Anna Larson kvinnan bakom framgången

Namn: Anna Larsson
Bor: Tidaholm

Ålder: 27
Yrke: Fotograf, illustratör och grafisk designer

Aktuell: Driver företaget/varumärket Avanna som är en enskildfirma och bildades sommaren 2007 och finns att köpa hos bl.a. nelly.com. Driver även bloggen Garderobsgrubbel & Byråbekymmer


Anna var bara 25 år när hon startade företaget Avanna. Anledningen till att hon startade sitt företag var för att ha en f-skattesedel och lättare kunna fakturera frilansjobben som började trilla in. Utformande av annonser åt en annonsbilaga, designade logos åt några Tidaholmsföretag samt lite annat reklammaterial bestod det första halvårets arbete utav. Något som hela tiden fanns med i tankarna men kom lite senare var kläderna. Att starta företag är ett stort steg att ta och för Anna var det skrämmande som så för många andra. Nu skulle hon stå helt själv på egna ben helt annorlunda mot att ha en anställning. Inte nog med det, osäkerheten är stor och hon tänkte "kommer jag klara detta, kommer jag kunna leva på det, kommer jag ha jobb att göra" osv. Precis som många nyföretagare tänker.


Hon berättare vidare att utan familjen - föräldrar och sambo så hade det aldrig gått att starta företaget. Ett företag måste ha 5 år på sig innan man ska besluta om att lägga ned det, brukar det sägas, innan dessa 5 år så kan man inte se någon vinst. Anna har haft tur och hennes företag tar ständigt nya steg i rätt riktning vilket är kul att se. Hade inte Annas sambo haft en stadig inkomst och ett fast jobb så hade hon aldrig kunnat satsa helhjärtat på företaget som nu har gjort. Allting har inte varit en dans på rosor ut vid ett tillfälle ville inte ens Arbetsförmedlingen lyssna på hennes idéer men då fanns Tidaholms Sparbank där som har varit väldigt hjälpsamma och fina. De har hela tiden trott på Annas idéer. Att intresset för design och illustration finns i familjen syns genom att hennes bror är en duktig illustratör och Annas mamma är väldigt konstnärlig. Däremot har ingen i familjen tidigare försökt göra karriär inom detta område.

Vägen dit där Anna är idag har inte hela tiden varit spikrak som man lätt kan inbilla. Hon började på gymnasiet och läste samhällsvetenskapligt med tillval foto. Efter 3 år så gick hon vidare till en folkhögskola där text- och bildkommunikation och grafisk produktion där ägnades 2 år. Anna läste statsvetenskap, litteraturvetenskap, filosofi och europakunskap samt kreativtskrivande under några år på högskola. Men här tar det inte slut. Utan året innan hon startade företaget blev det jobb på en industri samt konstnärligt fördjupningsår där hon fick lära sig lite bokföring, utställningsteknik, marknadsföring och grunderna för att starta konstnärlig verksamhet. Anna startade aldrig konstnärlig verksamhet utan en vanlig firma, Avanna, men det som skiljer firma från konstnärlig verksamhet är bara olika momssatser.


Anna jobbar idag som fotograf, illustratör och grafisk designer. Jag själv tycker att jag har det tufft att få ihop tiden. Men här pratar vi om en tjej som måste ha fullt upp, men det håller hon inte själv med om. Att hinna med allt är inga problem. Efterfrågan på fotografering och logos är inte överhängande i en så liten stad som Tidaholm. Att synas ute är det som har tagit mest tid det senaste året. Det handlar om att visa att man finns, synas på tillställningar, roffa åt sig lite tid i rampljuset. Vilket kan ses som simpelt för vissa men det tar tid.

Hon själv skulle mer än gärna vara mer upptagen med verkliga jobb och uppdrag än vad hon nu är.


Nu vet ni lite mer om vem Anna är och hur hon har nått dit hon är idag, nästa vecka får ni veta mer om kläderna som Avanna säljer. Hur det kom sig att hon började skapa kläder och om att få arbeta med Lindex och Emma Wiklund. Vad tyckte Anna om det arbetet?


Missa inte nästa vecka!







Postat av: Emma

Jag tycker jättemycket om dina listor! Det är bra och varierad läsning:) Speciellt punkten ”ytlighet”. Håller med dig punkt till pricka på den!

Kram Emma

DATUM: 2008-11-07 | TID: 17:05:18
HEMSIDA: http://sofiaemma.blogg.se/
Postat av: Natalie

Intervjun var trevlig tycker jag! :) Jag själv ska göra en intervju innan tisdag, vi får väl se hur det går!



Svar: Haha ja men det är ju så :) Jag ska nog bara ta det lugnt ikväll efter en väldigt händelserik vecka, själv då?

DATUM: 2008-11-07 | TID: 19:21:14
HEMSIDA: http://freakindoktorer.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0