En glad tjej från Gävle

Dags för ännu en bloggtjej från Gävle att medverka i intervju. Tidigare har ni kunnat läsa om Lisa som också kommer från denna stad som nog är mest känd för sin julbock som bränns ner varje jul. Men inte bara det utan härifrån kommer också en tjej som beskriver sig själv som positiv, glad och snäll. Hennes namn är Kristin. Möt henne i veckans intervju.

Namn:
Kristin Johnsson
Bor: Gävle
Ålder:
17 snart 18 (fyller 17/6)
Familj:
Mamma, låtsas pappa, pappa, låtsas mamma 3 låtsas syskon, 2 halvsyskon och 1 riktig.

Jag ringer Kristin en sen afton i Mars och dagen efter ska hon upp tidigt för att åka på UF-mässa i Edsbyn. För er som inte känner er lite osäkra på vad det är för någonting så innebär det att ungdomar under gymnasiet får prova på att starta eget företag.
- I vårat företag köper vi in vetekuddar och syr upp för att sedan sälja dom vidare till våra kunder.
Vad är din position i företaget?
- Jag är VD och ekonomiansvarig.

Kristin ser det som mycket positivt att man får själv prova på hur det är att starta
och driva sitt egna företag under gymnasiet. För innan tror man det är lätt och tar inte mycket tid, vilken verkligheten visar annorlunda. Själv tycker hon det har varit lärorikt att prova på livet som egen företagare, men i framtiden är det nog inte något som passar henne.
- Det har varit roligt men det ar mycket tid också, mer än vad vi trodde innan. Samtidigt som det är kul blir det ändå mycket jobb.
Det är en erfarenhet hon tar med sig in i framtid, men något eget företag blir det troligtvis inte efter gymnasiet då det helt enkelt inte var hennes grej. Dessutom är det ett väldigt stort projekt att starta företag.

Hennes stora dröm är att jobb inom handel, så nu har hon lite mer kött på benen inför framtiden som hon ser ljust på.
- Att få arbeta i en klädbutik i framtiden skulle vara min dröm, men egentligen skulle jag vilja bli designer men det är lite sent att komma på nu, tror jag.
Man ska aldrig säga aldrig, dörren står öppen men förmodligen blir det något arbete inom handel efter utbildningen på gymnasiet där hon läser handel och administration andra året så studenten är det ett år kvar till.


När Kristin inte ägnar sin tid åt skolan blir det mycket skidåkning vilket är hennes stora passion men när jag frågar henne om hon fick välja mellan en vinterresa eller sommarresa blir det lite chockande sommar vilket förvånar mig.
- Visst det är inte helt fel med vinter men jag älskar verkligen att kunna njuta av värmen under sommaren. Dessutom är mitt favoritresmål Florida i USA där jag var för några år sedan.
Trots detta lämnar jag inte skidorna som är hennes stora intresse, utan jag frågar henne om vilka fjäll hon varit och åkt skidor i. Svaret blir Sälen och Vemdalen, men förhoppningsvis blir det en resa till Åre under kommande vinter tillsammans med vännerna.
- Att jag fyller 18 gör det hela mycket lättare att åka iväg med vänner när det gäller boende och andra aktiviteter. Därför planerar jag och mina vänner att ge oss av till Åre i vinter. Förhoppningsvis blir det så också, drömma kan man ju redan nu.

Något annat som gör Kristin glad är vännerna, familjen och så självklart positiva människor.
- Vännerna betyder väldigt mycket för mig, likaså min familj som står mig väldigt nära. Sedan blir jag ju glad av positiva människor som finns i min vardag.

Förutom skidorna är det två saker som fyller hennes intressen.
- Skidorna är ett väldigt stort intresse hos mig. Sen kommer vännerna som jag också ägnar mycket tid med så fort jag är ledig. Men på senaste tiden har jag också börjat ägna mer tid åt att dricka smoothie berättar hon glatt för mig.
Att dricka smoothie är hon inte ensam om i bloggvärlden när ingen kunnat missa den blommande trenden hos allt fler bloggare av det kvinnliga könet, vilket är en stor del i bloggosfären.

Under veckorna blir det ganska likvärdigt varje dag men samma rutiner precis som så många andra, Kristinas vardag består av skola, stan, plugg och träning.
- En typisk dag just nu börjar med skola innan jag tar en tur på stan för att se om något nytt har kommit in, även om utbudet i Gävle inte är det bästa. Efter det tar jag mig hemåt för att plugga och träna vilket jag försöker göra åtminstone 2 gånger i veckan.Fortsättning följer....

Se på mig nu, vad tycker du

Ni har inte hört så mycket ifrån mig under dagen. Därför att jag har suttit i ett redigeringsrum i skolan under hela dagen och fixat ihop vår musikvideo och ännu är den inte helt klar heller. Ska in imorrn också och fixa ihop det sista, men jag är långt ifrån ensam att göra den bör jag tillägga så ni inte tror att jag gör allt själv. Långt ifrån. Jag har nog suttit för det mesta och tittat på men jag är ju ändå med hela tiden. Imorrn är det ju också dags för valborg igen en högtid som jag inte är mycket för egentligen. Känns bara som att folk ska supa så mycket som möjligt, men till vilket syfte? Jag vet också att jag inte ska dra alla över en kant men ni förstår säkert vad jag menar.
Själv ska jag ta en hel nykter afton imorgon för att föregå med gott exempel till att man faktiskt kan ha trevligt utan att dricka. Det går faktiskt! Jag ska också förmodligen vara tråkig och vara med familjen bara för att jag tycker det är så mysigt och skönt. Bara få vara liksom men kanske klä upp sig lite extra, det är sånt man får se helt enkelt. Kan tippa på att det inte kommer bli något större när jag går fram till fem i skolan.

För övrigt har jag varit förbi Palace och sökt efter spår från bloggträffen som ägde rum i helgen, men jag hittade faktiskt inga spår. Ni ska få en rapport om någon dag. Kan meddela att jag skrivit en intressant intervju med en tjej från Gävle som ni kommer kunna läsa imorrn och på fredag.


Teatern i närheten av Palace.

Får jag lova att presentera panelen...

Förlåt om det inte kom någon presentation av panelen under gårdagen, den kommer nu istället. Får jag be om er uppmärksamhet! För här kommer panelen som kommer sitta under fyra veckor och få svara på frågor på söndagarna.. Här kommer dom:


Kalle från Kalmar som bjuder på helt fantastiska texter på sin blogg. Har ett brinnande intresse för inredning och festande när han syns ofta ute bland glatt folk i hemstaden och under sommarens månader på Öland. Ni har kunnat lära känna honom mera genom intervjun ni kunde läsa här på bloggen för några veckor sedan.
Läs intervjuerna med Kalle igen tryck här eller här.


Anna som driver sitt egna klädmärke Avanna som säkert inte nog av er har kunnat missa. En driftig tjej från Tidaholm som ägnar mycket av sin tid till illustrationer och vi har fått se bland annat Modebloggerskan som blivit mycket populär. Ni borde gå in redan nu och besöka hennes blogg. Nu kan jag stolt presentera henne i panelen. Även Anna har medverkat i en intervju här på bloggen tidigare. Läs den här och här.

Matilda är den tredje medlem i panelen. Ni som har läst hennes blogg vet att hon tränar oerhört ofta under veckorna för att nå sitt mål OS i London 2012. När hon inte tränar blir det mycket i skolan men trots detta hinner Matilda med att leverera helt fantatiska texter. Ligger lite under samma fack som panelmedlem Kalle, men på sitt egna lilla sätt och personligen är jag väldigt imponerad av henne.


Vill hälsa alla medlemmar välkomna till panelen och på lördag inleder de sitt arbete i panelen, missa inte detta!Bra böcker ni kan läsa


Skynda att älska av Alex Schulman

Handlar om hans far som dog för 5 år sedan och nu skriver Alex en bok om honom och tiden med ett äldre far. Han skriver det inte som något negativt utan tvärtom. Personligen har jag läst Alex blogg under en längre tid och blir för varje dag som går mer irreterad över att han bedriver mobbning mot vissa personer vilket stör mig oerhört mycket. Jag är säkert inte ensam om att göra det heller. Här får man en helt annan sida av Alex som är mycket mer rörande och boken talar verkligen till mig. Ni som tidigare läst texter av Schulman vet säkert att han är mycket duktig på att skriva och här tar han det till en helt ny nivå. Kanske är det därför jag läst denna på få dagar när jag hade svårt att lägga ifrån mig den. Helt klart läsvärd och jag rekommenderar den varmt till er!


Vi som aldrig sa hora av Ronnie Sandahl

Vet inte om det bara är jag som gillar att läsa böcker som journalister har skrivit, men har ni i alla fall ännu en bok av en journalist. Nu vet jag att många som är författare även är journalister och vise versa. Denna bok drog jag också igenom väldigt snabbt när jag inte kunde lägga ifrån mig den. Handlar om att växa upp i småstad med allt vad det innebär. Många av dialogerna kan jag också känna igen, inte för att jag självt upplevt det men det känns så nära. Ronnie är också verksam på Aftonbladet precis som Alex Sculman och de skriver på ungefär samma sätt. Väldigt målande som gör att man vill läsa vidare....Läsvärd!

Lite lästips helt enkelt!

Tidigt, tidigt!

Ny dag och nya tag!

Sitter i skolan redan nu, är inte riktigt van vid att vara här så tidigt utan brukar ofta åka hemifrån vid 9-tiden med bussen men nu fick jag ta bussen redan vid 6. Inte alls roligt och jag som sa igår att jag är en morgonmänniska. Men jag känner faktiskt ganska död men jämför jag med de andra i min grupp så är jag väldigt pigg och glad. Det roliga är att han som säger att han är så trött möter alla i dörren med frasen "Är det bra? Pigg och glad på morgonen?". Frågan är hur trött han egentligen är, för om han var så trött som det låter skulle nog inte ens denna fras orka sig ut ur hans mun.

Idag är det tisdag och jag tänkte fylla dagen med skola, träning, läsning och sist men inte minst bloggande. Ni läsare ska få veta vilka som kommer ingå i panelen den kommande månaden under dagen. Tänkte också tipsa om lite bra böcker som ni kan läsa när ni inte är inne och läser min blogg.Kör hårt idag!

Det går bra nu!

Verkar som att jag slår alla med häppnad nu efter min comeback. Besöksstatistik slår i taket och jag vet inte varför, det går bara allmänt bra just nu helt enkelt. Och idag var jag ute och sprang intervaller vilket också gick bra men vill inte avslöja hur bra det gick för att mina konkurrenter kan ju läsa det. Men jag kan tala om för er att jag troligtvis kommer springa ett lopp inom en snar framtid.

Räknade lite på dagarna fram till Göteborgsvarvet idag i skolan och inser att det är drygt 2 veckor kvar. Läs det igen, 2 veckor!! Nu gäller det att ligga i fram tills dess. Bara kämpa på så gott det går för jag ska väl klara att slå mitt rekord från Slovakien på 1 timme och 32 minuter. Ska väl inte vara några problem...? Man vet aldrig men just nu går det riktigt bra med träningen också. Nu har jag också tagit fram min kalender för att kunna styra upp dagarna mycket bättre eftersom att det är rätt mycket att göra just nu.

