True color

Jag söker lycka och framgång i allt jag åtar mig att göra men oftast slutar det i att jag bara når halvvägs fram. Sedan sitter jag där med min ångest över att inte ha tillräckligt med kraft att slutföra det jag älskade.

 

Allt jag gör blir bara samma mönster av att hela tiden gå vägen fram till att det bara är en tredjedel kvar att färdigställa. Där faller jag. Jag faller ner djupt och långt ner som i en dal av frustration och ångest. En del av mig viftar lite med armarna och slår för att inte ge upp. En annan del av mig är borta. Precis som när döden tränger sig på, en rädsla alla bär på trots att det är det enda som inträffar alla. Vi alla föds och dör. Vad vi gör däremellan är upp till oss själva.

 

Vad är då lycka och framgång? Är det att göra någonting man inte riktigt vill men bara gör för att nå fram till slutdestinationen. Precis som många har sex med första bästa bara för att ha det överstökat. Att finna någon man älskar och litar på existerar inte längre. Alla har vi bråttom någonstans. Är det inte bort från någonting vi skäms över är det bort från punkt A till B.

 

Ska jag inte lyssna på den där delen av mig som skakar av vilja och inspiration eller ska jag slå ihjäl den också?

 

”Kasta inte bort din talang”


Kreativa tjejen Åsa har Jackson som förebild

Namn: Åsa Larsson
Ålder: 18
Bor: Stockholm
Civilstatus: Singel
Intressen: Allt kreativt och vattenkrig

Åsa är tjejen som kan titulera sig proffs när det gäller blogg, något som är första gången som jag träffar på en person som är alltså i intervjusammanhang. Hon är 18 år bor i Stockholm och älskar att hålla igång med något kreativt och lyssna på Michael Jackson hennes största förebild. Möt Åsa Larsson i veckans intervju.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv med tre ord?
-Jag är pratglad, mogen och kreativ.
Kan du utveckla?
-Självklart! Pratglad, jag pratar hela tiden med allt och alla. Mogen, jag har alltid gått min egen väg och aldrig fallit för grupptryck och anses av andra som väldigt mogen genom det. Kreativ, ja det är min hobby. Allt jag gör har med det att göra.
Några exempel på vad du gör för kreativt?
-Jag dansar, sjunger, syr, pysslar. Allt möjligt.

Hon berättar för mig att hennes kreativitet för att skapa någonting kommer från andra människor och saker som händer i livet. Att hon hela tiden lär sig någonting nytt i livet som hjälper henne att få inspiration. Däremot avslöjar hon för mig att Michael Jackson är den största inspirationskällan.
-Inte bara när det gäller musik och dansens drömmar utan även i klädesväg.

Det är omöjligt att missa att Åsa en person som bara älskar att skapa saker
och även vara en inspiration för andra runt omkring sig. Just för tillfälligt håller hon på med en dans-show till hyllning av MJ (läs Michael Jackson) men detta är bara lite av hennes vardagliga sysslor.
-Jag håller på med mycket kreativt i min vardag. Dels dansar jag i två skolan gånger i veckan, sen går jag även på popping på balettakademin, utöver det skissar jag på klänningar jag ibland syr. Jag gillar även att göra egna smycken och utsmycka kläder med nitar och så. Sedan har jag det stora projektet jag jobbar med i skolan som projektarbete. Jag blir väldigt intresserad kring detta gälland MJ som hon verkar se upp till oerhört mycket och drar mig inte för att fråga henne en fråga som visar sig vara väldigt känslig visar det sig.
Lyssna du mycket på honom innan han dog också?
-Klart jag gjorde! Fick den frågan i min frågestund också och blir nästan lite arg när jag får den samtidigt förstår jag eftersom många börjat lyssna på honom nu när han dött, men vilka dom är kommer du lätt märka om en månad eller två. Varför? Jo, då slutar dem lyssna på honom.
Varför Jackson?
-Jag växte upp med hans låtar och moves, dansade varje kväll i mitt rum till hans låtar, så det har varit sen barnsben. Ibland lyssnar jag på några andra låtar på min Ipod men tröttnar ganska snabbt på sånger utan mening. Michaels sånger tröttnar jag aldrig på.

Om vi kliver tillbaka lite till det du berättade om vad din vardagliga kreativitet består i så inser man snabbt att det är lite allt möjligt, men om vi börjar med design av kläder. Har du någonsin designat något till någon annan än dig själv?
-Inte kläder, än. Men jag har sålt smycken genom bloggen dock har jag inte erbjudit mig att sy kläder åt andra så det kan ju vara därför. Sen gillar jag bara sy sådant jag gillar.
Det är som sagt en väldig blandning, tror du det går att kombinera dessa saker?
-Nej, men livet är långt. Man ska passa på att pröva olika yrken. Jag kommer aldrig klara av att jobba på samma ställe i typ tio år. Jag vill göra nya saker!


Fortsättning följer...

Globalisering och platser

Insåg sent igår att jag faktiskt är ledig idag vilket är väldigt skönt nu när det är lill-lördag och allt. Självklart är jag inte den som ligger och drar mig länge i sängen. Nej, nej. Här hoppar jag upp redan vid halv åtta tiden för att ta vara på varje dag till fullo. Har redan hunnit med att läsa ett kapitel i boken om Globalisering som jag håller på och jobbar med på universitetet. Väldigt intressant måste jag säga. Dessutom träffade jag Jan från Tyskland igår. Han är utbytesstudent här i Sverige och bor hos mina kusiner och självfallet är jag väldigt intresserad av att lära känna honom och prata lite om olika kulturer. Igår tog vi en promenad runt Strömmen här i Norrköping och han insåg säkert hur vackert det är här. Vissa andra kallar ju min hemstad för Skitköping, hur man nu kan göra det?

Har funderat på en annan sak. När folk frågar var jag bor svarar jag Norrköping men i själva verket bor jag ju faktiskt nästan 40 km från staden. Kan jag trots detta kalla mig för Norrköpingsbo eller?


Visst är det intressanta frågor jag kommer på när jag går här hemma och funderar...

Närmar sig..

Snart får ni reda på massor om mig i Slipsens-live klockan 19,00.

Missa inte det!

Hur man tittar?

Antingen kollar du här eller så går du till bambuser och söker på slipsens.

Shopping
Lite tröjor från helgens shopping i Stockholm.

Ser ni någon skillnad på dem?

Inte bra att vara ledig

Så var jag hemma igen efter en lång och jobbig dag. 15-17 var dagens schema för min del bestående av föreläsning kring internet. Väldigt intressant men jag var väldigt trött att jag höll på att somna. Blir så konstigt när jag är ledig, helt plötsligt är jag hur seg som helst. Måste helt enkelt ha saker att göra hela tiden. Visst låter det sjukt! Just nu sitter jag här och lyssnar på orden som Winnerbäck sjunger. Ni har säkert hört hans nya skiva, riktigt bra! Ska strax ta mig an alla kommentarer sedan skriva lite manus till morgondagens sändning. Ni kollar/lyssnar väl då? Det blir premiär för min nya introlåt.

Här är mitt liv

Ni kommer i veckans avsnitt av slipsens-live få veta mer om mig och mitt liv. För er som inte vet vad detta är för något spännande kan jag tala om för er. Ni ser en ruta i menyn med en stor trekant i, och där i kommer jag sända live i morgon klockan 19,00 där ni kommer lära känna mig ännu mer. Jag vet att det är många av er som väntat länge på ett nytt avsnitt men nu är det dags igen. Notera gärna mitt snygga skägg som syns på videon. Hur ni gör för att titta kommer jag berätta mer om när det närmar sig...

Mindre kunkrets och mycket personal, ingen bra kombination

Ni minns att jag skrev bara för en dryg veckan sedan om det här med min konsumtion av cd-skivor som jag börjat inhandla åter igen. Jag nämnde även där om detta med småbutiker och mycket personal och min rädsla för dessa platser. Och det verkar som att jag inte är ensam om att bära på denna sjuka och konstiga rädsla, för det är ju ganska larvigt ändå.


För att sätta er in i situation ska jag ge er en beskrivning på fenomenet jag pratar om vilket underlättar. Tänk att ni kliver in i en butik, ofta med hög musik, där det knappt är någon kund utan bara du och en till med en mängd personal. I de allra flesta fall är det två som jobbar. Vid första steget in i butiken letar sig sakta en av dessa fram till dig för att ställa den obligatoriska frågan ”letar du efter något speciellt” eller ”vill du ha hjälp med något är det bara säga till”. Nu är ni med på vad jag menar.


Varje gång jag råkar ut för denna situation blir jag väldigt osäker på hur jag ska agera när det finns flera olika alternativ. Antingen är jag den som är helt ärlig och säger rakt ut att jag letar efter någon snygg tröja inför stundande höstsäsong eller så gör jag den klassiska och ignorerar genom att nicka eller göra något konstigt ljud. Där uppstår en till fråga. Jag uppfattar mig själv som jobbig om jag börjar fråga massor om hjälp när jag går där i butiken, dessutom blir det inte bättre av den musiken som sällan är lägre än att det knappt går att prata med varandra utan att nästintill skrika. Situationen kan bli ännu värre om personalen råkar ha några polare som står i kassan och hänger. Det är mardrömmen.


När jag traskar runt in i butiken och känner att jag är ständigt övervakad blir det väldigt jobbigt. Varje steg jag tar kan de ju faktiskt tolka på något konstigt sätt. Att kolla på prislapparna är ju faktiskt ingenting man borde göra. Hur ska man agera?


Där går jag runt lidande av: ett musiken, två personalens blick och tre pressen av att jag BARA MÅSTE KÖPA NÅGOT. För jag är ju faktiskt helt själv i butiken och då förväntas man ju också spendera lite pengar på något snyggt som de nyss har fått in för att vara lite inne. Och då uppstår det en till knepig situation när du efter en stunds sökande finner de där tröjan som du känner att du bara måste ha, finns inga som helst alternativ.


Priset.


Nu när jag står där med tröjan i högsta hugg och ska till att söka upp närmsta provhytt så kommer personalen snabbt fram och ska vara smakråd. Väldigt bra service må jag säga, här ska jag inte klaga. Något man alltid glömmer bort är det där med att kolla upp vad saker och ting kostar, vips står du där med en vanlig och enkel tröja till ett pris av ”bara” 1500 kr, vad gör du? Personalen är nöjd över att du äntligen vågar ta steget från sökande till provande och väntar nu bara på ditt godkännande för att avsluta affären.


Musiken stressar dig. De coola vännerna vid kassan. Och så den lilla butiksmiljön får dig att känna en osäkerhet.


Snabbt slänger jag ur mig någonting om att jag ska fundera på saken och återkomma, men ett problem. Då kan jag inte visa mig i butiken på en vecka.


Vilken tur att det finns många småbutiker med kombinationen liten kundkrets, mycket personal. Eller hur?


Hur jag har sett ut idag
Tankar

Söndagar är rätt sköna trots allt, kanske ska ut och ta en promenad i blåsten?

Känd?

