Saknad skapade Avanna

Intresset och passionen för att skapa har alltid funnits hos Anna. Redan som tre åring så var en rosa sax den käraste ägodelen. Som barn älskade Anna att klippa, rita, pyssla, knåpa och måla. Virka och brodera var också en favoritsysselsättning i yngre ålder. Ett tungt bakslag kom när syslöjden inte alls var någonting för Anna utan hon var helt kass på att sy. Detta är mycket tråkigt då höjden av kreativitet är att skapa ett eget plagg från skiss till färdig prototyp. Vilket hon inte kan göra ännu eftersom att sy är inget hon kan än, men det är målet att lära sig. Kläder är något som alltid har fascinerat, det har alltid funnits och med hjälp av kläder kan man forma sin identitet. Antingen totalt visa vem man är eller helt dölja. Kläder är alltid något som funnits. Barbie var Annas favorit när hon var liten och där handlar mycket om just kläder, en stor del av hennes liv har handlat om kläder. Trots detta har hon under många år ratat t ex H&M och andra massproducerade t-shirtar med tryck som annars tillhörde favoriten. Att intresset för egen kläddesign har funnits väldigt länge håller Anna med om. Ett stort steg i utvecklingen för Avanna var att ta steget in på Nelly.


Den största skillnaden med att finnas hos Nelly är att hon syns på fler bloggar och genom detta når ut till fler kunder, utan att själv behöva lägga ner tid på det. Hon slipper även stå för distribution, omkostnader och inköp. Samtidigt som Avanna finns just här så kommer Anna själv att fortsätta med egen produktion i mindre skala som hon alltid gjort med motiv och idéer som inte passar hos Nelly. Det är här, när det egna arbetet kommer att sätta igång igen, som det kommer att märkas om hon har nått ut till en större personlig kundkrets eller om den blir mindre. Men självklart har hela Nelly samarbetet gjort att hon nått ut till helt andra kunder som hon aldrig hade kunnat sälja till genom sin egna blogg.


Amanda Berg som är modell för kläderna på Nelly.

Utformningen av kläder har minst sagt en egen och unik stil, är det bara en slump? Nej, verkligen är det inte så. Anna ritar och trycker personliga motiv. Hon utgår ifrån sig själv och det hon finner som attraktivt, och som hon själv vill bära. I hennes skapade ingår en viss personlig stil, som hon själv säger det "medveten slarvighet". Att gå in och ändra detaljer är inget som hon föredrar utan är strängt emot all perfektion. Det som först har gjorts blir det också, så är det. Slarv och skavanker tycker Anna behövs i en värld som är full av perfekthet. Så någon slump är det inte, allt är väl genomtänkt.



Ebba Von Sydow har Anna jobbat med.

Själva inspirationen kommer från början helt enkelt från ett ord, saknad. Detta uttrycker hon i fem meningar; saknad efter utbud i Tidaholm, saknad efter vissa sorters tryck hos de stora kedjorna, saknad efter nåt personligt, saknad efter nåt andra inte har och saknad efter nåt ickemassproducerat. Det lade grunden för Avanna.


Anna har haft förmånen att få arbeta med fler kända personligheter vilket hon själv tycker har varit oerhört inspirerande. Under arbetet på Nelly jobbade hon med Amanda Berg som är modell för hennes märke. Amanda var en supertrevlig tjej helt enkelt. Hon har även fått jobba tillsammans med Emma Wiklund. Anledningen till att hon fick göra det var att Anna var en av fem som under Lindex kampanj Pink Collection var med och designade efter en tävling. Man kan lätt tro att Emma var en tjej som var kaxig, men inte enligt Anna. Utan hon var en trevlig jordnära kvinna. Någon som hon också gillar att arbeta med är Ebba Von Sydow.




Som ni märker har Anna kommit långt med sitt egna klädesmärke Avanna och fått arbeta med flera kända profiler. I framtiden kanske vi inte bara får se Avanna på Nelly utan det kanske är något man läser om från stora modevisningar ute i världen, vem vet. En sak är säker och det är att sagan om Avanna har bara börjat och jag hoppas och tror att den är långt ifrån slut.





Postat av: Karin

vad roligt:) räcker nog med mail.. jag menar det är ju bara en blogg vi snackar om och ingen kvällstidning :p jag brukar inte ens göra teleintervjuer hehe

DATUM: 2008-11-14 | TID: 08:44:30
HEMSIDA: http://karinolofsson.se
Postat av: bellaa

Yes jag fixar det under dagen. Jag har lite mycket att göra. men jag ska fixa det, så det kommer upp! Ha en bra dag!

DATUM: 2008-11-14 | TID: 09:38:52
HEMSIDA: http://bellablogg.se
Postat av: Karin

sitter på bloggkontoret och jobbar.. som alla vardagar:) du då?

DATUM: 2008-11-14 | TID: 10:54:56
HEMSIDA: http://karinolofsson.se
Postat av: Karin

hehe så kan det va.. vad pluggar du då?

DATUM: 2008-11-14 | TID: 13:10:17
HEMSIDA: http://karinolofsson.se
Postat av: Natalie

Svar: Precis! Den gången då man för en gångs skull HAR gjort iordning sig för att bara åka buss hem eller nåt så är det bara Agda, 80 på bussen ungefär..



Det gick jättebra att sa Marit Bergman igår! Jättetrevligt och mysigt program var det! :)



Jaha, men vad trevligt :) Hoppas att det går asbra med det där då!

DATUM: 2008-11-14 | TID: 14:15:32
HEMSIDA: http://freakindoktorer.blogg.se/
Postat av: Najnaah

Njäh inget farligt haha:)

DATUM: 2008-11-14 | TID: 15:26:40
HEMSIDA: http://najnaah.blogg.se/
Postat av: pelle

Nope, jag ska inte prata. Tack och lov! Inte för att jag inte kan, utan för jag inte vill. Har gått så halvhjärtat med allt detta att de andra gärna får prata.

DATUM: 2008-11-14 | TID: 16:51:58
HEMSIDA: http://pellespersonliga.se
Postat av: anna

hon gör mkt fint :)



nä idag har jag vart och jobbat hela dan. är helt slut nu. vad hittar du på då?

DATUM: 2008-11-14 | TID: 18:09:41
HEMSIDA: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Linda

Avanna rocks!!

DATUM: 2008-11-14 | TID: 21:16:06
HEMSIDA: http://songbirdie.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0