Joel - en av få manliga bloggare

Torsdagar innebära alltid intervjuer här på slipsens och denna vecka hör till ovanligheter på ett sätt, för det är en kille som medverkar i veckans intervju. Nylingen bytte han till Scenbloggen där han nu har sin blogg och hans namn är Joel Lindblad. Anledningen till att han startade sin blogg grundade sig i en skilsmässa mellans hans föräldrar. Och en vän gav honom förslaget att skriva av sig, visst blev det lyckat också. Möt Joel Lindblad i veckans intervju på slipsens.


Du är kille och har blogg. Hur känns det?

-Jaa, jag är kille och bloggar. Och det känns faktiskt bra. Visst man får ju negativ anonyma kommentarer från folk som säger att man är gay bara för att man är kille och bloggar, men det är bara till att bita ihop och tänka att det finns massa tjejer som uppskattar att vi killar bloggar.

 

Vem är då Joel Lindblad. Kan du berätta lite mer om dig själv?

-Jag är en kille på 17 år, lever inte det vanliga livet som många andra ungdomar gör, jag bor hos mina kusiner i deras hem. Mina föräldrar är skilda och mamma bor 6 timmar bort och pappa har flyttat till sin nya fru som inte jag kommer överrens med. Så det har blivit ett litet fel i det hela. Så därför valde jag att flytta. Jag går andra året på Hotell & Restaurang med inriktning på hotell på John Bauer gymnasiet i Halmstad.

 

Varför tror du att det är så få killar som bloggar?

- Jag tror att det är så få killar som bloggar just för dom faller för grupptrycket "det är ju bögigt att blogga" som jag sa tidigare. Men sen jag kom upp på mest aktivalistan så har faktiskt fler och fler killar kommit in till min blogg och lagt en kommentar att det är kul med killar som bloggar. Och det känns faktiskt bra för mig, jag blir liksom positiv och vill få fram flera killbloggar. (många av dessa killbloggar som har kommenterat min blogg är nystartade med, och det är väldigt kul)

 

Vad gör du annars om dagarna?

- Om jag inte bloggar så är jag i skolan. Är jag inte i skolan så bloggar jag eller umgås med familjen. jag lever ett simpelt liv på landet så här händer faktiskt inte så jättemycket.

 

Vilka drömmar har du för framtiden?

- Vilka drömmar jag har. Hmm… Jag vill jobba på ett stort hotell, ha familj, ha en egen våning, gärna takvåning i Stockholm. Ha en bra ekonomi.

 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

-Jag är en lugn och snäll kille färsöker tänka på min omgivning och vill gärna ha ordning och reda runt omkring mig. Oftast glad med för den delen, bortsett från när något inte är som jag vill då är det inte kul att heta Joel Lindblad haha.

Vad var det som gjorde att du började blogga från första början?

- Det som som gjorde att jag började blogga var som jag sa tidigare, pga. mina föräldrar. Jag mådde så dålig den perioden , det var liksom inte en vanlig skiljsmässa. Polisen och Soc blev inblandade, eftersom det blev falska anmälningar och det började gå rykten i byn där jag bodde. Så en god vän till mig bad mig att börja blogga så att jag kunde skriva av mig, sagt och gjort. Men dessa inlägg är nu borta från bloggen, då jag insåg att jag inte använde bloggen till att skriva av mig.

 

Har du fått många negativa kommentarer genom din blogg?

- inte jättemånga faktiskt, där kommer en anonym kommentar då och då, men eftersom dom är anonyma så är det bara till att bita ihop och tänka att det är någon avundsjuk. Jag menar vad ska man göra när det är en person som sitter och kommenterar anonymt.

 

Hur har det påverkat dig som person att du flyttat till Halmstad?

- Vet inte vad alla fått de ifrån att jag bor i Halmstad, haha jag bor i Laholm men jag pluggar i Halmstad, men plugget i Halmstad har påverkat mej som person, ja! Jag har märkt att jag bryr mej me om mej själv utseende mässigt osv. Jag är mycket mer vuxen i mej själv.

