Från botten och upp

Att köra sitt eget race är något hon också har gjort. Numera bor Annika i Malmö tillsammans med sin sambo där hon pluggar till fastighetsmäklare. Här får hon också hjälp av det hon gått igenom.

- Att jag började plugga till fastighetsmäklare är nog det bästa som kunde hända mig. Jag märker ju att jag vågar mycket mer idag än vad jag gjort tidigare i mitt liv. Nu vill man ju visa allt man kan också, säger hon och låter väldigt inspirerande på rösten.

I Malmö bar det av tillsammans med sambon för att dels plugga där men även prova på en ny stad. En stad som hon trivs mycket bra i.

- Malmö är en fin stad som jag trivs väldigt bra i, även min sambo.

Hur trivs du med dina studier?

- Programmet jag läser är helt kanon. Dock har jag ju inte läst så länge när jag har 2 år kvar nu men hittills har det funkat bra för mig tycker jag.

 

Är det inte studier som står på schemat är det bakom kassan i en matbutik som vi hittar henne. Där har hon jobbat ett tag när jag pratar med henne och att det är bra jobb håller hon med om, men hon siktar högre.

- Visst det är bra att få in lite extra pengar nu, men det är ju ingen framtidsdröm för hela livet.

Därför funkar det strålande för henne att jobba lite där nu samtidigt som hon kan plugga på universitet för att förhoppningsvis få ett jobb i den branschen, mäklare av fastigheter. Ett yrke som inte alltid varit självklart att sikta på för Annika utan mer av en slump. Som hon själv uttrycker det.

- Jag hade helt enkelt poängen och kom inne. Men visst tycker jag det är väldigt roligt också, annars skulle jag ju inte läsa det.

 

Hur skulle du vilja beskriva en vanlig dag för dig?

- En helt vanlig dag. Jag går upp och äter frukost för att sedan sätta mig och blogga lite. Efter det gör jag mig i ordning för att ge mig iväg till skolan. På kvällarna tränar jag oftast eller är ute och springer en runda. Efter träningen brukar det ofta bli lite pluggande hemma, jag har ganska få föreläsningar nämligen.

Låter som ett väldigt trevligt och vanligt liv, med en skillnad. Annika har kämpat sig upp från att varit väldigt mobbad till att idag lärt sig lägga energi på annat. Hon berättar för mig att hon inte tar åt sig längre. Idag är hon väldigt lycklig som hon säger men har vissa komplikationer från det hon gått igenom.  Allt detta är ett bevis på att det går att lyckas. Jag frågar henne om hon har någon förebild som gjort samma resa som hon gjort.

- Nej, inte direkt någon specifik person utan bara lite allmänt. En kändis där och en där liksom. Jag brukar läsa om dom lite runt om i olika tidningar.

 

För henne har det fungerat att kolla runt på andra som har lyckats väl i livet trots en tuff och hård bakgrund från att vara mobbade. Hur ser hon på framtiden?

- Om 5 år är jag färdig mäklare. Bra på att sälja, hoppas jag, sedan bor jag kvar i Malmö. Som det känns nu i alla fall men sen får man ju se till var jobben finns också.

Jag tackar henne för att hon ville vara med i en intervju hos mig, förhoppningsvis finns det några som följer Annikas råd och kämpar sig uppåt. För hon är en person som är positiv och envis, med dessa egenskaper kan man lyckas med det mesta. Som att gå från botten till toppen.





Postat av: Emma

ja han är fantastisk min lilla prins :)

DATUM: 2010-04-01 | TID: 22:51:48
HEMSIDA: http://emmasgarderober.blogg.se/
Postat av: sabina

sv: tack, jo det ska jag göra :)

DATUM: 2010-04-01 | TID: 22:57:45
HEMSIDA: http://ssabinaah.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

ja underbart att vara i sverige =)

DATUM: 2010-04-01 | TID: 23:05:40
HEMSIDA: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: pauline

hoppas du har haft en bra torsdag:)

DATUM: 2010-04-01 | TID: 23:08:38
HEMSIDA: http://paulinesjogrensdiary.blogg.se/
Postat av: Totally

Jag skulle hemskt gärna bli intervjuad utav dig. Jag sitter i rullstol (har medfödd benskörhet) och du får gärna intervjua mig som sagt hur livet är som handikappad.

DATUM: 2010-04-01 | TID: 23:09:41
HEMSIDA: http://totally.webblogg.se/
Postat av: ida

Hejsan!

Du har kommenterat min blogg för ett tag sen, och jag har inte svarat. Anledningen till det är att jag har haft fullt upp i skolan, och det har hänt lite saker. Jag har inte vart aktiv på bloggen på länge. Du kan läsa mer i ett inlägg på min blogg. Jag ber om ursäkt för det och hoppas att du förstår.

Kram från Ida.

DATUM: 2010-04-01 | TID: 23:39:05
HEMSIDA: http://writtenbyida.blogg.se/
Postat av: jch

Idag ska jag ha fest. Imorgon ska jag fira påsk med mina föräldrar och min syster. På måndag ska jag och en kompis åka till Göteborg och se matchen Jitex BK-Umeå IK.

Glad Påsk!

DATUM: 2010-04-02 | TID: 09:44:45
HEMSIDA: http://musikochfotboll.blogg.se/
Postat av: FOTOGRABBEN.SE - önskar glad påsk!

Godmorgon!

Sovit gott? :D

DATUM: 2010-04-02 | TID: 09:48:49
HEMSIDA: http://FOTOGRABBEN.SE
Postat av: e l i n [estr.blogg.se]

SVAR: härligt!

Ska iväg till släkten.

DATUM: 2010-04-02 | TID: 09:55:30
HEMSIDA: http://estr.blogg.se/
Postat av: kicki

Oj bra fråga.. idag ska jag nog träna också.. se en massa filmer.. och umgås med sambon och katten..

Hur mår du idag då?

DATUM: 2010-04-02 | TID: 09:57:22
HEMSIDA: http://loeria.blogg.se/
Postat av: SARA.

härligt:) jag mår jätte bra.



händer de något kul idag`?

DATUM: 2010-04-02 | TID: 09:59:13
HEMSIDA: http://gaddii.blogg.se/
Postat av: tess

Allt bara okej... Glad PÅsk på dig... Hur har du de???



Jag ska väl sortera lite tvätt denna långfredag jag... ler. //Tess

DATUM: 2010-04-02 | TID: 10:02:28
HEMSIDA: http://tess701.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0