Slipsens-live tillbaka!

ÄNTLIGEN! ÄNTLIGEN ÄR DET dags för slipsens-live ännu en gång och det är fullspäckat program som vi har att vänta oss. Klockan 18,00 rullar det igång med en presentation av programmet sedan är huvudpunkten att det är dragning av en ny panel där det är hela 13 (!!) personer som är med och tävlar. Kommer bli en spännande dragning. Redan nu kan jag ge er schemat för kvällen..


Upplägg för programmet
18,00 Presentation av programmet
18,10 Trogna tittare är med på telefon
18,20 Vilka tävlar i veckans panel?
18,30 Ställ frågor till mig
18,45 Lottning
18,55 Summering av programmet
19,00 Programmet är slut

Celebration

LADDA UPP INFÖR kvällens sändning med lite bra musik. Denna låt har varit ett stor signum på min blogg och tycker ni inte att det är en grym video? Diggar det!

Det är tillbaka!

DET POPULÄRA INSLAGET som regerat på slipsens under långt tid är tillbaka. Under de senaste veckorna har ni fått se inspelat program med "Slipsen tipsar" men nu är det dags igen. Slipsens-live kommer sändas här på min blogg under söndagen med start klockan 18,00 och det kommer mer information hur ni ser på detta. Så länge tycker jag att ni ska skriva in klockan 18,00 i kalendern. Då rullar allting igång för då ska vi få en ny panel som ska sitta under hela november sedan blir det mycket annat. Ni får chansen att ställa frågor till mig dessutom ska jag berätta lite om nyheter till bloggen. Och vad är det som är så bra med jantelagen?


Allt detta i slipsens-live....


UPP TILL BEVIS

Eftersom det blev dåligt med tips till den här veckan, så får ni hålla till godo med lite foton så länge – tills skrivarlustan/fantasin har runnit till igen.

Som skrutt…

En rätt vacker bild i all sin fulhet, eller hur?

Årets skörd (nästan) av vinteräpplena på det stackars lilla trädet, som älgarna kommer och tuktar med jämna mellanrum. Senast i fredags natt.

Fåglarna gillar i alla fall att hacka i dem, så nån nytta har det blivit med dem.

Tänk på nyponsoppa…

Kanske inte nån vacker syn, men – lika dant där – fåglarna blir glada! Och det är dem vi blir glada av i vinter, när fågelbordet är fullt med hungriga små fåglar i alla möjliga färger. Även om de är vackra, är det de röda domherrarna vi helst inte vill se. De spår ju bara kallt och snö (om det nu stämmer), och det räcker så bra med lite lagom av den varan – tack.


Hälsningar Faster Gunhild

Tack för mig för idag, nästa vecka kanske det blir mer ord än bilder… vem vet.


Livets gång

Vissa dagar kan livet kännas jobbigt. Dagar som man bara vill ska passera in i det förflutna, saker man inte vill uppleva. Det finns en mängd händelser som påverkar oss till de personerna vi är idag och ibland kan vi stå på en topp och se ut över alla andra för att plötsligt själva vara de som står i dalarna. Detta är lätt att glömma bort när allting flyter på framåt hela tiden. Precis på samma sätt som det är svårt att tänka så när allting är skit.

 

Livet är en berg- och dalbana som inte går att styra. Nu kanske du säger att det kan vi visst och ja, det kan vi men hela tiden påverkas vi av andra. En nära släkting ligger inför döden. En vän råkar ut för en olycka. En familjemedlem får ett nytt jobb. Du själv trivs med livet och har precis träffat din livskärlek.

 

Allt är en del av våra liv varken vi vill det eller inte. Först när vi lärt oss att inse detta förstår vi vad livet innebär. Allting är inte dans på rosor och allt är inte dystert och svart. Det är kontrasterna som bygger en helhet.

 

En helhet som jag tycker vi ska njuta av.


Holloween, musiktips i sista panelen för Oktober

Det har blivit dags för sista panelen med Pernilla, Tess och Ida som suttit hela oktober och på söndag drar jag en ny panel. Du har chansen att delta i utlottningen av en plats genom att maila mig på slipsens@gmail.com. Skriv att du vill vara med i panelen sedan kommer jag sända "Slipsens-live" på söndag, återkommer om exakt tid men räkna med 18,00. Ta chansen!

Pernilla 26 år från Kristianstad

1. I helgen vankas Halloween är det en högtid du går in för?

- Nej det gör jag inte. Det var mer när man var yngre som man kanske gick på maskerad fester. Jag tror att om vi kommer få barn och de blir lite äldre så kommer man kanske uppmärksamma det mer.

 

2. Under den senaste tiden har Malmö råkat ut för skottattentat, frågan är om du känner dig osäker i samhället idag?

- Det är skrämmande tycker jag. Nu bor ju jag inte i Malmö men man känner sig ändå lite otrygg när man går utanför dörren. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Man tänker ofta att det kommer aldrig hända mig, men man ska nog ändå försöka vara lite på sin vakt och undvika att vara själv så mycket det går, speciellt när det är mörkt.

 

3. Förra veckan fick ni tipsa om bra böcker, nu är det bra musik. Vad lyssnar du på för musik under hösten?

- Oj, det finns ju så mycket bra musik man kan tipsa om och jag som lyssnar på väldigt blandad musik tycker det är svårt att välja ut favoriter. Men min största favorit Winnerbäck går ju alltid hem, vilken årstid det än är. Just nu lyssnar jag även väldigt mycket på Kings of leon, Daniel- Adams Ray, WakeyWakey, Timo Räisänen, Lyckke Li, The xx , The Veronicas med flera.

 

4. När det är sista veckan vill du självklart göra lite reklam för dig själv och varför ska man besöka din blogg?

- Jag tycker jag har en ganska så bra blandning i min blogg med musik, mode, tvtips, vardagliga saker m.m. Jag försöker köra mitt eget race och bloggar om det som intresserar mig och som förhoppningsvis intresserar mina läsare. Jag har också en ganska så nära relation med mina läsare då jag tycker det är viktigt att ge respons och svara på sina kommentarer man får.

 

5. Har din tid i panelen varit bra tycker du?

- Jag tycker det är varit jätte roligt att få ha fått chansen att få vara med i panelen. Det skulle jag gärna göra flera gånger. Jag tycker det har varit en bra blandning med frågor och varje har man varit lite nyfiken på vad för frågor som dyker upp.

 

6. Vilka tips vill du ge till kommande deltagare?

- Var dig själv och kör ditt eget race, är mitt tips till kommande paneldeltagare =)

 


Therese 36 år från Kristinehamn

1. I helgen vankas Halloween är det en högtid du går in för?

- Detta är inget vi firar. Men i många år har vi träffat en av mina bästa kompisar och hennes familj. Vi har käkat gott och barnen har klätt ut sig ibland. Hon har ordnat lite spöklikt och lite skoj för barnen men som sagt inget annars.

 

2. Under den senaste tiden har Malmö råkat ut för skottattentat, frågan är om du känner dig osäker i samhället idag?

- Nej de kan jag itne påstå att jag gör. Nej... men visst de händer mer och mer och det är hemskt att man inte från Polisens håll kan göra mera... eller på andra sätt.

 

3. Förra veckan fick ni tipsa om bra böcker, nu är det bra musik. Vad lyssnar du på för musik under hösten?

- Oj... jag kan inte säga att jag lyssnar så mycket just nu. De blir sällan musik ens i bilen. Lyssnar mest på böcker då jag är trött på radions upprepning av musik. Annars är det väl Kiss och Barbados... och Blender som jag lyssnat på de sista...

 

4. När det är sista veckan vill du självklart göra lite reklam för dig själv och varför ska man besöka din blogg?

- Ler.... min blogg har mycket som inte de stora bloggarna har. Känsla och närheten till de vanliga. Inte massa yta. Här kryper vi under skinnet och får oss en dos av min vardag. Du får läsa om funktionshinder familjeliv samt en dos av scrapbooking biktips och bilder. Välkommen in.

 

5. Har din tid i panelen varit bra tycker du?

- Ja de har varit spännande. Speciellt att läsa de andra deltagarnas reflektioner.

 

6. Vilka tips vill du ge till kommande deltagare?

- Att man kanske forskar å sätter sig in i de ämnen du frågar om. Att svara från hjärtat och jaaa va ska man mer säga? Lycka till kanske.


Ida 19 år från Oxelösund

Svar kommer senare...

 

 


Nyfikna på helgen


Tjejer, köp detta!

ÄNTLIGEN FREDAG! Det har också blivit dags för ett populärt inslag på min blogg, jag ska tipsa om lite tjejkläder igen. Får se om jag har rätt eller fel denna gången. Kanske fel att använda de uttrycken men kul att se om någon håller med mig eller inte. Har ju varit lite fram och tillbaka med det där... Ger det ett nytt försök och denna gång har jag kört helt på Acne.
Snyggt eller hur?

Mimmi har hittat det perfekta

Som vanligt varje torsdag har det blivit dags att träffa en ny personlighet. Denna vecka är det Mimmi som ni får lära känna, en skotokig 19-åring från Stockholm. Hon har haft sin blogg sedan 2007 men har hela tiden utvecklat sitt bloggande och vuxit som person. Under vår intervju kom vi att prata om hur det är att växa upp som ensambarn, kärleken till skor och mycket mera. Möt Mimmi i veckans intervju här på slipsens.se.Hur skulle du beskriva dig själv?

- Jag skulle beskriva mig som en skotokig tjej som alltid har ett leende på läpparna, som kan bli glad av att se ett par fina skor och som älskar värme, och palmer!

 

Du är en skotokig tjej säger du. Hur många skor har du ungefär?

- Inte så farligt många, det ligger runt 60 par bara!

 

Finns det något som gör dig ledsen?

- hm… orättvisor. Men nej vad miss world det låter, det sitter jag ju inte och gråter för varje dag direkt. Jag vet inte, sånt som sårar mig är väl det som gör mig ledsen.Hur länge har du bloggat?

- Sedan slutet av februari 2007, fast i bloggen finns det bara inlägg från augusti 2007. De tidigare tog jag bort av en anledning.

 

Av vilken anledning tog du bort inläggen innan?

- När jag började blogga var jag väldigt, väldigt personlig. Så de inläggen från den tiden handlade väldigt mycket om mig och exakt vad jag gjorde, tänkte och tyckte. De borttagna inläggen handlade mycket om min första kärlek, när vi gjorde slut gjorde det för ont att ha kvar dem. Men det ångrar jag nu, hade varit kul att få läsa allt tre år senare.

 

Har ditt bloggande utvecklats sedan du började?

- Ja det kan man verkligen säga. Från superpersonlig i början, till så opersonlig det bara går, till personlig till så som jag är nu tror jag. Tycker att jag hittat det perfekta nu, lagom personlig & lite hemlighetsfull på vissa plan.

 

Betyder bloggen mycket för dig?

- Det är klart, det är ju min dagbok på sätt och vis. Jag har lagt många timmar på bloggen. Den har följt mig under de senaste 3 åren i mitt liv, då det har hänt så otroligt mycket för mig. Den är ju något jag måste jobba med varje dag för att den ska leva vidare.


Vad skulle du säga är det viktigaste i ditt liv?

- Min familj och min hund. Skulle jag förlora dem skulle jag inte vara hel längre. sen är självklart mina vänner otroligt viktiga, utan mina tjejer skulle jag vara helt annorlunda idag!

 

Vad är det för hund du har?

- En bichon havanais, en liten golvmopp.

 

Du har inga syskon eller?

- Nej, jag är ensambarn.

 

Hur har det varit att växa upp som ensambarn?

- Hur bra som helst. jag har ju ingenting annat att jämföra med. ibland har jag väl saknat en lekkompis när mina föräldrar tröttnade på att leka med mig när jag var liten. men annars har jag inget att klaga på.

 

 

Du har nylingen fått nytt jobb, hur känns det att komma ut i arbetslivet?

- Supersupersupersuper skoj! Äntligen! Eller äntligen kanske är fel ord eftersom jag fick två jobb efter 3 veckor som arbetssökande. haha. Men nu känns det ju superkul att jag får lära mig massa nya saker, träffa roliga människor & framförallt tjäna egna pengar.

 

Vad läste du på gymnasiet?

- Där snurrade jag in mig i medievärlden ordentligt! Jag läste media med inriktning medieproduktion & textkommunikation.

 

Har du alltid haft stort intresse för skor?

- Ja det har jag. Mamma brukar säga att jag har haft högklackat så länge hon kan minnas, kanske till och med att jag föddes med dem på. Jag lånade alltid mormors högklackade skor, från två-tre års ålder sprang jag runt i dem. Sen har det bara fortsatt. Och blivit värre och värre för varje år.

 

Du vill inte vara alltför personlig, men hur går kärlekslivet?

- Jag blev singel i augusti, så nu lever jag singellivet. Men det går bra, så mycket kan jag säga i alla fall.

Om du ser in i framtiden, vad gör du om 5 år?

- Då har jag flyttat hemifrån och bor i en lägenhet i stan, gärna tillsammans med min pojkvän. Jag har nyligen gått ur skolan och sedan nått år tillbaka jobbar jag med det jag verkligen vill göra i livet och så har jag såklart ett helt rum inrett som garderob med fler skor än någon kan räkna.

 

Hur får man dig på fall då?

- Är du kille och över 190 cm så har du halva inne!  Är det sedan någon som får mig att skratta, som har humor, är uppmärksam, lätt att prata med och charmig så faller jag ganska hårt.

Läs Mimmis blogg här.

 

 


Torsdag 28.10.10

Får börja med att presentera vinnaren av tävlingen som jag har haft och jag har efter lottning fått fram Veronica som en lycklig vinnare. Hon får alltså 300 kr i presentkort från SUMOpix. Stort grattis!!

Tack alla andra som också var med och tävlade, rätt svar på frågan var 20x20cm...Inte världens bästa bilder idag...
Dagens humör: Stressig..
Dagens utseende: Kör på den ni gillade mes
Dagens känsla: Jönköping, here we come!
Dagens irritation: Dålig planering som gör att jag blir stressad
Dagens roligaste: Bilfärd till Jönköping
Dagens önskan: Att intervjun går bra
Dagens borde: Åkt tidigare hemifrån
Dagens låt: Håkan Hellström - Jag vet vilken dy hon varit i

Härliga torsdag

ÄNTLIGEN ÄR DET TORSDAG IGEN! Eller varför är det egentligen äntligen? Det går ju alldeles för fort och dagarna bara försvinner iväg utan att man hinner tänka. Idag tänkte jag bjuda på lite bra musik till er läsare, nej det är inte jag som ska spela denna gången. Måste tacka också alla som också har tittat på Slipsen tipsar Avsnitt 3 under denna veckan. Känns helt otroligt att ni tittar på det, ni verkar verkligen gilla det nya konceptet. Nu ska ni få lite tips på bra musik. Senare under dagen kommer en intervju upp här på bloggen allt detta medan jag sitter i bilen på väg ner till Jönköping.


Vad ska ni hitta på idag?Sista chansen att vinna!

HEMMA IGEN EFTER dag med skola, träning och lite spännande möten. Väldigt kul att Eleonore och jag har etablerat ett litet samarbete där hon gästar hos mig samtidigt som jag gästar hos henne. Idag var det premiär för mig att vara med på hennes blogg. Kika in och kolla på filmklippet jag bjudit på.

