Kylan slog hårt mot Spanien

I mitt samtal med Linda pratar vi oerhört länge om vilka kulturella skillnader det finns mellan Spanien och Sverige. Efter att vi pratat om att droger som marijuana är vanligt på fester i Barcelona så kommer vi in på språket. Här har det varit stora problem för henne.


- Det är väldigt få spanjorer som talar eller förstår engelska detta även om Spaniens turism går tillbaka långt i tiden. En annan sak är också medellönen som är mycket lägre än i Sverige.

Kring lönen har hon tyvärr inga exakta siffror kring hur stor skillnad det är mellan länder, men att det är skillnad är hon säker på. En annan sak handlar om giftermål, eftersom att i den spanska kulturen skiljer det sig också från den svenska.

- Här byter kvinnan aldrig till sin mans efternamn för hon behåller sitt eget. Sedan är det också vanligt att barnen får både pappas och mammas efternamn vilket har gjort att dubbelefternamn är väldigt vanligt.

 

Att det finns stora skillnader mellan länder går att konstatera. Jag fråga henne vad hon saknar mest med att bo i Sverige.

- Min familj och vänner. Men det går ju att hålla kontakten väldigt bra ändå. Jag saknar också en del svenska matprodukter och svensk byråkrati.


Linda tar också upp något så viktigt som ett bra uppvärmningssystem, detta eftersom att stora delar av Europa har gått igenom en kall vinter, som vi inte är riktigt vana vid. Speciellt inte i södra delarna. När jag fråga henne om det varit kyligt även där hon bor nu får jag ett tydligt svar. Det har varit riktigt kallt. Det vita som vi får uppleva varje år i form av snö, var något även Spanien fick uppleva vilket skapade en rolig upplevelse för Linda som hon berättar om.

- Dock hade vi tur när den riktiga kylan inte kom förrän i januari. Dessutom fick vi ju toll och med lite snö under två dagar och det var bland det sjukaste jag upplevt. Trafiken var ett enda stort kaos och de grusade motorvägarna för hand(!). Vilket gav mig ett gott skratt!

 

När jag ber henne beskriva sig själv med tre ord är det självständig, glad och äventyrlig som är tre ord som stämmer överens på Lindas personlighet. Och något hon berättat om för mig under intervjun är hur mycket hon gillar att upptäcka världen. Något jag vill veta lite mer om och kanske hänger det samman med att hon numera bor utomlands.

- Att resa och upptäcka nya platser är min passion faktiskt! När jag har pengar och tid kommer jag resa så mycket jag kan. En backpacker resa i Sydamerika hade jag till exempel inte tackat nej till. Och jag har ju redan bott 3 månader i Costa Rica under en period och gillar verkligen den delen av världen. Otroligt vackert!

Vi börjar närma oss slutet av vår intervju och jag kan ju faktiskt inte undgå att ställa en fråga. En fråga som hon borde ha ett väldigt bra svar på med tanke på att hon bor centralt, 10-15 minuter till huvudgatan och 5 minuter från stranden. Vad får man inte missa när man besöker Barcelona?

- Shoppingen, nattklubben Razzmatazz som är en gammal fabrik som renoverats och är sjukt stort. Sedan får man inte missa Parc Güell, en mysig park i stadens norra del som arkitekten Antoni Gaudí skapat. Den har superfin utsikt över staden.

Visst är det väl bra att få tips från en som kan sitt område och bor i staden. Jag tackar Linda för en trevlig pratstund och önskar henne lycka till i framtid var en i världen hon befinner. Förhoppningsvis blir hon kvar i Barcelona några år till, vilket hon själv säger att hon vill. Men vem vet….





Postat av: paulina♥

sv: vad skönt att höra :) jo det är superbra här också. jag tänkte precis ta cykeln och träffa en kompis, vad gör du idag då?

