Mest besökta blogg nästa för Johan

Många av er har säkert någon gång kikat in hos Garbomannen för att läsa om hans liv i dalarnas skogar. Livet i Vansbro, staden man åker förbi på väg upp mot sälen på vintersemester. Vem är då egentligen mannen bakom namnet "Garbomannen", vad har han för mål med sitt bloggande och vad gör han annars på sin fritid?


Mannen som skriver på bloggen heter Johan och är som så många andra som jag intervjuat endast 16 år. Han har haft sin blogg i 7 månader ungefär men det kommer att bli många månader  som bloggen kommer finnas kvar. Allt började med att Johan läst mycket på andras bloggar och fick en idé om att starta en egen. Skrivandet har alltid varit intressant men i yngre dagar hade han aldrig någon dagbok så nu var det dags. Han satte igång och Garbomannen är idag en välbesökt sida men mängder av dagligt återkommande läsare. Vilket Johan uppskattar väldigt mycket.

Att bo i ett litet samhälle som Vansbro har gjort att han redan märker att folk känner igen honom. Många som går på samma skola som Johan brukar prata och läsa just hans blogg. Han har nästan nått sitt mål. Budskapet med att skriva och dela med sig är enligt honom själv att få fram åsikter och få respons på det han tycker och tänker om.


Att folk känner igen honom på stan tycker han är roligt och det är en speciell känsla när folk har koll på det han gör och vad han skriver om. Samtidigt kan det ibland vara lite jobbigt då skrivandet tar mycket tid eftersom att man hela tiden får tänka på vad man skriver innan man publicerar det. Kanske är det baksidan med att ha så många läsare. Han säger att det är kul när folk kommer fram till honom och ger beröm för det han gör men ännu är han inte nöjd. Målet är högt uppsatt och en förebild för Johan är just Blondinbella men frågan är hur länge hon kommer vara den mest besökta bloggen när Johan tar fart uppåt. Att få upp ögonen för fler läsare, komma ut i media och konkurrera med Bella är vad han strävar efter. Konkurrera med henne är det dags att någon gör och då menar han en manlig konkurrent.


Hur kommer det sig att sidan heter Garbomannen?

Han säger att han alltid har haft ett intresse för Greta Garbo och beundrat henne för sättet hon hanterade journalister och fotografer. Greta var och förblev hemlig med sitt privatliv vilket gjorde Johan så fascinerad av henne att sidan fick namnet "Garbomannen". Hans största intressen utöver skrivandet är kläder, mode och att vara med vänner. Att göra roliga saker är oerhört viktigt punkterar han.



Pluggandet går bra och han läser samhällslinjen vilket var självklart eftersom att som att då får man en bra grund att bygga vidare på. Det ger mängder med möjligheter för framtida studier på högskola och universitet. Något han skulle vilja jobba med i framtiden är journalist men även författare är intressant då skrivandet är ett brinnande intresse. Men det absoluta drömjobbet är ändå programledare. 


Fortsättning följer nästa vecka......





Postat av: Anonym

rätt bra men du har råkat skrivit grabomannen på ett ställte istället för garbomannen! :P

DATUM: 2008-10-24 | TID: 11:17:28
Postat av: pelle

Cool intervju, yo!

DATUM: 2008-10-24 | TID: 21:58:39
HEMSIDA: http://pellespersonliga.se
Postat av: GM

Jag är jätte nöjd Marcus :D Gud vad roligt! =)

DATUM: 2008-10-24 | TID: 22:17:56
HEMSIDA: http://garbomannen.blogg.se/
Postat av: Sarah

kul att läsa. följer hans blogg också :)

DATUM: 2008-10-25 | TID: 14:22:19
HEMSIDA: http://thiindra.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0