålder. Tycker det är fel med toppning av laget och press när man är tio år gammal.

 

Helt sant, vad tycker du om när sådant sker i dessa åldrar?

- Jag tycker det är tråkigt och de påverkar säkert barnen. Om jag skulle bli bänkad varje match skulle man ju varken känna sig som en i laget eller tillräcklig. Jag skulle bara tröttna på fotboll och tappa gnistan bara för att jag får indirekt veta ständigt att jag är sämre än de andra.

 

Om vi ska försöka koppla samman denna intervju som jag tycker varit väldigt intressant och givande. När tror du vi får läsa din bok?

- Jag har satt ett mål på att försöka få boken utgiven om ca 1-3 år.  Förhoppningsvis blir det så också.

 

Tack så mycket för att du ville vara med!

- Tack själv! Tycker bara de är roligt!

 


Effektiva dagen

VECKORNA RUSAR FRAM i ett högt tempo. Igår var också min sista dag på jobbet så idag är jag ledig vilket är oerhört skönt, bestämde mig för att bara vara hemma hela dagen men det innebär inte att jag bara sitter och slöar. Tvärtom känns som att jag har väldigt effektiv så långt och klockan är bara elva. Nu undrar ni säkert vad jag har gjort? Jo, jag har skrivit jobbansökan, skickat lite mail angående en tidning jag jobbar, skrivit rent en intervju med Ellinore som ni ska få läsa senare idag och svarat på alla era kommentarer. En del har det blivit redan och mer ska jag hinna med. Lite knäpp är jag ju också när jag känner att jag har sådana dagar som denna när jag är effektiv, då klär jag mig i skjorta och låtsas som att jag har ett viktigt jobb vilket inspirerar mig till att göra ännu mer. Kanske fler som är som mig, hoppas nu!

En annan tanke som jag har, som Sara väckte, handlar om att det vore väldigt trevligt att träffa lite andra bloggare här i närområdet för vi är ju rätt många som bloggar och är från Norrköping, Linköping eller någon annan stad i närhet. Vore ju väldigt trevligt att dra ihop ett gäng och bara ta en liten träff här i Norrköping. Någon som skulle vara intresserad av att komma på detta? Jag vill ju inte sitta där själv så nu hoppas jag på er!

Ha en fin torsdag!

Den där känslan

När jag vaknar är du det första jag ser. När jag somnar är du det sista jag tänker på. När jag sover är det dig mina drömmar handlar om. Du finns överallt men ingenstans. Egentligen är du långt borta. Långt ifrån mig. Ändå så nära.

 

Jag räknar tiden, men den går långsam. Dagarna rusar fram och jag får ingenting gjort. Allting känns som ett lopp utan slut. Med ett slut. Det är att få träffa dig igen, och så en lång längtan. En längtan till att få träffa dig igen. Få hålla din hand. Värma dig när du är kall. Så som du värmer mig när jag är kall.

 

Vet att jag ska ha mina tankar någon annanstans och inte vid dig hela tiden, men det är svårt. Tiden går. Mitt hjärta slår för dig. Lika snabbt som tiden går och nu går den snabbt.


Svar på frågestund del 3

DENNA VECKAN FÖR ni som läser verkligen lära känna mig lite mera. För nu kommer ännu mer svar från era frågor och nu börjar ni kanske tröttna på mig...Eller? Här kommer mer svar i vilket fall.Från Matilda

 

Hur började du blogga?

Svar: Från första början var det som sagt jag och min kusin som började men jag upptäckt hur underbart det är att skriva. Och på den vägen är det.

När var det?

Svar: Detta var 2007.

Bloggar du på samma sätt som du gjorde i början tycker du?

Svar: Nej, nu vet jag mer om vad man inte ska skriva om och inte. Samtidigt som jag utvecklat min förmåga i att skriva texter vilket jag inte kunde lika bra förut. Dessutom tycker jag att det är store variation I bloggandet nu.


 

Från Pauline

Om du fick en enda önskan vad skulle det då vara?

Svar: Min önskan skulle då vara att alla människor får leva i fred och uppfylla sina drömmar.

Vad gick du för linje på gymnasiet?

Svar: Jag gick samhälle-företag.

Vad gör du helst en fredagkväll?

Svar: En fredagkväll gillar jag att vara med vänner eller någon jag tycker om väldigt mycket. Den perfekta kvällen är att man träffas hemma hos någon, lagar mat. Äter och dricker gott. Sedan avslutar det hela på något uteställe eller så. Oftast blir det dock hemmakvällar för min del. Sånt gillar jag när man kan prata och så utan hög musik.


Från Jennifer

Vad vill du få ut av att blogga?

Svar: Jag vill dels utveckla mitt skrivande och min journalistiska sida genom bloggen. Men även lära känna nytt folk, det tycker jag är roligast för tänk vilka möjligheter som finns.

Vem är din "förebild" ?

Svar: Mina föräldrar.

Vem är din favorit artist/band?

Svar: Just nu, Oskar Linnros artist. Band, Kent.

 


 

Från Josephine

Hur bemöter du elaka kommentarer?

Svar: Jag brukar nästan aldrig få elaka kommentarer men när jag får det svarar jag alltid på dessa och är lite dryg tillbaka eller att vara övertrevlig tillbaka. Tar aldrig bort dom!

 


Från Michan

 

Vad gör du helst en fredagskväll?

Svar: Se tidigare svar

 

 


Välkommen till idyllen
Svar på frågestund del 2

DAGS ATT SVARA på lite frågor som jag har fått från er läsare. Inte mycket mer att tillägga egentligen mer än att jag hoppas ni alla får en underbar dag också!


Från Hanna

 

Vem är din förebild?=)

Svar: Jag har många förebilder som jag skriver om på min blogg men i grund och botten är mina föräldrar de största förebilderna. De har alltid ställt upp för mig och funnits där, så vill jag också bli. Ofta säger jag att det som skrämmer mig är att bli som mina föräldrar. Då ljuger jag, för de är underbara!


Från Amanda

Hur ser din drömmkvinna ut?

- Som en vacker, het och sexig tjej. Enkelt svar. Men nej, jag säger som en vän till mig alltid säger, “utsidan är det som får en att fastna, men insidan är det som får en att stanna kvar.” Ligger något I det.


Från Fatima

Vad är ditt största dröm?

Svar: Min största dröm är att jag får leva ett liv utan sjukdomar och vara bland underbara människor.

Vilken bilmärke skulle du helst vilja ha en Audi eller Bmw?

Svar: Audi, måste jag motivera. Nej.

Säg 5 saker du älskar & hatar med ditt liv.

Svar: Oj, det här var en svår fråga. Men jag älskar att jag är så aktiv som jag är, har många fina vänner och en underbar familj. Och det jag hatar är att jag är lite inlåst i vissa monster, att jag är feg ibland och inget mer jag hatar. Jo, att jag inte kan släppa vissa saker.

Vill du bli en storbloggare? :P

Svar: Nej, det vill jag nog inte. Bättre att hadet på en lagom nivå finns andra saker att göra också.

Från Josefine

Hur länge varade ditt längsta förhållande?

Svar: Det längsta förhållandet är 3 månader.

Vem är den snyggaste kändisen du vet?

Svar: Jag tycker Megan Fox är sjukt snygg!

När började du blogga?

Svar: 2007 på min andra blogg och 2008 på slipsens.

 


Från Johanna

Vilka egenskaper värderar du högst hos en tjej?

Svar: Jag har tänkt mycket på denna fråga men kommit fram till 3 egenskaper som jag värderar högst hos en tjej. I första hand är det självklart ödmjukhet. Sedan även humor som jag tycker är väldigt viktigt. Den tredje egenskapen som jag värderar högt hos en tjej är att man kan bjuda på sig själv. Sedan finns säkert massa andra egenskaper också, men där är tre som jag tycker är viktigast.


Tisdag 24.08.10
Dagens humör: Lättad och glad samtidigt lite dåligt samvete
Dagens utseende: T-shirt och jeans
Dagens känsla: Oövervinnlig
Dagens irritation: Jag kan aldrig bestämma mig
Dagens roligaste: Träna och gå till jobbet
Dagens önskan: Att få lönen
Dagens borde: Skriva lite på min bok
Dagens låt: Don't stop believin' - Journey
Dagens textrad: "Om du vore mer som mig, skulle jag gå ner på dig"

Kom igång och träna

MÅNGA AV ER VET redan att jag lägger ner mycket av min tid på att träna. Förut körde jag på elitnivå och har tagit fler medaljer på bland annat terräng-SM men även på bana. Några på JSM och några DM-medaljer. Nu till hösten är det många som vill börja träna men har svårt att komma igång, därför tänkte jag ge lite tips på hur man gör för att komma igång med träningen.


1. Köp rätt skor
Många som börjar träna ska vara snåla och inte köpa rätt utrutsning utan satsar på lite billigare, detta resulterar ofta i att man får ont istället. Därför är mitt första tips att investera i rätt skor när du tränar. Ska du exempelvis springa kan du ta hjälp av personalen i butike du handlar i så du får rätt skor för just dina fötter.

2. Använd dig av musik
Ibland kan det vara svårt att ta i det där lilla extra om du nu tränar själv och då kan du alltid ta med dig musiken ut på träningen. Om du springer, kör styrka eller vad som helst. Lägg in bra musik på din iPod eller annan mp3 så får du extra energi. Jag använder mig mycket av detta.
3. Harmoni och lyssna på kroppen
Det som jag tycker är allra viktigast att tänka på när du tränar är att du lyssnar på kroppen hela tiden, men inte för att du är lat utan för att du inte ska bli skadad. När du sedan efter några veckor inser hur mycket träningen ger dig i ditt vardagliga liv kommer du finna en viss harmoni med att träna. I början är det svårt att kanske inse detta men efter ett tag kommer det till dig.

Har ni några bra träningstips?Slipsen goes BlogAwards

FÖRRA VECKAN bestämde jag mig för att fixa en blijett till BlogAwards 2010 som är den 25 september. Efter lång tid av tjat från en viss Amanda som lyckades få med mig. Var lite emot det från början men nu längtar jag som fasen tills det är dags att gå på detta fina evenemang. Ska bli hur kul som helst att äntligen få träffa massor med andra trevliga bloggare.

Någon mer som ska gå på BlogAwards?

Svar på frågestund del 1

ALLTID TIDIGARE har det varit jag som intervjuat folk men nu är det dags för er att få lära känna mig lite bättre genom att ni fick ställa frågor i en frågestund förra veckan. Under några dagar nu kommer jag lägga upp svaren på alla era frågor. Lär känna mig helt enkelt! Anledningen till att jag delar upp det är att det blir så extremt långt inlägg annars.

Frågor från Cissi

1. Hur länge har du bloggat?

Svar: Jag började blogga redan 2007 men då skrev jag tillsammans med min kusin Björn. Det resulterade i att jag upptäckte hur fantatiskt det är att skriva av sig lite och att folk laser det man skriver. Februari 2008 bestämde jag mig för att starta en ny blogg och då blev det den jag skriver på idag.

2. Vad är det som är så kul med att blogga?

Svar: Det jag tycker är roligast är att man lär känna så mycket nytt folk hela tiden. Sedan r det väldigt skönt att ha en plats där man kan få utlopp för sin kreativitet.

3. Har du något mål med bloggen?

Svar: Mitt mål med bloggen är att få läsare, inget man ska sticka under stolen med, men då hellre trogna dagliga läsare än många engångsläsare. Samtidigt är det att utveckla min journalistiska sida genom att göra intervjuer etc. Största målet är dock att alltid ha roligt!

 


 

Frågor från Nathalie

Varför började du blogga?

Svar: Jag ville prova på det där nya med att blogga som kom under 2007.

Vad vill du få ut med din blogg?

Svar: Har jag svarat på tidigare.

Tjänar du pengar på din blogg?

Svar: Nej, jag tjänar inga pengar på min blogg. Anledningen är att jag tror lite av charmen skulle falla då. Man ska alltid göra det för att det är roligt inte för att det är ett måste. Men det kan självklart ändras.

Hur kommer det sig att du inte har en partner just nu?

Svar: Det varade I 3 månader.Oj, det var också en bra fråga som jag ska försöka ge ett bra svar på. Anledningen till att det tog slut med M var helt enkelt att vi är för olika varandra ska jag börja med. Nu känns det so matt jag vill träffa någon ny och trevlig tjej. Men jag kan inte svara på varför jag inte har någon nu, kommer nog.

Hur länge varade senaste förhållandet?

Svar: Det varade I 3 månader.

