Underbar sommardag






Igår var ju en sådan underbar sommardag att jag till och med tog mitt första dopp i Bråviken faktiskt var det inte speciellt varmt. Eller jag ska väl inte överdriva nu, var säkert bara i vattnet några minuter varje gång som jag var i för att svalka mig lite. Samtidigt är jag stolt över mig själv för när jag var mindre var jag största badkrukan. Även idag är det ganska bra väder ute men det blir inget bad för min del idag utan jobb väntar. Bara gilla läget.

Händer hos er idag då?

Onsdag morgon

Godmorgon!

Lite sämre väder idag, men faktiskt är det ganska skönt enligt mig för då kan man göra lite saker inne utan att få dåligt samvete. Alltid detta problem med att få ångest över att vara inne och inte få del av solen när den väl är framme. Ska väl inte låta så negativ nu men ni förstår säkert vad jag menar. Igår var ju en helt underbar dag. Själv var jag ute vid havet för att ta årets första dopp vilket ver väldigt skönt. Skulle kunna säga att det var kallt men då skulle jag bara ljuga vilket jag är uppväxt med att inte göra!

För övrigt är det massa roligt på gång här på bloggen igen. Dock utgår panelen för juli eftersom det är faktiskt semestermånad och då ska det också vara semester. De personer som vann platser i panelen för juli kommer istället vara med under Augusti. Annars är det mängder med intervjuer som är på ingång, vilket alltid är oerhört spännand och roligt! Ni kan få se lite bilder från kontoret där jag planerar och lägger upp allt arbete med bloggen.


Sommarmusik



Jag satte ihop en liten spellista för sommaren idag. Vet inte om den blev bra men jag tog ut de låtar som jag tycker är bäst just nu, bland annat blev det tre av artister som jag lyssnar oerhört mycket på för stunden. Robyn, Oskar Linnros och Kent. Sistnämnda släpper ju faktiskt sitt nya album imorgon men jag fick hem det redan för en vecka sedan och har hunnit få fram några favoritlåtar redan. Som alltid växer låtarna för varje gång man lyssnar på den. Kent är sig likt skulle man kunna säga. Sedan är det oerhört mycket svenskmusik vilket jag gillar oerhört mycket, det vet ni redan. Lyssna gärna på min Sommarlista.

Lär känna Panel-Marcus

Återigen har det blivit dags att lära känna månadens panelmedlemmar som sitter med och svarar på frågor varje fredag. Tidigare har ni fått träffat Nikita och Michaela. Två av tre medlemmar för juni och nu har det äntligen blivit dags att lära känna den manliga delen av panelen, Marcus. Mycket fint namn, precis som jag, och även en oerhört duktig och ambitiös bloggare. Under veckan nu kan ni besöka hans blogg för att läsa det senaste om Peace and Love som pågår i hans hemstad.



Snabbfakta
Namn: Marcus
Ålder: 21 år
Bor: Borlänge
Aktuell: En av tre personer i månadens panel
Blogg: http://tokigamasen.blogg.se/

Vad var det som gjorde att du började blogga?
- Jag har haft många bloggar. Men det började med att jag startade en egen blogg om ishockey som gick jättebra. Sedan så fick en lokal tidning här i Dalarna upp ögonen för mitt skrivande. Vips, så blev jag bloggare på Dala-Demokraten. Sedan har jag prövat lite olika koncept. Debattblogg, humorblogg och några fler. Jag är en rätt kräsen männsika. Allt ska typ vara perfekt när jag ska skriva. Själva bloggen ska se prydlig, och sedan ska jag trivas med den. Just nu driver jag en egen fristående blogg om ishockeylaget Leksands IF och sedan Tokiga Masen som är rätt nystartad. Jag har dock mina "djupdyk" då jag tappar insperationen totalt. Men rätt som det är så är jag tillbaka på bloggarna igen. Men jag började blogga för att jag tycker att det är himla kul att få dela med mig av mina egna tankar och åsikter. Själva skrivandet är min medicin kan man säga :)

Hur skulle du beskriva dig själv?

- Oj, alltid svårt! Jag är väl en tokig mas kan man väl säga. En person som nästan alltid går med ett leende på läpparna, är omtänksam, kanske bryr jag mig lite för mycket om personer i min omgivning och sedan är jag en sprallig prick som nästan hela tiden har något på gång. Kort och gott!

Du brinner mycket för hockey och Leksand. Då kan man inte undgå och fråga, när kommer de upp i Elitserien igen?
- Absolut! Livet utan ishockey vore som en kropp utan armar och ben för mig. Leksands IF betyder oerhört mycket för mig. Jag brinner verkligen för sporten. Dock spelar jag ju inte själv, men det räcker med att sitta på läktaren i Ejendals Arena i Leksand och verkligen njuta. Ja, när går det upp i Elitserien? Den frågan ställer jag mig nog inför varje säsong. De har ju ramlat ur och gått upp ett par gånger. Men det verkar som om Leksands IF är förankrat i HockeyAllsvenskan ett par säsonger till. Klubben har värvat på "chans". Alltså äldre spelare som har kostat mycket pengar osv. Inför den kommande säsongen så har man satsat på ett ungt och hungrigt lag, som jag personligen tror mycket på. Jag gillar den unga optimismen skarpt! En sak är klar. Jag kommer följa det här laget hur det än går. Elitserien har förvandlats till en dröm istället för verklighet. Jag är ju van med att de åker ur, och sedan går de upp igen säsongen efter. Men jag ger mig ALDRIG!!!

Hur kom det sig att du hamnade i veckans panel?
- Du drog nog mig med ditt dramatiska tärningsspel. Haha! Nej, då. Jag tycker helt enkelt om sådana här saker. Att svara på frågor alltså. Sedan är jag ju öppen för nya kontakter också.

Bilder från midsommar





1. Lite dart blev det 2. Jag styr upp en frågesport inför släkten 3. Två sötisar. Min kusin Melinda och en av våra kattungar 4. På kvällen eldade vi

Tänkte att jag kunde bjuda på lite bilder från Midsommarafton som var helt underbar i år. Vill helst inte hänga ut några personer på internet därför lägger jag inte heller ut massa bilder på alla som var med utan enbart på mig och min kusin. Tycker man ska respektera att andra inte vill finnas och synas på internet. Jag blir själv väldigt irriterad när någon lägger ut bild på mig utan att fråga innan. I år hade vi ju också turen att få underbart väder vid denna högtid vilket är väldigt ovanligt. De personerna ni ser bakom mig på en av bilderna är min farbror, morfar och slutligen moster. Släkten är värst som man brukar säga.

Nu blir det att njuta av det vackra vädret när jag äntligen är ledig!

Superettan - oerhört jämn!

Vilken säsong det ser ut att bli för IFK Norrköping som faktiskt fortfarande är uppe i serieledning efter 12 omgångar. Bäst att njuta av stunden för man vet ju aldrig när det vänder, och med den serien vi har i år. Otroligt jämnt! Eller vad sägs om enbart (!) 6 poängs skillnad mellan toppen och en sjunde plats. Jag tycker det säger rätt mycket om hur superettan sett ut så långt, men som sagt i toppen hittar vi IFK Norrköping. Underbart är väl det.

 

Med i toppen är också Degerfors som imponerat otroligt mycket på mig. Minns när de spelade här i Norrköping. Ett lag som spelade mycket bra fotboll och bjöd upp till kamp, även om hemmalaget IFK vann med udda målet. 3-2. En av många udda måls segrar så långt in på säsongen. Nu börjar också topplagen visa sig, jag menar att Hammarby aktiskt inte är långt efter nu till exempel. De befinner sig just nu på åttonde plats, men enbart 7 poäng efter IFK Norrköping. Så det är absolut inte omöjligt att de kommer ifatt.  Dessutom har man ju en grym målskytt i form av Linus Hallenius. Något som tagit emot att erkänna för mig, men nu kan jag inte sktia i det.

 

När jag ser på mitt lag, IFK Norrköping, är det en fantastisk säsong man har fått ta del av så långt. Och nu senast visade man återigen vilken moral som finns i laget när man lyckas vända 2-0 till 2-3 borta mot Falkenberg. Ett lag som man brukar ha svårt att spela bra mot, borta speciellt. Detta inträffade ju också mot Syrianska hemma på Parken bara för några få omgångar sedan. Då var man i underläge 1-2 men vände sista minuterna till 3-2. Helt otroligt!

 

Trots en bra säsong har jag en liten rädsla. Tänk om vi går upp, då tror jag inte att vi har den trupp vi ska ha för att överleva i Allsvenskan. Det bästa vore att spela i superettan även nästa säsong för att spela ihop laget. Tur att det är långt ifrån slut på säsongen. Mycket kan hända!

 

Övriga noteringar

*** Ljungskile, laget som ingen tycker om egentligen eftersom de spelar efter sina resurser som det så fint heter, är med i toppen. Med en målskillnad på 13-7 befinner sig laget på en femte plats. ***

** Henke Larsson verka ha lyckats otroligt bra med Landskrona som också är med i toppen. Dessutom är man ett av få lag som lyckats ta 3 poäng mot IFK Norrköping i år. **

**** Kanske är det så att även Hammarby kommer vara med i toppstriden till slut efter att ha fått en tung start på säsongen. Det skrämmer mig lite för nu kan de smyga lite där bakom. ****

*** Noterar återigen att det är en otrolig jämn serie i år ***

*** Någon som vet någonting om den stora talangen, Ken Fagerberg, vad är det som har hänt med honom egentligen? ***


Mina vänner är grymma

Ännu en helg är förbi. En långhelg är över och det är dags att gå in i en ny vecka. Vilken helg det har varit också, helt fantastisk. Jag har insett hur fantastiska vänner jag har. Ingenting jag brukar nämna på min blogg men känner att jag måste göra det för ni är helt grymma och ni har gjort min helg fantastiskt bra! I torsdags var vi iväg och spelade beach volleyboll här i Norrköping. Vilket var oerhört trevligt. Midsommarafton blev mycket bättre än jag någonsin kunde tänka mig. Planen var att "bara" vara hemma med familjen och släkten för att fira. Dessutom var jag iväg hos några av mina vänner i Östra husby, ett samhälle här på landet, för att spela fotboll. Det slutade med att vi spelade i hela 2 timmar och jag har fortfarande träningsvärk ändå är jag väldigt vältränad tycker jag.

Väl hemma efter fotbollen körde vi 3-kamp och jag var tävlingsledare vilket innebar att jag inte var med själv. Tur var väl det för jag är ju faktiskt väldigt dålig förlorare. Så nu slapp vi få en arg och tjurig Marcus. Trots att jag jobbat mycket i helgen också har det varit en fantastisk helg. Nu när jag går in i en ny vecka är det med glädje och kraft som jag gör det. Denna vecka är också fullspäckad med aktiviteter. Jobb, träning, resa till Västerås och fotboll. Ja fullt upp även nu men lika glad är jag.

Hur ser er måndag ut?

Bäst just nu!



Kent har släppt sitt nya album. Eller nej, just det 30 juni men vissa har ju redan hunnit lyssna igenom albumet ett antal gånger. Och för varje gång växer den bara mer och mer. En riktigt bra låt som är med på skivan är denna..

Semester? Nej!

Dags för ännu ett slipsens-live och nej, jag tar inte ledigt från detta. Någon som kommenterade detta i förra inlägget men det här kan bli sista live på länge men vi får se. Behöver nog lite vila i sommar också. Klockan 18,00 kör vi igång om det inte sker något annat (läs:fotboll). Har haft en bra dag på jobbet idag också så jag är i fin form för att sända ikväll och har även gjort en lite planering för kvällen.

18,00 Programmet sätter igång
18,10 Genomgång av VM så långt
18,20 Midsommar
18,30 Marcus rapporterar från Peace and love
18,40 Ny panel är dags att utse och vi ska utse den nu!
18,50 Avslutning och sammanfattning
19,00 Programmet är slut

Alla kommer kunna titta på detta i rutan nedan:

Söndag och det innebär....

Dags för ett nytt slipsens-live ikväll. Allting drar igång klockan 18,00 precis som alltid och ikväll ska vi ta oss igenom flera roliga saker så som festivaler, fotbolls-VM och sen en viktig sak. Snart dags för en ny panel och nu har du chansen att tävla om just DIN plats i denna panel. I sändning ikväll drar jag fram tre personer som ska sitta under hela juli, det får ni inte missa! Midsommar får vi inte glömma bort heller... Och vi har 60 minuter på oss. Späckat? JA!

Och vi kommer även få en exklusiv rapport inför något som förkortas P&L. Jag lovar, precis som alltid, att det kommer bli en underbar afton tillsammans med mig. Denna gång hoppas jag vädret är med mig så jag kan uppfylla vissa önskemål om att sända ute i naturen... Vi får se!


