Livet är människans bästa tid

Bredvid mig står ett glas vin fyllt med vit som jag druckit till middagen. Ikväll blir det en lugn kväll här ute i skogen precis som det brukar vara. Däremot har dagen varit helt fantastisk som jag spenderat tillsammans med min mamma vilket inte blir speciellt ofta när det alltid är fullt upp. Vi har pratat om allt mellan himmel och jord. Besökt gravar. Spenderat pengar på kläder. Slagit ihjäl tid på att sitta på café. En trevlig dag med mängder av olika inslag, kanske är jag själv om att tycka att tiden med sina föräldrar är en underskattad tid. Jag är tjugoett år och älskar att vara med min familj men ibland kan jag sakna en tjej att dela mitt liv med. Mamma och jag pratade om detta idag bland annat.

Och precis som en Markus sjunger "När du träffar rätt känner du det på ett märkligt sätt" och så måste det nog vara, men det finns ju faktiskt andra saker än att bara träffa rätt.

Idag ska säkert alla ut och fira halloween som säkert en trevlig högtid, däremot är det nog många som glömmer bort att det är även är alla helgons dag vilket betyder att vi ska tänka på alla som lämnat oss. Undra hur många som gör det? Vi var tillsammans hela familjen och besökte Elins grav idag vilket inte heller sker ofta vilket jag ibland kan ha lite dåligt samvete för faktiskt. Läste i en intervju med Birro att vi svenskar har svårt att prata om jobbiga saker så som exempelvis döden. Något vi gömmer oss för men till slut en dag kommer ifatt oss. Och vi lever ju bara en gång varför inte ta vara på denna tid, spendera den på något vettigt.

Bredvid mig står ett vinglas. Framför mig lyser en skärm. Under mina fingrar sitter ett tangentbord. I mitt huvud finns tankar om alla som lämnat oss och som jag i framtiden kommer få träffa igen. Så länge tänker jag njuta av att vara med mina nära och kära. Livet har sina vackra sidor lika mycket som sina mörka.

"Livet är människans bästa tid"

Öppen diskussion

Imorgon sänder jag ett nytt slipsens-live avsnitt men ämnet är öppet och nu skulle jag vilja att ni kom med förslag om vad vi kan prata om. Skriv ämnet just DU skulle vilja diskutera med någon. Passa på och gör det under dagen!

Päron och Hammarby?

Nu kommer den, en efterlängtad recension av päron. Jag går sakta fram till fruktskålen och gräver fram ett stort grönt päron som ligger allra längst ner, inte så vanligt att jag äter denna frukt faktiskt utan mest när föräldrarna får för sig att köpa den. Snabbt bestämmer jag mig för att sätta tänderna i frukten, för som jag har väntat på detta ögonblick. Och redan vid första tuggan känner jag hur sötman från fruktan möter min mun precis som tjejerna brukar möta killarnas munnar på dansgolvet. Men vad fan har det att göra med mitt päron? Inte ett skit faktiskt. Jag tuggar vidare på mitt päron, första lagret tar emot lite men sedan blir det lättare eftersom att skalet är borta. Desto längre in jag kommer desto mjukare blir motståndet som jag möter. Lite som när Hammarby spelar i Superettan nästa år, de kommer ha tron att det är lätt innan men sedan när de kommer in i det inser de hur tufft det är. Alltså som en motsats till hur päronet fungerar likt tidigare frukter jag provat. Personligen tror jag päron är lite underskattat jämfört med de andra frukterna jag provat, banan och apelsin. Men visst är den god och dessutom får man ju mycket för pengarna när allt går att äta upp. Men samtidigt är det inte min favoritfrukt utan päron får helt enkelt endast 5 slipsar och tar en sista plats i tabellen, precis som Hammarby IF i Allsvenskan. Men skillnaden är att päronet har chans att ta sig uppåt när äpplet recenseras imorgon!

(Bilder kommer under morgondagen)

Veckans Panel vecka 44Veckans frågor

1. Filmen om Michael Jackson hade premiär i veckan och kommer bara visas i två veckor. Kommer
du gå och se "This is it"?
2. På söndag spelas sista omgången av allsvenskan, vem tror du tar hem guldet. AIK eller IFK Göteborg?
3. I veckan kom domen i Stureby-fallet. Tycker du att det var ett rimligt straff?
4. Hur kommer du förgylla din höst och vinter i mörkret?
5. Slutligen, sista veckan vi ser just DIG i panelen. Har du haft en bra tid? Något du saknat?
Erica 21 år från Gävle


1. Nej, det ska jag inte göra. Jag var inget fan
och brukar inte gå på bio så ofta. Men det var såklart fint gjort att de gjorde en film om honom.

2. Ingen aning, är inte alls intresserad av det där.

3. Jag har inte varit så insatt i det här egentligen, men rent spontant så tycker jag att straffet var för lågt trots deras ålder. Det var trots allt mord det handlade om.

4. Med filmer, en bra bok,
mys, varm choklad och kanske nåt levande ljus.

5. Jag har haft det jättebra här i panelen och har inte saknat något vad jag kan komma på nu i alla fall. :)
Johanna 27 år från Kristianstad

1. Nej, jag tror inte att jag kommer och se den, även om jag gillar MJ:s musik.

2. Jag tror IFK Göteborg tar hem guldet, eftersom dehar fördel hemmaplan. Det brukar spela stor roll. För vissa lag då.

3. Tycker nog det är ganska lågt straff, men det har nog med att göra att de är så passa unga som de är. Dessutom skriver media lite vad dom vill.
Vi vet inte allt som sägs inom rättens dörrar.

4. Det blir en massa mys med vännerna, en kurs i isländska och takida i malmö.

5. Jag har haft en bra tid i panelen,
om jag saknat något tror jag inte. Inte jag som väljer frågorna.

Nosh 17 år från Stockholm

1. Jag är ett väldigt stort michael jackson fan, och jag har dansat och mimat till hans låtar sen barnsben. Vi har en massa videos på mig som fem åring, dansandes till thriller, beat it, billie jean osv. Det är självklart att jag ska se den! Ska se den imorgon faktiskt!

2. Ska jag vara helt ärlig så anser jag allsvenskan lika dåligt som korpen. Det är inte alls riktig fotboll! Riktig fotboll är Premier League! det är Arsenal man ska titta på och inget mer! Så svar på din fråga, jag har ingen aning och jag kollar inte ens!

3. Jag måste passa på den frågan, har inte varit så aktiv gällandes det. Inga kommentarer.

4. Jag trodde att jag skulle få spendera den endast med mina tjejer då min kille studerar i Italien. Men så kom nyheten att han inte ville vara kvar där, så han kommer hem redan idag! Min bästa kompis ifrån Skåne kommer också hit för praktik i två veckor, så jag har en helt underbar höst/vinter framför mig. Jag kom också hem ifrån Italien igår, så det finns inget annat bättre sätt att kicka iväg hösten och vintern med.

5. Det här har ju varit riktigt kul att få göra.
Så jag passar på här och tackar för min tid. Jag hoppas också att du och dina läsaren har varit nöjda med mina svar, och vem vet våra vägar kanske korsar samman igen någon dag?

Flow, go!

Uppe ur sängen med ett leende på läpparna. Känns inte lika tungt att gå upp längre, efter gårdagens resan känns det som att jag fick mängder med energi. Från början hade jag tänkt hoppa i träningskläderna direkt när jag vaknade. Dock blev det inte så utan nu sitter jag här vid datorn och ska kolla på Hype samtidigt som jag äter lite frukost. Men sedan innan jag sätter mig i bilen ska jag springa ett varv.
Många sitter säkert och väntar på en recension av ett päron nu men jag lovar det kommer. Min fråga är varför jag kan känna mig så pigg som jag gör idag? För övrigt blir det stan idag, måste in och skriva på en kommunikations plan som jag skjutit på hur länge som helst. Men det gäller ju att passa på när jag är inne i ett "flow" med inspiration nu. Dessutom är det en modevisning i Norrköping ikväll men jag har ingen att gå dit med, så någon som är intresserad?
Ha en fin fredag!

Leker lite

Innan redigering:
Efter:


Innan jag nu går och lägger mig satt jag med bilderna från dagens tripp. Självklart redigerar jag lite också med några av bilder och ovan ser ni ett exempel. Vilken gillar ni bäst?

Inspirerad

Kom nyligen hem från en fantastisk dag i Stockholm och för varje gång jag varit där blir jag mer kär i staden. Eller jag blir väl egentligen i kär i just denna stad för Göteborg ger mig precis som samma känslor. Det är ju inget djupare direkt men bara allt utbud som finns att göra en vanlig dag gör att mitt hjärta slår ett extra slag. Jag kan ju inte kalla mig för en person som är den som går ut varje helg eller så. Men vilka möjligheter det finns i en större stad med jämförelse av Norrköping som exempel. Alla dessa museer, affärer och andra trevliga saker. Dessutom bör vi väl tillägga att jag bor på landet vilket jag också trivs väldigt bra med, men varje gång jag kommer iväg till någon av städerna, Göteborg eller Stockholm, får jag massor med inspiration, glädje och lättnad över att återgå till mitt vardagliga liv. Idag hann med väldigt mycket! Först gamla stan följt av slottet och sedan museum i form av Vasamuseet och Nordiska. Väldigt trevlig dag! Och för er som sitter i väntans tider på en recension av ett päron som jag lovat idag. Det kommer imorgon istället, hoppas ni inte blir arga!

Känner ni likadant som mig när ni varit iväg på äventyr i en större stad?

Katterna skyddar sig mot svinis

1. Vi gör upp om det 2. Nu måste vi hålla oss rena och fina

Det är alltid lika spännande att fotografera våra katter som vi har här hemma. De har alltid för sig något nytt och spännande för varje gång, och sist jag fotografera dom tror jag faktiskt nyheten om svininfluensan hade nått även dom. Ni ser ju på bilderna hur noggranna de är med att hålla sig rena. Men vad är det man brukar säga om katter, att det är rena djur eller har fel? De tvättar sig ganska ofta kan vi konstatera. Nu är det off till Stockholm för att göra staden på en dag. Vi ska vara riktiga turister. Ikväll kommer säkerligen bilder från dagen.

Ha en bra torsdag!

En klassisk förening tar steget ner

Ingen har väl under kvällen kunnat missa att IFK Norrköping kommer få spela med Hammarby IF nästa år i Superettan och jag ställer mig frågan, hur kunde detta hända? Jag tror att de reagerade alldeles försent med att försöka göra någonting. Precis som det alltid blir. Ett av de största misstagen de gjort år måste vara att sälja Charlie Davies visst var det säkert en försäljning de var tvungna att göra men nu i efterhand går det kanske säga att det inte riktigt var värt det. Att en klassisk förening som Hammarby eller Bajen är åker ner i superettan säger en del om hur viktigt det kan vara att behålla viktiga spelare istället för att vara pengakåta. Sedan kan jag också tycka att det är lite tråkigt på ett sätt att landsortsklubbar går upp, samtidigt som det är roligt. Men är inte fotboll en idrott som bygger på mycket publik. Lite tråkigt är det ju faktiskt men för att koppla ihop med det jag skrev om Charlie Davies, allt handlar ju faktiskt inte bara om pengar. Se på lagen som går upp i år, Mjällby och Åtvidaberg, de är ju tydliga exempel på detta. Kanske bättre med hjärta än pengar. Kanske gör även Djurgården ett kliv neråt redan på söndag. Blir spännande att följa!

Apelsin, gott!

