Sjukt


Ser ni vad chockad jag ser ut på denna bild. Nästan att jag ser rädd ut också på en och samma gång. Visst är det en djup analys som jag gör denna måndag kväll, eller tidig kväll. Har ni haft en lika bra dag som jag? Allt går verkligen min väg fram till att jag skulle träna då gick det åt helvete!
Min fot gör fruktansvärt ont. Vet inte vad jag har gjort men nu har jag satt på bandage och smörjt in med lite liniment som alltid hjälper. Saknas bara lite kylspray för det är ju garanterat att det blir bra då, det har man ju sett på tv många gånger när det är fotboll. På tal om fotboll, hur fan kan man gå in med inställningen att 0-0 är bra när det spelas fotbolls-EM? Det är bara när det gäller damer experterna ens nämner detta! Säger väl allt om vilken nivå det är.  Nu skrämmer jag säkert iväg några av mina kommande intervjupersoner som ni kommer få möta under hösten...

Uppmärksamt

Godmorgon!
Ny vecka ännu en gång och denna veckan går vi även i en ny månad. Dock gör vi det inte idag utan imorgon, jag skrev om att det är 1 september idag vilket inte stämmer. Självfallet var en uppmärksam läsare snabb med att uppmärksamma detta faktum att jag skrivit fel. Roligt när man verkligen ser att läsare är så noga i sin läsning, inte alla som är det. Ser ut som att vi kommer få fint väder här idag också. Redan 19 grader och en blå himmel. Kan ju inte bli så mycket bättre faktiskt? Igår satt jag och gjorde klart ännu en reklamfilm för slipsens-live som ska läggas ut någon dag, håll ögonen öppna!
Idag blir det annars skola klockan 10 och hur länge jag går vet jag inte. Ska sätta ihop en idé till en utställning på Nordiska Museet. Väldigt spännande för tänk vilken möjlighet det är om de skulle ställa ut just vår idé!
Vad ska ni hitta på idag?

Ordning och reda

Innan:
Efter:


Under helgen har jag haft en uppgift här hemma vilket har inneburit att jag städat inne på kontoret. Ja, vi har faktiskt ett kontor här hemma där vi har en dator samt en gästsäng när vi får gäster här ute på landet. Och ni ser ju på bilderna ovan (om jag lyckas lägga ut dom) vad fint det blev. Har även byt ut min gamla trötta PC mot en ny och fräsch MacBook. Kan inte bli mycket bättre!


Min helg

Det är söndag ännu en gång, är ju faktiskt en gång i veckan som söndagarna kommer och varje gång är det i slutet av veckan. Inget konstigt med det helt enkelt. Något som känns konstigt är att vi imorgon går in i September trots att det känns som att det igår var juni och sommaren precis började. Nu är den förbi och ett minne blott. Redan börjar jag blicka tillbaka på sommaren som har gått och den är fylld av fina minnen precis som min helg har varit fylld med vackra ögonblick.
I fredags bar det av till trappan där jag träffade klasskompisar men även Hanna och hennes nya kille, Christoffer, som är från Stockholm. Trevligt att träffa honom och kvällen blev väldigt lyckad. Jag och Jimmy var det som hängde ihop större delen av kvällen precis som vi har en vana att göra. Inget fel med det utan Jimmy är nog en av mina bästa vänner dessutom bor han som jag ute på landet. Nog om det. Vi avslutade fredagens utgång på Max här i Norrköping där jag ställer mig frågande till hur grisaktiga vi människor kan vara. Genom att bara ta ett steg in i restaurang kändes det som att jag ville vänd för så smutsigt och äckligt som det var där inne. Skänker en tanke till personalen som tvingas jobba i detta. Värre blev det också. Killar i min ålder satt och skrik, slängde brickan på golvet för att nästa stund ställa sig frågande till personalen "Jobbar du här?". Jag mådde så dåligt när jag satte mig i bilen på väg ut till landet. Kan verkligen folk vara så korkade?
Lördagen hade två viktiga saker som skulle redas ut. Utställningar som jag var tvungen att ta mig igenom för att under kommande vecka ha seminarium kring dessa. Kan inte säga att jag blev imponerad över upplägget kring den ena av dessa två utställningar på Arbetets Museum också det i Norrköping. Efter att jag tagit mig igenom en av dessa på 10 minuter var det så dags att möta upp med Disa på stan. Klockan 15,00 stod jag där och väntade när hon saktade vandrade ner för Drottninggatan lika glad som jag minns henne från den tiden när vi tränade tillsammans. För det är därigenom jag lärde känna henne. Vi hade mycket att gå igenom med tanke på att vi inte träffats på närmare än 2 år kanske. En väldigt trevlig dag som avslutades med en romantisk komedi "What happen in Vegas" med Cameron Diaz.

Lyssna på ditt inre

Den senaste tiden har jag haft svårt att motivera mig till att skriva överhuvudtaget anledningen är väldigt enkel. Jag ställer mig väldigt skeptisk vissa dagar till att fortsätta med detta jag ägnar mycket tid på. Att ha en blogg är roligt på alla sätt men i vissa stunder tar det emot på något sätt, den där glädje till att utvecklas och underhålla är som bortblåst.

Ibland glömmer jag varför jag lägger ner mycket tid på att skriva inlägg, redigera bilder, lägga upp planering i vardagen för att ha kvar mitt ego som vuxit sig större, slipsen brinner i mig. Känns som att jag glömmer av vilken anledning jag kom hit till portalen och öppnade upp mig för er som läsare. Varje liten detalj ni kan se var ni än befinner er är väldigt genomtänkt ingenting lämnas åt slumpen vilket tar lite på krafterna. Sedan kommer vi till det här med andra bloggare som är stora i dagens samhälle där finner ni anledningen till att jag ställer mig skeptisk till det hela.

Kolla på topplistorna var du än vänder dig på vilken portal som helst dock främst på den jag cirkulerar på. Det går att vrida och vända på frågan om de menar allvar med allt de skriver eller är det ett spel de ägnar sig åt där det hela går ut på att göra sig själva till clownen allt för att underhålla. En helt oviktig fråga i den stora världen men den är väldigt avgörande i mitt dagliga liv när skrivandet och allt som kommer därtill i mitt arbete med bloggen, ska jag skratta eller gråta över hur verkligheten i den oändliga bloggvärlden ser ut. Svaret går inte finna idag utan kommer vissa sig när vi ser framåt kanske fem eller tio år. Kanske har dessa tjejer vuxit upp till något vettigt då, eller så kanske de fortsätter med sitt spel eller ärlighet. För vad ägnar de sig åt?

Åter till min inledande fråga över att motivera sig till att fortsätta lägga ner tid på detta och jag finner ett svar långt in i mitt inre som säger att de positiva delarna över vinner de negativa. Håller jag mig till det jag brinner för och har som mitt mål kommer gnistan tändas igen. Precis som det står här uppe när ni besöker, var dig själv i varje läge, det tänker jag fortsätta med.

Där har vi det. Elden brinner i mig och den säger jag borde göra vad mitt inre säger till mig. Borde följa mitt hjärta.


Borta

Ge mig kraft att skriva igen. Var har den tagit vägen?

Sista veckans panel för Augusti


Veckans frågor
1. Vad är det viktiga för dig när du läser olika bloggar?
2. Finns det någon fråga som du skulle velat haft under din tid i panelen?
3. Om du skulle ranka Sveriges sexigaste man, topp 3, hur skulle din lista se ut?
4. Varför ska jag som läsare läsa just din blogg?
5. Några sista ord om panelen, hur har din tid varit?

Sandra 20 år från Landskrona
1. Personlighet. Att man känner att det finns en människa bakom bloggen. Snygg design och bilder!

2. Oh. Inte som jag kan komma på direkt, har varit bra frågor!

3. Det var inte lätt :) Men topp tre, hrm. 3. Linus Wahlgren. 2. Jonas Sandqvist. Och 1. Min J såklart!

4. Det var inte heller en lätt fråga, det är nog lättare att fråga
dom som läser. Men det är nog en ganska lättsam blogg med mycket bilder, en hel del fotboll och mycket Sandra.

5. Det har varit jätteroligt! En kul idé det här med panelen, keep it up.

Madde 16 år från Göteborg

1. Att få mycket inspiration! Bli på gott humör och hitta nya spännande personer/saker/kläder.

2. Hmm... Kommer faktiskt i
nte på något! Tycker du ställt bra och varierande frågor. :)

3. Jäklar vad svårt bara sådär att komma på! Men Zlatan, Björn Gustafsson (kanske mer åt det charmiga hållet men spelar roll) och Jonas Karlsson (när han var yngre minus mustaschen)

4. För att jag bloggar med hjärtat och lägger mycket energi på att få bra blogginlägg. Bloggar aldrig "bara för att" utan det är alltid genomtänkt. Tycker själv att mina outfits är inspirerande och att bloggen är bra!

