Sista gången vi får se Aprilpanelen...Kalle Nilsson 27 år från Kalmar
1. Tiden går fort, redan valborg. Hur ska du fira?
- Jag tänkte gå på Hästpojken som spelar i Kalmar, ska bli sjukligt fint. Jag kommer bli kär i alla omkring!

2. 1 maj imorgon (läs: lördag) ska du gå i något första maj tåg?
- Det har aldrig skett och kommer nog aldrig ske, jag är inte den typen. Hoppas dock det blir fint väder för dom som ska!

3. Under den senaste tiden har vi fått läsa mycket om Madeleine och Jonas. Hur mycket bryr du dig om detta?
- I ärlighetens namn förstår jag inte hur folk orkar bry sig. Tydligen fick norska stolpskottet betalt för att gå ut lite i tidningen. Hur intressant kan det vara? Låt dom vara..., tycker lite  synd. Och svensk media har noll känsla.

4. Om du fick ge något tips till kommande medlemmar i panelen. Vad är det för tips?
- Pacemakers, grabbarna på den bloggen är inte fega för att tycka till! Underbar blogg för övrigt, en av mina favoriter.

5. Vad har du för tankar kring att nu lämna ifrån dig din plats i panelen. Har du trivts bra med att sitta med i panelen under April?
- Alltid bra ämnen och lätt att tycka något om! Det är ett bra koncept och rolig grej! Kul sätt att ibland också upptäcka nya bloggare!

6. Har du något roligt planerat i maj?
- Det är mycket jobb, men det är kul! Nu börjar snart vårvädret ordentligt också. Sånt man har sett fram emot! Jag är enbart positiv till våren! Och ska träna mer o mer o mer o mer!

Perfektion 23 år från Göteborg
1. Tiden går fort, redan valborg. Hur ska du fira?
- Jag ska fira (eller ja, fira och fira, mer vanliga helgaktiviteter) med middag i goda vänners sällskap. Lördagen är det planerat att premiära med grillen och allt där till. Har inte riktigt några speciella traditioner kring valborg. Det talades mycke om det idag på radion, och att man på vissa håll tydligen firar med att äta kyckling (?!) Aldrig hört talas om..

2. 1 maj imorgon (läs: lördag) ska du gå i något första maj tåg?
- Nej, de där med "den sortens firande" är inte riktigt min grej.

3. Under den senaste tiden har vi fått läsa mycket om Madeleine och Jonas. Hur mycket bryr du dig om detta?
- Inte ett smack, om jag ska vara helt ärlig så är den sortens skvaller helt ointressant. Och att frossa sig så i någon annans olycka (eller kanske lycka? hehe) är lite äckligt.

4. Vad har du för tankar kring att nu lämna ifrån dig din plats i panelen. Har du trivts bra med att sitta med i panelen under April?
- Tycker att det är roligt. Typ samma svar som mina tankar om att köra igång, alltså: Gillar att få frågor att och ge tänkvärda svar.. Hehe. Tack för mig och lycka till, nästa panelare.

5. Har du något roligt planerat i maj?
- Ett par födelsedagar ska fira annars inget speciellt. Ska mest försöka njuta av så många fina vårkvällar som möjligt. Det bästa med våren, innan allt det fartfyllda sommarlivet drar igång på allvar. Många fikor och after works i solen blir nog det maj ägnas åt.
Totally 16 år från Örnsköldsvik
1. Tiden går fort, redan valborg. Hur ska du fira?
- Nu är jag då lite efter med dessa frågor men jag firade hemma hos en kompis som hade fest.

2. 1 maj imorgon (läs: lördag) ska du gå i något första maj tåg?
- Nej. Inget för mig.

3. Under den senaste tiden har vi fått läsa mycket om Madeleine och Jonas. Hur mycket bryr du dig om detta?
- Inte alls. Stackars hon men det har ingenting med oss att göra.

4. Om du fick ge något tips till kommande medlemmar i panelen. Vad är det för tips?
- Svara bara exakt vad ni tycker så går nog allt bra. Och försök att svara i tid, dvs gör inte som jag.

5. Vad har du för tankar kring att nu lämna ifrån dig din plats i panelen. Har du trivts bra med att sitta med i panelen under April?
- Det har varit trevligt.


6. Har du något roligt planerat i maj?
- Jadå, ska till Stockholm blandannat.

Arkivet


Valborg - en högtid att underskatta

Valborgsmässoafton ännu en gång. Och ser vi i kalendern är april över för detta år och min första tanke är var all tid tar vägen. Ska jag vara helt ärlig känns det som att det var januari igår. Tiden går fort när man har roligt, helt klart. Men vad vet jag egentligen om valborg? Ja, det är inte mycket. Ett vi samlas och tänder en eld tillsammans. Två vi har en förmåga att få se många ungdomar väldigt onyktra. Och tre vi umgås i bästa fall med nära och kära.

 

Detta är en högtid som inte står så högt i kurs hos mig faktiskt, men jag kommer ju självklart fira den. Och som alltid har jag varit dålig på att lyssna på mina föräldrar kring vad vi ska göra, även om det av tradition innebär att vi grillar hos mina kusiner. Självklart har jag lyckats styra upp något annat med tanke på att jag trodde vi skulle vara hemma. Men så var inte fallet.

 

Och där kommer väl den fjärde vetskapen jag har om högtiden. Att vi alltid kör ihop och ska hinna med väldigt mycket under en och samma kväll. För visst är det säkert fler än jag som har bestämt er för att besöka fler fester på valborg för att se vilken som är bäst. Vilken som är den trevligaste med bäst sällskap. Ärligt talat brukar det alltid sluta i en mindre katastrof när kvällen försvinner utan att det blir något som helst trevligt. Ibland kan det också hända, väldigt ofta, att någon råkar dricka lite för mycket.

 

Media målar ju upp denna högtid som relativt farlig för många unga och att föräldrarna ska hålla kolla på sina barn. Anledning. Jo, att många faktiskt gör sin alkoholdebut under denna högtid. Det gillas inte och jag ställer mig till dom som gjorde min debut väldigt sent. I vårt land finns det ju en stark åsikt om alkohol, vilket är bra, för visst är det bra att ha en viss ålder när du börjar dricka. Om du överhuvudtaget ska dricka. Ska jag vara ärlig igen missar du inte särskilt mycket med att dricka. Alltså dricka alldeles för mycket.

 

Jag minns själv flera valborgsfester där man varit på en offentlig plats och någon eller några i gänget har smugglat med sig lite sprit. Nästan varje gång har det slutat med att polisen tagit hand om drickan. Och vi har blivit besvikna. Här kommer punkt fem i min vetskap kring valborg, vi kommer säkert bli besvikna att det inte blir som vi tänkt.

 

Men vi skulle kunna ändra på detta tillsammans. Punkt ett håller vi fast vid, nästa punkt med fulla ungdomar kanske är svårt också. Tre ska stå fast. När det gäller punkt fyra tycker jag alla ska göra EN sak och satsa på det. Den sista och viktigaste punkten är att INTE ha för höga förväntningar på kvällen. Gör den istället till något mindre för då blir det alltid roligare.

 

Trevlig valborg kära läsare!


Lyssna på mig ikväll

Ikväll kommer ni kunna höra mig i två hela timmar på studentradion. Först är jag med i ett program som heter $vabba där vi tar upp aktuella ämnen i allmänhet. Ikväll är ämnet valborg och allt som kommer därtill. Jag kommer tycka till om det tillsammans med Andreas och Rickard. Självklart kommer vi också ha en tävling som jag tycker ni ska delta i. Detta program kör igång klockan 19,05 och du lyssnar genom att kika in på Studenradion för att där trycka på webbradio.(Tryck på bilden för att komma till radion...)
Efter detta program kommer jag även medverka i Sportkollen med Rickard och David. Här kommer vi diskutera sport, vilket alltid är trevligt. Jag har aldrig tidigare varit med i detta program men fick frågan idag om jag ville vara med. Och självklart är jag med. Dessutom vill jag ju att mina läsare ska lyssna. Är du sportintresserad passar detta perfekt. Glöm inte att lyssna, Sportkollen rullar igång direkt efter $vabba. Alltså klockan 20,05. Allt hör ni på studentradion.

Kylan slog hårt mot Spanien

I mitt samtal med Linda pratar vi oerhört länge om vilka kulturella skillnader det finns mellan Spanien och Sverige. Efter att vi pratat om att droger som marijuana är vanligt på fester i Barcelona så kommer vi in på språket. Här har det varit stora problem för henne.


- Det är väldigt få spanjorer som talar eller förstår engelska detta även om Spaniens turism går tillbaka långt i tiden. En annan sak är också medellönen som är mycket lägre än i Sverige.

Kring lönen har hon tyvärr inga exakta siffror kring hur stor skillnad det är mellan länder, men att det är skillnad är hon säker på. En annan sak handlar om giftermål, eftersom att i den spanska kulturen skiljer det sig också från den svenska.

- Här byter kvinnan aldrig till sin mans efternamn för hon behåller sitt eget. Sedan är det också vanligt att barnen får både pappas och mammas efternamn vilket har gjort att dubbelefternamn är väldigt vanligt.

 

Att det finns stora skillnader mellan länder går att konstatera. Jag fråga henne vad hon saknar mest med att bo i Sverige.

- Min familj och vänner. Men det går ju att hålla kontakten väldigt bra ändå. Jag saknar också en del svenska matprodukter och svensk byråkrati.


Linda tar också upp något så viktigt som ett bra uppvärmningssystem, detta eftersom att stora delar av Europa har gått igenom en kall vinter, som vi inte är riktigt vana vid. Speciellt inte i södra delarna. När jag fråga henne om det varit kyligt även där hon bor nu får jag ett tydligt svar. Det har varit riktigt kallt. Det vita som vi får uppleva varje år i form av snö, var något även Spanien fick uppleva vilket skapade en rolig upplevelse för Linda som hon berättar om.

- Dock hade vi tur när den riktiga kylan inte kom förrän i januari. Dessutom fick vi ju toll och med lite snö under två dagar och det var bland det sjukaste jag upplevt. Trafiken var ett enda stort kaos och de grusade motorvägarna för hand(!). Vilket gav mig ett gott skratt!

 

När jag ber henne beskriva sig själv med tre ord är det självständig, glad och äventyrlig som är tre ord som stämmer överens på Lindas personlighet. Och något hon berättat om för mig under intervjun är hur mycket hon gillar att upptäcka världen. Något jag vill veta lite mer om och kanske hänger det samman med att hon numera bor utomlands.

- Att resa och upptäcka nya platser är min passion faktiskt! När jag har pengar och tid kommer jag resa så mycket jag kan. En backpacker resa i Sydamerika hade jag till exempel inte tackat nej till. Och jag har ju redan bott 3 månader i Costa Rica under en period och gillar verkligen den delen av världen. Otroligt vackert!

Vi börjar närma oss slutet av vår intervju och jag kan ju faktiskt inte undgå att ställa en fråga. En fråga som hon borde ha ett väldigt bra svar på med tanke på att hon bor centralt, 10-15 minuter till huvudgatan och 5 minuter från stranden. Vad får man inte missa när man besöker Barcelona?

- Shoppingen, nattklubben Razzmatazz som är en gammal fabrik som renoverats och är sjukt stort. Sedan får man inte missa Parc Güell, en mysig park i stadens norra del som arkitekten Antoni Gaudí skapat. Den har superfin utsikt över staden.

Visst är det väl bra att få tips från en som kan sitt område och bor i staden. Jag tackar Linda för en trevlig pratstund och önskar henne lycka till i framtid var en i världen hon befinner. Förhoppningsvis blir hon kvar i Barcelona några år till, vilket hon själv säger att hon vill. Men vem vet….


Linda flyttade till Barcelona

Det har blivit dags att ge sig av ut i världen igen. Denna gång landar vi hemma hos Linda som sedan ett år tillbaka bor i Barcelona. Jag bestämde mig för att ta reda på lite mer om varför det blev just Barcelona, om hon upplevt några kulturkrockar och vad hon saknar mest från Sverige. Allt detta och mycket mer får du veta i veckans intervju med Linda.


Sedan ett år tillbaka bor Linda i Barcelona, Spanien. En plats som hon trivs oerhört bra på. Lite skillnad mot staden eller ska vi säga byn som hon bor vanligtvis i, och även kommer ifrån i Sverige. Olofström i Blekinge. När jag pratar med henne vill jag självklart ta reda på vad som är de största skillnaderna med att bo i Sverige.

- Om jag ska säga tre saker blir det vädret, människorna och livsstilen som skiljer med att bo här jämfört med Sverige.

Att många unga, och för all del äldre också, beger sig ut i världen är inte alls ovanligt. Tidigare har vi fått lära känna folk som flyttat till bland annat Monaco, Dubai och Australien. Men det kan ju alltid vara spännande att veta varför det just blev Barcelona för Lindas del. Något jag frågar henne och får ett svar som inleds med att hon pluggade spanska under hösten 2008 och på den vägen blev det.

- Jag har alltid vetat att jag vill bo utomlands. Men att det blev just Barcelona var för att jag åkte hit och pluggade spanska i tre månader under hösten 2008. Då blev jag helt enkelt stormförälskad i staden och jag bestämde mig för att det var här jag skulle bo.


 

Hennes dröm om att bosätta sig i staden stannade inte heller i en dröm utan det hela blev verklighet. Från och med april 2009 bor hon på lite mer södra breddgrader jämfört med Sverige och Olofström. Vad är det då som är fantastiskt med Barcelona?  Vad var det egentligen som fick henne att fall för staden.

- Här har man allt man behöver i form av storstadsliv, bra shopping, grymt nattliv, stränder, kultur och så är det en väldigt mångkulturell stad med folk från hela världen.

När jag hör henne berätta om hur bra det är att ha flyttat iväg är det nästan så att det rycker lite i mig. Kanske skulle jag ta tag i det där med att flytta utomlands. Nu har jag en stad till på min lista över städer i världen som vore oerhört trevliga att bosätta sig i. Något som många råkar ut för när man tar steget utomlands är dessa kulturkrockar som kan tänkas uppstå. Jag frågar henne om detta.

 

Här får jag väldigt långt svar från henne när det finns många exempel på krockar som uppstår mellan svensk och spansk kultur. Bara en sådan sak som hur man hälsar på varandra. Här hemma i Sverige genom att ta i hand medan det i Spanien är kindpussar som är det vanligaste sättet att hälsa. Något som Linda kan mycket om när hon berättar för mig.

- Det finns ju väldigt mycket som är annorlunda här. Exempelvis hur man hälsar genom att man kindpussas. Men för killar kindpussas man bara med varandra inom familjen.

Linda kommer även på det där med att vara punklig när det gäller att träffa sina vänner eller andra som man bestämt tid med.

- Här nere behöver man inte vara lika punktlig, har man kommit överens om en tid är det helt lugnt att komma 15-20 minuter för sent utan att ringa. Sedan har vi det där med mattiderna, här äter man middag mellan nio/tio på kvällen.

Hon fortsätter:

- I Barcelona är också folk mer sociala och man träffar sina vänner eller går ut även på veckodagarna. Sedan har vi den spanska byråkratin som är ett skämt jämfört med den svenska, här tar allting dubbelt så långt tid. Jag tror vi är väldigt bortskämda med att det bara räcker med ett telefonsamtal i Sverige.

Under vårt samtal kommer vi även in på hur det ser ut med olika lagar i dessa länder, när de i Spanien har en väldigt sträng abortlag. Och att de har en lag som gör det lagligt att odla marijuana för ”eget” bruk.

- Jag tror man får ha 5 plantor per person för eget bruk.

 

Att det är vanligare att folk tar just marijuana än att man dricker alkohol när man festar är inte alls ovanligt i Spanien heller utan tillhör det normala. Vi kommer även in på mer vardagliga saker så som språk och lön.

 

Fortsättning följer…


Håll utkik

God morgon!

Det är torsdag idag och veckorna går väldigt fort. Och ni som läser min blogg ofta vet vad denna dag innebär, jo en hel del spännande.. Det är intervjuer som gäller denna dag och självklart är det en ny intervju som väntar runt hörnet även denna dag. Vem det är som är med idag tänker jag inte avslöja utan ni får göra som killen på bilden, hålla utkik. Jag skulle också vilja tacka er läsare för att ni är helt underbara. Det är ni som får mig att kämpa vidare och era ord går rakt in i mitt hjärta. Det kommer jag alltid ha med mig i framtiden och leva på även just nu när jag skriver. Ni betyder mycket ska ni veta. Och jag kan ju också avslöja att du som läser min blogg har kommit in på Norrköpings största manliga blogg.... Häng kvar för den är jävligt bra!


Vad ska ni göra idag?

Tävla och vinn fina priser

Jag tänkte tipsa er om att tävla i en tävling som Norrköping pride har. Det är verkligen fina priser som står på spel så missa inte chansen. Jag tänkte själv försöka vara med men måste komma på någonting bra att skriva om... Tävla redan nu för imorgon kan det vara för sent! Tryck bara på bilden för att komma till tävlingen!
Och nej, jag är inte sponsrad eller någonting om ni tror det!