Favoritbloggar?

Svar: Oj, finns väldigt många bra. Men jag skrev ju mina fyra favoriter om ni letar lite här på bloggen..

 


 

Frågor från Lovisa

Vad har du för framtidsplaner?

Svar: Oj, en svår fråga. Nu har jag ett år kvar att plugga på kultur, samhälle och mediegestaltning här i Norrköping. Efter det får jag se lite vad som hander, för har jag tur kanske man får en bra praktik och blir kvar där. Annars har jag planer på att flytta till Stockholm.

 

 


 

 

 

 


Ready, and go!

YEAH! DET ÄR måndag och idag börjar många säkert jobbet eller skolan. Själv har jag en vecka kvar tills allting kör igång vilket känns väldigt skönt. Dessutom är det bara 3 pass kvar för mig på mitt jobb. Skönt samtidigt som det är lite tråkigt, trivs väldigt bra på mitt jobb. Allt kommer säkert bli bra och just nu längtar jag till onsdag för då händer flera roliga saker. Det är lön, sista dagen på jobbet och jag ska springa tävling igen 5 km om inte mitt baklår ställer till det för mig, men det hoppas jag inte. Underbar helg har jag haft också trots jobb, lika glad för det. Och nu är jag rejält taggad för en ny vecka med mängder av roliga saker att göra. Till er så kommer lite svar på frågestunden idag, så nu får ni verkligen lära känna mig.


Haft en bra helg?
Redo för veckan?


Slipsens-live

Dags för en söndag och det innebär... SLIPSENS-LIVE! Programmet där ni kan vara delaktiga till att utforma programmet och som sagt, denna vecka siktar vi på nytt rekord i antalet tittare. Klockan 19,30 rullar det igång i rutan nedan och då kan du även kliva in i chatten genom att bara trycka "chat". Denna veckan kan just DU ställa frågor till mig som jag svarar på under programmet. Detta och mycket annat i 60 minuters underhållning.

Kvällens upplägg
19,30 Programmet rullar igång
19,40 - 20,00 Frågestund
20,05 - 20,15 Veckans lista
20,20 - 20,25 Hur fungerar det om man vill bli intervjuad?
20,30 Sammanfattning och avslut

Tryck på rutan för att titta


Musiken som spelades hittar du här!

Nya rekord

FÖRRA VECKAN BLEV DET ju succé direkt för min lilla talkshow som jag sänder en gång i veckan. Ikväll är det dags igen och då är min tanke att nytt rekord ska slåss i antalet tittare, och ämnet för kvällen är frågestund. Dessutom tar vi ju upp det vanliga så som lite bloggsnack, veckans lista och annat spännande. För att slå rekordet behöver jag just DIN hjälp nu! Ni ser bilden nedan där det står "Jag missa inte slipsens-live ikväll" just den bilden får ni kopiera och lägga in på era egna bloggar. Sedan en länk till slipsens.se och genom detta är du delaktig i detta lilla projekt. Jag vet ju att ni ställer upp. Dessutom finns det en reklamfilm för programmet som ni mer än gärna får lägga in på era egna bloggar om ni vill, men det viktigaste är att ni lägger in denna text.

Ikväll kör vi då alltså ännu en gång med samma starttid som förra veckan, 19,30.


En av veckans alla outfits

Tischa - Acne, Tygpåse - Cheap Mondag, Jeans - Emilio, Skor - Bobbie Burns, Klocka - Triwa

Minnen – mitt signum

Snart är det dags för alla att lägga in badkläder, badmintonracket, packa ihop tältet - eller vad sommaraktiviteterna nu har varit – och packa skolväskan. Inte lång tid kvar av sommarlovet för i år. Det går fort, eller vad tycker ni?

 

”På min tid” gick sommaren jättefort, det fanns så himla mycket att göra. Att få bo och växa upp på en lantgård; toppen! Det fanns hur mycket som helst att göra, att hjälpa till med. Eftersom det var så roligt (inte allt förstås, men det mesta) kändes det aldrig som ett tvång.

 

Kor och kalvar som skulle ha uppassning. Korna hem till mjölkning: ibland var betet en bra bit hemifrån, så de skulle hämtas och motas hem. Och det gick inte i min/vår takt precis; hittade de en god grästuva på vägen så var det bara att vänta tills den var uppäten. Helst skulle man ju inte gå för nära bakom dem heller: gräs sätter ju lite fart på magen. Så ”mockorna” kunde både bli skvättande och ”aldrig ta slut”. Som en kompensation (eller vad ska vi kalla det) växte det ju gott om smultron i hagarna! Och svampen i skogen fick draghjälp av djuren. ”Stigkantareller” – det kallas de nog inte för inte.

När korna väl var hemma i lagården, gällde det ju att få in alla på ”sina platser”. Annars kunde det bli lite oordning. Om 90 % av dem visste vart de skulle och resten gick fel, då var det 100 % fel.  Alla började gå runt varandra, och det kan jag säga – det blev fort trångt i lagårdsgången. Det bästa då var om någon eller flera gick ut och började om.  - Jaja, det här blev ett sidospår…

Kalvarna, de små som var inne, skulle ha sin mat från hinkar inne i sina ”kalvkättar”. De som var lite större gick ute i en hage nära lagården, så de var under lite uppsikt.

Någon som känt hur sträv en kotunga är? Och hur mjuk och sprallig en liten kalv kan vara?

 

Många gånger var jag med mamma (mest hennes ansvar) och slog grönfoder till djuren. Det var ofta med lie, sen räfsa ihop och köra hem med traktorn. Eftersom hon var av den gamla stammen slogs dikeskanterna med lie, och allt togs till vara. Både praktiskt och snyggt i ett. Ibland odlade de fodermärgkål till djurfoder. Det var lite så där; när det började komma upp skulle det rensas ogräs och jorden uppluckras runt plantorna (har nog gått åt några trädgårdshackor genom åren). Dels för att jorden skulle ta upp vatten lite bättre och att plantorna inte skulle komma igång senare än ev. ogräs. ”Starkast vinner” även där. (Likadant var det förresten med potatislandet).

 

Höskörden får vi inte glömma. Och halmen senare på hösten. Att få ”åka på lasset” – det var spännande. (Coolt skulle det nog heta idag). ”Sitt stilla och mitt i vagnen” var den vanligaste kommentaren, ”håll i snöret” lika viktigt det. När vagnen var full och lasset tilltrampat skulle det ”bindas fast”; ett långt starkt rep mitt i vagnen bakifrån och framåt, helst hoptrampat lite extra just där. Sen var det så stadigt som det bara gick. Riktigt korta sträckor behövdes inte repen, men då fick vi heller inte åka med. Likadant om vi var många, eller inte kunde sitta stilla – då blev det inget åkande av. Men det var bra, det finns många möjligheter till olyckor.

Det här var alltså före ”dinosaurieäggens” och balarnas tid som ni kanske förstår.

 

Det roligaste med höskörden var nog att få köra traktorn, började väl ganska tidigt. Det var ju inte så farligt (?), mitt ute på ett gärde långt från dikena. Oftast med en höräfsa bakom, man backade ihop en hög i taget och la intill höhässjan där det hängdes upp för torkning.

För att förstå hur det var på landet (om nu någon skulle vara nyfiken på det) rekommenderar jag att kolla på någon gammal svensk långfilm, finns nog på SVT:s arkiv. Det är en bit av svensk kulturhistoria, hur tråkigt det än låter…

 

Är ni tillräckligt uttråkade nu? Vem vet, nästa vecka kanske det kommer en påfyllning av nostalgi. Håll ut tills dess.


Hälsar Faster Gunhild

 

 


Hur toppar man detta?

DAGS ATT VARA LITE personlig igen här på bloggen. För igår blev en helt grym fredag efter mycket om och lite men. Min tanke var att jag skulle luncha med Henrik igår vilket tyvärr blev avstyrt i sista stund när han blev inringd på jobg, men jag löste det snyggt ändå. Istället satte jag mig i bilen för att åka till stan och storhandla med mamma vilket inte händer speciellt ofta. Bäst att lära sig hitta i butikerna, mataffärer alltså, tills man själv kanska ska flytta. Efter att vi hade handlat och fikat tillsammans bar det av till stan för Augustifesten. Inte för att jag gick där speciellt länge, utan jag anslöt mig med Jenny vid Knäppingsborg där vi avnjöt en middag tillsammans. Efter det blev det bio, precis som jag hade planerat, vi såg PUSS som jag varmt kan rekommendera. Inte nog med det, efter bion tog vi en fika tillsammans och pratade om allt mellan himmel och jord. En perfekt fredag helt enkelt.

NU KÖR VI LÖRDAG OCH den ska bli minst lika bra. Har lite lösa planer på vad jag ska hitta på fram till klockan slår 15 och jag måste åka till jobbet. Får se helt enkelt vad det blir. Kanske svara lite på era frågor till min frågestund som jag hade i veckan. Och ja, jag vet att svaren skulle komma upp i helgen men jag skjuter lite på det. Hoppas ni inte blir arga på mig nu.

Hoppas ni får en underbar lördag!

Fredagar innebär...Kalle 28 år från Kalmar

1. Förra veckan hade slipsens-live nypremiär tittade du på detta? Vad tycker du om konceptet?
- Jag hann inte med, under den tiden satt jag i en bil, hade nog strax innan sändning passerat Norrköping! Var på väg hem från Stockholm! Koceptet är ju annars trevligt, eget och den enda jag vet som har ett eget bloggpgrogram, kul!


2. Snart rullar höstens tv-program igång igen. Något speciellt som du kommer titta på?

- Solsidan när det kör igång igen, i övrigt kan jag lika väl leva utan tv. Jag jobbar, tränar, äter, sover och däremellan festar jag och håller mig inte hemma.

3. Under sommaren har Sommar i P1 rullat på, har du lyssnat något på detta?
- Nix, men har hört några program i efterhand. Jag är nog för ung för det där än, även om jag säkert tillhör dom äldre här? Jag får nog passera 30 innan jag kommer att lyssna på P1 eller sommarpratare!

4. Nu är det klart att Rooney Mara ska spela Lisbeth Salander när Hollywood spelar in Män som hatar kvinnor. Hur tror du den nya versionen kommer bli?
- Säkerligen råare och lite längre förankrad från verklighet, mer amerikanskt med andra ord. Däremot känner jag inte till Rooney Mara, jag är sämst på tv/film och kändisar, tyvärr.

5. Vad har du annars hunnit med under veckan, något spännande?
- Började jobba i måndags och det var ändå ganska skönt.. skönt att se kunder är sugna på möbler igen. Vi släpper snart ny katalog och inom kort är det relasedatum för Per Holknekts (Odd Molly) möbler som kommer få ännu mer uppsving i media. Det är alltid kul när man ser att det händer saker och folk intressera sig! Hösten kommer med andra ord vara fullspäckad och förbredelserna har alltså just börjat!
Amanda, 15 år från Jönköping

1. Förra veckan hade slipsens-live nypremiär tittade du på detta? Vad tycker du om konceptet?

- Japp jag tittade. tycker de va bra! Och de va kul att du nämnde oss i panelen, haha dock sa du att jag hette Anna, men men.. Haha
Tycker det va bra att du hela tiden pratade om något vettigt och inte bara snackade skit. Bra va också att du pausade emellanåt med en låt.

2. Snart rullar höstens tv-program igång igen. Något speciellt som du kommer titta på?
- Jag är nog världens tråkigaste människa, men jag hinner typ inte, haha. Nej men jag har fullt upp med läxor och sen på kvällen så sitter jag mest vid bloggen, men jag kollar gärna på Idol när det börjar. Det är himla bra.

3. Under sommaren har Sommar i P1 rullat på, har du lyssnat något på detta?
- Nej, har knappt lyssnat på radio över huvud taget. Ipoden har varit med överallt så den har använts flitigt i stället.

4. Nu är det klart att Rooney Mara ska spela Lisbeth Salander när Hollywood spelar in Män som hatar kvinnor. Hur tror du den nya versionen kommer bli?
- Jag har faktiskt inte sett den första Män som hatar kvinnor. Det har lixom aldrig blivit av. Men alla säger ju att den är skit bra, så då får vi väl hoppas att denna är bra också, haha.

5. Vad har du annars hunnit med under veckan, något spännande?
- Jag har varit i Göteborg. Vi åkte dit några stycken och sov på hotell i två nätter. Vi gick på Liseberg och gick runt på stan. Skit mysigt var det.
Sandra 21 år från Köping

1. Förra veckan hade slipsens-live nypremiär tittade du på detta? Vad tycker du om konceptet?
- Jag hann inte med det denna vecka. Konceptet i sig är jättebra och det är roligt.