1. Jag tar mig framåt sista kilometerna på Lidingöloppet 2. Jag och pappa vid den så kända platsen i Stockholm centrum 3. I min nya tröja, randigt is the new shit!

Har haft en helt fantastisk helg. Igår hann jag med väldigt mycket faktiskt, hoppade upp redan 5 för att åka iväg till Lidingöloppet för att springa 15 km vilket gick helt ok. Sedan en tur på stan efter loppet för att shoppa lite på Weekday och det blev tre randiga tröjor som ni kan få se senare under dagen. Efter stan bar det av hemåt till Norrköping för att avsluta kvällen på Trappan här i Norrköping. När vi var ute hände något väldigt mystiskt. Det kom fram fans till mig som tydligen läser min blogg och ser på slipsens-live. Kändes väldigt märkligt. Kanske börjar man bli lite av en kändis? Har ni också råkat ut för detta?

Lever

Jag överlevde 15 km idag på Lidingöloppet men det var knappt. Nu toppar vi det här med en trevlig utgång, men var har alla läsare tagit vägen...?

Stämplar ut

Idag skaffade jag en ny kamera, kanon! Nu stämplar jag ut för att ladda inför morgondagen när det är dags för 15 km för mig runt Lidingö. Uppstigning klockan 5 så det blir en lugn kväll framför tv med Anna Anka.

Veckans Panel vecka 39


Frågorna till veckans Panel

1. Ingen har väl under veckan kunnat missa denna Anna Anka som för övrigt medverkar i kvällens
Skavlan (läs fredag). Har du själv sett henne på tv eller läst om henne? Någon åsikt?
2. Tidigare under veckan skrev jag lite om alla dessa morgonshower som finns så som Morronzoo, Morgonpasset
och Vakna med The Voice. Lyssnar du själv på något av dessa?
3. Höst, mörker och kyla. Nu börjar allt komma igång för hösten igen, ofta under denna tid på året släpper
många artister nya album och så även i år. Har du något album du ser fram emot?
4. Bloggar bara ökar och ökar hela tiden. Det finns ju mängder av spännande och mindre spännande. Finns
det någon du skulle vilja lyfta fram som din favorit som fler borde läsa?
5. Marcus är det 62:e vanligaste namnet och 2008 var det hela 35 778 som bar namnet. Vad vet du egentligen om
det eget namn?
Sarah 15 år från Karjaa (Finland)

1. Golddigger utan självrespekt. Inte hört något mer om henne än att hon uttalat sig om Posh. Och jag skiter i båda av dom två, så...

2. Nej, bor ju i Finland. Jag lyssnar på vår finlandssvenska radiokanal (länka:http://x3m.yle.fi), grymt bra gäster där from all around the world! Dom har en svensk från Stockholm med i morgonpasset, så jag får lite Sweden-feelings varje morgon, hihi.

3. Jag såg fram emot Lars Winnerbäcks nya. Och jag blev inte besviken!

4. Ja, faktist. Pelles personliga är en grymt välskriven blogg. My kind of humor! Sen är jag beroende av Matildas och Mohammeds också. Samtliga är ganska vardagliga. Sen är jag hockeygalen och gillar att läsa om livet som "hockeyfru" av Mikaela .

5. Sarah är ju väldigt internationellt. Paul Stanley i KISS döpte sin dotter till Sarah för något år sedan. Sara(h) är väl hebreiska och betyder härskarinna, lycklig och prinsessa om jag kommer ihåg rätt.
Martin 18 år från Skövde

1. Jag har sett mycket av Anna Anka
och kan inget annat säga än att jag gillar henne. Kvinnor som hon behövs i den Svenska jämdställdhetsdebatten...
2. Jag lyssnar på Morgonpasset i P3.

3. Jag har faktiskt inte så stor koll på vad det är för album som kommer ut i höst. Men en ständigt favorit är Kings of leon...

4. Jag skulle vilja lyfta fram min systers blogg lite mer. Det är hon värd ;)

5. Ärligt talat så vet jag inte ett smack om mitt eget namn, haha!
Simone
Svar kommer...

1 dag kvar

Godmorgon!
Det är dags för fredag igen, veckorna går väldigt fort. Uppe tidigt som vanligt för att förberedda mig inför dagens seminarie, dock är jag redan klar med allt så nu får det gå som det går. I morgon kommer jag också gå upp väldigt tidigt för då bär det av till Stockholm och Lidingö, nu undrar ni säkert vad jag ska göra där. Självklart är det Lidingöloppet som väntar och för min del är det 15 km som gäller!

Underbara kvinna
Ni missa väl inte denna underbara kvinna idag? Ni vet väl vem det är? Det här med att ni gissar börjar bli ganska roligt. Har haft en bra dag men är helt färdig och imorgon är det dags för ännu ett seminarie, detta tar död på mig snart....

.... Därför får kommentarerna vänta lite till imorgon eftermiddag.

Veckans Stockholmare - Emma Malmlöf

Namn: Emma Malmlöf
Ålder: 19
Bor: Nacka
Sysselsättning: Frilansande skribent samt journalistikstuderandeTycker du att du har hittat det perfekta hemmet för dig?
- Nej, långt ifrån. Jag bor i en fantastisk takvåning som visserligen har en grym utsikt och som är nybyggd men jag önskar bo mycket mer centralt framöver.

Har du någonsin bott på landet?
- Jag har landställe på Värmdö, där jag spenderat alla mina somrar, det är landet för mig. Haha.

Skulle du i framtiden kunna tänka dig att bosätta dig utanför stan?
- Nej. Jag skulle få frispel efter en vecka.

Du har ju en fantastisk klädstil, var shoppar du helst?
- Tack! Second hand Hm och Zara är säkra kort.

Bästa ute ställe i Stockholm?
- Café Opera.

Varför tror du alla drömmer om att flytta till Stockholm?
- För att det mesta finns här. Jobbmöjligheter, affärer, en skön mix av människor och kanske i vissa fall, karriär.

Vackraste plats i Stockholm?
- Söders höjder.

Bästa stadsdel?
- Ingen åsikt.

Vad är ditt bästa minne från landet?
- Alla de somrar jag spenderat på mitt landställe när jag var yngre. Mycket bus, mycket segling, mycket båt, mycket skrapade knän.

Pluggdag

Dags för torsdag. Uppe extra tidigt idag för att hinna med att läsa lite innan jag åker iväg till skolan för ännu en föreläsning följt av möte. Läser just nu om ett väldigt intressant ämne som påverkar allas vardag på något sätt, globalisering. Låter det inte väldigt spännande? Jo, jag tänkte väl att ni tyckte det. Min dag kommer bestå i att plugga inför stundande seminarie som äger rum i morgon förmiddag. Kvällens toppas med träning tillsammans med Stoneriver. Kan ju inte bli bättre!
Förresten tack alla ni som röstade på mig igår, jag vann inte denna gång men nästa gång krossar vi!Rösta nu, hjälp!

Nu hoppas jag att jag får er hjälp när det drar ihop sig till sig tävling på en annan blogg, ställer ni upp? Jag var ute i skogen idag och fotograferade mängder med fantastiska bilder, visst är det vackert ute i naturen!
Om ni trycker på bilderna så kommer ni till tävlingen jag pratar om och sedan vet ni vad som förväntas av er, eller hur?Nu märker ni att min tävlingsnerv kommer igång dirkekt, nu visar vi alla vem som äger...

Tänker tillbaka

Blev så arg på mig själv förut att jag bara sitter här framför en skärm och gör inte något vettigt när jag har miljonär saker att ägna mig åt. Tog tag i det hela genom att städa i ordning lite bland alla papper från olika intervjuer som jag har gjort till bloggen och upptäckte en sak. Vad många intervjuer jag har hunnit med att göra på ett år?! Helt sjukt! Mängder med papper som nu sats in i en pärm nu och jag minns än idag när jag valde att börja med detta och inledde starkt med bland annat grundaren av Avanna, Anna. Hon har avancerat ganska långt på ett år kan vi konstatera. Då hade hon sin egen sida som hette garderobsgrubbel vilket hon gör nu också med en ganska stor skillnad, hon skriver numera på Veckorevyn. Jag hade inte bara Anna med som de första ut i intervjuerna här på bloggen utan även en tjej vid namn Emma. Dock blev det ingen intervju i början där utan vid senare tillfälle. Ännu en tjej som var en av de första som var med var Bella som också vuxit allt större för varje vecka som har gått sedan dess. De första killarna som medverkade i intervjuer var Garbomannen och Matej från Slovakien. Om vi börjar med att se hur det gått för Garbomannen eller Johan som han heter så har även han tagit stora kliv i bloggosfären. Imponerande! Han hade ju faktiskt som mål att bli Sveriges största manlig blogg, han är på god väg.. Vi får inte glömma bort Matej som också hunnit med mycket under året, numera driver han ett företag tillsammans med sin mor i Bratislava, Prag, Sofia och Budapest om jag inte minns fel. Vi får inte heller glömma bort Ida som inte längre skriver blogg men hon var länge en underbar bloggare som dela med sig av mycket. Hon var en av de fem första som jag intervjuade också. 

Ser ni vilka steg dessa personer har tagit sig!


Självfallet kan ni läsa mina första intervjuer som jag pratar om genom att trycka på länkarna nedan.
Intervju med Bella
Intervju med Matej
Intervju med Johan
Intervju med Anna, grundaren bakom Avanna
Intervju med Ida

Jag hoppas ni ställer upp nu ALLA läsare och röstar på mig här!

Grattis, vilken koll!

Vilken koll vissa av er hade på bilderna jag publicerade igår, men jag är ju inte speciellt smart heller. Räcker ju med att kopiera bilderna så får man automatiskt fram svaret. Rätt svar på bilderna var i ordningen uppifrån och ner MGMT, Miike Snow och Nour El-Refai. Och det var en person som hade helt rätt, tyvärr vinner du ingenting denna gång utan äran kan vi säga. Pelle var det som hade helt rätt i denna enkla fråga..


Igår var jag då för första gången på speedway här i Norrköping och vilken utklassning det blev, 55-40 blev slutresultatet detta var som sagt semifinal och idag är det dags för andra matchen i Vetlanda. Nu håller vi tummarna för att Vargarna tar sig fram till final det är ju faktiskt 15 poängs fördel!

Vad ska ni hitta på idag?

Gissa!
Vet ni vilka det är på bilderna?

Massor med roligt

Skönt att vara färdig med den uppgiften jag hade idag till skolan, kan det bli bättre? Nu sitter jag här och dricker lite te med tanke på att jag har haft lite ont i halsen så ska ju det vara väldigt bra. Faktiskt bara 4 dagar kvar nu till Lidingöloppet och jag börjar bli väldigt orolig. Världens träningsverk går jag omkring med och det var väldigt länge sedan jag hade sist. Kanske är det ett gott tecken eller så är det helt tvärtom. Vi hoppas på det bästa!

