Återkommande inslag

Sitter i bilen påväg hem efter ännu en dag ägnandes åt utställning i skolan. Riktigt roligt måste jag erkänna, vi får prova på lite av varje om man säger så. Men sen kommer det här med bloggen och jag har massor med idéer när jag sitter i skolan på vad jag kan skriva om. Sen sitter jag här och har glömt bort det mesta. Men jag tänkte på en sak efter att ha läst lite hos Pelle där han skrev lite om olika saker som folk har återkommande på sina bloggar. Ni vet ju att jag bland annat har intervjuer, trevlig läsning och veckans panel. Men något ni kanske inte vet är när dessa tillfällen faller in i veckorna, därför kan jag kan redogöra lite för det såhär. Hur ser då en vanlig vecka ut hos mig?

Måndagar brukar inte bjuda på några fasta inslag men såklart levererar jag texter från mitt händelserika liv och andra fiktiva upplevelser. Som en vanlig bloggdag helt enkelt, men det är ju trotsallt måndagar första dagen på en ny vecka.

Tisdagar består också av att ladda inför den nya veckan med vanliga inlägg. Inga speciella återkommande händelser utan i väntan på...

Onsdagen ligger jag lågt för här kommer ett första inslag. Ni har säkert märkt det under veckorn, det är ju självklart trevlig läsning som kommer in här. Då undrar ni säkert vad det är. Det ska jag berätta för er. Ni får läsa första delen i veckans intervju, varje vecka är det en person som jag intervjuat och lägger ut en liten sammanfattning. Första delen onsdagar i trevlig läsning.

Torsdagar
erbjuder självklart underbara inlägg som i vanlig ordning.

Fredagar ger er andra delen i intervjun och här kallar jag det för Fredags intervjun. Personen ni fick läsa om på onsdagen får ni veta ännu mer om. Här kommer fortsättningen på intervjun.

Lördagar består ALLTID av tävling till Veckans panel.

Söndagar är det dags för Veckans panel och ge svar på mina frågor. Alla svar publiceras från 3 personer som deltagit i panelen som vunnit sina platser under lördagen.

Ni ser ju att det alltid finns något nytt att läsa om. 

Två tusen ord

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga. Därför får ni denna morgon njuta av två bilder så får jag ihop två tusen ord på ett inlägg. Frågan är sen hur ni tolkar dessa bilder?

En cykel

Vad gott det är med pannkakor, på en måndag. Jag vet att det är helt fel dag att äta det på men va fan. Varför ska man följa alla dessa traditioner som finns. Måste ju skapa lite nytt. På tal om nytt så hittade jag en gammal cykel för någon vecka sedan som jag tänkte att jag kunde göra i ordning så det går cykla på den till sommaren. Visade den för min morfar förra helgen för att kanske få lite hjälp med att hitta nya hjul och så, istället fick jag en kritisk blick. Han tyckte inte det var värt att lägga ner energi på den. Istället kunde jag köpa en ny enligt honom. Jag går emot honom och funderar på den varje dag. Skitsamma att den ser för jävlig ut, vad gör väl det. Tänk er sitta på den med trä handtag och cykla fram precis som någon föregångare också gjort. Jag tänker ge cykeln en andra chans i livet. Ni kan ju tänka er hur glad den måste bli efter att ha hängt i förrådet i ett tiotal år. Nu får den komma ut i verkligheten igen, glädje! Den kommer ut ur minnena och får återuppleva hur det är att leva. I mitt huvud ser jag bilder över hur jag under den varma solen sitter på min cykel och tar mig framåt, framåt mot havet och badplatsen. Har en bild av en vacker flicka som cyklar bredvid mig och den äldre farbrorn som möter mig och ser min cykel. Så nöjd jag är. Stolt över att gått emot min morfar och lagat cykeln. Vega. Det är märket och farbrorn frågar mig hur gammal den är och jag svara glatt att den är från mina förfäder. Som ett minne och en symbol för en tid som varit. Tänk er hur många mil denna cykeln har åkt i sina dagar. Men nu hänger den bara där utan hjul. Utan funktion. Nu ska den ta mig framåt i livet. När jag har tid över för den innan sommaren.
Vacker kärlek


Vi säger välkommen till en helt ny vecka. Vecka fjorton närmare bestämt men det känns som att det var nyårsafton igår, det är värst vad tiden bara försvinner iväg. Igår kväll såg jag en alldeles fantastisk men typisk romantiskkomedi, 27 dresses, och för er som har sett vet ni vad den handlar om. En tjej som älskar bröllop men alltid fått vara bröllopstärna på 27 bröllop men aldrig gift sig själv. Hon har inte träffat den rätta ännu. Men ni kan säkert själva räkna ut hur det slutar, precis som i alla andra romaniska filmer. Men för mig var det länge sedan jag såg något så vackert.

I helgen pratade jag med en tjej om kärlek och vi kom fram till att det kan vara jobbigt. Man blir besviken och lämnad eller så är det fantastiskt och underbart. Jag personligen vill förknippa ordet kärlek med något vackert och tillit. Frågan är bara om jag har rätt. Hoppas. Men samtidigt tänker jag att när man verkligen är kär i någon litar man säkert på denna personen till 110% och tänk ifall det är en person som utnyttjar dig. Där ligger ett problem, när de flesta människor idag faktiskt har en baktanke med det mesta. Blir man utnyttjad kommer det säkert ta år innan man kommer över det. Så på det sättet kanske kärlek är lite läskigt men ändå spännande..

Get ready for a new week!

Veckans panel vecka 13


Denna veckan består panelen av:

Emma

Malin

Linda

1. Vad ser du framemot under våren? Någon speciell händelse som du ser framemot?
Emma: -När alla studentskivor är över haha, det känns lite tjatigt. Nej jag tänker vara tråkig och säga redovisning av allas projektarbeten. Det ska bli ritkgit kul. Sedan mösspåtagning och sådant kommer bli en speciell känsla.

Malin:
-Egentligen PJ Harveys konsert i Stockholm, men nu är den slutsåld och jag fick ingen biljett så inte mycket att se fram emot för min del. Vad jag däremot kan se fram emot är att Metric släpper ett nytt album den 7 april, första på fyra år.

Linda: -Det som jag ser fram emot närmast är att se Talang när det börjar sändas, varför får förbli en liten hemlighet ett tag till, men jag kan rekommendera er att se det. Annat roligt som händer i vår, är att jag och min sambo ska gå o titta på Joe Laberos tältshow i maj, ska bli roligt att se honom live, innan har jag bara sett honom på tv.
2. Såg du Let's dance-finalen i fredags?
E: -Nej tyvärr, jag hade tv:n på i bakgrunden ett tag i början dock.

M:
-Ja, det gjorde jag. Den här säsongen är första gången jag ser och följer Lets Dance över huvudtaget, helt klart sevärt. Jag var verkligen kluven över vem som ”borde” vinna, båda förtjänade det precis lika mycket men av olika anledningar tyckte jag.

L: -Självklart såg jag lets dance, det är ju nästan ett måste. Dock är jag besviken över att Magnus vann. Det är inte så att jag tycker att han är dålig, utan han är bra, och han har utvecklats. Men jag tycker att laila har utveklats mer, och hon dansar i en helt annan klass än vad Magnus gör, sista dansen var ju bara såå fin. Det är ju många som tror att hon har kunnat dansa så här bra innan och att hon inte har utvecklats o så här. Men det är ju inte sant utan bara fel rykten. Men jag är inte förvånad över att hon inte vann, man vet aldrig hur svenska folket röstar..

3. Vad är vår för dig när det gäller nöjesliv?

E: -Vår för mig är att sitta dagtid med ansiktet vänt mot solen på en uteservering med någon man tycker om med en thé/latte. Och att framåt kvällen kunna fortsätta sitta på uteserveringen, med ett glas Rosé utan att frysa.

M:
-Mest vår när det gäller nöjesliv är för mig festival-planer, alla förberedelser som att spela in blandband och sådant som hör till. Uteserveringar skapar definitivt också vårkänslor, caféers snarare än krogars.

L: -Vår, det är när folket kommer ut ifrån sina små hus och det blir liv och rörelse på gatorna. Äta den första glassen för i år? Eller sitta på en uteservering i en tunn jacka och äta mat, samtidigt som solen lyser på en. Jag längtar efter våren!!

4. Vad tycker du är det viktigaste som hänt i nöjesvärlden veckan som gått?

E: -Hm, viktigt och viktigt. Nöje är väl egentligen aldrig viktigt enligt min mening och jag har noll koll på världen men om vi ska tala om Stockholms nöjesliv så hade, om jag inte minns mig fel, The voice något slags happening på Café Opera i veckan, det var ett antal stora artister där. Jag och min vän blev bland annat presenterade för Shayne Ward, trevlig och snygg. Sedan hängde Zach Braff, ni vet J.D från Scrubs på Rose bland annat. Men det bästa är att Soap Bar körde igång första kvällen för "Blond Swedish amatuers" - en ny standup happening. Det var fantastiskt roligt.

M:
-Lets Dance finalen är om inte annat det mest omtalade jag lagt märke till, så jag antar att jag skulle tolka det som det viktigaste. Robinson-premiären har det också varit mycket prat om den senaste veckan, men att det var just final i Lets Dance stjäl nog en hel del uppmärksamhet.

L: -Jag måste erkänna att jag hänger inte med i nöjeslivet så bra, så jag har ingen aning.

Hatkärlek till den sista snön

Söndag igen visst går det väl alldeles för fort nu för tiden. Ute ligger fortfarande snön kvar men är påväg att smälta bort. Vill bara bli av med den och möta en vår med allt vad det innebär. Häromdagen såg jag uteserveringarna som alla caféer och restauranger hade byggt upp inför helgen, förgäves. Den vita djävulen kom och förstörde allt. Men egentligen är det väl en slags hatkärlek som tillhör våren, jag menar att vi ska gå och vara lite småarg och frustrerade över att våren aldrig kommer på riktigt. Ena dagen är det vacker vårsol och dagen efter ligger det vita på marken igen. Som en längtan, en väldigt stor längtan till det nya. När värmen kommer ska jag damma av min cykel och varje morgon cykla de 2 km som jag har till bussen. Har inte blivit så riktigt än när det är minus grader på morgonen. När värmen kommer ska jag våga ta steget och prata med den där vackra, fantastiska och underbara tjejen som jag drömmer om på nätterna. Jo, det är faktiskt så att jag haft drömmar om en tjej. Måste vara dörrar som öppnas precis som träden slår ut sina knoppar och öppnar upp sig när våren kommer. Men någonting är annorlunda. I veckan som kommer börjar en ny lag att träda i kraft, nu blir det helt plötsligt straffbart att ladda ner. Därför känns det oerhört fantastiskt att spotify finns. Nu har till och med min pappa lärt sig använda det programmet, känns väldigt konstigt faktiskt. Ni skulle ha hört vår dialog igår vid frukostbordet när han bad mig hjälpa honom installera spotify. Nu kommer han säkerligen använda det varje dag, i väntan på en vår. Det är bara 6 dagar kvar nu också till det största vårtecknet kommer. Allsvenskan drar igång igen och det väntar gröna fotbollsplaner under all snö som ligger och döljer den.

Den här våren ska bli den bästa i mitt liv. Den här våren ska ge mig någonting som inte hänt tidigare. Den här våren väntar med många hemligheter. Den här våren kommer snart...


Vinnare till veckans panel

Sitter och kikar lite på Robinson i väntan på att fotbollen ska börja. Har varit lite dålig på att blogga under dagen men lördagarna har blivit lite mer av ladda upp inför veckan. Det är ju perfekt att ni får tävla under hela dagen till en plats i panelen och vet ni. Jag har faktiskt lottat ut platserna redan nu, så tre personer kommer bli väldigt glad medan tio personer blir lite besvikna. Nu undrar ni säkert vilka tre som kommer sitta i veckans panel...Så därför kommer svaret här:

Veckans panel kommer bestå av: Linda, Malin och Emma.

Ska bara komma på frågor sedan kommer det till era mejladresser under kvällen.

Tre debutanter som aldrig varit med tidigare, alltid roligt. Men jag undrar var alla killar håller hus? Det kanske är så att det är en majoritet av mina läsare som är tjejer? Vet faktiskt inte vad svaret är... Men det är väldigt roligt att ni blir allt fler deltagare för varje vecka!

Ikväll är det så dags för en tuff kvalmatch mot Portugal och jag tippar att det blir oavgjort. Vi får se om jag har rätt eller fel, det vet man inte förän efteråt. Nu blev det lite av varje i detta inlägg..

Tävla om DIN plats i panelenVad är veckans panel?

Det innebär att 3 personer får tävla för att komma med och svara på några enkla frågor från den gångna veckan som har gått. Ni har hela lördagen på er att delta i tävling och när jag utsett vinnare vid 21-tiden ikväll skriver jag till de 3 som är lyckliga vinnare. Skickar iväg ett mejl med frågor till personerna som har söndagen på sig att lämna sina svar och på söndag kväll publicerar jag svaren här med länkning till alla paneldeltagare.

Hur gör man för att delta?
Det är väldigt enkelt att delta i tävlingen. Du behöver bara skriva en kommentar till detta inlägg där du motiverar varför just DU ska vara med i veckans panel. Sedan kommer jag lotta ut 3 platser, genom en gammal hedlig lottdragning.

Veckans ämne: Nöjes liv

Ella är hemma och filmer

Gissa vem som kom hem igår?! Ella kom i en kartong efter att ha varit på semester i Holland. Nu fungerar hon bättre än aldrig tidigare. Underbart att hon är hemma igen. Ni som inte hängt med i vem Ella är så talar jag självfallet om min minipc som gick sönder för ett tag sedan. Vet faktiskt inte vad felet var men något fel var det. Nu är hon hel och fin igen. Idag är det lördag igen och utanför fönstret ligger ett vitt täcke snö på marken. Nu när man ännu en gång trodde att våren var på ingång. Hur många gånger kan man ha fel?!

Sitter man och längtar efter en stor vårsol och kunna ta långa härliga promenader här ute på landet. Nej, nu sitter vi inlåsta i skogen istället när vägen inte är den bästa att åka på. Igår blev en filmfredag faktiskt. Såg på 3 filmer i följande ordning:
En kärlekshistoria
Darling
•Cloverfield

Personligen gillar jag filmerna av Roy Andersson och Johan Kling som ligger bakom En kärlekshistoria respektive Darling, dessa filmer tycker jag att ni borde se. Idag ska jag nog sätta mig och läsa lite böcker som jag lånade igår. Blev Marcus Birro och Ronnie Sandahl. Lite ny inspiration kanske.

Under dagen får NI INTE MISSA VECKANS PANEL-TÄVLINGEN!