Dags för köket!Det är dags för ett nytt rum i resan runt om i mitt hem. Denna gång är det köket som står på tur och visst är väl det mycket trevligt. Tror ni har sett detta tidgare, ni som läst bloggen länge, men lika bra att visa igen. Vi har ett oerhört stort kök vilket är väldigt skönt.

Hur ser ditt kök ut?

Hästpojken och Mitt PianoI väntan på fortsättningen på resan runt om i mitt hem blir det bra musik. Hästpojken har jag lyssnat oerhört mycket på den sista tiden. Mitt Piano är en ny favorit! Och vad är väl bättre på en lill-lördag?


Varför gör jag intervjuer?

Jag fick en kommentar häromdagen angående dessa intervjuer som jag gör, om varför jag gör dessa. Och jag tänkte försöka svara på denna fråga. Som ni kanske har sett på min blogg kommer det en ny intervju varje vecka som ni kan läsa på min blogg och några kallar detta för att göra reklam. Visst det går att se det så, när de som intervjuas får prata om sig själva till sina läsare. Sedan får de kanske fler läsare och jag får fler läsare. Inget att sticka under stolen med att det är så. Men det finns en viktigare poäng med att jag gör detta.

Något som framgår tydligt är att jag vill jobba med media i framtiden och då måste man kunna leverera bra texter, kanske i form av intervjuer. Man måste kunna få en person att våga berätta om sig själv på ett naturligt sätt. Sedan måste man ha den förmågan att kunna sammanställa en bra text utifrån det material som finns. Där har ni svaret.

Detta är mycket bra träning för mig att genomföra, ett steg i rätt riktning så att säga. Sedan är det ju också roligt att lära känna nya människor lite mera varje vecka. Eller hur...

Hoppas det var ett bra svar på frågan.

Vi som fick varandra

Jag stod vid bergets kant och såg ut över den stora ängen som låg under mina fötter. I mitt huvud fanns bara en tanke, jag kommer aldrig få uppleva kärlek, och jag var helt säker. Denna utsikt över fälten och ängarna var väldigt vacker men mina tankar var bara mörka. Allting runt omkring mig gick väldigt snabbt. Alla träffade någon. Alla andra hade någon att prata med när de var lite nere. Just där och då hade jag bara mig själv. Så skulle det vara för alltid, trodde jag.

 

Sedan kom du. Med ditt leende. Dina ord. Din röst. Allt. Du har allt det där som jag har saknat. Allt som jag inte har och lite till. Du säger till mig att jag är lite knäpp, men jag vet att du också är det. Plötsligt känns utsikten över fälten så långt ifrån detta jag går igenom.

 

Mina mörka tankar är borta. Nu fylls mina drömmar av glädje, kärlek och närhet. Av din närhet. Du är mitt allt och lite till. För mig är du allt.

 

“Dom är uppe på taken alla är högt över staden

Sommaren snurrade fort, när vi bara snöade bort

Och jag vågade aldrig hålla din hand

Vi är inte såna som i slutet får varann”


Livet leker


Gårdagens match för IFK Norrköping går självklart att läsa om på LiNoPressen, ingen rolig match och ett benbrott. Inte trevligt alls egentligen förutom att jag gick och skrev för Pressen. Det var verkligen hur trevligt och roligt som helst. Det lär bli fler matcher. Just nu leker mitt liv.

Klara intervjuer

Som ni säkert inte har missat har jag under helgen träffat två artister som spelade här i Norrköping under Pop Culture som var en mini-festival. Jag träffade Jonathan Johansson i fredags och Joel Alme i lördags. Två mycket trevliga artister som jag lyssnar väldigt mycket på. Kanske några fler som gör det också. Intervjuerna som jag gjorde är för tidningen som jag är redaktör på, mycket trevlig tidning. En webbtidning som vi gör på universitetet som jag tycker ni borde läsa, LiNoPressen heter vi. Kika in på sidan för att läsa dessa intervjuer.


Outfit i solenNu drar jag iväg till skolan för att skriva lite på frågor till morgondagen. Vi håller som sagt på med vår uppsats som ska vara klar 24 maj eller något sådant. Nu känns det ju också som att våren är här för att stanna. Var bara tvungen att ta lite bilder här hemma innan jag drar. Senare idag ska jag också iväg till Nya Parken för att se IFK spela mot Brage. Vi lär höras innan det.

Och ni glöm inte läsa intervjuerna idag med Joel Alme och Jonathan Johansson som jag har gjort till LiNoPressen.

Måndag igen

Ännu en gång har vi måndag. Starten för en ny vecka och det känns bra faktiskt, men lite ont i halsen vilket inte är allt för roligt. Bara dricka mycket te för min del nu så jag inte blir mer sjuk. Men jag är ju inte sjuk heller egentligen utan det blir ju helt klart att ta sig till skolan för att skriva lite på vår uppsats som vi jobbar med. Allting rullar på fint just nu och utanför mitt fönster är solen redan uppe. Temperaturen är redan uppe på 14 grader. Helt underbart!

Som ni har märkt har jag haft fullt upp i helgen med allt möjligt. Därför försöker jag ta igen alla kommenater som jag missat. Ska svara på alla under dagen är mitt mål. Borde jag ju klara av.

Vad har jag då gjort i helgen? I torsdags kom min flickvän hit och stannade till lördag förmiddag. Tillsammans gick vi på stan i torsdags, sedan under fredagen var vi på stan igen för att på kvällen intervjua Jonathan Johansson. På kvällen gick vi även på spelning med bland annat Jonathan och Kite. Lördagen ägnade jag åt att intervjua Joel Alme. Helt underbar artist! På kvällen blev det lugnt eftersom jag var tvungen att gå upp tidigt igår för att åka till Borås och tävla på terräng-SM. Det slutade med en 13:e plats.. Nöjd? Ja! Det var min helg..

Har ni haft det bra i helgen?

Summering av vecka 16

Det har blivit dags att summera ännu en vecka, och ni märker att det kommer bli en tradition att göra detta. Under veckan har det hänt mycket trevligt. Besök från underbara Michaela och mycket annat. Jag är väldigt nöjd med veckan och vi ska ta och börja med min måndag när jag välkomnade den nya veckan och skrev lite om hur jag ser på att det startar en ny vecka med många utmaningar. Jag skrev även en krönika om hur små vi är mot jordens krafter. Detta med anledning av det askmoln som ställde till det för flygtrafiken. Ni kan läsa detta genom att trycka på bilden nedan.

Över till tisdagen och då skrev jag en ny text som tillägnades min flickvän. Jag tänker enormt mycket på henne, varje sekund. Har aldrig tidigare fått uppleva denna kärlek. Många skrev till mig om att killar inte kan vara så öppna med känslor som jag är, men jag har inget svårt för att vara det. Varför spela på att vara macho och inte bry sig?

När vi kom fram till onsdagen var det fullt upp. Först fick ni se hur vardagsrummet ser ut där jag bor med mina föräldrar. Sedan blev det också lite fotboll med fokus på superettan. Jag tog hjälp av Frida och Sandra med detta.

När så torsdagen kom hade jag fullt upp med att vara med min flickvän, men ni fick läsa en intervju i två delar med Karin. Mycket nöjd med den intervjun och jag vill ännu en gång tacka Karin för att hon ville ställa upp. Idag såg jag henne på första sidan också, det är du värd!

Fredagen blev lite avslagen på bloggen, men jag bjöd på lite musik. Dock inget inlägg som jag har valt att ta med nedan utan ni kan bara bläddra neråt på startsidan här på slipsens. Över till lördagen när panelen fick svara på frågor. En dag sent och snart är det dags för en ny panelen, sista veckan i april kommande vecka. Under lördagen skrev också Faster Gunhild en mycket bra text. Precis som alltid.

Nu stänger jag för denna vecka och imorrn börjar, som alltid, en ny vecka! Ni kan trycka på bilderna nedan för att komma till respektive inlägg som jag valt ut.

Från måndagen:

Från tisdagen:

Från onsdagen:Från torsdagen:Från lördagen:Arkivet från veckan


Fin helg så långt..
Feelings

Sitter här, lördag kväll och tänker på massor med saker. För första gången på länge skriver jag direkt i ett inlägg utan att först redigera det i word innan. Åtminstonde när det gäller vissa texter. Jag är lite pedant med vissa saker, inte minst när det gäller vissa saker som jag skriver ut på internet. Hittills har jag haft en helt underbar helg som har gått i vänskapens-, kärlekens- och underbaratecken. Allting känns bara allt för bra. För bra för att vara sant. Först träffade jag min stora kärlek i torsdags. Hon stannade hos mig tills i förmiddags och jag grät faktiskt en liten tår när jag lämnade henne på stationen.

Tillsammans genomförde vi en intervju med Jonathan Johansson. Och på det sättet vi gjorde det. Läs det igen, VI gjorde det underbart bra. Utan dig hade jag aldrig fixat det lika bra. Vi mötte upp med min vän Jimmy för att avnjuta en fantastisk måltid här i Norrköping. Tillbaka igen till spelning med samme Jonathan. Ville bara hålla din hand men vågade inte riktigt. Idag när jag så lämnade min kärlek för att sedan gå till Vaxkupan för att lyssna till fanstiske Joel Alme tänkte jag hela tiden på en sak. DIG.

Genomförde en intervju med Joel Alme som visade sig oerhört rörd när han pratade om sin dotter som han fick för två månader sedan. Han pratade om sin flickvän, kärlek, som tog honom från Göteborg till Stockholm. Han talade om "vi" när han pratade om deras förhållande. Lät underbart. Kanske inget jag borde skriva om här på min blogg men jag kunde inte låta bli för jag känner verkligen på samma sätt.

Det är vi mot världen.

Nu fäller jag en tår igen av längtan till dig...

SOM VANLIGT

Efter förra veckans höjdpunkt, Marcus födelsedag, är nu allting ”som vanligt” igen. I väntan på nästa kalas: Lisa, Petter och Gubben. Men de tar vi när de kommer, ”som vanligt”.

 

Som jag berättat förut, har jag varit ute på sjukvik några gånger senaste veckorna på ett företag i Norrköping. Ett liknande jobb som mitt gamla. Alltså ”som vanligt”. Nu ska jag på rekryteringsmöte på AF ang. semestervik på ett annat företag, också i N-g. Ska bli spännande att se hur det går. Förmodligen ”som vanligt”. Tack för visat intresse, platsen är tillsatt av annan sökande. På hur många ställen kan man förresten vara vikarie samtidigt, och få det att fungera? Det gäller att folk blir sjuka enligt ett visst schema. Jaja, en sak i taget…

 

Förresten, jag kom på en sak. När jag blev arbetslös lovade jag att inte klippa håret förrän jag fick ett nytt jobb. Nu är det långt, oftast i flätor. Men hur gör jag om jag får ett tillfälligt jobb? Långt på ena sidan och kort på den andra? Knivigt… Kanske blir kortklippt med permanent och färgat? Eller ”som vanligt” att jag tar fram saxen och klipper det till lagom längd själv. Nu ÄR det spännande…

 

Hur många av er har bil? Till de av er som tänker köpa en, snart eller i framtiden, tänk på att bilar idag är väldigt sociala. De vill inte gärna vara ensamma, vill bli ompysslade och älskade. Annars hittar de på något själva, så de får lite uppmärksamhet. T.ex. som min lilla Pigge gjort nu, igen.  En strålkastarlampa behöver bytas, men tro inte att HAN nöjer sig med bara mig. Nej då, in till sitt gamla hem i stan måste HAN. ”Som vanligt”. Där finns det folk med så smala flinka fingrar att de klarar av att byta den där ..humhum.. lampan.  Det är klart, inte bara Pigge utan även jag kommer ju ut bland folk på så sätt. Så HAN kanske bara är omtänksam, vad vet jag.

 

Märker ni förresten att jag kallar Pigge för HAN, det gör jag alltid med maskiner. Varför? Jo, för de är så oberäkneliga och svåra att få att göra som man vill bl.a. Vi hade ofta en diskussion om det på gamla jobbet, maskinställarna (killar) höll inte med mig. Men man ska stå för vad man tycker, så jag gav mig inte. (Har jag stuckit ut hakan för mycket nu, ”som vanligt”)?

 

En annan sak; Jag har blivit uppgraderad från Gästbloggare till Faster Gunhild har ordet. Det är ”som vanligt” med stora nyheter: man får dem via media. Men det gör inget Marcus. Jag är så tacksam för förtroendet!!

 

Ibland kan jag känna att vad gör jag här. Inte för att jag inte trivs med situationen, utan mera känslan av att vara en katt bland hermelinerna. Jag är gammal (nåja, lite i alla fall), har ingen anknytning till ungdomslivet, lite halvtråkig, ingen utemänniska som kan delge en massa spännande händelser från mitt vardagliga liv. Men så kom jag på; det kanske är just det som är poängen! Behövs det inte alltid en viss motvikt mot allt det som är ”som vanligt”? Och i så fall fyller jag min funktion fullt ut och lite till!!!

För ett tag sen pratade jag och en närstående person om just det här. Jag undrade lite vad mamma – Marcus farmor – skulle sagt om att jag skriver hos Marcus på hans blogg. Jag tror hon skulle vara stolt (?”som vanligt”?): både över Marcus sociala empati och mitt engagemang. Han, min närstående, sa att hon sitter nog uppe på ett moln och Hejar på och är nöjd. Vad tror du Marcus? Och ni andra?

 

Vet ni vad som händer nu? Jo, min sida börjar bli fullskriven (vilket ord) ”som vanligt” när det är roligt och orden bara trillar fram. Men om en vecka är det dags för nya tag, hoppas ni får en lika omväxlande vecka som min ser ut att bli. Tills dess: Ta vara på er och njut av våren!!!


Hälsar Faster Gunhild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Veckans panel 24 april


En dag sent denna vecka men idag får ni läsa panelen och snart är det dags att tillsätta en ny panel så passa på och tävla om din plats. Skicka ett mail till slipsens@gmail.com


Totally 16 år från Örnsköldsvik

1. Askmolnet som dragit in från Island har ställt till det för flygtrafiken. Har du påverkats av detta?
- Nej, inte alls.

2. Allt fler satsar på att göra webb-tv. Brukar du titta på detta? Någon favorit?
- Jag brukar titta på Bella & Tyra Show och det tycker jag är rätt bra faktiskt.

3. Många ska åka på festival i år. Ska du åka på någon? Isåfall vilken?
- Yes! Peace and Love.

4. Hockey-finalen är fullgång likaså Allsvenskan i fotboll. Vilket föredrar du?
- Hockey.

5. Har du under veckan hittat något roligt som du reagerat över i bloggosfären?
- Hmm. Nej, jag tror inte det.

Kalle Nilsson 27 år från Kalmar
1. Askmolnet som dragit in från Island har ställt till det för flygtrafiken. Har du påverkats av detta?
- Min pappa och min systers man drabbades sedan dom fastnat i Milano. Dom var dock ute snabbt och delade taxi med 6 st andra till Göteborg. Dom som var ute i god tid gjord, trots att det låter galet, ett ganska bra beslut då hotellkostnader hade skjutit i höjden, samt att man hamnat långt bak i kösystem med bussar och liknande. 38 000 är otroligt mycket pengar för företaget som fick betala tjänsteresan, men utslaget på 8 personer blev det bra mycket lägre än för dom som fick fler hotellnätter, speciellt då priserna nästan dubblades. Sedan får man nog tänka på att flygbiljetterna gick tillbaka.

2. Allt fler satsar på att göra webb-tv. Brukar du titta på detta? Någon favorit?
- Jag gillar Laul Calling och Ekwall vs. Lundh, sen är så klart Slipsens jäkla trevligt. Sedan går det inte jämföra proffs med amatörer, men Slipsens står sig nog outstanding som blogg-tv! Schulman känns däremot trist.


3. Många ska åka på festival i år. Ska du åka på någon? Isåfall vilken?
- Jag är sugen på en liiiten tvådagarsfestival i Oskarshamn, med bland annat Erik Hassle, Fibes oh Fibes och Hoffmaestro. Sedan har jag nog växt ifrån större festivaler med dreggkulturen, man blir för fin när man blir gammal haha!

4. Hockey-finalen är fullgång likaså Allsvenskan i fotboll. Vilket föredrar du?
- Just nu är man inte så stolt över Kalmar FF, den som spelar mot Kalmar i några veckor kan säkert bli rik. Hockeyn har jag aldrig varit så förtjust i. Så i dagsläget är jag ganska dåligt intresserad av båda, däremot är man smålänning och gläds åt HV.

5. Har du under veckan hittat något roligt som du reagerat över i bloggosfären?

- Jag blir sämre och sämre på att läsa bloggar, jag hinner knappt med. Jag letar fortfarande efter bra svenska bloggar med inredning och manliga modebloggare. Jag tar med glädje emot flera tips!
Emmas svar kommer senare...