5. Det har varit jätte trevligt att vara med! Tack för denna månaden!


Rebecca 15 år från Stockholm

1. Att det är mycket bilder och en intressant och rolig text..... Outfits är också ett stort plus!
2. Inte som jag kan komma på nu....
3. Oj, guuud vad svårt..... 1. Robert Pattinson, helt klart! 2. Ashton Kutcher och Ed Westwick. 3. Johnny Depp
4. För att den har en blandning av allt.... En massa bilder på mig och mina outfits, mode, skvaller, tips, ställen jag besöker och saker som händer i min vardag!
5. Det har varit jätteroligt, gör gärna om det! ;)

För en lång, lång tid

Njut av dagen, det är fredag!  För egen del ska jag iväg och träna nu på morgonen sedan väntar skolan men vet inte hur länge det blir idag. Väldigt spännande! Vi får se när jag kommer hem denna fredagen, hoppas det inte blir en allt för lång dag.

Mode och kläder


Kläder och mode är något alltid varit viktigt för oss och alltid tagit olika former och uttryck genom årtionden. Alla minns vi säkert hur det såg ut under 70-, 80- och 90-talet framför allt tror jag att de flesta av er minns hur det var på 90-talet. Säkert har vi sett bilder på tidigare årtionden men själva upplevt 90-talet och dess uttryck i kläder. I torsdagens avsnitt av slipsens-live ska vi prata om just detta vad ni kommer ihåg från era dagar när ni var unga, kanske har du upplevt flera trender och stilar från förr. Dessutom kommer vi prata om hur vi kommer se tillbaka på vår tid fylld med mängder av modebloggar som sätter upp riktlinjerna för hur folk främst ungdomar ska klä sig. Ett spännande ämne med flera sidolinjer att söka svar i.

Hoppas inte att ni missar kvällens live program som kör igång klockan 19,30 och håller på fram till 20,30 där vi tar upp just detta ämnet. Mode och kläder.
             
Cheap Monday - svenskt klädmärke                   Elin Kling - Sveriges största modebloggare

Veckans Stockholmare - Caroline AnderssonNamn: Caroline Andersson 
Ålder: 22
Bor: Stockholm/Kiruna
Sysselsättning: Jobbar just nu. som personlig assistent :)


Vad får du för tankar när jag nämner Stockholm?

- Liv och rörelse.

Vad får du för tankar när jag nämner Kiruna?
- Natur, tystnad, lugn, kärlek till min hemstad.

Du är född i norr men håller till mer och mer i Stockholm, vad är fördelarna med att bo i huvudstaden?
- Fördelar är att man kan göra mer saker, se mer saker och vädret. Jag gillar när det händer något. vill jag ta en promenad så vill jag gärna kunna ta nya vägar och gator, kiruna är inte så stort.

Om man ska hitta dig i Stockholm var ska man leta? Stadsdel?
- Östermalm. Jag har faktiskt bara levt livet när jag varit där och inte jobbat, men ska söka jobb. Min mor och Mats(min andra pappa) bor där.

Hur skulle du vilja beskriva den typiska Stockholmaren?
- Den typiske, jadu ofta upptagna och inne i sitt egna alla har mycket att göra. Men trevliga!

Skillnader mot norrläningar...?

- Norrlänningar haha dricker mycket. Ne skämt åsido. Lite tystare gör väl inte lika mycket väsen av sig som stockholmare kanske gör :) Men det är helt olika, svårt att beskriva beror ju på situationer och sådant.

Skillnad med att bo i Norrland?
- Här är det lugnare men finns dock inte mycket att göra, på vintern då kan man ju sysselsätta sig med skidor och sådant men det är inte min grej riktigt. Våren här uppe är underbar och på julafton har vi snö !!

Om du jämför Stockholm med andra stora städer i världen vad är det som lockar med just vår huvudstad?

- Jag tycker stockholm är en otroligt vacker huvudstad och då har jag ändå sett en hel del huvudstäder, Stockoholm är i mina ögon en av de absolut vackraste. Byggnaderna, omgivningarna. Älskar Djurgården. Man kan känna sig som på landet fast man är någon minut från city.

Tror du din uppväxt i Kiruna har påverkat dig som person?

- Absolut, helt klart. till det positiva! att bo i en liten stad har både för- och nackdelar. Fördelar är att man kan känna sig ganska trygg, man vet vilka alla är, en bra uppväxt med naturen nära. Synd bara att alla vet det mesta om varandra, gör någon ett stort misstag så kan man få känna av det livet ut i en liten stad, då pratar jag ju inte om mig själv. Men en liten stad har sin charm och jag skulle inte velat ha det annorlunda.

Om du var tvungen att välja mellan Kiruna och Stockholm vad väljer du?
- Nej vad svårt. men tyvärr måste jag säga stockholm då möjligheterna i kiruna är små. Då menar jag jobb, nya människor, att utvecklas på ett annat sätt.

För att läsa mer om Caroline kan ni läsa hennes blogg.

Facebook grupp? Jag!

Tack för ännu ett bra program av slipsens-live idag där det var ni som gjorde programmet riktigt bra. Det hela börjar växa sig allt större för varje vecka och tydligen så har jag många tittare från norra delarna. Blir till och med ett nytt program redan på torsdag, en ökning av antal avsnitt per vecka. Spännande!

Dock kommer min morgondag inte bli så aktiv på bloggen därför presenterar jag en ny kategori redan imorgon vilket egentligen skulle ha blivit på torsdag. Ändring av dagar helt enkelt. Men vilken kategori är det jag pratar om?
Jo, självklart är det veckans stockholmare som jag sökte folk till under sommaren och nu har jag fått ihop massor med folk och först ut blir en tjej som både bor i Kiruna och Stockholm. En rejäl skillnad om man säger så. Inget illa menat mot Norrland men det bor ju lite mer folk i Stockholm. Så imorrn får ni se första "Veckans Stockholmare".
För övrigt är det till Stockholm jag ska åka imorrn för att gå på museum även det väldigt spännande, sedan blir det en snabb tur hemåt med tåget för Broarna Runt. Som ni märker är det en hektisk dag som väntar men det kommer bli trevligt.

En sak till hur många har en facebook-grupp förresten. Nu har jag det i alla fall så ni måste bli medlemmar på Slipsen och gänget!


Slipsens-live ikväll 19,00-20,30Som vanligt lägger jag upp instruktionerna för hur ni kollar på slipsens-live för ikväll är det dags för ännu en sändning och jag vet ju att detta börjar bli lite av en tradition för många av er, så även för mig. Ikväll är det ni som gör programmet genom att ställa frågor till mig. Lite av en frågestund.

Ni kan mejla frågor redan nu till marcusaberg@live.se eller lämna en kommentar. Vi tar en reklamfilm också!Vacker syn

Ikväll går Sverige in i fotbolls-EM för damer. Jag tror faktiskt att de kan komma att gå långt i denna turnering och de är ju faktiskt favorittippade inför mästerskapet. Jag har suttit och kollat runt lite under dagen på startelvan och tänkte göra något som en tjej brukar göra när det handlar om herrar. Ta ut några av mina favoriter när det kommer till utseende hos tjejer och satt ihop en lista.  Inte enbart från fotboll utan andra idrotter samt musik och film.
 
Topp 5 för snygga tjejer i Sverige inom nöje och sport.

Kosovare Asllani
Är en ny spelare i landslaget som till vardags håller till i Linköping, grannstaden till min hemstad. Hon är riktigt bra på fotboll så jag ska inte ta något ifrån henne. Dessutom tycker jag att hon ser väldigt bra ut.

Caroline Seger
Även hon en av nyckelspelarna i Sveriges landslag. Har en förkärlek till tjejer med blont hår så därför får hon en plats på denna lista. Även hon ifrån Linköping.
Emma Green
Ni kunde se henne när hon tävlade i VM i friidrott och det är verkligen en söt tjej. Dessutom är hon ju friidrottare vilket är ett stort plus dock är hon redan upptagen med Yannick. Ändå får hon vara med på listan.
Lykke Li
Jag har nämt det tidigare men Lykke är av mina absoluta favoriter inte bara när det gäller musik utan hennes stil. Har kollat på mängder med bilder och blir bara mer och mer fascinerad över klädstilen. Diggar henne!

