Joanna kan blanda högt och lågt

Torsdagar innebär intervju här på slipsens och visst är det ju också dags att lära känna en ny spännande person även denna vecka. Jag kikade runt bland bloggar och hittade en mycket intressant blogg som stack ut från mängden. Bakom denna stod Joanna så jag tog kontakt med henne och det visade sig vara en skön tjej som kan bland det ytliga med det djupa. Möt henne i veckans intervju.
Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Jag startade TRALLABELLE för att jag ville bli känd, få hem gratisprodukter och en bok publicerad. Tyvärr har jag (ännu) inte fått ett enda par skor i brevlådan. Däremot har jag fått en smällare i brevlådan... Hoppas dock inte att det var i samband med bloggen... Hoppas överlag att det inte var personligt...Men bortsett från att jag hoppas att någon slumpmässig rik gubbe finner någon sorts pengadrivande substans i min lilla bit av cyberrymden, så älskar jag att skriva. Bloggande är ett sätt att få utlopp för alla ord och meningar som ständigt har rejvparty i mitt huvud.

 

Har du alltid skrivit och haft rejvparty i ditt huvud?

- Det ständiga rejvpartyt resulterade i att jag började skriva:P Jag älskade sagor ohälsosamt mycket när jag var liten. Om jag hade tråkigt i t.ex. affären, så brukade jag sitta i kundvagnen och berätta sagor för mig själv.

 

Läser man din blogg är den fylld av humor, är det målet?

- Absolut, det hoppas jag framgår :P Jag har upptäckt att människans roligaste sidor är våra mänskligaste sidor. Vi är alla till en viss grad fåfänga, rädda, skrytsamma, dubbelmoraliga små apor under våra mer eller mindre polerade ytor. Jag själv är ett praktexempel. Så många av mina opolerade tankar får ta plats i bloggen. Och de är ganska roliga.


Vad har du fått för respons från dina läsare i din blogg?

- De som jag har fått respons av verkar förstå min humor och vad det är jag försöker säga!

 

Vem är det som döljer sig bakom bloggen. Kan du berätta lite om dig själv?

- Är en asrolig och asjobbig människa. Är öerhört förtjust i kaffe och cigg. Älskar att sjunga och skriva. Äger 35 par skor. Nu ljög jag, jag äger 40, men det är en löjligt stor summa, så jag avrundar neråt... Är oerhört sentimental. Har väldigt låg humor. Har svårt att slänga saker, har fått intala mig själv att gamla kvitton som behöver slängas inte alls är kära minnen. Är polsk. Hoppas på att i framtiden bli en lagom plågad konstnär som offrar sig, lagom mycket för sina verk.

Hur långt kan man gå för att offra sig för konsten enligt dig?

- Jag har alltid varit fascinerad av människor som verkligen går hela vägen och offrar sitt liv för det som de älskar att göra. För mig går dock gränsen där man förlorar någon form av stadig grund, sin familj eller sina vänner.

 

Du beskriver dig själv som sentimental, är det något som syns i bloggen också?

- Absolut, när jag har pms låter mina blogginlägg som om jag låg på min dödsbädd...

 

Om du har 40 skor då måste jag fråga om du hinner använda alla?

- Vi har ju fyra årstider... så det blir ju ca 10 per skor per årstid... vilket faktiskt är ganska lite...

 

Hur skulle du beskriva dig själv med hjälp av 3 ord?

- En glad, ödmjuk besserwisser.

 

Du pluggar, men vad är det du läser?

- Jag hoppade av naturvetenskapliga programmet tre dagar innan studenten 2010 (det går!) och läser nu samhälle istället.

 

Är det inte lite väl impulsivt att hoppa av 3 dagar innan studenten?

- Nja, jag hade tanke på att byta ganska länge innan dess. Det krävdes långa samtal med SYV och lärare flera månader innan det egentligen skedde. Men jag valde tillslut att göra som jag gjorde och jag är väldigt glad för det.


Passar samhälle dig mycket bättre?

- Det passar mig jättebra. Jag hade aldrig någon mattehjärna, men möjligheterna som det naturvetenskapliga programmet erbjöd lockade mig. Eftersom jag hade klarat två år på natur så tänkte jag att jag klarar det tredje året också, men någonstans i början av vårterminen blev det lite för mycket för min stackars hjärna.


Om du drömmer fritt i framtiden, vad vill du jobba med?

