Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

”Vad jag bryr mig om nu är att du kommer nära mig även om det är försent att älska dig Vad jag bryr mig om nu är att från samma säng lyssna till samma regn”


Ordet kärlek är ett ord som är svårt. Hur många gånger har jag inte hört vackra texter om ömsesidig kärlek och närhet. Finns ingenting vackrare än att vara tillsammans med någon som man tycker om att vara med. En person som tiden bara går och går utan att det känns som att tiden överhuvudtaget går, när tiden står stilla. Finns flera svenska låtskrivare som lyckats berör mängder med människor genom att välja rätt ord till musikstycken. Flera av dessa har även berört mig på ett sätt som andra aldrig kommer lyckas med. Det finns även personer som kan beröra mitt inre under några få sekunder men aldrig någon som lyckats bevisa för mig att just hon är den rätta.

Visst låter jag väl gammalmodig som en gosse från landet under tidigt 1900-tal som bara drömmer om den vackra tjejen med en underbar insida. För det är faktiskt det inre som spelar någon roll även om en vacker utsida är något man inte kan glömma bort. Nästan varje dag pratar jag med tjejer som är helt fantastiska, både till det yttre och inre, men det finns ingen som riktigt lyckats beröra mig på ett magiskt sätt. Framför bloggen vågar jag släppa mina ord fria och prata med dessa tjejer men frågan är om jag skulle våga göra det annars. Jag tror faktiskt det men inte för bara 1 år sedan. Att skriva av mig då och då får mig att känna kraft.

Just när jag håller på att tappa bort ordet som jag en gång försökt beskriva kommer det tillbaka igen, precis som en gammal vän. Eller varför inte ett gammalt ragg från förra helgen, inte för att jag själv varit i den situation. Inte många ragg som passerat förbi mig. Jag söker inte lycka i det för stunden utan jag söker långvarig glädje och kärlek. Ibland tappar jag tron till att det finns någon tjej som delar samma åsikt, för alla är väl ute efter ONS eller onenight stand nu förtiden. För att kunna skryta med för polarna runt ett par bärs. Samla status. Men är kärlek en fråga om status?


Nej, det tror inte jag. Eller det hoppas jag inte. För visst är väl kärlek något svårt att ta på, något som inte går att beskrivas i ord. Utan det är den där känslan av att kunna lita på någon. En person som lyssnar på en när det behövs och en som alltid ställer upp för men man även ställer upp tillbaka. Sedan finns det inte tillräckligt med ord som kan förklara det mera. Ändå kan det dränka mig dag som natt för att söka svar.
Men vad vet jag om den....

”Och vad vet du om kärleken Förrän du förgäves hatat den Och vad vet du om när hjärtat kan bränna För kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva”

Veckans panel vecka 31Veckans frågor till panelen....
1. Pride-veckan pågår, något du märkt av?
2. Sommar+P1=sant. Hur många sommar i P1 har du själv lyssnat på?
3. Det närmar sig bloggträff i Stockholm den 16 Augusti. Vad ska man ha på sig? Tjej/kille.
4. Vi gnäller ofta över hur övervakade vi är hela tiden ändå väljer vi själva att hela tiden uppdatera status på facebook eller att blogga. Är du aldrig rädd för att berätta för mycket om ditt liv?
5. Har du någon sommarfavorit i musikväg?


Rebecca, 15 år från Stockholm
1. Nej har faktiskt inte märkt av det. Något inslag på tv och lite sånt men inte mycket! Har varit borta och kom hem för ett par dagar sen....

2. Haha inga faktiskt!
Tror knappt att jag lyssnar på P1 någon gång i mitt liv :P

3. Jag tycker att man ska klä sig i något enkelt men snyggt.
Något som man trivs i! Tjejer: Någon söt klänning till ett par tuffa klackar eller boots och en fräsch sminkning Killar: Någon slapp t-shirt till ett par trashade jeans och pilotbrillor

4. Nej faktiskt inte.....
Jag är rätt så medveten om hur mycket jag delar med mig om och berättar =) 

5. Rap das armas
är en toppen låt att dansa loss till! Förutom den så är Boom boom pow och Good girls go bad också otroligt bra.

Madde, 16 år från Göteborg
1. Eftersom jag inte bor i Stockholm så
kan jag inte påstå att jag märkt av Pride-veckan så mycket. Dock har man ju sett och läst mycket på bloggar om det.

2. Nada faktiskt. Haha!

3. Tjej: Jag hade passat på att använda den lilla vita innan säsongen är förbi. Och varför inte ett par utstickande heels till? Och kille: Chinos och skjorta. Så jäkla snyggt och går inte att misslyckas så mycket med. Är det bara jag som inte tröttnat på chinos?

4. Oja, jag är jätte nojig för sånt! Och särskilt när man får höra "jag läste det på bloggen" när man ska berätta någonting. Shit! Man ska nog tänka sig noga för ibland, vad som är värt att publicera och inte!

5. Jag har många! "Time to pretend" är
just nu favoriten med MGMT. "En vän med en bil" Håkan Hellström. Och sena sommarnätter sitter jag på altanen och lyssnar på Leonard Cohen. The one and only!

Sandra, 20 år från Landskrona
1. Nej det är inget som märkts av speciellt mycket.
Men så bor jag i en liten stad också så det blir väl mindre uppmärksamhet.

2.Jag har nog bara lyssnat på Ola Salo när vi satt i
bilen annars så har jag inte lyssnat på Sommar. Annars lyssnar jag nästan aldrig på radio.

3. Tjejer: en snygg partyklänning (blommig, färgglad eller kanske svart). Höga klackar och snygga accessoarer. Om man har färg på klänningen, så lite enklare accessoarer. Och med en enklare klänning - färgglada skor/väska.  
Killar: En snygg skjorta (gärna lite färg) och mörka/svarta jeans, kanske en väst. Eller jeans, en t-shirt och en kavaj. Och håret måste vara fixat.

4. Nej, jag tror de flesta bloggar/facebookar om det som vi vill berätta och håller resten hemligt. I alla fall jag. Och sen så kan man ju tänka på att det är en sak att skriva om sig själv men att man kanske ska tänka på hur man lämnar ut folk i sin omgivning. Så att det är okej för dom också och kanske tänka en gång extra på vad man skriver om sina vänner och sin familj. För det kan bli känsligt annars. Men man vet nog ganska bra själv vart den gränsen ligger.

5. Nej inte direkt. Men Lady Gaga och Akon har jag lyssnat på mycket den här sommaren. 

Sommar P1

Missa inte sommar i P1 idag med Laleh....  13,05 börjar det.

Arkösund
Här kommer Augustipanelen...

Ni vet alla att det är dags för en ny panel ännu en gång och det innebär också att vi snart närmar oss en ny månad. Vill passa på att önska ett stort tack till Nathalie, Sofia och Matej som suttit under hela Juli och ni gjorde ett fint arbete. Kanske får vi se er igen i framtiden, men nu är det dags att presentera den nya panelen som kommer sitta under hela Augusti med premiär på fredag. 

Sandra
Kommer från Landskrona och är en av de trogna tittarna av Slipsens Live, och skriver väldigt mycket om Landskrona BOIS när hennes pojkvän är spelare i laget. Kommer även på bloggträffen i Stockholm den 15 Augusti, ser verkligen fram emot att träffa henne, men nu sitter hon med i panelen. Spännande!


Madde
Från Göteborg och skriver en hel del om mode på sin egna blogg. Ni kommer också kunna läsa en intressant intervju med denna trevliga tjej senare under hösten. Hon jobbar även extra som modell ibland när hon känner för det. Börjar gymnasiet till hösten och är nära vän till en annan välkänd bloggare från Göteborg. Nu sitter hon med i panelen under hela augusti.


Rebecca
Från Stockholm och har medverkat här på bloggen tidigare i intervju. Denna gång kommer ni kunna läsa hennes svar i panelen. På hennes egna blogg blir det mycket om hennes liv i huvudstaden med allt vad det innebär. Självklart blir det även mycket mode som är ett stort intresse för henne. Ska bli väldigt spännande att se hennes medverkan i panelen.Hälsar välkommen till de nya medlemmar!

Full aktivitet

Skönt att jobbet äntligen är över för idag. Ändå är det faktiskt roligt att sitta där för det känns som att det är en av få platser där jag kan koppla bort allting under 7 timmar och bara vara. Men nog om jobbet nu, förstår att ni är trötta på att höra om det hela tiden.