 

Har du några bra förslag på hur vi ska ändra på denna bild som finns mot killar som bloggar?

-Det är svårt att få bort "bögstämplen" för killar som bloggar, men jag tror det e sjukt bra att allt fler killar tar sig igenom denna tjejsvärm av bloggar och verkligen går framåt. Vi ser ju bara på listorna , allt fler killar klättrar upp, och vi är en del killar som har legat där i över 3 månader i rad! Och bara det tror ja kan hjälpa flera killar att börja blogga.


Trivs du med att bo på landet?

-Självklart trivs ja, (måste bara tilläga jag bor inte på en bondgård ). Jag bor i en gammal skola som är en villa nu som vi äger, och det är så lugnt här vi kan ju göra precis hur vi vill utan att någon klagar, vi spelar hur hög musik vi vill, vi har hur vilda fester som vi vill utan att någon kan klaga. Men självklart är jag en stadsmänniska, jag kommer flytta in till stan när jag bli näldre vem vet ja kanske till och med kommer till stockholm ;) Flyttar ditt jobbet befinner sej.

 

Hur ska du nå fram till detta mål?

-Det viktigaste för mej  nu med detta målet det är att göra det bästa jag kan av mina studier, skapa kontakter vilket jag redan är på väg att göra. Utöver detta så får man j ta det i små steg. Men som det ser ut nu så ser min framtid ljus ut.

Vad är dina råd till alla som befinner sig där du var förut?

-Svår fråga faktiskt, Det är hemskt att säga men jag tog mej igenom allt som var förut själv. Visst jag hade vänner jag pratade med, men vad kan dom hjälpa mej mer än att prata. Men dom betydde mycket faktiskt! och jag är skylldig alla en tjänst. Men alttså när det gäller Socialen och allt sånt som va inblandad så säger jag bara "blanda inte in dom" dom gjorde allt värre för mej. Till sist gick dom så lång så jag ringde och skällde ut social kontoret här i kommunen och sa rätt ut vad jag tyckte och tänkte om dom och hur  mycket dom hade förstört mitt liv. Jag var riktigt förbannad på dom och det va faktiskt där allting slutade med.  Dom ville inte ha något med oss att göra längre efter jag skällt ut dom och nu kan det inte bli mycket bättre, jag känner mej fri. Så va inte rädd för att säga vad du tycker och tänker. Alltså fan ja vet inte vad jag ska säga jag kände att detta va en riktigt svår fråga!


Hur har bloggen påverkat dig som person?

-Jaa det har den verkligen. Alltså jag tror inte jag är ensam om jag säger att jag fått bättre självförtroende med hjälp av bloggen och vilken plats jag har nu. Jag tror dem flesta som ligger på någon slags topplista och har många besökare känner samma sak.

 

Nytt år och nya möjligheter. Har du några nyårslöften?

- Jag har faktiskt ett nyårslöfte som jag har varje år. och det är "att inte skaffa några nyårslöften inför kommande år". Så det blir mitt nyårslöfte i år med och jag har hållit det änsålänge.

 

Slutligen, vad vill du säga till dina läsare och de som läser slipsens?

-Till mina läsare vill ja säga. Tusen tack. det är ni som tagit mig så här långt. Det är ni som peppar mig till att blogga. Det är era kommentarer som gör så att min blogg lever vidare. Och nu i dom kommande veckorna kommer jag att byta portal, så jag hoppas ni kommer att fortsätta läsa min blogg. Och till Slipsens läsare vill jag bara säga, Ni har verkigen hittat rätt blogg. Slipsens blogg är grym och läsvärd. Och en dag under de kommande åren ska jag träffa Slipsen, thats it.

Postat av: ems

Det blir awsome ;D

DATUM: 2011-01-20 | TID: 16:27:45
HEMSIDA: http://bookofems.blogg.se/
Postat av: Maja's Closet

sv: Okej! Idag ska jag bara plugga.