Idag är det dags för apelsin att få en recension i mitt veckouppdrag som jag har. När jag sätter mig ner och ska äta min apelsin har jag svårt att för det första lyckas skala den, eftersom att skalet är väldigt svårt att ta sig igenom. Därför bestämmer jag mig för att snabbt hämta en kniv som kan hjälpa mig. Det uppstår ett till problem när jag försöker tränga mig in i sötheten som apelsinen innehåller. Alla vitaminer som går till spyllo när jag delar den i klyftor. Men till slut lyckas jag. Och där sitter jag med mina apelsinklyftor och verkligen suger ut allt det goda tills bara skalet återstår. Snabbt känner jag hur c-vitaminen bara pumpar ut i min kropp och jag fylls av energin som jag så länge saknat. Helt plötsligt ser jag det där som jag tidigare tyckte var så jobbigt och ansträngande från en helt ny vinkel. C-vitamin skänker mig kraft och inspiration till att slutföra min uppgift, som att till exempel skriva en recension. Jämför jag med banan är apelsin lite jobbigare att äta eftersom att man blir fylld med vätska om händerna. Ni förstår säkert vad jag menar. Därför behöver jag torka av mig med lite papper mellan klyftorna. Som helhet är det trots allt en väldigt god frukt som innehåller mängder med nyttiga vitaminer. Där av väger det upp betyget som jag ger 6 slipsar med motiveringen att det är svårt att ta sig in i den goda delen och att den är svår att äta i sin helhet.


Imorgon är det dags för päron!

Stockholmsresa, vad göra?

Vad roligt det är att vakna pigg, glad och mötas av alla dessa kommentarer som ni läsare bara pumpar på med, kan ju inte få en bättre start på min dag. Dessutom är det ju faktiskt relativt ljust ute också, vilket gör att man inte känner så extremt trött. För er som är nya på min blogg vill jag hälsa er välkomna och tillägga att det här med fruktrecensionen som jag gjorde igår får ni läsa med lite humor. Ni förstår, hoppas jag, att det är lite kul det här med att göra recension av frukt. Dock är det inte något jag gör varje vecka utan enbart denna. Jag har funderat på en annan sak, imorgon ska jag upp till Stockholm över dagen med min kusin och Jan som är utbytesstudent från Tyskland. Hela grejen är att Jan aldrig har varit i huvudstaden tidigare, därför undrar jag nu vad bör jag visa av Stockholm? Jag vet ju att ni som läser är många från staden, myten och legenden Stockholm så jag hoppas att jag kan få er hjälp!
Vad bör vi hitta på i Stockholm?Banan är först ut1. Oöppnad banan 2. Oj, det var gott!

Som sagt när jag var som gäst igår på radion fick jag ett uppdrag om att göra en recension av frukter under hela veckan. Först ut är bananen som jag åt under dagen. En väldigt god banan som alltid. Den hade en perfekt gul färg när jag tog den från fruktskålen här hemma. Den lite söta smaken gör att munnen fylls med sötma när man tar en tugga. Ett problem som finns kring denna frukt är hur man ska äta den vet att folk har stora funderingar kring detta och det känns obekvämt att äta banan i större sällskap. Och visst finns det svar på hur man ska äta en banan för att göra rätt. Det visste ni inte va? Kika in på DN och sök så hittar ni svaret! Åter till hur banan smakade och vissa säger att bananens tid är förbi. Det håller jag verkligen inte med om utan skulle vilja påstå att det är den perfekta frukten att förtära efter träning. Jag skulle vilja ge den frukt ett högt betyg, på en skala av upp till 10 skulle jag vilja ge den 9 slipsar.
Håller ni med om detta?


Imorgon kör jag på apelsin!

Uppdrag

Ni som lyssnade igår när jag medverkade i Bakverk på studentradion hörde att jag fick ett uppdrag. Den här veckan ska jag recensera frukter varje dag med start idag. Låter det inte spännande? Jag tycker själv att det ska bli väldigt spännande men är lite fundersam över vilka frukter jag ska recensera. Idag startar jag med banan och det är ju ett ganska säkert kort. Sedan har jag ju några fler frukter som jag kan prova men det ska ju faktiskt vara sju frukter för sju dagar. Troligtvis kommer det gå bra. Hur var det annars att vara med i radio? Jo, det var väldigt roligt och jag är tacksam över att jag fick vara den första gästen någonsin samt att de kallade mig för bloggexpert. Visst är jag det också? Men jag tänkte på en sak jag sa i programmet kring hur mycket tid jag lägger ner på bloggen, 3 timmar sa jag dagligen. Det stämmer men jag skulle vilja tillägga en sak. Hur mycket tid lägger mängder med folk på facebook där de spelar spel som FarmVille eller andra spel. Där har ni kanske skillnaden. Jag lägger ner min tid på bloggande medan andra hänger på facebook. Men det var mycket trevligt igår, tänkte visa lite bilder från gårdagens sändning.1. Tim sitter och pratar lite 2. Manfred styr upp allt

Framgångar genom blogg

Det här med bloggande har ju vuxit till en väldigt stor värld de senaste åren, men det har ju faktiskt funnits länge. Längre än vad många tror. Tänk bara på hur mycket media uppmärksammat detta fenomen den senaste tiden, men visst har det funnits länge. Visst har väl alltid bloggar existerat så länge internet har funnits. Tänk liksom de första hemsidorna som uppkom, troligtvis var det ju någon som skrev om någonting utifrån sin synvinkel precis som många gör idag också. Dock kan jag inte påstå att detta var bloggar som det är idag. Hela tiden har detta utvecklats samtidigt som det vuxit konstant. Förra året kan vi väl utnämna till året som allting slog till som en bomb i Sverige med alla dessa stora personer som blev kända genom att berätta om sina lev samt dela med sig av sina åsikter. Och visst är det ett väldigt smart koncept. Men ibland kan även jag som skriver varje dag. Läser hundratals bloggar. Och svarar på mängder med kommentarer tröttna. Visst är det roligt och trevligt men det dyker hela tiden upp folk som härmar rakt av från andra. Det kan jag fördöma helt, men jag är precis likadan.

Bygger inte bloggandet lite på detta? Att man får inspiration från varandra för att sedan utrycka sig i sin egna stil, prova andra vägar. I Sverige fick ju fram Blondinbella och Kenza som de allra största, samt även alla dessa som bara driver med allt som Kissie och Dessie. Efter dessa har ju allt bara vuxit för varje dag. Jag kan tycka att de första två som fick mycket publicitet, Isabella Löwengrip bakom Blondinbella och Kenza gjorde ett väldigt bra arbete när de verkligen la ner mycket tid under en längre period på att skriva om sina liv som många intressera sig av. Precis vad bloggande handlar om vilket jag skrev tidigare. Nu när jag skriver detta ska jag tillägga att det finns mängder med andra bloggar som också är stora men jag väljer att lägga fokus på dessa fyra. All respekt ont alla andra stora. Dessa två följde jag extremt mycket under en period förra året då jag såg det intressant att ta del av deras liv och åsikter kring olika frågor.

De övriga två förstår jag inte riktigt hur de lyckades slå igenom. De driver med sig själva helt enkelt med inslag av humor. Visst det är roligt ett tag men sedan när de hoppar på andra kan jag börja undra. Samtidigt kan jag se det lite så att bloggosfären ska vara en bild av vår samtid vilket det är på flera sätt. Vi har två som skriver om hur mycket pengar de spenderar när de lever ett liv som många unga tjejer bara drömmer om. Sedan har vi dessa två som bygger sin framgång på att mobba andra samt måla upp en bild av sig själva som blåsta blondiner. Men de lyckas båda två. Personligen tycker jag att Isabella och Kenza är två tjejer som fler borde se upp till i vissa avseenden med tanke på hur bra de har lyckats med att starta och driva företag.


Ikväll ska jag prata mer om detta kring bloggande vid 20,00 kör allt igång med Bakverk där jag är gäst hos Manfred och Tim. Lyssna gärna på detta genom att kika in på Studentradion

That's why I love...


Ny vecka

Äntligen fick jag mina 8 timmar denna natten. Känns väldigt bra och nu är jag redo för en ny vecka, det är ju inte vilken vecka som helst heller. Många kommer säkerligen vara lediga denna vecka när jag misstänker att många av er har höstlov denna vecka. Tänk vad skönt det skulle vara att ha ett lov måste jag erkänna. Numera blir det inget sådant förutom över jul och sommaren. Tur är väl det att även vi som pluggar på universitetet får lite ledigt. Själv minns jag alla lov som jag haft under alla dessa år och varje gång var det alltid lika roligt, fanns massor att hitta på. Kan jag räkna med att Espresso House kommer få mängder med besök från glada tjejer och killar som firar att det är lov? Jag tror faktiskt det. Åh, skönt med vecka 44 som sparkar igång nu och är alla redo för en ny vecka? Är ni redo kära läsare?!

Kolla live 18,00-19,30

Slut!

Dimmiga dagarVissa dagar vill man bara hoppa över när tröttheten gör sig påmind. Idag är en sådan dag, men det ska bli bättre efter jag har sprungit ett varv. Då blir det svar på alla kommentarer. Så länge får ni njuta av bilder..

Mina tips

Godmorgon på er!
Kan konstatera att jag har haft jobbiga nätter de senaste dagarna när det inte blivit allt för mycket sömn och allt på grund av att jag sov till tolv i fredags. Det är aldrig bra att göra eftersom att det är väldigt lätt hänt att man vänder på dygnet då, vilket jag har lyckats med motvilligt. Inte speciellt trevligt. Idag går det konstatera att det också är söndag och jag skulle vilja tipsa om lite bloggar som jag tycker är värda att besöka denna dag. För visst finns det mängder med olika bloggar där ute som är fantastiska och ger en inspiration att själv skriva. Denna vecka har jag valt ut tre bloggar som jag tycker att ni verkligen ska besöka. Med all respekt för andra duktiga bloggare, för alla är duktiga på sitt sätt.

Men vilka har jag valt att lyfta fram?
Signe
Skriver på Rodeo Magazin och fyller sin fantastiska blogg med bilder och text. Väldigt konstnärlig enligt mig. Helt enkelt fantastisk! Denna blogg har jag faktiskt inte läst speciellt länge men den växer för varje dag i mina ögon, håller du med mig?
Monkeypig
Ännu en fantastisk tjej från Göteborg som skriver om sin vardag men även fyller på med vardagliga bilder på olika inköp etc. Personligen gillar jag denna blogg väldigt mycket eftersom att det är en trevlig tjej som skriver här som jag tycker fler borde läsa. Men vad heter hon?
Kalle
En kille jag har intervjuat tidigare men nu skrivit ett tag på vibb Kalmar där jag antar att han är väldigt omtyckte med sina poetiska texter. Har ni tid över denna söndag? Kika då in hos Kalle för att ta del av hans rader. Har du inte gjort det innan har du missat något riktigt bra!

Nu ska jag återgå till laddningen för kvällen!

Jag gjorde det


Oron äter upp mig

Det finns en sak som skrämmer mig väldigt mycket just nu. Rädslan stavas influensa. Jag visste att det var en farlig svininfluensa som slagit till i världen, rent utav livsfarlig. Från början var jag stark genom att inte påverkas av alla rubriker kring denna sjukdom, men det har kommit till en punkt där jag inte kan motstå att bli orolig. Rädslan har gått så långt att varje gång jag känner mig lite krasslig på kvällen när jag ska gå till sängs, på grund av trötthet, får jag för mig att det kanske är influensan som slagit till. Inte för att någon syntom stämmer överens med det jag känner i min kropp. Ändå blir jag nervös. Tänk om den slår till nu och tar slut på mitt liv. Tänk att dö som 21 år utan att ha hunnit med allt roligt i livet.

Visst kan det låta väldigt dumt, larvigt och rent patetiskt att jag får dessa tankar. Anledningen är alla rubriker som media bygger upp som gör att jag får den här känslan av oro. Senast i natt låg jag i min säng och läste om hur farligt vaccinet är mot influensan när flera personer har dött bara timmar efter att de tagit sprutan. Bara en sådana sak gör mig ännu mer fundersam. Ska jag vaccinera mig eller inte. Finns det något bra svar på fördelarna och nackdelarna? Ett, förhoppningsvis blir man inte sjuk om kroppen får vaccinet. Men. Ett stort men. Du kan ju faktiskt dö av det här vaccinet eftersom att det är så oerhört starkt.