Ännu skönare att faktiskt vara hemma, för visst är det alltid skönt att vara iväg på semester men ännu skönare att komma hem. För visst brukar man säga, borta bra men hemma bäst, vilket faktiskt stämmer i de allra flesta fall. Sitter på min underbara Mac och skriver nu, fingrarna bara dansar fram över de vita tangenterna samtidigt som jag lägger in film från resan som ska redigeras och brännas ut. Hur mycket kunde man fixa med det på min PC? Inte mycket alls. 

Finns massor med fördelar jämfört med PC mot Mac och jag valde att byta över vilket jag tror att jag inte kommer ångra. Har inte gjort det så här långt i alla fall. Vad gör jag mer då? Jo, skickar ut frågor till veckans panel. Skickar ut frågor till veckans stockholmare-folket, om det går att säga så. Det går lätt att konstatera att jag är i full gång i alla fall. Dessutom ska jag när som slänga mig över en telefon för att ringa Madde för en intervju. 

Vila? Nej, tack!

Förresten, ser jag ut som en modell på denna bild? 

Hemma igen

Då var man hemma igen efter en skön och härlig resa i Slovakien. Har väldigt mycket att ta igen nu när det gäller bloggen men det ska jag nog kunna ta tag i någon dag också. Nu följer dock två dagar av jobb men det känns faktiskt som att vara ledig då jag jobbar 8-15 respektive 15-22 så det är ju faktiskt 24 timmars paus mellan passen. 

Dock har vi ju faktiskt tagit ett stort steg närmre in i en ny månad, på fredag tar vi faktiskt klivet över i Augusti vilket innebär att en ny panel kliver in i handlingarna här på slipsens blogg. För visst är det ju så att jag håller fast i veckans panel som har vuxit till något spännande där redan många stora har varit med och det bara fortsätter att växa. Roligt att ni gillar att läsa denna roliga och trevliga kategori, snart kan ju också just DU vara med i panelen. Bara att meddela mig så har du säkerligen en plats under september eller varför inte oktober. Nej, usch. Nu ska vi inte se så långt fram i tiden....

Ni kommer under onsdag eller torsdag få en kort presentation kring panelen till Augusti. Dessutom kan jag tala om för er att min nya kategori, veckans stockholmare, börjas fylla på väldigt snabbt nu. Har hela 3 månader bokade redan nu. Visst låter det intressant? På banan igen. 

Airport

Här sitter jag igen. På flygplatsen i Bratislava och om 60 minuter sitter man på planet på väg hem igen efter helt underbara dagar här nere. Förstår inte varför inte fler svenskar åker ner hit på semester, för det finns mängder med roliga och billiga aktiviteter att hitta på. Fler borde upptäcka Slovakiens ursköna huvudstad. Nu är det kanske för sjätte gången som jag åker hem härifrån ännu en gång och lika många gånger har jag kommit hit självklart. Varje gång upptäcker jag alltid någonting nytt för inte så dyr penning. Har hunnit med en hel del på bara dessa dagar som jag varit här med familjen. Men lite längtar jag faktiskt hem till min nya mac som ligger och väntar på mig. För visst ska man bränna alla pengar direkt när dom kommer in på kontot.

60 minuter kvar tills jag kliver på Ryanair ännu en gång och förhoppningsvis tre timmar tills jag kliver av de samma på svensk mark.

Paus

Tar en liten paus över helgen när jag åker iväg till Slovakien. 


Ta hand om er!

Veckans panel - Avslutning


Frågorna till veckans panel:
1. Vi börjar närma oss hösten igen, vad har du för planer för hösten?
2. Denna senaste tiden har vi kunnat läsa mycket om övergången för Zlatan till Barcelona. Men även Real Madrid har varit ute och gjort en stor värvning av Christiano Ronaldo för 1 miljard. Var går gränsen för hur mycket pengar som en spelare får kosta?
3. Senaste trenden är spikmatta. Har du själv provat det? Åsikt kring detta?
4. Sista gången vi ser dig i panelen, för denna gång, hur tycker du det har varit?
Och så en sista ego-fråga...
5. Har du sett något avsnitt av Slipsens-Live? Vad tyckte du?Nathalie, 21 år från Lund
1. Hösten? Här i Skåne är det fortfarande sommar. Men ja okej då, jag hoppas på att hitta ett bra jobb till hösten.

2. Som flickvän till en fotbollsspelare/fotbollstokig kille så pratas det ju ganska mycket om detta hemma. Jag tycker ju absolut att det rör sig om alldeles för mycket pengar. Det blir nästan löjligt! Dock vet jag inte riktigt vart jag skulle sätta gränsen.

3. Nej jag har själv inte testat det. Dock har jag ofta ont i ryggen så det kanske det hade varit en bra idé.

4. Ja, tack för denna gången. Det har varit väldigt trevligt. Spännande med nya frågor varje vecka.

5. Jag har bara spanat in det en gång i någon minut. Men det är verkligen en kul idé!
Sofia, 20 år från Helsingborg

1. Planerna till hösten är Egypten i 2 veckor. Eftersom jag söker
nytt jobb så hoppas jag att jag får något till hösten. Blir det inte så kommer jag förmodligen åka till USA och bli au pair.

2. Jag är inte alls insatt när det gäller köp utav spelare så jag vet faktiskt inte hur mycket en gräns ska vara. Men antagligen får se en större summa pengar för sina insatser, antal år i laget m.m.

3. Nej jag har faktiskt aldrig prövat på en spikmatta.
Men skulle vara skoj att göra det.

4. Panelen har varit jätteskoj. Så man hoppas på att man får återkomma fler gånger och vara med och svara på frågorna du ställer.

5. Jag har bara sett lite utav Slipsens-Live. Rätt skoj att kolla på fast jag gillar inte alltid musiken du spelar..


Matej, 23 år från Bratislava

Svaren kommer senare.....

Mac

Vissa säger ja. Vissa säger nej. Andra har ingen åsikt.Jag talar självklart om Mac som jag snart kommer införskaffa mig en, har drömt om det länge men snart är tiden inne!

Varför bloggar jag?

Jag ska inte göra mig märkvärdig eller nått nu, men det känns faktiskt väldigt konstigt att vara ledig nu. Känns liksom som att det snart är dags att åka till jobbet men nej, jag ska ju inte göra det. Rastlös. Det är något jag är idag faktiskt vill bara att tiden ska gå fram till kvällen då jag ska hämta en polare som ska medverka ikväll när vi tillsammans ska sända slipsens live. Blir spännande och verkar som att folk har väldigt höga förväntningar på kvällens avsnitt. Det gör mig lite nervös men då tror jag att jag presterar bättre faktiskt. Det som jag är orolig för är tekniken, tänk om något går fel.

Nej, så ska man inte tänka.

Har inte bokat några tågbiljetter till Stockholm ännu men det blir nog snart eller ikväll när mina föräldrar har kommit hem. Däremot har jag fått reda på en annan bra sak angående hotellet vi ska bo på. Ibland är det bra att ha kontakter via bloggen.

Har läst flera inlägg om varför man bloggar och att det är för ens egen skull och så. Visst är det så men samtidigt är det ju kul när någon läser det man gör. Anledningen till att jag bloggar är för att jag verkligen brinner för det jag gör just nu när jag skriver, intervjuar eller sänder live-avsnitt. Allting gör jag med glädje. Lägger säkert ner jävligt mycket tid på det som säker är helt onödigt enligt vissa men tänk vad mycket kontakter jag fått via bloggen. Kanske kan det till och med vara vägen för mig in i framtiden. Sedan det där med kommentarer. Jag svarar på alla that's it. Det gör jag för att alla ska känna sig välkomna hit igen och att jag inte är dryg och skiter i er. Alla kommentarer går jag själv igenom och ger sedan svar men även kommenterar andras inlägg.

Därför hoppas jag att ni alla ikväll kollar in slipsens live klockan 19,00 här på min blogg så slår vi nytt tittarrekord! Jag ber inte om mycket från er det här är allt jag begär...

