Elin föddes in i modeintresset

Denna vecka får vi träffa en tjej som verkligen brinner för mode. På sin blogg lägger hon upp helt fantastiska bilder på sina outfits och tipsar om det senaste modet för tjejer. Elin Hansson är lite av expert som föll för modeintresset direkt från att hon föddes. Nu får du chansen att lära känna Elin ännu bättre när hon är med i veckans intervju här på Slipsens.


Hur skulle du beskriva dig själv som person?

- Jag skulle nog beskriva mig själv som en glad, pigg och kreativ tjej!

 

Nämn 3 saker som vi inte vet om dig.

- Jag har åkt skidor HELA mitt liv, Jag har spindelfobi, Älskar choklad...

 

Läser man din blogg märks det tydligt att du brinner för mode, har du alltid haft det intresset?

- Ja alltid! När jag var riktigt liten, sådär fyra år, var jag helt tokig i klänningar. Något som jag fortfarande är.

 

Hur länge har du haft din blogg?

- Jag startade bloggen för ett år,  och några månader sedan. Men har endast bloggat ”aktivt” sedan i vintras.

 

Du måste lägga mycket pengar på kläder, hur ser ditt klädkonto ut?

- (Haha) Jo, jag skulle väl ljuga om jag påstod att jag inte lägger mycket pengar på kläder, men det varierar faktiskt från månad till månad. Vissa månader köper jag nästan inget alls, andra månader jätte mycket. Men skulle man göra ett genomsnitt av de, skulle de kanske ligga på 1000-2000 kronor i månaden.

 

Jag grips ofta av hur bra bilder du har på dina outfits. Får du hjälp av någon som sköter kameran eller kör du på självutlösning?

- Tack så mycket! Det varierar. Ibland kör jag med självutlösaren, och ibland tar någon annan korten åt mig. Det brukar i så fall vara min lillebror som får ställa upp som fotograf. Något som inte alltid uppskattas. Jag kör med honom stackarn…

Vad får du för respons av dina läsare?

- Jag får väldigt mycket positiv respons från mina läsare, vilket jag uppskattar otroligt mycket! Blir alltid lika glad. Känns roligt att människor tycker om det man gör.

 

Har det någon gång hänt att folk kommit fram till dig på stan och berömt dig?

- Ibland kommer personer fram och frågar var jag har köpt mina kläder, för de tycker de är fina osv.

 

Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Jag startade den för att jag vill inspirera andra!

 

Var hittar du inspiration till kläder?

- Från allt möjligt! Folk på stan, tidningar, bloggar, modemagasin m.m.

Hur kom det sig att du blev så intresserad av mode?

- Intresset för mode har alltid funnits där. Ända sedan jag var riktigt liten. Föddes antagligen med intresse till mode! Haha.

 

Lägger du ner mycket tid på bilderna du lägger upp på bloggen?

- Jaa, otroligt mycket tid! Gillar att fota så tycker att det är superroligt!

 

Vilka bloggar följer du om du får nämna tre?

- Följer många bloggar, hittar nya varje dag. För att nämna tre exempel: Stylebykling. Fashiontoast och Jak&jil!

 

Vad läser du helst, ett modemagasin eller ett gäng modebloggar?

- Kan inte vara utan något. Modemagasin läser jag för att hålla mig uppdaterad på trender etc. Modebloggar läser jag för att få unika och personliga tips.

 

Du pluggar också, vad är det du läser?

- Jag läser samhäll-ekonomi, andra året på gymnasiet.

 

Vad drömmer du om att jobba med i framtiden?

- Jag drömmer om att få jobba med musik och mode! Skulle det inte gå vägen där skulle jag gärna utbilda mig till pilot.

 

Varför får man inte missa din blogg?

- Om du gillar mode så får du absolut inte missa min blogg. Bjuder på härliga modetips, outfits m.m.! Blandar trender med ”egna” trender, och vågar ta ut svängarna!

(Besök Elins blogg genom att trycka på bilden)

 


Nyfikna katter


Bra musik i mina öron...

Britta Persson - Meet a Bear

Marina and the diamonds - I'm not a Robot

Samtal jag minns från resan

I somras befann jag mig i Slovakien för en kort vistelse tillsammans med en vän som bor i landet. Eftersom jag varit i landet ett antal gånger tidigare har jag lärt mig lite av deras kultur och hur allting fungerar där nere. En av de saker som jag har märkt är att planering är inte någonting som de är vana vid, och som inbiten svensk märker jag så väl skillnaden på hur vi har det i vårt land. Vissa kan säkert tycka att jag låter som någon nationalist nu när jag hyllar Sverige och sågar Slovakien, tvärtom. Jag gillar det synsättet de har på något sätt. Allting är inte uppstrukturerat och förutbestämt utan det mesta sker på impulsiva handlingar känns det som, även om det säkert inte är så.  Som svensk är jag också lite småsnål vilket gör att jag flyger med Ryanair, precis som tusentals andra svenskar, och detta i kombination blir inte så bra.

 

Under min hemresa har vi fortfarande inte fått någon information om vilken gate som är till vår resa, och bara minuter innan utsatt tid blir vi inkallade i ett rum. Väl där inne står vi och väntar på att få ytterligare information. Ingenting händer. Blyga och tysta, som vi svenskar ofta är, så frågar ingen personalen utan vi står och bygger upp en ilska över att inte få någon som helst information. Mitt i denna trängsel börjar jag prata med en äldre man som ser väldigt välklädd ut. Min första mening lyder ”Tur att man inte betalat så lite för resan när det är så här dåligt”. Han kollar lite undrande på mig. Han förstår naturligtvis inte vad jag säger när jag pratar engelska så istället säger jag samma sak på engelska. Min knaggliga engelska. Han förstår direkt vad jag säger men fattar inte riktigt vad jag menar. Betalat så lite? Plötsligt tar han fram sin biljett och visar att han minsann har betalat 2500 kr för denna resa. Han måste undrat vad jag menade egentligen.

 

 

Jag som bara betalade 300 kr, tur och retur, han 2500 kr för en enkelresa. Försöker slingra mig ur denna jobbiga situation som jag lyckats sätta mig i och lyckas nog ganska bra. Han ser på mig förstående och vi inleder ett samtal som pågår under hela resan hem till Sverige.

 

 

Väl hemma ska jag åka tåg och hamnar i samma situation. En person som tvingas stå på tåget gnäller lite. Och jag säger självklart ”Tur att man inte betalat så mycket för resan.” Blick jag får från personen säger mer en tusen ord. Jag skulle aldrig sagt det egentligen nu när jag tänker efter. Å andra sidan fick jag prata med lite trevliga människor. Nästa gång jag reser ska jag göra samma sak igen om någon gnäller över någonting för det blir ofta trevliga möten och minnen.


Blog Awards från hotellet

DET SOM ÄR nackdelen med att åka på Blog Awards är att alla skriver om allting som händer. Visst, det kan jag stå ut med men när jag går in på Amandas blogg hittar jag en film från helgen, där har ni mig i ett nötskal. Visst låter jag väldigt smart i mitt uttalande...?

Hjälp mig bli frisk

Jag behöver er hjälp. Min röst är helt borta och jag är förkyld som aldrig förr, och det största problemet är att jag ska jobba som speaker på lördag. Och visst, jag kanske överdriver men jag har absolut ingen röst på morgonen när jag vaknar sedan kommer den efter ett tag men är väldigt krasslig. Det bästa är nog att vara tyst tror jag men det har jag väldigt svårt med. Blir nog så illa tvungen.

Ge mig dina tips på hur man blir frisk så snabbt som möjligt. Hur får jag tillbaka min röst och hur rensar jag upp allting som sitter i halsen?! Desperat efter er hjälp!

Vilken gillar du bäst?
HAR TAGIT lite nya outfits bilder som jag undrar om, vilken tycker du är snyggast?

Lugnet

DET VAR EN HELT underbar helg i Stockholm, vår fina huvudstad. Ändå är det väldigt skönt att komma hem till landet igen efteråt. Här kan jag hitta lugnet igen, ladda upp för nya spännande saker. Spara lite pengar. Samla energi. Att få sitta tillsammans med katterna, njuta av vad naturen har att erbjuda och allt annat. Det är verkligen lugnet. Även om jag är ute på olika saker hela tiden är den här jag samlar mig för att orka med allting.

Ny röst

TISDAG IDAG OCH MIN HALS mår inte så bra idag. Inte speciellt roligt för nu är min röst helt annorlunda också, kul att jag ska jobba som speaker i helgen. Blir att dricka mycket te under kommande dagarna. Jag som hade tänkt att träna rätt hårt denna veckan vilket det inte blir idag tyvärr. Igår var jag lite off från bloggen, hade fullt upp hela dagen kan vara därför jag har fått ont i halsen. Var bland annat på hockey igår i Linköping som var väldigt roligt dessutom vann hemmalaget Linköping HC med 4-0 mot Södertälje. Tur att jag fick te i helgen på Blog Awards så jag kan bli frisk så fort som möjligt. En annan rolig sak är att det har blivit fler som läser min blogg för varje dag de senaste dagarna. Välkomna hit!Hur är det med er idag?Ta vara på stunden

I mina öron sjunger Britta Persson och utanför fönstret sveper landskapet förbi. Sitter på tåget och lyssnar på alla som sitter runt omkring. Ett litet barn leker med sin nya bil som han fått av sin snälla pappa. Jag tänker tillbaka till hur det var när jag var liten. Framför mig sitter en kvinna och läser i sin enormt tjocka tidning. Eller läser och läser, kollar mest på bilderna. Jag sneglar lite på henne men hon är helt inne i sin tidning. Den verkar väldigt intressant.

 

Plötsligt är det bara en röst som hörs i tåget. En gnällig röst som klagar över att det är så mycket tunnlar som gör att hon inte kan prata i sin mobil. Inombords blir jag lite irriterad, hur bortskämd får man vara, men försöker att inte visa det. Högt och tydligt pratar hon om sina bekymmer i livet, verkligen så högt för att alla ska höra. Jag funderar över om jag ska visa lite medkänsla men bestämmer mig för att inte göra det utan återgår till mitt.

 

Egentligen har jag lite dåligt samvete över att hon har haft det fruktansvärt men det går faktiskt inte göra någonting åt det. Däremot undrar jag om det verkligen stämmer allt hon säger, men lägger inget mer intresse i det. Återgår till barnet som fortfarande är glad över sin nya bil och kvinnan som fortfarande är helt inne i sin tidning. Södertälje sveper förbi i en hög hastighet och nu börjar jag närma mig min slutdestination. ”Nästa, Flemmingsberg” hörs i högtalarna. Jag börjar fundera på att lägga ner min dator för att fokusera på nästa uppgift. Då slåss jag av en tanke, men den lämnar jag så fort som jag lämnar tåget.

 

Jag tar nya grepp och laddar för en ny vecka.


Bilder från helgen

Har suttit och kikat runt på olika bloggar efter helgens Blog Awards och det verkar som att många sågar det helt, jag håller inte med om detta. Jag tyckte det var en riktigt trevlig dag där man fick träffa alla dessa personer som också bloggar och som man bara pratat med via bloggen tidigare. Sedan själva prisutdelningen var också helt ok, jag tycker rätt personer vann. Tror faktiskt att det är så att många är sura över att de inte fick några priser. Själv hade jag ingen kamera med mig men har ändå hittat några bilder på mig och andra bloggare. Nedan är några av dessa men det kommer säkert komma ännu fler bild.
Jag och Diabetesmannen
Kattis, jag, Simone, Eleonore
Jag, Johan och Kim


Slipsens-live

Ikväll rullar vi igen... En ny månad går mot sitt slut vilket innebär att det är dags att få fram nya medlemmar till panelen. Detta kommer lottas under kvällens program, sedan blir det också summering av Blog Awards som hölls igår i Stockholm. Självfallet var jag på plats under detta evenemang. Dock fick jag inget pris denna gången men till nästa år är det dags för mig att inta ett pris. Eller vi får se. Sändningen idag rullar igång klockan 18,00. Alltså är vi tillbaka på den tid som det brukar vara.


Ni tittar som alltid i rutan som kommer upp vid 17,45 ungefär.
Kontrast


På hotellet

NU VÄNTAR NI säkert på bilder från gårdagens Blog Awards och jag lovar att det kommer också komma upp, kanske inte idag men någon dag. Ligger på hotellrummet nu och på bilderna ser ni hur det ser ut där jag befinner mig just nu på Mornington på Nybrogatan. Hade världens tur med att få ett rum högst upp med utsikt över Östermalm. Hur var då gårdagen? Jo, det var väldigt trevligt att träffa massa bloggare som man alltid annars bara pratar med över bloggen. Tyvärr var ju inte jag nominerad i någon kategori, inte så konstigt för så stor är jag faktiskt inte. Dock saknade jag flera som borde varit nominerad bland annat en person som jag sprang på där, Simone. Ska försöka piggna till lite nu för att söka mig ner mot frukosten.

Gunhild skickar brev, ett riktigt brev med frimärke

Denna veckan fick jag ett brev från Gunhild där hon skriver:

 

Buh...

Det är bara jag faster Gunhild som dyker ipp så här oanmäld från min time-out. Visst, den gäller fortfarande. Men vem sa nåt om papper och penna. Inte jag i alla fall. :) Hur Marcus ska lösa det här har jag inget svar på. Men jag litar på hans kreativitet, som inte brukar svika. Ett tips: se det som en utmaning från "den gamla världen" - spännande....

Just nu njuter jag av att solen skiner in genom fönstret och värmer "en frusen själ". Utanför är träden i höstfärger, en bit bort lyser ett gärde alldeles gult av blommande solrosor. På andra sidan huset var det plöjningstävlan igår, så delar av det stora gärdet är plöjda i spikraka fina rader. Låter det inte idylliskt? Det är så man kan ha det på en time-out, bara njuta av vad naturen ge en - alldeles gratis till och med. Och det kommer jag nog fortsätta med till nästa vecka. Vem vet vad som händer då.

Ha det så bra!!

Hälsar Faster Gunhild


 


Slipsen goes Stockholm!

Varje lördag kommer det ett brev från Gunhild och så även denna vecka trots att jag är i Stockholm. Denna vecka är det lite speciellt också, ni kommer märka det senare idag. Själv är jag alltså i huvudstaden när jag ska gå på Blog Awards. Tyvärr har jag inget pris att hämta i år men det kommer förhoppningsvis bli kommande år, eller vad tror ni? I min mening kommer jag växa och bli ännu större inom en snar framtid. Redan nu kan jag ju faktiskt kalla mig för Norrköpings Största Manliga Bloggare.

 

Det ska bli väldigt kul att träffa massa bloggare idag också. Helt underbart om jag får säga det själv. Bilder kommer självfallet senare.

 

Slipsens är ute och härjar nu!