En väldigt intressant samtida sjukdom som kanske slår ut hela vårt samhälle, hur skulle det bli? Finns det någon som kan svara på en enkel fråga. Ska man ta vaccin eller inte?!

Panelen vecka 43Veckans frågor

1. Vad är ditt drömjobb?
2. Flera gånger har jag råkat ut för Jehovas Vittne den senaste tiden, vad är din åsikt kring dem?
3. Lön i helgen, vad spenderar du dina pengar på?
4. Vem tror du tar över uppdraget som förbundskapten i fotbollslandslaget?
5. Kaffekulturen i Sverige har ju ändrats, är du ofta ute med vänner på något fik?
Nosh 17 år från Stockholm

1. Dröm jobbet är att bli fashion economist.
Eftersom jag har den här drömmen, så kämpar jag allt vad jag har nu sista året på gymnasiet så jag kan plugga vidare till det. Jag älskar ekonomi i sig, marknadsförning, företagsekonomi etc. och mode är något som jag har velat hålla på med sen jag varit 8 år då jag gjorde om mina barbie kläder, till mina barbie:n.

2. Nja, alltså inga kommentarer.
Jag känner att folk får vara och tro på precis vad dom vill. Jag tror inte på någon religion what so ever, utan jag tror på att det finns en Gud, och att det finns saker som själar, änglar och så. Jag respekterar alla som tror på något(och inte tror), det kan vara något jättefint.  

3. Ja jag är i Italien så skor, kläder, accessoarer? Shopping till max helt enkelt!

4. Det skulle vara kul om en kvinna fick ta över, vi får se om Pia Sundhage har någon chans.

5. Ja väldigt ofta, nästan för ofta eftersom det är där jag spenderar mest pengar tro det eller ej. Minst tre gånger i veckan så sitter jag och mina vänner och fikar på vårt stammis-fik efter skolan. Det går ju åt en del pengar när man sitter i timmar och snackar skit och vill ha något att dricka/äta på.
Erica 21 år från Gävle

1. Missionär bland de onådda
folkgrupperna som inte har fått höra om Jesus än.

2. Jag tror inte som de och håller inte alls med om deras bibelsyn, men jag har inget emot de annars. Dock så kan jag absolut förstå att hela idén med att knacka dörr kan uppfattas som jobbig av många.

3. Jag har inget jobb och får därför ingen lön. Studiebidrag däremot får jag, och det ska jag spara. Det låter kanske lite tråkigt, men eftersom jag spar pengar till att gå bibelskola och sen åka ut som missionär så känns det bara kul. Det är ju det som är min dröm, och jag lever gärna billigt och spar in på saker nu om det betyder att jag får mitt drömliv sen.

4. Det där har jag inte så stor koll på, så jag vet inte riktigt. Men jag hörde att Henke Larsson varit intresserad, och det skulle ju vara lite coolt om det blev han…

5. Nja, inte ofta. Men det är mysigt, så visst händer det väl ibland. :)
Johanna 27 år från Kristianstad

1. Eftersom jag läser en påbyggnadsutbildning
till Specialpedagog nu så är det självklart det. Eller så satsar jag på karriären fotbollsfru.

2. Alla är fria och tro på vad de själva vill.

3. Lön och lön, det är csn som gäller här  så det blir inte mycket över och spendera där inte.

4. Jag gillar Stuart Baxter, så han kanske? Nej, de vill ha mig och Sandra, men vi kostar för mycket.
Dessutom hinner vi inte med det när vi skall ta hand om Bois samtidigt.

5. När jag var yngre hängde vi alltid på fik, men sällan nu. Vi sitter hemma istället. Billigare, lugnare och skönare.
Och ingen som tjuvlyssnar.

Prinsen av Peking
TGIF

Vad skönt med fredag. Dessutom är jag ledig och det gör ju inte saken värre. Helt otroligt idag, jag sov fram till 11, då kommer jag säkerligen inte kunna somna tidigt ikväll. Men vad skönt det var och nu är jag redo att möta en ny dag. Ska strax hoppa in i duschen för att göra mig i ordning. Idag blir det off till stan för att träffa en vän från förr. Väldigt trevligt. Självklart kommer ni också få en panel idag, kanske även en reklamfilm inför helgens avsnitt av slipsens-live.

Vad ska ni hitta på idag?

Veckans Stockholmare - Natalie Salazar

Namn:Natalie Salazar
Ålder:25
Bor: Stockholm
Sysselsättning:
Hotel receptionist, börjar studera till spa terapeut nu i augustiDu är en riktig Stockholmare, hur är en typisk stockholmare?
- Han ba jag ba? haha nä men man kanske har blivit lite bortskämd då man har nära till allt här i stockholm helt underbart, älskar det!

Skulle du klara dig på landet?
- Absolut för en trevlig helg eller nåt men inte bo, skulle nog inte klara det.

I vilken stadsdel hittar man dig?
- Söder om stockholm

Vad tipsar du om till turister?
- Det beror lite på vilken åldersgrupp men ska man ta äldre då brukar jag absolut säga gamla stan eller stadshuset, till en yngre målgrupp då blir det nog utelivet och shoppingen.
Men vill man utforska så är en båttur hur mysigt som helst.

Tror du det är en fördel att bo i Stockholm jämfört med att bo på landet?
- Absolut en fördel om man gillar att ha allt rätt så nära en, och sån person är jag. Så att flytta ut till landet kanske blir när man känner att man har gjort sitt i storstaden, och i stockholm finns det mesta så jag klagar inte och stannar i min stad =).

Om du jämför med andra storstäder ute i världen, hur högt upp rankar du Stockholm?
- Stockholm är fint men man tänker inte på det så ofta när man bor här, men det går nog inte att jämföra med storstäder som New york och Tokyo.

Känns det som att Stockholm är den perfekta stad för dig?
- Jag har tänkt att bo här något år till men skulle inte tacka nej och det skulle komma ett erbjudande om att flytta till ett annat land, som ex New york - I Love It!

Har du några fördomar mot folk från landet?
- Absolut inte!, folk får ju bo vart dem vill.

Mitt liv på café


Jag har aldrig tidigare varit någon fika-människa som kan stanna flera timmar på ett café för att plugga, umgås eller bara koppla av. Detta har kommit att ändrats den senaste tiden. Numera besöker jag ett café nästintill dagligen för att antingen träffa vänner eller för att plugga. Har nästan blivit stammis där skulle vi kunna säga, Espresso House är det som gäller. Ibland händer det även att jag bloggar där. Det känns skönare att sitta någon annanstans faktiskt och göra dessa saker än hemma. Fördelarna är många men nackdelarna är säkert lika många också. Vad som är bra är ett, det är mysigare att sitta på ett fik än hemma. Två, troligtvis går det lättare när det inte finns mycket annat som stör i form av tv, städning och så vidare. Tre det är ofta mycket folk som sitter där och pluggar eller fikar som det går att få inspiration ifrån. Sedan kommer de dåliga sakerna. Ett det går att störa sig på musiken, två allt folk som kommer kan distrahera en från att hålla fokus på uppgiften. Och slutligen tre det kostar väldigt mycket.

Sammanfattningsvis kommer jag fortsätta sitta på ett fik några gånger till eller rättare sagt tills min plånbok är tömd på de sista örena. För det är ju trevligt faktiskt!

Brukar du också sitta på café för att plugga eller träffa kompisar?

Öppna upp


Hemlig plats

Dimman drar över ängen i det färggranna landskapet där jag sitter och vaknar till efter ännu en natt med sömn som min kropp kräver. För stunden är jag inne i en rutin som innebär att jag hoppar i säng redan vid elva tiden på kvällarna för att kliva upp vid sju. Jag kliver upp trots att jag inte börjar förrän vid tio eller ibland till och med senare, är jag en maskin? Ibland tror jag det faktiskt men jag trivs bra med att göra det jag gör just nu. Mitt liv är hur bra som helst och allting går min väg. Skolan flyter på precis som den ska göra. Jobbet går inte bra, har inget jobb faktiskt. Träning går inget vidare, eller jo jag kämpar på varje dag på gymmet. Här ger jag inte upp i första taget. Kämpa, kämpa, kämpa!

Någonting jag har fått lära mig i livet är att bara för att en motgång kommer tänker jag inte ge upp. Någonstans finns det någonting som säger att varje litet steg i fel riktning gör att man utvecklas. För tänk om vi skulle leva i en värld där att allt var perfekt och inga problem. Tror inte det skulle fungera faktiskt. Precis likadant tänker jag när det gäller skolarbeten, jag är här för att lära mig. Inte att jag kan allting redan, vad skulle jag då göra där? Eller vad skulle vi ha universitetet till i så fall om alla vi som går där kan allt redan. Och att lära sig nya saker är något av det bästa i livet.

När dimman drar förbi öppnar sig en hel värld framför oss och detta är en process som sker varje morgon. Det bästa utav allt jag får uppleva det på morgonkvisten till tonerna av Krunegård

Ny

1. Ny jacka 2. Jag i ny frisyr 3. Ny jacka och ny frisyr i ett

När växer folk upp?

Värst vad folk började undra över hur många läsare jag har helt plötsligt. Roligt, roligt. Men jag hoppas ni förstår att jag var lite ironisk när jag skrev det där om att ta priser. Jag tror faktiskt aldrig att jag kommer lyckas med att bli så stor. Men det vore roligt. Jag tänkte på en sak idag när jag var på gymmet. Varför växer en del aldrig upp? Anledningen till att fråga dök upp i mitt huvud var något som hände inne i duschen. Jag kommer in och det är helt lugnt, fram tills att två grabbar i min ålder, 18-22 år, kliver in. Det första de gör är att slå varandra med handdukarna. Verkligen roligt. De för världens liv att folk ute i omklädningsrummet vänder sig om för att kolla vilka det är. Båda två hänger sedan upp sina handdukar, för att sedan börja slå på duschen. Undra om de gör så hemma också? Och ni vet hur det ser ut i ett duschrum, alltså att det är en stålgrej med en stråle upp till. Vilken bra beskrivning, eller? Men i vilket fall. De står där och slår på duschen. Jag är väldigt nära på att säga till dem men vågar inte. Istället blir jag bara irriterad och skriver av mig nu. Och nu undrar ni vad det här har med bilden att göra? Inte ett skit faktiskt. Tyckte bara bilden var fin...

Vill bara nämna en sak som ni verkligen borde läsa. En bloggare vid namn Nathalie har skrivit en text om alkholism i sin blogg som jag tycker att fler borde läsa och stötta henne! Ni hittar inlägget här!

Norrköping.

Sitter här på mitt vanliga ställe i Norrköping. Självklart Espresso House och avnjuter en vanilla latte i väntan på att skolan ska dra igång. Eller rättare sagt att vi ska ha möte i gruppen. Känns som jag hamnat i en mycket bra gruppen så det är skönt. Klippningen är klar nu och ni får se resultat när jag kommer hem. Hände en rolig sak hos frisören. Stället jag går till har ett smidigt system att man bokar över internet men självklart hade jag lyckats boka fel dag. Min tid var inte förrän imorgon egentligen men som tur var hade de en tid över. Skönt det när jag åkt mina 40 km för att klippa mig. Allting gick ju vägen och nu sitter jag här med kortare hår. Väldigt skönt!