Blåbärs jakt
Reseplanering och ledighet

Kan det bli bättre, jag är ledig idag! Passet igår gick väldigt bra och tiden bara sprang iväg. Idag har jag inget jobb att åka till och egentligen inga som helst måsten på hela dagen. Vilket är väldigt skönt trots detta ska jag fixa lite här hemma för ikväll får jag besök av en hemlig gäst. Kollade lite på tågbiljetter igår till Stockholm för jag vill ju vara miljövänlig när pappa och jag ska åka dit i Augusti. Dessutom verkar det faktiskt vara mycket billigare än att åka bil. Det blir ju två plus i kanten. Idag blir det nog att boka biljetter så är allting ordnat till resan, men först ska jag ju faktiskt göra en resa till Slovakien som jag gör varje år. På lördag bär det av från Skavsta flygplats till Bratislava. Blir några lugna dagar i Láb där Matej bor med sin mamma, alltid lika kul att träffa alla.

Fina bilder från förra årets besök i Slovakien. Nu blir det manusskrivning inför kvällen slipsens live..

Under semestern passar jag påJag tror att det är första gången i mitt 21-åriga liv som jag verkligen går in för det här med att bo själv. Nu får jag för en gångs skull prova på det här ute på landet i en röd stuga med vita knutar. Föräldrarna är inte utflyttade på något sätt utan enbart på semster några dagar så själv är jag ju inte egentligen. Utan jag är fortfarande den där som aldrig flyttar utan bor kvar och förhoppningsvis inte gör det tills jag fyller 40.

Nej, usch. Tänk ifall man sitter kvar här hemma när man fyller 40 med båda föräldrar som gör allting åt en utan att man lyfter ett handtag. Dit vill jag inte komma utan då ska det vara en utflyttad Marcus som sitter och skriver på en framgångsrik tidning någonstans i världen. Kanske på DN eller någon annan stor tidning. Varför inte ett magasin? Men just nu är det inte så vilket jag är lite glad för faktiskt för jag har stora problem med att klara mig själv här hemma. Eller nej, nu ljuger jag ju faktiskt lite. För några stora problem har jag ju inte heller utan jag är en riktigt jävel på att planera som gör att dagarna bara flyter på i ett fint tempo och jag hinner med allting.

De åkte i lördags morse mina föräldrar vilket innebär att jag inte varit ensam så många dagar ännu, men jag har hunnit med en hel del under denna korta tid. Skrivit lista på vad jag ska äta varje dag. Laga till matlådor. Diska. Stryka. Jag samlar helt enkelt på mig massor med vuxenpoäng. Framför allt jag bor själv i ett hus på landet. Det är väl ett stort plus på vuxenkontot.

Självklart hade mamma redan bestämt åt mig att jag skulle ha matlåda från fredagens grillning vilket jag sa starkt ifrån till då jag hade planerat att göra egen matlåda istället. Nu ska jag klara mig själv ett tag hade jag bestämt mig för redan innan hon kom med detta utmärkta förslaget, för visst är väl alla förslag från föräldrarna utmärkta. Enligt dom själva alltså. För visst kan väl inte deras barn lär sig själva och göra någonting utan hjälp uppifrån. Nej, det går ju inte. Och nu menar jag absolut ingenting illa mot mina föräldrar för jag tror de flesta föräldrarna är så vilket är bra.

För inte ska man ju bara lämna sitt barn utan hjälp.

Nu sitter jag, Marcus 21 år här och är stolt över mig själv som klarar av mitt uppdrag. Att klara sig själv under 5 ynka dagar. Visst är jag väl duktig? Det är nu jag förväntar mig att alla kommer skriva att jag är så duktig och så men jag ska själv ta ner mig på jorden igen. För en dag kommer det vara verklighet och jag kan inte förlita mig på mamma och pappa, utan står där utan några andra nödlösningar. Inte skylla på någon annan utan allt ansvar ligger på mina axlar. Faktiskt något jag längtar efter en vacker dag.

Så länge plockar jag vuxenpoäng under mina dagar ensam här hemma under deras semester. Visst är det väl en bra början?

Endast 7 timmar kvar

Onsdag och bara ett arbetspass kvar att ta sig igenom. Utanför mitt fönster lyser solen stark men det är säkert bara för en liten stund kan jag tro. För på vädret sa dem att det skulle komma regn till eftermiddagen. Perfekt för då börjar ju jag ändå att jobba, ett pass på 7 timmar 15-22 är det bara kvar att kämpa sig igenom. Sedan väntar en liten mini-semester till Slovakien bland annat. Dessutom ska jag sända ett avsnitt av slipsens live som för första gången bortsett från 50-års festen så blir det en gäst i programmet. Kommer bli en helt ny nivå på torsdag vill jag lova.

Tung förlust för IFK Norrköping igår förresten med 0-1 hemma mot Mjällby, trots en bra insats må jag säga. De var ju långt ifrån utspelade tvärtom. Kan nog bli en trevlig höst ändå!

Funderade på en annan sak igår, kanske är dags att skaffa en assistent till mig här på bloggen som tar hand om alla kommentarer. För sånt ska man väl inte göra när man börjar jobba sig uppåt på blogglistorna sen? Gäller ju att vara förberedd inför framtiden.

En sista sak, bloggträffen 15 augusti ser jag verkligen framemot och häromdagen bokade jag hotell tillsammans med pappa som ska springa i Stockholm samma dag. Självklart blev det Östermalm för fint ska det ju vara. Morgonrock och badtofflor ingår i priset....Det ni!Ser ju rätt fint ut!

Redo för match......IFK Norrköping-Mjällby

Det är dags för match ikväll hemma mot Mjällby. En av säsongens viktigaste känns det som speciellt med tanke på hur det har sett utan tidigare under våren och tabell läget som Mjällby befinner sig på. Första platsen som de har är mycket imponerande och liknas som IFK Norrköping presterade under 2007, året man tog klivet upp i Allsvenskan. Ser framemot en spännande match. Båda lagen kommer starka in i kvällens omgång efter seger för Mjällby mot Åtvidaberg med hela 6-1 och IFK Norrköping efter seger hemma mot Falkenberg med 5-1.

Har dock lite funderingar inför startelvan som alltid ser olika ut beroende på var man läser.
Några tycker att Marcin ska ta klivet in i startelvan och flytta på Samuelsson. Ett bra drag enligt vissa men samtidigt kan det ligga lite psykologiskt i att starta med samma trupp som senast när man vann. Däremot anser jag att Marcin är för bra för att ha honom på bänken. Det är en svår fråga det här. Petru Racu ska självklart vara med i startelvan efter hans senaste match mot Falkenberg där han verkligen visar vilken kvalité han håller. Backlinjen ska hållas kvar precis som förra match och målvakten kommer Nurre tillbaka i målet.

Mitt tips på startelvan ser ut som följande:


Nurre


Armando------ Arvhage----- Whass-----Gunnarsson

Bamberg--------Racu-------------Samuelsson--------Cakic

Thordarsson----------Russel
Kommentar till min uppställning:
Ifall man inte får igång något spel har man Marcin på bänken som går att sätta in


Ikväll krossar vi Mjällby!

Ljuset finns där

Godmorgon på er!
Sitter hos morfar som jag även sov hos denna natt när jag börjar jobba snart igen, klockan 8. Jobbade fram till 22 igår och då kändes precis lika onödigt som förra gången att åka hem mellan. Dessutom blir det ju som ett dubbelpass när det är så tätt mellan dom och det gör ju att jag snart bara har endast ett pass kvar att ta mig igenom innan semester.

Inte för att det är någon långsemester jag ska iväg på, tvärtom. Är ledig enbart sex dagar men det är så himla skönt efter att ha varit väldigt aktiv på jobbet under nästan en vecka nu. Snart ser jag ljuset i tunneln som innebär lön och semester, kan det bli bättre?

Förresten så har jag satt igång arbetet inför höstens intervjuer samt veckans stockholmare och jag måste säga att det flyter på väldigt bra! Det ända problemet är att hitta folk som kan tänka sig att ställa upp i en intervju. Men det ska nog lösa sig det också. Nu är det dags för frukost följt av inköp av bröd innan jag börjar jobba.

Vad gör ni idag där ute?

Ps. Sandra dags för SE-snack snart, när har du tid?


Missa inte kvällens match påTV4 sport, IFK Norrköping - Mjällby.