Laddar om

IDAG ÄR DAGEN när jag alla ska vara peppade för att gå på Blog Awards men gårdagens utgång gjorde att jag inte är så taggad överhuvudtaget idag. Efter en trevlig kväll hos Mimmi skulle vi ta oss ut i Stockholms nattliv men för min del slutade det med att jag blev nekad att komma in. Tydligen verkar de vara väldigt hårda här i Stockholm men tilläggas är att jag kände mig väldigt nykter när jag stod i kön och allt, ändå blir jag nekad vilket gör mig väldigt upprörd. Det positiva är att jag fick sova lite längre. Men fortfarande inte så peppad när jag idag vaknar upp på mitt hotellrum. Igår var det annars en mycket trevlig dag som jag spenderade på stan tillsammans med Eleonore. För övrigt bor jag på Mornington vilket är väldigt fint dessutom har jag balkong och allt vilket är helt underbart. Så jag får tacka Natalie som har hjälpt mig att ordna detta rum. Stort tack!Hur är det med er idag?Sverigedemokratern, Blog Awards och tv-program i veckans panel

FÖR SISTA GÅNGEN får vi se septemberpanelen. Det är dags för en ny panel och den kommer dras under nästa vecka så du har fortfarande chansen att bli en del av min blogg, ta den chansen för du kommer ångra dig annars. Maila mig om du vill sitta i panelen, slipsens@gmail.com, eller kommentera detta inlägg. Nu kör vi, PANEL!

Kim 24 år och bor i Stockholm

1. Valet är avgjort och vi fick in Sverigedemokraterna, vad är din kommentar?

- Vad ska man säga. Själv så gillar jag det inte, men de blev ju som sagt invalda. Om Media hade tagit sitt ansvar och visat upp dem i utfrågningen etc så hade kanske folket fått mer uppfattning om dem.

 

2. Imorgon (läs: lördag) är det dags för Blog Awards i Stockholm. Vilka tre bloggar skulle du vilja ge pris?

- Ge pris? Tycker inte att någon blogg förtjänar ett pris. Om någon blogg skulle det vore det i så fall de som de som drar upp viktiga saker. Så vet inte.

 

3. Det finns mängder med tv-program att kolla på nu under hösten, följer du några tv-program nu under hösten?

- Njae, jag tittar sällan på serier. Men Fringe kommer jag att följa. Vet inte riktigt om det är något annat.

 

4. Vad skulle du vilja se mer av på slipsens?

- Mer slips! Det är alldeles för lite Slips på slipsens! Gott folk, sanna mina ord!

 

5. Om du får summera din tid i panelen som nu är över. Hur har det varit och har du några tips till kommande medlemmar?

- Det har varit roligt. Dock så har det varit lite stressande nu sista veckan då jag har varit fullt upptagen med min flytt. Tips är jag riktigt dålig på. Men det går nog bra för de nästa. =)


Sanna 19 år och bor utanför Norrköping

1. Valet är avgjort och vi fick in Sverigedemokraterna, vad är din kommentar?

Jag är ärligt talat väldigt besviken på hela valet och hade hoppats på att Socialdemokraterna skulle ta hem segern, i stället för Alliansen tillsammans med SD som kom in i riksdagen. Det hela känns väldigt osäkert och jag är ärligt talat rädd för hur detta kan komma att påverka vårt land och alla människor som lever här, men jag hoppas Alliansen håller sitt löfte om att inte släppa in SD i huvudtaget.

2. I morgon (läs: lördag) är det dags för Blog Awards i Stockholm. Vilka tre bloggar skulle du vilja ge pris?

Jag skulle vilja ge pris till Tyra Sjöstedt i kategorin bloggbusiness, som jag tycker har kämpat stort med sitt företag och alla andra arbeten. Hon har fört lite extra energi över oss läsare igenom hela året. Årets blogg tv är helt klart Bella & Tyra show som ska vinna, behövs knappast någon förklaring till varför men det har helt enkelt varit storslaget i jämfört med det andra nominerade. Sedan hade jag gärna sett att 17 år & trebarnsmamma (Rebecka Pedersen) vinna i kategorin Årets blogginspiratör främst för att det är en bekant till mig, men även för att hon är en av de stora föräldrabloggarna som jag personligen anser borde ta mer plats när det gäller tävlingar som Blog Awards.

3. Det finns mängder med tv-program att kolla på nu under hösten, följer du några tv-program nu under hösten?

Jag brukar följa många tv-program, men många har säsongsuppehåll nu eller börjar inom kort men började nyligen följa den nya säsongen av Ensam mamma söker.  Lite senare i höst kommer jag ibland annat fortsätta att följa Gossip Girl, som börjar sända säsong 4 den 10 oktober. En nyhet är även att man kan se avsnitten efteråt i 14 dagar om man skulle missa något eller vilja se det igen, direkt på kanal5play.se!

4. Vad skulle du vilja se mer av på slipsens?

Jag skulle vilja se mer utav vem som verkligen ligger bakom slipsen, med allt som hör till som tankar, personliga åsikter, drömmar, fritidsintressen osv. och kanske lite tävlingar.

5. Om du får summera din tid i panelen som nu är över. Hur har det varit och har du några tips till kommande medlemmar?

Jag tycker det har varit roligt att vara med i panelen och svara på frågor varje vecka. Men jag tycker det är synd att ni läsare inte har visat så stor respons, på det svar som man givit under den här tiden i panelen som jag hade förväntat mig. Har inget direkt tips till kommande paneldeltagare, men ni er läsare utanför panelen – kommentera mer!


Molly 21 år och bor i Uppsala

1. Valet är avgjort och vi fick in Sverigedemokraterna, vad är din kommentar?

- Usch vad hemskt. Jag förstår inte hur SD kunde komma in.. Hemskt.

 

2. Imorgon (läs: lördag) är det dags för Blog Awards i Stockholm. Vilka tre bloggar skulle du vilja ge pris?

- Om man får välja helt fritt eller bara av de nominerade? Annars skulle jag valt Alexandra - vadfanskajagheta.se för att hon är en underbar vän och en fin människa. Annars tycker jag om Foki. Svårt det där. Jag gillar alla på ett speciellt sätt.

 

3. Det finns mängder med tv-program att kolla på nu under hösten, följer du några tv-program nu under hösten?

- Idol är det enda jag verkligen följer. Annars brukar jag kolla på det mesta!

 

4. Vad skulle du vilja se mer av på slipsens?

- Kör på som du brukar! Det blir bäst =)

 

5. Om du får summera din tid i panelen som nu är över. Hur har det varit och har du några tips till kommande medlemmar?

- Det har varit trevligt :) Tips.. nej :p


Fredag 24.09.10


Skjorta - Boomerang , Jeans - Acne , Jacka - Gant , Skor - Bobbie Burns
Dagens humör: Fredags glad och på strålande humör
Dagens utseende: Jeans skjorta och svarta jeans
Dagens känsla: Det kommer bli en UNDERBAR helg!
Dagens irritation: Ingenting!
Dagens roligaste:
Går inte välja en sak utan bara träffa massa roligt folk
Dagens önskan: Att vädret håller i sig
Dagens borde: Borde städa lite på mitt rum
Dagens låt: Teddybears - Ahead of my time
Dagens textrad: "Det finns en gata där alla kan mitt namn, jag ramlar dåliga gatan fram"

Äntligen är det fredag

Godmorgon!
Fredag 24 september och idag rullar lönen in och allting, vilket är väldigt skönt i min mening. Speciellt när jag ska åka iväg till Stockholm idag för att festa ikväll med Mimmi, träffa Eleonore under dagen. Men framförallt, det är dags att äntligen gå på Blog Awards och jag är riktigt taggad inför detta. Kanske inte just nu eftersom klockan är tidigt på morgonen, men om några timmar är jag sjukt taggad. Och bättre kommer det bli under dagen, bara bygga upp förväntningar och allting sedan gäller det imorgon. Ska bli väldigt kul att träffa massa andra bloggare som jag brukar prata med via bloggen. Hoppas många av mina läsare är där också så jag får träffa några av flera hundra av mina läsare. Ska bli helt grymt enligt mig! Tåget rullar klockan 11,30 från Norrköping.

Vad ska ni hitta på idag?Joanna kan blanda högt och lågt

Torsdagar innebär intervju här på slipsens och visst är det ju också dags att lära känna en ny spännande person även denna vecka. Jag kikade runt bland bloggar och hittade en mycket intressant blogg som stack ut från mängden. Bakom denna stod Joanna så jag tog kontakt med henne och det visade sig vara en skön tjej som kan bland det ytliga med det djupa. Möt henne i veckans intervju.
Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Jag startade TRALLABELLE för att jag ville bli känd, få hem gratisprodukter och en bok publicerad. Tyvärr har jag (ännu) inte fått ett enda par skor i brevlådan. Däremot har jag fått en smällare i brevlådan... Hoppas dock inte att det var i samband med bloggen... Hoppas överlag att det inte var personligt...Men bortsett från att jag hoppas att någon slumpmässig rik gubbe finner någon sorts pengadrivande substans i min lilla bit av cyberrymden, så älskar jag att skriva. Bloggande är ett sätt att få utlopp för alla ord och meningar som ständigt har rejvparty i mitt huvud.

 

Har du alltid skrivit och haft rejvparty i ditt huvud?

- Det ständiga rejvpartyt resulterade i att jag började skriva:P Jag älskade sagor ohälsosamt mycket när jag var liten. Om jag hade tråkigt i t.ex. affären, så brukade jag sitta i kundvagnen och berätta sagor för mig själv.

 

Läser man din blogg är den fylld av humor, är det målet?

- Absolut, det hoppas jag framgår :P Jag har upptäckt att människans roligaste sidor är våra mänskligaste sidor. Vi är alla till en viss grad fåfänga, rädda, skrytsamma, dubbelmoraliga små apor under våra mer eller mindre polerade ytor. Jag själv är ett praktexempel. Så många av mina opolerade tankar får ta plats i bloggen. Och de är ganska roliga.


Vad har du fått för respons från dina läsare i din blogg?

- De som jag har fått respons av verkar förstå min humor och vad det är jag försöker säga!

 

Vem är det som döljer sig bakom bloggen. Kan du berätta lite om dig själv?

- Är en asrolig och asjobbig människa. Är öerhört förtjust i kaffe och cigg. Älskar att sjunga och skriva. Äger 35 par skor. Nu ljög jag, jag äger 40, men det är en löjligt stor summa, så jag avrundar neråt... Är oerhört sentimental. Har väldigt låg humor. Har svårt att slänga saker, har fått intala mig själv att gamla kvitton som behöver slängas inte alls är kära minnen. Är polsk. Hoppas på att i framtiden bli en lagom plågad konstnär som offrar sig, lagom mycket för sina verk.

Hur långt kan man gå för att offra sig för konsten enligt dig?

- Jag har alltid varit fascinerad av människor som verkligen går hela vägen och offrar sitt liv för det som de älskar att göra. För mig går dock gränsen där man förlorar någon form av stadig grund, sin familj eller sina vänner.

 

Du beskriver dig själv som sentimental, är det något som syns i bloggen också?

- Absolut, när jag har pms låter mina blogginlägg som om jag låg på min dödsbädd...

 

Om du har 40 skor då måste jag fråga om du hinner använda alla?

- Vi har ju fyra årstider... så det blir ju ca 10 per skor per årstid... vilket faktiskt är ganska lite...

 

Hur skulle du beskriva dig själv med hjälp av 3 ord?

- En glad, ödmjuk besserwisser.

 

Du pluggar, men vad är det du läser?

- Jag hoppade av naturvetenskapliga programmet tre dagar innan studenten 2010 (det går!) och läser nu samhälle istället.

 

Är det inte lite väl impulsivt att hoppa av 3 dagar innan studenten?

- Nja, jag hade tanke på att byta ganska länge innan dess. Det krävdes långa samtal med SYV och lärare flera månader innan det egentligen skedde. Men jag valde tillslut att göra som jag gjorde och jag är väldigt glad för det.


Passar samhälle dig mycket bättre?

- Det passar mig jättebra. Jag hade aldrig någon mattehjärna, men möjligheterna som det naturvetenskapliga programmet erbjöd lockade mig. Eftersom jag hade klarat två år på natur så tänkte jag att jag klarar det tredje året också, men någonstans i början av vårterminen blev det lite för mycket för min stackars hjärna.


Om du drömmer fritt i framtiden, vad vill du jobba med?

- Jag vill få en bok publicerad innan jag är alldeles för gammal för att kunna kallas ung-och-brilljant (skulle inte rynka på näsan åt att få en bok publicerad när jag är lite äldre heller, men erkänn att "ung-och-brilljant" klingar ganska härligt i öronen . Jag vill prova mina krafter som sångerska. Jag vill skriva krönikor. Vill kunna prata franska och sitta på ett kafe i Paris hela dagarna och vara jättesmal och se oerhört besvärad och olycklig ut medan jag kedjeröker och pratar livet. Kanske inte låter som ett yrke i sig, men det är det faktiskt, om man är ung-och-brilljant.

Finns det någon som du ser upp till som är ung-och-briljant?

- Francoise Sagan var ju definitivt ung-och-brilljant - hon fick "Bonjour Tristesse" publicerad när hon var 19. Men inte någon av de ungdomar som vi ser i media idag kan jag riktigt identifiera mig med eller se upp till. Antingen är de tillsockrade popsångerskor, som aldrig yttrar en åsikt tills de är 30, olyckliga emoförfattare, helyllebloggare, provocerande bloggare eller modebloggare. Det jag strävar efter att vara passar inte riktigt in i någon av kategorierna. Samtidigt vill jag inte vara en av de där tonåringarna som är genomseriösa och humorlösa, bara för att jag inte fotograferar mig själv när jag ligger topless i solariumet. Jag kan tycka att man kan gå runt i kortkort och klackar OCH snacka Dostojevskij (inte för att jag har läst Dostojevskij, men jag har både kortkort och klackar så jag är ju en bra bit på vägen..)

 

Du verkar ha ett stort intresse för mode. Har du alltid haft det?

- Mitt modeintresse framkommer kanske inte så mycket i bloggen, inga dagens outfits, här inte... är alldeles för jättesuperintellektuell för det. Började inte intressera mig för mode förens i nian ungefär, men började inte klä mig lagom snyggt förens gymnasiet. Har genom året gjort så katastrofala misstag i klädsel att jag allvarligt skulle överväga att skjuta någon som har bildbevis.

 

Hur kommer det sig att du fått så bra stil, är det att du vågat prova dig fram?

- Jag har gjort oerhört många misstag utseendemässigt genom hela min pubertet att jag vore ganska så jäkla trög om jag inte hade lärt mig tillslut. Jag älskar kläder och tänker mycket på kläder, men jag analyserar inte min stil i sig så mycket ,utan går på känsla helt enkelt.

 

Vad har du mer för intressen?

- Att sjunga är nog det jag älskar mest. Förutom det gillar jag verkligen att måla och är intresserad av konst. Jag gillar det mesta som är knutet till kultur och uttryck. Älskar att resa och träffa nya människor. Är oerhört intresserad av att konsumera skor, men behålla pengarna, går tyvärr inte, har folk tålmodigt fått berätta för mig.

 

När får vi se någon av den konst som du gjort?

- (Haha) Skulle inte gå så långt som att kalla det konst! Jag ritade oerhört mycket när jag var mindre (gick runt med ritblock i skolan och försökte sälja t.o.m), men har målat och ritat ytterst lite på senaste år. Det är någonting som har blivit liggande på hyllan på grund av ren tidsbrist. Och att jag är lat. Om jag nu målar eller ritar är det absolut ingen nytänkande picassokonst. Då är oftast tjejer mitt motiv. Vet inte varför, men jag misstänker att det är för att jag är ungefär 10% jättelesbisk. Kanske.

 

Läs Joannas blogg genom att trycka här.