Veckans bonusmedlem Emelie från Norrköping

1. Askmolnet som dragit in från Island har ställt till det för flygtrafiken. Har du påverkats av detta?
- Nej, jag har faktiskt inte blivit drabbad alls, men tycker däreomot väldigt synd om dom som har det, allt med bokade resor och ledigt från jobbet och allt. Det måste vara väldigt jobbigt.

2. Allt fler satsar på att göra webb-tv. Brukar du titta på detta? Någon favorit?

- Njaa Webb-tv, neej, eller alltså,,följer ju LHC interjuver på deras Webb-tv, kan ju inte påstå att jag har något favorit jag tittar på så.. Slipsens-live är ju en slags Webb-tv väl ? den följer jag så fort jag kan och så :)

3. Många ska åka på festival i år. Ska du åka på någon? Isåfall vilken?

- Nej, jag har faktiskt inte planerat en ända, blev lite konstigt nu med behandlingar och så eftersom man inte vet om man är frisk eller så under sommaren får det nog vara lite öppet. Annars hade jag gärna åkt på festivaler i sommar, det är ju trots allt studenten och sen är man ju lit fast i jobb (om man nu kan få tag i något)

4. Hockey-finalen är fullgång likaså Allsvenskan i fotboll. Vilket föredrar du?
- Jag föredrar faktiskt Hockeyn, konstigt nog, hejar dock inte på Varken DIF eller Hv71, men ändå är jag glad när det är så lika i matcher. Det är lite spännande och jag tror att båda lagen kan gå väldigt långt.

5. Har du under veckan hittat något roligt som du reagerat över i bloggosfären?
- Njaa, många flera läsare har jag fått och många som kommenterar om min sjukdom och hejar på mig, det är trevligt att folk förstår att man mår lite som man gör efter omständigheterna och jag uppskattar verkligen att folk bryr sig. det stärker inte bara mig utan andra som kämpar för samma sak. Tack till er alla, väldigt roligt att få kommentarer och så =)

Information

Panelen kommer lite senare denna vecka... Håll ut!

Det är fredag!

Bjuder på lite vacker musik och idag ska jag träffa denna underbara Jonathan...

Karin har många bollar i luften

Karin är en av de som var med och startade upp Modeflickan som från början var en helt vanlig webbsida med modeartiklar och utvalda bloggar. Idag är det en stor skillnad när det är den första digitala bloggtidningen i Sverige. Idén kom från en av Karins vänner, som också är involverad i arbetet med tidningen, och chefredaktören Camilo Gyllbäck.


- Att ta steget från att vi att vara en vanlig webbsida till vad den är idag kom från deras håll. Främst från Camilo som är en riktig entreprenör och idékläckare.

Modeflickan har blivit en sida som många pratar om och förmodligen kommer den också växa och nå ut till fler läsare. Själva konceptet bygger på att man blir prenumerant på sidan för att sedan kunna läsa ett nytt nummer varje månad. Allt sker då över internet utan någon fysisk tidning. Något unikt och nytt i media-Sverige som skrivits mycket om.

Att jobba inom media är det många som drömmer om, och att få vara del av en helt ny idé är nog ännu fler som bara får drömma om. Karin får uppleva detta och vara en del av en helt ny utveckling. Men jag när jag frågor henne om det är media som hon ser sig själv som i framtiden som yrkesval blir hon osäker. Det är inte alls självklart för henne.

- Både jag och nej. Jag har alltid varit intresserad av olika yrken. För bara tre år sedan skulle jag absolut bli läkare, och för bara två år sedan var det enbart aktiegolvet som gällde.

Vad tror du om framtiden då?

- Tiden får utvisa vilken bransch som blir min slutdestination!


Genom hennes arbete på denna tidning är det bara ett av tre jobb som hon har just nu, lägg därtill studier i ekonomi på Stockholms Universitet. Det går lätt konstatera att Karin är tjejen som har ett fullspäckat schema hela dagarna. Långt ifrån vad många andra i hennes ålder har. Hon själv ser detta inte som något problem utan bara jobbar på dag som natt. Och visst är det väl tur då att hon inte en är person kräver speciellt mycket sömn. En sak som hon tycker är synd är att tiden inte riktigt lägger till för att lägga speciellt mycket tid på studierna, men det går ihop i alla fall. Dessutom kan vi ju också lägga till hennes blogg som är väl besökt, då är vi uppe i tre jobb, en blogg och studier. Hur får hon tiden att räcka?

- Jadu, jag har mycket att stå i när det gäller jobb och får nästan aldrig dygnets timmar att räcka till. Som tur är kräver jag inte mycket sömn alls. Tvingar mig ofta i säng runt tre på natten/morgon och hoppar upp pigg som en lärka vid sju igen.

Inte många som skulle göra det. Vad är det för jobb du har just nu?

- Det första är ju på Modeflickan som du nämnt, och det andra är på en dansk modekoncern. Slutligen det tredje är på ett projekt som jag tyvärr inte kan avslöja så mycket om. Håller det konfidentiellt!

Efter ett tag lägger hon också till sin blogg, som även den tar en hel del tid även om allt hon gör, gör hon med glädje. Inga problem här inte.

 

Efter att vi pratat färdigt och jag ska tacka för att hon ville vara med tänker jag väldigt mycket på hur Karin hinner med allt. Själv har jag svårt att få ihop tiden ibland, och jag har ju en del att stå i också. Men ibland hör jag folk som gnäller över att de aldrig har tid att plugga. Ha då i åtanke att dessa personer ofta bara har studierna att tänka på. Och för varje gång jag kommer höra dessa ord kommer jag hädanefter att tänka på just Karin.

Var vi får se Karin i framtiden är helt omöjligt att svara på, men vi får i alla fall ta del av hennes vardag, mode och annat på hennes egna blogg. Läsa hennes intervjuer och artiklar på Modeflickan och på den danska modekoncernen. Att det kommer gå bra för henne är jag helt säker på.


Intervju med Karin Bylund Spångberg

I veckans intervju får ni denna gång möta Karin, en tjej som brinner för det hon gör. En tjej som har tre jobb och samtidigt pluggar ekonomi på helfart. Som ni märker blir det inte mycket fritid, eller mycket sömn. Men det bryr sig inte Karin om utan hon gör det hon älskar att göra. Och visst har hon lyckats bra med mycket. En välbesökt blogg med helt fantastiska bilder, en webbtidning i Modeflickan och mycket annat. Lär känna Karin Bylund Spångberg i veckans intervju.


Idag är det mer vanligt att man har en blogg än att man inte har det, och det är faktiskt just detta att alla hade blogg som gjorde att Karin själv började. Men att det skulle vara självklart för henne att bjuda på bilder på det sättet som hon gör har inte alltid varit lätt. När jag pratar med henne kommer vi in på hur hon halkade in på bloggandet. För det var faktiskt en ren slump. Från att hon började läsa andras väcktes det ett intresse hos henne att skapa en egen. Något som hon funderat mycket över är att exponera sig själv på internet.


- Först var jag lite osäker och blyg. Jag funderade mycket över om jag verkligen vågade exponera mig själv på det viset man gör som bloggare. Kommer ihåg att jag var riktigt nervös när jag publicerade de första inläggen.

Kring dessa frågor finns det säkert många som ställer sig skeptiska till, något som kan ta emot att göra. Eftersom att man som bloggare blottar mycket av sig själv kan det vara ett stort steg att ta. Precis som Karin är inne på när jag pratar med henne. Samtidigt tror jag det finns många som inte ens tänker på detta. När du som läsare går in på hennes blogg är detta inte något du märker, utan Karin är en tjej som vågar bjuda på sig själv. Och hon kommer själv in på detta. Kring hur hon tänker på det idag.


- Från det jag kände då så är det helt tvärtom nu. Jag har insett att beslutet om att börja blogga är ett av de bästa jag någonsin tagit.

När hon berättar detta för mig blir jag alldeles varm eftersom att det verkligen märks på hennes blogg hur mycket hon brinner för sitt bloggande och att hon vågar exponera sig själv genom sina bilder. Det är tydligt att hon brinner för sin blogg.

Många idag har också ett syfte med sin blogg. Jag är lite nyfiken på hur Karin ser på sin egen blogg och om hon har något speciellt syfte med att blogga. Här visar sig en kreativ sida hos henne, det verkar vara något som kommer från hennes familj.

- Mitt främsta syfte är att inspirera andra människor, men också få utlopp för min kreativa sida som legat i ide i flera år. När jag var yngre älskade jag att måla, som min mamma, och fotografera, som min pappa.

När slutade du med detta?

- Efter studenten blev det inte att jag gjorde det så mycket, tyvärr. Men nu när jag börjat blogga har den kreativa sidan av mig vaknat till liv igen, något jag är otroligt tacksam för.

Att mode är något som intresserar henne blir extra tydligt när man dels besöker Karins blogg och till detta är hon en av skaparna till webbtidningen Modeflickan. Lägg därtill att Karin dessutom jobbar på en dansk modekoncern. Så mode ligger varmt om hjärtat om man ska tolka hennes jobb och blogg. Något som hon inte är ensam om idag, när många unga – främst tjejer – har stort intresse för mode.

Är mode något som hon alltid varit intresserad av?

- Ja absolut! Som extremt många andra unga tjejer i dagens samhälle. Måste ändå tillägga att intresset för mode är större än någonsin, och det växer konstant.

Hon fortsätter:

- Nu är jag alltså mycket mer intresserad av mode än vad jag var för både ett och två år sedan.

 

Många har säkert också fått upp ögonen för den tidning som Karin jobbar med, en tidning som startade som en vanlig webbsida, som idag är en webbtidning. Jag talar självklart om Modeflickan. Det är Sveriges första digitala bloggtidning, vilket gjort att intresset för är mycket stort runt om i dels bloggosfären men även runt om i andra medier. Bland annat skrev dagensmedier om Modeflickan bara för några veckor sedan. Och nu när jag får chansen måste jag ju ta reda på lite mer kring detta.

 

Fortsättning följer…


Vackert


Detta är till DIG!

Åsikter efter två omgångar av Superettan

Det har blivit dags att diskutera lite kring hur superettan har start för de tre lagen som jag håller lite mer koll på. Hammarby, Jönköping Södra och IFK Norrköping. Självklart har jag tagit hjälp av Sandra och Frida, genom att ställa lite frågor efter två omgångar... (Fridas svar kommer senare)

Sandra - Hammarbysupporter
1. Hemma seger ikväll (läs: tisdag kväll), nöjd med hemmapremiären?

- Det var riktigt skönt med en seger ikväll, dock är jag inte riktigt nöjd med spelet. Dem lät Sundsvall komma in allt för mycket

2. Hur tycker du säsongen start annars?
- Säsongen har börjat helt okej. Tycker vi borde vunnit mot Ängelholm men som jag sa i min tidigare intervju, man ska inte underskatta lagen i superettan! Tycker Hammarby spelade mycket bättre nu när dem fick spela på en bättre gräsmatta.

3. Något lag som överraskat så långt på dig?
- Ja, jag är riktigt chockad över att Ängelholm leder superettan. Det hade jag aldrig trott men jag har nog underskattat dem men vi får se om dem fortsätter lika bra som dem startat.


Marcus (slipsen) - IFK Norrköping
1. En borta förlust senast mot Assyriska, men en seger hemma. Tungt?
-
Nej, såklart jag inte är nöjd över att blev förlust borta i Södertälje men det såg faktiskt väldigt lovade ut. Med tanke på att IFK ägde spelet sista 30 minuter kan jag ju inte säga att jag är missnöjd. Visst är det tungt, bara ta nya tag.


2. Hur tycker du säsongen startat annars?
- En bra start för IFK. På hemmaplan såg det mycket bra ut mot Öster i premiär och vi bör ju tillägga att Öster spelade 1-1 mot Syriaska senare. Senast blev det ju dock en förlust med udda målet. Lite tråkigt, däremot är jag säker på seger hemma på måndag mot Brage.

3. Något lag som överraskat dig så långt?
- Jag måste ju hålla med de andra om att Ängelholm har överraskat efter två omgånger. Samtidigt bör vi ha i åtanke att det bara är dom som tagit två segrar dock tror jag alla kommer slå alla i årets serie. Kan bli väldigt intressant. Sedan vill jag också lägga till att IFK överraskat på mig.

Frida - Trogen Jönköping Södra
1. En tung förlust i hemmapremiären, vad hände?

- VÄLDIGT tungt, vet faktiskt vad som hände. Såg inte riktigt ut som killarna förstått att det är på allvar nu. Riktigt tråkig hemmapremiär.

2. Hur tycker du er start på serien har varit?
- Nja, jag är inte nöjd med 1p på 2 omgångar om jag ska vara ärlig. Men nu har dom spelat oavgjort och förlorat så nu måste dom ju vinna nästa, finns ju inga andra alternativ ;)

3. Något lag du är överraskad över?
- Ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft någon riktig koll än så länge på resten av lagen, ängelholm tuffar på och dom fanns ju inte med på min topp-lista men dom blir nog vassa!

Vardagsrum
I resan runt i mitt hem har vi kommit fram till vardagsrummet. Här inne kan man verkligen koppla av antingen till en bra film, bra fotbollsmatch eller något annat. Jag gillar verkligen de soffor som vi har här hemma, sköna att sova i kan jag tala om. Sedan är det också en lite mix av gammalt och nytt i rummet. Tänk egentligen hur mycket tid man har spenderat i detta rum.

Är du mycket i ditt vardagsrum?

Tankar från slipsens

Vad veckan går fort. Redan onsdag i kalendern och idag tog jag lite sovmorgon vilket var väldigt skönt. Har tänkt lite över alla dessa intervjuer jag gör på min blogg, har kommit fram till att det är så sjukt roligt! Man får lära känna folk lite bättre samtidigt som man får ta del av andras liv och se hur andra tänker kring vissa saker. Anledningen till att jag funderat kring detta just nu är att jag skrev rent två intervjuer igår. Ska sätta mig nu och läsa igenom dessa för att se att allting är bra i dom. Jag är väldigt petig när det gäller sådana saker. Det kanske är bra också.

I övrigt blir detta ett sådant vardagligt inlägg som kommer ibland. Blir skola och intervju med ett skivbolag idag, är faktiskt lite nervös för detta. Mycket intervjuer nu eller hur. Efter skolan ska jag till frisören och klippa till mig lite. Måste ju vara fin när ens flickvän kommer på besök som hon gör imorrn. Jag går i väntans tider.


Vad ska ni hitta på idag?

Fullt upp

Vilken dag! Haft fullt upp hela tiden känns det som faktiskt, men jag trivs väldigt bra med att ha det så om dagarna. Det värsta som finns är att inte ha någonting att göra. Då blir jag uttråkad. Det är absolut den värsta känslan jag kan få, det bara kryper i mig. Håller på med kvällsmaten nu, bestående av pannkakor. Perfekt till fotbollen som börjar vid 19,00. Superettan är verkligen rolig att följa denna säsong och imorrn kommer ni få en summering från våra "experter" som jag har kontakt med. En liten summering av de två första omgångarna, tänkte det kunde vara roligt att genomföra och självklart håller "experterna" med.

Samtidigt som jag håller på med maten pratar jag med min underbara flickvän och skickar också lite mail till olika skivbolag kring intervjuer till helgen. Bland annat med Jonathan Johansson och Joel Alme, det vore inte helt fel! Men dessa intervjuer är inte till bloggen utan till tidningen vi har på universitetet. Helt klart roligt det också! Ni märker att det är mycket att stå i, men som sagt det älskar jag! Idag skrev jag också en intervju om en tjej som verkligen har mycket att göra... Den kommer ni få läsa på torsdag.

En fråga, är bloggen tråkig? Nej, tror inte det!

Längtar

På ett sätt blev jag glad över ett besked igår som askan ställde till för min underbara flickvän. Tanken var att hon skulle åka till en vän i Spanien men så blev det inte. Ett inställt flygplan väntade på henne i Arlands väntsal. Istället blev det pengarna tillbaka och en resa vid ett senare tillfälle. Och nu kanske jag ska säga att det är synd, det tycker jag också. Att se fram emot en sak som inte blir av är aldrig roligt. Istället blir det en kortare resa för min älskling. Hem till mig.

 

På torsdag kommer Michaela hit igen och jag längtar sjukt mycket. Längtar efter att få möta hennes blick på tågstationen och ge henne en varm kram. Nu när hon läser detta kanske hon blir lite arg på mig, men det får jag ta i så fall. Men nu får vi ses igen och det verkligen älskar jag….

 

”Kan det va kärlek, åh åh,

kan det va så, åh åh

Att jag nog älskar dig…”


Kan du hitta en överraskning?
Sitter här och skriver på en intervju som ni kommer kunna läsa på torsdag. Samtidigt kollar jag igenom lite kommentarer från er läsare. Och det är alltid lika roligt, speciellt till dessa inlägg som bjuder på en överraskning för det är ingen som förstår vad jag menar. Men om ni har spotify och trycker på en av dessa bilder så bjuder jag på en spellista. Är ni med då?