Idag blir det en sådan lugn och skön dag för min del, ska snart ut och springa i regnet som vi har här ute på landet, inte roligt alls men det måste göras. Sedan ikväll ska jag iväg på en sak jag aldrig varit på tidigare. Eller en gång men det var väldigt länge sedan... Det nalkas speedway, Vargarna är ju framme i semifinal mot Vetlanda. Ser ni vad jag kan om denna sport. Tyvärr är inte Jason Crump med och kör ikväll, visserligen är det kanske en fördel för Vargarna när han kör i Vetlanda till vardags. Samtidigt som jag nu bloggar lite för jag en intervju med Maria som ni kommer få läsa inom en framtid, kanske ska jag dra iväg lite frågor till Febb också vad hon nu heter? Någon som vet det? Där har vi ju en tjej som just spelar på en vacker yta eller har jag fel?

Morgonradio

Har ni tänkt på hur mycket alternativ det finns på radion under morgontimmarna fram till 10-tiden. Jag själv lyssnar väldigt ofta på P3 vilket jag älskar, men jag tror att inte alla håller med mig. Vilken tur att det finns flera alternativ, dessa tre har jag kommit på...
Morgonpasset i P3
Jag lyssnar nästa varje morgon på P3 när jag åker till stan och tycker det är väldigt bra. Roligt att Kodjo och Hanna är med också. Hanna är ju faktiskt en av mina favorit!
Vakna med The Voice
Jag bor inte i Stockholm eller Göteborg vilket innebär att jag inte kan lyssna på dessa underbara på radion utan jag tittar på kanal 5 flera gånger i veckan. Alltid roliga gäster måste jag säga! Väldigt ofta bloggare.
Morronzoo med Rix FM
Något jag lyssnade på varje dag förr i tiden när jag gick på gymnasiet men någonting händ och jag tog mig vidare. Nu blir det mer sällan som jag lyssnar på Rix FM överlag. Däremot tror jag väldigt många lyssnar på detta morgonprogram för det är ju bra på sitt sätt!

Vad lyssnar du på varje morgon?

Upp till DIG

Vad säger dessa bilder er?

Ytan är allt!

Kikar ännu en gång in på blogg.se för att publicera ett inlägg och som vanligt blir jag lite små arg över innehållet som fyller första sidan. Visst, jag kan förstå att jag inte är målgruppen för sidan men herregud någon gräns måste väl finnas för hur ytlig man får bli. Den första rubriken som slår mot mig är den gällande hur snygg Noomi Rapace är i den nya filmen "Flickan som lekte med elden". Personligen skiter jag fullständigt i hur snygg hon är eller inte, är filmen bra eller inte är det som intresserar mig. Den dagen jag kommer sluta blogga kommer säkert ingen bry sig men jag vet att anledningen kommer vara just detta. Denna ytlighet som hela tiden finns som väljer ut vilka som ska förgylla första sidan eller inte. Sen finns det väldigt mycket bra också, så jag ska väl inte fördöma den helt men majoriteten får mig att spy!

Nu låter jag säkert tråkig och arg. Ta mig som det då, men snälla ni ska inte internet och framförallt bloggar avspegla samtiden som vi lever i och är vi verkligen så fixerade vid en fin yta?

Nya tag

Godmorgon!
Äntligen dags för en ny vecka ännu en gång. Har ni tänkt på vad tiden bara springer iväg, snart är vi väl framme i december och ska fira jul och nyår. Visst är det trevligt på ett sätt men vad gör man egentligen med all tid som bara försvinner? Jag tror säkert att vi gör massor med vettiga och viktiga saker om dagarna. Idag ska jag ha ett nytt seminarie i skolan kommer säkert gå väldigt bra som vanligt. Ni kan ju hålla tummarna för mig åtminstone. Sedan ägnar jag en tanke åt min trogne läsare, Stoneriver. Tyvärr var jag inte på träningen igår då jag varit sjuk nästan hela veckan men snart är det dags för mig att komma tillbaka! Läs detta nu stoneriver!17 år

Hoppas ni haft en fantastisk söndag. Personligen har jag tagit det lugnt, tränat lite och varit iväg hos min kusin som vi firade. 17 år fyllde hon. Precis som Veronica Maggio sjunger "Och jag var 17 år..." i sin vackra sång med samma titel, 17 år. Men i vilket fall skulle jag bara vilja tillägga en sak innan jag avslutar kvällen med en film eller något framför tv:n. Att bilderna jag la upp tidigare är från Bon, en tidning jag läser och visst är bilderna fantastiska?!

Imorgon är det måndag igen och då rullar vi igång med nya krafter!

Fantastic

Hoppas ni får en underbar söndag!

Jag tar steg tillbaka i tekniken

Den senaste tiden har jag gjort saker som jag inte ägnat mig åt tidigare. Men det känns riktigt bra att kliva tillbaka i tiden genom att köpa ett fodral och en rund sak precis som man gjorde på det glada 90-talet. Tänk alla gånger man fyllde år och högst upp på önskelistan stod det senaste albumet från sin favoritartist, i mitt fall var det ofta Markoolio som stod högt i kurs. Detta har tack och lov ändrats med tiden. En sak är säker att det känns underbart att åter igen kunna ge lite pengar till den så utdöende skivbranschen.


För självfallet är det den fina runda och underbara cd-skivan som jag har stegat tillbaka till. Senaste tiden har jag börjat inhandla fler och fler skivor till min samling för ärligt talat har jag en lite samling men inte någon stor som vissa andra.


Det har blivit The Cardigans, Håkan Hellström, Anna Ternheim, Röyksoop och Kings Of Leon som inhandlats. Förhoppningsvis har mitt musikintresse ändrat sig till det bättre i jämförelse med Markoolio som jag stolt lyssnade på i yngre dagar. Nu är det istället Håkan Hellström som spelar ur mina högtalare och det är väldigt ofta det händer. Texterna talar för sig själv när jag lyssnar på honom, helt underbara texter om kärlek och allt annat om livet. Många vänder sig mot just Håkan det skapas två läger och så är det med många artister som har just denna effekt. Kanske är det även så när det gäller skivbranschen.


För antingen är man just den person som kontinuerligt besöker skivaffären i staden för att finna den senaste musiken till sin stereo i hemmet. Eller så är man den som håller till på den nya tekniken vad gäller streamad musik i form av Spotify som jag också hänger väldigt mycket på. Ser vi till den första punkten i min tes tycker jag personligen att det är väldigt jobbigt att kliva in i en liten skivaffär med samma kundkrets som personalen lärt känna eftersom att den förmodligen inte är speciellt stor som förr. Därför väljer jag att inhandla mina skivor på större platser så som stormarknad och så vidare. Inte för att jag inte gillar skivaffärer utan mer den där rädslan över att bli utstuderad varje gång jag kliver in i den.


Där kommer vi in på en annan intressant fråga kring småaffärer och mycket personal som jag ofta diskuterar med mina vänner. Den får vi lämna till en annan gång.


Åter till mina inköp av cd-skivor och hur folk väljer att konsumera. För inte är det ju alla som sitter framför datorn och lyssnar på spotify utan det går ju faktiskt beställa billiga skivor via internet. Själv är jag så naiv och kastar iväg pengar till mycket högre priser när jag handlar mina skivor i en fysisk affär när jag kan köpa det mycket billigare på internet. Kanske ska jag ta och prova det nästa gång, varför inte prova på en gång?


Jag som tyckte jag hade tagit ett stort steg tillbaka i tiden när jag började handla cd-skivor igen, men kanske har jag bara tagit ett steg tillbaka precis som alla andra har gjort också. Kanske är jag bara en av alla hundra tusentals människor som köper sina skivor på internet medan jag springer iväg till en affär. En fråga som säkert finns svar att finna på det underbara internet precis som de låga priserna på skivor. Är inte teknik fantastiskt?


Är du också en av alla dessa människor som köper skivorna istället för att bränna egna? Prova att göra det igen för garanterat kommer du gå rakryggad ut ur butiken fylld med nya upptäckter.


Veckans Panel vecka 38


Frågorna till Panelen denna veckan
1. Har du gått på många dejter?
2. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
3. Kollar du på det nya på tv4, Kändisdjungeln?
4. Skulle du någonsin kunna skönhetsoperera dig?
5. Hur ser planerna ut för helgen?
Martin 18 år Skövde

1. Jag har väl hunnit att gå på ett par dejtar i
mitt 18 åriga liv, men exakt hur många avslöjar jag inte!

2. Absolut!

3. Nepp, anser att det är ett på tok för okompetent tv-program...

4. Ja absolut!

5. I helgen så blir det lite shopping, plugg och sedan får jag se vad som händer. Har en rätt så oplanerad helg framför mig!
Sarah 15 år från Karjaa (Finland)

1. Många är väl att ta i.
Men några, passligt antal till min ålder, höhö.

2. Ja, det är väl möjligt. Fast det måste ju inte vara kärlek vid första ögonkastet, det kan ju växa fram också. Mest troligt...

3. Jag har inga svenska kanaler
i min egna lägenhet, så nej. Inte ens hört talas om...

4. Hmm. Nej. Behövs inte på en så vacker människa som mig! Haha, nejdå. Men jag är relarivt nöjd. This is me!

5. Jag ska på dejt faktist! Haha. Och på fest sen på kvällen, övernatt hos en kompis i Borgå (öster om Helsingfors).
Simone 21 år från Göteborg

Svar kommer senare...Sport Vi Minns sänds live, bara här!

Under dagen har jag varit iväg och kommit överens med en vän om en väldigt trevlig sak. Jag kommer sända en tävling live här på slipsen den 3 oktober, SVMM (Sport Vi Minns Mästerskapen). Med anledning av detta vill jag bara passa på att hälsa alla er som kommer från den sidan och är här på min blogg för första gången hjärtligt välkomna in till min lilla sida. Väldigt roligt att just jag får detta uppdrag och känner mig hedrad, nu laddar vi inför den 3 oktober på Borgsmo för då är det dags. Är alla redo?!

Svar på frågor del 2

Godmorgon, det är fredag äntligen!

Rebecca
Om du var ett djur, vad skulle du vara för djur och varför? :D
Och så kom jag på en till bara för det. Tror du på liv efter döden? Om inte, vad händer?
Väldigt bra fråga som jag faktiskt inte funderat speciellt mycket på. Men jag skulle nog säga att jag skulle vara en struts med anledningen till att jag är snabb men kanske ibland inte är speciellt smart. Alltså har en hjärna som en ärta som jag kan skylla på.

Jag tror faktiskt på ett liv efter döden. Nu låter jag som en person som tror på sagor men jag tror faktiskt att det är precis som i en av Astrid Lindgrens historier att man kommer till en annan plats där man kan träffa alla som har dött. Det är något jag hoppas på också. Tänk alla man skulle vilja sagt så mycket till och kanske aldrig lärde känna dom vill man ju träffa en gång till. Dock är det en svår fråga att finna något svar på. Men jag lever efter den tron att det finns ett liv efter döden.

Madde
- Hur var du i tonåren?
När jag gick i gymnasiet var jag inte den personen som hördes mycket i klassen utan mer den som gjorde det som skulle göras och sa inte så mycket om det. Var mer av en tänkare som bar runt på massor med tankar utan att egentligen avslöja dom. Jag gillade inte att ta mycket plats i klassen utan jag var killen som gick i klassen och var engagerad i olika saker men en som inte stack ut, var en i mängden helt enkelt.