Malin Åkerman
Malin är ju hyfsat stor i Hollywood och hon har ju verkligen utseendet med sig om man säger så. Självfallet är hon en tjej som faller fint i mina ögon därför får hon vara med på listan.
Tar vi och gör en mix av alla dessa tjejer har vi min drömtjej. Finns någon där ute?

I'm still an animal
Tog en liten sovmorgonen dagen till ära när jag äntligen har en ledig och lugn dag. Tog lite bilder igår när jag var ute och gick för att lämna soporna. Suttit och redigerat dom lite nu på morgonen och nu ska jag ta tag i alla kommentarer som jag halkat efter med. Sedan väntar lite gräsklippning. Med strålande sol ute känns det inte farligt alls att ta hand om det. Vad ska ni hitta på idag?Just words

Det är märkligt det här med att blogga, nu när jag har hur mycket tid som helst så finns inte den där känslan av att vilja skriva. Kanske är det så att jag laddar inför något stort denna veckan när det händer mycket saker under den kommande veckan. Har varken ork eller lust att svara på kommentarerna som har strömmat in hos mig under dagarna som gått, men imorrn har jag hela dagen på mig. Hur skönt är inte det? På tal om vad som kommer hända under veckan är det självklart slipsens-live imorgon och sedan veckans stockholmare senare i veckan. 

Har haft en strålande dag i skolan som förgylldes med lite träning direkt efter skolan. Väldigt skönt att sitta här hemma så pass tidigt som jag ändå gör, tidigare har det blivit tidigast 22,30 som jag rullat in med bilen på garageuppfarten. Har funderat över en sak som jag skulle vilja göra under hösten, göra en mängd med förändringar i mitt vardagliga liv. Känns som att det är dags att göra det bara. Vet inte varför men vill ha lite förändringar. Ni kommer märka under tiden vad det är för förändringar. 

Nu blir det upp med soporna till tunnorna här hemma. En bra början. Ikväll blir det annars fotboll, Liverpool-Aston Villa. Och förresten någon som ska upp på Popaganda till helgen?

Jag ser tillbaks

Igår var sista arbetsdagen för denna sommaren vilket känns väldigt skönt. Nu är det bara skolan som gäller för min del helt enkelt och träning. Det känns verkligen skönt att jag klara mig igenom förra veckan utan några som helst problem nu är jag ju faktiskt inne i ett högt tempo. Vilket är oerhört bra för då har jag öppnat hårt och är inne i ett bra tempo för hela hösten, lite som jag tänkte innan. Om jag öppnar hårt kan det bara bli lugnare och så känns det just nu. Ni såg ju själva hur min vecka såg ut förra veckan, fick många kommentarer om att det såg ut att vara tajt schema. Tänk den här veckan hur mycket tid jag får över till annat. Tänkte bjuda på lite bilder från helgen idag, måndag och ny vecka men jag ser tillbaka på en fin helg som passerat.


1. John och Jan delade lika på blåbärspaj 2. Jan från Tyskland åt lite mer än oss andra 3. Jag är oskyldig 4. Jag spanar ut över landskapet 5. Kossor på ingång

Tisdag kör vi igen!


Sin andra hälft

Du står där på dansgolvet med din vännina och rörde så där som bara du kan göra och jag ser hur din blick möter min blick när jag tar klivet upp på dansgolvet i närheten av dig. Jag är inte den typ av person som tar det första initiativet utan jag avvaktar men spanar bort över där du står, dina rörelser är snabba till den högt pumpande musiken som spelas. Vilken musik det är också, nittion procent schlager som jag vet att många älskar att dansa till främst tjejer men jag kämpar med min rädsla och bjuder på några danssteg och försöker närma mig dig.

Det är en lång distans mellan oss två och vi känner inte ens varandra, jag tänker att det är väl så det ska fungera när man ska träffa sin andra hälf. Jag har alltid varit skeptisk till det här med att träffa någon ute på krogen, känns fel på något sätt. Vi står fortfarande kvar på dansgolvet och ditt gyllene bruna hår rör sig i vinden som uppstår genom dansandet. Du hoppar upp och ner till tonerna av Carola som spelas i de stora högtalarna. Inte ett steg närmre har vi kommit varandra, kommer inte bli någonting nu heller. Du lämnar dansgolvet och jag lika så tillsammans med mitt entourage av vänner som hela tiden stöttar mig. På uteserveringen frågar en av mina vänner av det kvinnliga könet hur det går för mig med tjejer och jag svarar lite blygt som alltid att jag är för feg. En konversation uppstår mellan oss
 
- Du måste ju våga lite om du ska hitta någon ute, säger hon.
- Ja, men det känns bara så fel. Är helt emot att hitta någon så här ute på krogen.

Helt plötsligt öppnar min väns andra hälft munnen och lägger sig i våran lilla diskussion med att säga något klokt.

- Vart hade du annars tänkt att träffa någon?

En fråga jag inte har något svar på. För det är väl så här det ska vara. Du försvinner ute i nattens sista timmar medan jag rullar i en bil från tidigt 80-tal hemåt utan att att ha lyckats denna gången heller. Inte lyckats hitta tjejen som stjäl mitt hjärta och låter det dans iväg i glädje.

Ser slutet

Uppe tidigt på en lördag, hur underbart är inte det? Inte speciellt trevligt men bara bita ihop och vara glad för idag väntar en av de sista dagarna på jobbet. Känns som att det var igår som jag började, tiden går snabbt när man har roligt. Faktiskt stämmer det för detta jobb jag haft denna sommar är nog det roligaste jag haft på länge, inget fel på tidigare jobb heller men det har varit väldigt spännande! Nu blir det lite frukost sen off to work, hörs vi i eftermiddag när jag slutat?

Yo, vad ska ni hitta på idag?

Veckans Panel vecka 34

Frågorna till panelen denna vecka:
1. Använder du dig av Spotify?
2. Bolt visar världen hur stark han är, tror du att han är helt ren?
3. Förra veckan kunde vi läsa om hur "lite" Blondinbella tjänar på sin blogg. Tjänar du pengar på din blogg?
4. Hösten är på ingång och därmed kommer filmer/serier igång på TV. Vad ser du på i höst?
5. Planer för helgen?


Madde, 16 år från Göteborg
1. Ohja! Jämt. 

2. Du jag har tyvärr ingen alls koll på den där frågan. Men det är ju inte särskilt ovanligt att friidrottare är dopade så det kanske han är.

3. Ja det gör jag.

4. One tree hill, Gossip girl och hoppas på att hitta lite nya serier.

5. I helgen blir det Fjällbacka, ser jag fram emot! :)Sandra, 20 år från Landskrona
1. Ja! Varje dag, hur bra som helst. 

2. Jag tror faktiskt det, det bara känns äkta. Eller så är det wishful thinking.

3. Nej i princip ingenting men det är inte därför jag bloggar heller. 

4. Gossip Girl, Desperate Housewives, Lipstick Jungle, Top Mode
l och One Tree Hill. Minst! Jag älskar serier.


5. Det blir en roadtrip till Motala
med en vän på lördag! Annars är det en lugn helg.


Rebecca 15 år från Stockholm

1. Har det på några datorer men inte alla,
ska dock fixas nu i helgen! Älskar Spoitfy!

2. Jag hoppas att han är ren... :)

3. Kanske,
kanske inte? ;P

4. Oj oj oj det är mycket det..... Typ alla serier som börjar visas igen: 90210, Gossip Girl, DH, Heroes, Idol, Vem kan slå Filip och Fredrik och en drös till med tv-program! Självklart kommer jag även att se New Moon (längtar så att jag dör) på bio och massor med andra roliga filmer:)

5. Vi kommer att få gäster och sen så börjar dansen igen för terminen:)Populärt

Godmorgon!
Vad snabbt tiden springer iväg och det är redan fredag vilket är trevligt. Då är min jobbiga vecka på god väg att vara över som jag klarat mig fint igenom. Har inte blivit många vanliga inlägg under de senaste dagarna utan ni har kunnat läsa intervju istället. Hoppas ni gillade det men enligt vissa källor tyckte några att det var ganska ointressant, alla kan ju inte gilla allt. Däremot verkar det som att folk gillar mina live-sändningar som jag gör här, fick ett sms igår med frågan om nästa avsnitt och tyvärr är datum ej spikat ännu men måndag eller tisdag. Idag blir det självklart Panel också inget ni får missa! 