Nästsista dagen

FLERA AV ER HAR FRÅGAT över den lilla tävling som jag har haft nu med Mimmi med skor. Det har gått ut på att man ska lägga ut en bild på sina skor och för varje gång man gjort det har man fått poäng. Till reglerna hör också att man enbart får lägga upp ett par skor på en dag. För min del halkade jag efter en dag och har inte lyckats ta ikapp detta. Nu är det näst sista dagen och jag tar in lite men ser mig besegrad. Frågan är vad jag kommer få för "straff". Det är upp till dig att avgöra.

Vad ska Mimmi få för pris?

Lämna allt och gå vidare

För att kunna skapa någonting nytt måste det gamla ta slut. Det som var förut är borta, det som var då är historia. Att gå vidare är inte lätt alla gånger även om vi försöker att göra det rätt ofta. Att lämna gamla vänner som svikit. Gå vidare från en kärlek man haft. Hoppa vidare från ett projekt som man jobbat med väldigt länge. Allt handlar om olika dimensioner av att gå vidare ändå kan det kännas ungefär likadant.

 

Jag lämnar historian och går vidare efter en lång tids tvekan om det är rätt väg att gå och nu har jag funnit svaret. Nu är jag på rätt väg igen. Kraften börjar komma till mig igen, inspirationen finns där. Glädje är tillbaka hos mig. Att börja om på nytt eller att lämna någonting man förälskat sig i bildar en tomhet samtidigt som det man uppskattar väldigt mycket kommer till sitt ursprung. På botten kan man se det som många andra saknar.


Människor som alltid finns där för en. Familj, vänner, släktingar och andra som hjälper till för att man själv ska komma tillbaka. Dessa personer glömmer man ofta bort att uppskatta.


Slutspurt

Vi är inne på slutspurten nu i tävlingen "Flest skor vinner". Som alltid är jag i underläge, det är mycket konstigt detta, en helt ny situation att någon är bättre än mig. Men denna gång kan jag faktiskt ha överseende med detta eftersom det är en väldigt söt och trevlig tjej som leder. Jag talar självklart om Mimmi som ser ut att ta hem segern i denna tävling. Bara 2 dagar kvar nu. Och ställning är 14-13, spänningen är stor. Ska jag hämta in. Eller ska Mimmi utöka sin ledning.
Framtiden får utvisa helt enkelt. Men som sagt aktuell ställning Mimmi 14 - Jag 13

Mitt namn är mycket och jag vill ha mer


Bra musik från Robyn


Robyn är absolut den bästa svenska artisten just nu. Eller vad säger ni?

Upptäckte när jag kom fram till skolan att jag måste varit väldigt trött imorse. Tidigare var det ju faktiskt en cover som jag publicerad och inte en låt från Robyn. Denna gång ska det bli rätt. Och visst, det finns en mängd underbara svenska artister just nu. Men vilka lyssnar ni på?

Riktigt tungt nu

Nu är det riktigt illa i tävlingen. Jag ligger under redan innan jag skriver detta inlägg vilket är oerhört tungt. Börjar bli ganska uppenbart att jag kommer förlora men jag kämpar på ändå. Inte den som ger upp bara för det. Måste bjuda upp till en rejäl kamp och nu är vi ju inne på slutspurten också. Mimmi visar verkligen prov på att kvinnor har många skor, eller har jag fel? Lite jobbigt att jag igår blev anklagad för fusk i denna tävling. Men jag har faktiskt många skor här hemma. Det gör det extra tungt att förlora. Och nej, jag har inte fuskat. Denna gång kör jag på mina träningsskor som jag använder varje dag som jag besöker gymmet. Och visst är de snygga?


Ställning Mimmi 13 - Jag 12


Tisdag 21.09.10Tröja - Jack & Jones, Jeans - Acne

Dagens humör:
Seg av det dåliga vädret
Dagens utseende: Randig tröja och svarta jeans
Dagens känsla: Idag fixar jag det!
Dagens irritation: Räcker det med att säga SD?
Dagens roligaste:
Intervju med Sanna idag
Dagens önskan:
Att min praktik går bra
Dagens borde: Ringa om praktikplats
Dagens låt: Kite - Ways to dance
Dagens textrad: "Du säger att du är stark, att du gått igenom det här förut"

Kreativ

NI FICK SE MIN kreativasida förra veckan när ni fick se min vägg vid min säng. Nu har den vuxit med ännu fler bilder men den ska fyllas med bilder. Själv är jag nöjd med den än så länge, men som sagt det ska bli ännu större. Så nöjd över att jag äntligen tog tag i det och gjorde klart den. Lite kreativ är jag trots allt.


Gillar ni också att vara kreativa?

EnkelhetenEnkelt är det snygga. Skotävlingen går in i sina sista dagar precis som dessa skor. Nu börjar kylan komma till oss och då åker mina sommarskor in i garderoben igen. Först får de hjälpa mig att bjuda upp till en riktig kamp mot Mimmi som fortfarande är i ledning. Men som alltid, jag går upp kvitterar, så nu har vi spänning i tävlingen ännu en gång. Har dock inte fått fram något bra pris till segraren ännu, kom med tips! Under tiden ska jag njuta av min paj som jag gjort och fira att jag kanske lyckats muta ComHem!

Ställning Jag 11 - Mimmi 11

Gå sin egen väg

En sak som jag inte gillar med Sverige är att man aldrig får sticka ut hakan genom att ha stora visioner. När jag exempelvis startade denna blogg som jag skriver på hade jag en dröm om att nå ut till många läsare. Att folk skulle minnas min blogg som någonting med bra läsning och intressant innehåll. Den skulle fyllas med bilder från min vardag, tips på olika saker och annat som jag tycker är spännande. En viktig del av hela min idé var att mina läsare skulle få vara en del av det jag gör, inte att jag hela tiden skulle lyfta fram mig som ett stort ego, men nu på senare har jag vågat göra det mera.

 

När jag under förra helgen bad om att få fler personer som vill vara med i intervjuer på min blogg trillade det in mängder med mail. Plötsligt är hela hösten inbokad med intervjuer, vilket är fantastiskt roligt. Precis det som jag siktade på slår in och jag är fylld av glädje. Och jag tror faktiskt ibland inte att det är sant det som händer.

 

När jag i början av mitt bloggande sa att jag strävar efter att få ut någonting stort och nytt fick jag alltid höra att vissa aldrig slutar drömma. Nu sitter jag här med en blogg som jag är nöjd med och då är det dags att ta nästa steg. Nu börjar också fler och fler läsa min blogg vilket också är fantastiskt roligt. Något jag aldrig hade trott egentligen från början, men någonstans inom mig har det alltid funnits en strävan. Inte efter att bli en storbloggare men att tilltala de som läser min blogg. Det tycker jag att jag lyckats bra med detta. Vad är nästa steg? Jo, att vara en del av mina läsare, träffa fler läsare vilket jag också kommer få göra denna veckan när det bär av till Stockholm. Att få drömma i detta land och ha höga visioner är någonting som vi ska skämmas över och det avskyr jag.

 

Nu när jag börjar med ett nytt projekt i skolan, vår webbtidning, har jag precis lika höga planer på den som med min blogg. Om inte större för där har vi någonting som verkligen är inne på ett område som jag drömmer om att jobba med i framtiden. Under vårt första möte presenterar jag följande: ”Vi ska verka för hela Universitet och vara en del av studenternas vardag på Linköpings Universitet”. Redan där märker jag att några skruvar på sig och tycker nog att jag är lite dum och naiv. Men ska man komma någonstans i livet måste man ha visioner om var man är på väg. Ett mål att sträva efter.

 

Precis samma sak när en vän till mig som jag inte träffat på länge frågar om hur min utbildning går och vad jag vill bli i framtiden. Det den där jobbiga frågan om vad ska du bli när du blir ”vuxen”. Jag svarar precis som jag brukar att jag vill jobba med media helst som med radio eller dylikt. Nu har detta ändrats med tiden och kan säkert ändras flera gånger om. Som svar får jag det där tråka ”Vissa slutar aldrig drömma!”. Jag avskyr verkligen att få det svaret från folk i Sverige. Här får man inte tycka och tänka vad man vill.

 

Vi ska rätta oss efter mallen och följa den. Varför kan vi inte bara leva ut våra drömma och göra det som vi verkligen älskar att göra? Det viktigaste av allt i livet är väl faktiskt att inte tappa sina drömmar och våga gå sin egen väg i livet. Annars tappar vi den där gnista och jag tänker inte göra det.


Blog Awards

Under denna vecka kommer det vara en nedräkning fram till fredag då det bär av till Stockholm för att gå på Blog Awards. Själva galan är ju på lördag men innan dess ska jag träffa lite andra bloggare på fredag bland annat Eleonore och Mimmi vilket kommer bli väldigt trevligt. När det gäller att träffa Mimmi är det också en viktig vecka nu när vår tävling ska avgöras om vem som har flest skor. Just nu ligger jag efter, som alltid, men får kämpa för att ta in lite på henne och hoppas på att hennes internet strular lite. Då får jag ta chansen och gå upp på samma poäng under en dag. Isåfall får vi ett oavgjort resultat och då vet jag inte vad som händer...? Ungefär som valet igår som inte riktigt gick som det var tänkt. Och ja, jag skäms över att vi röstade in Sverigedemokraterna i Riksdagen. Nu ska jag inte tala politik men jag förstår inte folk som röstar på ett sådant parti. Nog om detta, ny vecka och nya spännande händelser.Har du haft en bra helg?


Kalla mig
ÄLSKAR VERKLIGEN dessa bilder som jag tog häromdagen när jag och mamma var ute och gick. Kändes lite som att fåret visste om att jag fotade till min blogg och ställde upp sig i en snygg position. Jag lovar att den första tanken säkert var "Shit, nu får jag vara med på slipsens, då måste jag vara fin!". Troligen har jag rätt men jag vet ju inte. Får gå förbi och fråga helt enkelt.

Valvaka nu, håll tummarna!

Kämpar på!Sista veckan nu med tävlingen
eller faktiskt mindre än en vecka kvar. Jag försöker varje dag att jobba mig upp i en ledning, dock är det svårt mot Mimmi som hela tiden ligger steget före. Denna gång går jag upp och gör det mer spännande igen, men bara för några timmar. Misstänker att det redan ligger ett par skor och väntar på Mimmis blogg inom några få timmar så jag får njuta av att det är jämt ett tag. Sedan är jag ett steg efter igen. Men kanske har jag tur efter att ha mutat ComHem så att Mimmis internet inte ska fungera så bra. Har inte hört någonting om vilka regler det är som gäller, då är väl allt tillåtet?Ställning just nu 11-11 mellan mig och Mimmi.

För er som inte vet vad tävlingen går ut på så ska jag förklara för er. Mimmi och jag tävlar om vem som har flest skor, eller mer vem som lägger ut bilder på sina skor flest gånger och det måste självklart vara olika skor. I ett inlägg får man max lägga ut 1 par skor. Denna tävling håller på fram till Blog Awards den 24 september.

Rösta idag!

Idag är det dags att söka sig till vallokalerna för att rösta i valet. Jag tänker inte påverka någon av er till att rösta på ett visst parti men tänk till innan ni lägger er röst. Oavsett vad just du väljer att rösta på så respekterar jag alla partier och att man får rösta på vem man vill. En viktig sak som jag tänker lyfta fram är att alla ska sitt ansvar genom att rösta. Många ungdomar skiter säkert i detta val, men gör man det går det inte gnälla över hur situationen ser ut efter valet.

 

Har man inte deltagit går det inte komma efteråt och säga att det blev så dåligt i Sverige. Ta ansvaret NU och rösta idag. Själv står jag i valet och kvalet om vad jag ska rösta på, låter kanske lite dumt nu när det är valdag och allt. Men jag kommer gå dit med det som jag läst på om och rösta efter mitt hjärta och hjärna. Därför kommer jag säkert rösta rätt och nu måste vi tänka på Sveriges framtid. Rösta dock inte på ett parti som förespråkar rasism.

 

Min uppmaning. RÖSTA IDAG!


Dags för time-out

Man vill ju inte vara sämre än alla andra storheter. Eller är det inte ett ganska vanligt fenomen att ta en time-out mitt i karriären? Ja, hur som helst tänker jag göra det ett tag. Det finns väl ingen egentlig orsak, men som jag säger: jag vill vara lite modern bara.

 

Nu när jag tänker efter; vad innebär det egentligen med time-out? Ska jag bara vara lat? Eller ska jag satsa på att göra något helt annat än jag brukar göra? Kanske ligga på sofflocket som Kronblom, eller ut och tjuvfiska som Åsa-Nisse? Eller möjligen vara supereffektiv på något i mitt vanliga vardagsliv? Vad svårt det blev nu… Man läser ju aldrig om vad kändisarna/politikerna gör när det ”time-outar”, så det är svårt att göra likadant. Tänk om det blir svårt! Ja i så fall återkommer jag så fort det bara är möjligt. För att göra det svårt för sig själv är väl det dummaste man kan göra, eller hur!?

 

Tror nog inte nån saknar läsning på ett tag framöver. Jag tänker på valet. Det kommer säkert  att hålla alla medier igång, med övertid, ett tag framöver. Är det någon av er som är intresserad? Jag var inte det när jag var ung, men intresset ökar lite med de erfarenheter man har från jobbet och dagliga livet. Tror nog ni kommer att märka det också med tiden. Men nu ska jag inte tjata mer om det, något måste ni få en chans att upptäcka själva.

 

Vad är veckans erfarenhet i mitt liv då? Kanske när vi höll på att bli påkörda vid en gatukorsning inne i Norrköping. Vi kommer på huvudled i rätt fart och en bil, som ska korsa, bara kör rakt ut framför oss. Kastade min bil åt sidan så snabbt som bara gick och han stannade. Annars hade bilskroten fått lite mera jobb och vi lite plåster på såren. Två kvarter bort började hjärtat slå lite hårdare och hjärnan hade hunnit ifatt. Usch… Men ibland är änglarna med, och det var de då. Tack och lov!

 

Förresten; är det nån som lytt förra veckans råd om boken Tantvarning? Jag ska skaffa den när jag kommer till bokhandeln, om jag inte hittar den på nätet. Egentligen borde jag kolla om det finns någon liknande bok om gubbar. Om inte; behövs det inte eller vad är orsaken? Kanske vore något för er mediastuderande att bita i.   :D

 

Undrar om jag inte gör dagens goda gärning om jag avslutar här? Vill ju inte tråka ut er för mycket, och jag tror jag gått över gränsen nu. Så ta det lugnt och njut av höstdagarna, som fortfarande har lite solvärme kvar. Vi träffas framöver, var så säkra, men kanske inte nästa vecka

Hälsar Faster Gunhild


Jag är inte i ledning

Kan det vara första gången som jag går upp i ledning i denna tävling, trodde jag men så är det inte. Nu sätter jag lite press på Mimmi som ligger på samma poäng men då har jag inte ens öppnat min garderob där jag har minst 10 par till. Hon bör vara lite orolig nu, jag avslutar starkt. Visst kan jag drömma och det gör jag ju också. Tror faktiskt det är jag som kommer få kämpa in i det sista för att ta hem segern.

 

Ställning nu 10-10 och jag kämpar fortfarande på!