Maja
- Vad vill du jobba med?
Jag har en dröm om att bli journalist men stänger inga som helst dörrar till att jobba som producent inom någon slags kultur. Helt enkelt kulturproducent.

Matilda
- När började du följa elitserien?
- Hur "föll" du för FBK?
- Vad för 3 saker skulle du ta med dig till en öde ö?
- Hur blev du intresserad av fotboll?

Jag började följa elitserien när jag började lågstadiet där man hade full koll på vilket lag alla ens kompisar hejade på. Jag bytte väldigt ofta lag att heja på efter hur det gick i tabellen.

Det var 1998 som jag föll för Färjestad. Minns än idag stunden när Greger Artursson avgör mot Djurgården i Globen med att slå ett slagskott mellan benen. Vid den stunden blev jag såld och sedan dess är jag stolt Färjestadare.

Jag skulle ta med block, penna och träningsskor. Varför? Jo, för då kan jag gör det jag älskar. Skriva och träna!

Jag har en familj som alltid varit intresserad av fotboll så det föll sig ganska naturligt. Pappa kom väl inte så långt i sin karriär, slutade väl i div. 4 eller någonting. Men han fick spela mot Djurgården i Svenska cupen vilket jag har hört många historier om. Själv spelade jag fotboll fram till för några år sedan då jag gick över helt till friidrotten, men spelar ibland med det lokallaget.
Elina
-Hur gammal e du ? 
-Vad gick du i skolan (går?)? 
-Vad jobbar du som ? 
-Varför bloggar du ? 
-Vad letar du i andra bloggar? 
-Vilka bloggar följer du ?
Jag är 21 år.

Jag gick samhälle-företag på gymnasiet men nu går jag kultur,samhälle och mediegestaltning.

Studerar just nu.

Jag bloggar för jag älskar att skriva och inspirera andra.

Jag gillar att läsa om folks tankar och funderingar, sedan även om deras vardag. Eller överhuvudtaget ta del av deras vardag. Sedan fastnar jag ofta för bloggar med en stilren design och fantastiska bilder.

Jag följer mängder med bloggar, ingen nämnd ingen glömd.
Martina
Vem fascineras du mest av?
Vad skulle du aldrig blogga om?
Vad gillar du mest i din garderob?

Ärligt talat vet jag inte vem jag fascineras mest av. Tvingas säga pass på den frågan.

Jag skulle aldrig blogga om politik eller om mitt privatliv.

Just för stunden älskar jag chinos och en enkel t-shirt till. Gärna svart.

Tävling!

Under kvällens avsnitt kommer ni kunna tävla om t-shirten ni ser nedan. Nu kanske ni tänker att, "Hej! Vann inte Erik den där?!", och det stämmer bra men han skänker den tillbaka för att någon ute i landet ska få den istället.

Hur ni gör för att tävla kommer upp senare här på bloggen, men var uppmärksamma på vilken musik som spelas i kvällens program. En liten ändring har skett också, sändning börjar redan klockan 18,45 ungefär men programmet börjar inte förän 19,00. Alltså klockan 19,00 kör slipsens-live igång och hur ni ser det är det bara följa anvisningarna.

Alltså tävling om denna t-shirt under kvällen. Kanske är det JUST DU SOM VINNER?

Hur gör man för att vinna?
Jo, för att tävla är enkelt. Lämna en kommentar till detta inlägg där ni svarar på frågan vilken låt som var först med att spelas i dagens sändning. Alltså den låten som jag spelade först efter att jag gjort entré i programmet. Tänk på det alltså vilken låt jag spelade först i programmet.

Vad heter artisten som spelades först?

Svar på frågor del 1

Caroline och Paulina
-Vad fick dig att börja blogga?
Från början var det lite på skoj när jag och min kusin startade en blogg mer på min begäran eftersom att jag verkligen gillade att skriva av mig lite och vet vad man gjorde hela tiden. Jag skrev om min vardag och så vidare men sedan upptäckte jag att det var väldigt roligt att skriva vilket jag inte tyckte tidigare. Jag startade en ny blogg, inte denna utan en annan, där jag skrev lite mer texter. Sedan som tredje blogg blev slipsen och jag fick upp en dröm över att arbeta som journalist. Mer och mer började jag skriva journalistiska texter. Sedan har bloggandet gett mängder med kontakter. Men från första början var det bara för att skriva lite som en dagbok som en rolig grej för oss två.
Kalle
-Vem är din favoritjournalist? Och varför?
Jag har länge funderat över denna fråga sedan jag såg att du ställt den och inte kommit fram till något vettigt svar och kan inte välja ut någon specifik. Däremot har jag tagit fram 3 favoriter som jag har att läsa av, de är faktiskt journalister men kanske inte sådana som du tänkte på. Marcus Birro, Alex Schulman och Hanna Hellqvist tycker jag väldigt mycket om som journalister. Anledningen är enkel. Dessa har ett unikt sätt att skriva på. Hoppas det var ett bra svar..
Siriporn
-Vad jobbar du med?
Just nu jobbar jag faktiskt inte utan studerar här i Norrköping. Jag läser kultur, samhälle och mediegestaltning på Linköpings universitet där jag är inne på mitt andra år av tre. Så än har jag inte börjat jobba men snart.
Emma
-Vilken är din största dröm?
- Om du vann 10 000 kr, vad skulle du göra?
- Favoritfilm?
- Favoritmusik?
Min största dröm är att hitta en fantastisk tjej att dela livet med, visst är det fint med en bra karriär som journalist men faktiskt vill man ju ha någon att uppleva det tillsammans med. Sedan skulle jag också i framtiden vilja bli en fantastisk far till ett barn men det är senare i livet.

Om jag vann 10 000 kr skulle jag köpa kläder för pengarna.

Jag har ingen direkt favoritfilm som jag kan plocka fram så där men jag skulle nog vilja säga att "En Kärlekshistoria" av Roy Andersson är en riktigt bra film. Det får bli min favorit!

Musik lyssnar jag väldigt mycket på, mest på radion när jag lyssnar på P3. För stunden blir det väldigt mycket Kings Of Leon men annars mycket svenskt som Krunegård, Laleh och Erik Hassle med flera. Egentligen borde jag inte nämna någon för jag glömmer säkert bort hälften!

Aktiverar er

Lite bilder inleder dagen.
Ska man säga godmorgon till er läsare kanske? Tack för alla era frågor som jag fått  min frågestund idag ska jag ge er svar på alla. Idag är jag också ledig hela dagen så då blir det massor att göra här hemma så egentligen har jag inte tid att sitta här nu utan bara ut och jobba direkt. Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder senare från vad jag gör en vanlig dag på landet. Kanske kan vara spännande för er läsare från storstäderna. Ni kanske inte är så vana vid folk från landet..

Förresten skulle jag vilja puscha lite på att alla ni som läser och har Facebook, vilket jag tror att många av er har, bör bli medlemmar i en grupp som heter "Slipsen och gänget!". Anledningen till att jag skriver så mycket om detta är att om vi kommer upp i 30 medlemmar blir det en liten överraskning för just er! Skynda in nu!

Intervju med Josefine del 2

Kan du berätta lite mer om dig själv, vad är ditt största intresse?
- Jag älskar att umgås med mina vänner, det är nog ett utav mina största intressen. Denna sommar har jag spenderat mycket med mina vänner, släkt och familj vilket har varit toppen. Jag har även dansat sedan jag var liten, har tagit olika dansklasser så jag har testat på de flesta dansstilarna.
Är dansen någonting du ska satsa på?
- Nej, men nu under sommaren har jag tränat 3 gånger i veckan, men veckorna innan sommaren blev det mindre. Och nu när jag börjar gymnasiet kommer jag inte satsa till hundra procent utan mer om det finns tid över.

Vi glider sakta in på hennes blogg och hur det kom sig att hon började en gång i tiden att skriva. Här kommer vi in på en annan rätt så känd bloggare som också hon medverkat på slipsen. Jag pratar om Bella
bakom Bellablogg som låg bakom att Josefine började. Kopplingen? De är kusiner.
- Från första början var det jag och en kompis som gjorde en blogg och var oseriösa eftersom att det bara var vi som läste den. Sedan blev jag lockad av min kusin att börja när hon har en framgångsrik. Hon (läs Bella) ville att även jag skulle börja så hon kunde läsa vad jag gjorde om dagarna. Där började allt och nu flyter det bara på.
Finns det något du aldrig skulle skriva om?
- Mitt privatliv. Det är klart att jag kan skriva om saker som händer i mitt liv men nämner aldrig några saker som påverkar mitt liv, sådant tycker jag bara är patetiskt. Det stannar mellan mig, mina närmsta vänner och familjemedlemmar. Jag tycker man ska hålla isär bloggen och verkligheten. Vissa saker behöver man inte dela med sig av till alla. Det skall ju vara roligt att läsa blogg, inte patetiskt.Mycket väl valda ord från Josefine som visar på att hon verkligen tar ställning kring denna fråga. Men jag bestämmer mig för att söka lite mer fakta om henne, genom att fråga om hon har tre saker som ingen visste om henne.
- Ja, klart det finns. Jag hatar att vara ensam hemma, älskar skräckfilmer och jag vill bli åklagare eller kriminalkommissarie. Där kommer flera intressanta saker upp igen.

Alltså innebär det att du inte kan vara ensam hemma när du ser på skräckfilm eller har jag fel?
- (Haha) Även om jag är med någon kompis så blir jag rädd! Men det är ju det som är det roliga, att man skrämmer upp varandra! Att jag inte gillar att vara ensam hemma har ingenting med det att göra, tror jag. Det är bara det att jag tycker det är tråkigt att det inte finns så mycket att göra om man inte är med någon kompis.
Men var kommer då detta intresse för åklagar och kriminalkommissarie ifrån, för det verkar ju vara något väldigt viktigt för henne. Svaret finns faktiskt välkända svenska kriminalfilmer.
- Enda sedan jag var liten har jag älskat Beck och Wallander filmerna, har sett filmerna så många gånger att jag kan i princip alla replikerna utantill! (haha)

Där fick vi svaret på den eviga frågan om vad man ska jobba med i framtiden, kanske inte verkligheten men hennes drömmer i varje fall. För visst ska vi väl lära av hennes ord, skilja verkligheten och bloggen från varandra. Därför kan jag inte ge er den verkliga bilden.

Tack så mycket för att du ville vara med på slipsen och lycka till i framtiden!
-Jag får tacka för att jag fick vara med. Nu har jag kommit lika långt som min kusin!


Intervju med Josefine Fagrell

Namn: Josefine Fagrell
Ålder: 16
Bor: Göteborg
Civilstatus: Singel
Intressen: Umgås med vänner, shoppa och dansa


Denna vecka får vi möta 16 åriga Josefine som bor i Sveriges andra stad, Göteborg. En glad tjej som värderar skolan högt upp och siktar på att jobba som åklagare eller kriminalkommissarie, vägen dit är lång. Men nu får ni lära känna henne mer enbart här på slipsen.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?
- Om det är plugg så går jag självklart dit på morgonen. Sedan efter skolan prioriterar jag läxor före kompisar i någon/några timmar tills jag är färdig med det.
Är helgerna annorlunda på många sätt?
- Det skiljer sig en del. Men jag älskar det, bara ligga kvar i sängen så länge som möjligt för att sedan träffa någon/några härliga vänner och göra någonting kul. Ibland kan det vara trevligt att bara umgås utan att göra något speciellt.