Både hårt och mjukt med Madde

Du verkar älska sommaren, vad gör du resten av året?
- Absolut, det stämmer. När sommaren är över tänker jag tillbaka på föregående sommar, vill alltid göra det bättre året som kommer. Vintern är lite deppig och jag gillar inte att vara blek. Men jag prioriterar väldigt mycket att promenera på vintern. Sedan har jag på något konstigt sätt en anledning till att baka mycket.
Du är ingen vintermänniska?
- Nej, är verkligen ingen vintermänniska.

Det är en riktig musiktjej som jag har med mig på andra sidan telefonen därför går det ju inte undvika att fråga lite mer om musiken som hon lyssnar på. För ofta blir det ofta låttexter som pryder rubrikerna på hennes blogg.

- Lars Winnerbäck är den stora idolen sedan föredrar jag svenska artister. Under sommarhalvåret har det blivit mycket Håkan Hellström, men annars mycket Lasse och på senare tid även Markus Krunnegård. I höstas hade jag en period när jag lyssnade mycket på Melissa Horn. Även Timo Räisänen blir det mycket.
Varit på någon festival?
- Nej, tyvärr inte.


Musiken är inte något som bara passerar förbi utan att göra intryck på henne, främst är det  texterna som berör och påverkar henne. Detta är anledningen till varför hon föredrar svenska artister framför utlänska.
- Personligen gillar jag att skriva fina texter och det är genom de svenska låt texterna jag får min inspiration. Jag håller faktiskt på med en bok till mig själv fylld med dikter som jag själv har skrivit däremot läser jag inte mycket poesi annars. Skriva har jag alltid tyckt om och jag minns att som liten ville jag bli författare. På senare har detta gått över till journalist.

Hennes största intressen är som nämnt tidigare att skriva, lyssna på musik och mode. Madde lyssnar inte bara på musik utan vid vissa tillfällen agerar hon själv sångare.
- Sången är något jag skulle vilja satsa på. Jag sjunger väldigt ofta, och för den som vill kan ni kika in på min blogg och lyssna på när jag sjunger.
Hur skulle du beskriva din stil?
- Svår fråga. Jag skulle nog beskriva mig lite som en mix av varje mellan indie och lite allt möjligt. Om jag skulle placera mig själv i ett fack skulle det nog bli lite av varje, romantiskt+nitar.
Lite av varje alltså?
- Precis, hårt och mjukt på samma gång.


Mycket av den musiken du lyssnar på handlar mycket om vacker, omöjlig och förstörd kärlek. Ja, kärlek på alla sätt. Men vad tror du själv om kärlek?
- Låter så dumt när man är så ung. Vill man något så ska man satsa fullt ut, personligen siktar rjag mer på långvarit förhållande. Tänker mer på långsiktigt men ofta är killar bara ute efter något tillfälligt medan tjejer är tvärtom. Nu ska jag inte heller dra alla över en kant. Jag tror jag är lite ”tonårs-kär” vilket innebär att jag ena stunden är kär men det går upp och ner. Men jag är nog ändå ganska mogen.

När jag ställer nästa fråga kring vad som är viktigaste i ett förhållande visar sig den mogna sidan hos Madde, avgör själva.
- Man ska nog kunna lita på var man har varandra. Inte bara kring otrohet, och det får inte vara för mycket känslor bara hos den ena partnern utan lite lagom hos båda annars kan det bli väldigt konstigt. Måste vara jämnt för vad man har för känslor för varandra. Det handlar mycket om trygghet på olika nivåer helt enkelt. Svartsjuka är nog också bra till en lagom nivå, men inte för mycket och inte för lite. Utan lagom. Stabilt. Visst låter det enkelt så här när man pratar om det men desto svårare i verkligheten.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
- Ja, det tror jag absolut. Men sen kan man säkert bli besviken i efterhand. Har även inträffat mig faktiskt. Jag hoppas på det också för man vill ju alltid träffa den rätta.

Vår telefonintervju börjar lida mot sitt slut. Den har fått med de flesta områden men jag avslutar med att fråga ännu en svår fråga till henne, vad ägnar du dig åt om 8 år?
- Jag hoppas att jag haft ett lärorikt liv och fått uppleva mycket. Att jag fått må bra och lärt mig mycket. Eftersom att jag är en envis person så sitter jag säkert på någon tidning. Sedan har jag träffat den killen jag vill leva med hela livet. Jag tror faktiskt jag bor kvar här i Göteborg men mer centralt än idag.

Tack så mycket för att du vill vara med.
- Tack själv!Nästa vecka är det ingen intervju utan då kör vi igång med "Veckans Stockholmare". Men om ni vill läsa mer från Madde kan ni antingen besöka hennes egen blogg eller vänta till imorgon, då medverkar hon i veckans panel. Där hon tillsammans med Rebecca och Sandra svarar på veckans frågor.

Intervju med Madeleine


(tryck på bilden för att besöka Maddes blogg)

Namn:
Madeleine
Ålder: 16 år 
Bor: En timme utanför Göteborg. 
Civilstånd: Singel

Det är en kväll i slutet av Juli som jag tar tag i min telefon för att ringa uppe Madde för att genomföra en intervju. Jag slår noggrant in numret och inväntar svar och svar får jag efter några få signaler. Låter som en väldigt ung tjej i andra änden av telefonen. Jag vill inte verka obstinat genom att påpeka att hon har en väldigt ljus röst och låter som en 10-åring, men vad fel jag har. Det visar sig att jag hamnat hos en Ida på 10 år, mycket pinsamt. Samtalet följs av ett motsamtal från en lite smått upprörd far som med lite finare ord frågor vem jag är. Det hela slutar i att jag ber om ursäkt och tar nya krafter och slår numret denna gång ännu noggrannare och hamnar denna gång rätt. I andra änden hörs en glad röst när Madde talar om för mig att hon befinner sig vid klipporna i Fjällbacka.

- Under sommaren befinner jag mig ute på sommarstället här i Fjällbacka vilket gör att jag inte uppdaterar bloggen lika mycket som annars. Utan det blir vara 1 inlägg/dag, men när det går som bäst i vanliga fall blir det dubbelt upp, sedan väldigt mycket tid på kommentarer. Prioriteringen under sommaren ser lite annorlunda ut.

Det låter helt underbart att befinna sig vid havets klippor och bara lyssna på havets vågor som slår, bättre kan det ju inte bli. För er som inte har någon aning om var Fjällbacka ligger behöver ni inte skämmas, det visste inte jag heller. Men det ligger 1 timme från Göteborg.
- På sommaren är jag mycket här ute i Bohuslän. Älskar att bara sitta vid klipporna och bara vara helt enkelt. Väldigt avkopplande för hemma har man alltid någonting att göra. Här är det annorlunda och vi har väldigt nära till havet så det är bara gå ner för en backe. Helt fantastiskt, berättar hon vidare. 

Du verkar ha haft en väldigt bra sommar i år och har hunnit med en hel del, inte bara vara på landet utan det har även blivit lite resor och jobb.
- Jag har jobbat lite här i Fjällbacka där jag hoppar in i receptionen när det behövs. Där får jag svara i telefon, stå i kiosken och hjälp till vid in- och utcheckning, lite av varje. Under en vecka i sommar bodde jag även i Lund där vi hade reunion från en språkresa jag var på förra året. Kanske blir någon utlandsresa också men det är bara lösa planer.Bloggandet har Madde ägnat sig åt i hela 3 år, vilket inte är många som har gjort om vi ska vara helt ärliga. Hon var 14 år när det hela satte igång men framgångarna med fler läsare kom i och med att bekantskapskretsen mellan andra bloggare växte.
- Jag har faktiskt lärt känna många genom bloggen bland annat Anna som  jag till och med varit ute och fikat med flera gånger här i Göteborg, så det har ju gett mycket tillbaka. Även mitt modelljobb fick jag genom bloggandet när jag lärde känna en smyckes designer, ni har ju själva sett bilderna från detta uppdrag på min sida. Dock är jag inte riktigt modell ännu men på god väg.
Är det något du vill fortsätta med?
- Vi får se, just nu tycker jag det är väldigt roligt att modella men i framtiden kanske jag ägnar mig åt andra saker. Det är en kul grej liksom. Men fördelarna med att ha en blogg är många måste jag tillägga, det har skapat mycket nya kontakter.

Själv säger hon sig läsa många olika inspirationsbloggar som många andra också läser, de stora, kända personerna som Elin Kling och Kenza.
- Annars har jag några favoriter som Anna, Tobias och Pelle länkar!! som jag nog läser minst en gång varje dag.