Ord som brinner

Vid vissa stunder kan man känna att allting är på väg att försvinna. Den där drivkraften som gör att man kan kämpa på. Som gör att fingrarna bara dansar fram över tangenterna, ord som rinner ut ur ens tankar. Eller det som gör att man vill skapa nya saker hela tiden och prova nya vägar. Plötsligt är allt det där som bortblåst och det går inte få ur någonting.

Att det går se det negativ är någonting vi människor är väldigt bra på. Men att se vad vi är bra på är svårare. Därför är det nog lätt att komma ihåg alla dessa gånger som det gått oerhört trögt med allt. Inte lika lätt att komma ihåg de stunderna som allting var så bra.

 

I en tid när solen står som högst på himlen och molnen är som bortblåst, ja då ska man vara ute och njuta. Inte sitta inne och låta fingrarna glöda av inspiration framför en dator. Nu är det så att där befinner jag mig just nu. Mina fingrar liksom dansar fram. Mitt huvud bär på massa idéer och inspiration flödar. Finner inget stopp på detta, ska väl inte gnälla heller för plötsligt sitter jag där igen tom på inspiration.

 

Bara njuta av stunden och låta orden brinna och inspirationen glöda.

 


En plats i solen




Midsommarpanelen



Marcus 21 år från Borlänge
1. Midsommar idag och hur ska du fira? Har du några traditioner kring denna högtid?
- Jag brukar vara vid klassiska "Gropen" i Leksand, men eftersom jag sedan något år har flyttat till Borlänge så ska jag nog ta det lilla lugna. Jag är ganska mätt på midsommarfirandet. Men det är för härligt att besöka "Gropen" en midsommar. Det är typ högtidens Mecka då. Ungefär 30 000 samlas för att resa Sveriges längsta midsommarstång, som är cirka 25 m.

2. Slipsens-live är ett program som sänds här på slipsens och nu börjar fler sända live på samma sätt. Har du sett detta någon gång?
- Som du vet så är jag ett troget fan av ditt program, så har sett det ett ex antal gånger. Det är lika spännande och intressant varenda gång. Keep sänding! Haha! ;) Det ska bli kul och se de andra med.

3. Vad är dina krav för den perfekta sommaren?
- Lagomt varmt. Inte som det var för någon sommar sedan. Då var det Afrikas klonade öken här i Sverige tyckte jag. Då var dagarna ett enda ork. Men blandat med lite regn och åska så blir det perfekt. Jag vill gärna käka glass, sitta ute och grilla för att ta ett exempel. På sommaren så är det ju festivaler över hela Sverige. Jag har hunnit med två hittills, och det är Seasidefestivalen som äger rum i slutet av maj i Falun. Sedan är det ytterligare en festival i Falun som heter Rockstad: Falun. Jag kom på nu också att jag har varit på en tredje sak i Dalarnas residensstad nämligen Falukalaset.

4. Sommar med Ernst, Sommar i P1, Allsång på Skansen och mycket annat i radio ch tv under sommaren. Vad kollar du på nu under sommaren?
- Sommar med Ernst kan jag inte med alls. Jag tycker att han är lite smått fjollig faktiskt. Allsång på Skansen är däremot ett bra program. Det kanske har spårat ut lite väl nu när Anders Lundin har blivit programledare. Det var mycket bättre förr då Lasse Berghagen höll i taktpinnen. Om jag nu ska nämna ett radioprogram så är jag en trogen lyssnare av Karlavagnen som går i P4 varje vardagkväll. Det är verkligen rogivande och bra på alla sätt och vis. Det är klart att man upptäcker något nytt också under sommaren.

5. Har du hunnit titta någonting på fotbolls-VM så långt. Vilka tror du tar hem hela turneringen?
- Ska jag vara ärlig så har jag noll koll. Såg senast igår att Frankrike åkte ur turneringen, vilket är ett fiasko?

Och så bonusfrågorna...

Veckans största händelse? Peace & Love här i Borlänge. Helt klart!!
Veckans bästa låt? Sabaton - Ghost Division
Veckans missa inte? Midsommar i Leksand. Om ni har vägarna förbi så kan jag verkligen rekommendera det ultimata midsommarfirandet :)
Veckans sämsta? Dagarna då man känner sig rejält nere. Jag har upplevt sådana den här veckan.
Nikita 18 år från Linköping (Läs mer om Nikita i intervjun med henne)
1. Midsommar idag och hur ska du fira? Har du några traditioner kring denna högtid?
- Haha, jag firar nog inga högtider! Dissar både jul, påsk och midsommar. Om inte denna galna alkoholkonsumtion räknas som tradition? För den har jag också gått ifrån, men det kan nog bli ett par kalla i skuggan tillsammans med pojkvän och valp ikväll!

2. Slipsens-live är ett program som sänds här på slipsens och nu börjar fler sända live på samma sätt. Har du sett detta någon gång?
- Nej! Men jag hade tänkt titta, faktiskt!

3. Vad är dina krav för den perfekta sommaren?
- Inte för mycket värme, lagom regn (så gräset inte blir torrt och gult) och varma nätter. Mm..

4. Sommar med Ernst, Sommar i P1, Allsång på Skansen och mycket annat i radio ch tv under sommaren. Vad kollar du på nu under sommaren?
- Ingenting alls! Jag har faktiskt bara 4an i mitt lägenhetshus, och jag tittar nästan aldrig på tv. Förutom på natten, kriminalserier och gamla godingar som Arkiv-X går då, haha! Där emot LYSSNAR jag gärna på webradio :)

5. Har du hunnit titta någonting på fotbolls-VM så långt. Vilka tror du tar hem hela turneringen?
- Jag vet inte... England verkar nog vara ganska vassa, men har som sagt inte kunnat hålla mig så uppdaterad. Jag har ju fått hem akutvalp, så jag håller fortfarande på Brassarna. (Om de fortfarande är med, dvs. ;) )

Och så bonusfrågorna...

Veckans största händelse? Hänger inte med i media alls, men David James har varit blond! Skitfult!
Veckans bästa låt? Det blir K'naan igen.. Fast denna gången "Fire i Freetown"
Veckans missa inte? Att sova! Man vet inte hur mycket det betyder, försen man verkligen får jobba för att sova!
Veckans sämsta? Dåliga hundägare! Folk som skaffar hund men inte har en aning om vad de är dem har i kopplet! Och KROSSA INGET GLAS!!! Det är SVINDYRT att plocka ur glas ur hundtassar!

Michaela Elfgren, 27 år från Stockholm, men bor nu i Skåne för studier.
1. Midsommar idag och hur ska du fira? Har du några traditioner kring denna högtid?
- Detta är första året jag firar utan mina föräldrar så det känns lite konstigt, brukar alltid vara i skärgården under midsommar. Men nu blir det en dag med svärföräldrarna i stället. Med god mat och en massa annat mys. Annars är traditionerna ute på landet, alla möts och dukar upp långbord, sen blir det lekar och tävlingar hela dagen lång. Kvällen avslutas att alla möts nere vid stranden och grillar och dricker lite.

2. Slipsens-live är ett program som sänds här på slipsens och nu börjar fler sända live på samma sätt. Har du sett detta någon gång?

- Nej det har jag inte sett ännu. Men det ska jag kika på =)

3. Vad är dina krav för den perfekta sommaren?

- Sol och värme i första hand, sen många härliga utflykter, bad, grillning och en massa drinkar.

4. Sommar med Ernst, Sommar i P1, Allsång på Skansen och mycket annat i radio ch tv under sommaren. Vad kollar du på nu under sommaren?
- Jag brukar kolla på Allsång på Skansen när jag har tid, tänkte att jag skulle försöka se något avsnitt av Lotta på Liseberg också, men man är inte hemma så ofta om det är fint väder, sen är det ju fotbolls VM också.

5. Har du hunnit titta någonting på fotbolls-VM så långt. Vilka tror du tar hem hela turneringen?
- Jag har faktiskt tittat en hel del. Spännande värre tycker jag, har vart många bra matcher. Jag hoppas ju verkligen på att Danmark tar hem hela s****n!

Och så bonusfrågorna...

Veckans största händelse? Tjejhelgen i Jönköping samt Danmarks vinst i lördags
Veckans bästa låt? Fågeldansen (minne ifrån helgen)
Veckans missa inte? Danmark spelar
Veckans sämsta? Att min älskade hund Fanny som omkom i en olycka i januari inte får vara ute i det underbara vädret och springa runt som hon älskade mest i världen.
Slutligen önskar jag er alla en TREVLIG MIDSOMMAR!

Hälsningar från Gunhild




Lär känna Panel-Michaela

Det har blivit dags att ta reda på lite mer kring ännu en panelmedlem i form av Michaela Elfgren. Och ja, jag vet att detta börjar låta lite som någon slags TV4-produktion där jag bara lyfter fram samma personer hela tiden när dessa syns i panelen och i intervjuer. Men det är enormt kul också att jag börjar gå i samma fotspår som dom, eller hur? Under denna månad har vi alltså, som alltid, tre panelmedlemmar och i förra veckan fick vi lära känna Nikita Engstrand och nu har det blivit dags att möta Michaela Elfgren.


Snabbfakta
Namn:
Michaela Elfgren
Ålder: 27 år
Bor: Skåne just nu för studier, annars Stockholm
Aktuell: En av tre personer som är med i Panelen
Blogg: http://michanelfgren.blogg.se/

Hur skulle du vilja beskriva dig själv med tre ord?

- Pedant, Impulsiv och nästan alltid glad.

Du siktar på att öppna eget hotell i framtiden, eller?
- Ja, jag siktar på att ta över Hilton Hotellen i Sverige  Skämt och sido, jag hoppas att jag får en praktik på ett stort hotell och får visa mina framfötter och sedan förhoppningsvis få en anställning och sedan jobba mig upp till toppen.

Vad är det du pluggar?
- Just nu läser jag: Hotell, Turism, Försäljning och service, Geografi, Engelska och Matte. Tungt, och jag ska plugga hela sommaren, men det är det värt om man vill komma någon vart.

Hur känns det att ha flyttat mer söder ut mot att bo i Stockholm?
- I början var det jättejobbigt, bussarna gick några ggr om dagen, inte så mycket att göra osv, men nu känns det inte som om jag vill flytta hem igen. Jag har förälskat mig i Danmark och vill en dag bo där. Sen har jag träffat så många trevliga människor, trodde inte det skulle vara så lätt, men här nere är alla så mer gästvänliga än i Stockholm. Och det finns så mycket fina orter här nere, ex Österlen, Halmstad mm, sen att man är i Danmark på 40 min är toppen.

Var skulle du säga är ditt hem?
- Ibland känns det som att jag bor i mina väskor, är i Hässleholm ibland, ibland i Malmö och så åker jag till Stockholm, men jag bor hos en kompis i hennes villa och där har jag ett eget rum, så det är väl mitt hem just nu, men jag har ju kvar min egna lägenhet på Lidingö i Sthlm, men den är uthyrd för tillfället. Men just nu känns det som Skåne är mitt hem, när jag är och hälsar på vänner och familj så säger jag att jag ska åka hem på söndag, och när jag är här nere säger att jag ska åka till Sthlm och hälsa på.

Av vilken anledning ville du vara med i panelen?
- Följer din blogg och har läst andra intervjuer och har alltid tyckt att det var en kul grej, sen när man själv blev tillfrågad så kunde man inte annat än att säga ja. Man får visa lite mer vem man är.

Hur kom det sig att du började blogga?
- Jag vet inte egentligen, började väl med att man läste de stora bloggarna och så började man själv, hade först en annan, men på den kunde man bara ladda upp en bild, så det var inge roligt, sen googlade jag runt lite och hittade en annan sajt, startade en blogg och sen har jag bara fortsatt, men är nog mycket mer aktiv nu, dels för jag pluggar och har alltid tillgång till datorn och sen för att mina vänner och familj kan följa mig vad som händer här nere.

Slipsens ligan

Ingen har väl kunnat missa att fotbolls-VM pågår för fullt, dock har det varit väldigt dåligt med rapportering från min sidan när det gäller ligan som jag har på VMelvan.se. Därför är det nu dags att ta tag i detta även om det inte är så rolig läsning för vissa av oss, exempelvis jag. Eller jag befinner mig just nu på en tredje plats i ligan som alltså heter Slipsens som alltid. Oerhört kul att det är en tjej med också i toppen, hoppas hon går upp och vinner hela! Just nu har vi i alla fall Lag Träben i en relativt stor ledning också... Men allt kan hända, bollen är rund som man brukar säga.

Roligast av allt är att FC Baggio med en viss Marcus som förbundskapten inte verkar gå så bra. Minns bara vad han skrev innan det började när jag föreslog att vi skulle lägga in pengar i en vinstpott. Snabbt och beslutsamt svar från hans sida, "Du kan lika gärna betala mig direkt då!". Vi får väl se hur det blir med den saken...