Något jag upptäcker i hennes svar är hur högt hon värderar skolan jämfört med andra tjejer i hennes ålder som tar det i andra hand. Josefine verkar verkligen vara en tjej som ser studier som något viktigt. Som jag uppfattar det lägger du mycket tid på skolan, vad ska du läsa i höst?
- Klart man måste ju göra det för att komma någonstans. Jag har precis börjat läsa samhälle nu på gymnasiet. Det var den linje som passade mig bäst och det ger enorma valmöjligheter efteråt.
Vad vill du jobba med i framtiden?
- Jag vill helst jobba som åklagare eller kriminalkommissarie men då lär jag få plugga enda in i det sista.

Vi lämnar skolan bakom oss för en stund till förmån för att prata lite mer om hennes uppväxt och fritid som också är en stor del av livet. Att få en bra uppväxt är en sak som följer med en hela livet. Jag vet att Josefine är enda barnet i familjen precis som jag själv är och personligen har jag ibland känt mig lite ensam. Jag undrar om hon håller med om detta.
- Jo, ibland kan jag sakna det mest vid speciella tillfällen som när man åker utomlands och har någon att umgås med. Och när det inte finns någon att avreagera sin ilska på. (haha) Nej, då skämt och sido. Men jag både saknar och saknar inte ett syskon.

- Egentligen har jag ju ingenting att jämföra med för jag har ju aldrig haft något syskon så jag vet ju inte hur det är heller. Men jag trivs bra med att vara ensambarn.

Hon berättar också för mig att vännerna betyder oerhört mycket för henne och vissa stunder träffar hon dem mer än sin egen pappa. Speciellt ensamt blir det aldrig som man kan tro.

Hur skulle du vilja sammanfatta din uppväxt hittills?

- Mina föräldrar är skilda, vilket för mig innebär att jag till mesta dels bor hos mamma. Pappa bor med sin tjej, och det också här i Göteborg.
Påverkades du mycket av skilsmässan?
- Nej, jag var bara 3 eller 4 år när de skilde sig så jag förstod inte så mycket då. Men jag tycker det har fungerat väldigt bra!

När den alltid så klassiska frågan kommer på tal, gällande vilka tre ord som skulle beskriva henne, svarar hon utan att tveka.
- Utåtriktad, har humor och nästan alltid glad!

Fortsättning följer...


Dags ännu en gång

Om några minuter drar ett nytt Slipsens-Live igång och många gånger får jag frågan hur man ska göra för att titta, och här kommer svaret på bilden nedan. Dessutom kan du gå in på Bambuser och söka på slipsens så går det även att titta där också.
Osäkerhet och tystnad

Ikväll kommer jag prata om kärlek i slipsens-live, därför tänkte jag att ni kunde läsa en liten text jag har skrivit kring ämnet.

Jag ser henne på långt avstånd när jag sakta tar mig fram med hjälp av min cykel längs den där promenaden som Ulf Lundell skrev en låt om, södra promenaden. När jag kommer närmre henne ser jag hur vackert hennes bruna hår sakta blåser i vinden. En sakta rörelse från hennes högra hand drar genom håret och hon verkar vara väldigt fokuserad. Men jag vet inte på vad och egentligen bryr jag mig inte speciellt mycket, utan jag är mer intresserad av att överhuvudtaget få ögonkontakt med henne. Jag rör mig sakta mot henne och för varje steg jag tar på cykeln är ett steg närmre denna vackra unga dam. Och för varje varv jag trampar tar även hon snabba steg framåt med sina ben. Det ser ut att vara en klädsel hon antagligen har varje gång det är närmar sig promenad varje morgon. För det måste vara så att hon precis som jag tar denna väg dag ut och dag in. Inte direkt första gången jag möter henne men antagligen har hon inte ens lagt märket på att jag existerar.

En vindpust kommer och hennes hår rör sig i en vågig rörelse längs hennes rygg. Nu är vi bara ett par meter ifrån varandra och jag skulle så gärna bara vilja växla några ord med henne. Om vad som helst. Till och med bara kanske säga "Hej" men jag vet ju hur fånig jag kommer känna mig efteråt när allting är över. Tänk blicken jag kommer mötas av varje gång jag möter henne näst kommande dagar.

Min röda cykel och hennes svarta skor passerar förbi varandra och på bara några sekunder är allting över utan att några ord han slinka ur min mun. Tystnad. Jag lyckades inte denna gången heller.

Vad ska det bli av mig när jag inte varken har modet eller den rätta känslan för sådana tillfällen. I mitt huvud uppstår den eviga frågan. Kommer jag nånsin finna den rätta och hur?

Slipsens live tisdag 15/9 klockan 19-20,30


Detta med studier

Här sitter jag och har gjort det de senaste timmarna. Har ägnat mig åt plugg fram till nu, men är inte riktigt nöjd ännu. Ska skriva om Globalisering till morgondagens seminarium men det är så svårt, vet inte vad man ska skriva för egentligen finns det ju inget rätt och fel vilket kan vara oerhört jobbigt ibland! Jag läser ju som sagt ett program som heter Kultur, samhälle och mediegestaltning som jag trivs väldigt bra på, men ibland är det jobbigt speciellt vid sådana tillfällen. Tänk om man läste matte istället där det bara finns ett svar och en klar uträkning. Skulle kanske vara lite skönare men här kan man diskutera fram och tillbaka kring olika frågor. Kanske också därför det så fint heter att det är en linjär utbildning som inte bara inriktar sig på produktioner utan hela tiden tar avstamp från i arbetet.

Orolig är jag i alla fall. Vad gör ni då gott folk? Ställ mer frågor också!

Sparkar igång veckan


Måndag morgon, redo för en ny vecka! Jag inleder med att hoppa in i bilen redan nu vid halv 8 för att vara på gymmet lagom till 8 så veckan kickar igång på ett bra sätt med lite träning. Mina ben känner sig lite sega men det blir nog bättre efter ett hårt strykepass, eller vad tror ni?

Glöm inte bort att ställ en fråga i frågestunden!

Frågestund fram till onsdag 13 september


Rubrik?

Sitter och läser lite av det jag skrev imorse när jag var redo för att ta tag i dagens uppdrag som jag fått här hemma och upptäcker en sak. En ganska viktig sak som kan misstolkas när ni läser texten. Mellan raderna kan ni säkert tolka mig som att jag inte trivs med mina föräldrar, det stämmer inte alls. Det är dom bästa man kan ha och jag älskar dom lika mycket när dom ger mig order om saker som ska göras. Det är väl det man har föräldrar till ibland.

Hur har det gått för mig med my mission? Jo, det är avklarat och nu börjar det likna en grusgång vilket det inte gjorde tidigare. Vore kul om ni fick se en bild på resultatet, ska försöka ordna det till senare ikväll. Förresten har ni tänkt på hur snabbt tid går om dagarna. Redan tre när jag skriver detta inlägg. Var tar tiden vägen?! Nu, eller strax, ska jag hoppa i träningskläderna för att bege mig till gymmet och kanske även ta en fika i stan med någon vän. Vore trevligt men vi får se hur det blir...

Vad gör ni denna söndag?

Mission


Söndag ännu en gång. Den dagen som i folkmun brukar kallas för ångestdagen numer ett när timmarna sakta räknas ner till en ny ångestfylld vecka. För mig är det en dag när jag får mottaga order från överordnade i hemmet, mina föräldrar, på olika saker som ska göras här hemma. Och eftersom att vi bor på en lantgård finns det ständigt nya saker som ska fixas. De senaste helgerna och även denna har mycket handla om grusgången som börjar bli en gräsmatta istället för just grusgång. Det blir en ångestdag för min del också, med en skillnad. Att jag faktiskt ser fram emot nya veckan som är på ingång, men just nu ska jag inte tänka på det utan svara på era kommentarer sedan har jag ett uppdrag.

Grusgång!

My art


Tänkte jag kunde bjuda på lite konst som jag gjort själv. Vet inte riktigt hur mycket konst det är men målningar är det åtminstone, och försök till att se bra ut. Nu bär det av på kräftskiva, trevligt!

Ta inte i hand - för guds skull

Ni har ju inte kunnat missa den hysteri som drar över Sverige när svininfluensan börjar dra över landet. Vi har ju fått flera dödsfall så det är väl bästa att isolera sig nu för att hålla sig frisk. För ska man följa alla tips och råd som finns kring denna sjukdom skulle det innebära att man inte skulle kunna gå ut. Själv är jag väldigt kritisk till hela denna influensa.


Precis när de första rapporterna till en ny svininfluensa kom var Sverige tvungna att beredda sig för att bli nedringda. Sjukvårdsrådgivningen blev också precis som väntat nedringd trots att man var så väl förberedd. Visst börjar folk tänka så att den där huvudvärken, förkylningen eller övrig symtom som stämmer in självklart är det värsta. För omöjligtvis kan det vara en vanlig sjukdom som kommer varje höst när vi träffar alla på jobbet/skolan igen. För aldrig annars på året är väl folk så förkylda som i augusti och september? Jag har inte någon statistik som styrker min tes gällande detta utan bara ren och beskär livs erfarenhet. För de första veckorna går ju åt till att prata om hur dålig man känner sig hela dagarna.


Inte denna höst och för att inte glömma bort sommaren, nu är det inte en vanlig sjukdom utan alla har svininfluensan. Apoteket får slut på handsprit när alla ska hålla sig rena hela tiden för att inte bli drabbade av denna förskräckliga bakterie som kan slå ut en och i värsta fall leda till döden.  Alla slutar ta varandra i händerna utan höjer armarna vid situationer då det ska till att hälsas, samtidigt som ord kommer ur munnen likt ”Det är bäst att vi gör på detta sätt nu när det är influensatider”. Följt av ett skratt som ska vara förutsatt att man gillar.


Det hela blir lite humoristiskt. En annan vinkel på det.


Men någonstans där under all humor finns en rädsla över denna sjukdom som enligt våra medier är precis livsfarlig, alla vårdinstanser förbereder sig på massvaccinering. Hur kan man i detta läge behålla lugnet, omöjligt. Panik. Folk får helt enkelt panik över allt skriveri överallt och alla nya dödsfall vi får läsa om. Nu är det bäst att vi isolerar oss som folk gjorde förr när något farligt var på intåg i det Svenska samhället. Själv tänker jag i andra banor.


Vilken tur att jag bor på landet och inte träffar alla dessa tusentals människor som jag skulle kunna hälsa på under en dag. Istället sätter jag mig i mitt hem och håller mig borta från resten av befolkning precis som man ska göra. Eller nej, det gör jag ju inte heller. Jag lever faktiskt precis som vanligt. Precis som jag gjorde 2008 med några mindre undantag. Däremot är jag exakt som andra när jag försöker skämta till det om någon gör minsta lilla antydan till en hostning.


