Manliga bloggare - Javisst!

Denna veckan är intervjun lite speciellt när det inte är en person utan två som du får lära känna lite mera, bara för att bevisa en sak. Många påstår att det är bara tjejer som bloggar men denna vecka tar jag död på den myten. Eller vad sägs om en hårdrockare som bloggar och sedan är annan kille som bloggar med glimten i ögat. Möt Marcus och Grimgoth i veckans intervju här på slipsens.

Möt Marcus först ut som manlig bloggare.

Namn:
Marcus
Ålder: 22 år
Bor: Borlänge
Blogg: http://tokigamasen.blogg.se

Vad var det som gjorde att du började blogga?

- Jag har alltid tyckt om att skriva så länge jag kan minnas. Men däremot så är jag ingen kille som sätter mig ner och läser böcker, utan det är mer så att jag gillar när folk läser det jag skriver. Det handlar om att jag vill uttrycka saker och ting i skrift. Det får mig att må bra.

Du är kille/man och bloggar. Möter du mycket fördomar?
- Självklart så får man ju kritik. Framför allt varför jag inte t ex bloggar om mode. Det gör alla andra så bra. Jag vill läsa bloggar som t ex Kalles modellflyg eller något. Alltså speciella bloggar som sticker ut. Men jag vill ju klart förändra den här synen på att inte killar kan skriva. Det är ingen myt, utan jag vet att de flesta tänker så, i alla fall de jag har träffat på. Sedan att det är majoriteten tjejer som bloggar, det gör inte mig så himla mycket. Men jag tycker att de flesta ska ändra sitt innehåll till något annat än bara mode. Det är såå trökigt! Men mer killar som bloggar åt folket!

Hur länge har du skrivit nu på din blogg?
- Hmm..det är väl ett halv år tror jag.

Läser du mycket bloggar annars?
- Som sagt, för att jag ska kunna läsa en blogg så måste den sticka ut, och ha en bra bredd. Jag följer fyra bloggar idag. http://slipsens.se , http://candis.se , http://totally.webblogg.se och http://gyrot.wibrand.se/ . Men det är ju klart att man halkar in på en och en annan i detta getingbo. Sedan så är jag en periodare. Jag kan följa en blogg typ någon månad, och märker jag att det inte sticker ut så slutar jag följa den. Jag analyserar gärna andras sätt på att skriva. För det är också viktigt. Skriver den personen som han/hon pratar, då är det i min mening helt meningslöst att läsa den. Det ska vara rätt skrivform helt enkelt.

Kan du berätta lite om dig själv?
- Oj, alltid svår fråga. Jag heter alltså Marcus, 22 år (den 20 september). Jag bor i Borlänge hemma hos min mamma. Jag är en energisk, filosofisk och glad personlighet som säger vad jag tycker. Ishockey är en sport jag verkligen gillar skarpt. Dock spelar jag inte själv, men jag följer ett lag som heter Leksand. Umgås med familj och vänner en hel del. Sedan tycker ju folk att jag skriver bra, så självklart är det ett stort intresse också. Jag har en skada i benet sedan cirka 11 år tillbaka, vilket gör att den sätter käppar i hjulen rätt ofta. Det gör också att jag inte kan jobba med vad som helst, så därför har jag idag praktik på Ungdomens Hus här i Borlänge. Man har på något sätt lärt sig av det negativa med smärtan, och har fått försöka att vända lite grann till det positiva. Jag har igenom min smärta t ex fått en helt annan syn på livet och andra människor. Jag dömer aldrig någon ohörd. Men klart så har det tagit hårt på mitt psyke och dylikt. (Om det är någon som har smärta eller vill prata med mig om det. Gå in på min blogg och ta kontakt med mig. Mailadressen står där).

Hur ser en vanlig dag ut?
- Klockan ringer 06.30. Jag är lite segdragen på morgonen, speciellt på höst/vintern. Sedan startar jag alltid morgonen med en dusch. Det är för att komma igång, annars känner jag mig inte "hel" under dagen. Efter det så är det frukost. Sedan sätter jag mig på bussen som går ner mot centrum, och praktikplatsen. Där är jag från 09.00 - 15.00 varje vardag. När jag kommer hem så blir det vila, eller träning, beroende på hur ont jag har i benet. Vanligtvis så brukar jag vara rätt trött och ha ont. Släcker väl sista lampan runt 23.00 - 00.00, sover som en bebis oftast.