Utmärkelse

Jag fick en utmärkelse från Malin häromdagen och jag tänkte ge vidare lite utmärkelser. Måste ju fira att det är fredag också eller vad säger ni...KalleAnnaEmmaPelle •Nina
RoxyAnnaBella

Hängig och trött

Hemma igen efter en monster jobbig dag i skolan. Hann även med att träna lite på gymmet under lunchen, gäller ju att vara effektiv. Dessutom är det ju inte långt tid kvar nu till det stora målet, Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg.
Under veckan har jag iallafall beställt ilägg till skorna som jag får hem 7 april så det är ju ett tag kvar. Men just nu känns det inte som att jag borde träna egentligen. Börjar få lite ont i halsen och då är det ju inte bra att träna. FAN! Vill inte bli sjuk nu igen, därför gjorde jag i ordningen en nyttigdrink när jag kom hem. Fick blanda i banan, äpple, havregryn och så lite socker. Kanske kan pigga upp lite och slippa sjukdom..

Annars går träningen fint till varvet...

...Gissa vem som kommer hem imorrn?  ELLA!


Hyllningar

Godmorgon kära läsare!
Roligt att ni börjar bli allt fler för varje dag som går. Idag är det torsdag och det känns som att veckan bara springer iväg, sen sitter man där med en helg igen. Igår var det Pop Cirkus med bland annat Håkan Hellström. Helt underbart faktiskt. Han är ju en fantastisk låtskrivare och artist som jag inspireras mycket av. Under intervjun med honom sa han något riktigt vackert och tänkvärt. Vid frågan om han aldrig blir trött svarade han i stil med att detta är inget jobb utan jag gör det för mig själv och detta är min passion. Precis en sån fråga brukar jag också få här på bloggen, dels om jag tjänar pengar på att blogga och hur jag orkar med allting. Mitt svar är precis likadant, på fråga ett kan jag säga nej jag tjänar inga pengar. Det är inte syftet med bloggen. Och på fråga två kan jag svara att allt jag gör på bloggen är egentligen ingen ansträngning utan allt görs med passion och glädje. Jag brinner verkligen för det här. Det mesta jag skriver är för mig själv och vad jag tycker och tänker just för stunden utan tanke på vad andra ska tycka, sen är det självklart underbart med all positiv respons som jag får från er. Det ser jag som en stor bonus och en fingervisning på att folk gillar det jag ägnar mig åt.

Egentligen har jag två stora Gudar i livet, när det gäller bloggande, och en stor poet som jag ser upp till oerhört mycket. De fungerar som mina förebilder när det gäller skrivande, dessutom har jag haft den stora äran att göra intervju med båda dessa. Går inte sluta hylla dessa två för deras underbara och gripande texter. Jag talar självklart om Emma och Kalle och hoppas att ni fortsätter i samma fina spår. Jag läser deras bloggar dagligen och jag tycker även att fler borde göra det! Ni undrar säkert vem den stora poeten är för mig. Det är något jag lämnar öppet.

Torsdag och njut av vårsolen gott folk, njut till låten nedan.Njut av dagen!

Vad jag är uppe tidigt idag. Och jag är pigg såhär på morgonen också, undra när det hände senast? Kändes lite som att någon ville hjälpa mig igår och ge mig råd. Eftersom att när jag kom hem vid halv tio igår kväll hade vi ingen el hemma, hade varit strömavbrott hela kvällen. Perfekt för mig när jag var kvar i stan. Måste varit någon som tala om för mig att inte sätta sig vid datorn utan sova istället. Hamnade i sängen redan vid tio tiden och det brukar nästa aldrig hända nu mera. En riktigt lång och skön natt. 06,00 imorse ringde min väckarklocka och jag verkligen hoppade upp ur sängen. Idag är det onsdag och fullt upp på schemat igen.

Ska göra något som kan hjälpa mig i min väg till Göteborg och Göteborgsvarvet. Jag ska till en fotspecialist och kolla om jag behöver ha fotilägg, när jag misstänker att det är anledledningen till att jag får ont i knäna hela tiden. Förhoppningsvis är det också så och då kanske problemet löser sig.

Ni kommer inte heller gå lottlösa idag, dags för en intervju och denna vecka är det Lisa ni kommer få läsa om. Första delen i intervjun kommer komma upp här under dagen. Missa inte det!


Relationer

Kommer en gästbloggning...(Stoneriver börjar få konkurrens)


Jag har funderat mycket över det fenomenet med relationer, så fort du träffar någon uppstår det en relation. Den kan vara kort eller lång, djup eller ytlig och kan få ett bra slut eller inte. Det finns relationer som jag nu i efterand funderar på varför jag lade så mycket tid på dem, samtidigt som det finns dem som jag önskar fick mer tid. Helst vill jag kunna spola tillbaka tiden och värdesätta det var, men det är lätt att vara efterklok. En av de relationer som jag önskar att jag hade värdesatt mer är relationen mellan mig och min mormor. Som ung var jag mycket hos min mormor, hon bodde bara några hundra meter bort och vi kusiner var där mycket och ofta. Vi fick alltid saft, och titt och tätt fick vi även kanter från marängbottnar samt smörkräm som hon hade haft till sina mockatårtor. Mormor fanns alltid där och ställde upp när mina föräldrar gick isär. Jag var där när jag inte kunde vara på fritids och på helger när mamma jobbade.

Men med åren blev jag äldre och jag slutade att gå de där 200 metrarna bort till mormor, jag tyckte mest att hon var trist och mest beklagade sig för allt. Tiden gick och med åren blev även mormor gammal. Hon sålde huset till min morbror och flyttade in till en servicelägenhet i stan. Hon trivdes bra och jag började även besöka henne oftare, minst en gång i veckan var jag där i regel. Efter bara ett år i lägenheten blev hon sämre och sämre. Hon ramlade, svimmande och var okontaktbar flera dagar. Familjen insåg att detta inte var hållbart i längden och hon flyttade då till ett långtidsboende där det alltid fanns personal. Vi märkte allihop att hon blev svagare och hon var nästan alltid trött.

Sista gången jag träffade mormor berättade hon hur stolt hon var över mig,
något som jag aldrig hade hört innan. Det var en varm känsla att höra och jag märkte verkligen att hon menade det. Några dagar senare var det fredag och jag skulle egentligen inte ha varit hemma från skolan men av någon anledning hade vi slutat tidigare. Telefonen ringde och jag svarade, det var mormor. Hon skulle egentligen ha ringt min morbror berättade hon, men hade antagligen slagit fel nummer. Jag tänkte inte så mycket på det förrän jag fick dödsbudet kommande vecka, då insåg jag att hon antagligen hade ringt för att säga hejdå till mig. Inte för att det var hennes egentliga mening, men omedvetet hade hon nog slagit fel för att kunna säga hejdå.

Nu i januari, på hennes födelsedag pratade jag och mamma om henne, och jag sade att jag saknade henne. Plötsligt slog mormors gamla klocka, som mamma fått vid bodelningen, tre gånger. Den var inte uppskruvad och det var precis som om hon ville visa att hon fortfarande levde, inte här, men någon annanstans. Jag tror inte på spöken direkt, men jag vet att det var mormor som gjorde att klockan ringde. Med detta vill jag ha sagt att för att förstå vad man har måste man stanna upp och se sig omkring. Man tar alltför mycket förgivet och en dag kan det bara vara borta. Ta en funderare och stanna upp och se vilka relationer som betyder mycket för dig. Att ring ett kort samtal eller vad som helst, kan betyda jättemycket, bara man visar att man bryr sig. Idag ångrar jag att jag inte gick de där 200 metrarna lite oftare och visade mormor min kärlek. Samtidigt har jag lärt mig någonting av det och försöker så ofta som jag kan visa min uppskattning till de som betyder mycket för mig.


Skrivet av Martina


Vill du också gästblogga hos mig är det bara att du kontaktar mig via en kommentar eller skickar ett mejl till marcusaberg@live.se

Vem vet....

Puh! Helt mät efter en pizza nu på lunchen. Chockad över att jag lyckades äta upp hela, har aldrig hänt förut. Kanske börjar jag lära mig att äta lite mer nu äntligen. Har aldrig haft någon stor magsäck men kanske kanske kan den ha blivit större. Suttit hela förmiddan och diskuterat om SMAL en utställning vi har sett om skönhet och makt samt ideal. Väldigt intressant faktiskt, vi pratar inte så mycket om själva ämnet utan mer om utställningen i sig. Hur de har gjort utställning och så vidare. Bra att lära sig för framtiden, då kanske man jobbar med sånt. Vem vet.

Planering och kärlek

Ni verkar verkligen se framemot intervjun som jag genomförde igår. Men ni får faktiskt snällt vänta på att läsa den när det är fullt upp med folk innan. I helgen genomförde jag 3 intervjuer och igår en så nu finns det att välja lite av. Väldigt roligt! Och då kan jag leverera mycket bra intervjuer i framtiden. Jag älskar verkligen detta! Inatt fick jag också sova 8 timmar , älskar det också. Utanför mitt fönster är det solsken. Älskar det också!

Kanske vänder allting och blir vår nu, förhoppningsvis. Och vet ni? Nu spelas A Camp på morgonpasset också, kan det bli bättre? Nej, tror inte det. Idag är det en lång skoldag fram till 16-tiden så jag ska försöka komma över en dator på lunchen för att kunna blogga lite.

Vad får ni för intervjuer i framtiden då? Jag har gjort en preliminär planering som ser ut enligt följande:
- Lisa Välivainio, ni känner henne genom bloggen http://wlisa.blogg.se ni kan läsa om henne under denna veckan.
- Nathalie Sandström, också en bloggare som skriver på http://nathaliesmode.blogg.se intervjun med henne kan ni läsa under vecka 14.
- Kalle Nilsson, mannen bakom de underbara texter på http://elviskalmar.blogg.se ni kan läsa om honom under vecka 15.
- Rebecca Holm berättar om sin sjukdom och livet efteråt under vecka 16.

Vi ser framemot en fantastisk vår!

Kanske journalist i framtiden?

Rörande intervju

Idag har jag varit lite dålig på uppdatera. Men det är faktiskt så att det finns ett liv utanför bloggen. Även om man ibland inte tror det men så är det. Har hållt igång hela dagen, blev en bra dag trots att jag inte kunde sova inatt. Satte mig på bussen imorse och tänkte sova hela vägen in till stan, men gissa vem som satt där? Min vän Jimmy. Då kan man ju inte vara oartig och sätta sig och sova. Nej, istället prata vi lite om allt möjligt.

Sen var det skola och opponering. Alltid lika svårt att komma på bra saker i uppsatsen vi läser. Vi människor verkar vara väldigt bra på att hitta allt dåligt men bra saker får man kolla länge efter.

Hann även med att göra en till intervju idag med en tjej från Norrköping. Intressant för hon har anorexi men är påväg tillbaka igen. Läste om henne i Norrköpings Tidningar för några veckor sedan och bestämde mig för att kontakta henne. Tycker det är starkt av henne att prata om det öppet som hon valt att göra. Under intervjun kände jag mig tagen helt. Det hon berätta var väldigt rörande. Precis som hon sa det själv "Har man inte själv haft sjukdomen vet man inte vad det innebär". En alldeles fantastisk tjej helt enkelt som kämpat sig tillbaka, ni kommer få läsa en intervju med henne inom en snar framtid.

Jag tyckte det var stort att få träffa henne och göra en intervju. Bra avslutning på en fin dag i stan.

Sömnlös nattVilken natt. Somnade inte förs vid 4-tiden och nu ida var jag tvungen att gå upp vid 7. Så 3 timmars sömn in i den nya veckan. Det är inte allt för roligt. Något som är ännu jobbigare är att det kommit snö igen(!), när ska våren komma. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu riktigt är så trött... Ni vet det jag skrev om igår om vad vi gör i sängen. Kan tala om för er att inatt var sova det sista jag gjorde, fick panik! Men, men. Bara kämpa på idag. Har en lång och tuff dag framför mig. Hoppas ni får en bra dag!

Veckans panel vecka 12


Denna vecka består panelen av:


EmelieBellaMalin

Såg du första avsnittet av Robinson igår? Och om du gjorde det vad fick du för intryck av det?
Emelie:
-Ja, jag såg på det. Jag tycker att "Robinson-tiden" slutade förra säsongen. Det känns som att det inte behövs en till säsong av denna serie. Det har blivit lite uttjatat.
Bella: -Jag kollade på det igår. Jag hade förväntat mig att det var bättre faktiskt. Jag tror det kommer bli bättre men det gör inget om jag missar det. Haha!
Malin: -Nej, det gjorde jag faktiskt inte..eller jag hann se ungefär 2 minuter om en punkig lärare som ogillade någon annan på ön..haha! Men har aldrig vart intresserad av detta populära program av någon anledning men jag tror jag ska se nästa avsnitt för att ge det en chans!

I veckan kom det fram att Kleerup ska bli pappa, har du någon åsikt om detta?
E:
-Det är alltid kul att någon blir pappa.
B: -Jag pallar inte kleerup. Jag tycker han är lite dum i huvudet? Det kanske låter som ett påhopp. Men jag tycker att han är så osäker på sig själv och såna människor känns så ute.
M: -Jahopp..detta kom ju lite oväntat!! Känner att jag inte riktigt har full koll på nyhetsläget nu alltså..!! Min ursäkt (som jag såklart har) är att jag har jobbat för mycket för att hinnit hålla mig uppdaterad inom skvaller-Sverige! ;S Men vänta nu..det ryktas ju om att han trampar i drogträsket..?? eller testat positivt..?? men med hans inställning till droger är ju tillräckligt för att säga att han inte ska ha ansvar för ett barn!! nä..hoppas innerligt att det är just tomt skvaller!!

I måndags fick Linköping HC ett enormt bakslag när man åkte ut mot Skellefteå i ishockey slutspelet, vilket lag tror du vinner hela slutspelet i år?
E:
-Jag har ingen som helst koll när det gäller sport, så jag kan inte uttala mig i den frågan.
B: -Jag har faktiskt inte varit så haj på årets spel. Men jag håller på Färjesatd!
M: -Frölunda!!! Tralalaaaa!! Hoppas jag innerligt..men Färjestad verkar ruskigt (lite farligt mycket) hungriga på vinst och frågan kvarstår.. Vilket lag har störst hunger!?? Sen har vi ju Hv som definitivt kommer göra allt för att försöka försvara titeln.. ja..mitt slutgiltiga svar blir: Håller tummarna för Frölunda och det är dax att Hv71 "läggs på is" detta slutspel så Färjestad kommer nog ro hem guldet!Under veckan fick vi de första vårdagarna, vad brukar du hitta på under dagar med vackert väder?
E:
-Gå promenader, fota utomhus med det fina ljuset och jag blir faktiskt mer gladare när solen skiner!
B: -Den här våren har verkligen varit efterlängtad. Jag har sagt hela vinten att jag ska elda upp mina fula uggs. Men vi får se hur det blir med den saken. Jag vill vara ute och mysa på våren. Sätta på sig ett par brillor och ha bra sällskap.
M: -Och så härligt det vart! Och vad kan man inte göra, man vill ju göra allt och ingenting!! Då är det långa promenader, glass och alldeles för många cigaretter på jobbet (för att få komma ut i solen!) som gäller. Dagdrömma om sommaren och bara njuta av strålarnas värme & fåglarnas kvitter!