Imorrn förmiddag tänkte jag presentera panelen som består av tre kända bloggare som ni känner till.... Nu återgår jag till Färjan.ps. idag fick jag besked om sommarjobb, jag fick det! .ds

Ganska bra väder ändå

Sitter på bussen påväg hem och vilken värme det är. Verkar som att busschaffören tycker det är lite kallt eftersom att elementen verkar var på. Han har ju verkligen rätt i att det ganska kyligt väder just nu. Roar mig lite med att läsa era kommentarer som har kommit in under dagen, självfallet kring förra inlägget om nattmänniska eller morgon. Mycket intressant att höra vad ni säger om det och inser att alla är olika. Lite känns det som att jag i min grupp, morgonmänniskor, är ett folkslag som är på väg att dö ut. Finns det inga fler människor i min ålder som älskar morgonen?!

Dagen har varit seg och utdragen måste jag säga. Håller på med vår musikvideo och det går väldigt bra. Har funnit en rolig sak som gör att det ser väldigt lustigt ut när vi spelar upp det. Ni kommer garanterat få se videon sen när det är färdig, på torsdag. Lite väl tajmat att vi sitter fast i en bilkö i Norrköping nu för då hinner jag blogga ännu mera innan jag kommer hem och ska ut och träna. Gäller att vara effektiv hela tiden på dygnet.

Förresten har läst om massa bloggtjejer som besökte Norrpan i helgen när det var bloggträff för det kvinnliga könet på Palace här. Verkar som att det var en trevlig tillställning och jag ställer mig frågande till när det ska bli en ny där även det manliga könet blir inbjudna. Jag väntar med spänning!

Hörs senare!


Vad jag gillar morgonen

Godmorgon världen!
Så heter ett radioprogram som går på P1, i detta fall är det inte programmet jag syftar till utan att jag menar godmorgon till er som läser min blogg. Måndag morgon och för mig känns det riktigt bra. Gick upp redan vid halv sju eller rättare sagt väckarklockan stod på halv sju men jag drog mig upp en kvart senare. Hinner med så mycket på morgonen när jag går upp så tidigt. Är och har nog alltid varit en morgonmänniska, i tron om att alla andra är lata. Så fel jag har haft hela tiden. Hörde nu på morgonen att en ny undersökning visar att nattmänniskor är smartare. Blir lite besviken men jag kommer inte ändra mina vanor bara för det. Nej, jag älskar verkligen morgonen så är det bara.

En ny vecka är på ingång. I skolan kommer vi jobba mycket med videoredigering under veckan fram till torsdag, dels ska vi göra en abstrakt film samt en musikvideo. Själv var jag i skolan redan igår kväll för att göra klart en av dessa, allt för att kunna inleda arbetet med musikvideo under dagen. Väldigt roliga saker måste jag erkänna.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?


Vad stort solrosfrö..?

I jämförelse är det ingenting


Ännu en vecka som är påväg att passera iväg. Vi närmar oss maj och jag närmar mig det stora loppet som jag ska springa ner i Göteborg den 16 maj. Pratar självklart om Göteborgsvarvet, 21 km ska jag ta mig runt. Mitt i detta kämpar jag konstant med knän som säger ifrån när man minst anar det. Tvingas hela tiden ligga på gränsen för att inte få ont utan kunna träna på som vanligt. Ett stort bekymmer för mig, men sen läser och ser andra som har mycket större problem som de får kämpa med. Ett exempel är anorexia och ett annat cancer. Min knäskada är nog inte så stor i ett större perspektiv.

Jag träffade en tjej för ett par veckor sedan och gjorde en intervju till bloggen. Rebecca är hennes namn och ni har också kunnat läsa intervjun med henne där hon pratar om tiden med anorexian som hon är på väg tillbaka ifrån. Den väcker mycket kommentarer och åsikter från er läsare vilket gör mig väldigt glad och stolt. Men något som gör mig oerhört imponerad är att Rebecca vågar tala om det överhuvudtaget. Nu kanske jag skriver alldeles för mycket om just det men hennes ord och berättelse gör mig maktlös. Kan inte sätta mig in i det hon gått igenom. Jag med mina knän, hur farligt är det. Här handlar det om liv.

Under mina lediga dagar från bloggen har jag tänkt mycket över detta. Vad vet man egentligen om människor i ens egen närmiljö, egentligen ingenting. Häromdagen mötte jag en man som hade en fru vars syster drabbats av cancer och legat på en säng utan att kunna göra någonting under en längre tid. Sista två veckorna i livet var hon borta ifrån världen men ändå vid liv. Som anhörig kände han att det var jobbigt men man ville bara att det skulle ta slut. I hans röst hörs en lättnad när han säger att det tog slut för henne igår. Döden var som en lång väntan. Jag med mina knän har det nog rätt bra trots allt.

Jag lever mina dagar och mår bra. För varje dag tänker jag på alla som finns där ute och mår mindre bra men ändå kämpar på. Det är en styrka. Nästan som det är att ligga på gränsen hela tiden med att få ont eller inte med mitt största intresse.

Anledningen till paus

Jaha, då var det söndag igen. Veckorna försvinner fort in i historien och den här veckan blev lite av en paus för mig och mitt bloggande, men vissa verkar inte anse att jag haft någon paus överhuvudtaget. Ni har så rätt i att jag bara var borta några dagar men jag lyckades få undan allt som skulle göras sen hittade jag inspirationen igen. Som med vinden kom den till mig, eller ännu mer passande med värmen kom inspirationen. En sak som gjorde att det blev en paus var inte bara inspiration utan intervjun med Rebecca om anorexia som jag kände blev svår att toppa. Fick så oerhört bra respons från er läsare och blev fascinerad över att hon vågade prata om sjukdomen. Förhoppningsvis hjälpte vi fler där ute som går omkring med ätstörningar. Vilket var målet iallafall.

En fråga som gick runt i mitt huvud, hur kunde jag göra en starkare intervju efter detta? Kom inte fram till något utan det hela resulterade i en paus men nu är jag tillbaka starkare än tidigare dessutom kan jag stolt presentera lite nya saker som jag har kommit på att ha med som inslag under veckorna. Veckans panel är omgjord, veckans krönika tillkommer och gästbloggning en gång i veckan.

Nu kommer min fråga till er läsare, skulle någon vara intresserad av att göra ett gästinlägg hos mig? Mejla mig på marcusaberg@live.se

Tack på förhand!

Njut av dagen!

Låt bilderna tala

Kan det bli bättre väder ute..? Blå himmel och en stor sol. Nej jag tror inte det och därför kan man ju inte sitta inne idag heller därför får ni njuta av lite bilder när jag kör lite av en comeback i bloggosfären. Måste ha varit ganska dött utan mig, eller?


Vad händer?!

Det luktar comeback i bloggosfären.....
Återkommer

PAUS
Jag har tänkt, tänkt och tänkt. Haft ont i magen, stressat för att hinna med allt just nu. Därför har jag tagit ett beslut som kommer stå för en paus. Söka lite kraft få inspirationen och nu faller det väl i tiden med mycket att göra i plugget också. Vill inte heller behöva stressa med att leverera dåliga texter till er läsare samt j-vligt dåliga intervjuer. Kraft, kraft. Inspiration, inspiration. Stress, stress. Ni förstår nog vad jag menar...

Pausen kommer vara allt från några dagar till veckor kanske månader. Ni märker när jag är tillbaka i bloggvärlden igen, håll tillgodo!


Tillbaka i vardagen

Måndag igen. Kliver in i vardagen igen, men tycker det känns spännande och roligt. I torsdags åkte jag till Sälen och har varit där fram till igår, mycket trevlig resa! Något som känns väldigt konstigt är att de kunde ha så mycket snö bara 40 mil härifrån Norrköping där nästan våren har kommit på riktigt nu. Åkning fredag och lördag. Det gjorde mig gott och nu är jag fit for fight igen.

Tempraturen nu visar 8 plus grader och klockan är tjugo över sju på morgonen.

Kalendern visar 20 April och ikväll är det premiär på Nya Parken.

Ett år äldre
har jag också hunnit bli över helgen, nu är jag 21 vilket känns väldigt bra måste jag säga. Åren går men kroppen består i samma skick. Vältrimmad och vacker. I helgen blev det ingen löpning eller nått sånt men att åka skidor tar också på krafterna, var fullkomligt slut varje dag där uppe. Ändå känns det som positivt trött eftersom att man vet ju anledningen.

Som ni kanske märker har jag halkat efter med att svara på era kommentarer men ska ta tag i det under dagen om jag får lite tid över. Men jag vill passa på att tacka Rebecca för hon ville ställa upp i förra veckans intervju och alla ni läsare som gav mig den fina responsen på min intervju. Den ger mig hopp inför framtiden, ett STORT TACK TILL ER!


Grillad gör mig rädd


Jag fullkomligt jublade när jag häromdagen fick höra att SVT ska lägga ner Grillad. Har sett några avsnitt av det programmet men har inte blivit någon fantast av det, utan tvärtom. Hela idén gör att jag blir väldigt upprörd över att SVT kan göra så dåliga program och ha med i sitt utbud. De kunde ju ha lagt det mitt i veckan men lägga det på bästa sändningstid, klockan åtta på fredagkvällen. Nej, skärpning.

Tydligen kan man göra allt bakom homor nu förtiden. Blir mer fundersam när alltid konst blir ifrågasatt när det ändå har ett gott syfte men allmänheten tycker det är fel. Konsten gör ju trotsallt inte att någon privatperson mår dåligt är blir mobbad psykiskt som det blir lite i detta program. Samtidigt ser vi en utveckling där ungdomar mår sämre än någonsin i samhället, men vad har man för förebilder? Ser några komiker på tv som ska driva med en gäst och säga taskiga saker. Var går egentligen gränsen för vad som är roligt och vad som är allmänt elakt?

Får man göra allt i humors namn? Är det rätt att använda det som skydd?

Jag skulle vilja svara nej på båda dessa frågorna, precis lika mycket som jag skulle säga nej till frågor kring konst. Min åsikt är att man alltid måste se vilka konsekvensker det kan ge i samhället. Att tv påverkar mycket på samhället är ju långt ifrån nytt, men här verkar man ju uppmuntra till att vara ironisk taskig mot andra. Att ungdomar mår allt sämre är uppenbart alla undersökningar visar på det. Vi ställer oss frågan varför det är så. Är det bara jag som ser ett samband?

Verkligheten går mot en dyster utveckling. Personligen blir jag rädd när jag ser sådana program där man skämtar om något på någon annans bekostnad. Säkerligen är det jag som har fel, jag är väl för töntig och kan inte acceptera den nya hårda jargongen som ska vara överallt. Att ifrågasätta detta är inte många som vågar göra för om folk gillar det är ju allt frid och fröjd, men lämnar 700 000 tittare programmet efter en vecka måste det nog vara fler som håller med mig.