Sommarens viktiga ingrediens

Sommaren är här skulle man lätt kunna säga, men för mig är den inte här riktigt än, en sak saknas faktiskt. Jag talar om Sommar i P1 som startar på midsommar. Alltså nu på fredag och jag längtar efter att det ska börja. När jag var yngre vet jag bland annat att min farmor alltid prata om detta program på sommaren. Klockan 13,00 varje dag var helig tid. Då kunde man inte ringa och störa, gjorde man det blev hon lite irriterad. Likadant med min mormor. Och så även med morfar, och så är han fortfarande. I unga dar förstod jag inte vad som var speciellt med detta program. Kändes bara som något alla gamla gjorde.

 

Nu befinner jag mig där. Jag ska absolut inte låta pretentiös och högtravande nu, utan jag har upptäckt vad mycket P1 har att erbjuda i sitt programutbud. Och det där med sommar i P1 är nu en ingrediens som ingår i sommaren enligt mig.  Inte för att jag är precis som mina äldre släktingar med att lyssna varje dag utan jag lyssnar på personer jag intresserar mig av och ämne som jag gillar.

Okej, jag måste erkänna jag har faktiskt fuskat. Bara för att jag har sådan abstinens över att få njuta av jingeln, ja ni vet sommarjingeln, och sen få lyssna till en person som berättar om något stort ur dennes liv. Det ger mig rysningar och någon gång vill jag också göra det. Hittills har jag lyssna på Alex Schulman som gjorde ett fantastiskt program förra året. Dessutom har jag också lyssnat igenom Nour El Refai, även det helt fantastiskt bra. Får rysningar nu när jag skriver detta.

 

Imorgon smäller det och då är sommaren här!


Friheten


Här har man glidit upp många gånger med bilen. Mitt hem sedan några år tillbaka, och ja, det är på landet. Här ute trivs jag som fisken i vattnet. På landet kan man hitta det där lugnet som jag är ute efter även om det finns vissa baksidor. Det är otroligt svårt att vara spontant social till exempel, så som att gå ut när man får infall. Finns säkert fler andra saker som är dåliga med att bo på landet. Men jag ser alla fördelar. Trivs så otroligt bra här ute i skogen tillsammans med våra katter, mina föräldrar och all frihet!

Var trivs du bäst?
Landet eller stan?

Kaffe viktig del

Godmorgon!

Onsdagmorgon och jag ska faktiskt rusa iväg till jobbet idag igen. Börjar redan klockan 8 men slutar faktiskt redan klockan 15 när det är sådana dagar. Det gillar jag för uppe tidigt är man ju ändå. Eller hur? Jag är ju lite av en morgonmänniska så för mig är det faktiskt helt perfekt att hoppa upp skapligt och sen får man ju njuta av sina kaffe på morgonen innan man sätter sig i bilen för att åka till jobbet. För kaffe är ju en stor och viktig sak på morgonen och ni ska få se min nya frisyr ikväll också. Blir det inte otroligt spännande?

Njut av det underbara vädret idag och ha en fantastiskt bra dag!


Summer color




Positiva nyheter

Nåddes av en otroligt rolig nyhet under dagen. Det handlar om dessa livesändningar som jag gör här på min blogg i form av slipsens-live som ni säkert någon gång har sett. Denna gång är det Diabetesmannen som har upptäckt hur fantastiskt kul detta är. Var inne och tittade på hans blogg under dagen där det finns ett videoklipp där jag får lite hyllningar, jag tackar och bockar för det. Otroligt skönt att få sådan respons från andra bloggare, eller andra personer ska jag väl säga. Det värmer otroligt mycket och ger mig mer kraft.

Det roligaste av allt är att även denna fantstiska bloggare, diabetesmannen, kommer också börja med livesändningar. Något jag kommer titta på garanterat om jag är hemma och har tid. Man får ta sig tid helt enkelt. Kommer bli otroligt skönt att vara den som befinner sig på "andra sidan" så att säga. Dessutom kommer han också vara en av många personer som jag har intervjuat och också kommer upp här inom en snar framtiden.

Kul att jag är med och inspirerar andra till att prova nya vägar. För vad är det som står här på min blogg? Jo, gå din egen väg!



Drömmar

Först när allting är förlorat inser jag hur mycket du betyder för mig. Hur mycket de där smårörelserna betyder. Först när jag bestämmer mig för att avsluta min otroligt korta karriär inser jag hur mycket den betyder för mig. När jag äntligen bestämmer mig för att flytta till något märker jag hur mycket det betyder att ha en snäll mamma som ställer upp i hemmet. Föräldrar som finns där som backup och tar hand om det som jag inte hinner med, eller inte bryr mig om. Det är inte förrän allting är över som jag inser allt detta.

 

Någon sa att det är när man förlorar allt som man inser hur viktigt de där småsakerna är. När man inte har kvar det blir det så uppenbart. Allting fylls av en tomhet, där det tidigare fanns någonting som täckte upp luckan är nu borta. Bara minnen finns kvar och dessa minnen tänker jag på hela tiden, allt fint och allting bra.

 

Att avsluta en sak som man ägnat mycket tid på är svårt. Att avsluta ett förhållande som betyder mycket för en är ännu svårare. Även om tiden kommer läcka alla sår är det inte lätt. När man äntligen lyckats göra det kommer alla frågor om varför man gjorde som man gjorde i det läget. För en själv är det bara uppenbart att jag kände att det var bäst för mig. Men då kommer ett problem, alla i omgivningen bryr sig om det beslutet du fattat och som du nu måste försvara.

 

De minnen jag har kvar av den tiden som har gått ångrar jag ingenting utav. Många kan säkert se ett avslutat kapitel som ett glömt kapitel. Jag tror inte på det, för visst kommer det alltid finns kvar inom mig. Inom oss. Inom dig. Inom vem som helst, vissa spår försvinner aldrig och bra är det.

 

När man nu sitter där under solen och tänker tillbaka på allting är det med stolthet och glädje som man gör det. Visst finns det saker som man skäms över men det hör väl till? Alla gör väl snesteg ibland. Ingen är väl perfekt även om vi sänder ut signaler till vår omgivning om att allt är PERFEKT. Där ligger en rädsla som jag har, eller många med mig, varför kan man inte visa om man mår dåligt? Det kommer en vändning här någonstans, från alla minnen till att må dåligt. För tänk efter hur många gånger har du hört någon säga att personen inte mår bra. Det är bara i riktig kris som vi erkänner detta. Men visst hör det till livet att det går upp och ner, hur skulle det annars se ut?

 

Om alla går runt och är glad hela tiden. Ibland är man glad, ibland är man ledsen. Mitt i allt detta blir allting till minnen. Någonting som vi alltid kommer bära med oss, även om det kommer uppstå luckor någonstans där och då. Inte fören då upptäcker man hur viktiga vissa saker är, och mycket handlar nog också om att våga gå sin egen väg utan att bry sig om alla andra. Det är vad jag vill tro i alla fall.


Nu och då




När klockan går

Ny vecka och nya tag igen. En mening som skrivs många gånger och som säkert kommer användas lika många gånger till. Måndag och det är start på en vecka som innehåller midsommar på fredag och lön på torsdag däremellan består min vecka av jobb och träning. Precis som alltid. Hade otroligt svårt att somna inatt, ni vet så där att man får panik över att man bara måste somna fast det går inte. Att man tittar stressat på klockan och räknar ner hur många timmar det är kvar tills man MÅSTE gå upp. Ingen bra start på veckan direkt. Bara bita i det sura äpplet och komma igen under dagen.

Igår hade jag ju otrolig tur med vädret när det återigen var dags för slipsens-live och det var några tappra som var inne och kikade. Otroligt tacksam för ert stöd! Trodde rätt länge att åskan skulle ställa till det men den hann undan och sändningen flöt på bra. Får se hur det blir med live denna vecka. Kanske hinner med det någon dag. Bara hålla ögon och öron öppna så ni inte missar något.

Måndag morgon alltså och jag är otroligt trött. Bäst att jag tar tag i detta nu med min frukost och en kaffe innan det bär av till jobbet. Kanske kan bli lite pigg ändå, får hoppas på det bästa helt enkelt. Hoppas ni får en underbart strålande dag och en bra start på veckan!

Ska åskan ställa till det?

Åskan ser ut att rulla in över mig här på landet, men vi hoppas på att det inte ställer till det för kvällens händelse, slipsens-live är alltså tillbaka ännu en gång. Om nu inte åskan ställer till det. Själv är jag enormt taggad till att köra ett program igen. Var ju ett tag sedan sist nu och jag kan utlova ett riktigt bra program under kvällen med start 18,00 hoppas vi på! Om nu inte åskan som sagt drar in och ställer till det. Isåfall kör vi igång så fort det går efter att den dragit förbi...
Ni tittar i rutan nedan och dagens program är enligt följande:

18,15 vi pratar om det kungliga bröllopet
18,35 Fotbolls-VM så långt
18,50 Avslöjas hemligheten med de personerna som jag hade uppe i förmiddags

Slipsens-live ger dig svaret på vad dessa personer har gemensamt


Alla dessa fyra personer på dessa bilder har någonting gemensamt. Nu undrar jag vad det kan var som jag syftar på? Ni får svaret idag när jag sänder live klockan 18,00 så det får ni inte missa. Alltså klockan 18,00 är det återigen dags för slipsens-live och jag förstår att ni har väntat, längtat och haft ångest över att det inte varit något avsnitt på lääänge! Denna gång kommer vi ta upp intressant saker så som bröllopet, fotbolls-VM och självklart vad dessa personer har med min blogg att göra...
Vi hörs ikväll i slipsens-live!

Bröllopet var underbart




Det har varit en stor dag när det varit Kungabröllop och jag var bara tvungen att klä upp mig lite för att känna mig delaktig i denna händelse. Har sett allting och vad underbart vackert det var i kyrkan kom nästan en tår också. Nu bär det av till stan för att jobba 21-03 men bara kämpa på och njuta sedan när pengarna kommer in på kontot nästa vecka.

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!

Uteplats



Under våren fick ni ju faktiskt chansen att få en tur runt i mitt hem där jag bor tillsammans med min kära mamma och pappa. Nu när sommaren har kommit är det ju bäst att fortsätta denna resa med att ta sig ut i trädgården. För här finns det lite olika platser att välja på om man vill njuta av solen. Vet att jag hade en bild på detta tidigare för någon vecka sedan och då var det flera som ville komma hit. Och ni är hjärtligt välkomna!

Här skulle vi kunna grilla och bara ha allmänt trevligt.
Detta är bara ett av flera platser i trädgården som man kan sitta vid. Kommer mer snart igen...

Vad tycker ni, ser det inte mysigt ut?

Det ryktas även om att det blir slipsens-live imorrn. Vilken tid skulle passa bra för er som brukar titta?

Dagen med stort D eller var det K?

Idag är den stora dagen. Den dagen med stort D då vår kornprinsessa får sin Daniel och medierna är väldigt bra på att bevaka detta. Överallt går det läsa om precis allt du behöver veta inför dagens bröllop. Vill du se allting är det bara slå på tv:n så får du det bästa och det mesta om bröllopet. Jag tycker det är väldigt trevligt med detta bröllop och kommer sitta där idag klockan 15,00 för att se allt som kommer hända in och runt om kyrkan.

 

Kan tänka mig att många kommer ta sig ut på gatorna i Stockholm, vår vackra huvudstad som dagen till ära också har bra väder(?) hoppas jag. Att det kommer bli vackra tv-bilder är jag helt säker på och att det kommer vara ett fantastiskt bröllop i kyrkan är jag också säker på. Tänk att Victoria äntligen får sin Daniel nu. Killen från Ockelbo som är den vanliga killen från det svenska samhället, är det inte fantastiskt och underbart på alla sätt? Ja, jag tycker det. Att det är en stor dag som många har väntat på går också konstatera.

 

Sverige invaderas av mängder med utländska turister som vill ta del av denna händelse och på plats i kyrkan kommer mängder med högt uppsatta personer befinna sig. Även dessa från hela världen. Allt för att få se bröllopet. Och jag förstår dem, hade jag fått en inbjudan hade jag inte tvekat en sekund. Hade jag bott i Stockholm hade jag inte tvekat en sekund på att gå ut idag för att se kortegen genom staden och upp till kyrkan.

 

Jag tänker på alla dessa människor som gnäller över att allting kostar pengar med kungahuset. Vet bara vilka reaktioner jag fick i måndags när kungliga bröllopet nämndes i en mening här på bloggen. Plötsligt var det flera som reagerade kraftigt genom att vara oerhört kritiska till allt detta ståhej. Om att det kostar mycket pengar, är odemokratiskt och för att inte glömma det där argumentet om att det är föråldrat.

 

Er håller jag INTE med i denna fråga. Utan jag tycker kungahuset är något vi ska ha kvar och idag får vi ju faktiskt se hur mycket det ger Sverige också. För det är en strålande dag med en STOR sol. En fullsatt kyrka. Ett lyckligt par som får varandra och en nation som står enad bakom Victoria och Daniel.