Tack alla för att ni ville vara med nu tar vi nya tag inför en ny vecka!

Första telefonintervjun

Har precis gjort ännu en intervju med en hemlig person. Alltid svårt att komma på bra frågor som får personen att känna sig trygg och vågar berätta lite mer om sig själv. Eftersom att jag intervjuar personer som ofta bloggar är det svårt att få ut någonting nytt när deras egna läsare ofta vet allt om de tidigare. Man vill ju helst hitta någonting nytt som går att berätta om och jag lyckas nog ganska bra många gånger. Sen utvecklas man ju med tiden också och jag räknade lite hur många intervjuer jag har gjort nu. Kom upp i att det här var min sextonde intervju. Det är ju ganska bra jobbat.

Egentligen skulle jag ha pluggat och gått en promenad med mamma och pappa nu, men det blev att göra intervju istället eftersom att det är mycket roligare! Om ni inte har något för er denna söndag kan ni ta er hit och läsa alla intervjuer som jag har gjort under tiden på slipsens.

Som ni ser så har det blivit en hel hög med intervjuer och förhoppningsvis har jag blivit lite bättre på att skriva ihop det till en bra och intressant läsning. Visst har jag själv några favoriter som jag är riktigt nöjd, men det tänker jag inte avslöja nu! Ska hoppa in i duschen nu sen är det dags för ännu en intervju men denna gång för första gången över telefon. Spännande!

Och ikväll får ni höra vad panelen har att säga, fullt upp helt enkelt...


Söndag och sängen=sant?

Vi är framme i planeringens stora dag, söndag. Tror att många därute använder söndagarna till att planera hur de kommande veckorna ser ut. Andra kanske ägnar sig åt att motionera genom att ta en promenad i det så vackra vädret, men nej idag är det inte lika vackert som det varit tidigare i veckan. Igår blev det en tidig kväll för min del, redan klockan halv elva gick jag och la mig. Ganska skönt att få sova ut lite, eller sova ut? Räknas klockan 8 som sovmorgon så hade jag det imorse. För klockan 8 rusade min pappa in och väckte mig. Anledning är att min mamma fyller 42 år idag och då måste man ju sjunga för henne. Pappa hade även gjort frukost som hon fick avnjuta i sängen. Äta i sängen. Då blir mamma en del av de övriga 16 % som också äter i sängen.

Jag kan också tänka mig att många inte ens tar sig upp ur sängen på söndagarna. Kanske varit ute och är trötta, bara ligga och ta det lugnt för att ladda inför en ny vecka. Men vad gör vi då i våra sängar? Hittade hör och häpna en undersökning om vad vi gör i sängen. Kan vara alltifrån att arbeta till att få massage eller varför inte älska.
Nedan ser ni en lista över topp-13...

Svenskarnas ”topp 13-aktiviteter” i sängen:
1. Sover, 96 procent.
2. Läser, 76.
3. Älskar, 73.
4. Pratar, 51.
5. Ser på tv eller film, 41.
6. Masserar, 25.
7. Myser med barn, 20.
8. Surfar på nätet, 18.
9. Leker med husdjur, 16.
10. Äter, 16.
11. Pluggar, 13.
12. Mediterar, 8.
13. Arbetar, 8.

Personligen kan jag ju säga att jag ägnar mig åt att sova, läsa, surfa på nätet och plugga i sängen. Vad brukar ni göra i sängen?

Slapp dag, panelen redo!

Idag har jag inte varit så aktiv. Man är alltid så trött dagarna efter att man haft lite trevligt med vänner som jag hade igår, jag vet inte varför. Måste vara att jag kom hem sent igår, inget annat! Dessutom har vi haft fullt med folk här hemma under dagen när vi firat min mamma som fyller år imorgon. Undra vad hon kommer få för fint från mig och pappa? Nu sitter jag och kikar lite på Robinson trots att det är helt emot mina principer att inte kolla på några tv4 program, men här faller jag in i den skaran. Någon gång måste ju vara den första. Samtidigt som jag gör det har jag även lottat ut platserna till veckan panel som föll till tärningen denna veckan och det blev 3 debutanter till panelen.

Och veckans panel består av.....(trumvirvel)

Malin


Bella


och

Emelie


Tre trogna slipsen läsare har nu chansen att vädra sina åsikter tll veckans panel. Nu över till Robinson!

Tävla om DIN plats i panelen


Godmorgon gott folk!
Lördag igen och ni vet ju vad det innebär...? Det är självklart dags att tävla om just din plats i veckans panel.

Vad är veckans panel?
Det innebär att 3 personer får tävla för att komma med och svara på några enkla frågor från den gångna veckan som har gått. Ni har hela lördagen på er att delta i tävling och när jag utsett vinnare vid 21-tiden ikväll skriver jag till de 3 som är lyckliga vinnare. Skickar iväg ett mejl med frågor till personerna som har söndagen på sig att lämna sina svar och på söndag kväll publicerar jag svaren här med länkning till alla paneldeltagare.

Hur gör man för att delta?
Det är väldigt enkelt att delta i tävlingen. Du behöver bara skriva en kommentar till detta inlägg där du motiverar varför just DU ska vara med i veckans panel. Sedan kommer jag lotta ut 3 platser, genom en gammal hedlig lottdragning.

Veckans ämne: Händelser från veckan som gått.

Min syster

Har inte kommit iväg än till havet, istället åkte jag till min systers gravsten. Jag har nog en liten rädsla för att åka dit, vet inte varför. Men är rädd att träffa någon. Få frågan vad jag gör där. Hälsar på hos min syster känns jobbigt att svara, alla har ju uppfattat mig som ensambarnet. Man får ju sin identitet. Är faktiskt inte många som vet att jag skulle haft en syster som dog 19/1 1991. Hade varit så vackert att ha en lillasyster.
Varje gång jag åker dit har jag med mig en smurf som jag ställer på gravstenen. Tänker att det kan vara istället för ett ljus, och varje gång jag åker därifrån känns det lättare. Den där känslan av att ha varit där, bara sett gravsten gör att jag går lättare. Varje steg är lättare. Tyngden på mina axlar är borta, man kan med lättnad gå därifrån. Idag var det öde på kyrkogården, kanske är jag inte ensam om att vara rädd att gå dit. Det ligger en rädsla över döden, men det är ju något vi alla kommer göra. Att skriva blir också lättare efter att jag varit där.

Tänk, Elin och Marcus.

Ingen cykeltur

Fredag igen, skönt! Hade ju som sagt stora planer på att cykla in till stan idag men det blir inte så. Termometern visar nu 2 plus grader och det är lite för kallt tycker jag. Sätter mig inte på en cykel och riskerar att bli sjuk, så istället blir det att ta det lugnt här hemma. Skönt det också. Just nu sitter jag och kollar på Låt den rätte komma in. Och innan det har jag hunnit kika på Marcus Birro och hans sambo Jonna som var med på Efter tio igår. Vilket jag missade eftersom att jag var i skolan då istället.

Nu låter det som en väldigt dålig ursäkt till att jag inte gör min cykeltur. Men jag hade hoppats på sol och vackert väder idag men det verkar inte vara så nu på förmiddagen. Får bli någon annan gång. När det är lite finare väder.

I vilket fall ska jag nog ta bilen ner till havet sen och se hur det ser ut så här års.


Cykeltur till Norrköping


Vad dålig upplösning det blev på bilden. Men imorrn är det fredag och det ska jag fira med att ta en cykeltur in till Norrköping. Ni vet säkert att jag bor en bra bit utanför, för att vara exakt nästan 4 mil in till stan. Jag är lite knäpp jag vet men jag tänker fan klara det här. Snackat om det bra länge nu, och nu är det dags. Måste ju fira att det är vår, eller hur?!

Ser lite mörkt ut såhär på morgonen. Minus grader och då sätter jag mig inte på en cykel i till stan. Vi får se om vädret blir bättre om en timme, annars ställer jag in det.

Nytt namnÄnnu en dag är påväg att ta slut. Rinna iväg kan vi säga. Hunnit med ganska mycket ändå men är helt slut faktiskt vet inte varför. Blev en promenad med min kusin efter att jag tränat och varit i skolan. Gick en promenad med lilla Theo runt strömmen och så fint det är. Theo är en hund för er som inte vet. Ett liten hund precis som min dator som är på semester i Holland och jag saknar henne (jag har valt att det är en kvinnlig). Har funderat lite på ett namn till henne också och kommer fram till attdet blir Ella. Nu är det gjort och vad tycker ni om mitt namn på datorn?

Singel - lycklig eller inte?

Igår såg jag som alltid på Kvällsöppet med Ekdal på tv4 och såklart Marcus Birro som bisittare. Veckans ämne handlade om singelliv och om man kan vara lycklig som singel. Mycket intressant ämne, men de kom inte så långt i diskussion egentligen. Personligen är det väldigt aktuellt för mig då jag är singel och har varit det i några år nu i väntan på den rätte, men jag kan inte säga att jag mår dåligt över det. Ibland kan jag till och med tycka det är skönt att bara ha sig själv att tänka på ingen annan. Samtidigt kan det kanske vara lite jobbigt men för det mesta brukar jag tänka ensam är stark. Och är det inte så att som singel är man kanske lite starkare, man kanske väljer att vara själv. Det är sjävvalt helt enkelt. Kicki Biärsjö som skrivit en bok i ämnet och kommit på ett nytt utryck självbo, vilket innebär just detta. Att man själv valt att vara ensam och inte är på jakt efter någon. För visst kan man ju vara lycklig ensam? Eller måste man vara två?

Visst kan jag ha roligt som singel men ibland känner jag en press från andra att jag borde hitta nån snart. En vanlig frågan jag får "Hur går det med kärleken?", fick den faktiskt senast igår. Mängder med tips på hur jag ska hitta den rätta får jag också, utan att ibland ens behöva fråga om det.
 Klyschor som det finns någon för alla och snart dyker någon den där drömtjejen upp får man också höra många gånger och självklart har jag också själv tänkt det. Däremot blir jag lite glad, skadeglädje, när något förhållande i bekantskapskretsen brister. Ta mig inte på fel sätt nu utan jag menar att jag känner att det är skönt att bara ha sig själv, istället för att bli lämnad där ensam.

Hur roligt är det när man står där ensam kvar på perrongen? När killen/tjejen lämnar en för någon annan eller kanske bara för att man tröttnat. Säkerligen har man haft många vackra stunder tillsammans men nu är det över. Finito.

Jag tror faktiskt det är därför jag tycker det är skönt att vara singel. Att inte vara rädd att bli lämnad ensam kvar. Må dåligt i flera månader, kanske år, kanske inte alls. Jag har ofta rätt men i detta fall är jag väldigt osäker måste jag säga, så jag frågar er. Vad tror ni, kan man vara lycklig som singel?

Torsdag och fint väder

Godmorgon!
Det är en strålande dag som väntar idag igen. Fantastiskt! Solen lyser in genom fönstret där jag sitter och klockan är bara halv 8 och det är inte ett moln på himlen. Helt omöjligt att vara bitter, lite ledsen och minnas tillbaka till gamla tider som jag brukar göra när det är så bra väder. Kan bara leva i nuet och glömma allt som varit. Det är ju helt underbart och idag ska jag iväg till stan för träning och möte i skolan. Hoppas att det kommer sluta på ett bra sätt. Men om det skulle gå dåligt är det bara njuta av vädret istället.
Vad ska ni hitta på idag?

När våren är här...
Dagen är förbi snart. Tänkt iallafall avsluta med dagens sista inlägg med lite bilder från dagen. Ni ser ju på bilderna att solen visa sig från sin bästa sida idag. Solbrillorna på idag och njuta av solen på min dagliga promenad till bussen. Så underbart. Något som också är skönt är att alla möten gick bra idag, inga problem här inte. Nu ska vi bara komma på ett bra namn till vårat radioprogram sen är det bara köra igång. Ser ni vad söta lamm det är i andra bilden, och så har svanarna hittat till en ny "sjö" på en åker. Kan det bli bättre avslutning på dagen?

Wannabe-slipsen?

Nu ska jag försöka att inte skriva om hur vackert väder det är ute. Känns som att jag skriver det hela tiden numera, men det är faktiskt underbart. Det är ju sol!
Kul med så många kommentarer som jag fått under dagen ska ta i tur med dom ikväll när jag kommer hem. En rolig kvällssyssla som jag har varje kväll. Svara på alla kommentarer för det rankar jag som högt upp på listan faktiskt. Skulle jag någon dag bli en storbloggare skulle jag svara på alla kommentarer ändå. Dels för att det är roligt att skriva med nytt folk men även för att jag själv tycker en del är jävligt dryga med att inte svara. Som om de skulle vara alldeles för upptagna med sig själva och skiter blint i alla andras åsikter och så vidare.

En rolig sak som jag upptäckt, kanske ni också gjort, är att det finns en hel del wannabe-bloggare. Vilket innebär att de tar efter någon annan bloggare. T.ex. spela på att man är väldigt mycket fjortis och lägger ut bilder på sig själv 100-tals gånger sedan undrar man varför folk blir arga. Verkar ha bubblat upp ett litet krig mellan flera blonda tjejer i bloggosfären kring just detta. Något jag undrar är när det kommer dyka upp en wannabe-slipsen ute i bloggvärlden? Det måste ju komma nån gång eller hur...

Sen tänkte jag också avsluta med att tipsa er om att besöka Pelles blogg där han har massa roliga saker på gång, inte att missa!


Förändringar på ingångImorse när jag vaknade möttes jag av en blå himmel. Soluppgång och solen lysde upp halva tomten som jag ser från mitt rum. Sånt är underbart. Här har man under flera månaders tid vakna och det varit bäcksvart ute. Nu är det förändringar på g. Lika så är det förändringar på g för mig också. Efter att inte varit ett dugg engagerad över att vara med i någon form av studentaktivitet så ska jag idag ta tag i det. Hade tänkt ta det lugnt denna veckan men så blev det inte, speciellt inte idag när jag har två möten och ett spinningpass. Dels ska jag på möte angående studentradion efter att jag igår satt och lyssnade, mitt intresse väcktes. Nu ska jag ta tag i det intresset jag har. Sedan direkt efter det är det informationsmöte kring journalistik och grafisk design produktionsenhet. Kanske är det vädret eller så är det att jag är fruktansvärt rastlös nu förtiden som gör att nu är det dags. Känner det i hela kroppen faktiskt, it's time to do something. Ska jag ta mig någonstans i livet får jag ta chansen nu!

Och hur fantastiskt är det inte att solen lyser upp skogen utanför mitt fönster?

Lite bilder


Ego, nej inte jag!

Det här är väl landet?

Nya skor...

Nu är det dags för final i "Mästarnas Mästare" och det får man ju inte missa. Mitt tips ligger på Malin Moström som vinnare efter kvällens program.
 

Vi säger hej för idag!Rapport från träningen

Det blev en bra dag till slut. Och ni ska få en rapport från hur mitt träningspass gick idag. Jag har som sagt en lång väg att gå till Göteborgsvarvet, men jag kan stolt meddela att idag kunde jag springa 15 minuter. Känns faktiskt som en seger om jag ska vara helt uppriktig för er. Nästan så jag jublade efter att ha kört passet idag, men jag har hittat nyckeln till att lyckas. Den stavas handduk. Nu undrar ni säkert vad jag pratar om men ni ska få svaret på en gång.