Madde har en dröm om att en dag arbeta som journalist men först och främst väntar gymnasiet nu till hösten.
- Det blir spännande, jag ska börja läsa samhälle-språk nu i Augusti. Just nu är jag inte så skolpeppad men det kommer nog. Som sagt i framtiden vill jag ju bli journalist men jag tar en sak i taget men så klart hoppas jag på journalisthögskolan senare.

Blogg och skola i alla ära, men vem är egentligen tjejen bakom denna vackra fasad som vi får ta del av, finns det några saker som vi kanske inte visste om henne innan. Jag ställer denna fråga till henne och får igång tankemaskinen hos henne. Efter en lång tystnad får jag två saker.
- När jag var liten hade jag väldigt mycket problem i skolan, jag blev utfryst. En jobbig tid i trean-femman. Fick byta skola och så men det har gjort mig starkare nu när jag ser tillbaka på det i efterhand.
Lite fundering igen...
- Hade en period som jag ville ha håret blont för jag hade det ett tag men det var inte så snyggt. Anledningen var att jag hade Systrarna Olson som förebilder, jag kanske var 13 år då och ville se likadan ut, dock passade jag inte så bra i det.

Eftersom att jag frågade om tre saker som vi inte visste om Madde följs även detta svar av en lång fundering. Till slut svarar hon.
- Jätte svårt att komma på så här på rak arm faktiskt. Nej, jag säger pass.


Fortsättning imorgon.

Glider förbi

Hallå på er!
Halkar lite efter med bloggen denna veckan när jag jobbar och går i skolan. Och som ni såg på mitt schema som jag la ut imorse blir det inte mycket tid över, men borde inte gnälla egentligen. För jag har det rätt bra finns de som har det mycket värre, däremot märker jag att bloggen mer och mer börjar handla om mitt liv som just nu består av jobb, träning och skola. Vilket liv! Något som är bra med att öppna så hårt denna hösten är att det bara blir lugnare sedan, så tänker jag åtminstone för lite sanning ligger det ju i det också. Men jag säger det ännu en gång, bloggen halkar lite efter, framförallt kommentarerna som ni lämnar till mig. Ska ta tag i dom senare i veckan. 

Kan stolt tala om för er att ni imorgon kommer få läsa höstens första intervju, spännande. Eller hur? Nu är klockan mycket dags att sova så jag orkar upp även imorgon...Morgonpigg

Uppe tidigt idag för att hinna med träning nu på morgonen. Känner mig så duktig över att redan vara vaken, eller vaken och vaken. Jag har stigit upp ur sängen åtminstonde sen är jag inte speciellt pigg. Och som vanligt hade jag väldigt svårt att somna i natt, typiskt. Tror att det är stressen över hur tuff veckan är som gör att jag har svårat att sova. Hur ser då min vecka ut för er som undrar?

Tisdag
7,30 Träning
9-10 Introduktion i skolan
13-15 Fortsättning introduktion
15-22 Jobb
Onsdag
7,30 Träning
9-12 Föreläsning
13-16 Föreläsning
16-22 Jobb
Torsdag
7 Träning
8-15 Eget arbete
15-22 Jobb
Fredag
8-17 Eget arbete
Lördag
8-16 Jobb
Söndag
14-22 JobbUngefär så ser min vecka ut, skönt att ha lite och göra. Men nu börjar vi med en frukost så jag orkar med allt!

Tuff start
Ännu en kväll är snart till ända och imorgon kör skolan igång igen.
Känns väldigt spännande att börja igen men samtidigt blir det en tuff vecka när jag kombinerar med ett jobb. Får kämpa på helt enkelt men får ha den tanken att jag öppnar hårt nu då kan det bara bli lugnt sen, eller hur?
Innan skolan imorrn måste jag hinna med lite träning också, blir en tidig morgon imorrn precis som idag. Men ville bara passa på att blogga lite och tacka alla som såg min live-sändning. Tack!

Glöm inte lämna en kommentar ni som kollade...Tack för helgen!

Jag lever så ni inte tror att jag är död, kanske inte överlevde helgen tänker ni. Var ju faktiskt i Stockholm på bloggfest i helgen vilket var väldigt trevligt. Innan jag skulle gå på festen kom den där smygande osäkerheten till mig och ett tag tänkte jag faktiskt helt ärligt strunta i att gå för det kändes så ytligt och allt, men vilken kväll det blev. Började dock inget vidare när vi kom dit en timme efter alla andra, men vi fick jobba oss uppåt. Och som vi jobbade oss uppåt. Det hela resulterade i en trevlig kväll från klockan 6 på kvällen fram till klockan 5 på morgonen in på söndagen. Lite därför jag inte har orkat med att skriva någonting här på bloggen, för vi var tvungna att gå upp tidigt på söndagen så fick bara dryga 3 timmars sömn denna natten vilket gjorde mig väldigt trött. Tack till alla som var på festen i vilket fall och framför allt Malin som fixade allting så det blev en väldigt lyckad kväll!

Här har ni mig och Josephine.

Ikväll är det så dags för ännu ett avsnitt av slipsens-live och då får ni inte bara ta del av ett program bestående av träning utan massor med nyheter inför hösten. För denna vecka börjar allt spännande!På måndag är det dags igen


Bloggfest


Nu bär det av till Stockholm för bloggfest. Vi är väl 30 bloggare som ska ses denna afton och festa tillsammans, har sett fram emot detta väldigt länge nu så taggad är man. Klockan 11,33 lämnar tåget Norrköping för att sedan vara framme strax efter 13. Vi hörs säkert när jag är framme på Mornininton Hotell där vi kommer bo. Gratis internet på hela hotellet samt morgonrock och badtofflor på varje rum. Kan det bli bättre? Tror inte det!

Nu festar vi loss ikväll!

Veckans Panel vecka 33


Veckans frågor till panelen
1. I helgen kör friidrotts-VM igång något du kommer följa?
2. Prinssesan Madeleine är nästa att förlova sig i kungafamiljen, tror du på två bröllop nästa år?
3. Nämn en person som gett dig inspiration till att vara kreativ?
4. Nu rullar snart hösten igång igen, hur ser dina höstplaner ut?
5. Planer för helgen?

Sandra, 20 år från Landskrona

1. Så mycket jag hinner, det är alltid kul att titta på friidrott.

2. Nja, vem vet? Men tror nog Madeleine väntar ett tag
så att all fokus ligger på henne när hon väl gifter sig.

3. Oj, vilken svår fråga. Jag vet inte riktigt. Finns många olika människor som inspirerar mig på olika sätt. Men om jag skulle säga någon ... min vän Malin. Det är något hos henne som drar fram det kreativa.

4. Mina höstplaner är inte så stora i år.
Jag ska jobba. I september blir det en solsemester och annars är det ganska så öppet för planer under höstens gång.

5. I helgen ska jag åka till Stockholm.
Flyger upp i morgon (läs: fredag), så ska jag checka in på hotell där med två av mina favorittjejer. På fredagen blir det nog en utgång och på lördagen bloggfest. En del shopping, skratt och konstigheter kan nog också utlovas mellan fredag - söndag.

Rebecca, 15 år från Stockholm

1.
Nja tror inte det..... Kommer kanske kolla på det lite någon gång men annars kommer jag att vara ute och njuta av sommaren! :)

2. Hmm... Låter inte helt omöjligt.

3. Oj det var svårt...... Det är en massa personer allt från kändisar och bloggerskor till familjen :P

4. Har inte riktigt planerat något ännu....
Men satsar på många mysiga kvällar med familj och vänner! Och kanske någon resa.... :)

5. Det lär nog bli sol och bad om vädret är bra. Kommer vara med kompisar och på lördag blir det fest :)

Madde, 16 år från Göteborg

1.Nej jag hatar att följa sport på tv. Tyvärr!

2.Ja det hoppas jag på! Varför måste just Victoria vara först? :) Det blir stort med två bröllop!

3.Designern Magdalena på M925.se. Hon är fantastisk som jobbat sig fram helt på egen hand! Lite av en förebild för mig då hon alltid inspirerar mig att kämpa på!

4.Satsa för fullt och njuta av första terminen i gymnasiet. :)

5.Lugn fredagskväll eftersom jag ska iväg och bli plåtad på lördagmorgon. Därefter kanske det blir en tripp till Liseberg.