Hur små vi är

Under de senaste dygnen har jag följt utvecklingen kring askmolnen som drar in över Europa. Jag är inte ensam om att göra det heller. Tänk alla resenärer som sitter på flygplatser runt om i Europa, och även runt om i Världen som inte kommer hem. Man måste känna sig helt hjälplös när man hamnar i en sådan situation, att inte kunna göra något så enkelt som att ta sig hem. Samtidigt visar detta på hur små vi egentligen är. Vi lever i en globaliserad värld där vi kan ta oss var som helst när som helst. Idag har vi de kommunikationsmedlen som gör detta möjligt.

 

Plötsligt slåss allt ut, och vi sitter där helt häpna över hur situation ser ut.

 

Där har vi inte speciellt mycket makt i jämförelse mot vad jordens makter säger till om. Många säger att Island borde hålla kolla på sina vulkaner. Kanske borde vi också göra någonting åt det. För tänk hur mycket Island har ställt till med. Barnfamiljer, kändisar och alla som är strandade på flygplatser runt om i Världen. Personligen tycker jag detta är väldigt intressant att följa. För varje artikel jag läser blir det bara roligare faktiskt, för alltid måste vi hitta en syndabock till varför det ser ut så här. Kanske är det också bra att detta sker när det rensar ut lite flygbolag också. Tänk hur många oseriösa flygbolag det finns som slåss ut helt nu när detta sker. Om vi ska försöka se något positivt i det mörka.

 

Dessutom är det ju faktiskt väldigt bra för miljön i ett längre skedde när denna aska hindrar flygtrafiken. Alla börjar kolla efter alternativ till att resa, så som tåg och buss. Sedan vet jag inte om det är moraliskt riktigt att höja dessa priser just i dessa tider när man har vetskapen om att alla kommer betala. Oavsett hur högt pris det rör sig om. Det finns egentligen inget alternativ om man verkligen måste ta sig hem eller till något arbete.

 

Hur kan man sammanfatta detta? Jo, att vi kanske lär oss någonting av det vi just nu går igenom. Kanske inser vi att människan inte är speciellt stor jämfört med jorden. Och att vi kan bli ganska maktlösa i dessa situationer. Men vi kommer alltid försöka hitta en syndabock till varför detta sker. Det är Islands ansvar att hålla koll på sina vulkaner. Nej, det är faktiskt inte så utan det är naturlig reaktion som sker ibland.

 

Fundera över en sak. Hur beroende är du över att kunna transportera världen över? Eller har just DU blivit påverkade av detta problem med att inte kunna flyga just nu?


Lite av varje
Nya utmaningarÄnnu en ny vecka som tar sin start. Jag brukar alltid säga att en ny vecka också innebär nya utmaningar och möjligheter vilket jag står fast vid. Men visst är måndagar lite seg måste jag hålla med om, även om det är skönt att komma igång med allting igen. Dessutom blir det ju lättare av att man har haft en helt fantastisk helg och blivit lite äldre, med det också klokare.


Har ni haft en bra helg?

Summering av veckan

Denna vecka blev ungefär så effektiv som jag räknade med att den skulle. Även om jag inte har hunnit med att göra allt som jag hade tänkte göra, så har jag hunnit med mycket. En trevlig vecka helt enkelt och jag tänkte försöka mig på att summera hur det sett ut på bloggen under veckan..

Vi börjar med måndag då jag avslutade allt detta inför Superettan där även Frida och Sandra medverkade. Sedan blev det också en underbar premiär för IFK Norrköping med en seger mot Öster med 3-0. Mycket bra! När tisdagen kom levde jag på segern som gjorde att jag gladligen bjöd på en överraskning i form av en ny spellista till Spotify. Tisdagen var också dagen när jag delade av mig med privata bilder från mitt sovrum. Här skickade även en läsare in ett bidrag. Sånt gillar jag, när läsare hör av sig!

Inför superettan avslutades i måndags

Under tisdagen fick ni se mitt sovrum

Veckan rullade på och plötsligt var det onsdag. Här gjorde jag ett inslag av att vara en trogen bloggare när jag la upp dagens outfit. Som ni verkade gilla många av er! Även en text som jag skrev om att ta hand om varandra blev oerhört uppskattad. Onsdagen avslutades också med en rapport från veckans Albogavarv. När så torsdagen kom presentera jag en ny sak, att jag blandat in lite politik i min blogg när jag står bakom ett projekt som ni kan läsa om i menyn. Även denna torsdag fick ni som läsare lära känna en väldigt omtyckt person ännu bättre. Veckans intervju handlade om Simone. Den fick mycket bra respons från flera håll.

Skriv om att ta hand om varandra.

Simone var med i veckans intervju.

Plötsligt var fredagen kommen, vilket innebär att panelen också fick svara på frågor. Under april har vi ju en stark panel (som det alltid är)  med Perfektion (Emma), Kalle och Totally (Lisa). De levererade väldigt bra svar på minst lika bra frågor. Sedan kom den stora dagen som många kallar det. Min födelsedag som jag firade igår med släkten, vilket var mycket trevligt. Här gick också faster Gunhild in och skrev ett mycket bra inlägg. Bör även tillägga att Gunhild har fått oerhörd respons och är väldigt glad för detta. Men inte bara hon är glad över detta. Utan jag också. Därför kommer hon få en helt egen kategori hädanefter med namnet "Faster Gunhild har ordet...".

Panelen levererade bra svar i fredags

Jag blev ett år äldre, numera 22 år.
En summering av denna vecka, och ni kan trycka er in på alla inlägg för att läsa om det senaste som hänt här på min blogg. Nu tar vi nya tag för en ny vecka som börjar imorgon!

Respekten

Du står inför ett val. Antingen sitter du där och håller med alla andra eller så reser du dig upp och säger din åsikt. I de allra flesta fall skulle du säkert välja det första alternativet. Rädslan för att ta ansvar för din handling och din åsikt skrämmer dig. Plötsligt hinner ändå verkligheten ikapp dig. Vad händer då?

 

Ska du sitta där med din skam över att du bara nickade och höll med när alla andra pratade om någonting som du inte höll med om? Eller ska du kanske bryta tystnaden från första början. Våga stå för att du tycker emot alla andra, även om du är själv om att göra det.

 

Respekten får du om du klarar av att göra det, om det är riktiga vänner som du är med kommer de acceptera dig. Annars är det inte dina riktiga vänner. Sök dig då vidare till några som släpper in dig för just den du är, för inte ska väl du behöva ändra dig för att passa in i deras ram. Nej. Gör det inte.

 

Styrkan ligger i att kunna stå för den du är. Och för de åsikter du har.


Hittat rättNu känner jag mig verkligen ett år äldre, vilket känns väldigt bra. 22 år sedan man föddes och alla gratulationer från alla vänner igår gör att mitt hjärta blir varmt. Känns mycket bra att vara ett år äldre, och som jag skrev igår har jag aldrig varit så lycklig som jag är just nu. Verkligen allt går min väg nu. Kanske är tråkigt att läsa detta på min blogg varje dag nu. Men så är det faktiskt just nu. Sedan tänker jag också på dels alla mina vänner som är fantastiska och min underbara flickvän. Ni är helt enkelt bäst. Jag vet att ni läser detta. Ta åt er nu. Idag är det som sagt söndag och det är fullt upp igen, efter en paus från bloggen igår är det dags att ta igen alla kommentarer. Eller de flest i alla fall. Hur mår ni denna söndag?

Underbar födelsedag!

Tack för alla gratulationer som jag fått idag. Haft en helt underbar födelsedag, kommer lite bilder imorgon på allt som jag har fått. Dessutom blir det en summering av veckan som gått. Nu tar vi en lugn lördag kväll, eller hur...

FIRAR OCH GRATULERAR!!!

Idag är den stora dagen för året, i varje fall för Marcus ”Slipsen” Åberg.  22 år.

Inte klokt, jag minns ju när du var nyfödd. (Kontentan av den meningen är väl; att du är ung och jag inte äldre än att jag minns vad som hände för 22 år sen).

Födelsedagsfirandet har väl ändrat sig med tiden, som allt annat. Speciellt så här på landet, där vi bor. När jag var barn firades inte bara födelsedagar utan även namnsdagar. Kanske inte av alla, men vissa firade desto fler. Minns Tant Anna, hon med handdukarna – för er som hängt med här ett tag. Hon åkte runt till alla sina vänner och släktingar på alla möjliga bemärkelsedagar. På sommaren med cykel och en kaka eller tårta på pakethållaren. Och på vintern, när det gick pga snö och is, tog hon sparkstöttingen och satte en tårta i en kartong på sitsen. En gång mötte hon mjölkbilen på vägen, det var Lucia och hon hade vitt linne på sig. Chauffören trodde att han såg ett spöke och nästan körde i diket. Men hon brydde sig inte om det, hon skulle ju ut på uppvaktning. En lycklig människa som levde sitt eget liv utan att bry sig om vad andra tyckte eller sa. Härligt med såna människor, eller hur?

Hon var ju ofta hos oss också, minns inte om jag fyllde 10, 11 eller 12. Men hon kom med paket, hade kameran med och tog foton. Den gången var jag väl inte så speciellt glad över besöket, utan ville vara på ”mitt” rum och lyssna på radio. Tog med transistorradion och skulle gå upp för trappan till rummet. Efter kom Tant Anna och skulle hjälpa till, vilket inte jag tyckte behövdes. Så jag blev sur, hon blev arg och mamma fick ett nytt problem att lösa. Sur unge och tjurig tant kan nog gå på ett ut att få på humör igen. Men hon lyckades nog med det också. Minns i alla fall inget annat.

 

Det som var bäst med hennes besök hos olika människor är - idag, efter så  här lång tid - just kameran. Vi hade väl ingen direkt fotograf i familjen, men tack vare henne finns det en hel del kort från den tiden. Idag är det ju så vanligt med foton, inte minst mobilkamerorna, att det nästan spårat ur lite.

 

Efter att ha varit inne på ett antal bloggar och kollat, blir jag glad för det stora fotointresset som finns där ute. Och då menar jag med seriösa bilder, både naturbilder och annat. Hoppas bara att det går att spara till framtiden. När man blir lite äldre är det jättekul att ta fram de gamla fotona och kolla på, de förstärker ju minnesbilderna. Kanske behövs när ”Alzheimer Light” sätter in.

Födelsedagar ja, när jag fyllde 18 fick jag en present som gjorde mig jätteglad. En stereo!!! (Mina syskon blev också glada, minns jag. Eller hur, minns ni det?) Den är sönderspelad och åkte till returpunkten förra året. Men det satt långt inne att kunna göra en sån förskräcklig sak, kasta något så speciellt. En annan present jag blev glad för var ett tårt/kakset; tårtspade och kaktång i fint mönstrad metall. Den finns kvar, använder ju inte sånt så ofta nu. Men ibland åker det fram, vid högtidsdagar. Det är klart att jag fått många andra saker genom åren som gjort mig glad, ingen nämnd och ingen glömd. Men vissa saker etsar sig fast i minnet mer än andra.

 

Undrar lite på vad du Marcus har fått som finaste/bästa/roligaste present, än så länge?  Och ni andra som kanske läser det här? Det finns säkert mycket att tänka tillbaka på.

Förra årets födelsedag, Marcus, var nog på ett sätt den bästa. När det gick att sitta ute i trädgården och äta/fika 17 april. Det går nog inte i år, i varje fall inte utan päls eller dubbla filtar. Men oavsett: du kommer att få en bra dag hur det än blir, det vet jag. Så ta vara på den på bästa sätt! (Jag kommer över när jag får vakna, efter nattskiftet….)

 

JÄTTESTORT GRATTIS PÅ 22-ÅRSDAGEN!!!


Hälsar Faster Gunhild

 

 


Grattis till mig idag!

Idag är det min dag. Jag blir ett år äldre, vilket innebär att jag fyller 22 år och det känns riktigt bra faktiskt! Att allting går min väg just nu är också ett stort plus. Vad sägs om en underbar flickvän, fantastiskt bra träning just nu och skolan flyter på! Det bästa är min flickvän som alltid finns där för mig och jag för henne... Nej, nu blir det att fira mig!

Trött denna fredag

Någon mer än jag som är helt slut denna fredag kväll? Men imorrn fyller någon år.. Gissa vem?

Panelen vecka 15


Det är fredag igen, vilket innebär att det har blivit dags för panelen att svara på veckans frågor. Deras tredje vecka så snart är det dags att dra en ny panel och DU har chans att sitta i den. Maila till slipsens@gmail.com för att tävla om din plats i panelen!

Perfektion 23 år från Göteborg

1. Hela samhällseliten i Polen dog i en flygkrasch hur ser du på detta?
- Jag är ju hemsk på de där med nyheter, missar ju verkligen allt. Tog nog två dygn innan jag fick nys om det där.. Så några större reflektioner finns inte mer än att det är hemskt liksom.


2. Många har dödsångest, är du rädd för döden?
- Njae, jag tänker inte så mycket på döden.. Snarare att jag är rädd för att förlora de jag älskar. Det skrämmer mig nog tusen gånger mer.

3. I höst släpper Håkan Hellström en bildbok efter en insamling från hans egna fans bilder. Kommer du köpa denna?

- Hehe nej de kommer jag inte göra. Är inget större fan av Håkan, även om jag kan texterna utan och innan till ett par av hans låtar.

4. Det har framkommit att TV4 mörkar kring talang och det är redan etablerade artister som är med. Vad tycker du om detta?
- Så tråkig jag verkar nu (med tanke på att jag har noll koll på ämnena som tas upp) men Talang - är det igång nu igen menar ni? Så någon debatt huruvida Tv4 mörkar eller inte har jag inte den blekaste om.

5. Vad saknar du i blogosfären?
- Jag vill se mer events runt om i landet.. För oss som är på Västkusten händer det ju inte så mycket så det är superkul nu när Blog Awards åker på turné. Mer sånt, tack. Det är min åsikt.

Kalle Nilsson 27 år från Kalmar
1. Hela samhällseliten i Polen dog i en flygkrasch hur ser du på detta?
- Riktigt hemskt, tragiskt och overkligt. Märkligt att alla får hamna i samma plan, egentligen, trodde faktiskt det fanns regleringar att regeringen skulle "spridas" ut. Otäck...

2. Många har dödsångest, är du rädd för döden?
- Kan jag inte påstå, inget jag går och tänker på. Tror man hindrar sig själv mycket genom att tänka på sådana saker. Jag försöker tänka på bra saker!

3. I höst släpper Håkan Hellström en bildbok efter en insamling från hans egna fans bilder. Kommer du köpa denna?
- Är en stor beundrare av Håkan Hellström men någon bildbok kommer jag nog inte köpa, men man vet aldrig. Jag har ju aldrig varken köpt eller läst en bok, antar att bildbok får räknas in där haha!

4. Det har framkommit att TV4 mörkar kring talang och det är redan etablerade artister som är med. Vad tycker du om detta?
- Tror det var ett krav att få in lite fler som drar tittare samt höjer programet, tycker det känns helt ok! Såg faktiskt programet sist, var ju från Kalmar. Han är speciell den där Bert. Minns under studietiden dom som läste Music Management och skrev uppsats med Bert på Marianne Records. Tre killar och en tjej varpå Bert frågar efter ha sett varandra i några sekunder "Vad gör man i Hultsfred när det inte är festival, knullar?". Och alla killarna svarar förvånat och blygt att det är ganska stillsamt i Hultsfred. Då kommer dräparen till tjejen. "Du då, du får väl knulla mycket? Du ser kåt ut". Han är allt unik den där Bert.

5. Vad saknar du i blogosfären?
- Modeblogg för killar, med en human inriktning och inget överextremt. Och en musikblogg från Sverige med ny bra svensk musik.

Totally 16 år från Örnsköldsvik
1. Hela samhällseliten i Polen dog i en flygkrasch hur ser du på detta?
- Det är hemskt. Kan inte säga så mycket mer.

2. Många har dödsångest, är du rädd för döden?
- Jag vet inte. Har nog varit det mer när jag var mindre men nu ser jag det på ett helt annat sätt. Jag tror på ödet och att allt har en mening. Döden är ju faktiskt en del utav livet också eftersom alla som lever någon gång måste dö. Men jag tycker inte att man ska ha ångest för något sådant, lev livet istället och sedan får man väl se när man dör vad döden egentligen är för något.

3. I höst släpper Håkan Hellström en bildbok efter en insamling från hans egna fans bilder. Kommer du köpa denna?
- Tror inte det. Jag köper hellre en bok som Håkan skrivit än där hans fans har skickat in bilder.

4. Det har framkommit att TV4 mörkar kring talang och det är redan etablerade artister som är med. Vad tycker du om detta?
- Bryr mig inte.

5. Vad saknar du i blogosfären?
- Mer humorbloggar åt folket!

Tack läsare


Godmorgon!
När ni idag vaknar är det fredag vi har i kalendern, veckan har gått väldigt fort. Vilket är väldigt skönt på ett sätt för då går det snabbt fram till lördag när jag fyller år. Imorgon är det så dags men man ska ju försöka leva i nuet som folk brukar säga. Idag är vädret lite sämre här i Norrköping, vilket är väldigt synd! Vi som ska grilla och allt i min grupp. Har tänkt lite på en sak kring min blogg. Jag kanske har blivit lite mer privat och berättar mer om min vardag nu. Mer än vad jag har gjort tidigare kanske? Detta är något jag funderar över väldigt mycket. Vill ju få en bra variation för alla. Hoppas jag lyckas också.