Verkar som att alla har varit iväg på blogawards som var i helgen. Hade också velat vara där men det får bli nästa år. Först måste jag ju växa lite till så jag har några priser att hämta hem till Norrköping. Det skulle vara oerhört trevligt. Men kommer nog ta några år! Men grattis till alla underbara bloggare som vann, och hoppas på att jag kommer på galan nästa år. När jag kommer stå i ett hörn och skämmas. Blyg är jag faktiskt, det kan ni inte tro, eller?
Verkar som att alla tog det här jag skrev om att få pris i framtiden väldigt seriöst. Jag var lite ironisk faktiskt, för så många läsare har inte jag långt ifrån. Bara så ni vet!

Klippning

Idag är det dags. Mitt hår har börjat bli i det längsta laget vilket är väldigt jobbigt varje morgonen när jag bara måste duscha och fixa det. Men hur lätt är det att fixa håret när det är hur långt som helst. Ärligt talat hatar jag att göra det, för att överhuvudtaget få till det någorlunda krävs det 15 kg hårprodukter. Vax eller vad man nu använder. Inte roligt alls! Detta problemet är nog bara vi killar som kan ha. För tjejer bryr sig väl inte speciellt mycket om håret. Var lite roligt när vi var borta förra helgen, jag och min tjejkompis Martina, då hon säger att hon ska duscha men inte håret för det tar så långt tid. Jag som är väldigt oerfaren vad gäller tjejer blir chockad, men förstår henne. Det tar ju långt tid för håret att torka, helt ärligt!Vilket viktigt inlägg. Klockan 10,45 klipper jag av mig håret, hur det blir får ni se senare!

Bilder från promenaden
I regn och sol

Kom nyss in från en promenad ut i höstregnet. Inledningen kändes väldigt bra med en blå himmel och sol men så snabbt det kan ändras. Och det gjorde det idag, helt plötsligt var det regn och stora droppar. Har blivit rätt många promenader numera med tanke på att min mamma bara har steg i huvudet.

Allt räknas i steg.

Anledningen är att hon har en tävling på sitt jobb där alla ska gå till Berlin tillsammans och sedan lottas biljetter ut till kommunens anställda. Och aldrig tidigare har min mamma haft denna tävlingsinstinkt. Varje kväll kommer nya papper med siffror i antalet steg hon har samlat ihop under dagen. Visst är det bra att hon kommer igång nu och rör på sig. Alltid bra med motion. Att det kunde gå så här långt är roligt att se. Kanske blir det en karriär i gång för henne hädanefter. Skämtosido.

Inget dumt om min mamma på något sätt men visst är det roligt när folk engagerar sig så mycket som hon gör, tänk ifall alla gjorde det. Självklart ställer jag också upp som support genom att följa med på promenader, i både regn och sol.Städat eller ej?

Ny vecka och nya tag. Som vanligt inleder jag min vecka med att slå mig ner på min arbetsplats där allting sker ut mot resten av världen. Egentligen har jag ingenting viktigt att skriva om denna måndag morgon mer än att jag har sovit som en kung och att jag nu är pigg. Eller inte. Jag är väldigt trött fortfarande men det blir nog bättre om några timmar. Vad jag tänkte visa er är platsen där jag spenderar min tid när jag bloggar oftast. Personligen tycker jag att det är väldigt städat och rent. Trivs bra när det är strukturerat och städat där jag sitter och ska skapa någonting.

Hur har ni det där ni sitter?

Till historien

Ännu en dag är på väg att lida sig mot sitt slut. Och det är ju faktiskt ingen dag som helst, utan dagen när IFK Norrköping säkrade sin plats i superettan till nästa år. För i praktiken är de klara nu om de inte förlorar med 10-0 borta mot Falkenberg i sista omgången. Men det ska inte kunna hända faktiskt. Det ska till ett mirakel åt det negativa hållet om det ska ske. Skönt faktiskt! Vad har jag mer gjort denna söndagen? Jo, som alltid har jag tränat men det blev inte alls mycket. Utan enbart 30 minuter cykling följt av lite löpning. Har ju problem med mitt knä igen efter att jag var dum och spelade fotboll förra helgen. Men nu börjar det kännas bättre faktiskt! Dessutom har jag ju självfallet sänt live som ni kan kolla på i inlägget nedan och det tycker jag verkligen att ni ska göra. Där får ni reda på allt kring slipsens-live, för det har ni säkert tänkt på. Eller hur?


Nej, nu stämplar jag ut för den här veckan med att bjuda på lite bilder från dagens match.
1. Thordarsson krigar 2. Jan och Eddy utanför arenan


Stoneriver  (peter.stenback@telia.com) om Otur och tur:
Ingen träning i B-kulla i lördags o ingen Höstmil. Slipsen. Kom igen!!
Var bara tvungen att svara på Stoneriver som undrar var jag har tagit vägen på träningarna och tävlingarna. Men jag kan inte springa ännu. Har skadat mig igen, därför jag inte är på plats där det händer.

Slipsens live 18,00-19,30

Borta...?

Otur och tur

Återigen är det söndag i kalendern och idag är det jämfört med igår en dag fullspäckad med aktiviteter som väntar för min del. Sitter här på morgonkvisten och lyssnar på musikdrogen Krunegård som jag skulle ha sett i fredags men eftersom att det var helt fullt utanför gav vi upp. Istället blev det en fika på Espresso House. Väldigt trevligt! Igår var en sån slappar-lördag så idag får man ta igen allt jag missade igår. Därför blir det in till stan, för det är ju där allt händer. Först en tur till gymmet för att cykla lite, följt av fotboll. Sista hemmamatch för säsongen för IFK Norrköping och det är en viktig match som kan avgöra om de hänger kvar i superettan eller åker ur. Jag hoppas verkligen att de håller sig kvar annars vore det inte roligt. Tänk att spela i division 1 på den fina arenan, nej det får inte hända!

Och avslutningsvis sänder jag live idag 18,00-19,30 det missar ni inte va?
1. Ganska fullt inne på Vaxkupan 2. Jan och jag på espresso house 3. Vad ego jag är!

Lördag


My way

Trädens alla löv ligger på marken istället för att hänga så vackert som de tidigare har gjort under hösten. Den kalla vinden blåser med sin kraft genom mitt hår när jag promenerar min dagliga tur mellan bussen till skolan. Jag får någon slags flashback när jag passerar förbi min gamla gymnasieskola där jag spendera nästintill varje vardag under 3 års tid och nu är allt förbi. Det är historia idag och vad mycket som är historia. Jag passerar förbi Knäppingsborgsgatan där jag vet att min gamla skola ligger där jag också spenderade 3 år av mitt liv. Och det var nog den bästa tiden, varje dag var unik på alla sätt och alla tävlingar vi hade till skolan i vårt cykelgäng utifrån Smedby. Tror vi var 8 personer när vi var hela gänget.

 

Visst ska man inte bara se tillbaka i tiden utan blicka framåt men för att få en bild över ens liv måste man ju se bakåt. Alla dessa stunder som jag spenderat med idrott och träning under mitt liv. Det känns absolut inte bortkastat utan har givit mig mängder med erfarenheter som jag kan dra stor fördel av idag. Efter gymnasiet var min väg säker och spikrak enligt mig själv. Ekonomi var det jag skulle ägna mig åt, men vad fel jag hade. Det var verkligen inte mitt ämne. Efter fler misslyckande gav jag upp och sökte nya vägar, för det fanns inget ljus i tunneln.

 

Där dök KSM upp på ett papper och jag tog chansen att söka och kom in. En vändpunkt i mitt liv som jag kan se det idag. Älskar verkligen det jag gör om dagarna även om det kan kännas lite abstrakt många gånger. Jag hade en dröm om ekonom men ändrades till journalist men som det känns just nu ligger någonting inom kulturproduktion väldigt intressant. Vad är det tänker säkert ni, och det kan jag inte svara på.

 

Men varför ska allt ha ett svar?


Reklam?

Imorgon sänder jag live ännu en gång, tid återkommer jag med men håll utkik här på bloggen och ta gärna en titt på min reklamfilm!

Panelen vecka 42


Veckans frågor:

1. Ska du vaccinera dig mot svininfluensan?
2. Flera svenska och utländska har börjat släppa nya album, är det någon artist du längtat efter som släpper nytt i höst?
3. Blogawards går av stapeln imorgon (läs lördag). Har du koll på de nominerade? Vem ser du som Sveriges bäst bloggare?
4. Undersökningar visar att allt fler börjar gå över till Mac när windows släpper nytt. Vad föredrar du? Anledning?
5. Vad läser du för tidningar och magasin? Något du får inspiration ifrån?


 

Erica 21 år från Gävle

1. Antagligen inte. Jag tillhör inte någon av riskgrupperna eller känner någon oro för att jag ska få det, plus att jag inte känner mig så bekväm med sprutor. Så jag hoppar nog över den här vaccinationen tror jag.


2. Carola släpper en ny skiva nästa månad. :)


3. Nä, det där har jag inte så stor koll på. Fast jag nominerade http://viktoriae.blogg.se till det där kommer jag ihåg. Hennes blogg är riktigt bra. Sen gillar jag några kristna bloggar med. Fast vi ska nog inte gå in på vem jag tycker är Sveriges bästa bloggare eftersom jag gillar många bloggar och det antagligen skulle sluta i en lång utläggning som ingen orkar läsa, haha.


4. Jag har aldrig testat Mac, så jag vet inte riktigt faktiskt.


5. Jag prenumererar på en gratis tidning som heter Segerrapport och kommer typ fyra gånger om året. Det är en missionsorganisation, Mission SOS, som ger ut den och den handlar om deras missionsfestivaler bl.a. Den blir jag alltid inspirerad av. Annars så läser jag inte så många tidningar.


Johanna 27 år från Kristianstad

 

1. Jag har inte bestämt mig ännu för hur jag skall göra. Jag betsämmer mig när de sätter kniven på strupen på mig!

 

2. Jag ser fram emot KENT:s skrivsläpp!


3. Jag har ingen som hellst koll på det, har inte ens engagerat mig i det. Läser inga kändis bloggar så har ingen känd som jag tycker ät bäst så. Men mina vänners bloggar är  bäst, såklart!


4. Har aldrig haft någon mac eller varit inärheten av en, så kan inte välja eftersom jag inte har någon erfarenhet av det. Och varför det blivit så vet jag inte, har nog misst den debatten


5. Jag läser sällan sånt, blir det något så är det lokaltidningen och sporten.Inte en massa tjejtidningar där det mest är vinklat. HD sport är bra då får man läsa sånt här kul :En fallskärmshoppare hoppade ut från 3000 meters höjd utan att fallskärmen vecklades ut.Han landade i en sandgrop eller något mjukt och lyckades gå upp och ta sig därifrån oskadd, enligt Pär Cederqvist.


Nosh 17 år från Stockholm

 

1. Jag vet inte riktigt. Jag är orolig över att få svininfluensan, men samtidigt över vacccinet eftersom det är så pass nytt. Jag tror att jag kanske gör det i framtiden när folket runt omkring mig har gjort det (om de gör det), och det visar sig inte visa biverkningar.

 

2. Nja, det finns ingen sådär speciell. jag lyssnar mycket på House/tance så när Axwell, Sebastian Ingrosso eller Armin van Buuren blir jag lycklig.

 

3. ja juste! Även fast jag bloggar och har ändå hyffsat koll på andra bloggar, så är inte bloggawards det. Men Sveriges bästa bloggare måste nog vara Elin Kling, då jag följer hennes blogg maniskt!

 

4. Nu kommer jag låta dum, men jag har ingen koll alls på sånt där. Jag är ingen tekniker om man säger så.

 

5. Jag fick ny prenumeration på ELLE ifrån bästa vän som en av mina presenter, så måste säga ELLE. Jag har läst ELLE tidningar i många år, och jag inspireras lika mycket varje gång. Allt från bilderna till artiklarna. Jag älskar tidningen fullkomligt!