Fokuserad och laddad för en ny vecka

Ny vecka igen. Tiden går verkligen fort hela tiden när man har roligt som det brukar sägas. Sista veckan i Juli är det också för att sedan hoppa in i augusti. Den här natten har jag sovit här hemma på landet i mitt egna rum vilket var hur skönt som helst. Somnade så fort jag la huvudet på kudden. Så trött är jag nu när jag jobbar, tränar, äter och sover. Det är vad mina dagar består i just nu. Känns mycket bra faktiskt för snart kommer ju lönen och då blir det mycket pengar som kommer in, så mycket pengar som jag har nu har jag nog aldrig haft tidigare på mitt konto så det känns bra. Däremot kommer en relativit stor utgift inom en snar framtid. Den tar jag och biter ihop.

Har upptäckt en sak när jag nu är ensam hemma, jag är väldigt pedant av mig om man säger så. Igår kväll hade jag fullt bestyr med att städa lite i badrummet samt stryka för att det inte ska finnas någon hög kvar när man är borta och sedan kommer hem. För visst är det väl så att man bara blir trött över att komma hem från jobbet för att mötas av en enorm strykhög i badrummet. Nej, den har jag arbetat bort igår. Inte nog med det. Jag plockade ordning på alla mina kläder innan jag gick och la mig. I varje låda ligger nu 27, 28 och 15 t-shirtar, exakt. Min vision är att har man det snyggt och prydligt är det lättare att hitta saker sedan när man letar. Kanske har det att göra med att jag är väldigt fokuserad och har ett tydligt mål med allting.

En sak till jag har upptäckt är att jag alltid hamnar i en jobbig situation med människor i min närmiljö som inte har samma inställning som jag har, att gör sitt bästa i varje situation. Lite den inställningen att göra så lite som möjligt för så mycket som möjligt. Sådana personer föraktar jag och avskyr. Säkert inget fel på dom heller men jag bär den uppfattningen att alltid göra varje litet steg så noga som möjligt. Något jag kommit till insikt med på senare tid att jag nästan alltid slutar prata med dessa människor som fungerar på detta lata sätt. Likadant föraktar jag människor som kan ligga och sova fram till 12 på dagen för att sedan bara sitta framför tv:n nästan varje dag. Vi är där igen. Så lite som möjligt att göra. Usch! Sånt gillar jag inte.

Hoppas ni får en bra vecka!

24 timmar på jobbet

Hemma igen efter mer än ett dygn på jobbet. Ganska skönt faktiskt att sova kvar när jag har 3,5 mil att åka hem, för att sedan åka in tidigt på morgonen igen. 7 mil i bil känns inte allt för roligt. Dessutom är det ingen annan hemma här nu heller då mina föräldrar har åkt på semester till Söderhamn av alla ställen. Väldigt skönt på ett sätt för då får jag för första gången känna mig väldigt vuxen med allt vad det innebär. Mycket som jag inte tänker på annars, det är matlagning, tvätt, disk som ska tas hand om. Plocka i ordning överallt, dammsuga.

Listan går att göra lång men istället flyr jag alltså till jobbet. Nu blir det att laga lite middag till kvällen för att sedan ta en dusch och svara på era underbara kommentarer. För, ja, ni är helt fantastiska mina läsare!

Min plats

Ni vet att jag prata om en plats där jag föder alla mina idéer och dit jag åker varje gång jag ska göra någonting eller bara tänka.
Här är lite bilder från denna platsen där jag går runt och tänker när jag har tid. För visst är det vackert går ju inte säga annat om det!

Nu blir det jobb, hörs imorrn!

Kärlek vid vattnet

Vinden blåser tag i ditt gyllene hår när vi går där längs med vattnet. Vi hör hur vattnet slår mot klipporna så vackert som musik, vi bara njuter av att vara vi två. Som två nakna själar vandrar vi längs med vattnet helt ensamma, bara hon och jag och vattnet. Det vackra landskapet gör att allting känns mycket lättare än tidigare. Inga problem finns där och skaver likt skavsår utan allting har vi lagt bakom oss, nu är det bara vi.

Sakta tar du din hand och närmar dig min, min osäkerhet är påtaglig och jag ser att du försöker hjälpa mig att inte vara rädd. Plötsligt stannar vi och slår oss ner vid klipporna där vi ser ut över den vackra utsikten ut i havet, längst ut ser vi hur ett hus står på en ö med hissad flagga. Mängder med segelbåtar har tagit sig ut på havet och vi två bara njuter av att ha varandra. Du frågar vad det bästa med dig är och till svar får du ingenting utan ett tyst svar följt av en tyst viskning, att du är den du är. Det är därför jag föll för dig och det är därför jag stannar kvar hos dig.

Du tar min hand igen och håller den mot ditt vackra bröst och säger att du älskar mig. Samtidigt som vågornas slag ökar längs med klipporna ökar också mitt hjärtslag. Kan lev bli vackrare än så här. Du och jag med denna vy.

Nej, livet måste vara underbart. Som två nakna själar vinglar vi hemåt igen och njuter över att ha varandra.

Kärlek kan vara fint.


Panelen vecka 29Veckans frågor till Panelen
1. Finns många sätt att fira att det är sommar, hur firar du?
2. I veckan hade Harry Potter haft premiär, en film du kommer se?
3. Trenden är tydlig, allt fler tjejer börjar ändra sin syn på stora bröst och rustar ner för en mindre hylla. Varför tror du det är så?
4. Varit på någon festival under sommaren? Kanske inte någon utav dom stora men finns ju alltid trevliga små evenemang under sommaren.
5. Om någon ska besöka din hemstad vad ska man inte missa?


Nathalie , 21 år från Lund
1. Jag firar nog i så fall lite varje dag. Kanske inte alltid med något speciellt men ibland blir det fest eller så blir det en tidning i solen. Det finns många olika sätt att fira på.

2. Förmodligen inte på bio men kanske på film hemma i soffan. Jag gillar Harry Potter filmerna men är inget jättefan!

3. Jag tror det beror på dagens mode där kläderna inte riktigt är anpassade för dem med större bröst, vilket jag tycker är fel. Det borde finnas kläder för alla sorters bröst, stora som små. Idag är många kläder gjorda för att passa och hänga fint på kvinnor med mindre bröst. Det är helt enkelt inne med att ha lite mindre bröst just nu. Det går ju trender i allt. Lite tråkigt att det ska gå trender i kroppsstorlekar bara!

4. Nej jag har tyvärr inte det. Har aldrig varit på en av dem större festivalerna. Det blir ju en och annan sväng på Malmöfestivalen om någon bra artist spelar.

5. Ja, alltså jag är ju född och uppvuxen i Lund men bor ju numera i Malmö. Och jag känner ganska mycket för båda städerna så jag kör på båda
.
Lund: Jag tycker nog att det första man ska göra är att strosa runt inne i Lund, på alla små gator och sätta sig på en av alla fiken vi har. Och kanske spana in domkyrkan! Sen har ju lundaborna turen att få tillgång till en Topshop butik (finns i Lund, Göteborg och Stockholm). För att ta sig den tar man sig till köpcentrumet Nova Lund som ligger vid Gunnesbo där jag är uppvuxen. Vi har även en butik som heter Pavement och om jag inte har helt fel så finns den tydligen inte någon annanstans, eller i väldigt få städer iaf. Om man skulle lyckas pricka in att fira Valborg i Lund så är ju detta verkligen en upplevelse. Vi lundabor, även vi som lämnat staden för en period är helt tokiga i valborg, precis som alla studenter vi har i staden. Då samlas alla i stadsparken för fest från morgon till kväll. Även riktiga utomhus fester anordnas denna dag och det finns nog inget som slår detta.
Malmö: Här tycker jag nog att man ska spana in Möllan som vi säger här nere. Här trängs uteserveringar, resturanger och caféer och det är nog den delen av Malmö som aldrig eller sällan sover. På dagarna säljs det frukt och grönsaker till bättre priser och man får känslan av att man är utomlands, både dagtid och nattetid. Här kan man hitta mycket exotiskt! Sen kan det vara värt att ta en tripp till fina Västra hamnen också där ståtliga Turning torso finns och en massa nya fina hus och lägenheter, precis vid havet. Och sist men inte minst kanske jag får tipsa om Malmö festivalen. God mat och en hel del bra artister. Jag är inget jättefan då man oftast får trängas och då det lullar runt en massa fulla människor. Men bortsett från detta kan det vara mycket trevligt med rätt sällskap. Jag har sett Timbuktu ett flertal gånger och förra sommaren såg jag en av mina favoriter Veronica Maggio.Matej, 23 år från Bratislava (Slovakien)

1. Jag firar inte sommaren faktiskt, eftersom att jag är inte so
mmar älskare. Ni ska förstå att jag inte bor i sverige, utan i Slovakien där det är mycket varmt under sommaren. Nu är det runt 33 grader o sånt är inte skont. Om jag bodde i sverige, da kanske jag skulle tycka om sommaren.