”Gud, vi får se upp så det är inte är svininfluensan”.


Helt enkelt skämtar jag om vår egen samtid. Vilket jag tror vi också kommer göra om 10 år också. Då som nu kommer folk prata om denna influensa som drog över landet och skapade masshysteri. Vi får nog sluta hälsa på varandra med den traditionella handskakningen hädanefter, kanske sätter det en mening i historien. Tänk er följande i historieböckerna; ”2009 var året när svenskarna avskaffade handhälsning till följd av rådande svininfluensa”.


Läs meningen tyst för dig själv. Hur känns det?


Veckans Panel

Veckans frågor till panelen.
1. Använder du dig mycket av Facebook?
2. Är msn något du använder dig mycket utav?
3. I veckan körde Idol igång, något du följer?
4. Lite sport, tar sig Sverige till fotbolls-VM 2010?
5. Hur ser planerna ut för din helg?
Simone, 21 år från Göteborg

1. Jag gjorde det innan det bröt loss totalt,
nu kontaktar alla vänner mig
via facebook - riktigt tråkigt. jag får tom sms där det står "kolla
facebook vart min fest är" kan man inte bara skriva det i smset? Nej, jag
dumpar Facebook!

2. Inte speciellt, jag håller kontakt med vänner och släkt utomlands, jag
föredrar telefonen.

3. Uttagningarna kikar jag på,
många vänner som ställer upp och jag hejar
på. Annars, nej - jag tycker oftast de dömer helt fel.

4. Man kan ju hoppas för dem som stödjer dem, inte i mitt intresse.

5. Jobb, någon resa till tyskland och skriva lite krönikor.
Sarah 15 år från Karjaa (Finland)

1. Ja, varje dag.
Jag är beroende.

2. Det med. Inte lika
mycket som facebook dock. Mest med såna som bor långt borta, som mina vänner i Sverige.

3. Nej. Jag följer inte början. Början är bara pinsam!

4. Ja, det gör dom absolut.
Nu håller ju jag på Finland, men för oss är det kört så jag får heja på Sverige nästa år igen!

5. Ingenting! Superskönt. Jobba på lördag 2 timmar men that's it. Behöver relaxa!
Martin 18 från Skövde

1. Jag använder mig av Facebook flera gånger om dagen. Skulle inte klara mig utan det...

2. Nepp, har tröttnat!


3. Självklart följer jag Idol.


4. Inte en aning men man kan ju alltid hoppas...

5. Eftersom jag har jobbat så
mycket i veckan ska jag ta det lugnt, plugga, blogga och träna!

Fokus, det är fredag


Det är fredag och jag är pigg, glad och fokuserad.
Egentligen behöver jag absolut inte vara uppe redan nu men eftersom att jag måste hinna med träning nu på morgonen innan skolan börjar. Det bär av till gymmet om någn timme men först blir det frukost bestående av gröt. Alltid gröt så man blir stor och stark. Annars idag blir det föreläsning och möte angående projektet jag jobbar med.

Idag väntar panelen för er som besöker min blogg, den lägger jag ut lite senare.

Vad ska ni hitta på idag?

Fokus nu, men var fan tar den vägen..

Torsdag ännu en gång och imorgon är det fredag. Vad snabbt veckorna bara springer förbi och det känns som att man inte hinner med allt som ska göras. Ändå fylls mina dagar med mängder av saker som jag hinner klara mig igenom, ändå känns det som att jag missar mängder med andra saker. Hösten innebär stress för många och mycket nya saker som ska börja igen, allting kör igång för att hålla en sysselsatt genom hela hösten och vintern.

Varje morgon just nu är det väldigt vackert när solen stiger utanför mitt fönster, när man sätter sig på cykeln eller sätter sig i bilen för att ta sig till skolan. Jag gömmer mig ofta bakom att det känns bra allting men ibland faller denna mur som jag håller upp. Då faller allting ner och där sitter jag helt naken med sanningen. Alla dessa misstag som jag gjort i livet som format mig till den jag är idag. Hela tiden pratar jag om hur allting ska bli till det bättre, att jag ska växa som person och gör det jag älskar att göra. Men för det krävs det kunskap.

Nu börjar jag bli så ofokuserad som jag alltid blir när jag har en massa ljud runt omkring mig som jag har just nu och då blir allting skit. Ni läste rätt det blir skit! Någon sa att jag alltid är positiv och glad konstant, visst stämmer det. Men i vissa stunder är jag precis som alla andra. För vi är nog rätt lika trots allt.

Vi är oss själva helt enkelt. Det tänker jag alltid vara. Mig själv.

Tydliga instruktioner

Om några minuter drar ett nytt Slipsens-Live igång och många gånger får jag frågan hur man ska göra för att titta, och här kommer svaret på bilden nedan. Dessutom kan du gå in på Bambuser och söka på slipsens så går det även att titta där också.

Veckans Stockholmare - Karolin Åsbrandt

Namn: Karolin Åsbrandt även kallad
Carol och Sess, men Karro går också bra;)
Ålder: 23
Bor: Stockholm på en ö, en bit utanför staden
Sysselsättning: Nybliven förskollärare, även utbildad som lågstadielärare och svensklärare till och med årskurs 6, jag har även drama med mig för alla åldrar.

Hur länge har du bott i Stockholm?
- Hela mitt 23 åriga liv och jag tycker att Stockholm är den vackraste staden som finns.

Har du någonsin bott på landet?
- Jag bor på landet, eller granne med kungen skulle man kunna säga. Bor på en ö en bit ifrån!
Skulle du klara dig bra på landet?
- Jag stormtrivs!

Vackraste stadsdel i Stockholm?
- Söder måste det nog vara. 

Vad får man inte missa som besökare av Stockholm?
- Medborgarplatsen har massa mysiga restauranger, barer och uteställen, helt klart stadens pricken över i:et om man är ute efter det sociala livet.
ALLSÅNG PÅ SKANSEN... Ett måste!

Nämn tre saker som är bra med Stockholm?
- Ett Tillgänglighet, man kan göra så mycket om man bara vågar utforska staden. 
Vandra längs djurgården eller varför inte ta en båttur till slottet, Drottningholm. Två Männen, oftast och tre Fikastunderna!
Stockholm har helt otroliga fik och ett jag brukar bo på ett ställe i nybrogatan som heter Baresso, 
som har världens vackraste inredrning, 
lite sådär orientaliskt och personalen är alltid lika trevliga.

Hur skulle du beskriva den typiske Stockholmaren?
- Den typiska Stockholmaren vet oftast vad den vill och är inte rädd för att våga ta klivet mot sitt mål. Om jag skulle säga något negativt om min älskade stad skulle det vara attityden på tunnelbanan. Varför kan det inte vara som i pantamera reklamerna,med glädje, sång och dans?
Förstå vad man skulle lära känna nytt folk och vilken värme som skulle instifta sig. 
Wonderfull!

Du har ju väldigt snygg klädstil, var köper du dina kläder?
- Oj, ler lite generad. Vilken replik;). Jag har på senare år insett hur kul det är med second hand, så jag köper väldigt mycket second hand som det så fint kallas.Jag har en favorit butik som ligger i St:erisks plan som heter Ayla, Danielle och Kristina. Där kan man hitta märkeskläder om man är ute efter det och allt möjligt smått och gått. Annars kommer det mesta från en klädes butik jag jobbade i för ett halvår sen drygt som sålde väldigt mycket veromoda kläder.Men om vi nu inte ska snacka second hand så älskar jag filippa K och monki.
Även morfars och mammas gamla trasor, som man kan förvandla till nya. 

Bästa minne från landet?
- Mitt barndomshem. Vi bodde för ett år sedan precis vid vattnet och hade skogen ett stenkast från vårt hus, rena rama Astrid Lindgrens uppväxten fast i ny version. Där bodde vi i 20 år. Saknar det ibland, men nu bor vi lite mer centralt, men att få bo vid vattnet är otroligt vackert och ro fyllt. Japp jag bor fortfarande hemma, om du har en lägenhet till mig så säg till för bövelen;). (Den måste ligga i Stockholm)

Sämsta minne från landet?
- När man skulle gå hem från nattbussen som tog en halv timme, fast nu tar det fyra minuter, men då, gisses vilken bringa man hade då. (Skrattar stort.)

Vill ni läsa mer om Karolin kan ni besöka hennes blogg här.

Live imorgon!


Vardagligt...

Hallå på er!
Sitter ännu en gång på Espresso House här i centrala Norrköping och skriver lite. En väldigt hård och lång dag i skolan idag, men än åker jag inte hem utan det återstår några beståndsdelar denna dag som ska slutföras. Dels ska jag snart sätta mig på cykeln för att ta mig till sista deltävlingen av Broarna Runt, som är en lite löpartävling här i Norrköping också. Mycket om Norrköping nu.

Idag på universitetet var det fler i min klass som har upptäckt hur jävla bra min blogg är och speciellt live som jag sänder varje vecka. Imorgon är det dags för ännu ett avsnitt. Vad har jag mer kvar idag? Jo, självklart fotboll och kommentarer som ska svaras på. Missat några dagar nu och plötsligt är det fullt med sidor som ligger där och väntar på mina svar. Trevligt! Fortsätt kommentera så fortsätter jag skriva. Saknar inte ni också mina krönikor som jag skriver varje vecka? Har blivit lite sämre med dem på senaste tiden.

Något mer som dyker upp imorgon är en ny "Veckans Stockholmare" som kommer varannan vecka. Låter det inte väldigt spännande? En sak glömde jag som ska fullbordas under dagen, en reklamfilm där jag presenterar veckans innehåll i live.Presentation imorgon, håll tummarna!

Vem sa att det skulle bli en lugn start på terminen? Den personen hade helt fel. Imorgon är det dags för vår presentation för Nordiska Museet och jag ska vara en av de personerna från gruppen som ska stå där framme och lägga fram våra idéer. Visst är jag van vid att prata med er via live, men detta är en helt ny sak. Blir en riktigt spännande utmaning. Har under kvällen tränat och tränat på vad jag ska säga och nu börjar det till slut sitta i ryggmärgen, men mer träning behövs. Det måste bli perfekt.

Till följd av detta blir bloggandet lite lidande när jag inte hinner svara på alla era kommentarer. Men hoppas ni har förståelse för detta. Skolan är ju trots allt lite viktigare, men bara lite.... Eller vad säger ni alla 16 åriga tjejer som lägger ner hela era liv på bloggandet?

Inte riktigt

Blev inte riktigt det resultat som jag trodde igår, utan 2-2 blev det. En tung match eftersom att IFK Norrköping såg ut att gå mot en seger. Men börjar man spela på resultat när det återstår 20 minuter av matchen får man faktiskt skylla sig själv. Speciellt när det är derby då det är mycket kamp vilket det var även igår. Kul att så mycket folk som 9000 var på Nya Parken hoppas det fortsätter så.