Varför ifrågasätter inte fler detta?

Award

Förra veckan fick jag en award från Liene och jag tänkte att jag skulle ge den vidare.Malin
Matilda
Pelle
Anna
EmmaTill er som fått award av mig: Skicka vidare denna award till någon som man tycker behöver den. Kopiera bilden och lägg den i ett inlägg. Skriv vilka 5 du vill ge denna award till och länka dom. Skriv sedan i deras bloggar att du gett dom en award!

Vägen tillbaka från anorexian

Idag är Rebecca på väg tillbaka till det normala livet, men vägen är inte lätt. Vissa dagar är det bra men nästa dag kan det var dåligt igen med all ångest över att gå upp i vikt. Att skolan vet om detta har hjälpt henne och de har varit väldig tillmötes gående.  Antidepressiva och vuxenpsyk hjälper henne i vardagen och förhoppningsvis kan allt bli som förut, kommer säkert ta lika långt tid som hon haft diagnosen om inte dubbelt så långt tid. Familjen har alltid funnits där och de var dem som gjorde att allt vände.
- Att få se min familj lida och vara ledsen över mitt beteende fick mig att inse att jag var tvungen att ta tag i problemet och söka hjälp. Mest var det för min lillebror som inte kunde göra någonting och hade jag dött hade de fått leva med ständig sorg.

Idag har Rebecca kommit upp i rimlig vikt däremot är hon inte vän med maten. Utan hela tiden måste föräldrarna finnas där och kontrollera. Under jullovet 2007 vände det för Rebecca och nu ville familjen tvång inlägga henne för att få kontroll hela tiden, vilket även hon själv också ville. Att gå upp i vikt var ett måste för att överleva men med en sjukdom som säger tvärtom var det inte lätt.
- Nej, verkligen inte. Jag har fortfarande väldiga problem med maten och vi är inte alls vänner trots att det gått så långt tid. Vägen att komma tillbaka till det normala är lång men jag har kommit en bra bit. Från att det är jättebra ena dagen kan jag falla tillbaka nästa. Det går upp och ner.

För att kunna gå upp i vikt stannade hon hemma hela jullovet och var bara med familjen och kämpade på, vilket gick bra. Väl tillbaka i skolan föll hon in
i samma gamla roll igen och maten fanns inte där längre utan hon sjukskrev sig från skolan under våren 2008. Om det var jobbigt under sjukdomen så är det nu det är som värst, nästan, att ta sig tillbaka igen. Och som tur var blev det också bättre under våren, dels med hjälp av medicin men även att hon lyckades gå uppi vikt. Och under slutet av vårterminen kom Rebecca tillbaka till skolan lite smått även om hon isoleras sig mycket i början. Då väcktes en idé hos henne för det kommande projektet som väntade i trean.
- Varför inte använda sig av skolarbete i min väg tillbaka tänkte jag, så under sommarlovet började jag fundera lite på mitt kommande projekt. Jag ville på något sätt hjälpa andra och berätta om sjukdomen utifrån mina egna erfarenheter. 

Under hösten 2008 började Rebecca skolan igen och hade nu en klar plan för projektarbetet och var därför långt före sina klasskompisar som inte alls visste vad de skulle göra. Hon ville göra en dansföreställning med namnet Dans på tunn is vilket hon också gjort under hela sista året. Den har även fått väldigt mycket uppmärksamhet i lokala medier.
- Från början var det tänkt att bara vara för en mindre inbjuden krets men under tiden som jag jobbade med det tänkte jag varför inte köra för fler. Bättre att nå ut till så många som möjligt när jag ändå har möjligheten.
Och så blev det, en lyckad föreställning som har gjort att folk på stan kan komma fram till henne efter att antingen varit på föreställningen eller läst om henne i tidningen. Samtidigt som det var ett skolarbete har det också hjälpt Rebecca i rätt riktning.

Att hon valde att berätta om det från början är till följd av en föreläsning som handlade just om anorexia.
- Jag tyckte att dem som var och föreläste gav fel bild av vad sjukdomen innebär, men samtidigt är det svårt att prata om något man själv inte har upplevt. Därför tänkte jag att det var bra att prata om det, dels för mig själv men även för att hjälpa andra.
Vilket hon också har lyckats göra när Rebecca idag själv är fadder till två yngre tjejer som ligger på gränsen till anorexia. Att prata med någon som själv har varit där upplever de också som lättare, vilket jag kan förstå.

Hur gick det då med projektarbetet till slut?
Det resulterade i bra respons genom föreställning men även en mycket bra uppsats som jämfört med kompisarnas är mer än dubbelt så stor.
- Alla i klassen har fått ihop nästan 7 sidor medan jag har skrivit 30, så lite skillnad är det om man jämför så. Samtidigt är det jag skrivit om något som inte slutar nu när jag tar studenten utan det fortsätter hela tiden när det är så mycket mer.

Efter att vi pratat på ett bra tag om anorexian kommer vi in på framtiden efter gymnasiet. Kanske kommer vi få se henne på dansscenen eller kanske som hotellmanager i framtiden.
- Helst vill jag ju fortsätta med dansen men det är både dyrt och svårt när jag ständigt tar prover för att kolla mina värden samt EKG. Personligen tror jag inte kroppen kommer orka med det efter all stryk den har fått men hoppas kan man alltid.
Vad vill du annars ägnade åt i framtiden?

- Att jobba som hotellmanager är en dröm jag har. För jag älskar verkligen att åka iväg och bo på hotell vilket jag och min pappa gjorde väldigt mycket när jag var sjuk. Känsla av att få se folk glad och att dem trivs skulle helt enkelt vara underbart. Dessutom får jag vara med på toppen och bestämma.

Framtidsplaner har hon i alla fall. Jag tackar Rebecca för att hon ville vara med på en intervju hos mig och önskar henne lycka till i framtiden!


Solen går upp i Sälen


Rebecca berättar om tiden med anorexian

Namn: Rebecca Holm
Ålder: 18
Bor: Norrköping
Familj: Mamma, pappa, lillebror och två katter

Jag träffar Rebecca efter en danslektion i skolan där hon går estetisk dans som inriktning. Hon har precis
avslutat ett av dagens träningspass med det som hon älskar allra mest. Det är en pigg och glad tjej som möter mig i dörren. Hon frågar mig var jag hade tänkt mig att vi skulle vara och jag svarar att det går bra där. Känner mig lite som att besöka hennes rätta miljö. Platsen där allting en gång började och nu också förhoppningsvis tar slut. Anorexia är en sjukdom jag läst och hört mycket om innan jag träffar henne men har föreställt mig en liten blyg tjej som tvingas dras ut på ord, tvärtom så pratar Rebecca på om allt möjligt. Vi slår oss ner i sofforna som finns i rummet. Känslan av ett väntrum infinner sig och folk strömmar förbi och säger adjö, till slut är vi ensamma kvar. Eftersom att det är min första riktiga intervju och ämnet är svårt och allvarligt är inledningen av intervjun väldigt trevande men efter en stund lossnar det och jag har svårt att följa med i allting Rebecca berättar för mig. Min penna går varm mot anteckningsblocket.
Själva anledningen till att jag kontakta henne var att jag dels läst om henne i NT men även sett henne på Eftersnack på SVT, en tjej som talade om sin tuffa tid med diagnosen Anorexia.

Allt började hösten 2006 efter en depression och bantning. Och då hade Rebecca det verkligen jobbigt men erkände det inte för sig själv eller andra utan isolerade sig och var för det mesta med sig själv.
Diagnosen för Anorexia fick hon inte förrän på våren 2007, vilket innebär att man måste fylla vissa kriterier som att väga 15% mindre än sin normala vikt och utebliven menstaration i minst 3 månader.

Tidigare hade hon inte haft några problem med ätstörningar men av en anledningarna till att det drabbade henne kan ha och gör med de höga kraven.
Under högstadiet gick hon i dansklass där kraven var väldigt höga på henne. Allt var en tävling där alla ville vara bäst, konkurrensen var stenhård. Att alla var väldigt osäkra i sig själva gjorde att det uppstod mängder med konflikter. Under vår intervju märks det att hon är en person med väldigt höga krav, samtidigt som det också är väldigt modigt och starkt av henne att prata om sin sjukdom vilket många inte klarar av i hennes situation.
- Det var många som hade fördomar i nian när min problem började. Många tänkte nog att man bara hittade på för att få mer uppmärksamhet, men i mitt fall var det värre. För många fanns det inte att sluta äta helt.

För många utomstående blev hon tjejen med ätstörningar och ryktet om att hon var ett psykfall började cirkulera vilket var väldigt jobbigt. Kvar fanns trots allt de närmsta vänner som inte pratade om Rebecca som ”psykfall-Rebecca” var hennes närmsta vänner.

När sjukdomen var som värst under sen-hösten 2007 hade hon det väldigt jobbigt att klara av allt. Dels var det mycket i skolan, alla var utbrända och trötta konstant. Inte blev det bättre av att Rebecca gick igenom sin värsta period med sjukdomen. Mängder med träning för att inte bli tjock och ingen mat eftersom att den inre rösten sade nej. Träningen blev som ett gift för att överhuvudtaget orka äta något.
- I huvudet pågår hela tiden en monolog med sig själv. Dels är det jag själv som behöver mat men sen sjukdomen som säger ifrån och bara att tänka på mat gör att man mår dåligt. Själv tror man att att hjärnan fungerar men i själva verket är den helt utslagen.

Hon berättar för mig att man tror att man får tillräckligt med energi men det är helt fel, det förstår man inte.
Jag har väldigt svårt att sätta mig in i hur det kan vara men kan bara föreställa mig. Under intervjun tänker jag på hur jobbigt det måste vara under denna tid, inte bara för sig själv utan även för anhöriga som inte kan göra något. Vilket faktiskt räddade henne i detta fall men under tiden hann tiden gå och de märkte inget av hennes träning.
- Eftersom att man har så låg puls så går allt på lågvarv därför märks det inte om jag har tränat eller inte. Om någon frågade svarade jag ju självklart att jag inte hade gjort det, trots att jag varit ute och sprungit 10 km tidigare. Och mat det existerade inte i min värld.
Hon fortsätter:
- När jag tränade på gymmet, friskis, fick jag gömma mig för personalen som jobbade där när de har vissa regler för att träna. Hade de sett mig hade jag inte fått träna där och då kunde jag ha gått upp mer i vikt. Vilket är det värsta som kan hända.

Till slut insåg även Rebecca att det inte gick och läkarna sa till henne att det kunde vara slutet i hennes liv. I och med att hon vägde så lite kunde de inte ge några mediciner som kunde hjälpa henne tillbaka utan hon var tvungen att gå upp vikt för att överleva.


- I min monolog fanns inte det på kartan men jag blev så illa tvungen. Samtidigt började jag tänka mer på familj för det var ju dem som fick leda för det jag gjorde.