2. Snart rullar höstens tv-program igång igen. Något speciellt som du kommer titta på?
- Fångarna på fortet, ensam mamma söker, bonde söker fru och greys anatomy är bara några av alla serier jag kommer följa mellan skola,jobb och träning.

3. Under sommaren har Sommar i P1 rullat på, har du lyssnat något på detta?
- Nej, knappast. Lyssnar jag på radion så blir det rix fm. Toppenmycket bättre musik.

4. Nu är det klart att Rooney Mara ska spela Lisbeth Salander när Hollywood spelar in Män som hatar kvinnor. Hur tror du den nya versionen kommer bli?
- Jag tror inte att den kommer bli lika bra. Kombinationen av mikael nyqvist och naomi rapace är klockren. Tror rollen som lisbeth är svårare att göra mycket bättre än vad naomi gjorde den. Kan även tänka mig en den engelska versionen kan bli aningen råare och det tilltalar inte mig.

5. Vad har du annars hunnit med under veckan, något spännande?
- Jag har jobbat, handlat, det gamla vanliga. Men även haft min mor på besök tre dagar.

Acne

JAG HAR UPPTÄCKT hur underbart det är att shoppa när man har lite mer pengar att röra sig med. Oftast blir det ju att man alltid går runt och bara tittar, ögonshopping, som det så fint heter. Nu har det blivit väldigt mycket för min del under sommaren och jag är sjukt nöjd. Ett märke som jag faller för nästan varje gång jag ser deras kläder ä Acne. Nu låter jag som en expert här men de har sjukt snygga kläder. Kolla bara på dessa chinos och skjortan, stilrent och snyggt!


Fredagsbarn

FREDAGEN ÄR KOMMEN och jag är ledig. Hur underbart är inte det? Väldigt skönt skulle jag vilja säga att det är, och trots detta är jag uppe tidigt. Schemat är fullspäckat idag så därför måste jag hinna med allt som ska göras från tidig morgon till senkväll. Kul att många av er gillar dessa intervjuer som jag gör som igår var med Anna. En mycket trevlig och sympatisk person som jag har pratat länge med. När det gäller dessa intervjuer har jag fått lite frågor om hur det går till när jag väljer ut personer. Detta får ni svar på i helgen i slipsens-live, klockan 20,00 på söndag. Missa inte det då, tanke är att det ska slåss nytt rekord.

Jag ska försöka att inte vara långdragen denna dag med ett långt inlägg. Men det blir nog inte så har svårt att fatta mig kort. Idag blir det som sagt fullt upp på schemat för redan klockan 10 kommer Emelie hit för att hämta en katt som hon har köpt av oss. Efter det ska jag åka in till stan för att träffa Henrik över en lunch, följt av inhandling av mat med min kära mamma. Sedan är kvällen kommen och då får jag se lite vad som händer. Lite sugen på bio faktiskt när PUSS har premiär ikväll. Får se helt enkelt.

Har ni några planer för dagen?


Anna har kommit in i värmen igen

Denna vecka får ni träffa en person som enligt sig själv sammanfattar året så långt som att komma in från kylan in i värmen igen. Och visst ligger det någonting i det, inte minst med tanke på att hennes klädmärke Avanna sålde mycket bra på Nelly och nu är hon mitt upp i arbetet med höstens kollektion. Förhoppningsvis kommer det sälja lika bra. Ni som har läst min blogg under en längre tid har träffat henne tidigare, hennes namn är Anna och denna vecka möter ni henne i veckans intervju.
Du jobbar mycket med höstkollektionen just nu. Hur går arbetet?
- Det är fortfarande helt på skiss-stadiet. Typ av plagg, vilka motiv, färger, sizecharts och annat. Det är kul med skissarbete så jag hoppas att det blir ett bra slutresultat. Men det är så mycket som kan hända under ett sådant här arbete så jag hoppas det blir en höstkollektion, att tiden räcker till. Annars får det bli mer senvinter/vår.

Som många känner till driver du klädmärket Avanna, hur har utvecklingen sett ut för företaget den senaste tiden?
- 2010 har hittills ett toppenår. Vilken skillnad mot 2009! Sommarkollektionen har sålt över all förväntan på nelly.

Den senaste tiden har det också uppmärksammats mycket kring Blogawards där du har varit väldigt drivande till bojkotten. Bland annat har även Kenza ställt sig på din sida. Då är min fråga om du har mycket kontakt med de stora bloggarna? Kommer det bli så att ni har en egen gala?
- Nej någon egen gala har vi aldrig pratat om däremot nån typ av fest, fika eller picknick där alla som vill får komma oavsett storlek på sin blogg. Inget inträde, och inget uppdelat i VIP eller IckeVip. Beror på vad du menar med storbloggare och med kontakt. Den största i mina ögon är ju Ebba von Sydow och ja vi mailar till varann och så där. Fotograf Emelie Ohlsson räknar jag som en när kär vän. Nevnarien har jag kontakt med också.

Många unga går säkert i tankar om att starta eget företag och du har gjort det. Vad är dina tips?
- Att man ska vara beredd på en jäkla massa slit och att det dröjer, kanske flera år, innan man ens ser några pengar rulla in. Och när du startar se till att ha 1) en revisor du litar på och som du känner kan förklara en massa för dig 2) skaffa en kontakt på banken 3) kolla upp en mentor på nyföretagarcentrum på orten eller i närheten där du bor. Dessa tre människor har varit guld värda för mig mina första år. Ha gärna ett deltidsjobb vid sidan om med en fast lön så att du slipper lägga de pengar du får in första åren på att ta ut lön till dig själv  så du istället kan satsa o investera.


En av många linnen från Avanna.

På senare tid har du även börjat med flera olika samarbeten som jag tycker låter intressanta. Skulle du kunna berätta lite kort om vilka du samarbetar med?
- hmm nu är det väl ganska längesen jag inledde nåt samarbete. Jag gjorde en liten barnklädeskollektion med Ohana Collection, en smyckeskollektion tillsammans med JFRwebb.se samt att jag ju har ett t-shirtmärke tillsammans med en kille : James&Marilyn som säljs hos Modekungen.

Du har ett annat jobb vid sidan av ditt eget, hur hinner du med allt?
- Ja, jag har ett deltidsjobb i en färg, tapet och heminredningsbutik. Vissa veckor är det rejält körigt med tid och det blir långa dagar med både jobbet och företaget men oftast går det att pussla ihop och jag har börjat lära mig att ta helg vilket inkluderar att även släppa på "bloggmåstet"..dvs att inte känna "panik" om jag inte uppdaterar på ett dygn.

När du inte jobbar eller bloggar, vad gör du då?
- Då promenerar eller joggar jag..fast mestadels sjunker jag in i en bok eller slukas upp av nån ny dvdbox. Älskar att köpa dvdboxar med tv-serier. Men sen är det ju att jag jobbar ju med min största passion: kläder och skapande..så det sysslar jag ju med nästan hela tien ändå oavsett jobb eller inte =)

Var får du all din inspiration ifrån?
- Från precis allt möjligt. Musik film tidningar bloggar webshops leksaker mat dryck solfläckar på tapeten klockan 7.21 en morgon.. Men Sjuttiotal, Barbie, Liselotte Watkins och popart är väl de allra största inspirationskällorna till lusten att skapa men inte nödvändigvis til hur det jag skapar ser ut. Det är ju kanske lite farligt att influeras för mycket , då kanske man riskerar att tappa bort det som är ens signum och istället blir det bara ett kopierande. Härligast är det ju när det bara kommer en känsla i skallen och fingrarna från ingestans och så letar man ivrigt fram penna och papper och bara ritar utan att ha inspirerats av nåt alls.

Hur skulle du vilja beskriva år 2010 så långt sett till ditt liv?
- hmm citerar min älskade winnerbäck där och hans senaste singel Från kylan in i värmen..för så känns 2010..som att ha kommit in i värmen igen.

I mina ögon har du alltid varit en person som vågar stå för vad du tycker och tänker. Har du alltid varit så?
- Ja ganska mycket har det varit så. Jag har alltid varit ganska så jäkla envis och haft mina åsikter om ditt och datt och alltid haft ett behov av att uttrycka dessa åsikter även om jag på senare år lärt mig att ibland kan det helt enkelt bara vara bättre att hålla käft..vissa strider är inte värda att tas.

Och då måste jag fråga vad du egentligen tycker om blogosfären?
- Jag tycker blogosfären speglar samhället i stort på många sätt. Det är kallt många gånger, det är ett rått klimat många gånger. One day you are in next day you are out. De unga och vackra styr. Pengar styr. Men precis som i "verkligheten" så kan man också hitta fantastiska vänner. Fantastiska möjligheter och det gäller att göra det bästa utav det för just dina mål och avsikter och intentioner.Lär känna mig

JAG HITTADE EN väldigt rolig lista hos Sara som jag har lånat för att i ska få lära känna mig lite bättre. Kan ju vara lite kul för er att få veta mer om mig... Så här är "Lär känna mig"-listan.

Du heter:
Marcus
Smeknamn: Macke, Åberg eller slipsen

Låt som när du är ledsen sörjer till: No luck to give - Joel Alme

Beroende av: Vänner och familj.

Vad tror folk om dig? att jag aldrig har det svårt och alltid är lycklig och glad

Stämmer det? Det stämmer nog i de flesta fall, ja.

Vad får du oftast komplimanger för? Kläder och hur trevlig jag är. Räknas det?

Hur imponerar man på dig? Genom att vara sig själv och vara ödmjuk även om man är lite kaxig. 
Brukar du skratta för dig själv? Händer relativt ofta

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Får besök från Tyskland då så kan nog inte."

Var bor du? Norrköping, 3 mil utanför.

Trivs du där? I de flesta fall men börjar tröttna

Hur svarar du i mobilen? "Hej det är Marcus" eller "Hallå"

Vem ringde du senast? Mattias

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att han var påväg.
Antal timmar sömn inatt: 7

Sov du ensam: Ja

Brukar du komma i tid: I de allra flesta fall, eller åtminstone 15 minuter inom utsatt tid.

Hur känner du dig nu: Jag känner mig glad och nöjd med livet
Vanligaste färg på dina kläder: Färgglatt, rött eller blått

Vad tycker du om fötter: För små

Vad saknar du: Min familj och en person

Hade du en bra kväll igår: Mycket trevligt!

Favorit dryck på morgonen: Kaffe
När brukar du oftast gå och lägga dig: Det blir runt 23-tiden

Är du blyg? Oftast inte
Sysslar du med någon idrott: Jag tränade förut på elitnivå men nu kör jag strax under och då är det friidrott, löpning som gäller.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, det gör jag.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Njut och ha sex.

Är du nöjd med ditt liv: Mycket nöjd!

Är du bortskämd: Tycker jag inte.
Vad gör du i morgon: Njuter av att vara ledig.

Vad är det värsta du vet? Folk som sviker.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Har sagt det förut, har underbara vänner som jag träffar allt för sällan.

Vad är det finaste du fått? Mina föräldrar och vänner.
En speciell dag du minns: Studenten

Du samlar på: Skivor

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Henrik
När grät du senast: För en vecka sedan

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Jag skulle spara mycket sen hitta en fin lägenhet.

Vill du gifta dig: Kanske det.
Vill du ha barn: Det vill jag absolut!

Är du musikalisk? Det tycker jag

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller mjölk

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja det har hänt.

Biter du på naglarna: Händer när jag är nervös

 

 

Glöm inte bort att ställa en fråga i min frågestund som avslutas imorgon...


Först när regnen kom och högervinden ven
REGNET HAR JU FALLIT över oss de senaste dagarna och det var något jag vill fånga med dessa bilder. Tyckte ändå att jag lyckades ganska bra ändå. Mest nöjd är jag med den första bilden som jag redigerade lite och fick riktigt bra om jag själv får säga det. En del brukar fråga om bilderna jag lägger upp på min blogg om det är jag som tar alla bilder och svaret på frågan är enkel. Ja. Jag tar alla bilder som jag lägger upp om det inte är under kategorin för intervjuer då bilderna oftast är lånade. Sedan redigerar jag bilderna i iPhoto vilket låter lite dåligt kanske, men ni måste väl hålla med om att det blir rätt bra..?

Alla andra kör i photoshop eller?

Godmorgon!