Har kommit fram till att mycket till det onda i knäet sitter i huvudet så jag börjar automatiskt känna efter om det gör ont eller inte ungefär 10 minuter in på löpningen. Nu lägger jag en handduk för tiden och sätter på musik i hörlurarna och glömmer smärtan. Lyckades bra idag men vi får se hur det går nästa gång. Musiken som spelas i mina öron under passen är mesta dels The Killers och Coldplay för stunden. Min favorit är denna....

Helt underbar att springa till!


Nya tag

Nu bär det av till skolan för föreläsning. Efter det fortsätter min väg till Göteborg. Direkt när jag kommer hem så får ni en rapport om hur passet gick. Idag är det 15 minuter löpning som står på schemat och jag hoppas det går bättre idag än förra gången. Då fick jag ont igen. Bara ta nya tag!

Vilken skräll och LHC är ute...YES!

Så var det tisdag. Jag är verkligen helt slut idag, har ingen aning om varför, men det kan vara att jag satt upp och såg ishockeyn igår som tog hela(!) 6 perioder att avgöra. Match mellan Linköping och Skellefteå. Något jag inte förstår är hur folk på läktaren kunde gå hem under pågående match?! Vad är det för idrottskultur i Linköping? Skrämmande att se enligt mig faktiskt. Tänk er att ni sett hela matchen och sen när det verkligen ska avgöras, ja då går man hem. Visst är det sjukt?!
Och visst är det ju en jätteskräll att Skellefteå slår ut LHC i årets slutspel. Det är stort! Det är historia! Du har rätt Matilda, Skellefteå skriver hockeyhistoria och personligen jublar jag över att LHC åker ut.

Innan säsongen var det väldigt kaxigt från föreningen och i år skulle man bara hämta hem guldet utan några problem. Nu ser vi hur det gick och jag njuter verkligen. Känner igen mig lite efter IFK Norrköpings seger i superettan och att äntligen få spela allsvenskan igen. Det skulle gå så bra men istället åkte dem tillbaka till superettan. Här känns det likadant faktiskt, guldet skulle spelas hem, men istället förlorar man redan i kvartsfinalen. Nu har ni inget att komma med Linköping!

Något som är extra roligt är att det inte ens var fullt i arenan, anledningen var att linköpingsborna väntade istället med att gå i semifinalerna. Vilket skämt! Nu blev det inga semifinaler. Skönt!

Jag är mäkta imponerad av Skellefteå som fick jaga och kämpa för att ta hem segern, ännu ett bevis på att ett lag som spelar just som ett lag slår dem som har massa stjärnor och spelar för sig själva. Nu väntar Färjestad i semifinal, jag räknar med att Färjestad går vidare, men man ska aldrig vara säker!

Grattis Skellefteå!

Måndag 16 Mars

Det kansk lätt lite som att jag var bitter och ledsen i mitt förra inlägg. Men jag menade inte att göra det till något deppigt utan jag vill mer säga att vi ska inte ta familjemedlemmars närvaro förgivet. Utan njut av varje stund du är med någon du tycker om för man vet aldrig när det tar slut. Därför tycker jag också att vi ska njuta av livet och gör det bästa av det. Tack för alla värmande kommentarer iallafall, sånt känns i hjärtat. Avslutar dagen med lite bilder från dagen, en fantastisk måndag faktiskt.

Uppsats om mikronationer färdigställd, frågor om det? Ställ dom nu!

Våren öppnar mängder med dörrar

Vilket fantastiskt väder det är ute. Kanske är det en vår som är på ingång. Äntligen säger jag isåfall, nu får vi hoppas att inte den där vita äckliga snön kommer igen. Det skulle vara ett oerhört tungt bakslag. Ska man kanske byta ut det mot att djävulen är påväg att försvinna och vi går mot ljusare tider. Måste erkänna att det känns i hela kroppen faktiskt. Man glömmer allt som varit, det förflutna som gått. Idag när jag gick till bussen låg det massa skräp med ölburkar och dylikt i ett dike. Antar att det är sånt som snön har gömt för mig under vintern. Nu äntligen kommer allting fram. Människorna börjar hitta ut från sina hus och ta sig ut i det vackra vädret. Norrköping vaknar till efter att ha varit dött. Att våren är på ingång märks också säkert i mitt sätt att skriva. En tung och jobbig vinter med skador och problem. Visserligen har jag fortfarande problem med mitt knä, men det är bara ett litet problem. Jag ser det i sammanhang till att ha cancer, inte ha fått leva ett liv. Varje gång jag passerar förbi min systers grav så tänker jag att jag borde stanna till. Trots det åker jag bara förbi och blundar för verkligheten. Hon skulle fyllt 18 år i år men hon blev aldrig till människa, men hon är ändå min syster.

Min döda syster.

Går inte en dag utan att jag tänker på henne och hur mitt liv hade sett ut om jag hade fått lära känna henne. Ni som säkert undrat varför jag läser en blogg fylld med bitter och avsaknad av humor (enligt vissa) kanske inser varför. Jag känner igen mig i hans längtan. I hans strävan efter ett barn. Samma sak som jag alltid drömt om ett syskon. Våren visar upp det förflutna under snön. Kyrkogården visar upp det förflutna i livet. En tid som är förbi. En ny tid är på ingång. Jag ler mot himlen och tänker hon har det säkert fint där hon är och någon dag vill jag träffa henne och alla andra. Jag vet att jag kommer göra det....

Måndag, igen...var tar tiden vägen?

Det är ny vecka! Vad tiden bara springer iväg tycker jag, snart är vi inne i april. Jag vet att jag ligger lite för i tiden men helt plötsligt är vi där. Plötsligt sitter vi med värme och vårväder. Jag längtar så mycket!

Trevligt att jag får bra respons på mina svar som jag gav er igår. Var mycket trevligt att svara på era frågor så det kommer säkert bli fler gånger ni får fråga vad ni vill på detta sätt. Självklart får ni ju fårga vad ni vill när ni vill också. Dessutom får panelen väldigt bra respons från er läsare, mycket roligt!

Jag tänkte tipsa er om en mycket trevlig sak som ni kan testa under dagen, jag hittade en rolig länk som ni kan hitta här.
Ni måste bara kika in på den under dagen, för ni får verkligen inte missa den!

Idag skiner solen in i fönstret här ute på landet, härligt! Kommer det kanske bli en glädje måndag full med roliga händelser eller kanske en måndag full med ångest och krav.
Som sagt, kärt barn har många namn....

Veckans panel


Består denna veckan av:

Sofia


Ida


Angelica

Tycker du rätt låt vann? Vilken var din favorit?
Sofia:
- Ja jag tyckte faktiskt att rätt låt vann. Hennes låt har varit min favorit sen delfinalen.
Ida:
- Nej det tycker jag inte. Min personliga favorit var Alcazar. Älskade deras show, deras styling, låten.. Ah, allt med den. Synd att den inte kom högre upp än den gjorde, den hade nog gått bra i Eurovision tror jag.
Angelica: - Jag kan inte svara på frågorna då jag inte följt melodifestivalen eller är intresserad av det.

Hur kommer det gå på Eurovision Song Contest med denna låt?
S:
- Jag tror faktiskt att låten kan gå långt i ESC i år. Vi får ju hålla tummarna att hon kommer på en bra placering och att hon kanske t.om. tar hem hela segern.
I: - Jag tror Malena kommer göra det bra. Det känns som om Europa tycker om dom lite "knasiga" låtarna, dom som sticker ut. Sveriges bidrag brukar ju inte passa in i den ramen så det kanske blir ändrig på det i år i och med att detta inte är en typisk svensk schlagervinnarlåt.

Hur tycker du Petra Mede skötte sig som programledare?
S: - Petra Mede skötte sig väl men jag tycker faktiskt att SVT kunde ha valt en annan programledare. Kristian Luuk kunde ha varit programledare i år igen tycker jag, gillade honom mer än vad jag gör med Petra Mede.
I: - Över förväntan. Det enda jag visste om henne innan Melodifestivalen var att hon va med i parlamentet och morgonsoffan, men hade inte en aning om hon var rolig eller inte. Hade dock hört mest negativt om henne så förväntningarna var ju inte så höga. Dessutom tog hon ju över efter bästa programledar"duon" någonsin, Kristian Luuk och Björn Gustafsson. Inte lätt att komma in efter den succén förra året. Men hon har växt för varje delfinal tycker jag, och jag älskar hennes rappa käft. Hon är frispråkig och driver med det mesta, ironin är på topp och det tycker jag om. Så jag tycker hon har gjort det superbra!

Har du följt alla avsnitt av melodiefestivalen?
S: - Ja tro det eller ej men jag har sett alla delfinaler sedan starten i år. Och jag tycker egentligen att melodifestivalen är ett jippo men i år har där varit många bra låt, bra artister...
I: - Självklart har jag sett alla avsnitten iår. Oavsett om det har varit myskväll eller förfest så har Melodifestivalen varit på och vi har följt den. Det är så bra och det är så svenskt. Alla har åsikter om det, likaså jag, och det är de som gör det så roligt. Sen är det ju ett plus att det är väldigt bra musik ;)

Svar på era frågor


Hur länge har du bloggat? Fråga från Malin och Matilda
Jag bloggade tidigare på två andra sidor men på slipsens har jag skrivit i ungefär 1 år men gjorde en omstart i Oktober. Anledningen var att jag inte riktigt var nöjd med det jag skrivit tidigare och ville höja nivån. En helt ny inriktning också. Har även ändrat mig flera gånger under tiden som jag skrivit.

Varför började du blogga? Fråga från Malin  och Malin L
Från början tyckte jag att det verkade som en rolig grej att berätta om vad man gjorde under dagarna och att skriva för vänner, bekanta och släkt. Skrev mer personligt i början av min karriär som bloggare, men det var väldigt utlämnande.

Finns det några bloggar du besöker dagligen? Fråga från Malin
Det finns mängder med bloggar som jag besöker daglig men det finns 4 som jag bara måste läsa under en dag.
Min topp-4 lista med bloggar lyder:
Men som sagt har jag massor med bloggar som jag läser varje dag!

Har du velat bli något mer än bara journalist? Fråga från Liene
Jag har inte alltid velat bli journalist utan från början var det tänkt att jag skulle bli kojbyggare. Sedan ville jag bli pirat också i min barndom. Men i äldre dagar har jag också velat jobba i klädbutik, jobba med ekonomi. Men på senare tid har mitt intresse för journalistik vuxit allt större och starkare. Men egentligen är det allt där man är kreativ som jag är intresserad av. Där man är med och skapar något vare sig det handlar om att skriva en text eller göra ett radioprogram eller en målning.

Första barndomsvän?
Fråga från Liene
När jag var liten umgicks jag mycket med mina kusiner som är lika gamla som mig. Främst Mikaela och Björn som var mina bästa vänner. Under min tid på lågstadiet så umgicks jag mycket med Kalle som var min bästa vän väldigt länge, det måste vara min första barndomsvän.

Tre bra och tre dåliga egenskaper hos dig? Fråga från Liene
Tre bra att jag alltid är glad, tar egna initiativ och jag är väldigt envis. Tre dåliga är att jag kan vara lite bekväm, min ärlighet vänder sig emot mig och att jag kan vara för snäll.

Vad gör du helst när du inte bloggar?
Fråga från Jessica
Då hittar ni mig på gymmet eller ute i spåret. Älskar att träna, det är mitt liv. Sen älskar jag att se på sport i alla dess former. Men även tv intresserar mig väldigt mycket när jag följer alla nöjes- och musik-program på SVT slaviskt. Ett annat intresse är shopping som jag lägger mycket tid på, men eftersom att jag är fattig student blir det mest ögonshopping. Musik är också ett brinnande intresse, antingen lyssna på eller att själv sitta med gitarren och sjunga, men enbart för mig själv. Väntar fortfarande på den där tjejen som kan lyssna på min vackra stämma. Det första jag skulle göra är att köpa något fint klädesplagg och skriva en låt till min käraste. ;)

Vad anser du om mode? Fråga från Jessica
Jag tycker mode är intressant. Eftersom att jag har ett brinnande intresse för kläder så är jag fascinerad över det nya sättet att sprida modet via bloggar. Sen tycker jag att det kan gå till överdrift många gånger, då det finns 1 miljon modebloggar. Något som är bra är att det finns något för alla men jag anser att mode är kultur. Med det menar jag att det faktiskt är vilket mode och vilken klädstil vi har som bygger vår identitet, nu vill jag inte låta ytlig. Utan det är ju faktiskt det yttre som möter oss vid det första mötet. Sen kan det också gå till överdrift, däremot tycker jag det finns alldeles för få modebloggar för oss män. Då är det bara dyra märkeskläder som visas, finns inga alternativ.

Vart vill du komma med din blogg? Många besökare? Eller visa vad du tycker? Fråga från Fia
Från början var det för att skriva för mina nära och kära men sen upptäckte jag att man även kunde få många läsare. Jag ändrade mitt sätt att skriva för att få många läsare och blev allmänt desperat på läsare genom att fiska genom kommentarer. Ung och dum var man då. På senare tid har jag lagt ner detta och försöker istället lägga ner mer tid på att utveckla mitt skrivande och underhålla mina läsare. Men jag vill även uttrycka mina åsikter underliggande i mina texter, sedan får läsarna själv börja tänka. Att få många läsare är inget jag strävar efter längre, visst är det roligt men då vill jag ha läsare som intresserar sig av det jag skriver om. Genom bloggen har jag också skaffat en hel del nya kontakter vilket är oerhört roligt. Hela tiden har jag ändrat min målsättning med bloggen men nu är jag på rätt spår.

Har du någon favoritblogg? Fråga från Fia
Oj, det är många favoriter men jag måste nog säga Platine och Elviskalmar när de skriver underbara texter. Så vill jag också utveckla mitt skrivande och kreativitet.

Var tror du att du befinner dig om 5 år? Vilka mål har du här i livet? Vill du bo i Sverige hela livet?
Fråga från Malin 
Mycket svår fråga men om jag ska gå efter mina drömmar måste jag säga att jag befinner mig antingen i Stockholm, Göteborg eller Malmö och jobbar med något inom media. Kanske sitter jag och skriver krönikor på någon tidning eller jobbar med någon radio/tv-produktion. Förhoppningsvis har jag lämnat landet för en karriär i storstaden, men jag kommer absolut återvända till landet. Där trivs jag bäst. Mitt mål är att jobba inom media på något sätt men även vara kritisk mot samhället och våga ifrågasätta det självklara. Att bo kvar i Sverige är något jag vill men att kanske bo på någon annan plats, skulle vilja prova på att bo i typ Blekinge eller Skåne vid vattnet i något litet hus. Skulle vara en upplevelse.