Hon kom tillbaka till skolan men var inte redo för det ännu. Föräldrarna skickade brev till alla i klassen och uppmanade till att inte fråga hur Rebecca mådde eller något liknande då det gjorde henne ännu mer deprimerad. Dansen som alltid varit viktig för henne fanns inte kvar på samma sätt när danslärarna förbjöd henne att vara med, istället fick hon sitta på sidan och titta på.
- En sak som gjorde att jag kände mycket press och som var lite anledningen till anorexia var alla speglar i danssalarna. Att se sig själv hela tiden. Det gjorde att jag kände ännu mer press.

Innan:

Med anorexia:
  
Imorgon kan ni läsa andra delen i denna intervju men nu vill jag att DU som läsare hjälper andra som har samma problem med anorexia genom att lägga en länk till dessa intervjuerna och förhoppningsvis kan vi hjälpa fler unga där ute. Ställer du upp?

Dela gärna med dig om du också haft anorexia och kommit tillbaka. Du når mig på marcusaberg@live.se

Lite av varje

Ska börja med att skriva lite om intervjun som jag gör hela tiden. Den kommer imorrn så håll era små ögon öppna under morgondagen så kommer ni få läsa en väldigt rörande text.

Nog om detta.

Idag är solen stor och vacker igen. Helt fantastiskt! Och själv har man suttit i en datasal hela dagen och gjort hemsida, men nu är det riktigt bra men inte klar. Börjar också se ett ljus i veckan. Sälen med stora bokstäver! Imorgon vid den här tiden sitter jag i en buss på väg upp till vinterparadiset. Ska bli riktigt skönt att komma iväg lite samtidigt som ni får läsa en intervju. Passande va? Ibland är jag väldigt bra på att planera upplägget här på bloggen.

Ni ska få veta en rolig sak också..
Idag ska jag ta mig runt 5 km i Söderköping, kommer bli mycket trevligt. Undra vad jag landar på för tid idag...?


Vilken match! Jag behöver er hjälp nu kära läsare!

Godmorgon!
Vilken match det blev igår till slut. Såg riktigt bra ut i halvtid med en ledning med 2-0 borta mot Chelsea, men det blev inte riktigt som man tänkt sig i andra. Först gick hemmalaget upp i en ledning 3-2 men helt plötsligt stod det 4-3 på resultattavlan till gästande Liverpool, ett mål till krävdes men det blev istället ett mål bakåt. 4-4 slutade matchen och Liverpool åkte ur och Chelsea är i semi. Kan inte annat än hylla pool trots en förlust men att gå in och göra match av det efter att ha förlorat hemma med 3-1 det är starkt gjort. Dessutom spelade man utan skadade Gerrard. Tänk ifall de kunde dela med sig bara med lite av den energi de visar i sitt spel till mitt kära lag IFK Norrköping.

Nej. nu blir det konstigt här.
Egentligen ska man nog inte nämna IFK Norrköping i samma mening som pool när de är så mycket bättre och spelar i världens bästa liga. Men ändå kan man ju hoppas att de ger någon energi, eller hur?

Igår hann jag faktiskt med att skriva ihop intervjuerna som ska läggas ut denna vecka, men har inte riktigt bestämt mig för när jag kommer publicera dom. Antingen blir det ikväll eller annars torsdag och fredag. Denna gång tycker jag verkligen alla mina läsare ska puscha för denna intervju på sina egna bloggar. Är djupt imponerad över Rebecca som ställer upp i denna intervju och pratar om sin svåra sjukdom. Ni kommer få se vad det är jag pratar om inom en snar framtiden. Men kan inte alla ni läsare hjälpa mig med en sak. Om alla tillsammans lägger upp länk till intervjun som kommer under veckan så kanske vi tillsammans kan hjälpa andra unga tjejer som lider av samma sjukdom som hon också har gjort. Ställer ni upp på detta?

Tack på förhand!

I väntan på mirakel

Ikväll väntar man på mirakel. I alla fall om man håller på Liverpool som jag gör. Kommer bli en mycket tuff match borta mot Chelsea efter att ha förlorat hemma med 3-1. Inte bra alls. Jag pratar såklart om CL för er som inte vet vad det är jag håller på och pratar om. Klockan 20,45 är det dags och förutsättningarna är att pool måste vinna med 3-0 för att ta sig vidare. Kommer inte bli lätt men man ska aldrig säga aldrig. Fram tills dess ska jag hinna med massor med roliga och kanske lite ansträngande saker. Fixa med tvätten, skriva intervju till imorrn med Rebecca samt genomföra en intervju till framtiden.

Men efter det väntar vi på mirakel mot Chelsea, gå på en tok offensiv ikväll!


Min hållplats

Här kommer tisdagen igen. Tiden bara springer på medan jag sitter här och skriver. Vet inte riktigt var all tid tar vägen faktiskt, helt plötsligt är den förbi och historia. En långhelg med ledighet och att få umgås med familjen, vänner och släkt har jag hunnit med. Det har varit en fin helg när jag äntligen har börjat kunna springa igen, tacka min ilägg som jag har i skorna. Har gått en hel vecka sedan jag hämtade ut dom, kan man inte tro. Verkligen inte. Idag är det dags för skolan igen men det känns bara roligt, inte jobbigt alls. På schemat står webbpublicering och vi har denna veckan på oss att sätta ihop en hemsida. Kommer säkerligen gå mycket bra. Kikar ut genom fönstret och undrar var helgens stora sol har tagit vägen? Dock är det något positivt, tempraturen är redan upp i 6 grader nu klockan 8 på morgonen. Och snart ska jag sätta mig på den röda cykeln som tar mig ut till min busshållplats. Jag har börjat kalla den det eftersom att det mest är jag som går på där när jag ser. Men igår när jag åkte förbi var det någon annan som väntade på bussen. Exakt på samma ställe som jag brukar stå, kändes lite konstigt men samtidigt spännande. Det bor helt enkelt fler här ute som åker buss från samma hållplats som mig. Visst är det chockerande, verkligen.


Stoneriver is back

Hallå där alla glada läsare av denna blogg!

Trodde ni att ni skulle få slippa mera inägg av the old man nu va?
Nej då! Än är jag inte död, även om det känns så ibland! Hoppas att ni alla som jag varit ute o njutit av vårsolen denna påskhelg. Tror faktiskt att man har fått lite solbränna t.o.m! Finns ju ingen ursäkt att sitta INNE vid datan längre. Det finns ju så mycket bra o smidiga bärbara o mobilt bredband. (som väl funkar si o så här o där...)

Det var ju ett tag sen jag skrev nåt här, men jag funderar på en sak, en ganska aktuell händelse faktiskt: Lars Ferm alias Lars-inge Svartenbrant åker dit för rån igen...
Vad ska man säga...Han har varit en följetong i kriminalitet sen jag var VÄLDIGT liten. Och nu åker han dit igen! Vad säger ni? Finns det hopplösa fall bland kriminella som INTE borde släppas ut överhuvudtaget sedan dom låsts in?? Är man inhuman om man tycker att vissa borde inte släppas ut när dom om och om igen återfaller i brottslighet? Jag tror faktiskt att det finns hopplösa fall. Som man måste skydda allmänheten mot genom att hålla dom inlåsta tyvärr.
Vad säger ni intelligenta läsare? Sen när jag ännu är inne på det här med kriminella: Annika Östberg.
Finns det någon som genom åren utmålats som en ängel utan att vara det? Inget av allt det som har stått på nätet om henne nuförtiden kom fram på 80-talet i media. Då sa alla att hon blev tvingad att vara med på alla dumheter tack vare sin pojkvän. Det var uppenbarligen ren bullshit. Hon var ju nästan den drivande parten i deras brott. Tänk så lurad man blivit genom åren innan nätet fanns! Hon borde nog fått stanna i fängelset i USA. Man borde i alla fall inte lagt ner så mycket tid o pengar på att få hit henne tycker jag.

Ni kanske inte alls håller med mig, men skriv gärna vad ni tycker. Alltid kul med lite reaktioner!

Njut av de sista timmarna av "påsklovet" och ha som vanligt ett underbart liv!


/Stoneriver

TvättHar ingen inspiration idag, därför får ni lite bilder!

Världen är liten

Vad världen är bra liten ibland. Igår träffade jag en kompis som annars pluggar i Kalmar men är hemma över påskhelgen och gissa vem han hade träffat. Ingen mindre än Kalle som jag intervjuvade förra veckan. Visst är världen bra liten ibland. Hur stor är sannolikheten på att just min kompis skulle träffat Kalle i Kalmar av alla människor. Och hur stor är den att jag också lärt känna Kalle via min blogg. Ibland undrar man faktiskt.

Måndag idag och starten på en ny vecka, en kort vecka må jag säga. Ledigt idag, och sen åker jag till Sälen på torsdag. Ingen jobbig vecka direkt men ni kommer få läsa en riktigt bra intervju under veckan. Jag har träffat Rebecca som har haft diagnosen Anorexia och är påväg tillbaka. Hon berättar för mig när det var som värst och vad som gjorde att hon vända tillbaka till att jobba sig upp till att bli frisk. En mycket läsvärd och intressant intervju. Vad händer mer denna vecka? Jo, veckans panel kommer återgå till det normala med 3 platser i panelen denna vecka. Efter att ha haft lite special utformning är det nu tillbaka som vanligt. Och på fredag fyller jag 21 år, det känns verkligen att jag kommer bli ett år äldre nu. Känner mig mognare på något sätt....


Kalle


Vårblommor

Veckans Panel - Superettan


Eftersom att veckans ämne är Superettan så har jag valt ut två personer som lever med fotboll varje dag när deras pojkvänner spelar själva. Kan ju inte bli bättre eller hur?

Denna vecka består panelen av:

Sandra


Frida

Vilket lag håller du på?
Sandra: - Landskrona BoIS
Frida:
- J-södra

Hur noggrant följer du superettan?
S:
- Sedan slutet av 2007 följer jag serien på nära håll. Pojken spelar för Landskrona och det blir dagliga uppdateringar hemma hos oss om laget men även om serien, det snackas alltid en massa. Och jag missar aldrig en hemmamatch på Landskrona IP.
F: - Till viss del följer jag SE rätt slaviskt, ju mer man vet och följer desto roligare blir det ju. Försöker hålla mig så uppdaterad som möjligt, både frivillligt och inte haha.

Vilka lag tror du kommer ta steget upp i Allsvenskan till nästa år?
S: - Tycker superettan är jättesvår att tippa. Men är det något lag som sticker ut i mina ögon så är det Mjällby, det låter (och ser ut) som dom har ett mycket bra utgångs läge. Sen är det ju Sundsvall och Norrköping som är de största favoriterna eftersom dom inte tappat några nyckelspelare sen allsvenskan förra året. Men det är svårt att ta sig upp direkt igen. Jag tror det blir Mjällby och Assyriska.
F: - Jag tippar på att Sundsvallarna, Norrköping och Assyriska kommer att dra dom längsta stråna i år. Men jag tror att Bois blir farliga också.

Superettans bästa spelare är? Motivering.
S: - Jonas Wallerstedt i Sundsvall.
F: - Ja nu när Öis gått upp till allsvenskan med Allbäck i spettsen (som jag är lite kär i) så vet jag inte riktigt, finns nog många som kan visa framfötterna i år, nya som gamla.

