Karin ser till att vi varje dag får besöka en uppdaterad startsida

Namn: Karin Olofsson

Familj: Mamma, pappa, vovve!

Ålder: 22

Bor: Kalmar

Intressen: Bloggar, skriva, foto, kreatitet, träna! Gym, dans! (sen sådant där vanligt... kolla film dricka kaffe med kompisar, bio, shopping, mode... o.s.v.!)



Karin är tjejen som flyttade från Gävle för att börja jobba på Blogg Esse AB och syns på blogg.se startsida. Där är hennes egen sida som hon jobbar med att hela tiden uppdatera, annars skulle det vara tråkigt om det stod stilla. I hennes jobb så ingår det att sköta det redaktionella som hon själv uttrycker det, detta är hon ensam om att göra på företaget. De övriga anställda ägnar sig åt det tekniska. Den redaktionella biten består i att leta bloggar, ha tävlingar, puffa bloggar, och komma med idéer. Det handlar också om att uppdatera startsidan och sköta kommunikationen. Detta är inte ett typiskt 8 timmars jobb utan det tar ofta mer tid. På vardagarna spenderar Karin på kontoret och till helgerna så är det startsidan som ska uppdateras. Arbetsplatsen där hon har sitt kontor är helt enkelt bäst. Det är bra arbetskompisar, stor dataskärm, bra datorutrustning o.s.v. Den tjänsten hon har är 40 timmars veckor men det är väldigt flexibelt så man bestämmer själv när man ska jobba helt enkelt.


Att det skulle bli full tjänst var inte självklart från början. När Karin blev tillfrågad om jobbet så var det efter en hel del tvekan som hon tackade ja. Då tankade hon inte ja till en heltidstjänst utan meningen var till en början att hon skulle vara ett par månader i Kalmar, men det hela slutade i en full tjänst. Att hon till slut tackade ja till jobbet är ingenting hon ångrar idag. Själv anser hon att det måste vara Sveriges roligaste jobb, det finns inget dåligt med det.. När hon flyttade ner var det hemskt att flytta ifrån pojkvännen, vännerna och lägenheten i Gävle.


Karin kommer från början från Söderhamn men har bott tre år i Gävle. Hon flyttade hemifrån när hon tog studenten, alltså när hon fyllde 19 år. En väldigt vanlig ålder att flytta hemifrån. Det var så att "alla" gjorde det då. Då bar det av sju mil från Gävle där hon började att plugga. Att bo ensam eller ska man säga själv tycker hon är hur skönt som helst och hon är osäker på om hon skulle klara av att vara sambo med någon. Men tillägger snabbt att det är så nu i alla fall, hur framtiden ser ut kan ingen veta.



Att flytta ner till Kalmar från Gävle var tufft men med det jobbet som väntade kunde hon inte tacka nej. Hjärtat finns inte i Kalmar utan det är bara jobbet. Hon har ju trotsallt bara bott i några månader. Under hela uppväxten bodde hon i Söderhamn och sedan blev det Gävle i tre år. Stockholm har hon också varit väldigt mycket i eftersom att familjen hade lägenhet där. Så hjärtat är i Söderhamn, Gävle och Stockholm. Däremot finns det bra saker med Kalmar och det är jobbet samt Karins lilla hus. Det hon saknar mest från Gävle är staden, människorna, vännerna, uteställena, centrum och lägenheten.


När jag läser hennes blogg så får jag ett intryck av att hon är oerhört aktiv, vilket hon inte helt håller med om. Det är alltid "samma saker" som hon har ägnat sig åt. Något kreativt och träning, så har det varit sedan hon var liten. På hennes lediga tid så är det "de sakerna" som hon pysslar med. Jag frågar också vilka personer som har betytt mest för henne i livet. Svaret är självklart, precis lika självklart som att startsidan alltid är uppdaterad, mamma och pappa.


Nästa vecka får vi veta mer om Karins lediga tid, då hon ägnar sig åt något kreativt + träning, missa inte det!





Postat av: Dress Like a Princess

Det gör jag tyvärr inte, det hade dock vart betydligt mycket roligare än de jag jobbar med just nu..

DATUM: 2008-11-21 | TID: 08:36:05
HEMSIDA: http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Postat av: Karin

vad kul ska läsa när jag får tid! :)

jobbdagen ser ut ungefär som vanligt, men nu: möte

DATUM: 2008-11-21 | TID: 09:04:42
HEMSIDA: http://karinolofsson.se
Postat av: sara

kul att läsa, fast jag egentligen visste allt redan,har läst karins blogg i flera år :)

DATUM: 2008-11-21 | TID: 10:39:34
HEMSIDA: http://littlenova.blogg.se/
Postat av: anna

älskar karins blogg :)



jag mår inte alls så bra :/ vart hos läkaren och sådär.

DATUM: 2008-11-21 | TID: 15:09:54
HEMSIDA: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: pelle

Kul intervju! Hur kommer det sig att du gör dessa nu igen?

DATUM: 2008-11-21 | TID: 15:38:59
HEMSIDA: http://pellespersonliga.se
Postat av: Ida Björck

tack :) jo livet har förändrats en hel del, hah

DATUM: 2008-11-21 | TID: 16:25:50
HEMSIDA: http://idahbjork.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

återigen en jättebra intervju vännen!



ikväll kommer en del nyheter släppas på nelly.



kasnke nån av collegetröjorna eller hoodtröjorna kan vara nåt för din mamma?



kram

DATUM: 2008-11-21 | TID: 17:03:43
HEMSIDA: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: anna

har blödande magsår. hostar blod och håller på :/ enligt doktorn pga stress så ska vila hela helgen.

DATUM: 2008-11-21 | TID: 18:15:40
HEMSIDA: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Carita

Hon är duktig :]

DATUM: 2008-11-21 | TID: 18:39:03
HEMSIDA: http://minicookie.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0