Erica har alltid haft stort intresse för hästar

Denna vecka får lära känna Erica i veckans intervju här på slipsens. En 21-årig tjej som har ett stort intresse för ridning som varit en stor del av hennes liv sedan lågstadiet. Till vardags ägnar hon sig också åt studier där hon drömmer om att jobba som polis i framtiden. Någon gång har ni säkert varit inne på hennes blogg där hon delar med sig av sitt liv. Lär känna Erica i veckans intervju.


Skulle du kunna berätta lite om dig själv?

- Jag är en 21 årig tjej (född -89) som med ett ord skulle beskrivas som glad. Vissa frågar om jag kan vara sur och arg, och jo det är klart att jag kan det men det är inte så ofta, vilket är skönt både för mig och omgivningen. Allt går så mycket lättare om man ser det ljusa före det mörka. Jag tycker om att ha saker planerade en tid i förväg så att allt kan förberedas bra, kanske beror det på att jag under större delen av mitt liv har varit djurägare och man kan inte bara släppa allt och åka iväg då, även om spontana saker också såklart är roligt! Om jag kommer försent så har det troligtvis hänt någonting. Att vara i tid är min grej, kanske började det redan när jag föddes eftersom jag då hade väldigt bråttom ut från mammas mage, hela 9 veckor tidigare tittade jag ut och sedan dess har jag nog alltid haft bråttom och varit en aning stressad;) Jag studerar just nu kriminologi på högskolan i Gävle, en distanskurs som snart är slut och då ska jag försöka skaffa mig ett jobb. Bor gör jag i en by utanför Hudiksvall med min mamma, min lillebror och mammas sambo/lillebrors pappa då jag endast lever på studiebidrag utan lån just nu. Inkomsten jag får går åt till kläder, smink, hårprodukter, nöjen och min häst. Jag har även en hund, en liten chihuahua som betyder väldigt mycket för mig.

 

Ridning är en stor del av ditt liv, har du alltid haft det som stort intresse?

- Fanns det hästar i närheten så skulle jag alltid rida, på cirkus, ponnyridning o.s.v. Någon gång under lågstadietiden började jag på en liten och usel ridskola med en kompis. Vi fick hästar som inte var anpassade för små nybörjare men kämpade på ändå. Efter ett uppehåll, minns inte hur lång tid men några år tror jag, så började jag rida på en bättre ridskola där även min mamma red en gång i veckan. När jag var runt 12 år köpte jag och mamma våran första häst från just den ridskolan, ett sto som verkligen var ett typsikt sto inifrån och ut! Inte någon bra första häst direkt men vi klarade det och vi har nog henne att tacka för våra kunskaper. Som sällskap till henne skaffade vi några år senare en mager, ful, ovårdad men otroligt snäll valack. Ett varmblod som blev min bästa vän och med kärlek, rätt mat och motion blev han otroligt vacker, i bloggen kallas han för J. Första hästen blev halt och fick tas bort och hem lånade vi ett kallblod, ett sto som var riktigt trevligt. Men hon tog inte över Js plats, han var och är min favorit! Dessa hästar red jag till och från under gymnasiet då tiden inte riktigt räckte till. Jag slutade även på ridskolan i gymnasiet. Efter studenten hade jag mer tid men kände att tiden ändå bara räckte till en häst så sedan ca. 1 år tillbaka så hyr vi boxplats åt J eftersom jag inte vill ha två hästar hemma och han behöver sällskap. Vi har även hunnit byta stall en gång p.g.a. lite olika anledningar men där vi står nu trivs vi alla 3, d.v.s. jag, mamma och J. Även om mamma inte rider längre så hjälper hon mig väldigt ofta och följer gärna med ut när jag ska rida fast hon istället går bredvid:) I våras och i sommar tog jag och J privatlektioner. Hoppning är våran grej och nu har vi även börjat på ridskola igen och hoppar en gång i veckan:) Häst är ett djur som jag förmodligen kommer ha i min närhet större delen av mitt liv.

 

Vad hittar du på annars om dagarna?

- Förutom studier just nu och hästen så försöker jag hinna med bloggen. Vilket senaste tiden har gått sådär men jag är nog snart tillbaka i venlig ordning igen hoppas jag;) Träning, mest löpning är någonting som jag älskar. Även om jag måste erkänna att jag under vinderhalvåret blivit lite lat. 2011 ska jag dock börja springa igen, det blev mitt nyårslöfte! Jag är också med min bästa vän en hel del och vi gör det mesta tillsammans, Emma heter hon och ni som har läst min blogg har nog inte missat henne. Andra vänner och lite partyn är också saker som min tid går åt till:)

 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

- Jag beskrev nog mig själv rätt bra i fråga 1 men jag skulle beskriva mig själv som glad och aktiv.

 

Vad vill du jobba med i framtiden?

- Kriminologi läser jag för att i framtiden söka till polishögskolan så i bästa fall blir polis mitt yrke? Jag vill också gärna utbilda mig till makeup artist så det är också ett yrke jag kan tänka mig. Jag vet att jag vill jobba med människor och ha ett yrke där jag får röra på mig. Sitta på ett kontor är absolut inte jag!

Om 10 år, hur ser ditt liv ut?

- Jag hoppas att jag har ett jobb och att jag bor i ett litet hus granne med ett stall så att jag kan äga en häst och ha den uppstallad men så nära att det känns som att jag har den hemma. Jag vill inte behöva vara tvungen att åka bil till stallet! Jag har förmodligen en hund också och kanske har jag hittat kärleken så att jag har ett barn? Vem vet;)


Den kursen du läser just nu, är det ett intresse du alltid har haft?