 

Missa inte dagens bröllop, det tänker inte jag göra i alla fall.


Panelen fredag 17 juni




Michaela Elfgren, 27 år från Stockholm, men bor nu i Skåne för studier.


1. Bröllop imorgon(läs: lördag)är det något du kommer följa?
- Jag hade verkligen velat det, faktiskt, tycker att det är lite intressant om jag ska vara ärlig, men idag så åker jag och ett stort tjejgäng till Jönköping där vi har hyrt en stuga i ett par dagar men det kommer nog gå i repris ett X antal gånger.

2. Vad har du annars för åsikt om kungahuset?
- Jag har nog ingen direkt åsikt. Tycker det är intressant att läsa om dom. Följde deras historia som gick på tv för ett tag sedan. Tycker de verkar snälla och gulliga, men egentligen så har man väl ingen riktig koll på vad de egentligen gör. Men nåt bra gör det säkerligen =)


3. Fotbolls-VM är i fullgång har du hunnit kolla någonting så långt?
- Jaha då. Massor. Satt bänkad när Danmark spelade. Resultatet? Det kan vi prata om en annan gång. Men jag har sätt en hel del matcher. Spännande, men tycker att det kunde bli lite mer mål så det blir lite fart.

4. Många artister har släppt nytt material den senaste tiden, något speciellt du har fastnat för kanske? Eller vad lyssnar du på under sommaren?

- Jag är en allätare och lyssnar på nästan allt. Men en som jag fastat för är Rasmus Seebach. Älskar hans låtar.

5. Ny statistik visar att mobbningen ökar i skolan, vad tror du detta beror på?
- Jasså? Det visste jag inte, tycker alltid man läser hemska historier om barn som blitt mobbade. Jag tror att det beror på att lärarna inte har lika mycket koll längre, har själv jobbat i skola och vet att det ofta står och pratar med varandra osv, har ingen koll på vad som händer. Sen tror jag att det beror mycket på livet hemma. Det börjas redan i tidig ålder att jämföra leksaker, dyra kläder, mobiler mm. Alla har inte samma livsstil.

Och så en BONUS! En nyhet där du får svara på "Veckans"


Veckans största händelse?
Tjejtrippen till Jönköping
Veckans bästa låt? Alejandro med Gaga
Veckans missa inte? Kungabröllopet
Veckans sämsta? Det tråkiga vädret, bara vart en fin solig dag, men hoppas på bättre nu. Annars......
Marcus 21 år från Borlänge

1. Bröllop imorgon(läs: lördag)är det något du kommer följa?
- Absolut! Det är mycket intressant tycker jag. Jag gillar stuket med soldater osv.

2. Vad har du annars för åsikt om kungahuset?
- Visst, det är "fint" med ett kungahus, men ibland kan jag haka upp mig på var skattepengarna tar vägen.
Sedan kan väl en viss kritik uppstå när t ex Madeliene har det stormigt.

3. Fotbolls-VM är i fullgång har du hunnit kolla någonting så långt?

- Jo, lite grann bara. Tyskland kommer nog gå långt! :)

4. Många artister har släppt nytt material den senaste tiden, något speciellt du har fastnat för kanske? Eller vad lyssnar du på under sommaren?

- Jag lyssnar inte alls på mycket ny musik. Jag håller mig till det lite mer gamla, men det händer att jag halkar in på topplistor ibland.

5. Ny statistik visar att mobbningen ökar i skolan, vad tror du detta beror på?

- Det beror på att skolan gör fel prioriteringar tror jag. Man måste lägga mer krut på mer pedagogik, och sedan "vårda" de som mobbar.

Och så en BONUS! En nyhet där du får svara på "Veckans"


Veckans största händelse? Det kungliga bröllopet
Veckans bästa låt? Diane Birch – Photograph
Veckans missa inte? Fotbolls-VM...kors i taket!
Veckans sämsta? Dalarnas tidningars kartläggning av Anders Eklunds förflutna..att de ORKAR!?
Nikita 18 år från Linköping

1. Bröllop imorgon(läs: lördag) är det något du kommer följa?
- Nej! Jag är inte royalist på något vis. Det är väl schysst att de hittat varandra och är kära men varför ska jag behöva betala för det? Jag tycker hela kungahuset är en onödig kostnad för Sverige.

2. Vad har du annars för åsikt om kungahuset?

- Ja, som sagt. Hela kungahuset kostar onödigt mycket pengar. Gör om drottningholm till ett jourhem för de hemlösa eller något! Haga också... Så görs det något nyttigt :)

3. Fotbolls-VM är i fullgång har du hunnit kolla någonting så långt?

- Nej, jag har faktiskt inte tittat något alls nästan. Däremot håller jag mig uppdaterad genom min sambo. ;)

4. Många artister har släppt nytt material den senaste tiden, något speciellt du har fastnat för kanske? Eller vad lyssnar du på under sommaren?

- Jag lyssnar på sommarglad musik! Nästan all reagge skriker sommar för mig, så mycket Kapten Röd, K'naan och mycket hiphop från 90-talet. Den riktiga hiphopen.

5. Ny statistik visar att mobbningen ökar i skolan, vad tror du detta beror på?
- För dåligt konsekvenstänkande. Man får inte lära sig sådant längre! Och det verkar som att ju längre man lever, desto mindre civilkurage har man. Både som civil person och t.ex lärare.


Och så en BONUS! En nyhet där du får svara på "Veckans"

Veckans största händelse?
Veckans bästa låt? Måste vara K'naan - Waving flag som också är VM-låten! Annars rekomenderar jag varmt Bang bang som han gjort tillsammans med Adam Levine. :)  Och.. Missa inte att äta en piggelin. Kladdig blir man i värmen, men ack så barnsligt gott!
Veckans missa inte?
Veckans sämsta?

Min kärlek till skor



Återigen är det fredag, värst vad veckorna går fort. Läste lite på Kalles blogg igår där han skrev om skor och varför alltid alltid skor för tjejer är mycket snyggare när det gäller Adidas och Nike. Jag kan inte mer än att hålla med om detta. Har till och med gått i tankar om att köpa tjejskor och då är det tur att jag har tjejstorlek på mina fötter. Något som jag ofta får höra från mina vänner, "Vilka minifötter du har!" är en vanlig kommentar. Istället för att köpa ett par damskor från Adidas eller Nike upptäckte jag ett nytt märke som jag idag alltid använder. Nu låter detta som ett sponsrat inlägg. Det är det inte! Sedan första gången när jag upptäckte märket har jag bara köpt skor i det märket, och självklart pratar jag om Bobbie Burns som jag tycker fler borde prova!

Ha en trevlig fredag nu!

Brev från Faster Gunhild

Faster Gunhild som skulle hålla sig ifrån det här med att blogga kunder inte hålla sig länge. Inget inlägg denna gång men hon skickade lite sommarhälsningar till mig.


Panel-Nikita i exklusiv intervju

Idag får du lära känna en av de panelmedlemmar som sitter under hela juni, Nikita Engstrand, som också själv skriver på en blogg. För er som inte vet vad panelen är kommer en kort förklaring. Varje fredag är det tre personer som får svara på lite frågor, kanske från aktuella händelser från veckan som gått eller något annat. Dessa personer sitter under en månad, alltså cirka fyra veckor, sedan kommer det nya personer. För att få vara med räcker det att skicka ett mail till mig där du skriver att du vill sitta i denna panel. Nu har det också blivit en utökning till att DU som är med i panelen får medverka i en kortintervju här på bloggen så att vi får lära känna dig lite mer. Just detta är det premiär för idag när Nikita Engstrand är den som vi får lära känna lite mer. Kanske inte så ingående med något bättre i alla fall och vill ni veta mer om panelmedlemmarna är ni hjärtligt välkomna att kontakt dem själva.


Snabbfakta
Namn: Nikita Engstrand
Bor: Linköping
Ålder: 18 år
Blogg: http://nikitaistheshit.blogg.se/
Aktuell: En av tre medlemmar i panelen under juni

Hur kom det sig att du började blogga?
- Oj, det var massa år sen! Fem år sen, kanske? Jag började blogga för jag skrev väldigt dålig kärlekskrank poesi. Jag var så oerhört dålig att mina svensklärare skulle nog ha blivit förstoppade. Därför började jag blogga! Sen bloggade jag om musik, estetik och försökte mig nog på att modeblogga. Sen skaffade jag nogg.se och då skrev jag bara om min vardag. Sådana tråkiga hej-idag-har-jag-vaknat-inlägg! Men nu är det över ett år på blogg.se och jag började blogga här för att.. ja.. Jag hade nog faktiskt bara tråkigt!

Du beskrev dig sig som en person som inte kan sitta still, vad gör du om dagarna för att hålla igång?
- Haha, jag är faktiskt oerhört stillasittande. Men rastlös inuti, som ett ADHD-barn utan hyperaktiviteten, den sitter inuti! Jag läser mycket, spelar, rör mig ute med hundar, städar en väldigt massa. Min sambo och jag kan konsten att stöka ner!

När man läser din blogg märker man att du har oerhört stort intresse för djur och hundar. Har du alltid haft det intresset?

- Japp, jag är väl vad man kan kalla bondflicka. Mamma är lantunge ut i fingerspetsarna, jag är ju bara sommarhalvårsbarn. Intresset för hundar har nog grott sig starkare de senaste två-tre åren. Först nu har jag börjat engagera mig, och läsa lite etologi! Men djur i allmänhet ligger mig varmt om hjärtat.

Av vilken anledning ville du vara med i panelen?

- Haha, jag hade nog lite tråkigt där med! Jag gör inte saker för att jag tänkt igenom dem, jag gör saker för att lusten faller på. Och så sökte du nya panelmedlemmar, och då tänkte jag; Frågor utan sport måste jag vara duktig på, eftersom jag inte är duktig på frågor med sport! Så därför gjorde jag ett försök och kom med. ;p

Onsdagen till ända



Vilken sommardag det har varit idag. Kom nyss hem från stan, nu är det dags för mig att hoppa i sängen. Gick igenom lite kommentarer och ni verkar verkligen gilla katterna vi har här hemma. Kanske blir att någon av er vill köpa någon av dessa i framtiden för vi måste göra oss av med dom...
Kör dagens outfit idag också!

Nyfikna katter




Himlen är blå

God morgon!

Onsdagmorgon och solen står redan högt upp på himlen, eller kanske inte jättehögt upp ännu men det är riktigt fint väder redan. Kommer bli helt underbart väder under dagen och skönt för alla er som är lediga hela dagen. För min del blir det träning och jobb idag. Om inte min fot gör ont igen, vilket är väldigt tråkigt. Sprang hem ett DM-guld också på 3000 meter hinder vilket känns oerhört bra. Inte så tufft motstånd men nu kan jag ju skryta med att jag är BÄST i Östergötland på hinder. Och det är inte många som kan göra, för jag är högst upp på tronen under ett år nu.

För er som inte visste det håller jag alltså på med friidrott så det blir en hel del träning. Dock inte lika mycket som förut. Numera har jag en ännu större dröm om att skriva en bok. Men tror aldrig jag kommer nå dit men vi får se hur det blir. Förresten idag ska jag ju uppmärksamma bröllopet här på bloggen. Ni får se vad det blir....

Allt bra med er idag?
Några planer för dagen?

Arkivet


Nu kör vi Slovakien!

Slovakien går in i fotbolls-VM och det är helt klart ett lag jag tror starkt på!

Snälla Slovakien, man kan inte börja spela på resultatet när det återstår 20 minuter av matchen, nu blev det som det inte fick bli. Bara 1 poäng mot Nya Zeeland nu får man det tufft att ta sig vidare från gruppen. Nästa match är mot Paraguay efter det väntar Italien i sista omgången. Men jag tror fortfarande att Slovakien tar sig vidare...

Svensk musik träffar mig

När jag under förra veckan skulle tipsa om musik märktes det ganska tydligt att jag lyssnar väldigt mycket på svensk musik. Någon av er skrev till och med i kommentarerna till ett av inläggen att det var dåliga tips. Just den kommentaren fick mig att tänka till lite. För vad är egentligen bra och vad är dåligt? Det är ju en fråga som det inte går att svara på för alla har vi ju olika smak. I början tog jag åt mig lite av det som personen skrev för att sedan inse att jag tycker det här är riktigt bra och det står jag för. Att det är svenska artister som jag lyfte fram gillar jag ännu mer, Sverige är ett underbart land och vi är så jävla grymma på musik.

Men varför lyssnar jag så mycket på svenskt?

 

Jag minns en gång när jag intervjuade en person här till bloggen som beskriv musiken på ett bra sätt.

”Jag blir har lättare att ta till mig musiken när de sjunger på svenska” sa personen när jag ställde just den frågan som jag nu ställer till mig själv. Och det är där någonstans som svaret också ligger. När jag lyssnar på musik vill jag ha en text som jag kan följa med i på ett bra sätt. Ett budskap som går att tolkas på olika sätt och det kan jag göra bäst genom att lyssna på svenska texter. Sedan att det finns artister som också sjunger på engelska, exempelvis Joel Alme, spelar en annan roll bara för där kan jag också känna igen känslan i det han sjunger. Hans musik är väldigt tilltalande.