Sliten och trött


Bjuder på lite bilder från arkivet så här på torsdagen. Ska slänga i mig lite mat strax innan jag åker till jobbet för att kämpa av mitt sista pass innan jag får helg. Ni vet ju vad jag ska göra i helgen så det behöver jag inte skriva om. Var ute och sprang ett varv nu på förmiddagen gick verkligen hur segt som helst bara det inte är något skit med kroppen, men jag har ju faktiskt kört ganska hårt den här veckan. Hoppas på att det är så. Sprang faktiskt en liten tävling här i Norrköping igår kväll, Broarna Runt, på 5 km. Landade på 16,35 som sluttid hyfsat nöjd faktiskt. Ser ju lovande ut inför inomhus säsongen, men bara man inte blir skadad igen. Det är verkligen min mardröm!

Hörs vi ikväll? Ja, och då kommer en reklamfilm eventuellt om kommande slipsens-live. 

Nu jobb 15-22, och ni. Bomba mig med kommentarer nu! hahahahaha


Fördomar

Godmorgon!
Idag bär det av för många ner till Göteborg när Way Out West kör igång och jag hoppas det blir en fantastisk tillställning. Jag hade själv inte tackat nej till att åka dit, men jag går ju på trevlig fest i Stockholm istället. Lite små roligt att några av våra vänner till familjen är väldigt nyfikna på vad Bloggfest kan vara för någonting och igår fick jag höra att det är väl ett gäng datanördar som samlas. En kommentar som "Hur nördigt kan det bli?" följdes också. Personligen tror jag inte att det är några datanördar som kommer på bloggträff, utan helt tvärtom. Vilka fördomar folk kan ha.

På tal om något annat så ställer sig många kritiska mot Mac när det gäller datorer, men jag kan tala om för er att jag är sjukt nöjd med min MacBook och kan rekommendera varmt att införskaffa en. På hur många PC-datorer får man med program där du kan redigera film på ett vettigt sätt? Nej, Mac är grymt bra och fin är den ju också.


Snart lördag...Bjuder lite på mig själv i detta inlägg som ni ser. Var ju ett tag sen ni fick se lite bilder på mig här på min blogg, kände att det var dags igen. Igår fick jag gästlistan till bloggfesten som jag ska på till helgen, har under dagen kikat runt på lite olika bloggar för att se vad det är för folk som kommer och kan konstatera att det kommer säkert bli mycket trevligt! Till alla er som ska dit vill jag passa på att säga ett första Hej och välkomna till min blogg, hoppas vi ses på lördag! Passa på och lämna en liten kommentarer när ni ändå hittat hit. 

Nedräkningen börjar igen, 4 dagar kvar...

Ikväll blir det löpning i stan. Då gäller det!

Identiteten ändras

Jag vet att beslutet har legat och väntat på att bara läcka ut till mig men idag nådde det fram. Har säkert inte varit den som visat sig som svag någon gång utan kämpar på i det tysta och hoppas på det bästa vilket inte alltid är det bästa. För verkligheten kommer en dag ifatt en och då sitter man där och skäms. Det kanske är fel ord att säga att man skäms över hur dålig man har varit på att visa sig på de gemensamma aktiviteterna. Samtidigt tycker jag det är helt rätt från de överordnade att ta bort mig. Egentligen förlorar jag inte mycket på det om man ser till träningsmöjligheter, vad jag tror i alla fall, men ändå känns det tungt.

Hela gymnasiet hade jag ett smeknamn, löparen, vilket kanske inte är något jag trivs med men det känns trots allt ganska bra för det är verkligen mitt kall. Har alltid varit lätt och snabb men sen haft svårt att få ut det på tävlingar dessutom problem med skador vilket gjorde att den där gnistan som en gång fanns försvann men är på väg tillbaka. Därför kommer detta lite som ett bakslag men jag accepterar deras beslut som är helt rätt, jag ska inte hindra någon som verkligen brinner för detta till 110% för det måste man faktiskt göra. Annars blir man bara en vanlig medel-svensson. Ändå har det ju faktiskt varit en del av min identitet stora delar av livet, frågan är bara hur man tar sig vidare.

Jag kommer inte göra det av ren vilja ska jag inte ge upp bara för att detta händer, utan det går tame fan att kämpa på ändå, för envis är jag ju åtminstonde och målmedveten. Nu är det upp till bevis för denna gång ska jag inte vika mig som jag gjort tidigare vid minsta motgång. Känns mycket bättre också när man har erat stöd i ryggen, för nu jävlar ska jag bevisa att jag har rätt.

Bryt ihop och gå vidare.

En riktig klassiker

Uppe lite senare idag än vad jag var igår, skönt att sova ut lite nu när jag är ledig. Igår var jag en riktigt dålig bloggare som hade fullt upp med annat. Som sagt helt fri från allt idag vilket är jävligt skönt. Sitter och kollar på Macken nu en riktig klassiker som är man inte kan se för många gånger för den är så sjukt bra. Härligt att inleda dagen på detta sätt och sedan med lite fina bilder från helgen som gick. Skönt att ligga och sola. I dag är dock vädret lite sämre ut men jag är inte ledsen för det istället tvärtom, lite smått glad att man kan sitta inne utan att få dåligt samvete. Tackar förresten för alla fina kommentarer som jag fick under gårdagen, då har jag någonting att göra under filmen. Dags för kommentarer!


Uppe med tuppen eller solen


Godmorgon på er!
Idag sitter jag här extra tidigt eftersom att jag ska iväg hela dagen, vill ju inte missa en dag här nu när jag har kommit igång med bloggen igen. Vi skriver tisdag i kalendern idag för min del är det jobb som gäller följt av träning samt grillning ikväll. Ni ser det är fullspäckat schema för min del och då gäller det att vara effektiv övrig tid på dygnet sedan tror jag att jag måste vänja kroppen med att gå upp tidigt för nästa vecka kommer inte bli lätt!

Bloggträffen börjar närma sig med stormsteg och jag har inte funderat ut vad jag ska ha på mig ännu, behöver kanske lite hjälp med detta. Sedan blev det inte bättre av att en av de som kommer undrade om jag verkligen ska gå när det bara är tjejer som kommer, vilket gjorde mig ännu mer nervös. Men det kommer nog gå bra ändå. På lördag är det dags, men det är då och nu är nu. Sägs att man ska leva i nuet. Bäst att göra i ordning lite grött nu så jag hinner med allt innan jag börjar jobbet vid 8.Situation i frisörstolenFörra veckan gick jag som jag brukar till frisören vilket jag försöker att göra sådär en gång var fjärde månad men denna gång var det en ny frisör som skulle provas. Mycket effektivt när jag kunde boka över internet eftersom att jag är sen med att boka tid till sådan tillfällen. Eller jag kommer alltid på i sista stund att jag kanske borde klippa mig. Direkt efter jobbet tog jag mig ut till den nya frisören helt ovetande om det skulle vara en tjej eller kille, eller vad personen i fråga skulle heta. Inte för att jag inte vet vad hon hette heller. Egentligen spelar det ju ingen roll heller, men in gled jag glad i vågen över att bli av med lite hår för det var verkligen långt. Som vanligt hade jag också fått för mig att spara till lite längre hår för en stund men sedan ångrat mig när jag insåg hur mycket vax som krävdes för att få till en frisyr. 

Jag satte mig i stolen och hade noll med förslag på hur hon skulle klippa, för det var en kvinnlig frisör, och gav henne friheten att hitta på någonting. Just där och då infinner sig den där pinsamma tystnaden. Jag sitter och stirrar rakt in i spegeln på hur håret faller av. Kommer inte på någonting vettigt att säga men efter ett tag kläcker jag fram ett ord,
"- Hur länge har ni funnits här?" är allt jag får ur mig. Sakta tar vi oss sedan framåt i vår lite stela och kryptiska konversation. För visst är jag väl inte ensam om att tycka att denna situation är väldigt jobbig. Kanske rent av den mest fruktansvärda situation man kan sätta sig i, ändå måste man ju gå dit för klippa sig bör man göra.

Vissa tycker säkert det är oerhört avkopplande att sitta där glo på sig själv under 30 minuter och bara njuta av tystnaden och se hur håret får ny form. Jag är av de som lider under dessa 30 långa minuter som känns som en evighet. Finns inget värre än att se sig själv och alla fel, brister och andra saker som man inte är nöjd med. Dessutom ska man sitta där och vara trevlig med en helt främmande person. Frisören tycker säkert också att det är jobbigt men är säkert vana vid denna situation. Men jag är vantrivs i denna stol. 

Denna gång överlevde jag också och nu är det 3 månader kvar till nästa gång. Jag ska välja samma ställe med samma frisör för nu känner vi ju varandra lite mera. Byta vågar jag inte. 

