Who I'm

"Du vinner du förlorar. Du har medgång och du har motgång. Livet går upp och ner hela tiden. Det är då man får känslan av att man är vid liv."


Ibland händer det att jag slår mig på bröstet för stolthet över att ha presterat på mitt allra yttersta. Samma sak gör jag inte när det gäller motgångar utan då kryper jag ihop och skäms över min dålig prestation. Precis på samma sätt fungerar nog alla människor men jag försöker att ransaka mig själv från grunden för att ta mig vidare från båda situationerna. För att vara stark som människa måste man också kunna känna sig själv och sina begränsningar, egenskaper och sin egen person. Sedan lära sig acceptera sig själv, det kan vara svårt men det är en fas alla går igenom.

"Jag var länge ensam enda barnet"

Att få leva sitt liv i en familj med endast mig som barn är lätt och skönt enligt många, men det finns ju också en baksida med det. Jag ska absolut inte gnälla över min uppväxt men ibland kan man inte låta bli att undra om den 19 januari hade blivit lite annorlunda och Gud hade låtit min syster få komma till ett värdigt liv. Istället för att bara få leva några få minuter. Då hade hon funnits här och livet kanske hade sett lite annorlunda ut, men det vet man ju inte heller.

"Den där pojken jag aldrig kände"

Men jag lever vidare i den tron att om man går till sig själv finner man de bästa svaren. Därför väljer jag att gå från mig själv och ta mig härifrån. Inget jag behöver försvara, utan bara förklara. En ransakan av verkligheten och hur den ser ut. Jag lever, jag lär. Har underbara vänner som alltid finns där. En fantastisk familj som alltid ställer upp för mig och jag mår allmänt bra över att få ta del av denna värld även om den kan vara grym. Men tänk den känslan av att inte vågat ta några svår beslut i livet för att man inte kände sig själv. Det måste vara stor ångest med stort Å att se tillbaka på sitt liv som man skulle vilja göra annorlunda. Så ska jag aldrig tänka. Allt jag gör nu och har gjort tidigare och kommer göra i framtiden tar jag stort ansvar för. Allt för många skjuter över skulden på någon annan, helt fel enligt mig.

"Vad jag bryr mig om nu, är att du kommer nära mig."






Postat av: SOFIA

Har frågestund på bloggen, fråga precis vad du vill. kram.

DATUM: 2009-06-07 | TID: 11:20:56
HEMSIDA: http://sofiiav.blogg.se/
Postat av: Martina

Stark text.. du skriver ju sjukt bra marcus. Hade inte velat växa upp själv, känns alltid bättre när man är 2 som kan leka när alla andra e borta på semester :)

DATUM: 2009-06-07 | TID: 12:38:02
HEMSIDA: http://bimbofierad.blogg.se/
Postat av: ANGELICA

sv: okej okej :) YES :D alla dagar i helgen har varit bäst! :D

DATUM: 2009-06-07 | TID: 14:39:41
HEMSIDA: http://angos.blogg.se/
Postat av: MALIN

SV: tack :) haft en bra helg?

DATUM: 2009-06-07 | TID: 15:41:02
HEMSIDA: http://msundin.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: Haha ja inte mycket jag ska väl bara ta det lugnt :) sj då ?

DATUM: 2009-06-07 | TID: 19:43:27
HEMSIDA: http://annaahellgren.blogg.se/
Postat av: sannie

prenumerera via bloglovin?

DATUM: 2009-06-07 | TID: 21:15:39
HEMSIDA: http://sannieschutt.blogg.se/
Postat av: Julia

jajemen, vi har tillochmed två bilar:D snart har ja pappas bil hela vekcan med :D as gött.

DATUM: 2009-06-07 | TID: 21:23:11
HEMSIDA: http://juliaalindblad.blogg.se/
Postat av: amanda

fint skrivet! :)

DATUM: 2009-06-07 | TID: 21:48:50
HEMSIDA: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: ANNIE

jajamensan!

DATUM: 2009-06-08 | TID: 01:33:25
HEMSIDA: http://HTTP://ANNIEMELLSTROM.BLOGG.SE

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0