Idag är det ju också sista chansen att vinna presentkort från SUMOpix på 300 kr. Skynda in på det inlägger och tävla nu så kanske där är just dig jag presenterar som vinnare imorgon. Tryck bara på bilden nedan för att komma till detta inlägg där du tävlar. Nu är det nog från mig idag, ska sätta mig och se på film är tanken...

Nu hoppas jag alla får en bra kväll!

Hej alla glada!

Denna vecka skulle ju Kalle Nilsson skrivit sitt inlägg här hos Slipsens men han tog ledigt från det denna vecka. Han njuter av sol och bad i Palma på Mallorca medan vi andra får vara kvar i Sverige och vänta på den så kallade istiden. För det sägs ju att det kommer bli den kallaste vintern på 1000 år nu. Så om vi tyckte förra året var jobbigt så är det inget mot vad det kommer bli detta år. Så för mig som bor i en av Sveriges blåsigaste städer nu förtiden är det varma kläder från topp till tå som gäller och gärna inte någon halsduk som kan fångas i vindarnas grepp och lämna en bar i halsen.


Förra veckan hade jag precis lämnat Stockholm och börjat bekanta mig med omgivningen. Nu är det betydligt lättare att hitta till matbutikerna i närheten. Nu har jag även hittat till bussen som på 5-10 min tar mig till centrum med mysiga små butiker och trevliga caféer. Att Karlskrona har hela två stycken chokladbutiker kommer hjälpa mig massor under de kvällar jag saknar storstaden och behöver lite tröst. Inget botar ju hemlängtan och andra bekymmer som en bra chokladbit.

 

För än är längtan till storstaden för påtaglig. Än kan jag sakna att vandra gata upp och gata ner i Stockholm. Upptäcka ett litet guldkorn jag ännu inte stött på trots att jag bott i staden i 22 år. Här i Karlskrona kommer jag vara bekant med alla gathörn och gatustenar om ett par veckor skulle jag tro. Men med det menar jag inte att det skulle vara något negativt. Alla städer har sin charm. Stora som små. Det gäller bara att komma in i stadens vaggande. Lära sig stadens rytm, känsla och doft. Sen är jag som hemma.

 

Senaste veckan har jag legat sjuk i feber, troligtvis ett virus så mina stadsbesök har varit få. Letandet efter jobb och någon eventuell syssla har varit lika med noll. Men nu när jag börjar känna mig bättre ska jag ut och göra stan. Till nästa gång har jag förhoppningsvis fått ett jobb eller iaf sökt järnet.

 


Denna gång tänkte jag bjuda på ett recept som kommer användas mycket nu under den kyliga vintern. Det är ett alternativ den Amerikanska Applecider och kan drickas betydligt längre än vår stolthet glöggen.

 

Till dess, varma kramar från Eleonore

http://fikamed.blogg.se

 


 

Vintrig Varm Äppeljuice

1 liter färskpressad äppeljuice
4 kryddnejlika
10 kryddpepparkorn
2 stjärnanis
1 kanel
½dl färskpressad citron
1-2msk honung

Blanda äppeljuice och kryddor i en kastrull och låt koka upp
Lägg på ett lock och dra av från värmen.
Låt stå och dra en halvtimme.
Sila bort kryddorna.
Tillsätt citronsaft, söta med honung och värm drycken igen!


Vilken är snyggast?

GODMORGON!

MITT I VECKAN och jag tänkte bjuda på lite outfits från de senaste månaderna. Är lite nervöst att lägga upp dess då jag vet att det är en expert som sitter och kollar på detta som fått i uppdrag av mig att bedöma min stil. Nu har hon lite att gå på. Men nu ska jag inte vara sån, för jag älskar verkligen det här och nu vill jag höra vilken ni gillar mest. Vilken är bäst 1, 2 eller 3?

Slipsens utveckling

Jag gjorde en så larvig sak som att analysera mitt bloggande genom dessa år som jag har skrivit här på slipsens. Tänkte börja med att ta upp det hur själva bloggen ser ut i dagsläget för att sedan dra det tillbaka i tiden. Helt omvänt alltså.

 

Nu, oktober 2010, består bloggen till stora delar av det jag gör om dagarna även om det kommer bli mer. Till detta kommer stor hjälp från er som läser i följande uttryck:

 

  • Veckans panel där 3 personer sitter under varje månad och svarar på frågor.
  • Intervjuer en gång i veckan oftast med bloggare men även med andra personer som är intressant och vill vara med.
  • Gästbloggare. Allting började egentligen med Faster Gunhild som nu har fyllt på med Kalle och Eleonore. Kalle har också bekräftat att han fortsätter minst en gång till medan Eleonore bekräftat att köra hela hösten/vintern. Faster Gunhild räknar jag också in.
  • Slipsen-live. Helt unikt koncept som började på slipsens.se som också växte till mängder med tittare. Allting sker live och direkt.
  • Slipsen tipsar. Också ett nytt koncept där jag tipsar om olika saker. Nu senast handlade programmet om träning.
Veckans Panel:
Intervjuer:


Slipsen tipsar:
Ni ser vad som vuxit fram under tiden som jag bloggat. Men hur såg det ut från början i oktober 2008?


 

GLÖM INTE BORT TÄVLINGEN OM ETT PRESENTKORT PÅ 300 KR HOS SUMOPIX!

Min vägg

NU BÖRJAR DEN äntligen bli klar min fotovägg. Som ni har märkt med min blogg så gillar jag att fota väldigt mycket och det har resulterat i en vägg med bilder. Här har jag tagit ut de allra bästa bilder ur min mening och satt ihop. Detta vaknar jag till varje morgon för att få inspiration varje dag. Kan ju inte bli bättre. Kanske gör ni också något liknande hemma hos er?

Filmkunskap

Det finns vissa saker som jag skäms över och en av dessa är att jag är så fruktansvärt dålig på filmer. För någon vecka sedan var jag ute på Hugos i Norrköping där det arrangerades ett populärkultur-quiz. Där ingick bland annat olika skådespelar som har åkt dit för någon typ av brott och suttit inne. Jag kände inte igen någon av dessa skådespelare, vilket jag tyckte var väldigt pinsamt. Det märkliga var att det laget jag ingick i tog hem segern. Det var absolut inte min förtjänst.

 

När det gäller musik kan jag säga att jag har hyfsad koll ändå, även om jag kan långt ifrån allting. Under denna quiz tog jag alla dessa låtar som har varit med på Tracks i P3. Riktigt imponerande av mig.

 

Men så kommer vi tillbaka till det där problemet med min usla filmkunskap som inte stannar vid att jag inte kände igen skådespelare. Jag sitter hemma och pratar med en tjejkompis över nätet så kommer frågan om jag tycker om Twillight-filmerna. Min första tanke är att ljuga ihop någonting om att den är bra och att en speciell scen är riktigt bra, men nej. Det går ju inte för jag hör ju hur mycket som hon kan om filmerna. Min andra tanke är att svara att jag sett delar av den men somnade till eftersom jag var för trött. Men nej. Det håller inte heller för då kommer den pinsamma situationen om att jag omöjligt kan tyckt att den var bra, varför somna jag? Nej, nej, nej. Detta fick ju inte hända.

 

Eftersom jag är en ärlig person säger jag som det är. Nej, jag har inte sett Twillight-filmerna faktiskt så jag kan inte uttala mig om de är bra eller inte. Vad blir reaktionen från hennes sida. Jo, ett stort ”oh my god!”. Nu är jag ute på riktigt tunn is känner jag. Hur kan jag rädda mig ur denna situation på bästa sett. Och framförallt hur ska jag kunna föra samtalet vidare utan att det ska bli ännu värre?

 

Nu har jag hyrt dessa filmer och jag tackar henne för att allt detta inträffade.


Måndag 25.10.10

Jacka - MQ , Halsduk - Gap , Tröja - Acne , Jeans - Nudie


Dagens humör: Redo för en ny vecka, laddad!
Dagens utseende: Enkelt, måste klippa mig är min tanke!
Dagens känsla: Nu kör vi!
Dagens irritation: Att jag är ofukuserad ibland
Dagens roligaste: Träningen på gymmet
Dagens önskan: Få in lite mer pengar på kontot
Dagens borde: Skriva ännu mer på uppsatsen
Dagens låt: Oskar Linnros - Genom Eld
Dagens textrad: "Jag tror att det här är början på något stort" - Från dagens låt

 


Bra start

NY VECKA IGEN och jag känner mig verkligen redo för detta, förra veckan var jag bara seg hela tiden men nu känns det som att jag är på gång. Som alltid har jag fullt upp om dagarna med skola, träning och allt annat. En del saker är mer roliga än andra saker men jag skulle vilja säga att denna vecka är fylld med bara roliga saker. Inleder veckan med att vara i skolan redan vid 9 för att svara på alla era kommentarer från helgen. Sedan börjar jag med studierna vid 10-tiden vilket rullar på fram inpå eftermiddagen. Kvällen är fylld med träning på World Class i Norrköping. Efter det ska jag göra reportage från Norrköping.Det är min måndag det. Låter det inte väldigt skönt att komma igång på ett bra sätt? Har ni haft det bra i helgen förresten? Redo för en ny vecka?
Avsnitt 3 - Jag bjuder upp till dans

NI HAR SÄKERT VÄNTAT på att det ska bli söndag och jag är tillbaka med mitt populära "Slipsen tipsar" är tillbaka, eller har jag fel? Denna veckan ger jag träningstips med övningar och sedan bjuder jag på musik när jag själv spelar gitarr och sjunger. Väldigt nervöst att lägga upp detta faktiskt, men vad gör man inte för sina läsare?Vill ni ha med något speciellt i slipsen tipsar maila mig på slipsens@gmail.comNästa vecka kör vi slipsen-live igen och vill du vara med i dragningen till panelen får du kontakta mig via mail...

Håkan har gjort det igen!

Håkan Hellström - Jag vet vilken dy hon varit i

Håkan Hellström - Shelley

Höstpromenad
Är det dags igen???

Oj, vad fort en vecka går!  Nästa reflektion är; har det hänt nåt att skriva om?

Tveksamt. Men samtidigt väldigt mycket. För egentligen händer det ju en massa saker hela tiden, fast man inte är mottaglig för att se det just då.

 

Till att börja med kan jag väl gnälla lite över att det snart är vinter. I morse när jag skulle åka till jobbet, var det vitt ute. Och snöblandat regn, runt nollan. Det blev torrare närmare stan, och parkeringen vid jobbet var ganska glittrig och hal. Men, det gick bra. Har gjort min arbetsdag och är nu hemma och firar fredag.

Ibland undrar man ju lite hur folk är funtade egentligen. Eftersom det var halt, var det ju täta varningar för halka på lokalradion. Men tror ni att folk körde efter det? Nej då! Som om det vore en sommardag mitt i semestern, skulle jag vilja säga. Inte undra på att olyckorna händer! Till ingen nytta för nån, om man inte är läkare eller plåtslagare förstås. Nej; kör försiktigt!!!

 

Fredagsmys är kanske inget högprioriterat hos oss, men det blev hämtpizza till mat och snart en kväll framför TV:n. Så jag ska inte klaga på att jag blir överansträngd…

Vad är höjden av fredagsmys enligt er? Jag kan nog se en grupp människor som har trevligt tillsammans, med lite tända ljus och nåt gott att äta och dricka. Kanske nån bra film, eller bara sitta och prata. Förstår ju att det är min önskan att det vore så, men finns det nån realism i det? Eller är det bara i TV-reklamen?

Gnäll, väder och mys, vad finns det mera för vanliga samtalsämnen att ta upp? Nej, förresten vi skippar det där med ”vanliga”… Vi satsar på nåt annat.

 

Har jobbat några dagar igen, i den stora lagerbyggnaden. Tillsammans med en massa andra trevliga människor, med skilda levnadsöden. Men det är jättekul; tänk att få jobba och tjäna pengar - samtidigt som man träffar människor från olika delar av jordklotet. Och att få dela med sig av varandras olika seder och vanor, lära sig lite nya maträtter eller hur skolan fungerar i andra länder t.ex.

Lika roligt är det med ålderssammansättningen, visst är de flesta unga – men med stor erfarenhet i livet ändå. Många studerar och jobbar på timme för att klara ekonomin, och andra har ett annat jobb och det här som extraknäck. Men gemensamt för de flesta är ju ändå att de har jobb, och trivs med sin tillvaro. Ni som tvekar om att ta ett timjobb på bemanning (eller annat), tänk inte för länge. För det kan vara riktigt bra sätt att träffa ”likasinnade” och knyta kontakter. Och vara social! Lycka till.

 

Men visst har samhället ändrat sig rejält. På min mormors tid hade den här arbetsplatsen förmodligen kallats ”Herrgården”. Av någon anledning (troligen ihop med statarlivet, pigor och drängar) var det arbetsplatser där folk började och slutade ofta (”hoppjärkor”). Och så blir det ju lätt med timanställningar.

Nästa veckas bidrag till Slipsen hänger lite på er! Vad vill ni läsa om? (Ni tipsar och jag väljer, bra va?) Ibland tryter fantasin, och ibland kommer jag på en bra tråd. Sen har jag glömt den när jag kommer till datorn. För tidig ålderdom, eller… Men som sagt, inga tips = osäkert bidrag.

 


Hälsar Faster Gunhild


Snyggt till killar!


JAG HAR JU BÖRJAT TIPS om lite kläder till tjejer här på bloggen som ni sett. Men jag får ju faktiskt inte glömma bort att det finns många killar som läser också. Jag har surfat runt lite och hittat snygga kläder till oss killar också, eller jag letar efter kläder till mig själv och hittade dessa. Den första en cardigan från Acnesom jag tycker är sjukt snygg och den andra är en skjort från Lagom. Tänk dessa två tillsammans. Helt perfekt!


Eller vad säger ni?

Boktips, livsprioriteringar och Idol i Veckans Panel

Ida 19 år från Oxelösund

1. Oroligheterna i Afghanistan har trappats upp ännu mer. Tycker du att vi ska ta hem våra svenska soldater?

- Alltså jag är inte väldigt insatt när det kommer till dessa ämnen. Jag avskyr krig och tycker på så sätt att vi borde lämna, vi har inget i deras land att göra. Men om det är sant som alla säger att befolkningen vill ha soldaterna där som skydd så borde vi va kvar. Hmm, väldigt suddigt svar.

 

2. Idol rullar på här hemma precis som vanligt, följer du detta och har du någon favorit?
- Jag måste erkänna att jag inte missat ett enda program i år, jag tycker att det är väldigt roligt att se utvecklingen som många gör. Oj, jag har flera favoriter, däribland Olle och Jay.

 

3. Nu får ni chansen att ge lite tips. Vad tycker du man ska läsa för bok nu under hösten?
- "Finns inte på kartan" är min favorit, skriven av Carin Hjulström tror jag. Den handlar om en journaliststudent från Göteborg som vill få praktik på Aftonbladet, men hon hamnar på en liten redaktion i Bruseryd i Småland. Väldigt underhållande!!