- Jag vill få en bok publicerad innan jag är alldeles för gammal för att kunna kallas ung-och-brilljant (skulle inte rynka på näsan åt att få en bok publicerad när jag är lite äldre heller, men erkänn att "ung-och-brilljant" klingar ganska härligt i öronen . Jag vill prova mina krafter som sångerska. Jag vill skriva krönikor. Vill kunna prata franska och sitta på ett kafe i Paris hela dagarna och vara jättesmal och se oerhört besvärad och olycklig ut medan jag kedjeröker och pratar livet. Kanske inte låter som ett yrke i sig, men det är det faktiskt, om man är ung-och-brilljant.

Finns det någon som du ser upp till som är ung-och-briljant?

- Francoise Sagan var ju definitivt ung-och-brilljant - hon fick "Bonjour Tristesse" publicerad när hon var 19. Men inte någon av de ungdomar som vi ser i media idag kan jag riktigt identifiera mig med eller se upp till. Antingen är de tillsockrade popsångerskor, som aldrig yttrar en åsikt tills de är 30, olyckliga emoförfattare, helyllebloggare, provocerande bloggare eller modebloggare. Det jag strävar efter att vara passar inte riktigt in i någon av kategorierna. Samtidigt vill jag inte vara en av de där tonåringarna som är genomseriösa och humorlösa, bara för att jag inte fotograferar mig själv när jag ligger topless i solariumet. Jag kan tycka att man kan gå runt i kortkort och klackar OCH snacka Dostojevskij (inte för att jag har läst Dostojevskij, men jag har både kortkort och klackar så jag är ju en bra bit på vägen..)

 

Du verkar ha ett stort intresse för mode. Har du alltid haft det?

- Mitt modeintresse framkommer kanske inte så mycket i bloggen, inga dagens outfits, här inte... är alldeles för jättesuperintellektuell för det. Började inte intressera mig för mode förens i nian ungefär, men började inte klä mig lagom snyggt förens gymnasiet. Har genom året gjort så katastrofala misstag i klädsel att jag allvarligt skulle överväga att skjuta någon som har bildbevis.

 

Hur kommer det sig att du fått så bra stil, är det att du vågat prova dig fram?

- Jag har gjort oerhört många misstag utseendemässigt genom hela min pubertet att jag vore ganska så jäkla trög om jag inte hade lärt mig tillslut. Jag älskar kläder och tänker mycket på kläder, men jag analyserar inte min stil i sig så mycket ,utan går på känsla helt enkelt.

 

Vad har du mer för intressen?

- Att sjunga är nog det jag älskar mest. Förutom det gillar jag verkligen att måla och är intresserad av konst. Jag gillar det mesta som är knutet till kultur och uttryck. Älskar att resa och träffa nya människor. Är oerhört intresserad av att konsumera skor, men behålla pengarna, går tyvärr inte, har folk tålmodigt fått berätta för mig.

 

När får vi se någon av den konst som du gjort?

- (Haha) Skulle inte gå så långt som att kalla det konst! Jag ritade oerhört mycket när jag var mindre (gick runt med ritblock i skolan och försökte sälja t.o.m), men har målat och ritat ytterst lite på senaste år. Det är någonting som har blivit liggande på hyllan på grund av ren tidsbrist. Och att jag är lat. Om jag nu målar eller ritar är det absolut ingen nytänkande picassokonst. Då är oftast tjejer mitt motiv. Vet inte varför, men jag misstänker att det är för att jag är ungefär 10% jättelesbisk. Kanske.

 

Läs Joannas blogg genom att trycka här.

Postat av: ♥ nath

sv. thanks :]

idag har jag bara varit i skolan, sen nu blire väl ba chill :p själv då?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 17:09:07
HEMSIDA: http://nsander.blogg.se/
Postat av: emilia

Sv; Tack så mycket :) Jag var på en jobbintervju på ett företag osm säljer hälsoprodukter.

DATUM: 2010-09-23 | TID: 17:32:37
HEMSIDA: http://emilly.webblogg.se/
Postat av: ellinor

Ja det löste sig, blev bara lite som jag fick ta hem <3

DATUM: 2010-09-23 | TID: 17:44:57
HEMSIDA: http://ellinorfrodin.blogg.se/
Postat av: Johanna

Har inte hämtat ut böckerna på posten ännu. och just nu är det bara kurslitteratur som gäller :(

DATUM: 2010-09-23 | TID: 17:47:48
HEMSIDA: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Kevins mamma

Jaha, Stockholm vad kul :)

Ska du göra där?