Vad har inspirerat dig mest till att vilja bli journalist? Har du någon stor förebild? Fråga från Martina 
Jag blir inspirerad av att kunna berätta en historia och att kunna skapa en debatt kring aktuella frågor. Men även att kunna hjälp folk kring olika frågor och vara den personen som folk tycker har sunda åsikter och lyssnar till. Dessutom vill jag hellre skriva för att det är roligt och inte jobba för pengar, att alltid ha kvar min själ i allt det jag gör och inte vara någon pengakåt idiot som lämnar hjärtat hemma när jag går till jobbet. En stor förebild är Marcus Birro som jag tycker är fantastisk i hans sätt att jobba och hela hans person. Det har ni säkert inte kunnat missa tidigare i bloggen.

Vad heter dina katter? Fråga från Nathalie 
De heter Krabat, Findus, Trollet, Grolle, Tigern, Selma och Hulda.


Söndag, veckans panel och frågor

God morgon!
Det är söndag morgon och jag ska utse veckans panel. Ganska lätt att göra denna vecka och kräver inte ens någon lottning. Utan jag har utsett följande personer som ska>font color=red> vara med i veckans panel:
Ida, Sofia och Angelica ingår i veckans panel och ni kommer få frågorna mejlade till er under förmiddagen. Förövrigt ska jag idag fortsätta att svara på era frågor och hoppas kunna svara på det idag, men det var verkligen svårt att svara på allt. Samtidigt är det väldigt roligt att kunna få berätta lite mer om sig själv. Kommer säkert bli fler gånger som ni kan ställa frågor till mig som denna gång. Mycket roligt!

Vad tyckte ni om melodifestivalen igår?
För första gången måste jag säga att jag är nöjd med utgången av resultaten. Var ganska orolig över att Sarah Dawn Finer skulle komma högt upp men så blev det ju inte. Min personliga favorit gick och vann, underbart! Hoppas denna söndagen blir lika bra som gårdagen. Liverpool vann. La Voix vann. Och jag var pigg och glad igår. En toppen lördag, nu ska jag ha en toppen söndag också!

Tävla om din plats i panelen

Och nej jag har inte glömt att svara på era frågor men det är svårt och jag vill ge er bra svar så därför kommer det nog ta ett litet tag. Men det kommer jag lovar! Var nu med och tävla!

Magiska händelser sker ibland

Känns oerhört att äntligen få skriva orden, vad var det jag sa Matej? 2 matcher och 2 segrar för Liverpool, mitt lag, mot Manchester United. Vad säger man? Bara lyfta på hatten för pool som är med i kampen om Premier League titeln igen.
Så många gånger som experterna har räknat bort dom. Nu är det match igen!

Old Trafford.

Ni kan gå hem nu.

Att vinna hemma på Anfield Road är självklart och det ska man alltid göra i ligan, men så idag. På bortaplan, Old Trafford och Liverpool visar verkligen upp vilka som borde vinna titeln. Experterna kommer säkerligen få slå mycket i historieböckerna efter att United förlorar med 4-1 på hemmaplan. Jag har inga ord till att säga hur skönt detta känns.

Real Madrid.

Manchester United.


Vilken vecka, först krossar man Real Madrid med hela 4-0 och sedan tar man hem en seger med 4-1 mot ett av världens bästa fotbollslag. Nu går det leva på dessa segrar ett tag, underbart. Finns bara ett ord som sammanfattar händelserna kring Liverpool den senaste veckan.


Magiskt!

Jennifer vill lämna storstaden för landet

Godmorgon på er!
Här får ni fortsättningen i intervjun med Jennifer.
Under dagen ska jag ägna mig åt att svara på er frågor. Återkommer under dagen.
Trevlig läsning!

Jennifer är en tjej med många nära vänner, något hon berättade om i förra delen av intervjun som ni kunde läsa igår. Men det finns en sak som hon inte skulle kunna leva utan och det är sin kära Sony Ericsson W880i.
-Jag tror inte jag skulle kunna leva utan min mobil eller mina underbara vänner.

I skolan träffar hon varje dag sina vänner där hon just nu går hotell och restaurang men var osäker på vad hon skulle välja, så hon har även hunnit med en tid på samhälle. Hon har väldigt höga mål för framtiden och det lämnas inte åt slumpen. Plugga vidare inom litteratur eller biomedicin efter sommarens student.
Vad är ditt drömjobb?
-Oj vad svårt med drömjobb, det är så himla mycket jag skulle kunna tänka mig men helst egen företagare eller forskare av nått slag. Jag jobbar nu extra som hudvårdskonsult men de tror jag inte är något heltidsjobb för mig.

Tidigare har Jennifer inte haft något jobb innan hon började som hudvårdskonsult, däremot har hon haft praktik på olika ställen. Alla dessa praktiker som varit på caféer och förskolor har inte passat henne alls. Som hudvårdskonsult har hon även fått utbildning från företaget hon jobbar hos.
-Ja, jag fick en utbildning av företaget jag jobbar hos och jag jobbar inom både hudvård och make up. Det är faktiskt kul att kunna.
Har du någon förebild?
-Nej, det tror jag faktiskt inte. Inte som jag har tänkt på i alla fall. Besöker man hennes blogg får ganska snabbt en bild över en typisk blogg tjej med kläder och annat inom mode. Men något som sticker ut är hennes unika bakverk, jag har aldrig tidigare sett någon bloggare som haft en sådan unik kunskap.
Är kläder och bakning det som intresserar henne?
-Ja, det måste väl vara ganska jämt på dom två planen, baka är kul och gott. Men kläder det måste jag verkligen kolla på nästan varje dag. Kläder, skor, smycken. Ja, allt är så himla kul, så jag måste säga kläder.

Det finns en blogg som hon bara måste besöka varje dag Littledessert, med underbara bakverk. Pratar vi om kläder kommer vi också in på pengar och hur mycket hon själv lägger ut på sitt intresse.
-Det är faktiskt inte så mycket egentligen eftersom jag handlar rätt billigt men på kläder brukar det kanske bli runt 2000 kr i månaden. Om det inte är nått speciellt tillfälle eller som nu när det börjar bli vår. Då kan det bli lite mer shopping.

De flesta jag intervjuat tidigare har en dröm att åka till storstaden och göra karriären, Jennifer vill gå den andra vägen och lämna storstaden.
-Ja, jag är så pass van vid Stockholm, kan staden utan och innan. Dessutom tycker jag inte att det finns något kul att göra här längre. Jag tänker själv flytta ner till Halmstad för det verkar vara en mysig liten stad. Ytan och all den här stressen som finns i Stockholm, man kan inte gå till skolan utan att hålla på att bli påkörd.
Du vill alltså ge dig av till en mindre stad?
-Stämmer bra. Göteborg är ett alternativ också, det kanske inte är så stor skillnad mot Stockholm men dem pratar ju roligt där!
Tycker du stockholmare är dryga?
-Jag tror inte stockholmare är drygare än andra. Tror det finns lika många överallt.

Fem val
Hemmakväll / Fest

Singel / Förhållande

Sommar / Vinter

Landet / Stan

Slipsens blogg / Jennifers blogg

 

Jennifer har vuxit som person de senaste åren

Namn: Jennifer Lindberg
Ålder: 19
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa och kissekatten Karin
Civilstånd: Singel

Jennifer är tjejen som beskriver sig själv som lyssnare, omtänksam och kreativ. Hon är 19 år och bor i staden som alla vill flytta till, Stockholm. Själv trivs hon bättre på landet och har planer på att flytta ifrån storstaden till någon mindre stad efter gymnasiet. För ett år sen var hon en helt annan person mot den hon är idag, en händelse med sitt ex har påverkat henne mycket. Möt Jennifer Lindberg i veckans intervju.- För 1-2 år sedan var jag absolut inte lika stark som jag är nu, jag började om på nytt i livet vid den tiden och nu har de bara gått framåt sakta men säkert. Så om man säger ur livs synpunkt har mitt liv och jag blivit mycket bättre under dom två senaste åren. Jag har nog blivit mer social och pratglad.
En händelse som har påverkat henne till där hon befinner sig idag är en före detta pojkvän som det var mycket strul kring. Ofta talas det om att det som inte dödar det härdar och att tuffa perioder gör oss starkare. Något som stämmer bra in på Jennifer. Hon pratar själv om händelsen som viktig på ett sådant sätt.
- Jag och min före detta pojkvän hade de svårt tillsammans och gick igenom jätte mycket, men allt gick ändå snett så jag tror det har gjort mig till en starkare person och kanske till med lite självsäkrare.

I tunga och tuffa tider blir man ofta starkare som person. Jennifer har den filosofin att allt vi gör i livet formar oss för framtiden. Att allt som sker ger oss kunskaper, nya erfarenheter och gör oss säkrare.
- Jo, det tror jag. Jag tror även att alla kan ändra sig också och forma om sig själva och sitt levnadssätt till en viss del. Men jag tror att allt vi gör och alla våra misstag kommer lära oss något, så länge man lever lär man.

Väldigt ofta får man också höra folk som pratar om saker de ångrar. Jennifer säger att också hon säkert har massa som hon ångrar, men något på rak arm kan hon inte komma på.

Att hon beskriver sig själv som en lyssnar och att hon är ödmjuk är något som hänger samman och egenskaper som ger en många vänner. Man får en person som går att prata ut med, lite som en psykolog.
Vänder sig många vänner till dig i tuffa tider?
- Det var mer så förr än vad det är nu. Dom riktigt nära vännerna som man verkligen pratade om allt med och som gärna pratar med mig har liksom glidit bort de senaste åren. Men jag tycker det är roligt att bara sitta och lyssna på andras skitsnack.

Skvaller och annat har vi alltid ägnat oss åt som underhållning och med den nya tekniken har det blivit lättare att berätta historier. Skvallertanter på landet är något som alltid
har funnits, på senare tid har även yngre börjat skvallra allt mer. Finns det kanske en liten skvallertant hos Jennifer. Hon skrattar när jag frågar henne om detta.
- Ja, det kanske man kan säga. Det är kul att höra skvaller men om någon säger något i förtroende till mig så säger jag absolut inte det, jag har respekt för dom som litar på mig.
Har du aldrig avslöjat en hemlighet?
- Oj, allvarligt talat tror jag faktiskt inte att jag har det. Inte med min mening i alla fall, de skulle inte förvåna mig om jag kanske försagt mig någon gång.

Tillförlit och att kunna lita på en kompis värderas högt upp, vilket Jennifer också motsvarar genom att hålla hemligheter för sig själv
.

Jennifer är precis som mig och många andra ensambarn, något hon får höra många gånger är att hon är bortskämd, typiskt för ensambarn.
- Jo, det blir faktiskt ganska ofta. Jag har nog blivit kallad bortskämd med jämna mellanrum genom hela livet, men det är inget jag stör mig på. Det känns kul att höra hur folk ser på mig. Men det blir lätt så eftersom det nästan alltid bara har varit jag i släkten också av barnen. Men nu börjar jag få några kusiner i alla fall.
Har du saknat ett syskon i din uppväxt?
- Jo, det har jag gjort. Jag har alltid undrat hur det är att ha någon annan så nära mig som man känner så bra som är lite mer i ens egen ålder än ens föräldrar. Någon att bråka med. Jag önskar att jag fick känna på den känslan någon gång faktiskt.
Vad tror du hade varit annorlunda?
- Jag vet inte. Jag skulle antagligen ha fått mindre uppmärksamhet och inte precis allt jag ville ha men jag tror det skulle finnas en trygghet ändå med att ha någon annan där…

Istället för att ha syskon har Jennifer många bra och nära vänner som hon träffar varje dag i skolan. Någon bästa vän har hon inte säger hon själv utan hon har många väldigt bra vänner istället.
Hur tror du dom skulle beskriva dig?
- Dom skulle nog beskriva mig som lugn, omtänksam och ärlig. Och jag kan faktiskt vara lite rolig ibland. En bra person att vara med när dom inte vill ha allt för mycket fart och fläkt.
Vad brukar ni hitta på?
- Vi brukar mest hänga på stan, ta en mysig fika och shoppa loss allt vad vi har och babbla hur mycket som helst om precis ingenting.

Fortsättning följer….

Fråga vad ni vill!Alla andra har frågestunder men jag kör med frågor ger svar. Nu har ni chansen att fråga vad ni vill om mig och ni har till imorrn klockan 17,00...

66 dagar...

Idag var det dags att äntligen springa lite. I min strävan efter att ta mig ner till Göteborg i Maj så måste jag kämpa på och dessutom har jag Terräng-SM sista helg i April. Gick och tänkte på passet hela dagen, skulle köra stretching följt av 10 minuter ellips som uppvärmning. Sedan kom det stora steget. Upp på löparbandet.
Ställde in allting på displayen och satte klockan på 11 minuter nedräkning. Satte upp lutning på bandet och hastigheten blev på 4,17 per/km. Ganska lagom tempo så här i början.
Väntande en minut sedan satte jag igång för en väldigt lång tur. I öronen spelade The Killers så underbart för mig som gjorde processen mycket enklare. 5 minuter gick och det kändes bra. Det gick 5 minuter till och passet var klart.
Hela passet gick bra. Nu väntade stretching sen duscha och åka hemma.
Inte långt pass men det är ett steg framåt på min väg till Göteborg. Och för er som tror att jag är så dum att jag ska springa från Norrköping till Göteborg har ni fel. Utan det är detta jag tränar för....

Göteborgsvarvet.... 21 km.

Tidig torsdag

Idag är jag i skolan redan vid 8. Jag är småttchockad. Har inte åkte med bussen redan vid 7 på hur länge som helst men idag var dags igen. Börjar egentligen vid 9 men bor man på landet så går inte bussarna allt för ofta. Går en vid 7 och en vid 9 däremellan är det ganska tomt i tidtabellen. Lite tråkigt är det, men sånt man lär sig att leva med.

Lite roligt var det igår när några i min grupp fick reda på att vi börjar redan vid 9, brukar börjar 10 eller 11 annars, det blev ett jäkla gnäll över att de var tvungna att gå upp tidigt. Redan vid 8 skulle de behöva gå upp. Ville egentligen gå in och säga att jag måste gå upp strax innan 6 för att åka redan vid 7. En timme(!) innan de ens börjat fundera på att gå upp. Men sa aldrig något då jag alltid får höra "Hur kan du bo där ute?". Bättre att vara tyst.

Igår hände det mycket på sportfronten må jag säga. IFK Norrköping spelade ännu en träningsmatch mot finska Inter Åbo och en ny seger på kontot. Försäsongen har sett oerhört bra ut, men som sagt försäsong. Obesgrade och de har inte släppt in mycket bakåt vilket ser lovande ut. Igår blev det seger med 2-0 efter mål av Christopher Telo och så självklart Daniel Bamberg.

Även Färjestad spelade igår. Första lag att bli klara för semifinal efter att ha besegrat Brynäs igår med 2-1 på hemmaplan och även vunnit kvartsfinalen med hela 4-0(!). Det ser verkligen bra ut i år. Nu får vi vänta och se vilka som står på tur för att åka ur i en semifinal. Allt annat än final i år känns långt bort, och helst vill jag se ett SM-guld.