Vill passa på att säga tack för den fina respons jag fick från er kring gårdagens intervju med Simone! Riktigit nöjd med den faktiskt och jag fick en fråga kring denna om det var jag som hade genomfört den. Och svaret är självklart! Jag skulle inte publicera en intervju som någon annan har gjort faktiskt...

Vad ska ni göra denna fredag?

Flytten och bloggen - ändrade allt

Simones blogg har vuxit för varje år som går men från början var det inte alls meningen att hon skulle ha många läsare, utan den skulle mer fungera som en dagbok där hon kunde skriva av sig. Men efter ett tag insåg hon hur den påverkade många andra som hon kunde hjälpa och inspirera.

- I början spelade det ingen roll om jag hade 1 eller 5 läsare, utan jag behövde bara få ur mig allt från mobbning till depression och sjukskrivning.

Med hjälp av bloggen har hon utvecklat det hon brinner mest för, att skriva. Det är inte bara på svenska som texterna blir utan även på engelska ibland. När jag pratar med henne kommer det fram hur mycket bloggen har hjälpt henne framåt från det mörka till att idag bli igenkänd på stan för det hon gör, skriva till andra. Det hela har också gjort att hon vågat öppna sig mer och uppfylla sina drömmar.

- Bloggen har hjälpt mig otroligt mycket. Bara det att känna mig behövd och hjälpa andra ungdomar igenom det jag gått igenom, alltså som en rehabilitering rent ut sagt för min del också. Med tiden har jag vågat öppna mig mer och satsa på det jag brinner för, modellande, fotanade och skrift.

Ibland händer det också att hon blir igenkänd på stan, vilket hon tycker är väldigt roligt. Men en gång råkade hon utför en mardröm där ett några tjejer ställde sig i en ring runt henne och skrattade. En händelse som jag läste om på bloggen, för Simone blev det som en blick bakåt i tiden till att den tid hon blev mobbad. I övrigt får hon väldigt mycket bra respons från läsare som hon möter ute i verkligheten. Något som uppskattas oerhört mycket, mer än den respons som kommer via kommentarer.

-  Det ger mig lyckorus att få respons i verkliga livet av läsare. Både pepp och fjärlirar i magen på samma gång. Jag är väldigt öppen för att ta en fika med de läsare jag möter också.

 

När jag ber henne beskriva sig själv med tre ord blir det ödmjuk, öppen och lycklig. Något som jag också tycker överens stämmer med den Simone som jag har lärt känna genom denna intervju men även via övrig kontakt som jag haft med henne. Jag tror även många av hennes egna läsare skulle hålla med om detta.

 

Att bloggen är en stor del av hennes vardag är självklart men det finns faktiskt en värld utanför bloggen. Även om det är många timmar som går åt till just bloggen.

- Annars består min vardag mesta dels av jobb när jag designar webbsidor, jag har ägnat mig åt detta arbete i 4 år nu. Sedan blir det självklart mycket tid som ägnas åt att skriva.

Då blir det till bloggen?

- Ja, och att skriva har ju alltid varit min grej sedan den dag jag först lärde mig skriva alfabetet.

Hur lång är en dag för dig ungefär?

- Det varierar lite eftersom jag jobbar hemifrån men jag brukar jobba mellan sju på morgonen till tio på kvällen.

Simone som sedan två år tillbaka bor i Göteborg fick lite av en nystart när hon lämnade Torslanda där hon bodde tidigare. Anledningen till att det blev en flytt berodde på att hon främst kände sig mogen för det och hade ett jobb som låg i centrala Göteborg.

- Jag hade då ett fast jobb som ekonomiansvarig på ett företag här i Göteborg, därför blev det bra med kortare resor till jobbet också. Samtidigt kände jag att jag behövde komma ifrån Torslanda, börja om på nytt och lämna mitt gamla liv.

Sagt och gjort, flyttlasset gick till staden där hon fortfarande bor en idag och en nystart blev det verkligen. Nu kan hon gå ut utan att ha en klump i magen.

- Nu behöver jag inte vara orolig för vem jag ska träffa när jag går ut på stan, eller vad folk ska skrika åt mig. Utan jag kan känna mig fri och anonym på ett helt annat sätt. Inte bli utstirrad och rädd. Utan bara må bra.

 

Det är helt säkert att Simone mår bra just nu och jag hoppas hon kommer göra det en lång tid framöver.


Simone har gått igenom en tuff tid

I bloggosfären är det många som vet vem vi talar om när man hör namnet Fattybom, och många känner igen namnet från flera listor som finns. Många vet säkert också vem som står bakom denna blogg. Hennes namn är Simone och denna vecka får vi möta henne i veckans intervju. Jag pratade med henne om hur tog sig igenom en tid fylld av mobbning, hur hon hamnade i Göteborg och vad bloggen betyder för henne. Möt Simone i veckans intervju.

 

Efter ha läst Fattybom en längre period känns som att jag lärt känna Simone som gått igenom en tid av mobbning när hon var yngre. När jag får chansen att prata med henne är detta ett ämne som snabbt dyker upp som en fråga. Hon är öppen med att prata om denna tid som hon upplevde, ett ämne som även tas upp mycket i texterna som bloggen fylls med. Jag frågar henne hur det tråkiga hon gått igenom har påverkat henne. Hennes ord beskriver allt så bra och från detta väcktes ett intresse.

- För varje ord och slag jag fick så krossades en liten bit av mig varje dag, men samtidigt byggdes mitt intresse för människors beteende i skolan och på gator.

 

Hon berättar för mig att fundering om varför man mobbbar andra dök upp i huvudet på henne. Allt detta under tiden som Simone hade det väldigt tufft. Nu i efterhand har det gett henne erfarenheter för framtiden.


- Jag har lärt mig att ta tillvara allt jag gått igenom, samla det till bra erfarenheter för att idag kunna hjälpa andra som är i samma situation som jag var i då. Samtidigt vill jag kunna hjälpa dem som mobbar andra att se det hela ur den mobbades synvinkel.


En sak som är viktigt att prata om är att må bra, för att må bra är något som hon strävar efter att alla ska göra. Arbetet med att nå ut till dels de mobbade men även mobbarna är något som Simone lägger mycket tid på. En sak som hon själv kom till insikt med under tiden som hon själv blev mobbad handlar just om hur de som mobbar egentligen mår.

- Ofta är det många så att de som mobbar andra mår väldigt dåligt, de har haft det svårt hemma, något komplex eller något annat. Detta är något som jag har tänkt väldigt mycket på när jag mognat och blivit äldre.

Hon fortsätter:

- Det som jag har gått igenom kommer ju alltid finnas kvar inombords, känslan av att alltid bli granskad eller tro att folk kollar snett på en när jag går på stan fastän det inte alls är så.

 

Mobbningen började redan i tredjeklass för Simones del, och själv ser hon inte någon anledning till varför det just blev hon, utan det bara blev hon som de valde att gå på. I hennes vardag idag jobbar hon mycket med att hjälpa andra bland annat genom en organisation för unga tjejer.

- Från början gav jag ut min mail till de som behövde prata när de kände sig ensamma och min mail spred sig snabbt.

Hon la ner mycket tid på att svara på alla mail som hon fick från unga tjejer, även om hon inte hinner med att svara på precis alla gör Simone sitt bäst. I vissa fall händer det även att hon träffar tjejerna för att prata.

- Jag uppmuntrar också dem att besöka Frizonen Simone, men mycket av det jag pratar om handlar om att förstå varför många mobbar andra och hur de bäst kan ställa sig mot detta, alltså ställa sig mot mobbarna.


Strävan är att finnas där som en hjälpande hand och vän i det svåra som dessa tjejer går igenom. För Simone vet vad hon pratar om.

 

Vad är det värsta som du har råkat ut för någon gång?

- Det värsta pågick nog hela tiden, människor hittade på rykten om mig som cirkulerade, en del skapade falska identiteter för att ta kontakt med mig via chattar. Bestämma träff för att sedan stå runt ett hörn och skratta åt mig.

Hon fortsätter berätta:

- Alla hemska ord, lappar och klotter på skåpet i skolan. Ord som skrek utanför mitt hus eller när största delen av skolan en dag skrek åt mig att jag skulle ta livet av mig, att jag skulle gå ut och hoppa från en klippa.

 

Allt detta har hon vänt till sin fördel idag, när hon använder sig av all erfarenhet hon har till att dels hjälpa andra men även skriva om det på sin blogg. En blogg som vuxit sig allt större och tillhör idag de största i Sverige.


Fortsättning följer...


Söka

Torsdag morgon och himlen är redan blå. Bara att vänta på solen som också kommer snart trots att klockan bara är sju när jag skriver detta. Efter tävlingen igår har jag upptäckt att någon har snott mina hörlurar som jag har till min mp3, och det är helt sjukt. Varför tog man inte min mp3 istället och vem snor ett par hörlurar ärligt talat? Jag måste nästan ha tappat dom någonstans men kommer nog inte hitta dom, tyvärr. Vad händer annars idag då? Jo, det är sista dagen att söka till högskola och universitet denna dag. Som alltid 15 april varje år. Och jag har inte själv sökt någonting utan trivs väldigt bra på kultur, samhälle och mediegestaltning här på Linköpings universitet.
Som ni ser i min meny också har jag lagt till en logga som ser ut enligt ovan. Ni kanske undrar vad detta är för någonting och då tycker jag att ni ska gå in på deras hemsida och läsa mer om denna kampanj som jag står bakom. Första gången jag tar upp politik här på bloggen, men denna gång är det en självklarhet tycker jag. Och för övrigt idag kommer ni få läsa en intervju med Simone aka Fattybom så det får ni inte missa...

Hur mår ni idag?

Rapport från dagens tävling

Dags för en rapport från veckans tävling i Söderköping. Denna vecka sprang vi i skogen och två tunga varv på 2,5 km spåret. Många backar vilket gjorde att det gick väldigt tungt. Min taktik gick ut på att öppna lite lugnare på första varvet för att sedan öka på andra varvet, vilket gick hem. Plockade några placeringar på andra varvet och landade på tiden 17,29 vilket jag är väldigt nöjd med faktiskt. Men det finns mer och hämta!

En liten tanke bara, kom ihåg att många texter som jag skriver inom kategorin "Mina texter" är fiktiva i 90% av fallen så jag mår bra och allt är bra. Så ni vet bara.

Ta vara på varandra

Sakta rinner ännu en tår ner för min kind. De tårar som jag fäller känns som ett minne av dig. Allt det vackra som du och jag hann gå igenom innan du lämnade oss för att vara på en plats långt bort. Många gånger minns jag hur vi bara kunde sitta tysta utan att säga någonting, bara njuta av att veta sin plats. Vi visste precis var vi hade varandra. Vilka ämnen vi kunde prata om och vilka åsikter vi bar på, men nu känns allt så avlägset. Du försvann och plötsligt står jag ensam kvar och ska möta en värld fylld av förväntningar, drömmar och möjligheter. Jag vet inte alls var jag ska gå. Minns de sista orden du sa till mig innan dina ögon somnade in, något som jag tänker på varje dag när jag vaknar.

 

Att en person kan betyda så mycket för någon annan. Det kan vara svårt att tro när man ser hur världen ser ut idag men jag tror vi alla har någon som vi håller oss nära. En vän. Släkting. Eller kanske en flickvän eller pojkvän. Någon som vi uppskattar väldigt mycket men är dåliga på att visa vår uppskattning till.

 

Alla de ord som jag skulle vilja ha sagt till dig fick jag aldrig fram. De ord som kanske hade betytt mycket för dig att få höra i den mörkaste tiden. Jag fick inte fram någonting utan jag bara satt där och var chockad. Helt tagen av stundens allvar och sedan när det var över ångrar jag allt jag inte sa till dig. Kanske skulle alla fundera lite över hur mycket man visar sin uppskattning för andra. Varför inte bara säga något snällt istället för att vara så negativ. Tänk på det någon gång när ni är med någon ni tycker om.

 

För en dag kan det vara försent.


Dagens
Tog lite roliga bilder här hemma igår på min outfit. Inte ofta det händer... Nu är det dags för skola fram till klockan 13-tiden, nu kör vi för denna onsdag!

Mitt sovrumTuren har kommit till mitt sovrum. Som ni såg förra veckan har jag satt igång en resa genom mitt hem där jag bor tillsammans med mina föräldrar. Denna gång har det blivit dags för mitt sovrum där jag faktiskt har städat för detta ögonblick. Man vill ju inte göra ett dåligt intryck nu för sina läsare. Här har jag tillbringat många nätter med och utan sömn. Och ni ser ju hur fin utsikt det är över skogen om man kollar ut genom fönstret. Jag drar det ett steg längre denna gång, skicka gärna in bilder på era sovrum till slipsens@gmail.com
Och så standardfrågan...

Hur ser det ut i erat sovrum?

Fick ett mail från Malin som skickade en bild på sitt sovrum... Tveka inte att dela med er till mig om hur det ser ut i erat sovrum eller något annat rum som jag tar upp
. Och här har vi bilden:


När ni skickar in bilder skicka till slipsens@gmail.com

Bilder med överraskning

En av dessa bilder innehåller en överraskning!


Har ni inte hittat överraskningen ännu, tryck på mitten bilden!

Just idag är jag stark

Har fortfarande svårt att ta in det som hände igår. Det var en stor dag på många sätt för min del, för det första två månader med min älskling. För det andra blev jag intervjuad för första gången i mitt liv där jag fick prata om min blogg. Det tredje är att IFK körde över Öster. Vilken bra start jag fick på veckan helt klart! Kan inte säga så mycket annat och mitt i allt detta var vädret helt underbart bra. Tisdag idag och jag börjar relativt sent i skolan vilket är väldigt skönt trots detta är jag uppe tidigt så man kan ta vara på morgonen utan att ligga och sova. Det är bara onödigt! Tänk också att jag har bokat in intervjuer fram till vecka 23 och hur bra är inte det på en skala?! Mycket bra! Just nu går allt min väg faktiskt, snart blir jag ett år äldre också vilket faktiskt känns bra också. Ska jag försöka få in ordet dåligt i detta inlägg. Jag ska försöka. Då får det bli att jag sov lite dåligt inatt.

Hur mår ni idag?

Stark start av Peking

Härliga IFK körde över Öster med hela 3-0 hemma Parken. Bra start helt klart!

Inför superettan del 3

Idag är dagen kommen när det är dags för premiär för mitt kära IFK Norrköping och samtidigt avslutar jag allt det här med inför superettan som jag har haft under helgen nu. Det har varit väldigt spännande att ha detta och jag kommer fortsätta hålla kontakten med Sandra och Frida, precis som vanligt, över hela säsongen. Men vad tror jag om årets säsong när det gäller IFK Norrköping... Svaret kommer nu!Jag - Trogen IFK Norrköping supporter


Om du skulle tippa topp-3 i årets SE, hur skulle det se ut?

- Jag tror det kommer vara Hammarby, Assyriska och Örgryte som gör upp om platserna högst upp i tabellen men det är väldigt svårtippat i år. Finns väldigt många lag som kan blanda sig in i toppstriden, men jag tror på Örgryte och Hammarby som etta och två sedan Assyriska som trea.

 

Försök dig på att tippa hur det går för Hammarby och Jönköping Södra i årets serie?

- Som jag skrev tidigare tror jag väldigt starkt på Hammarby och att de kommer vara med i toppen, de kommer säkert ta sig tillbaka till Allsvenskan. Men detta beror på vilken start de får också. Alltid svårt att komma uppifrån ner till superettan som är en riktigt tuff serie. Ändå tror jag på dem som ett av två lag som tar steget upp i år. När det gäller Jönköping Södra har jag läst på lite nu och vet lite mer om laget, men de befinner sig nog i mitten av tabellen i år. Vet ju att de har värvat vår målvakt från förra året, Nurre, undrar om han ska stå som första målvakt?

 

Vad tror du om ditt lag, IFK Norrköping, i år?

- Jag är som vanligt optimist inför varje säsong och tror faktiskt att detta kan bli den säsong vi ligger med och fiskar i toppen. Nyckeln är att vinna mot de lagen som tillhör bottenskiktet, vilket är svårt ibland, men man måste göra det. Brukar inte vara något skönspel dock, bara kriga. I år har vi en relativt ung trupp på banan vilket kan vara bra. Mycket hänger också på vilken start det blir, seger hemma mot Öster är mycket viktigt! Sett till placering tror jag på topp-7.

 

Du får tippa publiksiffran på hemmapremiären mot Öster, hur mycket folk blir det?

- Mycket beror nog på vilket väder det blir, för jag tror inte intresset är så stort just nu bland folk på stan. Det har ju länge gått dåligt för IFK och föreningen har dragits med stora ekonomiska problem. Nog om det, nu ska jag tippa publiksiffran. Jag tror på 4615 personer, nu håller vi tummarna!

