Glasstest första delen

När jag och Jimmy gav oss ut i Norrköping för att genomföra årets glasstest var det med höga förväntningar på förra årets vinnare. Vi bestämde oss för att besöka två platser denna gång där vinnaren från 2009 ställdes mot en klassiker i Norrköping, Halvars. För er som inte bor i stan kan sätta på Ulf Lundells låt Jag går på promenaden. I denna sång går han på Södra Promenaden och stannar just på Halvars och köper sig en glass. Nu undrar ni säkert vem som var titelförsvarare från förra året? Jo, då var det Gottotekets Glassbar som gick segrande.

 

I år valde vi att sätta betyg på tre olika punkter i form av glass, prisnivå och läge. Med dessa menar vi självklart glass, hur god glassen är på de olika ställena. Prisnivå, hur dessa står sig mot varandra i jämförelse. Läge, hur bra det ligger till och hur lätt det är att ta sig till och från platsen samt om det finns bra möjligheter att sitta ner under tiden som man avnjuter sin glass. Allt detta i betygskala 1-5.

Årets jury:


Marcus Åberg

Jimmy Gilbert

Namn:
Halvars Glasskiosk
Plats: Södra Promenaden, Norrköping

Kuriosa: Nämns i Ulf Lundells sång "Jag går på promenaden"

En vanlig sommardag med bra väder brukar det vara fullt med folk på den populära glassbar men just denna dag vi är här är det dåligt väder, också dåligt med folk. Därför får vi mycket bra service av personalen när det är hela 3(!) personer som hjälper oss vid beställningen. Det är även oerhört lätt att parkera bilen som vi transportera oss i eftersom det finns parkering bredvid Halvars. Mycket bra! Det finns även mycket möjligheter till att slå sig ner vid en bänk under tiden som vi avnjuter glassen. Vad får den då för betyg?

 

Glassen: 3 smakar väldigt bra när vi är där och man har även mycket att välja på, stort utbud. Vi båda kan konstatera att här vet man vad man får när man äter glass.

Prisnivå: 4 Relativt billigt, vi köpte en kula i våffla och får betala 19 kr för detta kalas. Dessutom blir det billigare när du köper fler kulor vilket är mycket bra, alltså pris/kula då.

Läge: 5 Här är det mycket bra när man kan komma hit med bil och lätt bli av med den i närheten i och med parkeringen. Det går dessutom gå hit om man är ute på promenad längs med Promenaderna i Norrköping. Flera möjligheter och miljön runt Halvars är lugn och det går koppla av vid bänkarna.

 

Totalt: 12 av 15 poäng





Postat av: Mikaela, hockeyspelaren och lilla Aimee

Samma som förra gången du frågade ;)

DATUM: 2010-06-09 | TID: 13:39:25
HEMSIDA: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: emmelist

haha ja varför inte?! :D om inte huvudhåret så ta ngt annat hår..? :P

DATUM: 2010-06-09 | TID: 14:19:55
HEMSIDA: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Mikaela, hockeyspelaren och lilla Aimee

Nej det är sant. Men har ingen större lust att vara illamående och spy när man sitter på ett tåg haha.

DATUM: 2010-06-09 | TID: 14:36:47
HEMSIDA: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: ERICAPERZZON

Såg mysigt ut där:)



Svar: Tack hoppas du har haft en bra dag också:)



/E

DATUM: 2010-06-09 | TID: 20:17:51
HEMSIDA: http://ericaperzzon.se
Postat av: Kalle

hehe såna här saker gillar jag. får nog ta ett glasstest genom kalmar snart! fast magnum vinner nog alltid ändå!

DATUM: 2010-06-10 | TID: 12:22:19
HEMSIDA: http://kallenilsson.com

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POSTADRESS: (publiceras ej)

HEMSIDA/BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback
bloglovin

RSS 2.0