Måndag - ny vecka

Ny vecka, nya tag och nya möjligheter. Det är ju faktiskt sista veckan med sommarlov för min del, eller den innehåller ju en del jobb. Eller rättare sagt endast tre dagars jobb vilket känns skönt. Säkert fler av er som börjar redan nästa vecka eller kanske till och med denna veckan. Men nästa vecka rullar jag igång med alla roliga saker som jag skrivit om här på bloggen tidigare, ni vet veckans stockholmar och intervjuer. Faktum är att hela hösten är planerad med intervjuer vilket känns väldigt bra när det sannerligen kommer bli mycket att göra under hösten med skolan och allt, dessutom har jag bestämt mig för att börja träna mer med träningsgruppen igen. 

Lite trött är jag faktiskt idag när jag hade svårt att somna igår, tänker alldeles för mycket när det närmar sig ny vecka. För det är oftast söndagsnätter som är svåra att falla i sömn på. Lite jobbigt är det men bara bita ihop och vara glad, kunde varit värre!

Arkivbild

Två vänner stal en bil för att ta sig ut på landet

1. Glass på smultronstället 2. Pappa och jag cyklar till havet 3. Kanin från Söderköping  4. Klarblå himmel

Räcker det med att se bilderna så förstår ni att jag har haft en helt underbar helg?

 

Vackert och stilla


Har precis anlänt hem igen efter en dag med denna vackra syn. En blå himmel med lite tunna moln, kan ju inte vara bättre i livet. Har lite problem med att ladda upp bilder, går bra att ladda upp en men sedan blir det några problem kan inte förstå varför. Dock är det väldigt skönt att vara tillbaka i bloggosfären igen efter en tid när jag inte haft något att skriva om eller så. Men i förmiddags tog jag i tur med alla kommentarer som strömmar in hela tiden vilket är väldigt trevligt. Nu blir det matlagning, för jag kan laga mat faktiskt. 

Analys av skorI senaste avsnittet av Slipsens-live var ett av ämnena vi pratade om favorit skor. Jag berättade lite om mina favoritskor som ni ser här ovan. Ni kan även se att de inte är i sitt bästa skick eftersom att jag använt dom så många gånger och på så många olika ställen vilket gjort att de är på väg att ramla sönder helt. Trots det behåller jag skorna för det är ju faktiskt mina favoriter, mina fötter trivs underbart bra i just dessa skor. Inte för att jag har dåligt av skor, långt ifrån, utan dessa skor kommer nog inte få besöka returpunkten innan de ramlat sönder. Jag tror inte att jag är ensam om att ha det så här med mina skor, för favoritskor ska väl vara slitna på gränsen till sin sista dag eller?

Hur tycker ni att favoritskorna ska vara?

Havet kallar


Vackra havet bär det av till nu, vad hittar ni på denna dag? Vill bara passa på att förra inlägget lät lite väl kaxigt från min sida kanske... Så det kan bli ibland!Unik

God förmiddag!

Så var det lördag igen och solen står högt på himlen denna dag också. Sitter här ute i trädgården och skriver några rader i bloggen ännu en gång. Det har inte blivit mycket uppdateringar på senaste tiden (läs dagarna) men det är ju faktiskt sommar och vem vill sitta inne vid en dator? Sommaren är ju bara några få månader på året och dessa månader gäller det ju att ta vara på tiden med solljus, för sedan kommer mörkret till oss här i Norden. Däremot jobbar jag faktiskt på i det tysta med massor av spännande saker inför hösten, så egentligen har jag inte ledigt från bloggen heller. Har svårt att ta helt ledigt från detta för jag älskar att skriva dock har jag dagar när det inte finns något att säga. Dessa dagar har blivit allt fler på senare tid, men samtidigt vet jag ju att ni, läsare, finns alltid kvar för ni lämnar ju inte mig. 

Därför jobbar jag ju också på att hela tiden förbättra innehållet här på bloggen, visst jag kan förstå er som inte tycker att detta är en vanlig blogg som alla andra därute. Min ska inte var det heller, utan lite egen i sitt slag. Vilket jag tycker är bra om jag ska vara helt ärlig. 

Nu har ni lite att läsa av mig igen, välkomna tillbaka! Panelen vecka 32Veckans frågor
1.  Är du rädd för att drabbas av svininfluensan?
2. Det blir allt viktigare att äta en stadig frukost, hur ser dina frukostvanor ut?
3. Många stora filmer har haft premiär under sommaren, har du någon personlig favorit som du sett?
4. Hur ser dina planer ut för helgen?


Madde, 16 år från Göteborg

1. Jag var det i början men inte lika mycket längre. Det sprids mer och mer hela tiden och det hjälper en inte så mycket att vara orolig.

2. Jag börjar alltid dagen med kaffe. Särskilt på sommaren då man har tiden så kan det dröja rätt länge innan jag äter frukost. Ett tag körde jag bara på fil och kaffe och det var inte så hälsosamt. Så nu blir det flingor och en macka också.

3. Har sett Transformers och Harry Potter oh båda var väldigt bra.

4. Imorgon blir det att njuta av sista kvällen i Fjällbacka med vänner. På lördag ska jag tåga hem och åka buss hela dagen (jag älskar att flänga så mig gör det inget, haha) och därefter blir det fest! Söndag blir en slappardag antar jag!Sandra 20 år från Landskrona

1. Nej, det är inget jag ens funderat över.

2. Jag är jättedålig på att äta frukost och mår inte alls bra av att äta direkt på morgonen. Något min sambo alltid klagar
på just för att det är viktigt. Men brukar bli en drickyoghurt och någon frukt kanske.

3. Jag har inte hunnit med så mycket bio i sommar. Har bara sett en film och det var "The Proposal" men den var superbra. Ska försöka se någon mer snart.

4. Det blir mycket fotboll i helgen (surprise, surprise..). Ska titta på derby i Trelleborg och reunionmatch för KFF som min pappa ska spela. Dessutom är det division 2 match med Kristianstadstjejerna på söndag. Annars ska jag passa på att umgås med min sambo och njuta av solen om den bestämmer sig för att vara kvar över helgen.

Rebecca 15 år från Stockholm

1. Nej inte så..... Jag går ju liksom inte runt och orar mig för den :P

2. Brukar antingen dricka någon god Smoothie eller Chailatte eller också så äter jag fil och flingor med juice. 

3. Baksmällan är såååå kuuuul!
Hahah ett måste att se :) Skrattade jätte mycket!

4.  Jag kommer att vara på landet med kompisar och kanske blir det en shopping tur.

Babel

Godafton på er!

Tack till er som tittade på kvällens live sändning vilket var väldigt trevligt. Alltid lika roligt att sända så där och denna gång kunde jag sitta utomhus vilket var väldigt skönt. Och som ni såg kan allt inträffa när man sitter live och sänder det är väl lite charmen med det också, eller vad säger ni? Nu ska jag inte hålla på och skriva om det här varje gång jag kommer in och bloggar, för visst låter jag sjuhelvete självgod, eller är det bara jag som tycker det? 

Har ju läst lite om vad Pelle skrev om vad man inte ska skriva och just det här att hela tiden skriva om vad man gör och framförallt hela framställa sig själv som så jävla duktig står nog högst upp på förbjud listan. Men sen undrar jag också varför man har en blogg, det bygger ju faktiskt på en själv. Visst, men samtidigt mår jag lite dåligt över att skriva om mig själv hela tiden, ändå fortsätter jag. Ser ni något samband? Nej? Inte jag heller. Idag på jobbet insåg jag att jag faktiskt jobbat 7 dagar i rad men det känns knappt för jag har faktiskt aldrig tid att tänka på det. Sista dagen imorgon på jobbet sen är det ledigt hela helgen, hur skönt är inte det? Jag ska försöka ladda upp inför nästa helg då det är bloggträff och idag bokade jag tågbiljetterna till huvudstaden. Ganska billigt faktiskt. 680 kr tror jag att jag betalade för både pappa och mig. Nu kommer vi alltså upp till Stockholm. 

Någon som vill gå tillsammans med mig till träffen? Skriv bara!

Ni märker säkert att jag har mycket att skriva av mig med, men det får räcka för ikväll nu för det måste ju gå att läsa också annars kommer säkert ingen orka läsa en bråkdel av det jag skriver. Tänker inte be om ursäkt nu men läs det jag skrev nu om ni känner för det. Lite vettigt var det väl?

Hur ser morgondagen ut?
Jo, det är upp till er att tolka genom bilderna nedan, då har ni något att göra... Några gissningar på vad jag ska göra imorgon efter jobbet?