2. Nej, jag gar inte på bio så ofta. O om jag gar, alltif med nan tjej. O nu har jag faktisk ingen tjej att gå på bio med. Så svaret är inte nu!

3. Sånt har jag inte märkt här. Men tjejerna är alltid såna att dom vill se mycket bra ut. Dom tycker att alla killar är såna att dom bara vill ha finaste bruden. Det e inte sa, några killar kollar också hur tjejen är!

4. Japp, varit i slutet av Juni på den första festivalen som jag nästan alltid brukar gå på
. det är en liten festivalen men trevlig när man träffar många kamrater o ocska nya (tjejer mest :)

5. Oj, jag bor i en by med 1 300 invanare. Men sant man ska inte missa är varan pub Capas, väldigt känd :) Några svenskar har också varit där, dom var mycket nojda :) O sen ocksa vårat disko Espresso, som är väldigt unik!

Sofia , 20 år från Helsingborg
1. Denna sommaren firar jag med jobb. Har fått en massa timmar varje vecka och det är skönt att man tjänar pengar! Självklart firar jag även sommaren tillsammans med mina vänner på diverse uteställen här i Helsingborg. Jobb, sol, bad och fester det är min sommar detta året.

2. Nej det filmen kommer jag nog inte att se. Jag kommer
iaf inte att se den på biografen. Visas den på tvn någon gång i framtiden kommer jag säkert att se den där.

3. Antagligen eftersom många kändisar har valt att ta ur sina inlägg gör även andra tjejer det. Jag tror att både killar och tjejer tycker att en naturlig byst är snyggast och man slipper alla problem med ryggen. Sen är det enklare att upptäcka bröstcancer om man inte har några inlägg i bysten.

4. Jag kommer säkert besöka Helsingborg- och Malmöfestivalen i år. Dock ser jag mer framemot att åka ner till Malmö och deras festival, lite större utbud och lite annat folk. Kan vara rätt tråkigt att träffa samma personer i sin egen stad varje dag.

5. Besöker man Helsingborg tycker jag faktiskt inte att man ska missa Kärnan.
Även Sofieros slott är mysigt att gå och titta på. Och givetvis tar man en shoppingtur i stan, gå längs med hela Kullagatan och bara mysa.

Sex

Fredag igen, som vi alla längtat. Jag kliver på mitt pass idag klockan 8 sedan är det sex dagar fyllda med jobb vilket faktiskt känns riktigt spännande. Har ju blivit van att bara jobba två-tre dagar i rad nu under sommaren. Tidigare år har man ju faktiskt klarat av att jobba fem dagar utan problem. Tror det här kommer gå bra också, men alla ni som är lediga kan ju tänka på lilla mig som sitter inne på jobbet. Nästan att man hoppas på dåligt väder, nu låter jag väldigt taskig. Fredagar innebär ju också självklart veckans panel här på bloggen. Ni kommer självfallet få den även idag och jag kan tala om för er att det är en ganska bra panel denna vecka med mängder av sommartips inför stundande semester i Skåne eller varför inte i Slovakien. Efter att jag kommit hem i eftermiddag kommer ni kunna ta del av denna.

Ta hand om er idag!

Fantastisk
Hemma från stan igen. Kollat igenom lite på internet och finner ett nytt avsnitt med denna underbara person på PSL, helt fantastisk kvinna. En tjej man bara kan drömma om. Måste vara underbart att få dela livet med henne.
Ni vet väl vem det är?

Träning + halsont = Inte bra!

Godmorgon på er!
Kul att många besökte min blogg igår, känner att jag gjort en bra återkomst till bloggosfären. Skönt att vara ledig idag också, ändå är jag uppe hyfsat tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Idag ska jag in till stan och träffa en vän för att shoppa lite. Innan det måste jag hinna köra lite stryka på gymmet. Har haft lite ont i halsen i några dagar men nu börjar det kännas bättre, men alltså ingen jobbig löpträning nu utan styrka. Halsen får inte påverkas extremt mycket och andningen får inte höjas för mycket. Alla vet säkert hur farligt det kan vara att träna när man har ont i halsen, sen har säkert alla gjort det någon gång. Själv har jag blivit mer noggrann på detta för att undvika tråkiga konsekvenser.

Har du tränat trots att du haft ont i halsen?


Tack alla läsare!


Tack för att ni titta idag!

Trollet njuter


Bilder kan ju säga rätt mycket.
Trollet har det verkligen skönt när han är inomhus hos oss, sen gnäller han lite när han får vara ute.

Förövrigt hhar jag hunnit med mycket på förmiddan. Klippt gräs och är nästan klar med en tavla som jag ska ge bort till en nära vän. Tänkte göra ett litet reportage över vad man kan göra när ni besöker Vikbolandet när ni kommer hit, för nu börjar turisterna fylla på. Får se när det dyker upp här. Har ju bara idag på mig nästan...

Update
Missa inte Slipsen Live ikväll klockan 18-19,30!

Nu rullar vi och söker Stockholmare

Uppe tidigt idag på min lediga dag anledningen är att jag har en lång lista på saker som ska göras under dagen och då gäller det att börja tidigt. Har alltifrån klippa gräs till måla en tavla som ska färdigställas under dagen men framförallt svara på era underbara kommentarer. För nu har jag fått igång internet här hemma igen vilket är helt underbart, vad innebär detta? Jo, att det blir Slipsens Live ikväll. Har inte bestämt någon tid ännu men återkommer med det. Snacka om att jag har längtat tillbaka till att blogga igen, blev ju några inlägg men kunde inte göra någonting åt kommentarerna från er fantastiska läsare som driver mig. Samtidigt blev det ju en bra paus för nu är jag ju laddad till hundratio procent, som innebär att det kommer bli mycket bättre.

Till er som jag frågat runt om att delta i Veckans Stockholmare så följer lite information nedan här. Det är så att jag ska ha en stockholmare varje vecka som får svara på några enkla frågor, alltså en lättare intervju men självklart kommer veckans intervju också vara kvar till hösten. Nu söker jag dig från Stockholm som vill vara med i detta. Mejla mig på min mejl som står på sidan i menyn eller lämna en kommentar till detta inlägg.
Missa inte chansen kommer bli mycket trevlig läsning!

Allt för er läsare gör jag detta och förhoppningsvis får detta bra respons också, lite mer nyheter kommer senare. Ny höst innebär nyheter eller hur?


Slipsens Live

Imorgon är det dags för ett nytt avsnitt av slipsens live. Jag vet att ni har längtat och väntat inför detta och nu finns det tydliga instruktioner på hur du ska gå tillväga. Ni som inte har sett tidigare och inte har någon som helst aning om vad det är för någonting så tänkte jag berätta det för er. Eftersom att tekniken har gått framåt mycket den senaste tiden så är det nu möjligt att genom endast en webbcamera sitta och sända live. Det kallas för live-streaming det fina ordet som kanske är svårt att förstå, men det är alltså som ett riktigt live program på tv. Och när jag nu sänder detta kan ni som är intresserade av att ställa frågor till mig kika in i chatten eller kanske rent av önska en låt. För det funkar lite som ett radioprogram där vi tar upp olika ämnen men ni får vara med och påverka.

Ni har säkert nu fått veta lite mer om vad det är för nått. Men en kort sammanfattning..

Vad? Sänder live genom en webbkamera.
När? Tider kommer upp i menyn.
Hur? Ni kan kika in i chatten och påverka programmets utformning och innehåll eller varför inte önska en låt.