Godmorgon kära läsare och blogosfär!
Plötsligt är onsdagen här igen och jag undrar lite var veckans två första dagar har tagit vägen. Vad gör jag egentligen om dagarna? Tiden bara springer iväg och snart är det dags att börja plugga igen, eller 30 augusti är det dags för min del att återgå till verkligheten. Tycker faktiskt det ska bli lite skönt att komma igång med allt igen. Många andra har ju faktiskt redan börjat skolan så då kan man väl lika gärna börja själv också. Ni får inte heller glömma bort att ställa just din fråga i min frågestund som jag drog igång i måndags. Idag blir det annars en lugn dag med lite jobb bland annat. Hade tänkt träna också men blir tyvärr nog så att jag vilar. Inte bra. Men måste samtidigt lyssna till min kropp när jag kört rätt hårt i två dagar nu. Även när det gäller träningen är det oerhört skönt att komma in i rutinerna igen alltså i det vardagliga. Väldigt skönt efter en lång och underbar sommar som snart ska summeras. Igår bokade jag också biljett till någonting som jag aldrig tidigare har varit på, Blogawards i Stockholm. Ganska sjukt att jag ska gå faktiskt. Blir nog väldigt trevligt.

Allt bra med er idag?Lästips

När livet stannar - Malin Sävstam
Malin är en av många som förlorade flera familjemedlemmar i Tsunamin 2004. Hon förlorade 2 av sina 3 barn samt sin man och kom tillsammans med sin ena son tillbaka till Sverige 2005. Alla tankar och minnen skrev hon ner i en dagbok för att minnas de som lämnat henne och för att lätta på sorgen. Dessa tankar från daboken blev en bok som vi nu kan läsa. Jag har själv börjat läsa den och är berörd. Det hon beskriver är rörande, gripande samtidigt som det är fantastiskt på något sätt. Att förlora familjemedlemmar är svårt, att sedan skriva om det måste vara ännu svårare. Malin Sävstam lyckas verkligen oerhört bra med detta. Läs värd!Skynda att älska - Alex Schulman
Alex Schulman är känd för att kasta skit på allt och alla genom sitt bloggande men det finns en annan sida hos honom. Förra året släppte han sin romandebut i form av "Skynda att älska" där han beskriver sin kärlek till sin pappa. Att han är en fanstiskt krönikör på alla sätt är redan känt och med denna bok visar han också prov på vilken fantsisk författare han är. På ett mycket bra sätt skriver han om sin uppväxt med en gammal pappa, och vilka fina minnen han har kvar från sin barndom. I mina ögon lyckas Alex imponerande bra med sina beskrivande texter med detaljer som lyfter hela boken. Mycket läsvärd bok!

Jorden De ärvde - Björn Af Kleen
Denna bok har Björn Af Kleen skrivit efter att ha gjort mängder med intervjuer med adeln som han sedan använder som grundmaterial till boken. Här beskriver han hur hela samhället är uppbyggt, om hur adeln äger stor del av Sveriges åker- och skogsmark. Hur vi hela tiden skyddar dessa personer från att förlora det som de har, dessutom får de hela tiden in nya pengar i form av bidrag som gör att de adeln ständigt bygger på sina tillgångar. Björn som till vardags är journalist har efter boken fått utså en hel del hot från de personer som finns med i boken. När jag läste denna blev jag taggen på hur det egentligen fungerar. Saker jag inte tänkt på tidigare men nu blir upprörd över. Intressant och spännande läsning!

PUSS har premiär

På fredag har PUSS premiär regisserad av Johan Kling som många av er säkert känner till redan, eller? Han gjorde även filmen Darling som var mycket bra att titta på, intressant och bra på samma gång. Kanske blir att köpa biljett redan nu för min del. Någon som vill gå med?

Fylls av kraft utan dig vid min sida

När du går med ett leende på dina läppar är det jag som sitter här ensam och tänker på allt det du och jag sa till varandra. Allt det vi lovande varandra. Vi som alltid skulle vara vi. Tiden bara gick och ingenting är sig längre lik. Du går där med din man och lever livet, själv sitter jag här utan att göra någonting. Bara bär på mina minnen. Mina tankar. Kan inte se framåt längre utan ser bara allting som var så bra och det fina vi hade. Minns varenda sekund av den tid jag fick vara med dig. Nu är det bara som luft som ligger kvar.

 

Som en dimma som river upp mitt hjärta, precis som den försvinner varje morgon försvinner också du. En gång var du hela min värld. Ibland kan jag tänka på att jag borde stannat där men jag gör så rätt i att bara gå. Bara gå. Springa. Lämna allt och låta tiden gå. Det där mörkret som jag kände finns inte längre kvar. Nu känner jag mig så jävla stark. Utan dig. Bara mig själv.


Starkare än någon kunde ana.


Många av texterna jag skriver är fiktiv bara så ni vet.


Frågestund

Detta blir första gången som jag någonsin håller en frågestund här på min blogg där ni får fråga precis vad ni vill. För att göra det hela lite mer spännande så stänger jag av publicering av kommentarerna så ni inte kan se vilka frågor som har kommit in. Alla svar kommer upp senare i veckan så tveka inte att ställa just din fråga nu när du äntligen har chansen. Ni har fram till på torsdag på er att fråga mig något intressant. Jag ser verkligen fram emot att genomföra en frågestund. Nu kör vi. Överös mig med frågor!Stolt start

VECKORNA BARA RUSAR fram och vi går in i en ny vecka. Jag lever fortfarande på alla underbara kommentarer som jag fick igår när jag sände live för första gången på länge. Satt här och var sjukt nervös innan jag skulle dra igång men vad bra det gick. Vissa av er verkar tycka att jag ska ta över i SVT och vara programledare, dit siktar jag väl också. Vägen dit är lång, bara man har vilja kan man nog ta sig var som helst. Det är min filosofi i alla fall. Nu låter det som att jag går runt med massa filosofier hela tiden, så kanske det är också. Har bara hela tiden någonting jag strävar efter. En annan sak som hände i helgen var några ord som träffade mig rakt i hjärtat som resulterade i att en liten tår kikade fram. "Jag såg ingen framtid med dig". Inga hårda ord i sig, men mig träffa dom rakt på hårt och verbalt. Nu ska jag bara skita i det och gå vidare. Lyssna på mina vänner helt enkelt.


Vad ska ni göra idag?

Check this out! Slipsens-live + musiken

ÄNTLIGEN SÄGER SÄKERT MÅNGA för nu är slipsens-live tillbaka för hösten. Ni är några trogna som har gått en hel sommar och bara väntat på att det ska komma tillbaka, programmet som alla väntar på. Där DU som läsare får bekanta dig mer med mig, Marcus, och där DU även kan prata direkt med mig via chatten. Ett helt unikt koncept som fungerar väldigt enkelt. Klockan 19,30 kör allting igång och eftersom det är första veckan blir det lite att känna på allting igen. Jag kommer säkerligen vara lite ringrostig så här första programmet men sedan växer jag säkert in i rollen igen. Ikväll kör vi fram till 20,30 så häng med.

Upplägg för programmet
19,30 - 19,45 Presentation av programmet samt tittar fråga
19,50 - 20,00 Veckans bloggsnack
20,04 - 20,15 Listan
20,20 - 20,30 Hur funkar panelen?
Eventuellt även en överraskning

Och hur tittar man? Jo, genom att trycka i rutan nedan.


Tack ännu en gång alla ni som har tittat på kvällens program och den musiken som spelades i programmet blev tokhyllat. Som alltid, självklart kan ni lyssna på den genom att trycka här!

Söndag 15.08.10
Dagens humör: Trött och glad på samma gång
Dagens utseende: Jeansskjorta och shorts
Dagens känsla: Förväntansfull och nervös
Dagens irritation: Avstyrda planer i sista stund
Dagens roligaste: Att få prata med sina läsare live igen
Dagens önskan: Att få vara med någon man älskar
Dagens borde: Städning
Dagens låt: Lars Winnerbäck - Från kylan in i värmen
Dagens textrad:
"Jag grät och vi kyssdes fast jag borde ha bett dig att gå, och jag ska aldrig mer säga sanningen till nån, som saknar förmåga att förstå"

Långa påtryckningar

Efter långa påtryckningar från flera av er läsare kan jag nu stolt meddela att det imorrn (söndag) är dags för en favorit som många av er har. JAG TALAR SÅKLART OM SLIPSENS-LIVE. Många av er kanske inte alls vet vad detta är men om ni kikar in imorgon klockan 19,30 på min blogg kommer ni få se vad det är och ni kommer INTE ångra er om ni kollar på detta. För det är underhållning på hög nivå, nästan så jag kommer upp i ELITKLASS. Vad du än gör missa inte detta! Slipsens-live är alltså tillbaka och rullar igång imorgon klockan 19,30 när det slutar vet man aldrig....

Comeback (?), efter sommaruppehållet.

Augusti; snart är skolorna igång igen. Jobben går igång på allvar. Bönderna börjar med skörden. Trädgårdarna töms på grönsaker, bär och frukt – som blir till delikatesser på matbordet. Bloggarna börjar få mera liv. Filtar och mysljus gör mer och mer intrång.

Visst låter det väl lite härligt i alla fall. Trots att dagarna blir kortare och mörkret märks mer. Allra helst om sommaren har varit skön och till nytta, med avstressande aktiviteter.

 

Sommar är ju nästan något magiskt, egentligen. Förväntningarna inför, är ju så stora hela våren. Man ska hinna så mycket som möjligt. Både jobba och tjäna lite extra pengar – och hinna ha så roligt som möjligt med kompisarna (både de gamla och de nya som man upptäcker hela tiden). Och helst resa runt och se en massa nytt.

För att inte prata om alla sommarförälskelser som poppar upp, och många som bryter upp lagom till sommaren. Mycket glädje och sorg samtidigt! Egentligen är det en ganska tuff tid, att få allting att klaffa och gå ihop på slutet.

Men; om inte den här sommaren var den bästa i Ditt liv så kom ihåg att nästa år kommer en ny. Med nya förväntningar o.s.v. Med erfarenheterna i bagaget kanske förväntningarna blir lite ommöblerade då. (På gott och ont.)

Och även vintern har mycket att bjuda på, glöm inte det!

 

Jag har jobbat i sommar, en nyhet för mig som är invand med industrisemestern. Men det har funkat bra det här med. Är på ett bemanningsföretag, också en ny erfarenhet, där de flesta skulle kunna vara mina barn (åldersmässigt alltså). Det är kul, man får prova lite olika saker, och visst kan man väl känna sig lite ”udda” ibland. Men jag vill inte vara den där ”gnälliga och griniga tanten ” som alla tycker är jobbig, tror jag lyckats undvika det hittills. Sen att bli kallad Pantertant gör mig inget, det är deras sätt att se på skillnaden. Det bjuder jag gärna på!

 

Någon som har samma erfarenhet som jag, fast spegelvänd?? Hur har du haft det i så fall?

 

Om ni vill ha ”mina gamla ord” på Slipsens kanske jag kommer tillbaka igen. Ödet vilar i era händer! Ska i så fall försöka göra mitt bästa för att hitta tillbaka till den gamla formen.

Tacksam för svar.

Hälsar Faster Gunhild

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fira lördag

TÄNKTE FIRA LÖRDAGEN med lite bra musiktips som jag fick från er läsare i ett av inlägg som jag skrev. Kort och gott, bra musik! Släpper en bomb ikväll också så håll ögonen öppna!


Jonas Game - ADHD


Johnossi - Mavericks

Veckans panel - nu varma också!
Sandra 21 år från Köping

1. Många medier skriver om Iphone4 som tokhyllas. Bryr du dig mycket om teknik och telefoner?
- Tycker att det kan vara en hysteri när det kommer till telefoner och annan teknik. Man ska hela tiden ha det bästa, nyaste och största. Jag skulle inte klara mig utan varken dator,tv eller mobiltelefon men jag behöver inte ha dem värsta grejerna. Har jag en tv som fungerar, en dator jag kan blogga på och en telefon att ringa ifrån är jag nöjd.

2. Under förra veckan åkte en hockeyspelare dit för doping, vad tror du gör att idrottare dopar sig? Och
vad vill du se för straff?

- Jag tror att idrottare blir så desperata när dem vill visa att dem kan prestera bättre. Dem som dopar sig har något inom sig som påverkar deras beslut. Vad dem ska få för straff är svårt att säga, det beror på mängden och vad det är dem dopat sig med. Om det är värsta tänkbara och stor mängd av det ska man bli avstängd på livstid.