 

 Yeah it's friday

Äntligen är det fredag. Ärligt talat har jag längtat sjukt länge på denna dag som innebär att det är väldigt nära till helg och bara lugna dagar. Jag ska absolut inte klaga över att jag har mycket att göra idag heller men ändå är det ju en vardag som jag bör göra något vettigt. För jag lever ju faktiskt efter den filosofin att man bör göra något vettigt med varje stund vid vaket-tillstånd. Och idag ska jag försöka börja med att få tag på min faster så hon kanske kan skjutsa mig till bussen. Annars måste jag åka redan vid 10,30 och det känns inte riktigt bra med tanke på att jag ska på ett evenemang med Markus Krunegård. Kommer bli trevligt.

Dock måste jag hinna träna också innan eftersom att jag hoppade över det igår för att spendera tid med Hanna på Espresso House extra länge. Väldigt trevligt att sitta där och fika i många timmar. Kanske dags att äta lite frukost nu och inleda denna fredagen på något vettigt sätt.


Vad ska ni hitta på idag?

Maria ångrar inte sin flytt

Maria bor alltså sedan ett år tillbaka nere i Italien tillsammans med sin sambo Michele. Nu får ni veta lite mer om varför hon flyttade dit som ni inte fick veta tidigare i förra intervjun. Fortsättning i intervjun med Maria Björklund följer nedan.


 

Om jag har läst på rätt nu så flyttade du ner till Italien eftersom att din stora kärlek fanns där?

-Ja, bland annat. Min faster bor här i Italien så jag hälsade på henne första gången i november 2006 och föll för landet. Då var jag 17 och inte klar med gymnasiet, men ville flytta till Italien efteråt för att studera men det var fortfarande en dröm.

När dök Michele upp i ditt liv första gången?

-Maj 2008 träffade jag honom och det blev en till anledning till att flytta och därigenom blev jag mindre rädd. Så då åkte jag.

 

Maria har nu bott i Italien ett år och trivs fantastiskt bra. Det som fick henne att falla för landet var värmen, att folk var så trevliga och sättet man lever på berättar hon för mig och fortsätter.

-Det var populärt med aperitivos där man gärna går ut mitt i vecka, den fantastiska shoppingen och de vackra bergen som man ser i horisonten. När det är molnfritt och man ser bergen känner man verkligen att man bor utomlands, hur konstigt det än låter.

 

Vad gör du en vanlig dag?

-Just nu är mina dagar väldigt lugna. Jag är antingen hemma eller åker till Milano för shopping med vänner. På kvällarna stannar jag hemma med sambon eller går ut på apertivo.

Vänta nu,apertivo, vad är detta?

-Det innebär att man betalar för drinkar men får plockmat gratis. Detta brukar vara mellan 19-22 och är himla trevligt.

-När skolan börjar lär jag ha mindre tid till det goda i livet men får samtidigt studera det jag brinner för.

 

 

Italien i all ära men ibland händer det faktiskt att hon saknar Sverige och i föregående intervju fick ni ju se en sida av Maria där hon berättade om sin familj som har en speciell plats i hennes hjärta. Trots att hon har det väldigt bra tillsammans med sambon Michele blir längtan stor. Ni fick även veta tidigare att hela flytten till ett nytt land var väldigt impulsivt och då är det väl tur att det kommit ner fler tjejer från Sverige som hon kan umgås med.

 

Känner du aldrig någon saknad till Sverige eller var det ett klokt val att utforska ett helt främmande land?

-Jag tycker det var ett klokt val. I Sverige kände jag att det var något som saknades, men visst har jag hemlängtan ibland och kan sakna vissa saker från Sverige, svensk mat är ett exempel. Men jag trivs bäst här nere.

 

Tack så mycket för att du ville vara med på en intervju hos mig. Nu hoppas vi att dina läsare har lärt känna dig ännu mer och önskar dig lycka till i framtiden.

-Tack så mycket för att jag fick vara med!

 

Fem val

Sverige eller Italien

Natt eller dag

Sommar eller vinter

Hemmakväll eller hårdkväll ute (men inte för galet)

Jeans eller klänning

Fashionstars från Italien

Namn: Maria Björklund

Ålder: 21 (21 i december)

Bor: Milano

Civilstånd: Sambo

Intressen: Mode, att skriva, bloggen och min fina hund Theo


Många har vi lärt känna Maria genom hennes fantastiska blogg som hon driver där hon skriver om sin vardag i Italien där hon lever tillsammans med sin sambo Michele och deras gemensamma chuhuahua Theo. Hennes brinnande intresse för mode är något vi som läsare får ta del av genom hennes inlägg. Något som inte många visste om tidigare är att intresset för mode inte alltid har funnits hos henne utan uppstod för enbart några år sedan. Denna vecka får ni lära känna Maria Björklund ännu mer när hon är med i veckans intervju direkt från varma och underbara Milano där hon sedan ett år tillbaka tillbringar sin vardag.

 

Jag kan bara tänka mig hur många av dina läsare som verkligen undrar vem det är som döljer sig bakom bloggen som du framgångsrikt driver med mängder av läsare. Vem är egentligen Maria?

-En väldigt bra fråga, (haha). Nej, men en positiv tjej, optimistisk och kanske lite blåögd. Jag litar på folk även när de kanske inte förtjänar min tillit. Jag är även väldigt impulsiv, som när jag flyttade till Italien tänkte jag inte över det utan åkte bara. Det kändes bra då och som tur är känns det så fortfarande.

-Sedan har jag stort intresse för mode även om jag inte följer trender slaviskt. Avslutningsvis kan jag säga att jag älskar att läsa och lyssna på musik som gör grannarna galna. Säkerligen blir det en bok i veckan.

Oj, det verkar som att det är en väldigt trevlig tjej vi har att göra med där läsning verkar vara en stor del av vardagen. Finns det någon speciell bok som gjort stort intryck på dig?

-Ja, Twilight böckerna har berört mig på ett sätt som inga andra har gjort tidigare. Håller faktiskt på och läser dessa just nu. Helt fast.

Vad är det som är speciellt med just dessa böcker?

-Stephenie Meyer har ett sätt att skriva så att man verkligen fastnar som läsare. Kärleken mellan Bella och Edward, som är huvudkaraktärerna, är väldigt gammaldags. När man älskar varandra så mycket att man inte klarar av att vara utan varandra för någon timme. När hela ens liv cirkulerar kring den andra. Detta är något som anses nästan fult idag när alla ska vara så självständiga. Men jag tycker det är fint.

 

Du har nu bott i Italien i ett år, finns det ingenting du saknar från Sverige. Din familj eller så?

-Jo, visst gör jag det. Speciellt när jag har en stor familj då mina föräldrar är skilda.

Marias familj består av en syster, en halvsyster samt två halvbröder. Alla familjemedlemmar har en speciell plats i hennes hjärta och något hon saknar otroligt mycket nu när hon bor i Italien.

-Min syster Anna är 18 år. Sedan har jag som sagt en halvsyster, Cornelia, två och halvt. Sen har jag även två halvbröder vid namn Christoffer, 17 år, och Sebastian, 15 år. Jag kallar Sebastian för Dennis då han påminner mycket om en karaktär i en gammal tecknad tv-serie.

Är det någon av dina syskon som tagit det hårt när du flyttat?

-Cornelia och jag har en väldigt nära relation och hon gråter hysteriskt varje gång jag åker vilket kan vara jobbigt. Men min familj är väldigt viktig för mig och det är jobbigt för mig att vara ifrån dem.

 

Jag vet också att ditt intresse för mode inte alltid haft en säker plats, har jag fel?

-Nej, du har så rätt. Tidigare var jag en riktig sportnörd och tränade fem dagar i veckan. Min vardag bestod av handboll och ridning.

Något du saknar idag?

-Ridningen är något jag saknar väldigt mycket idag. Numera blir det bara dagliga promenader då jag har Theo.

Fortsättning följer...


Hjälp!

Väldigt trött denna afton, men ni får njuta av bilder från landet där vi har mängder med djur av alla dess slag..

Accepterad självgodhet

Fler och fler börjar upptäcka min fantastiska blogg vilket är underbart kul och det ger mig utrymme att vara väldigt självgod med stil. För när folk beundrar och läser just min blogg är det ju faktiskt erkänt att folk gillar den vilket i sin tur leder till att jag kan vara lite självgod. Jag väljer dock att inte säga det rakt ut att det går bra nu utan sänker mitt huvud och kämpar på.
Imorse gick det inte komma in på blogg.se vilket gjorde att min planering att hinna med alla kommentarer sprack helt. Absolut ingen större spricka utan det hade någon en mening med att jag skulle lägga ner mer tid på skolarbeten istället, gjorde jag det? Nej, jag åt en lång frukost istället och försökte komma åt spotify där Markus Krunegårds nya album ligger och nu blir det fantastisk lysning på dessa under tiden som jag pluggar, dricker latte och umgås med min vän Hanna. Kan dagen vara bättre? Nej, jag tror faktiskt inte att det går att ha det mycket bättre. Eller har jag fel?
Ja, nu kommer ni hävda att plugga är ju inte alls kul egentligen men just nu är jag taggad bara för att allting går bra just nu.

Check out

Hoppas att ni gillade texten som Elin skrev under dagen när hon gjorde ett gästinlägg här på min blogg. Väldigt spännande att få in en ny röst, eller syn, på vissa ämnen. Hur många gånger skriver jag om sex på min blogg liksom? Inte speciellt ofta. Kanske inte är riktigt något område jag är expert på men det ska väl bli bättre det området också. Nog om detta.
Imorgon sker något väldigt trevligt. Krunegård släpper två album.


God natt!

Exalterad över sex

Nu är det inte längre Marcus ”The slips” som äger och skriver den här bloggen, det är jag, Elin. Nej, men så är det inte! Det var Marcus som bad mig att skriva någonting otroligt vettigt, eftersom att jag är otroligt grym på att skriva (ta det med en nypa salt).

 

Min blogg är uppbyggd på mig och mitt liv och är inte världens poethål, men är heller inte ytlig. Går man in på min blogg så är det första man ser ”writing is better than sex”. Det är lite av mig och det beskriver vad jag står för. Om vi ska bli lite mer intima, så tänkte jag berätta om första gången jag hade sex. Jag var 16 år, helt exalterad över att jag äntligen skulle bli ”en av dem” och min pojkvän var den perfekta. Vi hade sex och vad tänkte jag efteråt? Jag var ett stort frågetecken. Var det bara det här? Jag som hade gått och längtat så himla länge. Var det här det stora ögonblicket, då man äntligen skulle växa upp? Jag hade inte förväntat mig ett ”halleluljah moment”, men jag hade nog föväntat mig mer. Missförstå mig rätt. Jag fick orgasm och det var skönt, men med tanke på vad alla ens tjejkompisar och alla andra tjejer sagt, så hade jag höga förväntningar. Nu i efterhand kan jag egentligen inte förstå vad det var jag hade höga förväntningar på. Ett samlag är ju ett samlag och ett samlag består av förspel, sex och orgasm. Eller har jag fel? Det fanns ju egentligen inte så mycket att ha höga förväntningar på. Det var absolut inget fel på min pojkvän. Han var underbar, vet jag nu i efterhand eftersom att jag har erfarenheten, men sex har blivit en så otroligt big deal i vårt samhälle.

 

Mitt råd till andra tjejer skulle vara att ta det lugnt och ta det som det kommer. Jag ångrar ingenting och det är inte det att jag inte njuter av sex, tvärtom. Men för mig är inte sex en sån stor sak som för många andra. Jag blev lite besviken första gången och det var endast på grund av vad andra tjejer sagt till mig och berättat. Jag älskar att säga till andra människor att jag inte tycker att sex är en sådan stor sak, för folk blir helt galna och undrar om jag är asexuell. Vad beror detta på?