Döljer sig
Lady Gaga och Idol i Veckans Panel

Fredagar vet ni vad det innebär vid det här laget, självklart är det panelen som kliver in i hetluften ännu en gång precis som alltid. Denna vecka är det bland annat valet, Idol och Lady Gaga som är på tapeten. Denna månad är det alltså Molly, Kim och Sanna som sitter i panelen men snart dags för byte och då kan det vara din tur. Maila slipsens@gmail.com eller skriv en kommentar till detta inlägg om du också vill svara på frågor i panelen.

Molly 21 år och bor i Uppsala

1. Nu är det dags, val på söndag. Vem vinner?- Oj.. det vet jag nog inte. Jag hoppas på det bästa. Är inte så super insatt i det hela men ja, det går som det går!


2. TV4 rullar vidare med Idol återigen. Börjar vi inte tröttna på detta?
- Jag gillar idol väldigt mycket. Mysig kvällsunderhållning och jag är väldigt musikintresserad så idol är perfekt för mig.

3. Lady Gaga tog hem flera priser under MTV-gala i veckan. Hur värd är hon det enligt dig?
- Jag missade faktiskt galan, men ja.. Vann hon är hon en värdig vinnare! Jag tycker inget ont om henne.

4. Ni är experterna och därför frågar jag er. Nu sitter jag här och funderar på en att skapa en ny blogg, vi drömmer, hur ska jag göra för att lyckas?
- Om JAG skulle starta en ny blogg, så skulle jag först och främst tänka på namnet. Ett lätt och enkelt namn men ändå eget är viktigt tycker jag då det är lätt att komma ihåg. Sen gäller det att synas. Snygg design som är stilren. Men personlig. Mycket bilder och lätt texkt som alla kan läsa!

5. Varför tror du att det är så få killar som bloggar?

- Jag vet inte och det är väldigt tråkigt. Det är säkert för att så många tjejer bloggar så kanske killarna tycker att det är "en tjej grej".

6. Förra veckan var det filmer som ni tipsa om, nu är det läsning. Nämn 2 bra böcker som man inte får missa i höst.
- Hm.. jag är inte den bästa vad gäller böcker men självbiografier är något jag rekommenderar. Böckerna av Berny Pålsson är underbart bra och man kommer henne väldigt nära.

Kim 24 år och bor i Skövde/Stockholm

1. Nu är det dags, val på söndag. Vem vinner?

- Den som vinner är den som har flest röster. Men jag tror ändå att det blir alliansen.

2. TV4 rullar vidare med Idol återigen. Börjar vi inte tröttna på detta?
- Jag har aldrig riktigt tittat på idol, bara lite smått från och till. Gillar mest audition och det blir man i alla fall inte trött på.

3. Lady Gaga tog hem flera priser under MTV-gala i veckan. Hur värd är hon det enligt dig?
-
Lady Gaga eller som jag säger IT! Hon är guld värd och jag diggar hennes stil både i låtar och klädsel. Thelephone är helt klart favoriten.

4. Ni är experterna och därför frågar jag er. Nu sitter jag här och funderar på en att skapa en ny blogg, vi drömmer, hur ska jag göra för att lyckas?
- Lyckas som vad? Bli en stor bloggare? Du ska nog inte skapa en till. Isf ta bort denna och göra en ny som blir istället för denna. Svårt att veta men man måste nog vara lite mystiks, inga direkta bilder på en själv, alla måste få fundera lite hur just DU ser ut. Samt att man ska nog vara rätt ”tuff” dvs elak. ;)

5. Varför tror du att det är så få killar som bloggar?
- För att vi killar inte skriver så mkt om mode? Mestadels modebloggare av tjejerna tycker jag. Men där har ju jag en bra samling på på många bloggar som drivs av just killar.

6. Förra veckan var det filmer som ni tipsa om, nu är det läsning. Nämn 2 bra böcker som man inte får missa i höst.
- Här kommer jag att tvingas passa. Har inte läst en bok på två/tre år. Gillar inte att läsa böcker. Läs lagboken om du måste läsa, då lär du dig rätt och fel med ;)
Sanna 19 år och bor utanför Norrköping

1. Nu är det dags, val på söndag. Vem vinner?

- Det är svårt att svara på nu egentligen, men jag tror att segern kommer stå i mellan två partier - Moderaterna samt Socialdemokraterna. Jag själv kommer spendera valdagen tillsammans med min dotter och mina SSU kollegor under valvakan, där vi alla kommer vara spända och nervösa inför beskedet.

2. TV4 rullar vidare med Idol återigen. Börjar vi inte tröttna på detta?
- Jag har tittat på Idol en gång tidigare, efter mycket tjat ifrån vänner och bekanta. Men insåg genast att programmet inte var något för mig, därför har jag inte heller tittat på det fler gånger, så med andra ord kan man väl säga att jag är ganska trött på det.

3. Lady Gaga tog hem flera priser under MTV-gala i veckan. Hur värd är hon det enligt dig?
-
Jag tycker Lady Gaga är en inspirerande, kreativ och cool kvinna. Hon har verkligen talang och kan sjunga. Hon är värd alla priser hon fick!

4. Ni är experterna och därför frågar jag er. Nu sitter jag här och funderar på en att skapa en ny blogg, vi drömmer, hur ska jag göra för att lyckas?
-
Mitt första tips innan du startar en blogg är att veta vad du ska skriva om och helt enkelt försöka nischa din blogg. Det är allt för många bloggar som liknar varandra, härmar varandra osv. och det är ganska trist i längden. Försök blogga varierat med olika typer av inlägg, blogga ofta och använd gärna mycket bilder.

5. Varför tror du att det är så få killar som bloggar?
- Jag vet faktiskt inte riktigt, men antar tjejer i allmänhet har lättare att blogga för att det helt enkelt finns fler ämnen som intresserar andra (precis som med alla tjej tidningar) som smink och andra skönhetsprylar, mode osv. Det är sällan det är killar som bloggar om mode och skönhet, även om det finns några stycken som sticker ut. Dessutom brukar man väl säga att tjejer brukar läsa mer, än vad killar gör – åtminstone böcker. Det kanske spelar in lite eftersom läser man inte bloggar själv, blir det oftast svårare att veta vad man ska blogga om och vad som redan finns ute på marknaden ibland alla andra bloggare. Men annars vet jag faktiskt inte, vet ni?

6. Förra veckan var det filmer som ni tipsa om, nu är det läsning. Nämn 2 bra böcker som man inte får missa i höst.
- Det finns många bra böcker, jag älskar att läsa men föredrar gärna verklighetsbaserade böcker och har nyligen lånat hem böckerna Dö med mig skriven av Elena Forbes, Ohörda rop skriven av Gitta Sereny och I djävulens sällskap skriven av Peter Robinson ifrån stadsbiblioteket här i Norrköping.

Lika igen

ÄNNU EN GÅNG gör jag det som måste göras i tävlingen som pågår mellan mig och Mimmi, skotävling såklart. Eftersom jag alltid hamnar efter går jag återigen upp och kvitterar så nu känns det som en bra dag igen, dock fram till att Mimmi säkert lägger upp ett par skor. Denna dag kör jag på mina höstskor som hoppar fram ur garderoben nu när det börjar bli lite kyligt. Svarta skor är mycket bra, går att matcha till det mesta.

Ställningen är nu 9-9... En vecka kvar i denna tävling!

Vill puscha lite för att ni får komma med förslag på vad man ska vinna i denna tävlingen. Den som kommer med det bästa förslaget får en länkning av både mig och Mimmi. Så kom igen nu!

Otroligt tacksam

DET ÄR OTROLIGT hur många som har börjat läsa min blogg vilket är väldigt roligt. Det gör att jag blir mer taggad på att leverera mer bra innehåll, lite press blir det också. Nu ska jag absolut inte vara sån som gnäller över att det blir jobbigt när mycket folk läser min blogg tvärtom det är fantastiskt roligt. Idag är det också bara 1 vecka kvar tills jag ger mig av mot Stockholm för Blog Awards och lite annat spännande. Men det är då och nu är nu. Denna fredag blir det riktigt lugnt för min del. Fota lite, skriva lite, träning sen fotboll ikväll. IFK Norrköping tar emot Landskrona BoIS hemma på Nya Parken. Säger som Socialdemokraterna sa i förra valet, Alla ska med!Hur mår ni idag kära läsare?Pernilla stärktes av missfallen

Torsdag innebär som alltid att det är dags för en intervju. Denna vecka har jag pratat med Pernilla som sedan 2007 driver sin egen blogg där hon skriver om det mesta. Vi kom att prata om hur det är att gå vidare efter två missfall och hur hon ser på bloggandet. Detta och mycket annat i veckans intervju här på slipsens.Idag har många blogg, men vad var det som gjorde att du började blogga?

- Jag skaffade mest en blogg för att jag hade snubblat en på en bekants blogg. Jag tänkte att att jag skulle göra ett försök, men det gick inte så bra. Jag startade min blogg april 2007 men det tog en månad tills jag började skriva i den. Vet inte varför det blev så. I början var det ganska så glest med inlägg, men försöker uppdatera mer idag.

 

Har din syn på bloggande förändrats med tiden?

- Till en viss del har min syn ändrats. När jag startade min blogg kändes det som att man skaffade en blogg för sin egen skull. Men idag är det så mycket måsten att en blogg ska vara på ett viss sätt för att den ska vara populär med mera. Men jag försöker inte påverkas av det utan kör på mitt eget race. Jag tycker det är viktigt att man försöker underhålla sina läsare och svarar tillbaka på kommentarerna man får. Jag har lärt känna många trevliga människor genom bloggen, därför har min blogg blivit en viktig del i mitt liv.

 

Har du även hunnit träffat många av dina läsare?

- Jag har ju träffat mina vänner här runt omkring som bloggar men har aldrig haft en riktig bloggträff. Det är många som jag skulle vilja träffa som jag har haft kontakt med länge, nästan lika länge som jag bloggat. Så man hoppas att man lyckas få ihop en träff någon dag.


Om du ser på utveckligen av bloggandet hur tänker du kring det?

- När jag började blogga så tycker inte jag att bloggandet var så stort. Inte vad jag hade märkt i alla fall. Men efter åren som gått så har ju bloggandet blev en stor del i mångas liv. Idag finns det ju stor bloggare och det finns blogg galor. Så jag tycker det har utvckecklats mycket under dem tre åren jag har bloggat, nästan alla vet vad en blogg är idag.

 

Många bloggare skriver mycket om mode och kläder. Har du något intresse för detta?

- Mode och kläder är nog något som nästan alla tjejer gillar och därför tror jag det återkommer så mycket i allas bloggar idag, även i min. Så, ja. Jag är intresserad av mode och kläder, det växte sig större under åren när man började få sitt studiebidrag och man kunde köpa sina egna kläder. Jag har dock aldrig varit någon som kört stenhårt på att följa modet utan jag köper kläder som jag tycker är snygga och bekväma. Jag är väldigt svag för skor och väskor och hoppas kunna lägga några hundralappar mer på shopping när man väl hittar det där fasta arbetet.

 

Vad läser du själv för bloggar?

- Jag läser väldigt blandade bloggar, allt från mamma bloggar till killbloggar. Jag har många bloggläsare som jag följt länge och det är de bloggar jag läser. Jag läser inte några större bloggar dagligen, kan gå in och kolla ibland men inget som faller mig i smaken riktigt. Jag tycker även det är roligt att hitta nya intressanta bloggar, tycker det är väldigt roligt att lära känna nya människor.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

- Just nu är jag arbetslös igen så jag söker jobb för fullt, när det väl finns några. Om jag inte har något planerat för dagen så är jag oftast bara hemma och bloggar, svarar på kommentarer, fixar i hemmet med mera. Men ibland träffar jag vänner och shoppar och fikar på stan eller umgås med mina föräldrar. Jag försöker hitta på lite att göra om dagarna så det inte ska bli för drygt att gå hemma.

 

Du bor tillsammans med din sambo, börjar det inte bli dags att skaffa barn snart också?

- Ja, det gör jag. Detta är ett ganska så känsligt ämne men jag ska svara ändå. Vi har viljat ha barn nu i något år och vi har försökt två gånger men det har tyvärr inte gått hela vägen. Det har varit väldigt jobbigt och kämpigt för oss men vi kommer inte ge oss. Man får hoppas att nästa gång vi försöker så går det mycket bättre.

 

Jag ska inte nämna så mycket om det ni gått igenom. Men hur har det varit att gå igenom detta? Hur har det påverkat dig som människa?

- Som sagt det är ett känsligt ämne, men jag vill gärna dela med mig och förhoppningsvis kanske hjälpa andra som har eller går igenom samma sak. Det var väldigt kämpigt att gå igenom, man tror inte det ska hända en själv när man får beskedet att man är gravid. Första missfallet var väldigt jobbigt eftersom att vi vill ju så gärna ha barn och jag fick en del komplikationer efteråt, men det blev bra efter medicinsk behandling. Vi försökte ganska så fort igen efter första missfallet och när jag blev gravid igen så var det lite vemodigt. Man kände lite rädsla men vi försökte ändå tänka positivt. Men det gick inte vägen den gången heller och andra missfallet tog hårdare på mig. Jag blev väldigt nedstämd och hade ingen lust till något. Men fast man går igenom sådana här kriser så har jag och sambon stärkts av det här och vårat förhålllande är starkare idag än innan detta hände. Det är viktigt att man är där för varandra. Så som människa har jag blivit starkare som person och fått ett annat tänkesätt. Man ska inte ta allt för givet.

Du är själv faster vad har du för relation till barn?

- Ja, jag är faster till snart 3 barn + ett bonusbarn och dem står jag väldigt nära, speciellt den äldsta. Jag har alltid tyckt att det är roligt med barn. Jag började redan i tonåren med att sommarjobba på förskolor och i gymnasiet gick jag barn och fritid.

 

Om du ser 5 år framåt i tiden, vad ser du då?

- Oj, det var en svår fråga. Men jag tror att jag och min sambo är förlovade, dock inte gifta. Vi har lyckats kämpa och har fått ett barn, en son. Jag har lyckats få fast jobb och jobbar inom barn psykiatrin.

 

Är det inom barnpsykatrin du vill jobba alltså? Hur kommer sig det?

- Ja jag tror det, känns så just nu i alla fall. Jag jobbade ju inom psykiatrin i somras men det var med ungdomar och äldre människor. Jag känner att jag hade viljat göra en instats för barnen redan när de är små. För oftast börjar det redan då.

 

Jag önskar dig lycka till med allt i framtiden och tackar för att du ville vara med i en intervju.

- Tack själv!

 

Läs gärna Pernillas egna blogg.


VinterskorPLOCKAR YTTERLIGARE EN poäng i min tävling mot Mimmi och nu börjar det bli jämt. Denna gång är det mina vinterskor som åker fram från Reebok. Oerhört skön att ha på sig när det börjar bli lite kyligt och kallt, fungerar även som höstskor självklart.

Hur är ställningen nu då? Jo, 8-8 så jag hänger på rätt bra tycker jag för att vara kille. Men jag ska fan slå Mimmi, inte slå fysiskt utan i tävlingen! Fler tips på pris?