 

4. Vad skulle du säga att du prioriterar som viktigast i ditt liv?
- Detta är ganska svårt för mig. Jag har alltid prioriterat skolan först. Nu när jag började på min drömskola i Stockholm, och på en journalistlinje som är min dröm, så bestämde jag mig för att skolan skulle gå först. Men sen går jag och kärar ner mig totalt... Så jag måste säga att jag prioriterar pojkvännen som viktigast i mitt liv. Dock pluggar vi båda så vi umgås samtidigt som vi pluggar under veckorna, så har vi helgerna fria för varandra. Man måste kunna respektera varandra och att den andra har viktiga saker att göra.

 

5. Vad har du för planer till kommande helg?
- Jag har en lång plugghelg framför mig som börjar på morgonen på fredag. Ska även till frissan på fredag, träffa pojkvännen lite i helgen. Och så får vi se om jag drar ut och dansar lite på fredag för att göra nått roligt. Men förutom det är det plugg som gäller, för har seminarium och tenta i veckan som kommer.


Therese 36 år från Kristinehamn
1. Oroligheterna i Afghanistan har trappats upp ännu mer. Tycker du att vi ska ta hem våra svenska soldater?
- Ja tycker givetvis detta är hemskt. Men en sak ska vi komma ihåg och det är att dessa soldater är där på frivillig basis. De har själv valt att göra denna tjänstgöring och är väl medvetna om vilka risker man tar. De är utbildade för såna här omständigheter. Jag tror också att de som är ansvariga för tjänstgöringen vet när de är dax att ge upp. Samtidigt är de där för ett syfte och det är att hålla fred och skapa ordning. Ger man upp har ju de som ställer till de vunnit. Det är ju det man vill genom att hota med terrordåd. Sedan ska man även se till va duktiga de är för det är ju väldigt lite saker som händer och få som blivit skadade med tanke på vad oroligt det verkligen är. Så jag kan inte säga att jag anser att de ska hem, jag kan heller inte säga att jag är för sånt här heller. Jag har liten förståelse till deras val men det är som sagt ett eget medvetet beslut och de är vuxna nog att förstå innebörden med ett uppdrag som detta.

 

2. Idol rullar på här hemma precis som vanligt, följer du detta och har du någon favorit?
- Ja jag tittar ju. Jag är otroligt svag för JAY. Dels är han OTROLIG på att sjunga. Han e grym. Sjunger sånt jag gillar. Vidare är han från helsingborg och jag är otroligt svag för Helsingborgsdialekten... om de är en kille som pratar av skäl vi inte ska gå in på... ler. Sedan har han något över sig som jag gillar. Han e lagomt skitig å sluskig å de gillar jag.

 

3. Nu får ni chansen att ge lite tips. Vad tycker du man ska läsa för bok nu under hösten?
- På tal om Idol ska ni läsa Andreas Carlssons självbiografi..... Ann Rosman ahr skrivit två böcker... Fyrmästarens dotter samt Själakistan. De e grymt bra. Kriminalromaner. Kepplers sista bok Paganinikontrakten gillade jag lika väl som debuten Hyptotisören. Jag läser enormt med böcker så vill ni ha mera tips hittar ni detta i min blogg under kategorin BÖCKER.


4. Vad skulle du säga att du prioriterar som viktigast i ditt liv?
- Min familj. Alltså barn och make... hälsan.

 

5. Vad har du för planer till kommande helg?
- Ja nu är de dax för en helg med jobb igen. Så det blir jobb jobb och jobb. Samt att jag hoppas umgås en del med Mattias när jag ändå bor hos honom.

 


Pernilla 26 år från Kristianstad
1. Oroligheterna i Afghanistan har trappats upp ännu mer. Tycker du att vi ska ta hem våra svenska soldater?
- Jag tycker att soldaterna ska få komma hem eftersom att det bara blir mer och mer oroligt där.

 

2. Idol rullar på här hemma precis som vanligt, följer du detta och har du någon favorit?
- Jag följer i Idol och har gjort i alla år. Jag tycker det är ett roligt och underhållande program och det är kul att se hur idolerna utvecklas. Min favorit är helt klart Olle,  men finns andra som jag gillar också.

 

3. Nu får ni chansen att ge lite tips. Vad tycker du man ska läsa för bok nu under hösten?
- Just nu håller jag på att läsa en bokserie som heter House of Nights. Handlar om Zoey Redbird om hur hennes liv förändras för alltid. Hon hamnar i en värld där vampyrer lever helt öppet och fruktansvärda saker lockas upp ut underjorden. En värld med magi, kärlek och död! Jag håller nu på att läsa tredje boken i serien och tycker den är bra. Om man gillar böcker/filmer som handlar om vampyrer och lite onatyrliga saker så ska man läsa dem här. Jag kan även säga att dem är inte alls som Twilight böckerna, handlar om helt olika saker.

 

4. Vad skulle du säga att du prioriterar som viktigast i ditt liv?
- Min sambo, min famij och mina vänner. Jag vill att alla ska må bra och ha en god hälsa.

 

5. Vad har du för planer till kommande helg?
- Helgens planer är att umgås med vänner, gå på med Födelsedagsmiddag och det ska även hinnas med att ta det lite lugnt och bara umgås och mysas med sambon.


Mysig plats
DET FINNS EN PLATS i Norrköping som jag trivs väldigt bra på. Det är Bagarstugan dit jag brukar gå flera gånger i veckan för att avnjuta en god kaffe och plugga. Ofta blir det jobb med tidningen som jag ägnar min tid åt när jag sitter där. Ibland händer det också att jag går dit med vänner för att njuta av kaffe och en stor god bulle. Det är så mysigt och miljön inne på fiket är helt enligt det jag gillar.

Ni borde verkligen besöka det!
GLÖM INTE BORT ATT TÄVLA OM PRESENTKORT FRÅN SUMOPIX!

Lär känna Claudia i veckans intervju

Claudia är en tjej som har ett stort intresse för mode, eller hur? För det får vi se mycket om på hennes blogg men vem är Claudia egentligen? Denna vecka får du chansen att lära känna denna 19-åriga tjej från Stockholm i veckans intervju. Vi kom att prata om hur det är att vara ensambarn och varför märkes-kläder är viktiga för hennes mamma, detta och mycket annat.
Kan du börja med att berätta lite om dig själv?

- Jag är en 19årig tjej som just börjat på Stockholms Universitet där jag läser Ekonomi & IT. På fritiden så tränar jag på gym, umgås med vänner och pojkvän, men framför allt så pluggar jag! (Blir väldigt långa plugg-dagar nu för tiden.) Hmm vad mer? Jag har inga syskon så jag bor ensam med föräldrarna. Inga husdjur heller :P

 

Hur känns det vara ensambarn? Möter du många fördommar om att du skulle vara bortskämd?
- När jag var liten så ville jag så gärna ha ett syskon. När vi åkte utomlands så hade jag ju ingen att leka med. Men nu är jag väl van och finner mig i det haha. Finns väl stunder då man önskar att familjen var större men jag trivs ändå. Nej, många har sagt tvärtom. Att även om jag är ensambarn så är jag inte egoistisk osv. Så det känns ju skönt att folk tycker så om mig.


Hur tror du dina vänner skulle beskriva dig?
- Vacker, bäst, gudinna. Haha, nej jag vet inte riktigt. Jag hoppas att de tycker att jag är rätt så positiv, snäll, glad, rolig. Jag försöker även vara lojal mot mina närmaste och alltid ställa upp så det är något jag också hoppas på att de tycker. Men en sak vet jag; folk säger att jag är bra på att lyssna. När man behöver lätta på hjärtat så är jag en bra person att prata med.

 

Har träningen alltid varit viktig för dig?
- Ja, jag tycker det är viktigt att hålla sig lite i form för konditionens skull och självklart för hälsans skull. Har alltid tränat sedan jag var liten. Har ridit, simmat, spelat tennis och tränat på gym!


Förra veckan i Slipsen tipsar pratade vi träning. Vad är dina tips till att komma igång?
- Börja träna med någon! Jag tränar med min mamma, om jag skulle tränat ensam skulle jag aldrig orkat när det är kallt ute och jag helst bara sitter hemma. Så mitt viktigaste tips är att hitta någon tränings-partner!

Du skriver en blogg, hur länge har du haft den?
- Yes, min nuvarande blogg har jag haft i snart 2 år. Hade en innan dock men den hade ett så himla krångligt namn så jag bytte.

 

Trivs du bra med den bloggen du har idag?
- Jag trivs jättebra med min blogg, men skulle självklart inte tacka nej till att få mer läsare.

 

Vad har du för mål med din blogg, är det att locka många läsare?
- Mitt mål med bloggen är att kunna arkivera mitt liv, lite som en dagbok. Sen är det ju alltid kul om jag samtidigt kan beröra många som laser.

 

Vad gör du annars en vanlig dag?
- Är det en vardag så är jag i skolan eller pluggar hemma, kanske träffar pojkvännen eller så. På helgerna så jobbar jag lite och umgås med vänner, kan bli någon utgång då och då men jag är rätt så lugn och festar absolut inte varje helg.

Skulle du säga att du väljer en hemmakväll framför en utgång?
- Oj svårt.. En mysig hemmakväll kan ju va hur behövt som helst men å andra sidan är det kul att ibland variera med en rolig utgång med vännerna.

Du är väldigt intresserad av mode, har du alltid varit det?
- Nja, när jag var liten så brydde jag mig inte så mycket utan det var mer min mamma som ville klä mig i märkes-kläder och matcha alla färger osv. Så det var väl därifrån allt utvecklades. Dock har jag och min mamma inte samma smak helt och hållet, men ändå så kan jag inte köpa eller ha på mig något som hon inte gillar haha.

 

Är märkes-kläder viktigt för dig?
- Nej. Min mamma frågar mig fortfarande ibland om jag inte hellre sätter på mig någon D&G-tshirt istället för en H&M-tshirt men för mig är det viktigare att min trivs i sina kläder och att man tycker att det är snyggt osv.


Hur kommer det sig att din mamma tycker att märkeskläder är så viktigt?
- Alltså hon gillar dom bara haha. När hon var ung så fanns det inte märkeskläder om ens några kläder alls att köpa (min mamma är född och uppväxt i Polen) så när hon kom till Sverige där kläder fanns att köpa i affärer varje dag så arbetade hon hårt för att sedan kunna unna sig fina kläder (kläder är ju alla tjejer/kvinnors passion). Så det är väl något som finns inom henne än idag att hon gillar att köpa lite finare kläder för att unna sig det eftersom hon jobbat så hårt och fortfarande gör det.

Hur har bloggandet utvecklat dig som person?
- Jag har lärt mig att sätta ord på känslor och utveckla mitt skrivande. Jag har lärt mig att inte alltid berätta allt om mig själv inför andra, utan det finns vissa saker som bör hållas hemligt. Kan nämligen vara naiv som person ibland och det har jag lärt mig nu att inte vara!

 

Har du alltså skrivit för mycket om det privat tidigare? Isåfall vad gav det för konsekvenser?
- Nej inte riktigt, men jag har svarat på privata frågor. Och det är även något jag gjort i livet utanför bloggen. Men genom att följa bloggvärlden lär man sig att man bara bör lita på sig själv och hålla vissa saker för sig själv.

 

Vad drömmer du om att jobba med i framtiden?
- Oj, finns så mycket jag skulle vilja göra. Men om jag tänker lite mer realistiskt så skulle jag jättegärna vilja arbeta med marknadsföring. Göra reklamer för företag osv. Tycker att det verkar så himla kul! Så skulle jag lyckas med det, skulle det verkligen vara en dröm som gått i uppfyllelse.


Torsdag 21.10.10

Jacka - MQ , Skjorta - Ljung , Chinos - MQ


 

Dagens humör: Glad och förväntansfull
Dagens utseende: Skjorta och chinos, håret är jag inte nöjd med
Dagens känsla: Nya krafter har kommit
Dagens irritation: Att lyssna på intervjuer igen och transkribera är inte kul
Dagens roligaste: Hockey ikväll i Linköping
Dagens önskan: Att det blir en bra dag
Dagens borde: Styra upp ännu mer med webbtidningen
Dagens låt: Robyn feat. Snoop Dogg - U Should Know Better
Dagens textrad: "Mamma sa, kan passera alla öar sen. Allihop är dom dina och ingen ska ta dom ifrån dig"

Tävling - vinn presentkort hos SUMOpix

I samarbete med SUMOpix.com lanserar jag här en tävling, där du kan vinna ett presentkort på 300 SEK för fotoprodukter från SUMOpix. Där kan du beställa canvastavlor i alla former och storlekar för ett bra pris.

Alla kan delta i tävlingen!

Du deltar genom att besvara frågorna:
Vilken är den minsta storleken på duk som du kan beställa?


Du kan samla ihop poäng för att vinna på flera olika sätt enligt följande:

1 chans att vinna
Skriv en kommentar med svaret på frågan

3 chanser att vinna
Skriv information om tävlingen och sumopix på Facebook

5 chanser att vinna
Skriv information om tävlingen på din egen blogg med länkar till både
tävlingen och Sumopix

Ovanstående måste självklart dokumenteras i din kommentar Slutligen hittar jag en vinnare, och då kontaktar jag den lyckliga vinnaren.

Tävlingen håller på fram till 27 Oktober klockan 23,59.Från Stockholm till Karlskrona och lite goda tips

Hej alla glada!


Nu är det dags för mig att skriva ett inlägg igen. För två veckor sen var jag en glad Stockholmsbo lyckligt ovetandes om flyttbesvär och svårigheter. Jag var då naiv och tänkte att nästa vecka blir det lite upplock av flyttlådor, span på stan efter ett bra ställe att jobba på och mysiga powerwalks längs vattnet.


Nu vet jag annat. Stockholm var inte redo att släppa iväg mig när det efter lassning av kartonger och möbler blev dags att ge oss av mot Blekinge och Karlskrona. Stockholm tyckte att vår bil skulle dö mitt på motorvägen vid Södertälje. Generatorn till batteriet hade dött och batteriet laddades snabbt ur. Istället för att åka mot vårt nya hem, börja lassa av vårt bohag sen krypa ner i vår sköna säng i vårt nya sovrum så hamnade vi på ett trevligt hotellrum på Scandic.


Med en smaskig hotellfrukost i magen kändes det som om Stockholm äntligen kunde släppa sitt grepp om oss. Ett dygn extra krävdes för att vi skulle få åka. Bilen var fortfarande död men tack vare föräldrars generositet och välvilja blev vi hämtade med trailer för att sakta rulla ner mot vårt mål. Ett nytt liv i en ny stad.


Nerfärden blev ju minst sagt händelserik och en flytt utan dess like. Men inte slutar det där. Inte trodde jag att det skulle vara såhär att starta om på nytt. Det är inte bara att få lägenhet, en syssla och sen är det klart. Alla dessa småsaker man inte tänkt på innan.


Hur lång tid tar det egentligen att få ordning i skåp, alla rum?

Vart ligger närmsta affär?

Vart går bussen till Centrum?

Vart är bästa fikastället?


Första besöket till närmsta affär som ligger 500 meter bort blev en skön timmes promenad med mina reklamskor. Att jag inte alltid kan vilket som är höger och vänster ledde mig åt fel håll. Räddningen blev dagens teknik i form av gps i mobilen och snart var jag på rätt väg igen. Nu kanske det kan ta mig 5 min nästa gång att gå och handla. Men samtidigt är det ju bra med alla dessa felsteg så jag får användning för reklamskorna och får lite motion.