 

Jag tänker ett varv till kring frågan om varför det ofta är svensk musik som jag lyssnar på. Kanske kan det ligga någonting i det från min barndom. Min mamma sa alltid att hon ville höra musik med just svenska texter när jag var yngre. I början tyckte jag det var väldigt jobbigt när alla andra lyssnade på lite coolare musik med engelska texter. Kan min mammas tjat om texter påverka mig idag när jag lyssnar på musik? Hela denna diskussion kan kännas väldigt tråkig och ointressant, själv tycker jag det är väldigt intressant.

 

Bör väl också tillägga att jag självklart lyssnar på musik som inte har svensk text också även om det är just svensk musik som jag faller väldigt lätt för. Eller egentligen är det väl inte just texterna utan artisterna. Sedan att jag håller mig till en viss genre är väl ganska tydligt, och kanske borde jag våga prova någonting nytt. Där finns en liten rädsla.

 

Vad kommer jag fram till? Om någon person börjar ifrågasätta sin egen smak blir man lite fundersam, inte i den bemärkelse att man ska ändra sin smak utan mer varför man gillar just det man gör. Svaret på frågan grundar sig i mycket olika saker, min barndom, tilltal och så vidare. Men en sak kan vi konstatera jag kommer fortsätta lyssna på den musik jag älskar.

Och för att denna person som tog upp detta ska få lite upprättelse mot mig så kan ni få lyssna på den musik som han föredrar. Och ni får gärna kom med era musiktips!

Stark trupp


Nu har fotbolls-VM äntligen dragit igång och jag har skrivit om att man skulle ta ut lag till VMelvan så vi kunde göra en lite rolig tävling i gruppen som jag har skapat, Slipsens. Nu är vi 11 deltagare vilket är väldigt roligt så nu är det en riktig kamp på gång. Jag tänkte självklart uppdatera allting på bloggen så att alla kan följa med under hela månaden och se när jag har tagit hem det. Ovanför på bilden ser ni min oerhört starka trupp. Bakåt ser det bra ut, ett mittfält som balanserar upp bra och sedan en stark spets framåt. Vem ska kunna slå mig med detta lag?!

När jag var barn talade jag så som ett barn




Sommarlov?

Måndag. Ny vecka. Sommarlov för många som förra veckan tog studenten eller bara hade skolavslutning för att nu få vara lediga under hela sommaren. Denna vecka är också speciell när det är kungligt bröllop på lördag, något som ingen kan ha missat. Även jag kommer uppmärksamma detta från och med onsdag här på bloggen genom att köra lite av en uppklädd-vecka för att uppmärksamma lite av hur viktigt det är med detta bröllop.

Vad ska ni hitta på idag?

Shopping





































Under veckan kom skattepengarna vilket jag var tvungen att fira med att köpa lite nya saker. Det blev äntligen en ny klocka, den fina blå valde jag till slut. Sedan köpte jag ett underbart album som Oskar Linnros släppt i onsdags, vilket jag nästintill spelat sönder den gångna veckan. Slutligen har jag köpt nya böcker efter tips från en nära vän. Först blev det "I skuggan av San Siro" skriven av Martin Bengtsson, ett tips från kära Michaela. Dessutom blev det en bok av Björn Ranelid i form av "Lustmördarna". Kanon till sommaren!

Nytt kapitel

Mörkret ligger som en tät dimma över dina tankar. Du kan inte riktigt se vad som är falskt och vad som är äkta när allting den senaste tiden bara har fallerat. Allt det som var så bra förut känns väldigt långt borta nu. Då satt du i en ring med dina vänner. Nu sitter du där ensam och ångrar allt du gjort. Att du kunde lita på dem du hade i din närhet var en självklarhet för dig, men visade sig vara helt fel. Sviken. Besviken. Finns riktigt inga ord för hur du ska beskriva din känsla som du bär inom dig. Tårarna som faller ner för din kind är bara tårar, men i dessa tårar finns en tung verklighet.

 

Du som hade allt och lite till. Alla som såg upp till dig och hade dig som sin stora förebild. Dina vänner som alltid pratade så gott om dig och alltid ville ha dig i din närhet. Allting var bara ett spel och nu sitter du här ensam med verkligheten framför dig. Hur kan man vara så blåögd och dum att du kunde tro att det var sanningen du såg framför dig. Samtidigt är det lätt att vara efterklok nu med facit i hand. Bitterheten smyger sig allt större. Det finns en sak som du vill göra just nu, möta slutet. Skriva ett avslutat blad i din bok.

 

Där och då när du befinner dig allra längst ner på botten av livet dyker det upp en person i ditt liv som förändrar allting. Din livshistoria får inget avslutat blad utan ett helt nytt kapitel. Den besvikelse och tomhet som fanns där för bara några ynka dagar sedan är som bortblåst. De vänner som du tidigare haft skiter du fullständigt i nu. Visst ibland händer det att du tänker på alla fina stunder ni haft tillsammans, men allt var bara ett fint spel som du inte kunde genomskåda.

 

Du kanske inte har allt som du hade förut men vad gör det. Nu har du en bästa vän som du kan lita på till 120 procent. Är inte det mer än att ha allt?


Outfit+saker på gång




Hann ta en dagens outfit innan regnet kom. En bra lördag idag trots att vädret är lite dåligt och att vi idag fick beskedet att Gunhild tar lite semester. Då var jag ensam kvar här på bloggen igen, eller nej jag har ju alla er läsare som kikar in. För att inte glömma panelen och intervjuerna som förgyller läsning. Igår kväll hade vi besök här hemma av släkten, pratade lite med Gunhild då och det kommer nog bli lite från hennes sida ändå under sommaren. Jag håller tummarna. Jobbar även på med nya intervjuer till hösten. Dessutom kommer det upp mini-intervjuer med månadens panelmedlemmar inom en snar framtiden. Mycket på gång som alltid.

Snart jobb för min del, hoppas ni får en trevlig lördag eftermiddag/kväll!

ANSÖKAN

Till chefen: Jag anhåller härmed om ledighet för semester under sommaren 2010.

En trevlig och intressant period som började 29 nov 2009, och som det finns goda chanser att ta upp igen efter sommaren. Om någon vill! Det får vi återkomma till, eller hur Marcus.

 

Hoppas att det blir en fin sommar!  Jag ska ju inte ligga på nån strand eller så, har precis börjat ett nytt arbete. Kanske inte drömjobbet, men efter en vecka är det ju lite svårt att veta i och för sig. Vill inte gå in mera på vad det är och hur vi har det, men det är många frågetecken kan jag säga. Men är det inte så att frågetecken är till för att rätas ut, eller… Så vi lever på hoppet.

 

När jag växte upp var sommaren det samma som höskörd, foder till djuren och hämta hem korna till mjölkningen. En mysig tid, som man kan längta tillbaka till idag.

Lite längre fram, vid 13 – 14 ca, fick jag hjälpa till i affären över semestern. En liten lanthandel, med grannarna mest som kunder. Plus en del sommargäster. Zarah Leander byggde ett sommarstugområde inte långt ifrån, som lockade många. Det var en kul tid; träffa folk, springa ärenden, lära sig ta ansvar och inte minst öva på att räkna. Det var inga räkneapparater, utan papper och penna som gällde. Strökunder; bara summorna och sen räkna ihop. Många handlade på nota; dvs. ringa och tala om vad de skulle ha. Tant Ruth eller jag fick plocka ihop det; t.ex. 2 hg falukorv, 1 hg jäst, 1 st skogaholmslimpa, 2 st gröna äpplen och sen väga och räkna själv med papper och penna och skriva in på notan. Titta på någon gammal svensk film från landsbygden så kommer ni att förstå vad jag menar. Det var roligt i alla fall!!! Första somrarna sålde de även fotogen och lite såna saker, då var det ut i boden och fylla upp i kundernas egna dunkar. Äggen kom från mina föräldrars höns, och ibland tog de slut i affären så man fick ta cykeln hem och hämta mera (i den runda äggkorgen). Att mala kaffebönor på kaffekvarnen var både kul och jobbigt. Men lukten; det går inte att beskriva hur gott det doftade (tycker inte kaffet luktar samma idag).  Ibland bakade tant Ruth bullar på beställning; jättegoda!! Kvällen innan fick jag stå och plocka upp bullformar i kartonger (för att de skulle gå snabbare för henne att plocka fram) och mala sötmandeln till fyllningen. (Det är samma grundrecept som jag bakar med idag, förresten).  Har t.o.m. varit med om att hämta varorna från mjölkbilen med handdragen kärra, typ gammaldags cykelkärra. Det var tungt, och var tvungen att gå fort så inte mjölken surnade i värmen. Det mesta av det här skulle inte fungera idag, med tanke på alla regler och hälsokrav. Men folk levde och mådde bra, bakteriefloran var väl inställd på det… eller vad det berodde på.

Oj, oj, oj vad mycket minnen som dyker upp nu. Men om jag kommer tillbaka efter semestern får jag väl fortsätta berätta då.

 

Idag, när jag skriver det här, är Sveriges Nationaldag. En solig vacker sommardag år 2010. Fåglarna sjunger utanför fönstret och vinden gör att det susar i björklöven. Så det tänker jag gå ut och njuta av nu. Min första lediga helg på länge (har varit ledig varje dag i en lååååång tid, men det är en annan sak). En ledig lördag/söndag är något speciellt märker jag nu.

Ha det så jättebra i sommar allihop!!! Så kanske vi möts efter semestern. Tack för mig så länge


Hälsar Faster Gunhild

 

 


Panelen 11 juni



Det är fredag igen vilket innebär att panelen härjar fritt här på bloggen. Vid det här laget har ni säkert lärt ert detta och läs nu deras svar med glädje!
Nikita 18 år från Linköping


1. Idag (11/6) kör fotbolls-VM igång i Sydafrika. Kommer du titta?

- Om jag inte jobbar så kommer jag titta en hel del. Både jag och min sambo är ju fotbollsintresserade. Jag håller på Brassarna!

2. Hur ser sommaren ut för den del, någon semester?
- Mitt jobb är ju som semester med fyrfotingar, så hela sommaren, ja hela året, är en enda lång semester :)

3. Sommar och läsning går bra ihop. Något tips på bra läsning?
- Jag tipsar om allt med Terry Pratchett, Douglas Adams, Lewis och Ajvide-Lindqvist! Mycket läsvärda böcker med både spänning och humor!

4. Många kommer säkert resa runt i landet i sommar och kanske besöka just din hemstad och undra vad som finns att göra där du bor. Vad är dina tips?

- Jag känner inte Linköping så värst väl, men naturreservaten skulle väl vara det enda av intresse som jag är inne på!

5. Festivalerna i år slår nya rekord, ska du åka på festival i sommar?
- Nej, jag jobbar. Morsan och styvfarsan åker land och rike runt för att både jobba och delta i festivaler, så de får väl lyssna på fin musik för min del med.



Michaela Elfgren, 27 år från Stockholm, men bor nu i Skåne för studier.

1. Idag (11/6) kör fotbolls-VM igång i Sydafrika. Kommer du titta?

- Självklart! Jag älskar fotboll,(har t.om en DIF tatuering). Tyvärr har det inte blivit så många matcher på Stockholms Stadion för mig efter som jag nu bor i Skåne. Tur att fotbollskanalen finns.

2. Hur ser sommaren ut för den del, någon semester?
- Jag kommer att plugga hela sommaren, men det gör ingenting för allt är på distans, så jag planerar själv mina egna tider och när jag vill plugga, så är det regnigt och trist kan jag sitta inne och plugga, är det sol går jag ut. Skönt att kunna välja lite själv.

3. Sommar och läsning går bra ihop. Något tips på bra läsning?
- Jag är en riktig bokslukare, slukar ca 2- böcker i veckan. Har fastnat för en serie som heter "Nattens Hus" handlar om vampyrer, sedan älskar jag verklighetsbaserade böcker, om människor som suttit i fängelse mm, ex, El Choco, Infiltatören, Svensk maffia mm. Finns inget bättre än att ligga i solen med en bra bok.

4. Många kommer säkert resa runt i landet i sommar och kanske besöka just din hemstad och undra vad som finns att göra där du bor. Vad är dina tips?
- Skåne. Här finns en massa härliga saker att hitta på. Man kan ta sig till Köpenhamn och strosa runt, äta gott, shoppa, festa mm sedan har de ett stort Tivoli, inne i Malmö finns det mycket bra shopping och en massa uteserveringar. Man kan åka till Ystad, Halmstad, Småland, Båstad mm och bada, göra små dagsutflykter då det är så nära avstånd med både bil och tåg Stockholm. Här finns det massor att hitta på, en dag på Gröna Lund eller Skansen. Vid dåligt väder finns det en massa muséer man kan kika in. Många härliga och fina parker man kan ha picnic i. Det brukar anordnas många gratiskonserter. Och nu i juni kommer hela Stockholm vara i gång med Stockholm Love 2010 ända fram till bröllopet. Bästa tipset är att gå in på alltomstockholm.se. Där finns allt.