Idag är jag uppe tidigt och sitter redan i skolan en timme innan vi börjar. Så är det att bo på landet, bussarna går inte speciellt ofta därför får man ta det som erbjuds. Dock är jag väldigt trött idag efter en sen kväll ute igår. Var ju tvungen att visa Slovakerna ett uteställe här i Norrköping. Var väl hemma runt 1-tiden och sen upp 6 imorse. Bara bita ihop och se glad ut. Något som känns bra är min fot som är på väg att bli bättre. Imorgon är det dags för ännu en tävling men vi får se om jag springer eller inte.

Allt bra med er annars?


Inför IFK Norrköping - Åtvidaberg

Sitter på mitt nya fikaställe och avnjuter en latte som den sanna bloggaren jag är. För visst är väl latte ganska ute högre upp i landet, eller är det ute här också? Jag har egentligen ingen koll på detta. Ett område jag inte ska eller bör ge mig in på överhuvudtaget. Ett ämne jag känner att jag kan behärska bättre är fotboll.
Och ikväll är det ju dags för IFK Norrköping i derbymatch mot Åtvidaberg och enligt de senaste uppgifterna väntas storpublik till Nya Parken. Som för övrigt invigs ikväll. Dock tror jag att det blir långt ifrån 18 000 personer på läktaren ikväll, tvivlar på det. Speciellt med tanke på hur bra det gått tidigare i tabellen. De ligger ju inte direkt med i toppen utan harvar mer i botten. Väldigt tungt med tanke på att jag har varit lite kaxig mot Frida och Sandra om att IFK kommer ligga högt upp. För med det laget de har på pappret borde de ligga högre upp. Men som alltid måste man prestera också. Kolla på Real Madrid.

Vad tror jag om kvällen? Det är med en osäker känsla jag ikväll går upp mot Parken eftersom att förutsättningarna är inte de bästa. Russel kommer hem sent och Thordarsson är borta när hans kontrakt har gått ut. Framåt ser det lite tunt ut, men det värsta är försvaret som jag också är orolig för. Vi bör även tillägga att Åtvidaberg kommer till Norrköping med två tunga matcher i bagaget. Över till resultat, för jag kan skriva hur mycket som helst kring detta ämne, men jag tippar på en rolig och trevlig match. Med en seger för IFK Norrköping med 4-2.

Bilder från helgen


Lite bilder från helgen som precis passerat. Ni ser att här ute på landet har vi inte bara de traditionella djuren utan även strutsar. Spännande eller hur! Idag är det måndag och vi har besök från Slovakien, vilket innebär stan efter skolan för att visa runt i Norrköping. Och ikväll är det dags för derby mot Åtvidaberg. Blir verkligen spännande! Samtidigt som allt detta sker värvar jag fler intresserade till mitt projekt... Hoppas jag får ihop folk!

Vilken dag återkommer jag med


Gymträning

Hallå på er gott folk!
Hoppas ni har det lika bra som jag har det denna dag. Nu är jag snart redo att ta emot besök från Slovakien, bara några timmar kvar tills dom kommer. Men innan ska jag hinna med en tur till gymmet där jag har upptäckt en väldigt intressant sak som jag tänkte dela med mig lite av.

Det finns folk och folk på gymmet. De som bara går omkring, kör en övning vilar tio minuter och sedan kör en övning igen. Ni förstår att det omöjligt går att bli svettig med denna träning. Sedan finns det dom som kör medveten träning efter schema som de lagt upp tillsammans med sina personliga tränare, dessa känner man igen genom att de inleder passet med att gå till stationen där alla papper med träningsdagböcker ligger. Sedan finns det folk som kör riktigt hårt så svetten bara sprutar, den kategorin tillhör jag och ibland känns det pinsamt.

Kategori 1
Det är dom som glider runt på gymmet och inte får någon svettdroppe på pannan. Ofta kommer de i större grupper om 3 personer och uppåt. Tar träningen som en social mötesplats, vilket innebär att det blir mer snack och mindre verkstad. Här är det inte frågan om man ska ta ut sig till max utan här ska en viss muskel vid munnen träna mer än resten av kroppen.

Kategori 2
Den grupp som slaviskt följer sitt styrkeschema till punkt och pricka. Kör ofta själva med musik i öronen för att kunna ta ut det där lilla extra under passet. Är väldigt fokuserade under hela träningspasset och störs inte av någon. Efteråt köper de ofta någon av alla produkter som finns att tillgå i den enorma kosttillskotts djungeln.

Kategori 3
Här tillhör de som skiter i allt och alla när de kör sitt hårda pass så det ligger fullt med svett nedanför maskinen på golvet. Det kan även vara tjejer strax över 20 som verkligen bestämt sig för att köra länge, kanske upp mot 1 timme på löpbandet. Kör hårt med styrkan men framförallt mycket konditionsträning.

Vilken kategori tillhör du?

Första söndagen i September

Läste tidigare under morgonen om Nathalie som är upp oerhört tidigt denna söndagen. Och jag som tyckte jag var duktig när jag hoppade upp vid 8 imorse. Inte, inte. Eller egentligen är man väl inte duktigare bara för att man hoppar upp tidigare, bara man hinner med allt som ska hinnas med under en dag. Och nu vill ni väl självklart veta vad jag ska hitta på idag? Det har kommit att bli mer och mer av en blogg där jag berättar för er vad jag gör om dagarna, kanske spännande!
Men ni kommer inte få reda på vad jag ska göra idag mer än att det väntar besök från Slovakien under eftermiddagen/kvällen vilket blir väldigt trevligt. Det kommer 6 personer från Slovakien som ska bo här under några dagar. Dessutom ska jag hinna med att göra en ny reklamfilm plus träning på det och registrera ett kort på mitt nya fikahäng.

Avkopplande

Det är skönt med helger, bara ta det lugnt och koppla av. Dock gör inte jag det utan här håller vi igång från morgon till sent in på småtimmarna. Hunnit med massor under dagen, träning, shopping, fika bland annat. Tack för alla fina kommentarer till min outfit igår förresten. Verkade som att ni gillade mina byxor som jag hade på mig. Själv älskar jag dom också, men en gång fick jag kommentaren att det såg ut som arbetsbyxor. Vilket innebär att jag arbetar varje gång jag har på mig dom, därför har jag tagit som vana att ha på mig dessa byxor när jag är ledig för att få det att se ut som att jag jobbar som en tok. Man kan tycka att jag är knäpp och det är jag också, men bara ibland.

Vad har ni haft för er denna lördag?


Feeling

Allting börjar falla på sin plats. Allt börjar bli som det en gång var. Alla börjar finna sina platser där man ska befinna sig. Böckerna börjar fylla upp hyllorna inför höstens stundande kurser. Och jag gillar det på något sätt, det kan kännas jobbigt att gå tillbaka till vardagen igen, men jag har en känsla av att det kommer bli en bra höst. Vissa saker går inte som man önskar men andra saker går riktigt bra. Jag har haft mycket motgångar om vi ska se till det jag lagt ner min själ i, träningen. Men det finns så mycket andra saker här i livet.

Folk kan kalla mig positiv i varje läge och varför ska man inte vara det? Jag har lite ont i ett knä eller i en fot, folk har det mycket mycket värre. Jag ska absolut inte sitta här och klaga över detta, vilket jag inte gör heller.

Denna hösten ska jag försöka rannsaka mig själv till punkt och pricka. Kanske bygger mitt liv på massa oviktiga saker som bara ligger där och skräppar. En sak som har gjort det är all den där tiden som lagts ner på saker som MSN. Helt onödig tid. Jag ska bli seriös med det jag åtar mig att göra. För denna hösten ska bli en av de bästa någonsin. Känner ni er också redo?

Hur jag har sett ut idag
Panelen - September


Veckans frågor

1. Är du rädd för svininfluensan?
2. Följer du med inom någon idrott som du verkligen brinner för? Favoritlag?
3. Vad tycker du om att Anna Odell fick böter för sitt konstprojekt?
4. Om du skulle säga ett område du är expert på vilket område skulle det bli?
5. På Spåret sände i veckan ett minnesprogram är det en programserie du själv har följt?

Sarah 15 år från Karjaa, Finland

1. Nej. Jag vill inte ha den (but I'm gonna get it), men jag är inte rädd för den. 

2. Ja. Hockey följer jag slaviskt. Är boende i Finland, men i Sverige håller jag på Linköping. Blir några resor dit per år, tyvärr inte så många som jag skulle vilja med. Och handboll spelar jag själv, och följer med också. Gillar Sävehof och Alingsås.

3. Fejkat självmordsförsök eller? Något jag hört om på radion, men inte brytt mig. Och still, jag bryr mig inte. Låter löjligt i alla fall.

4. Namn. Jag är namnnörd. När jag var liten ville jag bli namnexpert. Nu börjar jag inse att min karriär som namnexpert inte skulle vara jättelyckad.

5. Nej. Såg på det när jag var yngre för att farmor såg på det, det var mysigt. Men inget program jag följer.
Martin 18 år från Skövde

1. Nej, jag är inte mer rädd för svininfluensan än någon annan "svenneinfluensa"

2. Tro det eller ej men vad det gäller idrott så är jag helt ointresserad...

3. Har ingen kommentar i den nyhetskonflikten

4. Bloggosfären, helt klart!

5. Jag har endast sett ett halvt program av på spåret och det var verkligen ingenting som jag fastnade för.
Simeone,
Svarar kommer senare...

TGIF

Vad skönt, det är äntligen fredag! Den här veckan har verkligen gått väldigt snabbt men den har även innehållit massor med olika roliga och mindre roliga aktiviteter. Tanken var att jag skulle fira fredagen med lite sovmorgon men jag vaknade tidigt ändå. Tror att jag börjar bli van vid att hoppa upp tidigare på dagarna nu, vilket självklart är bra. Idag kommer ni få läsa en ny panel som varje fredag hade också tänkt bjuda på lite bilder men som vanligt fungerar det inte när man vill... Kanske börjar bli dags att röra på sig till någon annan portal, är väldigt trött på att det ofta är problem när man ska göra någonting med bloggen. Förstår inte vad som är felet?!

Annars blir det här en vanlig fredag som alla andra i skolan med bygge av modeller sedan träning och en lugn kväll här hemma. Ska bli ganska skönt. Vad finns det mer att säga så här tidigt på morgonen? Nej, inte mycket mer än att jag är fruktansvärt arg över detta med bilderna som aldrig fungerar!!

Nu har jag fått igång det här med bilder också, bara byta webbläsare..1. Nya skor köpte jag häromdagen 2. Ni ser vad stökigt jag har i mitt rum 3. Snygg byrå som jag gjort själv

Dåligt samvete - jag är likadan som alla andra

Fick en kommentar angående att jag tar upp exakt samma frågor som en viss annan person tar upp några dagar innan, och jag håller med om det. Förlåt Pelle! Jag ska sluta härma dig vad gäller ämnen att ta upp på bloggen. Kanske vore bäst att jag isolerar mig från bloggosfären några dagar för att komma på något eget.