Till nästa inlägg ska jag förhoppningsvis ha hittat till busshållplatsen med så jag kan berätta om mer om mina bravader i Karlskrona. Då ska jag förhoppningsvis ha hittat mitt favoritcafé och ett jobb att gå till varje dag. Under tiden kan ni få receptet till min lätta och väldigt goda Schweizerkladdkaka för mer ätbart i Slipsens!

 


Schweizerkladdkaka

 

100gr smör

3dl socker

2 ägg

1½dl mjöl

1½tsk vaniljsocker

4msk kakao

150gr Marabou Schweizernötschoklad

Smält smöret och låt svalna något. Vispa socker och ägg till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner i äggsmeten och tillsätt smöret. Hacka chokladen i grova bitar och rör ner i chokladsmeten. Häll upp i en form och grädda i ugnen på 175grader i ca 25 min.

 

Ha det fint till nästa gång!


Kramar från Eleonore

http://fikamed.blogg.se


Nya saker på gång

REDAN ONSDAG OCH veckan går fort som alltid. Kanske är så när varje dag är fylld av olika saker så som skola, träning och mycket annat. Idag är en bra dag känner jag på mig. Sett till min blogg kommer det för första gången komma upp en tävling som håller på i en vecka, vad det är får du se senare. Den kommer bli väldigt spännande tror jag, sedan är också Eleonore tillbaka idag och gästbloggar. Denna gång bor hon inte i Stockholm utan någon helt annanstans, spännande! Själv ska jag ägna mig åt studier stora delar av dagen då jag skriver en c-uppsats just nu som ska vara klar i slutet av November. Bara kämpa på!Allt bra med er läsare? Och vad ska ni hitta på för spännande idag?Från kontor till allrum

REDAN FÖRRA VECKAN fick ni se lite av den förändringen som blev här hemma hos mig när vi möblerade om. Vi gjorde även det gamla kontoret samtidigt, bäst att slå två flugor i en smäll. Tidigare var det mest jag som satt där inne när jag skrev skolarbeten och annat spännande. Nu gjorde vi en drastisk förändrig och här får ni se resultatet. Personligen blev jag väldigt nöjd!

Före:
Efter:


Perfekta

"Under hela min uppväxt byggde jag upp den där bilden av det perfekta med allting. Det kan handla om det perfekta jobbet, det perfekta förhållandet, det perfekta boendet. Ja allt möjligt. Men störst av allt var den perfekta tjejen. Tänk att få träffa henne, hon med den där glimten i ögonen. Leendet som får en att smälta. En personlighet som bara finns i drömmarna. För det stannar nog i drömmarna var det jag trodde fram till en dag. Plötsligt stod hon där framför mig och allt det där jag byggt upp under hela mitt liv var som bortblåst. Nu var verkligheten här och nu, det stannade inte vid en dröm utan för mig blev det verklighet. Hur skulle jag hantera detta? En ny situation och jag var tvungen att tänka på någon annan än bara mig själv. Omöjlig situation eller?


Mitt liv förändrades från den dagen som jag träffade tjejen som jag alltid längtat efter men verkligheten var en helt annorlunda. Vad är egentligen det perfekta i livet? Att ha den snyggaste tjejen, bästa bilen eller vara starkast på gymmet. Idag handlar allting om en vacker yta som bara är just en yta. Nu är jag mitt inne det tillsammans med tjejen jag inte trodde fanns."


 

Jag har äntligen gjort slag i saken och börjat skriva på en bok som jag vill fullfölja. Detta är inledningen av boken och nu vill jag höra vad ni tycker. Kom med åsikter!


Illustration av Emmelie...

JAG FICK EN ILLUSTRATION av mig förra veckan från Emmelie Von Ohlsson som jag tycker blev riktigt bra. Hon är en grym tjej som gör mycket bra illustrationer, så jag frågade om hon kunde göra en till mig. Och jag blev väldigt nöjd med resultatet också! Tack återigen till Emmelie!


Eller vad säger ni, visst är hon duktig?

Bilden jag skickade:


Resultatet:


Laddad efter en grym helg!

YEAH! Vilken helg det har varit, allting har hänt och egentligen ingenting. Tänkte sammanfatta lite vad jag har gjort innan jag riktar in mig på den nya veckan. I fredags började jag med att ha heldag med P3 skulle jag kunna kalla det. Var med under P3 populär för att göra reportage följt av att jag intervjuade Hanna Fahl. Senare på eftermiddagen fick jag den stora äran att träffa Kodjo Akolor och Matilda Kihlberg som ledde Humorhimlen Live. På kvällen var jag också på plats under detta trevliga evenemang. Lördagen var bara nervös hela dagen eftersom IFK Norrköping spelade borta mot Ängelholm. Länge såg det ut som att det inte skulle bli någon Allsvenskan plats under denna helg. Men allt vände och plötsligt är IFK Norrköping tillbaka i Allsvenskan. Kvällen spenderade jag tillsammans med en trevlig vän. Söndagen var bara lugn här hemma. Men helt perfekt helg.


Nu laddar jag för en ny vecka. Fullbokat som alltid? Självklart! Vad ska ni hitta på i veckan och har ni haft en bra helg?Lagom till söndagkvällen kommer "Slipsen tipsar"

ÄVEN DEN HÄR VECKAN utgår Slipsens-live till förmån för "Slipsen tipsar" och ni verkade gilla detta redan förra veckan. Då tipsade jag om böcker och bra musik att lyssna på nu under hösten. Idag handlar programmet om träning där jag tipsar om hur du ska komma igång. Kika på det och släng iväg en kommentar om vad du tyckte...


Ha en trevlig söndag kväll!


Se första avsnittet här!

Tjejer, vad sägs om denna?

SÖNDAG IGEN OCH VAD PASSAR väl bättre än att jag ger lite tips till er tjejer igen. Jag satt och surfade runt lite på nätet och hittade denna snygga tröja. Den är från Weekday och jag gillar den väldigt mycket. Tänk er den tillsammans med ett par svarta jeans som jag tipsade om härom dagen. Är det inte perfekt outfit?
Har jag rätt eller fel?

Hittat rätt?

Du frågar mig om det är nu jag har hittat rätt men jag finner inget bra svar. Jag funderar på vad du egentligen menar. Är det att jag har dig eller att du har mig som vi har hittat rätt? Din röst låter så säker på ett självklart svar, men jag har inget bra svar. Hur vet jag att detta är rätt? Hur vet du att det här rätt? Vi har ju egentligen ingen aning. Ändå väljer vi att vara med varandra.

 

Jag har haft drömmar lika höga som höghus som jag aldrig nått upp till. Strävat efter det i flera år för att sedan se det slåss i kras. Hur lyckas man gå vidare från allt det som händer i livet? En bra fråga som jag inte kan svara på. Jag frågar dig men du har inget svar. Vad är egentligen rätt?

 

Mörkret slår mot våra fönster och vi plockar fram min gitarr för att avnjuta en kväll tillsammans. Vi sjunger Häkan Hellström, Eldkvarn och Winnerbäck, men är vi rätt? Winnerbäck han har seglat på ett hav och kysser Stockholm. Håkan frågar sig själv om vem han är men hittar inget svar. Bara att han är din. Och nu frågar du om vi har hittat rätt.

 

Vi skiter i det, vi kör på.

 

”För vi är fulla för kärlekens skull”Förändringens vind…

Vad då? Förändring?

Ok, det kanske är lite fel ord, men nytänkande då? Är det bättre?

Som vanligt, förstår jag, har ni lite svårt att förstå min tankegång.

 

Men visst har det väl blivit en viss ändring på Slipsens. Jag ser det som ett steg i utvecklingen, ett nytänkande som bygger på en vilja att gå vidare och ”vidga vyerna”. Och håll med om att det är bra. Och framförallt mycket bättre än att – har jag inte hört det några gånger Marcus – sluta blogga.

 

Men visst känner jag av konkurrensen, måste skärpa till mig lite mera. (Fast nu tog jag i lite mer än nödvändigt). För meningen med bloggandet är väl att vara personlig så långt man nu vill vara det, på ett offentligt sätt. I och med det blir det ingen konkurrens, för personligheten är ju just personlig. Och vem kan slå just mitt sätt att vara, om jag nu heter Sven eller Svea eller Ali. Sen kan ju naturligtvis åsikterna om det vara olika, men det är en annan sak – så det så…

 

Däremot tycker jag det är kul med alla gästbloggare och intervjuer, viljan att dela med sig av erfarenheter och tankar. Är det inte vad människan behöver lite till mans; att bli sedd, lyssnad på och få en stund på ”röda mattan”.

 

Jag kan tala om att det kan göra små underverk för självförtroendet och för sättet att uttrycka sig på. Fick ju vara med på lokalradion för snart ett år sen, hamnade hos Marcus på kuppen. Och där har jag blivit kvar, än så länge. I frilansarvärlden är det ju tufft, så man vet ju inte… eller hur? Sen har jag ju min egen blogg, och haft förmånen sista halvåret att få jobba med varierande arbetsuppgifter och olika sorters människor. Allt det tillsammans har gjort mig till en ganska frimodig (det ordet får ni nog slå upp i NE, för det används väl inte nu) människa. Så tack SR, tack Marcus och tack alla trevliga människor för förmånen att få träffa er!

 

Vad vill jag säga med alla de här utsvävande orden? Jo, att samarbete – öppenhet – ”våga-vara-den-du-är” -  ”ta vara på tillfället” är något som starkt rekommenderas!!! Tror nog att de flesta unga förstått det, men min generation kanske ligger lite efter där (eller är det bara fördomar).

 

Lycka till, mina kollegor på gästblogglistan, med både påhälsningarna hos Slipsen och med era egna bloggar. Och naturligtvis med allt annat ni företar er.

 

Med en gamlings rättighet tänker jag avrunda dagens inlägg här. Veckan har varit hård (nåja, lite i alla fall). Den har gått lite i nostalgins tecken, och bara det kan ju ta på krafterna. Har träffat på många ansikten från förr, och det är ju lite åt ”nära-döden-upplevelse”. Alltså man ser att åren gått och undrar vart de tog vägen, många scener spelar upp sig i huvudet. Sen att man glömmer, efter 2 min, varför man går för att hämta nåt i ett annat rum och får gå tillbaka – det är nåt annat. För tidigt åldrande, eller vad ska vi kalla det?  Men det är ju sånt man, med åren, lär sig leva med. Bara så ni vet vad som väntar er…

Hälsar Faster Gunhild


Norrköping - mot Allsvenskan!

Idag är en viktig dag. Det kanske inte är en sådan dag som alla gått och längtat efter när det är mycket nerver som är inblandat. Det känns verkligen som att en hel stad har gått och väntat på detta, Norrköping kan få ett Allsvenskt lag igen och det märks.

 

Efter en väldigt lyckad säsong som ingen egentligen trodde innan det drog igång så är IFK Norrköping serieledare med två omgångar kvar. Först är det Ängelholm borta som väntar, som också spelas idag, sedan GiF Sundsvall hemma. Vid en seger i dagens match är det klart men man ska inte ropa hej innan matchen har spelats. Att åka ner till Ängelholm och plocka hem 3 poäng är inte lätt. Med tanke på det spel som IFK visat upp i de senaste matcher är det mycket ovisst.

 

Visst har laget radat upp chanser, men den där sista skärpan har saknats. Nu gäller det att plocka fram den igen och kanske kommer den nu när Khalili är tillbaka på bänken. Han har ju visat tidigare under säsongen hur starka han är som inhoppare. Det hoppas jag väldigt mycket på.

 

Mardrömmen vore om det blir förlust mot Ängelholm idag eftersom då blir den sista matchen hemma på Nya Parken helt avgörande. Då kan faktiskt Sundsvall spela ner IFK på kvalplats. Det vill jag inte vara med om.

 

Vad tippar jag? Jo, jag tror på seger idag och vi kan fira att Norrköping är tillbaka i fotbollens finrum. Resultat? 2-0 till IFK Norrköping.

Klockan 16,00 sänds matchen på TV4, missa inte detta!Cherry on Top


Jag har fått ett jättesött award från Mimmi.

Denna award går ut på att man ska berätta tre saker som ligger en varmt om hjärtat samt visa en favoritbild.
De tre sakerna som ligger mig varmt om hjärtat nu är: 
  • Träning - Hur skulle jag kunna leva utan att träna?
  • Mina vänner - De finns alltid där för mig.
  • Min familj - Skulle aldrig kunna leva utan min underbara familj, mamma, pappa och Matej är bäst!


detta är min favoritbild för stunden, den är från i somras när jag var i Slovakien och hälsade på Matej. Det blev en del roliga aktiviteter som vi gjorde tillsammans. Bland annat fyrhjuling. Saknar tiden som jag fått med Matej men vi kommer ta igen det snart!

´
Jag skickar denna award vidare till Jennifer, Mandy och Eleonore!

Paradise Hotel, Chile och mycket annat i Veckans Panel

Therese 36 år från Kristinehamn

1. Hösten är här och hur njuter du av den?

- Ja de gör jag faktiskt. Jag tycker om alla årstider när de är som de ska... ler. Fina dagar med sol och hög luft på hösten med alla fina färger eller dagar då man faktiskt inte måste gå ut och det stormar lite runt huset med regn å rusk. Man får liksom vara inne med gott samvete. Pyssla och läsa och tända ljus.... mysa och boa in sig. Sånt njuter jag helt klart av.

 

2. I Chile har nu gruvarbetarna som suttit fast i 69 dagar kommit upp. Hur skulle du vara som människa efter att ha varit inlåst så länge?

- Sånt här är ju svårt att svara på egentligen. Svårt att sätta sig in i. Jag kan ju bara utgå från vad jag tror. För det första skulle jag nog vara hemskt rädd. Rädslan över att faktiskt bli levande begravd. Sedan att vara så isolerad på liten yta, att få tiden att gå. Psykiskt skulle jag nog inte alls klara en sån här sak bra det har jag väldigt svårt att tro. Jag har nog lite svårt att se något positivt i en sådan situation och skulle säkert ha svårt att hålla modet uppe.

 

3. I veckan gjorde Alex Schulman en kupp när han visade Paradise Hotel på tv3 som vanligtvis sands på tv6. Kollar du på detta?

- Nej jag gillar inte Alex. Tycker han är en otrevlig arrogant människa som jag inte begriper får tid i teve och media överhuvudtaget. Å jag tittar inte på Paradise Hotel heller.... inget som roar mig.

 

4. Under hösten får vi se alla de här programmen där folk söker kärleken till exempel "Bonde söker fru", "Ensam mamma söker" och "Lite sällskap". Vad tror du det är som gör att vi tycker om att titta på sådana program?

- Jag tror att det många gånger är för att man dels kan känna igen sig i vanliga människors vardag och bekymmer. När de kommer till kärleken så är de väl något som berör och som alla vill ha och så vill man se hur det går för dom. Det är ju nutidens underhållning och ja varför? svårt... Jag tittar en del och jag har faktiskt blivit fast. Vidare så är de ju så att de ofta har med sådana karaktärer som roar många.... de där vi kallar udda och som man antingen lider med eller skrattar åt. En sorts lyteskomik som teve säljer på. Bra? De säger jag inte men jag tror många fångas av detta.