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:04:01
HEMSIDA: http://paulinabladh.blogg.se/
Postat av: Rebecca

sv: helt ok, kunde vart bättre :).. sj då?

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:04:26
HEMSIDA: http://rebeckhaam.blogg.se/
Postat av: JOSEFINE

sv: precis så. Ja allt är allt bra idag. hur är läget själv idag?

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:09:52
HEMSIDA: http://joosses.blogg.se/
Postat av: Annika

extern redovisning... inte kul kan jag säga!

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:20:36
HEMSIDA: http://nanikkan.blogg.se/
Postat av: Amanda - Annasdotter

ja preciis;) det brukar ju ta sin lilla tid ..

haha, jag försöker komma ut en gång i veckan nu i början. Blir säkert med på sommarlovet :)

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:25:51
HEMSIDA: http://annasdotter.blogg.se/
Postat av: Kashaya

Intressant intervju.=)



Jo allt är bara bra idag, själv då?

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:38:57
HEMSIDA: http://kashaysblogg.blogspot.com
Postat av: Jag

Hej! Jag har nyss startat upp en lite annorlunda stilblogg. Kanske har du ett förslag på någons stil som jag borde sno?

Kika gärna in!

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:43:54
HEMSIDA: http://snostilen.webblogg.se/
Postat av: D A N I E L A ♥

- tack detsamma:)

DATUM: 2010-04-29 | TID: 16:51:16
HEMSIDA: http://danielas.se
Postat av: Yoursooofine - Josefine

HAHAHAHAH, vad rolig du var nu då:) klart man kan prata med mig fast man har den veckan dummer :) men den är typ över nu så de är lugnt.:)

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:01:04
HEMSIDA: http://yoursooofine.blogg.se/
Postat av: Andréa

Sv: Har mest varit skola idag.. Själv då?

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:04:34
HEMSIDA: http://makeupartisten.blogg.se/
Postat av: Karin

jag ska träna :D

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:13:06
HEMSIDA: http://bykarin.blogg.se/
Postat av: Sandra!

Snygga bilder!

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:16:58
HEMSIDA: http://sstandsforsandra.blogg.se/
Postat av: Julia ♥

sv: ahha japp, själv? :D

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:20:25
HEMSIDA: http://julianoriing.blogg.se/
Postat av: Anonym

Intressant!



sv. Jo haha, man börjar ju vilja ha grönt gräs... Fast förutom dom dagar det är sol och riktigt varmt såklart, då blir det ljusare än ljusast me snön ;)

Men ja, vill man få färg i ansiktet så älskar man nog det här... Ska man va ute en dag då solen är framme så måst man smörja sig, annars är man röd som en tomat pga all snö:)

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:23:29
HEMSIDA: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: LORISSA

sv: Jag bor tillsammans med min pojkvän i en trea :)



Du då?

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:31:06
HEMSIDA: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Postat av: Erica

Bra intervju. Skulle nog inte vara helt fel att åka dit.. :)

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:43:38
HEMSIDA: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Gabriella

yes

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:49:17
HEMSIDA: http://covette.blogg.se/
Postat av: Ella

Men...om barnen får dubbelnamn...så måste ju DERAS barn i sin tur få kvadruppelnamn? Asså om Ana Lopez-Sanchos får dottern Sofia med Carlos Tortilla-Caballiero, heter barnet Sofia Lopez-Sanchos-Tortilla-Caballiero då eller? Och vad fan kommer hennes unge heta i så fall??



Sv: Ahhhh är det du som är Michaelas pojkvän? Det fattade jag aldrig!! Men jo visst, haha. Om du ser mig på stan (sur_tjej_92) så kom fram och hälsa! Är inte så tjurig som jag ser ut. Brukar hänga där ganska ofta. Och runt Gropen/Flygeln/Kunskapsgymnasiet då också... :P

DATUM: 2010-04-29 | TID: 17:57:43
HEMSIDA: http://ellabellaswe.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0