Torsdag 16.09.10Jacka - Gant, Tröja - Acne, Chinos - Emilio
Dagens humör:
Pigg och glad
Dagens utseende: Vanlig enkelt tröja och chinos
Dagens känsla: Allting går bra nu, som Petter skulle säga "Det går bra nu!"
Dagens irritation: TV4+val
Dagens roligaste:
Redaktionsmöte med LiNoPressen
Dagens önskan:
Springa på någon trevlig vän
Dagens borde: Börja fundera på praktikplats och söka
Dagens låt: Lars Winnerbäck - När en stannfågel ger sig av
Dagens textrad: "Jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls"

Ge mig en vinterdrogKvitt

NU ÄR DET JÄMNT mellan mig och Mimmi i vår tävling och det har blivit dags att göra det ännu mer spännande, så nu är det faktiskt lika. Denna gång kör jag på ett par skor som jag köpte för flera år sedan men tycker dom är hur sköna som helst. Skorna är från Levi's och ser lite ut som strumpor, enligt vissa, dock håller jag inte med. Från början var skorna vita och fina men nu är dom inte lika vita längre, däremot är skorna fortfarande fina i min mening.
Känner att jag får leta fram lite snygga skor till nästa gång. Känns bra att jag har kvitterat nu i alla fall så nu har vi ställning 7-7 vilket känns väldigt skönt.

 

Dock behöver vi er hjälp, vad ska vinnare få i denna tävling. Några förslag?


Onsdagsmusik

Robyn - Love Kills


MGMT - Love allways remains

Spännande projekt som jag håller igång

JAG HAR SÄKERT GLÖMT att berätta om den tidningen som jag faktiskt jobbar väldigt mycket med just nu. Vi heter LiNoPressen och skriver för studenter på Linköpings universitet. Självklart får andra läsa och skriva om oss, men i huvudsak vänder vi oss mot studenter och blivande studenter. Verkligen hur roligt som helst att jobba med detta, lite av min dröm som slår in, och ni borde gå in och läsa det. Bland annat har jag skrivit en recension från spelningen jag var på förra veckan med Ludwig Bell.Flest skor vinnerDET HAR BLIVIT DAGS ATT inta en bättre position än Mimmi nu i vår lilla skotävling. Denna gång blir det mina träningsskor som får ställa upp på en bild. För er som inte vet vad tävlingen går ut på så ska jag förklara för er. Mimmi och jag tävlar om vem som har flest skor, eller mer vem som lägger ut bilder på sina skor flest gånger och det måste självklart vara olika skor. I ett inlägg får man max lägga ut 1 par skor. Denna tävling håller på fram till Blog Awards den 24 september. Så vi får se vem som vinner helt enkelt. Några frågor på detta?

Aktuell ställning:
Slipsen - Mimmi, 6-6 eller har jag räknat fel?

Berg och dalar

När den rätta känslan finns där känns allting så lätt. Men så plötsligt försvinner den, då går allting mot dig. Att livet ska vara upp och ner som i en berg- och dalbana har många sagt. Och nu vet jag precis hur det känns när livet också går upp, för att sedan gå ner i en dal. Trots att jag egentligen borde vara ledsen och besviken känner jag mig lycklig och glad. I mörkret finner jag ljuset på något märkligt sätt. Jag sätter mig in i situationer som jag aldrig suttit i tidigare. Tar det osäkra före det säkra bara för att testa mina gränser. Och visst fungerar det.

 

Ljuset kommer närmre. Ännu närmre och nu är det där. Livet är uppe på toppen av ett berg, där står jag och tittar ut över det som varit. Sommaren som skulle bli underbar med en fantastisk människa vid min sida, men så blev det inte, det blev faktiskt bra ändå. Alla dessa saker jag tar på mig hela tiden fyller mina dagar som resulterar i att jag är lycklig och glad. Även fast jag kan ha dåliga dagar, men det kan väl alla människor.

 

När den rätta känslan finns där vill jag träffa dig. För nu är jag redo att möta nya utmaningar. Upptäcka nya platser. Lära känna nya människor. Ha en ny person vid min sida, för jag hoppas och tror att någon också vill vara vid min sida när jag är på väg neråt igen.


Höst
Måndag 13.09.10


Jacka - Gant, T-shirt - Emilio, Chinos - Emili, Skor - Bobbie Burns


Dagens humör:
Taggad till 1000!
Dagens utseende: Blå tröja och chinos, snygg som alltid kanske..?
Dagens känsla: Skönt att vara inne i vardagen!
Dagens irritation: Att hela tiden behöva tjata om vissa saker
Dagens roligaste:
Kvällens spinning
Dagens önskan:
Att veckan kommer innehålla en fika
Dagens borde: Plocka ordning på mitt rum
Dagens låt: Ludwig Bell - Silvertejp
Dagens textrad: "Lovar dig, så du vet, hundra år av tvåsamhet"

Ångest

MÅNDAG OCH JA, jag skriver som alltid när det är måndag, innebär nya möjligheter och nya spännande utmaningar. Själv har jag lite separationsångest idag när jag måste lämna in min MacBook på lagning. Plasten har spruckit lite och jag har verkligen skjutit på detta för jag har inte velat bli av med den. Men nu har det kommit till en punkt där jag bara måste göra det. Låt det gå snabbt! Annars har jag funderat på en annan sak som vore spännande att göra där ni läsare kan vara delaktiga, ställa frågor till panelen.

Det går till som så att ni skriver i detta inlägg vad du vill ha med för fråga till panelen denna veckan. Sedan skickar jag dessa frågor till panelmedlemmar som svarar på allting, precis som vanligt, på fredag. Då blir ni lite mer involverade i själva upplägget och ni får fråga precis vad ni vill. Låter det inte lite spännande? Så passa på att ställa din fråga nu!

Förresten haft en lika bra helg som mig?


Nya intervjuer

NI SOM LÄSER MIN bloggar verkar verkligen gilla de intervjuer som jag har gjort under den tiden som jag haft min blogg och självklart kommer jag fortsätta med detta. Nu behöver jag lite fler tips på personer som jag kan intervju för det börjar ta slut i mitt förråd med personer som ska intervjuas. Passa på nu och vara med i denna lilla "tävling" eller vad man nu ska kalla det. Mestadels har fokus varit på bloggare men självklart kan det vara någon utan blogg också även om jag föredrar att intervjua andra bloggare. Några av de personerna vi möt är Rebecka, Maria och Matilda. Detta är bara tre av många som fått chansen att synas på slipsens. Så ta chansen nu och DU gör det på två sätt, antingen mailar du mig på slipsens@gmail.com eller skriver en kommentar till detta inlägg.Ta chansen nu och delta i en intervju!

Nu du Mimmi!


TÄVLINGEN FORTSÄTTER och jag måste verkligen hänga på Mimmi nu för hon är verkligen en jävel på skor och hon verkar ha rätt många. Bara för att plocka ifatt lägger jag därför upp två av mina skor idag, för dagen är båda svarta. Skillnaden är att ett par är från Vagabond och ett par från Zara. Använder dessa skor rätt ofta när jag ska vara lite mer stilren i min stil. Kommer fler skor senare...
Aktuell ställning är väl 5-5 nu eller har jag fel Mimmi?

Blogawards

 

Jag har fått 2 blogawards av söta Mikaela och Emelie Ruukel. Så det är väl hög tid att svara på dom nu.

 

Med denna fina utmärkelse kommer några små förpliktelser:
kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
tacka och länka till den som nominerade dig
nominera sju andra bloggare och länka till dem
berätta sju intressanta saker om dig själv
7 saker om mig som ska vara intressanta:

Jag älskar verkligen att träna

Jag är bara 175 centimeter

Jag har lätt för att börja gråta till filmer

När var liten ville jag bli sjörövare

Tro det eller ej men jag är blyg när jag är med tjejer

Jag drömmer om att jobba som journalist i framtiden

Jag saknar att inte ha någon flickvän


7 andra bloggare som får en blogawards av mig!
(jag läser väldigt få bloggar, men dom här kommenterar ofta min blogg)

Kalle - Den blogg jag läst allra längst, fantastisk på att skriva 
Marcus - En av mina trognaste läsare skulle jag tro, har en bra humorblogg
Anna - Underbar tjej som har ett underbart klädmärke och blogg.
Emma - Ja, vad ska jag säga? En underbar tjej som skriver fantastiskt bra.
Eleonore - En tjej som jag träffat och som är lika trevlig som hon verkar, om inte trevligare.
Hanna - En av mina närmaste vänner, klart du ska ha en award!
Modegrabben - Äntligen en manlig modebloggare som jag verkligen gillar!


Hjälp, vad fort en vecka går!

Jag måste nog få börja med att be om ursäkt för detta lilla inlägg. Att det redan var fredag kväll blev jag uppmärksammad på av ett sms från Marcus, vid halv åttatiden. Och då var jag fortfarande kvar på jobbet, vi har haft kvällsskiftet den här veckan. Vad ville han då? Jo, han undrade om jag hade nån text till imorgon. Och det hade jag inte – då. Men med lite tur kanske jag kan få hop något litet innehåll här. Håll tummarna…

 

För att börja med något riktigt aktuellt; läste just nu i dagens Aftonbladet om Tanter. Det känns ju inte som ett helt obekant ämne när det gäller mig. Men det var en helsida som gjorde mig riktigt glad. Ni måste bara läsa om det; i en humorbok som heter Tantvarning av Anna Eriksson. För om inte världen helt spårar ur så kommer ni ( i a f alla tjejer) att drabbas av detta fenomen nån gång i framtiden.

”Tant är ingen ålder – utan ett sätt att vara”. ”Ordet tant har en positiv värdering”. ”Det är mera fart på tanten nu för tiden…”  + mycket mera (= citat ur AB)

Visst kan man väl bli glad för sådana omdömen! Kanske man måste vara 55+ för att förstå, men ni kan väl nicka instämmande i ren sympati för en sån här gammal tant som Faster Gunhild. Tack!

 

Ämnesbyte 1;

Den här veckan har ju Ramadan tagit slut. Eftersom jag jobbar med en person som tillhör den traditionen/tron så har jag verkligen förstått nu hur viktigt det är. Vad det innebär och hur det firas. Visst, jag har haft arbetskamrater förr med samma tro, men ändå inte riktigt ”levt mig in i det”. Det är spännande att få vara med och dela andras traditioner! Och viktigt att ta tillvara på möjligheterna; vi lever ju så sammanflätat liv med många olika seder och bruk. Att förstå och respektera varandra är väl A och O för att vi ska få ett bra liv tillsammans – allesammans.

 

Ämnesbyte 2;

Separationsångest. Känner ni igen det? Det är en liten del av vår vardag på jobbet nu. Vårt uppdrag är snart klart, och vi kommer förmodligen ”att skingras för vinden” efter det. Ja, kanske inte så illa, men vi hamnar troligen inte på samma jobb. Det är lite som när man slutar skolan (skrev jag inte om det i våras?), livet går vidare men mot nya mål och med nya medspelare. Jag gillar inte att säga ”hej då” till folk som jag inte kommer att träffa mera (i varje fall inte inom en snar framtid), även om jag har blivit lite bättre på det. Men, men – vi får göra det så smärtfritt som möjligt. Och försöka komma ihåg att hålla kontakten, åtminstone ett tag. Det brukar ha en tendens att rinna ut i sanden, den där goda föresatsen.  ”vi jobbar på det…”

 

Jag förstår om ni tycker att det är ett helt värdelöst inslag hos Slipsen idag, men snälla ni: tänk då att det kunde varit ännu värre. Det kunde ha blivit NOLL inlägg från Faster Gunhild. Hur hemskt hade inte det varit! Så varsågoda och håll till godo med vad som bjuds!!! Det kan ju nästan bara bli bättre.

Och nästa vecka måste jag vara ute i god tid, då börjar min semestervecka på riktigt. Kanske händer något kul att berätta om, vem vet…

Hälsar Faster Gunhild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lördagsmusik..


DETTA ÄR TRE riktigt bra artister som jag lyssnar mycket på. Nu när det är lördag och många är lediga är det ju bra att upptäcka ny musik. Någon som kan ge mig namn på dessa artister utan att trycka på bilderna?

Fynda på Hoof StoreNi har väl inte glömt bort att fynda någon av dessa snygga smycken på Hoof Store? Nej, jag tänkte väl det för som läsare av slipsens så får du 20% på hela din besällning genom att använda koden: slipsen. Så vad väntar du på?! In och fynda på Hoof Store för du har bara fram till 14 september på dig!


It's friday.... Veckans Panel!

Sanna 19 år och bor utanför Norrköping

1. Nu är kvalet till fotbolls-EM igång. Följer du detta?
-
Jag har aldrig varit direkt intresserad utav fotboll, även fast jag själv spelade en kort period när jag var mycket yngre. Men eftersom intresset inte finns hos mig, så följer jag inte heller fotbolls-EM.

2. Hösten är här och också höstmodet, vad får man inte missa att köpa denna höst när det gäller kläder? Tre måste ha köp tack.
- Jag är ingen vidare bra på mode heller tyvärr, utan är mer typen som har mig på det jag själv tycker är bekvämt och snyggt i stället för att följa modet (och bara ha mig på kläder för att det är inne). Men det jag gillar att bära nu till hösten är skinnjackor med fårpäls, stora tjocka stickade tröjor och ett par snygga uggs på fötterna så att man inte fryser.

3. Vi kan inte missa att ta upp nått om valet igen. Har du bestämt vad du ska rösta på?
-
Det har varit bestämt redan långt innan valet, men att lyssna på alla debatter samt läst på en hel del om de olika partierna och deras politik, har gjort mig ännu mer bestämt kring vilket parti jag ska rösta på och varför det är rätt val för mig.

4. Förra veckan fick vi alla nominerade till Blog Awards. Någon du saknar? Och ska du gå på den i år?
- Jag saknar att det som vanligt bara är det stora bloggarna (som redan är stora) som får ta plats och synas i media, medan det finns hundratusentals lite mindre bloggar som faktiskt kämpar och försöker ta sig uppåt som faktiskt även det har bra saker att läsa och bli inspirerade utav. Det är även synd att det alltid har samma kategorier och att kategorierna: foto, inredning, föräldrar, mat & dryck, sport och fritid, kultur osv. inte har samma chans som det resterande.


5. I förra veckans panel fick ni ge tips på bra musik. Denna gång är det dags för filmtips. Vilka filmer får man inte missa?
-
Det finns många nya filmer som kommer ut nu i höst som verkar bra, som både jag och min dotter vill se som Prinsessan Lillifee (barnfilm), Sammys äventyr (barnfilm), Harry Potter och dödsrelikerna och Scream 4, och det lär med nästan all sannolikhet dyka upp en och annan förutom dessa som kommer skrivas upp på listan över filmer vi vill se.
Molly 21 år och bor i Uppsala

1. Nu är kvalet till fotbolls-EM igång. Följer du detta?
-
Nej jag följer det absolut inte. Fotboll är något jag inte alls förstår mig på och dessutom har jag bollfobi!

2. Hösten är här och också höstmodet, vad får man inte missa att köpa denna höst när det gäller kläder? Tre måste ha köp tack.
-
Oj, snygga höstskor! Mysiga koftor är något jag verkligen älskar. Får aldrig nog av koftor! Och halsdukar!!!

3. Vi kan inte missa att ta upp nått om valet igen. Har du bestämt vad du ska rösta på?
-
Nej jag har faktiskt inte bestämt mig.

4. Förra veckan fick vi alla nominerade till Blog Awards. Någon du saknar? Och ska du gå på den i år?
- Nej jag saknar nog ingen, tycker det var bra folk som blev nominerade! Jag ska nog troligtvis dit.