Missa inte morgondagens avsnitt!Avsnittet blir av om jag lyckas få hem mitt modem till iimorgon... Läs gärna instruktionen nedanför..Längtar till modemet är hemma så länge funderar jag

Som ni har märkt har jag varit väldigt off från bloggen några dagar vilket beror på att jag enbart har mitt mobilabredband att surfa på. Visst det är bra också men långt ifrån en vanlig uppkoppling speciellt när man bor på landet som jag gör. Inte världens bästa täckning kanske men det funkar. Sen är det skönt att ta en lite paus nu när jag har ett gyllene tillfälle men vill passa på att tacka för alla fina kommentarer som kommer in. Känns faktiskt som att vissa saker börjar gå min väg som inte gått som jag velat tidigare. Inga stora saker egentligen men saker som får mig att må bra och njuta av livet. Och igår kom ju en till glädjebomb om det går att säga så. IFK Norrköping tog sin första tre poängare på Parken. Hur underbart är inte det på en skala?

Sex poäng på två matcher nu, fortsätt så! Och minns någon vad Marcus Allbäck sa när Örgryte tog steget upp i Allsvenskan förra året? "Vi ska inte göra samma misstag som IFK Norrköping" slutcitat. Och det verkar ju verkligen gå Örgrytes väg i Allsvenskan, eller hur förklarar man 3 poäng så långt under säsongen och inte någon seger. Förklaring?

Men i alla fall härligt med tre poäng igår hemma mot Falkenberg detta gör mig ännu mer sugen på att börja blogga igen, fingrarna börjar skrika efter att få skriva av sig igen. Hoppas modemet kommer hem snart..

Funderingar...
- Undra vad IFK:s största stjärna säger om matchen igår? Ett bevis på att man klarar sig utan Marcin på fotbollsplanen.
- Varför tappar jag läsare medan alla andra ökar?
- När kommer sommarvädret tillbaka?
- Varför är denna tjej så underbar och skriver fantastiska texter? Dum fråga men jag är så imponerad över henne!
- Hur kommer det sig att alla bloggare har tävlingar i form av Veckans bloggare är liknande?
Mörkret skrämmer mig så

Lär man säg aldrig av sina misstag? Enligt min personliga uppfattning är varje misstag vi gör ett steg framåt i den riktning vi vill ta oss. För alla vill vi ju ta oss framåt och jobba oss uppåt på den fantastiska trappan och bli accepterade för den man är och det man åstadkommit i sitt liv. Men så fel vi kan ha också. För när toppen är nådd är du ändå inte nöjd över det du gjort utan kämpar så illa tvunget vidare för att verkligen nå den plats du förtjänar och vill nå. Sen kan du stå där och titta ner samtidigt som du låtsas glömma din verkliga bakgrund.

För alla historier har ju en början och ett slut. Sedan fylls den med olika innehåll och visst vill man se tillbaka på ett liv fyllt med mål och färdig ställande. För inte vill man sitta där utan att ha tagit sig någonstans, men ack så fel jag hade.


Visst vet jag att världen är orättvis men den är inte bara det utan den är också hård och tuff för en tunn själv som tar hårt åt sig varje motgång. Ena stunden kan det kännas som en topp du står och tittar ner på dina medmänniskor men lika snabbt kan du själv vara en i mängden som inte får göra sig märkvärdig över något. Bara en av alla de som försöker vara tillfreds för alla andra och ta sig själv på sista plats. Var försvann den världen där vi tänkte mer på andra än sig själv?

Nu ska vi alla vara den som står högst upp och med förakt ser ni på andra för själv är man så fruktansvärt jävla bra rent ut sagt. Kanske kom det med den nya kommunikationen (läs blogg) att vi ska slå oss själva för bröstet och tycka att vi är så extremt mycket bättre än vad resten av våra medmänniskor är. Kanske fanns det redan in för skitsnack om andra har ju alltid funnits där man själv aldrig någonsin har gjort något fel.

Varje gång jag ser nog stirra och viska går det en rysning genom kroppen för nu talas det skit igen som så många gånger förr. Allt handlar om fördomar vi har mot varandra för har man någon gång gjort en steg i fel riktning får du leva med det hela livet. Lär av sina misstag? Aldrig!

Lär dig leva med dem.

Panelen vecka 28Frågorna till veckans panel


1. Brukar du gå på fester och vara nykter eller är det en värld långt borta?
2. Alex Schulman känd för att vara lite av en mobbare fick i förra veckan en dotter, vad tycker du om folk som öppet mobbar andra för att själva nå framgång?
3. Sommar och lugn, bra tid för läsning. Har du något bra boktips?
4. På sommaren blir det också en del musik som strömmar ut ur högtalarna. Vad lyssnar du på? .
5. Är det någon nyhet under den gångna veckan som fått dig att rynka på pannan?Nathalie, 21 år från Lund
1. Jag är ofta nykter på fester. Mina vänner är vana. Ibland dricker jag inget alls eller så tar jag ett glas vin eller två. Jag dricker mig aldrig full! Jag brukar ha hur kul som helst ändå, avskyr att bli full och vill må bra dagen efter.

2.Jag tycker att det är trams. Att man sen säger vad man tycker och tänker och blir känd för det är ju sin sak. Men att mobba och trakassera är, ja som jag sa innan trams.

3. Ja visst har jag det. -"Den vita massajen" - Corinne Hofmann -"Den vita massajens dotter" - Corinne Hofmann (Har även kommit ut en tredje bok som jag inte hunnit läsa än) -"Nu vill jag sjunga dig milda sånger"- Linda Olsson -"Sonat till Miriam" - Linda Olsson

4. Jag är väl som många andra och lyssnar på lite allt möjligt. Men det blir mycket Veronica Maggio, Michael Jackson (inte bara för att han är död), Laleh och bra hitmusik som funkar till sommarens alla fester.

5. Oj, skäms lite för att jag har varit så dålig på att kolla på nyheterna. Man lyssnar liksom med ena örat på morgonen. Nyhetsmorgon står ju alltid på men man gör alltid en massa annat samtidigt. Kan inte minnas att jag har rynkat på pannan iaf.

Sofia, 20 år från Helsingborg
1. Självklart kan jag gå på fester och vara nykter. Man har inte alltid roligare bara för att man dricker. Jag kan har roligt både nykter som onykter.

2. Jag tycker inte alls om mobbare. Vare sig det är över internet eller på andra ställen. Mobbing är fel och speciellt fel om man mobbar någon över internet för att nå en egen framgång.

3. Favorit författaren just nu är Belle de Jour. Skaparen utav En callgirls dagbok som visades på kanal5 för några månader sen. Jag läste hennes blogg och sen när jag såg serien var jag fast. Jag var tvungen att skaffa hennes böcker. Nu fattas bara två utav dom och sen är min serie komplett.

4. I sommar är det en väldig blandning gamla och nya låtar.
Just nu går skivorna: Absolute Summer Hits 2009 och Absolute Music 60 på flitig repeat.

5. Det som har fått mig att rynka lite på näsan var när man läste att man skulle få se Michael Jackson i en glaskista. Som tur var stämde inte dessa ryktena men man blev ändå lite chockad.


Matej, 23 år från Bratislava (Slovakien)
1. Det är ganska langt borta. Vi brukar dricka nat pa fester o ha kul. Men ibland dricker jag ingenting, men det är i sa fall när vi gar till disco o jag var vald att kora bil. Man kan ha kul utan alkohol ocksa!

2. Svart for mig att svara pa denna fragan. Jag vet inte vem han är o vad han gjorde

3. Japp det har jag. Ni far prova boken "Zone 22". Det är om en engelsk man som akte till Moscow o pa flygplatsen vakten hittade lite marihuana hos honom. Sen skickar dom honom till fängelset for 3 ar eller nat. Hela boken handlar om livet där. Det här hände pa riktigt, i 2002.

4. Det kommer manga nya sommar hits, som alla glommer bort efter sommaren, sant tycker jag inte att det är konst. Jag lyssnar pa allt mojligt, speciell pa festerna bryr jag inte om det.

5. Pa Fredag aker jag till Sofia (bulgarien), for bade jobb o kul. Ser fram emot det, eftersom jag kan inte vara hemma länge, annars är jag sjuk.

Utan lina liksomVad bra det går för mig trots att jag sitter utan någon fast lina så att säga. Knallar på med bilderna och kommentarerna kämpar jag på med. Helt ointressant egentligen, men har även satt ihop panel till imorrn får ju passa på nu när jag har bra uppkoppling och bra flyt. Nu blir det att ta ett glas vin ringa runt kanske till folk om morgondagen, eller skicka sms. Är mer av en sms-människa. Samtidigt ska jag kolla lite på Sommar med Lykke på PSL. Underbar människa!