5. Festivalerna i år slår nya rekord, ska du åka på festival i sommar?
- Nej, det blir nog ingen festival i år, jag tycker om banden mm som brukar vara på de flesta festivaler, men det är inte riktigt min grej att sova i tält, inte ha tillgång till dusch mm. Men jag ska hitta på andra roliga saker istället. Men jag önskar alla som ska iväg att det får riktigt bra väder.


Marcus 21 år från Borlänge

1. Idag (11/6) kör fotbolls-VM igång i Sydafrika. Kommer du titta?

- Som du vet så är jag en hockeymänniska. Fotboll är roligt live, men på tv vet jag inte.
Men kanske ser någon match. Sverige är ju inte med så intresset från mig är väl inte
direkt skyhögt om man säger så.

2. Hur ser sommaren ut för den del, någon semester?
- Jag har semester v. 30-32. Får se vad jag hittar på. Jag skulle vilja åka till Stockholm
en helg eller något bara för att byta miljö. Det behöver inte vara exklusiva saker för att
jag ska bli nöjder.

3. Sommar och läsning går bra ihop. Något tips på bra läsning?

- Nu ska jag vara lite tråkig. Jag läser knappt något alls. Det var mer tidigare när jag var yngre.

4. Många kommer säkert resa runt i landet i sommar och kanske besöka just din hemstad och undra vad som finns att göra där du bor. Vad är dina tips?

- Naturligtvis så lär man ju åka hit under Peace & Love. Staden är verkligen upp och ner just den veckan. Hmm..vad har vi mer? Vi har t ex Jussi Björlings (operasångare) museum nere i centrum. Sedan har vi ju Dalecarlia Cup (En utav Sveriges största fotbollstuneringar). Det finns mycket i Borlänge att skåda.

5. Festivalerna i år slår nya rekord, ska du åka på festival i sommar?

- Som jag skrev tidigare. Peace & Love är ett måste. Jag har turen att jobba då också :). Men en till festival som jag skulle vilja åka på är Gateaway Rock Festival i Gävle. En utav de riktigt stora kommer då. Det är ingen mindre än Slash him self. Han som bland annat har spelat i Guns N Roses. Det är min stora idol.

Utsikter för fredagen

Tack för igår och att ni är helt underbara som läsare! Idag har vi fredag och det är en bra dag när min kära pappa fyller år, det ska firas. Först blir det jobb för min del men efter det blir det hem och fira honom, dock blir det nog ganska lugnt eftersom jag ska jobba imorrn. Visserligen börjar jag klockan 16 då, så lite hårt kan det nog bli eller nej, det tror jag inte. Brukar hålla mig ganska lugn. Tyvärr är ju inte vädret med på vår sida denna dag så det blir nog att sitta in vilket är lite synd. Kanske är det VM-vädret som har anlänt så man kan sitta inne och se på fotboll hela dagarna utan dåligt samvete. För idag kör det igång, jag och Claes har varit lite nördiga och tippat hela VM. Läs gärna detta!

Köpte ny klocka igår och det blev en blå. Var lite nervös när jag köpte klockan eftersom hon i butik var ruskigt söt, ni vet hur det kan vara ibland. Så att man blir nervös när man ska till att handla. Jag överlevde det också, tur var väl det. Nästan så jag trodde jag skulle svimma i butiken, eller inte kanske....


Vad ska ni hitta på idag då?

Sommarintervjuer

Eftersom det är sommar och allt tänkte jag bjuda på lite repriser i form av intervjuer. Jag har ju hunnit göra en del redan under denna första halvan av 2010 och fler kommer det bli. Jag minns många fina intervjuer som jag har gjort men tänkte ta denna torsdagen till att lyfta fram tre som jag minns extra mycket, eller tre personer som jag fastnade för. Nu låter det som att jag bara fastnar för vissa men så är det absolut inte, tolka mig rätt nu. Alla intervjuer är intressanta på sitt sätt!

En av de intervjuerna som jag kommer ihåg är med Karin Bylund Spångberg som jag även läste om häromdagen när hon byt blogg. Jag fascinerades av att hon kunde hinna med allt som hon gör. Det går också lätt få en bild av att en person som har mycket att göra kanske uppfattas som otrevlig och arrogant, här var det helt tvärtom. En glad och tillmötesgående person, läs gärna intervju n.

Simone eller fattybom är en fantastisk bloggare som har väldigt många besökare och när jag intervjuade henne i våras fick jag vet mer om hennes väg fram till där hon är idag. Det är en tuff väg som hon har gått igenom som inte många fått veta så mycket om. Men här fick lyckades jag få fram en bild av allt det tråkiga till där hon är idag. En väldigt lyckad intervju och även Simone är en tjej som alltid ställer upp.... Läs intervjun här!

Slutligen har vi allas våran Kalle som också har en alldeles fantatisk blogg och nu fick även fler lära känna honom ännu bättre. Att det inte finns så många manliga bloggare ännu är väldigt tråkigt men dom som finns håller väldigt högklass, vilket Kalle Nilssons blogg gör. För mig var det en självklarhet att intervjua honom och som alltid ställer han upp här på slipsens vilket jag är väldigt glad över. I intervjun fick vi bland annat vet mer om hans hjärtproblem som visade sig från sin dåliga sida under våren... Läs intervjun här!

Jag tror det här kan vara början på något stort




Pigg igen

Godmorgon!
Hoppas ni alla är lika pigga och glada som jag är idag när det nalkas jobb. Visst låter det ganska sjukt att jag är glad för att äntligen gå till jobbet igen. Har varit ledig nu några dagar, vilket har varit helt underbart skönt, men nu är det åter dags att gå tillbaka och jobba. Ska bli rätt skönt att komma in i det igen. Nästan så jag glömt bort vad jag ska göra när jag jobbar, nejdå men nästan. Har hunnit med massa roligt de senaste dagarna också. Är inne i något stim där jag kan läsa hur mycket som helst utan att jag tröttnar på det. Har bland annat hunnit läsa ut en bok av Björn Hellberg som jag tyckte var riktigt bra. Skickat efter lite nya böcker nu när mina skattepengar har kommit, helt underbart det också. Kan nästan leva på de pengarna över hela sommaren. Känns väldigt bra.

Måste bara fråga om ni har fått tillbaka något?

Nu ska jag sätta mig och äta lite frukost och göra mig i ordning för en lång och härlig dag. Känner att jag verkligen är på gång nu igen efter att ha varit lite seg de senaste dagarna. Hur mår ni idag då?


Glasstest resultat

Nedan följer andra delen i Glasstestet som jag och Jimmy genomförde under veckan.


Namn: Gottotekets Glassbar

Plats: Drottninggatan, Söder Tull

Kuriosa: Titelförsvare från 2009 när vi gjorde detta test


Det är med höga förväntningar som vi tar oss till Gottotekets Glassbar som ligger på Drottninggatan i centrala Norrköping. Lite mätta är vi också efter första platsen som vi besökte. Här är det precis lika dött som på Halvars, vi har verkligen valt fel dag att prova eller rätt hur man nu ser det. Vi behöver inte stå i kö utan får hjälp direkt av personalen. Det märks tydligt att de vet om vilka vi är för mannen i kassan som serverar oss tar verkligen till i överkant vad gäller storleken av kula. Kanske är det lite fjäsk vi märker av här. Jimmy väljer att ta vanilj här och jag tar blåbär. När vi ska sätta oss någonstans är det tomt på platser, finns inga bänkar vilket är synd.


Glassen: 2 samma glass som de serverade på Halvars vilket gör det svårt att jämföra men Jimmy är inte riktigt nöjd med sin glass. Det blir till och med så att glassen åker i papperskorgen, lite Sverker Olofsson stil där. Det drar ner betyget.

Prisnivå: 4 Samma sak gäller här, vi beställer en kula med våffla men skillnaden är att vi bara får betala 18 kr här, lite billigare. Dessutom får man lite större kulor än på Halvars. Dock är det dyrare att köpa fler kulor.

Läge: 4 Något vi diskuterar mycket är att det ligger lite fel och att det inte finns någonstans att sitta däremot ser vi det som bra att man enkelt kan köpa en glass när man är på väg till bussen. Därför höjs betyget något när vi först är inne på att sätta lägre betyg.

Totalt 10 av 15 poäng


 

Resultat

Vi har fått en ny vinnare för 2010 i glasstestet när Halvars vinner på 12 poäng, ynka 2 poäng före förra årets vinnare. Kanske kan det mycket väl vara så att det var Ulf Lundell som hjälpte till med denna seger. Eller något annat. Vi kan konstatera att det är den där ”klassiska” glassbaren som går in som utmanare och tar hem det. Mycket imponerande och nu får vi se om de kan försvara sig även nästa år! Både jag och Jimmy säger stort grattis till Halvars till segern, kanske blir det att vi delar ut ett diplom till dom eller vad säger ni?

 


Glasstest första delen

När jag och Jimmy gav oss ut i Norrköping för att genomföra årets glasstest var det med höga förväntningar på förra årets vinnare. Vi bestämde oss för att besöka två platser denna gång där vinnaren från 2009 ställdes mot en klassiker i Norrköping, Halvars. För er som inte bor i stan kan sätta på Ulf Lundells låt Jag går på promenaden. I denna sång går han på Södra Promenaden och stannar just på Halvars och köper sig en glass. Nu undrar ni säkert vem som var titelförsvarare från förra året? Jo, då var det Gottotekets Glassbar som gick segrande.

 

I år valde vi att sätta betyg på tre olika punkter i form av glass, prisnivå och läge. Med dessa menar vi självklart glass, hur god glassen är på de olika ställena. Prisnivå, hur dessa står sig mot varandra i jämförelse. Läge, hur bra det ligger till och hur lätt det är att ta sig till och från platsen samt om det finns bra möjligheter att sitta ner under tiden som man avnjuter sin glass. Allt detta i betygskala 1-5.

Årets jury:


Marcus Åberg

Jimmy Gilbert

Namn:
Halvars Glasskiosk
Plats: Södra Promenaden, Norrköping

Kuriosa: Nämns i Ulf Lundells sång "Jag går på promenaden"

En vanlig sommardag med bra väder brukar det vara fullt med folk på den populära glassbar men just denna dag vi är här är det dåligt väder, också dåligt med folk. Därför får vi mycket bra service av personalen när det är hela 3(!) personer som hjälper oss vid beställningen. Det är även oerhört lätt att parkera bilen som vi transportera oss i eftersom det finns parkering bredvid Halvars. Mycket bra! Det finns även mycket möjligheter till att slå sig ner vid en bänk under tiden som vi avnjuter glassen. Vad får den då för betyg?

 

Glassen: 3 smakar väldigt bra när vi är där och man har även mycket att välja på, stort utbud. Vi båda kan konstatera att här vet man vad man får när man äter glass.

Prisnivå: 4 Relativt billigt, vi köpte en kula i våffla och får betala 19 kr för detta kalas. Dessutom blir det billigare när du köper fler kulor vilket är mycket bra, alltså pris/kula då.

Läge: 5 Här är det mycket bra när man kan komma hit med bil och lätt bli av med den i närheten i och med parkeringen. Det går dessutom gå hit om man är ute på promenad längs med Promenaderna i Norrköping. Flera möjligheter och miljön runt Halvars är lugn och det går koppla av vid bänkarna.

 

Totalt: 12 av 15 poäng


Sommar





Tisdagens outfit




Idag har det varit en dag fylld med roliga aktiviteter. Varit i stan och gjort ett test som ni kommer kunna läsa om här på bloggen om några dagar. Ni som har läst bloggen under en längre tid, ett år, vet vad det handlar om för det är ett återkommande test som sker varje år. Kände att jag ville vara lite modebloggare idag också. Kommer säkert sluta med att jag fyller min blogg med bara outfits.

Idag kör jag på skjorta och chinos.

Bildbomb Göteborg


Nu var det ett tag sedan jag var i Göteborg, närmare bestämt var jag där 21-24 maj. Det blev en heldel bilder som jag inte hunnit lägga upp, därav en bildbomb nu!








1. Täten på Göteborgsvarvet 2. Uppskjutet och jag ser lugn ut 3. Virvelvind, min favorit och ni ser vad glada vi är Björn, jag och Michaela 4. Radiobilarna för oss män 5. Pappa innan loppet, laddad 6. Ser ut att gå lätt mot mål efter 21 km 7. En glad Michaela som njuter av solen i Göteborg bakom sina brillor

Sjung om studenten

Alla står glad och lycklig i sina vita studentmössor på skolgården. Den senaste veckan har varit den bästa någonsin i mångas liv, alla minnen, alla stunder tillsammans med klassen och så alla dessa fester. En hel vecka har bestått av att bygga upp en stor förväntan till den stora dagen, dagen med det stora D. Dagen när allting tar slut, när allt är över efter tre hårda år på gymnasiet.