Nu ska jag sätta mig och fundera på en gästbloggning som jag ska göra,
ha det bra idag!

Har du också tid över? Surfa då in på Dötid och delta i diskussion DU också!I väntan på sommaren

På min andra blogg där jag skriver diskuterar vi just nu politik. Tycker verkligen att ni ska kika in och läsa lite där om ni har tid över. Ni hittar bloggen här.

Så kommer det snö igen, när ska det egentligen bli vår? Alla bloggar skriver om hur mycket de längtar till våren och sommaren med sol och värme. Kan inte annat än att hålla med om att jag längtar. På sommaren förvandlas landet till något attraktivt, just nu är det ganska öde och dött. Kalenderna visar mars och snart ska det väl också våren vara här inte bara enligt vad kalendern visar. Har den försvunnit? Går vi mot en ny istid?

I Arkösund som brukar vara livligt och fart dygnet runt under sommartid ligger helt öde i väntan. Jag väntar tills man kan sätta sig i saaben glida ner mot havet för ett dopp. Vara där helt ensam, koppla av och njuta av livet. Känns väldigt långt borta när man ser snön som ligger på marken. Vi var lyligen i Arkösund när vi hade besök från Slovakien. Så öde, så tomt och tyst. Till och med parkeringen var gratis, hur ofta händer detta? De giriga parkeringsbolagen som redan är rik vill tjäna mer pengar på oss turister, räknas jag som turist?

Mängder med sommarbrevlådor stod tomma i väntan på sina ägare, att få fyllas med Svenska dagbladet, kanske Dagens nyheter eller varför inte arbetarbladet. Folk kommer överallt ifrån för att uppleva denna vackra plats. Sommargäster helt enkelt.

De små söta husen som under sommaren används till försäljning för närproducerad produkter är också öde, allt i väntan på en ny sommar.  Jag promenerar runt och möter inte mycket folk, undra var alla håller hus..?
Den stora fråga är om jag jag kan vandra här på samma plats i Juli. Självklart kan jag det men kommer jag vara ensam, nej det tror jag inte.


67 dagar....

Idag blev det ett pass på gymmet. Körde 40 minuter ellips och försökte stretcha igenom kroppen. Känner mig sådär faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Förstår inte jag har varit hur noggrann som helst med att stretcha ordentligt den sista tiden men ändå får jag ont i knäet. Förstår inget?

Pratade med dom från Göteborgsvarvet förra veckan angående att jag skulle vilja ställa mig längre fram i startgrupperna, men tydligen gick det inte. Min möjlighet finns om jag springer seedningsloppet 22 Mars. Eftersom att jag är så illa tvungen till det så har jag anmält mig. Sen får vi se om jag springer eller inte. Tiden jag måste springa på 10 km är 40 minuter, borde jag klara ganska lätt. Med tanke på att jag sprang 34 minuter 10 km på Lidingöloppet som är mer kuperat borde jag ta 40 minuter utan problem. Men. Ett stort MEN. Med ett knä som strular blir det inte lika lätt! Imorgon ska jag försöka börja springa på löpband 10 minuter och se hur det känns.

Just nu känns det som en stor vägg framför mig, men det kan ju ändras snabbt. En sak jag ofta får höra "Tänk inte så mycket på det". Lätt för er att säga!

Men jag ska ta mig till Göteborg på något sätt!

Lite konstigt

Har fått lite önskemål om att jag ska börja skriva mer under kategorin vägen till Göteborg. Jag får helt enkelt börja göra det under dagen, inte nu på morgonen men under dagen. Min morgon ser lite annorlunda ut idag, jag saknar min minipc så oerhört mycket. Han har blivit som min vän. Pappa tog idag med honom till Mediamarkt, får se vad de kan göra med den. Lär inte hända så mycket tror jag inte. Eftersom att de inte kunde hjälpa mig att installera mobilt bredband så lär de ju inte kunna lösa detta.


Den är ju så fin! Har faktiskt funderat på att döpa mina datorer till namn, har ni några förslag?

Tid över, besök då gärna Dö Tid

Ett I-landsproblem

Just nu är jag riktigt upprörd! Min minidator har slutat fungera!

Borde egentligen inte var arg över en sådan sak. Har det ju väldigt bra när jag faktiskt har den förmånen att överhuvudtaget ha en minipc. Väldigt lyxigt när man tänker på hur barnen har det i Afrika. Där får man vara glad om man får mat för dagen och någonstans att sova. Nej, men då sitter jag här och är arg över att skärmen på min minipc inte fungerar. Kanske inte så farligt ändå.

Tar vi det ett steg till så kan vi ju se att barn blir slagna av sina föräldrar och har det förjävligt, men då sitter jag här och gnäller över min dator....

Men ni vet hur arg man blir!

Vi borde våga mera!

Igår när jag åkte buss i till stan läste jag som alltid Extra Östergötland, den lokala motsvarigheten till Metro. Fastnade inte för några rubriker egentligen utan mycket handlade om helgens melodifestival som var i Norrköping. När jag kom till insändare så fastnade jag för rubriken "Svenska folket, våga släppa era hämningar" och handlade om hur vårat beteende är på t.ex. bussar. Alla sitter själva, tysta och ingen pratar med någon annan, detta skrev jag lite om tidigare.

Insändaren skriver i sin text:
"Att han satte sig bredvid mig och började prata var väldigt egendomligt för min del, eftersom att jag aldrig varit med om något liknande innan. Anledningen till att den personen gick fram och satte sig bredvid mig var antagligen att han var stupfull"

Och jag frågar mig också varför vi inte kan vara mer öppna. Skulle jag någon gång sätta mig bredvid en helt okänd på bussen och inleda en konversation skulle säkerligen personen ifråga undra om jag vore onykter. Vet själv hur det är när man kliver på bussen, man letar efter en singelplats för att kunna sitta själv, men varför inte sätta sig med någon trevlig person för en 30 minuter lång bussresa. Inte möjligt! Vi ska sitta instängda i oss själva, inte prata med någon annan. Är inte det väldigt typiskt svenskt?

Insändarn fortsätter:
"Varför ska man behöva proppa i sig en massa kemiskt framställda preparat för att kunna vara lite sociala mot människor som är lika oss på många sätt, saker gemensamt med oss?"

Håller med om detta, men jag kan inte påstå att jag är en person som bara går fram och pratar med någon helt okänd, men jag skulle vilja göra det. Tänk att ha den egenskapen, då skulle jag vara stolt!

Som avslutning i sin text skriver personen:
"Nästa gång ni sitter på bussen ensamma eller väntar på tåget, använd er sociala förmåga! Vi har antagligen fått den för att kunna kommunicera"


Håller ni med mig om att vi är väldigt instängda i oss själva? Har ni någonsin pratat med någon okänd under en buss/tåg-resa?

Trött efter en tuff dag!

Jag skrev i förra inlägget att det skulle komma inbjudningar under kvällen, men nu är jag helt slut så jag har inte ork till att göra några utskick. Får ta tag i det någon annan dag, men jag har inte fått några intresseanmälningar heller ännu så jag får väl höra runt lite med er jag prata med igår och se vad ni säger...
Så länge bjuder jag på lite bilder!

Vänta....
Ni vet bilden jag la ut imorse, bilden på Ulf Lundell. Pelle du hade rätt jag tycker det är väldigt likt Birro!


Borde vi inte hälsa mera?


Välkomna hem till mig!

Givande möte...

Sitter på bussen påväg hem igen. Blev ett mycket intressant möte idag angående bloggträff som vi ska ha i Norrköping. Själv var jag lite osäker på hur vi skulle gå tillväga med hela grejen men eftersom att personerna jag träffade var väldigt insatta så blev det väldigt bra. Vad det resulterade i vill jag inte avslöja ännu men kan meddela att detta blir nog en lokalträff för Norrköpingsbloggare. Blir väldigt intressant det också men jag har faktiskt lite planer på att ha en mindre träff med er läsare också, verkar finnas ett intresse för det.

Alltid roligt att ha en lokalträff och sedan med er läsare. Kommer under dagen skicka ut lite inbjudningar till min egna träff som kommer bli väldigt liten men trevlig ändå. En mer personligträff med kanske 20-30 personer som går ut och äter tillsammans, hittar på något roligt i Norrköping. Väldigt enkelt men trevligt ändå! Jag tror och hoppas att ni som jag bollat lite med fortfarande är intresserad av en sådan träff, mer en middag helt enkelt. Ingen stor grej utan bara träffas på riktigt och inte bara över nätet.

Två saker att göra nu bara när det gäller bloggen sen har jag ju ett liv i skolan också. Perfekt för mig som gillar utmaningar!

Förresten ni kanske skulle kunna hjälpa mig, ni som är intresserad av en lite bloggträff skulle kanske kunna lämna era mejladresser som en kommentar i detta inlägg? Tack på förhand!

Måndag - kärt barn många namn

Jaha, då var det ny vecka. Måndag. Kanske ångest-måndag, eller glädje-måndag. En dag med
många namn. För mig är måndagar en start till någonting nytt, eftersom att jag är en person som älskar
nya utmaningar. Ledigt idag från skolan, då kan jag passa på att åka in skapligt, träna lite och fixa. Får se hur träningen går när jag fortfarande är lite täppt i näsan, blir nog lite styrka. Jag kan ju verkligen inte vila(!) utan jag får träna på med det som går att träna.

Under dagen ska jag också träffa en annan bloggare för att planera lite inför en bloggträff. Ska bli mycket trevligt, vill inte berätta så mycket mer om det nu. Utan vi får se vad mötet kan bjuda på.

Vad ska ni hitta på idag?

Nu får ni gissa em detta är lik?

Stenbäck får nostalgi...

Hej hopp!
Så var det dags för ett litet inlägg från gubben igen! Blev inget förra veckan. Hade inte mycket att komma med, inte nu heller kanske! Har i alla fall i helgen varit på ett melodifestivaljippo nu i lördags på Louis de Geer i Norrkööping. Mycket schlager och uppträdande av Herreys o Pernilla Wahlgren. Någon som minns dom??
Pernilla tyckte jag var tämligen välbehållen, men två av de tre bröderna Herrey såg ut som riktiga gamla farbröder..Alla åldras olika. Livet är orättvist! Men det var kul o alla fall. Mycket nostalgi. Och sånt gillar ju gamla 40+ are...
Publiken var trots allt ganska blandad åldersmässigt. Dock med en viss överrepresentation av såna där kufiska 40-45 nånting...

Nog om detta! Vad ska man säga om den RIKTIGA melodifestivalen då? Vad är det som händer säger jag! Hur kunde denna människa Caroline af ugglas gå vidare?? Är det för att hon är adlig kanske? (konsprationsteori!) För det är hon väl, med ett sånt namn? Skämt åsido! Jag säger så här: Skickar vi denna låt till den STORA finalen är det nog dags att begära ett nytt medborgarskap...Vad tycker ni läsare?

Sen en annan sak. Tycker faktiskt ni ska gå in o kolla på bloggen dotid.blogg.se nångång när ni har tid. Dom tar faktiskt upp lite viktiga o vuxna frågor där emellanåt. Kul som omväxling om man säger så...Sedan tänkte jag tycka till om det här med söndagar.

Mr Slipsen älskar ju söndagar. Det gjorde inte jag när jag var 21 i.o.f.s men nu tycker jag faktiskt dom är ganska OK! Beror nog på vad man har för sysselsättning som väntar på måndagen. Har man världens skitjobb att gå till, då är nog söndagen en STOR ångestdag! Har man nåt man trivs skapligt bra med kan man nog njuta mer av den lediga dagen! I dag var jag t.ex ute o orienterade i bushen i 80min. Lagom bakis o skakis...Det gick faktiskt ganska bra!
Njut nu av de sista timmarna av ledighet denna söndag, så tar vi nya tag nästa vecka!

Ha ett underbart liv alla!/Stoneriver

Veckans panelSofia                                                        Malin                                           Fia

 
Dessa tre person sitter alltså denna veckan och svarar på 3 frågor kring; fildelning och internet.

1. Vad tycker du om det nya sättet att sprida musik genom nerladdning?
Sofia: - Jag tycker att nerladdningar är okej men man behöver ju inte ladda ner hela album från en artist. Jag tycker att man ska få kunna ladda ner 1-2 låtar och sedan får man betala för resten. Det är inte ofta jag laddar ner musik utan jag använder mitt presentkort inne på iTunes som jag fick när jag köpte min iPod, artisterna ska också få en chans att tjäna lite pengar...
Malin: -
Jag tycker att det är bra att sprida musik genom nerladdning.
Fia: -
Ja enligt mig själv så har jag upptäckt mycket musik genom internet som jag inte ens skulle kommit på tanken att gå och köpa eller ens lyssnat på! Så sättet att sprida musik genom internet lär ju vara ett bra sätt att nå ut till oss musiklyssnare.

2. Just nu pågår rättegången mot Piratebay, vill du fria eller fälla?
S: - Jag är inte så insatt i den där rättegången och jag har faktiskt aldrig använt mig av Piratebay, så för min roll spelar det ingen roll om de frias eller fälls.
M:
- Jag vill fria. För om man ska fälla dom så är dte ju rättvisast om alla andra som håller på med sånt där också fälls, men det gör dom ju inte. Så antingen ska ingen fällas eller så ska alla fällas tycker jag.
F: -
Helt klart fria!!!!

3. Varför tror du att det är många som väljer att blogga?
S: - När man bloggar kan man nå ut till fler målgrupper och man behöver inte bara skriva om en speciell sak. Man finner alltid något spännande, roligt eller intressant att läsa om när man hittar nya bloggar. Gör man det så återvänder man helt klart till just den bloggen och då får den personen en chans att nå ut till fler folk. När andra bloggar tipsar om en speciell blogg de gillar så får de ju besökare genom det också..
M:
- Jag tror att många väljer att blogga för att kunna skriva av sig. Många tycker nog att det är kul att sitta och skriva och dela med sig lite av sig själv. Det kan ju hända att man först baar läser bloggar och så tycker man att det verkar roligt och vill själv därför börja blogga.
F:
- Blogga är ju just nu en "innegrej" och som sagt alla våra svenska kändisar bloggar ju just nu och dom flesta ser ju upp till och vill vara som våra kändisar så då bloggar hela sveriges befolkning snart! Själv började jag blogga för att testa det hela och nu är jag beroende! Tycker det är skönt att få skriva av sig och har träffat otroligt många "bloggvänner". Bloggandet blir till en del av vardagen i mitt liv!
Söndagar, bloggträff och panel

Jag älskar söndagar!

Sitter just nu och sätter ihop veckans panel som ska publiceras ikväll och det är lika roligt varje gång. Hoppas ni som är med och ni läsare och gillar min idé med att ha tre personer med som får svara på frågor. Denna vecka kommer jag också har gjort lite roligare saker med bilder kring inlägget, ni får se senare ikväll.