- Ja jag har sagt länge att jag ska söka polishögskolan någon gång och kriminologi är en merit men helt ärligt så började jag plugga i höstas för att jag var less på att vara arbetslös. Men snart är det dags att leta jobb igen.

 

Var kommer din positiva inställning ifrån?

- Jag har ingen aning. Det är för jobbigt att vara negativ;) Även om jag också kan ha dåliga dagar ibland såklart, men oftast är jag positiv:)

 

Kan du beskriva känsla av att ha ett sådant intresse som du har till hästar?

- Känslan skulle jag beskriva som underbar. När man kommer till stallet släpper man allt jobbigt och fokuserar på hästen. Det går inte annars och det är riktigt härligt att man kan ha en sådan kontakt med ett djur.

 

Din blogg - betyder den mycket för dig?

- Bloggen betyder mycket! Jag kan skriva av mig, visa bilder, ge tips och det

bästa av allt, få respons på mina inlägg:)

 

Hur är känslan när man är arbetslös och bara vill ut och jobba?

- När man verkligen försökt och ändå inte får napp så känner man sig rätt värdelös. Sedan blir man otroligt rastlös också! Haha

 

Finns det något som gör dig riktigt arg?

- Djurplågeri och föräldrar som inte tar hand om sina barn.

 

Vad gör dig glad?

- Mina vänner, mina djur, söta bloggläsare o.s.v.

Har du alltid haft den känslan när du kommer till stallet?

- I gymnasiet hade jag inte den tiden jag ville och hade ibland dåligt samvete när jag inte hann med de två hästarna jag hade då. Det var jobbigt. Men har jag stått i ett stall där jag trivs och känner att jag har tid att ge till hästen/hästarna så är det bara positiva känslor, till och med mocka är skönt ibland;)

 

Hur ser du på framtiden?

- Det blir nog vad man gör den till. Men jag hoppas att jag får ett fint hem, ett jobb som jag trivs på, att jag kommer bo i ett mindre hus nära ett stall där jag kan hyra en plats åt min häst och sedan skulle det ju inte vara helt fel att hitta drömprinsen heller. Det sistnämna kan man ju dock inte styra men det andra kan i alla fall påverka och det ska jag göra så gott jag kan:)


Kommer din blogg finnas kvar länge tror du?

- Bloggen kommer nog finnas kvar. Sedan blir uppdateringen lite si och så men jag bloggar när jag känner för det och det går så bra så:) Sedan är det roligt att gå tillbaka och titta i bloggen så den kommer nog finnas kvar på ett eller annat sätt tror jag.

Postat av: Jonathan

sv: jodå min vecka har bara varit bra :) din da?

DATUM: 2011-01-27 | TID: 16:59:15
HEMSIDA: http://jonaathanforsberg.blogg.se/
Postat av: Lifeaboutlivia

Sv: jorå det gick bara bra!! :)

DATUM: 2011-01-27 | TID: 17:13:15
HEMSIDA: http://lifeaboutlivia..blogg.se/
Postat av: Emma

Sv. Tack så mycket!

DATUM: 2011-01-27 | TID: 17:17:14
HEMSIDA: http://emmapersson.webblogg.se/
Postat av: Michaela Snöborgs

erica :D

DATUM: 2011-01-27 | TID: 17:22:59
HEMSIDA: http://michaelasnoborgs.blogg.se/
Postat av: My Beauty Secrets

tack d eär baar bra :) själv då?

DATUM: 2011-01-27 | TID: 18:52:43
HEMSIDA: http://mybeautysecrets.blogg.se/
Postat av: angelica

sv idag har jag bara degat hemma och gjort lite smycken, ikväll blir det plugg och se glamourama :) du då?

DATUM: 2011-01-27 | TID: 19:14:25
HEMSIDA: http://angelicacarlsson.blogg.se/
Postat av: Nicole

sv: ja den är snygg!;) Jag hade ett genuspprov:/ imon naturkunskapsprov :(

DATUM: 2011-01-27 | TID: 21:25:21
HEMSIDA: http://xnicolex.blogg.se/
Postat av: SABINA JUHLIN

oj det lät ju inte alls fel du! :) jadå, men är ruskigt trött för tillfället så ska nog lägga mig snart haha.. själv?

DATUM: 2011-01-27 | TID: 22:39:33
HEMSIDA: http://saaabinas.blogg.se/
Postat av: Girly

många fina bilder:)

Annars bra med slipsen? :)

DATUM: 2011-01-28 | TID: 00:51:43
HEMSIDA: http://girlysworld.blogg.se/
Postat av: Fia

jodå, med mig är det super ! :) planer för kvällen ?

DATUM: 2011-01-28 | TID: 08:25:39
HEMSIDA: http://fiialovisahansson.blogg.se.blogg.se/
Postat av: mathilda

ja jag hinner med en hel del på dagarna, hatar att inte göra något =P

ja du i dag ska ja ha girls night hos mig vi ska dricka vitt och äta något gott dudå?=)

DATUM: 2011-01-28 | TID: 08:45:37
HEMSIDA: http://stjarngudinnan.blogg.se/
Postat av: ems

ja et var skönt :D

ska snart ner till campus för 2 h lektion sen ska jag träna :D ikväll blir det poker och handboll :D du då?

DATUM: 2011-01-28 | TID: 08:52:59
HEMSIDA: http://bookofems.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0