 

Jo, vårt samhälle är uppbyggt på sex och media består till en stor del av sex och i ”VeckoRevyn” bland annat, kan vi läsa om tips efter tips om bästa orgasmen, hur vi gör för att få våra män i säng och Hannah har en hel spalt där vi kan rådfråga om diverse dilemman som handlar om sex. Ett helt samhälle är uppbyggt på sex och när det väl kommer till kritan, så är sexet inte så himla underbart och utmålande, som media påstår. För som sagt, ett samlag är bara ett samlag.

 

Summa summarum så vill jag bara säga att jag absolut inte är asexuell, sex kan vara hur skönt som helst, men jag har tröttnat på vårt sexistiska samhälle och att allt är uppbyggt på sex. Tappa inte hoppet om orgasmen och samlaget, men ta det lugnt!

 

Nu vill jag bara säga, go have some good sex och ta hand om er!

 

/ Elin


Radiosnack

Godmorgon!
Har haft en fantastiskt bra morgon hittills, sitter nu och lyssnar på morgonpasset i P3 som alltid. Är lite av en nörd när det gäller att lyssna på just P3 men det är ju faktiskt den bästa radiokanalen. Jag minns bara alla somrar som jag jobbat som målare och fastighetsskötare där radion stått på hela dagarna. Ett tag var det så illa att jag kunde radiotablån helt utan till, vilket jag också kan nu också delvis. Vissa program är ju också lite bättre än andra må jag säga. Två av mina favoriter är helt klart Christer och P3 Populär. Det säger väl lite om mig som person också kanske. Ni som inte vet vad detta är för program tycker jag ska besöka P3:s hemsida på en gång eller lyssna på radion mellan 11-13 samt 14-16 idag. Där kan ni höra vad ni tycker om dessa program.

Uppsnärjd i det blåNu åker vi!

Det är verkligen helt kolsvart ute just nu, hoppas solen kommer snart så jag blir lite pigg. Idag inleds en ny vecka vilket känns väldigt bra faktiskt. Är verkligen taggad till tusen! Massor med uppgifter som ska göras och det älskar jag faktiskt. Har varit ganska lugnt ett tag nu men äntligen sätter allting fart på riktigt. Förstår inte hur jag kan tänka på detta sätt men så känns det faktiskt. Kanske är det så att när jag har mer att göra höjer jag kraven på mig själv och planerar ännu mer än tidigare. Annars sitter jag bara och slappar utan att göra någonting vettigt.

Kul förresten att fler och fler börjar komma tillbaka med kommentarer nu. Sånt älskar jag också, det får mig att vilja förbättra allt när jag skriver. Hoppas folk gillar att jag skriver lite mer om min vardag eller att det blir lite mer av en dagbok denna blogg. För det är ju faktiskt lite av en dagbok men jag har ju alla återkommande inslag också. Ni vet vad som väntar denna vecka eller? Kanske ska jag berätta lite för er. Har ju faktiskt två saker som ni inte får missa!

På torsdag kommer ni kunna läsa om Maria från Italien i veckans intervju. Självklart kommer ni också få en panel på fredag bestående av Johanna, Noscha och Erica som står för svaren under hela oktober. Där emellan underhåller jag med fantastiska inlägg. Låter som en bra dag.


Ånger

Här sitter jag ensam igen och funderar över hur den kommande framtiden ser ut. Alltså kommande vecka, jag ser inte så mycket längre in i framtiden just nu. Kommer säkerligen bli en tuff vecka som jag går in i men avskyr att ha den tanken i huvudet på kvällarna. Sådant kan få mig att ligga i sängen och fundera i flera timmar. Det värsta som kan hända en faktiskt. Sedan vet jag att det inte är något värre än att man har ångest och inte får tillräckligt med sömn. Värre är det ju inte.
Men det kan faktiskt vara tillräckligt.

Om jag skulle dra en lista på allt som ska göras kommande vecka skulle ni säkert skratta. För den är egentligen inte så lång som det låter. Däremot är det sådana saker som jag har skjutit på in i framtiden. Till sista veckan helt enkelt. Dels ska den där hemuppgiften som jag skrivit massor om lämnas in på fredag. Usch, då måste jag ju verkligen ta tag i den nu. Kommer säkerligen gå vägen trots att det känns jobbigt just nu. Bara jag tar tag i det så är det egentligen inte jobbigt. Men ni vet hur man är, nu generaliserar jag, att finns det en möjlighet att skjuta på någonting tar man den. Fler känner säkert igen sig mer än bara jag.

Bara bita i det sura äpplet och se glad ut. Det är lite av min filosofi om jag ska vara ärlig. Skulle jag se det på något annat sätt skulle jag bara bli deprimerad och det vill vi ju inte! Nej, nu ska jag fortsätta plugga så jag kanske blir klar någon gång. Visserligen har jag bara att skriva ut kvar, hur jobbigt är det?!

Titta på mig live start 15,30

Hejsan!

Oj, ska jag läsa detta?!

Söndag och jag ska ägna mig åt läsning som jag hoppat över under veckan, eller rättare sagt missat att jag skulle läsa. Men det blir även ett avsnitt av slipsens-live klockan 15,30-16,00 det får ni inte missa!
Njut nu av söndagen!

Hemma igen

Ryktet går tydligen att jag ska sända ett special insatt Slipsens-live idag. Och det ryktet kan jag förkasta helt och hållet. Dock kommer ett avsnitt av slipsens-live imorgon (söndag 11/10) och där behandlar vi helt klart fotbollen och sedan tar vi upp det här med historien bakom slipsens-live och dess uppkomst. Visst låter det väldigt spännande?!


Förövrigt är jag nu hemma igen från en liten resa till Stockholm tillsammans med Martina och vi har haft det väldigt trevligt! Igår kväll innan galan hade vi en liten dejt på hotellet för att sedan hoppa in i taxin och gå på gala. Såg lite kändisar faktiskt men annars var det väl inget märkvärdigt. Jag har dock inte sagt att det inte skulle vara trevligt för det, utan kvällen var väldigt trevlig. Det får jag göra fler gånger!


Har ni haft en bra helg hittills? Såg på antalet besökare att ni försvinner, var är ni?!

Veckans PanelVeckans frågor
1. Imorgon (läs lördag) tar sig Sverige an Danmark, hur kommer det gå?
2. Om du var tvungen att välja mellan TV4 eller SVT, vilket skulle du välja?
3. Allt mer och mer i samhället kretsar kring sex. Nu syns en trend att fler och fler väljer att sälja sina kroppar via webbcam för snabba pengar. Hur ställer du dig till detta? Är det mer accepterat idag?
4. När du blir bjuden på fest, vad tar du på dig?
5. Hur ser din helg ut?

Erica 21 år från Gävle

1. Förhoppningsvis går det bra. :)

2. Helt klart TV4 eftersom jag ser på en del serier där. Just nu är det House som gäller, och sen i vår blir det Lost också. Idol ser jag med på där, och filmer ibland. Men SVT kollar jag inte alls regelbundet på, blir nån film nån gång ibland bara.

3. För mig kommer det aldrig att bli accepterat – jag tycker att det är hemskt. Det känns verkligen tråkigt att fler vill göra det. Det känns lite som att prostituera sig, fast på Internet. :/

4. Jadu, det var en bra fråga. Det beror nog på, men kanske ett par snygga jeans och en topp med paljetter på plus högklackade stövlar!?

5. Jag ska se Idol och sen blir det säkert fotbollsmatchen med morfar som sällskap i tv-soffan. Resten av helgen är fortfarande ett oskrivet blad. Men kanske en rejäl sovmorgon, ett besök i kyrkan eller bara världens lugnaste helg där det mest ansträngande blir att välja vad jag ska äta till tv:n. We’ll see…
Nosch 17 år från Stockholm

1. Man hoppas ju verkligen på Sverige! Fast sen så är jag en arsenal fan också, så man skulle vilja se Bendtner glänsa också.

2. Jag tror att jag skulle välja TV4, eftersom de har fler program som jag skulle titta på än SVT.

3. Den där nya trenden, hade jag faktiskt inte hört så pass om. Bara det gör mig i chocktillstånd. Att det är accepterat är absurt! Jag tycker att sex är mindre tabu nu än förr, men att man nu ska visa det överallt känns så överdrivet. Så ja, det är ju mer accepterat idag än förr. Förr vågade man ju inte ens säga sex högt.

4. Det beror på vart, och med vilka jag ska. Men mitt mål är enkelt, med en massa accessoarer, så som smycken, skor och väska.

5. Jag ska hålla en överasknings fest för min mamma som fyller egentligen år på måndag. Sen så ska jag även på bio och se den nya filmen Shoraya M. Plus att jag ska jobba mitt allra sista pass på subway!
Johanna 26 år från Kristianstad

1. Jadu sverige har inte direkt spelat bra men jag hoppas matchen slutar med vinst till oss, 2-1

2. Då skulle jag välja tv4, de gör bäst program.

3. Jag förstår inte ens varför man gör det, jag skulle aldrig kunna göra det. Lite självrespekt får man väl ändå ha.
Om det är mer accepterat tor jag inte, jag tror många tjejer tror dom måste göra det för få killar. Vilket är helt fel.

4. Det beror helt på vad det är för fest, så allt från fin klänning till något enkelt som byxor och ett linne

5. Jag fyller 27år idag, så skall ut och äta med ett par tjejer ikväll och imorgon vankas det födelsedagsfest för mig och söndagen är det hemmamatch fäör KDFF så då skall man dit och hejja!

Modegala


Yes, det är fredag, äntligen! Idag är också den stora dagen när jag ska upp till Stockholm för att gå på min livs första modegala vilket säkerligen kommer bli väldigt trevligt. Ibland är det tur att man har skaffat på sig en mängd av kontakter via bloggen. Finns många bra sidor med att driva en hyfsat stor blogg när jag fått den äran att lära känna en mängd trevliga människor. Förra veckan kunde ni läsa en intervju med Åsa och det är genom hennes tävling på sin blogg som jag nu får möjligheten att gå på denna gala. Supermodell400 heter hela galan. Blir säkert spännande!

Dock är jag väldigt trött idag eftersom att jag bara fick 3 timmars sömn, usch! Blir att sova på tåget upp till storstaden..

Veckans Stockholmare - Malin Sundin

Namn: Malin Sundin
Ålder: 20
Bor: Sthlm, en bit utanför!
Sysselsättning: Just nu arbetslös..


Hur bor du just nu?
- Just nu bor jag i ett radhus en bit utanför vackra sthlm, bor tillsammans med min underbara familj.

Är Stockholm en plats där du kommer stanna hela livet?
- Man ska aldrig säga aldrig, skulle inte ha något emot att stanna i vackra sthlm men samtidigt skulle jag inte ha något emot att flytta utomlands ett år eller två. Skulle även kunna tänka mig att flytta till småland där jag brukar vara på somrarna.

Vad är det bästa med Stockholm?
- Oj, det var en svår fråga. Det finns så mycket positivt att jag inte kommer på något, jag bara älskar sthlm så ja haha.

Om du skulle beskriva den typiske Stockholmare med tre ord, vilka ord blir det?
- Positiv, utåtriktat och glad, kanske? haha.

I vilken stadsdel hittar man dig?
- Man kan hitta mig lite överallt i Sthlm; gamla stan, söder, djurgården ;)

Bästa minne från landet?
- Jag har för många minnen att välja ut en! Men helt klart en av det bästa var nu för några veckor sen när jag var i Småland och åkte Jetski (vattenskoter) det var otroligt! Eller för några år sen när jag var där och först på dagen höll jag på att bli biten av huggorm när vi var ute och promnerade på naturstigen, sen senare den kvällen åkte jag och en vän till mig ut på sjön för att hälsa på hennes föräldrar som var längst ut i skärgården och när vi skulle hem dog motorn mitt ute i ingenstans och sjöräddningen kom men vi ignorerade dom för att sen bli räddade av min pappa och hans kusin, haha vilket minne :)

Sämsta minnet från landet?
- Det kan vara rätt dött om det regnar

Skulle du klara dig bra på landet?
- JA! Älskar stället..