3. Hösten närmar sig med stormsteg, har du något nytt och spännande på gång denna höst?
- Denna höst fortsätter jag mina studier till förskolelärare. Jag går in på termin två. Annars har jag faktiskt inte så mycket inplanerat för hösten. Försöker leva i nuet.

4. Många fyller sina dagar med musik, nu har du chasen att ge just dina tips på bra musik. Vilka 3 låtar
lyssnar du mycket på just nu?

- Just nu så är det Womanizer med Britney Spears, Ge mig mer med kick och Final Call med Jill Johnson som rullar i min stereo både i bilen och hemma.

5. Nu under andra veckan känns det som att du har blivit lite varm i kläderna eller är känslan?
- Det är klart man vänjer sig mer och mer för varje vecka. Tycker det är jättekul att vara med. Ge andra personer en chans att lära sig lite mer om lilla mig.

6. Har du läst något om den stora diskussionen som uppstått kring Blog Awards under den senaste tiden. Vad har du att säga om det?
- Det ligger inte i mitt intresse att lägga ner tid på det. Vill dem hålla på så får dem det.

Kalle 28 år från Kalmar

1. Många medier skriver om Iphone4 som tokhyllas. Bryr du dig mycket om teknik och telefoner?
- "Doro - telefoner man kan ringa med" är en riktigt rolig slogan tycker jag. Och på nåt sätt känns det som jag är på den nivån ungefär. Jag skulle aldrig lägga över 5000 på en telefon. Men iPhone gör det så sjukt bra, dom skyltar och marknadsför det helt rätt för att kunna sälja den för sitt pris.

2. Under förra veckan åkte en hockeyspelare dit för doping, vad tror du gör att idrottare dopar sig? Och
vad vill du se för straff?

- En korkad ursäkt dessutom. En läkning kan aldrig skyndas på med doping. Stäng av honom på livstid som med alla dopare borde göras.

3. Hösten närmar sig med stormsteg, har du något nytt och spännande på gång denna höst?
- Jobb jobb, lite nya uppgifter där. Tror jag ska till Mallorca i september och en gång i oktober. Har semester och massor med övertid att ta ut.

4. Många fyller sina dagar med musik, nu har du chasen att ge just dina tips på bra musik. Vilka 3 låtar
lyssnar du mycket på just nu?

- Robyns nya Hang with me är magisk, tycker Darins Lovekiller är riktigt bra. Annars känns CEO som det jag lyssnar mest på. Det är Eric Berglund från Tough Alliance som kör solo, han har bland annat gjort Den blomstertid nu kommer, lite oväntat. No mercy eller Illuminata är bra låtar att börja med!

5. Nu under andra veckan känns det som att du har blivit lite varm i kläderna eller är känslan?
- Jag är alltid varm ;)

6. Har du läst något om den stora diskussionen som uppstått kring Blog Awards under den senaste tiden. Vad har du att säga om det?

- Lite smått, jag har aldrig varit där och kommer nog aldrig gå heller så är inte så insatt. Är inte så flashig av mig. Och dessutom för gammal känns det som haha.


Amanda, 15 år från Jönköping

1. Många medier skriver om Iphone4 som tokhyllas. Bryr du dig mycket om teknik och telefoner?
- Jag är 15, behöver jag säga så mycket mer? Mobilen är ju en del av mig. Okej, just nu har jag en ganska gammal Sony Ericsson, men vad tusan, det går att smsa, ringa och ta kort med den. Och vad gäller Iphone, jag har en kompis som har det, och jag tänker inte erkänna att jag lånar den så fort jag får tillfälle...

2. Under förra veckan åkte en hockeyspelare dit för doping, vad tror du gör att idrottare dopar sig? Och
vad vill du se för straff?

- Som jag sa sist så är jag inte intresserad av sånt, så jag hade ingen aning om det.. Hehe. Men jag tycker att det är fegt. Antingen har dom riktigt dålig självkänsla, eller så vill dom bara visa att dom är bättre än vad dom är. Jag tycker att dom som gör det borde bli avstängda från tävlingar och sånt ett braaa tag. Eller det kanske redan är ett straff?

3. Hösten närmar sig med stormsteg, har du något nytt och spännande på gång denna höst?
- Jadu, jag börjar nian. Bara det tycker jag är ganska stort. Men alla säger ju att åttan är värst, så nu är det ju upp till bevis. Så nu ska jag verkligen ta tag i sånt som jag slarvade med i åttan, typ läxor. Det sa jag när jag började åttan också, och sjuan... Men nu så menar jag det. Hehe. Annars har jag inget speciellt på kalendern, vad jag vet ännu.

4. Många fyller sina dagar med musik, nu har du chasen att ge just dina tips på bra musik. Vilka 3 låtar
lyssnar du mycket på just nu?

- Det får nog bli: Here I go again - Calle Kristiansson, Take a minute - k'Naan, One of it - Milow.

5. Nu under andra veckan känns det som att du har blivit lite varm i kläderna eller är känslan?
- Ja absolut! Nu har jag fattat att jag är med. Så nu skriver jag vad jag vill. Eller ah, nästan. Men det känns skit bra.

6. Har du läst något om den stora diskussionen som uppstått kring Blog Awards under den senaste tiden. Vad har du att säga om det?
- Eh, nix. Hehe, känner att jag missat nått nu. Så nu har jag tom. googlat på det, fick inte upp nått..

Friday
ÄNN EN GÅNG ÄR fredagen här och veckorna bara försvinner iväg. Visst är det samtidigt skönt att helg kommer till oss med stormsteg när det innebär att jag är lite ledig igen men först blir det jobb för mig. Har haft hektiska dagar med två dagar i Stockholm när jag varit ledig, något ni säkert redan vet om när jag skrivit mycket om det. En väldigt trevlig stad kan vi konstatera. Förövrigt gick det inte så bra för IFK Norrköping igår borta mot Jönköping Södra. Något jag fick höra från Frida direkt, inte ett dugg roligt. Ett stort grattis till Frida också som fyller 24 år idag! När det gäller fotboll så är det ju så att även bra lag förlorar ibland bara ta nya tag och kämpa vidare. Så vill jag även säga till en vän som missade en stor sak igår, bara bryta ihop och komma igen! Nu dags för frukost och kommentarer sedan bär det av till gymmet för lite träning. Sånt är alltid skönt. Mycket på gång idag också när ni kommer kunna läsa ett gästinlägg som jag har skrivit samt en ny panel som verkligen vuxit in i sin kostym denna veckan!

Hur är det med er kära läsare?

Clara är kvar i Sydney

Denna vecka ger vi oss ut i världen igen när jag har intervjuat Clara som just nu befinner sig på andra sidan jorden, rättare sagt i Australien. Clara har även medverkat tidigare i en intervju hos mig men då fick vi veta att hon skulle stanna där till Maj. Istället blev det längre eftersom hon trivs väldigt bra där nere. Men vad har hänt sedan sist som jag pratade med henne? Rätt mycket visar det sig. Möt henne i veckans intervju.


Du har ju varit med i en intervju tidigare, vad har hänt sedan sist?

- Förutom att jag jobbat och levt livet i Sydney har jag hunnit med att få besök av bästa vännen från stockholm, lärt mig surfa på en fem dagars surfresa till Crescent Head, åkt till Melbourne två gånger och Adelaide en gång.


Då fick veta att du skulle vara kvar i Australien fram till maj, men var befinner du dig nu?

- Jag är kvar i mitt älskade Sydney. Här trivs jag och känner mig hemma.


Hur länge ska du stanna nu enligt din plan?

- Enligt den nya biljetten åker jag hem i slutet av november eftersom mitt visum går ut då. Men vi får se hur länge jag har lust att stanna, vad som helst kan hända och jag gör det jag känner för.


Vad gör du om dagarna i Australien?

- Jag jobbar så mycket som möjligt just nu och försöker spara ihop lite pengar. På fritiden går jag ut och dansar, träffar vänner, tränar.


Vad är det du jobbar med?

- Jag jobbar fortfarande som servitris på ett café.


Hur trivs du där nere?

- Jag trivs väldigt bra för tillfälligt och det är just därför jag bestämt mig för att stanna ett tag till.


Vad är det bästa med att vara där nere i Australien?

- Det absolut bästa är alla härliga människor jag träffat här. Inte bara aussies, Sydney är så internationellt och det är en häftig känsla att jag faktiskt har vänner över hela världen idag. Utelivet är väldigt bra och jag älskar alla marknader överallt. Alla mysiga stadsdelar, Paddington, Bondi, Surry Hills... Kan tyvärr inte säga att vädret är det bästa längre, det är ju vintertider.


Hur är vädret i Australien under vinterhalvåret?

- Norra australien är tropiskt året runt, i söder kan det bli snö. Just Sydney är 5-10 grader på nätterna och upp till 20 på dagarna, Juli är kallaste månaden.


Ingenting du saknar med Sverige?

- Jag saknar väldigt många saker. Just nu saknar jag sommaren eftersom vi har vinter här, självklart mina vänner och min familj väldigt mycket. Men också saker som svensk mat, välfungerande kollektivtrafik och min ipodhögtalare, haha.


Har du mycket kontakt med dina vänner i Sverige?

- Ja, ganska mycket. Pratar med någon kompis minst en gång i veckan, saknar dem ju. Och jag är rätt bra på att hålla kontakt.

 

Nu har du alltså hunnit med att surfa, som du nämnde i förra intervjun. Var det som du hade tänkt dig?

- Ja, i princip. Lika svårt som jag trodde men det går ändå fort att lära sig stå upp på brädan. Även om det krävs enormt mycket träning för att bli duktig så är det riktigt häftigt att kunna stå upp och känna kraften av havet under brädan.Hur går det då med bloggandet?

- Det har gått lite trögt på senaste tiden men jag håller på att komma igång igen.


Kommer du satsa mer på bloggandet nu eller?

- Jag vet inte, jag vill bara börja blogga som vanligt och komma igång. Av någon anledning har jag haft svårt att blogga på senaste, mitt liv är väl inte tillräckligt spännande. Haha!

 

Tack för att du ville vara med i intervju och lycka till med allt!

- Tack själv!


Läs gärna tidigare intervuer med Clara, tryck på bilderna.

 

 


 

 


Elin gästbloggar

Ni vet ju redan att jag är väldigt öppen mot att ta in andra bloggare på min blogg och denna gång har jag fått en gästbloggare som vill skriva lite. Självklart får hon göra det också, så här får ni veta lite mer om Elin. Snart kommer en intervju men nu drar jag till Stockholm!

Hej!


Super rockigt att få gästblogga här hos MarCus, tackar och bugar.. säger man verkligen så? Jaja jag sa så nu iaf :)
Då kanske ni undrar vad det är för typ som MarCus har tagit hit till sin blogg JO det ska jag tala som snabbare än vinden! Mitt namn är Elin Kärlek, egentligen heter jag Elin Amour men eftersom Amour betyder kärlek brukar jag köra med det tycker det låter lite mer rockigt. Jag är 20 år gammal och är en äkta bonnatös, inte fin i kanten någonstans så att säga.

Almenacka vad är det för skit? Jag lever varje dag som den kommer och försöker göra varje dag till den bättre, men sen så finns det ju piss dagar när allt går fel och sånt, men dom slänger vi upp på hyllan och struntar i. För idag skiner solen, iaf hos mig vet inte hur det är hos er. hähä.


Om man jag beskriva mig själv med tre ord skulle det nog bli. Envis,snäll och rolig! Jag brukar få den uppfattningen av andra! Markus då, jag tycker han verkar vara en riktigt guldklimp. Han är en öppen och trevlig person av det jag har läst och av det jag har snackat med honom. För er som läser hans blogg så fortsätt med det! Ja det var nog allt jag hade på hjärtat, om ni vill ta reda på mer om mig kan ni ju kika in i min värld... min blogg alltså http://elinamour.blogg.se

Sen kanske ni vill se vad det är för skum bonde-brud-mes ja välj själva som som har skrivit!

Spontan och lycklig

JUST NU LEKER VERKLIGEN mitt liv och ni har säkert märkt hur lycklig och glad jag är hela tiden. Igår var jag som sagt och träffade lite trevliga bloggare i Stockholm. Något jag skulle vilja göra fler gånger, vill gärna träffa mina läsare. Något som jag inte hade vågat göra för bara ett år sedan. Någonting måste ha hänt med mig dessutom har jag blivit mer spontan när det gäller olika saker. Ta som idag till exempel, blir Stockholm igen för att jobba med min kusin Mikaela. Hon frågade igår och självklart sa jag ja. Samma sak med att jag åkte till Stockholm igår. Något jag bestämde mig för i söndags när Amanda frågade om jag skulle komma upp och rent spontant sa jag ja där också. Mycket trevligt och roligt. Har ett nytt motto kanske "lev varje dag som om det vore den sista". Tänk hur mycket man kommer ångra att man inte gjorde om man inte gör saker man verkligen vill göra.

