Semestern är viktigare än allt

Att det i Thailand råder oroligheter och har gjort det sedan mitten av mars är något som är medvetna om. Men ingenting vi gör något åt vilket kan göra mig väldigt upprörd. Visst kan det vara svårt att göra någon påverkan här uppifrån Sverige men man tycker ju att något land borde bry sig. Eller varför Europa överhuvudtaget?

 

Det är ju tusentals svenskar som besöker landet årligen för att spendera semestertiden på varmare platser, så som Thailand är. Därför gnäller också lite folk över hur det ställer till det för deras planering över att boka resa över vintern, men de vet inte riktigt hur läget är då. Samtidigt är det rena krigszonen i landet och det bryr man sig inte om. Nu låter det som att jag generaliserar lite i mitt resonemang, men jag tror också att vi alla någon gång har hört någon yttra sig i dessa ord kring landet. Ett stort bekymmer för oss i Sverige och för våra resvanor som förändras i och med detta.

 

Att regeringen i landet kör över demonstranterna som under en längre tid har fyllt gatorna i Bangkok är inte mycket diskussion om. Finns säkert många privatpersoner som tycker det är rent ut sagt förjävligt. Sen så skyddar vi oss med att det är faktiskt en diktatur, och det har vi pratat oerhört mycket om när vi reser dit. Ta som exempel att du skulle resa till Nordkorea, extremt exempel nu, men där har vi en diktatur också. Då skulle nog alla ifrågasätta varför du väljer att åka dit. Eller ta Kuba som ett annat exempel. Inte lika stor inkomst kring turismen i dessa länder men återigen, vi åker till Thailand som är diktatur och har inga problem med detta faktum.

 

Då heter det att man bara är där på semester och bryr sig inte om vad det är för statsskick och styre i landet. Precis som vi verkar bry oss om att det är mängder med oskyldiga människor som får sätta livet till i de händelser som sker just nu. Motståndet kommer säkert hävda att rödskjortorna, de som demonstrerar ”hyr in” folk för att det ska få större konsekvenser och att fler finns ute på gatorna. Ett annat argument är just att det är en diktatur och har alltid varit så. Med en skillnad. Nu ställer det till stor problem för alla oss som planerat att besöka Thailand under vintern.

 

Egentligen hur mycket bryr vi oss om problemet?


Fastnade för en kommentar..






Postat av: Claudia

tack så mycket! =)

DATUM: 2010-05-19 | TID: 19:39:07
HEMSIDA: http://claudiias.blogg.se/
Postat av: kattis

just nu sitter jag vid datorn:)

vad gör dudå?

kram!

DATUM: 2010-05-19 | TID: 20:38:12
HEMSIDA: http://silveria.blogg.se/
Postat av: Kalle

du har en viss poäng där med dikatur och semesterorter inte blandas.. man tänker inte på det tycker fortfarande diktaturer inte är ok- kommer alltid förbli lite hatisk mot det, exs kina där det fuskas bland folket för att man tvingas... ett rikt land med fattig befolkning, då är nåt fel!

DATUM: 2010-05-19 | TID: 21:35:11
HEMSIDA: http://kallenilsson.com
Postat av: ida

hahaha jag försöker mitt bästa ;) är allt bra??

DATUM: 2010-05-19 | TID: 23:03:46
HEMSIDA: http://idapida.blogg.se/
Postat av: FridahCharlotta

*



Neej! :) Har praktik här=)

DATUM: 2010-05-20 | TID: 00:37:45
HEMSIDA: http://fridahcharlotta.blogg.se/
Postat av: Monkey

aha =) det senaste jag pluggade var webbpublicering. så gjorde allt möjligt, gjorde hemsidor, redovisningar, och andra uppgifter =)

DATUM: 2010-05-20 | TID: 02:31:27
HEMSIDA: http://www.monkeypig.se
Postat av: Karin

Helt rätt och härligt att någon faktiskt tar upp det! En del människor lever verkligen i en liten värld.



Nej det blir inget göteborgsvarv för min del, jag hade tänkt att springa vårruset men någon jäkla virus satte stopp för det. Men jag tänkte heja fram mina kusiner på varvet i alla fall!

DATUM: 2010-05-20 | TID: 08:29:23
HEMSIDA: http://pruebalo.webblogg.se/
Postat av: A

yes, allt är prima,

hur är läget själv då? :)

DATUM: 2010-05-20 | TID: 08:33:08
HEMSIDA: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: tess

Jo de gick bra. Han ligger inte i fas med andra etta klassare de gör han inte men utvecklingen har gått enormt mycket mera framåt sedan han började med Concerta efter jul. Han kan koncentrera sig bättre kommer ihåg och kan återberätta saker bättre. Han kan idag jobba mera självständigt och måste inte hela tiden ah en vixen vid sin sida.



Man anser att han åtminstonne ska vara kvar i specialskolan ett år till för att se om han jobbar ikapp och innan man gör tester som kan visa på om han har en utvecklingsföresening oxå... men idag fungerar det bra att bara kvar än att börja nere på särskolan där gruppen är betydligt större.



Han kommer till hösten även delta mera i sin hemklass med simskolan samt idrott.



Ja de kändes dock bra... tryggt.



Hoppas du får en fin dag.



//Tess

DATUM: 2010-05-20 | TID: 08:48:43
HEMSIDA: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennifer - Lola May

Egentligen är ju inte Thailand en diktatur, det är bara vad media kallar det! Thailand har varit en "constitutional democracy" sedan 30-talet, men det har inte funkat så bra och därför har det varit många militär kupper. Att premiärministern inte vill avgå nu är vansinne, men kanske mer än 50% av befolkningen vill ändå ha kvar honom. Enklast hade varit om de hade ställt upp på nyval.



Jag tror inte svenskarna bryr sig om politiken i landet, men när de ser sitt paradis brinna så kanske de känner medkänsla.



Tyvär kan inte sverige eller resten av världen göra så mycket. Regeringen har sagt till FN att de inte vill att de lägger sig i. Än så länge har mindre än 100 personer dött (av 60 miljoner), men vi får se vad som händer, de kanske måste lägga sig i ändå.

DATUM: 2010-05-20 | TID: 09:06:51
HEMSIDA: http://lolamay.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0