 

5. Förra veckan hade "Slipsen tipsar" premiär på Slipsens. Har du hunnit se det och vad tyckte du?

- Japp jag har tittat. Tips gillar ju jag. Speciellt boktips. Musik älskar jag med men jag har blviit dålig på detta med musik. Det är annorlunda och jo ingen dum idé alls.

 

6. Under veckan som har gått, finns det någon nyhet som har fått dig att rynka på ögonbrynen?

- Ja det har varit flera. Det beror givetvis på vad man menar rynkar på ögonbryn... jag har gjort det för att jag faktiskt blivit bedrövad. Jag tänker på grabben som tog sitt eget liv live i veckan. Jag har även rynkat ögonbrynen åt flera saker som visar att så många faktiskt mår dåligt i vårt samhälle... en man som tog en två åring som gisslan samt några lokala nyheter. Där det just är sån tragisk bakom händelsen. Vad händer i vårt samhälle?


 

Pernilla 26 år från Kristianstad
1. Hösten är här och hur njuter du av den?

- Jadå jag försöker njuta av hösten. Jag försöker gå ut gå promenader eller cykla och njuta av det fina höstvädret. Om kvällarna tänder man ljus och dricker te och värmer sig under en filt. Det är väl det jag tycker är det mysiga med hösten.

 

2. I Chile har ni gruvarbetarna som suttit fast i 69 dagar kommit upp. Hur skulle du vara som människa efter att ha varit inlåst så länge?

- Det var en väldigt svår fråga och jag tror alla reagerar väldigt olika. Men jag tror inte man är samma person som man var innan händelsen i alla fall.

 

3. I veckan gjorde Alex Schulman en kupp när han visade Paradise Hotel på tv3 som vanligtvis sands på tv6. Kollar du på detta?

- Jag kollade faktiskt på förra säsongen av det och hade tänkt göra det nu också.. Men det går samtidigt som ett annat program jag tittar på så jag tänkte se det via tv6play. Men då visar det sig att de inte visar det där utan man måste betala för att kunna se det på VisatOndemand. Jag tänker inte betala pengar för att se det så jag kommer inte följa det helt enkelt.

 

4. Under hösten får vi se alla de här programmen där folk söker kärleken till exempel "Bonde söker fru", "Ensam mamma söker" och "Lite sällskap". Vad tror du det är som gör att vi tycker om att titta på sådana program?

- Jag följer bara Ensam mamma söker av dem programmen och har gjort sen det började för något år sedan. Jag tror man följer det för att man är nyfiken helt enkelt, att får se om någon hittar kärleken och allt annat runt omkring. Jag kan ju säga för mig själv att jag är nyfiken på vad de ska göra för utflykter, vad de har på sig på sina dejter och vad som händer dem i mellan, om det uppstår kärlek eller inte.

 

5. Förra veckan hade "Slipsen tipsar" premiär på Slipsens. Har du hunnit se det och vad tyckte du?

- Jag tittade på det och jag tycker du är är väldigt kreativ som kom på idén och det är aldrig fel att testa på något nytt. Det var bra och kul med bok och musik tips men försök att inte ha för mycket upprepningar, annars var det kul att det var utomhus i det fina höstvädret.

 

6. Under veckan som har gått, finns det någon nyhet som har fått dig att rynka på ögonbrynen?

- Det måste ha varit det som jag nämnde att man nu måste betala för att se Paradise Hotel på nätet. Det är många kanaler som har börjat med det att man måste betala en viss summa för att man ska kunna se ett program.T.ex om man missar ett program för att man jobbar eller gör något annat då har det varit smidigt att gå in och kolla på nätet när man haft tid över och på sätt ökar ju intresset för ett program. Jag tror kanalerna förlorar mer än vinner på det.

 


Ida 19 år från Oxelösund

 

Svar kommer senare....


 


 

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

 


"Vad glor du på?"


In air

IGÅR SÄNDE VI SOM VANLIGT sportkollen på studentradion här på Linköpings Universitet. Alltid lika roligt att göra det och denna gång var det jag tillsammans med David (bilden högst upp) och Mikael (bilden i mitten) som sände. Tycker vi skötte oss väldigt bra. Och idag ska jag iväg och göra reportage när P3 Populär sänder härifrån Norrköping. Blir kul att se hur proffs jobbar, kanske kan lära sig något till nästa gång vi ska sända...


Måste rusa nu! Vad ska ni göra idag?

Jennifer lever i nuet och drömmer om kärleken

Jennifer är en 20-årig tjej som tog studenten i somras som nu söker jobb. Hon bor i Stockholm och brinner för mode och inredning vilket också gör avspegling på hennes blogg som hon har. Denna vecka får du som läsare av Slipsens lära känna Jennifer ännu bättre när jag pratade lite med henne. Vi kom att prata om kärlek, om att vara i nuet och var intresset för inredning och mode kommer ifrån. Detta och mycket annat i veckans intervju med Jennifer Nylund.Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

- Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt sprallig och social tjej. Lever i nuet och tänker positivt inför framtiden. Jag älskar allt som har med inredning och mode att göra och har därför ett väldigt stort intresse för det.

 

Har du alltid haft ett stort intresse för inredning och mode?

- Mode och kläder har alltid varit en stor del av mig så länge jag kan minnas. Men inredning kom först för tre år sedan då jag praktiserade på en inredningsaffär och fick lära mig väldigt mycket om vad inredning och dekoration egentligen är. Men sedan har man ju alltid gillat att gå runt och strosa på IKEA och få med sig alldeles för mycket saker hem.

 

Hur skulle du vilja beskriva ditt hem. Vi har ju fått se lite bilder på din blogg.

- Jag har två hem. Det här hemma på Kungsholmen skulle jag beskriva som väldigt bohemiskt och chic. Då all dekoration går i turkost, grönt och vitt. På mitt landställe är det väldigt lantligt. Vitt trägolv, vita byråer och hyllor och sedan har jag dessa små färgglada kuddar och dekoration för att få den där kontrasten.

Var trivs du allra bäst?

- På vårat landställe. Utan tvekan! Det är nog atmosfären på landet som får en att trivas så bra. Det är lungt, trivsamt och så får man spendera väldigt mycket tid med familjen och ute i naturen. Vilket jag älskar!

 

Skulle du vilja kalla dig för lantis?

- Haha, rolig fråga. Hm, både ja och nej. Jag har haft landställe i hela mitt liv och har alltid älskat att spendera tid där. Men jag är också väldigt mycket för storstaden. Då shopping är ett av mina största intressen. Så jag ligger någonstanns där mitt emellan.Hur ser du på framtiden? Var kommer du bo och vad vill du jobba med?

- Jag har många drömmar om saker jag vill jobba med. Bland annat är en dröm att få åka till New York och plugga till Stylist. En annan är inom inredning då jag skulle vilja jobba som dekoratör för en tidning. Jag trivs så bra här i Stockholm, så det är nog här jag kommer bosätta mig i framtiden också. Om ingenting annat sker såklart!

 

Ser vi till kärleken, hur ser det ut på den fronten?

- Kärlek är någonting jag tycker är väldigt fint. Men jag har också många upplevelser som är dåliga inom den kategorin. Jag tycker man inte ska spendera så stor tid på att hitta sin själsfrände. Ta istället ett steg i taget. Jag om någon vet att man lär sig av ett förhållande. Men jag har ändå gnistan kvar och tror på lyckliga slut, för det kommer komma en tid då man faller pladask för en person och han/hon för dig.

 

Vad tror du det är som gör att två människor faller för varandra?

- Svår fråga… Det kan vara stora saker som att hon eller han kompletterar en själv dvs. att allting stämmer när man är med den personen. Känslan då man vet att det är han eller hon man ska vara med. Sedan kan det också vara små saker som att man älskar hur personen skrattar och det visas små skrattgropar i ansiktet, klädstilen eller personens ögon.Om vi återgår till hur du beskriver dig själv. Att leva i nuet. Hur lyckas du göra det?

- Jag är en väldigt positiv tjej i mitt tänkande. Då jag ser att ingenting är omöjligt. Drömmar som man har kan gå i uppfyllelse men det gäller att du själv ser till att det sker. Ta en dag i taget och lev fullt ut för varje dag som det vore din sista. Det är en sak jag alltid har med mig och lyckas därför att leva i nuet och inte jämföra mig själv så mycket med andra vad de har och inta jag har.

 

Vad är det du ägnar dig åt om dagarna?

- Just nu är det jobb som sökes för fullt. Då jag tog studenten i år har det varit väldigt svårt att få ett jobb. Men jag har nu fått lite napp och jag är väldigt förväntansfull inför vad som komma skall!

 

Vill du avslöja vad det är för jobb som du har sökt?

- Det är många olika som jag har fått svar på. Har inte riktigt bestämt mig om vilket ännu. Det kommer dyka upp på bloggen om vad det är inom en snar framtid.

 

Om jag kontaktar dig om säg 5 år. Hur tror du ditt liv ser ut då?

- Då har jag ett bra jobb som jag trivs med. Kanske pojkvän och bor någonstans i en fin lägenhet i Stockholm.

 

Jag tackar så mycket och önskar dig lycka till i framtiden!

- Tack själv!

Läs Jennifers blogg genom att trycka här.


Samtliga bilder i denna intervju är Jennifers egna bilder.


Bara nyheter hela tiden

IGÅR FICK NI alltså se en till av de nyheterna som jag har pratat om vad gäller min blogg. Denna gång var det Kalle som gästbloggade hos mig vilket är fantastiskt roligt. Nu är det inte säkert att han kommer fortsätta göra det, men förhoppningsvis är det så och det innebär att jag har två gästbloggare som kör varannan vecka. Då har vi dels Eleonore som kommer flytta till helgen förövrigt. Sedan alltså Kalle. Dessa båda hoppas jag väldigt mycket på och jag tycker ni ska gå in och puscha Kalle till detta för han skriver helt fantastiskt. Lägg därtill det nya som jag kör med slipsen tipsar som alltså kommer ett nytt avsnitt varje vecka. Det går inte säga att jag lagt ner aktiviteten här på bloggen, långt ifrån. På lördagarna får också de äldre vara med i matchen, då är det Faster Gunhild som levererar sitt bidrag. Nu har jag säkert glömt nått men det viktigaste har jag fått med... Jo, just det modetips till tjejer också. Inte att förglömma.. Idag kommer också en intervju upp, vem det är som medverkar tänker jag inte avslöja!

Måste ju ha lite för alla på slipsens. Ikväll tycker jag också att ni ska lyssna på när jag sänder radio i Sportkollen som drar igång klockan 19,00. Ni lyssnar här!Torsdag firas med musik..

Rebecca & Fiona - Luminary ones


Johnossi - Dead End

Från knivstick till drömmarnas land via mamma och pappa

Drömmen om den stora världen, rikedom och framgång. Någonstans finns den där för alla, mer eller mindre. Alla har vi våra egna vägar att vandra, du väljer bara riktning själv, oavsett vad din bakgrund tidigare skulle ha styrt dig. Och längs korridorerna i Novaskolans smutsiga lokaler satt dom med hårdare attityd, dom som aldrig hade större drömmar än att sätta knivar i varandra och få respekt av människor i samma krets. Det var dom som "kom från bakgator, skulle bli vår tids slödder och samlade anmärkningar i polisen register innan livet ens hade börjat". Jag vet inte vad som hände sen. Jag har inte sett någon sen dess. Högstadiet var en annan tid och också där drömmen om den stora världen fick sin start.

Jag "flyttade hemifrån" när jag var kanske tolv. Och jag sjösatte mina drömmar på gröna marker med bunkrar, flaggor och golfbollar. Jag bodde på träningsfält, banan och tävlingar runt om i landet. Det enda jag tänkte var hur bra jag skulle bli. Den där oförstörda inlevelesen, känslan av att inte veta hur verklighet fungerar, att aldrig föstå omvärlden eller inse vad som är begränsningar och möjligheter. Det enda jag såg var hur mycket bättre än resten av världen jag kunde bli. Och det fanns varken hinder eller begränsningar, jag skulle bli det bästa som någonsin kommit fram. Inuti mig fanns det aldrig något tvivel. Jag hade inte bestämt mig (för det behövde jag aldrig), jag visste redan att jag skulle bli den största genom tiderna. Och det var aldrig märkvärdigt på något sätt.

Någonstans på vägen försvann den där oförstörda känslan. Någonting gick sönder. Och motgånger var någonting nytt. Tänk att den bild man så länge haft fick andra nyanser och nya färger. Man började inse, förstod vad verklighet var och kanske med tiden anade att så länge kurvan pekar upp finns aldrig något motstånd. Det var så nytt men även visdomen om motivation blev en främmande term. Min framtidsbild som världens genom tiderna bästa golfspelare tog slut och alla mina bilder suddades sakta ut med en allt mer svagare kontrast. 

Idag är jag ytterligare år längre fram. Och alla drömmar om världen har så många färger som tidigare inte fanns. När jag idag tänker tillbaka på den tiden inser jag att drömmar som barn är ovärderligt och lika viktigt som kärlek från mamma och pappa. Du har någonting att försvinna ifrån, någonting som är som en annan planet, precis som i sagorna. En plats där förståelse om verklighet inte existerar och begränsningar aldrig uppfinns. Även om drömmar med tiden omformas och bearbetas av dig, människor omkring och ödet så borde mammor och pappor som aldrig tillåter sina barn att åka till en annan planet för att leva ut sin drömmar att skakas om. Och vad dom som alltid satt längs korridorerna i Novaskolan hamnade vet jag inte. Kanske drömmarna aldrig växte, ändrades eller dog. Kanske har dom var och en knivarna i handen än.


Skrivet av Kalle Nilsson

Tjejer, köp dessa jeansTJEJER I HÖST OCH vinter tycker jag att ni ska satsa på svarta jeans. Dessa båda jeansen tycker jag är helt fantastiskt snygga och de kommer från Acne och Anti Sweden. Prislappen ligger på strax över 1000 kr men det tycker jag det kan vara värt, då är det kvalité. Jag fortsätter alltså att tipsa om tjejkläder till er läsare och ni verkar gilla det så denna gång är det jeans som jag lagt fokus på. Visst har jag rätt när jag säger att svarta jeans är sjukt snygga!

Rätt eller fel?

Förändringar här hemma

Innan:
Efter:
VI GJORDE JU OM LITE här hemma i helgen och jag tycker det blivit riktigt bra. Tidigare har vi inte använt denna yta riktigt i huset, men nu blir det att använda den mycket bättre. Sedan har man fin utsikt över naturen från denna plats som vi numera har som kontor. Förändringar är viktiga och det är de småsakerna som gör en bra helhet.

Så j-vla glad!

SKOJA INTE OM ATT MITT LIV går väldigt bra just nu. För det gör det verkligen om jag får se till de senaste dagarna efter en mindre bra helg. Idag fick jag besked om min praktik som jag ska göra under våren och det blir på Skandevall Media här i Norrköping. Helt underbart att jag fick praktik där, sedan fick han som jag pluggar med också reda på att han får praktikplatsen han har sökt. En helt underbar dag med andra ord! Nu sitter jag här och har precis genomfört en intervju med en P3-profil som jag skrivit rent nu. Hur trevlig som helst! Detta är inte till bloggen utan till LiNoPressen som jag är chefredaktör för. Det innebär att jag skriver lite också när jag får möjlighet. Känns riktigt bra med allting för stunden. Nu är det bara hoppas på att Sverige slår dit Holland ikväll! Imorgon kommer också en ny spännande nyhet här på slipsens, kan det bli bättre? Nej tror inte det!Hur har eran dag varit?