5. I förra veckans panel fick ni ge tips på bra musik. Denna gång är det dags för filmtips. Vilka filmer får man inte missa?
-
Jag är så dålig på att se på film. Men, min favoritfilm just nu är nog.. Nej den var svår!
Kim 24 år och bor i Skövde/Stockholm

1. Nu är kvalet till fotbolls-EM igång. Följer du detta?
- Fotbolls-EM? Vad är det för något?

2. Hösten är här och också höstmodet, vad får man inte missa att köpa denna höst när det gäller kläder? Tre måste ha köp tack.
-
Jag och mode, vi går alltid hand i hand. Men de tre plaggen (på en kille) är.
1: En snygg höstjacka/rock som går lite längre än stussen.
2: Ett par snyggt sömmade skinnhandskar (kan funka med läder) som är svarta eller mockabruna.
3: Ett par skor som ska matcha resten, helst ett par kängor, men annars går allt utom ”Foppa”.

3. Vi kan inte missa att ta upp nått om valet igen. Har du bestämt vad du ska rösta på?
-
Jag har inte bestämt vem jag ska rösta på, men jag vet de flesta partier som jag inte ska lägga min röst på. Ska faktiskt läsa på lite mer och se vilka partier som jag stämmer som mest och bäst överrens med.

4. Förra veckan fick vi alla nominerade till Blog Awards. Någon du saknar? Och ska du gå på den i år?
-
Jag undrar vart min nominering tog vägen? Jag hade tänkt vinna allt i alla kategorier. Och jag ska gå i år. Förra året var det en trevlig bloggfest som vi var på och i år ska jag se om det kan bli lika trevligt det med.

5. I förra veckans panel fick ni ge tips på bra musik. Denna gång är det dags för filmtips. Vilka filmer får man inte missa?
-
Film och musiktips. Aj aj aj. Nej då, film är mycket lättare. Då ska vi se……Inception ska du se om du tänkte gå på bio. Men om du ska vara hemma så ska du ta och se en film som är med Steve Carell och Tina Fey (Tina var tidigare med i SNL) och den filmen heter Date Night.

Skotävling


JAG RÅKADE GÅ IN I EN tävling med vem som har flest skor. Denna tävling är med Mimmi och jag tror det kommer bli tufft för min del, men bara kämpa på. Hela tävlingen går ut på att man ska lägga ut en bild på ett par skor lite då och då sedan summerar vi ihop vem som har flest. När den ena parten inte har några skor att lägga ut samtidigt som motståndaren har gjort det har vi en segrare. Mimmi har redan lagt ut tre par skor så nu måste jag också göra det för att vara lika. Nu kör vi igång.

Någon mer som är på?

Lycklig

GODMORGON ALLA LÄSARE!
Fredag och idag är en väldigt bra dag precis som alltid, men idag är det något speciellt. För första gången när jag var ute igår så kom det fram en person och berömde mig för en bra blogg.Vad glad jag blir när detta händer, därför kommer denna fredagen bli sjukt bra. Jag känner det på mig bara. Egentligen har jag inget planerat för dagen utan tar det bara som det kommer vilket är skönt ibland. Dock har jag en projektansökan som ska finjusteras och skickas in senast 16 i eftermiddag. Men eftersom jag redan är klar, inprincip, blir det inte så ansträngande. En sak är säker, jag kommer leva på det där berömmet hela dagen. Det känns oerhört skönt att jag kan göra det. Låter lite kaxig kanske men jag är sjukt nöjd med min blogg nu också.

Händer idag hos er då?

Hårdrockare som bloggar

Möt den andra manliga bloggaren i veckans intervju.


Namn:
Grimgoth
Ålder: 32 år
Bor: Norrköping
Blogg: http://grimgoth.blogg.se

Vad var det som gjorde att du började blogga?
- Det var många olika faktorer kan man säga, men då jag saknade nått kreativt i livet igen och jag under en tid umgicks med en polare som höll på att blogga som snacka om det så började fundera på det hela för att sedan ta steget ut i cyberrymden och jag har inte ångrat mitt val även om just bloggvärlden är både tuff och ibland otacksam till och från. Men jag har kört på min grej och det som känns rätt, folk verkar gilla det vilket är positivt så klart.

Du är kille/man och bloggar. Möter du mycket fördomar?

- Nja, det skulle jag inte vilja påstå, iaf inte pga av mitt kön utan kanske mer för man är hårdrockare och skriver om rätt mycket musik. Sånt skapar lätt fördomar, som om det vore det enda man skulle ha koll på, men jag har ändå tror jag lyckas bevisa att just jag är bredare än så då jag faktiskt tar upp mer än just musiken. Äh, det räcker nog med att säga "Hårdrockare", smaka själv på ordet så får du säkert en bild med både erfarenheter och fördomar? Både positiva och negativa får man hoppas :D

Hur länge har du skrivit nu på din blogg?

- Sedan 2009-01-25 och det har och är som sagt en skojig resa, speciellt nu när jag har växt en del igen, men jag vill och ska försöka bli lite större så klart, sen får vi se vart det hela hamnar eller rent av slutar ;)

Läser du mycket bloggar annars?
- Ja, faktiskt, har inte koll på hur många jag har som är aktiva via bloglovin men lätt 10-20 bloggar kanske?
Kommenterar ofta på dessa också då jag själv vet som bloggare hur kul och viktigt det är med respons.

Kan du berätta lite om dig själv?
- Singel pappa på 32-år som bor i Norrköping och har min son varannan vecka, hårdrockare,kreativ och... ja jag är så dålig på detta. Tror dom som följer och besöker min blogg är bättre på den frågan ;) Finns även mer om detta på min blogg under kategori "Grimgoth".

Hur ser en vanlig dag ut?
- Det beror på om jag har grabben eller inte, men jag tar en när jag inte har honom, vaknar, svarar på mail och kollar communitys som man finns på, kollar av ev. kommentarer på bloggen, bloggar, läser andras bloggar, äter nått oftas till en film, sen kan det se olika ut efter det men sen på kvällen/natten är oftas som jag kollar efter nytt material till bloggen eller rent av bloggar annars så kanske jag skapar på annat sätt, och är det en helg så tar jag säkert några öl på kvällen och hittar kanske på nått festligt. Tycker att det är lite lustigt det där med kvällar och nätter, kollar man så är nästan alla kreativa människor aktivast då.

Tycker du det är svårt att hitta nytt material till bloggen?
- Nja, det går så klart i perioder och just nu har jag känt lite att det varit lite väl mycket musik även för min smak, då jag tycker att jag skulle vilja slänga in lite film och annat skoj, men det får komma när det kommer, fokuset har varit lite mer på musiken nu ett tag. Kan även meddela att det kommer ett "Specialinlägg" inom kort från min sida, historik och fakta sammanvävt till ett mycket intressant inlägg får man hoppas.

Vilket lägger du mest tid (inläggsmässigt) på i bloggen?

- Svår fråga men dom vanliga inläggen är nog svårast att variera känner jag, nyheter och film inlägg gör man ju mer på rutin, sen lägger jag stor tid och vikt på mina "Specialinlägg" då dom oftast är störst och där med tar mest tid, allt ska liksom vara perfekt, dessa kan ta veckor att skriva, men då är det inte skrivande i streck utan lite då och då, för att sedan läsa igenom och ändra ev. fel.

Något mer du vill lägga till?
- Ja, jag vill tacka Slipsen för att man fick vara med igen i din blogg, sist var ju när jag satt med i panelen, det var kul så detta med en intervju är extra spännande så klart. Du gör ett bra jobb och är det nått mer i framtiden du vill att jag ska vara med på är jag lätt med, du vet vart jag finns. Ni som inte varit inne på min blogg än så är ni alltid varmt välkomna till "En hårdrockares vardag". Rock On!

Manliga bloggare - Javisst!

Denna veckan är intervjun lite speciellt när det inte är en person utan två som du får lära känna lite mera, bara för att bevisa en sak. Många påstår att det är bara tjejer som bloggar men denna vecka tar jag död på den myten. Eller vad sägs om en hårdrockare som bloggar och sedan är annan kille som bloggar med glimten i ögat. Möt Marcus och Grimgoth i veckans intervju här på slipsens.

Möt Marcus först ut som manlig bloggare.

Namn:
Marcus
Ålder: 22 år
Bor: Borlänge
Blogg: http://tokigamasen.blogg.se

Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Jag har alltid tyckt om att skriva så länge jag kan minnas. Men däremot så är jag ingen kille som sätter mig ner och läser böcker, utan det är mer så att jag gillar när folk läser det jag skriver. Det handlar om att jag vill uttrycka saker och ting i skrift. Det får mig att må bra.

Du är kille/man och bloggar. Möter du mycket fördomar?
- Självklart så får man ju kritik. Framför allt varför jag inte t ex bloggar om mode. Det gör alla andra så bra. Jag vill läsa bloggar som t ex Kalles modellflyg eller något. Alltså speciella bloggar som sticker ut. Men jag vill ju klart förändra den här synen på att inte killar kan skriva. Det är ingen myt, utan jag vet att de flesta tänker så, i alla fall de jag har träffat på. Sedan att det är majoriteten tjejer som bloggar, det gör inte mig så himla mycket. Men jag tycker att de flesta ska ändra sitt innehåll till något annat än bara mode. Det är såå trökigt! Men mer killar som bloggar åt folket!

Hur länge har du skrivit nu på din blogg?
- Hmm..det är väl ett halv år tror jag.

Läser du mycket bloggar annars?
- Som sagt, för att jag ska kunna läsa en blogg så måste den sticka ut, och ha en bra bredd. Jag följer fyra bloggar idag. http://slipsens.se , http://candis.se , http://totally.webblogg.se och http://gyrot.wibrand.se/ . Men det är ju klart att man halkar in på en och en annan i detta getingbo. Sedan så är jag en periodare. Jag kan följa en blogg typ någon månad, och märker jag att det inte sticker ut så slutar jag följa den. Jag analyserar gärna andras sätt på att skriva. För det är också viktigt. Skriver den personen som han/hon pratar, då är det i min mening helt meningslöst att läsa den. Det ska vara rätt skrivform helt enkelt.

Kan du berätta lite om dig själv?
- Oj, alltid svår fråga. Jag heter alltså Marcus, 22 år (den 20 september). Jag bor i Borlänge hemma hos min mamma. Jag är en energisk, filosofisk och glad personlighet som säger vad jag tycker. Ishockey är en sport jag verkligen gillar skarpt. Dock spelar jag inte själv, men jag följer ett lag som heter Leksand. Umgås med familj och vänner en hel del. Sedan tycker ju folk att jag skriver bra, så självklart är det ett stort intresse också. Jag har en skada i benet sedan cirka 11 år tillbaka, vilket gör att den sätter käppar i hjulen rätt ofta. Det gör också att jag inte kan jobba med vad som helst, så därför har jag idag praktik på Ungdomens Hus här i Borlänge. Man har på något sätt lärt sig av det negativa med smärtan, och har fått försöka att vända lite grann till det positiva. Jag har igenom min smärta t ex fått en helt annan syn på livet och andra människor. Jag dömer aldrig någon ohörd. Men klart så har det tagit hårt på mitt psyke och dylikt. (Om det är någon som har smärta eller vill prata med mig om det. Gå in på min blogg och ta kontakt med mig. Mailadressen står där).

Hur ser en vanlig dag ut?
- Klockan ringer 06.30. Jag är lite segdragen på morgonen, speciellt på höst/vintern. Sedan startar jag alltid morgonen med en dusch. Det är för att komma igång, annars känner jag mig inte "hel" under dagen. Efter det så är det frukost. Sedan sätter jag mig på bussen som går ner mot centrum, och praktikplatsen. Där är jag från 09.00 - 15.00 varje vardag. När jag kommer hem så blir det vila, eller träning, beroende på hur ont jag har i benet. Vanligtvis så brukar jag vara rätt trött och ha ont. Släcker väl sista lampan runt 23.00 - 00.00, sover som en bebis oftast.

Tycker du det är svårt att hitta nytt material till bloggen?
- Ja, ibland faktiskt. Jag har mina perioder som jag får total bloggtorka. Men den bloggen som jag driver nu, där relaterar jag oftast mina inlägg till någon händelse i media, vardagen eller annat skitsnack. Så det är enkelt om man har koll på vad som man skriver om i vanliga fall. Det handlar om att skapa en röd tråd igenom allt man skriver.

Vilket lägger du mest tid (inläggsmässigt) på i bloggen?
- Det är väl att få till en tanke nummer två. Alltså att folk som klickar in sig på min blogg, får oftast tänka till lite för att förstå det jag skriver. Det är ju humor jag riktar in mig på. Jag anser att man kan skoja om det mesta, men jag har självklart gränser. Men det är just det här att få till en annan tanke. Så det inte blir så här: "Ser ni bilden. En groda utan ben, vad hopplöst", för då fattar ju folk på en gång vad jag menar. En humorblogg ska vara lite småklurig, tycker jag i alla fall. Sedan omger ju humor många ämnen.


Ludwig Bell och annat

REDAN TORSDAG och hej vad veckorna går fort även om jag hinner med att göra en hel del om dagarna. De senaste dagarna har varit väldigt hektiska. I tisdags var jag i Linköping hela dagen på mässa för vår nystartade webbtidning som ni borde besöka, LiNoPressen , där jag är chefredaktör men ska inte ta åt mig all ära för vi har helt fantastiska skribenter och redaktörer som hjälper till att driva detta framåt. Efter att ha stått på en mässa hela dagen i tisdags var det fest på kvällen med konsert och då fick jag äntligen(!) se Teddybears som var riktigt häftigt.

Gårdagen var skola hela dagen med en projektansökan som vi håller på och skriver som ska in på fredag. Jag är så gott som klart vilket är hur skönt som helst för idag rullar allting på igen. Först blir det ett besök hos läkaren, hoppas det går bra med allt där, efter det ett möte. Självklart är det då med vår produktionsbyrå som står bakom tidningen. Någon gång under dagen ska jag också träffa en artist som jag ska se ikväll, Ludwig Bell, för att genomföra en intervju till tidningen. Händer väldigt mycket nu som sagt och jag älskar detta!

Hur är det med dig, allt bra?


Kreativ-väggIBLAND FÖRSÖKER JAG vara lite kreativ här hemma och göra någonting roligt. Nu har det resulterat i en vägg där jag har bilder som jag har fotat. När jag skrev ut några av dessa bilder blev det något fel, alla bilder fick en blånyans. Först tänkte jag kasta dessa bilder som fick denna nyans. Tur att jag inte gjorde det, för det blev väldigt snyggt!

Eller vad tycker ni?

Glöm inte heller bort att fynda med 20% på Hoof Store med hjälp av koden slipsen nu när ni säkert är lediga och shoppingsugna. Bara in och köp fina smycken. Tipsa dina vänner om detta!

Eleonore gästar...

Hej allihop!

För någon vecka sen fick Marcus gästblogga hos mig på Fika med Eleonore och nu är det min tur att skriva några ord här. Marcus talade om att det var en stor ära att få skriva ett inlägg och jag kan bara säga detsamma om att jag får göra ett inlägg här på Slipsens.

Så vem är du jag? Eleonore heter jag och skriver bloggen Fika med Eleonore. Jag är en 22 årig tjej från Stockholm men som snart lämnar storstaden för ett liv i Karlskrona. Det är en spännande resa som väntar och som tur är finns både mängder av caféer och möjligheter att skriva spännande inlägg även där.

