Älskar att hata

Jag gick på stadens gator häromdagen i tron om att jag skulle kunna hitta någon trevlig tidning i någon av stadens tidningsbutiker. Självklart fanns alla dessa vanliga tidningar i stället så som Aftonbladet, Expressen när det gällde kvällstidningar. Teknik hyllan bestod av dessa klassiska som Teknikens Värld och så vidare, men något som slog mig var veckorevyn. Där stod den framför mig den tidningen som jag har hört att alla tjejer läser, inget märkligt med det egentligen men nu reagerade jag över omslaget. På första sidan ser jag en Kissie som talar ut om alla skandaler och jag blir så intresserad av att köpa tidningen.

 

Med respekt åt alla kändisar som talar ut i alla dessa kvällstidningar, skvallerpressar och annat. Men vänta nu. Hur kände är denna tjej?

 

Majoriteten av de som hänger på bloggarna läser faktiskt Veckorevyn vilket jag vet mycket väl. Samma folk där. Samma folk här. Och nu får vi också veta allt kring det senaste med Kissie vilket är oerhört spännande att ta del av. Under 2000-talet har vi ju fått lära oss att kändisar använder sig av media för att komma ut till en ny målgrupp men när under tiden förändrades detta. Någonstans där under tiden växte en värld fylld av bloggar fram genom bland annat Blondinbella som alla relaterar med vad bloggen står för. Om jag inte miss minner mig helt och fullständigt nu vet jag att bara för drygt ett år sedan talade Isabella, Blondinbella, ut om övergreppen som skedde i Italien när hon var där på semester. Vilket jag kan känna relevant i frågan om att allt fler unga tjejer råkar ut för detta.

 

Men nu kommer Kissie och talar ut.

 

Minns ni låter som rapparen Mange Smidth skrev om att tala ut. En liten ironisk känga till alla kändisar som talar ut i tidningarna efter att något har inträffat, väldigt rolig läsning kan det bli. Och som journalist skulle jag också jubla högt om jag fick till exempel Pernilla Wahlgren att tala ut om misshandeln som hon gick igenom i sitt förhållande. Det är ett bra reportage som många är intresserade av att läsa om i säg Aftonbladet. Uppenbarligen är det så att vi alla söker intervjuer där vi får läsa om någon som gått igenom något jobbigt och jobbat sig uppåt. Detta kan även en sådan deprimerad och djup person som jag köpa men snälla var är samhället på väg.

 

Kissie talar ut.

 

Folk som hänger på bloggar speciellt sådana som skrivs om i tjejtidningarna är runt 15-18 års åldern till med i vissa fall ännu yngre och detta faktum kan skrämma mig. Tänk all erfarenhet man trotsallt lägger på sig när åren går. Tänk den bilden vi skapar för alla dessa unga med att låta kända tala ut i det nya 2000-talet. I USA talar Rihanna ut om misshandeln med Chris Brown medan i Sverige talar Kissie ut om skandalerna hon själv har skapat.

 

Nu kommer många av er påstå att jag bara pratar om en värld ute på internet men allt som sker på nätet tar faktiskt fäste även i den media vi alla tar del av idag, vilket i längden leder till vissa konsekvenser. 70 åriga Britta kan läsa om hur bloggarna växer i dagens samhälle i dagstidningen medans 16 åriga Frida kan läsa om hur kissie talar ut.

 

När ska vi vakna upp?





Postat av: Emmelist

jag mår kanoners! laddar inför jobb :D



vad ska du göra idag då?

DATUM: 2009-11-23 | TID: 08:37:01
HEMSIDA: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Eleonore

sv: ok, kan jag förstå:) Med mig är det fint, hur är det själv? :)



Det är så roligt det där med alla intriger och "tala ut"

DATUM: 2009-11-23 | TID: 08:39:21
HEMSIDA: http://fikamed.blogg.se/
Postat av: http://gaabriiellaas.blogg.se

nej

DATUM: 2009-11-23 | TID: 08:57:42
HEMSIDA: http://gaabriiellaas.blogg.se/
Postat av: Karin

alltid redo:) och du?

DATUM: 2009-11-23 | TID: 09:37:22
HEMSIDA: http://karinolofsson.se
Postat av: aleeekz

tack för tipset :).

DATUM: 2009-11-23 | TID: 10:15:52
HEMSIDA: http://voffsen.blogg.se/
Postat av: Sara

Sv: Morrn morrn! Allt bra här :) Själv?

DATUM: 2009-11-23 | TID: 10:49:41
HEMSIDA: http://svisch.blogg.se/
Postat av: freja

Jättebra skrivet!! =)

Så himla rätt!!



sv; Jag mår bra idag. Hur mår du själv? Jag vill också vara varmblodig.. Jag fryser på somrarna!!

DATUM: 2009-11-23 | TID: 11:32:10
HEMSIDA: http://stockholmsfreja.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

hoppas du har en bra måndag!

DATUM: 2009-11-23 | TID: 11:36:11
HEMSIDA: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: ☆ Mikaela, hockeyspelaren och lilla Aimee

Riktigt skönt med vinster :) allt är kanonbra här, självdå?

DATUM: 2009-11-23 | TID: 13:38:54
HEMSIDA: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: Mollie; fotobloggen

sv: plugga! ._. sj?

DATUM: 2009-11-23 | TID: 15:36:58
HEMSIDA: http://rosafisk.blogg.se/
Postat av: Marre

usch jag hyser hat mot kissie, fjolligare än henne får man ju leta efter...

DATUM: 2009-11-24 | TID: 17:11:19
HEMSIDA: http://bahrettah.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0