Tisdag 12.10.10Halsduk - GAP, Rock - MQ, Tröja - Acne, Jeans - Acne
Dagens humör: Oväntat pigg samtidigt nervös
Dagens utseende: Tröja och chinos, allt i svart
Dagens känsla: Nu avgörs det
Dagens irritation: Vissa reaktioner från folk
Dagens roligaste: Lunchmöte med IFK Norrköping och besked från min praktikplats (kan bli besvikelse)
Dagens önskan: Att jag får praktikplatsen jag sökt
Dagens borde: Göra klart transkibering med en intervju
Dagens låt: Marina And The Diamonds - I'm not a robot
Dagens textrad: "Om du älskar mig kommer jag lämna dig, och om du lämnar mig kommer jag älska dig" - Det är Håkan Hellström när det är som bäst!

Trivs här

GICK EN PROMENAD med min mamma i helgen och insåg att det är skönt att bo på landet som jag gör. Närheten till naturen gillar jag och kommer alltid komma hem hit oavsett var jag än kommer bo i framtiden. Här ute trivs jag bäst, punkt slut. Även om jag vill bo i någon annan stad också. Kanske Stockholm...

Småsaker

Jag flyttade mitt skrivbord för att fånga lite sol, så sjunger Jocke Berg i Kent och jag följde hans råd i helgen. Plötsligt hamnade jag övervåningen här hemma med utsikt över hela gården utanför. Med mer sol. Vackra färger från löven på alla träden utanför som ger mig den kraft som jag saknat. Att så små förändringar kan betydda så mycket. Överallt där jag tittar mig om nu när jag sitter här och skriver ser jag naturens vackra färger.

 

Jag skriver positivt igen efter att ha varit lite nere under helgen. Vet inte riktigt varför, det var nog mest småsaker som ställde till det för mig. Då blir det till en stor affär så fort man skrivit om det på en blogg. Så är det inte. Jag mår bra och allt är bra med mig. Gillar inte ord som ”måste” och ”ska” nu under hösten även om de finns överallt. Istället för att använda dessa hårda ord försöker jag göra det till något roligt. Inte speciellt svårt när det är så roliga saker som jag får göra hela tiden.

 

Precis som jag flyttade mitt skrivbord i helgen flyttade jag mitt fokus från ekonomi till media för 3 år sedan. Aldrig trodde jag att det skulle hamna här med allting som jag gör idag. Det är de småsakerna som gör det.

 

 


Laddad till veckan

Helgen är över och det är dags att återgå till vardagen igen. Jag är taggad till tusen för denna veckan som kommer bli hur bra som helst känner jag på mig. Har varit lite nere i helgen, men nu känns det som att jag är tillbaka igen och är glad igen. Har tänkt lite för mycket i helgen och då blir det lätt så att jag blir lite deppig. Inget värre egentligen utan jag tror många känner igen sig i detta. Denna vecka har jag fullt upp nästan varje dag. Uppsats ska skrivas, möte med tidningen, lunchmöte med IFK Familjen och mycket annat. Roligast ska ändå bli att träffa vissa radioprofiler under veckan. Det ser jag verkligen fram emot!

Tack för era varma kommentarer i helgen också! Det betyder mycket för mig att ni finns där och puschar mig. Såg att någon hade skrivit lite konstruktiv kritik angående Slipsen tipsar som jag gjorde igår. Det är välkommet så det kan bli bättre. Det tackar jag för!


Gott folk, hur mår ni idag?


Slipsen tipsar Avsnitt 1

DENNA VECKA ÄR det ett specialprogram med Slipsens. Tyvärr är det inte live men lika bra som alltid ändå, och denna gång tipsar jag om bra musik och spännande läsning till hösten. Ni ser programmet nedan och detta är som sagt första avsnittet sedan får vi se vad ni tycker om det. Ni avgör om jag ska fortsätta med detta...

Nu kör vi!

Enkelt och spontant

JAG HAR PRECIS VARIT ute och spelat in ett nytt avsnitt av slipsens-live som kommer upp senare under dagen. Ni kommer märka att det är lite annorlunda denna vecka, jag sviker konceptet och har spelat in. Detta märks också dels när ni inte kan vara med och chatta men däremot kan ni se det när ni vill. Eftersom att jag vill göra det så snabbt som möjligt och inte lägga ner massa timmar på att skriva manus med mera så kör jag helt utan att skriva någonting innan. Jag kör på spontant vilket jag tycker funkar. Ibland säger jag lite konstiga saker, det bjuder jag på.

Ikväll kommer det upp här på slipsens som ni kan titta på. Ni kanske märkte igår att jag var lite deppig, hade en dålig dag helt enkelt. Nu är det mycket bättre igen vilket känns underbart skönt! Så nu är jag redo att njuta av mitt liv igen och det kan låta som att jag är världens konstigaste människa med humörsvängningar. Så är det inte egentligen även om det kan upplevas så på en blogg.


Hösten outfit


Shirt - Acne, Jeans - MQ, Tygpåse - Cheap Monday, Klockan - Triwa, Skor - Bobbie Burns

Skjorta - Acne, Jeans - Acne

Tröja - Ljung, Jacka - Cheap Monday, Chinos - MQ, Skor - Bobbie Burns

Gammal tant gör så gott hon kan…

Ja, så känner jag mig rätt ofta nu för tiden. Varför?
Åldersnoja?
Dåligt självförtroende?
Ja vad tror ni?

 

Tror alla mina frågor kräver en förklaring, så den ska ni få nu. Jag jobbar ju sen några månader, efter en rätt lång tid av arbetssökande (vägrar säga arbetslös, det låter så negativt).  Och då har jag fått förmånen – för det är faktiskt helt rätt ord – att få jobba bland mycket yngre personer. Det är stimulerande, jag tror nog jag hinner med ”gammelgnället” ändå i livet. Där jag är nu är det många unga som är timanställda, pga studier eller andra jobb. Säkert flera av er som känner igen sig i den situationen.

Att få lära känna, eller i varje fall bli lite ytligt bekant, och byta erfarenheter mellan generationerna på en arbetsplats tror jag är bra för de ungas fortsatta arbetsliv. Inte om man råkar på nån riktigt grinig människa som bara gnäller förstås, men varför ska man vara sån? Ta fram den positiva sidan och låt ödet sköta resten, så kan lyckan vara gjord. Men det är klart att en 20-åring är snabbare både i huvudet och rörelserna än en 56-åring. Och det är där rubriken kommer in; jag gör så gott jag kan, så länge de är nöjda med det så är det bra. Men det kanske finns något annat som kan uppväga, nämligen erfarenheten – och viljan att dela med sig av den.  Jag lever i a f på det hoppet. – Och njuter av livet så länge, även om jag är trött när kvällen kommer. Men om jag minns rätt så var jag det när jag var 25 också…

 

Hur är det med er? Unga, pigga och raska? Eller trötta och slitna? För jag tror inte det är helt lätt att vara ung heller. Mycket som ska hinnas med, många beslut som ska tas om allt möjligt. Och det mesta rör framtiden; med hela livet framför sig gäller det att hitta sin roll. Men det är inte det lättaste att göra så där på en gång. Ni får låna min paroll om ni vill, med en liten justering - ni behöver inte kalla er ”gammal tant” redan. Kanske: ”ung och grön” gör så gott hon kan… Lycka till!

 

Om jag ska fortsätta att tjata om det här med åldersskillnaden; jag är så glad för att en och annan av er gillar mina inlägg hos Slipsen. Inte bara för egotrippen som det ger, utan för att det ger mig en inblick i en värld som ligger utanför mina vardagliga referensramar. För jag kan ju inte låta bli att gå in och kolla på de bloggar som jag får kommentarer ifrån. - Nyfiken, vet ni. - Och det har jag lärt mig, att det finns mycket bra ungdomar ute i vårt avlånga land. Så ta åt er av den åsikten så mycket ni bara kan!!!  Förresten:  håll med om att Marcus är smart som tar in sin gamla faster som dragplåster på sin blogg  :D

 

En annan förmån att jobba med studerande är ju att jag kan ”måttbeställa” min ålderdom. En dag jobbade jag med en tjej som läser och jobbar lite inom äldrevården; vad mycket tips man kunde få där. En annan dag var det en tjej som läser till socionom med inriktning mot de gamla, så jag bad att få hålla kontakten med henne för framtiden J. Hon lovade att lägga in uppgifterna så snart som möjligt, så det bara är att verkställa  J. Vilka mer kontakter kan jag behöva för att må bra som pensionär? En sjuksköterskestuderande kanske, möjligen dietist också. Friskvårdsterapeut är redan fixat!

Vet ni, jag känner mig rätt lugn inför framtiden. Sen finns ju Marcus – och hans kusiner, och ni – så; jaa, jag ser framtiden an med tillförsikt. Känns skönt.

Men nu är det slut från ”ålderdomshemmet” för den här veckan

Hälsar Faster Gunhild


Rebecca & Fiona

Sitter och kikar på detta, kolla du också!Vad hände med ljuset?

LÖRDAGEN ÄR HÄR vilket känns skönt på ett sätt samtidigt lite tråkigt. Dagarna springer iväg och snart sitter man väl här med snö och allt också. Jag kan låta lite negativ idag när jag skriver detta. Anledningen är att jag börjar tvivla på vissa saker, börjat ifrågasätta mig själv och vissa saker som jag gör. Varför gör jag det för? Det där som jag skrev redan i vintras om att sluta blogga börjar komma tillbaka. Kan vara så ibland men jag hoppas och tror att min drivkraft kommer tillbaka. Tar nog en dag utan att svara på era kommentarer idag. Bra att vila upp mig lite...
Hoppas alla får en bra lördag!

Terrorhot, barndomsminnen och mycket annat i Veckans PanelIda 19 år från Oxelösund
1. Terrorhoten skrivs det mycket om just nu. Vad har du för känslor kring det ökade terrorhotet?

- Jag har läst det och jag skräms faktiskt av det. Om det kommer att ske någon attack vet vi inte, men jag tycker verkligen att människor ska ta det på allvar och vara försiktiga enligt de direktiv som ges. Men jag tycker dock inte att man ska gå runt och vara rädd för det, så det gäller att inte direkt tänka på det men ändå vara försiktig.

 

2. Det har uppdagats att Göteborg är en stad full av korruption. Är du chockad över att detta förekommer i Sverige?

- Det är jag inte så insatt i, men jag är väl inte så förvånad. Jag tror att det förekommer överallt.

 

3. I måndags var det kanelbullensdag. Hann du fira detta?

- Nej, tyvärr. Men som kompensation så tog jag mig en vaniljbulle på Pressbyrån i tisdags. Jag föredrar vaniljbullar före kanelbullar... det är mycket godare!


4. Snart drar jakten på en plats till fotbolls-EM igång igen när Sverige spelar mot Holland på tisdag. Vad tror du om chanserna?

- Ja äntligen!!!! Som jag har längtat... Jag tror att matchen kan bli tuff, men anser att Sverige har stora chanser att vinna. Vi har många bra spelare. Hmm, det blir nog en jämn match helt enkelt.


5. Har man lyssnat mycket på program som Sommar i P1 får man höra mycket barndomsminnen. Vad kommer du ihåg från din barndom?

- Oj, jag har många minnen från min barndom. Vad som är starkast vet jag inte riktigt, men tiderna hos dagmamman från jag va 4 år till jag va ungefär 11 år är oförglömliga. Jösses vilka bus jag hittade på där. :)

 


 

Pernilla 26 år från Kristianstad
1. Terrorhoten skrivs det mycket om just nu. Vad har du för känslor kring det ökade terrorhotet?

- Det känns såklart läskigt och skrämmande att terrorhoten har ökat. Jag är dock inte så insatt i detta då jag är ganska så usel att läsa och se på nyheter.

 

2. Det har uppdagats att Göteborg är en stad full av korruption. Är du chockad över att detta förekommer i Sverige?

- Som jag nämnde i förra inlägget är jag inte så uppdaterad om nyheter så har faktiskt inte hört talas om detta. Det låter ju inte bra att det förekommer och att det får tillåtas, men jag tror att det förekommer i hela landet och inte bara i Göteborg.

 

3. I måndags var det kanelbullensdag. Hann du fira detta?

- Hann faktiskt inte fira det, jobbade hela dagen och tänkte inte på att köpa några med mig hem. Men vi köpte hem och fikade på det häromdagen istället.


4. Snart drar jakten på en plats till fotbolls-EM igång igen när Sverige spelar mot Holland på tisdag. Vad tror du om chanserna?

- Jag är inte ett dugg sportintresserad men jag tycker ju ändå att det hade varit roligt om de hade kommit vidare. Får hoppas på det bästa.

 

5. Har man lyssnat mycket på program som Sommar i P1 får man höra mycket barndomsminnen. Vad kommer du ihåg från din barndom?

- Oj, det finns ju en hel del barndomsminnen som man kommer ihåg. Några av mina starkaste är ändå alla sensommar kvällar hemma på landet. Där man sprang runt och lekte barfota med sina kompisar, man hade så roligt och hade sådan fantasi så det kändes som tiden stod stilla. Man hade så roligt och man kan sakna dem där kvällarna ibland...


 

Therese 36 år från Kristinehamn
1. Terrorhoten skrivs det mycket om just nu. Vad har du för känslor kring det ökade terrorhotet?

- Ja va ska man säga? Första tanken va att Sverige givetvis måste tro att vi oxå är i riskzonen men sedan inser man ju att med den inblandning man har i Afganistan så är vi lika hotade som något annat land troligtvis även om det känns enormt främmande. Kanske inser man nu oxå vidden av att ha ett försvar. Det tar dock år att bygga upp igen så ja de är ju hemskt. Men sedan är de ju som sagt inte sagt att något händer.

 

2. Det har uppdagats att Göteborg är en stad full av korruption. Är du chockad över att detta förekommer i Sverige?

- Detta har jag dock missat. Så jag kan inte ha en åsikt. Dåligt påläst.

 

3. I måndags var det kanelbullensdag. Hann du fira detta?

- Ja de va ju de och nej sånt firar inte jag. Är väldigt emot allt sånt här jippo som säljarna hittar på för att tjäna extra pengar. Jag är helt emot sånt så här firar vi inget sådant utan vill man äta bulle så gör man de vilken dag som helt på året... samma med vänliga veckan eller positiva dagen.. vi ska alltid vara vänliga och positiva.

 

4. Snart drar jakten på en plats till fotbolls-EM igång igen när Sverige spelar mot Holland på tisdag. Vad tror du om chanserna?

- Fotboll är nog det mest ointressanta i sportväg som finns tror ja... så nej jag har inte en susning.

 

5. Har man lyssnat mycket på program som Sommar i P1 får man höra mycket barndomsminnen. Vad kommer du ihåg från din barndom?

