Brist på…

…tid och fantasi gör att veckans besök här hos Slipsen inte blir som det brukar. Man kan ju inte vara likadan jämt, eller hur. Inga uttråkande utläggningar om nånting egentligen, utan bara en liten hälsning från en trött gammal halvgrinig faster. Som inte önskar nåt annat än att komma in i gamla gängorna och hitta tillbaka till skrivglädjen igen.

 

Istället för att tråka ut er mera bjuder jag på en vacker syn från mitt köksfönster, från början av veckan. Hela himlen brinner.

Jag gillar att titta på himlens alla skiftningar. Och min högsta dröm är att kunna väva ner alla färgskiftningar (för rita och måla kan jag inte) på en matta eller duk. Tror inte det nånsin blir av, men väva är roligt kan jag tala om. Att vara med om att tillverka en nyttosak, att få bestämma hur det ska bli och att se det växa fram och sen det färdiga resultatet. Fantastiskt kul!!! Tänk att gå på en trasmatta man själv gjort; med mammas klänning, mina tröjor och pappas jeans nerklippta till trasor och hopvävda till den finaste prydnaden i hemmet. Eller färga in gamla lakan i nån favoritfärg, och klippa trasor av för att sen få den perfekta färgklicken som inte går att hitta i affären. Nån som blir sugen??? Prova, säger jag då.

 

Oj, nu kom jag på mig själv; jag lovade ju inga långa utläggningar.  Jaja, det är smällar man får ta. Ha en skön vecka så kanske vi ses här snart igen.

 

Hälsar Faster Gunhild

Postat av: julia

vackert!sv: jo det är bra, skönt med helg!

vad har du gjort idag/ska göra? :)

DATUM: 2011-01-29 | TID: 16:27:36
HEMSIDA: http://juliaanystrom.blogg.se/
Postat av: Matilda

so far so good :D haft en mysig kväll med pjkvännen och varit på bio med mamma :) sj?

DATUM: 2011-01-29 | TID: 17:06:15
HEMSIDA: http://matildakllman.blogg.se/
Postat av: STYLE CRUSH

JAG ÄR HEMMA I ÖVIK! woho! ;) haha..

DATUM: 2011-01-29 | TID: 17:08:43
HEMSIDA: http://malinronnquist.se
Postat av: Linnea

Sv. Plugg och endast plugg! haha

DATUM: 2011-01-29 | TID: 17:08:56
HEMSIDA: http://linneaekvalls.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Hoppas du har en bra helg =)

DATUM: 2011-01-29 | TID: 17:42:42
HEMSIDA: http://candygirl84.webblogg.se/
Postat av: Elsa Burholt - Foto och mode

sv: tack det är toppen själv? :)

DATUM: 2011-01-29 | TID: 17:58:49
HEMSIDA: http://elsaburholt.se
Postat av: A Meths

Gud så galet kul att skapa något, jag ska genast sätta igång med ett nytt projekt!

DATUM: 2011-01-29 | TID: 20:08:00
HEMSIDA: http://meths.blogg.se/
Postat av: MADDES

Gud så vacker himmel

DATUM: 2011-01-29 | TID: 20:30:59
HEMSIDA: http://maddisenj.blogg.se/
Postat av: Molly Bergström, UPPSALA

Åh förlåt för sent svar =/

Hoppas du haft en bra lördag och att du får en fortsatt bra kväll :D ^^, KRAMIS!

DATUM: 2011-01-29 | TID: 20:38:11
HEMSIDA: http://mooollys.blogg.se/
Postat av: Filippa

Så vacker bild!Svar: Tack :)

DATUM: 2011-01-29 | TID: 20:48:13
HEMSIDA: http://filippafredriksson.blogg.se/
Postat av: Rinki

Till Faster: Ibland finns inte skrivarglädjen, men det är sådant man får ta. Man får försöka att inte tänka på det så mycket, det mesta i livet blir inte bättre för att försöker tvinga fram något. Det man kan göra är istället att ägna sig åt helt andra saker, en hobby till exempel; när man är glad och avslappnad så kanske lusten och idéerna börjar komma tillbaka. Jag hoppas att du får tillbaka din skrivarglädje snart!Sv (Till Slipsen): Nej, jag tror att människan är girig och jag tror att till och med när man har nått toppen så vill man mer, vill utvecklas eller tjäna mer pengar eller vad det nu än kan vara. För vissa kanske inte det går och då kanske ens framgångar istället leder till något dåligt. Ibland kan det nog vara nyttigt att ta det lite lugnt, även om det är skönt att vara spontan och passionerad och göra allting på en gång. Just för att sprida ut det hela lite, njuta av alla detaljer och inte ta dem för givet.Jag tycker att det är supersvårt att leva i nuet, det finns så mycket press och förväntningar från olika håll som gör att vi ständigt måste blicka framåt; oavsett ifall vi vill det eller inte. Men man får försöka att göra sitt bästa att uppleva nuet, för jag tror att det är superviktigt!Hur man tar sig ur det, jag tror ärligt inte att man kan det just för att det finns så höga förväntningar och dessutom är samhället format i framåt- och framtidsanda känns det som! Det handlar alltid om att vidare utveckla, även om det kommer ut en jättebra dator så börjar man genast planera nästa och tänka framåt; som att man inte ens får chansen att vara glad och nöjd för att man har lyckats köpa sin drömdator. Det är nog ett av problemet med vårt konsumerande samhälle. Det kommer nytt, hela tiden.

Precis som någon modedesigner sade, han kände att det var tråkigt att folk numera kan få så snabb access till modeshoots; det ligger ju otroligt mycket pengar, svett och tårar bakom varje kollektion och varje plagg och att allting släpps i förväg, alltså att blider och sådant kommer ut på Internet så himla snabbt, leder till att när de väl kommer ut i affärer, så är de inte lika speciella; de har förlorat lite av sig stjärnglans...Bra att du tycker det, jag håller med dig! Så vårskorna står här nu och väntar på varmare tider.Idag har det blivit städning, vad har du gjort?

Kram

DATUM: 2011-01-29 | TID: 20:57:11
HEMSIDA: http://rhulth.wordpress.com
Postat av: chayenne

Håller med dig att är det fint med himlens skiftningar! Naturens poesi :)

DATUM: 2011-01-30 | TID: 00:22:05
HEMSIDA: http://hellsbelle.blogg.se/
Postat av: LifeAboutLivia

Sv: Idag ska jag träna och plugga, du då? :)

DATUM: 2011-01-30 | TID: 10:13:50
HEMSIDA: http://lifeaboutlivia.blogg.se/
Postat av: Faster Gunhild

RINKI; kloka råd! Tack. Jag jobbar på det för fullt, så framtiden känns lite lovande igen - åtminstone från min synvinkel. :)

DATUM: 2011-01-30 | TID: 10:23:29

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0