DATUM: 2011-01-20 | TID: 16:33:03
HEMSIDA: http://majascloset.blogg.se/
Postat av: chayenne

sv: Gu ja, det är ordentligt tugnt nu! den lilla skrutt får komma nu för min del =)Snygga bilder förresten!

DATUM: 2011-01-20 | TID: 16:34:52
HEMSIDA: http://hellsbelle.blogg.se/
Postat av: Joel

Detsamma!

DATUM: 2011-01-20 | TID: 16:52:40
HEMSIDA: http://joelbjurholm.blogg.se/
Postat av: Joanna-Ett aspergerliv

Just nu pågår tävlingar på min blogg så gå in och anmäl dig och ha chansen att vinna jätte fina priser:)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 17:02:12
HEMSIDA: http://domkallarmighannes.blogspot.com/
Postat av: angelica

sv jag mår toppen :) du då?

eller hur :)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 17:11:23
HEMSIDA: http://angelicacarlsson.blogg.se/
Postat av: ida

nae, usch :p

själv då?

DATUM: 2011-01-20 | TID: 17:18:36
HEMSIDA: http://idaalundbeerg.blogg.se/
Postat av: Elsa - Foto och modeblogg

sv: haha ja faktiskt lite bättre iaf ;)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 17:22:12
HEMSIDA: http://elsaburholt.se
Postat av: jonathan

sv: inte så mycket, själv?

DATUM: 2011-01-20 | TID: 17:56:54
HEMSIDA: http://jonaathanforsberg.blogg.se/
Postat av: ♥ nath

sv. haha japp det var dig ;) ;D

DATUM: 2011-01-20 | TID: 17:58:33
HEMSIDA: http://nsander.blogg.se/
Postat av: ♥ nath

sv. absolut, håller helt med ;)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 18:46:43
HEMSIDA: http://nsander.blogg.se/
Postat av: ♥ nath

sv. Haha. Typ nu :D

DATUM: 2011-01-20 | TID: 18:58:10
HEMSIDA: http://nsander.blogg.se/
Postat av: sandra

inget :) en tanke som slog mig om folk som jag mött tidigare under min levnadstid, som ett par gamla klasskompisar

DATUM: 2011-01-20 | TID: 19:08:05
HEMSIDA: http://sachasblogg.blogspot.com/
Postat av: caroline

javisst kan vi de, men inge gym för min del som sagt ;-) kram

DATUM: 2011-01-20 | TID: 19:34:57
HEMSIDA: http://cmattsson.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Vi har varit på Ultraljud idag, visade sig vara två pojkar :)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 20:08:17
HEMSIDA: http://candygirl84.webblogg.se/
Postat av: Elin

hehe, och dom var mycket bra! :)

har svarat på dom nu..Hoppas du haft en bra dag vännen!

DATUM: 2011-01-20 | TID: 20:24:03
HEMSIDA: http://elinmargaretas.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: Mja men jag kunde varit bättre på gitarr:) tror min oro över mina skills speglades där i drömmen faktiskt..fast värre.

DATUM: 2011-01-20 | TID: 20:50:58
HEMSIDA: http://lienes.blogg.se/
Postat av: pauli♥

har du hittat på idag då? :)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 21:02:11
HEMSIDA: http://paulinabladh.blogg.se/
Postat av: munky - tre personer, en blogg

han är grym!

sv; plugg o handboll, sj då? =)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 21:32:45
HEMSIDA: http://munky.blogg.se/
Postat av: Ruth Frida Marie

Sv: Ja vi får hoppas på det. Är det inte uthyrt hos oss och om jag inte redan gjort andra så är det mycket troligt att jag är det.

DATUM: 2011-01-20 | TID: 21:56:19
HEMSIDA: http://bubbennilsson.blogg.se/
Postat av: Matilda

tkr jag med, saknar somamren..kul med en intervju!