- Oj... jag har nog ganska många minnen. Allt från att jag var pappas flicka...och alla turer med husvagnen speciellt på sommaren då vi åkte till Melbystrand,,, Öland.... samt alla fisketurer. Hur mamma satt kvar i vagnen och stickade och vi satt på någon brygga vid någon sjö,,, man kikade på flötet väntade på napp och ristade sitt namn med kniven i bryggan. Inga mobiler elelr spel utan bara lugnet och friden.... vidare minns jag även alla vintrar uppe i Hoffjället där vi hade vagnen... på helgen åkte man upp... å så åkte vi skidor hela dagen, varm choklad å mackor och när man kom tillbaka så frös man om fötterna och mamma värmde maten... sånt som köttbullar å potatis å sås och färska frallor till. Ja minns va liten vagn vi hade å var tre barn och två vuxna plus en stor schäferhund men aldrig klagade vi utan bara njöt av att vara där. Spelade man kort å yatzi. Detta är nog mina bästa minnen även om jag har många många mer, men just de där som ligger en varmt om hjärtat är detta och alla låååånga goa sommarlov.


Snygga tjejkläder till höstenDAGS ATT TIPSA om lite snygga tjejkläder igen. Tröjan högst upp tycker jag är väldigt snygg och enkel, sånt som jag älskar helt enkelt. Sedan har vi en snygg tubescarf som är underbar att ha nu under hösten och vintern när kylan börjar komma. Längst ner har jag tagit fram en kappa som jag tycker är väldigt snygg! Nu ska inte alla köpa den för det finns en tjej som köpt den. Och denna tjej har väldigt bra smak. Kappan och tubescarfen är från Weekday och tröjan från Acne.

Vad säger ni börjar jag bli bättre på att tipsa?

Njut av hösten med bra musik

Monty - Seglaren

Anna Ternheim - Let it rain

ÄNTLIGEN ÄR DET fredag och veckan har varit hektisk för min del.
Inte för att det kommer vara lugnare idag, långt ifrån. Sitter i skolan redan nu eftersom jag åkte med mamma till stan. Rätt skönt att vara här tidigt ändå för att ladda inför dagen. Först är det handledning som gäller med uppsatsen vi ska skriva och den var anledning till att jag var i Jönköping i veckan. Efter det har jag möte med LiNoPressen där jag alltså är chefredaktör, dags för lite marknadsföring av webbtidningen. Dagen är inte slut där utan efter mitt möte ska jag på intervju på en praktikplats som jag förhoppningsvis kommer vara på under våren.

Vad ska du göra denna fredag?

Hannas motto "Allt går, bara viljan finns"

Hanna är 27 år och bor i Linköping, hon har eget företag där hon tillverkar smycken. Jag bestämde mig för att ta reda på mer om henne genom att göra en intervju. Det visade sig att det inte bara för ett eget företag som fyller dagarna utan två barn, ett jobb som undersköterska och brinnande intresse för fotboll. Då som domare. Hur hinner hon med allting? Svaret får du i veckans intervju här på Slipsens.
Kan du börja med att berätta lite om dig själv?
- Jag jobbar som undersköterska på ett ålderdomshem och har eget företag. Jag är gift och har två barn. Har en bror och mina föräldrar bor här i stan. Som person är jag glad och positivt och försöker alltid se det positiva i allt.

Du har ett eget företag, hur länge har du haft det?
- Mitt företag har jag haft i 1½ år.

Du tillverkar alltså smycken. Har du alltid haft ett intresse för detta?

- Nopp, det har jag inte. Jag var mammaledig för några år sedan och hade inget jobb att komma tillbaka till. Jag tyckte iallafall att det verkade kul att göra smycken så jag började testa och greja lite. Mina allra första alster var ganska hemska. :-) Nu tycker jag att de blir snyggare och snyggare men jag har fortfarande mycket att lära.

Vad läste du på gymnasiet?
- Jag läste naturbruksgymnasium med inriktning mot häst.

Hinner du med att kombinera båda de jobb som du har?
- Det blir en hel del pusslande men det går för det mesta. Städning osv är inte alltid högsta prioritet... :-)

Hur tycker du intresset är för ditt företag?

- Ganska svalt just nu. Jag får mycket beröm för mina smycken men annars är det lugnt. Säljer dock en hel del på Tradera men det blir ingen förtjänst av det.

Var det ett stor steg till att starta eget företag?
- Ja, det tycker jag.

Skulle du rekommendera fler att våga starta eget?
- Har man bara viljan och en bra idé så tycker jag absolut att man ska våga starta eget.

Annars är du också idrottsintresserad och är domare i fotboll. Har du själv spelat? Och hur kom du in på detta?

- Jag har inte spelat fotboll. Min man är fotbollsdomare och jag var med honom när han dömde en pojklagsmatch. Det såg väldigt roligt ut och jag fick för mig att testa. Nu är jag fast och ska döma SM i helgen för flickor 16. Jag dömer som assisterande domare i damer div 1 och herrar div fem. Som domare dömer jag upp till damer div 3 och pojkar 16 elit.

Det är mycket snack om att domare blir hotade och så, har du någonsin blivit det?

- Jag har aldrig blivit hotad.

Hur upplever du det att vara fotbollsdomare?
- Jag tycker det är svårt, roligt, utmanande och det är mycket utvecklande för psyket. Jag har som skrivet aldrig blivit hotad men en del snack får jag ta. Jag tycker det är helt okej med spontana känslor på plan. Gränsen går dock vid påhopp mot mig som domare och protester vid varenda domslut. Sedan skulle jag även önska att fler tjejer vågade ta steget att börja döma. I min domarklubb är jag ensam tjej och det är inte så kul alla gånger.

Vill du avancera uppåt som domare alltså?

- Ja, det vill jag. Drömmen är Damallsvenskan och klättra uppåt även på herrsidan. Dock så har jag vissa fysiska begränsningar så vi får se vart det hela leder.


Hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Eftersom att jag jobbar som undersköterska oregelbundna tider så varierar mina dagar en hel del. Men det som alltid "finns med" är få barn till skola/dagis. På morgonen brukar jag kolla mail och läsa favvobloggarna. Jag brukar sätta mig med pärlorna så fort jag har tid. Bokföra gör jag en gång i veckan. Det tråkigaste. :-)Vilka är dina favoritbloggare?
- Jag har så många "måsteläsavarjedagbloggar. Men favoriterna är: Anna (www.pyttis.blogg.se),Engla (www.englasshowroom.com) och Katrin (www.finest.se/katrin) Listan kan göras lång så jag tror jag stannar här,
just det läser ju Marathonbloggen också (blogg.svd.se/maratonbloggen)

Om du ser 5 år framåt, hur ser ditt liv ut då?
- Det är så mycket jag vill. Jag vill att mitt företag ska vara självbärande men en annan av mina drömmar är att läsa till barnmorska. Om fem år har vi även ett barn till och min fotbollskarriär har gått framåt riktigt bra.

Hur ska du få allt att gå ihop, har du något motto?
- "Allt går, bara viljan finns"

Lycka till med allt och tack för att du ville vara med!
- Tack själv!

Besök Hannas blogg och spana in hennes smycken och följ hennes liv.

Torsdag 07.10.10

Skjorta - Boomerang, Jeans - Acne


Dagens humör:
Trött
Dagens utseende: Jeans skjorta och svarta jeans
Dagens känsla: Att allting kommer lösa sig någon gång
Dagens irritation: Att min hosta aldrig släpper
Dagens roligaste: Träffa IFK Norrköping och få veta hur de jobbar med marknadsföring
Dagens önskan: Lite bättre väder
Dagens borde: Städa lite här hemma
Dagens låt: A camp - I can buy you
Dagens textrad: "Sämsta starten vi kunde få. Nu i efterhand har du sagt att vi mest råkade bli"

 


Snyggt och lagom

JAG HAR INTE SKRIVIT speciellt mycket om vad jag gillar för kläder egentligen här på bloggen. Visst, jag brukar lägga upp outfitbilder ibland men aldrig tipsa om några snygga plagg till män. Nu är det dags. Efter att jag var inne på Kalles blogg hittade jag ett nytt märke som jag inte kände till innan, LAGOM. Jag kikade in på deras webbshop och hittade detta som jag fastnade för. Mycket snyggt!

Nyhet! Eleonore gästbloggar

Hej Allihop!


Idag dyker ett nytt inslag upp här på Slipsens. Det är dags att föra in lite mer ätbart i denna blogg eller vad tycker ni? Då Marcus här berättat att han inte är en hejare på det här med att baka så tar jag och hoppar in här ibland. Varje blogg har ju en bild på sin latte eller dagens middag men vi tar det steget längre. Det är startskottet för mig att börja gästblogga. Så vem är jag?


Mitt namn är Eleonore. Jag är en glad, sprallig tjej på 22 år från Stockholm. Jag har precis lämnat mitt jobb som biträdande butikschef på ett lunchställe för ett liv i Blekingestaden Karlskrona. Min sambo har denna höst börjat en utbildning i staden och jag tvekade inte en sekund på att följa med. Vad gör man inte för kärleken? Kände att det var dags för en nystart och lite miljöombyte skadar inte.
Nu är jag jobbsökande inom cafébranschen, en bransch som jag har nära hjärtat. Med min passion för bak och fika så driver jag även bloggen FikaMedEleonore. Där tipsar jag om caféer, recept och annat kul på marknaden.

Varannan vecka kommer jag dyka upp här med inlägg innehållandes allt från recept till betraktelser på stan vad gäller ätbart. En av betraktelserna kommer bl a vara hur det är som storstadstjej och komma till en småstad. Är det verkligen tråkigare när det är mindre? Kommer verkligen utbudet på nyheter senare? Många drömmer om storstaden men är det så mycket mer spännande? Detta och mycket mer kommer vi få chansen att reda ut här i mina inlägg.

 

Ha det toppen!

Eleonore

http://fikamed.blogg.se


Framtiden skrämmer

När jag tänker på framtiden får jag en lite ångest, och panik. Hur ska det egentligen gå för mig i framtiden? Kommer jag verkligen få något jobb när jag är klar med min utbildning? Var kommer jag bosätta mig? Men än viktigare, dit jag flyttar kommer jag bo där själv eller flytta ihop med någon jag älskar.

 

Det finns en mängd frågor som jag får panik över att ställa mig och därför skyddar jag mig med att inte ställa dessa frågor, utan jag blundar. Hoppas på att verkligheten inte kommer ikapp mig. Men en dag kommer jag stå där och fundera över dessa frågor. Alla dessa saker som ska göras. Arbetsprover, högskoleprov, ansökningar och allt vad det nu heter. Finns enormt mycket som jag borde göra och ta tag i. Det gör jag inte, istället pratar jag om allt jag drömmer om att göra. Och visst det låter väldigt bra också.

 

Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna.

 

Mina drömmar svävar iväg och slutar ofta med att personen jag pratar med ser lite fundersamt på mig och säger ”det låter som en bra plan”. Där och då har jag lyckats ännu en gång. Att övertyga om att jag kommer lyckas, och att jag har 100 % koll på allt som har med min framtid att göra. Men i själva verket har jag ingen aning alls. Därför, återigen, blundar jag och låter mitt inre tala. En dag kommer den bistra verkligheten visa sig och då, då kommer jag ha sådan ångest.

 

Just nu vill jag inte ha den utan vad som händer i framtiden får ödet bestämma.


På spaning i hagen
Flytta? Nej, tror inte detFORTFARANDE KVAR HÄR NERE I Jönköping vilket är väldigt trevligt. Idag var jag nere på stan och kikade runt lite på stan också. Verkar vara riktigt trevlig här. Kanske värt att flytta hit, tror inte det riktigt. Trivs ju väldigt bra i Norrköping om jag ska vara helt ärlig. Sen är jag ju lite av en Stockholmsdrömmare. Om man kan kalla sig för det. Självklart tog jag lite bilder här också som jag måste bjuda på. Några av er har tjatat på mig om att jag ska fota mer i min vardag, så nu börjar jag göra det. På översta bilden ser ni hotellet man ska bo på när man besöker Jönköping. Verkar vara riktigt fint, precis i slipsensklass. Bilden under visar hur fint det är i staden.

Händer ikväll hos er?

Vändningen, mer män som bloggar!


FÖRRA HELGEN kanske vi fick se en förändring när Andreas Wijk tog hem två tunga priser på Blog Awards. Ni undrar säkert vad jag menar med detta.. Kanske att vi får in ännu fler killar som börjar blogg för idag finns det inte många men de som gör det är riktigt bra. Jag har två favoriter som jag följer väldigt mycket just nu, Andreas Wijk och Kalle Nilsson.


Känner ni till fler manliga bloggare?


Trevligt i Jönköping

God morgon!
Sitter nere i Jönköping nu hemma hos en polare som fortfarande sover, men pigg som jag är har jag redan hoppat upp för att fixa lite saker innan han vaknar. Rätt skönt med en lugn start av denna tisdag. Igår var vi iväg och såg på Jönköping Södra som spelade hemma mot Ljungskile. Tyvärr blev det en tung förlust för hemmalaget med 0-3. Inte speciellt roligt för dom, men det är bara bryta ihop och komma igen. Arenan som de spelar på var riktigt klassisk måste jag säga, för er som inte har varit där. Åk dit någon gång och se J-Södra spela. Det roligaste av allt var att jag sprang på Frida i halvtid så vi slängde några ord med varandra. Trevligt att träffa henne, får hoppas att hon tycker samma sak. Det tror jag nog.

Nu är det dags att svara på era kommentarer som hela tiden kommer in. Men jag har en liten fundering, ska jag fortsätta tipsa om snygga kläder till tjejer? Ni får vara med och bestämma nu. Innan jag ska sätta igång kan jag också avslöja att det kommer komma en nyhet här på bloggen inom en snar framtid.


Hoppas ni får en bra dag!


Lycklig igen

Vi människor är speciella på flera olika sätt. Nu under hösten är vi en motsats till naturen, den bjuder på mängder med olika färger i höstens tecken. Tvärtemot detta ska vi klä oss i mörka kläder. Helst ska det vara svart för att visa hur deppiga vi är. Eller så är det så att svart är en väldigt vacker färg som nu får klä våra kroppar.

 

Många ser hösten som en väldigt mörk årstid. Mörkret kommer allt tidigare för varje dag som går, vi stänger in oss i vår hem utan att egentligen njuta av vad naturen har att erbjuda. Plocka svamp, njuta av en höstpromenad eller varför inte ta in på ett fik för att njuta av gott kaffe eller te. Det är bara några av de saker som går att unna sig unna sig nu när hösten är här. Att försöka hitta en ljuspunkt i tillvaron. Någonting att göra för att fylla ut tiden som bara går.

 

Jag har hittat mitt ljus i tillvaron, jag trodde aldrig att det skulle komma till mig igen. Du har gjort mig lycklig igen när DU lyser upp min tillvaro. Hela sommaren kändes som ett långt mörker för mig men nu är hösten här och du gör mig lycklig varje dag. Bara genom att vara dig själv.

 

Jag tar vara på naturens alla färger och njuter av de stunder som ljuset är framme på dagarna. På kvällarna finns också ett ljus som lyser, och det lyser starkt men kommer lysa starkare. Äntligen är jag på väg. Jag är på väg till att bli lycklig igen ändå klär jag mig i svart, inte för att jag är deppig utan för att vara en kontrast till naturen.


Tjejer, satsa på detta!