Något som jag och Marcus har gemensamt är intresset för att skriva. Själv får jag ju skriva av mig på mitt sätt genom recensioner och tips om nya saker bland godsaker och annat. Marcus å andra sidan använder sin blogg för att få ut sin journalistiska talang. Genom intressanta välformulerade inlägg, intervjuer och sin live-sändning inspirerar han verkligen till att använda bloggen för att nå ut till andra. Detta driv och denna glöd saknas tyvärr i många bloggar idag då det blivit ett så stort intresse för folk att blogga. Det finns mängder av bra bloggar men minst lika många ointressanta.

Marcus är en av de trevligaste man kan möta. Vi träffades en eftermiddag för ett tag sen och snart ses
vi igen på Blog Awards vilket vi båda ser fram emot. Det ska även bli kul att få träffa många andra på galan som delar intresset och livsstilen. Ska du till Blog Awards, ta isf chansen och träffa Marcus och mig där!


Ha det så fint!


Kramar från Eleonore
http://fikamed.blogg.se

Ikväll är det drag med Teddybears


Servera en god paj ikväll

EFTER EN DEL KRITIK om att jag inte kan laga mat är det upp till bevis. För att inte öppna på en avancerad nivå har jag valt att börja med att göra ost och skinkpaj. Måste ju finnas möjlighet till att kunna avancera uppåt på skalan i svårighetsgrad. Detta recept är väldigt enkelt att göra. Börja med att sätta ugnen på 200°C.Det du behöver:
3 dl Mjöl
125 g Smör
3 msk kallt vatten
3 ägg
3 dl Mjölk
3 dl riven Ost
300 g Rökt skinka
1 krm salt
1 krm Peppar


1. Blanda ihop 3 dl mjöl med 125 gram smör. Nu ska du använda dina fingrar till att blanda ihop detta till smulor, tillsätt sedan 3 msk kallt vatten. Gör pajdegen till en boll som du sedan lägger i en pajform och gräddar i ugnen i 10 minuter.

2. Under tiden som pajdegen står i ugnen vispar du ihop 3 ägg med 3 dl mjölk. Samt river osten och hackar skinkan som ska på pajdegen efter 10 minuter. När du tar ut pajdegen som är i formen tar du fram salt och peppar följt av att du häller över skinka följt av osten. Avsluta med att hälla över ägg och mjölkröran. Sedan in i ugnen igen, denna gång 30 minuter.

3. När pajen står i ugnen hackar du lite sallad som du serverar till.


Sedan är det klart att servera.Tisdag 07.09.10
Dagens humör:
Lite nervös och pirrig
Dagens utseende: Skjorta och svarta jeans, fixat håret också
Dagens känsla: Allt kommer lösa sig och gå bra
Dagens irritation: Drygt folk
Dagens roligaste:
Få se Teddybears
Dagens önskan:
Träffa en viss person
Dagens borde:
Skriva projektansökan
Dagens låt:
Billie the vision and the dancers - I Miss You
Dagens textrad:
"Jag litade på såna ögon, nu står jag svicken här igen"

En dag

Det är öde när jag kommer till kyrkogården vilket är väldigt märkligt eftersom det var fullt på parkeringen intill kyrkan. Jag har varit här många gånger och vet precis vilken väg jag ska gå för att ta mig bort till din grav. Funderar lite mer på varför jag är själv här. Ensam. Öde och läskigt. Kyrkan är nog en av de platser som vi besöker minst i våra liv, om man inte är aktiv det vill säga. Döden är också en av de saker som vi sälla talar om. Allt detta som är på kyrkogården tillhör det förflutna, historia, någonting vi bara ska glömma och gå vidare ifrån brukar det heta.

 

Ändå åker jag hit nu. Med mig har jag två saker. Mina tankar och en överraskning till dig. Minns en gång när jag var här en av de första gångerna efter att ha tänkt på att stanna till med bilen en mängd gånger. I vilket fall, första gången jag stannade till för att hälsa på hos dig gjorde jag ett stort misstag. Ställde mig vid fel gravsten. Pinsamt. Snabbt upptäckte jag mitt misstag men eftersom jag var ensam här även den gången var det ingen fara ändå skäms jag för det, för du var ju här.

 

När jag står vid din grav med min lilla överraskning är det som att du vill säga någonting. Den tidigare mörka himlen öppnar sig genom att det skapas en lucka i molnen. Kanske är det du som vill säga någonting till mig, jag tolkar det så i alla fall och tittar upp på dig. Ler och tänker på hur du har det där uppe i himlen. Vi har aldrig träffats du och jag ändå tänker jag på dig varje dag som går. Tänker att jag borde ägna mer än ynka en dag per år till dig genom att hälsa på dig. Tänker att en dag kommer vi få träffas du och jag. En dag när jag också tillhör det förflutna, som det brukar heta.


Välkommen till Slipsens!


Trött start på veckan

God morgon!
Ny vecka, ny måndag och nya möjligheter. Jag är helt slut redan nu efter att jag haft en ganska fullbokad helg, men det är bara gilla läger. Jag har ju tur för jag har ju inte drickit någonting i helgen som kan göra en ännu tröttare, så jag ska väl inte gnälla egentligen. Bara slarvigt av mig att inte sova i tid. Denna vecka är lika uppbokad som alltid vilket är väldigt spännande och trevligt. Idag blir det en lugn start när jag har tomt på schemat i skolan. Ändå ska jag börja skriva på projektansökan som ska in på fredag och jag har inte ens börjat?! Hur illa är inte det...? Nu rullar veckan igång i vilket fall.

Har du haft en bra helg?

Slipsens-live!

Ikväll är det dags för ännu en sändning av slipsens-live och som ni har längtat till detta tillfälle. Som vanligt rullar allting igång klockan 19,30. Denna tid har blivit den nya starttiden och ni kommer säkert strömma in och titta på mig när jag pratar om roliga saker, precis som alltid. Några av er har blivit lite chockade över att jag inte blev nominerad till Blog Awards i kategorin ”Årets blog-tv” och jag kan inte annat än att hålla med.

 

Kvällens ämne: musik och tv-program


Som vanligt kan ni också skicka in en ute- och innelista där ni skriver upp 3 saker som ni tycker är bra med veckan som gått. Samt 3 saker som ni stört er på under veckan. Allt detta skickar ni till mig slipsens@gmail.com och märker ämnet med ”Veckans lista”.


Ni kan som alltid också chatta med mig direkt under hela programmet.


 

Upplägg för kvällen

19,30 Programmet rullar igång

19,40 Rockbjörnen var i veckan, hur gick det?

20,00 Aktuell tv, vad tittar vi på egentligen?

20,15 Veckans lista

20,25 Sammanfattning

20,30 Programmet slut

 

Du tittar i rutan nedan:

 


Drömmer sig bort

Som ni kanske har märkt under veckan har allting rullat igång igen, vilket känns riktigt bra. Väldigt roligt att jag också fick medverka i en intervju under gårdagen och nu ska det väl bli fler. Tveka inte om ni vill intervjua mig eller så. Har nog rätt mycket vettigt att säga tror jag. Eller? Kontakta mig isåfall via mail eller en kommentar.

 

Under veckan har jag också hunnit med att tipsa om en riktigt bra blogg som många kanske har fördomar mot, Michaela Forni. Har också kommit på mig själv med att tänka att det är en drömtjej faktiskt. Nu kommer alla fördomar igen från många av er som läser. ”Jaha, han vill vara tillsammans med en Stureplansprofil”. Så kanske det är också men det är inte själva saken att hon är just en profil på inneställen. Sättet hon skriver på faller jag för.

 

Tänker ni ofta på hur er drömtjej/drömkille kan se ut?En intervju med mig!

Efter en lång och slitsam dag på tävling så kommer man hem. Och vad möts man av?! Jo, en helt unik intervju med mig på Claudias blogg. Jag blir alltid lika glad när jag syns lite ute på nätet, ego kanske, men jag skojar faktiskt. Tycker bara det är roligt att äntligen få vara med i intervju själv när jag gjort en hel del med andra så därför tycker jag att ni borde läsa den!

Minnen eller inte minnen – det är frågan…

Jag vet att jag nästan lovade mera minnen idag igen. Men tyvärr; inte för att min Alzheimer har blivit så snabbt värre – utan att jag inte har haft tid att ”grotta ner mig” i dåtiden (i varje fall inte med nån större behållning).  Å andra sidan kanske ni bara blir lättade av att slippa, vad vet jag?   J

 

Tänk om jag istället skulle ge mig på ämnet: åldersrelationer. Låter det kul? Tror inte det, men om ni försöker åtminstone ögna igenom vad som kan komma ut av det så är jag nöjd.

 

Som jag berättat förut, är jag ute och jobbar nu igen. Där har jag två jättebra arbetskamrater: Ch, kille, 20år och Az, tjej, snart 22. Själv är jag 56… Börjar ni tycka synd om de andra två nu? Förlåtet. Sanningen är faktiskt att vi trivs riktigt bra tillsammans, de har accepterat mig – den gamla tanten – och jag har definitivt accepterat dem! Tänk er bilden framför er: en tjej, en kille och en tant. För det första har ingen av oss någon rival på jobbet och för det andra har vi förstånd nog att ta lärdom av och stödja varandra. Och jag känner mig mycket yngre; hoppas inte de känner sig gamla för det.

Undrar om inte många arbetsplatser skulle må bra av en sån här udda (om man nu får kalla det så) sammansättning.

Tar gärna en kommentar om era åsikter; alltid kul att få respons – bra eller dålig spelar ingen roll för det är ju era åsikter som räknas.

 

Har jag lärt mig nåt av Ch och Az? Jodå, mycket! Visst har jag genom bloggandet fått många dörrar öppnade till er generation, men det här är ”överkursen” om jag får säga så. Att få vara den där vuxna som finns till hands när det ibland är lite motgångar, eller lyssna på alla drömmar och planer som man har i den åldern. Att dela med sig av sin erfarenhet i den mån de stämmer in i ”vår nya gemensamma miljö”. Och att få bli inspirerad av ”det nya tänket” – det håller hjärnan igång. Eftersom vi är inhyrda på jobbet har vi ju andra arbetskamrater också, i lite skiftande ålder. Men det är ju trots allt vi tre som är i samma grundsituation, och som ”kommer in från sidan”.

Det har varit en bra tid och den här sommaren har gått så fort! Så fort!

 

Nu i helgen ska vi fira en tjej som fyller 18, Karin: g r a t t i s !! Undrar vad hon ska få i present? Kanske borde passa på att fråga Az om råd och tips imorgon? Nyfiken? OK, det var meningen. För allt har jag ju inte lärt mig än; t.ex. vad en 18-åring idag kan tänkas behöva.  Då är det bra att ha kontakter.   J

 

Känner att ni blir ”lite lurade på konfekten” den här veckan; ett lite tråkigare vardagskoncept och för lite (?) gammalt. Men vem har sagt att allting är lika dant hela tiden! Se det som en utveckling; det gäller att hitta något positivt i allt. Nästa vecka kanske jag har gått in i ”den gråa dimman” igen och hittat nåt roligare att berätta. Lycka till med skolstarter och vad det nu kan vara

 

Hälsar Faster Gunhild

 

 

 

 

 

 

 


Snabba fötter och ben


DESSA FÖTTER SKA SPRINGA RIKTIGT snabbt idag men jag vet inte alls hur bra formen är.. Jag hoppas på det bästa nu när det bär av till Finspång för att springa Kraftloppet. Inte nog med det, jag hoppas att ni alla som läser min blogg får en underbar lördag också!

Glöm inte heller bort att fynda med 20% på Hoof Store med hjälp av koden slipsen nu när ni säkert är lediga och shoppingsugna. Bara in och köp fina smycken. Tipsa dina vänner om detta!

Dags för septemberpanelen!


NY MÅNAD INNEBÄR
också att det är dags att presentera en ny panel bestående av 3 personer som alltså blev lottade i söndags live i slipsens-live. Som alltid är det en man och två kvinnor som är med under hela september och svarar på frågor varje fredag. Jag tror det kommer bli mycket bra även under denna månaden. Nu kör vi och hälsar Kim, Sanna och Molly välkomna in i panelen!

Kim 24 år och bor i Skövde/Stockholm

1. Nu när det är dags för nya medlemmar i panelen får ni börja med att berätta om er själva?

- Något mig själv? Kimza är en positiv kille med båda fötterna på jorden. Älskar att träffa nya människor och är helt galen i goda maträtter samt desserter.

2. Eftersom du är bloggare borde du ha koll på vad som gör en blogg riktigt bra. Vad är receptet?
- En av de allra viktigaste ingrediensen i en blogg är bilden. En lockande bild och helst så ska den ha något med inlägget att göra. En blogg utan bilder vill få läsa. Även designen är en viktig del.

3. Det börjar närma sig val. Följer du debatter och allt på tv?
- Debatten följer jag inte på tv alls. Då jag anser att media lyckas vrida och vända på allt och alla så försöker jag ta reda på det jag undrar över på egen hand.

4. Hösten har kommit till oss för att stanna. Har du några spännande planer under september månad?
- September månad är nog den månaden som allt händer för mig. Har en flytt på gång och en hel del andra roliga äventyr att göra. Dock så saknar jag sommarvärmen så en resa utomlands är inte helt omöjlig heller och det finns det säkert plats till.

5. Nu ska du få lite musiktips inför helgen. Vad ska man lyssna på just nu enligt dig?
- Åh ska jag verkligen dela med mig av min kassa smak? Nå, jag tycker att det finns en hel del bra låtar som är ”just nu”. Gamla som nya. Rihanna feat Eminem - love the way you lie, Shakira - Waka Waka och Benny Benassi – satisfaction.
Sanna 19 år och bor utanför Norrköping

1. Nu när det är dags för nya medlemmar i panelen får ni börja med att berätta om er själva?

- Namnet här var Sanna och jag fyller 19 år nu i november, bor en bit utanför Norrköping i en håla kallad Åby. Studerar IT-media programmet på John Bauer gymnasiet i Norrköping, men har även nyligen börjat arbeta extra som krönikor för NT (Norrköpings Tidningar) på deras ungdomssidor. På fritiden sysslar jag annars gärna med att pyssla med bloggdesign, fotografera eller att skriva olika typer av texter, men just nu fokuserar jag mycket på att skriva på en bok jag drömmer om att ge ut i framtiden. Utöver mina intressen, arbeten och studier är jag även ensamstående mamma till min snart 3 åriga dotter Alva, som jag gärna spenderar mycket tid tillsammans med förutom att träffa mina vänner och fika, gå på bio eller bara umgås tillsammans.

2. Eftersom du är bloggare borde du ha koll på vad som gör en blogg riktigt bra. Vad är receptet?
- För mig som bloggare som dessutom har stort intresse för media ämnen fokuserar jag stort på design och uppbyggnad i första hand, för det är nämligen det första jag tänker på när jag kollar in en ny blogg. När man väl har en lockande och snygg bloggdesign (gärna någon som sticker ut och är lite annorlunda eller bara stilren i sin enkelhet), kan man börja tänka på att skriva och formulera sig på bra sätt och försöka undvika stavfel osv. som gör att texten bara ser allmänt rörig ut. Bjuder man som bloggare på mycket bilder, videos eller tävlingar kan man nästan räkna med ett antal extra besökare och tänk gärna på att försöka nischa din blogg (så att fler läsare med samma intressen hittar dit).