DATUM: 2011-01-20 | TID: 22:00:02
HEMSIDA: http://matildakllman.blogg.se/
Postat av: Louise

Jo de e bara bra :) sjdå? :)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 22:16:03
HEMSIDA: http://louiseelinore.blogg.se/
Postat av: Johanna

haha vad var det för fråga? jag jobbar såklart varje dag måndag till fredag som de flesta med jobb inom skolvärlden :)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 22:18:59
HEMSIDA: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Nicole

sv: Underbart! Idag har jag umgåtts med vänner och så, trevligttrevligt ;)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 22:45:06
HEMSIDA: http://xnicolex.blogg.se/
Postat av: Jennifer

tack!!! :)

DATUM: 2011-01-20 | TID: 23:08:40
HEMSIDA: http://currently.blogg.se/
Postat av: J O S E F I N E

Sv; Man kan alltid hoppas!!Ha en fin fredag :)

KRAM

DATUM: 2011-01-21 | TID: 00:25:51
HEMSIDA: http://jjossues.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag vill nog inte plugga vidare direkt utan jobba lite och resa lite och sen bestämma mig för vad jag vill rikta in mig på=)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 00:39:44
HEMSIDA: http://penajs.blogg.se/
Postat av: caroline

båpde ja o nej, jag och mion bästa kompis har väl typ delat på kaptens rollen lite för tränaren har inte bestämt än vem som ska va iår, men vi får se.. för mig spelar det inte så stor roll att va kapten, jag kan nog tycka att jag har lite för stor käft under matcherna för att va kapten, får väldigt mkt gula kort :P haah!

DATUM: 2011-01-21 | TID: 07:11:44
HEMSIDA: http://cmattsson.blogg.se/
Postat av: STYLE CRUSH

sv: haha tyvärr så har jag ju icke det.. :( bu!ska svara på frågorna i helgen ! DÅ har jag tid ;)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 07:26:50
HEMSIDA: http://malinronnquist.se
Postat av: julia

sv:

ja det är hon verkligen! ska va i skolan till kvart över tolv sen ska jag träffa en vän och dra hem till han i krokek :)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 07:41:03
HEMSIDA: http://jamp.blogg.se/
Postat av: hannah

sv; japp, allt är bara bra, hur är det själv?

DATUM: 2011-01-21 | TID: 07:59:09
HEMSIDA: http://hannahprinsessa.blogg.se/
Postat av: Olivia

sv: tack! :) snygg blogg btw :)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 08:06:48
HEMSIDA: http://oliviastenlund.blogg.se/
Postat av: anna

sv. fick ge 2000, kändes helt ok :)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 08:08:31
HEMSIDA: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: jenna ~ det kan aldrig bli för mycket rosa

Idag är det praktik, sen ska jag till stan med min bästavän :)

Vad händer själv? :)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 08:18:35
HEMSIDA: http://jennaoberdieck.blogg.se/
Postat av: alexandra

sv: tack så mycket :)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 08:21:55
HEMSIDA: http://alexandrasah.blogg.se/
Postat av: Kalle

det finnns uppenbarligen många manliga bloggare där ute man inte läst än! fram med fler :)

gött

DATUM: 2011-01-21 | TID: 08:44:37
HEMSIDA: http://kallenilsson.com
Postat av: Melinda

Hur får man vara med i en intervju på din blogg? :D Eller välja du ut speciellt folk du vill prata med?

DATUM: 2011-01-21 | TID: 10:33:53
HEMSIDA: http://meellee.blogg.se/
Postat av: Melinda

Tack jag hoppas jag vinner!

DATUM: 2011-01-21 | TID: 10:34:08
HEMSIDA: http://meellee.blogg.se/
Postat av: A Meths

Härligt att du lyfter fram killar! det gillar jag.

Och lite extra roligt att jag läser hans blogg dagligen =)

DATUM: 2011-01-21 | TID: 11:28:04
HEMSIDA: http://meths.blogg.se/
Postat av: [FOTOBLOGG] med Författar intresse

Intervjuar du bara kända bloggare ? (:

tacksam för svar :D

DATUM: 2011-01-24 | TID: 09:31:27
HEMSIDA: http://shadowzplay.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0