Samtidigt lever det ju upp till det som jag alltid har tänkt. Gå din egen väg. Nu en outfit på detta och senare kommer en ny intervju precis som varje torsdag och denna gång har jag varit ute i världen och rest!


Vad ska ni hitta på idag då?Jacka - Gant
T-shirt - Cheap monday
Jeans - Cheap monday
Tygpåse - Cheap Monday

Vilken dag!

YEAH! Så har jag nog aldrig börjat ett inlägg någon gång och någon gång måste ju vara den första, nu är det gjort. Och vilken dag det har varit idag, helt underbart. Träffade som sagt Eleonore och Mandy i Stockholm idag och vilka trevliga tjejer, de levde verkligen upp till den bilden som jag har fått av dom via bloggen. Hann även med att träffa Mandys bästa vän Jenny. Hoppas att de också tyckte att jag var trevlig. För det är jag ju. För att inte säga grymt trevlig, men nu låter jag allt för självgod. Vi hann prata om väldigt mycket de få timmarna som vi sågs men det var med glädje och motivation i hela kroppen som jag satte mig på tåget tillbaka till Norrköping. Har även börjat kolla runt efter lägenhete i Stockholm. Min plan är att jag flyttar dit till nästa höst och hoppas allt går enligt min plan.

Självklart var båda två där och tog upp det här med att jag ska sluta blogga i slutet av detta år. Ingen verkar vilja att jag ska göra det vilket gör att jag kommer ha svårt att också göra det. Men vi får se hur det går, jag kör på detta år i alla fall och njuter av att ha haft en underbar dag!

Jenny och jag.

Jag och Mandy.

Eleonore och Mandy.

Musiktips

ÅTERIGEN SITTER JAG och går igenom vilken musik jag lyssnar på. Känns som att jag befinner mig inuti en liten bubbla och lyssnar bara på samma hela tiden. Skulle vara kul att få lite nya tips från er läsare, vad ska man lyssna på för bra musik i höst? Två artister som jag gillar är de som jag tagit ut nedan. Jonathan Johannsson är först ut. En låt som jag grundade en text på som jag skrev förra veckan. Sedan allas vår fantastiska Robyn. Det är så sjukligt underbart och vackert!

Jonathan Johansson - Aldrig ensam

Robyn - Dancing on my own

Off to Stockholm


Som ni kanske
har märkt den senaste tiden har jag verkligen börjat lägga ner mer tid på bloggandet igen efter att ha varit lite lat under en period, anledningen är att jag inser att min tid är påväg att ta slut. I början på detta år skrev jag faktiskt att 2010 skulle bli sista året som jag bloggar. Därför måste jag ju satsa allt nu. Därför har jag också bestämt för att göra saker som jag inte brukar göra hela tiden, och med anledning av detta har det blivit flera resor. Sitter på tåget till Stockholm för att träffa helt underbara människor. Personer som har lärt känna mig genom bloggen, och jag har lärt känna dom. Nu är det dags för oss att träffas. Jag längtar och väntar med glädje. Vill verkligen kunna träffa fler av mina läsare innan allting är över. Men vi får se hur det blir med den saken...Lite kontrast idag till denna bild som jag har med i inlägget. Kommer bli en helt underbart trevlig dag när jag bland annat ska träffa Eleonore och Amanda i Stockholm. Bilder kommer säkert upp på deras bloggar, bäst att ta fina kläder idag då. (hehe)

Vad ska ni göra idag?

HÄLSA FRÅN DITT EX, LÅT MIG BLI DITT EX


Möter hösten

Sommaren är påvgä att stänga sin dörr och som vanligt frågar man sig själv var den försvann. Alla dessa planer och drömmar som man hade. Plötsligt är den ljusa tiden över. Allting gick så fort. Nu när porten stängs är det med en slags ångest som det sker. Sommaren som gick så fort, det är knappt så man fick någonting gjort. Den ljuva sommaren som vi minns som nu ej längre finns. Nu är hösten snart här och knackar på vår dörr, man blir dyster och deppig som aldrig förr. Jag minns din ljuva röst som inte längre finns kvar. När solen stod som högst i somras mådde vi som bäst. Att få vara med varandra utan några krav, nu är allt det över. Hösten kommer inta bara med mörker utan även med mängder av krav. Alla dessa måsten som vi tycks ha glömt bort.

Hösten är årets dystraste årstid, man känner att man måste ta tag i saker igen. Barnen börjar en ny termin och de vuxna börjar jobba igen. Rutiner kommer åter, ja det är precis lika jobbigt som det låter. Kontrasten mellan sommar och höst är väldigt uppenbar. Från att ständigt vara ledig måste man nu vara på plats. Flera ord som inte används på ett tag kommer åter, så som "måste" och "bör".

Att vi kan se tillbaka på det ljusa gör allting lättare, vi kan vandra omkring med våran minnen. Minne om sol, vänner och bad. Det låter som en klyscha, men sommaren är underbar. För att inte tala om våren. Då öppnas alla dörrar som nu stängs. Nu finns bara minnen kvar av sommaren som var. Jag drömmer mig bort till den ljuva sommaren som har gått. Jag längtar efter att få känna den igen, att få gå barfota på en äng och sova i en hängmatta som om det vore en säng. Nu är det långt kvar tills sommaren är här igen, men i våra drömmar finns den kvar än.

(Denna text skrev jag tillsammans med en tjej som är helt fantastisk på att skriva. All tack till henne!)

Rör sig framåt, du står ensam kvarJAG ÄLSKAR VERKLIGEN att ta naturbilder nu när jag bor på landet. Kan inte sluta, men ni kanske tröttnar på det?

Matchdag

Det har under en tid spridit sig en stor förväntan och längtan över min kära hemstad Norrköping, en känsla av att något stort är på gång. Att något enormt evenemang väntar bakom dörren. Alla talar om ett ämne som alltid legat norrköpingsborna varmt om hjärtat men tidigare varit något vi talat tyst om. Nu har det återigen bubblat upp till ytan och är högst upp på listan över tänkbara samtalsämnen i staden. Fotbollen har fått sitt utrymme på fik och hushållen återigen. Det är något stort på gång, inte bara denna säsong utan just idag är det en stor dag. IFK Norrköping är på god väg att ta sig tillbaka till fotbollens finrum, Allsvenskan, men inget är klart ännu.

 

Jag ska inte ropa hej nu heller utan väntar med stor spänning till att klockan slår 19,00 ikväll då det är dags. Hammarby IF kommer på besök till Nya Parken och det är återigen en så kallad invasion från Stockholmarna som ska ta över vår borg. Det ska inte få ske utan vi ska äga både på plan och på läktaren. Som vi har längtat inför detta ögonblick, en hel stad kommer äntligen få visa sin styrka återigen. För visst har vi en fin historia eller vad sägs om 12 SM-guld?

 

Nu är vi långt ifrån detta läge, nu är det Superettan som gäller, men vad sägs om en serieledning? Underbart i mina ögon.  Dessutom är det ett Hammarby som har det tufft ekonomiskt just nu och lägg därtill att de inte levererat som folk förväntade sig innan säsongen drog igång. Inför kvällens match befinner de sig i mitten på en oerhört jämn serie, inte långt upp och inte långt ner. Därför är det en viktig match för gästerna från Söder ikväll.

 

Jag längtar enormt mycket inför kvällens match att jag knappt kan ta mig till jobbet idag. Har bara en sak i mitt huvud, hur de blåhjältarna tar sig ut på planen och kör över Hammarby. Klockan 19,00 börjar det och strax före 21,00 vet vi vem som går segrande under denna drabbning. Personligen tror jag på mitt hjärtanslag, seger med hela 3-0.

 

Nu kör vi IFK Norrköping!

 


Nu kör vi!Tröja - Acne
Jeans - Acne

DAGS FÖR ÄNNU EN NY VECKA
som inleds med en måndag, precis som vanligt. Känns faktiskt ganska skönt att komma igång med en ny vecka igen. Väntar massor med roliga saker denna vecka. Speciellt idag, eller de andra dagarna är också bra, men idag är det årets match här i Norrköping. Laget från söder i Stockholm Hammarby kommer på besök och självklart ska jag dit. Kommer bli spännande. Och shit vad kommentarer det blev igår när jag tog igen det jag missat under helgen, fantastiskt bra! Sånt gör mig riktigt glad och jag hoppas ni stannar kvar och läser min blogg. Det gör ni väl eller hur?

Hur mår ni idag då?

Tar igen det jag missat


SOM NI KANSKE SETT i helgen så har jag varit lite off med bloggandet. Jag tror jag behövde ha det lite och bara umgås med en trevlig tjej som var på besök hos mig. Nu ska jag ta igen det missade under helgen med att svara på era kommentarer, och läsa massa bloggar. Detta är nästan som ett heltidsjobb. Minns att jag frågade M om hon kunde jobba åt mig men där blev det total diss som med andra saker också. Därför får jag själv ta tag i detta med era kommentarer och läsa bloggar. Ska man komma någonstans i livet får måste man anstränga sig, eller hur?

Har ni haft en bra helg?

Glädje

Kan jag tappat min ödmjukhet som fanns där innan jag gick och fick många läsare. Eller så är det bara att jag mår väldigt bra just nu. I denna stund när jag skriver mår jag bättre än vad jag aldrig gjort tidigare även om jag har haft min träning, varit i grym form och krossat mina motståndare. Men det är inte samma känsla i kroppen.

 

Utan nu går man runt med leende på läpparna konstant. Sjunger lite för sig själv för att nästa sekund sitta med något seriöst arbete. Allting bara flyter på i ett fint och rytmiskt tempo. Precis som musik.

 

Kan livet vara underbart? Ja. Kan livet vara jobbigt? Ja. Ska man kämpa på för att ta sig uppåt hela tiden? Ja.

 

Men något vi inte bör göra är att slå oss fram på någon annans bekostnad utan sprida glädje till våra medmänniskor även om du är extremt mycket bättre än dom. Men varför ska du skylta om det, du vet väl det själv och inte trycka ner andra för att själv använda det till din fördel.

 

Det är min filosofi.


ArkivNu är Faster Gunhild på tillfälligt besök igen!

Hoppas sommaren varit bra! Min har gått i arbetets tecken, men helt OK.

Tiden går fort, man träffar nya (mest unga) människor och får se nya miljöer. Imorgon är det förflyttning till ett annat ställe. Spännande, det är kul att utvecklas (säger jag med mindre än 10 år kvar till pension). Tänk på det; det ni inte hinner eller kan när ni är unga, finns resten av livet att ta igen det på. Det är aldrig för sent, bara viljan och nyfikenheten finns!

= Fenix

Här är vårt nya tillskott till familjen. Han flyttade in för 3-4 veckor sen, så huset ser inte riktigt ut som förut. Förut hade jag blommor i fönstren, och mattorna låg på samma ställe dygnet runt. Men vad gör det! Han är lite speciell, han pratar och håller oss gamlingar vid liv. Vi har inte alltid samma uppfattning om vad som är kul; han tycker om att bita i mina tår – speciellt på natten och vid morgonfikat. Inte bra! Men han har charm, kan jag säga, så man smälter ju för det också.

 

Nu vet ni att jag lever – och mår rätt bra (varför ska man gnälla, alla har väl bra och dåliga dagar). Vi kanske ses igen – om det är någon som vill det – hos Slipsen.

 

Ha det så jättebra och njut av resten av sommaren!

 

Hälsar Faster Gunhild

 

 

 

 

 

 

 

 


Dags för panelen!

EFTER ETT UPPEHÅLL ÖVER SOMMAREN ÄR DET dags att presentera en helt ny panel på bloggen. Ni som är ganska nya på min blogg så innebär panelen att tre personer får svar på några frågor. Deras svar publiceras varje fredag, precis som idag. För att DU ska få vara med i panelen är det bara skicka iväg ett mail till mig på slipsens@gmail.com och sedan lottar jag ut platserna i slipsens-live. Ta gärna denna chans och få din plats precis som Amanda, Sandra och Kalle. Nu kör vi augustipanelen, välkomna!