3. Det börjar närma sig val. Följer du debatter och allt på tv?
- Helt ärligt är jag faktiskt väldigt intresserad av politik, men det senaste åren har jag inte varit så aktiv som jag hade önskat på grund av tidsbrist. Därför har jag inte heller hängt med i alla debatter osv. men brukar försöka läsa lite i dagstidningarna och även vara öppen för omgivningens tankar, åsikter och snack om vad som sker/skett under debatterna och allt i TV för att försöka få en klarare blick av det hela inför valet.

4. Hösten har kommit till oss för att stanna. Har du några spännande planer under september månad?
- I slutet av september månad åker jag tillsammans med min mamma, storebror och väninna till Gekås Ullared för att shoppa lite nytt inför hösten/vintern. Utöver det har jag planerat att försöka satsa lite extra hårt på mina studier och mitt nya arbete på NT (Norrköpings Tidningar) nu under de kommande månaderna, vilket kommer kräva lite extra tid utav mig. Eventuellt har det diskuterats lite här hemma kring att göra ett besökt även i år (var där förra året) under Bok och Biblioteks mässan i Göteborg den 23-26 september, men det är inget som har diskuterats klart.

5. Nu ska du få lite musiktips inför helgen. Vad ska man lyssna på just nu enligt dig?
- Jag lyssnar sällan på musik i huvudtaget, utan lyssnade mycket mer tidigare innan min dotter föddes. Men en låt jag har fastnat lite för den senaste tiden är Alice av Avril Lavigne som brukar spelas i mina hörlurare på bussen på väg till skolan.
Molly 21 år och bor i Uppsala

1. Nu när det är dags för nya medlemmar i panelen får ni börja med att berätta om er själva?
- Jag heter Molly Bergström, är 21 år och kommer från Uppsala där jag bott hela mitt liv. Jag är väldigt djurintresserad och har 2 katter, en hund och en islandshäst.  Mitt liv består av min familj (mamma och pappa) och min underbara pojkvän Kim som jag varit sambo med i lite över 3 år.  Jag är väldigt intresserad av fotografering och redigering och kommer gå en fotokurs i höst.

2. Eftersom du är bloggare borde du ha koll på vad som gör en blogg riktigt bra. Vad är receptet?
- En bra blogg enligt mig är någon som uppdaterar ofta, skriver intressant och även har en snygg design. Att skriva korrekt är också viktigt. Mycket bilder gillar ju många och en glad ton. Var dig själv!

3. Det börjar närma sig val. Följer du debatter och allt på tv?
- Nej, jag är totalt ointresserad för jag förstår absolut ingenting av val. Lite pinsamt ändå när jag är 21 år. Men det kommer nog. Jag vet dock inte om jag ska rösta...

4. Hösten har kommit till oss för att stanna. Har du några spännande planer under september månad?
- Den här månaden kommer jag börja en fotokurs som handlar om den digitala systemkameran och även bildbehandling. Det ser jag verkligen fram emot.
Jag kommer också komma igång med psykologsamtal och kuratorsamtal (sommaruppehåll...)

5. Nu ska du få lite musiktips inför helgen. Vad ska man lyssna på just nu enligt dig?
- Det som spelas i mina högtalare just nu är väldigt blandat. Men jag är helt fast i låten "Hur högt?" som bland Hoffmaestro är med i.

Trevlig helg!

Vi blir aldrig som dom från stan

(Det är jag på bilden och den är tecknad av min kollega Johnny. Visst är han grym!)

Fynda på Hoof Store med 20% rabattNU ÄR DET DAGS ATT GE ER LITE rabatt genom att ni läser min blogg. Har börjat ett samarbete med Hoof Store där du som läsare av min blogg får 20% rabatt på alla deras produkter genom en rabattkod. Denna kod som ni ska använda slipsen. Detta gäller fram till och med 12 september så passa på nu. Ni ser ju ovan vilka vackra accessoarer de har till tjejer. Bara skynda in och fynda på Hoof store och använd koden slipsen så får du 20% rabatt.

Bör väl tillägga att denna rabatt gäller på allting i utbudet förutom redan nedsatta varor.Möt Karoline Persdotter i veckans intervju


Denna vecka får vi träffa en bloggerska som håller till i Göteborg, just nu arbetssökande men drömmer om ett jobb som fashion stylist. Då kan ni säkert räkna ut vad hennes största intressen är också? Självklart är det kläder som står högst upp på listan över intressen. Hennes namn är Karoline och denna vecka får ni träffa henne i veckans intervju där vi kom att prata om flytande delar, framtiden och mycket annat. Lär känna Karoline i veckans intervju här på slipsens.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv med 3 ord?

- Då skulle jag beskriva mig som glad, spontan och har alltid flera projekt samtidigt. Kan inte hitta ord för det :P


Vad gör du om dagarna?

- Om dagarna umgås jag med vänner och pojkvän. Nu har jag även skaffat mig gymkort på sportlife så det blir mycket träning framöver.


Kan du berätta lite om vad Sportlife är?

- Sportlife är ett träningscentrum som Sats och friskis och svettis.

 

Har du något mål med träningen?

- Få mycket bättre kondition och bli riktigt fast!! Inga flytande delar ska finnas..

 

Har du flytande delar nu alltså?

- haha flytande och flytande. jag är inte så fast, väldigt otränad vill säga. Men jag kan inte säga att jag är tjock, men de goda har lagt sig på ytan så att säga..

 

Saknar du dagarna på gymnasiet?

- Har inte riktigt börjat sakna gymnasiet än med tanke på att det inte var så länge sedan jag slutade. Men jag är säker på att jag snart kommer börja sakna det.


Vilka är dina största intressen?

- Mina absolut största intressen är kläder, kläder  och kläder. Men även att umgås med mina underbara vänner och pojkvän, även dans är något jag sysslesätter mig med någon timme framför spegeln varje dag.


Du har nyligen slutat gymnasiet vad läste du?

- Precis, jag gick ur den 9 Juni. Gick på Hulebäcksgymnasiet på samhällsprogrammet med inriktning samhäll.

 

Hur går det med jobbsökandet?

- Just nu går det ganska segt. Men jag letar efter jobb nästan varje dag. Men nu i början på sept ska jag på jobbintervju.


Vilket är ditt drömjobb?

- Mitt drömjobb skulle vara en fashion stylist. Största drömmen!

 

Tror du inte vägen är svår till ditt drömjobb?

- Svår och svår beror helt enkelt på hur man sätter ribban själv. Jag har kollat upp eventuella skolor för just den utbildningen. Jag har spanat in en skola i Barcelona som är en 3 årig utbildning till fashion stylist. Än vet jag inte om det är den vägen jag vill ta. Men jag håller just nu på och förbereder mig. Eftersom kurserna är på engelska och spanska, läser jag nu vidare på gymnasiets kurser i spanska och engelska på vuxenutbildningen. Jag tror det bara är vägen dit som kan bli svår men när du väl är där och verkligen vill någonting så stort som en dröm tror jag inte det blir några större problem.

 

Vad har du för spännande projekt igång nu?

- Just nu drar jag inte igång med några speciella projekt?


Du beskriver dig som spontan, på vilket sätt menar du?

- Jag tycker inte så mycket om planering utan vill helst att allt ska ske oplanerat. Men visst kan det vara kul att planera att man skall åka på en resa osv. Men om jag till exempel bestämt mig för att ligga hemma i soffan en kväll och en vän ringer och frågar om jag ska med till danmark så tackar jag inte nej. haha


Har detta hänt någon gång, att du åkt iväg så på en gång? hehe

- Ja det har faktiskt hänt 2 gånger det senaste året. Tidigt i våras var jag med min kille och hans vänner en fredags kväll. Vi hade tagit bilen till affären för att köpa godis. Under tiden kom vi på att vi kunde åka ner till danmark för skojs skull. Så vi åkte halv 9 på kvällen och var nere halv 1 på natten ungefär. Alla hotell var då fulla så vi fick sova i bilen. Sen efter två timmars sömn åkte vi till lund där vår kompis pluggade då. Sen åkte jag och min kille till barcelona en dag innan vi bestämt, vi ville fira vår 5 års dag på  ett speciellt sätt så även där blev det en resa helt spontant.


Har du haft en bra sommar annars?

- Jag har haft en helt underbar sommar. Vädret har varit helt okej ändå. Fast det var några saker som jag missade under sommaren. Eftersom både jag och mina vänner jobbade en del hade vi inte tid för att åka till dvs ställen som vi velat. Men äsch det har varit världens bästa trots allt.

 

 

Vad är det du har jobbat med under sommaren?

- Jag har arbetat på ett grossist företag som säljer kläder, bland annat vanliga t-shirts, joggingset, mp3-spelare, jackor och piker. (sport kläder kan man säga) som säljer vidare sina kläder till andra företag som trycker kläderna med önskat tryck och vidare till exempel intersport och stadium. Jag skötte ordermottagningen och pratade med kunderna via telefon och mejl.

 

Har du alltid drömt om detta jobb som fashion stylist?

- Nej det har jag inte, idén fick jag när jag började kolla på the hills och fick se hur lauren conrad jobbade.


Hur ser du på hösten, några planer?

- De närmsta planerna jag har just nu är att hitta ett jobb, träna och må allmänt bra!!


Kan du berätta lite kort om din blogg som du har?

- I min blogg kan man läsa om min vardag,tips och idéer och kläder. Har dock legat lite på latsidan den senaste tiden.

 

Vad har du haft för drömjobb tidigare?

- När jag var lite mindre drömde jag om att bli advokat eller mäklare.

 

Om du får se framåt i tiden, vad gör du om 10 år?

- Hmmh låt se. om 10 år är jag 29 år nästan 30.. Då hoppas jag att jag bildat en familj och har ett stadigt jobb

 

Varför får man inte missa din blogg?

- För då missar nu grymma tips och annat nöje.

 

Tack så mycket för att du ville vara med i veckans intervju och lycka till med allt!

- Tack själv!

 

 


Torsdag 02.09.10Dagens humör: Glad!
Dagens utseende: Enkel t-shirt, cardigan och jeans
Dagens känsla: Struktur, struktur och åter struktur!
Dagens irritation:
Att inte få svar på vissa mail
Dagens roligaste:
Köra igång med tidningen igen
Dagens önskan:
Träffa lite roligt folk...
Dagens borde:
Städa här hemma på mitt skrivbord
Dagens låt: Come with me - Ceo

Dagens textrad:
"Du kom hem rätt sent jag var redan sur..."

Triwa - klocka att vara nöjd medFÖR EN TID SEDAN gjorde jag ett köp som jag är jävligt nöjd med. En klocka från Triwa som verkligen syns eftersom det är en färg som sticker ut från övriga kläder som jag brukar ha på mig. När jag köpte denna klocka tyckte hon i butiken att jag vara lite ovanlig när de flesta killar bara brukar välja färger som svart, vit eller någon annan vanlig färg som inte syns. Självklart blev jag lite stolt över att hon sa det, men det stämmer nog också att jag vågar prova lite nytt som sticker ut, anledningen. Bloggen har fått mig att växa som person har jag insett och denna klocka har gjort att varje outfit höjs till en bättre nivå. Det är detaljerna som gör det.

Någon annan som har en Triwa eller liknande klocka?

Tack TV4 för nostalgi

Många gånger har jag rasat över hur en viss tv-kanal vid namn TV4 tänker när de lägger upp sitt arbete med programutbudet. Nu tror ni också att jag kommer rasa över hur de tänker när de sänder Fångarna på fortet från måndag till onsdag just nu. Jag tänker inte ras över det, utan det ger mig någonting helt annat. Nostalgi. En känsla av att jag börjar kanske bli gammal.

 

Vi pratade om just detta jag och en kollega på det jobb jag haft över sommaren, att när vi ser programmet tänker man tillbaka på en tid när vi var små. Varje helg väntade vi på att få se Fångarna på fortet på tv. Det var veckans stora höjdpunkt och när jag tänker tillbaka på detta minns jag ett tillfälle när jag och min kusin Mikaela skulle sova över hos vår mormor. För tillfället bodde mormor i en barack när de höll på med renoveringar i huset där hon annars bodde. Att sova hos mormor tillsammans med min kusin var alltid en stor händelse när jag var liten, men det fanns ett problem.

 

Skulle mormor ha tillgång till tv på lördag kvällen och skulle Mikaela och jag kunna se på Fångarna på fortet? Ganska sjukt egentligen att jag kommer ihåg just denna händelse när det är över 12 år sedan. Ni ser ju där att jag börjar bli gammal när några av er som brukar kommentera min blogg är just 12 år. Ändå kommer jag ihåg det såväl nu när jag sitter här och tittar på programmet igen.

 

Ni undrar säkert hur det gick för oss där i baracken, och jag kan lugna er. Allting löste sig med tv-tittandet även om jag kanske inte sov på hela natten, är lite av mammas pojke, men tv fick vi titta på. Där och då var det stor lycka hos mig och Mikaela, nu vet jag ju inte om hon känner likadant som mig men vad jag kommer ihåg var hon också väldigt glad över att få se det stora som gick på TV4. Veckans största händelse är nu tillbaka.

 

Jag kan väl inte påstå att jag får samma känslor idag som då när jag ser på Fångarna på fortet, gud nej långt ifrån. Idag kan jag kolla på det lite som hastigast om jag inte har någonting att göra ändå tycker jag det är väldigt kul att det är tillbaka på något sätt när det ger oss gamla 20-åringar nostalgi samtidigt som det ger någonting att prata om på jobbet.

 

Så tack TV4 för att ni tar oss tillbaka i tiden ännu en gång.


Text om kärlek

Många har säkert fördomar mot vissa personer som bloggar och vi tror säkert att dessa personer är på ett visst sätt. Så som att sitta inne på Stureplan.se där allt ska vara glamour och vackert. Där inne på just den sidan finns en person som jag tycker skriver oerhört vackert. Jag har själv läst hennes blogg under en längre tid, den blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Hennes namn är Michaela Forni. Häromdagen la hon ut en helt fantastisk text som träffade mig. Tror att fler kommer älska det hon skriver. Känns lite som att hon inte är så ung som hon är, 20 år, inte med tanke på det hon lyckas få fram i sin text. Ni hittar inlägget jag pratar om här

Hösten är här och nu skapar vi nyheter på slipsens

Var tog sommarmånaderna vägen?! Redan september och det är väl bara gilla läget helt enkelt. Dessutom har vi ju lill-lördag mitt i veckan vilket känns väldigt bra. Det är inte bara månaderna som springer iväg även dagarna, känns faktiskt som att det var lördag igår. Vet inte om jag ska vara glad för att tiden går fort eller inte. Jag har funderat på en annan sak som skulle vara roligt att få hjälp med er med. Finns det något speciellt ni skulle vilja se på min blogg? Min tanke är att jag kanske inför något i form med ”veckans modetips” där jag samarbetar med någon lokalbutik eller nått. Kan också vara ”veckans boktips” där jag också jobbar med en butik i form av bokhandel.


Nu vill jag ha er hjälp vad vill ni se?


Glöm inte heller bort att tipsa din vän om min blogg om du tror att din vän skulle tycka om att läsa den. Är det inte bra att sprida ryktet om slipsens innan jag slutar blogg för det är ju faktiskt ni som kan rädda mig kvar i bloggosfären. Eller vad säger ni?


Ta hand om er!


bloglovin

RSS 2.0