Sitter även här hemma och funderar lite på att kanske ha en liten bloggträff i Norrköping under våren. Blir så imponerad av Malin som fixar en bloggträff senare under året, i Augusti, men den är lite större än den jag tänkt. Kanske bjuda 20-30 bloggare från södra Sverige. Skulle bara vara roligt att träffa folk i verkligheten. Ni kanske är intresserade?


Vad har Ugglas, Lundell och Horn gemensamt?

Är Sverige i chocktillstånd idag? Läsarna rasar över att fel låtar gick till final. Eftersom att andra chansen var i min kära hemstad känner jag mig klippt och skuren för att sammanfatta allt som hänt kring Melodifestivalen.

Kändes väldigt spännande att Caroline Af Ugglas gick vidare från andra chansen till finalen i Globen, däremot tycker inte jag som alla andra att detta är en sån stor skräll. Personligen skulle jag vilja jämföra hennes låt med Melissa Horn, Lars Winnerbäck och kanske till och med Ulf Lundell. Ni undrar säkert vad jag ser för gemensamt för dessa artister när Af Ugglas ligger långt ifrån de andra musikaliskt i Sverige. Jag ser en gemensam nämnare kring dessa artister, de skriver inte musiktexter utan de skriver en historia. Markus Krunegård skulle jag också kunna dra paralleler till när även han skriver om historier i sina låttexter. I ett land som Sverige har dessa typer av låtar vuxit och blivit populära de har även blivit mer accepterade av folket. Se bara till Caroline Af Ugglas hon har gått ifrån att vara väldigt flummig och otydlig, folk har säkert varit lite osäkra på var man haft henne. Nu visar hon tydligt. I en show där majoriteten av artisterna är med i Melodifestivalen, vilket är stort för många då en dröm går i uppfyllelese, men så fort de kliver upp på scenen tappar de känslan och ärligheten. Här skiljer sig också Ugglas. Det finns en ärlighet och en stark känsla i hennes framträdande.


Känsla i hennes framförande.

Kanske kan vi se detta som en helvändning kring vilka låtar vi fastnar för. I skrivandets stund ligger även "Snälla, snälla" i topp kring vem som är din favorit i finalen. Däremot tror jag inte att hon kommer gå hela vägen, en tillfällighet som en tillföljd av att vi som tittare har hört låten 3 gånger under gårdagen. Dessutom rör Ugglas upp känslor precis lika mycket som herr Bard. Som det kunde konstateras igår så borde jag vara en anhängare till Caroline Af Ugglas när de flesta av hennes fans spås bo i skogen...

Om de övriga två som gick till final har jag inget att säga. Sarah Dawn Finer hoppas jag inte vinner när jag inte gillar bidraget överhuvudtaget, men verkar som att många andra verkar gilla hennes bidrag. Sofia Berntson som gick vidare med hjälp av Internationella juryn tycker jag som många andra att det är skandal och förhoppningsvis är det sista gången vi har en sådan jury, vilket det nu är som är med i den?


(Samtliga bilder är lånad från Aftonbladet)

Hur viktigt är ett fint yttre?

Satt och kollade på Lyxfällan tidigare idag, Erika har tidigare skrivit om detta program i sin blogg. Jag blir fundersam över varje gång detta faktum händer. För er som inte såg programmet själva kan jag hänvisa er till Erika som ger er en bra insikt i Annas liv. Anna är alltså tjejen som denna gång var med i Lyxfällan. I mitt huvud väcks en hel massa frågor kring ämnet, några av frågorna är: tänk hur många som lever över sina tillgångar, undra hur viktigt pengar egentligen är och så en sista fråga om varför unga idag är bortskämda. Hur viktigt är ett fint yttre?

Anna Hibbs som var med i lyxfällan...
(Bilden är lånat från Stureplan.se)

Jag vill absolut inte hoppa på Anna på något sätt utan undrar hur många fler det finns där ute som lever exakt ett sådant liv.


Vinnare i veckans panel

Jag gjorde ett stort misstag nu, råkade ta bort hela mitt förra inlägg och tydligen följer alla kommentarer med då. Jag har lärt mig någonting nytt. Nu ska jag inleda lottningen och jag har 6 tjejer som vill vara med i veckans panel.

Till alla er som har skrivit kommentarer till det andra inlägget får helt enkelt skriva en ny kommentar. Så klantigt av mig faktiskt, det där visste jag inte om. Fy fan vad klantigt!

Lottning nu återkommer om 5 minuter

Nu är det klart!

Består denna vecka av:
Sofia

Malin

Fiffi

Jag kontakar er med frågor och invite till spotify, grattis!

Rädda dötid!

Hallå kära vänner!
Vet ni vad det är för dag idag? Självklart är det lördag och ni vet vad som gäller idag. Jag kommer ha fullt upp under dagen så jag tänkte att vi skulle göra en sak som vi brukar göra på kvällen redan på dan idag. Vi ska tävla om en plats till veckans panel. Det kommer ett inlägg om detta inom några minuter efter detta.

Vill bara berätta lite för er vad som är påväg att hända med ett av mina projekt. Det håller på att leva upp till sitt namn, dö ut. Ni vet att jag har startat en gemensam blogg med 3 andra personer men redan efter mindre än en vecka håller vi på att dö ut. Inga läsare. Vi bloggare är inte aktiva. Så ikväll blir det krismöte!! Hjälp oss att vara kvar besök oss!

För övrigt så har jag fått mycket bra respons från er läsare efter intervjuerna jag har gjort med Angelica denna veckan och nästa vecka är det dags igen. Ännu en tjej men denna gång från Stockholm. Lite lustigt det där med intervjuerna, alla verkar ha drömmar eller planer på att ge sig av till storstaden. Kommer man lyckas bättre bara för att man befinner sig i en storstad istället för om man bor på ett litet ställe? Ja, kanske. Alla verkar iallafall ha den inställning och därför blir det så också. Inget fel i det, absolut inte, jag tänker likadant. Tänkte ta och börja med en liten ny sak här på bloggen också men ni kommer märka vad det är inom en snar framtid.

Missa inte tävlingen nu i inlägget ovan!

Storstadstjej född på fel plats

Att Angelica har vuxit in i rollen som en relativt stor bloggare har inte skett över en natt utan det är långt arbete som ligger bakom. Från början skulle hon endast skriva personligt för sina vänner men insåg ganska snart storheten i att berätta för andra. Få kommentarer, skriva om sitt liv och läsa om andras liv.
 -På riktigt började jag nog blogga i somras när jag verkligen engagerade mig i bloggen och skrev mycket, hanterade kommentarer och var peppad att berätta för att berätta för andra om min språkresa. Innan det skrev jag mest för mig själv, rätt personligt och för mina vänner, fast i en annan blogg än den jag använder nu.


Att hennes sätt att skriva har förändrats under tiden är något hon håller med om. När hon tidigare skrev mer personligt om sitt liv och händelser till att vara mer öppen för den stora mängden läsare. Intresset och engagemanget kring sin blogg växte också. Ett viktigt inslag är också bilder kopplade till inläggen och att hon läser fler andra bloggar, är mer utåt helt enkelt.
-Först skrev jag en gång i veckan och mest tråkiga inlägg utan bilder eller koppling till läsare, men nu skriver jag ofta, engagerar mig, skriver kommentarer, läser andra bloggar och svarar på mina kommentarer. Skriver mer utåt åt andra, allmänt.

Språkresan till Barcelona som Angelica gjorde under hösten 2008 har också utvecklat henne oerhört mycket som människa. Varje dag var en ny utmaning med nya upplevelser och hela tiden få kämpa sig igenom vardagen. Detta har gjort henne till en starkare person än hon var tidigare. Men eftersom att hon redan innan gillade att lösa problem och inte var rädd för nya utmaningar var det perfekt utmaning.
-Det fick mig att känna mig mer självständig, jag kämpade med motgångar varje dag. Det var alltid något nytt men eftersom jag gillar att lösa problem och inte rädd för att göra nya saker så var det jätteroligt. Att träffa nya människor och lära sig om nya värderingar fick mig att växa väldigt mycket.
Har du fortfarande kontakt med familjen du bodde hos?
-Nej, det var inte en sån relation, dels för att jag bodde där så kort tid endast 2 veckor i familjen. Jag ville pröva på båda levnadssätten både i familj och på skolan.
Bor man hos en familj blir det väldigt låst och att hitta på egna saker på kvällarna och efter skolan blir svårt när det är tider som ska passas. Minns själv hur det var när jag var på språkresa, massa hålltider att passa. När skulle man kunna hitta på något själv. Detta är något Angelica även håller med om.
- Jag trivdes bättre med att bo i skolans lägenhet, då fick jag mer kontakt med de andra eleverna, hade närmare till skolan och kunde hitta på mer saker under kvällarna. Var inte lika ”fast” eftersom vi hade fasta mattider i familjen, det var mer frihet att bo i egen lägenhet.

Kommer du ihåg någon rolig händelse från resan som du kanske vill dela med dig av?

-Jätte många, Merce festivalen var hel grym. Varenda Barcelonabo samlades vid en känd fontän och det var fyrverkerier i över en timme i sträck, alla stod tysta och gapade i en timme på de gigantiska raketerna, fontänen var igång och hade ljusshow, när man skulle börja röra sig mot tunnelbanorna och åka hem var det så trångt att poliser fick spärra av och dela upp folket i grupper, jag själv som INTE har typ klaustrofobi eller vad man ska säga höll på att få panik av folkmassan det tog ungefär 20 minuter att gå 5 meter, då förstår du nog. Men själva upplevelsen var grym, alla hade små lyktor dom lös med och supermysigt.

(Barcelona)

Att komma från en liten by som Gällivare med 18 500 invånare måste det ha varit en stor skillnad, något hon håller med men säger också att hon ofta är i Stockholm så hon är van vid mycket folk.
-Ja, det var verkligen skillnad men eftersom jag älskar Stockholm så var det inte direkt någon skillnad. Barcelona är en trygg stad tycker jag, man ska veta var man ska såklart men kändes precis som hemma, älskade det stället. Men det är för att jag är en storstadstjej född på fel ställe.
Hur yttrar sig det att du är en storstadstjej?
-Jag trivs fruktansvärt bra bland människor och i storstäder där det alltid är liv dag som natt, men här jag bor händer ingenting. Om du går över centrum en kväll klockan 22 så hör du klackarna från dina skor eka… Det är så tyst, då trivs jag inte, jag vill ha liv och rörelse.
Befinner du dig ofta i Stockholm?
-Jag är i Stockholm ungefär minst en gång per månad och då stannar jag lite längre än en helg, ibland en vecka. Eftersom att jag har min pojkvän där så är jag hos honom och hälsar på.

Snart kommer också även Angelica flytta till storstaden då utbildningen hon ska läsa är just i Stockholm, så i Augusti går flyttlasset från Gällivare. Något som hon lovar kommer bli bättre i och med flytten är bloggen. Idag har hon ungefär mellan 400-500 läsare/dag, men pendlar mycket beroende på hur aktiv hon är. Det är något som kommer bli ändring på efter flytten, då kommer den bli mycket bättre.
Vågar du lova att din blogg kommer utvecklas när du kommer till storstan?
-Ohja! Det kommer bli så annorlunda, ibland kan jag sitta här och känna att jag inte vill uppdatera för att ingenting händer, det är svårt…. Men jag försöker så ja den kommer bli grymt mycket bättre.

Vi får se vad som händer, men vi önskar henne lycka till i sitt fortsatta bloggande från Norrland.


5 val

Gällivare / Stockholm
Öl / Vin
Hemmakvällar / Fest
Sommar / Vinter
Slipsens blogg / Angelicas blogg

Fredag och jag MÅSTE plugga

Yeah! Yo kära läsare!
Vill hälsa många nya välkomna hit till mitt lilla kryp in. Hoppas ni gillar det jag skriver om och stannar kvar som läsare. Alltid lika roligt när man får in lite nya besökare som läser mina texter. Gårdagens intervju med Angelica blev ju riktigt lyckad och idag kommer del 2 i denna. Och vet ni en sak?
Det är ju fredag!! Hur skönt är inte det då? Själv har jag lite träningsvärk idag faktiskt, körde ett grymt bra pass igår på gymmet så det gör lite ont idag. Inte ont ont utan skönt ont efter att ha kört ett hårt pass. Först ellips sedan så körde stations-styrka för att avsluta med löpband. Som sammanfattning fick jag ihop 40 minuter fys och 30 minuter styrka. Mycket bra pass!

Nackdelen är att jag "glömde bort" att skriva om Lars Vilks mikronation igår, istället får jag göra det idag. Puh! Inte allt för roligt att göra på en fredag....men det är ju upp till mig själv. Kunde ha gjort det igår!

Vad ska ni hitta på idag?


Ni nya läsare, glöm inte bort den underbara funktionen bloglovin som finns här på sidan.
<<<<----------- Där har ni den!(Flytta in hos Slipsen?)

Angelica - pizzabagaren från Gällivare

Namn: Angelica Järleros
Ålder: 19
Bor: Gällivare
Familj: Mamma, pappa och fem bröder
Civilstånd: Pojkvän


När jag för ett bra tag sedan bestämde mig för att intervjua just Angelica såg jag verkligen framemot att få veta mer om hur det fungerar i modellvärlden. Men så fel jag hade, blev mycket mer intressant än så. Det här är en tjej med så mycket att erbjuda att vi knappt under intervjuen kom in på hennes hobby, att vara modell. Utan vi gled in på hennes framtid, pizza och ombyggnad av rum. Till hösten flyttar hon från Stockholm där hon har pojkvännen, men anledningen till att hon flyttar är en utbildning som hon ska läsa.
- I Augusti börjar jag en yrkesutbildning då jag blir makeup artist.

Denna utbildning brinner hon mycket för och kanske kommer detta skapa hennes framtid till var hon är om 10 år när jag ringer henne då.
- Om 10 år är jag framgångsrik inom mitt yrke. Jag kommer även i framtiden att läsa någon akademisk utbildning, helst något med mode, smink och allt vad det handlar om men även ekonomi. Jag har två barn, helst två stycken och jag bor tillsammans med min pojkvän. Jag har även gjort massor med häftiga saker i mitt liv, jag har en liten hemlig lista med saker jag ska hinna göra i livet, den ska bockas av.
Inom vilket yrke?
- Som makeup artist, kanske egen företagare eller liknande. Så långt har jag inte bestämt mig, jag får se var vinden bär mig helt enkelt.

Det är om 10 år fram i tiden men vem är Angelica nu och hur hon ska ta sig fram till ett framgångsrikt jobb är en spikrak väg. Den går via Stockholm, Barcelona och startar i Gällivare. Tidigare har hon även haft yrken inom handel och faktiskt inom vården.
- Det stämmer. Jag har jobbat som kassör i matvaruaffär, som pizzabagare på en pizzeria och inom vården som extraknäck. Men nu blir det makeup artist som gäller.
Vad har du för utbildning från gymnasiet?
- Jag gick natur så jag är väl allmänvetare.