Vilket lag kommer skrälla i år?
S: - Syrianska kan nog vara en underdog man ska passa sig för att underskatta.
F: - J-södra kommer att skrälla i år

Reser du även med på bortamatcher med ditt favoritlag?
S: - Om jag hinner och jag får sällskap så åker jag gärna med. Blev 4 av 15 förra året, ska försöka toppa det i år. Ska i alla fall åka till Göteborg och se premiären imorgon.
F: - Ja om jag har tid och möjlighet så åker jag och kikar även borta.

Bästa minnet från Superettan?
S: - Bästa minnet måste vara när BoIS mötte Mjällby förra säsongen (ingen superettan veteran) och vann med 4-2. Jörgen Pettersson gjorde comeback efter en lång skadeperiod och krönte det hela med ett mål och magiskt spel. Extra skönt att klämma tre pinnar mot MAIF.
F: - Jag har ju bara varit "delaktig" i 2 säsonger så jag har inte så mycket kött på benen, men det pirrade extra i magen när J-södra vann hemma mot kvalmotståndet Öster 2008 och kirrade kontraktet ytterliggare ett år, det var skönt och kul.

Årets skyttekung?
S: - Det tror jag Marcus Ekenberg gör. Han brukar alltid ösa in en massa mål!
F: - Ricardo Santos får jag väl säga då, so far so good

Vinnare av panelen och en trött dator

Dagen börjar på ett strålande sätt idag. Vår stationära dator här hemma har rasat ihop helt och går inte få igång. Verkar som att den är lite morgontrött när de får lite kraft men inte tillräckligt för att vakna. Då är det tur att jag har Ella och min andra bärbara som ännu inte fått något namn. Lite upprörd och arg blir jag ändå eftersom att jag inte lagt över alla bilder till externa som jag skulle gjort för flera veckor sedan. Så är det alltid. Usch sånt gillar jag inte.

Igår var jag inte speciellt aktiv här på bloggen heller utan satte ut tävlingen och väntade på att någon skulle ta den sista platsen i panelen. Den är tagen nu, så nu har jag fullt manskap i panelen. Igår spelade ju också IFK Norrköping och ni har säkert sett hur det gick, 3-0 blev slutresultatet. Helt godkänt faktiskt enligt mig med tanke på två byten efter 10 minuter och att man aldrig riktigt kom in i matchen. Men försök själv att ställa upp ett lag i en premiär som tvingas byta ut två spelare och hålla uppe spelet. Plus nerver och det är inte lätt. Men självklart blir laget totalsågat i NT idag. Inte bara av journalisterna själva utan av alla läsare som själva skulle kunna spela hästlängder bättre än vad laget gjorde igår.

Hur gick det då i Göteborg? Allsvenskan ska vara bättre än någonsin enligt Laul på Aftonbladet, igår kanske var ett bevis på att han har helt fel! I en bra serie ska inte en match kunna sluta 6-0 som den gjorde igår. Något fel måste det vara i Djurgården. Kan inte vara roligt att vara supporter där. Ska man se något positivt så är det tidigt på säsongen och allt kan hända.

Nu över till veckans panel som denna veckan kommer bestå av 3 tjejer, ni killar verkar inte vara på hugget när det gäller denna tävling utan majoriteten varje vecka är av det kvinnliga slaget. De tre som kommer få svara på frågor är: Lisa, Sandra och Frida. (Tryck på namnen så får ni se vilka det är)Katterna på bilden har ingenting med texten att göra.


Premiär och veckans panel-tävling

Nu är det bara 6 timmar kvar. Sen kliver de blåvita stjärnorna ut på Jallavallen och möts säkerligen av ett hav av blåvita supportrar som tagit sig upp till Södertälje. Dags för match mellan Assyriska och IFK Norrköping.
Som vi väntat alla vi som förra året ständigt fick gå klädda svart efter en helt misslyckad säsong. Visst kan det vara jobbigt att hålla på ett lag som harvar i botten av Allsvenskan men det kallas kärlek.

Jag skulle aldrig vika ner mig om att IFK flaggan står högt i kurs i mitt hjärta. Nu ser jag framemot en säsong fylld av segrar och en topp-4 placering i Superettan. Däremot har jag fruktansvärt svårt att tippa hur tabellen kommer sluta då jag kommer tippa alldeles för mycket med hjärtat och inte med huvudet. Samtidigt tror jag inte att IFK Norrköping kommer gå rakt igenom serien som segrare. Tvärtom. Tyvärr tror jag en fjärde plats kommer bli årets placering för klubben i mitt hjärta.

Sen vill jag inte uttala mig om vilka andra lag som kommer vara med i toppen och kämpa, utan det lämnar jag över till veckans panel. Blir en specialare denna veckan.


Den här veckan finns det en plats kvar att tävla om till Panelen.

Vad är veckans panel?
Det innebär att 1 person får tävla för att komma med och svara på några enkla frågor från den gångna veckan som har gått. Ni har hela lördagen på er att delta i tävling och när jag utsett vinnare vid 21-tiden ikväll skriver jag till de 3 som är lyckliga vinnare. Skickar iväg ett mejl med frågor till personerna som har söndagen på sig att lämna sina svar och på söndag kväll publicerar jag svaren här med länkning till alla paneldeltagare.
Hur gör man för att delta?
Det är väldigt enkelt att delta i tävlingen. Du behöver bara skriva en kommentar till detta inlägg där du motiverar varför just DU ska vara med i veckans panel. Sedan kommer jag lotta ut 2 platser, genom en gammal hedlig lottdragning.

Veckans ämne: Superettan


Inredning har Kalle växt upp med

Fortsättning av intervjun som ni kunde läsa i onsdags med Kalle.
I helgen körde Allsvenskan igång igen efter
en lång väntan. Och för Kalle finns det bara ett lag och ni kan ju ganska lätt räkna ut vilket lag det är, Elviskalmar. Det blev guld förra året för laget i hans hjärta som spelar på arenan som han har väldigt nära till.
- Det är Kalmar FF som gäller. Arenan är på andra sidan vattnet från mig och jag har själv spelat där, så jag har lite att relatera till.

Kalle gjorde själv en kort karriär i Kalmar tröjan men hade en annan idrott som tog upp för mycket tid, därför blev det ingen långvarig fotbollskarriär. Att han själv tycker att han inte var tillräckligt bra gjorde också att skorna lades på hyllan för att plocka fram golfklubborna istället.

-Vid den tiden spelade jag även golf. Golfen var min huvudidrott och jag satsade på det just då. På fotbollsplan flög jag mest som en vante med min lilla lätta kropp.

Numera blir det inte allt för mycket träning men till våren
ska han försöka få ihop fler joggingrundor i solen. Däremot blir det många sena nätter på nattklubbarna i Kalmar. Kanske räknas också det till träning. Kalle hänger också en del på gymmet när han har tid men tycker själv att det blir för lite träning.

-Ja, det är alldeles för lite, bara gym och inget annat. Får bli några joggingrundor under våren/sommaren!

  

Inredning och fester är största intressena när jag frågar honom
. Dessutom jobbar han i möbelbutik och har växt upp i ett familjeföretag så inredning föll sig naturligt för honom.

Men hur ser då en vanlig dag ut?
-Jag jobbar heltid i en möbelbutik, som möbelrådgivare, så en dag på jobbet är att sälja inredning. Men det innebär också mycket administrativt, planeringar och andra butiksrelaterade uppgifter. Känns som man inte hinner mycket mer, man stiger upp, åker till jobbet, kommer hem och försöker hinna med att träna innan man kan slappna av och känna sig ledig. Jag tillbringar också för mycket tid vid datorn på kvällarna, antar jag. Och helgerna är nästintill alltid festrelaterade.

Är Kalmar en bra feststad?
-Oj, svårt. Jag gillar det. Fast på somrarna är Kalmar ingenting jämfört med Öland. Strand i Borgholm är en ständig längtan, under juli-augusti är det överlägset. Jag tröttnar nog aldrig på festlivet.
 Vad blir svaret?
-Jo, Kalmar funkar fint som feststad!

Att det blir många nätter under neonskyltar och en hel del drickande under helgerna förstår jag. Låter samtidigt också lite som att Kalle är en festivalmänniska som gillar att kombinera konserter med sommaren eller är han fast på Öland sommartid? Här kommer en ny sida fram hos Kalle, han har faktiskt skrivit några recensioner från konserter på festivaler.
-Jag har varit iväg två gånger på festival. Hultsfred -04, den var riktigt bra. Och Emmaboda -05. På Emmaboda jobbade jag i och för sig, var där för att recensera spelningar.
Vad jobbade du med?
-Jag skrev om musik på en nätbaserad tidning. Skivrecensioner, krönikor och konsertrecensioner med mera.

När det inte är festande på helgerna går mycket tid till det stora intresset, inredning.
Han beskriver själv att inredningsdesign är något att identifiera sig med, lite av ens personlighet. Växer man också upp i familj där inredning allt funnits så har Kalle haft det nära till hands sen födseln.
Har du någon utbildning?
-Nej, det har jag inte. Ett genuint intresse och sen har jag växt upp med det. Jobbar inom ett familjeföretag så inredning har alltid funnits nära, redan sen barnsben om man kan säga så. Jag tycker inredningslära, feng shui och sådan som kan användas i heminredning är trevligt.
Feng Shui, vad är det?
-Det är kinesiska och kan väl enkelt beskrivas som läran om dem fem elementen. Används en del inredning för att skapa balans och energi i rummen. Flummigt ämne.


Ett stilrent hem hos Kalle

5 val
Kalmar FF eller IFK Norrköping
Sommar eller vinter
Morgon eller kväll
Kleerup eller Håkan Hellström
Slipsen eller elviskalmar? Båda!
A-Camp var stort

Vilken underbar konsert igår. Jag är djupt imponerad över hur bra A Camp är. När de till och med lyckas få hela Flygeln att ställa sig upp under de sista 5 låtarna, då är det stort. Märktes att det var ett världsband man var och kollade på. Hela deras utstrålning visar det och framförandet av låtarna var helt underbara. Kändes som att atmosfären i lokalen förändrades så fort som Nina Persson äntrade scenen. Stämningen gick att ta på. Efter en lite trevande inledning drog de igång riktigt ordentligt efter 5 låtar in i konserten. Därifrån var det bara en ren ökning.

Och vilken personlighet Nina Persson är alltså. Det bara utrålar från hela henne, vet inte hur jag ska utrycka det, men hela scenen ägdes av henne och jag kan inte sluta ge superlativ till spelningen. Att jag gick dit själv ångrar jag inte för en sekund. Alltså jag kunde ju struntat i att gå men då hade jag missat något stort. Det var nog bland det mäktigaste jag varit med om. Och med tanke på hur stora A Camp är ute i världen känns det märkligt att de väljer att stanna till här. Precis som med The Hives. Som valde att avsluta sin långa världsturné i Norrköping.