 

Nu kör vi!

 

 

 

 

 


Ny vecka igen..

Sitter här igen, det är måndag morgon. Tänker på en speciell person som vet precis vad som krävs för att gör mig glad. Som Ledin sjunger, hon är flickan som gör allt för att göra mig lycklig, och denna gång stämmer det väldigt bra. Måndagar är ju första dagen på en ny vecka vilket innebär att man får en mängd med nya möjligheter. Denna vecka ska jag också försöka vara så sjukt effektiv som det bara går. Ibland går det faktiskt få bra flow som gör att man klarar av att avsluta massor under en vecka, och detta ska bli min vecka. I skolan drar vi igång en uppsats, utöver detta blir det träning för min del. Samt mängder med möten som jag ska gå på sedan mycket därtill.

Men mitt i allt detta har jag min underbara lovergirl som gör allt för att göra mig lycklig och jag gör precis likadant. Snart åker hon till Sevilla vilket är väldigt orättvist men jag får fortsätta att vara effektiv på hemmaplan.


Närmar sig en...

...Comeback! Flera av er som läser min blogg har uttryckt en längtan till att jag ska börja köra live igen som jag brukar göra varje söndag, men har haft uppehåll ett tag nu. Men snart är det dags att konkurrera ut Bella & Tyra som tror att de äger hela blogosfären. Visst det för dom, men jag når ut längre!


Inför superettan del 2

I andra delen av inför Superettan har det blivit dags att prata med Frida som har koll på sitt lag i Jönköping. Nämligen Jönköping Södra och vi får se vad hon har för förväntningar inför denna säsong, en säsong som alltså rullade igång redan igår (läs:lördag).Frida, en trogen supporter av Jönköping Södra

1. Jönköping Södra har haft mycket folk på sina träningsmatcher, är intresset stort inför säsongen?
-
Intresset är väl som det brukar inför en ny säsong, förväntningarna höga efter en förlustfri försäsong för a-laget och ja det ska bli väldigt kul för alla att det äntligen sparkas igång igen!

2. Hur tror du topp-3 kommer se ut i årets superettan?
- Min topp-3: Hammarby, Assyriska, Giffarna (Sundsvall).

3. Vilket lag kommer överraska under säsongen?
- Jag tror att syrianska kommer att överraska denna säsongen, sen hoppas jag väl på att Södra kan överraska också ;)

4. I Jönköping är väl hockeyn ganska stor just nu, men hur mycket folk tror du kommer på Södras hemmapremiär?
- Om solen skiner och folk är på gott humör så tror jag att ett gäng förväntansfulla fans kommer att leta sig upp till vallen. Sen är det klart att HV tar en del publik med tanke på att HV avgör en hel säsong medans södra bara börjar sin.

5. Om du fick tippa hur det kommer gå för Hammarby och IFK Norrköping, hur ser det ut då?
- Jag tror att Hammarby kommer tuffa på, starkt lag som gärna vill ta revansch, så jag tror på topp-placering för dom. Norrköping känns efter förra årets säsong lite ostabila så jag tror på en mittplacering för dom.

6. Var tror du att Södra kommer placera sig i år?
- Jag TROR på en mittplacering för södra, sen HOPPAS jag på en top 5 :)

Njuter
Kan man njuta mer av att få det bästa av livet. Just nu går träningen mycket bra och jag ska dra iväg en anmälan till Terräng-SM som i år går i Borås den 25 april. Och ni ser ju hur mycket katten njuter här hemma av att solen kolla fram.

Och vi har söndag utan slipsens-live, tyvärr. Men det är på gång vill jag lova. Har ju tagit mig in på studentradion nu som vi sänder varje torsdag. Men jag lovar det kommer bli slipsens-live snart!


Inför superettan, del 1

Idag rullade Superettan igång för säsongen och i år anser många att denna serie är mer intressant än serien över, Allsvenskan. Självklart bjuder jag som varje år på ett inlägg där jag har pratat med två personer som skriver mycket om fotboll på sina egna bloggar. Denna gång har jag pratat med en tjej som följer sitt Hammrby IF, som räknas till favoriterna i årets serie. Det är Sandra från Stockholm som jag har pratat med kring hur hon ser på säsongen. Dessutom har jag tagit hjälp av Frida som vet det mest om allt kring Jönköping Södra. Hon har även varit med tidigare här hos mig. Dessutom tar jag upp mina tankar kring IFK Norrköpings säsong. Först ut är Sandra om Hammarby, imorrn (läs: söndag) kommer Frida om Jönköping Södra och slutligen på måndag kommer jag om IFK Norrköping.


Sandra - en trogen Hammarbyare

Hammarby kommer från Allsvenskan ner till superettan, hur kommer de klara sig?

- Det kommer självklart vara mycket svårare för Hammarby i år, de möter lag som de inte mött förut och vet inte vad de ska förvänta sig av dem. Hammarby ska defenitivt inte underskatta lagen i Superettan för det är tuffa motståndare men jag tror de kommer klara sig helt okej. Hammarby är trotts allt tippade att hamna i topp 3!

Vad tror du kommer bli viktigt denna säsong? En bra start eller hur ser du på säsongen?
- Självklart är det viktigt att få en bra start på säsongen men det viktigaste i år att få igång målskyttet. Det har sätt väldigt bra ut på träningsmatcherna så jag hoppas det håller i sig nu när superettan drar igång. En kille jag tror kommer slå igenom i år är Linus Hallenius. Han är en mycket duktig målskytt! Håller även tummarna för Freddy Söderberg, han har visat vad han går för nu på försäsongen. Hoppas bara det håller i sig!

Hur är intresset för laget inför denna säsong?
- Från min sida är intresset stort, det spelar ingen roll om vi spelar i superettan eller allsvenskan. För mig handlar det om att stödja det laget man älskar i både vått och torrt. Jag hoppas att de resterande hammarbyarna tänker exakt likadant som mig. Det är nu vi ska visa vårt stöd och hjälpa dem upp till allsvenskan igen.

Om du skulle tippa topp-3 i årets SE, hur skulle det se ut?
- Oj vad svårt.. Jag har ju inte så stor koll på alla lagen i superettan om jag ska vara ärlig men om jag måste tippa en topp 3 så får det bli såhär:
1. Assyriska
2. Hammarby
3. Gif Sundsvall


Du får tippa publiksiffran första hemmamatch på Söderstadion, hur mycket folk blir det?
- Jag tror defenitivt att det kommer vara mycket folk, dock inte fullsatt. Jag tippar på att det kommer ca 9500 personer till premiären hemma på Söderstadion.
En av dem kommer självklart vara jag!


Försök dig på att tippa var Jönköping Södra respektive IFK Norrköping kommer placera sig i år?
- Jag har inte så stor koll på hur bra Jönköping Södra är så detta kan bli väldigt svårt för mig att tippa. Mina tankar är att IFK Norrköping kommer hamna bra mycket högre upp än vad Jönköping Södra kommer göra men vart ska man placera dessa två lagen i tabellen? Jag slår till med att IFK Norrköping hamnar på plats 7 och Jönköping Södra hamnar lite längre ner på plats 11..

SORG OCH GLÄDJE…

VANDRAR TILLSAMMMANS. Ett gammalt ordspråk, som stämmer bra in hos mig just nu.

 

Vi tar det roliga först, jag – som varit arbetssökande över ett år – har varit ute och jobbat några dar. Ett sjukvik, som kanske kan ge lite mera framöver, på ett jobb liknande det jag hade tidigare. Det kändes nästan som att komMa hem, några gamla bekanta ansikten och ännu fler nya. Det kändes bra, så nu är det bara att hoppas på framtiden.

 

Påsken gick fort, precis som jag trodde. Cecilia och Petter och deras pappa (min lillebror) var på fika en dag, annars var vi ensamma. Lite deckare på TV, god mat och kortare promenader och trädgården.

 

Syrener och plommon fick sig en omgång av busksax och såg i vårsolen. Bäst att hålla efter ifall det blir en gräslig sommar. Finns det nåt värre än att klippa gräs och fastna i alla grenar som sticker ut här och där? Resultatet blev riktigt bra, nu när jag fick bestämma. (Är rädd för att det blivit ännu bättre om jag släppt ansvaret till Gubben, men den smällen tar jag).

Sen har vi några stora björkar alldeles intill huset, som har släppt ifrån sig en massa kvistar i vinter. Nu är det borträfsat också.

 

På måndagen var det alldeles vitt ute när vi vaknade. Hur kul kändes det? Men, jag tog en dag vid datorn istället för i trädgården. Gjorde stora framsteg i min släktforskning. Håller på med pappas sida, är nere på mitten av 1700-talet på flera av grenarna. Där blir det stopp, dels finns inte så mycket inlagt på datasök och dels går det knappt att läsa vad det står. Men spännande är det!! Och nu förstår jag varför jag gillar ”lukten av jord och skit under naglarna”, nån slags omedveten arvspåverkan. Drängar/brukare och bönder är den genomgående titeln bland mina förfäder.

Kan starkt rekommendera att börja släktforska, det är nästan beroendeframkallande.

 

Tyvärr har jag fått ett tråkigt besked också, min sista morbror – 90 år ung, som jag skrev i vintras – har gått bort. Jag visste att han låg på sjukhus, han ringde igår em och berättade vad som hänt och i natt somnade han in. Jag saknar honom redan. Vi hade så många, långa trevliga telefonsamtal om allt möjligt. Men mycket om hur det var förr, han ville hålla kontakten med sin hembygd och jag tyckte om att höra honom berätta. Det är något jag önskar att alla får uppleva, den där nära kontakten olika generationer emellan. Man ger och tar, betyder något för varandra även om man lever i olika miljöer/världar. Jag vet ju vad hans barn med familjer måste gå igenom. När båda föräldrarna är borta blir det tomt…

 

Tomt ja, det är det i mitt huvud för tillfället (en del säger att det alltid är det). Jag får väl använda min gamla (nu väl-)bekanta metod för att ta mig upp ur mitt dystra tillstånd. Det blir nog att baka några limpor imorgon bitti, vet inte varför jag kommer på ljusare tankar av det. Men så är det bara. Tur att det finns nåt att ta till.

 

Har ni några bra knep för att bli på bättre humör? Alla svar tas tacksamt emot!


Hälsar Faster Gunhild

 

 

 

 

 


Lördag 10 april

Lördagen är kommen vilket också denna gång innebär att det bara är en vecka kvar tills jag blir ett år äldre, då jag fyller 22 år. Känns lite konstigt faktiskt att det gått så långt tid in på mitt liv, samtidigt också bra att jag kommit någonstans i livet och hunnit med mycket. Idag blir det nog en lugn dag här hemma på landet, får se om jag åker in till Norrköping för att shoppa lite. Vore väldigt trevligt men har inte speciellt mycket pengar tyvärr. Får ta och önska mig lite pengar till nästa helg kanske? När jag pratar om livet tänker jag också ibland på döden, för alla vet vi ju två saker egentligen i livet, det är dels att vi föds och sedan att vi dör. Detta är något vi alla är säkra på men vad vi hinner göra däremellan är svårt att säga. Anledningen till att jag kommer in på detta är att veckans gästinlägg som Gunhild har skrivit tar upp just detta, döden. Häromdagen lämnade en släkting till oss denna jord, ni får veta mer i hennes text. Ville bara ta upp det nu innan för det är en ganska svår text mot vad det brukar vara, men lika bra som alltid.I eftermiddag blir det också inför superettan, så det är fullt upp på min blogg även idag...


Aprilpanelens andra veckaAprilpanelen är inne på sin andra vecka och börjar säkert känna sig lite varma i kläderna. En sak till dig som läser min blogg, vill du vara med i panelen? Skicka då ett mail till mig på slipsens@gmail.com


Totally 16 år från Örnsköldsvik

1. En kvinna fick 635 miljarder insatt på sitt konto av misstag. Vad skulle du göra med så mycket pengar?
- Jag skulle resa, bosätta mig i New York, skänka pengar till en massa olika organisationer, ge pengar till min familj och vänner och bara leva livet. Så där mycket pengar är ju bara overkligt.

2. SVT satsar mycket på sitt program "I jakten på Julia". Har du sett detta?
- Nej, det har jag inte och tänker inte heller göra det.

3. För några veckor sedan avslöjade Uppdrag granskning sanningen bakom våldtäktsdömda Oskar i Bjästa. Nu rasar hans familj mot programmet att det har förstört hans liv. Ingen tanke på flickorna. Vad tycker du om detta?
- De borde ha tänkt sig för innan de skapade bloggen och Facebook-gruppen.

4. Tycker du att det är ok om någon publicerar en bild på dig på internet utan din tillåtelse?
- Skulle en vän göra det i samband med en fest eller något liknande skulle jag nog inte ta det så allvarligt. Däremot om någon smygfotade mig och la upp det skulle jag inte tycka att det var okej.

5. Våren är här och vad satsar du på för kläder i vår?

- Snygga, mönstrade leggings/tights med stora t-shirtar till samt coola smycken.
Perfektion 23 år från Göteborg
1. En kvinna fick 635 miljarder insatt på sitt konto av misstag. Vad skulle du göra med så mycket pengar?
- Oj, ingen aning! Men jag antar att de där klassiska "skänka bort en del, förvalta en annan och leva livet för den tredje" är min grej.

2. SVT satsar mycket på sitt program "I jakten på Julia". Har du sett detta?
- Inte sett ett enda avsnitt (är kass i största allmänhet att kolla på Sveriges Television) men jag hörde lite om det på Rix MorgonZoo när Måns och även Morgon Alling gästade programmet (vid olika tillfällen dock), och visst kul grej, men det faller mig nog inte riktigt i smaken.. Däremot vore det roligt att se den färdiga musikalen runt årsskiftet när de räknar med att ha premiär..

3. För några veckor sedan avslöjade Uppdrag granskning sanningen bakom våldtäktsdömda Oskar i Bjästa. Nu rasar hans familj mot programmet att det har förstört hans liv. Ingen tanke på flickorna. Vad tycker du om detta?
- Vad pojken har gjort är inte något som hans familj ska sota för, han själv förtjänar självklart sitt straff, men det är fel att "hänga ut" övrig familj. Det är oetiskt och fruktansvärt dåligt gjort av Uppdrag Granskning. Men än värre är ju allt som drabbats flickorna, hur de har blivit utsatta av samhället osv. Den debatten är ju ännu större..

4. Tycker du att det är ok om någon publicerar en bild på dig på internet utan din tillåtelse?
- Nej det tycker jag inte är okej. Jag vill ge mitt godkännande om något över huvudtaget ska publiceras om mig, vare sig det gäller fotografier, karikatyrer eller information.


5. Våren är här och vad satsar du på för kläder i vår?

- "Allmänt känt" är ju att jag är stilren och modemedveten (med risk för att låta självgod). Nu till våren blir det dock en hel del blommigt och rosa, fräscht, ljusa färger efter en lång vinter osv. Nya trenchen och loafers i olika färger är ju inhandlade vilket är en självklar bas hos mig i vårgarderoben.
Kalle Nilsson 27 år från Kalmar
1. En kvinna fick 635 miljarder insatt på sitt konto av misstag. Vad skulle du göra med så mycket pengar?
- Jag skulle faktiskt inte göra någonting mer än att fortsätta leva med målet att må bra och lära mig mer. Pengar är nog mest roligt i fantasin. Vad händer efter drömmarna? Känns lite som "livet efter allt" med den plånboken. Och den som inte förstår att dom pengarna är borta från kontot dagen efter har nog ingen verklighetsförankring riktigt haha!

2. SVT satsar mycket på sitt program "I jakten på Julia". Har du sett detta?
- Jag kollar sällan tv, jag skulle utan tvekan kunna leva utan, vilket jag i princip gör också. Måns är duktig, lättsam och folklig, men programet är ganska smalt så egentligen inget konstigt alls att tittarsiffrorna inte håller "Redriet"-klass. Jag har aldrig sett programmet!

3. För några veckor sedan avslöjade Uppdrag granskning sanningen bakom våldtäktsdömda Oskar i Bjästa. Nu rasar hans familj mot programmet att det har förstört hans liv. Ingen tanke på flickorna. Vad tycker du om detta?
- Tycker nog man ska ställa sig frågan varför inget hände eller någon agerade tidigare? Tex efter andra våldtäkten, en normal kommun och ett normalt samhälle skulle väl göra det?

4. Tycker du att det är ok om någon publicerar en bild på dig på internet utan din tillåtelse?
- Om man ser till vad som är lämpligt och om man föreställer sig om det är okej för den som syns på bilden är det väl fritt fram. Så länge det finns en självgranskning i publicitstens samvete och förstånd tycker jag nog inte det något att säga stopp till.

5. Våren är här och vad satsar du på för kläder i vår?
- Stora t-shirts, Odeur (odeur.se) är det givna märket på överkroppen.