Pojkvännen i Stockholm träffade Angelica av en slump och det har hon att tacka modellandet för, eftersom att det är genom en gemensam kompis som hon lärde känna sin kommande älskling. Hon skulle vara med som modell på deras hemsida och därigenom blev det mer.
- Vi har en gemensam kompis som presenterade oss eftersom dom behövde en modell till deras hemsida och han tyckte att jag skulle passa. Så genom en gemensam kompis lärde vi känna varandra. Sen började vi umgås på egen hand och efter det blev det så.
När du jobbar som modell, möter du mycket fördomar?
- Nja, jag jobbar ju inte direkt utan gör det mer som en hobby aktivitet, jag får inte lön för det. Så några fördomar har jag inte stött på, endast att det är fina bilder på mig och det är ju inga fördomar.


(Några av hennes bilder)

Att stå framför kameran är något hon
älskar att göra, men i framtiden vill hon istället jobba bakom kameran. Smink i tv, tidningar och modevisningar är ett framtida yrken som Angelica skulle kunna tänka sig att arbeta med. En svängning från att istället själv stå framför kameran göra andra fina som ska fotas, men att sluta med modellandet vill hon inte heller.
- Jo, jag vill ha det mer som en hobby, eftersom att det tror jag inte jag kan livnära mig på. Jag tycker jätte mycket om att bli fotad men har det nog som en grej vid sidan om.

För er som har följt med i hennes liv har ni
säkert upptäckt en väldigt kreativ sida hos Angelica där hon syr sina egna kläder, tillverkar egna smycken och även bygger om sitt rum helt själv.
- Ja, jag älskar att måla/skissa, sy och designa, sminka, inreda, bygga saker och tillverka, ja allt! Vet inte var det kommer ifrån, kanske min farfar som är konstnär. Annars har jag alltid varit en person med många bollar i luften och som alltid måste ha något projekt på gång. Kanske ett fall för ”Arga snickaren”...?

”Arga Snickaren” är ett program där han går in och försöker få folk att göra klart saker innan de börjar med nästa projekt. Skillnaden i fallet med Angelica är att hon oftast avslutar projekt hon börjat på. Däremot är hon väldigt, väldigt impulsiv av sig.
Har du något intressant projekt du avslutat nyligen?
- Ja, det måste isåfall vara att jag helt byggt om mitt rum. Allt från tapetsering till alla nya möbler och diverse.

Allting har hon själv gjort, jag är imponerad över hennes prestation.
- Innan var väggarna mörk, mörk blå men jag målade och grundade allt så jag fick vita, annars har jag kämpat ut med gamla garderober och skit som fanns där inne och inrett allt nytt med nya möbler. Det är ett väldigt litet rum på 3x3 meter men det är en stor förändring.


Fortsättning följer imorgon, fredag.....

Interjuvskrivning

Godmorgon!
Ledig idag igen, ganska skönt. Igår genomförde jag en intervju med en fantastisk tjej uppifrån Gällivare. Mycket trevlig intervju och idag ska jag sätta mig och skriva ihop denna. Har kommit på ett nytt sätt att intervjua personer på. Msn fungerar faktiskt att använda riktigt bra. I fortsättningen kommer jag använda mig av det verktyget. Så ni som ska bli intervjuade av mig i framtiden, räkna med att vi gör det över msn. Helt kanon!

Mycket lättare att ställa följdfrågor direkt än att hålla på och skicka mejl fram och tillbaka. Raka puckar helt klart!

Först måste jag få lite feeling så det blir en bra intervju med denna tjej som ni snart få veta vem det är...


Kleerup väcker känslor

Hemma igen efter en dag i staden. Imorse satt jag och lyssna på morgonpasset precis som vanligt men gissa vem som var med? Kleerup! Han är riktigt stor i mina ögon faktiskt. Kikade även in på deras eget forum där man kan ställa frågor till de som är med. Bör väl även tillägga att de åker hem till en artist eller dylikt för att äta frukost med denna person och nu var det alltså Kleerups tur att få besök. I forumet var det mest diskussion hurvida han var hög, full eller bara bakis. Jag skiter fullständigt i om han är hög, full eller något annat. Håller med honom om att Sverige gjort honom illa den senaste tiden. Detta var tydligen hans sista intervju i landet sen bär det av utomlands. Han ska lansera sin musik som kommer slå riktigt stort utomlands, tror jag också. Sitter och lyssnar just nu på honom det är mäktigt.

Varför försvarar jag honom då? Jo, jag anser inte att det är rätt att ta droger men han vågar åtminstonde stå för att han gör det. Kan tänka mig att halva journalistkåren idag på de stora tidningarna någon gång har tagit droger. Att större del av musikeliten också gjort det i någon form. Men de gömmer sig bakom att de är en i mängden. Andreas Kleerup står upp mot media och tar striden. Dessutom anser jag att vi inte kan lita på allt som vi läser i tidningen, om det nu uppenbarligen finns folk därute som gör det. Hur fan kan tidningarna få all information som finns kring alla kändisar, han var hög en gång i tv och nu får han stå sitt kast hela livet. Tycker det är så fel av er som kritiserar honom. Personligen tycker jag att han gör fantastisk musik och är bra på det han gör, när han även hamnar tillsammans med Gynning och Rosing blir det stor uppståndelse. Han bryter mot jantelagen! Hjälp akta er!

Ska vi jämföra med en annan stor artist som accepteras trots att han nog provat de flesta drogerna och dessutom var väldigt slirig under grammisgalan i år. Håkan Hellström. Blir accepterad att skriva texter om det han upplevt, var ligger skillnaden? Jag står iallafall på Kleerups sida!

Nu blir säkerligen min mor besviken på mig....

Redo igen

Hejsan vänner!
Börjar känna mig redo nu igen för att komma igång på riktigt med bloggandet. Som ni kanske har märkt har jag varit lite off några dagar nu. Har faktiskt haft besök från Slovakien, då måste man ju vara social och umgås med dom. Lite tråkigt när de kommer hit och hälsar på så sitter jag vid datorn konstant. Det hände en väldigt trevlig sak dagarna innan de kom, närmare bestämt i onsdags fick jag en inbjudan till Bloggträff i Stockholm den 15 augusti. Jag har själv aldrig varit på någon bloggträff men har ju alltid velat åka iväg på en sådan tillställning. Blir ju väldigt lockande när man ser andra som varit iväg på bloggträffar. Självklart vill jag ju träffa alla som finns där ute bakom skärmarna....Blir ett utmärkt tillfälle för oss på dötid att träffa varandra och visa upp oss för svenska folket.

Som ni såg igår gjorde jag något jag inte gör ofta. Lade ut bilder från när vi festade och andra bilder från allt vi gjorde under Matej och hans mammas besök i Sverige. Kanske skulle göra sånt oftare?Den här bilden får mig att tänka på sommaren. Längtar redan dit faktiskt. Som ni ser är det ganska öde i dessa handelsbodar under vintern, men om drygt 3 månader ser det absolut annorlunda ut! Någon utav er läsare som kanske varit i Arkösund?

Slut för denna gång..

Idag lämnade Matej och hans mamma oss och åkte hem till Slovakien. Men vilken helg det har varit! Ger er lite bilder från helgen... Bilder säger mer än tusen ord!

Fredag=fest!

Patrick och Henke.

Lina.

Matej var på g!


Lördag


Vi tog en tur till Arkösund.

Kallt vid havet!

Här kommer vi, ganska ensamna.

Hann även besöka Mauritzberg Slott.

Här skulle man ha en bloggträff!

Söndag

4 timmar spinning, respekt!


Tack för en underbar helg!


Under isen och vänder

Det är kört. Är helt tung i huvudet och ska skriva till uppsatsen nu. Har skjutit på det i 3 dagar nu, vilket inte är likt mig nu för tiden där jag alltid gör saker i tid. Mår inte alls bra som jag skulle vilja göra. Kände redan imorse att något var fel men självklart försöker man hålla upp fasaden om att jag mår bra. Verkligheten springer ifatt, det blir tungt. Läser min favoritblogg, får en tår. Lyssnar på vacker musik av herr Winnerbäck och får en tår i ögat. It's hard to be human sjunger A Camp och det stämmer ibland. Visst har vi alla mörka och ljusa tider, och just nu är en mörk tid. Pressen hänger över mig att leverera en bra text tills imorgon. Uppgiften är inte svår egentligen men jag gör den svår.

Får kommentarer om att jag ska ge lite positiva tankar till er. Kan tyvärr inte gör det just nu. Bit ihop och kämpa på försöker jag tänka, kämpa, kämpa. Inte nog med att jag är lite nere just nu så ska jag skriva om något så svårt som ett fiktivt land och hur de beskriver sig själva. Fy fan! Hela grejen tycker jag är så jävla konstig faktiskt. Sen ska jag skriva något bra om det i detta tillstånd till imorrn klockan 10. Ser ni pressen, det är en vägg som dyker upp framför mig. Fan, fan, fan!

Det ljusa i mörkret just nu är att jag skriver allra bäst i dessa tider. Imorgon kommer jag vakna upp och vara en ny människa, allt är säkert glömt. Berg och dalbana. Verkligen. Just nu håller jag bara med om herr Winnerbäck....

"Jag är ingen soldat, jag har inga vapen att ta till. Inga korståg jag vill gå, ställ mig inte i ett led, du får mig aldrig att stå still, jag fungerar inte då. jag är ingen soldat, jag tänker inte så"

Underbart vackert, som livet kan vara. Som livet inte kan vara.

Ny vecka, jippi!

En ny vecka. Jag älskar som sagt måndagarna, och jag verkar nästan vara ensam  om att göra det. Vet inte varför ingen annan gör det. Men tänk att det kommer en ny vecka med mängder av nya möjligheter. Denna vecka kanske någon hittar sin älskade, någon kanske får sitt drömjobb eller någon kanske vinner en miljon.

Som ni kanske märker är jag väldigt positiv idag. Har precis satt igång en tävling på den andra bloggen som jag skriver på. Ni kan kika in på http://dotid.blogg.se och se vad den innebär. Men vi ska prata med främlingar och sedan ta kort på oss själva och främlingen. Personligen är jag oerhört taggad inför uppgiften. Den här veckan går också ansökningstiden ut till massor med sommarjobb så egentligen borde jag sitta med det nu istället för att blogga.

Dessutom måste jag skriva lite om Vargaland-Elgaland, låter det inte intressant? Ska ta en dusch sen inleder jag den nya veckan med att ställa upp mina datorer och vara så grymt effektiv. Precis som vanligt!

Veckans panel vecka 9


Denna vecka i panelen:
        
Sofia                              Rebecka                   AnnaDenna veckan har det varit mycket om förlovningen mellan Victoria och Daniel, vad tycker du om allt kring detta?
Sofia:
-Jag tycker att media har tagit upp det för mycket. Tycker att där finns bättre saker att prata om än deras förlovning. Hade varit tillräckligt för min del att media bara pratade om deras förlovning en dag men när media tar upp förlovningen i x antal dagar efteråt blir man trött.
Rebecka:
- Jag tycker att det verkligen är jätteroligt att kronprinsessan Victoria och Daniel äntligen har förlovat sig. Jag menar dom har ju varit tillsamans i flera år! Tycker dock att kungens vilkor var lite väl fåniga...... Men allt med kungen har ju varit lite småkonstigt och mesigt när det gäller att Victoria och Daniel inte skulle få förlova sig.... Och uppmärksamhet kan man minst säga att denna förlovning har fått. Själv fick jag som en liten chock när jag läste det, haha. Men jag tycker att det verkar som om större delen av Sveriges befolkning tycker det är bra eller i alla fall är insatta i det. Det är ju en stor sak så det är inte så kostigt att det blir mycket prat och spekulationer kring det! :P. Själv var jag i Rom när nyheten släpptes så därför har jag säkert också missat en hel del av mediabevakningen.
Anna:
- Kring deras förlovning säger jag " det väl på tiden!" men stackars ungdomar att inte bara få verka crazy in love och hmm Daniel..satt Silvia med nånelstöt och "bzzzade" honom om han sa nåt fel?

Har du följt vasaloppet under dagen? Kanske några traditioner kring denna dag?
S: - Nej vasaloppet följer jag inte. Tycker faktiskt att det är tråkigt att kolla på hundratals människor som åker skidor. Finns roligare tävlingar att kolla på, t.ex. fotbollsmatcher! Tycker faktiskt att de flesta sporter som har med vintern att göra är lite tråkiga. Jag gillar när det är vår- och sommar, då kommer alla roliga sporter tillbaka på tvn.
R: - När det gäller Vasaloppet så såg jag väl dom sista minutrerna (medans jag låg och läste min bok) så jag är inte så himla insatt och brukar bara se några minutrar här och där.... Ärligt talat så viste jag inte att det var idag för än pappa kom och satte på tv:n, hahah!
A: - Inte följt vasaloppet, aldrig kollat på vasaloppet, aldrig brytt mig om vasaloppet...gillar ju inte ens blåbärssopa.

Detta har även under veckan uppstått en liten debatt kring anorexia och övervikt, alltså ideal för hur man ska se ut. Har du någon åsikt kring detta? Har inte vi vädigt höga krav på oss i dagens samhälle?
S: - Jag tycker att man är perfekt som man är, oavsett om man är smal eller tjock, lång eller kort. Jag tycker att media pressar unga tjejer till att gå ner i vikt och bli mycket smalare än vad som är rekommenderat. Media retuscherar reklambilderna så sjukt mycket att det ser onaturligt ut. Det är faktiskt medias fel att unga tjejer och även killar, vill bli smalare för att passa in i en viss kategori, att inte klassas som tjocka.
R: - Jo det är som du säger. Jag tycker att många av oss har alldeles för stora krav på hur man ska se ut.... Många som tittar på modeller tänker att det är så man ska se ut att det är det som är rätt. Men nu på senare tid har ju flera bl a kändisar lagt på sig några kilon och skippat den där "size 0" och det tror jag kan få folk att förstå att man inte måste se ut som en supermodell eller vara jättesmal för att vara fin! Om man bara ser jättesmala personer i tidningar, filmer och på tv:n osv så kan ju vissa tro att det är fel på en själv och att man måste se ut så där. Vi vet ju inte heller hur mycket bilderna kan vara redigerade på kändisar innan dom visas.... När någon tex kallade Heidi Klum och Jessica Simpson för feta (dom som är så otroligt fina) så blir man lite förvånad. Dom är ju inte tjocka utan grymt snygga och ser ut precis som en vanlig person! Men jag tror att inom några år så kommer all den här vikthetsen vara över och vi kommer nog få se allt fler modeller och kändisar som är lite "mulligare".... Det är ju jättesynd och tragiskt med både anorexia och bullemi. Tyvärr är dagens samhälle många gånger allt för utseende fixerat och tv, tidningar och övrig massmedia bidrar till att många gånger skapa en press och hets hos många unga människor.
A: - Jag har en massa åsikter kring detta och skrev själv en krönika om det tidigare i veckan här

Tack så mycket för er medverkan!

Vasaloppet på spinningPå dessa spinningcyklar har vi idag spenderat 4 timmar och 15 minuter. Helt underbart men nu är man trött!


Vill tipsa om en ny blogg där jag börjat blogga idag, http://dotid.blogg.sebloglovin

RSS 2.0