Hur ska jag kunna lämna denna stad med det utbudet för att vara en småstad?! Men jag som allt som ofta ska lyfta fram något negativt måste tyvärr konstatera att journalistkåren på lokala blaskan när det gäller Nöje i Norrköping motsvarar verkligen inte det utbud som finns!Imorgon får ni läsa andra delen i intervjun med Kalle. Dessutom kommer jag sätta mig med alla kommentarer imorrn på morgonen. Har halkat lite efter med det, inte bra!Jag saknar ord, jag saknar tankar

Vad är motsvarigheten till skrivkramp? Kan det vara skrivglädje. Just nu har jag någon slags skrivkramp skulle man kunna säga, kommer inte på någonting vettigt att uttrycka. Det vackra vädret har gjort att det mörka och dystra inte går skriva om för tillfället. Finns bara ljusa tider och allting börjar gå min väg. När en av mina favoritbloggar tar en paus tappar jag lite glädje. Kommer sakna att läsa nya inlägg dagligen som även driver mig framåt. Ett ord ekar i mitt huvud I-N-S-P-I-R-A-T-I-O-N stavas detta ord. Ibland går det väldigt lätt att bara skriva ut allt man tänker på och bara låta fingrarna dansa över tangenterna. Nu går det inte lätt. Verkligen inte, men det kommer säkert vända imorgon eller ikväll.

För då är det dags att njuta av A Camp som spelar här i Norrköping. Personligen tror jag det kommer bli vändningen till att jag får det lättare igen. Klockan åtta ikväll börjar konsert, nu sitter jag på bussen påväg hem för att ladda upp om man kan säga så. Våren är här. A Camp spelar ikväll. Alla vackra tjejer är ute på gatorna. På lördag spelar IFK Norrköping sin första match för säsongen. Massor med saker att hitta inspiration i, men det står bara stilla.

Stilla som vind på en sommaräng en varm sommardag. Där man kan ligga och njuta av solen som värmer. Snart vänder det, allt kommer till mig. Allt går lättare. Allt glider på. Jag tror och hoppas. För hoppet är det sista som överger människan.

Vad ska man önska sig?!

SM-GULD, SM-GULD!
Det blev till slut SM-GULD för Färjestad, så underbart! Men jag måste säga att HV kämpade verkligen på riktigt bra ända in i det sista. Men de kunde i ro på Färjestad. Vad härligt!

Däremot gick det väldigt tungt för pool igår. Förlust med 1-3 mot Chelsea hemma. Inte så bra, nu måste man vinna med 3-0 på bortaplan för att ta sig vidare.

Och IFK Norrköping tog en seger igår borta mot Enskede i svenska cupen. Inte så tuff match men det slutade med 2-1 till mitt kära IFK.

Idag är det då torsdag sista dagen sen är det ledigt imorrn. Då ska vi fira mig också, fyller ju 21 om drygt en vecka men det blir att fira lite tidigare. Men jag har ett stort problem när det närmar sig födelsedagar. Vet verkligen inte vad jag ska önska mig. Ni vet man kommer alltid på massor med saker när annars under året, när man sedan får önska sig vad som helst är det helt tomt i förrådet. Inget kommer jag på faktiskt. Eller jo. Har önskat mig lite böcker och så,  men jag kommer inte på något roligt som man kan önska sig...Ett I-landsproblem!

Nu kör vi en lite gissning under dagen också, vilka är det på bilden?

Kalle som du aldrig sett honom tidigare

Namn: Kalle Nilsson
Ålder: 26 år
Bor: Kalmar
Familj: Mamma, pappa, syster och två mörkhyade katter
Civilstånd: Singel
Bloggadress: Elviskalmar


Vi har ju alla lärt känna Kalle som mannen bakom de
fantastiska texterna på Elviskalmar. En man med poetiska drag och har lyckats tilltala mängder med människor genom talande och bildliga texter. Verkligheten är egentligen en helt annan när han beskriver sig själv, inte alls som du trodde om Kalle.

-Jag misstänker att folk tolkar mig som kryptisk, djup och poetisk. I ordens värld blir verkligheten annorlunda. Jag är en vanlig Svensson.


Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
-Då skulle det bli omtänksam, vanlig och medveten.

När jag läser texterna på Kalles blogg får jag lätt en bild över att han är djup och poetisk, precis som han själv tror att folk uppfattar honom. Att det blir mycket poesi när han skriver har ingenting med läsning eller annat att göra utan det är musiken som lagt grunden. Uppväxten har präglats av artister sjungande på svenska . Lars Winnerbäck, Ulf Sturesson, Tomas Andersson Wij, Jakob Hellman är bara några av de artister som präglat hela hans uppväxt. Böcker är däremot ingenting för Kalle.

-Nej, jag har nog aldrig läst en bok utanför skolans gränser. Jag är inte formad av lyriker eller författare.

Var kommer den poetiska sidan ifrån?
-Jag tror det är väldigt grundat i poplyrik. Jag har växt upp med artister som sjunger på svenska som är väldigt duktiga textförfattare. Det speglar nog lite. Istället för att ta till mig böcker blev det musik som tilltalade mig, tror mycket ligger i det faktiskt.

Har du aldrig skrivit någon poetisk text?

-Något har jag väl skrivit inom poesin, men nu var det några år sen sist. Har väl skrivit några dikter i mitt liv, men som är sekretessbelagda. Det är några år sen sist.

Kanske är det anledningen till varför många känner igen sig i hans texter.
Det är mer känsla i dem än om allt skulle vara format från någon författare eller poet. Inga svåra ord utan en lek med de vanliga orden i svenska språket som han lyckats forma till något stort och starkt.
-Kanske är det så. Det är ganska simpla ord egentligen, tror jag. Kanske också att det jag skriver på bloggen skiljer sig lite från mängden. Jag hoppas i alla fall att det finns något positivt i att inte försöka skriva som den vanligaste bloggen. Han fortsätter:
-Ord i sig kan vara enkla, det är hur man framställer dem som förmedlas. Och jag antar att jag framställer dom som ganska poetiska, det verkar i alla fall vara så många uppfattar det.

Att Elviskalmar inte är en blogg i mängden kan jag hålla med om när den tillhör en av mina absoluta favoritbloggar som skriver helt fantastiska texter på sin blogg. Kalle har lyckats väldigt bra, men vad säger då hans vänner om hans poetiska sida. Kan ju bli en hel del pikar bland killar.

-Så fort den kommer fram pikas jag, (haha).

Fortsättning följer…

Intervjudags

Idag ska jag iväg på min första anställningsintervju ever. Det känns väldigt spännande och samtidigt lite nervöst, tänk ifall jag råkar säga fel saker. Kommer säkert få massa frågor som jag ska svara på men jag ska ha det här jobbet så det är ingen tvekan. Bara ta det lugnt och vara mig själv helt enkelt. Inte så svårt nu när jag skriver det här men lär ju vara annorlunda när man väl sitter där mittemot chefen. Bara ta det lugnt och agera precis som om jag skulle vara med någon jag känt i 10 år.  Njuta av att få gå på intervju. Det kommer säkert gå väldigt bra!

För övrigt så kommer ni få lära känna Kalle lite mera under dagen när han är veckans intervjuperson denna vecka och under dagen kommer första delen i intervjun läggas ut. Nej, nu måste jag väl hoppa in i duschen och göra mig i ordning inför min intervju, för klockan tio är det dags för intervju.

Önska mig lycka till!

Snart premiär!

På lördag är det äntligen dags för en ny säsong av Superettan, för det är ju det vi lägger mest fokus på nu när de bästa lagen spelar där. Eftersom att jag bor i Norrköping finns det bara ett lag i mitt hjärta och det är blå och vitt. Kommer sjunga sången många gånger, härliga IFK, klubben med go. Allt fler för varje dag har gjort dig till sitt hjärtelag.
Ni måste ju komma på vilket lag det är jag pratar om. En till ledtråd, tröjan är vit och stjärna är blå.

IFK Norrköping.

Inleder borta mot Assyriska på lördag och truppen börjar se riktigt bra ut faktiskt. Själv kommer jag inte vara på plats i Södertälje, som det ser ut nu. Det kan alltid hända saker som ändrar på detta. Som jag har längtat inför den här säsongen nu när jag själv också går skadad med mer fritid än vanligt. Har starka funderingar på att investera i ett årskort under detta år men jag vet inte. Kostar ju trotsallt rätt mycket pengar speciellt när man är fattig student.

I år känns det som att det kommer vända till något positivt efter ett väldigt dåligt år i Allsvenskan. Blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss här i Norrköping. Därför känns det oerhört skönt att klubben nu satsar på egna spelare än att värva massor med miljonspelare som ändå inte leverar. Nu hoppas vi bara på att de får en bra inledning av Superettan med två tuffa matcher direkt. Först Assyriska borta följt av GIF Sundsvall hemma, där måsta man nog ta med sig minst 3 poäng för att få en bra start. Helst 6 poäng.

Min tippning är att IFK Norrköping vinner superettan och är tillbaka i Allsvenskan nästa år, någon som sätter emot mig?Lite av varje - veckans blogg

Det är roligt vad kommentarer kan göra med en. Jag har fått erbjudande om att vinna smink, blivit tillsagd att rösta på olika bloggar till att bli veckans blogg och besöka andras bloggar. Ja, det finns massor med roliga kommentarer som bara strömmar in på min blogg. Detta gör mig väldigt glad och jag mår bra av att få kommentarer men ibland undrar jag varför man skriver så konstiga saker. Varför skulle jag vilja vinna smink?! Varför skulle jag rösta på en blogg jag aldrig läst i en tävling till "Veckans blogg"?

Hela den där grejen med att ha en tävling som heter just det namnet tycker jag är extra festligt! Speciellt när det är en mini mini liten blogg som har tävlingen och en megastor blogg vinner. Undra vem som tjänar på det egentligen? Vet att jag kan låta väldigt negativ till sådant men jag skulle själv kunna tänka mig att köra en sån tävling, kanske någon gång i framtiden. Men då skulle den vara tusen gånger bättre! Men jag blir ibland helt inne i bloggosfären och blir förbannad över vissa bloggar faktiskt. Jag skäms över att själv blogga ibland för en del tror då att jag skriver om vad allt för att bli känd och främst är väldigt ytlig och skriver om mode. Nej, jag blir trött på såna fördomar.

Men visst jag ska inte låta så arg när det gäller kommentarer utan det är helt underbart att få alla era läsares röster och denna veckan är det nog en ökning. Alla verkar ju ha sportlov, vilket säkert är trevligt med det vädret vi har fått. Solen lyser himlen är blå. Hur var det sången gick nu igen som man sjöng på dagis...Solen lyser himlen är blå, vad det är skönt att leva då. Kan det varit så?

Tisdag idag och imorgon
ska ni få läsa om en av mina favoritbloggar kommer bli mycket intressant och jag är väldigt fascinerad redan av honom. Aldrig läst någon bok utanför skolan men ändå skriver han helt fantastiska texter!

Idag ska jag också hämta ut mina ilägg till skorna. Det börjar vända nu för mig faktiskt, allt verkar äntligen gå bra efter allt som jag har gått igenom. Alla motgångar nu kanske det är påväg att gå mot det bättre. Kan ju alltid hoppas! Klockan 11 hämtar jag ut mina ilägg, sen kommer allt gå bra...


