Är det dags igen???

Oj, vad fort en vecka går!  Nästa reflektion är; har det hänt nåt att skriva om?

Tveksamt. Men samtidigt väldigt mycket. För egentligen händer det ju en massa saker hela tiden, fast man inte är mottaglig för att se det just då.

 

Till att börja med kan jag väl gnälla lite över att det snart är vinter. I morse när jag skulle åka till jobbet, var det vitt ute. Och snöblandat regn, runt nollan. Det blev torrare närmare stan, och parkeringen vid jobbet var ganska glittrig och hal. Men, det gick bra. Har gjort min arbetsdag och är nu hemma och firar fredag.

Ibland undrar man ju lite hur folk är funtade egentligen. Eftersom det var halt, var det ju täta varningar för halka på lokalradion. Men tror ni att folk körde efter det? Nej då! Som om det vore en sommardag mitt i semestern, skulle jag vilja säga. Inte undra på att olyckorna händer! Till ingen nytta för nån, om man inte är läkare eller plåtslagare förstås. Nej; kör försiktigt!!!

 

Fredagsmys är kanske inget högprioriterat hos oss, men det blev hämtpizza till mat och snart en kväll framför TV:n. Så jag ska inte klaga på att jag blir överansträngd…

Vad är höjden av fredagsmys enligt er? Jag kan nog se en grupp människor som har trevligt tillsammans, med lite tända ljus och nåt gott att äta och dricka. Kanske nån bra film, eller bara sitta och prata. Förstår ju att det är min önskan att det vore så, men finns det nån realism i det? Eller är det bara i TV-reklamen?

Gnäll, väder och mys, vad finns det mera för vanliga samtalsämnen att ta upp? Nej, förresten vi skippar det där med ”vanliga”… Vi satsar på nåt annat.

 

Har jobbat några dagar igen, i den stora lagerbyggnaden. Tillsammans med en massa andra trevliga människor, med skilda levnadsöden. Men det är jättekul; tänk att få jobba och tjäna pengar - samtidigt som man träffar människor från olika delar av jordklotet. Och att få dela med sig av varandras olika seder och vanor, lära sig lite nya maträtter eller hur skolan fungerar i andra länder t.ex.

Lika roligt är det med ålderssammansättningen, visst är de flesta unga – men med stor erfarenhet i livet ändå. Många studerar och jobbar på timme för att klara ekonomin, och andra har ett annat jobb och det här som extraknäck. Men gemensamt för de flesta är ju ändå att de har jobb, och trivs med sin tillvaro. Ni som tvekar om att ta ett timjobb på bemanning (eller annat), tänk inte för länge. För det kan vara riktigt bra sätt att träffa ”likasinnade” och knyta kontakter. Och vara social! Lycka till.

 

Men visst har samhället ändrat sig rejält. På min mormors tid hade den här arbetsplatsen förmodligen kallats ”Herrgården”. Av någon anledning (troligen ihop med statarlivet, pigor och drängar) var det arbetsplatser där folk började och slutade ofta (”hoppjärkor”). Och så blir det ju lätt med timanställningar.

Nästa veckas bidrag till Slipsen hänger lite på er! Vad vill ni läsa om? (Ni tipsar och jag väljer, bra va?) Ibland tryter fantasin, och ibland kommer jag på en bra tråd. Sen har jag glömt den när jag kommer till datorn. För tidig ålderdom, eller… Men som sagt, inga tips = osäkert bidrag.

 


Hälsar Faster Gunhild





Postat av: MADDES

Igår hade jag en tenta i patalogi, diagnos och behandling inom kirurgi och medicin :p

DATUM: 2010-10-23 | TID: 17:31:21
HEMSIDA: http://maddisenj.blogg.se/
Postat av: felliciiaa.blogg.se - Felicia Johansson

Så roligt att du tycker de, tack. Det är faktiskt bara bra med mig idag :) hur är det själv?

DATUM: 2010-10-23 | TID: 17:32:10
HEMSIDA: http://felliciiaa.blogg.se/
Postat av: jenny - ROSEETTENS ♥

jaa det var den :)

fin blogg!

DATUM: 2010-10-23 | TID: 17:34:37
HEMSIDA: http://roseettens.blogg.se/
Postat av: Sandra

Sv: Ja det är vell godkänt som tränng antar jag ;)

DATUM: 2010-10-23 | TID: 18:07:19
HEMSIDA: http://diamondsoul.blogg.se/
Postat av: Sandra

Sv: Jo det är rätt bra, lite ledsen för min farfar men det är ingen större fara. Hur är det själv ?, jag gick och la mig i går vart så trött ^^

DATUM: 2010-10-23 | TID: 18:11:50
HEMSIDA: http://diamondsoul.blogg.se/
Postat av: s

sv: ok, hade dans och innebandy :)

DATUM: 2010-10-23 | TID: 19:04:07
HEMSIDA: http://senadas.blogg.se/
Postat av: STYLE CRUSH

sv: men åh, tack tack! har jobbat idag.. och du? :)

DATUM: 2010-10-23 | TID: 19:42:03
HEMSIDA: http://malinronnquist.se
Postat av: FRIDAH

**



Jaa, vi hade superkul!! Idag ska jag träff aupp en vän och ta en nykter utgång !! dudå?!:P

DATUM: 2010-10-23 | TID: 19:42:40
HEMSIDA: http://FRIDAHS.se
Postat av: Anonym

- det har du helt rätt i dude!

DATUM: 2010-10-23 | TID: 20:11:10
HEMSIDA: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Nicole

sv: ja det vore väl trevligt om man kunde vara en morgonmänniska, tyvärr har jag aldrig hört om någon som är nattuggla (som jag) och vara morgonmänniska samtidigt:P jag gör inte spec. sj?

DATUM: 2010-10-23 | TID: 20:14:10
HEMSIDA: http://xnicolex.blogg.se/
Postat av: Miss Sailor

Ja, jag förstår precis vad du menar! Man hinner nästan aldrig, trots att de är så nära.. Ahaa najs! :-) Jag är typen som växlar mycket, ibland är jag ute mycket och ibland inget alls. Älskar mest att vara ute på sommaren, vintern är alldeles för kallt så då blir det att man hellre myser hemma :-) Härligt! Haha jaa det blev en del. Trodde själv inte att det skulle bli så mycket, men där ser man hur fel man kan ha :-P Haha joo! Natten var helt sjuuuuk! Förstår det inte ens själv :-O Men börjar överväga att stänga av mobilen nu :-P Nää inte direkt :-) Jag bodde där i två år för jag studerade på Platengymnasiet :-) Men sedan slutade jag där och flyttade hem till Sthlm igen :-)

DATUM: 2010-10-23 | TID: 21:24:32
HEMSIDA: http://misssailor.blogg.se/
Postat av: Michan

Fan vad kul =) Hoppas att ni har det roligt =)

DATUM: 2010-10-23 | TID: 21:49:02
HEMSIDA: http://michanelfgren.blogg.se/
Postat av: Kevins mamma

Nja, en ''kompis'' som hörde av sig från ingenstanns bara...

Allt bra med dig?

Kram

DATUM: 2010-10-23 | TID: 22:50:06
HEMSIDA: http://mammasofia.blogg.se/
Postat av: PAUSE

allt är bra med mig, sj?

DATUM: 2010-10-24 | TID: 09:45:26
HEMSIDA: http://www.finest.se/pause

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0