Knäcker mig inte

Nu var jag tillbaka igen och erkänn att ni har sagt mig. Dessutom är jag nu ledig fram till på måndag vilket är himla skönt må jag säga. Kämpat på i ynka 3 dagar, 3 dagar läser ni nu och tycker jag är väldigt vek. Ni jobbar säkert 7-16 5 dagar i veckan så vågar jag sitta här och gnälla, men det gör jag ändå!

Trots att en mindre roliga sak har inträffat så är jag glad. Det tråkiga är att jag är väldigt klantig och orädd för åskan vilket resulterade i att vi står utan internet här hemma. Tur att jag har mitt mobilabredaband att ta fram i såna lägen, men jag hade tur i oturen igår. Datorn klarde sig hela och ren vilket är helt otroligt när det bara small till och sprängde sönder modemet. Nytt kommer nästa vecka, och eftersom att jag har bloggen blev det lite panik först. Sedan kom jag ju på att internet löser sig ju alltid med mobiltbredband, vilket är himla bra! Så nu sitter jag och surfar på Ella med hjälp av den smidiga lilla dosan som är modem på sidan. Den lyser fint blått vilket innebär att jag är uppkopplad.

Ikväll blir det riktigt somrigt framför tv:n tillsammans med Ernst och kanske ett glas vin, måste ju verka lite snobbig nu också, när jag bor på landet utan internet och allt.

Ska försöka mig på kommentarer nu, undra om mitt tålamod klarar av det med lite seg uppkoppling?

Det närmar sig

Två pass kvar på jobbet sen väntar lite ledighet och då ska jag ägna mig åt att umgås med nära och kära samt lyssna på bra musik. För visst har Norrköping mycket att erbjuda och till helgen är det en gratis festival i Norrköping och jag tänkte dra mig dit och kika. Vad säger ni om utbudet på artister, ni kan ju se listan nedanför på bilden. Inte illa!
(Tryck på bilden för mer information)

Prenumerar på mig

Ni har väl inte missat att ni kan följa min blogg på ett enkelt sätt. Lägg till mig på bloglovin....


bloglovin

"Män och kvinnor med hjärna läser Slipsens mer än gärna!"

Motivera sig och kliva över tröskeln

Sitter upp och lyssnar på Sommar i P1 eftersom att jag missar det på dagarna när det sänds då jag oftast jobbar. Får lite feeling över att må bra och vara mitt i livet. Får frågan hur man klarar av att motivera sig när det är tufft med träning som är en viktig del i livet för många. En fråga som säkert har tusen olika svar men för mig har det varit viktigt att finna en plats där jag trivs utan att bli störd av någon. Jag fann min plats på gymmet och skogen här hemma som hjälper mig att träna på som aldrig förut. Visst jag kör absolut inte lika hårt som jag gjorde tidigare däremot lika ofta som förut.

Ett av nyckelorden är nog glädje. För vissa dagar tar det verkligen emot att ge sig ut och springa dom där 10-20 km ute på en landsväg mitt ute i ingenting. Ibland går det också hoppa över ett pass när inte den där känslan av glädje och inspiration infinner sig. Går att sammanfatta det lite som en viss Anna skrev en gång, jag fick feelin. Lite så är det också. De dagarna jag bara känner för att sticka ut i skogen 1 timme känns det riktigt bra och dessa passen kommer jag bli stärkt av. Men ibland tar det emot och då måste man ta sig över tröskeln.

För ofta är det faktiskt så att man inte klarar att ta sig över den där berömda tröskeln utan istället hittar man på tusen andra saker som helt plötsligt klättrade upp på agendan och tog en plats. Från att tidigare varit oviktig till att vara livsavgörande. Och tänk så också med träning. Det är inte livsavgörande om du hoppar ett pass då och då, för vem bryr sig egentligen mer än du själv?

Jag vet att jag kan låta väldigt motsägelsefull men det är precis så svårt som det är att beskriva hur man lyckas motivera sig till att träna vissa tider, men det vänder nog. Men låt den där känslan av att må bra och njuta av livet låta sig ta dig med och kanske leda dig över tröskeln ut i det vackra vädret och få den där underbara känslan av att vara vid liv under och efter träningen. För visst är det underbart!

Denna text blev till dig som en motivation 7 juli 2009, hoppas den lyckas hjälpa dig!

Hur sätter man en bra rubrik?

Så var ännu en arbetsdag över och nu väntar en kväll av ledighet framför tv:n vilket inte var igår utan i förrgår. Nej ,men ni förstår säkert vad jag menar. Blir att bänka sig framför Allsången. Upptäckte också en väldigt spännande sak med min rubriksättning som jag lyckades göra imorse innan jag åkte till jobbet. Kolla på den nedan och läs den tyst för dig själv och fundera på var du lägger betoningen vilket kan bli lite annorlunda.

Börja med:
"Fina läsare, tack! " som jag skrev och lägg betoningen i uttalet med en lite ironisk touch som får det hela att låta ungefär som att jag efterlyser fina läsare.
Som om jag inte redan har det? Har ju helt fantastiska läsare som kikar in dagligen och läser vad jag skriver om.

Prova sedan med:
"Fina läsare, tack!" och uttala det denna gången lite långsammare och lägg tyngd på slut ordet tack. Hör ni att det helt plötsligt låter annorlunda.
Här hör man det som jag ville få sagt att ni är underbara och gör mina dagar ibland när jag har det svårt och är trött. Då finns ni där!

Självklart var det en sådan rubrik som i andra fallet jag vill att ni skulle läsa det som. För igår var en sådan underbar dag med bloggen med mängder av läsare samt många tittare på slipsens live vilket alltid är roligt. Ni märker säkert hur glad jag låter men i själva verket är jag oerhört trött och längtar bara till Allsången för att ladda till alla kommentarer.Fina läsare, tack!1. Visar att vi fått ökning av antalet katter här hemma. 2. Trevlig bild från en tennismatch mellan mig och Oskar för en tid sedan.

Tack alla ni som kikade in på live-sändningen igår. Alltid trevligt när fler och nya kikar in och kollar, är väldigt spännande att sända live så där. Blir det fel blir det fel men oftast blir det riktigt bra. Idag är jag uppe tidigt igen eftersom att jag ska jobba mellan 8-15 sedan blir det träning. En positiv sak just nu, träningen går riktigt bra faktiskt.

Lite bra slogan till min blogg förresten....

"Riktiga män läser slipsens och kör bil med stjärna"

"På slipsens knyter vi inte vänskapsband, där knyter vi slipsknuttar"

"Riktiga män med hjärna läser slipsens mer än gärna!"

Vilken gillar ni bäst?

Njut av tisdagen!En väg att gå, eller?Menar den person allvar eller är han ironisk. Satt på jobbet häromdagen och kikade igenom NT som jag alltid brukar göra och finner denna kommentar i fältet nedanför. Blir fundersam över om personen menar allvar eller bara är ironisk. Sedan tänker jag ett steg längre och funderar över om detta blir nya sättet att söka jobb på.

Vad tror ni?

Slipsens-live ikväll, eller? Bestäm ni!

Vad säger ni om att köra ett slipsens-live ikväll? Någon som kollar om jag sänder ikväll klockan 18-19?


Att kliva upp tidigt på morgon är en självklarhetSommaren är här, äntligen efter många dagar med sämre
väder. Värmen har den senaste veckan stigit upp mot fantastiska höjder. Nästan att vi kommit upp i trettio grader vilket är helt underbart och nu går det verkligen njuta. För visst vill alla ha en sommar fylld av sol och värme sedan hör det ju till att bränna sig eller hur? Att sitta inomhus dessa dagar är närmast oacceptabelt, inte för någon kanske bryr sig men själv har man ofta de kravet på sig själv att vara ute i friska luften istället för att hålla sig inomhus som går att göra resten av året. Det är ju trots allt några få månader som bjuder på detta vackra vädret.

Det handlar om att vara effektiv under dessa dagar som solen är framme och visar sig då går det verkligen inte sitta inne blek och tråkig. Ut och ta vara på tillfället samt kämpa på med jakten på den perfekta färgen. Solbränd vill ju alla vara.