Vilken person är Stockholm för dig?
- Hmm, jag har faktiskt ingen person som är sthlm för mig.
Inte vad jag kan komma på i alla fall, tyvärr.

Dejting på gott och ont

Igår satt pappa och jag tillsammans och tittade på Bonde söker fru följt av Dagens Man. Båda dessa program gick på tv4 respektive tv4+ och jag vet att jag dömde ut kanalen helt tidigare men ibland har jag lite dubbelmoral. Ni vet säkert redan vad dessa program handlar om. Personligen tycker jag det är väldigt vackert att titta på ett program som Bonde söker fru och det är ett av få program som kan beröra mig så mycket att jag till och med kan gråta när jag tittar på det. Så vackert! För kärlek är vackert när det tilltalar på det sätt som de lyckas framställa det i program som dessa.
Däremot gillar jag inte riktigt det där programmet med Carolina Gynning som alltså är Dagens man och jag har svårt att förstå hur man ens kommer på tanken att ställa upp där. Men vänta nu. Det kan ju vara en rolig sak faktiskt. För tänk om man träffar den rätta där igenom precis som bönderna kanske gör. Det är väl så som en av bönderna sa att om man sitter ut på landet ensam med djuren lär man ju inte träffa någon. Det ligger någonting i det. Sedan kan man ju faktiskt göra det lite med glimten i ögat och detta har fått mig att fundera.

En tjej vid namn Elina föreslog att jag skulle ha en lite form av tävling där ni kan vinna en dejt med mig och jag var väldigt skeptisk till det hela. Jag vill mer kalla det för en träff med mig vilket är samma sak kanske men känns bättre. Min tanke är att det låter väldigt desperat och har svårt att bestämma mig för hur jag ska göra. Så därför frågar jag nu er.


Ska jag ha denna tävling?

Tanken slog mig

Utanför sitter de utslagna som jag just passerade förbi utan att ens vända min blick åt deras håll. Och varför i hela friden ska jag ens göra det, de har säkert fått mängder med chanser här i livet men inte tagit den. Nu är de på samhällets botten och kan inte ta sig upp. Som om någon bryr sig om detta. Skulle inte tro det. Istället lever vi våra liv precis som om ingenting hade hänt. Ensam går det inte ändra på problemet.

 

Detta gäller nog för det allra mesta här i livet. Däremot är ju det lilla viktigt för det är ju en del i det hela och vad är ordspråket säger. ”Tillsammans är vi starka”. Vänta nu dessa herrar som sitter här är ju många och borde ju faktiskt vara kapabla till att ta sig upp från botten, men det går inte. Tillsammans kämpar de säkerligen för att få ihop till den där flaskan sprit som krävs för att överleva vardagen och glömma alla bekymmer. Vad som skrämmer mig desto mer är att det säkerligen sitter någon på en plats högre upp i samhället och tjänar pengar på dessa människor. För var får de tag på spriten?

 

Jag ser dem genom fönstret där jag går i väntan på att spendera mina intjänade pengar från senaste månaden. Det brinner i min plånbok och utanför sitter dessa människor och skulle säkerligen göra allt för att byta scenario med mig. Frågan är bara vad de skulle lägga sina pengar på.

 

Mitt tips är spriten.

 

En drog som tar död på många men är så accepterad i vårt samhälle och hur kan den egentligen var det? Jo, svaret är enkelt . Det är en del av vår tradition och skulle inte gå att ta bort. Men vi borde kanske ställa oss frågan ibland. Varför? Prova någon gång att berätta om hur mycket, ta som exempel, LSD du tog i helgen. Då skulle folk rynka på ögonbrynen. Säger du där emot de klassiska att du drack så mycket i helgen. Rynkar någon på ögonbrynen? Kanske men absolut inte lika mycket.

 

Varför?

 

Är det en del av vår tradition, svar ja. Är andra droger farliga, svar ja. Är alla droger farliga, svar ja. Är det socialt med en öl till mat, svar ja. Är det accepterat att ta ett glas vin själv till maten, svar nej.

 

Vad är skillnaden? Prova någon gång att säga att du själv tog ett glas vin till maten. Börjar folk fundera, ja troligtvis. Snart kanske du är en av dessa herrar eller damer som sitter på parkbänken utanför fönstret. Nej, så långt ska vi väl inte sträcka oss.


Värt guld

Sitter på Espresso House med uppgiften som ska vara inne nästa vecka och inser hur bra, eller dålig jag är på att begränsa mig. Ibland är det inte bra att gilla ämnet och samtidigt tycka om att skriva. Problemet är att uppgiften ska vara 3 sidor lång i omfång men jag har svarat på 2 frågor av 6 och är redan uppe i 2 sidor(!), hur ska jag lösa detta? Kommer bli att stryka mycket kanske. Ett mindre jobbigt problem kanske men det skapar lite problem faktiskt när det blir så här. Nu ska jag sätta mig på cykeln och ta mig till skolan. Hoppas det finns någon där jag kan prata med gällande mitt lilla problem och kanske diskutera med någon annan. Kan vara värdefullt. Kanske till och med guldvärt.

Gissa vem jag såg?!

Bor man på landet som jag gör springer man på mängder med djur. Högst upp ser ni våra katter som alltid sitter och väntar på mat när man öppnar dörren. Längst ner ser ni ju fåret som jobbar extra på Tele2. Men det såg ni väl?


Iväg på träning nu! Godmorgon!

Om kvällens avsnitt

Ikväll rullar ännu ett avnitt av Slipsens-Live här på bloggen och självklart även på Bambuser. Förra avsnittet var ett program om mitt liv fram till idag. Vissa delar missade jag säkerligen eftersom att det enbart höll på 1 och halv timme inte så lätt att få med 21 år på så kort tid. Men jag fick med stora delar. Ikväll tar vi steg vidare i programmet och pratar om fest och allt vad det innebär.


Visst ställer ni också frågan vad man ska ha på sig när man går på fest. Det finns ju en mängd olika alternativ och visst vill man inte komma dit ensam i en kostym när alla andra står i t-shirt. Hur ska man egentligen veta vilka kläder som förväntas att gästerna tar på sig? Vi försöker ikväll söka svaret och det med er hjälp!

Vi försöker också komma fram till hur man på ett bra sätt presenterar sig inför nya människor som förmodligen är på festen som inbjudan är till. Hur går man egentligen tillväga? Jag tar hjälp av Per Nilssons bok "Snyggt" för att försöka reda ut begreppen.


Vilken tid sätter allting igång? Jo, redan klockan 19,20 börjar det med liten musik och så att just DU som tittare kan sätta dig till rätta i chatten som finns där DU kan följa med i diskussion. Sedan kör vi igång klockan 19,30 och håller på fram till 21,00.

Väl mött!

Tryck bara i rutan för att se live!

Effektiv tid

Så har vi tisdag i kalendern ännu en gång. Denna så återkommande dag som alltid kommer efter måndagen. Roligt att bara fler och fler kikar in på min lilla blogg, det värmer i hjärtat. Ännu roligare är det att ni ofta lämnar en kommentarer efter er. Sånt är alltid lika trevligt.

Jag har nu på morgonen hunnit med att plugga igenom det som ska ha gjorts denna dag vilket är väldigt skönt. Jag har funderat lite på en annan sak. Personligen är jag så att jag hoppa upp tidigt på morgon och tar mig igenom pluggandet på förmiddagen eftersom att det är den tid på dygnet som jag är mest fokuserad. Men jag kan tänka mig att många av er andra är mer nattmänniskor, eller har jag fel? Med denna fråga förstår ni vad jag vill ha svar på när ni kommentarer detta inlägg. Alltså när utför du ditt jobb bäst på dygnet? Kanske är du en morgonmänniska som jag eller helt tvärtom och fungerar inte alls på morgonen. Nu får ni passa på att dela med er av detta så kanske jag har någonting att prata om inför kommande sändningar också för slipsens-live.

Vem vet...

Måndag
Det här börjar bli återkommande nu med dagens. Vad tycker ni om det?

Update!


Notera vad som har dykt upp i menyn, dags för en ny sändning imorgon av Slipsens-Live, det missar ni väl inte?

Fullfart denna helg

Ny vecka som inleds idag ännu en gång. Och vilken helg jag har haft, fullt upp hela tiden skulle jag vilja påstå. Kanske ska berätta lite för er vad jag har gjort. Jag ska bli en tråkig bloggare och berätta om min helg i korta drag. Lördagen hoppade jag upp väldigt tidigt, runt 8-tiden, för att packa ihop alla saker som jag behövde till sändning ute på Borgsmo. Jag åkte hemifrån redan vid 9,30 för att vara där innan och hjälpa till med lite olika saker. Vad mycket som måste göras för bara en tävling alltså. Det tänker man inte på när man själv springer som jag i normala fall brukar göra. Dagen gick i ett bra tempo och jag sände ut ett lyckat live-avsnitt från tävling som många var inne och tittade på världen över. Kvällen avslutades på en restaurang här i Norrköping. Jag kom väl hem runt 23-tiden helt slut så jag somnade direkt när jag la huvudet på kudden.

Söndagen var ingen sovmorgon heller utan upp vid halv nio för att äta lite frukost. Sedan iväg till stan ännu en gång denna gång väntade flytt. Vi skulle hjälpa min moster att flytta vilket tog väldigt långt tid men allting gick vägen och nu har vi hunnit flytta alla stora saker. Kvällen avslutades på en ny restaurang, denna gång blev det Kina restaurang vilket var väldigt gott. Trött i både kropp och själ satte jag mig i bilen på väg hem och publicerade inlägget med Stoneriver direkt när jag kom innanför dörren. Om jag somnade snabbt lördagen så gick söndagens insomningsprocess i hög fart.


Där har ni lite vad jag har gjort. Vad har ni haft för er?

Stoneriver om... SVMM

Då har man utsatt sig för årets utmaning: SVMM-mästerskapet 2009! Vad är nu det för obskyrt undrar ni? Jo, ett löparlopp över 3000m bana där det deltar allt ifrån delar av dagens elit, till gamla avdankade föredettingar. Räknar mig definitivt själv till den sistnämnda gruppen. Efter loppet följer prisutdelning, (alla får pris...) samt filmförevisning av loppet. Det är ganska stor humor att se hur sakta det går för många av oss oldtimers numera. Själv sprang jag in på 10.24 en bra bit från mitt gamla pers på 8,59 sen 1991...

Det allra bästa kommer nog trots allt efter detta. Då är det dags för mat o dryck av olika styrka om man säger så.
Det hela avslutas sedan på ett hak här i norrköping som heter bomullsfabriken. Där var det fart på det igår kan jag säga. Lite trött är man idag. (är nog inte ensam om det!) Längtar redan till nästa års upplaga av det här jippot i alla fall! Men först ska man ju ta sig igenom en seg höst o vinter. Trist. Gillar inte att det blir mörkare o mörkare på kvällarna. Är det någon som gillar höst o vinterrusk? Nej, vår o sommar o sol o lite kläder! Det gillar jag.

Sedan en sista liten fundering: Vad ska man säga om den blonda Hollywoodfrun Anna Anka och hennes åsikter om hur tjejer bör uppföra sig? Ganska provocerande kvinna eller vad säger ni? Ha ett härligt liv alla, och försök stå ut med höst o vintereländet!
/Stoneriver

Snälla TV4, lyssna på mig

Igår körde tv4 igång med Körslaget ännu en gång och vad tycker jag om detta? Jo, det är rent för jävligt. Tänker tv4 fortsätta satsa på tävlingar i varenda program de producerar? Och vi har Idol, Stjärnor på is, Talang som är bara några av dessa tävlingar och jag skulle vilja döma ut alla dessa program som skämt. Börjar vi med att ta en titt på Idol är det väl precis som många andra verkar tycka, ett väldigt uttjatat koncept som nu får uppsving på grund av bloggarna som hela tiden skriver om skiten. Allvarligt talat är detta någon sångtävling eller är det den som lyckas locka flest röster som vinner?! Igår när jag åkte genom Norrköping satt det skyltar i varje rondell där det gick att läsa "Camilla behöver din röst!". Är det dags för något nytt val var min första tanke. Men sedan insåg jag att det var Idol-Camilla som vi nu kan läsa om dagligen i den lokala blaskan NT. Vi går vidare till Stärnor på is.