Hemma igen

Hemma igen från jobbet men imorrn är det dags igen 8-15 sen kör vi slipsens-live!

Hörs vi imorrn under sändning? Självklart!

Ni missar väl inte?Imorgon är det dags för ett nytt avsnitt av slipsens live. Jag vet att ni har längtat och väntat inför detta och nu finns det tydliga instruktioner på hur du ska gå tillväga. Ni som inte har sett tidigare och inte har någon som helst aning om vad det är för någonting så tänkte jag berätta det för er. Det kallas för live-streaming det fina ordet som kanske är svårt att förstå, men det är alltså som ett riktigt live program på tv. Och när jag nu sänder detta kan ni som är intresserade av att ställa frågor till mig kika in i chatten eller kanske rent av önska en låt. För det funkar lite som ett radioprogram där vi tar upp olika ämnen men ni får vara med och påverka.

Hur gör man för att titta?

Allt flyter

Godmorgon!

Igår var jag alltså uppe på Borgsmo och sprang lite intrerrvaller igen och det var verkligen inte igår. Men jag förstår inte att jag saknat det mer faktiskt. För känslan av att ha vinden i håret och snabbt ta sig framåt på bana är helt sagolik. Något som jag borde ha saknat, men det kan vara att jag haft problem med skador hela tiden som gjort att jag tröttnat lite. Denna gång ska jag tänka lite mer på vad jag tränar och i vilka steg jag ska ta mig tillbaka. Bra känns det i vilket fall.

Roligt att många hittar till min blogg nu, efter allt slit med att lyckas få fler läsare känns det som att nu är jag på rätt väg precis som med allting annat i mitt liv. Just nu går det jävligt bra med allting väntar bara på en motgång men den kommer nog aldrig tror jag inte. Hoppas inte det i vilket fall.

Nu kommentarer sedan redigera lite mer på filmen från Slovakien-resan. Och förresten ni har inte missat vad som står i sidan under meny va? Nytt avsnitt av slipsens live imorgon klockan 19-20,30. Det missar du väl inte?!

Kross av Assyriska, bra skit-köping!(?)

Kan det bli bättre än att IFK Norrköping krossade Assyrsika idag hemma på Nya Parken. Hela 5-1 mot tabelltrean och hur fan kan dom ligga trea helt ärligt? IFK spelade säkert bra idag men Assyriska var enligt rykte jävligt dåliga. Nu ska jag inte svära för mycket i min inlägg men jag är bara helt chockad, trodde att det skulle bli en jämn kamp idag, men tydligen blev det inte så.

Det tråkiga är att jag inte var på plats och såg matchen när Skit-köping som pelle säger tog 3 poäng och klättrade lite i tabellen. Lite roligt också att notera att Assyriska fick spela i IFK:s reservställ när de inte kunde skilja på varandra när tröjorna var för lika.Fin bild från Parken va?

3 år tillbaka i tidenIbland längtar jag tillbaka till denna tiden när vi tog SM-guld, det var dock som juniorer men ändå.
Har ju haft problem med mina knän en längre tid men nu börjar träningen gå bra igen. Verkligen skönt, men jag tränar fortfarande själv för det mesta för att inte pressa kroppen för mycket så tidigt. Allt för att inte bli skadad igen, nu börjar det kännas mycket bra så idag bär det av upp till Borgsmo (läs: friidrottsbana) för att köra lite intervaller. Även detta ensam för att komma igång lite tänkte jag.

De andra som jag brukar träna med befinner sig i Malmö där stora SM i friidrott avgörs. Har följt resultaten lite men inte lika noga som jag brukar göra. Snart ska väl jag vara tillbaka. Bilden ovan är från Terräng-SM 2006 så det är ett tag bakåt i tiden. Det är  Marcus Gustafsson till vänster, jag i mitten och sedan Oskar Danielson. Nu har jag hängt ut dom på bloggen också.

Det är lugnt va?

Jobb efter träningen 15-22 idag igen. Hörs ikväll!

Jobb ger mersmak

Godmorgon!
Idag står det måndag i kalendern igen, ny vecka och är det inte sjukt vad tiden bara springer iväg? Nu sitter jag ensam här hemma igen efter 2 veckor semester för mamma och pappa. Idag börjar båda två igen, lite tråkigt för dom att inse att det är nästan 12 månader till nästa sommarsemester. Usch, det är inte speciellt roligt att konstatera att sommaren är på väg att ta slut. Till och med att det är lite tråkigt att inte gå tillbaka till sommarjobbet sedan, förhoppningsvis får jag lite extra på jobbet under hösten. Det skulle vara guld värt.

Speciellt i dessa tider när det är svårt att få jobb överhuvudtaget. Vet inte hur många av er som läser min blogg som har jobb eller bara går hemma. Måste vara ganska trist i längden att bara gå hemma och dra. För visst vill alla ha ett jobb?

Det bästa är att man känner sig behövd på jobbet och hur många gånger får man känna det annars om man bara går hemma liksom. Absolut inget illa menat mot er som inte har jobb men jag förstår bara att man känner sig lite naken och inte riktigt hel utan jobb, eller har jag fel?

Vad kan ett jobb ge mer än pengar?

Märkte att när jag skrev detta inlägg att det låter lite konstigt. För ens jobb är inte allt i livet utan det finns massor med andra saker som betyder något. Och visst känner man sig behövd varje dag annars för vänner, familj och andra som man älskar i sin närhet. Så visst kan det vara bra att "bara" vara hemma också. Absolut inte så jag menar utan att ha jobb känns bra helt enkelt. Ett stort plus i vardagen..Hoppas ni förstår vad jag menar. Inte bra att skriva så tidigt på morgonen, men tack Nathalie som var lite uppmärksam!

Nedräkning och spikmatta

Nu var jag hemma från jobbet igen. Har varit en väldigt lugn och skön dag på jobbet, brukar vara så på söndagarna. Vilket är väldigt skönt för då kan man bara sitta och ta det lugnt helt enkelt. Snart är det ju också dags att börja skolan igen, nedräkningen har börjat skulle man kunna säga. Nu ska jag inte prata mycket mer om det. 

Sitter med min mac och ser lite på lokala nyheter. På resan hem från stan var det inte världens bästa sikt direkt, dimmigt och faktiskt lite små läskigt att köra bil. Men jag kom hem hela och ren. Ikväll blir det som vanligt att ligga 20 minuter på spikmattan innan jag ska sova. Tror att det fungerar för alla spänningar i ryggen har släppt känns det som. Kanske är det mer psykiskt än vad det är fysiskt. Bra känns det i alla fall. 

Kan tipsa om det. Imorrn börjar en ny vecka och jag ser fram emot en ny vecka och mängder med nya möjligheter, och snart kommer allt inför hösten köra igång på min blogg. Och vi avslutar väl med en nedräkning till bloggfesten, 12 dagar kvar!Lekte lite med blommor


Nu är det jobb som väntar 15-22, hörs ikväll!

Trött på krav och pressen

Söndagar är ganska trevligt ändå speciellt om man inte varit ute kvällen innan och sitter bakis. För jag tror faktiskt att väldigt många sitter bakis idag, eller rättare sagt ligger bakis i sängen. För klockan är ju bara halv 11 men jag har faktiskt redan varit vaken i några timmar. Alltid skönt att komma upp ganska skapligt och ta vara på dagen, inte för att jag har något direkt viktigt att göra innan jobbet. Hade tänkt åka upp till Borgsmo ett varv men känner av halsen lite igen, tyvärr så det blir lite styrka istället. 

Tack förresten alla läsare för den fina responsen jag fick kring inlägget om kärlek. Jag är långt ifrån någon expert på detta ämne men jag tror inte heller att någon är det. Tack för er respons i vilket fall. 


Som ni märker så är jag inte en bra bloggare under sommaren då det finns mängder med andra saker som står på schemat men jag längtar faktiskt till att köra igång hösten på bloggen. Folk börjar fråga lite om allt nytt, dels Veckans Stockholmare och här kommer svaren. 
Under hösten kommer jag lägga ut alla svar som jag har fått in från er dock har jag inte planerat vilka veckor som varje person ska få utan det blir en dragning med lotter. Hade tänkt att faktiskt presentera vilka som ska vara med så här långt och jag kan tala om för er att det är ett starkt startfält!

Lyssna ni på Alex Schulman igår när han sommar pratade? Blev lite besviken faktiskt, vissa delar var mindre bra medan vissa var riktigt rörande. Men vilket år han har haft men nu hade han tydligen skrivkramp, varför känner jag igen mig?

bloglovin

RSS 2.0