Jag kan gå till mig själv och vet hur effektiv jag är dem dagarna som jag är ledig, inte ligger jag och sover fram till tolv utan upp tidigt för att fort ta sig till havet och bada. Ligga i sängen går att göra de dagarna som bjuder på sämre väder, men till vilken nytta? Jo, annars går jag runt med ångest över att ha missat dagar med sol, tänk ifall solen inte kommer upp igen. Tänk om jag inte hinner få färg på min annars så bleka kropp. Tänk om jag inte hinner ta ett dopp i havet för att kunna berätta om det för folk senare. Tänk om jag sitter inomhus och ägnar mig åt oviktiga saker eller kanske viktiga saker. Nej, utomhus ska man vara.

Tänk dig själv, visst mår du väl dåligt när du kanske sovit över en hel dag som erbjöd sol och inga moln. Kanske är det bara jag som har den pressen? Är jag ensam?

Semester är också en tid som kommer under denna tid på året och den är oftast fylld av höga förväntningar men främst är det vädret det talas om. Bra väder ska förgylla semestern så det går att hitta på aktiviteter hela dagarna. Helst bad på dagarna följt av ute kvällar i gott sällskap in på småtimmarna. Resten av året pratar vi om att gå in i väggen som det heter eller utbränd som är ett ord som folk slänger sig med hej vilt. Nu då, ingen talar om stress trots att vi ska hinna med flera hundra olika saker på tre kanske fyra veckor. Var försvann det ordet semester och koppla av, någonstans på vägen glömde vi det. En sommar fylld av förväntningar och press på att göra allting på kortast möjliga tid.

Det hör till när det är sommar. För visst trivs du väl precis lika bra som jag när du kan njuta av att inte ha något jobb att gå till eller bara ta vara på ledigheten. Vissa saker hör till, precis lika mycket som snö hör till vintern så är det en del av sommaren.

Vinden vänder och blåser i min solbrända rygg

En söndag fylld av jobb har jag tagit mig igenom. Eller nej jag skrev fel. En helg fylld av jobb har jag äntligen tagit mig igenom och idag inleder jag lite vila för att imorgon gå in i en vecka fylld med enbart tre dagars jobb. Hur underbart är inte det på en skala. För mig är det helt fantastiskt. Märker ni vilka superlativ jag plockar fram nu, men det blir lätt så när allting går sin väg ofta varje dag. Lite roligt är det faktiskt med söndagar trots att det brukar kallas för ångest-dagen nummer ett. Träningen börjar äntligen flyta på bra för mig nu också, efter en hel del slit med skador börjar det äntligen kännas bra och jag laddar redan inför nästa Göteborgsvarv trots att det är nästa ett år kvar till nästa gång. Annars försöker jag hålla mig borta från tävlingarna och ägnar min tid åt träning.

Det låter väldigt tråkigt men just nu mår jag väldigt bra av det.

Kanske är det min väg framåt för visst lär mig sig av varje litet steg man tar i livet. Både med och motgång. Dessutom börjar det äntligen kännas bra i mina fingrar och mitt huvud, de verkar samverka igen. För under en tid har det bara inte fungerat att trycka ut något att skriva och som ni märkt har det blivit mycket bilder på senaste tiden. Vilket jag verkligen tycker är roligt och all fin respons jag fått, dels på inlägg men även på designen som jag gjorde om för en tid sedan. Ni märker att det börjar gå min väg och det känns så j-vla bra!

Dessutom tog IFK tre poäng igår borta mot Södra och jag undrar vad Frida har till sitt försvar?

Läsning att njuta av...

Lite trevlig läsning på helgen är alltid ett plus. Jag har under våren/hösten gjort mängder med intervjuer och nu under sommaren kör jag små repriser av dessa intervjuer som ni kan läsa en gång till. Visst låter det väl helt underbart och dessutom jobbar jag hela helgen, därför får ni nu läsa om Kalle.

Tryck bara på bilderna nedan så kommer ni till intervjuerna...
Ett tips om ni vill springa på denne man ska ni söka er till Öland nu under sommaren eller Kalmar och sök längst in i baren, där finner ni honom garanterat!

Debut för julipanelenVeckans frågor till panelen:
1. Har ni hunnit göra något trevligt så här långt under sommaren?
2. Vad har ni för förväntningar på panelen för din egen del?
3. Vad är din reaktion kring Jacksons död?
4. Några speciella planer för helgen?


Matej, 23 år från Slovakien

1. Javisst! Jag har varit pa en väldigt trevlig besok hos min andra familjen in Sverige.
Min svensk pappa fyllde 50 ar o vi hade en prfekt fest! Fast jag var ganska trott pa en fel plats:)

2. Äntligen far jag vara med här,
horde massor om veckans panelen:)

3. Det var chock för mej, mycket oväntat.
Men sånt är livet, man ska gå vidare.

4. Japp, ska pa farmors fodelsedags fest,
hon fyller 80. Men, man kan vänta stor drag pa den festen:)


Nathalie, 21 år från Lund

1. Jag har varit iväg med min sambo och pappa i en mysig liten stuga precis vid havet i Blekinge.
Mycket sol, bad, god mat och fotboll på tv!

2. Har inte direkt reflekterat över det men jag är nyfiken
på vad Marcus kommer att ställa för frågor. Allmänt kul bara!

3.Jag fick reda på det när vi var uppe i stugan.
Jag låg och sov och pappa var uppe och tittade på nyheterna. Vaknade till av att jag hörde något om död och sen Michael Jackson och jag måste säga att det högg lite i hjärtat. Jag kan väl inte påstå att jag är ett stort fan av Michael Jackson som person men jag är däremot ett stort fan av hans musik. Jag är ju uppvuxen med den! Min favorit låt är "Dirty Diana", men det verkar inte vara så många som har uppmärksammat den. Men iaf, visst är det sorligt.

4. På lördag ska tjejerna samlas och laga mat tillsammans och umgås.
Vi har några stycken som har flyttat ifrån Skåne och är ute och far så det är riktigt kul när vi lyckas samla alla, eller dem flesta iaf. Annars ska jag nog passa på att umgås med min sambo då han börjar jobba på måndag igen.Sofia, 20 år från Helsingborg

1. Jag har bara hunnit jobba och träffat vänner. Ska inte göra något speciellt mer nu heller under sommaren utan jag åker iväg till Egypten den 13 oktober i år!

2. Att vara med i panelen ska bli skoj faktiskt. Se vad de andra personerna svarar på frågorna och se vad läsarna tycker.

3. Jag har inga reaktioner kring hans död. Jag har inte riktigt varit ett fan utav honom. Dock tycker att att det pratas alldeles för mycket om det nu. Tycker att tidningarna ska skriva om något annat nu!

4. Mina planer för helgen är att ta det lugnt då jag är ledig från jobb. Det blir nog en middag och en utgång med på lördagen tillsammans med vänner.
När alla clownerna, har gått från jobbet

Jag hoppas ni njuter av sommaren lika mycket som jag gör. Idag har jag lyckats bränna mig lite men sånt hör faktiskt sommaren till. Skönt att det ska bli lite sämre väder nu när jag börjar jobba imorgon igen för att jobba hela helgen. Samtidigt är det skönt för då kanske min röda färg går över till brun vacker färg. Njut av att vara lediga ni andra och imorrn kommer också debuten för julipanelen som jag är imponerad över. Alla har svarat i tid och jag behöver inte stressa över någonting vilket är underbart!

I got life
Som ni märker så har jag faktiskt skaffat mig ett liv utanför bloggen vilket känns skönt och bra på ett sätt men samtidigt saknar jag att sätta mig här och skriva. Idag fick jag lite tid över att skriva och självklart måste jag ju också dela med mig av min "konst" om man nu kan kalla det konst. Har funnit en ny hobby att ägna mig åt då tid finns över att spendera, måla. Avkopplande och skönt måste jag säga. Prova det ni också!

Sitter och lyssnar på Hallå P3 med Salem Al Fakir från gårdagen när jag blev inringd att åka och jobba vilket gjorde att jag missade det. Men vilken tur att det går att lyssna på så här i efterhand. Salem måste vara en av de skönaste artisterna som Sverige har. Imponerad över honom! Läser man kommentarerna på Hallå P3:s hemsida får Camilla mycket beröm och för er som inte vet vem hon är så är det programledaren. Hon är sjukt bra och snygg också vilket är ett stort plus!bloglovin

RSS 2.0