Blandar och ger
Vårtecken

Äntligen är fredagen här igen! Och det är värst vad veckorna bara springer förbi men det är ju ganska skönt på ett sätt. Vi går ju mot varmare tider, solen börjar kika fram allt mer om dagarna. Detta känns bra efter att vi inte fått se speciellt mycket av den under vinterhalvåret. Nu är det bara att njuta över att det tittar fram och värmer oss om dagarna. Frusna själar börjar också titta ut från sina hus och tar sig ut på gatorna. Det är våren som är på ingång i hela landet, kanske inte i de allra mest norra delarna av landet, men här nere i söder i alla fall. Allting går min väg nu också.

 

Men nog om mig, annars kommer ni säkert tröttna redan här.

 

Märker också att fler har en bra vår, åtminstone om man ser till hur bra vissa bloggar verkar gå just nu. Men frågan är om det verkligen gör en riktigt lycklig. För min del är det glädje att ha bra vänner som finns där för en när det är tufft och svårt, det vet jag att jag har vänner som är för mig. Detta är fantastiskt att ha och lägg därtill lite kärlek som kommer in när våren också kollar fram.

 

Pratade om detta igår när jag var med i ett radioprogram som jag fått in i en fot i och kommer vara med kommande torsdagar. Våren kommer med mycket spännande och nytt. Att solen och värmen kan göra så mycket med oss människor, för varje gång undrar jag var alla dessa människor hållit hus under vintern, när allting varit dött på Norrköpings gator. Men jag tror inte bara att det är här i Norrköping som alla kommer ut igen. Utan det ser säkert likadant ut över hela landet. Satt och tänkte lite på bra vårtecken och kom fram till två speciella och roliga, lite udda mot allt annat.

 

För det första är det Stadium, ni vet företaget som från början sålde sportartiklar men idag är mer av en klädaffär. De kommer ut med sin kampanj kring vårskor som lyder ”Köp tre betala för två”. En riktig klassiker som kommer varje vår. Det andra vårtecknet som jag kom på som ett säkert kort är att LHC åker ur slutspelet i hockey. (Förlåt men jag hittade det på en annan bra blogg)

 

Sedan slutligen ett riktigt vårtecken, alla uteserveringar öppnar igen. Perfekt för mig som älskar att njuta av en latte med en stor sol. Varför inte med ett gott sällskap också… Ja, det är våren som är här.En glad tjej

Var skulle du helst vilja resa igen?

- Av de platser som jag har varit på så tycker jag Grekland och Turkiet har varit de bästa, så gärna någon av dessa.

 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

- Jag är en glad tjej och jag vet vad jag vill. Är även väldigt virrig och slarvig samt att jag har en hel del humörsvägningar . (haha)

 

Tre saker ingen vet om dig?

- Det är svårt att säga något som absolut ingen vet, men någonting som inte så många vet är att jag har två tår som sitter ihop till hälften. Att jag får in min knytnäve i munnen och att jag skulle kunna äta ihjäl mig.

 

Hur ofta tränar du i veckan?

- Jag tränar core en gång i veckan, sen springer jag och gymmar en till två gånger i veckan. Totalt blir det väl tre gånger i veckan.

 

Hjälper träningen dig i din vardag?

- Ja, verkligen! Jag blir sur, stel och trött utan träning men ändå så skippar jag den ibland för att ”jag inte orkar”. Väldigt dumt av mig!

Sett till skolan, har du alltid varit intresserad av teknik och design?

- Design har jag alltid varit ett intresse, likaså inredning och arkitektur. Teknik har nog inte varit något som jag har varit intresserad av. Jag valde tekniklinjen för att den hade inriktning mot design och att linjen verkade väldigt bred.

 

Kan du mycket om design?

- Nej, jag kan nog ingenting egentligen. Återigen bara det jag anser är snyggt, mycket mer än så är det inte som jag kan.

 

Slutligen, fem val och vi börjar med dag eller natt?

- Dag, jag är så kvällstrött

Sommar eller vinter?

- Vinter, älskar julafton. Hatar dock att frysa arslet av mig.

Träning eller vila?

- Träning, eftersom annars blir jag så stel och rastlös av att bara ligga still.

Kort eller lång?

- Lång!

Sverige eller utomlands, att resa alltså?

- Utomlands!

 

Följa Nathalie i hennes vardag genom att besök hennes blogg som du hittar här.ch ni


Och ni glöm inte lyssna ikväll på radion vid 19,05 och ni lyssnar här!


Lär känna Nathalie

Denna vecka får ni lära känna en tjej som skriver om sin vardag på sin blogg. En vardag fylld av skola, träning och mycket annat spännande. Nathalie Olsson är en glad och trevlig tjej som bor i Tierp och denna vecka är hon med i en intervju här hos mig, vilket är väldigt trevligt. Vi får veta vad hon drömmer om i framtiden, varför hon börja blogga. Hur det kommer sig att träningen är så viktig för henne och mycket annat. Möt Nathalie Olsson i veckans intervju här på slipsens.


Namn: Nathalie Olsson

Bor: Tierp

Ålder: Född 1992

 

 

Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Några av mina vänner bloggade, och så en vacker dag gjorde jag en också. Denna tog jag dock bort redan efter en vecka, men efter några månader kände jag för att skriva av mig och gjorde därför en ny.


Har du träffat mycket folk genom din blogg?

- Nja, träffat och träffat. Får ju kommentarer från olika personer och det för ju att det blir lite av en dialog.


Vad gör du annars om dagarna?

- Jag studerar när jag läser tekniklinjen med inriktning design här i Tierp.


Utöver detta, vilka intressen har du?

- Pluggandet, även om det inte räknas till intressen, tar upp en stor del av min vardag. Annars tycker jag om att träna och då blir det att springa, gymma och har även fått tycke för core-pass. Jag älskar att shoppa och spenderar en hel del tid med min kille, och även mina tjejkompisar såklart. Sen blir det även mat och fika som är något jag lägger mycket vikt på.


Vad har du för drömmar för framtiden?

- Många drömmar. Jag vill till Afrika och se hur de lever, jag vill utbilda mig till arkitekt och samtidigt jobba som polis. Jag vill rita mitt eget hus och starta en egen restaurang där jag ska vara kock. Jag vill resa till så många ställen om möjligt och vilja promenera i en djungel.

 

Du har många drömmar, har du alltid haft det?

- Nja, jag har alltid velat göra mycket olika saker och varit ganska nyfiken, men mina drömmar har kommit nu på sistone.

 

Vad är nästa dröm du har då?

- Jag vill ju hinna göra mycket i mitt liv men nästa dröm är att hoppa fallskärm.

 

Du gillar ju att resa, har du hunnit resa mycket redan nu?

- Ja, inom Sverige har jag nog varit i de flesta landskap, städer och semesterorter neråt i landet. Sedan har jag varit utomlands i varmare länder sex gånger tror jag.

 

Vilken är den vackraste platsen i Sverige enligt dig?

- Hm… Svårt val men jag tycker Öland är väldigt mysigt.

 

Fortsättning följer…


Hoppsan!


God morgon!
Så konstigt det blev idag. Var helt säker på att jag hade ställt om min väckerklocka från 8 till 6 eftersom min plan var att hoppa upp tidigt idag så jag hann med lite på morgonen, men så visar det sig att jag varit helt ute och cyklat. Kollade på klockan vid kvart över 5 och tyckte väl att det var lite väl långa 45 minuter. Och visst har jag glömt ställa om klockan, så nu fick det bli lite sovmorgon. Det kanske jag är värd. Ja, det tycker jag. Dags för torsdag igen och herregud vad dagarna bara springer iväg. För min del blir det fullt upp idag igen med skola, träning och ikväll sänder vi radio. Det får ni ta och lyssna på tycker jag. Ställ klockan på 19,05 så surfar ni in här på studentradion och lyssnar! För då är jag med.

Nu kör jag kommentarer!

Nöjd med loppet

Idag sprang jag årets första Albogavarv i Söderköping och det kändes faktiskt riktigt bra. Tråkigt bara att det gick på asfalt och inte i skogen.. Tog mig runt på 15,57 vilket får ses som en helt ok tid på 5 km efter denna vinter träning som jag kört. Siktar ju dock på terräng-SM som är i Borås den 25 april bara träna på hårt och kanske skulle jag skriva lite mer om min träning. Rätt många som frågar om detta...


ArbetsrumTuren har kommit till kontoret i resan i mitt hem. För er som har läst min blogg under en längre har sett detta rum tidigare. Här sker mirakel med mina texter, skolarbeten och allting annat som har med arbete att göra. Som ni ser på bilden är det väldigt städat på mitt skrivbord, detta hör till ovanligheterna. Ofta är det mängder med papper som ligger framme bredvid min dator. Min älskad MacBook. Och den klassiska frågan till dig som läser...

Hur ser det ut där du sitter med din dator eller där du pluggar?

Överraskning
Det har blivit dags för lite överraskningar igen och denna gång är det som alla gånger tidigare. Om ni trycker på dessa bilder kommer det dyka upp en spellista i spotify. Och hur trevligt är inte det? Tänk att förgylla onsdagen med lite bra musik.. Kan det bli bättre?! Nej, tror inte det!

Till dig

För varje dag älskar jag dig mer och mer. Du visar fler sidor av dig som jag gillar och jag faller djupare. För varje gång som vi pratar med varandra känner jag att det verkligen är rätt. Första gången i mitt liv har jag hittat rätt när det gäller kärlek och du har visat mig vad detta ord innebär. Jag som alltid har gått omkring och fantiserat om vad kärlek skulle kunna vara. Ett ord som har en mängd olika innebörd. Innan när jag var själv och inte hade dig sa många till mig att det kommer när man minst anar det. Jag var på väg att sluta tro på detta som alla sa till mig, men så en dag. En dag började jag prata med dig, det fortsatte och idag är du är allt för mig.  Att allting kan falla så naturligt och kännas så bra.

 

Kärlek har fått en innebörd för mig och den stavas med åtta bokstäver med början på M. Du vet vem du är. Jag älskar dig. För alltid kommer du finnas i mitt hjärta..


Rum för avkoppling

Detta är hemma hos oss där vi bor. Här går att sätta sig när man känner sig lite nere och behöver lite kraft för att plugga eller bara ta det lugnt och njuta av livet. Många säger att det är tråkigt att bo på landet. Jag tycker däremot det är väldigt avkopplande just nu i alla fall. Som ni ser finns det en hel del skivor att välja på när man sitter här uppe på övervåning som detta är. Utanför brukar solen lysa in och sprida glädje åt en trött själ. Tänkte jag skulle visa lite mer av hur vi har det här hemma i bloggen så ni får veta hur det ser ut där jag bor, för jag trivs verkligen här hemma..

Trivs du med att bo på landet eller föredrar ni storstaden?

Start again

God morgon!
Hoppas ni har sovit lika bra som jag har gjort. Nu rullar allting igång igen med en helt vanlig tisdag, detta gillar jag helt klart faktiskt. Skönt att komma tillbaka till vardagen igen även om det är väldigt skönt att vara ledig. Nu kör vi så det står härliga till på jobbet, skolan eller vad man nu ägnar sig åt. Själv kommer jag ha fullt upp under dagen med era kommentarer, skolan och sedan skriva intervjuer. Ni verkar gilla alla dessa personer som står på tur, kul att höra. Det blir nog en bra dag detta.
Vad ska ni göra denna tisdag?

Arkiv


Kommande läsning

Det har ännu en gång blivit dags att presentera de personerna som kommer vara med i kommande intervjuer här på bloggen. I nuläget kan jag stolt presentera fem intervjuer som är inbokade, men det fyller på hela tiden. Som vanligt är det en bladning av olika innehåll i dessa, det handlar om mobbning, mode, vardagsliv och mycket annat. Ingen är den andra lik.

 

Vet inte riktigt var jag ska börja med denna presentation, tänkte göra den lita annorlunda mot tidigare, när jag gjort en lista rakt av. Jag börjar helt enkelt med Nathalie som kommer berätta om hur hon ser på framtiden och vad som fyller hennes liv idag. Vidare har vi Karin, en av grundarna till tidningen Modeflickan, vilket det skrivits mycket om. Här får ni lära känna henne ännu bättre. En av de stora bloggarna som ofta är med på listorna på blogg.se är Simone. Mer känd som Fattybom. Hos mig får ni en exklusiv intervju med henne. Självklart blir det också en resa utanför Sveriges gränser även i detta paket av intervjuer, och jag har pratat med Linda som bor i Barcelona, Spanien. Vi får veta lite mer om hennes vardag och vilka som är de största skillnaderna.

 

Dessutom har jag även med en kille i en intervju. Det blir lite av en favorit i repris när ni får lära känna Kalle ännu bättre. Han har varit med tidigare i en intervju och även med i panelen under denna månad, alltid trevligt med lite manliga bloggare, eller hur?

 

Där fick ni lite information om vad som väntar bakom hörnet… Men läs deras bloggar redan nu!

Nathalie:


Karin:

Simone

Linda:

Kalle:


 

 


Måndag 5 april

Idag blir det sista träningsmatchen mot Dalkurd på Nya Parken. Självklart kommer jag vara på plats för att följa denna drabbning. Sedan kan ni vänta er en "Inför Superettan" här på slipsens samtidigt som jag under dagen kommer presentera kommande intervjuer. Sitter just nu och jobbar med det projekt som Kalle och jag ska driva igenom. Är du en duktig skribent som är intresserad av att vara med, tveka inte att kontakta mig!

Tänker på Emelie!

Ni som har läst min blogg under en längre vet säkert att jag intervjuade Emelie under året som gick. Det handlade om hennes sjukdom, leukemi, som hon gått igenom ett antal gånger redan och nu fått tillbaka. Jag tänker på henne varje dag. Hon kommer säkert klara det, vilket jag vet att hon kommer göra. Ingen tvekan om det! Förstår inte bara hur en människa kan bli utsatt för detta så många gånger. Livet är inte rättvist! Emelie du är stark och klarar detta. För er som inte vet vad jag pratar om kan ni läsa dessa intervjuer:
Den andra delen går att läsa här.
Min tanke är inte att ta uppmärksamhet från henne utan önska henne lycka till i sin kamp mot cancern och det tycker jag ALLA ska göra!

Falskhet

Jag tänker att det egentligen kanske är i senaste laget att önska Glad påsk, men gör det ändå. Hoppas ni har haft lika trevligt som jag har haft över den stora dagen, påskafton. Hemmet fylldes av glada släktingar som inte setts på ett tag och vi diskuterade allt mellan himmel och jord. För första gången på väldigt länge blev det en omgång monopol och jag vann inte denna gången, brukar vara ganska bra på det men inte längre. Vad är det man brukar säga, tur i spel, otur i kärlek. Kanske har det vänt och visar sig att jag har tur i kärlek istället.

 

Ni måste säkert ha tröttnat på mig för länge sedan om mitt tjat om hur vacker kärleken är. Hur fantastisk min flickvän är. Och hur bra jag mår just nu. Jag förstår er mycket väl om det är så. Känner till och med igen mig i att vilja läsa om folk som är lite nere för de skriver så mycket bättre.

 

Har faktiskt insett det nu också, att jag inte får till de där texterna som jag lyckades med förut. Då kunde jag sätta mig ner under en halvtimme och skriva om någonting som många känner igen sig i. En sak som bör tilläggas är att mycket av det jag skriver är fiktiva texter och inte något som jag gått igenom även om det kan stämma bra överens med vissa saker. Detta får ni inte glömma bort ibland när ni läser texter av mig.

 

Men jag måste väl vara tydlig med att säga att intervjuer, paneler och annat inte är fiktiva utan de bygger på sanningen. Det hela blir till en fin blandning av det ljusa, mörka. Även vändpunkter och drömmar.  Alla dessa intervjuer och personer som jag har lärt känna betyder väldigt mycket för mig också. Det ger kunskap av att kunna förstå andra människor och i vilken situation som de befinner sig i, har fått mig att tänka innan jag kritiserar någon eller dömer ut någon innan.

 

Bortsett från allt detta fantastiska som det ger så ger det också en släng av hur verkligheten ser ut. Visst, att det finns trevliga och fantastiska människor vet jag om sedan tidigare. Men att det pågår en sådan falskhet som det gör var jag naiv för att se. Kanske blundade jag. Min syn gjorde att jag inte ville se detta. Ändå stöter jag på det ofta när man dels rör sig på internet men även i det vardagliga.

 

Det är bland det värsta som finns, människor som är falska. Några personer har jag fastnat för väldigt mycket och har svårt att ens diskutera med överhuvudtaget, utan jag ignorerar dessa hårt. Sedan för jag upp en diskussion med andra om denna person, men ofta har de en annan bild mot vad jag har. Då ställer jag mig frågan om det är jag som har gjort något fel eller? Mitt svar är enkelt, jag skiter faktiskt i det för vill de vara falska så får dem vara det. Men det ingår inte i min värld. Återigen en blandning av det mörka, ljusa och annat som hör livet till.

 

Passa er för dessa människor!


Vår
GLAD PÅSK!!

Tänk, redan påsk och jag som fått hänga på den här platsen sen 1:a advent.  (Vill ni ha förnyelse får ni

vända er till ”chefen”). Tiden går fort när man har roligt säger man ju. Och det stämmer!