Ännu ett program där några kändisar ska tävla om att åka skridskor eller konståkning. Inget dumt om sporten som jag själv faktiskt brukar titta på när det är OS eller dylikt. Men detta är ju ett skämt. Några kändisar som är på väg neråt i kändisvärlden som snabbt måste hitta något sätt att ta sig ur svackan eller så är det några megahypade personer så som Blondinbella etc. Jag såg några minuter av ett avsnitt och jag spydde nästan. Snälla nån ni måste ju förstöra sporten tv4.

För att inte tala om Talang som även tv4 sänder varje höst eller är det vår? Jag har så svårt att hålla ordning på när dessa produktioner sänds. Vad går detta ut på? Jo, folk kommer dit och blir utröstade av en jury som bestämmer vilka som går vidare till final, där då folket får kliva in med sina röster. Deltagarna får hjälp av YouTube och andra spännande sidor för att marknadsföra sig själva. Oj, ser ni någon skillnad mot tidigare produktioner som kanalen gjort tidigare? Jag kan se ett litet, men bara litet, mönster.


Sist ut har vi Körslaget som alltså drog igår igår. Säker ett väldigt trevligt koncept där någon känd person ska ha en kör från sin hemkommun. Sedan tävlar dessa körer mot varandra och vi som tittare får precis som i övriga program följa med i deras utveckling. Vilka framsteg de gör, vilka låtar de väljer att sjunga till finalen som är på lördag och så vidare. Säkert bra tv underhållning men absolut inget för mig.

Nu är jag säkert ensam om att tycka detta, eller nej jag tror inte det. Nu undrar jag vad du som läsare tycker om tv4 och deras underhållningsprogram. Säkerligen kollar du varje helg på dessa och tycker nu att jag är precis dum i huvudet. Säg det då! Eller håller du med mig?

Lååång dag

Jag är hemma igen efter en heldag med SVMM. Känns lite skönt att det är över och allting gick bra, men samtidigt har det varit en väldigt trevlig dag! Ska inte klaga på någonting. Bara jobbigt ni vet innan då man inte riktigt vet hur allt kommer fungera och så vidare. Men allt gick bra! Hoppas många fick njuta av ett fint lopp uppe på Borgsmo. Imorgon tar vi tag i flyttartagen när jag ska hjälpa min moster att flytta. Helgen är som sagt fullspäckad. Så kan det vara ibland... Har ni haft en bra dag?


Pigg och glad

Uppe tidigt även på en lördag, men ska man komma någonstans i livet måste man utnyttja varje dag. Idag är det 3 oktober vilket innebär att Sport Vi Minns-Mästerskapen går av stapeln uppe på Borsmo med start klockan 13,00. Jag kommer självklart vara på plats för att ge alla möjlighet att se detta lopp även om du inte kan ta dig till Norrköping under dagen. Visst är väl den nya tekniken fantastisk. Kommentarerna tar jag hand om i natt när jag återkommer hemåt. Förresten ikväll kör tv4 igång med ännu en firmafest, Körslaget. Kanske dags för mig att uttrycka min åsikter kring detta någon dag...Ny panel för oktober!


Frågorna till panelen

1. Hur känns det att vara med i panelen?
2. Jag skriver rätt mycket om kärlek, tror du på evig kärlek?
3. Hösten är på ingång med stora steg främst i tv-världen. Har du något du bara måste se?
4. Vad har du lagt märket till under veckan, något som fått dig att rynka på ögonbrynen?
5. Hur ser din helg ut?

Johanna 26 år från Kristianstad
1. Det känns såklart bra,
alla bloggare vill synas utåt.

2. Jag har svårt och tro på evig kärlek i dagens samhälle, folk skall ha, ha och ha.  

3. Ser mycket sällan på tv. Men grey´s är något jag följer slaviskt!

4. Ja, att folk inte tänker på vad de säger innan dom säger det. Inom min utbildning passar sig inte alltid sånt in.

5. Helgen består av och besöka mormor och morfar och farmor och fotboll givetvis.

Nosha 17 år från Stockholm
1. Jag känner att det kommer
att bli en kul grej, självklart!

2. Åh! Evig kärlek. Ja, som en romantiker så borde jag säga ja, men det är ju svårt! Jag tror att det finns folk som håller ihop tills dom lämnar världen. Jag vet inte om jag tror på att det är som filmer dock. Men nja... lite tror jag ändå på evik kärlek nu när man tänker efter.

3. Höst, höst, höst! Jag vet att jag ska bänka mig framför greys anatomy! Premiär idag!

4. Jag har faktiskt lagt märke på alla småtjejer som röker! Jag blir chockad varje gång dom frågar mig om jag kan köpa ut. Det är ju skandal!

5. Min helg är späckad med en massa roliga saker faktiskt. På fredag så ska jag ha tjejkväll tillsammans med mina tjejer. På lördag så är det 30 års fest för min moster. På söndag blir det jobb, som är ja, mindre kul.

Erica 21 år från Gävle
1. Det känns väldigt roligt.
Jag tycker att hela idén med veckans panel är jättebra eftersom det är ett sätt för bloggare att få synas lite extra, tycka till om olika saker och se vad andra tycker och tänker.

2. Oh yes! Jag tycker att kärlek är underbart och tror på evig kärlek mellan Gud och människan, man och kvinna och mellan familj och vänner. Äkta kärlek tar aldrig slut oavsett vad som händer. It’s a powerful thing. Jag tror också på kärlek vid första ögonkastet och hoppas att jag får uppleva det nån gång… ♥

3. Våra bästa år. Fast eftersom det går året om och inte har säsongsstart under hösten så är väl det som jag kan säga att jag bara måste se som börjat igen nu till hösten Idol och House. Vänner är också grymt bra, och det jag saknar är Lost som inte kommer tillbaka förrän till våren.

4. En sak som jag lagt märke till är hur grym Mariette i Idol verkligen är. Inget som man rynkar på ögonbrynen åt kanske, men något sånt har jag nog inte lagt märke till i veckan vad jag kan komma på just nu.

5. Jag tror att jag mest kommer att ta det lugnt och njuta av att sova ut och göra allt det där som man inte hinner med på samma sätt under veckan, svara på kommentarer t.ex. Sen blir det eventuellt kyrkan på söndag.

Beutiful
Njut av fredagen!

Min torsdagSvar till Anonym

Anonym om Proffsbloggaren Åsa:
Hej. Jag har ingen blogg men jag slänger in en kommentar i alla fall. Jag satt och kikade på ditt live program häromdagen och jag undrar bara om man kan se gamla avsnitt på något sätt?

Svar till dig Anonym:
Klart du kan se gamla avsnitt. Jag lägger in en länk som du kan trycka på för att se alla avsnitt som jag sänt. Tryck bara här

Hoppas du är nöjd med mitt svar :)

Proffsbloggaren Åsa

Du har även hunnit med en resa till USA, hur länge var du borta?
-Det var bara 2 veckor men det känns väldigt tråkigt att vara hemma igen fast samtidigt bra. Saknar LA, folket, miljön och allt annat. Däremot känns det bra att vara hemma där familjen är.
Åsa berättar för mig att trots att resan endast var i två veckor gjorde den att hon utvecklade mycket som person. Hon tar till och med till ord om att resan ”förändrade hennes liv”. Vad hann du med att göra?
-Jag hann med otroligt mycket för att ha varit där så kort tid, men de kändes så mycket längre eftersom att jag gjorde så mycket. Men jag ska tillbaka nästa sommar då en hel månad och då ska jag göra de jag inte hann med plus massa av det jag redan gjort. Älskar LA!


Du berättar mycket om hur kreativ du är som person. Detta måste innebära att du läser något intressant på gymnasiet eller?
-Stämmer. Jag pluggar som sagt på gymnasiet där jag läser sista året på special utformat program med inriktning musikal.
Har du någon dröm för framtiden vad du vill jobba med?
-Du, jag vill jobba med såå mycket. Jag vill jobba med olika kreativa saker som design, sjunga, dans osv. Sen vill jag jobba som reseledare även på friends och något liknande.
Här har vi en tjej med ambitioner.

Musik är ett stort intresse för henne där Michael Jackson tar väldigt stor plats men även hon själv älskar att sjunga. Något hon också ägnar mycket av sin fritid på är att blogga där hon är den första personen som jag intervjuar som kan kalla sig för proffs.

Hur känns det?
-Det är alltid kul när folk intervjuar en. Dock är jag inte så bra på att ta tag i det när jag väl får erbjudanden.
Vi kommer in på en väldigt intressant fråga gällande hur styrd man verkligen blir när man skriver på ett annat företag precis som Åsa gör när hon skriver på Spotlife. Som förövrigt är ett av bolagen som Isabella Löwengrip är ägare i. Se själva vad Åsa tänker kring detta.
-Jag tänker vara ärlig. Jag känner mig väldigt styrd uppifrån. Från början var det helt andra punkter som stod i fokus för spotilife, dem tyckte jag lät super. Snart förlorar jag min underbara design då alla spotlife bloggare ska ha likadan design.
Vad tycker du om det?
-Det är något jag stör mig på ofantligt mycket. Inte nog med det. Även mycket skit reklam som jag får nästan ingenting för. Just nu skulle jag inte rekommendera spotilife. Dessutom förlorade jag 500 läsare när jag lämnade blogg.se, men jag tänker ge dem två år.
Hur länge har du varit med?
-Jag gick med februari 2008 och har dom inte lyckats på två år tänker jag hoppa av. Men förhoppningsvis blir det bättre i höst och då vill jag självklart vara med.
Hon berättar även att hon aldrig pratat med någon av de övriga bloggare som skriver på spotilife personligen utan mer mellan bloggarna över internet. Och som den största skillnaden från att vara privatblogg är just det, valfriheten.
-Man får inte bestämma så mycket själv som proffs. Vi får hoppas på att detta blir bättre så vi kan fortsätta läsa Åsas blogg i framtiden också.

Vårt samtal börjar lida sig mot sitt slut och jag blir bara tvungen att ställa en sista fråga inför framtiden. Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv om 10 år?
-Oj, jag hatar såna frågor (haha). Förhoppningsvis har jag minst ett barn, en bra man och alla min nära och kära är friska och mår bra. Jag jobbar med något jag älskar och jag bor där jag trivs bra.

Tack så mycket och lycka till i framtiden!
-Tack själv!

5 val
Natt eller dag
Hemmakväll
eller fest
TV4 eller SVT
Kissie eller Blondinbella
USA eller Sverige

Springer iväg

Godmorgon!
Då var det torsdag ännu en gång. Veckan bara springer iväg vilket är jobbigt på ett sätt. Det innebär att det närmar sig vinter snabbare och att det blir närmre inlämning med min uppgift som jag har i skolan. Men på ett sätt är det väldigt trevligt. Speciellt med tanke på att det snart är lördag 3 oktober och då ska jag sända SVMM live från Borgsmo. Börjar smyga sig in lite nervositet inför uppdraget men det kommer säkerligen gå väldigt bra. Idag däremot ska jag iväg på föreläsning sedan blir det att ta en fika samt plugga lite. Har en uppgift som ska in imorgon. Här kämpar jag på. Roligt förresten att ni bara blir fler och fler som läser min blogg, idag får ni fortsättningen i intervjun med Åsa som ni kunde läsa igår.


Vad ska ni göra idag?

bloglovin

RSS 2.0