Kram

DATUM: 2010-09-23 | TID: 18:07:17
HEMSIDA: http://mammasofia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad tycker du är roligt att läsa om på bloggar? Är det något jag inte skriver om alls, eller så kanske jag skriver om det men inte så mycket. Hjälp mig nu! Svara på dagens fråga så är du jätte gulliga verkligen! Kram Angela!

DATUM: 2010-09-23 | TID: 18:34:22
HEMSIDA: http://dduvetangeelah.blogg.se/
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN

SV; Nej, det vet jag inte. Kanske vet om jag hör det haha :)

Nej, det gör jag inte. Var inte bjuden och sen orkade jag inte köpa en biljett haha. Ska du dit?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 19:26:37
HEMSIDA: http://HTTP://FRIDASJOBLOM.BLOGG.SE
Postat av: Camilla

idag så har jag jobbat och varit i stan :) Vad gjorde du?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 20:32:58
HEMSIDA: http://allaboutcamilla.blogg.se/
Postat av: anja

sv. Okej=) jo allt ät bra med mig, själv då?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 20:34:41
HEMSIDA: http://baraanja.blogg.se/
Postat av: Fridah

**Absolut ! Toppenbra.. sj+!:)

DATUM: 2010-09-23 | TID: 20:37:42
HEMSIDA: http://fridahs.se
Postat av: Mimmi

svar. aaa jo jag tror jag försår :P haha!nej, jag vet. men jag ska hålla mig frisk nu hela helgen så det är ingen fara ;)

DATUM: 2010-09-23 | TID: 20:39:37
HEMSIDA: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
Postat av: Ida

SV: Härligt, i veckan har jag pluggat som en galning och tränat lite! Du då? :) Kram!

DATUM: 2010-09-23 | TID: 20:46:29
HEMSIDA: http://idabjelkert.blogg.se/
Postat av: S' - Be Real ♥

skönt. joo men de är bra. händer till helgen då?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 20:56:29
HEMSIDA: http://saabs.blogg.se/
Postat av: Mischa (Michelle) Karo

sv. it's not over until the fat lady sings som man säger hahaha :P..kanon, börjar känna mig lite småhungrig bara så ska ta ngt att äta :D.. kramkram

DATUM: 2010-09-23 | TID: 21:05:10
HEMSIDA: http://mischakaro.se
Postat av: Sara

Ska du på BlogAwards?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 21:12:45
HEMSIDA: http://www.februaritjej.se
Postat av: Sanna

SV: Ja, det får vi göra.

DATUM: 2010-09-23 | TID: 21:15:53
HEMSIDA: http://mammasvardag.blogg.se/
Postat av: noname

sv; idag gjorde jag inget speciellt, va hos mor min sen vart hemma & städat och lite sånt :) vad har du själv gjort ?:)

DATUM: 2010-09-23 | TID: 21:37:24
HEMSIDA: http://selfreliance.blogg.se/
Postat av: Claudia

det känns helt okej men ändå lite nervöst! första tentan och allt :/ :P

DATUM: 2010-09-23 | TID: 21:46:51
HEMSIDA: http://claudiias.blogg.se/
Postat av: BELLA

trevlig intervju :)

DATUM: 2010-09-23 | TID: 22:26:24
HEMSIDA: http://isabellahz.blogg.se/
Postat av: tjohej vad det går mellan pattar & lår!

sv: hehe . jag har bara jobbat : ) dudå ?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 23:37:58
HEMSIDA: http://joonnaak.blogg.se/
Postat av: Julia

Idag har ja simmat, jobbat och power walkat :D Sj?

DATUM: 2010-09-23 | TID: 23:48:05
HEMSIDA: http://juliaexanimo.blogg.se/
Postat av: Angela

ska straxsova :) sjdå?

DATUM: 2010-09-24 | TID: 00:57:04
HEMSIDA: http://angelacaroline.blogg.se/
Postat av: Jackie

nu jobbar jag inte mycket! pluggar mer :)

DATUM: 2010-09-24 | TID: 01:05:08
HEMSIDA: http://JPEREZ.se
Postat av: Kimiees-Här kan du läsa om mitt skitroliga liv som tonåring i Eskilstuna.

sv; taack :D !vad kul med intrevjuen :D skitbra!

DATUM: 2010-09-24 | TID: 09:56:07
HEMSIDA: http://kimiees.blogg.se/
Postat av: Kalle

kalmar kalmar, vi levererar!

DATUM: 2010-09-24 | TID: 09:58:57
HEMSIDA: http://kallenilsson.com
Postat av: natali

nice blogg :D

DATUM: 2010-09-24 | TID: 11:23:30
HEMSIDA: http://natalinikola.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0