 

För en sista gång ska alla tillsammans sjunga ”Sjung om students lycklig dar..” nästan så man får rysningar. Följt av att man gemensamt vinkar med sina vackra vita mössor med sitt namn på. Att varje dag i tre år gå till samma trygghet med samma människor är nu över. Som Gyllene Tider sjunger ”Det är över nu..”. Alla dessa stunder som man upplevt tillsammans. Alla dessa prov, ja allt har man gjort i en grupp nu blir man ensam och vuxen.

 

Det har gått tre år sedan jag själv stod där på scenen utanför min gymnasieskola och var helt fantastiskt lycklig. Äntligen var stunden kommen när man skulle få ta studenten. I värmen stod jag med min vita skjorta, svarta kavaj och min vita mössa på huvudet. En milstolpe i livet som alla går igenom, eller nästa alla åtminstone. När jag idag ser alla dessa studenter på stan tänker jag tillbaka till en fin tid och tänker hur glada de måste vara, vilket också går att se på allas läppar. De allra flesta går runt med ett stort leende hela dagarna nu när det är sista veckan, för på torsdag eller fredag denna vecka är allt över.

 

Då är den sista festen tillsammans med de personer som man uppgåtts med i minst tre år. Då och där tar allting slut och ett nytt kapitel skrivs. Men den känslan av att bli ensam ska man inte ha för tänk alla vänner som man kommer ha kvar för livet efter gymnasiet. Det är en vacker tid som varje student får uppleva och jag önskar alla er stor lycka i framtiden.


Ta ut ditt lag och tävla

På fredag rullar fotbolls-VM igång i Sydafrika och vad vore roligare än att få ihop en liten tävling nu när det kör igång? Jag har registrerat ett lag på VM elvan och även satt ihop en liga där jag tycker alla ni ska gå med. Man tar helt enkelt ut sitt lag på denna sida sedan söker man bara på att gå med i en grupp och självklart heter gruppen Slipsens och där går ni med, lösenordet för att gå med är bloggarna. Sedan får spelarna poäng beroende på hur bra de är och så vidare. Svårt att förklara men jag tror att ni alla förstår vad jag menar, så nu är det ju ingenting att tveka på.

Nu ser vi vem som är bäst på att sätta ihop sitt lag och vem som vinner på VM Elvan i gruppen Slipsens..





Tillskott

I fredags när jag och pappa höll på här hemma upptäckte vi något spännande. Vi som redan har ett antal katter har nu fått ännu fler, vilket är trevligt på sitt sätt. Frågan är bara hur många fler vi kan ha här hemma, blir rätt dyrt med mat och så. Men de är så fruktansvärt söta att man dör. Försökte fånga dom på bilden men lyckades inte speciellt bra...



Vilken klocka ska jag välja?


Imorgon eller kommande vecka ska jag investera i en ny klocka men har världens besluts ångest. Kan inte bestämma mig för vilken jag ska köpa, och jag vet ju att ni läsare är bra på att hjälpa mig med dessa beslut. Därför har jag tagit ut bilder på de klockorna som det står mellan så får ni rösta. Visst låter det roligt? Sen får jag se om jag följer erat råd eller om jag följer min egen vilja. Men rösta nu på klocka 1, 2 eller 3.

Kör hårt!


Klocka 1 - Röd

Klocka 2 - Blå

Klocka 3 - Grön

Somrigt




Vilket fantastiskt väder det är idag. Självfallet har jag suttit ute och njutit hela förmiddagen tillsammans med min bok som jag nästan läst klart nu. Fick ett sådant infall igen till att göra en dagens och då måste jag ju göra det också. Njuter av att kunna gå runt i mina cheap monday jeansshorts och acne tröja. Enkelt nu på sommaren. Får passa på nu när äntligen värmen är här. Tänker på en viss person som får stå inne i ett varmt kök och göra hamburgare när det är så fint väder, du vet vem du är. Själv ska jag också snart hoppa in i bilen för att åka till jobbet. Idag är det ett pass mellan 15-22 som gäller. Fick lite dåliga nyheter från faster Gunhild idag också. Ni får veta vad lite senare nästa vecka.

Hinner ni njuta av solen nått?

Superettan koll - IFK Norrköping

Som avslutning är det jag som får gå in och prata lite om mitt lag IFK Norrköping. Tidigare under veckan har ni kunnat läsa om Hammarby IF och Jönköping Södra när jag haft med "experterna" på respektive lag. Visst passar det också bra att ha detta just nu när mitt lag går som tåget i tabellen och är i ledning. Bra tajming. Men över till mina frågor och svar nu.

IFK Norrköping har fått en fin start på säsongen, något som var väntat?
- Nej, långt ifrån faktiskt även om jag sa rätt tidigt att jag trodde denna säsongen kunde bli väldigt rolig. IFK har äntligen hittat ett bra grundspel som fungerar mot de flesta lagen, sedan har de haft marginalerna på sin sida i vissa matcher. Ta till exempel Syrianska hemma när man lyckas vända i slutminuterna från 1-2 till 3-2 seger. När hände det senast?

Finns det något som överraskar dig i årets superetta?
- Ja, faktiskt är jag väldigt imponerad över Landskrona som har smugit upp på en tredje plats i tabellen. Inte många som pratar om dom men nu märks det hur mycket som kanske Henrik Larsson har tillfört i truppen. Om vi ska se det negativa tycker jag Hammarby överrraskar med att spela så dåligt. Men jag är inte chockad.

Har du varit på många matcher på Nya Parken så långt in i säsongen?
- Självklart har jag varit på plats i princip alla matcher med undantag för Syrianska nu senast eftersom jag jobbade då men följde den såklart på internet. När det gäller bortamatcher har det inte blivit någon ännu.

Varför så lite folk på hemmaplan när det går så bra?
- En mycket bra fråga som jag inte har något riktigt bra svar på heller. Jag förstår inte varför folk stannar hemma istället för att få se lite underhållande fotboll, för i år är det faktsikt underhållande spel. Nästa hemmamatch har jag sett att IFK satsar på att få mycket folk på läktarna så vi får hoppas på det.

Vad tror du om nästa match borta mot Landskrona?
- Det kan bli en tuff match eller det är en tuff match speciellt nu när Landskrona går bra. Men självklart är jag optimist och tror på en seger för bortalaget men om man "bara" lyckas få med sig 1 poäng är jag nöjd också. Sen krossar vi Örgryte hemma istället.

STUDENTDAGS

Snart är det dags igen, för en stor grupp skoltrötta? / välutbildade! / ”livsnyfikna” och glada (hoppas jag) ungdomar att komma ut i den stora vida världen! M.a.o. Studenten.

Undrar lite hur det känns!?!

På min tid, jag gick Fackskolan – 2-årig ekonomisk linje  1970 - 72, var det så omodernt att ta studenten så det går inte att beskriva. Ingen vit mössa, eller ljusgrå för vår del, och inga kostymer eller vita kläder!  Absolut inte!!! Det var några stycken på hela skolan som bröt mot det. De lyste som vita fiskmåsar inne bland skeppen som hänger i kyrktaket . (Norrköping är ju en hamnstad, så där finns ”kyrkskepp”).  Avslutningen var ju trots allt i kyrkan, vilket inte alltid är tillåtet idag. Min avslutningsklänning var jättesnygg, lätt glittrigt mörkblå med lång ärm och kort-kort. Verkligen kort-kort!! Men vadå, då var man ju ung. Trots att jag är en långbyxmänniska gillade jag den verkligen.

För mig var det en lättnadens suck den dagen skolan äntligen var slut. Trivdes aldrig riktigt de där 2 åren; men,men… De gick ju de med. Och nå´n nytta har jag ju haft av det.

Ska vi ta en resa bakåt i tiden, om studerande? Jo, det gör vi. Det är ju ändå jag som bestämmer vad jag vill skriva, och gammalt gillar jag. Som jag tror jag skrivit om, har jag ju släktforskat lite. Och då kan man hitta lite av varje. Men för att hålla mig till ämnet;

 

Min farmorsfarmorsfar var barn 3 av 7 syskon i en bondefamilj lång ut på landet i Östergötland. Hans yngste bror, född 1807, ”studerar i Norrköping 1822 – 1829”. Det står inskrivet i husförhörsboken med stora bokstäver. Alltså sågs det som något väldigt stort och fint, på den tiden. Snacka om rang och klasskillnad. (Men det är en annan historia). Jag måste fortsätta att forska lite på vad det blev av honom, och resten av syskonen. Om familjen själva hade ekonomi att låta sonen läsa, eller om (som det ofta var) prästen eller kanske nå´n lärare tyckte han var värd att satsa på. (Återkommer med svar, om jag kan lösa den gåtan).

 

Ett hopp framåt, till ca 1966-67. Då var det ändring från 6-årig till 9-årig grundskola här. De som var födda 1952 fick välja om de ville gå om 7:an och fortsätta några år till, eller om de ville gå ut skolan efter gamla modellen. Det var lite olika bud om vad som var bäst, men många valde att sluta. Och söka till realskolan. En granne gjorde så, och när den skolan var slut var det tentor och krav på att bli godkänd för att få slutbetyg och mössa. Det gick bra för NN, ingen bakdörr utan ut genom stora porten på framsidan. Det blev familjefest och blommor och gratulationer från grannarna. Jag och kompisen var där också. Mitt första minne av ”studentfirande”.

 

När det var dags för syrran, 1979 tror jag, att ”ta studenten” var mössor på modet igen. (Champagnefrukost i parken och en röd klänning, eller hur syrran?) Vi var där hela familjen, utanför skolan och ”tog emot”. Moster och morbror och Susanne också. Den sommarens varmaste dag, tror jag. Minns att mina nya skor satt åt, så jag fick ta dem i handen och gå barfota hem.

Nu är det syskonbarnens Student som ligger närmast, ingen i år. Men nästa år hoppas jag… Och nu vet vi ju att det är inne med studentfirande, eller hur!!

 

Varmt, trångt eller vad som helst, men det är så mycket glädje och förväntningar i luften vid studentutspringen - alltid och överallt - att inget känns jobbigt. Samtidigt är det ju en stor avskedstid. Alla skolkamrater som ”skingras för vinden”. (Men det har jag väl redan skrivit om, tror jag).

 

Till alla ni med årets vita mössa: Lycka till i fortsättningen av livet!!! Och alla ni andra också!

 


Hälsar Faster Gunhild


Superettan koll - Jönköping Södra

I min lilla serie kring Superettan har det blivit dags att kolla till Jönköping Södra och vem är bättre på att prata med om inte Frida. I förra inlägget kunde ni läsa om Hammarby IF som inte har startat speciellt bra i årets serie, likadant kan vi väl säga om Jönköping kanske... Vi får se vad Frida har att säga.

Jonköping har inte fått någon bra start på säsongen, när vänder det?
- Ja, nu efter vinsten i svenska cupen mot Åtvidaberg och sen vinsterna mot Hammarby och Öster nu innan minisemestern så känns det som det är på väg åt rätt håll, får hoppas att det håller i sig även efter det lilla uppehållet.

Finns det något lag som överraskat på dig så långt?
- Enligt min förhandstippning trodde jag ju inte ifk skulle tuffa på så som dom gör så dom är lite överraskande. Annars har jag inte jättebra koll än så länge.

Har du varit på många matcher så långt under säsongen?
- Än så länge har jag inte missat en enda hemma match (inte dom senaste 3 säsongerna), har dock inte varit på någon bortamatch än, dåligt Frida.

Vad skriver medierna hemma i Jönköping om starten?
- Nja, medierna skriver inte så överdrivet mycket, mest dagen efter match då dom har något att bita i, roligast att läsa är ju alla andra som tror att dom kan allt, speciellt när det går dåligt, då ska det alltid tyckas bäst, det är roligast.

Vad tror du om nästa match mot Väsby borta?

- Blir nog en tuff match, två lag som vill mycket, men jag hoppas att Södra lever på sitt flow och tar hem segern i Stockholm.




Junipanelen gör debut!



Marcus 21 år från Borlänge

1. Hur känns det nu att sitta i panelen hos slipsens?
- Det känns himla bra. Efter ett tag i utlottningsmomentet så blev jag dragen. Jag ser
framemot en intressant period här på Slipsens.