MÅNGA av er som läser min blogg är ju faktiskt tjejer/kvinnor. Vad passar väl då bättre än att jag går in och tipsar om kläder som jag tycker ni borde köpa. Skulle det glida in en tjej i någon av dessa plagg skulle jag tycka det vore oerhört snyggt och jag skulle nog smälta lite. Nu finns det en tjej som har väldigt snygg stil enligt mig som jag också har börjat prata med lite, nämner inga namn. Tjejer, satsa på dessa plagg i höst!

Glömde ju självklart skriva var kläderna kom ifrån Acne och Weekday.

Syns merDET VAR NÅGON SOM TOG UPP man inte fick se mig så mycket på bloggen. Nu har jag tagit slag i saken tycker jag och bjuder på mycket fler bilder på mig och det känns faktiskt konstigt. Gillar inte riktigt att lägga upp bilder på mig själv, men bara gilla läget. Ny vecka igen och jag drar till Jönköping idag, men självklart kommer jag ta med mig datorn så jag kan blogga. Kan också passa på och tipsa om en mycket bra webbtidning som finns på nätet besök LiNoPressen innehåller en mängd intervjuer och massa annat spännande!

Har du haft en bra helg?

Sommarens bästa låt


Cherry on Top Award

Där här finfina Awarden fick jag av söta Eleonore! Visst är den söt.Med den här awarden ska man berätta 3 saker
som ligger en varmt om hjärtat och visa en favorit bild.

- Låter larvigt, men ni läsare
- Min fina familj
- Mina underbara vänner

Sen ska man ge den vidare till 5 andra bloggare

Gabriella, Tess, Emelie, Maria och KalleDu är mitt allt och aldrig får du lämna mig

Jag vill ha en plattform, någonting att luta mig mot. De dagarna som känns jobbiga att ta sig igenom vill jag ha pelare som hjälper mig. En pelare som hjälper mig igenom, som får mig att växa som person. Precis på samma sätt som jag vill att du ska växa. Att vi kan växa tillsammans. Livet blir mycket lättare av att ha dig vid min sida, du säger samma ord till mig.

 

”Du är mitt allt och aldrig får du lämna mig”


Orden ekar i mitt huvud nu när du är på andra sidan jorden. Utan dig är jag mindre, sämre och bättre på samma gång. Jag blir bättre på att bygga mitt eget liv samtidigt som jag saknar dig vid min sida. Genom motgångar hjälpte jag dig, och du hjälpte mig. Nu lever jag på mina framgångar men har ingen att dela dem med. Du finns inte längre kvar hos mig. Vi blev du och jag. Jag andas tungt in mina andetag.

 

”Du fick mig att växa”

 

Som människa är vi alla lika även om vissa saker påverkar oss i olika vägar har vi samma grund. Minns så väl första gången jag såg dig, på andra sidan av vägen stod du och såg lite osäker ut. Kan tänka mig att jag såg likadan ut på min sida av vägen. Våra blickar möttes, vi bytte några ord. Det blev början på en kärlekshistoria, en kort historia. Det som växte hos mig finns kvar men nu saknas det en enhet, du är borta.

 

”Varför gör vi det så svårt?”

 

Kärlek ska vara vackert har jag hört folk säga, för oss var det också väldigt vackert, precis som på film. Dock kom verkligheten ikapp oss vilket jag tänker på än idag. Vi såg bara det enkla och inte problem. Tillsammans gjorde vi det enkelt för oss att ta oss igenom. Till slut gick det inte längre. Allt tog slut.

 

”Växa som person”

 

Du fick mig att växa från noll till allt och nu är jag redo. Jag är redo att gå vidare med mig själv och skriva ny historia och denna gång ska det inte bli ett sorgligt avslut, för jag ska inte tänka på slutet utan jag ska bara se framåt. Släppa in dig i mitt liv och låta dig ta del av det jag har att ge och ta del av det du har. Inte stänga ute dig, utan släppa in dig med öppna armar och låta dig prata. Ta dig till mig. Vara den pelare som du saknat i ditt liv.

 

”Bredvid ditt namn står ett namn till”Hämtat er från chocken?

Jag vet inte vilket som kunde vara värst; att jag dök upp där på min Slipsenlördag trots allt, eller att ni fick se ett äkta snigelpostbrev på bloggen. Men det är sånt ni får räkna med när ni har med gamla fastrar att göra.

 

Eftersom jag inte, fortfarande, vet vad man gör på en time-out så gjorde jag det på mitt sätt. (Ovanligt? Nej!) Vi åkte till Finland på fest, och sen var vi kvar och bara hade det skönt i en vecka. Det blev mycket tid för korsord och skrivande. Alla ord som jag brukar bli av med på min egen blogg hamnade i ett A4-block istället. Resultatet av det var att jag nu vet att en ny kulspetspenna inte räcker ens en vecka. En ny upplevelse i kategorin värdelöst vetande.

 

Det blev mycket (alltför mycket tyckte Gubben) tid att kolla i affärer också. Och några tröjor och lite annat åkte ner i kundvagnen på ett par ställen. Kan vara bra att ha! Hemmabruk brukar Gubben säga, för som argument för att köpa brukar jag köra med att jag behöver lite nya arbetskläder hemma. Då kan jag byta ut de gamla till det, och då måste jag ju köpa nytt. Tar tacksamt emot tips på nya argument från er, för jag känner att han inte tycker det här är trovärdigt längre.

 

En annan viktig sak jag köpte är: en julgransbakform. (Återkommer med bild när jag provbakat i den). Så nu är det bara att håva i beställningarna på jultårtor. Provanställningen går ju ut 1 dec, så det kanske finns tid för det, vem vet…   :D

 

För att prata om nåt annat. Satt och tittade ut på matrasten, mot skogen vid golfbanan mittemot. Det är så himla fint med alla färger! Ni alla som tycker om att fotografera; ta med kameran ut i naturen. Varför inte en utflykt, med varm choklad och nån god macka, i det färgsprakande. Kan säkert bli riktigt fina personbilder också.  Om nån lyder mitt råd: ge mig bildbevis, tack.

 

Om ni bara är hälften så trötta som jag är nu, så har ni somnat när ni kommit så här långt i texten. Så bara för att förskona er så ber jag om att få träffas på samma ställe nästa vecka.

Hälsar Faster Gunhild

P.S. Gubben är inte alls så gnällig som det verkar i texten. Men (tyvärr!) har han mycket bra åsikter, även i det här fallet. D.S.


Min hemlighetIDAG ÄR DET LÖRDAG och jag ska iväg igen på nya uppdrag. Det kommer säkert bli väldigt spännande, här på bloggen tänkte jag bjuda på en ny hemlighet. Ni som har sett slipsens-live har säkert sett att det alltid varit med en tavla i bakgrunden, den har faktiskt jag gjort. På dessa bilder ser ni två tavlor som jag också har gjort. Nej, jag påstår inte att jag är någon expert även om det är skön avkoppling att måla. Dessutom är det bra för min kreativa sida.

Har du målat någon gång?

Kungarna av Tylösand i veckans panel

En ny månad, oktober, vilket innebär att vi har nya medlemmar i panelen och jag tackar Sanna, Kim och Molly för en underbar tid. Nu välkomnar jag de nya medlemmar som ni får lära känna lite närmre denna vecka när de bland annat berättar om sig själva, men jag har också tagit med Kungarna av Tylösand och Blog Awards i veckans frågor. Nu kör vi Veckans Panel!
Pernilla 26 år från Kristianstad

1. Nu när du har chansen att sitta i panelen. Vad vill du ha för typ av frågor?

- Jag vill ha blandade frågor, kan vara vad som helst. Allt du/ni vill veta om mig som jag kanske
inte nämner så mycket om i bloggen. T.ex dröm resemål, ett roligt barndomsminne, favoritartist, vad jag vill utveckla med min blogg, vad för saker jag prioriterar i livet, kommer du ihåg första kyssen... m.m.

2. I helgen som gick var Blog Awards. Hur mycket bryr du dig om detta?
- Jag önskar faktiskt att jag får möjlighet att komma på galan någon gång. Jag bor dock en bit ifrån så det gör det lite svårt. Men det hade varit roligt att försöka komma dit och få träffa sina läsare och träffa andra som delar samma intresse som jag, nämligen att blogga. Att få klä upp sig fint en gala klänning hade också varit väldigt roligt :)

3. Många har rasat över Kungarna av Tylösand. Var går egentligen gränsen för vad man egentligen får göra i tv? Och vad tycker du produktionsbolagen har för ansvar?
- Jag hade inte en aning om det här programmet från folk började skriva om det på Facebook. Kollade då upp på en tvsida vad det var men det var inget som lockade mig. Har inte sett det alls och kommer inte göra det heller. Tycker det borde finnas någon gräns vad för sorts tv program som får göras men tydligen inte. Det verkar ju roa visa tittare, dock inte mig och sen kan man inte följa precis allt som går på tvn heller.

4. Nu när du är med här vill vi också veta vem du är. Berätta lite kort om dig själv.
- Pernilla, 26 år. Glad, sprallig tjej som gillar att shoppa och fika med vänner eller bara vara hemma
och ha myskvällar med min sambo. Jobbar som timvikarie på förskolor och på ett boende. Hoppas på att
i framtiden att få ett fast jobb och jobba med människor på ett eller annat sätt, för det brinner jag för.

5. Hur ser planen ut för helgen?
- Helgens planer är att gå på en 20 års fes i en Piff klänning :) Det är sambons brorsdotter som ska firas. Det ser jag framemot :) Annars har vi ej så mycket inplanerat.
Ida 19 år från Oxelösund

1. Nu när du har chansen att sitta i panelen. Vad vill du ha för typ av frågor?

- Oj, det var en ganska svår fråga. Jag har nog ingen speciell fråga som jag vill svara på, men jag hoppas att det blir väldigt blandade och intressanta frågor. Jag måste dock säga att det är väldigt roligt att få vara med.

2. I helgen som gick var Blog Awards. Hur mycket bryr du dig om detta?
- Alltså för att vara helt ärlig så bryr jag mig inte så mycket om den galan. Men jag har läst runt på en massa bloggar nu efter helgen och då blir det ju så att jag får en hel del information om vad som hände den kvällen. Jag tar in informationen men jag lägger inte ner så mycket energi kring åsikter om den galan.

3. Många har rasat över Kungarna av Tylösand. Var går egentligen gränsen för vad man egentligen får göra i tv? Och vad tycker du produktionsbolagen har för ansvar?
- Usch, det programmet ja.. Alltså jag tycker egentligen att man får göra och säga vad man vill i tv. Vi är ett fritt land! Men jag tycker absolut inte att allt ska kunna gå att ses av yngre personer. Det är där problemet ligger tycker jag. Produktionsbolagen har det största ansvaret. Vad det gäller detta Tylösand-programmet så vill ju bara produktionsbolaget få sälja. Folk stör sig på dem och det ger dem mer publicitet och tittarsiffror. Nästa gång borde man kanske tänka efter lite?!

4. Nu när du är med här vill vi också veta vem du är. Berätta lite kort om dig själv.
- Kort och gott: Ida, 19 år, har pojkvän, bort fortfarande hos mamma, pluggar journalistik i Stockholm. Glad, positiv och njuter av livet.

5. Hur ser planen ut för helgen?
- Jag har en ledig dag på fredagen den här helgen så då ska jag nog göra absolut ingenting. Efter det ska jag umgås med min pojkvän. På lördag åker jag till Norrköping och träffar andra halvan av familjen. På söndag ska jag till djurparken och se på alla fina djur.
Therese 36 år från Kristinehamn

1. Nu när du har chansen att sitta i panelen. Vad vill du ha för typ av frågor?
- Ooops... inte en aning faktiskt? Jag svarar gärna på alla typer av frågo.

2. I helgen som gick var Blog Awards. Hur mycket bryr du dig om detta?
- Jag bloggar... jag följer nog ingen stor blogg. Nej faktiskt inte. Jag har kikat in på några i perioder men tyvärr är de inget som intresserar i det stora hela. Ledsen. Tråkig? Ja kanske? Men jag har inte så stort intresse för yta... det ska finnas en känsla. Så nej jag är inte så intresserad av Blog Awards, MEN jag gläds för alla som lyckats och får delta.

3. Många har rasat över Kungarna av Tylösand. Var går egentligen gränsen för vad man egentligen får göra i tv? Och vad tycker du produktionsbolagen har för ansvar?
- Jag hade helt missat detta. Så eftersom jag måste veta för att kunna svara har jag kollat lite.... men ja va ska man säga? Verklighets teve... de som är blitt så stort. Från Real life Stockholm å Visby å Villa Medusa som i detta avseende är lindriga real life serier om man jämför med detta. Kan folk gå hur långt som helst för att synas? Bli såkallade kändisar i den nedre regionen. Inte B kändis,, inte ens C.... utan en sorts förnedringsteve av dig själv. Jag förstår inte alls hur man kan sjunka så lågt.... å att man som produktionsbolag lägger pengar påa tt fylla idioter med sprit så de har sex i teve spyr å beter sig som svin ja de är något som övergår mitt förstånd. Jag undrar hur många som ser detta som verkligen tycker de är bra teve. Många tittar för att man helt enkelt bara måste se va idioterna gör härnäst. Inte som jag tittar på och skulle lägga min tid på.

4. Nu när du är med här vill vi också veta vem du är. Berätta lite kort om dig själv.
- Jag heter alltså Therese.... på nätet har jag kallat mig Tess och blivit Tess för nya bekantskaper de sista åren. Jag bor i Värmlands pärla Krisitnehamn vid vänern.... men är uppvuxen i lilla bruksorten Degerfors. Jag är gift med min underbare man Daniel och det var han som förde mig till Kristienhamn. Jag är mamma till tre grabbar varav den yngsta har Autism. Jag har även två bonus tjejer så vi är en ganska stor familj som trängs i ett mindre hus. Jag jobbar som undersköterska på ett boende för äldre och min man pluggar till sjuksköterska...Jag ingår ju inte i gruppen unga moderna bloggare utan skriver en ganska dagboksbasserad blogg där jag varvar vardagslivet med barn och funktionshinder med känslor och tankar samt några av mina intressen som scrapbooking och böcker. Andra intressen är givetvis film och musik.... att göra skoj saker som små resor gärna med husvagn och njuta av hemmet och god mat. Tränar lite smått för att må lite bättre. Djur är ett annat intresse.....

5. Hur ser planen ut för helgen?
- Planen är superenkel.... JOBB JOBB JOBB å lite umgänge med en av mina goaste vänner Mattias.

Bjuder på mig själv

Äntligen känner jag mig lite bättre efter en dag hemma igår, dock är jag inte frisk till 100% men finns inte mycket jag kan göra nu. Bara dricka mycket te och slappa. Fredagen är här och ikväll är en viktig dag för hela Norrköping när vi kan få ett Allsvenskt lag i fotboll igen. En sak som är väldigt märklig är att det känns som att det var igår som jag var i Stockholm på Blog Awards, men det är faktiskt en vecka sedan. Tiden går väldigt snabbt. Tog lite roliga bilder häromdagen som jag tänkte att jag kunde bjuda på, för ni får ju inte se mig speciellt ofta på min egna blogg.Hur mår du idag?


bloglovin

RSS 2.0