Amanda, 15 år från Jönköping
1. Vad har varit det bästa med sommaren 2010?
- Det bästa? oj, jag får nog säga att det va när vi drog till Italien. Åkte dit med min familj och ett par kompisar till oss. Hade galet kul, och sen är det ju ett stort plus att dom har sjukt go glass och härligt väder!

2. Flera stora idrottsevenemang har avgjorts denna sommaren, bland annat fotbolls-VM och friidrotts-EM. Har du följt dessa?
- Hehe, jag ska vara ärlig, jag skiter totalt i vm, em och allt va de innebär. hata mig och tyck att jag är en nolla, men så ligger det till.

3. Första veckan som du är med i panelen, hur skulle du vilja presentera dig själv?
- Jag är en glad och för det mesta positiv tjej från Jönköping, som gillar mat och tycker att humor är nått av det viktigaste i livet. Och så är jag snäll med. Hehe

4. Regnet har bokstavligen vräkt ner i veckan. Vad gör du när det regnar?
- Jag har flytt till våran sommarstuga i hopp om bättre väder, vilket misslyckades. Och så har jag varit hemma och bloggat en hel del, och självklart umgåtts med mina vänner.

5. Vad har du för förväntningar nu på att sitta i panelen här på slipsens?
- Oj, jag vet inte riktigt. Jag hoppas väl att jag inte ska göra bort mig totalt och bli utkastad. Jag trodde ju inte ens att jag skulle komma med, så mina förväntningar är ganska låga. Men jag hoppas väl att det ska bli .. kul? Haha

6. Har du läst slipsens mycket innan?
- Ja ganska mycket. Eller mycket och mycket, jag har väl läst lite halvt i sisådär 2-3 månader. Mycket bra måste jag säga.

Sandra 21 år från Köping
1. Vad har varit det bästa med sommaren 2010?
- Det bästa med sommaren som varit har varit en kombination av många saker. Varma dagar, bad, grillkvällar, goda vänner och underbara semesterresor.

2. Flera stora idrottsevenemang har avgjorts denna sommaren, bland annat fotbolls-VM och friidrotts-EM. Har du följt dessa?
- Både jag och sambon har följt både fotboll och friidrotts-EM. Jag tycker mer om friidrott då sverige har några som tävlar så det har jag följt mer.

3. Första veckan som du är med i panelen, hur skulle du vilja presentera dig själv?
- Jag är en glad,sprudlande och positiv tjej som studerar till lärare. 21 år gammal och född i västerås men flyttade till min stora kärlek och sambo för nya utmaningar. Jag har ett stort intresse för fotografering och min stora dröm är att bli fotograf. Andra intressen är äventyr, god mat, umgås med älskling och härliga vänner.

4. Regnet har bokstavligen vräkt ner i veckan. Vad gör du när det regnar?
- Jag brukar kika på någon bra film, baka en god kaka, pyssla eller blogga.

5. Vad har du för förväntningar nu på att sitta i panelen här på slipsens?
- Tycker det ska bli superkul att vara med i panelen. Gillar både Markus och bloggen. Läser den varje dag så det ska bli riktigt skoj att få bli en del av bloggen.

6. Har du läst slipsens mycket innan?
- Jag fick tips av en kamrat om slipsen och har sedan dess varit inne och läst varje dag. En bra blandning av allt som hör livet till.
Kalle 28 år från Kalmar
1. Vad har varit det bästa med sommaren 2010?

- Nästan så jag får säga - tråkigt nog - vädret när jobbade, men det gjorde det samtidigt till helt grymma kvällar och fin tid när jobbet var slut. Alla människor. har träffat massor. Midsommarfirandet hos mig, Göteborg-road trip och alla Ölandsbesöken tillhör nog några av topparna. Tycker ändå fotbolls-VM bidrog med mycket bra stämning!

2. Flera stora idrottsevenemang har avgjorts denna sommaren, bland annat fotbolls-VM och friidrotts-EM. Har du följt dessa?

- Hade Sverige varit med och åkt ut hade man säket tappat suget men nu var man istället med hela vägen - det va säkert på både gott och ont som VM va utan Sverige. Så mycket mer har inte varit intressant. Stadens lag - Kalmar FF har förlorat för många spelare för att fortfarande vara intressanta att följa.

3. Första veckan som du är med i panelen, hur skulle du vilja presentera dig själv?
- Tredje eller fjärde gången totalt? Känner mig hemma nu hehe. Jag är en lustig människa som blev född i karamellfabriken, en godisgris som är svag för smala tjejben. En lagom diffus beskrivning, hoppas jag. Lite mystik är bra haha.  

4. Regnet har bokstavligen vräkt ner i veckan. Vad gör du när det regnar?
- Haft semester, allt för mycket inomhus och sedan festat och besökt Göteborg - som varit jättebra!

5. Vad har du för förväntningar nu på att sitta i panelen här på slipsens?
- Va en manlig del i en allt för stol kvinnlig bloggsfär!

6. Har du läst slipsens mycket innan?
- Flera år! Fast alltmer sämre på att kommentera, som jag är på alla bloggar... Men läser gör jag alltid!

 


 

TGIF

ÄNTLIGEN ÄR FREDAGEN HÄR, slutet på veckan och sista dagen för mig på jobbet. En ledig helg väntar och det var inte igår som jag hade en ledig helg. Eller jo, nu när jag tänker efter var det inte alls speciellt länge sedan som jag hade helt fritt från arbete. Det har man ju en förmåga att glömma bort, eller hur? Skönt ska det i alla fall bli att få njuta av att bara få vara för en gångs skull, kanske blir lite ledigt från bloggen också, det får vi se. Igår kunde ni alltså läsa en ny intervju med en bloggare vilket resulterade i att flera hörde av sig och vill bli intervjuade. Självklart går detta bra bara ni skickar ett mail till mig istället slipsens@gmail.com. Skriv även "intervju" i ämnesfältet. Lättare om jag har allting på samma ställe, kommer även svara det på era kommentarer som ni skrivit dock hinner jag kanske inte med det idag. Sånt som märks eftersom jag ska jobba, träna och sen bort ikväll. I vilket fall är det fredag vilket är oerhört skönt och flera saker roliga saker väntar idag plus att helgen också bjuder på spännande saker.

Förresten har jag tänkt på en annan sak. Skulle ni uppskatta om jag har en frågestund här på min blogg?

Rebecka tycker gemensam musiksmak är viktigt

Denna vecka får du chansen att lära känna Rebecka i veckans intervju och nedan följer andra delen i hennes svar.

Vad har du annars för intressen?
- Ja, det är väll en hel del. Men det mesta har redan nämnts. Önskar att jag skulle kunna säga att festival är ett av många intressen. Men får vänta tills nästa år p.g.a Hultsfredsfestivalen meddelade i tisdags att de ställt in. Suck...

Du ska inte åka på någon annan festival i sommar? Är musik stor del av ditt liv?
- Som de flesta från blogg.se sett så skrev jag ett inlägg om min lilla Hultsfred-depp. Hultsfred bjuder de som köpt på en annan skitfestival som inte har några kända band alls och som är mycket högre upp i landet vilket jag absolut inte kommer åka till. Men Arvikafestivalen tyckte synd om oss och har gjort festivalpass +camping för endast 500kr till oss med Hultanbiljett. Så om jag fixar billigt skjutts dit så drar jag och gänget tid istället. Skulle vara askul att se mitt favoritband Babyshambles spela.

Om man skulle be någon vän beskriva dig med tre ord, hur tror du det skulle låta? Vilka ord skulle de använda?
- Oerhört pratglad, äventyrlig och galen, haha.

Var ser du dig själv om säg 10 år?
- Om 10år... Då är jag 27år, hoppas på en mysig lägenhet, sambo, jobb i Göteborg inom media, barn på G och ett friskt liv.

Vad har du för drömmar för framtiden?
- Oj, det var en bred fråga. Efter att jag gått ut gymnasiet (pluggar Media-foto) så vill jag jobba en del så att jag kan resa. Vill se hela världen, och den resan skulle bloggen självklart följa med på. Sedan vill jag plugga utomlands i ca ett halvår. Då blir det nu bara engelska så att det sitter som smäck. Efter det blir det nog att plugga journalistik eller något liknande (helst i Göteborg) inom media och när jag pluggat färdigt vill jag kanske flytta permanent från Sverige. That's it!

Du är väldigt äventyrlig och vill prova nya saker. Har du något spännande på gång just nu?
- Mja, som sagt, nu blir det väll ett jävla tjat om mina festivaldrömmar men det var ju festivaler i sådana fall, blir 3dagarr modelljobb i Båstad i mitten av juli. Mer återstår att se.

Nämn tre saker som ingen vet om dig?

- Det finns nog inte något som ingen vet. Men kan väll säga... Jag hatade min glugg och var nära på att operera den, men nu har jag fått massa positiva kommentarer om den så ser det hela på ett bättre sätt. Jag skulle fotograferas för Lady Gagas t-shirts i våras men var tvungen att tacka nej. Jag klarar inte av att sova själv, vill att det alltid ska finnas någon i samma hus/lägenhet så jag känner mig tryggare, i think.

Lady Gagas t-shirt, låter intressant. Kan du berätta mer?

- Lady Gaga var i Globen för någon månad sedan om jag inte mins fel och jag skulle fotograferas för sportkläder veckan innan. Då undrade fotografen om jag ville fotograferas för Gagas t-shirts efter hennes spelning i Sverige och då skulle även Gagas make-up artist sminka mig. Men kunde inte tacka ja till jobbet, riktigt synd...Vad händer de gånger som du tvingas sova själv?
- Eftersom min bror Kristoffer bor hemma varannan vecka och mamma åker iväg en hel del så blir det minst en vecka i månaden då jag bor själv. Så då försöker jag sova hos vänner eller bjuda hem vänner så mycket som möjligt. När jag är helt själv snurra det massa tankar i huvudet och jag börjar inbilla mig saker och ting, tror jag. :p

Du fyller din blogg med oerhört mycket fina bilder, har du alltid gillat att fotografera?
- Tack! Ja, eftersom min mamma jobbade som fotograf när jag var liten så har jag växt upp bland kameror, haha. Min första kamera fick jag när jag var runt 7år skulle jag gissa på.

Vad är det du gillar att fotografera, någon favorit?
- Eftersom jag pluggar media -foto i gymnasiet så blir det bredare och bredare. Men mest mingelbilder, och bilder i olika ljus.

Vad faller du för hos killar då? Du är ju singel så nu kanske killarna lär känna dig lite bättre? :)
- Jag har alltid fallit mest för mörkhåriga killar. Sen är det ju viktigt med att han ska vara snäll, trevlig, rolig, omtänksam, smart (inte mattesnille, utan tänka smart... vet inte hur jag ska förklara, haha) självklart ett fint utseende så att man blir attraherad och det viktigaste, vara ärlig! Det som oftast förstörts mellan mig och de killar jag träffat är att de inte varit ärliga, så det är jätteviktigt att de är. Gemensam musiksmak och inga luffarkläder är självklart ett plus. Något annat som gör mig knäsvag är tatueringar, juste love it! ;)

Läs Rebeckas egna blogg genom att trycka på bilden nedan.


Möt Rebecka i veckans intervjuSom varje torsdag får du chansen att lära känna en helt ny person i veckans intervju. Denna vecka är det en 17-årig glad och sprallig tjej från Halmstad som ni får träffa. Hon driver en blogg där vi som läser får ta del av hennes vardag i form av bilder och text. Många gånger får vi även se modellbilder, för hon jobbar faktiskt extra som modell när tid finns. Lär känna Rebecka Latos i veckans intervju.


Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

- Hmm.. Det beror på vem man är med för tillfället. Med en del som jag får dåligt intryck av är jag väll ganska så lugn. Men vanligt vis är jag en glad, öppen, nyfiken, äventyrlig, pratglad, tänkande tjej som vill att det alltid ska hända nya saker.

Vad gör du om dagarna?
- Jag driver min blogg Paparazzibecka, träffar vänner, festar lite då och då, fotograferar, solar och bada. Ja, som en helt vanlig tonårstjej. Juste! Jobbar lite då och då med. Både som marknadsundersökare, café och ibland gör jag några modelljobb.

Hur ofta gör du modelljobb och hur kom du in där?
- Det är väldigt olika, ibland två gånger på en månad och sedan kan det vara uppehåll i 2-3 månader. Genom kontakter, min blogg och de jag skapade kontakt med under andra evenemang.

Får du mycket respons genom din blogg?
- Mycket skulle jag inte påstå, men bloggen har verkligen varit till hjälp vid olika tillfällen.