En bra dag

Idag har det inte blivit mycket bloggande kan jag inte påstå. Saknar det nu faktiskt, sitter nu och väntar på bussen så då får jag passa på. Har inte haft något tufft i skolan direkt under dagen utan 2 timmar. Ganska skönt! Sen tänker jag på alla som har lov just nu, verkar vara skönt. Sånt kan man ju roa sig åt. Och vilken tur vi verkar ha med vädret också lagom till era lov. Sen har jag varit ute och gått mycket idag i det friska och vackra vädret gäller ju att passa på nu för man vet ju aldrig när det vänder till det sämre igen. Vi bor ju trotsallt i Sverige.

Dessutom hände en stor och viktig sak idag. Jag har fått jobb!! Eller sommarjobb! Helt underbart , är ju inte det lättaste i dessa tuffa tider. Men vad det är för jobb vill jag inte avslöja än. Ingen träning idag heller ännu men när jag kommer hem får det bli en tur i skogen med pappa. Och imorrn ska jag hämta ut mina ilägg. Det går bra just nu!

Rysk kaviar ikväll också för att fira!

Nu kör vi!

Nu är det dags för en ny vecka. De flesta har faktiskt en väldigt tur med påsklov denna veckan. Men inte vi på KSM utan vi kämpar på även denna veckan. Här ska vi inte ha någon vila utan bara kämpa på. Och idag är det sol och blå himmel igen så det är ju faktiskt inte svårt att vara glad egentligen. Nej, utan jag ser verkligen fram emot dagen. På schemat står möte i gruppen och träning. Mycket trevligt!
Nu har jag kommit igång att använda mina planeringstillgångar. Alltså min kalender och min planeringstavla, så nu har jag full koll på vad jag ska göra i veckan och det finns två höjdpunkter. Torsdag är det A Camp på flygeln här i Norrköping. Och fredag ska vi fira mig. Fyller 21 år nästa fredag men då sitter jag i en stuga i Sälen. Mycket skönt!

Dags för frukost nu, vad ska ni hitta på idag?


(Bild tagen av Ida Björck)

Veckans panel vecka 14 - Allsvenskan


Denna veckan består panelen av:

David

Sandra

Jonas

1. Tror du Kalmar FF lyckas försvara guldet i år, eller vilket annat lag tar över tronen?
David:
- Nej! Hammarby!
Sandra:
- Nej, tror inte att Kalmar FF kommer att försvara guldet. Vilka som tar över tronen? IFK Göteborg eller Elfsborg.
Jonas: - Kalmar FF kommer inte försvara sitt SM-Guld från förra året. Det kommer bli jämnt i år men det verkar bli Elfsborg som tar hem Allsvenska Guldet på papper. (Hoppas dock på AIK!)


2. Vem tror du blir årets bästa målskytt?
D: -
Marcus Allbäck!
S:
- Svårt att tippa, men skulle nog säga att Stefan Ishizaki känns som en het kandidat. Eventuellt Wilton Figueiredo i Malmö (kan bli flipp eller flopp).
J: - Svårt att säga men jag säger med AIK-hjärta, Ivan Óbola

3. Vilket lag kommer bli den stora överraskningen?
D:
- Örgryte!
S:
- Örgryte eller Trelleborg tror jag kommer överraska. Tycker båda lagen har gjort smarta och spännande värvningar inför säsongen. Så dem kan nog röra om lite grann.
J: - GAIS, 5-1 mot Örgryte idag och det säger väl mycket om att det finns gott om spelare som kan göra mål. Dock får vi se om laget håller mot bättre motstånd.
4. Vilket är ditt bästa Allsvenskan minne?
D: -
När en Djurgårdssuporter sparkade ner domarn!
S:
- Malmös SM-guld 2004, lätt! Matchen minns jag knappt, inte mer än straffen som Skoog missade och Höiland drog in på returen. Nerverna som satt utanpå kroppen under 90+ minuter och det enorma segerjubel som bröt ut när det stod klart att Malmö var mästare. Otroligt mäktigt! Får fortfarande gåshud.
J: - SM-Guld 98, AIK AIK AIK! ! !

5. Bästa spelare i Allsvenskan?
D:
- Marcus Allbäck!
S:
- Henke Larsson.
J: - Ivan Óbolo, Henrik Larsson, det finns några fler.

Du säger att kärleken, aldrig var till för dig.

Godmorgon på er!
Vilken fantastisk dag det var igår. Helt underbart och vi höll på i trädgården hela dagen. Eller åtminstonde större delen av dagen och det kändes verkligen fantastiskt. Blev en massa löv som kom bort från gräsmattan hemma, så nu ser det faktiskt ut som gräs. Det fanns där under alla löv. Gårdagen kändes som en riktig vårdag. Idag när jag kollar ut ser jag bara moln. Inte lika härligt. Men det kan ju inte vara sol varje dag. Igår när vi höll på med att lasta bort allt, vilket tog oerhört långt tid, så tänkte jag att det kunde vara skönt med en lägenhet och slippa allt jobb. Men, ne. Att bo på landet i hus är tame fan det mest underbara som finns. Skulle aldrig klara av att bo i en liten lägenhet, skulle säkerligen gå mig själv och andra på nerverna. Visst någon gång ska jag ju också bo i lägenhet men just nu kan jag inte sätta mig in i den situationen.

Trivs så förbannat bra just nu. Finns bara en sak som jag saknar, och det är en tjej som jag kan lita på.

Avslutade kvällen igår på trappan, studentklubben här i Norrköping. Och gud var kommer alla vackra tjejer ifrån? Ni vet ju att det typ brukar vara 80/20 när det gäller fördelningen av killar/tjejer. Igår var det helt andra förutsättningar. Skulle nog vilja påstå att det var 90/10 i tjejernas övertag. Var kommer alla ifrån? Trots dessa fantastiska förutsättningar träffade jag ingen trevlig tjej, är så feg! Förstår inte när jag ska komma över min rädsla för kombinationen nattklubb och tjejer. Står bara helt stilla när jag väl är där och i dessa stunder kan jag inte ens åstakomma ett glatt "Hej". Nej, utan jag står där som ett annat fån! Usch jag är ju verkligen inte den där tråkmånsen! Men vad ska man göra åt det?

Egentligen vet jag ju inte så mycket om kärlek men jag tror och hoppas att den ska vara underbar, fantastisk och vacker. Jag tror, hoppas och inbilirar mig att det är så, men vad vet väl jag... Lever jag kanske i en fantasivärld där allt jag tror på och drömmer om kanske bara är en illusion. Kanske är de böckerna jag läser bara en fiktiv värld som i verkligheten inte existerar. Inte får jag heller något svar genom att bara stå där och drömma om att jag går fram till kvällens fantastiska tjej och säger ett enkelt men glatt -Hej. Ne, jag fortsätter leva i mitt dagdrömmeri. En längtan men tolka mig inte på fel sätt. Kan ofta bli så, feltolkningar. Och vips så räknas man som en desperat kille från landet. Så är det inte utan jag vill ha den tron och bilden av att det finns någon därute som man kan ha 100% tillförlit till. Verkar inte vara så i den tuffa värld vi lever i. Kanske finns det inte plats för drömmare längre.

Ändå lever jag i denna värld av drömmar lyssnande till en Håkan Hellström som sjunger

Och alla bara pratar "är det sant" och "jag har hört om dig" Jag kommer aldrig tillbaka hit igen Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna Alla dansar och jag tänker är du också själv, var är du ikväll

Fotbollsallsvenskan i veckans panel, tävla om DIN plats


Vad är veckans panel?
Det innebär att 3 personer får tävla för att komma med och svara på några enkla frågor från den gångna veckan som har gått. Ni har hela lördagen på er att delta i tävling och när jag utsett vinnare vid 21-tiden ikväll skriver jag till de 3 som är lyckliga vinnare. Skickar iväg ett mejl med frågor till personerna som har söndagen på sig att lämna sina svar och på söndag kväll publicerar jag svaren här med länkning till alla paneldeltagare.
Hur gör man för att delta?
Det är väldigt enkelt att delta i tävlingen. Du behöver bara skriva en kommentar till detta inlägg där du motiverar varför just DU ska vara med i veckans panel. Sedan kommer jag lotta ut 2 platser, genom en gammal hedlig lottdragning.

Veckans ämne:
Gräset är grönt, fotbollsskorna är knutna och storpublik på den Allsvenska premiären. Kan ju inte välja något annat än Svensk fotboll denna vecka med fokus på Allsvenskan.

Tävlingen drog ut lite på tiden denna veckan men nu på morgonen har jag dragit platserna och det är klart att panelen idag består av Jonas, David och Sandra. Ett stort grattis till er, frågorna kommer till er nu under förmiddag.


Lördag 4 april

Som ni såg så fick veckans intervju en lite annorlunda utformning denna veckan. Ville testa lite nya grejer men jag går nog tillbaka till det normala nästa vecka. Idag är det lördag och ni vet ju vad det innebär, chans för er att tävla om en plats i veckans panel. Tävlingen kommer köra igång under dagen och hålla på fram till kvällen med ett undantag. Denna vecka finns det endast två platser när en är reserverad till av mina äldre läsare. För er som är lite insatta i sportens värld är det ingen vanlig lördag idag, utan allsvenskan köra igång med två matcher.
Häcken - Malmö FF , Elfsborg - Hammarby är de två matcherna som sätter igång allsvenskan idag och för skojs skull ska väl jag ge mig på att tippa dessa matcher där det faktiskt blir Malmö FF och Hammarby som jag tippas som segrare.

Dessutom är det en viktig dag för alla oss Liverpool supportrar när det är dags för match borta mot Fulham och vid seger går pool upp i serieledning. Seger är det enda som finns i huvudet inget annat räknas. Efter att ha tagit en hel del oavgjorda under säsongen ska det nu vara dags att ta 3 poäng och hänga på i toppen eller till och med gå om United.

Ni ser ju det är en fullspäckad lördag i sportens underbara värld. Själv ska jag jobba lite här ute på gården tillsammans med min mor och far i det vackra vädret.

Tänk för en vecka sen såg det ut såhär:


Nathalie om...

... Utbildning
”Under gymnasiet läste jag estisk dans vilket gjorde att jag lärde mig oerhört mycket. Det var tre roliga men också tuffa år eftersom att vi läste dels de vanliga ämnen som tillhör samhälle och så manus. Däremot var det inget jobb för mig. När jag valde till gymnasiet ville jag prova på något roligt men var samtidigt väldigt osäker i mitt val.”

… Bättre förr?
”Jag tycker inte vi har rätt att säga så när man är så ung som jag är. Hade jag haft några fler år på nacken går det säkert säga att det var bättre förr men inte efter dryga 20 år. Visst kan jag ibland tänka att det skulle vara skönt att vara barn. Jag menar sitta i en vagn, åka runt och bara filosofera. Inte massa att oroa sig över.”