Tycker du det är svårt att hitta nytt material till bloggen?
- Ja, ibland faktiskt. Jag har mina perioder som jag får total bloggtorka. Men den bloggen som jag driver nu, där relaterar jag oftast mina inlägg till någon händelse i media, vardagen eller annat skitsnack. Så det är enkelt om man har koll på vad som man skriver om i vanliga fall. Det handlar om att skapa en röd tråd igenom allt man skriver.

Vilket lägger du mest tid (inläggsmässigt) på i bloggen?
- Det är väl att få till en tanke nummer två. Alltså att folk som klickar in sig på min blogg, får oftast tänka till lite för att förstå det jag skriver. Det är ju humor jag riktar in mig på. Jag anser att man kan skoja om det mesta, men jag har självklart gränser. Men det är just det här att få till en annan tanke. Så det inte blir så här: "Ser ni bilden. En groda utan ben, vad hopplöst", för då fattar ju folk på en gång vad jag menar. En humorblogg ska vara lite småklurig, tycker jag i alla fall. Sedan omger ju humor många ämnen.





Postat av: mikaela

Haha han brukar ju alltid bara raka av sig håret så jag vet inte vad för åldersnoja han har fått nu haha,

DATUM: 2010-09-09 | TID: 14:22:41
HEMSIDA: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: Claudia

åh så trevligt! :D

DATUM: 2010-09-09 | TID: 14:38:42
HEMSIDA: http://claudiias.blogg.se/
Postat av: Mäster Katt

sv: Canon EOS 500D :D

DATUM: 2010-09-09 | TID: 15:11:14
HEMSIDA: http://lorentzonfoto.blogg.se/
Postat av: TOVE♥

de är sådär;/ hur är det själv?:)

DATUM: 2010-09-09 | TID: 15:39:28
HEMSIDA: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Elin

Svar: Idag ska jag plugga lite, umgås med en kompis och se idol. dudå? :)

DATUM: 2010-09-09 | TID: 15:47:49
HEMSIDA: http://elinhjort.blogg.se/
Postat av: M A Y A

sv; tack så mycket! :)

DATUM: 2010-09-09 | TID: 16:32:12
HEMSIDA: http://mayaalindahl.blogg.se/
Postat av: Emeliié

du får lägga upp det NÄR du vill :D

DATUM: 2010-09-09 | TID: 16:32:46
HEMSIDA: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: sofia

träna:) dura?

DATUM: 2010-09-09 | TID: 16:35:09
HEMSIDA: http://sofiajahnkes.blogg.se/
Postat av: Linnea

sv; I helgen var jag på Dop med min pojkvän. :) Vad gjorde du själv?

DATUM: 2010-09-09 | TID: 17:44:59
HEMSIDA: http://ldg.blogg.se/
Postat av: caroline

hej!

det e kanon här!

Sj då? :)

DATUM: 2010-09-09 | TID: 18:06:34
HEMSIDA: http://cmattsson.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Idag har jag mest jobbat och sen vart och letat lite till award-outfiten :) du då?

kram

DATUM: 2010-09-09 | TID: 18:28:27
HEMSIDA: http://fikamed.blogg.se/
Postat av: Mimmi

svar: haha ja, och du har inte lagt ut ett enda par! ;)

DATUM: 2010-09-09 | TID: 18:51:09
HEMSIDA: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
Postat av: Mimmi

svar. häärligt! idag har jag inte gjort så mycket, var hos mormor och tog en sväng ner i centrum med henne :) nu väntar jag på mamma och hennes vän för middag :) Själv då?

DATUM: 2010-09-09 | TID: 19:01:53
HEMSIDA: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
Postat av: My Beauty Secrets

tack de är bara bra me dmig :) hur är de själv?

DATUM: 2010-09-09 | TID: 19:13:52
HEMSIDA: http://mybeautysecrets.blogg.se/
Postat av: nicole

sv: kocken&kallskänkan:)



vad har du för dig nu då?

/Shoppaholly

DATUM: 2010-09-09 | TID: 19:24:45
HEMSIDA: http://nicolesjostrom.blogg.se/
Postat av: batoul

kul att du interiuar andra bloggar!

DATUM: 2010-09-10 | TID: 18:15:52
HEMSIDA: http://batouls.blogg.se/

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0