Bra Anna att du är uppmärksam på det, men vad är det mer jag har skrivit om som Pelle tagit upp?
Men ni vet hur svårt det kan vara att komma på bra ämnen speciellt när man har mycket annat att ägna sig åt om dagarna. Nu fick faktiskt denna kommentaren att jag mår lite dåligt. Kan inte annat än att konstatera att jag är precis som alla andra. Skriver bara om samma sak med andra ord. Fy för mig!

Har dock tagit till vissa åtgärder som ska gälla de kommande dagarna/månaderna, total bojkott av MSN som jag har varit helt beroende av tidigare. Nu är det slut med det. Ska försöka hålla mig till skype, facebook och mejl samt telefon och andra vanliga kommunikationsemedel och så självklart bloggen. Nu har jag berättat det också och erkänt mig själv som den värsta utav alla härmapor. Nöjda nu?


Tröttnar man aldrig på skiten?

Vilken show det blev ikväll. Det här med live-avsnitten börjar bara växa och växa. Väldigt kul att det blir allt fler tittare för varje vecka som går. Har haft en väldigt hektisk dag denna torsdag faktiskt. Men nu sitter jag här och har gjort det från 19,00 när jag körde igång. Nog om programmet. Det jag ville fråga er är vad ni skulle vilja se för någonting nytt i programmet? Det var det om programmet.

I övrigt gillar jag också alla kommentarer ni skriver kring intervjuerna som dyker upp här också som denna veckan var med Maria. Tyvärr kan jag inte göra någon länkning till henne, verkar vara något strul med Safari och blogg.se som gör att det inte fungerar. Vad fel jag hade där då. Går visst göra en länk. Över till något annat.
Inget illa mot de som ligger bakom hela sidan men en sak till som gör mig väldigt trött är alla dessa, ärligt talat, skitbloggar som bara får mer och mer publicitet genom att placeras på första sidan. Nu låter jag som en bitter gammal gubbe, men det vill jag inte göra. Dock är jag väldigt upprörd för det är ju fan alltid samma saker som går runt runt. Tycker folk att det är så jävla intressant att läsa om samma sak 50 gånger på 50 olika bloggar?!

Jag tycker det är helt sjukt! Nu har jag fått det sagt också. Nu får ni tycka vad ni vill om mig, några kommer säkert inte hålla med till det jag tycker men tänk lite nu. Hur många bloggar har ni läst under dagen med samma menlösa innehåll om vad de har gjort under dagen eller hur många smoothie de har druckit? (eller nej, det är ju rätt ute nu när det är höst eller?)


Min åsikt, är ni för eller emot?

Bör väl tillägga att det finna väldigt många bra bloggar också, men de jag syftar på är några av de största som lever på att spela ett spel, är ni med på vad jag menar? Vill inte kasta skit på någon utan ni är säkert lika arg som jag är på vissa bloggare.. Så ta inte åt er om ni inte känner er träffade och jag tror ingen av er som läser min blogg är en av dessa, så ta INTE åt er nu! Vill bara höra er åsikt..

Intervju med Maria - Bär det av till USA?

Händer det aldrig att du saknar Sverige?
- Jo, ibland. I vintras hann jag åka hem några gånger, dock inte så ofta som jag hade velat. Saknaden efter familjen blir stor men man får se till att träffa dem så mycket som möjligt under sommaren istället.
Men du verkar trivas i Trysil väldigt bra, eller har jag fel?
- Nej, gud nej. Jag kanon trivs och det är ett trevligt gäng som finns här uppe. Det gör det hela mycket lättare, man är alltid omgiven av massa glada människor.

Vi lämnar Norge bakom oss och ser till vad Maria är för person och som vanligt inleder jag med den klassiska fråga med det svåra svaret. Kan du berätta tre saker vi inte vet om dig?
- Jag har dubbla medborgarskap, är laktosintolerant och är seriös shopaholic. Och då menar jag att det är ett seriöst problem, om det finns ett ord som heter problem-seriös så stämmer det in på mig vad gäller shopping.
Genom detta svar dyker det upp massor med frågor som jag vill söka svar på men jag tar det lite lugnt och börjar med att fråga henne om sitt problem hon påstår sig ha. Hur mycket pengar lägger du på kläder?
- Oj, egentligen vill jag inte säga att jag lägger ut mycket, men skulle man lägga ihop allt så blir det nog någon/några tusenlappar i månaden. Som jag kastar iväg, bokstavligen, på kläder och framförallt skor.
Ett problem hon inte är ensam om att ha, visst är det alltid trevligt med nya saker i detta fallet kläder och skor, men det går ju till en viss gräns. I Marias fall har denna gränsen passerats för länge sedan.

Vi hoppar vidare och börjar prata lite om träning. När hon tidigare berättade om bland annat powerwalk, men blir det någon mer träning du ägnar dig åt?
- Jag är praktiskt taget uppvuxen i en ishall, känns nästan så i alla fall, så jag har alltid haft ett brinnande intresse för lagsporter.
Tränar du något själv?
- Nja, har fått andra prioriteringar i livet och det jag tränar nu är mest att dra ut och jogga sedan kör jag lite styrka. Roligare än så hinner jag inte med.


Jag bestämmer mig för att luska vidare kring hennes dubbla medborgarskap vilket jag tycker låter oerhört intressant, hur många känner man som har det. Hur kommer det sig att du har det?
- Jag är född i USA men har bara bott där en kort tid sedan flyttade vi till Sverige där jag också är uppvuxen.
Har du några planer på att åka tillbaka till USA?
. Faktiskt har jag det. Skulle vara kul att åka över igen för att utnyttja mitt medborgarskap ännu en gång. Men jag har två alternativ.

Automatiskt kommer vi in på hur framtiden ser ut för henne, eller åtminstone hur planerna ser ut just nu för henne.
- Jag har planer på att plugga vidare i Oslo eller att åka till USA. Kanske göra som min far och skriva krönikor eller knåpa ihop något humoristiskt som får smilbanden att höjas på människorna jag möter varje dag.
Ingen vet hur det ser ut om 5 år, kanske sitter hon upp på en topp i Trysil och ser ut över fjället samtidigt som hon skriver en krönika för någon tidning i USA eller varför inte Sverige. Vem vet?Jag får tacka för att du ville vara med.
- Tack så mycket själv!
Vill ni läsa mer från Maria kan ni besöka hennes blogg som ni hittar här.

Maria fann sin plats i Trysil

Namn: Maria Carlsson
Ålder: 21 år
Bor: Trysil/Leksand
Civilstatus: Sambo
Intressen: Umgås med mina nära och kära, läsa, resa, göra av med pengar jag inte har och viktigaste av allt,
skratta!


Maria är tjejen som bor i Norge, kommer från Sverige och dessutom har Amerikanskt medborgarskap. Tre olika länder som alla är en del i hennes liv och en del av hennes vardag. Denna vecka får vi möta Maria Carlsson.

Hur kommer det sig att du hamnade i Norge av alla platser?
- Anledningen till att jag hamnade i Norge denna gång. Har bott här en gång tidigare. Var ganska enkel. Min sambo blev erbjuden att bli butikschef i en butik på Trysilfjället och han ville att jag skulle följa med honom och jobba där under en säsong.
Men du blev helt enkelt kvar i Trysil längre?
- Precis det hela resulterade i ett lägenhetsköp och planer på att stanna i några år istället.
Planerna från början var att enbart bli kvar i Trysil under en säsong dock blev det inte riktigt som det var tänkt innan utan de båda blev kvar längre och även Maria fick jobb på ICA där hon jobbar än idag. För henne blir det tredje året utomlands, andra året i Trysil.
- Jag har bott i Norge nu i totalt tre år men ett år bodde jag även i Oslo men det var för några år sedan.
Man ljuger inte om man säger att hon har en förkärlek till just detta land och jag ber henne berätta vad som är så fint med att bo där, efter en stunds fundering får jag ett klokt svar.
- Det bästa med att bo i Norge är omgivningen, de snötäckta bergen och skidåkningen.
Inget mer?
- Jo, såklart ska jag ju inte klaga på pengarna heller.
Jag ber Maria att utse några guldkorn som jag inte får missa om jag skulle besöka Norge och Trysil.
- Självklart är ju bergen det som lockar mest. Allt är så fridfullt och vackert. Är man i stort behov av att rensa skallen och att "bara vara" så är det Norges natur som är botemedel mot all stress.
Finns det någon plats där du ofta håller till?
- Jag brukar ofta sätta mig högst upp på Trysilfjället och bara lyssna efter alla ljud som inte finns där uppe. Total tystnad.

Det låter härligt och avkopplande, men hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Nu på sommaren ser dagarna lite annorlunda ut än på vintern. Nu går jag upp på morgonen, drar till jobbet, försöker få dagen att gå så fort som möjligt så jag kan komma hem och pussa lite på min man. Sen träffar jag mina vänner och drar ut på en lång powerwalk och surrar mycket som vi bara kan. Eller så sätter vi oss någonstans i byn och tar ett glas vitt. Och självklart surrar vi då med.


Maria har planer på att i framtiden utnyttja sitt dubblamedborgarskap och prova ett land lite längre bort. Vilket land det är och mer om hennes beroende får vi veta mer om i fortsättningen av denna intrervju..

Klassiskt kvällsinlägg

Hemma efter en dag full av olika aktiviteter. Roligt att ni bara blir fler och fler som läser min vackra blogg, det värmer in i hjärtat! Imorgon ska jag ta tag och svara på era kommentarer. Har inte riktigt kraft och ork just nu då jag är väldigt trött och behöver lite sömn. Imorgon är det dags för intervju här igen, missa inte det. Kan utlova att det är en väldigt spännande intervju som alltid!
Sov gott!

Ny reklamfilm


Välj själv

Hur ska jag egentligen inleda ett inlägg? Känns konstigt att skriva "godmorgon!" varje dag. För tänk om folk kommer in och läser inlägget mitt på dagen, då ser det väldigt konstigt ut om man skriver godmorgon. Nu har jag det! Jag skriver fler alternativ ungefär såhär.
Om du läser detta inlägg mellan klockan 7-10 under dagen så inleder läser du nedan..
Godmorgon!
Hoppas du har sovit gott och är pigg och glad för en ny dag. Idag är det en dag som kallas för tisdag som kommer placerad som två i veckodagarna. Du ska säkert iväg idag till jobbet eller skolan, det ska jag också. Se upp bara för arga pensionärer som är ute och åker med sina bilar vid övergångsställen. För de är verkligen farliga i trafiken!


Om du läser detta inlägg mellan 10-16 läser du istället nedan...
Goddag!
Har du haft en bra dag så långt? Kanske tog du en välförtjänt sovmorgon dagen till ära eller så kanske du redan har kämpat dig igenom en eller två föreläsningar redan. Varför inte redan fattat beslut inför höstens budget förslag på företaget. Vad vet jag? Kanske har du till och med flyttat in i en ny lägenhet eller vad som helst. Om du var uppe lika tidigt som jag har du nog hunnit med en del.

Vad bra jag löste problemet med att inleda ett inlägg, nu är resten upp till er! Skriv gärna vilken av dessa två just DU valde, roligt att se! :)

bloglovin

RSS 2.0