… Skrivande
”Anledningen till att jag började blogga är att jag älskar att skriva men förut skrev jag på en annan blogg innan jag startade den jag skriver på nu. Samtidigt har jag alltid haft lättare att utrycka mig i skrift dessutom är det skönt att ha allt nedskrivet. För några år sedan skrev jag även barnböcker, inte många som vet om. Så skönt att skriva av sig lite! När jag skriver på bloggen är 80% för mig själv och resterande för andra.”


… Val av ämne
”När jag skulle välja vilket område jag skulle skriva om föll det sig naturligt att kombinera mitt skrivande med mode. Det är ju trotsallt mitt största intresse och något jag brinner för. Mode är också något som tilltalar många men ändå inte lika tungt som till exempel politik. Ett lättare ämne helt enkelt. Och som person är jag alltid noga med att alltid ha svar på tal, och ha 100% koll på det jag skrivit.”

… Framtiden
”Förut var jag helt säker på att jag skulle bli journalist men det är jag inte lika säker på längre, har förändrats en hel del. Skulle kanske vara kul med förskollärare när jag gillar att jobba med barn, men det är svårt har inte bestämt mig. Nu har jag ju precis avslutat en halvårs kurs i florist där även försäljning och service ingick. Ville prova något annat sen älskar jag att pyssla med fingrarna. Vi får se vad framtiden ger mig. Finns så många val idag.”

… Lärlingsutbildning
”Personligen tycker jag att vi borde införa det igen, precis som det var tidigare. Då kunde fler ungdomar lättare kunna få jobb efter gymnasiet genom att de fortsätter på sin praktikplats. Sådant händer ju inte ofta idag, men inte bara det utan jag tror också att social kompetens är viktig när det gäller många yrken. Där kan jag nog säga att det var bättre förr. Sen skulle det säkert inte passa alla men vissa. Men när man kommer ut i arbetslivet är det ju människor du arbetar med, inte böcker.”

 

Tiden försvinner, fredag igen

Woho!
Det är fredag, igen. Nu tycker jag verkligen att tiden bara springer iväg ännu en vecka som går mot sitt slut. Vi är framme i April och nästa vecka är det också påsk. Inte för att jag kommer vara ledig något då, nej utan på KSM kör vi på som om ingenting har hänt. Ska man komma någonstans i livet får man kämpa på. Däremot är jag ledig idag och det är verkligen hur skönt som helst. Nu har ju våren äntligen kommit också. Igår satt jag till och med ute och arbetade med en recension om en fotoutställning vi såg igår. "Vackrast Vinner" var titeln på utställningen. En mycket sevärd bildutställning som jag tycker att fler borde gå och se. Arbetetsmuseum tar ni er till och våning 7, där har ni det!

Var ganska intressant för det verkar som att Emma har sett samma utställning i Stockholm. Kände igen flera bilder från hennes blogg. Om du läser detta Emma, har du sett en utställning "Vackrast Vinner"?Ps. Idag får ni läsa en lite annorlunda intervju med Nathalie .Ds

Mitt liv i bilder


 

1. Två söta katter som sitter på trappen i solskenet 2. Årets första cykeltur till buss 3. Den vägen jag åker på
4. Färgagården i Norrköping 5. En vacker vy över Norrköping 6. Utställning i modell 7. Ännu en bild av våran modell
8. Jag och Gert Fylking 9. Halvars har öppnat i Norrköping, något folk inte missat


Här kommer massa bilder från min mobilkamera. Vilken tur att man införskaffa sig en 8 megapixel kamera så här i efterhand. Kan verkligen dokumentera allt jag gör på dagarna som ni kan få ta del av. Visst är det väl fantastisk!

Nu ska jag sätta mig och skriva en intervju inför morgondagen. Det är ju dags för en fortsättning i intervjun med Nathalie och jag är sen som vanligt.

Vad ska ni hitta på ikväll?

Gert Fylking och Robert Aschberg i Gusum

Som ni kanske märker så har jag inte hunnit blogga någonting under dan ändå gick jag upp redan vid 6-tiden imorse för att sätta mig i bilen till stan. Sen bar det av till Gusum där vi skulle möta upp Gert och Robban. Klockan 8 var vi framme i centrum i Gusum väldigt stort må jag säga. Där befann sig Robban och Gert framför middagsbordet till nubbe och kräftor. Säkert mycket gott på morgonen. Gert bjöd dessutom på en liten snapsvisa dagen till ära. Ett stort ögonblick i Gusums historia kan jag tänka. I historieböckerna kommer det säkert att stå något i stil med "den 2 april 2009 satt Gert Fylking och Robert Aschberg utan för ICA i centrum och drack nubbe och åt kräftor". Jag tror det kommer vara en väldigt stor grej faktiskt!

Men sen försökte jag också prata lite med dessa herrar, men det blev inte mycket vettigt. Dels var de trötta som f-a-n och jag var också väldigt trött, så det blev inte någon givande konversation direkt. I bilen hem diskutera vi även om hur tråkiga de var på riktigt, för ser man dessa två i tv blir det ju rikitigt bra. Men det tänk hur mycket man kan göra med hjälp av tv och klippande för att få ihop bra program. Slutar aldrig chockas över detta faktum och nu har jag även upplevt det på riktigt.

Gert Fylking
drog även en anekdot om att som 16-åring sprang 400 m på 48 sekunder, dessutom på kolstub(!). Helt fascinerande. David var tvungen att fråga vad han trodde det kunde motsvara på vanligt underlag. Svaret bev "ner mot 45 kanske" och då får ni googla lite och se vad sverige eliten springer på. Kanske inte riktigt den tiden som Gert menade eller annars var han riktigt bra utan att bli upptäckt. Kan ju vara så också...

Nu ska jag rusa iväg på en fotoutställning samt ta en promenad i det vackra vårvädret. Ikväll kan ni räkna med massor av bilder från dagen.

Nathalie - om flytten hemifrån och mycket annat

Namn: Nathalie Sandström
Ålder: 21, fyller 22 i år.
Bor: Malmö
Familj: Mamma, pappa, lillebror, lillasyster, låtsas pappa och såklart
min pojkvän sen 4 år tillbaka.
Civilstånd: Sambo


Lagom till att Nathalie skulle fylla 21 bestämde hon sig för att lämna sitt barnndomshem och för första gången verkligen stå på egna ben i egen lägenhet. En vecka tog det att skaffa sig lägenhet i Malmö som för henne var en ny stad med nya möjligheter. Flyttlasset gick från Lund och några mil söder ut till en främmande stad. Det tog verkligen inte långt tid innan jag och min sambo satt där med en ny lägenhet i en annan stad. Men nu i efterhand kan man se att det kanske gick lite för snabbt. Allting var nytt och känsla av att lämna allt med familj och den tryggheten som finns hemma blev väldigt jobbig. Speciellt när Nathalie står nära sin familj och har en stark relation till sina föräldrar. Detta tror hon inte många unga tänker på innan. Utan plötsligt sitter man där och ser allt med andra ögon. Allt som skulle vara så bra är annorlunda i verkligheten.
- Jag hade det verkligen jobbigt i början. Tryggheten att alltid ha sina föräldrar i närheten var bortblåst och såna småsaker som att ha sitt egna rum saknade jag extremt mycket. Att kunna ligga där och se på tv men ändå höra föräldrarna utanför. Nu satt jag där ensam med min sambo.

Hon tror även att många unga som f
lyttar idag inte tänker på hur det är på riktigt utan man har en bild av hur det kommer vara, men sen är det helt annorlunda.
- Man tror innan att det kommer vara mycket lättare än vad det egentligen är. Men det är mycket känslor som kommer in när du väl står där. För mig var det väldigt speciellt och första tiden var jättetuff för mig.
Det hela blev inte bättre av alla problem som uppstod i den nya lägenheten. Allt började med en vattenläcka till mögel och utebliven el. Allt kom på en gång. Ingen dröm situation direkt.

- Det var verkligen ingen lätt tid i början. Först med alla känslor som kom i och med flytten sen kom alla dessa problem. Lite kaka på kaka. Dessutom blev min sambo av med jobbet i samma veva. Till slut kunde vi inte ens sova i sovrummet utan fick sova i vardagsrummet istället, inte alls som vi hade tänkt oss innan.

När hon nu
ser tillbaka på tiden som var i samband med flytten så ser hon det som något positivt och hjälpt dem att bli starkare. Lite som att ingenting kan blåsa omkull dem nu utan de har varit med om det värst. Men det låter som en klyscha, efter storm kommer solsken.
- Faktiskt kan jag se det som något positivt nu i efterhand, eftersom att vi har ju råkat ut för allt redan egentligen. Men det tog ju långt tid innan vi kände att vi trivdes på vår ny plats. Faktiskt bara den senaste månaden som vi gjort det.

Trots att Nathalie tidigare var arbetssökande, men inte längre, så är hon långt ifrån en tjej som ligger och sover hela dagarna och inte gör någonting, utan varje dag hoppar hon upp klockan sju-åtta på morgonen för att ta vara på dagen. Att söka jobb är nästan lika jobbigt som ett heltidsjobb, det tycker i alla fall hon själv.
- Ibland kan det känns som att jag jobbar och inte att jag är arbetslös. För jag är ju en aktiv person som inte gillar att sitta hemma så jag söker jobb, träffar vänner och tar helt enkelt vara på dagarna till fullo. Många promenader blir det också.

Att hennes pappa även puschar på henne när det gäller att söka jobb har hjälpt oerhört mycket annars skulle hon nog inte vara lika aktiv.
- Han ringer ju ofta och kollar hur det går för mig och tjattar lite på mig att ta tag i saker och ting. Annars skulle det nog vara tufft, blir nog lätt att man skiter i det istället.

Vilket väldigt många unga idag gör, tar det lite som det kommer och förväntar sig att någon kommer hem till en med jobb. Men så funkar det ju inte riktigt. Lite aktiv får man ju vara själv.

Vad har du själv för utbildning?

Fortsättning följer...

                   

1 april - se upp!

1 april idag så det gäller att ni ser upp med vad ni läser idag och är väldigt uppmärksamma! Finns alltid någon som ska vara rolig och skoja till det en dag som denna. Själv vakna jag jävligt trött imorse, var nästan att jag tänkte ligga kvar i sängen istället för att stiga upp. Men ne, jag är ju tvungen att äta frukost och göra mig i ordning för skolan. Har inget val egentligen om man säger så. Men i vissa stunder är det helt underbart på landet. När jag satte mig här och skulle skriva så ser jag detta utanför mitt fönster..

Ett rådjur helt enkelt.

Men jag tänker på hur jobbigt han och jag kommer få det nu. Jaktsäsongen har ju satt igång nu, nu kommer vi människor få se hur det verkligen är att vara jagad. 1 april och den nya lagen börjar gälla för fildelning. Nu får man helt enkelt börja se upp med vad man gör på datorn så att det inte är något olagligt, men personligen kan jag tycka att det är lite larvigt! Folk kommer ju ändå fortsätta ladda ner, eller hur?

In i duschen nu, sen ska jag ge mig av. Vi hörs under dagen!

bloglovin

RSS 2.0