2. Snart dags för många att ta studenten, vad har du för känslor?
Tänk att i sommar så är det tre år sedan jag stod där med studentmössan i högsta hugg. Men jag kan när som helst trycka på "studentknappen" och känna känslan komma. Det är en otrolig dag för alla, och ska jag vara ärlig så längtar jag tillbaka dit en aning. Jag får helt enkelt vara glad för andras skull :)

3. Finns det någon nyhet du reagerat mycket över under veckan som gått?
- Ja, en sak som gör mig förgrymmad! Det var när israeliska soldater bordade båtarna från "Ship to Gaza", och dödade helt oskyldiga människor. Israel försöker att hitta på många sätt att snirkla sig ur att de gjorde helt rätt. Men
jag är inte född igår. För det första så sköt de helt oskyldiga människor. För det andra så attackerade de båtarna på internationellt vatten. För det tredje så hindrade de humanitär hjälp till befolkningen i Gaza. Visst, aktivisterna på båtarna slog soldaterna med olika slags tillhyggen, men vem hade inte gjort det? Det utbröt ju en hemsk panik ombord. Det finns säkert hundra olika versioner om det här. Men jag är så himla trött på den där blockaden som Israel har gjort mot Gaza. Just nu är Gaza en humanitär katastrof. Det är dags för världens länder att sätta ner foten, och det REJÄLT! Vad är det för värld vi lever i egentligen?!

4. Hur skulle du vilja beskriva dig själv för läsarna nu när du har chansen?
- Jag är en person som älskar att skriva. Det spelar ingen roll vad jag ska skriva om. Det flyter på som en vattenkran. Men som person är jag social, positiv och noggrann.

5. Har du några planer för helgen?
5. Jag har inte hunnit så långt än. Är en rätt spontan person också så man vet aldrig vad man hittar på. Men som det ser ut nu så blir det en lugn helg.

Nikita 18 år från Linköping

1. Hur känns det nu att sitta i panelen hos slipsens?

- Det känns väl bra! Eller borde det inte det? Jo det borde det, så det känns skitbra!

2. Snart dags för många att ta studenten, vad har du för känslor?
- Inga alls. Jag känner däremot "Men du, det är typ millioner andra som tagit studenten innan dig. Du är inte sååå speciell som du vill få det till. Lägg av att gapa. Och du? Din studentklänning, jo.. Den får dig VISST att se tjock ut"
ungefär.

3. Finns det någon nyhet du reagerat mycket över under veckan som gått?
- Ja, Jacks berättelse på Facebook och hos Djurens jurister. Jack rev en man i ansiktet och det fallet blir jämtfört med en Rottweiler som nästan bet ihjäl ett barn! Det reagerar jag starkt på, alla nyheter och fall där djur (främst hundar) fart illa pga dålig hantering hos myndigheter får jag spatt och spel på. Det är dags att göra något åt det sk djurskyddet vi har i Sverige! För det FINNS INGET!

4. Hur skulle du vilja beskriva dig själv för läsarna nu när du har chansen?
- Äsch, jag skulle nog inte beskriva mig själv alls. Jag är sådär tråkig så jag faktiskt måste upplevas, haha. Men jag känner aldrig lagom om något, är väldigt crazy och kan inte sitta still.

5. Har du några planer för helgen?

- I helgen ska jag jobba! Ut i det förhoppningsvis fina vädret med hundarna, jag har ett litet hunddagis i hemmiljö. Och så ska jag söka utbildningar osv för att kunna arbeta aktivt inom djurskyddet!

Michaela Elfgren, 27 år från Stockholm, men bor nu i Skåne för studier.

1. Hur känns det nu att sitta i panelen hos slipsens?

- Jag tycker att det känns väldigt roligt, eftersom jag är en trogen läsare och bloggen är toppen, så är det en ära att få vara med.

2. Snart dags för många att ta studenten, vad har du för känslor?
- Jag känner bara glädje, jag får rysningar i hela kroppen när jag ser alla glada studenter på sina flak. Jag tänker alltid tillbaka till när jag tog studenten och vilken mäktigt känsla det var. Jag skulle kunna göra om det igen.

3. Finns det någon nyhet du reagerat mycket över under veckan som gått?

- Jag reagerar ganska mycket på nyheterna, för det händer så mycket hela tiden. Men en av de stora nyheterna denna vecka måste vara dels den 2 åring som röker 40 cigaretter om dagen och hålet i Centralamerika, det tyckte jag var väldigt läskigt, att ett stort hyreshus bara försvinner ner i marken, och efterlämnar ett perfekt runt hål, och att de säger att de kan inte bara vara av naturen.

4. Hur skulle du vilja beskriva dig själv för läsarna nu när du har chansen?
- Jag är en väldigt glad och positiv tjej som njuter av livet. Jag älskar att umgås med mina vänner och har alltid folk runt omkring mig, jag är nog ganska sällskapssjuk och tycker inte om att vara ensam. Jag skrattar väldigt mycket och har en ganska barnslig humor. Det jag älskar mest är att få vara ute på sommrarna, hitta på en massa saker och bara umgås och njuta i glada vänners lag.

5. Har du några planer för helgen?

- I dag (fredag) kommer min älskade lillebror ner hit till Skåne från Stockholm för att hälsa på mig. Vilket jag har längtat efter så otroligt länge. Det kommer att bli en massa grillning och utflykter. Få visa honom hur jag har det här nere. Och självklart en massa solandes i trädgården.

Idyliskt





Äntligen är det fredag och jag ger mig av tidigt idag för att jobba. Känns skönt på det sättet att nu är faktiskt skolan över så nu kan jag fokusera bara på jobbet och sommaren! Underbart härligt...

Hoppas ni får en bra fredag!

Djup


Superettan koll - Hammarby

Som jag lovade förra veckan har det blivit dags för lite superettan koll igen. Självklart har jag tagit kontakt med "experterna" på området i form av Frida och Sandra. Sedan spetsen med mig och som ni vet håller alla vi på olika lag i serien. Sandra på Hammarby, Frida på Jönköping Södra och så jag som håller på IFK Norrköping. Först ut att svara på frågor är Sandra om sitt kära Hammarby.


Hammarby har inte gått speciellt bra i superettan så långt. Hur känns det för dig?

- Det är klart att det inte känns så roligt. Jag hade väldigt höga förhoppningar på Hammarby i början av Superettan och jag blev väldigt besviken när jag såg hur dåligt det gick. Det är aldrig roligt att börja lika dåligt som man avslutade en säsong.

När tror du vändning kommer?
- Jag hoppas att vändningen redan har kommit. Sist när jag var och kollade på Hammarby - Väsby United så såg Hammarbys spel väldigt bra ut. De hade självförtroende och spelade grymt bra. Jag hoppas det håller i sig resten av säsongen nu. Det skulle göra mig glad :)

Finns det något lag som överraskat på dig så långt?
- Det finns en hel del lag som imponerat bland annat IFK Norrköping. Jag trodde inte att dem skulle inleda så bra som dem gjort. Jag har nog underskattat dem en hel del, vilket man inte borde göra.

Tror du intresset för Hammarbys hemmamatcher kommer vara lika stort nu när det går lite sämre?
- Jag hoppas verkligen att publiken inte sviker laget just nu när vi är i en ekonomisk kris. Hammarby behöver all hjälp dem kan få, speciellt av publiken. Dock tror jag att det finns ett få antal suppotrar som struntar i att gå på matcherna nu när det går dåligt så ja, jag tror nog intresset kommer att minska sorgligt nog. Men inte för min del, jag kommer alltid stå brevid Hammarby oavsett vad som händer!

Linus Hallenius på 7 mål sedan är det ett stort mellanrum ner till resten av målskyttarna under säsongen, när kommer det igång?
- Ja, Linus har varit helt otrolig denna säsong och jag tror nog att han kommer fortsätta att vara den som kommer ösa in mål för Hammarby. Jag hoppas verkligen andra målskyttar också kommer igång, det är nog bara en tidsfråga innan dem gör det.

Vad tror du om nästa match borta mot Degerfors?
- Jag har höga förväntningar efter vår förra match mot Väsby då Hammarby spelade grymt. Jag hoppas som sagt att dem spelar minst lika bra mot Degerfors och att det leder till en vinst :)

Musiktips del 3

Ännu mer musiktips kommer nu från mig, vilket jag hoppas att ni gillar. Har blivit väldigt mycket svensk musik så långt och jag fortsätter i detta fotspår även idag. Men jag tror att det är sista gången som jag bara håller mig till svenskt i mina tips. Tidigare har ni fått Joel Alme, Familjen, Melissa Horn och Mitt Piano. Ni märker säkert redan nu vilken typ av musik som jag har väldigt lätt att fastna för och ja, det stämmer. Jag fastnar väldigt lätt för popmusik men jag ska försöka bryta mönstret snart! Idag är mina tips Hästpojken och Andreas Grega. Kanske är det också en person som brukar läsa min blogg som känner sig träffad nu?


Andreas Grega

Hästpojken

Panelen är lottad

Nu är allting klart för junipanelen och jag har dragit fram vilka som ska ingå i den. Som alltid har trycket varit stort på att få vara med och det finns enbart tre platser. Dragningen gick till enligt att jag gav alla 11 tävlande en varsin siffra 2-12 och sedan lät jag tärningarna tala. Följande var med i denna lottdragning (inom parentes deras siffra): Angelina(2), Hanna(3), Nicole(4), Amanda(5), Maya(6), Marcus(7), Sanna(8), Sandra(9), Nikita(10), Michan(11) och Henrik(12). Nu väntar ni alla på svaret kring vilka som ingår i panelen under hela juni och svaret är......


..... Första platsen gick till Marcus och andra platsen i panelen gick till Nikita. Slutligen är det Michan som sitter i panelen för juni. Deras första svar kommer på fredag!

Ni som kom med, skicka er mail till mig så jag kan skicka ut frågorna till er!

Onsdagens




Nej, nu börjar detta bli som en drog. Jag menar att jag kör dagens outfit... Kanske kommer jag hamna i modebloggar-träsket, så som jag tjatar om det nu också. Hoppas ni har det bra i solen denna fantastiska onsdag också precis som jag.

Underbart




Det är så underbart att det fina vädret äntligen är här. Snart är även skolan slut vilket också är helt fantatiskt bra för då har man sommarlov, även om jag ska jobba hela sommaren. Skönt ändå! Onsdag idag och dagarna går fort men igår trodde jag att det var torsdag faktiskt, är lite snurrig. Som jag skrev i måndags finns det plats kvar till panelen, denna gång enbart en plats. Kommer dra allt ikväll så det är bäst att DU skyndar dig nu.

Idag blir det skola och träning för min del. Ska ni göra något roligt?

Kyrkan river upp sår

Återigen befinner jag mig i kyrkan med mina tankar och Guds ord som prästen läser upp för oss. Det är inte ofta som jag är i denna miljö men varje gång är det något stort som händer. Denna gång är det konfirmation som vi ska ta oss igenom tillsammans alla i kyrkans vackra miljö. Framme vid podiet står alla de unga som nu blir vuxna, om vi ska följa kyrkans ord. Det är då känslan dyker upp hos mig.

 

Tänk att det är hela 7 år sedan som jag själv var en av alla dessa unga som stod inför något stort. Att ha hela sin släkt sittandes på bänkraderna och titta på mig när jag får motta välsignelse. Nu när jag sitter där fylls jag av alla dessa tankar och känslor, nästa så de där djupa tankarna kommer.

 

Egentligen har jag ju inte speciellt mycket minnen kvar från den dagen, minns inte ens datumet men vissa händelser kommer jag ihåg. Minns att farmor var på plats, första och sista gången hon besökte Styrstad kyrka, den kyrka jag konfirmerades i. Jag minns också hennes ord om hur vackert hon tyckte det var inne i kyrkan och hur rörd hon hade blivit. Det var aldrig självklart att hon skulle komma överhuvudtaget men till slut blev det så och det är jag glad för.

 

Skulle man fråga dessa unga människor om varför de konfirmerar sig skulle de troligtvis inte ha något bra svar. Mycket handlar nog om att få presenter är något jag kan tänka mig. Vet bara själv hur jag tänkte där och då, nu kan jag se det på et annat sätt. Och nu har det gått 7 år sedan dess.

 

Att gå till kyrkan rör upp en heldel känslor hos mig. De senaste gångerna jag har varit där har det handlat om begravningar av farmor och farfar. Och jag har minnen kvar från detta, starka minnen. Speciellt från min farmors begravning där jag skulle visa mig stark och inte visa någonting, även om jag var helt knäckt inombords. I kyrkan gick allting bra och jag lyckades hålla upp denna vackra fasad mot min omgivning. Vi alla fick gå fram till kistan och lägga en blomma samtidigt som alla andra i kyrkan visade sin stöttning genom att bocka. Även där och då kunde jag hålla upp min fasad.

 

Först ute på kyrkogården kom alla känslor och jag stod själv kvar och tog mitt farväl till farmor. Vår relation till varandra tyckte jag var underbart bra och för varje dag sedan dess har jag tänkt på henne. Nu när jag sitter där i bänkraden i kyrkan kommer alla dessa känslor ännu en gång. Det är någonting med denna miljö som får mig att stanna upp och tänka efter.

 

 


bloglovin

RSS 2.0