Slipsens borde vara självlysande, av glädje, på blogghimlen för tillfället. Våren är här på riktigt!  Krokusen blommar. Marcus är, som han själv skrivit, kär. Fåglarna har börjat bygga bo i fågelbordet (av alla ställen!!), så nu får vi väl ha det kvar framme över sommaren (om de inte flyttar). Jag är lycklig över att ha hittat mina förfäder i gamla kyrkböcker och husförhörsböcker, alltså släktforskning. Kan det bli bättre? Det är möjligt, men varför inte passa på att njuta av all den här härliga livslusten som våren har med sig!!!

 

Min påsk kommer nog för övrigt att bli lugn. Ett eller ett par ägg, lite memma (finsk påskdelikatess, som efterrätt) och kanske lite sill och lax. Visst ser det gott ut med alla uppdukade middagar i tidningar och matprogrammen på TV:n. Den, ofta lyxmat, räcker för mig att ”äta med ögonen”, så satsar vi på maträtter vi tycker om på vårt påskbord. Det är precis, som jag skrev om i julas, att traditionerna har inte alls lika stor betydelse idag som när jag var barn/tonåring. Hur som helst brukar det bli bra ändå!!

 

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska bjuda på från förr, men vänta förresten… Nu vet jag; ett äggrecept från min kokbok från 1879. Inte den jag lagar mat efter varje dag precis, men jag tror nog det här äggreceptet skulle funka idag med:

Ägg till aftonrätt.

Löskokta ägg skalas och läggas på en tallrik i litet vatten. Hvetebröd, skuret i fyrkantiga skifvor, brynes i smör, skarp sås (se såser) hälles i täckfat eller ock flatt porslinsfat, de stekta brödskifvorna läggas uti och på hvarje brödskifva ett ägg, med laxstrimlor i dubbelt kors över sig. Ätes utan något till.

Smaklig måltid!! Någon som vågar prova?

Kokböcker är något jag gillar. Tänk om jag en dag kunde få för mig att plocka ihop allihop på ett ställe och räkna dem, eller i varje fall ställa dem i nån form av ordning i bokhyllan. Undrar hur många det skulle bli i så fall? (Återkommer med svar). Gubben tycker nog att det är lite för många, men där håller jag inte med. Kan aldrig bli för många!! Däremot, kanske jag borde använda dem flitigare. Min favoritmat är svensk husmanskost, med vissa inslag från det finska köket.  Där känner jag mig säker, kan improvisera lite. En nypa salt hit och några pepparkorn dit. Hantverk?? Nja, kanske inte direkt. Men det brukar bli ätbart och – rätt ofta - gott. Recept med en massa ”konstiga ingredienser”, när man måste handla halva butiken för att få ihop till grunden, är inget för mig. Jo, om det är något man provsmakat och vet att det är gott. Annars är det slöseri med tid och pengar – enligt mig. (Där kommer min tråkiga sida fram igen).

 

Hoppas skafferi och kyl är fulladdade med det ni tycker bäst om till påskbordet. (Skulle det vara tomt finns det säkert nån att göra ett litet besök hos, mamma och pappa brukar vara ett säkert kort). Och att påskägget är fullproppat med alla goda onyttigheter!! Sen säger jag som på vädret på TV, solen kommer att skina på någon plats i landet. Hoppas vi allihop bor på just en sån plats, så vi får lite färg på kinderna igen efter all xxx. (Ni vet vad xxx betyder, men det är inget vi pratar om längre).


En riktigt GLAD OCH SKÖN PÅSK

Önskar Faster Gunhild

 

 

 

 


Öppna nya dörrar

Glad Påsk på er! Våren har öppnat sin dörr nu här i Norrköping och snön är så gott som borta, väldigt skönt. För min del handlar våren om att prova på nya saker vilket jag älskar att göra. Samtidigt som våren öppnar sin dörr vill jag också öppna dörren till nya möjligheter. En sak som jag håller på med handlar om en ny portal där vi samlar grymma bloggar och fantastiska skribenter. Tillsammans med Kalle planerar jag detta och vi behöver just din hjälp med vad man vill läsa på sidan? Och om du har tips på någon som ska vara med. Tveka inte om att tipsa oss om det här så vi kan göra detta grymt bra. Maila mig på slipsens@gmail.com om du har några bra idéer.

Aprilpanelen


Ny månad innebär också en ny panel med nya medlemmar.


Kalle Nilsson 27 år från Kalmar
1. Påsk i helgen, hur ska ni fira?

- Jag firar med att jobba hela påsken, långfredagen blir lite ledigt dock. Känner jag mig själv rätt kommer godispåsen längta efter mig. Och jag är ju inte den som är den så jag ställer upp..

2. Vad har du för förväntningar på att sitta i denna panel nu?
- Ska bli trevligt att kunna leverera lite småländska åsikter och marknadsföra Sveriges vår- och sommarparadis som man bor i hehe!

3. Våren är på ingång och här för att stanna. Hur njuter du av solen?
- Eftersom man knappt hinner vara ledig eller ute blir det egentligen inte mer än att se solen genom rutorna på bilden från och till jobbet. Fast några joggingrundor, promenader och sommarstugebesök ska jag nog kunna klämma in.

4. Hockey slutspelet är i fullgång, är det något du följer?
- Sist jag såg ett hockeyresultat var väl under 90-talet. Annars roar det här sinnessjuka utbrottet lagom mycket.

5. Finns det någon nyhet som du har läst under veckan som fått dig att rynka på näsan?
- I Kalmar går debatten het om Kalmar/Växjös nya gemensamma Linnéuniversitet där nya rektorn inte fått så bra start. Han köper smycken för en kvarts miljon, skickar ut föregående rektorns kontorsmöbler och köper nya för 800 000, med skattebetalarna som betalare. Detta har fått lokaltidningar, anställda och skattebetalare att gå i taket. Han påstås heller inte vilja bli kallad för Stephen Hwang utan vill bli tilltalas "Rektorn" av studenter och anställda. En höjdare kille, verkar det som. Enligt mig kan en sån få kallas "Idiot" istället för "Rektor".

Totally 16 år från Örnsköldsvik
1. Påsk i helgen, hur ska ni fira?
- Genom att käka så mycket godis att jag inte kommer upp ur soffan. Typ.

2. Vad har du för förväntningar på att sitta i denna panel nu?

- Vet inte vad jag ska svara på denna fråga. Tycker att det ska bli väldigt trevligt.

3. Våren är på ingång och här för att stanna. Hur njuter du av solen?

- Oj, är den? Här uppe i norrland är det fortfarande mängder med snö och jävligt kallt! Men visst syns solen till ibland trots det och när den väl gör det tar jag på mig solbrillorna och är mer än gärna ute och promenerar.

4. Hockey slutspelet är i fullgång, är det något du följer?
- Eftersom jag är en MoDo-it kan jag inte säga att jag följer det slaviskt. Men visst kan jag se på någon match då och då med tanke på att jag älskar hockey överhuvudtaget.

5. Finns det någon nyhet som du har läst under veckan som fått dig att rynka på näsan?
- Att Ricky Martin är bög. Vad är han egentligen? 35? 40? Och så kommer han på det NU?

Perfektion 23 år från Göteborg
1. Påsk i helgen, hur ska ni fira?
- Eftersom det är min 23-årsdag på Skärtorsdagen kommer jag börja med att fira den, födelsedagen alltså. Först lunch med tjejerna på Ruby, sen tårtkalas med familjen på kvällen. Sen blir det en tripp till Ulricehamn, traditionsenligt påskfirande osv. Sen har jag nästan bestämt mig för att vara tillbaka i Göteborg på påskaftons kväll. Alldeles för många roliga event jag kommer att gå miste om annars..

2. Vad har du för förväntningar på att sitta i denna panel nu?
- Det är ju andra gången jag är med i panelen (lyckos mig) men de tär svårt att veta liksom, det är en rolig grej du har startat helt enkelt. Jag tycker det är roligt att få frågor som måste begrundas innan det slutgiltiga svaret kommer osv. Och ni som tidigare läst min blogg vet ju att jag gillar att skriva..


3. Våren är på ingång och här för att stanna. Hur njuter du av solen?

- Jag njuter så mycket som jag hinner, längtar tills att vi har gjort i ordning terrassen på kontoret så att man kan sitta ute och äta lunch, dricka coca cola i solen.. Bäst av allt är att uteserveringarna på Avenyn har börjat byggas upp igen.. Snart kan man sitta på takterrassen på Rubinen och dricka skumpa, eller njuta av en kall öl på Locatelli. Det känns att det snart är vår.

4. Hockey slutspelet är i fullgång, är det något du följer?
- Som ni vet är jag "lite finare, lite bättre".. Med andra ord: Jag följer mitt underbara Djurgården slaviskt - semi nu.

5. Finns det någon nyhet som du har läst under veckan som fått dig att rynka på näsan?
- Som jag tidigare har skrivit om i min blogg är jag vansinnigt dålig på att följa nyheterna, jag skäms och jag har lovat att bättra mig. Och om jag ska vara ärlig så kan jag inte komma på en enda nyhetshändelse under senaste veckan.. Alls. Eller jo, de va någon ny fräsig Ferrari, räknas det? Haha! Eller jo, de har diskuterats en del om den där psykopaten Mats Alm som mördade sin blivande fru.. Det minns jag.

Glad Påsk

Glad Påsk! Idag kommer en ny panel som ni inte får missa men ut och njut av solen nu istället..

Från botten och upp

Att köra sitt eget race är något hon också har gjort. Numera bor Annika i Malmö tillsammans med sin sambo där hon pluggar till fastighetsmäklare. Här får hon också hjälp av det hon gått igenom.

- Att jag började plugga till fastighetsmäklare är nog det bästa som kunde hända mig. Jag märker ju att jag vågar mycket mer idag än vad jag gjort tidigare i mitt liv. Nu vill man ju visa allt man kan också, säger hon och låter väldigt inspirerande på rösten.

I Malmö bar det av tillsammans med sambon för att dels plugga där men även prova på en ny stad. En stad som hon trivs mycket bra i.

- Malmö är en fin stad som jag trivs väldigt bra i, även min sambo.

Hur trivs du med dina studier?

- Programmet jag läser är helt kanon. Dock har jag ju inte läst så länge när jag har 2 år kvar nu men hittills har det funkat bra för mig tycker jag.

 

Är det inte studier som står på schemat är det bakom kassan i en matbutik som vi hittar henne. Där har hon jobbat ett tag när jag pratar med henne och att det är bra jobb håller hon med om, men hon siktar högre.

- Visst det är bra att få in lite extra pengar nu, men det är ju ingen framtidsdröm för hela livet.

Därför funkar det strålande för henne att jobba lite där nu samtidigt som hon kan plugga på universitet för att förhoppningsvis få ett jobb i den branschen, mäklare av fastigheter. Ett yrke som inte alltid varit självklart att sikta på för Annika utan mer av en slump. Som hon själv uttrycker det.

- Jag hade helt enkelt poängen och kom inne. Men visst tycker jag det är väldigt roligt också, annars skulle jag ju inte läsa det.

 

Hur skulle du vilja beskriva en vanlig dag för dig?

- En helt vanlig dag. Jag går upp och äter frukost för att sedan sätta mig och blogga lite. Efter det gör jag mig i ordning för att ge mig iväg till skolan. På kvällarna tränar jag oftast eller är ute och springer en runda. Efter träningen brukar det ofta bli lite pluggande hemma, jag har ganska få föreläsningar nämligen.

Låter som ett väldigt trevligt och vanligt liv, med en skillnad. Annika har kämpat sig upp från att varit väldigt mobbad till att idag lärt sig lägga energi på annat. Hon berättar för mig att hon inte tar åt sig längre. Idag är hon väldigt lycklig som hon säger men har vissa komplikationer från det hon gått igenom.  Allt detta är ett bevis på att det går att lyckas. Jag frågar henne om hon har någon förebild som gjort samma resa som hon gjort.

- Nej, inte direkt någon specifik person utan bara lite allmänt. En kändis där och en där liksom. Jag brukar läsa om dom lite runt om i olika tidningar.

 

För henne har det fungerat att kolla runt på andra som har lyckats väl i livet trots en tuff och hård bakgrund från att vara mobbade. Hur ser hon på framtiden?

- Om 5 år är jag färdig mäklare. Bra på att sälja, hoppas jag, sedan bor jag kvar i Malmö. Som det känns nu i alla fall men sen får man ju se till var jobben finns också.

Jag tackar henne för att hon ville vara med i en intervju hos mig, förhoppningsvis finns det några som följer Annikas råd och kämpar sig uppåt. För hon är en person som är positiv och envis, med dessa egenskaper kan man lyckas med det mesta. Som att gå från botten till toppen.


Annika fick hjälp av sin familj tillbaka

Annika är tjejen som själv beskriver sig som envis, positiv och sprallig. Ett av dessa ord är något hon inte varit, positiv, utan hon har befunnit sig allra längst ner på botten. Efter en tuff tid med psykisk mobbning har hon kämpat sig uppåt till att idag må mycket bättre. Att hon är envis märks tydligt när jag bestämde mig för att prata med henne om hennes tuffa tid, men även hur hon ser på livet idag. Möt Annika i veckans intervju.

 

När jag får chansen att prata med en tjej som gått igenom mycket hårt i sin vardag, kan jag inte låta bli att börja med att fråga om det värsta hon har upplevt. Det visar sig vara en händelse för bara två år sedan.

- Jag och min pojkvän var på Liseberg tillsammans och vi hade träffats några månader tidigare och var helt nyförälskade och nervösa. När vi stod i kön till en av åkattraktionerna var det först ett gäng tjejer som stod bakom oss som började fniss, glo och peka.

Efter ett tag började även fler att göra samma sak vilket Annika upplevde som väldigt jobbigt. Detta upprepades när även när de åkt färdigt och gick till nästa karusell.

- Jag kände mig som en apa i bur och det förtog halv nöjet. Min pojkvän försökte trösta mig, men den gången sved det värre än det gjort tidigare.

Händelsen på Liseberg då, för två år sedan, är det värsta hon har upplevt även om hon haft det tufft tidigare. Jag ber henne berätta lite mer om på vilket sätt mobbningen mot henne skedde när hon var yngre. Att det rör sig mer om psykisk mobbning var något jag trodde var mer vanligt mellan tjejer. Och det visar sig också stämma bra.

- Det rörde sig om att jag blev utfryst när jag var yngre, att jag inte blev bjuden på kalas och så. Mycket kommentarer också från andra tjejer.

 

För många som har gått igenom en period av mobbning under sin skoltid kan de se tillbaka på en tid som stärkt dem. Detta är något vi ofta kan få läsa om när det handlar om framgångsrika personer i samhället, även här kan hon hålla med.

- Eftersom jag har varit nere på botten har jag växt nu efteråt och blivit starkare. Jag tror också att det är just dessa händelser som jag gått igenom som bidragit till det.

Var vände du dig för att jobba dig uppåt?

- Min familj. När det var som allra värst fick jag stöd från min familj som gjorde att jag orkade bygga upp mitt självförtroende igen. Dessutom började jag ta danslektioner vilket också gjorde att jag vågade mer. Idag skulle jag vilja säga att mitt självförtroende är på topp.

För Annika finns det två viktiga saker som hon aldrig skulle kunna klara av att leva utan, det är dels hennes familj men även sambon som alltid stöttat henne. Hon berättar också att det kommit ut fler positiva saker från allt detta.

- Jag har lärt mig att det är viktigt att vara ödmjuk. Sedan dömer jag heller aldrig en människa innan jag lärt känna personen, dessutom har jag också lärt mig ta vara på livet och njuta av det och vara tacksam över det som erbjuds.

Hon berättar också om lärdomen att aldrig ta något förgivet och att strunta i alla andra genom att bara vara sig själv. Jag frågar henne om vilka bästa tips hon skulle ge till de som går igenom samma sak som hon gått igenom. Det är kloka råd som kommer från henne.

- Först av allt, bara skita i alla kommentarer från folk. Bara helt enkelt strunta i det helt. Sedan ta hjälp av vänner och familj, för de finns alltid där. Slutligen tycker jag bara att man ska se framåt, köra sitt eget race.

 

Fortsättning följer…


1 april

Tackar! Tack! Tack!
Vad roligt att ni läser min blogg det gör mig verkligen glad. Ni verkar gilla det jag skriver väldigt mycket också och idag fortsätter jag leverera texter. Ni kommer få lära känna Annika som under sin ungdom i skolan blev mobbad men har kommit tillbaka. Ett intressant och aktuellt ämne. Intervjun kommer jag lägga upp under dagen. Alla era kommentarer kommer jag svara på under kvällen. Hoppas ni håller tillgodo med detta! Förresten det är 1 april idag och man får passa sig för ett folk kommer hitta på saker idag för att säga, "April, april din dumma sill" För övrigt blir det skola och presentation under förmiddagen. Hemma vid 15-tiden igen. Vad ska ni hitta på idag då?


bloglovin

RSS 2.0