På vilket sätt menar du att bloggen har varit till hjälp vid olika tillfällen?
- Folk har kontaktat mig, hört om bloggen eller sett bilder så att jag fått nya kontakter.

Vad är det för typ av modelljobb som du brukar göra?
- Det har varit allt från make-up fotograferingar, dolce vita till catwalk.

Vilken typ av modelljobb trivs du bäst med?
- Har börjat bli mer van vid klackar nu och gillar att kunna mingla runt så dolce vita är nog roligast tror jag.


Hur länge har du haft din blogg?
- I över ett och ett halvår. I början var jag inte så seriös i bloggen. Gjorde ett inlägg när jag kände för det, d.v.s någon gång i månaden. Men förra sommaren fick jag en kick när bloggen plötsligt blev större och nu bloggar jag regelbundet.

Hur stor är din blogg idag? Antal läsare etc? Hur många timmar lägger du ner på den ungefär under en dag?
- Jadu... Jag vet inte riktigt. Jag har varit på första sidan av blogg.se, blivit igenkänd både i Halmstad, Göteborg m.m. Folk har skrivit till mig att de sett mig någonstans o.s.v så det är ganska svårt att svara på det. Hur många läsare jag har vet ingen förutom jag. En del gissar på 300-500st medan andra gissar på 2 000-7 000st. Men det är en lite hemlighet. ;) Jag lägger kanske runt 3 timmar per dag. Det varierar beroende på vad jag har för planer under dagen.

Hur känns det att bli igenkänd när du är ute på stan?
- Roligt oftast, men ibland har det varit obehagligt då folk säger t.ex: Ååh, är det du som är Paparazzibecka, har hört en del om dig. Då blir man osäker och tänker, vad är det de hört, positivt eller negativt?

Har du något mål med ditt bloggande?
- Att bloggen ska växa och inspirera folk, att de ska kunna lära känna min grund även fast jag berättar 40% av min vardag bara.

På gång


TITTUT! NU BLEV DU SÄKERT lite rädd när du kikade in på min blogg och möts av denna bild på en av våra katter. Verkligen kul att ni bara blir fler och fler som läser min blogg, nu ska den också bli ännu bättre därför rullar jag igång med massor av spännande saker under augusti. Bland annat kommer panelen rulla igång imorrn (fredag) sedan intevju idag med en trevlig tjej från Halmstad. En bloggare som många av er säkert redan känner till. Nästa vecka kan jag redan nu tala om för er att jag har fått hjälp från en ny expert som kommer skriva för mig varje måndag om ett ämne. Ett ämne som många är intresserade av, men vad det är tänker jag inte avslöja nu. På lördag gör även Faster Gunhild efterlängtad comeback på bloggen. Inte nog med detta utan någon dag kommer ni få lite restips i form av Slovakien där jag själv har varit mängder med gånger.

Bli inte rädda nu för att jag har så mycket på gång. Det är ju bara bra! Hur är läget med er denna torsdag?

Träffad på vägen

NI SOM LÄSER MIN BLOGG vet att jag är otroligt svag för svenska texter och svensk musik överlag. När jag häromdagen åkte hem från jobbet hörde jag dels en oerhört vacker låt på radion och ännu vackrare låt på en skiva jag har med Melissa Horn. Tänkte att jag skulle dela med mig av dessa till er, för att se vad ni tycker. Lyssna och njut för det är helt underbar musik! Först Höstvisa framförd av Marit Bergman sedan Melissa Horn och låten Hanna längst ner.


Marit BergmanMelissa Horn - Hanna

Inspirationen

Jag trycker upp en ny ruta i mitt word för att sätta mig ner och skriva. Trycker upp tidning efter tidning på internet för att hitta någon kraft, någon slags inspirationskälla att kunna börja skriva någonting. Men inget av det hjälpte mig till att komma igång. Paniken börjar infinna sig över att inte komma på någonting. Att inte få ur mig något överhuvudtaget är det värsta som finns. Det går att likna med att en spelare ställer ut skorna. Att en busschaufför sover medan han eller hon kör. Det funkar liksom inte. Speciellt inte när man har byggt upp förväntningar på en själva att hantera stress.

 

Det är just där och då som jag kommer på mig själv. Det är ju faktiskt inte från alla dessa informationskällor som jag hittar min inspiration. Eller jo, det är faktiskt så att jag hittar det där. Efter det tar jag det till mig och måste låta det sjunka in för att sedan komma ut som en ny text från min sida. Ingenting som går att tvinga på, men det finns en viktig sak som jag glömmer bort helt. Det stavas träning. Där får jag kraft och energi.

 

Varje gång som jag känner mig deppig, nere och inte kan producera texter beror på att jag inte får träna. Efter att jag haft ont under några dagar har jag inte kunna träna. Alltså ingenting på flera dagar och plötsligt ger det biverkningar i att jag inte känner någon inspiration. Jag försöker prata med underbara Michaela, men inget kommer ut ur mig. Jag som alltid brukar vara en riktig pratkvarn. I skolan tappar jag all kraft och lyckas inte få till någonting vettigt utan är bara allmänt trött. Samma sak när det gäller att skriva till bloggen. Ingenting kommer ut, allt känns bara mörkt och tråkigt trots det vackra vädret som är på dagarna nu när våren är kommen.

 

Men så lossnar allt igen och orden bara haglar ner på mitt word dokument. De bubblar ur mig när jag pratar med Michaela och i skolan är jag tillbaka på banan med uppsatsen vi ska skriva. Anledningen. Att jag kan träna igen och det är när jag tar bort det som allting blir dåligt. Något som man kanske inte tänker på när den finns där som en självklarhet i vardagen, men när den inte finns där känns det direkt.

 

Tänk att en sådan sak som att röra på sig kan skapa så mycket problem. Träning är helt enkelt underbart.


Leker livet med mig?
ONSDAG ELLER LILL-LÖRDAG
som vissa väljer att kalla denna dag. Nu är den är här och vi befinner oss i mitten av veckan, vilket känns skönt på något sätt. Veckan har börjat på ett fantastiskt sätt och livet leker verkligen med mig just nu. Även om det finns vissa saker som stör mig, men dessa saker ska jag inte tänka på utan skiter fullständigt i. Ni kan vara lugna, alla era kommentarer ska jag ta hand om under kvällen för idag är det dags för jobb igen och träning. Träningen som gör att mitt liv leker för det är där nyckeln ligger. Kör en dagens idag också, hoppas ni gillar det.

Vad gör ni idag annars?


Walk


Brinna


EN SAK SOM JAG LÄRT mig är att göra det man verkligen brinner för. Gör man saker som inte känns så viktiga och intressanta för en själv märks det också, därför är mitt tips att alltid följa sin egen väg och göra det man brinner för. Den där elden som kommer när man går denna väg kommer aldrig annars. Jag brinner verkligen för vissa saker och när jag gör dessa saker tänds en gnista inom mig som strålar ut i form av glädje och lycka. Att brinna för någonting är gemensamt för alla de bloggar som jag tipsade om i inlägget innan. Samtliga personer brinner verkligen för det de ägnar sin tid åt. Eld. Att tända en eld är enormt viktigt. Hjärta. Att lägga ner sitt hjärta i det man älskar är viktigt. Själ. Att offra allt på det man älskar. Det kan handla om allt från sport till arbete, ja, allting.

Fyra riktigt bra bloggar

Kalle Nilsson
En riktigt bra blogg och en fantastisk person som jag pratar väldigt mycket med. Jag minns inte riktigt hur jag halkade in på hans blogg första gången men jag minns att jag föll för den direkt. Han skriver på ett alldeles strålande sätt som får en att fastna. Flera gånger har han pratat om att sluta, men det får inte ske. Därför tycker jag att ni ska läsa hans blogg och övertala honom att fortsätta!


Carrou
Också en blogg som jag har följt väldigt länge och även lärt känna Carro som skriver på bloggen. Är lite lik Kalles blogg på det sättet att det fylls med fantastiska bilder och inredning. Jag gillar verkligen blandning som hon har sedan är det en väldigt trevlig tjej att prata med. Flera gånger har hon ställt upp som gäst på telefon i slipsens-live och alltid gjort det på ett underbart sätt med sin skånska dialekt.

Emma Malmlöf
Säga vad man vill om stockholmare och innefolk. Här är en tjej som jag också följt under flera år, minns inte exakt hur länge. Minns bara att jag föll pladask för denna tjej, Emma, som lägger upp helt fantastiska texter som går att läsa hur många gånger som helst. Just nu håller hon på och skriver en bok och jag väntar med stor spänning. Någon gång i livet måste jag få träffa denna underbara Emma.Cimon Lundberg
Nu kommer ni tycka att jag är en stor idiot som läser en blogg som skrivs av en före detta Paradise Hotel-deltagare. Då får ni tycka det för ni har säkert inte läst Cimons blogg än, när ni gjort det kommer ni förstå vad jag menar. Precis som de andra bloggarna som jag tipsat om har en förmåga att skriva texter som berör. Läs den!


SJÄLVKLART FINNS DET MÅNGA bra bloggare där ute men dessa fyra tycker jag är riktigt bra just nu och jag läser dessa varje dag.Träning är en del av livet

MÅNGA HAR SÄKERT VÄLDIGT SVÅRT att motivera sig själva till att träna nu under sommaren. Vet själv hur lat jag har varit under hela sommaren även om det har blivit lite träning. Nu äntligen har jag kommit igång igen på allvar med att springa, köra styrka och så vidare. Och vad bra jag mår av att få röra på mig. Många kan säga att det är oerhört tråkigt att springa, men varför egentligen? Tänk på vad mycket det ger dig istället. Du får mer energi, känner dig gladare och dessutom får du bättre kondition. Vilket i längden kan leda till att du slipper sjukdomar när du blir gammal. Visst det kan låte lite långdraget att tänka så men ibland gör jag det för att verkligen motviera mig. Vissa dagar kan det ta emot att gå till gymmet eller springa ett varv. Tänk då på vem du gör detta för? Just det dig själv! Det finns ingen annan som kan tvinga dig till att träna men när du ser vilka effekter det har på dig tror jag inte att du ångrar dig. Träna är en viktig del av livet. Hur skulle jag kunna motivera just DIG till att träna?


Så fel jag hade...


Skjorta - Boomerang
Jeans - Acne
Klocka - Triwa

VISST TRODDE JAG ATT DETTA skulle bli en ledig dag men istället blir det jobb för min del. Tur att jag hinner med att köra ett pass på gymmet innan jag går på dagens pass. Ändå rätt skönt att jobba när regnet ändå bara öser ner. Var ju ett tag sedan jag körde dagens på bloggen. Dags idag igen. Som för övrigt får bli ett mer återkommande inslag tycker jag. Väldigt roligt att få inspiration och kanske inspirera andra. Idag kör jag ju på ett säkert kort. Skjorta och jeans.

Efter regn..


PLÖTSLIGT VAR VI INNE I EN helt ny månad och var försvann det där vackra vädret som vi har haft? Nu är det bara regn och regn som syns utanför mitt fönster, något som inte är speciellt roligt att se. Dock är det bra för då kan man sitta inne framför datorn och skriva istället utan att ha dåligt samvete. Går säkert vrida och vända på det här med vädret på en mängd olika sätt. Tiden gick fort genom juli, jag hann inte ens med att kolla i kalendern igår när vi gick in augusti utan insåg det igår när jag jobbade. Oj, vad tiden går. Ny månad, ny vecka. Allt detta innebär nya möjligheter och nya utmaningar. Här på bloggen innebär det att en ny panel presenteras på fredag. Som kommer sitta under en månad. Idag blir det för övrigt att vara ledig. Kanske åka in till stan för att träna, träningen som går riktigt bra just nu faktiskt.

Vad ska ni göra denna måndag?

Lyfter på hatten!FICK DENNA KOMMENTAR till inlägget med Kenza. Tjejen som skrev kommentaren tyckte att jag skulle köra på och bjuda ut Kenza eftersom vi båda är bloggmästare. Bara lyfta på hatten! Jag ska inte köra det nu men känns smickrande att bli jämförd med en bloggare i den storleken.

Dejting

NÄR JAG HÄROMDAGEN SKREV OM DEJTING FICK JAG VÄLDIGT många kommentarer från er. Slängde ju ut en fråga till er kvinnliga läsare och ni levererade verkligen svar på mina frågor... Har gjort ett utdrag på några av de kommenterar som kom in till detta inlägg som ni kanske kan läsa nedan:
Sparar den bästa som gjorde mig otroligt glad till senare... Kom gärna med fler tips!

bloglovin

RSS 2.0